Lave le aniani mo le maʻisuka: manuia mo le maʻisuka

O tagata o loʻo feagai ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lo latou ola maloloina ma taumafai i le mea sili latou te mafaia e faʻafaigofieina ai le kulukose o le toto. I le faaopoopo atu i togafitiga faʻainisinia inisalini, e mafai foi ona e suʻeina i fualaau faʻataʻitaʻi. O se tasi o metotia lelei o le tetee atu i lenei maʻi o le endocrine o le aniani. E taua tele i le taimi o le vevela o togafitiga, pe o kuka pe kuka, e le faʻaumatia ai ona aoga aoga.

O a aoga o aniani tipi mo le maʻisuka? O lenei mea o le a talanoaina i le tusiga.

Ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

A o lei mafaufauina le lelei o le kuliki mo le maʻisuka, sei tatou talanoa e uiga i ituaiga o lenei maʻi.

Ituaiga 1 maʻisuka o se mea faʻapitoa, poʻo se mea e iloa ai i le amataga. O le pancreas e taofi le gaosiga o le inisalini, ma o peta peta e nafa ma lona gaosiga e oti. Pau lava le ala e alu ese ai o le pulega i le olaga atoa o le inisalini.

Ituaiga 2 maʻisuka ua taʻua foi ua maua. E tupu, i le avea ai o se tulafono, i le matua, sili atu i le mamafa o tagata, faapea foʻi ma nisi o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas. O lenei ituaiga o maʻisuka e faʻamaonia i le mea moni o le gaosiga o le inisalini e le muta, ae faʻagasolo malie le le mafai e le tino ona maua le taimi e faʻaaogaina ai glucose uma na maua, ma o lona taunuuga ua faateleina lona maualuga.

Vaega o taumafa ma meaai

Pe a faʻapipiʻi se lisi meaai, e taua le iloa o le ituaiga o maʻisuka o loʻo i ai i se tagata. O lea, mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, e leai ni faʻatagaga faʻapitoa i ituaiga eseese o oloa. E na o le tatau lava ona faia le saʻo lelei o faʻatusatusaga o iunite o inisalini mo taumafataga taʻitasi. Ina ia leai se sese i le faʻatusatusaga, o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga tuutuuga "keke falaoa". E tasi le XE tutusa 2 IU o le inisalini. I se tulaga lautele, o se tagata e leai ni faafitauli e sili atu le mamafa i le aso e manaʻomia ile 18-24 XE, lea e tufatufaina i le va o taumafataga i le aso atoa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le tulafono autu o le faʻaleleia. E masani lava, o avega o lenei faʻamaʻi e mafatia i le tele o meaʻai, o lea e na ona e manaʻomia le fetuunaʻi o le lelei ma le tele o mea taumafa ma faʻaumatia oloa leaga i lau lisi. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona faʻatulagaina le laulau o meaai Numera 8 po o le Nu.9, o ia puipuiga e fesoasoani e faʻaititia ai aso uma o le inisalini ma faʻaitiitia ai le mamafa.

Ona o le a le aafiaga o le togafitiga?

Auina le sipuni ma tao i le maʻisuka, e maua e se tagata:

  • Iodine, lea e faʻamautuina ai metabolic faagasologa ma faʻavae le gaosia o hormones.
  • Glyconin - e nafa ma le faʻaitiitia o le kulukose toto.
  • Vitamini ma minerale e faʻamaʻo le maualuga o le suka i le toto toto, faʻapea foi le faʻaleleia o le malosi o le tino puipuia. Faatasi ai ma isi mea, fiber, gaʻo, proteins ma gaʻo, ma le vai, o loʻo iai i aniani.

