Mafuaaga ma faailoga o le labile auala o le maʻisuka

O le upu "labile" ua faaliliuina o le "siitia". O lenei faaupuga e faʻaaogaina ona o le kulūkose e fesuisuiai i le tele o taimi i le aso, ma fesuiaiga e mafai ona tele ni iunite.

O le ala labile o le maʻisuka e matua lamatia lava, talu ai o flucose fluctuations mafua ai le hypoglycemia ma le faaleagaina o totoga i totonu. O le tele o taimi, o le loto, fatuga, ma le vascular system e mafatia. I le talavou, o le hyperglycemia e mafai ona sui ai le hypoglycemia.

I le maʻisuka labile, o faafitauli e tulai mai ma le filifilia o le saʻo saʻo ole inisalini. I lenei tulaga, e mafai ona tupu le ketoacidosis, ma o lenei faʻalavelave o le lamatiaga lea o le ola.

O le auala labile o le togafitiga e le afaina ai le gaioiga o le maʻisuka. E taua le faailoaina o le faafitauli i le taimi ina ia mafai ai ona togafitia togafitiga talafeagai.

Ona o le le mautonu o le suka o le toto, ua amata ai le hypoglycemia, o lona uiga, o lona tulaga ua faaitiitia. Pe a oʻo i se mea taua, o loʻo faʻaaogaina faleoloa o glycogen i le ate. O le iʻuga, o le kulūkose ua faʻasaʻolotoina, ma o lona maualuga e faʻapitoa.

Afai e tupu lenei mea i le po, i le taeao e iloa ai e le tagata maʻi na o le taunuuga o le gaioiga - faʻalautele maualuga le suka. E faʻavae i luga o nei faʻaʻailoga, e faʻateleina e le fomaʻi le fualaau o le inisalini, lea e mafua ai le faʻafeagai. E mafai ona e aloese mai le siakiina e le aunoa o lou toto suka.

I le maʻisuka labile lapoa, e mafai e le lipoid necrobiosis ona atiaʻe - o se paʻu o le paʻu e faʻaleagaina ai le gaosiga o le gaʻo i le maualuga o le tino. O lea faʻalavelave e seasea ma sili ona taatele i fafine ma tamaiti.

O le isi aʻafiaga talafeagai o le labile auala o togafitiga o se maʻi maʻi suka. E mafai ona faʻaalia i le ketoacidosis, o se faʻalavelave faifaipea o lenei ituaiga o maʻisuka.

Faʻatasi ai ma se auala labile o le faʻamaʻi, o le aʻafiaga o le le atoatoa ma le maliu e maualuga atu nai lo le maʻisuka tumau.

E masani lava o lenei ituaiga o le maʻi e aliali mai lava ia i latou e maua i le maʻisuka oe le lelei le mataʻituina o le suka poʻo le inosia o le inisalini. Ona o le tele o le inisalini o le insulin, o le suka e faʻaititia ai le tele o mea, lea e mafua ai se auala masani o togafitiga.

O le maʻisuka labile e mafai ona mafua mai e le gata i fualaau. Faʻatasi ai ma mea e faʻaosofia ai:

  • le lelei
  • ava malosi
  • sili atu o gaoioiga faaletino,
  • mafaufau faʻaletonu.

I le tele o tulaga, o le auala labile o togafitiga e mafua ai le maʻi ona o le le amanaiaina o ona lava maʻi. O le maʻisuka o lona uiga e manaʻomia le suia o lou olaga, ia siaki pea lou toto toto ma ia maitau lelei le taimi e te suʻeina ai au vailaʻau ma a latou vailaʻau.

O le maʻisuka labile o le maʻisuka e seasea lava - i le tusa ma le tolu mai le toʻa afe o tagata mamaʻi. Fuainumera faamaumauina o le fafine e sili atu ona faigofie i lenei faʻalavelave. O le tele lava o lenei fomaʻi e maua i maʻi seia oo i le 20-30 tausaga. O le maʻisuka Labile e le taatele i tagata matutua.

Faailoga o le suka suka

Faʻatasi ai ma lenei vasega o le faʻamaʻi, o le mafaufau o le tagata maʻi ua matua faʻaleagaina. Faʻaleagaina le amio, ita. O le tagata gasegase e masani ona osofaia osofaiga o le osofaiga, loimata, le mautonu. E ono faʻavaivaia le faʻamoemoega.

I le maʻisuka o le laʻitiiti ma le talavou, faʻatasi ai ma se auala lafoaʻi, o le galala mo le malamalama ua mou atu. E mafai ona moe lemu, fenumiai i le taeao. I le aoauli, e lagona e tamaiti le le fiafia, le fiafia. O talavou e masani ona mumusu e 'ai, faʻaalia osofaʻiga, amio le pulea.

O aʻafiaga o le neurology e mafai ona o mai faatasi ma se maʻi tiga. O nisi taimi e matauina ai le le malamalama po o le leiloa. Loto o le fatu ma le pupuʻu aʻo leʻi mafai ona vaʻaia mata.

