Rosuvastatin: faatonuga mo le faʻaaoga, lapataiga ma iloiloga

Faamatalaga talafeagai i 18.07.2014

  • Igoa Latina: Rosuvastatin
  • ATX Code: C10AA07
  • Mea aoga: Rosuvastatin (Rosuvastatin)
  • Foafoa: CANONPHARMA, Rusia

O laulau taʻitasi e ufiufi ata. O le mea autu o le rosuvastatin.

  • suauu maso
  • magnesium stearate,
  • microcrystalline cellulose,
  • povidone
  • calcium hydrogen phosphate dihydrate.

Le tuufaatasiga o le atigi ata:

  • selesele AQ-01032 mumu,
  • titanium dioxyide
  • hypelloli,
  • macrogol-400,
  • macrogol-6000.

E faʻatatau i le tui (10 mg, 20 mg, 40 mg), o le tuufaatasiga o le laulau e sui.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ole fualaau faasaina Rosuvatinatin e tatau ona ave:

  • i hypercholesterolemia (i le avea o se faʻaopoopoga i le meaʻai i le tulaga o isi metotia o togafitiga e le aoga),
  • i hypertriglyceridemia (o se faʻaopoopoga i le taumafataga).

Contraindications

O lenei vailaʻau e faʻasalaina i tagata e iai le vailaau oona i vaega o le fualaau faasaina.

E le gata i lea, o faʻamaʻi nei o le faʻamaonia lea i le ave o le fualaau muamua:

At o maitaga ma susu o le fualaau faasaina foi ua solia.

Lapatai atu e inu lenei vailaʻau i tagata e:

  • sepsis,
  • i taimi o taotoga taotoga,
  • i afaina o le endocrine,
  • ma ni manuʻa.

E tatau foi ona e faʻaeteete i le faʻaaogaina o Rosuvastatin i sui o le tuuga a Asia.

Mo tagata ei lalo ifo o le 18 ma le atoa le 65 o tausaga, e le fautuaina lenei vailaʻau.

Faʻaiʻuga

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le tele o alalaupapa o aʻafiaga o aʻafiaga e mafai ona tupu:

Polokafe masikosolo:

Nervous system:

Malosiaga o le tino:

Urinary system:

  • faʻamaʻi
  • tiga i le pito i lalo.

Gaosiga gasegase:

Loto o le fatu:

Fegalegaleaiga

Anetusi e na o le taimi lava (pe tusa ma le 2 itula) e mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa ona tago i lenei vailaʻau, talu ai o le faʻaaogaina e mafua ai ona faʻaitiitia i le faʻamasinoga o Rosuvastatin.

Erythromycin e le tatau foi ona ave faʻatasi ma le suamalie, talu ai o le aʻafiaga o le tagofia o fualaau faasaina ua faʻaitiitia.

Pani Pharmacy

Aoga: Na faauu o ia mai le College Rivne State Basic Medical College ma se tikeri i le Falemaʻi. Na faauu o ia mai le University of Medical Medical University a Vinnitsa. M.I. Pirogov ma se galuega faataitai e faavae i luga.

Aafiaga: Mai le 2003 i le 2013, sa galue o ia o se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le pule o le faleoloa falemaʻi. Na tuʻuina atu ia te ia tusi ma faʻamavaega mo le tele o tausaga o le galue malosi. O tusiga e uiga i mataupu faafomaʻi na lomia i lomiga a le lotoifale (nusipepa) ma i luga o telefoni i luga o Initaneti.

Mo i latou e le o siitia o latou vae i se tulaga ogaoga, ou te le fautuaina rosuvastine, e tele naua itu, o le taaloga e le aoga le moligao, ou te faamasinoina na o au. O lenei ua ou talia le vavao, e masani lava o LDL ma HDL, e sili atu le malosi, ae aoga foi. Ia, afai e le mafai lava ona e faia e aunoa ma le statin, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi faʻataʻitaʻiga e faʻaitiitia ai aʻafiaga, na fai mai le fomaʻi ia te au.

