Taulaga o povi mo maʻisuka: mea aoga ma auala faʻaaoga

O oloa o le tausiga o le beekeeping e maua ai le tele o faamanuiaga i tagata. E le gata o le meli, propolis ma le lali o le tupu, ae o oti foi ua i ai le taua faafomai. O le fasiotia o le peʻa o se togafitiga faʻamalosia lelei lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese.

O a meatotino o loo i ai i le akarava? Ma o le a le aoga e maua mai i tagata e maua i le maʻisuka?

Faamanuiaga ma togafitiga

O pi oti o se detoxifier mamana. O le faʻaaogaina o le pipi o le pipi e fufulu ai le toto ma le toto, ate ma toto toto. O vailaʻau faʻamalosi e soloia ai le gaʻo (i totonu o le ate), pusa cholesterol (i luga o puipui o toto toto), fusifusia ma aveese faʻamaʻi, toxins ma toxins. O le mea lea, e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi eseese: veins varicose, ituaiga 2 maʻisuka, atherosclerosis, gasegase, le faʻaaogaina o le tino.

O aʻafiaga ola o bees ei ai aʻafiaga e aʻafia ai, fomaʻi ma toe faʻafouina. O le mea lea, o maliu e faʻateleina ai le faʻamaʻi manu, faʻaitiitia ai le fulafula ma le mumū, faʻamaʻi pipisi, faʻamalosia le paʻu ma ponaivi.

E taua tele mo le maʻisuka:

  • E faaitiitia ai le gaselase mago o pito, faamaloloina manuʻa ma maʻi pipili, faʻamamaina ma sasa le toto.
  • O le soloia o gaʻo gaʻo i le ate e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma faʻaititia ai le tetee (tetee) o totoga i le insulin. Faʻasaga i togafitiga ma togafitiga laiti, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini, o se faʻaitiitia o le tui ole inisalini.
  • E faʻamalosia le faʻafesoʻotaʻi o le tagata, e puipuia ai siama ma malulu.

Podmore - o se fofo masani masani lea e faʻaaogaina e togafitia ma pulea ai le maʻisuka, arthrosis ma le osteochondrosis, faʻamaonia le faʻalaumalieina, ma faʻagesegese le matua.

Toe i totonu o mea

Faʻavae ma aoga aoga

I le gasologa o le olaga, o le tino o le pipi e faʻaputuina ai le tele o mea aoga e maua ai mea tau vailaau o le oti.

  • Chitin - o lenei vailaʻau e ulu atu i laulaʻau o pi (ma isi iniseti). O le gaioiga a le chitin e fafaeteted. E faʻaolaina ai le tuputupu aʻe o le bifidobacteria ma faʻaleleia ai le gaioiga o le intininal, e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi. E faʻamavae le gaʻo ma faʻamalosia ai le cholesterol, faʻaitiitia le toto. Faʻafesoʻotaʻi le atinaʻeina o siama kanesa ma tumutumu. E faʻateleina ai foi le toe faʻafouina o siama soifua maloloina ma le faʻamaloloina o manuʻa, e maua ai puipuiga mai le faʻasalalauina o le leitio. Chitin o se mea taua tele mo le tino o le tagata. O loʻo iai faʻamaʻi vai i le kitin.
  • Heparin - o se mea e faʻafefeina ai le toto. Heparin e taofia ai le faia o ni fusi toto, toe faʻafoʻi le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai, totoga o le tino, lala. O le fualaau faasaina "Heparin" e faʻaaogaina i vailaau mo le le atoatoa o le fatu, fatuga o le fatu, ma le taotoga vascular. Mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le heparin e faʻafefe ai le toto ma faʻasalalau le tafe toto.
  • Glucosamine - o se vailaau anti-rateumatic. O se vaega o le mea e gaosia ai le cartilage ma le vavalalata. Glucosamine e taofia le faʻaumatia o le kalama ma fesoasoani e toe faʻafoʻi.
  • Melanin - suauu lanu moni. O le vailaau lea e maua ai le lanu uliuli o le pito i fafo o le pi. E aveeseina ai mea oona mai le tino: metala (e le manaʻomia mo tagata o loʻo nonofo i vaipanoa o fale gaosimea), vaʻalele a le ea (e puipui ai le faʻamalosi), toxins mai galuega taua o sela (o le faʻaitiitia o le maʻisuka ua faʻaitiitia ona o le tafe toto).
  • Bee venom - vailaau masani. O le le faʻamaʻotiina e maua ai se aʻafiaga e aʻafia ai le ita. E le gata i lea, o le veni oona e faʻalauteleina ai capillaries ma arteries, faʻateleina le toto ma faʻaleleia ai le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.
  • Pepides. Amino acids. Faʻasologa o elemene.


