Glucophage® (Glucophage®)

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i ata vali ata e 500, 850 ma 1000 mg. Pepa o le glucophage i se fua o le 500 ma le 850 mg o le lanu lapotopoto, foliga o le lanu ma le paʻepaʻe, o se vaega papaʻe papaʻe e mafai ona vaaia i luga o le satauro, ma o le oval, biconvex foliga ma le lamatiaga i itu uma e lua i se fuataga o le 1000 mg, se vaega papaʻe tutusa i le koluse.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le metformin hydrochloride, vaega fesoasoani - povidone ma le magnesium stearate. O le ata tifaga o fualaau o Glucofage o le 500 ma le 850 mg e aofia ai le hypromelilose, 1000 mg o le Opadry mama (macrogol 400 + hypromellose).

O le numera o laʻau i totonu o se pusa tioata i luga o se pusa kesi e faalagolago i le fua o le fualaau faasaina:

  • Glucofage tablets 500 mg - i le paʻu o le alumini pepa poʻo le PVC, 10 poʻo le 20 fasi vaega, i se pepa faʻataʻaloga o le 3 poʻo le 5 paʻu ma 15 fasi vaega i se vailaʻau, i se pepa pepa o le 2 po o le 4 fusi faʻamau,
  • Pepa o le glucofage 850 mg - i le paʻu o le alumini pepa poʻo le PVC, 15 fasi pepa i le pepa pepa o le 2 po o le 4 paʻu ma 20 fasi vaega i totonu o se pusa tioata, i totonu o se pepa palota o 3 pe 5 paʻu,
  • Pepa o le glucophage 1000 mg - i le paʻu o le alumini pepa poʻo le PVC, 10 fasi pepa i le pepa, i se pepa pepa pepa o le 3, 5, 6 poʻo le 12 paʻu pepa ma 15 fasi vaega i totonu o se pepa, i se pepa faʻailoga o le 2, 3 poʻo le 4 paʻu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faʻamatalaga, faʻaaogaina le glucophage mo le ituaiga II o le maʻisuka, aemaise lava i tagata gasegase, ma le le atoatoa po o le le atoatoa o le gaioiga faaletino ma le soifua maloloina.

I tagata matutua, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina faʻatasi ai ma le inisalini poʻo isi vailaau oona o le hypoglycemic, ma le monotherapy.

I tamaiti e sili atu ile 10 tausaga, Glucofage e faʻaaogaina faatasi ma le inisalini poo le naʻo le sui sola maloloina.

Contraindications

E le o faʻamaonia le fualaau mo faʻamaʻi ma tulaga nei:

  • Faʻaaogaina o le Renal ma / poʻo le faʻaaogaina o le galuega,
  • Faʻasologa o le gaʻo ma / poʻo le faʻaaogaina ole ate,
  • Maʻi faʻamaʻi ma precomatosis
  • Ketoacidosis
  • Faʻaalia ile tino ile faʻaʻailogaina o faʻamaʻi pipisi ma le tumau e fesoasoani i le atinaʻe o hypoxia o meaola (faʻaleagaina o le myocardial, o le fatu ma le manava o le tino, ma isi),
  • Manua ogaoga ma taotoga o loʻo faʻaalia ai le togafitiga o le inisalini,
  • O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻi inu, teteʻi,
  • Lactic acidosis
  • O le ava malosi ma le aano o le ethanol,
  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • Toto
  • Faʻaaloalo i se taumafa maualalo-kalori.

O le faʻaaogaina o le Glucophage i fafine i le taimi o le susu, tagata gasegase e sili atu i le 60 tausaga le matua ma tagata e faia galuega mamafa mamafa (e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le mafai ona atiaʻe le lactic acidosis) e manaʻomia ai le faʻaeteete.

Tosiga ma le pulega

O le fualaau faasaina ua fuafua mo le tautala tautala (tautala).

Pe a faʻatonuina i tagata matutua e avea o se sui o le monotherapeutic ma i le tuufaatasiga ma isi fualaau oona, o le fua o le Glucofage, e tusa ai ma faatonuga, e 500 pe 850 mg mai le 2 i le 3 taimi i le aso i taimi o taumafataga pe a maeʻa foi taumafataga. Faʻalagolago i le kulūkose i totonu o le toto, o le siʻitia lemu o le fualaau e mafai i le lumanaʻi.

Ole fua ole tausiga, o se tulafono, mai le 1500 i le 2000 mg i le aso. Faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e mafai ona maua ile vaevaeina o le dose i aso taitasi e 2-3 inumaga. O le maualuga ole faʻatagaina ole Glucofage i aso taitasi e 3000 mg.

O le siitia malie o le fualaau e faaleleia ai le gafatia o le fualaau faasaina e le gastrointestinal tract.