Ou te faia se mea tutusa o lenei fualaau faasaina, ua taʻua o le Rosuvastatin-SZ. Na tusia e le fomaʻi o le tusi ia te ia mo se taimi umi, ina ia taofia ai le fatu, na ia feagai ma le galuega o le faaitiitia o le cholesterol, ma faaitiitia mai le 7.9 i le 5.5 i le afa tausaga. E masani ona latou tusitusi e uiga i aʻafiaga, ae o le tagata lava ia e leai se mea faapena, ou te lagona le masani.

Faʻatulagaga ma fua faʻatatau

O le Rosuvastatin o le lipid-lowering drugs of the statin group. Subclass - HMG-CoA rehibitase inhibitors. Talu ai ona o lenei gaioiga faʻataʻitaʻiga, o le faʻaogaina o le lipid intracellular e faʻaitiitia, o le gaioiga o le faʻaleleia o molemoa LDL e faʻapupulaina ai le totogi, ma o se taunuuga, latou te faʻataʻapeʻave vave ma ua alu ese mai le toto. I le faʻaopoopoga, e pei o isi fuainumera, o le rosuvastatin o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le meli, e faʻasaina ai lona faʻaleagaina (faʻalavelaveina le atinaʻe vave o le atherosclerosis i le tulaga o vailaʻau), i luga o le puipui vascular (puipuia mai le vaega o le cholesterol). Matua isoenzymeaofia i le metabolism rosuvastatin - CYP2C9

O le faʻasalaga o le rosuvastatin o ni meaʻai. Latou lanu piniki i lanu, felafolafoaʻi i itu uma e lua, ufiufi i se ata tifaga. I le sese, o le mea i totonu e latalata ile lanu paepae. O le elemene autu autu i le papa maʻa - calcium rosuvastatin - e maua i le 5 mg, 10 mg ma le 20 mg. E faʻatatau i le tui, o le ituaiga o laulau e eseese. O le taamilosaga o metotia o filifiliga mo le mea galue o le 5 mg ma le 20 mg, o le pepa lautele o le 10 mg ma le 40 mg.

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatauina ni pepa paʻu i pepa paʻu o le 6, 10, 14, 15 poʻo le 30 paʻu taʻitasi, e faʻatatau i le fualaau, poʻo le 30 ma le 60 i totonu o fagu. I le faaopoopo atu i le vaega taua (i le mea moni, rosuvastatin - le igoa o le igoa faavaomalo), o le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai le tele o mea faaopoopo: povidone, maso o le sana, magnesium stearate, microcristalline cellulose. O le tuufaatasiga o le atigi e aofia ai le faʻafefiloi mago: talc, macrogol, dioxide, uʻamea uʻamea (mumu). E faʻatatau i le kamupanī, e mafai ona fesuisuiai nei mea.

I luga, na matou suʻesuʻeina le tuufaatasiga o le uluai gaosiga gasegase Canonpharma (atunuu - Rusia). I le aso foi o le a tatou mafaufau i manatu o lenei fualaau e tusa ai ma le radar (vailaʻau o vailaau), ma fuafua po o ai le gaosiga i luga o le fale talavai e sili atu i le tau ma le lelei.

Faʻaiʻuga

I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga faafomaʻi ua fautuaina i aso taitasi o le fualaau faasaina, o le rosuvastatin e mafua ai ona iai ni aʻafiaga. A leai, e le talafeagai togafitiga, o le vailaʻau e mafai ona aumaia uma le manuia ma le faʻaleagaina. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e faʻatulagaina e tusa ai ma le WHO (classification) (WHO): tele lava, masani, o nisi taimi, o vaʻavaʻavalea mataupu, o le faʻaletonu, mama e le o iloa. O le taimi nei o le a tatou faʻamalamalama saʻo poʻo a aʻafiaga e aʻafia ai ma e tatau ona amanaia mo lenei vailaʻau.