E faʻafefea ona aʻafia le tino o le kofe? E mafai ona ou gafatia se ipu o mea inu manogi mo le maʻisuka?

O a fuainumera? Aisea ua faatonuina ai i latou i le maʻisuka?

E mafai ona ou 'aina le araisa ma le maʻisuka? E faʻapefea ona filifili le "saʻo" araisa ma kuka?

Toe i totonu o mea

Faʻafefea ona faʻaaogaina i togafitiga?

O le faʻasalaga i le faʻaaogaina o pi e naʻo le le lava o le tagata (le tali atu i oloa o le beekeeping). E leai isi faʻasolega.


O le allergy e mafai ona fuafua e pei ona taua i lalo: ave se pusi mate mago ma faapipii i luga o le paʻu mai tua o le tapulima po o le tulilima. Afai o se mumu malosi e aliali mai pe a uma le 10-15 minute, ona mafai loa lea ona faia se tali atu. Afai e leai ni suiga taua i le paʻu, ona leai lea o se maʻi.

A e faʻatau, e tatau ona e mautinoa o loʻo lelei le siosiomaga. O nisi o tausi pusi e fufulu ai iniseti ma vailaau e tineia ai manu faalafua, o ia oti o le a le aoga i le mea e sili ona lelei, ma o le a sili ona afaina ai.

Toe i totonu o mea

Pefu omea

E maua mai le paʻu e ala i le liliuina o pi mama i totonu o se mea e fai ai le kofe. O le mea e mafua ai le paʻu o loʻo i ai se manogi manogi, o lea pe a faʻafefiloi e fefiloi ma le meli ma fufulu i le tele o vai. Faaaoga faalua i le aso, mo 3-4 vaiaso. Amata i tamai tootoo (i le pito i luga o le naifi), ona (faʻatasi ai lea ma le ola maloloina) faʻalautele le dose i le ¼ teaspoon.


O le aʻafiaga o le 'ai o le paʻu o le paʻu oti mate e mafai ona vave iloa. E oʻo lava i tagata e maua le tino maloloina, o loʻo amata ona faʻapipiʻi faʻamau o le sulu. Afai o le fua o le paʻu e lapoa tele pe tele foi tupe teu, e mafai ona amata le manava. O nisi taimi o le faʻateleina o le fua o le oti e mafai ona tupu ai le malosi o le faʻamaina o le tali i le ituaiga vomiting. O le mea lea, e tatau ona amata ona ave le vailaʻau i ni vaega laiti ma mataʻituina le tali a le tagata lava ia.

Afai a maeʻa le taeao o le manava o le manava ma le tiga o le manava o le tino e leai, ave le fualaau lava lea (i le pito o le naifi) i le afiafi. Afai o le aso e sosoo ai e lagona ai e se tagata le masani, o le a faʻaititia le siʻitia. A oʻo mai le manava manava, o le fualaau faasaina ua taofia (mo le tasi i le lua aso). O se faʻaletino itiiti o le manava e faʻatagaina ma e le afaina ai le tino.


O aʻafiaga o ulaula i le ola maloloina ole maʻisuka. Suauu ma mea manogi - ei ai se eseesega?

O auala autu o le togafitia o le maʻisuka faʻamaʻi. Faitau atili i lenei tusiga.

Pasili: mea aoga mo le maʻisuka. Recipes, tips, chericks

Toe i totonu o mea

Infusions ma tinctures

O le eseesega i le va o le tincture ma le tincture o loʻo i totonu o le vai lea e faʻaaogaina e saunia ai le fualaau faasaina. O le fusi e saunia i luga o le vai, le tincture - luga o le ethanol.

  • Kuka mea laiti: o le fagu lita-fagu ua tumu i le 1/2 pulu o le palu ma sasaa i le ava po o vodka. Faʻaosooso i se mea pogisa mo le 2 vaiaso, ona fufulu lea ma teuina i totonu o se fagu pogisa. E faia i le tautala e ala i le afa o sipuni (taeao ma afiafi) poʻo fafo mo le soloina i nofoaga o manua, rūmatism, osteochondrosis ma isi manua faʻatasi. Faʻaaogaina e togafitia manua ma faʻavevesi ma faʻamalolo.
  • Mo le sauniuniga o vai faʻafefete 'otiʻona o loʻo sasaa i le vai (1: 1), ufiufi i le gau ma faʻamalosi mo le 20-30 minute. Faʻamau ma faʻaaoga i le tulaga o se pulufana poʻo le inu i le va o 'aiga (50 ml 2 poʻo le 3 taimi i le aso).

Toe i totonu o mea

O le suauʻu e saunia i luga o le faavae o se mea gaʻo (fuālaʻau manogi, pailani).

  1. Ina ia saunia le suauu, fufulu le suauu manogi i totonu o se ipu tioata ma vevela i totonu o se pani i vai (i totonu o se vai vai taele). E faaopoopo atu pi i le suauu (ratio 1: 1), faapea foi ma le propolis (10 g mo le 1 lita o le suauu) ma le solo (e oo atu ile 30 g i le 1 lita). Fufulu le taele ile vevela vevela mo le 1 itula aʻo leʻi faʻamafa.
  2. O le fua mo le sauniuniga o le gaʻoina e aunoa ma le vevela vevela: faʻafefiloi le suauu ma le oti i se fua faatatau o le 1: 1, faʻasolosolo 2 aso i se nofoaga pogisa, faʻaoga mo raster ma compresses, mo le togafitia o manua ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

Toe i totonu o mea

Faʻapefea ona teuina?


Mo le puipuia o mea ola o le tino o iniseti, e fautuaina ia faʻamama i totonu o le oven i le 40ºC (e le maualuga, ina neʻi faʻaumatia le fausaga o mea masani). Ona tuu lea i totonu o se fagu mama, mago ma taʻalo i luga o le tapuni (e tutusa ma fualaau faisua, ae aunoa ma le faʻaaogaina o le vai). Teuina i se nofoaga malulu, pogisa: i totonu o le pusaaisa poʻo luga o le pito i lalo o le kapeti lauulau. E taua tele le le oti o le oti, ma o le a le afaina ai.

O le maliu o le povi o se togafitiga faʻapitoa tulaga ese. O le aoga o fualaau faasaina i togafitiga o le maʻisuka e fuafua i le maualuga o le faaleagaina o le tino. I le i ai o le faʻafitauli o le tino (faʻaputuina o le tino ma gaʻo le faʻapipiʻiina o le kulukose e le ate, cardiac arrhythmia), e mafai ona faʻamalolo atoatoa le maʻi. Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le tino (faʻaleagaina o le atherosclerosis ma le faaleagaina o le myocardial), o pia oti o loʻo i ai se lagolago malosi, taofi le atinaʻeina o faʻafitauli. O lenei vaifofo taugofie e faalauteleina ai le ola o le maʻisuka maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga