Tulafono mo le tagofia o fualaau oona Glimecomb ma analogic drugs

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Glimecomb. Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina o Glimecomb ia latou faiga masani. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Glimecomb tutusa i le i ai o mea faʻapitoa e maua. Faʻaaoga mo le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin-toto type 2 le maʻisuka i tagata matutua, tamaiti, faʻapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation. Le tuufaatasiga ma fegalegaleaiga o fualaau faasaina ma le ava malosi.

Glimecomb - tuʻufaʻatasia faʻasolosolo fualaau mo le faʻaaogaina tautala. Glimecomb o se tuufaatasiga tumau o lua o le hypoglycemic oral o le group biguanide ma le sulfonylurea vaega o mea na maua mai. E i ai le faʻalavelave ma le gaioiga faʻapitoa.

Glyclazide (o le mea muamua o le vailaʻau o le Glimecomb) o le sulfonylurea. Faʻatupulaia le faʻamalositino o le inisalini e le pancreas, faʻapupulaina ai le lagona o le gasegase lautele ile inisalini. Faʻasolosolo le gaoioiga o enzymes intracellular, e aofia ai glycogen synthetase muscle. E toe faʻafoʻiina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, faʻaitiitia le vaitau o le taimi mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le inisalini, ma faʻaitiitia le postprandial (ina ua uma ona' ai) hyperglycemia. E le gata i le afaina o le metabolism o le carbohydrate, e aafia ai le microcirculation, faaitiitia ai le taliaina o le platelet ma le tuufaatasiga, e faatuai ai le atinaʻe o le thrombosis oleietal, e faavasegaina ai le gasegase vascular ma taofia ai le atinae o le microthrombosis ma le atherosclerosis, ma suia ai le faagasologa o le parietal fibrinolysis, ma o le counteracts ua faateleina le gaioiga i vascular adrenaline. Faʻavaivaia le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka i le tulaga e le o faʻateleina, ma le nephropathy o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o le pau o le proteinuria. E le maua ai le mamafa o le mamafa o le tino, talu ai o loʻo i ai sona aʻafiaga i le amataga o le manava o le inisalini ma e le mafua ai le hyperinsulinemia, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i tagata gasegase, i le mulimuli ai i se meaai talafeagai.

Metformin (o lona lua lona malosi o le vailaʻau o Glimecomb) e aofia ai le vaega o biguanides. E faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le initia o le gluconeogenesis i le ate, faaitiitia ai le absorption o le kulukose mai le gastrointestinal tract (GIT) ma faateleina lona faaaogaina i totonu o masini. E faʻaitiitia ai le faʻaoʻoina i le toto toto o triglycerides, cholesterol ma le lipoproteins maualalo (LDL), na fuafuaina i luga o se manava gaogao, ma e le suia ai le maualuga o le lipoproteins o se eseesega tele. Fesoasoani e faʻamautinoa pe faʻaitiitia le mamafa o le tino. I le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga. O aʻafiaga o le tino e le mafua ai. Faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto ona o le taofiofia o le inhibitor o le activator profibrinolysin (plasminogen) ituaiga o le tino.

Faʻavae

Glyclazide + Metformin + tagata faʻataʻitaʻi.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ole maualuga o le gliclazide e maualuga. O le faʻamalosia o le palatini plasma e 85-97%. Metabolised i le ate. E mafua mai i le ituaiga o metabolites e fatugaʻo - 70%, e ala ile inumaga - 12%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le absorption o le metformin e 48-52%. Faʻavave vave mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le mea e le mafai ona maua (i luga o se manava leʻo) e 50-60%. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e mafai ona faʻaputu i lela mumu toto. E mafua mai i fatugaʻo, e masani lava i le fesuiaiga o le fomaʻi (faʻaaogaina o le tino ma le manava) ma le inumaga (e oo atu i le 30%).

Faailoga

  • ituaiga 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago) ma le le atoatoa o togafitiga, faamalositino ma togafitiga muamua ma metformin poo gliclazide,
  • sui o le togafitiga muamua ma lua vailaʻau (metformin ma gliclazide) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini) o loʻo i ai le maualuga o le kulukose toto.

Faʻasalaga Fomu

Pusa 40 mg + 500 mg.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le faʻatulagaina o fuataga

O le Glimecomb e faʻafofoga tautala i le taimi pe vave pe a uma se taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

Ole fua muamua e masani lava ile 1-3 fualaau i aso taʻitasi ma se faasologa malie o le fualaau seia maua se taui tumau mo le maʻi. O le fua maualuga o aso taitasi e 5 papa.

E masani lava ona faaluaina le vailaʻau i le aso (taeao ma afiafi).

Faʻamataʻuga itu

  • hypoglycemia (e le solia le faiga o meaʻai ma le le lava o taumafataga) - maʻi tiga, lagona lelava, fiaai, faateleina le pala, vevela tele, palapitations, vevela, faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga, faaletonu o le neurological le tumau,
  • faatasi ai ma le alualu i luma o le hypoglycemia, leai se pulea o le tagata lava ia, leai se malamalama,
  • lactic acidosis - vaivaiga, myalgia, faʻalavelave faʻalaʻi, moe, tiga o le manava, mafanafana, faʻaitiitia le toto maualuga (BP), bradyarrhythmia,
  • dyspepsia - siʻosiʻu, manava manava, lagona o le vaivai i le faʻasolosolo, se tofo 'metallic' i le gutu, leai se manaʻoga,
  • hepatitis, jaundice cholestatic (tosoina o fualaau faasaina manaomia),
  • faʻaopoopoga o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic, alkaline phosphatase (ALP),
  • faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi - o le anemia, thrombocytopenia, leukopenia,
  • pruritus, urticaria, masilopapular fash,
  • faʻanoanoa vaaia
  • hémoliotic anemia,
  • siama vascularitis,
  • faʻailoga o le ate i le ola.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka maʻi (insulin-faalagolago),
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • diabetic precoma, maʻi o le maʻisuka,
  • hypoglycemia,
  • ogaoga faaletonu,
  • tulaga matuia e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i galuega o fatugaʻo: maʻi inu, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave,
  • ogaoga poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino: toilalo fatu, faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial, faʻalavelave,
  • foia le ate
  • porphyria
  • maʻitaga
  • lactation (fafagaina),
  • faʻaoga faʻatasi o miconazole,
  • tuutuuga e manaʻomia ai togafitiga insulin, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o taotoga tetele, manua, ogaoga mu,
  • o le ava malosi,
  • ava malosi malosi,
  • lactic acidosis (e aofia ai se talafaasolopito o)
  • faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula i le maea ai o le faia o le leitiope po o faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o le iodine-o loʻo i ai le faʻatusatusaga,
  • tausisia o meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le 1000 kalori i le aso),
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,
  • hypersensitivity i isi sulfipylurea.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb i le taimi o le maitaga ua solia. I le fuafuaina o le maʻitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maitaga i le taimi o le tagofia o le vailaʻau o Glimecomb, e tatau ona faʻaumatia ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina.

Glimecomb ua faʻailogaina i le susu, talu ai o mea gaʻo e mafai ona faʻamalosi i susu susu. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faaaoga i tamaiti

Faaaoga i tagata matutua

E le fautuaina e faʻaaoga le vailaau oona Glimecomb i tagata gasegase e sili atu ma le 60 tausaga o loʻo faʻatino galuega mamafa mamafa, lea e fesootaʻi atu i le faateleina o le aʻafiaga o le siako lactic acid.

Faatonuga faapitoa

O togafitiga Glimecomb e naʻo le faʻapitoa faʻatasi ai ma le maualalo o le kalori, ole maualalo o le gaosiga. E taua le siakiina pea o le kulūkose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, aemaise lava i aso muamua o togafitiga ma le fualaau faasaina.