A faʻaaogaina le kullufafa i le faʻatasi ma le inisalini, o le fua muamua o le vailaʻau e 500 pe 850 mg 2-3 taimi i le aso, ma o le fua o le insulin e filifilia taitoatasi, e faʻavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Tamaiti talavou ma tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matua ua faatonuina le 500 pe 850 mg o le vailaʻau faʻatasi i le aso ma pe a maeʻa foi taumafataga. O le faia o le fetuunaiga e le faia muamua nai lo le 10-15 aso o togafitiga ma e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole maualuga pito i luga ole aso ole tamaititi e mafai ona tuʻuina i le 2000 mg, e vaevaeina ile 2-3 doses.

Mo tagata matutua, o le fua o le metformin e filifilia taʻitasi, siakiina e le aunoa le galuega faʻapitoa.

Ou te aveina glucophage i aso uma, e aunoa ma le faalavelave. O le faamutaina o togafitiga e tatau ona lipotia i le fomaʻi.

Faʻaiʻuga

I le taimi o le faʻaaogaina o le Glucofage, aʻafiaga aʻafiaga e pei ole:

  • O le le lava o le manaʻo, gasegase ma le vomia, o se tofo gaosi i le oral vevela, flatulence, manava manava, tiga o le manava (e masani ona tupu i le amataga o togafitiga ma pasi na oi latou lava),
  • Lapatitis adidosis (faʻamalosolo o fualaau oona e manaʻomia), fualaʻau B12 vaivai ona o le malabsorption (ma togafitiga faaumiumi),
  • Melamblastic anemia,
  • Paʻu o le paʻu.

Faatonuga faapitoa

E ono mafai ona faʻaitiitia le faʻaalia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e le faʻafoega faʻapitoa o faʻamaʻi, antispasmodics, poʻo mea e maua ai le atropine. Afai o faʻamaʻi pipisi i le taimi o le faʻaaogaina o le glucophage e tupu pea, o le fualaau faasaina e tatau ona faamutaina.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona e lafoaia le ava malosi ae le o le tagofia o vailaau e aofia ai le ethanol.

O analogues fausia o fualaau faasaina o Siofor 500, Siofor 850, Metomime 850, Metomalu 500, Glimfor, Bagomet, Gliformin, Metformin Richter, Vero-Metformin, Siofor 1000, Dianormet, Metospanin, Formmetin, Metformin, Glyukofazh Long, Metfogmin 1000, Novoformin Pliva, Metadiene, Diaformin OD, Nova Met, Langerin, Metformin-Teva ma Sofamet.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tusa ai ma faʻatonuga, e fautuaina Glucofage ia teuina i se nofoaga malulu, saogalemu le puipuia mai le susu ma faʻasaʻo le susulu o le la.

O le ola o Glucofage 500 ma le 850 mg o le 5 tausaga mai le aso na gaosia ai, Glucofage 1000 ma XR - 3 tausaga.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Ata 3D

Palama vali ata1 le.
mea galue malosi:
metformin hydrochloride500/850/1000 mg
tagata faʻapitoa: povidone - 20/34/40 mg, magnesium stearate - 5 / 8.5 / 10 mg
ata tifaga: otaota o le 500 ma le 850 mg - hypromellose - 4 / 6.8 mg, fua o le 1000 mg - Opadry mama (hypromellose - 90.9%, macrogol 400 - 4.55%, macrogol 800 - 4.55%) - 21 mg

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

500 ma le 850 mg pepa: paʻepaʻe, taamilosaga, biconvex, ufiufi-ata, i le vaega laugatasia - tutusa le paʻepaʻe paʻepaʻe.

1000 mg tablets: paʻepaʻe, oval, biconvex, ufiufi i se ata vali ata, ma se notch i itu uma e lua ma le togitogiga "1000" i le tasi itu, i totonu o se koluse - o se paʻepaʻe papaʻe tutusa.

Pharmacodynamics

Metformin e faʻaitiitia ai le hyperglycemia e aunoa ma le taʻitaʻia i le atinaʻeina o le hypoglycemia. E le pei o le sulfonylurea, e le faʻamalosia ai le manava o le inisalini ma e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina. Faateleina le lagona o le taliaina o le toto i le inisalini ma le faʻaaogaina o le kulukose e sela. Faʻaititia le galu glucose gaosia e ala ile taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Tuai le faʻaaogaina o le intestinal absorption o le kulukose. Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen e ala ile galue i glycogen synthetase.

Faʻateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o tagata gaosi pusa glucose transporters. E le gata i lea, o loʻo i ai sona aoga aoga i le lipid metabolism: e faaitiitia ai le mea o le aofaiga o le cholesterol, LDL ma triglycerides. A oi ai le metformin, o le tino o le maʻi e tumau pea le falemaʻi pe faʻaititia foi le faʻalelei. O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai le aoga o le fualaau oona Glucofage ® mo le puipuia o le maʻisuka i tagata gasegase ei ai togafitiga faʻatasi ai ma isi faʻafitauli faʻafitauli mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, lea na le mafai ai e le olaga ona suia le pulea lelei o le maʻisuka.

Pharmacokinetics

Tuʻua ma tufatufaga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le metformin e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai. O le bioavailability atoatoa e 50-60%. Fmax (e tusa ma le 2 μg / L poo le 15 μmol) i le plasma e ausia i le mavae ai o le 2.5 itula. Faatasi ai ma le taumafaina o meaai, o le absorption o le metformin ua faaitiitia ma faatuai.

Metformin vave ona tufatufaina atu i totonu o le tino, e masani lava e le noatia i masini plasma.

Metabolism ma le faʻamalosi. E faʻaaogaina i se tikeri sili ona vaivai ma faʻamalosi e fatugaʻo. O le kiliaina o le metformin i mataupu maloloina o le 400 ml / min (4 taimi e sili atu nai lo le Cl creatinine), lea e faailoa mai ai le i ai o le gaioiolosi malosi. T1/2 pe a ma le 6.5 itula. I le le atoatoa, T1/2 faʻalauteleina, ei ai le lamatiaga o le faʻateleina o fualaau faasaina.

Faailoga o fualaau faasaina Glucofage ®

ituaiga 2 maʻisuka, aemaise lava i tagata gasegase ma le tele o meaʻai, faatasi ai ma le le atoatoa o le soifua maloloina o meaʻai ma gaioiga faaletino:

- i tagata matutua, e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemral or insulin,

- i tamaiti mai le 10 tausaga le matua e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ma le inisalini,

puipuiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase ei ai vailaau muamua ma isi tulaga lamatia mo le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2, lea na le mafai ai e le olaga ona suia suiga o olaga i le atoatoa o le puleaina.

Tina ma le lactation

O le maʻisuka lē faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga e fesootaʻi ma le tele o aʻafiaga o le fanau mai o faaletonu ma le tino faaletino. Ole aofaiga ole aofaʻi o faʻamatalaga e taʻu mai ai o le faia o metformin i fafine maʻitaga e le faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe o faaletonu o fanau i tamaiti.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foʻi ma le mea e tupu i le maitaga i tua o le aveina o le metformin ma le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faamuta le vailaʻau, ma i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini o togafitiga ua faatonuina. E taua le faatumauina o le kulukose i totonu o le plasma toto i le tulaga e sili ona latalata ile masani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faaletonu ole fetal.

Metformin e pasi i susu susu. O aʻafiaga o pepe faatoa fananau mai i le taimi o le fafagaina ao faia le metformin e le o matauina. Ae ui i lea, ona o le tapulaa ole aofaʻi o faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ao faagasolo le susu ole pepe e le fautuaina. O le faaiuga e taofi le susu-susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia ai aʻafiaga i le pepe.

Fegalegaleaiga

Iuline-e aofia ai le leitio: faasaga i le talaaga o le gasegase o le gaioiga o tagata mamaʻi i le maʻisuka, o le faʻataʻitaʻiga X-ray e faʻaaoga ai iodine e mafai ona aʻafia ai le atinaʻe o lactic acidosis. Togafitiga ma le Glucofage ® e tatau ona faamutaina i le 48 itula ao lei oʻo i le taimi o le suʻega X-ray e faʻaaoga ai iodine-e iai le radiopaque agents ma e le tatau ona toe faʻaauau i totonu o le 48 itula mulimuli ane, pe a faʻapea o le galuega toeititi na aloaia e masani lava i le taimi o le suʻega.

Alu: i le inu malosi o le ava malosi, o le tulaga lamatia o le atinaʻe o le lactic acidosis e faʻalauteleina, aemaise lava i le tulaga o le le paleni o meaai, mulimuli i meaai maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le le mafaia o le ate. A o ave le fualaau faasaina, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma vailaau oona ei ai le éthanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

Danazole: o le pulega tutusa o le danazol e le fautuaina ina ia aloese ai i le hyperglycemic effect of the latter. Afai e manaʻomia le togafitiga ma le danazol ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o fualaau o le Glucofage ® i lalo o le puleaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Chlorpromazine: pe a ave i inumaga tele (100 mg / aso) faʻapupula le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia le faʻamalolo o le inisalini. I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le fetuʻunaʻi o togafitiga i lalo o le puleaina o le toto glucose concentration.

GKS polokalama faʻapitoa ma faʻalapotopotoga faʻaitiitia le kulupu o le kulukose, faʻaititia le maualuga o le kulukose i le toto, o nisi taimi e mafua ai le kososis. I le togafitiga o corticosteroids ma pe a uma ona taofi le faʻaaogaina o le mea mulimuli, o le fesuiaiga o le fualaau oona Glucofage ® e manaʻomia i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Diuretics: o le faʻaaogaina tutusa o togafitiga o le loop loop can lead to the development of lactic acidosis ona o le gafatia o le gaioiga o le tino. Glucofage ® e le tatau ona faʻamaonia pe afai o le Cl Creatorinine e sili atu ile 60 ml / minute.

Injectable β2-o le faʻataʻitaʻiga: faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaosofia o le β2-aʻoaʻoina. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. A talafeagai, e fautuaina le inisalini.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau o loʻo taʻua i luga, o le tele o le siakiina o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le fua o le metformin e mafai ona fetuunai i le taimi o togafitiga ma pe a maeʻa.

Vailaau faʻamaʻi pipisi, e ese mai i le inisinia ACE, atonu e faʻaititia ai le kulukose toto. Afai e manaʻomia, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage ® faatasi ma sulfonylurea o meaola, insulin, acarbose, salicylates, o le atinaʻe o le hypoglycemia e mafai.

Nifaipine faʻaopoopo le absorption ma Cmax metformin.

Fualaau faasaina (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim ma vancomycin) faalilolilo i totonu o le lapisi tupales e tauva ma metformin mo masini feaveai o taavale ma e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o lana Cmax .

Tosiga ma le pulega

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemous o le maʻisuka ituaiga 2. Ole fua amata muamua ole 500 poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso pe a oʻo i taimi o taumafataga.

O aso uma e 10-15, e fautuaina e fetuunai le fua faatatau e mafua mai i le fuaina o le maualuga o le kulukose i le plasma toto. Faʻaitiitia lemu i le fesoasoani e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina e masani ona 1500-2000 mg / aso. Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. O le maualuga o le dose e 3000 mg / aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

O tagata e maua metformin i doses o le 2000-3000 mg / aso e mafai ona tuʻuina atu i le vailaʻau Glucofage ® 1000 mg. O le maualuga ole fua fautuaina ua 3000 mg / aso, ua vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o le fuafuaina o le fesuiaiga mai le ave o se isi sui o le tino: e tatau ona e taofia le toe tago i se isi vailaau ma amata ona ave le fualaau oona Glucofage ® i le fua faatatau o loo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini. Ina ia ausia le lelei o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga. Ole fua masani muamua o le Glucofage ® e 500 poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Monotherapy mo vailaʻau. O le masani masani o le 1000-1700 mg / aso pe a mavae le taimi o taumafataga, vaevaeina i le 2 atumaga.

E fautuaina ina ia faʻaauau pea ona faʻafoe le mafaufau e iloilo ai le manaʻoga mo le faʻaaoga atili o le fualaau faasaina.

Faʻasalaga o Renal. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaogaina o le le atoatoa (Cl creatinine 45-59 ml / min) i le leai o ni tulaga e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le siako.

Tagata maʻi ma Cl creatinine 45-59 ml / min. Ole fua muamua ole 500 poʻo le 850 mg i le aso.O le maualuga o le dose e 1000 mg / aso, e vaevaeina i le 2 atumaga.

E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le galuega o le Renal (i le 3-6 masina).

Afai o Cl creatinine e sili atu i le 45 ml / min, e tatau ona taofi vave le vailaʻau.

Tuai. Ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le galuega, e tatau ona filifilia le fua o le metformin i lalo o le siakiina masani o faailoilo o le galuega faifaʻatonu (fuafua le faʻatupulaia o le creatinine i le ogaoga a itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga).

Tamaiti ma talavou

I tamaiti mai le 10 tausaga, Glucofage ® e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le kulimi amata masani e 500 poʻo le 850 mg 1 le taimi i le aso pe a oʻo i le taimi o taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fualaau e faʻavae i luga o le faʻamamafa o le kulukose toto. Ole fua maualuga o aso taitasi o le 2000 mg, vaevaeina ile 2-3 doses.

Glucofage ® e tatau ona faia i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Afai e le toe faʻaaogaina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faʻasalaga

A faʻaaogaina le metformin i se fuasei e oo atu i le 85 g (42.5 taimi le maualuga o le aso), e le o tausia le atinaʻeina o le hypoglycemia. Peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le siako acidosis sa matauina. O le taua o le sologa lelei poʻo le aʻafiaga o aʻafiaga e ono aʻafia ai le atinaʻe o lactic acidosis (faʻafesoʻotaʻi "faatonuga faʻapitoa").

Togafitiga: i le tulaga o faailoilo o le lactic acidosis, e tatau ona taofi le togafitiga i le fualaau faasaina i le taimi lava lea, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave, ma, i le fuafuaina o le maualuga o le lactate, e tatau ona faamanino le suʻesuʻega. O le fua sili ona aoga e aveese ai le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi. O togafitiga faʻapitoa e faia foi.

Faʻatau

Laasaga uma o le gaosiga, e aofia ai le tuʻuina atu o le pulea lelei. Merck Sante SAAS, Farani.

Luga o le upega tafaʻilagi: Centre de Producion Semois, 2, rue du Pressoir Ver, 45400, Semois, Farani.

Pe i le tulaga o le afifiina o le fualaau faasaina LLC Nanolek:

Faʻatūina o le faʻataʻitaʻiga o vailaʻau ma le afifiina (afifiina muamua) Merck Santé SAAS, Farani. Faletusi o le Center Semois, 2 rue du Pressoire Ver, 45400 Semois, Farani.

Maualuga (faʻatauina o tagata) ma le tuʻuina atu o le pulega lelei: Nanolek LLC, Rusia.