  • Faʻafitauli o tulafono a le Tamaʻitaʻi: o le atinaʻeina o le maʻisuka e le o le inisalini (TT) type 2.
  • Imunity ma le gaoioi o le gaioioiga: gaioiga o le hypersensitivity, urticaria, edema.
  • CNS - tiga i le ulu, vevela.
  • O le paʻu ma maso - tiga o le muso (myalgia), myopathy, rhabdomyolysis ona o le le atoatoa, i ni tulaga e seasea tupu (1 i le 10,000) -o loʻo puipuia i le puipuia o le myopathy. Faʻamataʻu - arthralgia, myositis. E taua le mataʻituina le maualuga o le gaioiga o le fatu o le creatin phosphokinase ma le maualuga o le faʻatupulaia (lima pe sili atu nai lo lenei tau), faʻamaonia le togafitiga faʻatasi ma le rosuvastatin.
  • Gaʻo gasegase - tiga o le manava, vaʻaia, leu.
  • Urinary system - o se porotini i le urine (proteinuria), e masani ona faʻamalosi i le faagasologa o togafitiga ma e le o se faailoga o nisi faʻamaʻi pipisi.
  • Paʻu ma le PUFA - faʻamaʻi, urticaria, faʻavave o le erythematous.
  • Huna - o le suia o le fua-fua o le enzymes o le ate - faʻaleagaina ma soʻo se faateleina.
  • Lisi o le fale suesue - bilirubin, alkaline phosphatase, gaoioiga gamma-glutamintranspeptidase atonu e faateleina, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona matauina faitioga galue mai le toto o lauroid.
  • O isi faʻaʻailoga o le asthenia.

E masani lava ona fesiligia e le au fesili le fesili - pe o le maualuga o le vevela pe a fai le suʻega? Leai, e leai. Ou te fia iloa foʻi e leai se fesoʻotaʻiga ma fuainumera ma le ava malosi, o lea e tatau ai ona taofi le inu o le pia i le vaitaimi o togafitiga, a leai, o le a mafai ona iai aʻafiaga i luga o le taimi, ma o le mea e ono maua, o le, leai, leai.

Faatonuga mo le faaaogaina

E masani lava, o le uluai fua o le rosuvastatin o le 5-10 mg i le aso, e fuafua i sini o togafitiga ma le tulaga masani o le maʻi ma lona tino. Aʻo lei togafitiga, e tatau ona mataʻituina togafitiga o mea taumafa i le faʻaitiitia o le cholesterol toto. Faʻafefea ave saʻo rosuvastatin?

O le vailaʻau e mafai ona onā e tusa lava po o le a le mea e 'ai, vave le aso atofaina ole fua ole aso 1 le taimi. Aua le vaevaeina le laulau, aua le faʻafefete pe faʻafefeteina, ia faʻafofogaina atoa, ma se ipu vai. O le fuataga e filifilia taitoatasi ma matua faʻaeteete. Afai e tatau ai, a maeʻa le fa vaiaso, e mafai e le fomai tipitipi ona faateleina le fualaau e ausia ai le mea e manaʻo ai.

I le filifiliga o le faatonuina o aso taitasi o le 40 mg, o le aʻafiaga o amioga leaga e matua faateleina ai, o lea o lenei aofaiga o le vailaau ua faatonuina mo vaega ogaoga o le hypercholesterolemia ma le maualuga o faafitauli o faafitauli mai le vascular system ma le fatu, pe afai o le 20 mg e lei maua ai le aafiaga manaomia i luma atu. E tatau ona faia le mataʻituina o le lipid metabolism i le mavae ai o le 2-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga poo le faateleina o le metotia.

Afai o loʻo maua e le tagata maʻi se faʻamaʻi faʻamaʻi mai fatugaʻo, ate, musukaloskeletal system, o se uiga o le myopathy, o le togafitiga fautuaina mo ia o le 5 mg i le aso. Sei o tatou faʻamaonia le umi o le taimi e fai ai le suʻega. O le togafitiga e faʻatau taʻitasi, ae o lona umi e le itiiti ifo ma le tasi le masina.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

E pei lava o isi fuainumera, e le taliaina le gaioiga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

O tausaga o tamaiti o se tasi lea o le teteʻeina o le gasegase. E leai ni suʻesuʻega atoatoa e uiga i le aʻafiaga o le tino o le fanau, o le mea lea e le faʻaaogaina ai lenei statin i faʻataʻitaʻiga tamaititi.

