E mafai ona 'ai le tangerines mo le maʻisuka ituaiga 2?

E mafai ona ou 'ai meaai mo le maʻisuka? Mandarins ma isi fualaʻau suamalie o se punavai o se tele o vitamini. O le mea moni, o se oloa faapena e aoga i tagata uma, o le maʻisuka e le o se faʻasalaga.

O fua e aofia ai se vailaʻau e taʻua o le flavonol nobelitin, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga i le tino, ma e aʻafia foi i le inisalini. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o fua e faʻaleleia ai le faʻapalaina o le maʻisuka, tuʻuina atu i le tino se vaega totoe o vaega o minerale.

Suga, o se vaega o fualaau aina, e faigofie ona fuaina le fructose, ma o le filo meaai e maua ai le lemu o le kulukose, o lea e mafai ai ona 'aina e tusa ai ma le maualuga o suka, ae i le utiuti o fua.

E mafai e le mandarin ona maua i le maʻisuka? O a faʻamanuiaga faʻalesoifua maloloina ma aʻafiaga oi latou? O le a le tala a le fomaʻi aloaia e uiga i lenei mea? Aoao e uiga i mea faʻamalolo o mandarini ma oranoa i totonu o se tusiga.

E mafai ona faʻamamaina tangerines e tagata maʻisuka?

O vine e le gata o se mea suamalie ma faʻamalosia, ae o se oloa foi na faʻaaogaina i le sauniuniga o meaʻai o pastry, salakeke, sau sau. O nisi e faaopoopo i fualaau aina i tu ma aga masani o a latou meaʻai.

E mafai ona faʻatagaina le 'ai o tangerines mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma le muamua. E foliga mai o fua aoga o le a aumaia ai se faʻalavelave matuia. E ui lava i le suka latou te i ai, o fualaau aina e le faʻaosooso ai lona faateleina.

O le mealilo o le tuʻuina atu i le ituaiga o kulukose faigofie. E le gata i lea, o le suauu e aofia ai le fiva o mea taumafa, e saofagā ai i lona faʻamamaina. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le oloa e le faʻaosofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le Mandarins e faʻamaonia e le maualalo le kalori, ma i le taimi lava e tasi latou te "saofagā" ai i le tino o le tagata le tele o meaʻai e tatau ai mo se soifuaga atoa ma le maualuga o le tulaga puipuia.

O le tasi fualaau lapopoa e aofia ai le 150 mg o se minerale e pei o le potassium, faapea foi ma le 25 mg o le acid ascorbic. O Mandarins mo le maʻisuka e le gata ina faʻatagaina ona 'ai, ae e fautuaina foi.

Latou te fesoasoani i le faʻamalosia o galuega puipui o le tino, faateleina le faʻafetaui i pateni faʻaleagaina, lea e matua taua lava i le talaaga o se faʻamaʻi "suamalie," e pei ona maua i le maʻisuka ni faʻafitauli o le tino.

O fualaau o le Citrus e faaitiitia ai le cholesterol matautia i totonu o le toto, aveese le tele o le vai, puipuia le toto maualuga, ma le faamasaa ai le fula o le pito i lalo.

Vaega o le faʻaoga

O lea, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai i tangerines ma oranoa. Faʻamaumaʻi e fomaʻi e mafai ona faʻatagaina i latou i le lisi mo le maʻisuka ituaiga. Ae ui i lea, i le tulaga lona lua, o le aina o fualaau suamalie e naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona faʻatagaina, ma mafaufau i le falemaʻi faapitoa.

E fautuaina e faamamafaina o fualaau aina ua matua faasaina ona aveeseina, o mea sili ona malolosi e maua ai, e mafai ona taitai atu ai i diathesis e oo lava i se tagata maloloina. E le fautuaina e 'ai le mandarin, pe afai i le talafaasolopito o le hepatitis, faʻamaʻi gasegase.

O le mea lea, e tusa lava po o le a le ituaiga o "suamalie" faʻamaʻi, pe o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le muamua - tangerines e aoga, e aofia ai i le taumafataga e aunoa ma le toilalo.

  • E tatau ona i ai se fuataga i mea uma, o lea e le sili atu i le lua poʻo le tolu tangerines e mafai ona 'aina i le aso e le afaina ai le soifua maloloina. Afai e te 'ai 5-7, e mafai ona faʻaleleia le suka o le toto, faʻaleagaina le soifua maloloina, ma faʻamalosi le ala o togafitiga.
  • E tusa lava pe mafai ona mafai ona maua ni mea mai fua fou. Afai e te 'ai i se meaʻai ua gaosi, pe tuʻuina i le vevela togafitiga, ona tutusa lea ma le zero.