612079, itu o Kirov, itu o Orichevsky, lafumanu, taulaga faʻapitoa "NANOLEK"

Laasaga uma o le gaosiga, e aofia ai le tuʻuina atu o le pulea lelei. Merck S.L., Sepania.

Lauga o le upega tafailagi: Polygon Merck, 08100 Mollet Del Valles, Barcelona, ​​Sepania.

Faʻamaumauga resitalaina: Merck Santé SAAS, Farani.

O tagi mai tagata faatau ma faʻamatalaga i mea faʻalavelave e tatau ona lafo atu i le tuatusi o le LLC Merk: 115054, Moscow, ul. Tupe, 35.

Tel.: (495) 937-33-04, (495) 937-33-05.

Soifua maloloina o fualaau faasaina Glucofage ®

500 mg ata e vali ata-ata - 5 tausaga.

500 mg ata e vali ata-ata - 5 tausaga.

mea e ufiufi ai le vevela i se ata vevela e 850 mg - 5 tausaga.

mea e ufiufi ai le vevela i se ata vevela e 850 mg - 5 tausaga.

pusa vela ata 1000 mg - 3 tausaga.

pusa vela ata 1000 mg - 3 tausaga.

Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso na faʻauʻuina i luga o le afifi.

Glucopeli. Faʻasologa

Pusa mo le tautala tautala tautala (tautala).

E faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo (faatasi ai ma le tofiaina o isi vailaʻau oona).

O le laasaga muamua o le 500 mg o le fualaau faasaina, i nisi tulaga - 850 mg (i le taeao, i le aoauli, ma le afiafi i luga o le manava atoa).

I le lumanaʻi, e faʻateleina le fuainumera (pe a manaʻomia ma na o le maeʻa ona faʻatalanoaina se fomaʻi).

Ina ia faatumauina le togafitiga o le fualaau faasaina, e masani lava ona manaomia se fualaau ile aso - mai le 1500 i le 2000 mg. O le tui e faasaina e sili atu i le 3000 mg ma luga!

Ole aofaiga o aso taitasi e tatau ona vaevaeina i ni tolu pe fa taimi foi, lea e talafeagai e puipuia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

Manatua E tatau ona faʻaopoopo le fua o aso taitasi mo le vaiaso, faʻagesegese, ina ia aloese mai aafiaga le lelei. Mo tagata gasegase na muamua ave fualaau faasaina ma le metformin oona malosi i se aofaiga mai le 2000 i le 3000 mg, E tatau ona ave fualaau o kullufafa i se fua o le 1000 mg i le aso.

Afai e te fuafua e mumusu e te tago i isi vailaʻau e aʻafia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic, e tatau ona e amata ave fualaau o le kalapu i le pito i lalo o le tau fautuaina, i le tulaga o le monotherapy.

Glucopeli ma le inisalini

Afai e te manaʻomia se inisalini faaopoopo, e na o le togi e faʻaaoga ai le fomaʻi.

O togafitiga ma le metamorphine ma le inisalini e tatau ai ina ia maua ai se aofaiga patino o le kulukose i totonu o le toto. O le algorithm masani o se pusa 500 mg (itiiti ifo i le 850 mg) lua pe tolu taimi i le aso.

Fuataga mo tamaiti ma talavou

Mai le sefulu tausaga ma le matua - e avea o se vailaau tutoatasi, pe o se vaega o togafitiga (faatasi ai ma le inisalini).

O le fua muamua (tasi) i aso taitasi o le tasi papafa (500 poʻo le 850 mg.), O le mea lea e ave i ai. Faatagaina e ave le fualaau mo le afa itula pe a uma ona 'ai.

Faʻavae i luga o se aofaiga faapitoa o le kulukose i totonu o le toto, o le fualaau o le vailaau faʻasaina e faʻalemu lemu (laina - a itiiti ifo ma le tasi i le lua vaiaso). O le fualaau mo tamaiti e faʻasaina mai le faateleina (silia ma le 2000 mg). O le vailaau e tatau ona vaevaeina i le tolu, ia le itiiti ifo i le lua inumaga.

Faʻatasiga e le faatagaina i soʻo se mataupu

X-ray contrast agents (faatasi ai ma le iodine content). O le suʻesuʻeina o le leitio e mafai ona avea ma se faʻalavelave mo le atinaʻeina o le acidic lactic mo se tagata maʻi e maua ai le maʻisuka.

E le toe faʻaaogaina le glucopifa i le tolu aso ao leʻi faia le suʻesuʻega ma e le o toe tolu aso talu ona maeʻa (i le aofaʻi, faatasi ai ma le aso o le suʻesuʻega - vaiaso). Afai e le lelei le faʻatulagaina o le galuega e tusa ai ma taunuuga, o lenei vaitaimi e faʻateleina - seia oʻo ina toe faʻafoisia le tino i le masani.

E talafeagai le aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina pe'āfai o loʻo i ai le tele o le ethanol i totonu o le tino (inu ava malosi). O lenei tuufaatasiga e taʻitaʻia ai le faʻatulagaga o aiaiga mo le faʻaalia o faailoga o le lactic acidosis. O le maualalo o le kalori meaai poo le le lelei o meaai, aemaise lava ile talaaga o le faaletonu o le ate, e matua faateleina ai lenei tulaga lamatia.

Faaiuga Afai e ave e le tagata maʻi le fualaau faasaina, e tatau ona ia lafoaia atoa le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga ava, e aofia ai vailaau faʻasaina e aofia ai le ethanol.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le faʻaeteete

Danazole O le faʻaaogaina tutusa o le Glucofage ma Danazole e le manaʻomia. O Danazole e matautia i se faʻafefe o le hyperglycemic. Afai e le mafai ona teenaina mo mafuaʻaga eseese, o le a manaʻomia le faʻaleleia lelei o le kulupu ma le siakiina faifai pea o le kulukose o le toto.

Chlorpromazine i se aso tele aso (sili atu i le 100 mg), lea e fesoasoani i le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le mafai ona tuʻuina atu le inisalini. E manaʻomia se fetuʻunaʻiga ole fomaʻi.

Antipsychotics. Ole togafitiga ole gasegase ile antipsychotics e tatau ona malilie i le fomaʻi. O le faʻasologa o le Glucofage e tatau ona faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

GCS (glucocorticosteroids) e aʻafia ai le faʻapalepale o le kulukose - o le maualuga o le kulukose o toto i luga o le toto, e mafai ona mafua ai le kososis. I ia tulaga, e tatau ona faʻaaogaina le glucopifa e faʻavae i luga o le aofaiga patino o le kulukose i totonu o le toto.

O faʻasolosolo i le taimi e faʻatasi ai ma le glucophage e oʻo atu ai i le lamatiaga o le alotosic acid. I le CC mai le 60 ml / min ma le lalo ifo, e le o faʻamaonia le keli.

Faʻataʻitaʻiga. Pe a ave le Beta 2-adrenergic agonists, o le maualuga o le kulukose i totonu o le tino e tulaʻi foi, lea e manaomia ai nisi taimi ole inisalini mo le tagata maʻi.

O faʻamaʻi le ACE ma vailaau faʻamalosi uma e manaʻomia ai le faʻaleleia o le metformin.

Sulfonylurea, insulin, acarbose ma salicylates pe a faʻapipiʻi faatasi ma le glucophage e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

Tina ma le lactation. Taunuuga Taunuuga

E le tatau ona gaosia le glucopifa i le maitaga.

O le maʻisuka malosi o se maʻi le atoatoa o le fomaʻi. I le taimi uumi - soifua faʻaletino faaletino. Afai e fuafua se fafine e maua pe o loʻo i le amataga o le maitaga, e tatau ona mumusu e ave le fualaau oona Glucofage. Ae, o le togafitiga o le inisalini e faʻamaonia e tausia ai le fua ole kulukose moomia.

Faʻaiʻuga

Se pasene laitiiti o le lactic acidosis. O le faʻaaogaina umi o le glucophage e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaititia o le vailaʻau B12. O le faafitauli e tatau ona mafaufauina i tagata mamaʻi ma faʻamaoniga o le anemia measina.

Faʻaleagaina o le tofo.

  • O osofaiga o le gaioiga ma le vili.
  • Tatala
  • Paʻu o le tino.
  • Manua le mama.

Faʻalogo! O ia faailoga e naʻo totonu o nai aso muamua ma vaiaso o le ave o fualaau faasaina. Mulimuli ane, o itu taua e alu ese na oi latou.

Faailoga o le erythema, sina vevela, o nisi taimi o le paʻu o le paʻu.

Foʻu ma le biliary tract

E le o matauina ia tulaga o le gase o le ate, e oo lava i le tele o taimi - faʻaalia o le hepatitis. E tatau ona faʻaumatia le metformin, lea e mafai ona vavaeeseina atoatoa le itu.

Mo maʻi. Faamatalaga taua i luga o le acidosis lactic

Lactic acidosis e le o se faʻamaʻi masani. Ae ui i lea, o fuafuaga talafeagai uma e tatau ona faia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lona faʻamaoniga, talu ai ona o faʻamaʻi e faʻaalia i ni faʻalavelave ogaoga ma se maualuga maualuga o le soifua maloloina.

O le acidosis lactic e masani lava ona faʻaalia i maʻi o loʻo maua le metamorphine o loʻo i ai le faaletonu ogaoga ona o le maʻisuka.

O isi faʻafitauli aʻafia e aofia ai:

  • Faailoga o le maʻisuka faʻamaʻi.
  • Faʻaaliga faʻapitoa.
  • Umi taimi o le le paleni o meaai.
  • O vaega tetele o le ava malosi.
  • Faailoga o le hypoxia.

E taua. E taua le gauai atu i faailoilo o le amataga o le lactic acidosis. O se faailoga lea o le faʻamaoniga, faʻaalia i le maso muscle, dyspepsia, tiga o le manava ma le general asthenia. Acidotic dyspnea ma le maalili o le maalili, o ni faailoga i luma o se paʻu, o loʻo taʻu mai ai foi le maʻi. Soo se faailoga o le acidosis metabolic o le faavae lea mo le faamuta vave o le fualaau faasaina ma le sailia vave o togafitiga faafomai.

Glucopeli i taimi o taotoga

Afai o le tagata gasegase ua fuafuaina mo taotoga, e tatau ona le toe faʻaaogaina le metformin pe a ma le tolu aso ao le i faia le taotoga. O le toe amataina o le fualaau faasaina ua na o le maea lava o se suʻesuʻega o le galuega toe fuataina, o le galuega lea na maua ai le faamalieina. I lenei tulaga, e mafai ona ave le kalalu i le aso lona fa talu ona taoto.

Totoga o galuega tau fatu

Metformin ua faʻateleina e fatugaʻo, o lea o le amataga o togafitiga e masani lava ona fesoʻotaʻi ma suʻesuʻega suʻesuʻega (suʻesuʻega o le creatinine). Mo i latou e le o faʻalavelaveina a latou gaioiga, ua lava lea e faia ai suʻesuʻega faafomaʻi i le tausaga. Mo tagata ei ai tulaga lamatia, faʻapea foʻi ma tagata matutua, o le naunautaiga o QC (le tele o le creatinine) e tatau ona faʻafa i le fa taimi i le tausaga.

Afai o togafitiga faʻasolosolo ma vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina mo tagata matutua, e mafai ona tupu faʻamaʻi fatuga, o lona uiga e manaʻomia le mataʻituina lelei e fomaʻi.

Glucopeli i tamaititi

Mo tamaiti, o le fualaau faasaina ua naʻo le taimi lava e faʻamaonia ai le siama i le taimi o faʻataʻitaʻiga faafomaʻi lautele.

O suʻesuʻega faʻapitoa e tatau foi ona faʻamaonia le saogalemu mo le tamaititi (tuputupu ae ma le tamaititi). E manaʻomia le vaavaaiga masani o togafitiga faafomaʻi ile togafitiga o tamaiti ma tamaiti.

Sauniuniga saogalemu

Puleaina meaʻai taumafa lea e tatau ona faʻaaogaina ai le gaʻo i le tele o le aofaiga ma tutusa lava.

Afai o loʻo e mamafa tele, e mafai ona e faʻaauau pea le taumafa o le hypocaloric, ae na o le 1000 - 1500 kcal alauni o aso taitasi.

E taua. O suʻega masani mo suʻega mo le puleaina e tatau ona avea ma tulafono faʻatulafonoina mo i latou uma o loʻo tagofia le fualaau oona Glucofage.

Glucofage ma le avetaavale

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e masani lava ona le fesootaʻi ma le faʻafitauli o taavale faʻataʻavalevale poʻo auala faigaluega. Ae o togafitiga faʻapitoa e ono mafai ona avea ma se tulaga lamatia mo le hypoglycemia. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O vailaʻau faʻatasi ma le faʻasolosolo o le tino e mafai ona afaina ai le tino ma.

O se tasi o nei fualaau oona, o le faʻamaʻi ma faʻamaʻi aʻafiaga e le tutusa ma lona lelei.

Ole vailaʻau taua lenei, e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻisuka.

O le glucophage o se vai e maua ai le suka e faʻamautuina mo le faʻamalosia o le inisalini. O le tuufaatasiga o le vailaʻau o le hydrochloride.

Glucofage tablets 750 mg

Talu ai ona o le taofiofia o le gluconeogenesis i le ate, o le tino e maualalo ai le toto suka, faaleleia le lipolysis, ma faalavelave i le ave o le kulukose i totonu o le vaega o meaʻai.

Talu ai ona o lona tino o le hypoglycemic, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia mo maʻi faʻaleagaina nei:

E mafai ona ou aveina taʻaloga pe a fai ni fualaau?

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, i le vaitaimi o le suʻeina o vailaʻau e le faʻaseseina. I le faaiuga o le seneturi mulimuli, sa i ai se manatu faafeagai. O le sui o le hypoglycemic ma le mamafa o le mamafa na mafua ai le siama lactic.

Na faʻasaina le faʻaaogaina o Metformin ma le faʻaogaina.

Muamua auga o fualaau oona e mafua ai aafiaga taua, e aofia ai se lamatiaga o le faatulagaina. O se tulaga e lamatia ai le ola lea e oʻo ai le maualuga o le kulimi lactic i le tino.

O le sili atu o le lactate e fesootaʻi ma le solia o le gaosia o le tino-base i totonu o le tino ma le le lava o le inisalini i le tino, o lona gaioiga o le talepeina lea o le kulukose. A aunoa ma le faanatinatiina o le tausiga faafomaʻi, o se tagata i lenei tulaga. Faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi tau vailaau faʻatekinisi, na faʻaititia ai le itu o le faʻaogaina o le hypoglycemic.

  • Aua nei faatagaina le manava,
  • e tatau ona e mataʻituina le manava talafeagai i le taimi o toleniga,
  • aʻoga e tatau ona faʻatinoina, faatasi ai ma le faʻatagaina o le malologa mo le toe faʻaleleia,
  • ave le mamafa e tatau ona faateleina lemu,
  • afai e te lagona se lagona mu i totonu o le musele, e tatau ona faʻaitiitia le malosi o faʻatinoga,
  • e tatau ona faapaleniina i mea sili ona lelei o vitamini ma minerale, e aofia ai le magnesium, vitamini B,
  • o le meaai e tatau ona aofia ai le aofaʻiga talafeagai o meaʻai gaʻo maloloina. Latou te fesoasoani e solo i lalo le palapala lactic.

Glucopeli ma le tino

O le tino o le tino e faʻaaogaina gaʻo ma avea ma punaoa malosi.

O penefiti e talitutusa ma mea e fau ai fale aua o ni mea talafeagai mo le fausiaina o maso.

I le leai o ni gaʻo, o le tino e faʻaaogaina gaʻo mo le malosi, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le gaʻo o le tino ma le faʻavaeina o le maso. O le mea lea, e tausisia e le tino potopoto le faamamaina o le tino.

O le faiga o galuega a Glucophage o le taofiofi lea o le faagasologa o le gluconeogenesis, lea e fausia ai le kulukose i le tino.

O le fualaau faasaina e afaina ai le mimitiina o gaʻo, lea e fetaui ma galuega e tuliloa e le bodybuilder. I le faaopoopo atu i le taofia o le gluconeogenesis, o le fualaau faasaina e faateleina ai le tui o le inisalini, maualalo ai le cholesterol, triglycerides, lipoproteins.

O i latou o tagata muamua e faʻaaogaina fualaau faʻasaina e susunuina ai gaʻo. O le gaioiga o fualaau faasaina e tutusa ma galuega a le tagata taʻaalo. O se vailaau oona e mafai ona fesoasoani i le faatumauina o se taumafa maualalo ma le ausia o taunuʻuga tau taaloga i se taimi puupuu.

Aafiaga i fatugaʻo

O se vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai fatugaʻo. O le vaega malosi e masani lava e le o le metabolised ma e leʻo suia e fatugaʻo e le suia.

I le le lava o le galuega, o le mea o loʻo gaoioi e le lelei, o le faʻaitiitia o le faʻamalologa, lea e fesoasoani i lona faʻapipiʻiina i totonu o masini.

I le taimi o le togafitiga, o le mataʻituina faifaipea o le faamamaina o le tino ma le maualuga o le suka i totonu o le toto e talafeagai. Ona o le aʻafiaga o le vailaau i luga o le gaioiga o fatugaʻo, e le fautuaina e ave se vailaau mo le le toe faʻaaogaina.

Aafiaga i luga o le agavaʻa

O le glucopifa e le o se vailaau faʻamalo ma e le aʻafia ai le toto toto. I nisi itu, e mafai ona aafia ai le tulaga o ovaries.

O le vailaʻau e faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini ma afaina ai faʻafitauli o le tino, lea e masani ai mo le polycystic.

O fualaau oona e masani ona faatonuina mo tagata gasegase i le gaioiga, mafatiaga ma le sosolo. O le toe faʻafouina o le lagona o le insulin na faʻaogaina lelei i le togafitiga o le le maua o le tamaititi e mafua mai i le le mautonu o le tino.

Ona o lana gaioiga i luga o le pancreas, faʻaaogaina ma faaumiumi le faʻaaogaina o vailaʻau oona e faʻamalosi e aafia ai le gaioiga o tamaiti. E mafai ona sui le taamilosaga.

Pe o latou malosi mai le fualaau faasaina?

O se sui o le hypoglycemic, ma le lelei o mea taumafa, e le mafai ona tau atu i le meaʻai, talu ai e poloka ai le malepelepe o gaʻo i totonu o le tino. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia le tali a le tino i le.

Glucopifa fesoasoani e toe faʻaleleia le polotini ma le gaʻo, lea e taʻitaʻia ai le gau.

I le faʻaopopo atu i le faʻaaogaina o le hypoglycemic, o le vailaau faʻamalosi e poloka ai le gaʻo o gaʻo ma lona faʻaputu i le ate. E masani lava, a faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le manaʻo, o le a faigofie ai ona pulea le taumafataga.

O le fualaau faasaina e leai se aafiaga tuusaʻo i le tino. E na o le afaina ai o le gaʻoina o meaʻai gaʻo, faʻaitiitia o le suka toto ma faʻaleleia le tali i le inisalini.

O le faʻaaogaina o le glucophage e le o se panacea mo le meaʻai, e tatau ona e vaʻavaʻai i le faʻagata i le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi ma ia malosi faaletino. Talu ai o le mea galue malosi e aʻafia ai gaioiga galue, o le tausisia e faʻamalosia.

Tuua Lau Faamatalaga