Dilaprel 10 mg - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Faaaoga fualaau faasaina, inhibitor ACE. O le faiga o le gaioiga e mafua ona o le faʻasaina ACE ma poloka le faagasologa o suiga angiotensin I i angiotensin II, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻamaoniga, lea e faʻaalia ai e tusa lava po o le a le tulaga o le tagata maʻi (pepelo / tu), ae o le faʻasalaga totogi Loto o le fatu e leʻi tupu. O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le anapogi ma le avega, faʻaititia le gaosiga aldosterone, o le tetee i totonu o vaʻa o le māmā, faʻalauteleina le faapalepale o le tino e ave ai ma le minute le toto, faʻaleleia le toto i le myocardium. Pe a faʻaaoga mo se taimi uumi i maʻi ogaoga maualuga fesuiaʻiina o le myocardial hypertrophy e tupu, o le faaitiitia o le faaitiitia arrhythmiassuiga i le vasothelium vascular e tulai mai i lalo o le gaioiga maualuga cholesterol meaai, faʻalautele le faʻaopoʻopo ma le toto o le toto.

Ole aʻafiaga ole tino pe a maeʻa ona ave le vailaʻau i totonu ole 1.5-2 itula, e sili atu ona lelei le siaki pe a mavae le 6-9 itula, o le umi o le gaoioiga e tusa ma le aso, e leai se faʻamaʻi mai. I maʻi ma gasegase faʻaleagaina o le myocardial faatasi ai ma le atiaʻe o le fatu i le aso muamua, o le tagofia o fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le aofai o le tino ma faaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma CHF. Faʻaaliga ramipril faʻatasi ai ma le maʻisuka / maʻisuka nephropathy faʻagesegese le alualu i luma toe le manuia.

Pharmacokinetics

O le fualaau faasaina ua vave ona galo mai Fale gasegasepeitai, o le taumafa o meaai e le afaina ai le atoatoa o le absorption, ae o le gasologa o le absorption e faifai malie. Fesootaiga ma faʻamaʻi toto i le maualuga o le 75%. Cmax ausia i le averesi pe a uma le 1.5 itula. Faʻafeiloaʻi i le ate, e mafua ai le fausia o se vailaʻau faʻasolosolo ramiprilat ma le toaga - ramipril glucuronides, ether ma diketopiperazinic acid. O loʻo faʻaaogaina i foliga o metabolites e ala i urine ma feces. T1 / 2 - 5-6 itula.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics

O le metabolite malosi o le ramipril na faia i lalo o le aafiaga o le enzymes o le ate - ramiprilat - o se inhibitor ACE umi, o se peptidyldipeptidase. ACE i plasma ma tissues e faʻamalosia le liua o le angiotensin I i le angiotensin II ma le malepe o le bradykinin. O le mea lea, pe a ave le ramipril i totonu, o le fausiaina o le angiotensin II ua faʻaitiitia ma bradykinin faʻapupulaina, lea e oʻo atu ai i le vasodilation ma le faʻaitiitia o le toto maualuga (BP). O le faateleina o le gaoioiga a le kallikrein-kinin i totonu o le toto ma le tisipenisione e fuafua ai le gasegase ma le endothelioprotective aafiaga o le ramipril ona o le faʻafouina o le prostaglandin system, ma, e tusa ai ma le faateleina o le faʻasalalauga o prostaglandins, lea e faaosofia ai le fausia o le nitric oxide (NO) i endotheliocytes. O le Angiotensin II e faaosofia ai le gaosiga o le aldosterone, ma o le avea o le ramipril e mafua ai le faaitiitia o le puleaina o le aldosterone ma le faateleina o le aafiaga o le tino i le manava o le renin e ala i le ituaiga o manatu le lelei, lea e mafua ai le faateleina o le gaoioiga o le res plasma.

E manatu o le atinaʻeina o ni faʻafitauli e le manaʻomia (aemaise lava, o le mafanafana) e fesoʻotaʻi foʻi ma se faʻaopoopoga i le gaoioiga a bradykinin. I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, o le aveina male mamoe e taʻitaʻi atu ai i le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a taoto ma tu e aunoa ma se faʻasalaga taui i le fatu fatu (HR). Ramipril e faʻaitiitia ai le maualuga o le gasegase lautele (OPSS), e aunoa ma le mafua ai o suiga o le tafe toto ma le fua o le filtration. O le aʻafiaga o le antihypertensive e amata ona aliali mai ile 1-2 itula i le maeʻaina o se tasi o fualaau oona, ma ausia lona maualuga pe a uma le 3-9 itula, ma tumau mo le 24 itula.

Faatasi ai ma se fua faatatau o le aoga, o le aafiaga antihypertensive e mafai ona faasolo ina faateleina, e masani lava ona faamautuina i le 3-4 vaiaso o le masani ona faaaoga le fualaau faasaina ma faaauau pea mo se taimi umi. Faʻafuaseʻi le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e le mafua ai le televave ma le taua o le toto maualuga (leai o le faʻamaʻiina o maʻi).

I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le toto, e momoe le ramipril i le atinaʻe ma le alualu i luma o le myocardial hypertrophy ma le vascular wall.

I maʻi gasegase tumau, ramipril e faʻaitiitia ai le OPSS (faʻaitiitia i le afterload i le fatu), faʻaititia le malosi o le auala vevela ma faʻaitiitia le faʻatumu o le malosi o le ventricle agavale, lea, e mafua ai, o le a faʻaititia ai le mamafa i le fatu. I nei gasegase, pe a ave ramipril, o loʻo i ai se faʻaopoopoga o gaioiga o le fatu, vaevaega faʻasolosolo ma faʻaleleia le faʻapalepaleina o le tino.

I le maʻisuka ma le nonphbetic nephropathy, o le faʻaaogaina o le ramipril e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le alualu i luma o le le atoatoa ma le amataina o le le atoatoa o le taimi mulimuli, ma, o le mea lea, e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le faʻamaʻi ma le fatu fatu. I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka ma le nephropathy, e faʻaitiitia ai le mamafa o albuminuria.

I maʻi e maualuga le lamatiaga o le atiina ae o maʻi fatu cardiovascular e mafua mai i faʻamaʻi vailaʻau (e maua i le fatu fatu o le fatu fatu, talaaga o le lautele o le tino, faʻamaloloina o le maʻi), poʻo le maʻisuka faʻamalosia ma le itiiti ifo ma le tasi le tulaga lamatia (microalbuminuria, o le maualuga o le cholesterol atoa (OX), o le faaitiitia o le maualuga o le lipoprotein cholesterol (OX-HDL), ulaula) le faaopoopoina o le ramipril i le togafitiga masani matua faaitiitia le incidence o myocardial infarction, tino ma le oti mai mafuaaga cardiovascular. I le faʻaopoopoga, o le ramipril e faʻaitiitia ai le fuainumera o le soifuaga o le tino, faʻapea foʻi le manaʻoga mo le toe faʻafouina o taualumaga, ma faʻagesegese ai le amataina poʻo le alualu i luma o le le mautonu o fatu.

I maʻi na maua i le fatu o le fatu na tupu i aso muamua o le gasegase o le myocardial (2-9 aso), o le amata mai i le 3 i le 10 aso o le infarction mai le myocardial e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino (e 27%), le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi (e 30%) , o le lamatiaga o le alualu i luma o le le atoatoa o le fatu i le fatu (vasega III-IV e tusa ai ma le tusiga a le NYHA) / togafitiga i togafitiga (e tusa ma le 27%), atonu o le falemaʻi mulimuli ane ona o le atinaʻe o le fatu (e 26%).

I le lautele o le tagata maʻi, faapea foi ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka (e le gata i le maualuga o le maualuga ma le maualuga o le toto), e faaitiitia ai le lamatia o le nephropathy ma le tupu o le microalbuminuria.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave lava ona gaogao mai le gasegaselaini (50-60%) le ramipril. O le 'ai e faʻagesegese ai lona faʻaleleia, ae le afaina ai le atoatoa o le faʻaaogaina.