E mafai ona ou 'aina le mandarin jam pe leai? E pei ona taua i luga, o fualaau aina fou e aoga tele, o fualaau e vevela-leaga e sili atu ma le 95% oa latou meatotino aoga. I le taimi lava e tasi, o le faʻatau o lapisi o loʻo i ai suauʻu ma faʻatoʻaga, lea e aʻafia ai aʻafiaga o kulukose.

O le fiva faigofie o le fiva o laau totō, o loʻo i totonu o le fualaau aina, e puipuia ai pa'ū faʻafuaseʻi i le suka. Ua maitauina e le faatagaina e fualaau aina suamalie le atinaʻeina o le au failautusi, faʻaleleia le toto i totonu o le tino.

E le fautuaina e inuina le tangerine po o le moli, aua e itiiti a latou fiva e fesoasoani ai e faʻasese le fructose, taʻitasi, latou te taʻitaʻia ai le glucose.

Mandarin Peels: Faamanuiaga o le Maʻisuka

O le tele o suʻesuʻega i fafo na faʻaalia ai o le solo o tangerines e foliga mai e leai se aoga e sili atu ona aoga nai lo le pulupulu. O loʻo aofia ai vaega taua e ono aʻafia ai le gaioiga o le tino i lona atoaga.

E mafai ona faʻaogaina le pala i le sauniuni o se teuteuga. O le a tatau ai ona faasaoloto 2-3 tangerines mai le solo, fufulu i lalo o le vai tafe, sasaa le 1500 ml o vai mama. Fufulu le afi, aumai i se vevela ma faʻapipiʻi i ai mo le 10 minute.

E le talafeagai le fofo o le fale. Faaaoga i foliga malulu, pe a maeʻa le fofo mo le 10-15 itula. E fautuaina e inu 2-3 taimi i le aso, o le aofaʻi o fua i le aso o le 300-500 ml.

O le suka e mafai ona saunia mo ni nai aso. Teu le vailaʻau faʻamaina i totonu o le pusaaisa. O faʻamatalaga e uiga i tagata gasegase e faʻaalia ai o nei togafitiga e maua ai le tino i aso taʻitasi o meaʻai, faʻasologaina faiga faʻavae i le tino.

O le tangerine peels o se faleteuoloa o gaʻo taua. I isi vailaʻau, ua faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi i tulaga faʻaleagaina:

  1. Bronchitis
  2. Tatala
  3. Maʻi faʻamaʻi.
  4. Manua.
  5. Paʻa i le manava.
  6. Faanatinati taimi
  7. Le popole le talafeagai.

Ina ia saunia se teuteuga o le maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o pulumu mandarin matutu.

O le pele e tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma lelei mo le 2-3 aso, teuina i totonu o se fagu faʻamau.

Tangerines mo le maʻisuka ituaiga 2: recipes

O Mandarins mo le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona 'aina, ona o latou o se punavai o vitamini ma le malosi, aua le faʻaosoina le maualuga o kulukose, galue e avea ma puipuiga lelei o malulu ma faʻamaʻi pipisi, ma faʻateleina le faʻamaʻi.

E pei ona taua, o fualaau aina e aina fou, aua e sili atu le soifua maloloina. I luga o le faʻavae o meaʻai, ua saunia ai se vailaʻau togafitiga lea e aʻafia ai le gaioiga o le tino. Ae ui i lea, faatasi ai ma le faaopoopoina o le alamu, e mafai ona e faia se saladisi o le maʻisuka po o le siama.

Aʻo le i faia saʻo i le fua mo le faia o se salalaʻau maloloina, e tatau ona fai ni nai upu e uiga i tulafono mo lona faʻaaogaina. E fautuaina mo le maʻisuka e le sili atu ma le tasi i le aso e 'ai ai, talu ai e mafai ona tupu le gasegase. I lenei tulaga, e le tatau ona lapoa le tasi le auʻaunaga.

O le faagasologa o le faia o salati foliga faapenei:

  • Pele 200 grams o tangerines, maleu i fasi pepa.
  • Faaopopo i ai 30-40 fatu o le rimoni pipi, 15 blueberries (e mafai ona suia i fasi vine poo cherries), o le kuata o se faʻi.
  • Tasi le afa o le apu oona.
  • Ia faʻafefiloi.

I le avea o se laei, e mafai ona e faʻaaoga le kefir poʻo le kuluma. Taumamafa fou, faleoloa mo se taimi umi e le fautuaina. O le taumafaina o se salati, e le mafai ona e fefe i le mafai ona oso i luga i le kulukose i totonu o le toto.

O le Mandarin mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia i le tino o le fale. O le fua e le aofia ai le suka gaosia, o lona uiga o le togafiti e le gata e lelei, ae aoga foi mo le maʻisuka.

Kuka e faigofie ma faigofie. O le a ave le 4-5 fualaau aina, e tusa ma le 20 kalama o le zest, o lenamon, le sua o le suamalie mai le lemoni i se voluma e 10 kalama, sorbitol. Suauu le fualaau aina i se vaega itiiti o le vai i totonu o se fagu poʻo se pusa e iai ni puipui puipui.

Faʻalaʻau lau, kuka mo le isi 10 minute. Faʻaopopo le kinamoni ma le sorbitol i ni nai minute ao le i sauni. Tausala, faʻamalosi mo 3-4 itula. Taumafa i le aso i le 50-80 kalama, fufuluina i lalo pe leai ni lauti poo isi vai.

O Mandarins i se faʻamaʻi "suamalie" e aoga pe a faʻaaoga lelei. E tatau ona manatua o le faʻaaogaina o soʻo se oloa e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le gaioiga faaletino.

Oranges ma le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona 'aina aina, ona o le tele o le acid ascorbic, antioxidants, lea e tatau ona i ai i le taumafa o le maʻisuka.

Talu ai ua faʻamalosia faʻamaʻi i le vitamini C, o latou o se auala lelei e faʻamalosi ai le tulaga puipuia, aveese faʻamalolo saoloto mai le tino, lea e faʻapupula malosi i tua o faʻafitauli o le tino.

O le faʻaaogaina masani o fualaau aina suamalie e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe siama o le tino, talu ai o antioxidants i le tuufaatasiga e taofiofi ai le fatuina o sela o le kanesa ma faʻavave ai ni neoplasms o se uiga lelei.

O faʻamalologa o meatotino o lago:

  1. Faʻaitiitia le toto maualuga.
  2. Faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu i le maʻisuka.
  3. Tulaga masani o le gastrointestinal tract.
  4. Faʻaitiitia le maualuga o le manava.
  5. Faamamaina o vaʻa toto mai cholesterol.

O fualaau lanu enaena lelei le fia inu, fesoasoani e faʻafoʻi le paleni o le vai i le tino. O fua e mafai ona 'aina fou e oʻo lava i le peel, inu vai inu fou, ma faʻaaoga foi e faia ai pusa.

E mafai ona e 'aina 1-2 launi i le aso.

E le fautuaina e suʻe fualaau suamalie e vevela ai togafitiga, aʻo latou le toe maua mea aoga, maua mai se faasinomaga sili ona lelei.

Meaʻai talafeagai

O se "maʻi manaia" o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoatoa. E ala i meaai talafeagai, gaioiga faaletino ma togafitiga fualaau, e mafai ona toe totogi le faʻamaʻi e ala i le puipuia o le faateleina o le toto suka.

E tusa ai ma lea, o le faʻasaʻoina o le olaga e le o se mea le tumau. E tatau ona e tausisi i le tulafono fou i lou olaga atoa e faaitiitia ai le ono tulai mai o faafitauli.

E oo lava i le oloa aupito sili ona aoga o le a le maua ai le togafitiga e manaʻomia pe afai e le amanaʻia e le tagata maʻi tulafono o meaʻai. Faʻasaga i tua o togafitiga masani, e tatau ona 'ai i ni vaega laiti, a itiiti ifo ma le fa taimi i le aso.

  • O le uluai taumafataga e tatau ona maua ai le tino ma le 25% o calorie mai meaʻai i aso uma. E lelei le 'ai vave i le taeao, i le pe tusa o le 7-8 i le taeao.
  • A maeʻa le 3 itula - se lua o taeao. E tusa ai ma le faʻataunuuga o le kalori pe a ma le 15% o le aso. E fautuaina le aofia ai o tanger / oranges i totonu.
  • E tatau ona 'aʻai le tolu itula pe a uma le lua o le taeao - 30% o calorie mai le taumafataga i le aso.
  • Mo le 'aiga o le afiafi,' ai le 20% o calorie totoe.

O le paleni o taumafa o se faʻamaoniga o le soifua lelei, o fua o le kulukose o loʻo i totonu o tapulaa talafeagai, ma le faaitiitia o le lamatiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

Fualaau aina e tatau ona i ai i le taumafataga, ao latou faʻamamaina le tino ma vitamini, antioxidants ma isi mea aoga aoga e tatau ai mo se olaga atoa.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina ma faamanuiaga o le mandarini mo le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga