Maʻisuka vae: togafitiga i le fale ma fualaau faasaina ma mea manogi

O le faʻamatalaga o le "maʻi o le maʻisuka" e aofia ai gaioiga faʻapitoa masani e fesootai ma vae o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka: faʻaleagaina le paʻu, vaʻa toto ma neura. O lenei faʻalavelave o le taunuuga o se faʻaopoopoga faʻaopoʻopo o le kulukose o le toto ma sili atu ona maua i maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le mafuaaga autu mo le faʻaalia o togafitiga faʻaleagaina i luga o vae o le maʻi o le faʻaleagaina o le maʻisuka. O suiga matuia i le tino e mafua mai i le mea moni o le maualuga o le toto suka e mafua ai le faʻaumatia o toto laiti i le tino atoa.

I le le lava o le toto, o aʻafiaga o le nerve e mafatia, o faʻafitauli o le gasegase e tupu i totonu o masini. O se taunuuga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi eseʻesega faʻaleagaina ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

O le vae o le maʻisuka o loʻo faʻaalia mai i nei faʻaaliga:

  • o le vae ua leaga, ua avea ma pale ma malulu,
  • papaʻu papaʻu i luga o le vae,
  • o le tulaga o le tiga i le vae ua faaitiitia,
  • fungal siama o fao, tui fao,
  • sana ma sana.

Taua! Afai e te le taulimaina togafitiga o le maʻisuka i le taimi, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻe o le gangrene.

E tolu ituaiga o vae o le maʻisuka:

  1. Ischemic. I lenei ituaiga o faʻalavelave, e aafia ai vaʻa toto. O le faailoga autu o le ituaiga o siama o le maʻisuka vae o le pallor o le paʻu, lagona o le malulu i totonu o vae. Fefete vae, manuʻa pe vavae le maʻi mo se taimi uumi, ma le fesoʻotaʻi ma le manua, e lagona e le maʻi le tiga tele.
  2. Neuropathic. E i ai se igoa ona o le mea moni o le oti o neura nusipepa, o se taunuuga, ua avea ma mafuaaga autu o le faʻalavelave. Ua faʻaitiitia le tapunia o le tiga. E ono le mafai e le tagata gasegase ona maitauina aʻafiaga na mafua ona o le leai o se tiga. Faʻasolosolo ona faʻaleagaina le vae i le neuropathic, o le tele o sana e aliali mai.
  3. Faʻafefiloi. O le ituaiga taatele o le maʻisuka vae, o loʻo i ai faʻamaoniga o le neuropathic ma faʻafitauli faigata.

Mo togafitiga ma togafitiga ole vae o le maʻisuka, e tatau ona feutagai ma se fomai tipitipi i se ofisa faapitoa. O ia potu e i ai i falemaʻi lautele ma falemaʻi faʻapitoa tumaoti.

A maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa, o le a faʻamatalaina e le fomaʻi togafiti ma metotia o togafitiga e faʻatatau i le faʻaitiitia o faʻafitauli le lelei.

Taua! E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi mo faʻamoemoega faʻamalositino ma i le tulaga o manua vae, maʻi o le tino poʻo maʻi faʻapitoa i luga o le paʻu. O togafitiga sili ona masani ona togafitiga mo faʻafitauli o loʻo i le fale.

Fomaʻi

O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le filifilia o fualaau o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaitiitia le suka o le toto i se tagata gasegase ma ausia ai le maʻisuka taui. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o nei mea papaʻa, mo le maʻisuka ituaiga 1, inisalini togafitiga. O togafitiga faʻafefiloi o nisi taimi e faʻamatalaina ai.

Ina ia faʻamalieina le tiga, o le fomaʻi e faʻamatalaina analgesics. I le avea ai o se faʻaopoopoga i togafitiga, o le maʻi e faʻamaonia fualaau oona e faʻaleleia ai le toto, mo se faataitaiga, Normoven. Ina ia faatumauina le tino, o mea o fualaau oona ua faatonuina: mo le maʻisuka, o nei iniseti o vitamini B, droppers poʻo vailaau tuʻufofoga.

Oga ma kulimi

E masani lava mo togafitiga a le tagata lava ia, o tagata gasegase e alu i le faaaogaina o kulimi eseese ma suauu. E le fautuaina e tagata atamamai le faʻaaogaina o suauʻu e togafitia ai vae, e pei o le suauu e paʻu i pusi ma fatuina se siosiomaga lelei mo le tupu aʻe o siama faʻamaʻi, lea e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi. Afai ei ai se manua i luga o le vae, o le suauu e faigata ai le faʻamalolo ma faʻalavelaveina ai latou faamalologa.

O kulimi e sili atu le faigofie nai lo le gaʻo. Paʻu faʻamamaina o kulimi e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai faʻafitauli. Latou te faʻamaluluina ma faʻafefe le paʻu, puipuia le foliga mai o vaʻa. Le faʻaaogaina masani o kulimi faapitoa mo le maʻisuka Diaultraderm.

Vaʻaia togafitiga

I le tulaga o le mumu i luga o le paʻu o vae, o le tagata gasegase ua faʻamaonia fualaau faʻasaina o le gaioiga lautele. O vailaʻau faʻatele e sili ona taatele mo le togafitia o vae o le maʻisuka:

UlutalaFaʻamatalaga
InvanzO le mea galue malosi e faʻaaogaina. O le gaioiga e faʻamoemoe i le togafitia o le faʻafitauli o le maʻi suka. E maua e pei o se iniseti, e faʻamalieina lelei le mumū
AzithromycinO le gaioiga malosi o le azithromycin. Maua i capsules. Faʻalelei i siama pipisi, dermatoses
AvanoaO le gaioiga malosi o le moxifloxacin. Avanoa i le pepa. E faʻamalosi, e masani ona faʻaaoga i togafitiga o le maʻisuka vae

O sui antibacteria ua faatonuina e fomaʻi, o le tutoatasi o le faaaogaina o vailaau faʻasaʻi e matua faasaina. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le maʻi o le maʻi.

Tausiga togafitiga

O togafitiga togafitiga e faia pe afai ei ai ni vaega i luga o le paʻu o loʻo i ai le tino oti. I le taimi o le taotoga, e vaʻaia lelei vaega. Afai e gasegase le tagata maʻi poʻo le tamaloloa, o le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino, e tatala le toese, ona togafitia lelei lea o le manua.

E sili atu le ogaoga o togafitiga faʻapipiʻi tipitipi:

UlutalaFaʻamatalaga
Faʻasalaga faʻapitoaI le taimi o le taotoga, e faia e le fomai tipitipi auala faaopoopo toto e faʻaleleia ai le tafe toto
FaʻasalagaO se taotoga e le mafai ona toe faʻaleleia ai vaʻa, e salalau toto i nei vaa
Faʻavevesi ma le gasegaseO le taotoga e aofia ai le toe faʻaleleia o le tino vavae

I le tulaga o le salalau o le gangrene, o le tosoina o le lima i mea ola maloloina e faia.

Puipuiga

E mafai ona aloese mai faʻafitauli o vae i lalo o aiaiga nei:

  • Faʻaauau le puleaina o le suka ma le maʻisuka taui
  • Faʻaaogāina o le sipuni poʻo le fulufulu mamoe
  • Faaaogaina o seevae lelei
  • Taaloga masani ma tafaoga
  • Asiasiga masani o vae ma le tumama lelei

O se faʻalavelave o le maʻisuka vae e le o se faʻasalaga, i le tulaga o togafitiga lelei ma le puipuiga, o le a mou atu faailoga ma o le tagata gasegase e mafai ona taitaia se olaga masani.

Maʻisuka vae: togafitiga i le fale ma fualaau faasaina ma mea manogi

O le maʻi o le maʻi suka o se faʻalavelave tele o suiga faʻapitoa i totonu o tisipetope o vae. E aʻafia ona vae i le maualuga o le suka i le toto. Togafitiga o le maʻisuka vae e faalagolago ile tuufaatasiga o taga a le fomaʻi, endocrinologist ma isi fomai faapitoa.

O le maʻi suka o se gasegase tumau e faʻatasi ma nisi o faʻafitauli. O le maʻi o le maʻi suka o se tasi oi latou. O faʻataʻitaʻiga e tele lava ina taʻitaʻi atu i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, o le gangrene ma le tipi.

E tusa ma le 85% o mataupu o le abscesses, osteomyelitis, phlegmon, purulent arthritis, ma tendovaginitis. E aofia ai foi i le maʻisuka osteoarthropathy.

Mafuaaga o le Maʻisuka vae

I le maʻi suka, e le lava le gaosiga o le insulin e tupu. O se vaega taua o le hormone o le aumaia o le suka i sulu o le tino. O le mea lea, o le le lava o le gaosiga o le inisalini o le mafuaʻaga lea o le faateleina o le toto suka. I tulaga ogaoga, e faʻaleagaina lautele lautele.

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, o manuʻa i le vae o loʻo faʻagasolo lemu. Ole malosi ole maʻi ile maʻisuka e le mautonu. A maeʻa se taimi faapitoa, e oʻo atu ai i le faʻavaeina o maʻi pipili, lea, pe afai e le talafeagai pe le talafeagai, togafitia i le gangrene.

E oʻo lava i nai manua ma faʻaogaina e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaʻi faapena. Ona o le le lava o le toto, ua leiloloa le lagona, o lea e le lagona ai e se tagata le tiga mai manuʻa. Ole maʻi suka na faʻaalia i lenei tulaga e le o iloa e le maʻisuka mo se taimi umi.

E le mafai i taimi uma ona togafitia togafitiga, o le mea lea, e tatau ona vavae le vae. E tatau ona maitauina o loʻo iai maʻi papala i totonu o vaega o loʻo i ai se uta pe a savali. O le aʻafiaga o le a avea ma se siosiomaga lelei mo le ulufale mai ma le atinaʻe o siama. O le mea lea, i le maʻisuka, o manuʻa o le purulenti e aliali mai e mafai ona aʻafia ai faʻapipiʻi papaʻe paʻu, ae faʻapea foi ma tuli ma ponaivi.

Togafitiga ole vae o le maʻisuka i le fale, faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau masani, i se tulaga faapena e itiiti sona aafiaga. Ua filifili fomaʻi e vavae ese vae.

O mafuaʻaga autu o le atinaʻe o vae o le maʻisuka ua aloaia:

  • faaitiitia le lagona o le pito i lalo,
  • feeseeseaiga o toto i sikuea ma capillaries,
  • sese o vae,
  • mago palapala paʻu.

Faailoga o se vae o le maʻisuka

I uluaʻi laʻasaga o le mulivae, o le maʻisuka e le foliga faʻafefeteina. Ae i le aluga o taimi, e maitauina e tagata nisi o faʻamaoniga.

Faatasi ai ma se suiga o le siama o le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le toto i le vae.

E masani ona faamanatu e tagata:

  1. suiga i le failaina o le paʻu o vae,
  2. osofaʻiga faifaipea
  3. vaivai,
  4. tiga pe a savali.

I le fesuiaiga o le neuropathic, o nisi faʻafitauli e tutupu i le tele o taimi. I lenei ituaiga o togafitiga, o loʻo aʻafia ai aʻa i le itu i tua o vae. O loʻo togafitia e le maʻisuka le faʻaitiitia o le lagona i luga o vae, o nisi taimi e oʻo lava i paʻi paʻu i vae e le lagona. E faʻapupulaina foi vaevaega, o ponaivi e sili atu ona vevela, lea e mafua mai i le faʻamalolo umi i faʻamaʻi.

I le amataga, o loʻo i ai ni taʻaloga i luga o le mulivae, faʻapea foʻi ma pito malulu. O le maʻi e lagona i taimi uma o ona vae o loʻo malulu. Ona amata ai lea o le maʻi o le gaʻo, ma gangrene e atiina ae e aunoa ma togafitiga.

Mai le amataina o le maʻisuka i le foliga o se vae o le maʻisuka, e tele lava taimi e mafai ona pasia. O le faʻamalolo o le faʻamalolo e tatau ona faia i le taimi lava e faʻamaonia ai. Afai o le maʻisuka e le mulimuli i se meaai ma togafitiga togafitiga, o taunuuga o le faamai e mafai ona lamatia ai lona ola.