Aisea e lelei ai le 'ai o aniani tao mo le maʻisuka? O vaega autū o le fualaau faisua o vailaʻau o le sulfur, e mafua mai i le amino acid e taʻua o cysteine. Faafetai ia i latou, o aniani ua i ai le malosi e gaoioi ai i le kulukose. I le tino o le tagata, o lenei faagasologa e faʻaalia e pei ona taua i lalo: o le pancreas e maua ai le inisalini, ma mulimuli ane tuʻufaʻatasia ma le kulukose ma tuʻuina atu i sulu ina ia maua avanoa i tubules. O le taunuuga o nei gaioiga o le fatu o le suka i totonu o le suauu, ma le inisalini i totonu o le toto. Faʻalogo i luga ole alalaupapa, lea o le aniani na iai, faʻaumatia le mea mulimuli, talu ai ona o lenei manatu faaalia ole malosi e maua mai, ona o le tele o le suka o le a faʻavaivai, o le maualuga ole avanoa ile inisalini e faia i totonu o le toto e aunoa ma le pau i lalo o le faʻaleagaina o aʻafiaga.

Peitai, e ui lava i lea, o le togafitia o le maʻisuka i aʻau aniani ua le naʻo le tasi. Ole aʻafiaga pe a maua togafitiga ile inisalini ma ia lelei meaai. Ma aua le faia ni filifiliga oe lava! Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le a le ituaiga maʻisuka e mafai ona kuka ai aniani ia ave?

I lenei tulaga, e leai ni faʻasalaga, aua e mafai ona 'aina' aʻano tunu ma le maʻisuka ituaiga 2 i le auala tutusa ma le ituaiga 1 o lenei faʻamaʻi. O Sulfur o loʻo i totonu o lenei fualaau faisua e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻateleina ai le malosi o le meaʻai.

O le kuliki tunu e aoga tele mo le maʻisuka? O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata na taumafai e faʻasalalau lenei fualaau faisua ia latou meaʻai e lelei. Latou te maitauina ua faʻaleleia lo latou manava ma le faanunununuina, ua faasolosolo malie le mou ese atu o faafitauli o le taʻavale ma le faateleina o le motumotu o le intestinal, ua faʻaitiitia ai le afaina, talu ai o le 'ai o aniani tunu ua faʻateleina le tetee o le tino. E maitauina foi pe a fufulu aniani aniani, o le paleni masima e paleni mo le 3-4 vaiaso ma o le maualuga o le suka o le toto e faaitiitia i le tulaga masani.

Fautuaga Lelei e Uiga i Onunu Lotu

Atonu e foliga mai i nisi tagata e faigata tele ona togafitia i lenei auala ona o le tofo patino, ae o le mea moni, o aniani gaʻo e suamalie ma maua ai le manogi manaia. Mo le taoina, e sili ona lelei le filifili o aniani laititi-medium. E talitonuina o nei fualaau faisua e aofia ai le tele o meaʻai. O le mea moni, o aniani ua saunia i ni auala se lua - latou te taoina aniani atoa pe tipiina i ni vaega tetele. E mafai ona e kuka ai aniani uma i totonu o le ogaumu ma totonu o le microwave, e taua tele le filifilia o le vevela lelei ma seti le taimi ina ia tao le kuka, ae le falai.

Fomaʻi faafomaʻi

O lenei ua e iloa le aoga o aniani kuki mo le maʻisuka. E faapefea ona taoina lenei fualaau aina ina ia maua ai se tofo lelei? I le taimi nei, e tele naua meaʻai e mafai ona e filifili i ai i lau faitalia, o lea o le a le pine ae amata ai le manava. Matou te fautuaina ni filifiliga mo le taoina o aniani:

  1. E tatau ona e aveina le aniani alalaʻau, sola poo le olive olive ma se pine o masima. Taʻu ma tipi fualaau faisua i vaega e fa, gaʻo sina mea itiiti ma le suauu ma le masima. Tuu uma i totonu o le apa poʻo le tao tao ma ufiufi i le afifi ile pito i luga. Cook mo le afa itula.
  2. E tasi le sipisi tele e ave, fufulu i lalo o le vai tafe, ae le o le tipi ma tao i le ogaumu mo le 20-30 minute. E tatau ona e iloa e ala i le 'aiina o se fualaau faisua i lenei auala, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i ni nai aso.
  3. E foliga mai o le a matua lelei lava aniani i le maʻisuka i totonu o le microwave. Ina ia faia lenei mea, ave le fualaau faisua ma pele mai le paʻu. Mama atoatoa le rimipi i totonu o le microwave mo le 3-7 minute, fuafua i lona tele. O le fualaau faisua o le a vaivai, o le a leai se manogi manaia ma le oona. Latou te fautuaina e ai 1 le sipisi i le aso, e tusa lava po o le a le aso.

E tauaofai

O gaʻo o se fualaau aoga tele mo le tele o faʻamaʻi ma se fomaʻi e manaʻomia mo le maʻisuka. E mafai ona e faʻaaogaina uma i le fagu ma le kuka. Peitai, e ui i lea, ae leʻi amataina togafitiga ma aniani ua tao, e tatau ona e faafesootaʻi se fomaʻi, aua, e ui lava i ona lelei uma, e faʻasaina i tagata gasegase e iai ni gasegase ogaoga o le gastrointestinal tract.

Aluga - togafitiga togafitiga

Na maitauina o le meaola atoa, o le aniani, e fesoasoani e faaitiitia le kulūkose. O ana gaioiga e talitutusa ma le inisalini, ae e umi atu lona aafiaga.

O lenei fualaau faisua ua fautuaina ina ia faaopoopoina i le lisi o aso taitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka i soʻo se ituaiga i le tele o mea. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e ese ai, faʻapea foʻi ma mea e 'aʻafia ai meaʻai mo salakeke, iʻa ma isi ipu.

I se tulaga vaʻaia, matou te maitauina o le aniani ma le pancreatitis ua foʻia, ma e le fou i le maʻisuka faafitauli o le pancreatic.

Ae o aniani ua saunia i luga o le tele o infusions ma teuteuga, lea e faʻaititia ai le kulūkose.

O le suka suka gaosi aniani

Oona e malosi lona aʻafiaga, e iloa e tagata uma. O le suamalie suamalie suamalie ma le meli e togafitia ai le bronchitis ma le niumonia, e faamāmā ai osofaʻiga o le tale. O le sipisi tipi e fesoasoani i le tiga i taliga ma e mafai foi ona maualalo le vevela o le tino pe a faʻaaoga i vae.

Ae toaitiiti tagata latou te iloa e le gata o le fou, ae o gaʻo aniani foi e aoga. I le taimi o le vevela o togafitiga, e le faʻaumatia ai ona aoga aoga, i se isi itu!

    O le a tipi le aniani e fesoasoani e togafitia maʻi mama ma manuʻa faʻamalolo umi! E tatau ona e tunu saʻo le aniani i totonu o le pele ma faʻaaoga i fasi manua seia oʻo ina faʻaleleia. E tatau ona e faʻaaogaina aniani i le togafiti o maʻi. E tatau ona teu se kulimi mafanafana i se faafitauli mo le 20 minute i le aso. E le o toe umi, ae o le a le toe i ai se mea e tupu! Faafetai i le sipuni ua tunu i totonu o le ogaumu, e mafai lava ona faamaloloina otaota! O loʻo i ai faʻamaʻi vai e faʻaleagaina ai mea ma fesoasoani ai i paʻu paʻu e vave faʻafouina. O le aniana e tilotilo e tatau ona sili atu ona 'aiina e tagata uma e iai ni faʻafitauli i le tui toto. A maeʻa se fatu fatu poʻo se taʻavale, e fautuaina e 'ai faʻamaʻai i aso taʻitasi! E taua tele le faaopoopo o aniani ua saunia i lenei auala i lau lisi autu mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka poʻo le i ai foi o se predisposition e oso i le suka suka. E mafai ona e 'ai aniani i faʻaopoopoga i ipu autu, pe e mafai ona e faʻaaluina se faasologa atoa o togafitiga ma aniani pe' ai foi i luga o se manava gaogao i taeao uma. O le aafiaga e mafai ona matauina pe a uma le vaiaso, ma faafetai uma i le matagofie o lenei fualaau aina: o le sulfur ma le uʻamea i aniani ua tunu e fesoasoani e faapaʻosaʻo le maualuga o le kulukose o le toto ma lagolago ai le lelei o le gaioiga o le pancreas ma le ate. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o aniani o tao, o le tulaga o tagata gasegase ma le maualuga ma le atherosclerosis e faʻaleleia. O le eleni e fesoasoani i vaʻa e fufulu ai, faʻamalo ese ai atherosclerotic plate, ma puipuia ai oso oso faafuasei i le toto. E leitioa ou fiafia i taimi uma i le tofo o aniani o tao i ipu eseese! A uma ona tao i totonu o le ogaumu mai le siʻi, o gaʻo taua e na o le mou ese atu, lea e maua ai le siʻi suka i se tofo faapitoa ma le sogisogi. Ae tumau pea le manuia ...

Filifili aniani lapopoa mo le sauniuniga o le faʻamaloloina o aniani o le tao - o loʻo aofia ai le tele tele o elemene taua! Taʻu i au uo e uiga i lenei mea maloloina maloloina.

Recipes for onions tinctures

O le mea lea, o le aniani tao i le maʻi suka e le gata ina mafai, ae tatau ona 'ai, ma o le aofaiga o lenei oloa e le gata. E tele filifiliga:

    O le sipuni o se faaopoopoga i le meaai autu, ua faaopoopoina i le tele o ipu, e aofia ai meaai, o aniani ua faaopoopo i salati, ua saunia mai mai i aniani.

Mo tagata mamai o loʻo i ai se maʻi, ua fautuaina e le au atamamai le sauniuni o meaʻai mai aniani gaʻo mo le maʻisuka, talu mai ona faʻamaʻaʻaina uma lava le faʻamalolo o meatotino.

O le aniani ua tipi, gaugau i totonu o se fagu - se ipu fagu lua-lita, sasaa i le vai (malulu, ae kuka). Ona faʻafefiloi lea o mea o totonu o le fagu. E mafai ona tuu le pusa i le pusaaisa mo le aso. O le vailaau e ave i le 15-20 minute, a itiiti ifo ma le faatolu i le aso, i le aofaiga o le tasi vaetolu o se tioata. Aʻo leʻi tuʻuina le vineta (o se sipuni) e faʻaopoopo i le tioata.

Taua: Taua: o le misi o le moa o le afu e tatau ona toe faʻaleleia i le vai lava e tasi i le aso. Togafitiga - 17 aso

O a mea o aofia ai?

E tele ituaiga o aniani. E eseese i latou i le tofo, ae leai lava se tasi e tutusa. O le ituaiga e le taua: mumu, papaʻe, samasama, lanumeamata, soo se ituaiga e aoga.

100 g o aniani: Koloa o le kalori 41 kcal, proteins 1 g, gaʻo 0 g, carbohydrates 8 g, XE 0.67.

O le tuufaatasiga e aofia ai foi:

  • O le fiva masani.
  • O vailaʻau o fuālaʻau taua ia e aofia ai le tele o le sulfur.
  • Mea e faʻaaogaina i meaola faʻamalosi (faʻaalia le aʻafiaga).
  • O vitamini i fuainumera tele, B1, B2, B6, E, PP o loʻo i ai. E faʻapea foʻi ma le vaitamini C.
  • Minerale - calcium, manganese, apamemea, cobalt, zinc, fluorine, molybdenum, iodine, uʻamea, nickel.

Mea aoga o aniani

O eleni e aofia ai le tele o mea -ona: kullukose, sucrose ma fructose. E le gata i lea, e mauoa i mea e pei o:

  • adenosine
  • allicin
  • apamemea ma le uʻamea
  • magnesium
  • mea totino
  • fiber
  • eseese vailaau oona
  • totoina enzymes.

O le tuufaatasiga o le suauu taua e i ai mea faapitoa - sulfides, e nafa ma le afaina o mata ma le mucosa. O eleni e ese le taua i vitamini A, C, B1, B2 ma le nicotinic acid. O fua aoga i aniani e fesoasoani i le tuufaatasia o le metabolism, o le faʻamalosia o puipui o le cell ma le faʻaitiitia o le afaina o le faʻamautuina o le faʻamalosi o le radical free radical reactions. E le mafai ona tatou taʻua na o le tiʻoti o le kesi - o mea malolosi ia e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaumatia pe faʻagesegese ai le tuputupu ae o le faʻaogaina o fale, pathogens o maʻi viral ma siama. E maua foi i le galala. Ona o lona tuufaatasiga, o aniani ua iai na aafiaga o le faamalologa:

  • faaosofiaina o le pulelasi o le gastric juice, lea e maua ai le lelei o le galalaina o meaʻai,
  • faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • faatoaagaina mai o le sperm formation ma le puipuia o le le atoatoa,
  • faateleina le liva
  • faamalosia o puipuiga
  • faaleleia atili o le lelei o le paʻu, fao ma le tulaga o lauulu,
  • faateleina le vavalalata faatasi ma le faamalosia o ponaivi,
  • faaosofiaina o le gaosia o le sipili ma faafaigofie ona aveeseina mai i le manava o le tino ma ituaiga tale,
  • toomaga o le mumū i le vasothelum vascular.

Fiafia e iloa! O le faʻaaogaina o aniani e mafai ai e oe ona puipuia le tupu o atherosclerosclerotic plate i luga o paʻu o arteries, faʻaitiitia le lamatiaga o le maualuga o le toto maualuga ma le maʻi fatu fatu e mafua mai i le adenosine, lea e mafai ona afaina ai toto toto.

E faʻapefea ona aoga le kulie mo le maʻisuka?

O kulimi i le taumafa o le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le toe aumaia o suka i le masani, aveesea le mamafa o le mamafa, aua ua leva ona faamaonia o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, e fesoʻotai saʻo ma le oona ma le atinaʻeina o le inisalini. O le faaitiitia o le maualuga o le suka e mafua mai ona o le elefesa, lea e mafua mai i le amino acid e taʻua o le cysteine. Faafetai i nei mea, o le siʻosiʻamea e galue i le kulukose.

I se tagata soifua maloloina, o le pancreas o loʻo faʻapotopotoina le inisalini ma faʻasaʻo se hormoni i totonu o le toto, lea e faʻafefiloi ai ma le gaʻo. E le gata i lea, o lenei faanatinati faʻaseʻe i sela, ma kulūkose molekone faʻatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini e pasi atu i siama. I le taimi lava e tasi, o le inisalini lava ia e tumau pea i totonu o le toto, pe a faʻaumatia, ma o le sipuni e faʻaleagaina e aʻafia ai le fesoʻotaʻiga o le inisalini ma le sosoʻo, lea e nafa ma lona faʻaumatia. O le mea lea, o le hormone e alu umi i totonu o le toto ma mo se taimi umi e mafai ona tumau le maualuga o le suka i totonu o tulaga talafeagai.

Lono aniani i se vailaau

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai aʻi aniani. Ma o lona aofaiga i le aso atoa e le faʻatapulaaina. O auala o lona faʻaaogaina e faʻatapulaʻa na o mafaufauga o le tagata. E faʻaaogaina e pei o:

  • e pei o se ipu faaopoopo,
  • o se faʻaopoopoga i le tele o ipu, e aofia ai mea taumafa,
  • fualaau suamalie fuamoa
  • meainu ma meaʻai e faavae i luga.

E talitonuina o mea aoga uma o aniani ua aliali mai pe a tao.Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e gauai atu i le fua mo le tinctures mai aniani tipi. E tele naua meaʻai mo le faia o se fusi, ae ua saunia i le tusa o le auala tutusa.

  1. O le siʻosiʻoti'otiʻoti o le sipuni e toso i se fagu Ua lava ni ipu e 2 lita. O le sipuni ua sasaa mai i le vai inu.
  2. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi.
  3. A maeʻa le fagu ma mea o loʻo totoe mo se aso i se nofoaga malulu, e pei o totonu o le pusaaisa.
  4. O le aso e sosoo ai, ua sauni ai le togafitiga faafomaʻi mo le faʻaaogaina. E tolu taimi i le aso afa afa itula ao le i 'ai. O le tasi fualaau e 65-70 ml o le afu.
  5. Ae e te leʻi inu i le paluga, e tatau ona e faʻaopoopo se tasi sipuniti o le laulau vailaʻau i le.

Taua! E tatau ona teu i totonu o le pusaaisa, faʻaopoopo le tele o le vai o loʻo misi i taimi taʻitasi. O le togafitiga e 17 aso.

O le uaina o le uaina ua faamaonia lona aafiaga i le tau faasaga i le suka. O le sauniuni e tutusa ma le filifiliga muamua, ma na o le pau lava le eseesega e faʻaaoga ai lena uaina mūmū mālū nai lo vai inu. E faʻafefiloi aniani ma le uaina i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. A maeʻa sauniuni, e faʻaumatia i se sipuni sipuni pe a uma ona 'ai.

E tasi le taʻaloga i le tausaga, lea ua mamanuina mo le 17 aso, ua lava na totoe ai le suka. A maeʻa le 12 masina, e mafai ona toe faia le vasega pe a manaʻomia. O lenei togafitiga e talafeagai mo na o tagata matutua.

Metotia mo le gaosia o aniani

Lisi aniani ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka o soo se ituaiga e faʻatagaina e 'ai i le le faʻatuaoia. E le gata i lea, o lenei mea e le taitai atu ai i ni aʻafiaga leaga. E mafai ona e kuka kuka i le umu ma tao i totonu o le ogaumu.

O gaʻo ua taoina sao i totonu o le pa, pe a uma ona fufuluina i lalo o le vai tafe. Mo le taoina i totonu o se apa, e sili atu le filifilia o le sipuni laʻititi. Aua le faʻasalaina atoa i ni vaega se 4 ma tao i totonu o le pani. E tatau ona faʻamautinoa e taoina le sipuni, e le falai. Pe a lūlū aniani, ua leiloloa ona mea aoga uma.

O le pulu faʻafe mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina mo le faʻaaoga i luga o se manava gaogao. Taumafa aʻi aniani mo le masina. O lenei mea e faʻamaonia ai se taunuuga o le itiiti ifo ma le ono masina.

E talitonuina e ala i le taoina o aniani i totonu o le ogaumu, e mafai ona puipuia uma ona lelei. Ma afai, pe a kuka i totonu o se apa, e fautuaina e kuka se sipisi i taimi uma, ona mafai lea ona e taoina i le 10 aniani i le taimi.

Suauu Ato

O le toʻatele o tagata e manatu o le 'ai o aniani tao i aso uma e le mafai. Ina ia mafai ona faʻavasegaina le lisi o meaʻai, e tele ni suʻega na faʻapipiʻiina, o le mea autu o le aisa. Ua mamanuina ina ia fetaui ma manaʻoga o tagata ei ai ituaiga o maʻisuka.

O le mea sili ona faʻaaogaina o le fua lea o loʻo mulimuli mai. Mo lana sauniuniga, o mea nei e manaomia:

  • nisi aniani alalaʻau
  • masima
  • olive po o isi suauu manogi,
  • tao tao.

E na o le 30 minute e kuka ai aniani. O le aniani ua vavae ese ma tipi i ni vaega se 4. A uma ona faʻafefeteina ma faʻafeinu i sina vaega o le suāuʻu manogi. O aniani ua saunia e afifi i pepa alumini ma kuka mo le afa itula.

Onion peel - o aoga o le talosaga

O eleni peel e tele foi lona aoga. Faafetai i le sulusima, o lona vaega, e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia le kulūkose. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai se teuteu o le paʻu.

O se teuteuga o le paʻu ua saunia i le auala lenei. Ua aveese mai le pulu ma fufulu maeʻaeʻa. A maeʻa ona tuu lea i totonu o se apa ma sasaa i le vai. O faʻavalava e aumai i se vevela ma vevela ile vevela vevela mo ni nai minute. O le pusa saunia ua onā i se foliga mamā pe faaopoopo i le lauti.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, o aniani ua taofi ua manatu o se ipu sili ona leaga mo tagata. Peitai, o uiga o le tino o tagata maʻi taitoatasi e tatau ona amanaia. Ae ui i lea, e mafai ona e ave fualaau toto i lalo o le toto toto ma aniani, i le tuufaatasiga o le a avea ma se auala sili ona mataalia.

O le tali atu i lenei fualaau aina e mafai ona le mautonu ma taitai atu ai i allergies. O le mea lea, ao leʻi aofia ai aniani i le taumafataga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ona faatoa faʻaaogaina lea i lalo o le suka ma le ipu.

Lanu aniani: auala fai kuka

E le fiafia tagata uma e 'ai le aniani aniani. A maeʻa, ona maua ai lea o isi uiga lelei. O le tiga ma le faanatinati e mou atu, o se tofo fiafia e faaalia. Ma le isi, o le mea moni e le faʻafefete le sipisi i le mucosa gastric ma e talafeagai mo le faʻaaogaina e oʻo lava i le gastritis.

  1. Tuu le ogaumu i luga o le auala. Mafaufau i le 180 °. Tipi le siʻi ma tipi i ni vaega se fa. Tuu se pepa tao i luga o le pepa palapala ma tao mo le 10 minute.
  2. A o tolauapi, e faigofie lava ona kuka kuka. Fualaau aina e leai ni laʻau, e aunoa ma le tipi, tuʻu i luga o skewers ma fry i luga o le vevela vevela. O le aniani o le a saunia pe a liua le tane. Aʻo leʻi faʻaaogaina, tila ma tipi i ni vaega. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se falaoa poʻo se mea ese.
  3. Sa ufiufi e le 'ie lisi' ulu i le folas. Pipi i le ogaumu mo le 10-15 minute i le vevela o le 180-200º.

O gaʻo o meaai maloloina. Ua uma ona tofotofoina mo le aoga mo seneturi. Sa togafitia o ia mo le tele o faamai ina ua latou le iloa e uiga i fualaau faasaina.

Le gaioiga o aniani i le maʻisuka

O le togafitiga o aniani i le maʻisuka e faʻavae i luga o lona gafatia e faʻaalia ai le metabolism gaʻo. O le auai o allicin fesoasoani e faʻaititia le maualuga ole kulukose. E faʻaaogaina aniani e tunu ma faʻasusu, talu ai ona ua maeʻa togafitiga vevela, o loʻo tumau pea lona aoga. I se isi itu, o le faʻaogaina o suauu taua i totonu o le tino e faʻaitiitia, ma o lenei mea e alofia ai le faʻavevesi o aafiaga i mata mucous o mata, manava ma le vavae.

O sina vaega ole sulfur e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini e ni pu faapitoa o le pancreas. O le uʻamea sili ona manaia e faʻaalia ai ona faʻamalologa e faʻafeagai ma le talaaga o togafitiga faʻapitoa ma le faʻasaoina o meaʻai E taua le maitauina o le faʻaitiitia o le suka i le taimi o togafitiga e sili atu le malie ma le lamolemole, o le taunuuga o togafitiga e tumau mo se taimi umi.

Taua! O le faʻaaogaina o le sipuni i lona tino mama e matua faʻasaina mo tagata e maua i le gastritis masani, pancreatitis, maʻi o le manava o le manava poʻo le duodenum, o nei faʻamaʻi o se faʻalavelave i ia togafitiga.

Onion Treatments

Ina ia fuafuaina le auala o togafitiga, e tatau ona e aoao atili e uiga ile auala e mafai ai ona e faaaogaina le fualaau faisua ma maua fautuaga faufautua. E taua tele le filifilia o se oloa lelei ina ia mafai ai e le riki ona laʻitiiti ma ia teuina i tulaga talafeagai. E le taliaina le faʻaaogaina o se fualaau faisua, faatasi ai ma ni faailoilo o le fesuisuiai poʻo le faʻapala i luga o le fogaeleele. O le auala e sili ona lauiloa o le taoina o aniani, ma o le siʻosiʻisi o laʻau tilati e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Latou te faia foi broti o le sipuni, ma o laumei lanumeamata ua faaopoopoina i ipu maeʻa i se foliga mama. Muamua taunuuga o le isi ituaiga togafitiga e aliali mai i le 20-30 aso o le faʻaaoga masani o le fualaau faisua.

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma mea o loʻo i ai meaʻai, laumei lanumeamata o le sili ona taua, lanumoana, mumu, ona auro ma i le iuga, masani masani.

Oona ma le gaʻo

O le iniseti e fesoʻotaʻi vavalalata ma le maʻisuka ituaiga 2. E masani lava, o le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo i le taimi muamua e ala i le aumaia o le mamafa o le maʻi ile masani. 100 g o le anisi na o le 45 kcal. Faʻaaogāina o lenei fualaau faisua e pei o se falaoa o le itu nai lo isi meaʻai maualuga-kalori, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o le faʻaogaina o kalori.

Faatasi ai ma le gaioiga a le afi, o lenei mea o le a mafua ai le paʻu o le mamafa, lea o le a avea ma se sao tele i le togafitiga manuia o le maʻisuka ituaiga 2. Ma afai e te mafaufau i meatotino faʻamalolo o aniani, ona faʻaateleina lea o le tele o avanoa o togafitiga o togafitiga.

O le maʻisuka ma le pancreatitis

O le maʻi suka e masani ona tuʻufaʻatasia ma se isi maʻi faʻamaʻi - pancreatitis. O le mumū lea o le pancreas, lea e mafai ona tutupu uma i le gasegase ma i le foliga masani.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e togafitia foi togafitiga ma aniani anisi, ona o loo i ai meatotino o le faʻaleleia o galuega o le pancreatity. Ae peitai, afai e leai ni tapulaa i le faʻaaogaina o aniani i le maʻisuka, ona pancreatiti, e tatau ona faʻaogaina togafitiga o le sipisi ma le faʻaeteete, e mulimuli lava i fautuaga a fomaʻi.

Afai o le maʻisuka ua tuʻufaʻatasia ma le pancreatitis, o le togafitiga ma aniani aniani e faʻatagaina e naʻo le vaega o le faʻamalologa. O le togafitiga e tatau ona le sili atu nai lo le masina, e mafai ona e toe faia le vasega pe a maeʻa le lua masina.

O le aofaʻi o le sipuni e faʻatapulaʻa i se tasi sipisi (faʻatasi ai ma se moa moa). Taumafa aʻi aniani i se mea mafanafana i le taeao i luga o se manava gaogao, aua le inu pe 'ai pe a uma lenei 30 minute.

Onion Recipes

Onions i le maʻisuka e aoga e le gata o se vailaau, ae o se meaʻai foi. E fautuaina e faʻaopopo i salakeke ma isi ipu, faʻaaoga aganu tao ma se ipu falala.

Pe a sauni le falalati, taofi leisi sipisi i le vai vevela ma le kuka ma le faʻafefiloi. O Porridge o le a sili atu le soifua maloloina ma sili atu ona lelei.


Tipi le aniani lapoa lapotopoto i le afa, masima, gaʻo, afifi i meaai, ma tuu i luga luga o se pepa tao tao o se ogaumu vevela. Pipi mo le afa itula, ia vevela i aano o manu poʻo iʻa.

O siʻosiʻaiga lelei ma le lelei o sipisi o le a fiafia e oʻo lava ia i latou e le fiafia i aniani. Mo le 3 lapisi lapisi tipi - 3 fuamoa ma 3 tbsp. falaoamata ma se paʻu. Fai le aniani i fuamoa, masima, faaopoopo falaoamata. Faʻalautele le paluga o paluga ma se sipuni i totonu o le apa, falai i itu uma e lua.

Laʻau kuka kuka i kuka ma le suauʻu sasala, faaopoopo le pati tomati, ona faʻafefe lea o le saumalie i le vai, masima, faʻafefete. Sasaa pateta aisi i le sauuga e maua ai ma faʻafefiloi mo le 0.5 itula ma se laumei itiiti.

Tuua Lau Faamatalaga