Faateleina le inisalini i totonu o le toto: o le a le uiga ma le faʻaitiitia o lona tulaga? Ole inisalini maualuga maualuga ile glucose masani

Suauu toto ma le inisalini e masani ona fesootaʻi, o le mea lea o le tupu aʻe o se tasi oi latou e tau atu i le faateleina i le lona lua.

Ae ui i lea, o nisi taimi e feagai ai tagata ma tulaga faʻalavelave: o le kulukose e masani lava, ae le o le hormone.

Aisea e tulaʻi mai ai le maualuga o le inisalini ma le suka masani, ma le mea foi e fai i lenei tulaga faʻaleagaina.

Glucose toto ma le maualuga o le hormones

Inisalini o se hormone e maua mai i le pancreas o loʻo faʻatinoina ni galuega taua:

  • auai i le metabolism
  • sapalai sene i le malosi
  • faʻasaʻo le toto toto
  • e maua ai le toe faʻaleleia o faagasologa ma sili atu.

Afai o le tulaga o le inisalini e aluese mai le masani, o lenei mea e faailoa ai le i ai o se faʻafitauli faʻapitoa e tatau ona taofi.

A leai, o se taufaamatau tuusaʻo i le soifuaga o le tagata ma le ola maloloina e faia. Tulaga masani o le matutua e faalagolago ma mafai ona fesuisuiaʻi.

I tagata matutua ma tamaitai

I tagata soifua maloloina, pe a anapogi le toto, o le maualuga o le inisalini e tatau ona iai i le va o le 3 i le 20 iunite. O le tausia i le 25 iunite ua manatu e faatagaina ma e le manaʻomia ai le faasaʻoga.

O tagata ua pasi atu i le 60-tausaga le maualuga e eseese tulaga masani - o tulaga o le inisalini e tatau ona iai i le va o le 6 i le 35 iunite.

Glucose anapogi i alii ma tamaitai matutua e le tatau ona sili atu i le 5.5 mmol / L. I le matua, o le siʻitia i le 5.9-6.4 mmol / l e mafai, peitaʻi, o le tapulaa aupito maualuga lenei.

Ina ia maua se ata faʻamaonia, e tatau ona fuaina le maualuga o le suka i le aso: i le taeao, pe a uma ona 'ai, i le aoauli ma le afiafi.

O le maualuga o le kulukose o le tausaga e faalagolago i le matua:

Tau tausagaSuauu toto, mmol / l
E oo i le 2E le sili atu nai lo le 4.4
2 i le 6E le maualuga atu i le 5
6 ma le matuaLe silia ma le 5.5

I le taimi o le maitaga

O le tulaga faʻapitoa o tamaitai ma suiga matuia o suiga faʻafuasei e tutupu i totonu o le tino e mafua ai se suiga i totonu o gaioiga, e aofia ai le metabolic.

O le masani mo fafine maitaga:

  • mai le 6 i le 32 iunite - inisalini mataupu,
  • mai le 3.3 i le 6.6 mmol / l - le tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto.

I le avea ai o se tulafono, o se suʻega o le maʻitaga ua faʻamaonia i tamaitai o loʻo lamatia i le faaiuga o le uluaʻi tausaga muamua.

Le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga o le tasi i le isi

O le insulin e nafa ma le felauaiga o le kulukose i fusi tino uma vagana ai le faiʻai.

Afai ole mafuaaga e le lava ai le hormone, ona le tuʻuina atu lea o le suka i sela i le taimi, e mafua ai ona matelaina le matelaina.

I le tino o se tagata soifua maloloina, o le inisalini e tumau i le mausali mausali o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea, o faʻamaufaʻailoga e vavalalata vavalalata.

Pe a 'ai e se tagata se mea suamalie poʻo le gaʻo-mauoa, o le tele o suka e ulu atu i le toto, i le tali atu i lenei mea, o le pancreas e taumafai e "lafo ese" se vaega malosi o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o lona maualuga.

O le tino e masani lava ona i ai se sapalai faapitoa o le hormone na gaosia, lea e mafai ai ona e vave taofia le ulufale mai o le kulukose, peitai, afai e le lava lea, o le inisalini e amata ona gaosia atili, lea o le a tele le taimi e mafai ona tupu ai lona alualu i luma.

O le suka e masani ma e maualuga le inisalini: o le a le uiga

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafua ai ona tupu le faaletonu i le tino, ma o le mea lea, o le inisalini e amata ona tupu, ma tumau pea le suka. O le mea sili ona taatele o latou o le le paleni, o le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga lava lea i le faʻataʻitaʻiga o lenei vaega o le a tatou iloiloina le auala mo le atinaʻeina o togafitiga.

O le mea lea, pe a oʻo mai ni keke, falala ma palu falai ma suamalie suamalie i totonu o le manava, o le kulukose e gaosia i le taimi o le vaeluaina. O lona gaioiga e manaʻomia ai se aofaiga o le inisalini.

O le tele o "mea leaga" e ulu atu i le tino, o le malosi foi lea o le tino o le tino e taumafai e atiaʻe se hormone ina ia faaitiitia ai le kulukose.

Ma afai i le taimi muamua e iloa e le tino le faʻalauteleina o le inisalini o se mea e le masani ai, ona oʻo mai ai lea o le taimi o le "masani" e tulaʻi mai, ma e tele lava ina maua.

Ma o le mafuaʻaga autu o le mea moni lava o meaʻai paleni. O lenei tulaga e taua o le faalagolago ile inisalini.

Aisea e tupu ai le hyperinsulinism ma le kulukose toto masani

Matou te lisi mafuaaga autu:

  1. O le amataga o le isesa.
  2. Tuna oona i luga o le ate (insulinoma).
  3. Le amataga o le maʻisuka ituaiga 2.
  4. Neoplasms i le ovaries.
  5. Toto
  6. Neuromuscular dystrophy.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o se suʻega le saʻo, o lea afai e vaʻaia faailoga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se suʻega lona lua.

Faailoga o le faateleina o le hormone pancreatic i le toto

E mafai ona masalomia o le inisalini e siitia i faailoga nei:

  • vaivai,
  • e tusa lava pe a uma se taumafataga fiafia, fiaai vave vave,
  • pe a uma ona tupu se manava faamalositino faaletino,
  • mamafa lofituina nei
  • paʻu paʻu e mafai
  • manuʻa ma faʻasolosolo togafitiga faʻamalolo ma le lemu,
  • gaogao i vae
  • mafaufau le lelei ma le gafatia e taulai,
  • tupe maua vave
  • o le tiga o le muso e faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I le maualuga o le inisalini, o le lamatiaga o le faatupuina o le maualuga o le toto maualuga e faateleina ai le malosi, o lea e masani ai ona faitio tagata e uiga i le faateleina o le toto, lea e lei mafatia ai muamua.

Auala e faʻaititia ai le maualuga o le inisalini ma le suka o le toto

E taua le iloa! I le gasologa o taimi, o faafitauli ma le maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

O maualuga maualuga o le inisalini e matua lamatia lava mo le soifua maloloina, o lea la e manaʻomia ai le faʻamaonia vave. O se endocrinologist e aafia i le siakiina ma togafitiga o ia tulaga.

E masani lava o tagata o loʻo mafatia i aʻafiaga o le hyperinsulinism e taumafai e malemo le faʻaalia o togafitiga o loʻo i ai nei (ave fualaau mo le mamafa, ita, ma isi) e aunoa ma le iloa. O nei togafitiga e faamutaina i falemai i tulaga ogaoga.

Fomaʻi togafitiga

E leai ni vailaʻau e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le inisalini ma le suka masani.

I le tele o tulaga, o se maualuga maualuga o le hormone ua na o se faailoga o le faaletonu o le tino, o lea o le galuega a le fomaʻi ma le maʻi o le sailia lea o le natura o togafitiga ina ia mafai ai ona faʻaumatia.

Faʻamālōlōina fomaʻi o le maʻi faʻavae e mafai ona faʻaititia le maualuga o le insulin i totonu o le tino i se taimi puupuu.

O mataupu nei ua fautuaina:

  1. E tatau ona taofiofi umi vavao i le va o taumafataga. O fautua e fautuaina le faatapulaaina o oe lava i le lua pe tolu taumafataga i le aso. I taimi faapena, e faʻaalu e le tino le taimi i le faʻaaogaina o le kulukose, lea e faʻaitiitia ai le maualuga ole inisalini.
  2. E tasi i le vaiaso e aoga le faia o se aso e lafoaia ai - o le lisi e tatau ona aofia ai na o le vai.
  3. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo - pasta, falaoa, mufui, keke, kuki, meainu suamalie, kofe ma le lauti ma le suka, ma isi.
  4. E taua le tuʻufaʻatasia o meaai maualuga i fiber - fualaau aina ma fualaʻau, cereals, legumes.
  5. Pe a filifilia ni meaʻai i totonu o se faleoloa, e tatau ona e faʻatau i latou e maualalo le faasinoupu o le inisalini (AI). O lenei ata o loʻo faʻaalia ai le tele o le hormone e tuʻuina atu i totonu o le toto pe a faʻaaogaina se aofaiga o se oloa faapitoa. O le maualalo o le faasinoupu o le inisalini, o le lelei. O le tuufaatasia o se taumafa o oloa maualalo maualalo AI, e mafai ona vave faʻaitiitia le maualuga o le suʻega auiliili i le toto.
  6. Afai e leai se faʻailogaina mai isi totoga ma suauʻu, o le tele o le vai inu i le aso e le tatau ona itiiti ifo i le 2 lita.

Afai e te le o gauai atu i le faafitauli i le taimi ma suia lou olaga, o taunuuga e mafai ona matua faanoanoa. E mafai e se tagata ona atiae se ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, lea o le a manaomia ai le inumaga o le hormone i le olaga atoa, faapea foi fua o le kulukose i aso taitasi.

Fomaʻi togafitiga ma faʻamalositino

O le gaioiga faʻaletino e mafai ona faʻaititia le toto o le insulin i se taimi puupuu.

E tatau ona taʻavale i aso taʻitasi; i le leaga o le tau e mafai ona e faʻatinoina i luga o se lapisi poʻo se uila.

Pe a ma le 3-4 taimi i le vaiaso, e manaʻomia lou faʻatulagaina o toleniga, tumau i le itiiti ifo ma le tasi le itula. Afai e leai se avanoa e auai ai i le faletaalo, e tatau ona filifili ni faʻatinoga lelei mo tulaga o fale.

O le togafitiga o le tino e faʻavaveina ai faiga faʻavae i le tino, faʻaleleia ai lagona, toe faʻafoʻi le tino o le tino, faʻaitiitia le suka o le toto ma le inisalini, faʻafaigofieina galuega faʻapitoa, ma isi.

Faiga faʻavae masani:

  1. Faʻafouina o vai (baths, baths, saunas, rubids).
  2. Faʻasologa ole eletise (metotia faʻavae) e faʻaaoga ai No-shpa, Novocaine ma iodine, Papaverine.
  3. Suavai.
  4. Magnetotherapy.
  5. Faʻasologa togafitiga.
  6. Misc. O lenei vaega e aofia ai auala e le masani ona faʻaaoga - togafitiga o le ozone, acupuncture, faʻapea foi ma isi.

O le filifiliga o le metotia o le physiotherapeutic aafiaga e faia e le fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino maʻi.

Fofo faʻapitoa

O laau nei (decoctions ma infusions mai ia i latou) ua faamaonia le aoga i le faaitiitia o le inisalini i le toto:

Vailaau mataʻu meaʻai i le aofaiga o le 1 tbsp. liligi se ipu vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo le tusa o le itula, faʻamaʻa. Ave le tasi vae tolu o se tioata, aʻo leʻi 'ai, 3 taimi i le aso.

E lua faʻataʻitaʻiga masani:

  1. 3 tbsp vego vevela suamalie suavai suamalie ma faʻafefete e fula mo le afa itula. Ave le paluga pe a uma meaai. Vasega: e oʻo atu i le tele o vaiaso,
  2. aumai i se vevela 100 kalama o suauu ma le 250 ml o vai. Faʻamalosi i le lua itula, inu i le tolu taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai, afa afa.

E ui i lona faigofie faigofie, e le fautuaina e faʻaititia le maualuga o le inisalini ia oe lava. Muamua, e taua le faʻamaonia lelei o mafuaʻaga o lenei tulaga. Lua, ma le le atoatoa o togafitiga mo se taimi puupuu, o faʻafitauli e lamatia ai le ola ma le soifua maloloina e mafai ona atiaʻe.

Faateleina le inisalini ma le suka masani: mafuaʻaga

O le inisalini o le hormone o se tasi lea o mea taua i le tino o le tagata. A aunoa ma lea, o le faiga masani o le tele o polokalama e le mafai. Muamua lava, e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata ma, pe a tatau ai, fetuunai.

Ae o nisi taimi e oo lava i le suka masani, o le inisalini ua matua faateleina. O mafuaʻaga e tupu ai lenei mea, e pei ona molimauina e le maualuga maualuga o le suka poʻo le inisalini i totonu o le toto, nai lo le taufaamatau, e maualalo.

Inisalini ma lona uiga

E pei ona fai mai, e leai se gaioiga i le tino o le tino e masani lava ona maua e aunoa ma le insulin. O loʻo galue malosi o ia i le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo. Ae, o le mea moni, o le galuega autu o le pulea lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e gau le maualuga o le suka, o le a le tupu le malosi o le tino i le tino i se fua faatatau tutusa.

Inisalini i se soifua maloloina, o le tino masani o le tino o loʻo i ai i ni aofaiga:

  • I tamaiti, mai le 3.0 i le 20 UU / ml,
  • I tagata matutua, mai le 3.0 i le 25 UU / ml.

I tagata matutua o latou tausaga ua sili atu i le 60-65 tausaga, o le insulin e mafai ona aofia i aofaiga e oo atu i le 35 mcU / ml. O nei mea uma o faailoga masani ia. Afai e sili atu le maualuga o faailoga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave lava - o le a ia faʻavaeina mafuaʻaga ma faʻamatalaina pe aisea e maualuga ai le maualuga o le inisalini.

O se atugaluga faapitoa e tatau ona avea ma se tulaga e maualuga ai le hormone, ma tumau pea le suka.Mo le faigofie o le siakiina o le maualuga o le insulin ma le kulukose i le fale, e tatau ona i ai i taimi uma se glucometer.

Ae afai e le mafai, ona tatau lea ona siaki le suka ia le itiiti ifo i le faalua i le aso: i le taeao pe a maeʻa, ma i le afiafi, aʻo lei alu i le moega.

Aisea e maualuga ai le inisalini - mafuaʻaga

Afai e maualuga le inisalini, e faʻaalia i taimi uma se gasegase ogaoga i le tino, o se mea e le saʻo ma le soifua maloloina. Muamua lava, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 - o le tino lea o le faʻamaʻi o ia ituaiga o faʻamaoniga o uiga ia.

E masani lava, o maualuga maualuga o le hormone ua faailoa mai ai le maʻi o Cushing. Faʻasalaga, o se maualuga maualuga o le hormone tupu i totonu o le toto e matauina tutusa. O le suauu, e ui i lea, e tumau pea le masani.

O le inisalini maualuga o se tasi lea o faailoga o faafitauli ogaoga o le ate. E masani lava, o le tutusa o faailoga e iloa ai le i ai o insulinomas - o se kuluma e gaosia ai lenei hormone.

O le myotonia o le Dystrophic, o se faʻamaʻi faʻaleagaina o le neuromuscular, o se isi mafuaaga lea mo le faateleina o le maualuga o le insulin. E mafai foʻi ona e masalomia le uluaʻi laasaga o le oona ma le faʻaitiitia o le lagona o suauu tino i le homone ma gaʻo kulū e maua mai ai.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le inisalini, o se maeʻa maeʻaeʻa, suʻesuʻega auiliili o le tagata maʻi.

Taua: masani ona faateleina le hormone pancreatic i tamaitai i le vaitau o le gaioiga. E talitonuina talu ai ona o le tino ua alu i se tulaga fou o le tino, o ia suiga e matua masani lava. Peitai, e ui i lea, e fautuaina e mataʻituina lou lelei, meaʻai ma le mamafa.

E le mafai ona tatou le amanaiaina le mea moni e faapea o le suiga i le maualuga o hormones i le tino o le tino e masani ona fesootaʻi ma le tele o neoplasms - ae maise lava, e mafai ona atiaʻe e ovaries polycystic ovaries poo ovaries. O se uiga iloga i lenei tulaga o le faateleina ma le malosi o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le manava i luga o le manava.

O faʻamaʻi uma ua taʻua i luga e amata ona atiaʻe i le talaaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le tino. Ae o loʻo i ai faʻamaʻi e mafua mai i le feteʻenaʻi, se faʻaitiitia poʻo le faʻaleagaina o le inisalini poʻo le suka o le toto. O le a le mea e tatau ona fefe ai i lenei tulaga?

O le lamatiaga o le faʻaititia o le inisalini

Afai e matauina se toso malosi o le inisalini, e tatau ona vave ave vave ia mea, aua o lenei mea e mafai ona avea ma se faailoilo o ia ituaiga gaioiga ma patho:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Vavave a le tagata
  • Maʻi faʻamaʻi
  • O le faʻasalasituitu o se faʻamaʻi e aʻafia ai le gasegase pituitary.

Afai o le tagata gasegase ua faʻavaivaia i le tino, o taʻaloga malosi mo se taimi umi, o le maualuga o le inisalini e mafai foi ona paʻu tele. I le tulaga masani, i soo se tulaga, e tatau lava ona e gauai faapitoa i le setete o le pancreas ma le suka - e mafai ona sili atu nai lo le masani ma le maualalo o le insulin.

O le faʻamoemoeina o le maualuga o le inisalini e tele sona sao mo na gasegase na maua i le taimi nei, e leʻi faʻamautuina le ituaiga o faʻamaʻi, ma e leʻi filifilia togafitiga togafitiga. O le polokalame ua filifilia, lea o le a tatau i le maʻisuka ona tausisia mo aso uma o totoe o lona soifuaga, o le a faalagolago i luga o faʻamatalaga na mauaina.

Auala e fuafua ai le maualuga o le hormone e ala i le ola lelei

E taua tele le pule tutoatasi i le maualuga o le insulin ma le suka. O le faia o lenei mea e le faigata e pei ona foliga mai, e tusa lava pe leai se glucometer ma le mafai ona pasi suega suʻesuʻe suʻesuʻe - e lava lava le mataʻituina lelei o faailoga e auina mai e le tino.

E tusa lava pe itiiti fesuiaʻiga i le fua o le hormone vave ona aafia ai le aofaiga ole kulukose. O nei mea uma e le afaina ai le manuia o le maʻi.

Afai o le inisiua o le inisalini na vavae ese mai le faailoga faatagaina, faʻaititia pe faʻaititia, e mafai ona fuafuaina i faailoga nei:

  1. Oona, lea e matua faigata lava ona tineia,
  2. Tue le paʻu
  3. Uiga masani,
  4. Lethargy
  5. Vaivai

Afai o le maualuga o le hormone e tumau pea mo se taimi umi, o le faʻamalolo umi o maʻi e oʻo lava i manuaga laiti, o maʻila ma tuʻimomomoina ua matauina. O le mafuaʻaga lea mo maʻi uma o soʻo se manua ma gaioiga e matua le manaʻomia.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea o le a faʻagesegese ma tiga, o manuʻa e ono afaina ai ma le susulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, veins varicose, ulia o le gaʻo e masani ona taʻitaʻia ai le gangrene. I tulaga maualuga, o lenei mea e taufaamatau i le vavaeeseina o le lima.