O le maʻisuka vae o se faafitauli lea e aafia ai le tele o le maʻisuka, o le mafuaaga autu lea o vaevaega o vae e aunoa ma manua i fafo. Pe a oʻo mai ni taʻaloga i luga o le mulivae o le maʻisuka, o le tulaga e ono matautia tele.

E le afaina ai le gasegase o le microbetcular in the diabetes, o lona uiga o le le mafai e se tagata ona puipuia e tetee atu i maʻi.

O se ulugaliʻi e mafai ona fausiaina, ma afai e le togafitia, o le a faʻaosofia ai se faʻafitauli o le tali atu o le tino.

Mataupu faavae o togafitiga mo le maʻisuka vae

O loʻo i ai nofoaga faʻapitoa faʻapitoa mo togafitiga o le maʻisuka vae. E mafai ona galue faʻataʻitaʻi i falemaʻi tetele. O iina e mafai ai ona e vave maua ni fautuaga pe faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka.

Afai e le mafai ona e alu i se ofisa faapitoa, e tatau ona e asiasi i se endocrinologist poʻo se fomai tipitipi. E taua tele le tausisia atoatoa o fautuaga a le fomaʻi. O le mea lea, o le faateleina o le faʻaleagaina o le tulaga e mafai ona puipuia.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi lava e amata ai e le vae ona faʻaogaina se isi pe o isi suiga. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o fualaau faʻasaina e iai mea e le o iai ni mea tanu e faʻaaogaina. Muamua lava, o le:

  • Chlorhexidine
  • Dioxidine ma isi.

Pe a fesiligia pe o le iodine poo le ava malosi e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga, o le tali o le a le lelei lava. O nei oloa e mafai ona faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalolo ona o loʻo i ai faʻamalolo tanning. Le faʻaaogaina o laei faʻaonapo nei e le pipii i le manua, e le pei o se fusi poʻo se gau, ua faʻaalia.

O manuʻa e tatau ona masani ona togafitia ma e le mafai ona faʻaaogaina ni meaʻai. O nei taualumaga e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi poʻo le tausisoifua e masani ona tasi le taimi i le 2-15 aso. E te manaʻomia foʻi le puipuia o le ulupo i le gaioiga ao e savali. Mo nei faʻamoemoe, e faʻaaogaina tele masini:

  1. afa seevae,
  2. laulauina o le seevae ma isi.

Afai o le faʻavevesi o le toto e avea ma se faʻaosoosoga o ni faaletonu poʻo ni maʻi, ole a itiiti le aʻafiaga ole togafitiga ole fale pe a le toe faʻafoʻi le toto. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga i luga o auga o vae:

  • le angioplasty paluni,
  • pasi taoto.

Faʻaaogaina pe a ma le 15-20% o mataupu o le maʻi o le maʻi suka. Ae, o le tele o taimi, e mafai ona puipuia lenei taotoga pe a amata ona togafitiga lelei. E taua tele le faia o gaioiga puipuia e puipuia mai ai le maʻi pipili. Afai e afaina, ona tatau lea ona amata le togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

E tatau ona e iloa vave mai le endocrinologist e uiga i le galuega a se ofisa faapitoa o le maʻisuka vae ma talanoa i lenei aoga. O se tulaga lamatia maualuga o le toesea e mafai ona tupu:

  1. I le tulaga pe a tupu le osteomyelitis i le maʻi suka - suppuration o le ponaivi mea,
  2. ulua i tua o le ischemia o le limb - o le faʻasalaina o le toto e tafe i le vae.

I le osteomyelitis, o le togafitiga ole vae o le maʻisuka e mafai ona faʻatino e aunoa ma le toesea. E tatau ona ave vailaau i vailaau tetele mo le tusa ma le lua masina, faapea foi ma tuufaatasiga o vailaʻau eseese. I le tulaga o suʻesuʻega ogaoga, o le aafiaga o le a oʻo mai i se faʻalavelave faʻapitoa-o le angioplasty balloon. O taotoga i vailaʻau e mafai foi ona faʻatulagaina.

O faʻamaʻi vae o vailaau faʻamaʻi e faʻamaonia mo tagata uma e maua i le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi o le vae. Ua fuafua e le fomai:

  1. Umi o le taimi o le taliaina
  2. ituaiga o fualaau oona
  3. auala ma fualaau o pulega.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻamaʻi o vae i le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga. Aʻo le i faʻatulagaina, e tatau ona e filifilia le lagona lelei i vailaau faʻamaʻi o microbes e vaʻavaʻavaʻaʻi mai siama afaina.

E masani lava, o le maʻisuka e sili ona manaʻo e faʻaoga mea manogi. E sese lenei mea, talu ai o mea manogi, pei o kulimi, e mafai ona fatufatu se siosiomaga lelei mo le faateleina o le numera o siama ma faʻafefe ai le tafe o le vai mai le manua. O se suauu mai le vae o le maʻisuka e le o se fofo aupito sili lea mo le maʻisuka vae.

O le pito sili ona lelei e maua mai i augatupulaga aupito lata mai, o nei mea e fufuluina i le maualuga ma le faʻaaogaina o le antimicrobial. E faʻaaogaina foi ni sipuni faʻapalapala e faʻatumu ai manuʻa.

O se vailaau faapitoa, faapea foi auala masani o togafitiga, e masani lava ona filifilia e le fomaʻi i le maea ai o suʻesuʻega o tagata taʻitoʻatasi o le togafitiga.

Faʻaleleia faʻalotoifale

Afai e leai se tiga ile vae ole maʻi suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi. O le manuia o togafitiga e faalagolago ile faʻatinoina o le faʻatinoga o fautuaga a le podologist.

  • ia taofiofia pea le manua
  • puipuia le vai mai le ulufale atu i nofoaga ua aafia,
  • sui ofu i aso uma
  • faʻaaoga vailaʻau ma isi vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi
  • Aua e te savali e aunoa ma seevae
  • faʻaaogā totini mo maʻisuka,
  • faaitiitia gaoioiga faaletino.

Faʻafitauli faʻapitoa i le ulutala e aofia ai:

  1. manuʻa faʻamamaina
  2. fufuluina i vailaau faʻaaogā
  3. fusi pepa.

E sili lava le faʻamamaina o le manua i se pulu. O se togafitiga o le faamamaina o taotoga ua faailoa mai mo le tuueseeseina o le tulei ma le siama o siama o le manua. Mo le sili atu ona faʻaaogaina le fufulu masini, o le manua e tatau ona i ai ni tino maloloina.