Glimecomb e mafai ona faʻataʻitaʻiina na o tagata gasegase e maua ai taumafataga masani, lea e tatau ona aofia ai le 'aiga o le taeao ma maua ai le lava fetaui o gaʻo.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafua ona o le faaaogaina o le sulfonylurea, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ma i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le glucose mo le tele o aso. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se meaai maualalo maualalo, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le tele o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete filifiliga o tui, faʻapea foi ma le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoa e uiga i togafitiga ua fuafuaina. Faʻasolosolo faaletino ma faalelagona, a suia le taumafataga, e manaʻomia le faʻaleleia o le fualaau faasaina Glimecomb.

E faapitoa lava le amanaʻiaina o gaioiga o fualaau faʻasaina o tagata matutua, tagata gasegase e le maua se paleni paleni, ma se tulaga faʻavaivaia lautele, o gasegase o loʻo mafatia i le gasegase-o le tino le atoatoa.

Beta-blockers, clonidine, reserpine, guanethidine e mafai ona puipuia masini o faʻamatalaga o le hypoglycemia.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatiaga o le hypoglycemia i mataupu o le aveina o le ethanol (ava malosi), vailaau e le o le toto o fualaau faasaina (NSAIDs), ma le matelaina.

Faʻatasi ai ma taotoga taʻavale tetele ma manuʻa, ogaoga mumu, faʻamaʻi pipisi ma le maʻi febrile, atonu e tatau ona faʻaigisa fualaau oona ma le faʻasolosolo togafitiga o le insulin.

I togafitiga, e manaʻomia le mataʻituina o gaioiga fatugao. O le fuafuaina o lactate i plasma e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, faapea foi ma foliga vaaia o le myalgia. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le siako acidosis, o le faʻagataina o togafitiga e manaʻomia.

48 itula ao lei faia le taotoga poʻo le faʻaaogaina o se meaola eletise iodine, e tatau ona faʻaaoga le Glimecomb. O togafitiga e fautuaina e toe fai pe a uma le 48 itula.

Faʻasagaga o togafitiga ma Glimecomb, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi ma / poo le ethanol o loʻo aofia ai vailaʻau ma meaʻai.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I taimi o togafitiga ma Glimecomb, e tatau ona ave le tausiga pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le malosi o le vailaʻau o le Glimecomb e maitauina i le faʻaaogaina faʻatasi ma le faʻaaogaina o le enzyme o le enzyme (ACE), angiotensin-converging enzymes (captopril, enalapril), histamine H2-receptors blockers (cimetidine), vailaʻau faʻamaʻi (miconazole, fluconazole), NSAIDs, phenobenzene, azonbenfenazen, phenobenzonbenazene, (faʻamaʻi, bezafibrat), vailaʻau anti-TB (ethionamide), salicylates, coumarin anticoagulants, anabolic steroids, beta-blockers, inhibitors monoa inoxidase (MAO), o le sulfonamides umi, ma le cyclophosphamide, chloramphenicol, fenfluramine, fluoxetine, guanethidine, pentoxifylline, tetracycline, theophylline, magupres secretion blockers, reserpine, bromocriptine, disopyramide, isi pyrimidamide, pyrimidamide, inisalini), allopurinol, oxytetracycline.

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb e matauina i le faaaogaina faʻatasi ma le gasegase, glucocorticosteroids (GCS), agonists adrenergic (epinephrine, clonidine), viepileptic drugs (phénytoin), faʻavave faʻamalosi o alalaupapa, carbonic anhydrase inhibitors, thiazide amide diamide amide diamide amide azide ufiufi, faʻamaʻi, danazole, diazoxide, isoniazid, ma le morphine, rhytodrine, salbutamol, terbutaline, ma le glucagon, rifampicin, ma le g rmonami thyroid, masima lithium, ma inumaga maualuga o acid nicotinic, chlorpromazine, tuufofoga contraceptives ma estrogens.

Faʻateleina le tulaga lamatia o le extrasystole ventricular i luga o tua o glycosides cardiac.

O vailaʻau faʻalavelave e faʻasaʻo ai le gaʻo o le ponaivi o le hematopoiesis e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myelosuppression.

Ethanol (ava malosi) e faʻateleina ai le gasegase lactic acid.

Metformin faaitiitia le maualuga o le maualuga i le plasma ma le afa-ola o le furosemide e le 31 ma le 42.3%, i le faasologa.

Furosemide faʻapupula le maualuga o le concentration o le metformin e 22%.

O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le absorption, faʻagesegese ifo ai le excretion o le metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) e faalilolilo i tubules o loo tauva mo auala o femalagaiga ma, faatasi ai ma le faaumiumi togafitiga, e mafai ona faateleina le maualuga o le metformin i le plasma toto e 60%.

Analogs o le fualaau faasaina Glimecomb

Glimecomb e leai ni faʻatulagaga faʻavae mo le mea galue.

Analogs mo le togafiti o togafitiga (fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka e faalagolago ile inisalini):

  • Avandamet,
  • Avandia
  • Adebite
  • Amala
  • Anvistat
  • Antidiab
  • Arfazetin,
  • Laʻau,
  • Petania
  • Biosulin P,
  • Vazoton
  • Victoza
  • Vipidia,
  • Galvus
  • Glemaz
  • Glibamide
  • Glibenez
  • Glibomet,
  • Glidiab
  • Glucopeli,
  • Glurenorm,
  • Daonil
  • Maʻisuka
  • Diastabol,
  • Dibikor
  • Inisalini s
  • Listata
  • Malu,
  • Metformin
  • Mikstard Penfill,
  • Monotard MC,
  • Neovitel
  • NovoMix Penfill,
  • Noliprel A
  • Orsoten
  • Pankragen,
  • Penisina,
  • Pioglar
  • Predian
  • Peretania,
  • Faʻailoga
  • Saxenda
  • Silubin Retard,
  • Siofor
  • Starlix
  • Telezap
  • Telsartan
  • Tricor
  • Formin,
  • Chitosan
  • Chlorpropamide
  • Humalog,
  • Humulin
  • Faʻailoga
  • Endur-B,
  • Erbisol
  • Euglucon,
  • Januvius
  • Yanumet Long.

Endocrinologist manatu

O le vailaʻau togafitiga o Glimecomb o loʻo i ai se lisi vaapiapi o faʻamatalaga ma se lautele lautele o faʻamaʻiloga. O le mea lea, e le talafeagai le tofiaina i taimi uma. O le fualaau i tagata maʻi uma ile maʻisuka ituaiga 2 ou te filifilia taitoatasi. I tagata gasegase o loʻo matuā usitaia tulafono o le aveina o Glimecomb, o aʻafiaga leaga e tutupu i le tele o taimi nai lo i latou na le tausisia ia fautuaga. E oo lava i episodes o le hypoglycemia ogaoga ma le leiloa o le mafaufau ua tupu i laʻu masani pe a maʻi tagata maʻi. Ae i se tulaga lautele, e mafai ona ou fai atu e lelei le toleniina o vailaʻau e tagata gasegase.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago) ma le le atoatoa o togafitiga, faamalositino ma togafitiga muamua ma le metformin poo le gliclazide,

- suia o le togafitiga muamua ma lua vailaʻau (metformin ma gliclazide) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini) o loʻo i ai le kulūkose maualuga ma pulea lelei.

Contraindications

- ituaiga 1 suka o le maʻisuka (insulin-faalagolago),

- ogaoga le afaina,

- tulaga faʻapitoa e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i galuega o fatugaʻo: maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave,

- faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino: toilalo o le fatu, faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻalavelave o le myocardial, faʻalavelave,

- lactation (fafagaina),

- tulaga e manaʻomia ai togafitiga insulin, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o taotoga tetele, manua, ogaoga mu,

- inu ava malolosi,

- lase acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),

- faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula talu ona faia le leitiope po o faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o le iodine-o loʻo i ai le faʻatusatusaga,

- faʻaauau i le maualalo o le kalori (lalo ifo o le 1000 cal / aso),

- Faʻaaogāina o le vailaʻau i vaega o le vailaʻau,

- Faʻaaogaina o isi gaioiga o le sulfonylurea.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

O le fualaau faasaina e faia i le tautala i le taimi pe vave pe a uma se taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

Ole fua muamua e masani lava 1-3 papa / aso faatasi ai ma se filifiliga malie o le fualaau seia maua se taui tumau mo le maʻi. O le fua maualuga o aso taitasi e 5 papa.

E masani lava o le fualaau faasaina e 2 taimi / aso (taeao ma le afiafi).

Faʻaiʻuga

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia (e le solia le faiga o suʻega ma le le lava o taumafa) - maʻi tigaina, lagona lelava, fiaai, televave o le tino, vaivai tele, palapitations, vevela, faʻalavelave le faʻamalosia o gaioiga, faaletonu o le neurological le tumau, ma le alualu i luma o le hypoglycemia, le lava le pulea o le tagata lava ia, leai se mafaufau.

Mai i le itu o le metabolism: i nisi tulaga - lactic acidosis (vaivai, myalgia, mafatiaga o le manava, moe, tiga o le manava, le maalili, faaitiitia o le toto, bradyarrhythmia).

Mai i le fualaau oona: dyspepsia (nausea, manava manava, lagona o le vaivai i le mea e tupu mai, o le "metallic" taste in mouth), faaitiitia le fiaai (o le mamafa o nei gaioiga e faaitiitia i le fualaau faasaina ao ai), e le masani ona maua i le hepatitis, , faʻatupulaia le gaioiga o le gasegase o le gasegase, alkaline phosphatase.

Mai le siamisi: faigatā - faʻasaina le hematopoiesis o le ponaivi (anemia, thrombocytopenia, leukopenia).

Tali atu i le Allergic: itching, urticaria, maculopapular rash.

Isi: faʻafitauli leaga.

Faatonuga faapitoa

O togafitiga Glimecomb e naʻo le faʻapitoa faʻatasi ai ma le maualalo o le kalori, ole maualalo o le gaosiga. E taua le siakiina pea o le kulūkose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, aemaise lava i aso muamua o togafitiga ma le fualaau faasaina.

Glimecomb e mafai ona faʻataʻitaʻiina na o tagata gasegase e maua ai taumafataga masani, lea e tatau ona aofia ai le 'aiga o le taeao ma maua ai le lava fetaui o gaʻo.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafua ona o le faaaogaina o le sulfonylurea, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ma i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le glucose mo le tele o aso. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se meaai maualalo maualalo, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le tele o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete filifiliga o tui, faʻapea foi ma le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoa e uiga i togafitiga ua fuafuaina. Faʻasolosolo faaletino ma faalelagona, a suia le taumafataga, e manaʻomia le faʻaleleia o le fualaau faasaina Glimecomb.

Fegalegaleaiga

O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glimecomb e matauina ma faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE o le inhibitors (captopril, enalapril), vailaʻau o le senatelatini o le histamine H2 (cimetidine), vailaʻau faʻamalolo (miconazole, fluconazole), NSAID (phenylbutazone, azapropenbibazone, oxapropofibrate, ), vailaʻau anti-TB (ethionamide), salicylates, coumarin anticoagulants, anabolic steroid, beta-blockers, inhibitors MAO, gasegase sulfonamides umi , o le cyclophosphamide, chloramphenicol, fenfluramine, fluoxetine, guanethidine, pentoxifylline, tetracycline, theophylline, suauu magumaina, o le resideline, bromocriptine, disopyramide, pyridoxine, ma isi fualaau oona hypoglycemic, t. .

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb e matauina ma faʻaaogaina faʻatasi ai ma le gasegase, GCS, agonists adrenergic (epinephrine, clonidine), viepileptic drugs (phenytoin), faʻatele le poloka o le calcium channel, carbonic anhydrase inhibitors, acetazolamide di-amide di-amide diuretics, thiazide amide di-amide diuretics faʻamaʻi, danazole, diazoxide, isoniazid, ma le morphine, ritodrin, salbutamol, terbutaline, ma le glucagon, rifampicin, ma hormones thyroid s, sisi litahi, ma le maualuga o tui o le nicotinic acid, chlorpromazine, faʻamataʻu tautala ma estrogens.

Faʻateleina le tulaga lamatia o le extrasystole ventricular i luga o tua o glycosides cardiac.

O vailaʻau faʻalavelave e faʻasaʻo ai le gaʻo o le ponaivi o le hematopoiesis e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myelosuppression.

E mafai e Ethanol ona faʻateleina le gasegase lactic acid.

Fesili, tali, iloiloga o fualaau faasaina Glimecomb


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Tusi lesona

  • O lē e ona le tusi resitala: Faʻataʻitaʻi ma Faʻataʻitaʻi Faʻataʻitaʻi Akrikhin, OJSC (Rusia)
  • Sui: Akrikhin OJSC (Rusia)
Faiga faʻapolopolo
Pusa 40 mg + 500 mg: 60 pcs.

Tuʻuina faʻatasi fualaau faʻasaina mo le faʻaaogā faʻafofoga. Glimecomb® o se tuʻufaʻatasiga faʻamautuina o lua o le hypoglycemic o le group biguanide ma le sulfonylurea group.

E i ai le faʻalavelave ma le gaioiga faʻapitoa.

Glyclazide o se sulfonylurea. Faʻatupulaia le faʻamalositino o le inisalini e le pancreas, faʻapupulaina ai le lagona o le gasegase lautele ile inisalini. Faʻataʻatia le gaoioiga o enzymes intracellular - muscle glycogen synthetase. E toe faʻafoʻiina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, faʻaitiitia le vaitau o le taimi mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le inisinia, ma faʻaitiitia ai le hyperglycemia postprandial. E le gata i le afaina o le metabolism o le carbohydrate, e aafia ai le microcirculation, faaitiitia ai le taliaina o le platelet ma le tuufaatasiga, e faatuai ai le atinaʻe o le thrombosis oleietal, e faavasegaina ai le gasegase vascular ma taofia ai le atinae o le microthrombosis ma le atherosclerosis, ma suia ai le faagasologa o le parietal fibrinolysis, ma o le counteracts ua faateleina le gaioiga i vascular adrenaline. Faʻavaivaia le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka i le tulaga e le o faʻateleina, ma le nephropathy o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o le pau o le proteinuria. E le maua ai le faateleina o le mamafa o le tino, aua e iai sona aafiaga i le amataga o le manava o le inisalini ma e le mafua ai le hyperinsulinemia, e fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le tino i tagata gasegase, mulimuli i se meaai talafeagai.

Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides. E faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le initia o le gluconeogenesis i le ate, e faaitiitia ai le afaina o le kulukose mai le vaega o meaʻai ma faateleina lona faaaogaina i totonu o masini. E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o triglycerides, cholesterol ma le LDL (fuafuaina i luga o se manava gaogao) i le toto toto ma e le suia ai le maualuga o le lipoproteins o se eseesega tele. Fesoasoani e faʻamautinoa pe faʻaitiitia le mamafa o le tino. I le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga. O aʻafiaga o le tino e le mafua ai. Faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto ona o le taofiofia o le inhibitor o le activator profibrinolysin (plasminogen) ituaiga o le tino.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e maualuga lava le faʻafefe. Pe a ave i se fuasela o le 40 mg C i le plasma toto e aulia i le 2-3 itula ma e oo i le 2-3 μg / ml. O le faʻamalosia o le palatini plasma e 85-97%.

Metabolism ma le faʻamalosi

Metabolised i le ate. T 1/2 - 8-20 itula E maua i le tino o metabolites e fatugaʻo - 70%, e ala ile inumaga - 12%.

I tagata matutua matutua, e le o matauina suiga taua i totonu o vailaʻau o le pharmacokinetic.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le absorption e 48-52%. Faʻavave vave mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le mea e le mafai ona maua (i luga o se manava leʻo) e 50-60%. C i le toto plasma e oʻo i le 1.81-2.69 h ma e le sili atu i le 1 μg / ml. O le faʻailoga ma meaai e faʻaitiitia ai le C max i le plasma e le 40% ma faʻagesegese lona ausia i le 35 minute. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e mafai ona faʻaputu i lela mumu toto.

T 1/2 o le 6.2 itula. E faʻamalosi e fatugaʻo, e masani lava e le suia (faʻaogaina o le filtration ma le masini) ma le inumaga (e oʻo i le 30%).

- ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago) ma le le atoatoa o togafitiga, faamalositino ma togafitiga muamua ma metformin poo gliclazide,

- suia o togafitiga muamua ma lua vailaʻau (metformin ma gliclazide) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini) o loʻo i ai le maualuga o kulukose toto.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala i le taimi pe vave pe a uma se taumafataga. O le fualaau o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose toto.

Ole fua muamua e masani lava 1-3 papa / aso faatasi ai ma se filifiliga malie o le fualaau seia maua se taui tumau mo le maʻi. O le fua maualuga o aso taitasi e 5 papa.

E masani lava o le fualaau faasaina e 2 taimi / aso (taeao ma le afiafi).

Mai le endocrine polokalama: hypoglycemia (e le solia le faiga o suʻega ma le le lava o taumafa) - maʻi tigaina, lagona lelava, fiaai, televave o le tino, vaivai tele, palapitations, vevela, faʻalavelave le faʻamalosia o gaioiga, faaletonu o le neurological le tumau, ma le alualu i luma o le hypoglycemia, le lava le pulea o le tagata lava ia, leai se mafaufau.

Mai i le itu o le metabolism: i nisi tulaga - lactic acidosis (vaivai, myalgia, mafatiaga o le manava, moe, tiga o le manava, le maalili, faaitiitia o le toto, bradyarrhythmia).

Mai i le fualaau oona: dyspepsia (nausea, manava manava, lagona o le vaivai i le mea e tupu mai, o le "metallic" taste in mouth), faaitiitia le fiaai (o le mamafa o nei gaioiga e faaitiitia i le fualaau faasaina ao ai), e le masani ona maua i le hepatitis, , faʻatupulaia le gaioiga o le gasegase o le gasegase, alkaline phosphatase.

Mai le siamisi: faigatā - faʻasaina le hematopoiesis o le ponaivi (anemia, thrombocytopenia, leukopenia).

Tali atu i le Allergic: itching, urticaria, maculopapular rash.

Isi: faʻafitauli leaga.

I le tulaga o aʻafiaga o le itu, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau poʻo le faʻamalo le tumau mo le taimi nei.

Aafiaga masani masani o le sulfonylurea: mea e maua mai le erythropenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia, vasculitis allergic, o le faaletonu ole ate.

- ituaiga 1 suka o le maʻisuka (insulin-faalagolago),

- maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka,

- ogaoga le afaina,

- tulaga faʻapitoa e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i galuega o fatugaʻo: maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave,

- faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino: toilalo o le fatu, faʻailoga o le tino, faʻalavelave faʻalavelave o le myocardial, faʻalavelave,

- lactation (fafagaina),

- pulega faʻapitoa o miconazole,

- tulaga e manaʻomia ai togafitiga insulin, e aofia ai faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o taotoga tetele, manua, ogaoga mu,

- inu ava malolosi,

- lase acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),

- faʻaaoga mo le itiiti ifo ma le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula talu ona faʻatautaia le leitiope poʻo le X-ray faʻatasi ma le faʻaofiina o le iodine,

- faʻaauau i le maualalo o le kalori (lalo ifo o le 1000 cal / aso),

- Faʻaaogāina o le vailaʻau i vaega o le vailaʻau,

- Faʻaaogaina o isi gaioiga o le sulfonylurea.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e sili atu ma le 60 tausaga o loʻo faʻatino galuega mamafa, lea e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le aʻafia o le lactic acidosis.

Faʻasalaga, e tatau ona faʻaaogaina le vailaau i le tulaga o febrile syndrome, le atoatoa o le tino, le faʻamaʻiina o le pituitary tua, o faʻamaʻi o le thyroid gland ma le gaioiga galue.

O le faʻaaogaina o le vailaau oona Glimecomb ® i le taimi o le maitaga ua faʻasaina. Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maʻitaga i le vaitaimi o le tagofia o le vailaʻau o Glimecomb ®, e tatau ona faʻaumatia ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina.

Glimecomb ® ua faʻailogaina i le susu, talu ai o mea gaioiolosi e mafai ona faʻamalosi i susu susu. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Faailoga: E mafai ona mafai le acidosis lactic (ona o le metformin o se vaega o le vailaʻau), hypoglycemia.

Togafitiga: pe a aliali mai faailoga o lactic acidosis, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau. Lactic acidosis o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faafuasei, togafitiga e faia ile falemaʻi. O togafitiga e aupito sili ona lelei o le vetola.

Faʻasolosolo malie pe faʻaleagaina le hypoglycemia, kullukose (dextrose) poʻo le suka suka o loʻo faʻaalia i le tautala. I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga (leai se iloa), 40% dextrose (glucose) poʻo iv glucagon, i / m poo le / c ua tui iv. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai i le gaʻo ina ia alofia ai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia.

O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb ® e matauina ma faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE o le inhibitors (captopril, enalapril), vailaʻau o le receptor histamine H 2 (cimetidine), vailaʻau faʻamalolo (miconazole, fluconazole), NSAID (phenylbutazone, oxapropibone, azapropibazone) , faʻamaʻi), vailaʻau anti-TB (ethionamide), salicylates, faʻamaʻi faʻamalosi, mea faʻamaʻi faʻamaʻi, beta-blockers, MAO inhibitors, long-acting sulfonamides vii, faatasi ai ma cyclophosphamide, chloramphenicol, fenfluramine, fluoxetine, guanethidine, pentoxifylline, tetracycline, theophylline, puluplic secretionary blockers, reserpine, bromocriptine, disopyramide, pyridoxine, ma isi fualaau oona, oxytetracycline.

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vailaau oona Glimecomb ® e mataituina ma faʻaaogaina faʻatasi ma faʻasalalauga, GCS, agonists adrenergic (epinephrine, clonidine), viepileptic drugs (phenytoin), faʻateleina poloka o le alalaupapa o le calcium, carbonic anhydrase inhibitors, acetyl azidemide diuretics, triazide amide diuretics , faʻamaʻi, danazole, diazoxide, isoniazid, morphine, rithodrine, salbutamol, terbutaline, glucagon, rifampicin, ma hormones thyroid zy, masima lithium, ma inumaga maualuga o acid nicotinic, chlorpromazine, tuufofoga contraceptives ma estrogens.

Faʻateleina le tulaga lamatia o le extrasystole ventricular i luga o tua o glycosides cardiac.

O vailaʻau faʻalavelave e faʻasaʻo ai le gaʻo o le ponaivi o le hematopoiesis e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myelosuppression.

E mafai e Ethanol ona faʻateleina le gasegase lactic acid.

Metformin faaitiitia le C max i le plasma ma le T 1/2 o le furosemide e le 31 ma le 42.3%, i le faasologa.

Furosemide e faateleina le C max metformin e 22%.

O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le absorption, faʻateleina le C le maualuga i le plasma toto, ma faʻagesegese ai le excretion o le metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) e faalilolilo i tubules o loo tauva mo auala o femalagaiga, ma, faatasi ai ma le faaumiumi o togafitiga, e mafai ona faateleina le C metotini i le plasma toto e 60%.

Faʻailoa i le le mafaia o le ate.

Le faʻamaonia i le ogaoga o le faʻaleagaina o le tino, o tulaga ogaoga e mafai ona oo atu ai i se suiga i le galuega tele: faamalolo, maʻi matuia, faateia.

Togafitiga ma Glimecomb ® e naʻo le faʻapitoa faʻatasi ai ma le maualalo o le kalori, ma le maualalo o meaʻai. E taua le siakiina pea o le kulūkose i le toto i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, aemaise lava i aso muamua o togafitiga ma le fualaau faasaina.

Glimecomb ® e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua ai taumafataga masani, lea e tatau ona aofia ai le 'aiga o le taeao ma maua ai le lava fetaui o gaʻo.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau e mafua ona o le faaaogaina o le sulfonylurea, e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia, ma i nisi tulaga i se tulaga ogaoga ma faaumiumi, e manaʻomia ai le falemaʻi ma le glucose mo le tele o aso. O le hypoglycemia e masani ona atiina ae se meaai maualalo maualalo, pe a uma le taimi umi poo le malosi, pe a uma ona inuina le ava malosi, poo le tele o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o le hypoglycemia, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete filifiliga o tui, faʻapea foi ma le tuʻuina atu i le tagata maʻi faʻamatalaga atoa e uiga i togafitiga ua fuafuaina. Faʻasolosolo faaletino ma faalelagona, pe a suia le taumafataga, e tatau ona faʻaleleia le fualaau o le Glimecomb ®.

E faapitoa lava le amanaʻiaina o gaioiga o fualaau faʻasaina o tagata matutua, tagata gasegase e le maua se paleni paleni, ma se tulaga faʻavaivaia lautele, o gasegase o loʻo mafatia i le gasegase-o le tino le atoatoa.

Beta-blockers, clonidine, reserpine, guanethidine e mafai ona puipuia masini o faʻamatalaga o le hypoglycemia.

E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia i mataupu o le ethanol, NSAID, ma le matelaina.

Faʻatasi ai ma taotoga taʻavale tetele ma manuʻa, ogaoga mumu, faʻamaʻi pipisi ma le maʻi febrile, atonu e tatau ona faʻaigisa fualaau oona ma le faʻasolosolo togafitiga o le insulin.

I togafitiga, e manaʻomia le mataʻituina o gaioiga fatugao. O le fuafuaina o lactate i plasma e tatau ona faia i le le itiiti ifo ma le 2 taimi i le tausaga, faapea foi ma foliga vaaia o le myalgia. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le siako acidosis, o le faʻagataina o togafitiga e manaʻomia.

48 itula ao leʻi faia le taotoga poʻo le / i le faʻaofiina o se meaola eletise iodine, o le vailaʻau o Glimecomb ® e tatau ona faʻaumatia. O togafitiga e fautuaina e toe fai pe a uma le 48 itula.

E le gata i le togafitiga ma Glimecomb ®, e tatau i le tagata gasegase ona lafoaia le faʻaaogaina o le ava malosi ma / poo le ethanol o loʻo aofia ai fualaau ma meaʻai.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Pills mai le paʻepaʻe papaʻe ma le paʻepaʻe ma se lanu mūmū po o le lanu samasama, paʻu paʻu, ma le chamfer ma le notch, e faatagaina le faʻamaonia.

1 le
gliclazide40 mg
metformin hydrochloride500 mg

Tagata faʻatagaina: sorbitol, povidone, calscarmellose sodium, magnesium stearate.

10 pi - afifi paʻu (6) - pepa o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Tuʻuina faʻatasi fualaau faʻasaina mo le faʻaaogā faʻafofoga. Glimecomb® o se tuʻufaʻatasiga faʻamautuina o lua o le hypoglycemic o le group biguanide ma le sulfonylurea group.

E i ai le faʻalavelave ma le gaioiga faʻapitoa.

Gliclazide - sulfonylurea. Faʻatupulaia le faʻamalositino o le inisalini e le pancreas, faʻapupulaina ai le lagona o le gasegase lautele ile inisalini. Faʻataʻatia le gaoioiga o enzymes intracellular - muscle glycogen synthetase.

E toe faʻafoʻiina le amataga o le faʻamalosia o le inisalini, faʻaitiitia le vaitau o le taimi mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le inisinia, ma faʻaitiitia ai le hyperglycemia postprandial.

E le gata i le afaina o le metabolism o le carbohydrate, e aafia ai le microcirculation, faaitiitia ai le taliaina o le platelet ma le tuufaatasiga, e faatuai ai le atinaʻe o le thrombosis oleietal, e faavasegaina ai le gasegase vascular ma taofia ai le atinae o le microthrombosis ma le atherosclerosis, ma suia ai le faagasologa o le parietal fibrinolysis, ma o le counteracts ua faateleina le gaioiga i vascular adrenaline. Faʻavaivaia le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka i le tulaga e le o faʻateleina, ma le nephropathy o le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le faʻaitiitia o le pau o le proteinuria. E le maua ai le faateleina o le mamafa o le tino, aua e iai sona aafiaga i le amataga o le manava o le inisalini ma e le mafua ai le hyperinsulinemia, e fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le tino i tagata gasegase, mulimuli i se meaai talafeagai.

Metformin e aofia i le vaega o biguanides. E faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le initia o le gluconeogenesis i le ate, e faaitiitia ai le afaina o le kulukose mai le vaega o meaʻai ma faateleina lona faaaogaina i totonu o masini.

E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o triglycerides, cholesterol ma le LDL (fuafuaina i luga o se manava gaogao) i le toto toto ma e le suia ai le maualuga o le lipoproteins o se eseesega tele. Fesoasoani e faʻamautinoa pe faʻaitiitia le mamafa o le tino. I le leai o le inisalini i totonu o le toto, e leʻo faʻaalia le togafitiga. O aʻafiaga o le tino e le mafua ai.

Faʻaleleia mea tau fibrinolytic o le toto ona o le taofiofia o le inhibitor o le activator profibrinolysin (plasminogen) ituaiga o le tino.

Pharmacokinetics

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e maualuga lava le faʻafefe. Pe a ave i se fuasela o le 40 mg Cmax i le plasma e ausia i le 2-3 itula ma e oo i le 2-3 μg / ml. O le faʻamalosia o le palatini plasma e 85-97%.

Metabolism ma le faʻamalosi

Metabolised i le ate. T1 / 2 - 8-20 itula O loʻo faʻaaogaina i le ituaiga o metabolites e fatugaʻo - 70%, e ala ile inumaga - 12%.

I tagata matutua matutua, e le o matauina suiga taua i totonu o vailaʻau o le pharmacokinetic.

Suiga ma tufatufaga

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le absorption e 48-52%. Faʻavave vave mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le mea e le mafai ona maua (i luga o se manava leʻo) e 50-60%. Cmax i le plasma toto e oʻo i le 1.81-2.69 h ma e le sili atu i le 1 μg / ml. O le faʻailoga ma meaai e faʻaitiitia ai le Cmax i le plasma e le 40% ma faʻagesegese lona ausia i le 35 min. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e mafai ona faʻaputu i lela mumu toto.

T1 / 2 o le 6.2 itula. O loʻo faʻamalosia e fatugaʻo, e masani lava e le suia (faʻaogaina faʻamalosi ma le masini) ma le inumaga (e oo i le 30%).

- ituaiga 2 o le maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago) ma le le atoatoa o togafitiga, faamalositino ma togafitiga muamua ma metformin poo gliclazide,

- suia o togafitiga muamua ma lua vailaʻau (metformin ma gliclazide) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini) o loʻo i ai le maualuga o kulukose toto.

Faʻasalaga

Faailoga lactic acidosis e mafai (talu ai o le metformin o se vaega o le vailaʻau), hypoglycemia.

Togafitiga: afai e aliali mai faailoga o lactic acidosis, taofi le tagofia o fualaau. Lactic acidosis o se tulaga e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi faafuasei, togafitiga e faia ile falemaʻi. O togafitiga e aupito sili ona lelei o le vetola.

Faʻasolosolo malie pe faʻaleagaina le hypoglycemia, kullukose (dextrose) poʻo le suka suka o loʻo faʻaalia i le tautala. I le tulaga o le hypoglycemia ogaoga (leai se iloa), 40% dextrose (glucose) poʻo iv glucagon, i / m poo le / c ua tui iv. A maeʻa ona toe malamalama, e tatau ona tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai i le gaʻo ina ia alofia ai le toe faʻaleleia o le hypoglycemia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glimecomb e matauina ma faʻaaogaina faʻatasi ma le ACE o le inhibitors (captopril, enalapril), vailaʻau o le senatelatini o le histamine H2 (cimetidine), vailaʻau faʻamalolo (miconazole, fluconazole), NSAID (phenylbutazone, azapropenbibazone, oxapropofibrate, ), vailaʻau anti-TB (ethionamide), salicylates, coumarin anticoagulants, anabolic steroid, beta-blockers, inhibitors MAO, gasegase sulfonamides umi , o le cyclophosphamide, chloramphenicol, fenfluramine, fluoxetine, guanethidine, pentoxifylline, tetracycline, theophylline, suauu magumaina, o le resideline, bromocriptine, disopyramide, pyridoxine, ma isi fualaau oona hypoglycemic, t. .