Afai o le faʻaititia o le inisalini e maualuga, e masani lava ona faʻavave vave le suka toto. O lenei mea o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  1. Faafuasei osofaiga o le fiaaai.
  2. Tachycardia, faʻalavelave masani.
  3. Malosi malosi i le tino atoa.
  4. Faateleina le vevesi.
  5. O se tulaga e latalata i le faʻanoanoa e vave foi.

O le a le mea e lamatia ai le faateleina o le fua o le insulin

O le faateleina o le toto o le inisalini o le lamatiaga matautia e le gata mo i latou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo tagata soifua maloloina uma. O lenei tulaga matautia e mafua ai ona oʻo i se gasegase ogaoga o le tele o totoga o le lotoifale, faʻaletonu le galue.

Muamua lava, o le tele o insulin i totonu o le tino e aʻafia ai le gaoioi o puipui o toto toto ma fausaga. Ma o lenei mea e lamatia ai le atinaʻe o le maualuga o le maualuga. E tusa ai ma lea, pe a faʻapetele le fatuga o le tino, o le aʻafiaga o faʻafitauli eseese o le cardiovascular system e faʻapupula.

E tigaina foi le gaʻo o le carotide, e aofia ai ona sela ma puipui e amata ona faʻamalosi ma faʻafefe, ma e mafua ai ona faʻaitiitia le toto i le faiʻai. I faʻamaʻi matutua, o lenei faʻalavelave e faʻaalia i se faʻafitauli i le manatuaina ma le manino o mafaufauga, tali faʻatuai, ma isi faaletonu o galuega.

O le mea sili ona leaga o le faʻaititia o le inisalini e mafua ai ona fausia le maʻisuka ituaiga 1. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i suiga e le masani ai i le toetoe lava o tagata uma ma okeni. I le faaopoopo atu, e aunoa ma le iniseti masani o le inisalini, e le mafai e le tagata gasegase ona toe faia se aso e tasi.

Fautuaga: afai ei ai se masalosaloga o le fua o le hormone ma le suka o le toto e alu ese mai le masani, e tatau ona pasi le suʻega talafeagai i se taimi vave e mafai ai.

Ole a vave ona faia ni laʻasaga pe a faʻamaonia le vaeluaina, o le tele o avanoa e aloese mai ai i ni faʻafitauli matuia. O nai suiga laiti e le mafai ona le amanaiaina, e tatau ona suʻesuʻeina i le taimi ma faia togafitiga faʻatagaina.

O nei fuataga e taua tele i mataupu e matua taua tele ai suiga o le inisalini, ao tumau pea le suka i le tulaga masani. O lenei mea mataʻutia e sili ona matautia, e le mafai ona mafaufau le tulaga o le maʻi e tumau, e manaʻomia e ia se fesoasoani faafomaʻi.

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le pulea o le maualuga o le insulin i totonu o le tino e tutusa lava le taua e pei o le maualuga o le suka. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma ma fautuaga, e mafai ona faatumauina le faagaoioia o totoga taua i se tulaga maualuga ma puipuia ai le fausiaina oo latou maʻi mamai i se taimi talafeagai.

Afai e maualuga le inisalini ma o le suka e masani lava

O le inisalini o se tasi lea o hormonia sili ona taua na gaosia i le tino o le tagata.

O ia e nafa ma le galue masani o le tele o faiga ma okeni, ae o lana galuega autu o le pulea lea o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata.

Afai e sili atu le maualuga pe laʻititi lenei maualuga nai lo le masani, ona faʻalavelaveina ai lea i le tino o le tino, ma afai e te le gauai atu i le solia o lenei vaevaega i le taimi, o faʻamaʻi pipisi e ono tupu.

Le manaʻoga ma tulaga masani ole inisalini

O faʻagasologa uma lava e faia i totonu o le tino o le tagata ua "noatia" i le inisalini. A aunoa ma lenei hormoni, gaosia e le pancreas, o meaʻai e ulu atu i le tino e ala i meaai e le mafai ona faʻaumatia.I le mea e tupu ai se faʻafitauli i le pancreas poʻo isi faʻafitauli, e faʻaleagaina le gaosiga o le malosi, lea e sili ona afaina ai le ola maloloina.

I totonu o se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le insulin e masani lava mai le 3 i le 25 iunite, i tamaiti o le pito i luga e laʻititi lalo ifo - 20 iunite. I tagata matutua, o le tapulaa pito i luga e le sili atu nai lo le 35 iunite, o ia faailoilo e mafai ona i ai pe a mavae le 60 tausaga. O nei mea uma o le masani.

Ma o mea uma e maualuga atu nai lo mea masani o se faʻalavelave mo togafitiga faʻapitoa, talu ai o maualuga maualuga o le insulin o le maualuga o le logo lea e faʻamaonia ai o le galuega faʻamaopoopoina o tagata soifua uma ma okeni ua matua le lelei lava.

O le mea e sili ona mataʻutia e tatau ona maualuga le maualuga o le inisalini i le masani, masani ai le toto toto. I le auala, e fautuaina malosi e fomai le tausia o se glucometer i le fale, lea e mafai ai ona e fuaina uma le suka ma le inisalini e aunoa ma le alu i se falemaʻi.

O le ata aupito sili ona lelei o le suka o le toto e mafai ona maua e ala i le fuaina o le maualuga i le 2-2.5 itula, ae i se auala e maua ai le itiiti ifo ma le lima ni fua i le aso. Ae le maua uma e tagata uma se avanoa, o lea e fautuaina ai e siaki lou toto mo le suka, pe a uma loa ona ala i luga, i le taeao, ma ao le i momoe.

Symptomatology

O le faateleina o le faateleina o le toto o le insulin o le maualuga o le hypoglycemia. Faailoga o lenei tulaga faʻaleagaina:

  • faanoanoaga
  • faanoanoaga
  • vaivai le mafaufau ma le gafatia o le teuina,
  • o le gauai atu o le mafaufau e matua faigata lava.

Faʻasolosolo i le hypoglycemia alualu i luma, o faʻamaoniga autu e atinaʻe vave:

  • vaivai le tumau
  • anapogi tele tele.

I le faʻaopoopoga, o le maualuga o le inisalini e afaina ai le toto o le toto toto, faʻaosofia ai le tupu o le toto maualuga, ma afai e te le gauai atu i lenei seti o faailoga, e le mafai ona faʻalavelave i le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o maʻi le mautonu e mafai ona maua e se tagata:

  • vevesi o moe masani,
  • faateleina le manava o le sebum,
  • toe le manuia
  • gangrene o pito pito i lalo.

E masani lava ona matauina e tamaitai nei suiga, aʻo latou amata ona popole i suiga e tutupu ia i latou: muamua, mamafa, lea i soo se tausaga e manatu o se mea e le manaomia, ma lona lua, faateleina le paʻu o le tino. O le mea na tupu i le lumanaʻi na suia ai foliga vaaia: o le paʻu e le naʻo le mauaina o se mea e sili ona lelei, ae o le tele o paʻu e aliali mai, ma o le lauulu e vave ona "goto".

O le a matou faia se faʻailoga mai lava i le amataga: i taimi uma, i soo se tulaga lava, o le maualuga o le inisalini e le masani. Ae naʻo se fomaʻi o le talaaga talafeagai e mafai ona i ai se maualuga maualuga o le tulaga e ono filifilia ai le maʻi e mafai ona talanoaina, ma le auala e mafai ai ma tatau ai ona taulimaina.

E faavae i luga o le mafuaʻaga o lenei mea mataʻutia, e mafai ona tatou talanoa e uiga i:

  • uluaʻi maualuga o le hyperinsulinism
  • maualuga hyperinsulinism.

O le hyperinsulinism o le Peraimeri o se maualuga o le inisalini ma le maualalo o le suka i totonu o le toto, o lona uiga, o le vaega muamua lea o le atinaʻeina o togafitiga.

O lea ituaiga o hyperinsulinism e taua foi o le pancreatic, aua e atiina ae i le talaaga o le solia o le gaosiga o le vemone o le inisalini, lea e taua o le glucagon (glucosagon hyposcretion).

O nei homoni uma e lua o gaosia i le pancreas, i le mea e taʻua o motu o Langerhans. I le tulaga o le gasegase i le gaosia o le kalu, o le tele o le inisalini e tupu i le tino.

O maualuga maualuga poʻo le maualuga o le inisalini ile maualuga o le suka e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli nei:

  • o le tupu mai o neoplasms (tigā poʻo le maʻi tigaina) i le tino o le pancreas,
  • faaitiitia le gaosiga o le glucagon.

Ole maualuga o le hyperinsulinism o le faateleina foi lea ole maualuga o le insulin i fua masani ole suka.Faatasi ai ma lenei ituaiga o hyperinsulinism, o le gaioiga o le tino tutotonu o le tino ua faaleagaina, ma i se faaopoopoga, ua matauina le tele o gaosiga:

  • adnocorticotropic hormone (corticotropin),
  • fuamoa tuputupu aʻe, po o le tupua o le tuputupu aʻe (o nei hormones uma e maua mai e le pituitary gland),
  • hormones e gaosia mai e le gaʻo (glucocorticoids).

O le mafuaʻaga o lenei tulaga matautia e ono mafai ona avea ma mafuaaga e tele, i fafo ma totonu, e aofia ai:

  • gase o le ate po o le gase o le galuega,
  • solia o le metabolism o le carbohydrate,
  • suiga o le patho i le pito i luma o le faiʻai,
  • le tupuga o tumema i totonu ole vaitafe o le manava,
  • atinaʻe i totonu o le gland o le neoplasms mama.

Le mea e fai

Muamua lava, mo togafitiga talafeagai, e tatau ona e sailia le mafuaaga o lenei maʻi. A aunoa ma le faʻamalamalamaina o le mafuaaga, e le mafai ona amata togafitiga, ona e le mafai ona aoga.

O se togafitiga tutoatasi tutoatasi, ae maise lava i se umi umi (ave fualaau faasaina e maualalo ai le toto, faʻamalositiga mo ulu o le ulu, ma isi), e mafai ona "faʻafefe" le ata o le falemaʻi ma tolopo se asiasiga i le fomaʻi.

Ma i se tulaga faapena, o le vave ona e liliu, o le sili foi lea o se mea e ono tupu i se taunuuga lelei.

Faailoa le mafuaʻaga o le hyperinsulinism e naʻo se suʻesuʻega maeʻa ma maeʻa. Ae o le tele lava o maʻi e togafitia i le falemai i le hyperinsulinism i se foliga laititi, pe a manaʻomia le tuiina o le maʻi ina ia faʻamaonia le tulaga o le glucagon ma le adrenaline.

Ae e tusa lava pe faʻamaʻi se tagata ao le i faʻamaʻi le faʻamaʻi, e masani lava e le mafai ona e faia e aunoa ma se kulupu i le kulukose, talu ai o le maualuga o le inisalini o le a vave ona oʻo atu i le faʻaitiitia o le suka toto, o lenei mea e taʻua o le hypoglycemia.

Faailoga o lenei tulaga:

  • soona inu tele
  • Tachycardia
  • vaivai ma vaivaiga,
  • pallo o le paʻu.

I lenei tulaga, o le maʻi e masani lava ona oʻo i se lagona fiaaai. Faʻasolosolo mataua i le suka, o le leai o se mafaufauga e mafai ona fai pe afai e le toe aumaia le suka i le masani - o le hypoglycemic coma.

O le fesili e masani ona tulai mai: pe mafai ona faaitiitia le maualuga o le insulin i le fale?

Ioe, e mafai ona e mafaia. Ae o le faʻaitiitia o le inisalini i le fale e le o se synonym mo le togafitiga a le tagata lava ia e aunoa ma le faʻaaogaina o tagata tomai faapitoa. E mafai ona togafitiga oe mo le hyperinsulinism e le oi totonu o se falemaʻi, ae i le fale, ae na o le fomaʻi na asiasi i le tagata ua uma ona faʻamatala ma faʻamatalaina le togafitiga ia te ia ma ua ia faʻamaonia uma vailaʻau manaomia.

Ae talu ai ona o le togafitiga ua faʻamalamalamaina lelei, o le lisi o togafitiga togafitiga e mafai ona aofia ai mea e tatau ai ile asiasiga i falemaʻi: mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faatonuina le physiotherapy poʻo le faʻasologa o togafitiga, acupuncture, acupuncture, ma isi. E le o tagata gasegase uma e mafai ona tuʻu ni laʻau i le fale, o le mea lea, e leai se mea e le mafai ona le amanaiaina e le falemaʻi poʻo falemaʻi foi.

Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga i fale, ona faamamafa mai lea e fomai: o le mea autu o le pulea e le tagata o ia lava. Ma o lenei mea e le gata i le mamafa o le fua lima-lima o le inisalini, ae faʻapea foi i isi mea.

O nisi taimi ina ia tumau ai le soifua maloloina, e tatau ona e laa i luga o le faai o lau "I" ma ou manaoga (ae sili atu ona taʻua faamaoni o vaivaiga faaletagata). E faigata ona faʻamalosia oe lava e fai le mea e te le o faʻaaogaina, ma tuʻuina atu mea e te manaʻo ai.

Ae o le mea moni lava i lenei mea e lua vaega o togafitiga fale e oʻo mai i lalo:

  • gaoioiga faaletino
  • meaʻai puipuia.

E le tatau ona tupu le mamafa o le tino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, lea e mafai ona matua faʻamaoni. Afai e le lagona e le tagata le malosi o le malosi i totonu ia te ia lava, e sili atu pe afai e vaavaaia e se tasi mai lona aiga ana meaʻai.

O se meaai e faʻateleina le inisalini e tatau ona faʻavae i luga o meaʻai paleni - ole maʻi e tatau ona 'aʻai a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso, ae o vaega o meaai e tatau ona laiti. E tatau ona faʻaitiitia le gaʻo i le 150 g i le aso.

Afai e maua e se tagata le faaletonu o le ola mama mai nisi o mea taumafa, e tatau ona ia gauai atu i le molimau o suega o le toto: aʻo faia lelei le tofiga a le fomaʻi, o le molimau o le inisalini i le toto o le a toe foi mai i le masani.

Ma pe a vaai le tagata maʻi i ona lava mata ua amata ona maloloina, o le a afaina ai lona tulaga.

Ae le gata i taimi o mafaufauga, o le ai ai se faʻamautuga mautinoa lelei i le tulaga. Ae i soʻo se tulaga, o le a manaʻomia lou asiasi i se fomaʻi i taimi taʻitasi mo se suʻega masani ma fai se suʻega toto i taimi taʻitasi i le tausaga.

E le gata i lea, e tatau ona e faʻaauau ona mulimuli i se taumafataga ma taumafai e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le a le mea o aofia ai i lenei manatu? Ole lisi e le tele:

  • mataʻituina le mamafa, aua neʻi faʻafefe,
  • fai galuega i le taeao
  • ae e te leʻi alu i le moega, ave sina mea itiiti i le ea fou,
  • taumafai e lafoai amio leaga (ulaula, ava malosi).

O le mauaina o le faʻamaʻi i le taimi ma faʻafetaui i ai, e tatau ona puipuia le tupu mai o toe faʻafoʻi.

Faateleina le inisalini i totonu o le toto - o le a le mea e fai, pe faapefea ona faʻaitiitia, togafitia

O le a le uiga o le inisalini maualuga i totonu o le toto? O le tali i lenei fesili e fiafia tele i le tele o gasegase oe na suʻeina le inisalini.

O le hormone o loʻo gaosia i tamaʻi motu o Langerhans e nafa ma le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le toto, faʻamautinoaina lona suiga mai le toto i totonu o le tino.

O tulaga maualalo ma maualuga o inisalini i totonu o le toto e solia ai le metabolism, mafua ai taunuuga le lelei i le tino, o lea la o le galuega a le tagata maʻi, e tatau i fomaʻi ona tausisia se tulaga masani o le inisalini ma togafitiga faʻaleaganuʻu poʻo vailaʻau.

Inisalini toto

Faʻaitiitia ma faʻateleina le inisalini i totonu o le toto - o le a le uiga o lenei mea, oa latou faailoga? Aisea e tulai mai ai le maualuga o le inisalini? Ua maua e fomaʻi o tuaoi o le homone o loʻo aofia ai le 3 i -25 μU / ml. O le mea lea, o le masani o le insulin i totonu o le toto mo tamaitai ma alii e toetoe lava a tutusa - mai le 3 i le 25 UU / ml. O le masani o le inisalini i tamaiti ma tamaiti e mai le 3 i le 20 uU / ml.

O se faailoga masani, ae maualuga atu nai lo le masani mo tamaitai, e mafai ona faia i ni tina maitaga - 3 i le 27 mcU / ml. E tele le inisalini e mafai ona i totonu o le matua - 6-35 mkU / ml. Afai e fesuisuiaʻi faailoga i le tele o nei numera - o le tagata e ola maloloina. Laititi le maualuga o le inisalini e matauina i le maʻisuka ituaiga 1. Inisalini e maualuga i le maʻisuka ituaiga 2.

Mafuaaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto

O se maualuga maualuga o le inisalini e masani ona fesootaʻi ma le gaʻo gaʻo. E mafai ona tupu mai le hormone e mafua mai i le matelaina, tele le malosi o le tino, maua o vailaau maʻoti, tulaga faigata. Ina ia iloa le maualuga o le hormone, e tatau ona e foaʻiina le toto mai se vein.

E iloa o le inisalini 2 itula pe a maeʻa ona 'ai se taumafataga, o le mea lea, ina ia mafai ai ona fuafua le aofaʻi o le inisalini, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga i luga o se manava gaogao. Mo le auiliiliga, e ave faalua le toto mai se vein lua:

  • muamua - i luga o se manava gaogao
  • le taimi lona lua - lua itula talu ona inu le tagata maʻi i se vaega o le kulukose.

O sea suʻesuʻega e faʻaalia ai le gaioiga o le pancreas. E faʻavae i luga o taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e mafai ona faʻatuina le ituaiga o maʻisuka. E le o se faalilolilo o faʻamaʻi eseese e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faateleina o mea e maua mai i le hormone.

O le mea lea, mo tamaitai, maualuga le inisalini i totonu o le toto e mafai ona talanoa e uiga i le tele o pathologies o isi totoga, mo se faʻataʻitaʻiga, ate, gaʻo, Cushing syndrome, polycystic ovary.

O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona avea o se faailoilo o le gasegase, o le tino i totonu o le pancreas poʻo le faʻavalea o le tino, faʻafitauli o le mafaufau, o le faʻavaivai faifaipea, ma le faʻalavelave tautua. O se aofaiga tele o le hormone i totonu o le toto e mafai ona matauina ma le maualuga o le fualaau faasaina.

O le tele o tagata gasegase oe na muamua faalogo e uiga i le faateleina o le initaneti o le inisalini e fiafia i le fesili poo le a le hyperinsulinemia.

Ua i ai le maʻisuka pe ua na o se taufaʻailoga o le maʻi? I se tamaititi, o le inisalini maualuga e maua ai le suka masani o loʻo taʻu mai ai se predisposition e faʻamaʻi le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e maualuga le inisalini ma o le kulukose e masani, e mafai foi ona taʻu mai ai se faʻaitiitia o le gaosiga o le glucagon po o le tino o le pancreatic.

Faailoga o le faʻaopoopoga o le inisalini

O a faailoga e tatau ona faʻamaonia ai se tagata, aemaise lava i latou o loʻo mamafa tele, ina ia le misia le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2, ona o le mea moni e sili atu le faʻamaoniga o le inisalini:

  • vaivai faifai pea, soona inu tele,
  • puupuu le manava, e tusa lava pe itiiti le malosi faaletino,
  • tiga o le muso, faʻavavevave taimi i vae vaivai,
  • leai o le nofo filemu,
  • vevela le paʻu, faʻamaʻi manuʻa manuʻa.

O taunuuga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto

O le inisalini o le tino i totonu o le tino e mafua ai aʻafiaga leaga:

  1. faʻaitiitia le toto suka
  2. e oʻo atu ai i le faʻaalia o le mamafa o le mamafa, gaʻo - ona o le maualuga o le inisalini, o le faaputuputuina o le tele o masima e tupu,
  3. o le sili atu o le inisalini e mafua ai le tuputupu ae o sela sima, lea e iu lava ina malepelepe i ni maʻi mama,
  4. leai se malosi e mafua ai ona vave le vaivai, faalumaina, amioga popole, ita tele,
  5. capillaries, mata, gaʻo, gaʻo fatu, fatu atherosclerosis,
  6. sosoʻo lemu, manuʻa faʻamaʻi manuʻa, faailoga o le maʻisuka vae, gangrene ua aliali mai,
  7. faaitiitia le malosi o le ponaivi - o ponaivi e amata ona pala, pala,
  8. mea manogi, paʻu o le tino, aliali foliga.

O le maualuga o le maualuga ma le tele o le inisalini e fesoʻotaʻi ma isi. O le maualuga o le mamafa e fesoasoani i le atinaʻeina o aʻafiaga i le itu o le fatu, osofaʻi. O aʻafiaga o le faateleina o le inisalini e aʻafia ai le galuega o le tino cardiovascular system.

Faʻatau togafitiga

E masani lava, o le 70% o suauu gaʻo e alu i manaʻoga o tino, 30% o loʻo teu faʻaagaga. Ae afai e mafatia le tino ona o le maualuga o le insulin, ona na o le 30% o gaʻoloʻo e faʻaaogaina e siama, 70% alu i le fausiaina o le tino o le tino.

Cells tape tali, ma le toe tali atu i le hormone, o lea e amata ai ona faaputuputu le kulukose i le toto-type 2 e le o insulin-faalagolago le maʻisuka e atiae.

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafua ai le faʻamaʻavaveina o le tino, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave loloto faʻaleagaga, o nisi taimi e afaina ai.

E faʻapefea ona faʻaititia le inisalini i totonu o le toto i se masani masani? I le maualuga o le insulin, ua faatonuina ai fualaau e tuuitiitia le maualuga o lenei hormone i totonu o le toto. Ina ia togafitia le tele o le inisalini i totonu o le toto, e manaʻomia vai mo le faʻaititia:

  • aʻafiaga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatuga ma stroke (faʻatautau o le calcium, atitiata ACE),
  • elemene e faʻaleleia ai le kulūkose, aveese le tele o le cholesterol mai le tino,
  • tuinanau (enzymes e talepe ai gaʻo, atiata lerotonin).

Togafitiga ua na o se fomaʻi e faatonuina, pe a maeʻa se suʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega. Afai e maualuga le inisalini ma o le kulukose e masani, e mafai foi ona taʻu mai ai se faʻaitiitia o le gaosiga o le glucagon po o le tino o le pancreatic. Faʻatasi ma maʻi pipisi, e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

O le maualuga o le inisalini ma le suka maualalo o lona uiga o le ono tulai mai o osofaiga o le hypoglycemia, o le mea lea, e le mafai ona aloese se falemai - na o le falemaʻi e mafai ai ona maua se tagata maʻi i le kulukose. O le gaioiga mamafa o le hyperinsulinism o le a manaʻomia ai le faʻatonuga o le glucagon poʻo le adrenaline. Auala mo fale e faʻaitiitia ai le inisalini e aofia ai meaʻai ma faamalositino.

Meaai taumafa

E faʻapefea ona faʻaitiitia le inisalini o le toto? Mulimuli i se taumafataga na faatonuina e lau fomaʻi. O se taumafa lelei, o meaai paleni filifilia ma le faateleina o le inisalini e fesoasoani e faaitiitia lona tulaga, puipuia le maʻisuka po o ona taunuuga, fetuunai le mamafa, maualalo le toto, ma faaleleia le toto.

Afai o le inisalini e maualuga i totonu o le toto, e tatau ona atiae ma le faaeteete le lisi mo le vaiaso, e aofia ai meaʻai susu, gaʻo, gaʻo maualalo, fuamoa, fuālaʻau 'aina poʻo fualaʻau. O fua e maua ai sina suka ma le vaitamini C e fautuaina, lea e tumu i apu, kiwi, currants, cherries.

O le lisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tumau, ae le o se mea le tumau, ona o le auala lenei e mafai ai e se tasi ona maua ni taunuuga lelei i togafitiga. O mea taumafa e tatau ona vaevaeina, i ni vaega laiti, ae ia lava e saturate ma leai se fiaaai.

O tulafono faavae o meaʻai lelei, faʻaitiitia le inisalini i le toto. Manaomia:

  1. pulea le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, faʻasoa sao i le aso atoa.
  2. faaitiitia le tele o tautua, faitau le kalori o meaʻai,
  3. faaitiitia le aofaiga o le masima o lo o aina, lea e na o le faaleagaina ai o le tino,
  4. 'alofia tagata tausi, mea taumafa, meaai vave, isi mea e afaina ai le tino,
  5. faagalo le ava malosi, lemonades, inu na o vai masani, vai,
  6. faʻaaoga mea suamalie nai lo le suka (supamaketi ei ai vaega o le maʻisuka).

Faʻaaogaina togafitiga

O togafitiga o le tino ma le maʻisuka e le feteenai le tasi ma le isi. O le faamalositino e le o se mea suitulaga mo togafitiga, ae o le a sili ona aoga ma o le a fesoasoani i se tagata pe afai latou te le manumalo i le faamaʻi, ona faaleleia atili lea o le tulaga o le soifua maloloina ma masani ai. O se seti o faamalositino faapitoa e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist.

Ae e te leʻi amataina le faamalositino, e tatau ona e faia se electrocardiogram e iloilo ai le tulaga o le loto. A faʻaaogā galuega, 'aua nei galo le faitauina o le pulus, puleaina le toto ma le insulin ma le kulukose. Afai e faateleina le mamafa ma le fatu, e tatau ona e taofi vasega ma talanoa i se fomai. Faatinoga faaletino:

  • faateleina le lagona o sela i le homone,
  • faaleleia atili le toto, galuega o le cardiovascular system,
  • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli, puipuiga mai fatu fatuga, taʻavale.

Aʻo le i amataina le vasega, e tatau ona e 'ai faʻamaʻai sina fasi sandwich e puipuia oe mai le hypoglycemia. E fautuaina foi e faʻaititia le fua o fualaau o le maʻisuka ma le fua o le insulin. Fautuaina oe e taitaia uluai vasega aʻoga faaletino i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, ina ia mafai ai ona e siaki lau soifua maloloina, fetuunai le fualaau, ituaiga ma le umi o faʻatinoga.

O faʻamaoniga o le tele o inisalini o vailaau ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2. Afai ei ai ou masalosaloga e uiga i lou soifua maloloina, e tatau lava ona e inuina le inisalini ma suega kulukose e amata ai se siama ma amata togafitiga vave. O le vave ona e amata togafitiga, o le sili atu lea o le avanoa o se vave toe faʻaleleia.

O le a le metotia o avega mama?

Afai e maualuga le inisalini, e faʻaalia i taimi uma se gasegase ogaoga i le tino, o se mea e le saʻo ma le soifua maloloina. Muamua lava, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 - o le tino lea o le faʻamaʻi o ia ituaiga o faʻamaoniga o uiga ia.

E masani lava, o maualuga maualuga o le hormone ua faailoa mai ai le maʻi o Cushing. Faʻasalaga, o se maualuga maualuga o le hormone tupu i totonu o le toto e matauina tutusa. O le suauu, e ui i lea, e tumau pea le masani.

O le inisalini maualuga o se tasi lea o faailoga o faafitauli ogaoga o le ate. E masani lava, o le tutusa o faailoga e iloa ai le i ai o insulinomas - o se kuluma e gaosia ai lenei hormone.

O le myotonia o le Dystrophic, o se faʻamaʻi faʻaleagaina o le neuromuscular, o se isi mafuaaga lea mo le faateleina o le maualuga o le insulin. E mafai foʻi ona e masalomia le uluaʻi laasaga o le oona ma le faʻaitiitia o le lagona o suauu tino i le homone ma gaʻo kulū e maua mai ai.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le inisalini, o se maeʻa maeʻaeʻa, suʻesuʻega auiliili o le tagata maʻi.

Taua: masani ona faateleina le hormone pancreatic i tamaitai i le vaitau o le gaioiga.E talitonuina talu ai ona o le tino ua alu i se tulaga fou o le tino, o ia suiga e matua masani lava. Peitai, e ui i lea, e fautuaina e mataʻituina lou lelei, meaʻai ma le mamafa.

O le galuega autu o lenei hormone o le faatumauina lea o le aofaʻi sao o le kulukose i totonu o le toto. E faʻapipiʻi ai foʻi le gasegase o gaʻo ma puluvaʻa, ma suia ai meaʻai e maua mai ai meaʻai i le maso maso. E tusa ai, ma le tulaga masani o le insulin i totonu o tatou tino:

  • malosi e faʻapipiʻi le polotini e manaʻomia e fausia ai le musika,
  • o le paleni i le va o le porotini ma le catabolism o loʻo tumau (o lona uiga, o le muscle e sili atu nai lo le faʻaumatia),
  • o le fausia o le glycogen, lea e manaʻomia e faateleina ai le tumau ma le toe faʻafouina o sela maso, e faʻamalosia,
  • glucose, amino acids ma le potassium e masani ona ulu atu i siama.

O faailo autu o fesuiaiga i le aofaʻi o lenei hormone i le toto e masani ona faia, faʻamalolo vave o manuʻa, faʻavaivaia faifai pea, sosolo o le paʻu, le lava le malosi ma le galala malosi. O nisi taimi e taʻitaʻia ai le inisalini pe, i se isi itu, o lona le lava, lea e masani ona maua i le maʻisuka latou te leʻi aʻoaʻoina pe faʻapefea ona saʻo le fuaina o le fualaau o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina.

Vaega faʻapitoaTulaga masani o le inisalini (iunite o fuataga - mkU / ml)
Tamaiti3-20
Tamaitai3-25
Tamaitai i le taimi o le maitaga6-27
Alii3-25
Tagata matutua6-35

Afai, a maeʻa le suʻeina o le toto mo le inisalini, ia iloa e tagata atunuʻu ua e faʻateleina, e taua le faʻamaonia le mafuaaga mo lenei taimi. I vailaau, o le faateleina o le inisalini e taua o le hyperinsulinism.

E i ai se faʻamaʻi muamua ma lona lua, e faʻalagolago lava i mafuaʻaga o foliga vaaia. O le hyperinsulinism o le Peraimeri e taʻua o le pancreatic, na maua ai lona igoa ona o le faateleina o le tatalaina o le hormone e suauu b, lea eo mai faatasi ma le le lava o le gaosiga o le glucagon.

O le faʻamalosia o inisalini o se faʻalavelave faʻaleagaina o le tino o le tino i gaioiga o le inisalini. E le afaina po o fea e sau ai le inisalini, mai le pancreas (faʻasologa) pe mai injections (faʻavave).

O le gaioiga o le inisalini e faʻatonutonuina ai le metabolism (e le gata o carbohydrates, ae gaʻo ma gaʻo), faʻapea foi ma faiga o mitogenic - o le tuputupu aʻe, toe gaosia o sela, DNA synthesis, faʻaliliuga o le gafa.

O le manatu faʻaonaponei o le faʻamalosia o le inisalini e le faʻatapulaʻaina i le gasegase o le gasegase o le gataifale ma le faateleina o aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai foi suiga i le metabolism o gaʻo, proteins, faʻamatalaga o le gene.

Aemaise lava, o le faʻamalosia o le inisalini e taʻitaʻia ai faʻafitauli i le pito i tua o le endothelial lea e aofia ai puipui o toto toto mai totonu. Ona o lenei mea, o le lumenesa o le vaa na solo, ma alualu i luma le atherosclerosis.

Faailoga o le inisalini ma le faʻafitauli

Atonu e masalomia lou mauaina o le inisalini pe afai o au faailoga ma / poʻo suʻega e faʻaalia ai e iai lau maʻi maʻi. E aofia ai:

  • meaʻai i le sulugatiti (manava),
  • maualuga maualuga (toto maualuga),
  • suega o le toto mo cholesterol ma triglycerides,
  • siakiina o le polotini i le urine.

O le lapisi o le resdominality o le faailoga taua. I le nofoaga lona lua o le maualuga o le toto maualuga (toto maualuga). O le mea e masani ai, e leʻi maua e le tagata le gaʻo ma le toto maualuga, ae o le suʻega toto mo le cholesterol ma gaʻo ua leaga.

O le suʻesuʻeina o le faʻamalosia o inisalini e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o se faafitauli. Talu ai o le faʻateleina o le inisalini i le plasma toto e mafai ona matua fesuisuiaʻi, ma o le mea masani lenei. Aʻo suʻesuʻeina le inisalini plasma anapogi, o le masani mai le 3 i le 28 mcU / ml. Afai o le inisalini e sili atu nai lo le masani i le anapogi o le toto, o lona uiga o le maʻi e iai le hyperinsulinism.

Faataitaiga o loʻo faaalia ai mea nei. Afai e te 'ai sina mea inu gaʻo, e le sili atu i le 6-12 kenera i le taimi, o le a faateleina le suka o le maʻisuka maʻi ile fua faʻatatau.

Afai e te 'ai tele le gaʻo i le taimi e tasi, ona toto ai lea o le toto toto, ae o le a oso lemu. Afai e te tuiina se inumaga ole inisalini, o le a faʻaitiitia le toto suka i se aofaiga e mafai ona fuafuaina.

Ole tele o tui o le inisalini, e le pei o tamaiti laiti, e le o se mea mautinoa. E tutusa lava le tele o le inisalini (sili atu ma le 7-8 iunite i le tasi inisi) o le a ese ai taimi uma, faatasi ai ma le alu ese atu i le 40%.

O le mea lea, na faia ai e Dr. Bernstein se metotia o nai avega laiti mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 - e fai ai mea maulalo gaʻo ma puleaina i nai tootoo o le inisalini. E naʻo le pau lea o le auala e faʻafoe ai le suka toto ma le sao o le ± 0.6 mmol / L.

Nai lo o mea inu gaʻo, tatou te 'ai faʻamalosi tino maloloina ma gaʻo maloloina lelei.

O le auala maualalo e mafai ai ona e tausia le suka maualuga lelei 24 itula i le aso, pei o tagata soifua maloloina e leai se maʻisuka. O le mea sili e fai mo lenei mea o le mulimuli lea i se taumafa maualalo o le gaʻo.

Talu ai ona o le oso i totonu o le toto suka, o le maʻisuka e vave ona vaivai le vaivai. Ma i le aluga o taimi, o faʻafitauli matuia o le maʻisuka o le a mou ese atu.

Seʻio tatou tilotilo i le faavae o faavae lea e fausia ai le "metotia avega eletise" e pulea ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o meaola ola (ola) ma masini faʻainisinia o loʻo i ai le vaega lenei.

E amio faʻamaonia pe a laʻititi le tele o "punaoa punaoa." Ae afai o le tele o mea amata e tele, o lona uiga. o le uta i luga o le tino e maualuga, o le taunuuga o lana galuega e le mautinoa.

Sei tatou taʻua o le "tulafono o le vavave o taunuuga i mea maualalo."

Afai e te 'aina le tele o faʻatagaina fuālaʻau ma / poo nūpepa na e faʻaloloa puipui o lou manava, ona vave tulaʻi lea o lou suka toto, e pei lava o se vaega itiiti o taumafa maualuga-gaʻo.

O lenei faafitauli ua taua o le "aafiaga o se faleaiga a Saina," ma manatuaina e taua tele. Siaki le tusiga "Aiseā e Afe ai Sugar E Mafai Ona Faʻaauau Pea i se Meaʻai Paʻu-Carb, ma le Auala e Faʻasaʻo Ai."

O le taumafaina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e matua le mafai. Ina ia aloese mai le taumafa, ma le maʻisuka ituaiga 2, e sili atu ona lelei le 'ai e le 2-3 taimi i le aso, ae fa 4 taimi.

O lenei fautuaga e faatatau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe e le o togafitiina i se inisalini puupuu poo le siaki.

E toatele e le gata ina le iloa le tali i le fesili - o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto, o le a le uiga o lenei mea, ae o le a foi mafuaaga o lenei faagasologa.

Muamua lava, o se meaʻai e le tatau ona saunia e mafai ona avea ma mea e faʻaosofia ai.

O le mea lea, o le tele o le falaoamata, o gaʻo gaʻo e mafai ai ona faateleina le inisalini toto. Peitai, e faʻaaoga foi lenei mea i le fiaaai faifai pea, lea e le itiiti ifo le leaga e aʻafia ai galuega faʻa-physiological. Aʻo tautala i meaʻai, ou te fia tosina atu i nisi o fuafuaga e fesoasoani e faʻaleleia le galuega a le tino:

  1. o le meaai e tatau ona mamanuina i se auala e le aofia ai le fiaai po o le taumafa,
  2. E matua fautuaina e 'ai e le itiiti ifo i le fa ma le silia ma le ono taimi i le aso. I le taimi lava e tasi, e tatau ona aofia ai meaai mama i le lisi,
  3. o le a ia 'ai sili i taimi tutusa taimi e faʻamautinoa ai le atoatoa o le tino. O le a le mafai ai e oe ona faʻaitiitia pe tuleia isi suiga i le inisalini i totonu o le toto.

O le faʻaauau le malosi o le tino faaletino o se tasi lea o mafuaʻaga i le faateleina o le fua faatatau o le hormone. O faʻalavelave faifai pea o le nerve ma le atuatuvale foi e mafua ai le faateleina o le inisalini i totonu o le toto.

Ae ui i lea, ua talitonu tagata atamamai o le autu autu o le mea moni lava o le tagata soifua - e taua tele le malamalama ina ia iloa pe faʻaitiitia le fua o le insulin i totonu o le toto. O le mea moni e faapea, o le maualuga o le tino o le faasinomaga o le faasinomaga e mafua ai ona faatuai le ave o gaʻo, i le malosi o le faasaoina o malosiaga.

I le isi itu, o le mea lea e afaina ai le faateleina o le toto, lea e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le tino.

O le inisalini masani i totonu o le toto e mafai ona suia ai le tau le maualalo o le vaitamini E ma le chromium. I lenei tulaga, e le gata na mafai ile taimi, ae e taua foi le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau e mafai ai ona faʻaleleia mo a latou toesea, e faʻaitiitia ai le faʻaititia o le aʻafiaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mauaina o tupe e aofia ai le vitamini E ma le chromium, o le tino o le tagata e ausia sini i le taimi e tasi. O loʻo matou talanoa e uiga i le mafai ona faʻamalosiina membranes intercellular, ma o siama e amata ona faʻaalia le teteʻe i le faʻamaʻiina e ala i le gaʻo.

E tusa ai ma lenei mea, o le gaosia o vaega o hormonal mo le faʻaitiitia o le gaʻo ua faʻaititia.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, e tatau ona manatua i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto i totonu o tagata e mafai ona faaosofia ai nisi vaega o le maʻi.

O se tagata e 'ai i le tele o meaai suamalie ma gaʻo i le gasologa o lona soifuaga, ma faʻapupulaina ai le maualuga o le hormone i lona tino. Leai se mafuaʻaga mataʻutia mo le atinaʻeina o lenei tulaga e mafai ona le lelei.

E tele mafuaaga mo le faateleina o le inisalini i le toto. E mafai ona mafua ai le atuatuvale, tele le mamafa, faaletonu o le hormonal, ma le maualuga o le inisalini vave ona toe foi i le masani, o le siitaga e le tumau.

E masani lava, o maualuga maualuga e maua i luga o le mamafa, ma o le mamafa o le mamafa o le a fesoasoani foi e faʻasaʻo le inisalini. Peitai, i lenei tulaga, o le faagasologa e masani ona felagolagomai, o le faateleina o le insulin e mafua ai le faaputuputu o le gaʻo, o se faailoga iloga e tupu tele lava i luga o le manava ma itu, ma o le lagona o le fiaai na mafua mai le faaletonu o le glucose ua mafua ai le le maua o le tiga.

O le mea lea, e tatau ona tau e le gata i le sili atu o le mamafa, ae faʻapea foi faʻafitauli i le le mautonu o le hormonal.

O le inisalini maualuga e mafai ona avea ma faailoga o ni faafitauli matuia o loʻo i ai nei. O le hyperinsulinism o le Peraimeri e mafua mai i:

  • mala o le pancreatic: faʻateleina o tamaʻi motu o Langerhans, o fuifui o suauu pancreatic e maua ai le inisalini ma lona glycosgan,
  • tumutumu o le pancreas, lea e faia galuega a teineiti o Langerans, e maua ai le inisalini i ni aofaiga tele - insulinomas. O le tele o taimi latou te faʻamaoni,
  • faaititia le gaosiga o le gaosiga.

Ole taua ole inisalini e taua tele. E masani lava, e tatau ona 3-24 UU / ml. O mea maualalo maualalo o le homone e fesoasoani i le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga pei o le maʻisuka. Ae peitai, o le siitia o le inisalini i tulaga taua, o se faafitauli le lelei mo le tino.

O le a matou faia se faʻailoga mai lava i le amataga: i taimi uma, i soo se tulaga lava, o le maualuga o le inisalini e le masani. Ae naʻo se fomaʻi o le talaaga talafeagai e mafai ona i ai se maualuga maualuga o le tulaga e ono filifilia ai le maʻi e mafai ona talanoaina, ma le auala e mafai ai ma tatau ai ona taulimaina.

E faavae i luga o le mafuaʻaga o lenei mea mataʻutia, e mafai ona tatou talanoa e uiga i:

  • uluaʻi maualuga o le hyperinsulinism
  • maualuga hyperinsulinism.

Novema 17, 2016

O le inisalini e maua mai i le pancreas. O le hormone faapitoa lea e nafa ma le aveesea o le suka maualuga mai le toto. O lenei galuega o lea e masani ona lauiloa. Ae o le inisalini foi e faia isi, e leai ni galuega taua.

E taua le iloa pe aisea e siitia ai le inisalini. O mafuaaga atonu e eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaumiumi le fiaaai
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • maʻitaga
  • ave ni fualaau faapitoa
  • e tele naua meaai kullukose-meaʻai i le taumafataga
  • leaga le galuega o le ate.

Ae ui i lea, o nisi taimi o le mafuaʻaga e faaumiumi ai le lē paleniina o meaai ma faʻapogai ai le vaivai o le tino. Ona e manaʻomia lea o se malologa umi ma lelei meaʻai ina ia mafai ai ona toe foʻi le maualuga o le hormone.

Ma o sea ituaiga anomaly foi e mafua mai i le neoplasm i le pancreas, lea e taua o le insulinoma. I le kanesa, o maualuga o le insulin e siitia maualuga pea. Ma o le inisalini eo faatasi ma isi, sili atu ona taua ma tiga tiga.

  1. Vaivai vai.
  2. Teteʻete.
  3. Faʻafitauli leaga.
  4. Tautalaga tautala.
  5. Tigā ogaoga.
  6. Faiva.
  7. O le fiaai ma le malulu malulu.

E aofia ai le inisalini e aofia ai le gaosiolosi gaʻo ma fesoasoani e faʻamautinoa o le suka e sau mai toto toto i totonu o masini o ituaiga uma o totoga taua.

O le faateleina o le inisalini e tatau ona taufaamatau, ae o le toatele e le o gauai atu i ai aua e leai ni faafitauli o le soifua maloloina. I le taimi nei, i le taimi muamua na tilotilo ai, o le maualuga maualuga o le inisalini e mafai ona mafua ai le ogaoga o taunuuga.

O maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona matauina i tagata mamaʻi e fiafia i laʻau suamalie, e masani ona 'ai i meaʻai e iai le tele o suka ma gaʻo. Ina ia e le lagona le fiaai, e tatau ona e 'ai saʻo ma fausia le tulafono talafeagai. E fautuaina e le au fai togafitiga e ai soo, ae o sina mea itiiti lava, ao faia ni meaai mama i le va o le taeao, le aoauli ma le afiafi.

E tatau ona e 'ai e le aunoa pe a maeʻa se numera o itula. O se togafitiga faʻapitoa faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai meaai lelei ma lelei mo lau lisi i aso taʻitasi.

O mafuaʻaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona taoto i le gaioiga o le tino ona o le malosi tele o le tino. E le gata i lea, o se tulaga atuatuvale, o le le mautonu ma le atuatuvale, ae maise lava i tamaitai, e mafai ona taitai atu ai i ia faailoga.

I le taimi nei, o mafuaaga autu e tele lava ina natia i le tulaga lautele o se tagata ma tausia se olaga le lelei. Aemaise lava, o le gaʻo tele o lona uiga e iai se faʻafitauli o le soifua maloloina o se tagata.

O le tino tele o tamaitai ma alii e faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaaogaina o suauʻu gaʻo ma faʻaititia ai le malosi. O lona uiga o le taamilosaga i totonu o le toto e ono faʻavaivaia, ma o le tagata gasegase e mafai foi ona i ai le le atoatoa.

I le le lava o le vitamini E ma chromium, o le faateleina o le masani o le insulin i totonu o le toto e mafai foi ona matauina.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences na faamanuiaina

O le a le uiga o le maualuga o le inisalini i vaega eseese o le suka o le toto?

O le inisalini e leai se taua tele i le gaioiga o le tino o le tagata.

O loʻo aʻafia o ia i faiga faʻafesoʻotaʻi, e gafa ma le metabolism o gaʻo, mo le suka o le toto ma lona fesuiaiga i vailaʻau eseese.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o mafuaaga o lenei mea matautia ma mea e mafai ona faia i ai.

Mafuaaga o le Faateleina o Inisalini ma le Suga Masani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma se vavave i le amataina o le faʻamaʻi, e taua le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i totonu o le tino ina ia aloese ai mai taunuuga leaga. Ae ui i lea, o le aofaiga o le suka i totonu o le toto e le o maua ai se ata atoa o le falemai. E tusa ai ma lenei itu, e fautuaina le faia o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e fuafua i le fuafuaina o le maualuga o le inisalini. O le fua o le suka ma le inisalini e mafai ona maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga o le atinaʻe ma le alualu i luma o le maʻisuka.

Le ute o le inisalini

Ole inisalini o se homone masani o le tagata na gaosia e le pancreas ma o loʻo aʻafia ai i faiga faʻapitoa. O le aʻafiaga o le aʻafiaga o le gasegase o le inisalini, o lona mafai lea ona faʻateleina le mafai ona maua o sela i le kulukose, o lona uiga, o le hormone e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto ona o lona gaosia masani e le tino.

O le inisalini o se hormone taua lea e gaosia i sela o le pancreas.

Gaoioiga masani

Ole fua ole inisalini i le tino o se tagata soifua maloloina e fesuisuiai e faalagolago ile tausaga:

  • E oʻo i le 18 tausaga, o le faʻaalia masani e sau mai le 3 i le 21.
  • Mai le 18 i le 60 tausaga - 21-27.
  • I le matua e sili atu i le 65 tausaga - e oo atu i le 35.

E taua le matauina o se faʻagasologa faʻavave taimi o le faʻamalosia o le inisalini e mafai ona matauina i le maeʻa ai ona 'ai. Ae maise lava pe afai o le meaai e mauoa i le kulukose. E mafua ona o le siitia le tumau i le suka o le toto. I lenei tulaga, mo le mama aʻiaʻi o le auiliiliga, e fautuaina le siakiina i le taeao i luga o se manava gaogao pe leai foi muamua nai lo le lua itula i le maea ai o se taumafataga.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina le fuaina o kulūkose, lea e tatau ona iai i le va o le 3.3 i le 5.7. O le manaʻomia mo fuataga atoa e mafua ona o le faalagolago tuusao o le suka ma le insulin. I nisi tulaga, ua faateleina le insulin i le suka masani. O le mafuaaga o lenei mea matautia o le a faamatalaina i lalo.

Mafuaʻaga o High Insulin i le Glucose masani

  1. Faʻaleagaina o le suʻega. E pei ona taʻua i luga, o le sili ona lelei o taunuʻuga e mafai ona maua i luga o se manava gaogao. I isi tulaga, atonu o le a maualuga le maualuga o le hormone pancreatic. O le kulūkose e faʻaitiitia vave pe a uma ona 'ai meaai. O le taunuuga e faʻaititia ai le inisalini ma le suka masani.
  2. Muamua manaʻomia mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le faiga o le gaioiga o le faʻagaoioia lea o le malosi o le tino i luga o faiga faʻapitoa. O se taunuuga, o le pancreas e amata ona maua ai le sili atu o le homone ina ia mafai ai ona tatalia le faateleina o le kulukose i le lumanai.
  3. O le faʻamaʻi o le Herenko-Cushing e uiga i le talaaga o le aotelega o le hormonal masani e masani ona faaosofia ai le faateleina o le maualuga o le inisalini i le tino e aunoa ma le suia o faailo o le kulukose. O le faʻafitauli o faʻafitauli o le maʻi i le tino o le maʻisuka e maualuga.
  4. O le atinaʻeina o insulinoma, o se nuanua mama ma e gaosia ai le hormone. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e matauina i le gase o le galuega.
  5. O le meotonia o se maʻi faʻaleagaina, e faʻaalia i le gasegase umi o maso, lea e muamua atu i le muscle vavaeina o se taunuuga o le gaioiga. E le seasea ma e aʻafia i le faʻavae o faʻamaʻi pipisi.
  6. O le tele, e mafua ai le faʻaitiitia o le lagona o le siama i le insulin. O le iʻuga, o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol i le lotolotoi o faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo.
  7. O le maʻitaga e leʻo se tulaga faʻaleagaina, ma o le maualuga o le maualuga o le hormone e faʻaalia ai le fetaui lelei o le tino i tulaga fou o le faʻatinoga.
  8. O le tuiina o inisalini poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faaosofia ai le gaioiga o le tagata pancreas e le o se togafitiga, sei vagana ai mataupu o le vailaʻau faʻasaina.
O le insulinoma o le mumumone-producing tumo lea e mafua ai ona faateleina le maualuga o le inisalini toto.

Faateleina le inisalini i totonu o le toto ma le suka masani: mafuaʻaga ma auala togafitiga

O se tasi o hormones o loʻo faʻatonutonu ai faiga taua ma faʻamautinoaina le sao atoatoa o le tino o le tino o le insulin. O lenei hormone e nafa ma le faʻatinoina lelei o le tino atoa, ae o lana galuega sili ona taua ma autu o le pulea lea o le maualuga o le kulukose.Afai o le vaega lenei e alu i luga pe lalo, o le gasegase o faagasologa i le tino ua se ese, ma afai e le tatau ona faia ni taimi e tatau ai, o ia ituaiga solitulafono e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o maʻi matuia.

O a tulaga masani?

E masani lava, o le aofaiga o le inisalini i se tagata matua e tatau ona fesuiaʻi mai le 3 i le 25 iunite, ma o le tamaititi e tatau ona itiiti ifo nai lo le 20. I tagata ua matutua, o le tapulaʻa pito i luga e oo atu i le 35, ae o nei faailo e manatu e masani i se tagata pe a mavae le 60 tausaga. O mea uma o loʻo i luga poʻo lalo ifo o le masani o se togafitiga ma se faailo o le faʻailo, lea e leai se tulaga e mafai ona le amanaiaina.

E matua lamatia tele pe a fai e maualuga le inisalini i le suka masani, o le a fautuaina malosi fomaʻi e maua se glucometer feaveaʻi ina ia e fuaina le maualuga o le insulin ma le suka i soo se taimi. Ina ia mafai ai ona maua ni faʻamoemoega, e tatau ona siaki le toto ile lua itula i le ao. Ae, afai e leai se mita o le kulukose toto i le fale, ona tatau loa lea ona maua le toto mo le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ma afai ei ai sea avanoa, ona toe faia lea i le aso e tasi e te manaʻomia ai se fua ao lei moe.

Etiology o le mea ofoofogia

O le maualuga o le inisalini e ono faailoa mai ai le amataina o le gasegase o le maʻisuka ituaiga 2, talu ai ona o lenei maʻi, o le faateleina o le inisalini e taua, ma o le suka i le taimi lava e tasi o loo i ai faailoga masani. E le gata i lea, o mafuaaga mo le faateleina o le hormone e mafai ona fesootai ma le maʻi o Cushing - o se maʻi lea e taua foi o le gasegase.

E iai isi mafuaaga mo le faateleina o le inisalini i totonu o le toto:

  1. Malfunctions i le ate - atonu o le tagata maʻi o loʻo i ai le paʻu o le hormone-faalagolago i le ate e maua ai le inisalini, o lenei tulaga ua taua o le insulinoma.
  2. Neuromuscular disease - myotonia dystrophic.
  3. O le amataga o le isesa.
  4. Faʻaitiitia le faʻalogoina o le cellular ile inisalini,
  5. O le maʻitaga - e ui lava o le maʻitaga o se tulaga faʻapitoa faaletino e mafua ai ona suia ia suiga, e tatau lava i fomaʻi ona fautuaina atili le mataituina ma le faʻaeteete o le mamafa ma le tulaga masani i lenei mataupu.
  6. Neoplasms i ovaries - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le polycystosis o loʻo i ai le faateleina o le inisalini ma le glucose masani, faʻapea foi ma le malosi ma le malosi o le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le manava.

I soʻo se tulaga, ma le faʻafuasei ona alu atu le inisalini, o se suʻesuʻega atoa o le tino e tatau.

O le mea e tupu i totonu o le tino

I le tele o tulaga, o faʻafitauli uma o le soifua maloloina e amata i se taumafataga le lelei. Fans of fat potato fried potatoes, falaoa paʻepaʻe vevela, sukalati, keke ma sweets fufulu o latou tino i gaʻo faʻamaʻaʻaina mama atoatoa. A maeʻa ona aʻafia le tino i totonu o le tino, ona faʻamavaeina lea o le vai gaʻo i vaega taʻitasi, o le tasi o le kulukose. E ulu i le toto ma manaʻomia ai le tele o inisalini mo lona gaosiga.

O le pancreas o loʻo taumafai e faʻamalosi faʻamaopoopo le hormone ina ia faʻaitiitia ai le kulukose na maua i le tino. Suga e le o gaosia e aoina i maso ma le ate. Afai o le meaʻai tele i totonu o le tino i aso uma, o le tino e atiina ae le insulin, o le tino e le toe mafaufau i le faateleina o le tele o lenei hormone e le masani ai, ma faʻaauau pea ona faʻapipiʻi atili.

Faailoga o le Hyperinsulinism

Faatasi ai ma se maualuga o le inisalini i totonu o le toto, ua tupu ai le maʻi o le hypoglycemic. O faʻamaoniga o maualuga maualuga o le insulin i le maualuga o le suka e faʻalagolago i le faʻalavelave faʻapitoa o maʻi.

Faatasi ai ma le soona faiva, ua matauina ai mea nei:

  • faateleina le 'ai
  • fiaaai e ui i le mea moni o meaai e ulu atu i totonu o le tino i mea e totoe,
  • taeao vaivai
  • maualalo le galue malosi
  • vevela paʻu,
  • pustular rashes e masani ona fai,
  • maualalo le puipuiga
  • afaina i totonu o le manava, aʻo tumau pea lima.

Afai ole maualuga o le inisalini e sili atu ona sili atu le taua, e ono tulai mai mea nei:

  • tiga o le ulu
  • faʻateleina le sosolo
  • lima vaivai,
  • gaogao
  • Tachycardia
  • puupuu le manava
  • tiga o musika.

O le a le mea matautia

O le faateleina o le hormone i totonu o le toto e matautia tele mo le atinaʻeina o le maʻisuka, faapea foi le ogaoga o togafitiga faʻaleagaina i le gaioiga o totoga i totonu. O le maualuga o le insulin e aafia ai toto toto, o se taunuuga e mafua ai le faatupuina o le maualuga o le toto. I le tulaga o le faateteleina o le toto o le toto, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o faamai o le ola o le cardiovascular system ua faateleina le malosi.

I nisi tulaga, o le carotide o loʻo i ai le lamatiaga, o ona puipui ua mafiafia, o le mea lea, o le tafe toto e sili atu ona leaga, o lenei mea e mafua ai le leaga o le tuʻuina atu o le toto i le faiʻai. I totonu o tagata, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia o mafaufauga, o le mafai ona faʻataʻoto ma isi faʻalavelave galue.

O le mea pito sili ona leaga o le faʻaaogaina atoa lea o le siama o le siama, ona o le ituaiga o maʻisuka ituaiga, e le mafai e se tagata ona ola e aunoa ma le tuiina o le inisalini i totonu o le tino, ma faaopoopo i ai, o gaioiga e le mafai ona faʻaalia i totonu o totoga uma.

Togafitiga metotia

Muamua lava, e tatau ona iloa pe aisea i totonu o le tino o loʻo i ai se faʻaopoopoga faateleina o le homone, e ui lava i le mea moni o le kulūkose e tumau pea le masani. Afai e maualuga le inisalini ona o le i ai o se paʻu o le hormonal, e tatau ona foia lenei mataupu i taotoga. Afai e le fesoʻotaʻi le inisalini i faʻataʻitaʻiga o le tumama poʻo maʻi o le pancreas, ona faʻaititia lea o togafitiga uma i le mea moni ua soloia faailoga, talu ai e leai ni vailaau faapitoa poʻo ni inisiua e togafitia ai lenei gaioiga.

O le a se mea e mafai ona faia:

  1. Faʻateleina meaai. Faʻasologa ole vaega ole taumafa 5-6 taimi i le aso e fautuaina. E fautuaina le vavaeeseina o masini gaʻo mai le taumafataga. E sili atu ona lelei le 'aiina o meaʻai e maualalo le faʻamaufaʻailogaina - o lona uiga, latou te lemu lemu. Afai e te faʻaaogaina nei oloa, o le a faʻaitiitia atili le kulūkose, ma, o le mea lea, o le inisalini o le a le faʻapitoa.
  2. Faʻasalaina le inu faʻataʻitaʻiina - i le leai o ni faʻamaʻi e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi, o le aofaʻi o le vai faʻaaoga e tatau ona le itiiti ifo i le 2 lita i le aso. E mafai ona avea ma lauti lanumeamata, meainu suamalie, compotes, teuteuga o laau toto, vai mamā.
  3. Taʻitaʻi se olaga ola malosi - o gaoioiga faaletino e tatau ona talafeagai mo le matua ma le tulaga lautele o le tino.
  4. Feteenaʻi le atuatuvale - faʻalavelave e masani ona oʻo atu i le le atoatoa i le paleni o hormonal, o le mea lea e fautuaina malosi e fomai e aloese mai tulaga feteenai ma, pe afai e mafai, ia fetaui lelei o latou olaga.
  5. Faʻamaʻosaʻo lou mamafa - mo lenei mea e le fautuaina e nofo i se matelaina o meaai, afai e te 'ai lelei, o le mamafa o le a fetuunai lelei ma o le a leai se tulaga faigata mo le tino.

E le gata i lea, e mafai ona e faia se vasega o vitamini e aofia ai le magnesium, calcium ma le sodium.

E i ai taimi e manaʻomia ai e se tagata le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le malosi ma le taua tele o le inisalini i totonu o le toto. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ua afaina i se vaifofo o le kulukose. Ae a faʻapea e malamalama le tagata ma e inu ma 'ai, e mafai ona tuʻuina atu ia te ia se vaiinu suamalie pe tuu i lona gutu se fasi suka. Afai o le a vave ona saunia lea fesoasoani, o le a fesoasoani e puipuia ai le leiloa o le mafaufau.

O vailaʻau faʻapitoa o loʻo i ai i ana meafaigaluega e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le inisalini, ae ao le i faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi:

  1. O se teuteuga o stigmas sana. O se ipu vai malulu o le a aveina le afa o le sipunetone o mea faʻaaoga.O le oloa e tatau ona kuka i luga o se afi laitiiti, ona tape ai lea o le afi, ma faʻamalosi mo le isi afa itula. O le inuina o se teuteuga e fautuaina faalua i le aso mo le afa ipu tioata.
  2. Faʻasoʻotoga o fatu sunflower. Mo le 250 kalama o fatu (e le falai) o le ae manaomia le 3 lita o le vai kuka. Faʻaosooso le fofo mo le 12 itula, ma inu i aso e tolu nai lo lauti.

E taua le manatuaina o togafitiga ma isi metotia e le mafai ona na o le pau lea o le togafitiga; i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o isi suʻega e mafai ona faaopoopo i togafitiga faafomaʻi.

Meaʻai mo meaʻai maʻisuka. Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

afai e maualuga le inisalini ona avea lea o le maʻisuka

Mafuaaga o Inisalini Maualuga e masani ai Suga masani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma se vavave i le amataina o le faʻamaʻi, e taua le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i totonu o le tino ina ia aloese ai mai taunuuga leaga. Ae ui i lea, o le aofaiga o le suka i totonu o le toto e le o maua ai se ata atoa o le falemai. E tusa ai ma lenei itu, e fautuaina le faia o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e fuafua i le fuafuaina o le maualuga o le inisalini. O le fua o le suka ma le inisalini e mafai ona maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga o le atinaʻe ma le alualu i luma o le maʻisuka.

O le a le uiga o le maualuga o le inisalini?

O le maualuga o le inisalini e aafia i le maualuga o le kulukose i totonu o toto toto. 3-20 mcU / ml o le toto ua manatu e masani.(faitau atili e uiga i mea e tatau ona masani ai le inisalini i totonu o le toto). O se faʻaopoopoga i lenei vaega e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi uma e mafai, ma le le lelei po o le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

I soo se tulaga, e le mafai ona le amanaiaina le maualuga o le seti. E tatau ona malamalama i mafuaʻaga mo le siʻitia ma auala e faʻafaigofie ai.

Mafuaaga o le faateleina o le insulin i le suka masani

O le inisalini o le hormone o se tasi lea o mea taua i le tino o le tagata. A aunoa ma lea, o le faiga masani o le tele o polokalama e le mafai. Muamua lava, e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata ma, pe a tatau ai, fetuunai.

Ae o nisi taimi e oo lava i le suka masani, o le inisalini ua matua faateleina. O mafuaʻaga e tupu ai lenei mea, e pei ona molimauina e le maualuga maualuga o le suka poʻo le inisalini i totonu o le toto, nai lo le taufaamatau, e maualalo.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ma o laʻu tala lenei

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

Faateleina le inisalini i totonu o le toto: o le a le uiga, mafuaaga ma auala e faaitiitia ai

O le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e taʻu mai ai le le atoatoa o le tino. O le inisalini o le hormone e maua mai i le pancreas, e pulea ai le maualuga o le suka. O le inisalini maualuga e mafua ai le faʻavevesiina o le gaioiga o totoga eseese ma tino i totonu o le tino, lea e mafua ai faʻamaʻi matautia.

O laʻusaga insulin e mafai ona faʻalautele ma faʻaitiitia, faʻavaega mai le mafuaʻaga masani o patho tuga e manaʻomia ai togafitiga ogaoga. E taua le iloa pe faapefea ona fetuunai le hormone e puipuia ai le le lelei o taunuuga.

Ma le suka masani

O nisi taimi e tupu ai le maualuga o le inisalini, ma o le maualuga o le suka e masani lava. O mafuaaga nei e mafai:

  1. Faʻailoga o le suʻega. E iloa o suʻesuʻega sili ona mama ma sili ona saʻo e mafai ona maua pe afai na pasi e se tagata i luga o se manava gaogao. A maeʻa ona 'ai, faʻaititia le kulūkose.
  2. Inisulinoma. O se siama mama e faʻaalia ai le inisalini. O le tele o taimi, e mafai ona matauina lenei mea i faafitauli ma le ate.
  3. Malosiaga talafeagai o le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le maualuga o le inisalini ma le suka maualalo o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o lenei maʻi, e manaʻomia ina ia mafai ai i le lumanaʻi ona faʻafeteina le faateleina o le kulukose.
  4. Mafuaaga E taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le faʻalogoina o siama faʻamau i le inisalini.
  5. Toto I lenei laasaga, e fetaui le tino i suiga ma tulaga fou, e fesootaʻi ma le maualuga o le homone.

Faailoga o Inisalini Maualuga Maualuga

O gaioiga faʻasolosolo i le tino e faʻalagolago i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le hormone e fesoasoani e talepe i lalo meaʻai e sau ma meaai i totonu o le tino. O le solia o le gaioiga o le pancreas e oʻo atu ai i le le lelei o le malosi ole metabolism.

O le tulaga masani o le hormone, e pei o se tulafono, e le sili atu ma le 25 iunite, i tamaiti o le insulin o mea e tusa ma le 15 iunite. Afai o le inisalini e maualuga atu nai lo le masani, o se faʻapogai lea mo ni faʻatalanoaga faanatinati ma se fomaʻi.

Afai e masani ona i ai i se tagata le faaletonu i le maualuga o lenei hormone, e tatau ona faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer. O le a mafai ai ona e puleaina pea le suka, e aunoa ma le alu i le falemaʻi.

Ua matua popole lava fomai e uiga i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le maualuga o le maualuga o le inisalini e taʻua o le hypoglycemia.

O se faʻalavelave faʻaleagaina e mafua ai uiga nei:

  • malaise, o le maʻi e faʻavaivaia pea,
  • faʻasauā
  • faafitauli o mafaufauga e aliali mai
  • e le mafai ona taulai atu i le galuega,
  • maua vave le mamafa
  • vaivai.

O se faʻaopoopoga o le faʻaalia o le solia o toto toto, lea e mafua ai le maualuga o le toto. E taua tele le malamalama i le faʻaitiitia o le inisalini i totonu o le toto ina ia puipuia ai se faʻalavelave matuia o le faʻamalosi totoga, faʻasalaga faʻasalaga.

Afai e le amataina togafitiga i se taimi talafeagai, o le a sili atu ona iloga faʻamaoniga:

  • E moe le moe, e le malolo se tagata.
  • Paʻu o le paʻu ua faʻamalolo.

  • Faʻailoga ogaoga ogaoga.
  • Gangrene o vae.

O feusuaʻiga e sili atu ona vaivai e masani ona gauai atu i le amataga o faʻamaoniga. Latou te popole e uiga i le televave o le maua, o le paʻu o loʻo i ai pea le susulu o le paʻu, ma o le a vave lava ona faʻavalea le ulu.

Ina ia pulea lelei le maualuga o le suka, e tatau ona fuaina i totonu o le tolu itula, o se faailo taua faapitoa i le taeao ma le afiafi.

E tele gasegase e tausia le fesili: o le a le uiga pe afai e maualuga le inisalini? Ina ia tali i ai, e tatau ona e faʻatuina le mafuaaga o le maʻi.

I luga

Afai o le maualuga o le hormone ma le suka e sili atu nai lo le tulaga masani, o lona uiga o loʻo faʻamaonia ai le faʻamalosia o le inisalini.

I lenei tulaga, o le gaosiga o le inisalini e le pancreas e masani lava, ae o fusi o le tino ona o nisi mafuaʻaga e le oʻo atoatoa. I se isi faaupuga, o siaki e puipuia ia latou lava homone.

Afai tatou te talanoa e uiga i mafuaʻaga o lenei mea matautia, e mafai ona tatou taʻua tausaga, o le i ai o le oona tele, o mea faʻaletino vaivai, ulaula, mea e fiafia i ai meaʻai gaʻo-gaʻo, togafitiga ma le nicotinic acid poo peta-blockers.

I lalo ifo

Afai o le auiliiliga e faaalia ai le inisalini maualuga ma le suka maualalo, ona mafai lea ona faailoa mai le ituaiga tino o togafitiga. E aliali mai ma le faateleina o le homone i totonu o le toto ona o le leaga o le gaosiga o le glucagon.

O mafuaaga e mafai ona:

  • Faʻaleagaina o le taumafataga. Faatasi ai ma le malosi malosi faaletino e aunoa ma le faʻaaoga muamua o gaʻo poʻo le umi o le anapogi, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le suka. E le gata i lea, o lona faʻaitiitia o loʻo matauina i le vailaina, manava manava poʻo le taimi o le lactation.
  • Faaaogaina le lelei o le suka-faaitiitia o fualaau faasaina. Ua faatonuina i latou mo le maʻisuka, ae o lo latou le faʻaaogaina le maʻisuka e le taitai atu i se mea lelei.
  • Faaleaga i le ate. Faʻatasi ai ma le kanesa o le cirrhosis poʻo le ate, o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino ua faʻalavelaveina ma ua faʻaitiitia le maualuga ole glycogen.
  • E le atoatoa le Enzymee aofia ai i le fesuiaiga o le kulukose.
  • O le tele o faʻamaʻi pipisilea e oʻo atu ai ile faʻaitiitia o siama o le contrainsulin.

E taua le gauai atu pe afai e mafai ona aofia ai se vaega o faailoga nei:

  • oe vave vaivai
  • fiaaai i taimi uma
  • pe a uma ona 'ai, o le lagona o le atoatoa e le umi,
  • e oʻo lava i sina gaioiga faʻaletino e mafua ai le manava le manava,
  • oe afu tele
  • e te maua i taimi uma le tiga o le muso
  • vae le masani,
  • E masani ona iai le paʻu o le tino
  • manuʻa ma le abrasions faʻalalōlōina lemu

O nei faailoga e le o taʻu mai ai se maualuga o le hormone, ae o latou ia o le mafuaaga e mafaufau ai e uiga i se faafitauli talafeagai ma faafesootai se fomai.

Ae a pe afai e maualuga le hormone i le auiliiliga?

Afai na e faʻaalia le maualuga o le inisalini, o le mea muamua e tatau ona e malamalama i le mea na mafua ai lenei mea matautia. A maeʻa lena mea, o le a mafai ona malamalama pe manaʻomia le togafitiga ma vailaʻau pe afai o le a lava meaʻai.

O le falaoamata ma le suamalie e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. E mafai ona suia le suka i se mea suamalie. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻai mai meaʻai, aua e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino.

E tatau ona tuʻufaʻatasiga e faʻagesegese le gaʻo, nai lo le anapogi: faaopoopo fualaau faisua, kulimi, fualaau mama, pala ma fatu falaoa i le taumafataga.

Taofi lau masima i se mea itiiti. E le aofia ai aano o meaʻai ma ulaula meaʻai. O le ava e tatau ona lafoai. Inu le tele o suavai, e manaʻomia ai le vai vai, lanu lanumeamata, ma le broth rose.

Togafitiga ma le olaga

E pei ona taʻua i luga, a maeʻa ona faailoa le mafuaaga o le faateleina o le hormone i totonu o le toto, e faatonuina e le fomaʻi nisi togafitiga mo oe. O nei vailaʻau e ono faʻaitiitia ai le gaioiga i le tino. Ae mo togafitiga manuia, e tatau ona suia lou olaga.

Mulimuli i se taumafataga faapitoa e le aofia ai lauti ma suka. Tuuina atu mea e sili ona fiafia i le gaʻo gaʻo. E mafai ona maua oloa gaosi, ae e tatau ona i ai se pasene maualalo o le gaʻo.

Faʻasaga laisa paepae i le lanu enaena. Filifili ituaiga iʻa e maualalo le maualalo, iʻa ma moa. O fuamoa moa e mafai, ae le sili atu ma le lua fuamoa i le aso 2-3 taimi i le vaiaso.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani ia oe lava i se faataitaiga o se faasologa o vaiaso i le faateleina o le inisalini.

E tatau foi ona manatua le aoga o le gaioiga faaletino. Taumafai e savali soo, e savali. Faia i aso taʻitasi po o isi aso uma se seti o faʻatinoga ma le faʻatinoina o faʻatinoga.

O mafuaaga autu mo le teena

Aisea e maualuga ai le inisalini i totonu o le toto, ma le uiga o lenei mea, e mafai ona faʻamatalaina se fomai poto. Afai e tupu se faʻafitauli tau soifua maloloina, e tele gasegase e fiafia i: auala e taulimaina ai le maualuga o inisalini i totonu o le toto?

Afai e maualuga le inisalini i totonu o le toto, e tatau ona aveese le mafuaʻaga o le vavalalata. O le mea lea, e taua le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ina ia faʻaitiitia ai le hormone. E masani lava, o se faʻalavelave faʻapitoa o loʻo matauina i tagata e faʻaleagaina meaʻai sugary e maualuga i le gaʻo. O se taumafataga faapitoa o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin.

O taumafa tatau e tatau ona vaevaega, e tatau ona 'ai meaai i se vaega itiiti, ae masani lava. O mea taumafa talafeagai o se auala saʻo e faʻaitiitia ai le maualuga ole inisalini. E taua foi le mulimuli i le olaga.

O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le faagasologa atonu o le a sili atu ona gaioiga, gaioiga faaletino, lea e faʻaleagaina ai le tino. O lagona le fiafia, faʻalavelave masani, faʻalavelave e mafai ona mafua ai le faateleina o le inisalini i totonu o le toto.

E tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mataʻituina le mamafa. E masani lava o tagata o loʻo i ai le gasegase e afaina mai maʻi eseese. O pusa paʻu e faʻagesegese ai le faiga o le gataifale, faʻaitiitia le malosi.

E tatau ona mataʻituina le vitamini E, o le leai o se mea e taʻitaʻia ai i le faateleina o le hormone.

O le a le mea e fai e foia ai lenei faafitauli? E tatau ona faʻamaonia le paleni o le fualaʻau ma le fesoasoani o se faʻalavelave o fualaau.

O le mafuaʻaga o le fesuiaiga o togafitiga e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻapitoa, o le i ai o se paʻu i totonu o le paʻu poʻo le faʻavalea.

Suiga e mafua ona o ia tulaga:

  • faʻaleagaina o meaʻai e aofia ai le suka,
  • taumafa vaivai

  • mamafa mamafa
  • leai se ola
  • mafaufauga, lagona faaletonu,
  • mamafa tele
  • leai o le vaitamini E ma chromium,
  • le faʻaaogaina o hormones,
  • tauaveina se tamaititi
  • maʻisuka, faʻafitauli o le ate.

O le faʻaititia o le inisalini e taua i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e taua le faia o le tele o taumafaiga e faʻamalamalamaina lou olaga ma usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le maualuga?

Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona suʻe pe aisea ua tulaʻi ai le maualuga o le hormone? I le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o le suiga, e mafai ona maua le faʻamautinoaga.

E le mafai ona e mafaufau ia oe lava ia, o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

I le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, e faia ai e fomaʻi se suʻesuʻega faʻamaonia ma faʻamaonia le lelei togafitiga.

E masani ona le amanaʻia e tagata gasegase o le faʻamaʻi, aua nei e sailia se fesoasoani faafomaʻi. E taua le malamalama pe o le a le tele o le inisalini o lona uiga o le puipuia o faafitauli matuia.

A maualuga le maualuga o le inisalini, ma o le a le uiga o lenei olaga mo le olaga mulimuli, o le a taʻu mai e le fomai. O le a ia faatonuina se togafitiga e mafai ai ona faʻaitiitia le inisalini. Ae o le maualuga o le maualuga o le hormone e le o lona uiga o le toe faaleleia atoatoa. O se suiga lelei o le olaga e manaomia e puipuia ai le toe gasegase.

Ole faʻaititia o le fua faatatau e tatau ona lagolagoina e meaʻai faapitoa, mataʻituina le mamafa. O fualaau fou e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma, e masani ona fautuaina e le au atamamai le faia o se faʻaopoopoga o vitamini.

E tatau ona faʻaaogā le memei, e iai le tele o vitamini ma minerale, ma palasi, cereals, iʻa faʻanoʻa, o meaʻai gaʻo susu e maualalo le gaʻo.

O le meaai e tatau ona faapaleni, e taua tele i sina mea itiiti, ae tele taimi. Ia mautinoa e fai sina meaʻai i le va o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

Faʻatau le inu o mea inu mea inu, e mafai ona suia i fualaʻau e aunoa ma le suka, meainu suamalie, sua oona. E tatau ona inu le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso.

Afai e te mulimulitaʻia saʻo fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻamalologa umi. E masani lava pe a faʻafetaui le mamafa, mulimuli i se taumafataga, faʻamautu le maualuga ole inisalini.

Afai o le mafuaʻaga o le togafitiga o le i ai o se paʻu, e faia e fomaʻi tipiga.

Togafitiga e faʻasino taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi, e tele lava ina tuʻuina le maʻi i le falemaʻi mo togafitiga talafeagai. E faʻaaoga lenei mea i tagata o loʻo manaʻomia le laʻau, togafitiga o le physiotherapy, faʻaaogaina o le acupuncture.

A maeʻa le toe faʻaleleia, e taua le faʻaauau pea ona tausisia faatonuga a fomaʻi:

  • 'ai le mea sao, aloese mai meaʻai,
  • e faia taʻaloga gymnastic,

  • i aso uma ina ia i ai i le ea fou, ia faia ni savali,
  • aveese atoatoa le ava malosi, sikaleti,
  • aloese mai tulaga atuatuvale, ogaoga galuega.

O ia fautuaga o le a fesoasoani e taofia ai le faia pea o le solia o le tino. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai ona e faʻaaoga vailaau masani, ae a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi.

O nei tagata maʻi e tatau ona tofotofoina e le aunoa e mataʻituina le pancreas. E lua metotia mo le puleaina o le inisalini i le toto samailima sampling ma le glucose tolerance test.

O le faʻatinoga o loʻo faia i luga o se manava gaogao, i taimi o suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona inu le kulukose i le vai ma avatu le toto pe a uma le lua itula.

E mafai ona e puleaina vaega ole hormone i le fale e faʻaaoga ai se glucometer.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei le avanoa e maua ai Dianormil mo le faʻaaogaina!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o se vailaau pepelo Dianormil ua sili atu ona masani ai. I le tuuina o se poloaiga mai sootaga o loo i luga, ua mautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga aloaia. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Aisea e mafai ai ona toto le inisalini i le toto ma aisea e matautia ai?

O le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona taʻu mai ai le le atoatoa o vitamini, o le tele o le fiafia i laʻau suamalie ma gaʻo, lea e mafua ai le gasegase e maua ai le inisalini i le tele o mea, faʻamalositino faaletino, lea e manaʻomia ai le kulukose ma le inisalini e ulu ai i sela.

O le homone e manaʻomia mo le tino e masani lava ona puipuia le maualuga o le kulukose, fesoasoani e faʻapipiʻiina mai mai le protein ma gaʻo, faia "togafitiga faʻapolopolo", liliu le glucose i glycogens, ina ia, pe a manaʻomia, e mafai e le tino ona toe maua le malosi e manaʻomia ai siaki.

Kovaleva Elena Anatolyevna

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Fesili i se tagata atamai se fesili

Faatasi ai ma se maualuga maualuga i le toto, o lenei lava hormone e taofiofia ai faiga o le gasegase, faalauiloaina le faaputuputu o gaʻo, ma mafai ona mafua ai le hypoglycemia ma taunuuga le lelei.

O le faʻaosooso umi ma le faʻateleina e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le galuega o toetoe lava o totoga uma, e aofia ai le faiʻai, maso o le fatu.

O le toto maualuga o le inisalini: o le a le uiga?

Ua uma ona faʻalogo tagata uma e uiga i le maʻisuka, lea e tatau ona tuiina ai e le tagata inisalini le inisalini e faʻaolaina ai le ola. Ae le masani ona feagai ma le faateleina o mea o loo i totonu o lenei hormone i totonu o le toto, aua o se auiliiliga e iloa ai mea leaga ua faatonuina mo na o faailoga matuia, e faailoa ai le solia o le tino, gaʻo, maualuga maualuga, maualuga maualuga o le kulukose ma le maʻisuka ituaiga II.

O le inisalini e masani ona i ai i totonu o le toto; e masani lava ona gaosia i ni vaega laiti e le pancreas. A e ui i lea, a maeʻa se taumafataga manaia, e amata ona gaosia le inisalini i ni aofaiga tetele ina ia mafai ona talepe ai gaʻo ma puluʻi gaʻo, susu gaʻo. Mo i latou e fiafia i le gaʻo, falai, suamalie suamalie, ua faʻamalosia e galulue i le le mautonu, ma tuʻuina atu se maualuga o le hormone e faʻaaoga ai glucose uma e sau. E faasolosolo, e le toe lagona le lagona o le mafaufau ma amata ona galue i taimi uma i se tulaga sili atu, e tusa lava pe manaʻomia le kulukose pe leai foi.

O se taunuuga, o suiga e amata i le tino, o nisi taimi e le mafai ona suia.

  • Glucose e le oʻo atu i siama, liliu i gaʻo
  • O le gaosia o le lipase, le enzyme e nafa ma le gau o gaʻo, ua faʻagesegese.
  • O gasegase oona e vave oso atu i totonu o le paʻu o le paʻu, e mafua ai le mumū.
  • O le faiʻai e leʻi mauaina le kulukose e tuʻuina atu se faailo o le fiaaai, e 'ai se tagata e aunoa ma le lagona atoa. O le mea sili ona taua o se tasi o faafitauli o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II, faapea foi i latou o loo inosia pea le inisalini mo isi mafuaaga.
  • Ua tulai le toto toto.
  • O le faateleina o le insulin e mafua ai le tuputupu ae o le tino, faateleina ai le lamatia o le kanesa.

E masani lava, o le maualuga o le hormone e mafua ai le sasa, afaina o auala vaalele, o le fausia o maʻi pipili, necrosis.

Mafuaaga e faateleina ai le maualuga o le hormone

E tele mafuaaga mo le faateleina o le inisalini i le toto. E mafai ona mafua ai le atuatuvale, tele le mamafa, faaletonu o le hormonal, ma le maualuga o le inisalini vave ona toe foi i le masani, o le siitaga e le tumau.

E masani lava, o maualuga maualuga e maua i luga o le mamafa, ma o le mamafa o le mamafa o le a fesoasoani foi e faʻasaʻo le inisalini. Peitai, i lenei tulaga, o le faagasologa e masani ona felagolagomai, o le faateleina o le insulin e mafua ai le faaputuputu o le gaʻo, o se faailoga iloga e tupu tele lava i luga o le manava ma itu, ma o le lagona o le fiaai na mafua mai le faaletonu o le glucose ua mafua ai le le maua o le tiga. O le mea lea, e tatau ona tau e le gata i le sili atu o le mamafa, ae faʻapea foi faʻafitauli i le le mautonu o le hormonal.

O le inisalini maualuga e mafai ona avea ma faailoga o ni faafitauli matuia o loʻo i ai nei. O le hyperinsulinism o le Peraimeri e mafua mai i:

  • mala o le pancreatic: faʻateleina o tamaʻi motu o Langerhans, o fuifui o suauu pancreatic e maua ai le inisalini ma lona glycosgan,
  • tumutumu o le pancreas, lea e faia galuega a teineiti o Langerans, e maua ai le inisalini i ni aofaiga tele - insulinomas. O le tele o taimi latou te faʻamaoni,
  • faaititia le gaosiga o le gaosiga.

Maualuga o le hyperinsulinism e ono mafua ona o:

  • gasegase foliga, lea na mafua ai le saoasaoa o le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le inumaga,
  • maʻi ate
  • susu o le vevela o le manava, afu o le eleele, e leaga uma,
  • toilalo i le pituitary gland.

O le maualuga o le inisalini e maua ai le suka e fesoasoani e suʻesuʻeina insulinomas, ovary polycystic, ma le maʻi o Theenko-Cushing ma se maʻi e le masani ai e pei o le acromegaly, e lauiloa o le gigantism.

Kovaleva Elena Anatolyevna

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Fesili i se tagata atamai se fesili

O se tasi o mafuaaga pito sili ona taua mo le faateleina o le inisalini i soo se tamaitai o le maʻitaga. E na o le pau lea o le mataupu pe afai o se maualuga maualuga o lenei hormone o se tulaga faʻapitoa.

O mafuaaga e mafai ona eseese, o le mea e leaga ai, o le maʻisuka ma le kanesa e masani lava ona maua, o lea e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a maua se maualuga maualuga o le inisalini.

Laititi o le inisalini o le tamaititi

O le inisalini masani i le toto o se tagata matua o loʻo i le va o le 3 i le 25 uU / ml, i tamaiti e laʻititi ifo - mai i le 3 i le 20. Ma o le faateleina o le hormone content in the blood of a child is a symptom symptom, aʻo tautala i faafitauli tutusa e pei tagata matutua, ae i le taimi o le fausiaina o le tino, e le mafai ona tupu ni taunuuga e le mafai ona faʻafanoina i le taimi muamua.

O le mea lea, o le faanatinatiina o se talosaga i se endocrinologist ma le suʻega e tatau ona avea ma laasaga muamua i le faatulagaina o faailoga ma togafitiga o faamai lea na mafua ai le feeseeseaiga i le gaosia o hormones.

O a togafitiga e manaʻomia?

O le mafuaʻaga mo le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi - endocrinologist atonu o faʻamaoniga nei: faʻaleagaina, mafaufau faʻaletonu, le mafai ona gauai atu, lagona faifai pea o le vaivai, maua vave o le gaioiga maualuga, toto maualuga. Afai e le faʻamalolo manuʻa mo se taimi uumi, o le a foliga mai o le paʻu o le tino, o le le mautonu e foliga mai, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi fomaʻi, fai se suʻega toto mo le kulukose, siaki insulin.

E le gata i lea, e tatau ona e faanatinati pe afai o le tagata e toʻalua e iai le pepelo-o se paʻu mataʻutia i le kulūkose, lea e mafai ona taʻitaʻia ma maliu ai. Faailoga o se osofaiga: faʻateleina le pala, fiaai, tingling i tamatamailima, i laugutu, paʻu o le lima, lima o vae ma vae, pallor, faʻanoanoa. E le gata i lea, o gaioiga, o le maʻi tigaina, ma le amio a le tagata e ono le lava, e peiseai ua onā. O le taumafaina o meaai, e sili atu i meaʻai gaʻo, poʻo le afaina o le kulukose e mafai ona taofia le faʻalavelave.

Ae o se maualuga maualuga ia lava e le o se mea e iloa ai, e tatau ona sailia le mafuaʻaga ma amata togafitiga ma ia. O le inisalini lava ia e faʻaititia e fualaau faʻapitoa, e na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e se fomaʻi. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia foʻi suiga o olaga.

Muamua, meaʻai lelei, e aunoa ma le suka ma meaʻai o loʻo i ai meaʻai. E mafai ona fesoasoani tagata taumafa e fesoasoani ia te oe e filifilia ni sulugatiti maualalo-kalori e fai ma sui i le sukalati ma keke. O le a tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima, meaʻai e aofia ai le masima. E mafai ona fai e aunoa ma ni kulimi ma ni meaʻai, iʻaʻai, pe a oʻo i le olaga. O oloa gaʻo susu, gaʻo ma iʻa e mafai ona aofia ai i le taumafataga faatasi ai ma fatuga atoa. E le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso ni fuamoa moa. Faʻatagaina soʻo se fuālaʻau i foliga mata poʻo le afifi, mai fualaau - apu, suamalie, mai vine - fugalaau cherries, strawberries.

Lona lua, e tatau ona e faʻatupulaia le gaioiga faʻaletino, ae aua le faia ia sili atu ona mamafa. Totogi o le taeao, faamalositino, savali fesoasoani e faʻaitiitia le insulin. Aumai le itiiti ifo ma le 1 le itula i le aso i taʻaloga, e mafai ona e vavaeina lenei taimi i se tafaoga taeao ma se savali i le afiafi, e mafai ona e susulu i le ogatotonu o le aso.

O lapisi o le rose vao, o meaola o le chamomile ma le mint, o le yarrow o le a fesoasoani e toe aumaia le tino i le masani, aveese le ate ma le paʻu.

A maeʻa le talanoaina o le taumafataga ma se endocrinologist ma amata ona 'ai lelei, fuafua le gaioiga faaletino, mulimuli i le togafitiga, e mafai ona e faia le inisalini i se tulaga masani, fesoasoani, ae le o le tino.

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Tala sili 0

Maua se Diabetes Pack mo le FREE

Mafuaaga o le faateleina o le insulin i le suka masani

O le inisalini o le hormone o se tasi lea o mea taua i le tino o le tagata. A aunoa ma lea, o le faiga masani o le tele o polokalama e le mafai. Muamua lava, e fesoasoani i le fuafuaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata ma, pe a tatau ai, fetuunai.

Ae o nisi taimi e oo lava i le suka masani, o le inisalini ua matua faateleina. O mafuaʻaga e tupu ai lenei mea, e pei ona molimauina e le maualuga maualuga o le suka poʻo le inisalini i totonu o le toto, nai lo le taufaamatau, e maualalo.

Inisalini ma lona uiga

E pei ona fai mai, e leai se gaioiga i le tino o le tino e masani lava ona maua e aunoa ma le insulin. O loʻo galue malosi o ia i le faʻamavaeina o puipuiga ma gaʻo. Ae, o le mea moni, o le galuega autu o le pulea lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e gau le maualuga o le suka, o le a le tupu le malosi o le tino i le tino i se fua faatatau tutusa.

Inisalini i se soifua maloloina, o le tino masani o le tino o loʻo i ai i ni aofaiga:

  • I tamaiti, mai le 3.0 i le 20 UU / ml,
  • I tagata matutua, mai le 3.0 i le 25 UU / ml.

I tagata matutua o latou tausaga ua sili atu i le 60-65 tausaga, o le insulin e mafai ona aofia i aofaiga e oo atu i le 35 mcU / ml. O nei mea uma o faailoga masani ia. Afai e sili atu le maualuga o faailoga, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi i se taimi vave lava - o le a ia faʻavaeina mafuaʻaga ma faʻamatalaina pe aisea e maualuga ai le maualuga o le inisalini.

O se atugaluga faapitoa e tatau ona avea ma se tulaga e maualuga ai le hormone, ma tumau pea le suka. Mo le faigofie o le siakiina o le maualuga o le insulin ma le kulukose i le fale, e tatau ona i ai i taimi uma se glucometer.

E tatau ona suʻe fua suka i le tele o taimi i le aso - sili atu pe a ma le 5, ina ia mafai ai ona maua le ata sili ona manino.

Ae afai e le mafai, ona tatau lea ona siaki le suka ia le itiiti ifo i le faalua i le aso: i le taeao pe a maeʻa, ma i le afiafi, aʻo lei alu i le moega.

Matou tusitusi

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

I: my-diabet.ru Administration

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ma o laʻu tala lenei

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Alu i le tusiga >>>

Aisea e maualuga ai le inisalini - mafuaʻaga

Afai e maualuga le inisalini, e faʻaalia i taimi uma se gasegase ogaoga i le tino, o se mea e le saʻo ma le soifua maloloina. Muamua lava, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 - o le tino lea o le faʻamaʻi o ia ituaiga o faʻamaoniga o uiga ia.

E masani lava, o maualuga maualuga o le hormone ua faailoa mai ai le maʻi o Cushing. Faʻasalaga, o se maualuga maualuga o le hormone tupu i totonu o le toto e matauina tutusa. O le suauu, e ui i lea, e tumau pea le masani.

O le inisalini maualuga o se tasi lea o faailoga o faafitauli ogaoga o le ate. E masani lava, o le tutusa o faailoga e iloa ai le i ai o insulinomas - o se kuluma e gaosia ai lenei hormone.

O le myotonia o le Dystrophic, o se faʻamaʻi faʻaleagaina o le neuromuscular, o se isi mafuaaga lea mo le faateleina o le maualuga o le insulin. E mafai foʻi ona e masalomia le uluaʻi laasaga o le oona ma le faʻaitiitia o le lagona o suauu tino i le homone ma gaʻo kulū e maua mai ai.

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻafuaseʻi o le faateleina o le inisalini, o se maeʻa maeʻaeʻa, suʻesuʻega auiliili o le tagata maʻi.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Taua: masani ona faateleina le hormone pancreatic i tamaitai i le vaitau o le gaioiga. E talitonuina talu ai ona o le tino ua alu i se tulaga fou o le tino, o ia suiga e matua masani lava. Peitai, e ui i lea, e fautuaina e mataʻituina lou lelei, meaʻai ma le mamafa.

E le mafai ona tatou le amanaiaina le mea moni e faapea o le suiga i le maualuga o hormones i le tino o le tino e masani ona fesootaʻi ma le tele o neoplasms - ae maise lava, e mafai ona atiaʻe e ovaries polycystic ovaries poo ovaries. O se uiga iloga i lenei tulaga o le faateleina ma le malosi o le gaʻo o le gaʻo i totonu o le manava i luga o le manava.

O faʻamaʻi uma ua taʻua i luga e amata ona atiaʻe i le talaaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le tino. Ae o loʻo i ai faʻamaʻi e mafua mai i le feteʻenaʻi, se faʻaitiitia poʻo le faʻaleagaina o le inisalini poʻo le suka o le toto. O le a le mea e tatau ona fefe ai i lenei tulaga?

O le lamatiaga o le faʻaititia o le inisalini

Afai e matauina se toso malosi o le inisalini, e tatau ona vave ave vave ia mea, aua o lenei mea e mafai ona avea ma se faailoilo o ia ituaiga gaioiga ma patho:

  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Vavave a le tagata
  • Maʻi faʻamaʻi
  • O le faʻasalasituitu o se faʻamaʻi e aʻafia ai le gasegase pituitary.

Afai o le tagata gasegase ua faʻavaivaia i le tino, o taʻaloga malosi mo se taimi umi, o le maualuga o le inisalini e mafai foi ona paʻu tele. I le tulaga masani, i soo se tulaga, e tatau lava ona e gauai faapitoa i le setete o le pancreas ma le suka - e mafai ona sili atu nai lo le masani ma le maualalo o le insulin.

O le faʻamoemoeina o le maualuga o le inisalini e tele sona sao mo na gasegase na maua i le taimi nei, e leʻi faʻamautuina le ituaiga o faʻamaʻi, ma e leʻi filifilia togafitiga togafitiga. O le polokalame ua filifilia, lea o le a tatau i le maʻisuka ona tausisia mo aso uma o totoe o lona soifuaga, o le a faalagolago i luga o faʻamatalaga na mauaina.

Auala e fuafua ai le maualuga o le hormone e ala i le ola lelei

E taua tele le pule tutoatasi i le maualuga o le insulin ma le suka. O le faia o lenei mea e le faigata e pei ona foliga mai, e tusa lava pe leai se glucometer ma le mafai ona pasi suega suʻesuʻe suʻesuʻe - e lava lava le mataʻituina lelei o faailoga e auina mai e le tino.

E tusa lava pe itiiti fesuiaʻiga i le fua o le hormone vave ona aafia ai le aofaiga ole kulukose. O nei mea uma e le afaina ai le manuia o le maʻi.

Afai o le inisiua o le inisalini na vavae ese mai le faailoga faatagaina, faʻaititia pe faʻaititia, e mafai ona fuafuaina i faailoga nei:

  1. Oona, lea e matua faigata lava ona tineia,
  2. Tue le paʻu
  3. Uiga masani,
  4. Lethargy
  5. Vaivai

Afai o le maualuga o le hormone e tumau pea mo se taimi umi, o le faʻamalolo umi o maʻi e oʻo lava i manuaga laiti, o maʻila ma tuʻimomomoina ua matauina. O le mafuaʻaga lea mo maʻi uma o soʻo se manua ma gaioiga e matua le manaʻomia.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o mea o le a faʻagesegese ma tiga, o manuʻa e ono afaina ai ma le susulu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, veins varicose, ulia o le gaʻo e masani ona taʻitaʻia ai le gangrene. I tulaga maualuga, o lenei mea e taufaamatau i le vavaeeseina o le lima.

Afai o le faʻaititia o le inisalini e maualuga, e masani lava ona faʻavave vave le suka toto. O lenei mea o loʻo faʻaalia i faailoga nei:

  1. Faafuasei osofaiga o le fiaaai.
  2. Tachycardia, faʻalavelave masani.
  3. Malosi malosi i le tino atoa.
  4. Faateleina le vevesi.
  5. O se tulaga e latalata i le faʻanoanoa e vave foi.

O nei faʻaaliga uma e fautua mai ai e manaʻomia e le tagata maʻi se tausiga faʻanatinati vave, e le mafai ona e faatuai

O le a le mea e lamatia ai le faateleina o le fua o le insulin

O le faateleina o le toto o le inisalini o le lamatiaga matautia e le gata mo i latou e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ae mo tagata soifua maloloina uma. O lenei tulaga matautia e mafua ai ona oʻo i se gasegase ogaoga o le tele o totoga o le lotoifale, faʻaletonu le galue.

Muamua lava, o le tele o insulin i totonu o le tino e aʻafia ai le gaoioi o puipui o toto toto ma fausaga. Ma o lenei mea e lamatia ai le atinaʻe o le maualuga o le maualuga. E tusa ai ma lea, pe a faʻapetele le fatuga o le tino, o le aʻafiaga o faʻafitauli eseese o le cardiovascular system e faʻapupula.

E tigaina foi le gaʻo o le carotide, e aofia ai ona sela ma puipui e amata ona faʻamalosi ma faʻafefe, ma e mafua ai ona faʻaitiitia le toto i le faiʻai. I faʻamaʻi matutua, o lenei faʻalavelave e faʻaalia i se faʻafitauli i le manatuaina ma le manino o mafaufauga, tali faʻatuai, ma isi faaletonu o galuega.

O le mea sili ona leaga o le faʻaititia o le inisalini e mafua ai ona fausia le maʻisuka ituaiga 1. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i suiga e le masani ai i le toetoe lava o tagata uma ma okeni. I le faaopoopo atu, e aunoa ma le iniseti masani o le inisalini, e le mafai e le tagata gasegase ona toe faia se aso e tasi.

Fautuaga: afai ei ai se masalosaloga o le fua o le hormone ma le suka o le toto e alu ese mai le masani, e tatau ona pasi le suʻega talafeagai i se taimi vave e mafai ai.

Ole a vave ona faia ni laʻasaga pe a faʻamaonia le vaeluaina, o le tele o avanoa e aloese mai ai i ni faʻafitauli matuia. O nai suiga laiti e le mafai ona le amanaiaina, e tatau ona suʻesuʻeina i le taimi ma faia togafitiga faʻatagaina.

O nei fuataga e taua tele i mataupu e matua taua tele ai suiga o le inisalini, ao tumau pea le suka i le tulaga masani. O lenei mea mataʻutia e sili ona matautia, e le mafai ona mafaufau le tulaga o le maʻi e tumau, e manaʻomia e ia se fesoasoani faafomaʻi.

I le avea ai o se faaiuga, e mafai ona tatou fai atu o le pulea o le maualuga o le insulin i totonu o le tino e tutusa lava le taua e pei o le maualuga o le suka. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma ma fautuaga, e mafai ona faatumauina le faagaoioia o totoga taua i se tulaga maualuga ma puipuia ai le fausiaina oo latou maʻi mamai i se taimi talafeagai.

Faateleina le inisalini i totonu o le toto: o le a le uiga, mafuaaga ma auala e faaitiitia ai

O le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e taʻu mai ai le le atoatoa o le tino. O le inisalini o le hormone e maua mai i le pancreas, e pulea ai le maualuga o le suka. O le inisalini maualuga e mafua ai le faʻavevesiina o le gaioiga o totoga eseese ma tino i totonu o le tino, lea e mafua ai faʻamaʻi matautia.

O laʻusaga insulin e mafai ona faʻalautele ma faʻaitiitia, faʻavaega mai le mafuaʻaga masani o patho tuga e manaʻomia ai togafitiga ogaoga. E taua le iloa pe faapefea ona fetuunai le hormone e puipuia ai le le lelei o taunuuga.

Faailoga o Inisalini Maualuga Maualuga

O gaioiga faʻasolosolo i le tino e faʻalagolago i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le hormone e fesoasoani e talepe i lalo meaʻai e sau ma meaai i totonu o le tino. O le solia o le gaioiga o le pancreas e oʻo atu ai i le le lelei o le malosi ole metabolism.

O le tulaga masani o le hormone, e pei o se tulafono, e le sili atu ma le 25 iunite, i tamaiti o le insulin o mea e tusa ma le 15 iunite. Afai o le inisalini e maualuga atu nai lo le masani, o se faʻapogai lea mo ni faʻatalanoaga faanatinati ma se fomaʻi.

Afai e masani ona i ai i se tagata le faaletonu i le maualuga o lenei hormone, e tatau ona faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer. O le a mafai ai ona e puleaina pea le suka, e aunoa ma le alu i le falemaʻi.

Ua matua popole lava fomai e uiga i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. O le maualuga o le maualuga o le inisalini e taʻua o le hypoglycemia.

O se faʻalavelave faʻaleagaina e mafua ai uiga nei:

  • malaise, o le maʻi e faʻavaivaia pea,
  • faʻasauā
  • faafitauli o mafaufauga e aliali mai
  • e le mafai ona taulai atu i le galuega,
  • maua vave le mamafa
  • vaivai.

O se faʻaopoopoga o le faʻaalia o le solia o toto toto, lea e mafua ai le maualuga o le toto. E taua tele le malamalama i le faʻaitiitia o le inisalini i totonu o le toto ina ia puipuia ai se faʻalavelave matuia o le faʻamalosi totoga, faʻasalaga faʻasalaga.

Afai e le amataina togafitiga i se taimi talafeagai, o le a sili atu ona iloga faʻamaoniga:

  • E moe le moe, e le malolo se tagata.
  • Paʻu o le paʻu ua faʻamalolo.

  • Faʻailoga ogaoga ogaoga.
  • Gangrene o vae.

O feusuaʻiga e sili atu ona vaivai e masani ona gauai atu i le amataga o faʻamaoniga. Latou te popole e uiga i le televave o le maua, o le paʻu o loʻo i ai pea le susulu o le paʻu, ma o le a vave lava ona faʻavalea le ulu.

Ina ia pulea lelei le maualuga o le suka, e tatau ona fuaina i totonu o le tolu itula, o se faailo taua faapitoa i le taeao ma le afiafi.

E tele gasegase e tausia le fesili: o le a le uiga pe afai e maualuga le inisalini? Ina ia tali i ai, e tatau ona e faʻatuina le mafuaaga o le maʻi.

O mafuaaga autu mo le teena

Aisea e maualuga ai le inisalini i totonu o le toto, ma le uiga o lenei mea, e mafai ona faʻamatalaina se fomai poto. Afai e tupu se faʻafitauli tau soifua maloloina, e tele gasegase e fiafia i: auala e taulimaina ai le maualuga o inisalini i totonu o le toto?

Afai e maualuga le inisalini i totonu o le toto, e tatau ona aveese le mafuaʻaga o le vavalalata. O le mea lea, e taua le mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi ina ia faʻaitiitia ai le hormone.E masani lava, o se faʻalavelave faʻapitoa o loʻo matauina i tagata e faʻaleagaina meaʻai sugary e maualuga i le gaʻo. O se taumafataga faapitoa o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin.

O taumafa tatau e tatau ona vaevaega, e tatau ona 'ai meaai i se vaega itiiti, ae masani lava. O mea taumafa talafeagai o se auala saʻo e faʻaitiitia ai le maualuga ole inisalini. E taua foi le mulimuli i le olaga.

O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le faagasologa atonu o le a sili atu ona gaioiga, gaioiga faaletino, lea e faʻaleagaina ai le tino. O lagona le fiafia, faʻalavelave masani, faʻalavelave e mafai ona mafua ai le faateleina o le inisalini i totonu o le toto.

E tatau ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina, mataʻituina le mamafa. E masani lava o tagata o loʻo i ai le gasegase e afaina mai maʻi eseese. O pusa paʻu e faʻagesegese ai le faiga o le gataifale, faʻaitiitia le malosi.

E tatau ona mataʻituina le vitamini E, o le leai o se mea e taʻitaʻia ai i le faateleina o le hormone.

O le a le mea e fai e foia ai lenei faafitauli? E tatau ona faʻamaonia le paleni o le fualaʻau ma le fesoasoani o se faʻalavelave o fualaau.

O le mafuaʻaga o le fesuiaiga o togafitiga e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faʻapitoa, o le i ai o se paʻu i totonu o le paʻu poʻo le faʻavalea.

Suiga e mafua ona o ia tulaga:

  • faʻaleagaina o meaʻai e aofia ai le suka,
  • taumafa vaivai

  • mamafa mamafa
  • leai se ola
  • mafaufauga, lagona faaletonu,
  • mamafa tele
  • leai o le vaitamini E ma chromium,
  • le faʻaaogaina o hormones,
  • tauaveina se tamaititi
  • maʻisuka, faʻafitauli o le ate.

O le faʻaititia o le inisalini e taua i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e taua le faia o le tele o taumafaiga e faʻamalamalamaina lou olaga ma usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le maualuga?

Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona suʻe pe aisea ua tulaʻi ai le maualuga o le hormone? I le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o le suiga, e mafai ona maua le faʻamautinoaga.

E le mafai ona e mafaufau ia oe lava ia, o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i ni faafitauli ogaoga.

I le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, e faia ai e fomaʻi se suʻesuʻega faʻamaonia ma faʻamaonia le lelei togafitiga.

E masani ona le amanaʻia e tagata gasegase o le faʻamaʻi, aua nei e sailia se fesoasoani faafomaʻi. E taua le malamalama pe o le a le tele o le inisalini o lona uiga o le puipuia o faafitauli matuia.

A maualuga le maualuga o le inisalini, ma o le a le uiga o lenei olaga mo le olaga mulimuli, o le a taʻu mai e le fomai. O le a ia faatonuina se togafitiga e mafai ai ona faʻaitiitia le inisalini. Ae o le maualuga o le maualuga o le hormone e le o lona uiga o le toe faaleleia atoatoa. O se suiga lelei o le olaga e manaomia e puipuia ai le toe gasegase.

Ole faʻaititia o le fua faatatau e tatau ona lagolagoina e meaʻai faapitoa, mataʻituina le mamafa. O fualaau fou e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma, e masani ona fautuaina e le au atamamai le faia o se faʻaopoopoga o vitamini.

E tatau ona faʻaaogā le memei, e iai le tele o vitamini ma minerale, ma palasi, cereals, iʻa faʻanoʻa, o meaʻai gaʻo susu e maualalo le gaʻo.

O le meaai e tatau ona faapaleni, e taua tele i sina mea itiiti, ae tele taimi. Ia mautinoa e fai sina meaʻai i le va o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

Faʻatau le inu o mea inu mea inu, e mafai ona suia i fualaʻau e aunoa ma le suka, meainu suamalie, sua oona. E tatau ona inu le itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso.

Afai e te mulimulitaʻia saʻo fautuaga a le fomaʻi, e mafai ona e maua se faʻamalologa umi. E masani lava pe a faʻafetaui le mamafa, mulimuli i se taumafataga, faʻamautu le maualuga ole inisalini.

Afai o le mafuaʻaga o le togafitiga o le i ai o se paʻu, e faia e fomaʻi tipiga.

Togafitiga e faʻasino taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi, e tele lava ina tuʻuina le maʻi i le falemaʻi mo togafitiga talafeagai. E faʻaaoga lenei mea i tagata o loʻo manaʻomia le laʻau, togafitiga o le physiotherapy, faʻaaogaina o le acupuncture.

A maeʻa le toe faʻaleleia, e taua le faʻaauau pea ona tausisia faatonuga a fomaʻi:

  • 'ai le mea sao, aloese mai meaʻai,
  • e faia taʻaloga gymnastic,

  • i aso uma ina ia i ai i le ea fou, ia faia ni savali,
  • aveese atoatoa le ava malosi, sikaleti,
  • aloese mai tulaga atuatuvale, ogaoga galuega.

O ia fautuaga o le a fesoasoani e taofia ai le faia pea o le solia o le tino. I le faaopoopo atu i vailaʻau, e mafai ona e faʻaaoga vailaau masani, ae a maeʻa ona e talanoa i se fomaʻi.

O nei tagata maʻi e tatau ona tofotofoina e le aunoa e mataʻituina le pancreas. E lua metotia mo le puleaina o le inisalini i le toto samailima sampling ma le glucose tolerance test.

O le faʻatinoga o loʻo faia i luga o se manava gaogao, i taimi o suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona inu le kulukose i le vai ma avatu le toto pe a uma le lua itula.

E mafai ona e puleaina vaega ole hormone i le fale e faʻaaoga ai se glucometer.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei le avanoa e maua ai Dianormil mo le faʻaaogaina!

Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o se vailaau pepelo Dianormil ua sili atu ona masani ai. I le tuuina o se poloaiga mai sootaga o loo i luga, ua mautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga aloaia. E le gata i lea, faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga), pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Aisea e mafai ai ona toto le inisalini i le toto ma aisea e matautia ai?

O le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona taʻu mai ai le le atoatoa o vitamini, o le tele o le fiafia i laʻau suamalie ma gaʻo, lea e mafua ai le gasegase e maua ai le inisalini i le tele o mea, faʻamalositino faaletino, lea e manaʻomia ai le kulukose ma le inisalini e ulu ai i sela.

O le homone e manaʻomia mo le tino e masani lava ona puipuia le maualuga o le kulukose, fesoasoani e faʻapipiʻiina mai mai le protein ma gaʻo, faia "togafitiga faʻapolopolo", liliu le glucose i glycogens, ina ia, pe a manaʻomia, e mafai e le tino ona toe maua le malosi e manaʻomia ai siaki.

Kovaleva Elena Anatolyevna

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Fesili i se tagata atamai se fesili

Faatasi ai ma se maualuga maualuga i le toto, o lenei lava hormone e taofiofia ai faiga o le gasegase, faalauiloaina le faaputuputu o gaʻo, ma mafai ona mafua ai le hypoglycemia ma taunuuga le lelei.

O le faʻaosooso umi ma le faʻateleina e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le galuega o toetoe lava o totoga uma, e aofia ai le faiʻai, maso o le fatu.

O le toto maualuga o le inisalini: o le a le uiga?

Ua uma ona faʻalogo tagata uma e uiga i le maʻisuka, lea e tatau ona tuiina ai e le tagata inisalini le inisalini e faʻaolaina ai le ola. Ae le masani ona feagai ma le faateleina o mea o loo i totonu o lenei hormone i totonu o le toto, aua o se auiliiliga e iloa ai mea leaga ua faatonuina mo na o faailoga matuia, e faailoa ai le solia o le tino, gaʻo, maualuga maualuga, maualuga maualuga o le kulukose ma le maʻisuka ituaiga II.

O le inisalini e masani ona i ai i totonu o le toto; e masani lava ona gaosia i ni vaega laiti e le pancreas. A e ui i lea, a maeʻa se taumafataga manaia, e amata ona gaosia le inisalini i ni aofaiga tetele ina ia mafai ona talepe ai gaʻo ma puluʻi gaʻo, susu gaʻo.Mo i latou e fiafia i le gaʻo, falai, suamalie suamalie, ua faʻamalosia e galulue i le le mautonu, ma tuʻuina atu se maualuga o le hormone e faʻaaoga ai glucose uma e sau. E faasolosolo, e le toe lagona le lagona o le mafaufau ma amata ona galue i taimi uma i se tulaga sili atu, e tusa lava pe manaʻomia le kulukose pe leai foi.

O se taunuuga, o suiga e amata i le tino, o nisi taimi e le mafai ona suia.

  • Glucose e le oʻo atu i siama, liliu i gaʻo
  • O le gaosia o le lipase, le enzyme e nafa ma le gau o gaʻo, ua faʻagesegese.
  • O gasegase oona e vave oso atu i totonu o le paʻu o le paʻu, e mafua ai le mumū.
  • O le faiʻai e leʻi mauaina le kulukose e tuʻuina atu se faailo o le fiaaai, e 'ai se tagata e aunoa ma le lagona atoa. O le mea sili ona taua o se tasi o faafitauli o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga II, faapea foi i latou o loo inosia pea le inisalini mo isi mafuaaga.
  • Ua tulai le toto toto.
  • O le faateleina o le insulin e mafua ai le tuputupu ae o le tino, faateleina ai le lamatia o le kanesa.

E masani lava, o le maualuga o le hormone e mafua ai le sasa, afaina o auala vaalele, o le fausia o maʻi pipili, necrosis.

Mafuaaga e faateleina ai le maualuga o le hormone

E tele mafuaaga mo le faateleina o le inisalini i le toto. E mafai ona mafua ai le atuatuvale, tele le mamafa, faaletonu o le hormonal, ma le maualuga o le inisalini vave ona toe foi i le masani, o le siitaga e le tumau.

E masani lava, o maualuga maualuga e maua i luga o le mamafa, ma o le mamafa o le mamafa o le a fesoasoani foi e faʻasaʻo le inisalini. Peitai, i lenei tulaga, o le faagasologa e masani ona felagolagomai, o le faateleina o le insulin e mafua ai le faaputuputu o le gaʻo, o se faailoga iloga e tupu tele lava i luga o le manava ma itu, ma o le lagona o le fiaai na mafua mai le faaletonu o le glucose ua mafua ai le le maua o le tiga. O le mea lea, e tatau ona tau e le gata i le sili atu o le mamafa, ae faʻapea foi faʻafitauli i le le mautonu o le hormonal.

O le inisalini maualuga e mafai ona avea ma faailoga o ni faafitauli matuia o loʻo i ai nei. O le hyperinsulinism o le Peraimeri e mafua mai i:

  • mala o le pancreatic: faʻateleina o tamaʻi motu o Langerhans, o fuifui o suauu pancreatic e maua ai le inisalini ma lona glycosgan,
  • tumutumu o le pancreas, lea e faia galuega a teineiti o Langerans, e maua ai le inisalini i ni aofaiga tele - insulinomas. O le tele o taimi latou te faʻamaoni,
  • faaititia le gaosiga o le gaosiga.

Maualuga o le hyperinsulinism e ono mafua ona o:

  • gasegase foliga, lea na mafua ai le saoasaoa o le faʻaleleia o gaʻo i totonu o le inumaga,
  • maʻi ate
  • susu o le vevela o le manava, afu o le eleele, e leaga uma,
  • toilalo i le pituitary gland.

O le maualuga o le inisalini e maua ai le suka e fesoasoani e suʻesuʻeina insulinomas, ovary polycystic, ma le maʻi o Theenko-Cushing ma se maʻi e le masani ai e pei o le acromegaly, e lauiloa o le gigantism.

Kovaleva Elena Anatolyevna

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Fesili i se tagata atamai se fesili

O se tasi o mafuaaga pito sili ona taua mo le faateleina o le inisalini i soo se tamaitai o le maʻitaga. E na o le pau lea o le mataupu pe afai o se maualuga maualuga o lenei hormone o se tulaga faʻapitoa.

O mafuaaga e mafai ona eseese, o le mea e leaga ai, o le maʻisuka ma le kanesa e masani lava ona maua, o lea e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a maua se maualuga maualuga o le inisalini.

Laititi o le inisalini o le tamaititi

O le inisalini masani i le toto o se tagata matua o loʻo i le va o le 3 i le 25 uU / ml, i tamaiti e laʻititi ifo - mai i le 3 i le 20. Ma o le faateleina o le hormone content in the blood of a child is a symptom symptom, aʻo tautala i faafitauli tutusa e pei tagata matutua, ae i le taimi o le fausiaina o le tino, e le mafai ona tupu ni taunuuga e le mafai ona faʻafanoina i le taimi muamua.

O le mea lea, o le faanatinatiina o se talosaga i se endocrinologist ma le suʻega e tatau ona avea ma laasaga muamua i le faatulagaina o faailoga ma togafitiga o faamai lea na mafua ai le feeseeseaiga i le gaosia o hormones.

O a togafitiga e manaʻomia?

O le mafuaʻaga mo le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi - endocrinologist atonu o faʻamaoniga nei: faʻaleagaina, mafaufau faʻaletonu, le mafai ona gauai atu, lagona faifai pea o le vaivai, maua vave o le gaioiga maualuga, toto maualuga. Afai e le faʻamalolo manuʻa mo se taimi uumi, o le a foliga mai o le paʻu o le tino, o le le mautonu e foliga mai, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi fomaʻi, fai se suʻega toto mo le kulukose, siaki insulin.

E le gata i lea, e tatau ona e faanatinati pe afai o le tagata e toʻalua e iai le pepelo-o se paʻu mataʻutia i le kulūkose, lea e mafai ona taʻitaʻia ma maliu ai. Faailoga o se osofaiga: faʻateleina le pala, fiaai, tingling i tamatamailima, i laugutu, paʻu o le lima, lima o vae ma vae, pallor, faʻanoanoa. E le gata i lea, o gaioiga, o le maʻi tigaina, ma le amio a le tagata e ono le lava, e peiseai ua onā. O le taumafaina o meaai, e sili atu i meaʻai gaʻo, poʻo le afaina o le kulukose e mafai ona taofia le faʻalavelave.

Ae o se maualuga maualuga ia lava e le o se mea e iloa ai, e tatau ona sailia le mafuaʻaga ma amata togafitiga ma ia. O le inisalini lava ia e faʻaititia e fualaau faʻapitoa, e na o le fomaʻi e pei ona faatonuina e se fomaʻi. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia foʻi suiga o olaga.

Muamua, meaʻai lelei, e aunoa ma le suka ma meaʻai o loʻo i ai meaʻai. E mafai ona fesoasoani tagata taumafa e fesoasoani ia te oe e filifilia ni sulugatiti maualalo-kalori e fai ma sui i le sukalati ma keke. O le a tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o masima, meaʻai e aofia ai le masima. E mafai ona fai e aunoa ma ni kulimi ma ni meaʻai, iʻaʻai, pe a oʻo i le olaga. O oloa gaʻo susu, gaʻo ma iʻa e mafai ona aofia ai i le taumafataga faatasi ai ma fatuga atoa. E le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso ni fuamoa moa. Faʻatagaina soʻo se fuālaʻau i foliga mata poʻo le afifi, mai fualaau - apu, suamalie, mai vine - fugalaau cherries, strawberries.

Lona lua, e tatau ona e faʻatupulaia le gaioiga faʻaletino, ae aua le faia ia sili atu ona mamafa. Totogi o le taeao, faamalositino, savali fesoasoani e faʻaitiitia le insulin. Aumai le itiiti ifo ma le 1 le itula i le aso i taʻaloga, e mafai ona e vavaeina lenei taimi i se tafaoga taeao ma se savali i le afiafi, e mafai ona e susulu i le ogatotonu o le aso.

O lapisi o le rose vao, o meaola o le chamomile ma le mint, o le yarrow o le a fesoasoani e toe aumaia le tino i le masani, aveese le ate ma le paʻu.

A maeʻa le talanoaina o le taumafataga ma se endocrinologist ma amata ona 'ai lelei, fuafua le gaioiga faaletino, mulimuli i le togafitiga, e mafai ona e faia le inisalini i se tulaga masani, fesoasoani, ae le o le tino.

Fesoasoani Laboratory. Aafiaga i le falemaʻi mo togafitiga mo le 14 tausaga.

Tala sili 0

Faateleina le inisalini ma le suka masani

Mafuaaga o Inisalini Maualuga e masani ai Suga masani

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma se vavave i le amataina o le faʻamaʻi, e taua le mataʻituina pea o le maualuga o le suka i totonu o le tino ina ia aloese ai mai taunuuga leaga. Ae ui i lea, o le aofaiga o le suka i totonu o le toto e le o maua ai se ata atoa o le falemai. E tusa ai ma lenei itu, e fautuaina le faia o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e fuafua i le fuafuaina o le maualuga o le inisalini. O le fua o le suka ma le inisalini e mafai ona maua ai le tele o faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga o le atinaʻe ma le alualu i luma o le maʻisuka.

Le ute o le inisalini

Ole inisalini o se homone masani o le tagata na gaosia e le pancreas ma o loʻo aʻafia ai i faiga faʻapitoa. O le aʻafiaga o le aʻafiaga o le gasegase o le inisalini, o lona mafai lea ona faʻateleina le mafai ona maua o sela i le kulukose, o lona uiga, o le hormone e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto ona o lona gaosia masani e le tino.

O le inisalini o se hormone taua lea e gaosia i sela o le pancreas.

O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

Fomaʻi o Fomai Faʻapitoa, Polofesa S. Bolokhov

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma atunuu o le CIS, e mafai e le maʻisuka ona maua se vaifofo - MO LE FREE!

Gaoioiga masani

Ole fua ole inisalini i le tino o se tagata soifua maloloina e fesuisuiai e faalagolago ile tausaga:

  • E oʻo i le 18 tausaga, o le faʻaalia masani e sau mai le 3 i le 21.
  • Mai le 18 i le 60 tausaga - 21-27.
  • I le matua e sili atu i le 65 tausaga - e oo atu i le 35.

E taua le matauina o se faʻagasologa faʻavave taimi o le faʻamalosia o le inisalini e mafai ona matauina i le maeʻa ai ona 'ai. Ae maise lava pe afai o le meaai e mauoa i le kulukose. E mafua ona o le siitia le tumau i le suka o le toto. I lenei tulaga, mo le mama aʻiaʻi o le auiliiliga, e fautuaina le siakiina i le taeao i luga o se manava gaogao pe leai foi muamua nai lo le lua itula i le maea ai o se taumafataga.

I le taimi lava e tasi, e fautuaina le fuaina o kulūkose, lea e tatau ona iai i le va o le 3.3 i le 5.7. O le manaʻomia mo fuataga atoa e mafua ona o le faalagolago tuusao o le suka ma le insulin. I nisi tulaga, ua faateleina le insulin i le suka masani. O le mafuaaga o lenei mea matautia o le a faamatalaina i lalo.

Mafuaʻaga o High Insulin i le Glucose masani

  1. Faʻaleagaina o le suʻega. E pei ona taʻua i luga, o le sili ona lelei o taunuʻuga e mafai ona maua i luga o se manava gaogao. I isi tulaga, atonu o le a maualuga le maualuga o le hormone pancreatic. O le kulūkose e faʻaitiitia vave pe a uma ona 'ai meaai. O le taunuuga e faʻaititia ai le inisalini ma le suka masani.
  2. Muamua manaʻomia mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le faiga o le gaioiga o le faʻagaoioia lea o le malosi o le tino i luga o faiga faʻapitoa. O se taunuuga, o le pancreas e amata ona maua ai le sili atu o le homone ina ia mafai ai ona tatalia le faateleina o le kulukose i le lumanai.
  3. O le faʻamaʻi o le Herenko-Cushing e uiga i le talaaga o le aotelega o le hormonal masani e masani ona faaosofia ai le faateleina o le maualuga o le inisalini i le tino e aunoa ma le suia o faailo o le kulukose. O le faʻafitauli o faʻafitauli o le maʻi i le tino o le maʻisuka e maualuga.
  4. Le atinaʻe o insulinomas. lea o se nuanati mama ma e gaosia lelei ai le hormone. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e matauina i le gase o le galuega.
  5. O le meotonia o se maʻi faʻaleagaina, e faʻaalia i le gasegase umi o maso, lea e muamua atu i le muscle vavaeina o se taunuuga o le gaioiga. E le seasea ma e aʻafia i le faʻavae o faʻamaʻi pipisi.
  6. Mafuaaga e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le siama i le insulin. O le iʻuga, o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol i le lotolotoi o faʻalavelave i le gaosiga o le gaʻo.
  7. O le maʻitaga e leʻo se tulaga faʻaleagaina, ma o le maualuga o le maualuga o le hormone e faʻaalia ai le fetaui lelei o le tino i tulaga fou o le faʻatinoga.
  8. O le tuiina o inisalini poʻo le faʻaaogaina o fualaau oona lea e faaosofia ai le gaioiga o le tagata pancreas e le o se togafitiga, sei vagana ai mataupu o le vailaʻau faʻasaina.

O le insulinoma o le mumumone-producing tumo lea e mafua ai ona faateleina le maualuga o le inisalini toto.

Faailoga o maualuga maualuga o inisalini

  • O osofaʻiga faʻafuaseʻi o le fiaai e tupu mo le leai o se mafuaaga, lea e fesootaʻi ma le gaioiga o le inisalini e faʻatatau i le metabolism o gaʻo.O le taunuʻuga o se faʻavave vave o le malosiaga o le tino.
  • O osofaiga faifaipea o tachycardia ma le maualalo o le tino pe leai foi.
  • Tremor o vae.
  • Telefoni sili atu.
  • O le faʻalavelave faʻafuasei o tulaga e mafai ona faʻailoaina e pei o le faʻanoanoa.

Faailoga o le hypoglycemia o se taunuuga o le faateleina o le inisalini i le toto

Afai ei ai se tasi pe sili atu faʻamaoniga, faʻafesoʻotai se fomaʻi. Faʻamatalaga mo tagata tomai faapitoa: pe a maua le maualuga o le insulin i laʻasaga o le toto o le toto i totonu o le mea e taliaina, e tatau ona faʻataʻitaʻiina se faʻamatalaga lona lua. Pe a faʻamaonia le taunuʻuga, muamua lava, e tatau ona faia se faʻamatalaga auiliili o le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻamaonia se meaai maloloina ile maʻi.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" ua amata nei, i totonu o le faʻatulagaga lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS mo le FREE. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Maua se Diabetes Pack mo le FREE

Faateleina le inisalini toto: mafuaaga, togafitiga, meaʻai

E aofia ai le inisalini e aofia ai le gaosiolosi gaʻo ma fesoasoani e faʻamautinoa o le suka e sau mai toto toto i totonu o masini o ituaiga uma o totoga taua.

O le faateleina o le inisalini e tatau ona taufaamatau, ae o le toatele e le o gauai atu i ai aua e leai ni faafitauli o le soifua maloloina. I le taimi nei, i le taimi muamua na tilotilo ai, o le maualuga maualuga o le inisalini e mafai ona mafua ai le ogaoga o taunuuga.

Maualuga insulin ma uiga

Afai e maualuga le inisalini, e ono aofia ai mea nei:

  • E iloa e se tagata se lagona faifai pea o le fiaaai, e ui lava i se meaai masani ma masani ai.
  • E vave lava ona vaivai le tagata ma masani ona lagona le vaivai.
  • O le tagata gasegase e ono aʻafia i le sosolo malosi.
  • E masani lava, o le maualuga o le inisalini e mafua ai le le lava o le manava, e ui lava i le malosi faaletino i le tino.
  • E mafai ona lagona le tiga i maso, e mafai foi ona gaogao vae.
  • E masani ona lagona le paʻu i le paʻu, aʻo faʻamaʻi fou ma faʻasolosolo e togafiti lemu.

O le mea moni, o faʻamaoniga tutusa e mafai ona maitauina i isi faʻamaʻi, ae ui i lea, faatasi ai ma faailoga muamua o loʻo faʻamatalaina i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega atoa e suʻe ai le mafuaaga o le soifua manuia o le maʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a faia se auʻiliʻiliga mo le inisalini ma o le a ia faia mea uma e tatau ai e faʻaitiitia ai faʻamaoniga i mea masani ma faʻaitiitia faʻamalologa e le manaʻomia.

Maualuga o inisalini ma mafuaʻaga mo lona faʻatupulaia

O maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona matauina i tagata mamaʻi e fiafia i laʻau suamalie, e masani ona 'ai i meaʻai e iai le tele o suka ma gaʻo. Ina ia e le lagona le fiaai, e tatau ona e 'ai saʻo ma fausia le tulafono talafeagai. E fautuaina e le au fai togafitiga e ai soo, ae o sina mea itiiti lava, ao faia ni meaai mama i le va o le taeao, le aoauli ma le afiafi.

E tatau ona e 'ai e le aunoa pe a maeʻa se numera o itula. O se togafitiga faʻapitoa faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai meaai lelei ma lelei mo lau lisi i aso taʻitasi.

O mafuaʻaga o le faateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona taoto i le gaioiga o le tino ona o le malosi tele o le tino. E le gata i lea, o se tulaga atuatuvale, o le le mautonu ma le atuatuvale, ae maise lava i tamaitai, e mafai ona taitai atu ai i ia faailoga.

I le taimi nei, o mafuaaga autu e tele lava ina natia i le tulaga lautele o se tagata ma tausia se olaga le lelei. Aemaise lava, o le gaʻo tele o lona uiga e iai se faʻafitauli o le soifua maloloina o se tagata. O le tino tele o tamaitai ma alii e faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaaogaina o suauʻu gaʻo ma faʻaititia ai le malosi. O lona uiga o le taamilosaga i totonu o le toto e ono faʻavaivaia, ma o le tagata gasegase e mafai foi ona i ai le le atoatoa.

I le le lava o le vitamini E ma chromium, o le faateleina o le masani o le insulin i totonu o le toto e mafai foi ona matauina.

O lona uiga e tatau i se tagata ona faia mea mo le le lava o vitamini ma meaʻai e fesoasoani ai i fualaau faʻapitoa ma fualaau maloloina, e aofia ai se taumafataga. O le faʻaaogaina o fualaau faʻamalama o le a fesoasoani e faʻamalosia ai membranes intercellular ma atiaʻe le teteʻe i le faʻamaʻi faʻamalolo. O lona uiga o lenei mea e leai ni mafuaʻaga mo le gaosia o le inisalini ina ia mafai ai ona talepeina gaʻo.

Aemaise lava, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi fatugao, o le i ai o tumema i totonu o le manava o le tino, ma tumutumu i vavalaʻau e mafai ona faateleina ai le insulin.

Ole fua ole inisalini ile toto

Ole maualuga faatagaina o le hormone i le toto o tamaitai ma alii e 3-20 μU / ml. Ina ia maua faʻamaoniga saʻo, o le suʻeina o le toto e faia i luga o se manava gaogao. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai, o le pancreas e faʻaalia ai le inisalini, lea e mafai ona oʻo atu ai i le sailiga saʻo o auiliiliga.

I tamaiti, o lenei uiga e le aoga, o le mea lea, o le suʻeina o le toto e faia mo latou e tusa lava po o le a le mea e 'ai, ma o le masani o le inisalini i le toto e le suia i tamaiti. O le insulin e faʻalagolago i le taumafaina o mea taumafa i le taimi o le talavou, pe a oʻo mai le matua o le tino.

O se vaega maualalo o le hormone i totonu o le toto e mafai ona taʻu mai ai o le tino o le tagata ua i luga o le vevela o le overwork pe o le tagata maʻi e maua i le toto maualuga, lea e mafua ai le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le tagata maʻi e televave lona fatu, o se lagona o le popole, ita tele ma le afu.

Fuafuaina o le inisalini i totonu o le toto

O se auiliiliga e iloa ai le toto o le inisalini e masani lava ona faia e iloilo ai pe faapefea ona lelei le pancreas. Soo se faailoga o le faateleina poo le faaitiitia o le hormone e oo atu ai i le faalavelaveina o le faagaoioia o lenei totoga taua.

E lua ituaiga o suʻega o le toto e maua mai ai faʻataʻitaʻiga talafeagai o le tuufaatasiga o mea taumoni.

  1. I le tulaga muamua, i totonu o le fale suesue, o le toto ua aveesea mai le maʻi i luga o se manava gaogao. A uma le taumafataga mulimuli, ia le itiiti ifo ma le valu itula e tatau ona pasia.
  2. I le tulaga lona lua, e faʻaaogaina se suʻega toleniga o le kulukose.

Ina ia faia lenei mea, o le glucose ua gase ua onā i luga o se manava gaogao i totonu o se ipu vai, a maeʻa, pe a uma le lua itula, e ave le suʻega toto mai le maʻi.

E tusa ai ma faʻamatalaga na mauaina, pe faapefea ona maualuga le suka o le toto, o le maualuga o le insulin e fuafuaina. Mo le mauaina o faʻamaumauga maumaututu, e manaʻomia le tolu aso o taumafa ao le i faia se suʻesuʻega.

E mafai foi ona e iloa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le fale e faʻaaoga ai se masini glucometer. O fua uma e faia i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona faʻamamā lelei ou lima ma faʻamafanafana lou tamatamailima e faʻaleleia ai le toto. Ina ia faʻaitiitia le tiga, e sili ona lelei le paʻu o le paʻu o le tamatamailima i le ogatotonu ma le itu. O le mataua muamua o le toto ua fufulu i se fulufulu mamoe, ma le lona lua o loʻo faʻaaoga i le laasaga o le suʻega.

Auala e faʻaititia ai le inisalini maualuga

A o leʻi faatonuina le togafitiga, o le a faia e le fomaʻi se suʻega atoa ma saili pe o le a tonu le mafuaʻaga o le faateleina o le hormone i le tino.Faʻavae i suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega faaopoopo, o vailaau talafeagai e tatau ona faʻatonuina, o se togafitiga faʻasoifua maloloina ua faʻatulagaina, ma e fautuaina oe asiasi i se nofoaga tutotonu e tausi ai le tino. Afai e te mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi, o le a le pine ae toe foʻi le inisalini i le masani.

O taumafa e aofia ai le matamata i se taumafataga ma 'ai naʻo meaai maloloina. O suāuʻu manogi ma meaʻai suamalie e tatau ona vave aveesea mai le meaʻai. Sui i fualaau faisua ma fualaau faisua, marmalade, marshmallows, faapea foi ma suamalie suamalie. O le taumafataga e aofia ai foi ma le faʻamaonia o le fuaina o meaʻai gaʻo. E le aoga le lafoaia atoa oi latou, ae naʻo oe e manaʻomia le tuʻuina saʻo o le lisi ma tufatufa ipu i le taimi tonu lava.

I le faateleina o le insulin, e tatau ona lafoai le masima. O le meaai e le tatau ona aofia ai mea taumafa o loʻo i ai le tele o le sodium, e aofia ai le sausage, oloa gaosi, namu suamalie, meaʻai.

Faʻatasi ai ma le manaʻoga e lafoaia atoa le faʻaaogaina o ava malosi. I le taimi nei, e tatau ona e inu pe tusa ma le 2.5 lita o le vai i le aso e faʻaleleia ai le tino ma mea e misi. Mo lenei, ua fautuaina:

  1. sugar free compote
  2. fualaau suamalie
  3. meainu suamalie masani,
  4. le maile,
  5. lanu meamata, suka e le o faaopoopoina, i le ala, ua fautuaina foi le lauti lanumeamata ma le pancreatitis.

O le taumafataga e mafai ai ona faʻaaogaina soʻo se oloa gaosi susu faatasi ai ma mea maualalo maualalo. Faatasi ai ma cereals, germ wheat, bran, laisa enaena e mafai ona faʻaaoga mo le kukaina.

E le gata i lea, o se taumafataga o le soifua maloloina e mafai ai ona aofia ai i le taumafataga o meaʻai aano, moa ma le maualalo o iʻa. E faʻatagaina laumei, ae e mafai ona 'aina e le silia ma le faatolu i le vaiaso.

O fualaau faisua ua fautuaina ina ia 'ai faʻatau pe tao, faʻaopopo le suka i ipu. O meaʻai e mafai ai e oe ona 'ai ni suauʻu, melon, pears ma apu. O fualaau o le Citrus i foliga o lanu ma fualaau aina e faapitoa ona fautuaina. O vine, o le taumafa e mafai ai le strawberries, fugalaau, strawberries, cherries.

Tuua Lau Faamatalaga