E mafai ona e faʻamamaina le ulutala i le saline. E lelei foi le suia o le mea faigaluega i le 0.9% masima. Fomaʻi fautuaina le fufuluina i le 3% hydrogen peroxide e aveese ai le pisa ma siama ole siama.O le Miramistin e le mafua ai le faʻaitiitia o le toe faʻafouina, e le pei o le hydrogen peroxide ma iodine. O tupe o loʻo lisiina e tatau ona faʻaaogaina.

Afai e ogaoga le faʻamaʻi, e manaʻomia se togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le manua e masani ona ufiufi i se fusi e le mafua ai manua pe a suia, ma e mafai ai e le ea ona pasia.

I le taimi nei, o mea sili ona lelei mo laei o ni ata tifaga tuʻufaʻatasia e faʻaalia mo le maʻi suka o le maʻisuka. E le mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi. E mafai foi ona faʻaogaina ni aloiafi i le taimi o le faʻamalologa pe a faʻasaʻo mai se tamaʻi puʻe.

E tele taimi e faʻamatalaina ai le hydrogels, e iai se aafiaga lelei i maʻi mamago ma faʻaalia ai le aafiaga o le faʻamamāina o le manua. O le meafaigaluega e faʻamalosia ai le faʻamalolologa e aunoa ma le fausiaina o sikisa.

Talu ai nei, o teuga o hydrocolloid o loʻo maua ai le lauiloa. O ia tupe e le manaʻomia ai le suia vave ma e iloga i se fua faatatau lelei o le tau. Alginates manuia le faʻamaloloina o gasegase eseese i se aofaiga tele o le faʻalelei. A maeʻa ona faʻamauina, e sili atu le fufuluina o le manua i le saline.

O togafitiga faʻapitonuʻu faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu e aofia ai le faʻaogaina o lavalava i le suauu:

Aʻo leʻi faʻaaogaina se fusi, e manaʻomia lou faʻamamaina o le manua i le faʻaogaina:

O loʻo aofia ai puipuiga ma collagenase enzymes. Pe a aʻafia manuʻa ona o aʻafiaga, o vailaʻau e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete, talu ai e aʻafia ai foi i totonu o masini maloloina.

Faʻasolosolo i le maʻi o le fatulenti, lea e o gatasi ma le ogama ogaoga, faʻamaonia fualaau oona ioona ma le polyethylene oxide. I le faaopoopo atu i ai, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ni vailaʻau faʻapitoa e pei ole:

O le faʻaaogaina o ia tupe mo vae e manaʻomia ai suʻesuʻega i aso taʻitasi o le manua ona o le lamatiaga o le faʻaitiitia o le manua i le taimi o le faamalologa. Bepanten o se faʻaoga faʻaonaponei faʻaaoga e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka vaevaega tagata e mafai foi ona faʻaaogaina. Faaaoga lelei o laulaau lanu. E ono laulaau e manaʻomia ona sasaa i se ipu vai vevela ma faʻaogaina mo le 2 itula. Ave 100 ml i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona ufiufi le vae i le meli ma faʻaaogaina ai le paʻu fou i le pito i luga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua sasaa le fale i le vai inu. O le nofoaga ua afaina ua togafitia i se vaivaiga vaivai o furatsilina.

Togafitiga o vae o le maʻisuka i le fale e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai ni meaola o le eucalyptus. I luga o se sipuni tele ole tincture e le faʻaaogaina e tatau ona e ave le aofaiga lava o le meli. O le gaosiga o le gau e tuʻuina i le faʻafefiloi ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina mo vae baths. Latou te faʻatagaina oe e faamaluluina aloiafi, pe afai e te faia taʻele i taimi uma.

E mafai ona e faʻamamaina se fasi mea i totonu o le yogurt poʻo le kefir ma faʻapipiʻi i le nofoaga ua afaina. E sui loa le pusa i le taimi lava e maeʻa ai. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasusu vao juniper poʻo ni pulumu vavalaʻau i meaʻai gaʻo susu. o lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le maʻi o le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Isi auala mo togafitiga o le maʻisuka i le fale. Tomai faʻavae e avea o se fofo mo le maʻisuka

O le faʻamaʻi pipisi o le maʻi e maua i le sili atu i le 60% o tagata e maua i le maʻisuka.

O le vaega aʻafia e aofia ai tagata matutua, faapea foi ma i latou o loʻo taʻitaʻia se olaga le mautonu, ulaula, ua mamafa ma ua i ai faafitauli i le cardiovascular system.

O le maʻisuka foot syndrome (SDS) o loʻo faʻaalia i uiga nei: tiga o le vae i le maʻi suka, edema, paʻu o le paʻu o vae, puʻu o le gaʻo, sana, ma isi.

I le laasaga muamua o le maʻi, e masani lava ona lelei le togafitia o le maʻisuka i le fale e faʻaaoga ai metotia faʻaopoopo.

Togafitiga o le maʻisuka vae i metotia a tagata: manatu faʻapitoa

Endocrinologists ma podiatrists latou te talitonu autasi o le isi togafitiga mo le maʻisuka vae e le gata ina mafai, ae aoga foi.

Ae ui i lea, o tagata gasegase e mananao e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa mo togafitiga ole vae o le maʻisuka e tatau ona iloa mea nei:

1. Togafitiga o le TAS e le o se mea suitulaga mo le lagolagoina o vailaau mo togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi e faʻafaigofie le suka o le toto. Po o le a lava le matagofie o metotia a tagata, e le mafai ona e taofia le aveina o vailaʻau faʻatau. E moni lava lenei mea mo tagata ei ai le insulin-faʻalagolago i foliga o le maʻi. 2. O le maʻi suka i le fale e mafai ona faʻamaloloina i na o le amataga o le faʻamaʻi! E mafai ona e faʻamalo ese ia uiga o le SDS e pei o: sana, vaega o le gainini, ulia o le gaʻo e aunoa ma se faʻamaʻi, faʻaleagaina o le tino i se taimi vave, faʻapea foi ma togafitiga, manuʻa, vavae ma nofoaga o tui.

O le manatu o le fomaʻi: "O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka vae e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma le visepisi, faʻamaʻi manuʻa, aafiaga e le faʻaleagaina.

O le mafuaaga lena, faatasi ai ma auala talafeagai, o metotia faa-anamua e aoga tele.

O togafitiga faafomaʻi e suʻesuʻeina ai metotia e pei o le puipuia o le atinaʻe o le maʻisuka ma faaopoopo i le togafitiga autu. "

Maʻisuka vae - togafitiga o fale i lotions

O se auupega lelei e faʻaaoga ai le faʻaogaina o maʻi ma ulupuni i luga o le paʻu o vae - lotions. Ua faia le kulimi e pei ona taua i lalo: ua tuʻuina atu se vailaʻau vailaʻau i luga o se mea e fai ai gau ma faʻaaogaina i le vaega ua aafia o le vae mo le 1-6 itula. I le faʻafefiloi o togafitiga, e mafai ona e faʻaaoga:

  • Laʻu susu lanu po o kulimi mumu.
  • Honey + aspirin + paʻu paʻu.
  • Manatua le falaoa.
  • Laʻu uʻamea + hydrogen peroxide.
  • Mama 10%.

    Faʻalogo! Afai ei ai se maʻi pipisi i luga o le paʻu o vae, e le mafai ona faʻaogaina ni potu e togafitia ai manuʻa!

    E faʻapefea ona togafitia se vae o le maʻisuka i le massage?

    O massage ma le faʻaaogaina o suauu tāua ma le aʻafiaga o aʻafiaga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le paʻu ma fesoasoani e faʻasalalau le toto i le pito i lalo.

    O massage e mafai ona faʻatinoina tutoʻatasi, matauina tulafono nei:

    • aʻo leʻi faia le faʻatinoga, e tatau ona fufuluina ma faʻagogo ou vae e aunoa ma le vavaeina,
    • mafanafana le suāuʻu manogi e ala ile uuina i lou lima mo le 3-5 minute,
    • faʻaaogā le suauu i luga o alofilima ma faʻafefiloi lemu vae,
    • itu o le fegasoloʻiga - mai tamatamaivae i vae,
    • A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻamamaina le paʻu i le kulimi, e fautuaina e faʻaaoga se suauʻu faapitoa mo le maʻisuka.

    O massage e faapitoa lava le faʻaalia mo tagata o latou vae o loʻo tumu i le maʻisuka, malosi, numbness ma le tingling. O nei faʻaʻailoga o loʻo taʻu mai ai le amataina o VDS. I le avea ai ma suauu pe a uma le massage, ua fautuaina e faaaoga ni kulimi e aofia ai Ura - o se suāvai masani ma vitamini. O lea ituaiga o loʻo i ai kulimi mo le maʻisuka o le faasologa DiaDerm. A maeʻa ona faʻaaogaina ma faʻafefiloi le kulimi, e fautuaina e fai ni totini soʻo. Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

    Faʻalogo! Aua le suʻapalaina le paʻu o vae e faʻaaoga ai le suāuʻu masima i le i ai o faʻamaʻi pipisi, maʻi tuʻa, manuʻa matala.

    Taʻi maʻi suka: togafitiga o fale ma auala faʻasolosolo

    Togafitiga ole suauu vae i togafitiga faʻasalalau e sili ona aoga pe a tuʻufaʻatasia ma le ofuina o seevae saʻo.

    E tele taimi e puleaina ai e se tagata le faʻaleleia lelei o le tulaga o le tino, faʻamalosea o maʻi ma le telefoni, ma le le lelei poʻo le le lelei o laasaga e taʻitaʻia ai le fausia o fou fou i totonu o ni nai itula. O seevae e tatau ona faia i mea lelei, ae le i ai ni vaʻamea.

    E tatau ona fetaui le lapoa i le vae. Filifili tatau i totonu o vaʻalele lelei. Mo tagata ei ai le TAS, e taua le suʻeina o vae ma tufatufaina atu le avega, faʻapea foi le faamaluluina o galu o le a tupu pe a savali ma aafia le faitotoa o vae ma mulivae.

    O le maualuga o le faʻamalosia o le maʻisuka o le a fesoasoani e le gata ina tufatufaina atu le avega i luga o vae, ae fesoasoani foi i le tulaga masani i seevae, lea e fesoasoani e aloese ai mai le faʻaogaina o sooga, fatu ma sana.

    Faʻaauau le faʻaaogaina o faletalimalo faʻatasi ma isi metotia, e mafai ona e maua ni taunuuga sili ona lelei ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻi.

    Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli. Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o vae o le maʻisuka:

    • faaitiitia o tiga ao faagasolo le savali,
    • puipuia le tafeina o igoa,
    • tufatufa tufatufaina o aafiaga o le mamafa o le tino i vae,
    • puipuiga mai le afaina o le toto i vae,
    • le tulaga sao o le vae i totonu o seevae.

    E faʻapefea ona filifili se togafitiga mo le maʻisuka vae?

    A filifilia se metotia mo le togafitia o maʻi o le maʻisuka vae (faʻamaoniga ma togafitiga ma togafitiga faʻataʻitaʻi e tatau ona fetaui ma leai se faʻailogaina), o le tulaga o iai nei e tatau ona amanaʻia:

    • i le i ai o kulimi mago, faʻalauteleina le susu, penisini o le fatulaina, naiʻini maʻi, e fautuaina e faʻaaoga le paʻu paʻele i le teuteuina o laau afu,
    • ogaoga eleele, masini susu, afaina afi e togafitia i loma,
    • e pei o puipuiga, e tatau ona faia lelei le tausiga ole vae o le maʻisuka, faʻaaoga faʻalavelave faʻalavelave, faia massage.

    O le a le taimi e tatau ona ou vaʻaia vave ai se fomaʻi I le i ai o uiga nei:

    • tiga matuitui i vae,
    • o foliga mai o "fetu" lapotopoto, fulafula fulafula,
    • suia i le fausaga ma le lanu o le paʻu o vae,
    • uliuli o le paʻu o vae,
    • purulenti maʻi, mumu, faʻafefe o le le iloa mai.