O le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb e matauina ma faʻaaogaina faʻatasi ai ma le gasegase, GCS, agonists adrenergic (epinephrine, clonidine), viepileptic drugs (phenytoin), faʻatele le poloka o le calcium channel, carbonic anhydrase inhibitors, acetazolamide di-amide di-amide diuretics, thiazide amide di-amide diuretics faʻamaʻi, danazole, diazoxide, isoniazid, ma le morphine, ritodrin, salbutamol, terbutaline, ma le glucagon, rifampicin, ma hormones thyroid s, sisi litahi, ma le maualuga o tui o le nicotinic acid, chlorpromazine, faʻamataʻu tautala ma estrogens.

Faʻateleina le tulaga lamatia o le extrasystole ventricular i luga o tua o glycosides cardiac.

O vailaʻau faʻalavelave e faʻasaʻo ai le gaʻo o le ponaivi o le hematopoiesis e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le myelosuppression.

E mafai e Ethanol ona faʻateleina le gasegase lactic acid.

Metformin faʻaitiitia le Cmax i le plasma ma le T1 / 2 o le furosemide e le 31 ma le 42.3%, i le faasologa.

Furosemide faʻalautele le Cmax o metformin e 22%.

O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le absorption, faʻaleleia le Cmax i le plasma toto, faʻagesegese ai le excretion o le metformin.

O fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren ma vancomycin) e faalilolilo i tubules o loo tauva mo auala o femalagaiga ma, faatasi ai ma le faaumiumi o togafitiga, e mafai ona faateleina le CMS o metformin i le plasma toto e 60%.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glimecomb i le taimi o le maitaga ua solia. I le fuafuaina o le maʻitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maitaga i le taimi o le tagofia o le vailaʻau o Glimecomb, e tatau ona faʻaumatia ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina.

Glimecomb ua faʻailogaina i le susu, talu ai o mea gaʻo e mafai ona faʻamalosi i susu susu. I lenei tulaga, e tatau ona e fesuiaiga i togafitiga o le insulin pe taofi le susu.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Lisi B. O le vailaʻau e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti, magogo, puipuia mai le malamalama, i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O le faʻamatalaga o le vailaau oona GLIMECOMB e faʻavae i luga o faʻatagaga faʻamaonia faʻamaonia mo le faʻaaogaina ma faʻamaonia e le kamupanī.

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Tulafono mo le tagofia o fualaau oona Glimecomb ma analogic drugs

Glimecomb e faatatau i fualaau faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O loʻo i ai i le meafaigaluega se mea tuʻufaʻatasia o le hypoglycemic.

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le faʻamaoniaina o le kulukose i le toto o le tagata maʻi e matauina.

Faamatalaga lautele, tuufaatasiga ma le faiga o le faasaolotoga

O le vailaau faʻamaonia e faatatau i le hypoglycemic agents na faʻaalia i le tautala. O le auupega o loʻo i ai se mea faʻapitoa. I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o Glimecomb e iai sona faʻalavelave faʻapitoa. I nisi o tulaga, o le vailaau faʻasaina ua i ai sona aafiaga faʻapitoa.

O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le Metformin hydrochloride i le aofaiga o le 500 mg ma le Gliclazide - 40 mg, faapea foi ma le excipients sorbitol ma le sodium croscarmellose. I se vaega itiiti, magnesium stearate ma povidone o loʻo i ai i vailaʻau.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o palanikete pepa i le paʻepaʻe, kulimi poʻo le samasama samasama. Mo papa, e taliaina le faʻaipoipo. O pills ei ai se tulaga lamatia ma o se pa.

Glimecomb ua faatauina atu i ni pusa se 10 i pusa tioata. E tasi le pusa faʻapipiʻi 6 pusa.

Pharmacology ma vailaau mo togafitiga

Glimecomb o se fualaau oona e tuufaatasia ai vailaʻau oona ma le sulfonylurea.

O le sooupu o loʻo faʻaalia i le gasegase ma le faʻapitoa.

Gliclazide o se tasi lea o elemene autu o le vailaʻau. O le sulfonylurea.

  • gaosiga o le inisalini
  • maualalo le maualuga o le kulukose o le toto,
  • faʻaitiʻitia le taliaina o le platelet, lea e puipuia ai le faʻaoʻoina o toto i paʻu toto,
  • le faʻamautuina o le gasegase lautele.

Gliclazide e taofia ai le tupu o microthrombosis. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase o le nephropathy, o le faʻaitiitia o le proteinuria (o le i ai o le protein i le urine) e matauina.

Gliclazide e aʻafia ai le mamafa o le tagata maʻi e ave le fualaau. Faatasi ai ma se meaai talafeagai i tagata mamai e maua i le maʻisuka ma ave Glimecomb, ua maitauina le leiloa o le mamafa.

Metformin, o se vaega o fualaau faasaina, e faasino i le vaega tetele. O le tino e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e fesoasoani e faʻavaivaia le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose mai le manava ma le fatu. Metformin fesoasoani e vave faʻavave le faagasologa o le faʻaaogaina o le kulukose mai tino o le tino.

O le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo. I lenei tulaga, Metformin e le afaina ai le maualuga o lipoproteins o se eseesega ese. E pei o Gliclazide, e faaitiitia ai le mamafa o le maʻi.

E leai se aoga i le leai o le inisalini i totonu o le toto. E le saofaga i le faʻaalia mai o faʻasolosolo o le hypoglycemic. Gliclazide ma le metformin e ese le afaina ma le ese mai le maʻi.

Gliclazide o loʻo faʻaalia e le maualuga o le mimitaina nai lo Metformin.

O le maualuga o le maualuga o le Gliclazide i le toto e ausia pe a uma le 3 itula mai le taimi o le taumafaina o fualaau. O le vailaʻau e faʻamalosi i fatugaʻo (70%) ma le inumaga (12%). O le afa-ola e faʻaumatia ai e oʻo ile 20 itula.

O le bioavailability of Metformin e 60%. O le tino e faʻapupulaina i le mumu toto. O le afa-ola e 6 itula. Aveesea mai le tino e tupu mai i fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le inumaga (30%).

Faailoga ma le faʻailoga

E fautuaina le vailaʻau mo maʻi suka ma le maʻisuka ituaiga 2 pe afai:

  • togafitiga muamua faʻatasi ai ma meaʻai ma faʻatinoga e leʻi lelei le aoga,
  • o loʻo i ai se manaʻoga e sui faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻatasi e faʻaaoga ai Gliclazide ma Metformin i tagata mamaʻi i le maualuga o le kulukose o le toto.

O le vailaʻau e faʻamatalaina i se lisi tele o faʻasalaga, e aofia ai:

  • le i ai o le maʻisuka ituaiga 1,
  • o le le faapalepale patino i vaega o le fualaau faasaina,
  • gaioiga o le fatu fatu,
  • maʻitaga
  • foia le ate
  • lactic acidosis,
  • loto vaivai
  • maʻi faʻamaʻi
  • lactation
  • eseese faʻamaʻi pipisi
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • porphyrin maʻi
  • maʻisuka precoma
  • taotoga tuai na faia muamua,
  • o le vaitaimi o le tagata maʻi o loʻo i lalo o faʻataʻitaʻiga o le x-ray ma suʻesuʻega e faʻaaoga ai le radioisotopes ma le faʻaofiina o iodine-contrast agents (e faʻasaina le ave 2 aso aʻo lumanaʻi ma a maeʻa nei suʻesuʻega),
  • manuʻa tuga
  • tulaga faateia e faasaga i se talaaga o fatu ma fatuga fatu,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • ava malosi,
  • toto maualalo toto (hypoglycemia),
  • ogaoga gasegase ogaoga
  • o le ava malosi,
  • ogaoga mu i luga o le tino,
  • pipii atu i tagata gasegase ma se taumafataga o le hypocaloric,
  • aveina miconazole,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka.

Manatu o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase

Mai i mafaufauga o tagata maʻi, e mafai ona faaiʻuina e faapea o Glimecomb e faʻaitiitia ai le suka toto ma e lelei le taliaina, ae ui i lea, o fomaʻi e tumau i lana lapataiga ona o le tele o aʻafiaga.

O vailaau faʻapitoa ua faʻatuina e ala i le tuʻuina atu. O lona tau e amata mai i le 440-580 rubles. O le tau o isi tagata o le aiga e mai le 82 i le 423 rubles.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Glimecomb: faatonuga mo le faʻaaogaina, tau, iloiloga, mea tutusa

O le vailaau faʻamalosi e galue faʻatasi, e fuafua i le pulea o le maualuga o le kulukose i le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga o Metformin ma Glyclazide, o Glimecomb o se fofo sili ona lelei i le faafitauli o le kulukose o le toto, o le pule e tatau ona faigofie ona pulea.

I le uma, o lenei meafaigaluega e le o se mea lelei, ma o le mea lea e le fetaui ai ma tagata mamaʻi ma le maualuga ma maualuga le maualuga o le suka. O mea nei e manaʻomia e tatau ona mulimulitaia pe a ave lenei vailaʻau.

Talosaga

E fautuaina Glimecomb mo le faʻaaogaina i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2.

E tāua tele o lenei vailaau faʻatau e faʻatatau i se ituaiga o faʻamaʻi pe a fai o gaioiga faʻale-tino ma se faʻatulagaina o mea taumafa faʻapitoa e faʻapipiʻiina e le aumaia ai le lelei.

O lona uiga o lenei fualaau faasaina ua faatonuina i le tulaga o le le manuia le taitaia o togafitiga faafomaʻi, tuufaatasia o fualaau faasaina (masani ona eseese metformin ma gliclazide) i le tuufaatasiga ma gaoioiga faaletino ma taumafa.

I le taimi o togafitiga ma Glimecomb, o le siakiina faifai pea o le toto maualuga o le suka o le maʻi ao lei amataina ma pe a maeʻa foi taumafa (e tatau ona faʻapitoa le totogi i le vaiaso muamua o le ulufale).

Faʻasalaga Fomu

Glimecomb ei ai se pepa tuʻufua se tasi i le pepa. O le fualaau faasaina ua vaevaeina i le auala o le afifiina i vaega nei:

  • i totonu o fagu palasitika i le afifiina o pepa. O le tasi o le fagu e mafai ona aofia ai le 30, 60 poʻo le 120 pama,
  • i totonu o se atigipusa pepa faʻamaʻi pepa e 10 i le tasi. E tasi le afifi e aofia ai le 6 paʻu,
  • i totonu o se atigipusa pepa ma pusi e 20 pauna i le tasi. O se tasi o na afifi e aofia ai le 5 paʻu.

O pepa lava ia e foliga mai i se paʻu paʻu, e masani ona paʻepaʻe (beige, maamora poʻo samasama e talia). O pills ei ai se tulaga lamatia ma o se pa. O le tuufaatasiga o le Glimecomb e aofia ai le metformin ma le hydrochloride i le aofaiga o le 500 mg, faapea foi le glycoslide 40 mg. E le gata i lea, o le povidone, magnesium stearate, sorbitol ma le sukatelalsisiumium o loo i ai i ni aofaiga laiti.

E na o pusa e maua i luga ole vailaʻau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga e le talafeagai e ono mafai ona maua pe a avea Glimecomb e masani ona mafua ona o lona faʻalavelave poʻo le faʻalavelave faʻatasi ma le tino o le tagata maʻi.

Ma o le anotusi o le sulfonylurea o mea faʻatele e faʻapupula ai le lamatiaga o le tele o aʻafiaga itu.

Ole fuataga le lelei mo le tagata gasegase e afaina i le atinaʻeina o le lactic acidosis, faʻatasi ai ma migraines, vaivaiga faifaipea, maualuga maualuga o le moe, ma faʻapipiʻi tiga i totonu o le manava o le tino ma le faʻaitiitia o le mamafa i le gaʻo.

O mea nei e ono le mafai ona maua pe a ave Glimecomb:

  • le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le laccidosis ma faʻamaoniga talafeagai uma,
  • o foliga vaaia o le manava ma le pala,
  • lagona le mautonu i le manava o le manava,
  • faaitiitia i le masani ai tuinanau,
  • foliga masani o le tofo o le toto i le gutu ma le faai,
  • o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le ate (hepatitis, ma isi) e seasea
  • afaina o le tino i vaega o le tuufaatasiga (urticaria, suamalie, tuma,
  • mūmū, ituaiga ituaiga o fulufulu),
  • o loʻo i ai tulaga o le faʻaletonu o le vaai ao aveina Glimecomb.

Afai ei ai ou faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

Faʻalagolago i le ogaoga o aʻafiaga, e tatau i le fomaʻi ona faʻaitiitia le fua o le vailaau faʻasaina poʻo le sui i se filifiliga e sili atu ona taliaina (lafoai atoa le faaaogaina o Glimecomb).

I le taʻitaʻiina o falemaʻi a Rusia, o le tau o Glimecomb e eseese mai i le 200 i le 600 ruuga, e fuafua i le afifiina ma le numera o laupepa o loʻo i ai, faapea foi i le tagata faʻatau ma le vaega o le faʻatau.

O lenei tau o le fualaau faasaina ua sili atu ona taugofie mo se vaega tele o le faitau aofaʻi, ma o le mea lea i le manaoga i luga o le maketi o falemaʻi. O le tau masani i faleoloa i le initaneti mo pepa o Glimecomb e 40 mg + 500 mg 450 rubles i le pusa, e aofia ai 60 pusa.

I totonu o falemaʻi falemaʻi, o le tau o le fualaau mo le 60 papalama o le a tusa ma le 500-550 rubles.

Glimecomb analogues o fualaau nei:

  • Gliformin (e tusa ma le 250 rubles mo le 60 pauna), o le mataupu o le faatinoga e tutusa ma Glimecomb, o le tuufaatasiga e foliga tutusa, ae o le i ai o le inisalini e le malie ai lenei fualaau,
  • Diabefarm (mo palama e 60, e tatau ona e totogia le 150 rubles). O loʻo iai se malosi malosi o le glyclazide - 80 mg, faʻatau i le faʻaaogaina o faafitauli tutusa e pei o Glimecomb.
  • Gliclazide MV (tau o le 60 pusa e 200 rubles). E i ai se eseesega mai Glimecomb, e naʻo le 30 mg o le glycoslazide e naʻo le 30 mg. O faʻamatalaga mo le faʻaogaina e tutusa ma le fualaau muamua.

Glimecomb: faatonuga mo le faaaogaina, tau, iloiloga ma analogues

O nisi taimi o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻe fualaau faʻasaʻi i le taimi e tasi. Ae o loʻo i ai meafaigaluega o loʻo tuufaatasia e faʻatasi ai vaega talafeagai. Latou te faʻatagaina oe e fai i le tasi papa. "Glimecomb" o se vailaʻau o loʻo iai na o na ituaiga meatotino. Mafaufau i faatonuga mo lona faaaogaina i nisi auiliiliga.

Faatusatusaga ma analogues

O lenei fualaau faasaina ei ai le tele o analogues i le tuufaatasiga ma meatotino. Sei o tatou tilotilo totoa i mea e mafai e le fomaʻi Glimecomb ona suia.

Gliformin. Tau - mai le 250 rubles i le pusa (60 vaega). Faʻatonu o JSC Akrikhin, Rusia. E aofia ai metformin. O meatotino o papa maʻa tutusa, ae le mo tagata uma. Faʻaaogā e faʻamautinoa ai le mamafa o le tino.

Diabefarm. Tau - 160 rubles (60 papa). Faia le kamupani "Pharmacor", Rusia. E sili atu gliclazide (80 mg), o isi vaega uma e tutusa.