E maua i le ate ma le faʻavaeina o le metabolite malosi o le ramiprilat (e 6 taimi sili atu ona malosi i le faʻasaina o le ACE nai lo le ramipril) ma le gasegase o le metabolites - diketopiperazinovoy ether, diketopiperazinovoy acid, faapea le ramiprilat glucuronides ma le ramiprilat. O gasegase uma ua fausia, sei vagana ai le ramiprilat, e leai ni galuega faafomaʻi. Fesootaiga ma masini plasma mo le ramipril - 73%, ramiprilata - 56%.

A maeʻa ona toso i totonu, o le maualuga o plasma concentrations o ramipril ma le ramiprilat e oʻo i le 1 ma le 2-4 itula, mulimuli ane. O le bioavailability mo le ramipril pe a uma le puleaina o le 2.5-5 mg o le 15-28%, mo le ramiprilat - 45%. A maeʻa aso taitasi o le 5 mg / aso, e oʻo i le aso 4 e maua ai le faʻamausaliga o le ramiprilat i le plasma toto. Half-soifua (T1/2) mo le ramipril - 5.1 itula, i le laasaga o le tufatufaina ma le faʻamaʻaloga, o le faʻaitiitia o le faʻasalaga o le ramiprilat i le toto toto e tupu ma T1/2 e tutusa ma le 3 itula, sosoo ai ma se vaega tau soloaiga ma T1/2 e tutusa ma le 15 itula ma se laasaga mulimuli uumi i vaega maualalo o le ramiprilat i le plasma ma T1/2 tutusa ma 4-5 aso T1/2 faʻapupula i le gasegase faifai pea (CRF). O le tufatufaina o le ramipril e 90 l, ramiprilat e 500 l.

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai le mimiti o le susu i le susu susu.

E mafua mai i fatugaʻo - 60%, e ala ile iniseti - 40% (e masani lava i foliga o metabolites). Faʻasolosolo le faʻaaogaina o le tino, o le excretion o ramipril ma ona metabolites e faaitiitia i le faaitiitia o le kiliata creatinine (CC), ma le gase o le galuega, o le liua i le ramiprilat e faasolosolo malie, ma i le faaletonu o le fatu, o le maualuga o le ramiprilat e ala i le 1.5-1.8 taimi.

I le au tausi soifua soifua maloloina matutua (65-76 tausaga), o le falemaʻi o le ramipril ma le ramiprilat e le matua ese lava mai i le au talavou volenitia soifua maloloina.

Contraindications

Faʻasalaga faʻapitoa, angioedema eseese etiologies, faʻasolosolo o le tino, faʻalavelave cardiomyopathy faatasi ai ma suiga i le telefoni, faʻaalia toe le manuialactation fomaʻi, maʻitagamuamua hyperldosteronisme oo i le 18 tausaga CHF i le laasaga o le taupulepulega, le gauai lactose, maualuga le maaleale i le fualaau faasaina, cardiac arrhythmias, le mausali angina pectorisLactase le lava.

Faʻaaoga faʻaeteete pe afea atherosclerotic leions gasegase ma gataifale.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • taua maualuga maualuga,
  • o le le tumau o le fatu (i le avea o se vaega o le faʻamalosiga faʻamalositino, aemaise lava faʻatasi ma togafitiga),
  • maʻisuka poʻo le maʻisuka nephropathy, faʻamalologa poʻo le faʻasolosolo faʻapitoa, e aofia ai ma le tele o le proteinuria, aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma le toto maualuga,
  • faʻaititia le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial infestction, stroke, poʻo le maʻi o le cardiovascular i tagata mamaʻi e maualuga le cardiovascular risk:
    • i faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, fatuga o le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le leai foi, e aofia ai maʻio latou gasegase o le angioplasty coronary transcutaneous, o le aorto-coronary bypass degery,
    • i tagata gasegase ma se talafaasolopito o le paʻu,
    • i tagata gasegase e iai faʻasalaga faʻasalalau o gaioiga lautele,
    • i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka faʻamalosia ma le itiiti ifo i le tasi le tulaga lamatia (microalbuminuria, maualuga maualuga o le toto, faʻateleina o le plasma concentrations o OX, faʻaitiitia faʻavae concentates plasma o HDL-C, ulaula),
  • o le fatu na tupu i nai aso muamua (mai le lona lua i le aso iva) pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial (vaai le vaega "Pharmacodynamics").

Faʻaiʻuga

Faʻasalaga faʻaititia Hionatiga o le pusa manatu faʻapitoa, myocardial ischemia, arrhythmias, fatu fatu, sosoʻo, palasia o le edema, galuega le atoatoa o le tino, faʻalautele le faʻatupulaia creatinine ma Uro i le toto, faaitiitia le liva, faʻasologa o le erectile, gynecomastia, tiga o le ululagona le lava, popolevale, popole popole, lagona atuatuvale, faalavelave i le moe, vaaiga le mautonu ma le iloa o le manogi, faʻataʻitaʻigamusele maso, mimitiina, vili, manava manavatiga i le manava dyspepsiamago vaivai puupuu le manava, sinusitis, bronchitispaʻu paʻu hyperhidrosisvevela le paʻu, faʻaalia maʻi, eosinophiliafaateleina le faʻaogaina o le pasela i totonu o le toto.

Tosiga ma le pulega

Toto maualuga
I totonu, o le muamua fualaau o le 2.5 mg, tasi, i le taeao. Afai e ave le fualaau faasaina i lenei fualaau mo le 3 vaiaso pe sili atu, e le mafai ona faatulaga le toto toto, ona mafai lea ona faateleina le fualaau i le 5 mg o le Dilaprel ® fualaau i aso taitasi. Afai o le fua ole 5 mg e le lava le lelei, a maeʻa le 2-3 vaiaso e mafai ona faaluaina i le maualuga ole aso ole aso fautuaina ole 10 mg i le aso. I le isi itu i le faateleina o le dose i le 10 mg i le aso faatasi ai ma le leai o se malosi e tetee atu i le hypertensive i se aso o le 5 mg, o isi antihypertensive agents, aemaise lava o taotoga poo le "faagesegese" o le siakiina o le calcium, e mafai ona faaopoopo i togafitiga.

Faʻasologa o le fatu o le fatu
Ole fua muamua ole 1.25 mg / aso *. Faʻalagolago i le tali a le tagata maʻi i le togafitiga, e mafai ona faʻateleina le fua. E fautuaina e faaluaina i vaitau o 1-2 vaiaso. E maua mai i le 2.5 mg poʻo le sili atu le tasi pe vaevaeina i le 2 atumaga. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 10 mg.

Faʻatasi ai ma le faaletonu o le fatu lea na atiaeina i nai aso muamua (mai le lua i le aso iva) pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial
Ole fua muamua ole 5 mg, vaevaeina ile 2 atumaga, 2.5 mg i le taeao ma le afiafi. Afai e le gafatia e le tagata maʻi lenei fua muamua (o le tele o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina), ona fautuaina lea e avatu le 1.25 mg 2 taimi i le aso * mo aso e lua.
Ma, faʻalagolago i le tali a le tagata gasegase, e mafai ona faʻateleina le fua.
E fautuaina e faapea o le fualaau faʻatasi ma lona faʻateleina faaluaina i le va o le 1-3 aso. I se taimi mulimuli ane, o le aofaiga o fualaau o aso taitasi, lea na muamua vaevaeina i ni atopa se lua, e mafai ona tuuina atu i le taimi e tasi.
Ole maualuga ole fua ole aso e fautuaina ole 10 mg.
I le taimi nei, o le poto masani i le togafitiga o tagata gasegase ma le ogaoga o le fatu o le fatu (III-IV vasega aoga e tusa ai ma le NYHA), lea na tupu i le taimi lava na maeʻa ai le faʻaleagaina o le myocardial, e le lava.
Afai o nei tagata gasegase e filifili e togafitiga ma Dilaprel ®, e fautuaina e amata togafitiga i le fua pito sili ona maualalo - 1.25 mg i le aso *. Ole lapataiga faapitoa e tatau ona maitauina i faʻalautele taʻitasi.

Faʻatasi ma le maʻisuka poʻo le nephropathy e le o le maʻisuka
O le fua muamua e 1.25 mg i le aso *. O le fualaau e mafai ona faateleina i le 5 mg i le aso.
Ole fua maualuga o aso taitasi o le 5 mg.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau Dilaprel ® i nisi vaega o tagata gasegase

Tagata mamaʻi e leai se aoga
I le CC mai le 50 i le 20 ml / min i le 1.73 mita o le tino, o le aso muamua e masani ona masani ai le 1.25 mg *.
Ole fua maualuga o aso taitasi o le 5 mg.

O maʻi e le atoatoa lelei le faʻasaoina o le suavai ma le eletise, o gasegase e maualuga le maualuga o le toto, faapea foi ma gasegase e mafua ai le maualalo o le toto maualuga e maua ai se tulaga lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, i gasegase o le atherosclerotic ogaoga o gaioiga ma le gaʻo)
O le fua muamua e faʻaititia i le 1.25 mg / aso *.

Tagata faʻamaʻi faʻamuamua togafitiga
Afai e mafai, e tatau ona faʻailoa ia tausini i le 2-3 aso (fuafua i le umi o le gaioiga o togafitiga) aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Dilaprel ® poʻo, a itiiti ifo, faʻaitiitia le fualaau o togafitiga. Togafitiga o ia ituaiga o gasegase e tatau ona amata i le fua aupito maualalo o le 1.25 mg o le meli * e ave i le aso i le taeao. A uma ona ave muamua le fualaau muamua ma taimi uma pe a uma ona faʻaleleia le fualaau o le ramipril ma le (poo) faʻasolosolo o le faasologa, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faafomai mo le itiiti ifo ma le 8 itula ina ia aloese ai mai le faʻaosoosoina o le tali.

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga)
O le fua muamua e faʻaititia i le 1.25 mg / aso *.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega
O le gaioiga o le toto i le aveina o Dilaprel ® e mafai ona faateleina (ona o le paʻu o le magiprilat excretion) poo le faaitiitia (talu ai ona o le faʻaitiitia o le liua o le maniprilla le galue i le ramiprilat). O le mea lea, i le amataga o togafitiga e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.
Ole maualuga pito i luga o aso taitasi ole a iai le 2.5 mg.

* I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina i se isi ituaiga o fualaau: 2.5 mg pepa maʻalaʻau ma se faʻalavelave.

Faʻamataʻuga itu

Mai le cardiovascular system:
e masani lava - o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le faʻasalaga masani, syncope, tiga o le pusa,
e le masani ai - suʻesuʻega o le myocardial, e aofia ai le atinaʻeina o se osofaiga o le angina pectoris poʻo le faʻaleagaina o le myocardial, tachycardia, arrhythmias (foliga poʻo le faʻamalosia), palpitations, palaseti lautele, faʻafefeteina o mata.

Mai le faiga o meaʻai:
o le faateleina o le numera o le urine ua aveesea, o le faateleina o le proteinuria o loʻo i ai nei, o le faateleina o le maualuga o le urisa ma le creatinine i totonu o le toto, vaivai le tumau ona o le faaleagaina o erectile, faaitiitia le libido,
e masani ona le iloa - gynecomastia.

Mai le vaʻaiga tutotonu:
e masani lava o se ulu tiga, o se lagona o le "mama" i le ulu, o se lagona o le vaivai,
e le o se mea e le masani ai - vavave, agevzia (leai se tofo lagona), dysgeusia (solia o le lagona lelei), lagona atuatuvale, atuatuvalega, faateleina le le fiafia, popole popole, faalavelave i le moe, e aofia ai le moe,
e seasea ona tupu - vevesi, atinaʻe poʻo le faʻateleina o le gasegase o le tino i luga o tua atu o maʻi pipisi, vasculitis, asthenia, le atoatoa, fenumiai,
E le masani ona iloa - ole maʻi ole Raynaud, o le cerebral ischemia, e aofia ai le afaina o le ischemic ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular, faʻavaivaia psychomotor reactions, paresthesia (susunuina o lagona), parosmia (le mautonu le iloa o le manogi), le mautonu le mafaufau, atuatuvale.

Mai lagona:
e le masani ai - faʻalavelave faʻafiafia, e aofia ai le vaʻaia o le vaʻaia, e seasea lava - faʻatasi, faʻalogo le faʻalogo, tinisitus,

Mai le maskotakeletal system:
masani ona gasegase musika, faʻamalo,
e le masani - faʻasolosolo.

Mai le fualaau oona:
e masani lava - o mea e le afaina i le manava ma le gaʻo, le galala, le toʻa i totonu o le manava, dyspepsia, manava, gase, vomiting,
E le o se mea e tupu ai - pancreatitis, e aofia ai ma le afaina, o le faateleina o gaioiga o le palacreatic enzymes i le toto plasma, angioedema o le intestinal, tiga o le manava, gastritis, constipation, mucosa ofo mago, gaoioiga faateleina o enzymes of ate (ALT, AST aminotransferases) ma gaioiga o le suairubin faʻatasi i le plasma toto, anorexia, faʻaitiitia le manaʻo,
e seasea ona maua - glossitis, jalestice jacice, lino hepatocellular, o le le masani ona le iloa - aphthous stomatitis, gasegase o le ate, cholestatic or cytolytic hepatitis (o le maliu e matua le masani lava).

Mai le manava o le tino:
e masani lava - o le maʻi malulu (sili atu le leaga i le po o taoto i lalo), sinusitis, bronchitis, puupuu le manava,
e le masani ai - bronchospasm, e aofia ai le faʻaleagaina o le gasegase o le maʻisuka, le faʻaogaina o le tino.

I le vaega o le paʻu:
E masani lava - o le paʻu o le paʻu, aemaise lava maculopapular, e seasea lava - angioedema, e aofia ai le maliu (laryngeal edema e ono mafua ai le faʻalavelave i le vaalele e oʻo atu ai i le oti), paʻu o le paʻu, hyperhidrosis (soona sosolo), seasea - exfoliative dermatitis, urticaria, siasi,
e seasea ona tupu - toe tali mai ata,
e le masani ona iloa - faʻamaʻi pipisi o le epinalmal necrolysis, maʻi o Stevens-Johnson, erythema multiforme, pemphigus, vete psoriasis, psoriasis-like dermatitis, pemphigoid or lichenoid (lichenoid) e le o iai le maʻi, alopecia, anaphylactic poʻo anaphylactic anaphylactic reactions i vailaʻau iniseti), faʻateleina le faʻateleina o vailaʻau faʻasaina.

Mai itutino hemopoietic:
e le masani ai - eosinophilia, seasea - leukopenia, e aofia ai le neutropenia ma le agranulocytosis, o le faaitiitia o le numera o le toto mumu i le toto toto, o le faaitiitia o le totogia o le hemoglobin, thrombocytopenia, le le masani ai - le taofia o le hematopoiesis o le ponaivi, pancytopenia, anemia hemolytic.

Isi:
e le masani - hyperthermia.

Faailoga o le fale suʻesuʻe:
masani - o le faateleina o le paluka i totonu o le toto, o se taimi le iloa - o se faaitiitia o le sodium i totonu o le toto. O mataupu o le hypoglycemia ua lipotia mai i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka na latou inuina le inisalini ma vailaau faʻalaʻau o le hypoglycemic.

Faʻasalaga

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o nisi o galulolo maualuga e iai se foliga le lelei (faʻataʻitaʻiga, polyacrylonitrile membranes) i le taimi o le vevela poʻo le hemofiltration ma le faʻaaogaina o le sulfate sulfate i le taimi o le maualuga o le lipoproteins e maua ai le tele o aʻafiaga o anaphylactic reactions.