    Taua! Afai o le togafitiga ma isi metotia e le maua ai se aafiaga lelei i totonu o le 2-3 vaiaso, ona e manaʻomia lea ona e vaʻai i se fomaʻi e faia le faʻamaonia saʻo ma faʻatonu togafitiga. O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona aoga ma faʻaonaponei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili. Faʻaogaina e SEO CMS ver.: 39.3 TOP (opencartadmin.com)

    Aotelega o mea manogi mo faʻamaʻi manuʻa i le maʻi o le maʻi suka

    O le maʻisuka foot syndrome (SDS) e tupu i tagata gasegase e maua ai le glucose metabolism i 8-10% o mataupu. O lenei ituaiga o faʻalavelave e oʻo mai i ni laʻasaga.

    I le le lava o togafitiga, o le uluaʻi faafitauli o le gaʻo i totonu o masini o pito i lalo e mafua ai le le atoatoa.

    O le foc necrotic foci ua faia, e oʻo atu i totonu o le paʻu, maso ma ponaivi. O lenei tulaga e lamatia ai le vaevaeina o vae vaevaega ma e oo lava i le oti, o lea e tatau ai ona faia le togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

    O togafitiga i le lotoifale o se vaega taua o fuafuaga e faʻamoemoe i le tausia o le ola maloloina o tagata mamaʻi i lenei maʻi. O sauniuniga i le lotoifale o loʻo faʻatusalia e le tele o fofo, suspensions, teuteu saunia. E masani lava, o se vaega o le tuufaatasia o manua, o se gel, liniment poʻo le suauʻu mo le maʻi suka o loʻo faʻatulagaina.

    Vaega o le faʻaleagaina o le maʻi i le maʻisuka

    Faʻateleina le kulukose i le maʻisuka malosi (DM) e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o fualaʻau, capillaries, neura. Ona o suiga lapopoa, o le toto o loʻo maua ai le toto e faʻalavelaveina.

    O le toʻilalo o masini e tigaina ona o le polyneuropathy autonomy. O meaʻai lelei o le paʻu e maua ai le vevela, sili atu le faʻavevesi i manuʻa, ma le faʻaitiitia o tomai faʻafouina.

    Maʻisuka vae i le 3 vaega

    O sina mea itiiti lava e mafai ona tupu i le faʻavaeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e oʻo atu i ni fuainumera e aunoa ma togafitiga:

    1. se afaina laitiiti e afaina ai luga o le paʻu o le paʻu,
    2. o le faagasologa e oʻo atu i le tino o le tino, maso,
    3. ua afaina ai le gasegase o le tino, o le mumū e tuu atu i sooga, ponaivi (arthritis ma osteomyelitis),
    4. o paʻu uma o le paʻu e oti i se vaega faapitoa poʻo le tulaga atoa o le vae,
    5. o le tulaga o le vae lava ia e le o se mea.

    O le tele o fua talafeagai e faalagolago i le taimi lea e sailia ai e le tagata maʻi se fesoasoani faafomaʻi.

    O le matafaioi o le ointments i togafitiga faʻapitoa o maʻi mama i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

    O le i ai o le tuumalie o le vevela e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina ma le faʻatinoga faʻataʻitaʻiga e faasaga i meaola ninii e aʻafia ai le manua.

    A maeʻa le faʻamamaina o se maʻi o le peptic, e tatau ona faʻaaoga fualaau faʻasaina lea e faʻaleleia ai le faʻaleleia o tino.

    O suauu uma mai vae o le maʻisuka e mafai ona vaevaeina e tusa ai ma nei sini i vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau e faʻaleleia le toe faʻaleleia. Ina ia faʻamalolo le ogama tuga ma faʻasaʻo le tiga i le vae, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina NSAID.

    O le kulimi e fai e afaina ai siama manuʻa

    I le amataga o togafitiga, o vailaʻau o loʻo i ai chloramphenicol, sulfonamides, aminoglycosides, ma isi antimicrobial synthetic o loʻo faʻaaogaina.

    O nei vailaau faʻamaʻi o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaoioiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai siama faʻamaʻi ma anaerobic.

    O se suauʻu mo le togafitiga o le maʻisuka vae e le tatau ona fatufatuina se ata e faʻaleleia ai le faʻaopoopoga o le faʻavalea. E tuʻuina atu i ai mea e gaosia i le suavai.

    Mea gaosi

    O manogi mo le maʻisuka vae, e pei o se tulafono, o loʻo i ai mea taua nei:

    • chloramphenicol: faʻalavelaveina le tuputupu aʻe o le staphylococci, spirochetes, streptococci, siama faʻasaina i penicillini ma sulfonamides,
    • sulfonamides: aafia ai siama eseese, aemaise lava staphylococcus aureus ma streptococci, shigella, chlamydia, Klebsiella, Escherichia coli,
    • aminitrosol: malosi i le protozooa (giardia, Trichomonas, etc.), staphylococci, streptococci ma isi microbes, e le afaina ai le Pseudomonas aeruginosa ma Proteus,
    • bacitracin: o loʻo i ai se tele o ituaiga o gaoioiga e aʻafia ai siama gaʻo,
    • fomaʻi: afaina ai ituaiga microorganisms eseese, e aofia ai staphylophobia, strepto, enterococci, salmonella, shigella, protea, laau pipisi.

    O le tuufaatasiga o vailaʻau faatonuina mo le maʻisuka vae e mafai ona aofia uma ai le mea e tasi o le antibacterial, ma a latou tuufaatasiga faʻatasi. O le tuufaatasiga o le bacitracin ma le manomycin o loo faatusaina i foliga o suauʻu o Baneocin. Sulfanilamide ma le antiprotozoal vaega e fausia ai sauniuniga i le lotoifale Streptonitol. Chloramphenicol o le faavae lea o le syntoming linimentation.

    O oloa faʻamalolo e aofia ai vailaʻau o gaioiga telefoni. O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Levomekol, lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se suauu mai le vae o le maʻisuka ma le malosi tele, e aofia ai se vailaau faʻamaʻi ma se vaega e iai lona faʻafouina.

    O le aʻafiaga o le sulfonamide faatasi ai ma le chloramphenicol, faʻapipiʻiina i le faʻamalolo ma le faʻamalolo o le faʻamalolo, o loʻo faʻatusalia e se tuufaatasiga o vailaau faʻamalosi i le ituaiga o fualaau faasaina ma le igoa tau fefaʻatauaʻiga Levosin.

    Togafitiga ma suāuʻu mo le maʻisuka vae e faia faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa, faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina, fualaau faʻamaʻi e vevela le toto ma faʻaleleia le toto toto.

    O le matafaioi o togafitiga i le lotoifale i le vaega o le faamalologa

    A maeʻa le faʻaleagaina o le faʻaogaina o gaioiga, o le faʻaaogaina o vailaau e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o mea. Mo le mafuaʻaga lenei, o sauniuniga e faʻavae i luga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma fomaʻi ua faʻaalia.Latou te faʻaogaina le faʻaaogaina o le methyluracil, solcoseryl, faʻatoʻaina o le kapatamini ma gels o se gaioiga faapena.

    Talu ai ona o nei sui e leai ni mea faʻapitoa, e taua tele le muamua faʻatoʻilaloina o faʻamaʻi ma le amataina o le faʻamaʻiina o le ulupo. I lenei ma le taimi muamua o togafitiga, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina (mo se faataitaiga, Argosulfan, Katacel paste) e masani ona aofia ai.

    O taunuuga lelei e faʻaalia i le faʻaaogaina o atinaʻe fou. O le faʻaaogaina o biomembranes ma le Kollost gel mo le maʻisuka vae e faʻateleina ai le gaioiga o mea faʻapipiʻi.

    O le fualaau faasaina e faavae i luga o le paʻu o tamai povi, i le faasologa, e ese mai i le tino o le tagata e ala i le antigenic composition.

    O lenei vaega e mafai ai e oe ona faʻafouina le toe gaosia o latou lava paʻulani.

    O le laasaga mulimuli i le faʻamaloloina o manu o le faʻataʻitaʻiga ma le faʻasologaina o le siʻi. I lenei piriota, latou te maua ai togafitiga o le physiotherapeutic, faʻafefeteina luga o le paʻu fou ma le suauʻu e faavae i gaʻo (Bepanten, Actovegin).

    Isi auala

    E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

    Faʻamālōlōina o gasegase ma le VDS o se taimi faʻaalu taimi. O maʻi pipisi e manaʻomia le uumi o laei o laei. O se suiga faifai pea i le faigofie o laei e taʻitaʻi atu ai i le microtrauma, toe faʻaleagaina le tino.

    A oʻo ina faʻaaoga e le VDS le faʻaogaina o mea nei:

    1. Branolind. O upega o meafaitino ua tumu i le paʻu o le Peruvian, lea o loʻo i ai se aʻafiaga faʻapitoa ma faʻamalolo,
    2. Atrawman. Uu manogi i le siliva. Faʻatoʻa
    3. Inabin. Faʻafiafia mea faʻatasi ma le povidone iodine. E i ai sona aʻafiaga faʻapitoa. Aveese manuʻa e le mafai ona taofia
    4. Actisorb Plus. O loʻo aofia ai siliva ma gaʻo ua gaosia.

    O loʻo i ai faʻamaoniga o tupe e pei o ichthyol, streptomycin, tetracycline o le suauu, Vishnevsky liniment ua le toe aoga. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na faʻamaonia le le atoatoa o le togafiti o le maʻisuka.

    Pe a filifilia togafitiga antibacterial, o le a taʻitaʻia i latou i le lagona o le faʻalauiloa o pathogens. O le le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i le tulaʻi mai o aʻafiaga faʻasaʻo, o le salalau o faʻamaʻi pipisi, faʻasalaga o lenei maʻi.

    O vailaau vailaʻau e mafai ona mafua ai le le faʻamaoni. Faʻafouina o le vailaau faʻasaina ma se vaifofo poʻo se suauu mo se maʻi o le maʻisuka mai le isi vaega ua mafai ai ona e faʻaauau togafitiga lelei.

    Fomaʻi o Suʻesuʻega Faʻataʻitaʻi i metotia mo le togafitia o manua ma maʻi pipili i le vae o le maʻisuka:

    O togafitiga i le lotoifale o le TAS, e tatau ona faia i laʻasaga, ia mautinoa o le a pulea le maualuga o le glycemia. O le i ai o suiga o le purulent-necrotic e manaʻomia ai togafitiga o maʻi pipisi, aveeseina o mea e le mafai ona faʻaaogaina.

    E naʻo le uma o fuataga o loʻo taʻua i luga o le faʻaaogaina o togafitiga i le lotoifale e amataina, faʻatasi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina.

    O taunuuga o togafitiga e tele lava ina fuafua e le gata i le avanoa vave i togafitiga faafomaʻi, tomai faapitoa, le tulaga o le maʻi o le maʻi, ae faapena foi i le onosaʻi o le maʻisuka i le tausisia o tofiga uma.

    Taʻi maʻi fomaʻi i le fale

    E leai se mea e taʻua o le maʻisuka i tagata masani o le "Silent Killer". O le tagata gasegase e faʻavaivaia le galue o totoga uma ma e afaina ai le fatu cardiovascular, o gastrointestinal tract and legs. O le a le tulaga lamatia o le togafiti o le maʻisuka i le fale ma auala lelei.

    Uluai faailoga o se faailoga

    O pa puipui toto i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻapuʻupuʻu, ua le toe aoga. Lanu mumu ma le enaena, upega ma le faʻafefeteina o loʻo i luga o vae. I le maʻisuka faasolosolo pea, o le maʻi gasegase e faʻaitiitia, ma e na te le matauina ai ni mea laiti i ona vae, mumu ma tipi.

    Vailaau ma siama maua i totonu o nofoaga faaleagaina, ma faʻavaivaia le puipuiga malu e le mafai ona faʻafetaui i latou. Uluaʻi fatala i luga o vae e masani ona fesiligia ma le lelei le faʻamalolo. I se tulaga ua le amanaiaina, e le mafai e fomai ona fesoasoani i le tagata maʻi i fualaau, ma manaomia le faalēaogāina o vae.

    O faailoga muamua o vae o le maʻisuka o:

    1. O foliga vaaia i luga o vae o papa, palapala,
    2. Lafoaʻiga o le ponaivi o mea o tamatamailima ma vae,
    3. O le osofaʻiga faifai pea o vae, lea e le alu ese e tusa lava pe ua moe,
    4. Faʻasalaga poʻo se vaega o le leai o se lagona,
    5. O le faʻavaeina o sana poʻo callosities, lea e oʻo atu i le gasegase o le gaʻo,
    6. E vaivai le vae, o loʻo i ai se lagona mu, tiga,
    7. O le paʻu e toetoe a paʻepaʻe i le lanu, e foliga mai lanu enaena.

    A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, o le tagata maʻi lava ia e taumafai e faʻaumatia. Ole mea sese tele lenei, aua e faigata ona togafitia se vae o le maʻisuka e aunoa ma se tagata tomai faapitoa. Pau lava le mea e mafai e le tagata gasegase ona fai o le faia lea o le siama i le taimi ma siaki pea le vae.

    E masani lava ona atiaʻe se faʻamaʻi i nisi o vaega:

    1. Laasaga laititi. E aʻafia ai le maʻisuka maʻi maʻi. Na amata ona pala le vae, ae leai ni manua ma maʻi pipili i luga o le paʻu, ua amata ona amata ona fai le paʻu.
    2. Muamua. Sores ma fusi i luga o le pito i luga o le epidermis. Ua amata nei le maʻi ma e manaʻomia togafitiga ogaoga.
    3. Lua lona lua. Uluaʻi maʻi amata e faʻalolotoina, o le pito i lalo o le epidermis, o le muscle, ma le uaua e aafia. O le tagata lava ia i lenei laasaga e oʻo atu ai i faʻamaʻi, togafitiga faʻatau togafitiga.
    4. Lona tolu. O mea mama i le ponaivi e afaina. Na o le togafitiga i se falemaʻi.
    5. Fa. O foliga vaaia o le gangrene, lea e iai ni tuaoi manino. E paʻu le paʻu, e paʻu le vae.
    6. Lima. Gangrene amata ona alualu i luma, maualuga aʻe i luga o le tino. O le faʻaolaina o se ola e mafai ona na o le vavaeina o se vae.

    O isi metotia o togafitiga e aoga pe afai e le amataina le maʻi ma e le manaʻomia le taotoga.

    Taofiaga

    I le avea ai o se puipuiga, mafatia mai le maʻisuka, ua fautuaina e usitaia tulafono:

    • Fufulu aso faʻanatura, manava ma faʻalelei i aso uma.
    • O le solasolo i totonu o seevae e suia taimi, e sili atu le faʻaaogaina o se mea e gaosi.
    • Socks and tights e faʻatagaina mai na o mea masani.
    • Fufulu o ou vae i taeao ma afiafi uma ma se solo antistatic.
    • Ua faʻatagaina le maualuga o le mulivae o tamaitai e le silia le 3 cm.
    • Aua le mafanafana o ou vae i le vevela vevela masini poʻo se mea e faʻamafanafana ai. Naʻo le vevela, vevela toʻa, e pei o totini fulufulu mamoe, e talia.
    • Aua nei lubricate soresi pe tipi i le iodine poo le potassium pati. Latou te faʻagogo le paʻu o le paʻu e aunoa ma le. E mafai ona faʻaaogaina le miramistin, hydrogen peroxyide.
    • Laʻi i aso uma le paʻu ma le pepe pepe i fualaau faʻalaʻau: chamomile, hypericum, vaevaega. O le kulimi e faʻamaluluina le paʻu ma tuʻuina atu i ai elasticity.
    • Afai e tupu le fulafula, tuu ou vae e malolo ma faʻafesoʻotaʻi vave se tagata tomai faapitoa.
    • O faʻamalositino malosi e faʻasaina i tagata mamai o le maʻisuka o le lua ma le muamua ituaiga.
    • Tipi ni fao tasi i le vaiaso, ae ia mautinoa e leai se pito i lalo e fai.
    • Aua e te savali solo i luga o le fola ma le eleele.
    • Faatasi i le masina, vaai i se tagata poto faapitoa endocrinologist.

    A maeʻa ona asiasi atu i se fomaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻamatalaina fualaau. Ae o le aoga o fualaau oona o le a faateleina pe afai e te faʻafesoʻotaʻi vailaʻau masani faʻatasi ma togafitiga ma togafitiga.

    O le susu susu susu

    O le kulimi o se faʻamalologa lelei ma faʻamaʻi. O le tuufaatasiga o le serum e aofia ai le bifidobacteria, lea e fesoasoani e tau ai le suppuration. Lotini e faia mai le masima. E faʻamalulu le galu i le siama, ona afifi ai lea o le vae i totonu.

    E aveeseina le kulimi pe'ā maeʻa le gau. O le faʻatinoga e faia 2-3 taimi i le aso. A maeʻa meaʻai, e tatau ona fufuluina ma fufulu vae vae i ni solo solo.

    Faatau falaoa ma le meli

    O le meli e vevela i totonu o le vai taele. O le fuga o le falaoa o le falaoa ua ave ma tuu i totonu o le meli. Ona alu ese loa lea o le kalu ma togi lelei. O le mea e tupu ai le keke keke e tuʻuina i luga o le maʻi. O le taualumaga e 20 minute, o le togafitiga e 10 aso. E mafai e le meli ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ao le i faia taualumaga.

    Togafitiga o le kanesa

    Ina ia saunia le faʻafefiloi o togafitiga, e te manaʻomia le 2-3 malala. E tuʻuina i luga o le ogaumu ma faʻamago i le ogaumu i le vevela o le 30 tikeri ile 2-3 itula. O le taunuuga o le arthropod matutu o le eleele o le falaoamata. E sasaa le manogi i luga o se ie mama, susu ma faʻaaoga i le manua. E na o le 30 minute, faalua i le aso. Ua oʻo i le aso lona tolu, o le paʻu e amata ona moli, o le manua ua faʻamalosi.

    Faaiuga

    Afai e alu le maʻi, ona le aoga lea ole togafiti o le maʻisuka i le fale. O isi metotia ma togafitiga o fualaau oona o le a faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi, ae o se maʻi le lelei e mafai ona faʻamaloina naʻo togafitiga.

    Laʻau ma togafitiga eseese e sili atu ona lelei e pei o le puipuia. O se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 e tatau ona mama ma matamata i ona vae i aso uma.

    E na o le pau lea o le auala e aloese ai mai le sili ona leaga - toesea.

    Taʻaloga o le maʻisuka i le fale Fesoʻotaʻiga i le faʻasalalauga autu

  • Tuua Lau Faamatalaga