Gliclazide. Mai le 200 rubles i le pa (60 vaega). Manufacturer - Canonfarm, Rusia. E aofia ai le itiiti ifo o le gliclazide i le tuufaatasiga (30 mg). Fesoasoani e tausia le mamafa masani. O se faʻaopoopoga faaopoopo o le tau maualalo.

Amala. O ia fualaau e tau mai le 800 ruulu i le pusa. Gaosiga e Handoc Inc., Korea. O se togafitiga faʻatasi mo le maʻisuka (glimepiride + metformin). E tutusa tutusa tui. O le toesea e sili atu ona taugata.

Galvus. O le tau e amata i le 1600 rubles. O le gaosi oloa o Novartis Pharma, Siamani. Faʻasologa o vailaʻau (vildagliptin + metformin). E iai foʻi aʻafiaga e tasi ma faʻasaina mo le taliaina o Glimecomb. E sili atu le tau, ae o nisi taimi e sili atu le aoga nai lo lona tulaga.

I le tulaga lautele, o le maʻisuka ma le poto masani e tali lelei i lenei fualaau faasaina. O le faʻaogaina o togafitiga tuʻufaʻatasia e maitauina pe afai o mea uma o loʻo gaosia i totonu o le laulau e tasi. O nisi taimi latou te tusia ai e le talafeagai le fofo. O aʻafiaga e seasea.

Victor: "E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa masani ona ou aveina le metformin ma tuu ese ese mai le gliclazide. E leʻi faigofie ma taugofie. Na siitia atu le fomai i Glimecomb. E ese mai i le mea moni o le taimi nei ou te inu i se papa maa nai lo le lua, ou te lagona foi le sili atu ona lelei. Ou te leʻi maua ni aʻafiaga, ua ou malie i le fualaau faasaina. "

Valeria: "O loʻu tama e 63 ona tausaga, na maua i le lua tausaga talu ai. E tele mea ua uma ona togafitia, o mea uma lava ua le toe galue. Sa fautuaina au e le fomai e taumafai Glimecobm, ae lapatai mai e tatau ona ou mulimuli i se meaai sili ona lelei ma mataitu loʻu ola maloloina. Ua maeʻa le tolu masina i le taimi nei, o faʻataʻitaʻiga o le sugar is in order, ma o le mamafa o se mea e leai se mea. E fiafia tama. "

Alofa: "Na togafitia au i lenei fofo mo se taimi umi. Ou te fiafia i le fua o le tau maualalo ma le lelei sili ona lelei. E le faateleina le suu, ou te lagona le manaia, e leai se itu e aoga ma leai. "

Gregory: "Na faatonuina e le fomai Glimecomb. Ina ua mavae le masina o le taliaina, sa tatau ona ou suia le fua. Sa ou le iloa lelei. Na amata le faʻalavelave faʻalavelave, ma le ulu i le faʻaopoopoga. Fai mai le fomaʻi e le o tagata uma e faia. Ae e le fetaui ma aʻu. "

Alla: "Na latou tofia Glimecomb. Na togafitia o ia mo le lua vaiaso, ae na faʻamalosia e sui i se isi fofo. E leai se suiga o le suka, nai lo lena, ua toetutu lava. Ae mo se tau faapena, e le o se mea e leaga ai le le talafeagai. "

Glimecomb faʻapipiʻi faʻamaʻi vai mo le maʻisuka

O le maʻisuka i totonu o le atunuʻu o se tasi lea o maʻi faʻalautele e lima o loʻo aʻafia ai o tatou uso ma tuagane. E tusa lava pe tusa ai ma fua faʻatatau, e oo atu i le 230,000 tagata maʻisuka e maliliu i tausaga taʻitasi mai le maʻisuka i le atunuu. O le tele oi latou e le mafai ona latou pulea o latou tulaga e aunoa ma ni fualaau lelei.

O fualaau aupito sili ona lauiloa ma le taimi-tofotofoina o le suka e maua mai le vaega o biagunides ma sulfonylureas. O loʻo suʻesuʻeina lautele i togafitiga faʻataʻitaʻi ma le tele o suʻesuʻega, e faʻaaogaina i taimi uma o le maʻisuka ituaiga 2.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina Glimecomb (i le faatulagaga faavaomalo Glimekomb) na faia i luga o le faavae o le faapagunide ma le sulfonylurea sauniuniga, e tuufaatasia ai gafatia o le metformin ma le glycazide, lea e mafai ai ona pulea ma le saogalemu le glycemia.

Pharmacology Glimecomb

O le faiga o le faatinoga o sauniuniga faavae o le faʻalavelave e ese le eseesega, o lenei mea e mafai ai ona aʻafia le faafitauli mai i itu eseese.

O le vaega muamua o le vailaʻau o se sui o se tupulaga fou o le sulfonylureas. O le faʻaitiitia o le suka o le vailaau faasaina e aofia ai le faʻaleleia o le gaosiga o le inisalini oona i sē-ß o le pancreas.

Faʻafetai i le malosi o le glycogen synthase muscle, o le faʻaaogaina o le kulukose e ala i musika ua faʻaleleia, o lona uiga e le matua faʻafouina le gaʻo.

Faʻataʻatia le faʻamatalaga glycemic o le gliclazide i ni nai aso, e aofia ai le maʻisuka latito.

Mai le taimi na maua mai ai meaʻai i totonu o le vaega o meaʻai e oʻo i le amataga o le faʻaaogaina o le inisalini i le vailaʻau, e itiiti lava le taimi e manaʻomia nai lo le leai.

O le Hyperglycemia, lea e masani lava ona faʻaalia e ia lava pe a uma le inuina o gaʻo, e le afaina pe a uma ona faʻaaogaina le gliclazide. Faʻalauteleina o le kapeti, gablinolytic ma le heparin e faʻatupulaia i le vailaʻau.

Faʻateleina le faapalepale i le heparin, o loʻo i ai vailaʻau ma mea faʻaleagaina.

O le faiga o le metformin, o le vaega lona lua o le Glimecomb, e faavae i luga o le faaitiitia o le maualuga o le suka i luga o le suka ona o le pulea o glycogen mai le ate.

O le faʻaleleia atili o le lagona o le faʻaleleia, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le tetee atu o siama i le inisalini.

O le taofiofia o le gaosiga o le kulukose mai gaʻo ma gaʻo, e faʻateleina ai le femalagaaʻi i mea maso mo le taumafa malosi.

I totonu o le iniseti, metformin e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose i luga o puipui. E faʻaleleia le toto: o le faʻatupulaʻia o le aofaʻi o le cholesterol, triglycerol ma le LDL ("leaga" cholesterol) e faʻaititia, o le maualuga o le HDL ("lelei" cholesterol) e faʻaititia. Metformin e le aafia ai β-suauʻu e nafa ma le gaosia o latou lava inisalini. I lenei itu, o le faagasologa e pulea ai gliclazide.

O ai e le fetaui ma Glimecomb

O le vailaʻau tuʻufaʻatasia e le o faʻamaonia:

  1. Maʻisuka faʻafitauli 1,
  2. I le ketoacidosis (ituaiga o le maʻisuka),
  3. Faʻatasi ai ma le maʻi o le maʻisuka ma le coma,
  4. Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi tigaina
  5. I le hypoglycemia,
  6. Afai o tulaga ogaoga (faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻavaʻaina, teteʻi) e mafai ona faʻaleagaina ai le fatu po o le ate,
  7. Pe a oʻo mai faʻamaʻi ma le matelaina o le okesene o meaʻoʻo (fatu fatuga, fatu poʻo le faʻailoga o le tino),
  8. Tina ma lapatating tina
  9. Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o le miconazole,
  10. I tulaga e aofia ai le suia le tumau o meaʻai ma le inisalini (faʻamaʻi, gaioiga, manuʻa tuga),
  11. Faatasi ai ma se hypocaloric (e oo i le 1000 kcal / aso) meaai,
  12. Mo le faʻamaualuga o le ava malosi i le ava malosi,
  13. Afai ei ai sau talaʻaga o le lactic acidosis,
  14. Faʻatasi ai ma le gasegase i mea e faʻaaoga ai le fualaau oona.

Tuua Lau Faamatalaga