E leʻi fautuaina faʻatasi
O le saltsium salts, o le vailaʻau faʻasaina (faʻaʻataʻitaʻiga, amlorideide, siama, spironolactone), o le faateleina o le faʻateleina o le vevela o le potassium e mafai (faʻatasi ma le faʻaaogaina tutusa, le siaki masani o le vevela mea e manaomia ai le potassium).

Faʻatasiga e faʻaaogaina ma le faʻaeteete
Faatasi ai ma vailaau faʻamalosi (aemaise lava vailaʻau) ma isi vailaau e mafua ai le toto maualuga (paluga, tricyclic antidepressants), o le malosi o le aʻafiaga o le antihypertensive e matauina, faatasi ai ma togafitiga, e tatau ona mataʻituina le masini siaki.

O le vaʻaia o le tino, o le gasea, o le vomiting, e seasea ona mafai ona faia faʻatasi ma sauniuniga auro.

Faʻatasi ai ma fualaau momoe, faʻamalositino nakoti, sooupu mo faʻamaʻi lautele ma faʻamaʻi, o le siʻitia o le aʻafiaga e mafai ona mafai. Faʻatasi ma vasopressor sympathomimetics (epinephrine), o se faʻaitiitia o le malosi e le afaina ai le ramipril, e manaʻomia le mataʻituina masani o le toto maualuga.

Faʻatasi ai ma allopurinol, procainamide, cytostatics, immunosuppressants, glucocorticosteroids ma isi vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le tafaoga o le hematological, o loʻo aʻafia ai le lamatiaga o le tuputupu aʻe o leukopene.

Faʻatasi ai ma masima lithium, o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le toto o le lithium ma le faateleina o le loto momomo ma aʻafiaga e le aʻafia ai le lithium e lauiloa.

Faʻataunuʻuina o le vailaau faʻasaina (sulfonylurea o meaola, biguanides), inisalini, i le fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le inisalini i lalo o le aafiaga o le ramipril, o le aʻafiaga o le vailaau oona e mafai ona faʻaleleia atili i le atinaʻeina o le hypoglycemia.

Faʻatasiga e mafaufau

Faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory (indomethacin, acetylsalicylic acid), faʻavaivaia aafiaga o le ramipril, faʻateleina ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino ma le faʻateleina o le vevela maualuga tulaga e mafai.

Faʻatasi ai ma le heparin, o le faateleina o le suka o le potassium e mafai.

Faʻatasi ai ma le sodium chloride, e mafai ona faʻavaivaia ai le malosi o le gasegase ma le togafitiga itiiti mo faʻamaoniga o le faaletonu o fatu.

Faʻatasi ai ma le ethanol, o se faʻaopoopoga o faʻamaoniga o vasodilation e maitauina. E mafai e Ramipril ona faateleina aafiaga leaga o le ethanol i luga o le tino.

Faʻatasi ai ma estrogens, e faʻavaivaia ai le malosi o le paʻu o le ramipril (taofia o le tino).

Faʻaogaina le togafitiga mo le faʻamalosia o pepe i vailaau iniseti: O le inhibitors ACE, e aofia ai le mimita, faʻapupulaina le ono gasegase o anaphylactic poʻo anaphylactoid i vailaʻau iniseti.

Faʻasaga i tua o togafitiga faʻamaʻi a le ACE, o gaioiga o le hypersensitivity i le iniseti iniseti (faʻataʻitaʻiga, pi, afifi) e vave faʻavave ma sili atu ona faigata. Afai e manaʻomia le inisitization i le iniseti, e tatau ona sui le taimi ole taimi ole taimi e sui ai le ACE i se fualaau fualaau o se isi vasega.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le togafitiga ma Dilaprel ®, e tatau ona faʻaitiitia le hyponatremia ma le hypovolemia. I maʻi na muamua ave togafitiga, e tatau ona faalēaogāina pe le itiiti ifo i le 2-3 aso aʻo lei aveina Dilaprel ® (i lenei tulaga, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le tulaga o tagata gasegase i le fatu ona o le avanoa e atiae ai le taufaasese ona o le faateleina i le faasalalauina o le toto).

A maeʻa ona ave muamua le fualaau o le vailaau faasaina, faapea foi ma le faateleina o lona fualaau ma / poo le fualaau ole diuretics (aemaise lava le loop), e tatau ona mautinoa le mataʻituina lelei o le maʻi mo le itiiti ifo i le 8 itula ina ia mafai ai ona faia ni auala talafeagai pe afai o se paʻu tele i le toto.

Afai e faʻaaogaina Dilaprel mo le taimi muamua poo le maualuga o fualaau o tagata gasegase i le faateleina o le RAAS, ona tatau lea ona latou mataʻituina ma le totoʻa le toto, aemaise lava i le amataga o togafitiga, ona o nei maʻi o loʻo iai se faʻalavelave maualuga o le faʻaitiitia o le toto (tagai i le vaega "Taofi") .

I le tulaga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faaletonu o le fatu, aemaise lava i le gasegase laititi o le afaina o le myocardial, o le togafitiga ma Dilaprel ® e tatau ona amata i le falemaʻi.

I tagata gasegase e le tumau le fatu, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o se paʻu iloga o le toto, lea i nisi tulaga e faʻatasi ma le oliguria po o le azotemia ma e seasea lava i le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino. E tatau ona faʻamautinoa le togafitiga o tagata matutua, e pei ona atonu latou te faʻaeteete i le atinaʻe ACE. I le amataga o le togafitiga, ua fautuaina e mataʻituina le tau o galuega faʻapitoa (tagai foi i le vaega "Faʻatonuga ma le pulega"

I tagata gasegase e mafua ai ona faʻaitiitia le toto maualuga e mafai ona i ai se tulaga lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata gasegase o le atherosclerotic narrowing of coronary or cerebral arteries), e tatau ona amata togafitiga faafomaʻi vavalalata. E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i le taimi o le faʻamalositino ma / poʻo le vevela o le tau ona o le lamatiaga o le vevela ma le faʻamaʻavaveina ma le atinaʻeina o le faʻasalaga e mafua mai i le faʻaitiitia o le maualuga o le tafe toto ma le faʻaitiitia o le maualuga o le sodium i totonu o le toto.

A o togafitiga ma Dilaprel ®, e le fautuaina le ava malosi.

Ole faʻasolosolo ole vavalalata e le o se faʻalavelave mo le faʻaauau pea togafitiga pe a uma ona faʻamautuina le toto.

I le tulaga o le faʻaauau ona atinaʻeina o le faʻasalaga ogaoga ogaoga, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le tatau ona faʻaumatia le vailaʻau.

I tagata gasegase e togafitia i le inisiua ACE, o mea e fai i le angioedema o foliga, lala, laugutu, laulaufaiva, pharyn poo larynx na matauina. Afai o le fulafula e tupu i le itu o foliga (laugutu, eyelids) poʻo le laulaufaiva, faʻaleagaina le manava poʻo le mānava, e tatau i le tagata maʻi ona vave taofia le tagofia o fualaau faasaina.

O le Angioneurotic edema, e maua i le laulaufaiva, pharynx poʻo le larynx (faʻamaoniga e ono faʻaleagaina pe manava), e ono lamatia ai le ola ma e manaʻomia ai le vave faʻalavelave: o le puleaina o le 0.3-0.5 mg po o le 0.1 mg o le adrenaline (i lalo o le puleaina o le toto, fua o le fatu ma le ECG), sosoo ai ma le faaaogaina o glucocorticosteroids (iv, i / m poo totonu), o le puleaina o le antihistamines (blockers of H1 and H2 histamine receptors) e fautuaina foi, ma i le tulaga o le le galue malosi, laitiiti C1-esterase e mafai ona mafaufau i le manaomia mo le folasaga i le faaopoopoga i inisinia adrenaline o le enzyme C1-esterase. O le tagata maʻi e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi, ma e tatau ona faʻatino le mataʻituina seia oʻo ina faʻamalolo atoa ia faailoga, ae le itiiti ifo i le 24 itula.

I tagata gasegase o lo o talia le ACE, na maitauina mataupu o le angioedema o le intestinal, lea na faaalia i le tiga o le manava ma pe leai foi ma le gaogao ma le vomia, ma i nisi o tulaga na matauina ai le angioedema o foliga i le taimi lava e tasi. Afai e atiae e le tagata maʻi faailoga o loʻo i luga ma le togafitiga ma le inisiua ACE, e tatau foi i le eseesega o siama ona mafaufau i le mafai ona atiaʻe le angioedema o le intestinal.

O togafitiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai le iniseti o vailaʻau (bees, tops) ma le faʻaaogaina o le iniseti ACE i le taimi lava e tasi e mafai ona amata ai anaphylactic ma anaphylactoid reactions (mo se faataitaiga, faʻaitiitia le toto toto, toso le manava, vomiting, faʻafefe o le paʻu), lea e ono lamatia ai le ola. Faʻasaga i tua o togafitiga faʻamaʻi a le ACE, o gaioiga o le hypersensitivity i le iniseti iniseti (faʻataʻitaʻiga, pi, afifi) e vave faʻavave ma sili atu ona faigata. Afai e manaʻomia le inisitization i le iniseti, e tatau ona sui le taimi ole taimi ole taimi e sui ai le ACE i se fualaau fualaau o se isi vasega.

I le faʻaaogaina o le initaneti ACE, lamatiaga o le ola, faʻavave ona faʻaalia ana anaphylactoid reactions, o nisi taimi e oʻo i le atinaʻe o le mafaʻi i le taimi o le hemodialysis poo le filtration o plasma e faʻaaogaina ai nisi o galu eletise (faʻataʻitaʻiga, polyacrylonitrile membranes) (silasila foi i faatonuga a le gaosiga). E tatau ona aloese mai le faʻaaogāina o le vailaʻau Dilaprel ® ma faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻasolosolo vave o le totogia poʻo le hemofiltration. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o isi fagu poʻo le le faʻatagaina o le atiata ACE e sili atu. O ni tali faapena na matauina i tala o le lipoproteins maualalo e faaaoga ai le sulfate sulfate. O le mea lea, o lenei metotia e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase o loʻo maua le inisiua ACE.

Aʻo leʻi faia le taotoga (e aofia ai le dentistry), e tatau ona lapatai le tagata suʻesuʻe e uiga i le faʻaaogaina o le inisinia ACE.

I le taimi muamua ma ao faagasolo togafitiga ma le inisiua ACE, e tatau ona fuafua le aofaiga atoa o leukocytes ma fuafua le faiga ole leukocyte.

O le saogalemu ma le lelei o Dilaprel ® i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

E fautuaina le mataʻituina o pepe faatoa fananau mai, o ē na faʻaalia i le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE ina ia iloa ai le faʻamalosia o le mafaufau, oliguria ma hyperkalemia. I le oliguria, e taua le faatumauina o le toto ma le faʻamaʻi faʻasosoʻo e ala i le faailoaina o vai talafeagai ma vasoconstrictors. O pepe faatoa fananau mai ei ai le lamatiaga o le faʻamalosia ma le faʻafitauli o le neurology, atonu ona o le faʻaitiitia o le toto o le toto ma le toto na mafua ona o le faʻaitiitia o le toto maualuga na mafua mai i le inisiua ACE (maua e fafine maʻitaga ma ina ua uma le fananau).

I tagata gasegase e le mautonu le fatu, o le aveina o Dilaprel ® e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le paʻu o le toto, lea i nisi tulaga e faʻatasi ma le oliguria po o le azotemia, ma e seasea lava, o le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino. O maʻi e maualalo le maualuga o le maualuga o le toto poʻo le faʻavaivaia o le fatu o le fatu e tatau ona amata togafitiga ile falemaʻi.

I tagata gasegase i le gase o le galuega, o le tali atu i togafitiga ma Dilaprel ® e mafai ona faʻamalosia poʻo faʻavaivaia. E le gata i lea, i tagata gasegase ma le ogaoga o le cirrhosis ma le edema ma / poo le maualuga foi, o le toe amataina tele o le renin-angiotensin-aldosterone system (RAAS) e mafai, o le mea lea, e tatau ona togafitia faapitoa le togafitiga o nei maʻi.

Mataʻituina suʻesuʻega o fale suʻesuʻe i luma ma le taimi o togafitiga faʻatasi ma Dilaprel ® (e oʻo atu i le 1 taimi i le masina ile uluai 3-6 masina o togafitiga)
aemaise lava le taua i tagata gasegase ma le faateleina o le aʻafiaga o le neutropenia - faatasi ai ma le faaletonu o le tino, gasegase o le tino fesootai poʻo le tagata gasegase e maua mai i luga o fualaau oona, faapea foʻi ma faailoga muamua o faʻamaʻi. A faʻamaonia le neutropenia (o le numera o neutrophils e itiiti ifo i le 2000 / μl), o le togafitiga a le ACE e tatau ona faamutaina.

I le togafitiga o le iniseti ACE i vaiaso muamua o togafitiga ma mulimuli ane fautuaina maitauina o mea faigaluega fatugao. E tatau lava ona iai le siakiina ma le faʻaeteete mo tagata mamaʻi i le gasegase o le fatu, ma le gasegase o le tino, pe a uma le gaosiga o fatugao, o gasegase e maua i le faʻasolosolo, e aofia ai ma gasegase o le gasegase o le tino. o se faailo o le faʻaititia o le gaosiga).

Faʻamalosia le puleaina o faʻatonuga: o le siaki masani o le vevela potassium e fautuaina. Ae maise lava le mataituina ma le totoa o le taela o le potassium, e manaomia i tagata mamaʻi e le o toe gaioiga o le tino, o le malosi o le vai-electrolyte Balance, ma le faaletonu o fatu fatu.

Fautuaina e pulea toto taulia ia iloa le leukopenia e mafai. E masani ona fautuaina le mataʻituina masani i le amataga o togafitiga ma i gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, faapea foi ma tagata mamaʻi e maua i faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi e maua ai isi vailaʻau e mafai ona suia le ata o toto toto (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaau faʻasaina") . Pulea le fuainumera o leukocytes e tatau mo le vave iloa o le leukopenia, lea e sili ona taua i tagata gasegase ma le faateleina o le lamatia o lona atinaʻe, faapea foi ma faailoga muamua o le faamai. Pe a oʻo mai faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma leukopene (mo se faʻataʻitaʻiga, fiva, fulufulu fulufulu fulafula, tonsillitis), e manaʻomia le mataʻituina vave o le toto toto. I le tupuga o faailo o le tafe toto (o le pito sili ona petechiae, mumu-lanu enaena i luga o le paʻu ma mucous membranes), e tatau foi ona pulea le numera o platelets i le toto gaʻo.

Afai e maua le jaundice poʻo le faʻaopoopoga tele o le gaioiga o le enzymes (amotransferase ALT, AST), e tatau ona faamuta le togafitiga ma Dilaprel ® ma ia vaavaaia togafitiga faafomaʻi ole maʻi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O foliga o lelati - fualaʻau: malosi gelatin, numera Numera 3, i le fua o le 2.5 mg - tino paʻepaʻe ma le lanu samasama, i se fua faatatau o le 5 mg - tino sinasina ma le pulou, i se vailaʻau e 10 mg - tino paʻepaʻe ma le pulou, paʻu - paʻu paʻu toeitiiti paʻepaʻe pe papaʻe, faʻalelei pe faʻapipiʻiina, faʻamaʻi pe a paʻu (i totonu o pusa pepa faʻailoga 2 po o 4, 10 pcs., i totonu o pusa pepa pusa 1, 2, 3, 5 poʻo le 6 , 14 pcs., I totonu o se atigipusa box 1, 2 poʻo le 4).

Le tuufaatasiga o le tasi capsule:

  • mea galue malosi: ramipril - 2.5, 5 poʻo le 10 mg,
  • vaega o ausilali: calcium stearate, aerosil (colloidal silicon dioxide), lactose (lactose monohydrate - mo capsules 10 mg),
  • pusa ma tapuni: gelatin, titanium dioxide, lanu vai lanu samasama samasama (mo capsules 2.5 mg ma le 5 mg).

Dilaprel: faatonuga mo le faʻaaogaina (metotia ma metotia)

O palalela o leilala e faia i le tautala e aunoa ma le felafoaʻi ma le tele o vai (1 /2 ipu). Le aoga o le fualaau faasaina e le faalagolago i le taumafa o meaai.

Ole suʻega e filifilia taʻitoʻatasi, ile suʻeina o faʻamatalaga, togafiti togafitiga ma le faapalepale i le fualaau faasaina. O le taimi o togafitiga e masani ona umi, o lona umi i mataupu taʻitasi e fuafuaina e le fomaʻi.

Fautuaina le Dilaprel Dosage Tausaga (sei vagana ai ua faatonuina):

  • ogaoga maualuga: o le muamua o le tui e 2.5 mg 1 le taimi i le aso i le taeao. Afai o totonu o le 3 vaiaso e le faʻasolosolo ai le mamafa o le toto, e mafai ona e faʻaititia le dose i aso uma i le 5 mg. Afai o le togafitiga o se fualaau o le 5 mg i aso taitasi e le lava, e mafai ona faaluaina i le 2-3 vaiaso i le maualuga o le 10 mg i le aso, poo isi fualaau faasaina e mafai ona faaopoopo i togafitiga,
  • ituaiga masani ole fatu ole fatu: muamua fua - 1.25 mg i le aso. Faʻalagolago i le aʻafiaga o le togafitiga ma le faapalepale lelei, e fautuaina ia faʻalautele le faʻaleleia o le togi, faʻafesuiaʻi i vaitau o 1-2 vaiaso, ae le sili atu i le 10 mg i le aso. O luga o le 2.5 mg e mafai ona faʻaalu i le aso pe vaevaeina i ni atumaga se lua,
  • toilalo o le fatu ma faʻamatalaga faʻamaʻi na atiae 2-9 aso talu ona faʻaumatia le myocardial: o le fua muamua ole 2.5 mg 2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi). Faatasi ai ma le tele o le paʻu o le toto, e tatau ai ona faʻaitiitia le faʻamaʻi muamua i le 1.25 mg 2 taimi i le aso. Ma, faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻaluaina le fuainumera i le va o le 1-3 aso. I lenei tulaga, o le tele o le ave i aso taitasi e mafai ona faʻaititia i le 1 taimi i le aso. O le maualuga o le aso fautuaina o aso taitasi o le 10 mg,
  • ogaoga masani o le le atoatoa o le fatu (NYHA class III-IV class function), lea na tupu i le taimi lava na maeʻa ai le faʻaogaina o le myocardial: o le fua muamua - 1.25 mg i le aso, i le lumanaʻi, faatasi ai ma le faateleina o le fua, e tatau ona faʻaogaina tele le faʻaeteete. O faʻamuamua ma isi faʻasologa o loʻo faatonuina na o le fomaʻi,
  • puipuiga mai le paʻu, le faʻaleagaina o le myocardial, poʻo le maliu mai le CVD (i tagata mamaʻi e maualuga le cardiovascular risk): faʻamaʻi muamua - 2.5 mg i le aso. Faatasi ai ma le tuʻuina lelei o le fualaau faasaina, e fautuaina ina ia faʻatupulaʻia malie le fualaau. A mavae le 1 vaiaso o togafitiga, e mafai ona faaluaina, ona oʻo lea i totonu o le 3 vaiaso alu i le fua masani masani o tausiga o le 10 mg i le aso,
  • e le o le maʻisuka poo le nephropathy o le maʻisuka: o le muamua fualaau e 1.25 mg i le aso, ona mafai lea ona faateleina i le maualuga 5 mg / aso, e tasi le taimi.

Fautuaina Dilaprel fuataga faʻasalaga mo nisi faʻamaʻi / tuutuuga:

  • (maualuga III), faʻaleagaina o masima-masima ma tulaga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi atherosclerotic ogaoga o le faiʻai ma gaʻo o le mafaufau): fua muamua - 1.25 mg i le aso,
  • le faʻasolosolo ma le CC o le 50-20 ml / min faʻatasi ma le maualuga o le 1.73 m 2: o le fua muamua o le 1.25 mg / aso, o le fua pito maualuga o aso taitasi e 5 mg,
  • matua tausaga e sili atu i le 65 tausaga: uluaʻi fua - 1.25 mg i le aso,
  • toilalo o le ate: o le maualuga o le dose e 2.5 mg i le aso. I le laasaga muamua o le togafitiga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi, talu ai o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona eseese tele i le tasi itu poʻo le isi.
  • togafitiga muamua ma togafitiga: o le muamua fualaau o le 1.25 mg i le aso i le taeao (ua fautuaina e faalēaogāina ni meaʻai po o le faaitiitia o le 2-3 aso aʻo leʻi amataina le Dilaprel). I le taimi muamua o le fualaau muamua, faʻapea foi i taimi taʻitasi o faʻatupulaʻia i le fualaau o le ramipril ma / poʻo togafitiga, ina ia aloese ai i se uiga e le manaʻomia, o le mataʻituina ma le mataʻituina o le maʻi mo le itiiti ifo i le 8 itula.

Tina ma le lactation

E tusa ai ma faʻatonuga, ua solia le igoa o Dilaprel i le maʻitaga ma ao faagasolo le susu.

Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona faʻateʻaina le maitaga. Afai o le mafaufau na tupu i le vaitau o le ave o le fualaau faasaina, e tatau ona faalēaogāina i se taimi vave lava ma ia fautuaina se isi fualaau faasaina.

O le aveina o le Dilaprel i le taimi o le maitaga (aemaise ile uluaʻi masina) e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le toto totoga o le tamaititi ma le pepe faatoa fananau mai, faʻaleagaina le fatuina o fatuga o le fetus, le tino vaivai, galuega faʻapitoa o le ulu, hyperklemia, konekarate o le tino, hypoplasia o le mama, ma le faʻaogaina o le ulu. Mo pepe faatoa fananau mai e faʻaalia i le intrauterine i le gasegase ACE, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le faʻamalosi, hypermalemia ma le vavalalata, e le gata i lea, ei ai le lamatiaga o le neurological disorders.

Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga ma Dilaprel aʻo faia le lactation, e tatau ona taofi le susu.

Dilapelu, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

O le fua o le fualaau faasaina ua ave i le amanaia o le gaioiga o le tino o le maʻi, le ogaoga o le togafitiga. Faʻasala le tino atoa e aunoa ma le ulaina ma inu i le vai. O le maualuga o le aso o le vailaʻau e 10 miligrams.

At ogaoga maualuga E amata ona ave leilala ma se fua o le 2.5 mg 1 le taimi i le aso. Faʻatasi ai ma se vaivaiga vaivai faʻaletonu poʻo lona toesea mo le 21 aso, ua faʻapupulaina le gaʻo i le 5 mg. I togafitiga CHF o le muamua aumaga o le 1.25 mg / aso ma, afai e tatau ai, o le fuainumera e fetuunai.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

O le Dilaprel ua solia i le ogaoga o le faaletonu (ma le CC e itiiti ifo i le 20 mili / min ma le tino o le 1.73 m 2), o gasegase e maua i le nephropathy e togafitia ai fualaau faasaina (NSAID), glucocorticosteroids (GCS), immunomodulators ma / isi vailaʻau cytotoxic.

I le faʻaeteete, e tatau ona ave Dilaprel mo le faʻaaogaina o le tino (CC sili atu ma le 20 mili / min ma le maualuga o le tino 1.73 m 2) - ona o le lamatiaga o le fatuina o le hypermalemia ma le leopopia, faatasi ai ma le malosi o le gaʻo o le tino (i luma o gaʻo) pe a uma le gaosiga o fatugaʻo.

Fegalegaleaiga

E le fautuaina togafitiga faafomaʻi o Dilaprel ma le faʻamalolo-faʻamalolo ma le salve salts (ona o le lamatiaga o le faʻalauiloaina o le maualuga o le faʻamaʻi o le potassium i le toto toto). Faʻatasiga e faʻaaogaina ma le faʻaeteete.

Faʻamatalaina Dilaprel ma faʻaeteete:

  • faʻatasi ai ma fualaau faʻamaʻi, aemaise lava togafitiga, faʻataʻitaʻiga faʻamalosi, fualaau momoe, mea faʻapitoa ona o le faʻamalosia o le malosi o le faʻaogaina o aʻafiaga,
  • faʻatasi ai ma vasopressor sympathomimetics ona o le aʻafiaga o se paʻu i le malosi o le faʻamalositisi,
  • ma faʻasolosoloimmunosuppressants allopurinolfaiga GKS, cytostatics ma isi fualaau oona e aʻafia ai alafua o le hematological ona o le faateleina o aʻafiaga o le atinaʻega leukopenia,
  • faatasi ai ma fualaau faasaina mo le fofogaina ole fofoga, ona o le ono mafai ona siitia le aafiaga o le fualaau o nei fualaau faasaina faatasi ai ma se lamatiaga o le atiina ae hypoglycemia,
  • ma masini lithium: faʻaititia le neuro- ma le cardiotoxic o le lithium,
  • ma estrogen: ona o le aʻafiaga o le faʻavaivaia o le malosi o le fualaau faasaina,
  • ma Heparin ona o le lamatiaga o le faateleina o le mamafa o le pasela i totonu o le toto.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I tagata gasegase i le gase o le gaio, o le faʻalauteleina ma le faʻaitiitia i le aafiaga o le ramipril e mafai ona matauina. Ona o le leai o se poto masani i le faʻaaogaina, e tatau ona faʻatalanoa Dilaprel ma le faʻaeteete i ia tagata gasegase.

E tatau ona faia se togafitiga faapitoa i ni gaʻo matuia o le ate ma le edema ma / poʻo le alu aʻe ona o le faʻatagaina tele o le RAAS.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina o Dilapelu i le taimi e tasi ma nisi fualaau faasaina e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o aʻafiaga nei:

  • suauu pati ma le potassium-faʻamalolo faʻasolosolo (spironolactone, siama, amiloride), isi vailaʻau faʻateleina o le plasma potassium pati (cyclosporine, tacrolimus, trimethoprim): faʻateleina le plasma potassium,
  • telmisartan: faʻateleina le ono mafai ona toe faʻaaogaina le galuega, hyperkalemia, faʻasalalauga faʻavae, totogia,
  • fualaau oona o loo i ai ni meaola, ma le AT1 receptor blockers (angiotensin II taligata): ona o le poloka lua o le RAAS, o le lamatiaga o le faatupuina o le hypermalemia, o le gaioiga o le tino, le paʻu o le toto,
  • o fualaau faʻasaina (e pei o vailaʻau) ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto (tricyclic antidepressants, nitrates, faʻasolosolo i le lotoifale ma lautele, alfuzosin, baclofen, prazosin, doxazosin, terazosin, tamsulosin): vaʻaia o le aʻafiaga o le aʻafia,
  • tapenapenaga auro (sodium aurothiomalate) mo le faʻatonuina o le tino: feusuaʻiga o le tino, faʻalavelave faʻasalalau, taoto, vomia,
  • mea e momoe ai, meaʻai ma vailaau faʻamaʻi: faʻateleina le aʻafiaga o aʻafiaga,
  • vasopressor sympathomimetics (isoproterenol, epinephrine, dopamine, dobutamine): o se faaitiitia i le malosi o le toto,
  • immunosuppressants, corticosteroids (mineralocorticosteroids, glucocorticoids), cytostatics, allopurinol, procainamide ma isi fualaau oona e aʻafia ai le tafaoga o le hematological: faʻaopoopoga o aʻafiaga o le atinaʻeina o gaioiga o le hematological,
  • suauu o le lithium: faateleina o le plasma concentration o le lithium ma faʻaleleia ona aafiaga o le neuro ma le cardiotoxic,
  • hypoglycemic agents (e aofia ai inisua, vailaʻau o le hypoglycemic mo le fofogaina ole fofoga, sulfonylureas): faʻaititia aafiaga ole hypoglycemie o nei vailaʻau e oʻo atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • vildagliptin: faʻalauteleina le aʻafiaga o Quincke edema,
  • NSAID (acetylsalicylic acid i se fua o le sili atu i le 3 g i le aso, o le cyclooxygenase-2 inhibitors, indomethacin): inhibition of ramipril, faateleina le aʻafiaga o le faaletonu o le lapoa ma le faateleina o le tele o le potassium i le plasma toto,
  • sodium chloride: faʻavaivaia o le malosi o le faʻafefeteina o le mimita,
  • Heparin: faʻateleina le faʻasalaga o le vevela i le potassium,
  • ethanol: faʻalauteleina le faʻaalia o vasodilation, faʻateleina le leaga o aʻafiaga o le ethanol i luga o le tino,
  • estrogens: o se faʻaitiitia o le malosi faʻaleagaina o le malemene,
  • isi inhibitors ACE: faʻateleina le aʻafiaga o le atinaʻeina o le tamaititi (e aofia ai pepa faʻasolo), hypermalemia,
  • sauniuniga e aofia i le togafitia o togafitiga mo iniseti hymenoptera: faʻateleina le ono oʻo i faʻamaʻi o anaphylactic poʻo anaphylactoid i hymenoptera venoms.

O analogues a Dilapelu o: Prenesa, Diroton, Enap, Lipril, Renipril.

Faamatalaga e uiga ia Dilapelu

Faʻamatalaga e uiga ia Dilapelu e laʻititi ma sili atu le lelei. O le fualaau faasaina e aoga lelei pe afai e tatau ona faʻamautuina le toto maualuga faʻapitoa ma faʻatasi ma isi vailaʻau. O tali le lelei e seasea lava. Ae ui i lea, ua maitauina e faapea o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu ma le faʻavaivai o le aʻafiaga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o leilati: metotia ma metotia

O avelaʻaulalalalalalala e ave leotele, faʻafefe uma ma fufulu ile vai (100 ml) le tele, muamua, i le taimi pe a uma le taumafataga.

E faatonuina e le fomaʻi le fuataga ma le umi o togafitiga taʻitoʻatasi, i le amanaʻiaina o faʻamatalaga o le falemaʻi, le gafatia o le fualaau faasaina ma le togafiti. O le vaitaimi o le faʻaaoga e masani ona umi.

Fautuaina Dilaprel Dosage:

  • toto maualuga: o le muamua o le tui e 2.5 mg i le taimi o le taeao. Afai e le masani le toto maualuga pe a uma le 21 aso o le togafitiga, e mafai ona faateleina le fualaau ile aso i le 5 mg. I le leai o se malosi atoatoa o le fualaau oona, o le tagata gasegase e mafai ona faʻasolosolo ona faatonuina se isi vailaau faʻasaina (e aofia ai tausisolosi poʻo le tuai o le faʻaaogaina o le calcium channel), poʻo le maeʻa o le 14-21 aso o le faʻaaogaina, faʻaleleia i le maualuga o le 10 mg i le aso,
  • o le gasegase tumau o le fatu: muamua fua - 1.25 mg i le aso. Faatasi ai ma le lelei o le gasegase o le fualaau faasaina, o le fualaau e mafai ona faasolosolo malie malie, faatasi ai ma se vaitaimi o le 7-14 aso, i se fualaau lea e maua ai le atoatoa o le faamaʻi, ae le silia le 10 mg i le aso. O se fualaau i luga aʻe o le 2.5 mg e mafai ona vaeluaina i le 2 atumaga,
  • Inisinia o le fatu, na tupu mai i le 2 i le 9 aso i le maea ai o le gasegase o le myocardial: o le fua muamua - 2.5 mg 2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi). I le tulaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le a tatau ona faʻaitiitia le fua muamua ile 1.25 mg 2 taimi i le aso. Ma, i le tulaga o le maʻi, e mafai ona faaluaina le fualaau ile umi ole 1-3 aso. Ona mafai ai lea ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i se toʻatasi i aso taʻitasi. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 10 mg,
  • ogaoga ogaoga o le fatu (NYHA class III-IV class function) lea na tupu i le taimi lava na maeʻa ai le faʻaleagaina o le myocardial: fua muamua - 1.25 mg i lea aso ma lea aso, ona tatau lea ona faia le tausiga faʻapitoa i fualaau o fualaau taitasi,
  • e le o le maʻisuka poʻo le nephropathy o le maʻisuka: o le muamua fualaau o le 1.25 mg i le aso. E le gata i lea, e mafai ona faʻaleleia i le maualuga o aso taitasi o le 5 mg ma ave faʻatasi,
  • o se faaitiitia i le ono tulai mai o le atiaeina o le myocardial infarction, stroke, poo le cardiovascular mortality i tagata mamaʻi ma le maualuga o le cardiovascular: o le fua muamua e 2.5 mg i le aso. Faʻatasi ai ma le tuʻuina lelei o le vailaʻau, e fautuaina e faalua le fualaau ile 7 aso o togafitiga, ona oʻo lea i totonu o le 21 aso o togafitiga, ia faʻatupulaʻia i le 10 mg - o le fua masani o tausiga.

Fautuaina le faʻasaʻoina o le faʻapipiʻi o le toto mo vaega faapitoa o tagata maʻi:

  • le faʻaaogaina o le tino (CC 50-20 ml / min mo le 1.73 m 2 le tino): o le aso muamua ole fua - 1.25 mg. O le maualuga maualuga o le 5 mg i le aso,
  • solia o le paleni vai-electrolyte, poʻo le maualuga maualuga o le maualuga o le toto, poʻo le gasegase o le atherosclerotic ogaoga o le matelaina o maliu ma le cerebral arteries: o le fua muamua e 1.25 mg i le aso,
  • gasegase na sili atu i le 65 tausaga le matua: muamua fualaau - 1.25 mg i le aso,
  • gaioiga o le ate: o le maualuga o aso taitasi o le 2.5 mg. E tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi lata mai, talu ai o le toto maualuga e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina.

Mo tagata mamaʻi na faia muamua togafitiga, o le faʻaaogaina o Dilaprel e na o ni nai aso talu ona faʻamalo pe faʻaitiitia le fua o le diuretics i le aso muamua muamua o le 1.25 mg. A maeʻa ona ave le fua muamua ma i faʻatelega taʻitasi, e tatau ona tuʻuina atu le togafitiga faafomaʻi mo le 8 itula e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻaosoosoga e le pulea lelei.

Dilapelu, faatonuga mo le faʻaaogaina (metotia ma metotia)

O pulou capilala e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le mea e taumafa, e mulumulu ile afa afa vai.

O le fualaau o le vailaau faʻasaina ua filifilia taitoatasi, i le amanaia o lona gafatia ma le taunuuga o le togafiti. O le togafitiga e masani ona umi.

Fautuaina togafiti faʻatonutonu mo tagata gasegase ma gaioiga masani ma gaioiga:

  • faʻaopoopo le toto maualuga: 2.5 mg i le aso (i le taeao), pe a mavae le 3 vaiaso o le tagofia o le vailaʻau i lenei fualaau ma le leai o se mea e faamoemoeina, e mafai ona faateleina le inumaga i le 5 mg i le aso, pe a mavae le isi 2-3 vaiaso o le tagofia o le vailaau i le 5 mg i le tulaga o le leai o se aoga, e mafai ona faateleina le fua o le aso i le maualuga o le 10 mg, o le isi filifiliga e mafai foi - o le faaaogaina o Dilaprel i le 5 mg i le aso ma le faaopoopoina o isi antihypertensive agents i togafitiga, mo se faataitaiga,
  • o le gasegase tumau o le fatu: 1.25 mg i le aso i le amataga o togafitiga, mulimuli ane, i le amanaia o le tali a le tagata maʻi, e mafai ona faaluaina le fualaau ile 1-2 vaiaso e oo atu i le maualuga o le 10 mg o aso taitasi,
  • o le toilalo o le fatu lea na atiae ina ua maea le afaina o le myocardial i le vaitaimi mai le 2 i le 9 aso: 5 mg i le aso i ni atopa (taeao ma le afiafi) i le amataga o togafitiga, ma le le faapalepale i le fua muamua mo aso e lua e tatau ona ave 1 , 25 mg o le ramipril faalua i le aso, i le lumanaʻi, i le amanaʻiaina o le tali a le tagata maʻi, e mafai ona faaluaina le fualaau ile 1-3 aso seia oʻo i le maualuga o le 10 mg o le a oʻo i le aso,
  • Igilisi: 1.25 mg faʻatasi i le aso i le amataga o togafitiga, i le lumanaʻi, e mafai ona faʻalautele le dose i le 5 mg i le aso (faʻasologa o aso uma),
  • faʻaititia i le ono mafai ona tupu, paga o le fatu poʻo le lamatiaga o le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata mai gasegase maualuga i le cardiovascular: 2.5 mg o le mimita i le aso i le amataga o togafitiga, e mafai ona faaluaina le fualaau oona pe a uma le 1 le vaiaso, ma le isi 3 vaiaso o le fua o le Dilapelu e mafai ona faateleina i le 10 mg i le aso.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega (faia o le kiliataini o le 50-20 ml / min), e tatau ona faaaoga le vailaʻau i le muamua aso muamua o le 1.25 mg, ma o le maualuga pito i maualuga o ia maʻi e le tatau ona sili atu i le 5 mg i le aso.

I le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, i tagata gasegase o le vai-palota eletise ma tagata mamaʻi o loʻo i ai le faʻaitiitia o le toto maualuga e aʻafia ma se tulaga lamatia, o le fua muamua o le ramipril e 1.25 mg i le aso.

O tagata e maua togafitiga aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Dilaprel, pe afai e mafai, taofi le taofiofia 2-3 aso aʻo leʻi amataina le togafitiga poʻo le faʻaititia o latou fua. O togafitiga Ramipril e tatau ona amata i se fualaau o le 1.25 mg i le aso. A maeʻa ona ave muamua le faʻasolo, e pei foi o faʻateleina i le fualaau o fualaau faasaina ma / poʻo togafitiga, e manaʻomia le mataʻituina lelei o le maʻi mo le itiiti ifo i le 8 itula, lea e fesoasoani e aloese mai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto.

O tagata e sili atu ma le 65 tausaga le matua e tatau ona maua Dilaprel i le muamua fualaau o le 1.25 mg i le aso.

I le tulaga o le gase o le ate, o le fua maualuga o fualaau oona e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg.

Le tau o Dilaprel i falemaʻi

O le tau o Dilaprel i vailaau eseese eseese e fesuisuiai ma e sili atu ona faalagolago i metotia ma le afifi. O le tau faʻatatau o vailaʻau i aso nei: 2.5 mg capsules (28 pcs.) I totonu o se afifi) - 149 rubles, 5 mg capsules (28 pcs.) I se pusa) - 227-266 rubles, 10 mg capsules (28 pcs.) I se afifi) - 267-315 rubles.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Tuua Lau Faamatalaga