Tau fualaau faʻatau

Mo le tele o gasegase, i le faaopoopo atu i le lelei ma aafiaga o fualaau faasaina, o lona tau o loo i totonu o se nofoaga taua. Mo le faʻapitoa, o le tau e tutusa le faʻatusatusa i tau o isi tala tutusa ole lipid-lowering. O le a le tele o le tau faʻaalu? Faʻalagolago i le itulagi, o le tau e tusa ai ma le eseese. I Rusia i falemaʻi faʻapitoa a Moscow, o vailaʻau e faʻatau atu i tau nei:

  • mo le 30 pusa o le 5 mg - tau mai le 510 rubles
  • mo fua e 30 o le 10 mg - tau mai le 540 rubles
  • mo fua e 30 o le 20 mg i le tasi - tau mai le 850 rubles

I Ukraine o tau o rosuvastatin e sili atu ona maualalo. O tau faʻatatau i Kiev pharmacies o loʻo i lalo nei:

  • mo 28 pcs. 5 mg taʻitasi - tau mai le 130 UAH
  • mo 28 pcs. 10 mg i le tasi - tau mai le 150 UAH
  • mo 28 pcs. 20 mg taʻitasi - tau mai le 230 UAH.

O le mea moni, o tau e faʻalagolago i kamupani a le kamupanī, o uiga o vailaau mo togafitiga ma le tau o le tau o vaega taʻitasi i totonu o le atunuʻu.

Faʻaaogaina faʻamatalaga

Faatasi ai ma le aufaigaluega faafomaʻi, o le toe iloiloga o rosuvastatin e sili ona lelei. Ua taʻua o se fualaau faʻaonaponei o filifiliga mo le hypercholesterolemia ma se tau lelei / tau lelei. E masani ona faatonuina e pulea le atherosclerosis. O le faʻamautuina o le lipid level, o le aʻafiaga o le fatu ma le taʻavale ua faʻaititia.

Petrenkovich V.O. fomai o le masani a aiga o le vaega sili ona maualuga, Vinnitsa: "I laʻu aga masani, sa ou faʻaaogaina le gasegase mo sina taimi ma masani ai. Mo maʻi, ou te manaʻo e faʻatonuina o se Roxer. I tulaga uma, ou te maitauina le lelei o le falemaʻi. O tagata maʻi e masani lava e le faitio i ni uiga leaga, o le togafitiga e lelei le faʻafefe. O fualaau faasaina e taugofie i le tau "

E ui lava i le mea moni e masani ona fefefe tagata i le lisi o taunuuga talafeagai mai le faia o le suʻega, e aofia ai i latou e leai ni faʻamatalaga na faʻaalia mai ai ni aʻafiaga le lelei. O le tau ma le faʻamoemoeina o le faʻaaogaina o le suʻega e faʻamaonia ai lona faʻamoemoe.

Gorelkin Pavel, Novorossiysk: "Mo ni nai tausaga i le taimi nei, ua fai mai fomai e maualuga loʻu cholesterol. I loʻu 42 tausaga, sa ou matua fefe lava e oti mai se fatu fatu. I le falemai o le itumalo, sa fautuaina au e amata inu Suvardio. Ina ua mavae le tusa ma le masina ma le afa, na sili atu ona faaleleia aʻu suega, na faigofie ai i loʻu agaga. Ae faapefea le tau? Ia, o le tau e le gase tele, o lea e mafai ai ona ou gafatia. O le a ou faaauau togafitiga "

Belchenko Z.I., 63 tausaga le matua, taulaga. Akhtyrsky: "Mo le tele o tausaga, sa ou togafitia laʻu high cholesterol maualuga ma togafitiga faa-tagata. O le mea na ou le taumafai, leai se mea na fesoasoani ia te au. I le tausaga ua teʻa, sa fautuaina au e se tuaoi e vaʻai i se fomaʻi fou i le falemaʻi. O iina na faatonuina ai aʻu e fai ma sui. Sa taʻuina mai ia te au lenei vailaau fou ma sili ona lelei. E ui o le tau e maualuga tele mo aʻu, o tau o tau, ae ua ou inuina mo le tausaga i le taimi nei ma ua i ai loʻu cholesterol masani. "

Makashvili O.B., E silia ma le 50 tausaga, Kerch: "I luga o le fautuaga a lona uso, na amata ai ona ave e Tevastor. Ua sili atu le leaga o loʻu maʻisuka. Sa ou alu i le falemai, lea na latou suia ai vailaau i se isi fualaau faasaina, ae toetoe lava tutusa le tau. Na foliga mai e le tatau ona ave Tevastor i le maʻisuka. "

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tusa ai ma iloiloga a fomaʻi ma tagata gasegase, e iai le tau lelei ma le lelei o le fuainumera o le tau o le rosuvastatin. Rosuvastatin o se fualaau faʻaonapo nei ma talafeagai. I le tausisia lelei o fautuaga faafomaʻi, o loʻo i ai se talaaga maualuga o le saogalemu ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina o se ala umi.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le fualaau faasaina Rosuvastatin o loʻo gaosia i foliga o laupepa, o vailaau e vali ai ata mo le faʻafofoga tautala. E i ai la latou lanu mālū piniki po o le lanu piniki, lapotopoto faʻataʻitaʻoti ma se mea e sili atu i luga.

O laulau taʻitasi e ufiufi ata. O le mea autu o le rosuvastatin.

  • suauu maso
  • magnesium stearate,
  • microcrystalline cellulose,
  • povidone
  • calcium hydrogen phosphate dihydrate.

Le tuufaatasiga o le atigi ata:

  • selesele AQ-01032 mumu,
  • titanium dioxyide
  • hypelloli,
  • macrogol-400,
  • macrogol-6000.

E faʻatatau i le tui (10 mg, 20 mg, 40 mg), o le tuufaatasiga o le laulau e sui.

Faʻataʻitaʻiga

O le Rosuvastatin o se sui faiva o le lipid, o se inhibitor faatauva o le hydroxymethylglutaryl coenzyme A (HMG-CoA) reductase, o se enzyme lea e liua ai le 3-hydroxy-3-methylglutaryl CoA i le muaʻi sao o le cholesterol - mevalonate. Ole fualaau faasaina e faateleina ai le numera o le LDL receptors (lipoproteins i lalo ifo o le ate), o se taunuuga, ua faateleina le catabolism ma le alualu i luma o le LDL ma o le fausiaina o le VLDL (tino maualalo lipoproteins) ua taofia. Ma le mea mulimuli, o le aofaiga atoa o VLDL ma le LDL ua faaitiitia.

I lalo o le gaioiga a Rosuvastatin, o le faateleina o le concentrations o OXC (cholesterol atoa), cholesterol-LDL (cholesterol low density lipoproteins), TG (triglycerides), ApoB (apolipoprotein B), TG-VLDL ma VL-VLDL ua faaitiitia. O le fualaau faasaina e faateleina ai le maualuga o HDL-C (HDL cholesterol) ma ApoA-I (apolipoprotein A-I). Rosuvastatin faaitiitia le index atherogenicity, faaleleia atili le lipid profile i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia.

O le togafitiga o le fualaau faasaina e atiina ae i le vaiaso muamua pe a uma le amataga o lana pulega, ausia le maualuga e oo i le vaiaso lona fa o le vasega.

Pharmacokinetics

O le maualuga maualuga o le plasma concentration o le mea galue o le a oʻo atu i le 5 itula i le maeʻa ai o Rosuvastatin. O le le lava le bioavailability o le tusa ma le 20%.