I le faaopoopo atu i suiga o amioga, o le maʻisuka labile o loʻo iai isi faʻamaoniga. O le taua tele o faailoga nei:

  • Faʻasaua faaseseina i le suka i le ao.
  • O le i ai o le acetone i le urine.
  • Faʻaaliga o le ketoacidosis. I le tulaga o lea faʻalavelave, o le le lava o le inisalini, o le faateleina o le maualuga o le kulukose ma tino o le ketone e matauina. Faʻalavelaveina e ituaiga eseese o metabolism. O togafitiga sili ona ogaoga e aʻafia ai le gaʻo gaʻo. Ketoacidosis e faʻaalia i le manogi o le acetone mai le gutu, tiga o le tino, le manava ma le loloto. O le tagata maʻi e lagona le vaivai, e ono lagona le gaogao, liliu atu i le vomiting.
  • E masani ona i ai osofaiga a le glycemia. O le maualuga o lo latou malosi atonu e eseese.
  • O le mamafa o le maʻi e le suia i le maualuga o le suka.
  • Faatasi ai ma le faateleina o le tui o le inisalini, o le gasegase o le faamai e faatamaia.
  • O le pipiiina o se faʻamaʻi poʻo isi faʻamaʻi e mafua ai le faʻaleleia o le gaosiga o gaʻo.

O le tagata gasegase e mafai ona afu i luga ma le malulu, o le atinaʻeina o le maʻi celiac (faʻaleagaina o le gaʻo). E mafai ona faʻavaivaia le faʻaaogaina o le inisinia.

Faatasi ai ma se malosi malosi i le maualuga o le suka, o se malosi malosi e masani lava ona aliali mai, o le a avea atili ai le masani ma masani. O le tagata gasegase e mafai ona avea ma mea e le faʻaaoga, e maua ai se maʻi tiga.

Aʻo leʻi togafitia le maʻisuka labile, e tatau ona e mautinoa e oso le kulūkose. E fuaina i ni nai aso.

Ina ia faʻamautinoa le tagata maʻi i le maʻisuka labile, e tatau ona faʻaitiitia le tui o le insulin. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua:

  • Auala vave. Ina ia faʻaitiitia le metotia, e le silia le 2 vaiaso e atofa.
  • Sese le ala. O le faʻaititia o le insulin i totonu o le 2 masina.

Faatasi ai ma lenei fomaʻi, e taua tele le faʻasaʻoina o le metabolism gaʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e suia le meaʻai ina ia mafai ai e le tele o gaʻo vailaʻau faʻapitoa ona vavalalata i tulaga faʻapitoa.

Taofiaga

I le maʻisuka, mo le puipuia o se lapalai ituaiga o togafitiga, e tatau ai ona faʻaesea faʻafuaseʻi ona oʻo i le toto suka. Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • matua mulimulitai i le faʻatulagaga o galuega fautuaina e le fomai,
  • siaki taimi uma le maualuga o le kulukose: tusa lava po o le a le taimi o le aso, e tatau ona faia fua i 4 itula,
  • e lima taimi (i le aso) e faia ai le inisalini pupuu i le taimi o taumafataga,
  • mataitu le soifua maloloina o le mita
  • filifili saʻo saʻo tui inisalini.

Ina ia pulea glucose, e lelei le tausia o se tusi talaaga faapitoa pe a manaʻomia ona e faamaumauina ia fua faʻatatau.

O le auala labile o le maʻisuka e seasea lava ma e masani ona tupu ona o le le tausisia o fualaau poʻo se olaga le saʻo. O togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o sea faʻalavelave. O le sailia o se mea sili atu ona faigofie pe a fai e siakiina e le aunoa le maualuga o le suka ma faʻamaumauga faʻamaumauga i totonu o se tusi.

Mafuaaga mo le labile foliga

O le faateleina o le lamatiaga o le atiaeina o lenei ituaiga o togafitiga e mafai ona aafia ai tagata mamaʻi o loo faia sese i le faailoaina o le maualuga o le glycemia. E tutusa lava le moni mo i latou oe natia tulaga o mataupu o loʻo i ai nei (faʻamatalaga) mai le fomaʻi.

O le iʻuga, o se tali e faia lea e faʻaosofia ai le gaosia o hormones o le contra-hormonal ma ua faʻamatalaina o le atuatuvale, lamatia ai le ola. O le faʻamalosia o le agaalofa NS ma vaega o loʻo i ai se aafiaga i le faateleina o le kulukose. Manatua:

  • o se algorithm tutusa o le gaioioiga o loo faamatalaina e le adrenaline, o le adrenocorticotropic composition, Cortisol ma nisi mea,
  • o latou aafiaga tuufaatasi e mafua ai le malepe o gaʻo ma le fausia o tino o le ketone, o le fausia o le ketoacidosis,
  • i totonu o se tino maloloina, o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei e toe faʻaleleia i lenei auala, ma i le maʻisuka, e aafia ai le hyperglycemia saʻo, e mafai ona tumau mai le valu i le 72 itula.

O mafuaʻaga o le maʻisuka labile e fesoʻotaʻi atu e le gata i le faʻaaogaina o fualaau oona, ae faʻatasi ai ma mea e pei o se mea sese ma le inu. Aua nei galo e uiga i le faateleina o le malosi faaletino ma lagona atuatuvale.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Faailoga o le maʻi

O faʻafitauli o se tulaga faʻaleagaina e taʻua o le vaivai vaivai poʻo le valea, migraine-e pei o le tiga e mou atu pe a uma ona 'ai. A oʻo mai osofaʻiga i le po, ona latou aʻafia ai lea i mea e tutupu i le moe, miti mamafa, faʻavevesi le atuatuvale, ma le leai o se mataala. O le vevela tele e masani ona tupu i le po.

O le mea sili ona faigofie i lenei tulaga, o tamaiti, talavou ma tupulaga talavou oeo loʻo faia i le inisalini togafitiga. O le maʻisuka labile i la latou mataupu e fesoʻotaʻi ma le masani poʻo le mamafa o le mamafa o le tino - o se mea taua lenei o le faʻamaonia.

O faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua o se tulaga faʻaleagaina o suiga faʻafuaseʻi i le suka i totonu o le 24 itula, o se uiga o le ketoacidosis. Manatua:

  1. faʻamatalaga manino poʻo le faʻaalia o le hypoglycemia e tupu tele,
  2. tausisia o le mamafa o le mamafa i luga o le talaaga o le maualuga o le maualuga o le suka,
  3. se faʻaopoopoga o le inumaga o le inisalini, faʻateleina le ala o le faʻamaʻi,
  4. faʻatoaagaina o faʻamaʻi poʻo isi pathoces faʻasalalau faʻataʻitaʻiga e fesootaʻi ma le metabolism carbohydrate,
  5. siakiina o le acetone i le urine.

E le gata i lea, o le maʻisuka e le mausali le foliga o le faʻamaʻi, o le uiga o le mafaufau e suia. O se taunuuga, o tagata gasegase e matamuli, faʻafeiloaʻi, latou te maua le soifua maloloina tumau ma se tali le lelei i tagata pele. Faailoa mai lagona o le atuatuvale po o le leai o se malosi, tele loimata.

O se uiga taua e tatau ona mafaufauina o se suiga faafuasei, e pei o le leai o se fiafia i gaoioiga e sili ona fiafia i ai, masalosalo, vavae ese. Faʻalogo i faailoga suiga o le osofaʻiga poʻo le euphoria. O se tasi o uiga taua e taʻua e le tusa ai ma le talaaga o se fiaai vave o loo i ai le le talafeagai i meaai, le mautonu e le 'ai i soo se mea: i se aofaiga le mautonu, i soo se taimi o le aso.

Togafitiga o le suka suka

Ina ia mafai ona e filifilia le fuafuaga saʻo, ole a manaʻomia ona e faʻamaonia le oso i totonu ole kulūkose. I lenei tulaga, o se suʻesuʻega o le suka suka maua mai i le aso - o se faʻataʻitaʻiga talitutusa e aloese ai le atinaʻe o faʻafitauli.

I le faʻaitiitia o le tui o le inisalini, e tele auala e faʻaaogaina ai: anapogi (ave 10 i le 15 aso) ma faʻagesegese (lua masina). I le taimi lava e tasi, e seasea lava ona faʻaitiitia le ala o le faʻamaʻi e ala i le faʻaitiitia o le inisalini. Ina ia faʻamaopoopoina le gaosiga o le carbohydrate, e manaʻomia e tagata gasegase ona sui a latou lava meaʻai. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaʻa faʻapitoa e tatau ona maua ai ni tulaga maualalo. Ona o lenei mea, o le faʻamatalaga faʻaalia o le a mulimulitaʻia tulaga faʻavaʻa taliaina.

E fautuaina le faia o faiga nei e le aofia ai le maʻisuka lapalai ma faʻafuaseʻi ona faʻafefe:

  • tausisia se faasologa sili ona lelei o gaoioiga faaletino,
  • faailoa mai kulūkose maualuga e le gata i le po, ae faʻapea foi i le aso (sili atu i le fa itula),
  • tui inisalini ma se algorithm puupuu poʻo se mea e fai pe tusa o le lima taimi i le aso, e muamua i luma o sauniga autu o le 'aiina o meaai,
  • ia pulea le auala saʻo lelei mo le faailoaina o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka ma ia mafai ona faʻaalia le tulaga o mea tau soifua maloloina soifuaga mo le faʻaofiina o le vaega o le hormonal.

Tuua Lau Faamatalaga