O le gasegase autu e faia e le ate. O le numera o le tufatufaina o le 134 lita. E tusa ma le 90% o le vailaʻau e fusifusia i masini plasma (aemaise lava i le albumin). O le tele o metabolites o lactone metabolites (e leai ni mea faʻapitoa) ma N-desmethylrosuvastatin (50% le sili atu le malosi nai lo le rosuvastatin).

E tusa ma le 90% o le fua na ave e mafua mai i le inumaga e le suia, o le mea na totoe mai fatugaʻo. O le afa-plasma half-life e 19 itula.

O vailaʻau mo togafitiga o le rosuvastatin e le faʻalagolago i le itupa ma tausaga ole maʻi.

I tagata o le atunuu o Mongoloid, e lua faaluaina le maualuga o le plasma concentration o le rosuvastatin ma le median AUC (o le itulagi i lalo o le maualuga o le taimi) i le faatusatusa i tagata Caucasoid, i Initia ua maualuga le maualuga o le plasma concentration ma le median AUC i le 1.3 taimi, i sui o le Negroid race o vailaau mo togafitiga faafomaʻi e tutusa ma i latou i Caucasians.

O le faaletonu o le lapopoʻa poʻo le faʻaleagaina e le afaina tele ai le maualuga o le rosuvastatin ma lona metabolite N-desmethylrosuvastatin. I le faaletonu ogaoga, o le maualuga o le plasma o le rosuvastatin e pe tusa ma le tolu taimi, ma N-desmethylrosuvastatin i le iva taimi. I tagata gasegase i le gasegase o le tino, o le faʻaogaina o le mea galue malosi e tusa ma le 50% le maualuga.

I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le hepatic, o le afa-ola o le rosuvastatin e mafai ona faateleina pe a faalua.

Taʻiala i le taimi o le maitaga ma le lactation

Rosuvastatin ma isi fuainumera ua solia i le maʻitaga. E i ai le faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e afaina ai le atinaʻeina o le fomaʻi, faʻapupulaina ai le lamatiaga o le vaeluaina o pepe fou. O tamaitai o le tausaga fanau e suʻe fuainumera e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete metotia aoga o le faʻasaina.

Afai ua tupu se maʻitaga e lei fuafuaina, ona ave vave loa lea o fualaau mo le cholesterol. E le fautuaina i le fafagaina o susu i le vaitau o togafitiga ma lenei vailaʻau.

Tausaga ma auala o le pulega

E pei ona faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻaaogaina o le rosuvastatin ole aotelega, aua le faʻafefete pe taina le papa, folo atoa, fufulu ile vai. E mafai ona faʻamaonia le fualaau i soʻo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Rosuvastatin, e tatau i le tagata maʻi ona amata ona mulimulitai i se fua masani o le hypocholesterolemic ma faaauau pea ona mulimuli i le taimi o togafitiga. O le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona filifilia taitoatasi e faalagolago i sini o togafitiga ma le togafitiga faafomaʻi i togafitiga, i le amanaʻiaina o fautuaga lata mai i luga o le lipid target concentrates.

  • Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata gasegase e amata ona ave le vailaʻau, poʻo le gasegase ole gasegase HMG-CoA reductase, e tatau ona 5 poo le 10 mg o le fualaau faasaina Rosuvastatin 1 taimi / aso. I le filifilia o se fua muamua, e tatau ona taʻitaʻia e le tagata lava ia mea o le cholesterol ma ia amanaʻia le ono aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular, ma e tatau foi ona iloilo le ono lamatiaga o aʻafiaga. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻateleina le fuainumera ile tele 4 vaiaso (tagaʻii le vaega "Pharmacodynamics").
  • Ona o le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu pe a faia se fualaau e 40 mg, pe a faʻatusatusa i laʻasaga maualalo o le fualaau faasaina (silasila i le vaega "Aafiaga o aʻafiaga"), faʻapupulaina le fualaau i le 40 mg pe a uma ona sili atu le maualuga o le dose ole laasaga muamua mo le 4 vaiaso togafitiga e mafai ona faia i na o tagata gasegase o le hypercholesterolemia ma e maualuga le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular (aemaise lava i tagata gasegase o le hypercholesterolemia faaleaiga) oe na le ausia le taunuuga manaomia o togafitiga pe a oo i le 20 mg, ma o ai o le a t ona i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa (tagai i. vaega "faatonuga Faapitoa"). O le mataituina ma le faaeteete lelei o tagata gasegase e maua le vailaʻau i se fuataga o le 40 mg ua fautuaina.

O se fuataga o le 40 mg e le fautuaina mo tagata gasegase e le i muaʻi talanoa i se fomaʻi. A maeʻa le 2-4 vaiaso o togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua o le Rosuvastatin, e tatau ona mataʻituina lipid metabolism (e tatau ona faia le fetuutuunaiga ole aoga pe'ā tatau). O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i se maualuga maualuga atu i le 40 mg e le faʻamaonia e fesootaʻi ma le faʻatupulaia o aʻafiaga o itu ma i le tele o mataupu e le fautuaina.

  1. Faʻatasi ai ma le faʻasaina o le creatinine o le 30-60 ml / min, o le Rosuvastatin o loʻo faʻamaonia i se uluaʻi fua o le 5 mg. O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i aso taʻitasi o le 40 mg o loʻo faʻasaina. O tagata mamaʻi e maualalo ile 30 ml / min, e pei o maʻi o le ate i le vaega galue, e le o faʻamaonia.
  2. Ole fua ole laʻau fautuaina mo tagata gase o Mongoloid e 5 mg. I le faʻasologa o le 40 mg, e le o faʻamaonia le vailaʻau mo lenei vaega ole gasegase.
  3. Mo tagata mamaʻi e faʻataʻitaʻiina le kenera c.521SS poʻo le s.421AA, o le fua maualuga ole aso ole Rosuvastatin e fautuaina ile 20 mg.
  4. I mataupu o le muaʻi fuafuaina i le atinaʻe o le myopathy, o le laʻau muamua e fautuaina e 5 mg, o le maualuga e 20 mg.
  5. Pe a faatonuina le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona iloilo le ono mafai ona atiaʻe le myopathy.

Faʻamataʻuga itu

O vaʻaiaiga na matauina ao faagasolo le togafitiga e masani lava ona faʻalagolago i le fua-faʻalagolago ma le faʻaalia ma alu ese na o latou.

O le tele o mea na tutupu (> 10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma le Sasha.) Na amata ona ou inu ma inu loʻu loto i se tasi taimi i le po. O le a le mea e mafai ona ou faʻaitiitia ai le maualuga o laʻu kalapalaluko i le taimi nei?

  • Elisapeta E pei lava ona ou iloa, o analogues o rosuvastatin, e tusa lava pe le taugata, ei ai le aafiaga tutusa, o lea ou te faatau ai rosuvastatin-sz. Atonu e umi se taimi e alu ai, o lea o le tau e taua tele. ma le taunuʻuga pe a maeʻa ona sili atu le talosaga - o le cholesterol na faʻaititia i le 3.9.
  • O se tala. Ou te faia se mea tutusa o lenei fualaau faasaina, ua taʻua o le Rosuvastatin-SZ. Na tusia e le fomaʻi o le tusi ia te ia mo se taimi umi, ina ia taofia ai le fatu, na ia feagai ma le galuega o le faaitiitia o le cholesterol, ma faaitiitia mai le 7.9 i le 5.5 i le afa tausaga. E masani ona latou tusitusi e uiga i aʻafiaga, ae o le tagata lava ia e leai se mea faapena, ou te lagona le masani.
  • O loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo i ai le mea tutusa lava e tasi e pei o le rosuvastatin, ma o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina e fai ma sui. Ae peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina, e mautinoa lava e te talanoa ma lau fomaʻi.

    O isi auala e aofia ai:

    Aʻo leʻi faʻatau se faʻataʻitaʻi, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga