O vailaau mo tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga

O se maʻi e pei o le tachycardia o le solia lea o le fatu fatu. E faʻaalia i le vave o le fatu (90 po o le sili atu i le minute). E tatau ona maitauina e le o se faʻamaʻi ese. O le maʻi e mafai ona mataʻituina pe afai o loʻo maua e le maʻi maʻi o le cardiovascular, circulatory, respiratory and endocrin systems.

E masani lava, o le tachycardia e aliali mai i tagata uma pe a uma le faʻamalositino poʻo le faʻalavelave faʻalagona, popolega. E faʻamautinoa foi le faʻamaʻaloga o le loto i le suia o tulaga fesuisuiai, pe a uma ona faʻaaogaina ni vailaau poʻo ni meaʻai inu caffeine.

A maeʻa sina taimi, e tatau ona faʻatulagaina. O ia tachycardia ua taʻua o le physiological i le togafitiga faafomaʻi.

O le tachycardia le faʻamaonia o le faʻaalia o le atinaʻeina o se maʻi matuia i le tino. O faamaʻi o le fatu, gasegase tumau o le fatu, hypothyroidism, faamaʻi, atherosclerosis, ma le mumū o le tino i totonu e mafai ona faaosofia ai foliga o le maʻi. O vailaʻau mo tachycardia e faʻataʻitaʻiina pe a uma ona e iloa mafuaʻaga o le maʻi.

Faailoa atu lau uunaiga

Tachycardia pills

Ina ia faʻamaonia le faʻamalosi, togafitiga o fualaau faʻasaina: faia e le fomaʻi se togafitiga mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e aʻafia ai le ituaiga o faʻamaʻi, lona ogaoga ma le iai o faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le tagata lava ia e tali atu i fualaau eseese e taua. O se lisi o vailaʻau talafeagai e faʻaititia ai lou fatu fatu e aofia ai mea faʻasao ma vailaʻau. Afai o le tagata maʻi e maualuga le maualuga ma le tachycardia, o fualaau e mafai ona maua ai le toto maualuga e faaopoopo i le lisi o vailaʻau fautuaina.

Sui

O se osofaʻiga o le tachycardia i nisi taimi e maua ai se tagata soifua maloloina e le mafatia i faʻamaʻi o le fatu. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o mafatiaga poʻo isi mea. Afai e matauina le masani, o le a fesoa- soani togafitiga masani mo togafitiga. O sui, i se faaopoopoga, e faʻaaogaina mo le dystonia vailava, ona o le mea e faʻalavelaveina ai le fatu masani o le tagata. O nisi taimi e masani ona oʻo atu i le 100-150 minute i le minute. O fualaau faʻamaʻi mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga ua vaevaeina i le gaosia ma le natura.

E faʻapefea ona faʻaititia le fatuga i vailaau masani? Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • Persen (faʻavae i luga o lemonimonimo valema)
  • valerian (avanoa i ni mea se lua - fofo ma papa),
  • tinoport.

O tachycardia togafiti faʻamalosi e faʻamafanafanaina ai le tino o le:

Antiarrhythmic drugs

O se cardiologist o loʻo faʻamatalaina fualaau o lenei vaega ona o le tele o le solia o le fatu - o le faʻamalosia o le iniseti, ventricular poo le paroxysmal tachycardia. Antiarrhythmic tablets ua faʻaaogaina mo le puipuiga, ae faʻatasi ma togafitiga faaumiumi latou te faʻapipiʻiina i totoga ma masini, e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga. E 4 ituaiga o nei vailaau mo le tachycardia i le maualuga o le mamafa:

  1. Sini sodium channel blockers (vave). O le vaega e aofia ai: Novocainamide, Quinidine, Aprindin, Pyromecain, Allapinin, Bonnecor.
  2. Beta poloka. Sui o lenei vaega o Nadolol, Propranolol, Eskomol, Kordanum, Anaprilin.
  3. Mea faʻapitoa o vaʻaia o le potassium: Sotalol, Bretilia tosylate, Amiodarone.
  4. Faʻasologa o alalaupapa o le Calcium (tuai). E aofia ai Sotalol, Bretilia tosylate, Veropomil (vaʻa faʻaleagaina o maliu).

Cardiac Glycosides

O vailaau faafomai o lenei vaega ua faatonuina mo tagata gasegase o le tachycardia e mafua mai i le anemia, faateleina o le gland function, cardiomyopathy, faaletonu faaletonu o le tino po o masini vascular, etc. O sauniuniga faafomai o lenei ituaiga e faapaleniina ai le malosi o le vavalalata o loʻuocardial, ona o le mea e faaitiitia ai le fatu. Faʻafefea ona faʻaitiitia le pulupili i le fale? Mo lenei mafuaʻaga, e faʻaaogaina ai glycosides cardiac, mo se faʻataʻitaʻiga:

Thyrostatic drugs

O se cardiologist, aʻo leʻi togafitia le tachycardia, e iloa ai le mafuaaga o le maʻi. O le sili atu o hormones faʻalilolilo e le toto o le thyroid e mafai ona oʻo atu ai i osofaʻiga o le faʻavave o le fatu fatu. O se maualuga maualuga o thyroxine triiodothyronine e faʻavaveina ai le metabolism ma faʻaateleina ai le avega i luga o le cardiovascular system. O lau terostatic mo tachycardia ma palpitations o:

O a vailaʻau e fai ma le toto maualuga

O le maualuga o le mamafa o le tasi lea o mafuaʻaga autu mo le atiina ae o le fatu ma faamaʻi vascular e pei o le infarction myocardial and stroke. O faʻafitauli o le maʻi o:

  • vavao
  • vili
  • tiga o le ulu
  • puupuu le manava
  • faʻanoanoa vaaia
  • isu
  • tigā
  • fuga o pito.

Afai ua faia e le fomaʻi se ituaiga o siama, ole togafitiga e tatau ona aofia ai le na o fualaau mo le tachycardia ma le maualuga, ae o se suiga foi i le olaga o le tagata maʻi. Ina ia faʻaleleia lona tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le ulaula ma inupia le ava malosi, faapaleni lana mea taumafa ma faʻafefe meaai mama. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi mo le tachycardia o le tino o loʻo faʻasinoina i mataupu pe a maualuga le lamatia o le paʻu poʻo le fatu fatu. O le umi o togafitiga ma fuataga ua filifilia naʻo le fomaʻi.

O le fomaʻi e faʻamatalaina fualaau sili ona saogalemu e faʻavae i luga o le tulaga o le faʻamaʻi ma le tulaga lautele o le tino maʻi. Aʻo faʻaaoga lelei le faʻavaivaia o fualaau oona, o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i mea e gaosia, e mafai ona atiaʻe, o lea e fautuaina ai ia suia taimi faʻatasi ma isi. Ina ia faʻaleleia le tulaga lelei o togafitiga mo le maualuga, o le togafitiga faʻamalosi e faʻatasi i le taimi lava e tasi e aofia ai le puipuia o togafitiga e aʻafia ai faʻamaʻi faʻalua - cardiac ischemia, nephropathy, diabetes, ma isi.

ACE inhibitors

I le avea ai o se tulafono, o nei fualaau oona ua faatonuina i le i ai o le maʻisuka. O le initaneti ACE e ave i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga, ae o le vailaʻau ma le umi o le kosi e filifilia e le cardiologist. O le lamatiaga autu i le togafitia o le maualuga o le toto maualuga ma ia sooupu o le faateleina lea o le maualuga o le paluka i le tino o le tagata. I le tele o le aofaʻiga, o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga i le gaioioiga o le loto ma e oʻo atu ai i le faʻamalosia o musika.

E ui lava i aʻafiaga, o loʻo faʻaalia e le atiata o le ACE le lelei tele o aʻafiaga. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei o le faʻaaogaina o fualaau oona mo le maualuga o le toto, e tatau ona e tausisia le vailaʻau na faʻamaonia e le fomaʻi. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o loʻo puipuia e le au ACE le puipuia o le atinaʻe o le fatu o le fatu pe a fai e laʻititi. E faasaina le faʻaaogaina o fualaau oona i le taimi o maitaga ma aʻo fafagaina. O lenei vaega o vailaʻau e aofia ai:

Beta poloka

O vailaau faafomai o lenei ituaiga o se tasi lea e sili ona aoga i le toto maualuga. O lo latou faʻatagaina e faʻatagaina e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi. O le aoga o beta-blockers e mafua mai i le mafai ona faaitiitia le maualuga o le adrenaline i le toto, ona o le faateleina o puipui o toto toto. E faasaina le inuina o fualaau mo le arrhythmia, bradycardia, foma, emphysema, maitaga (i lenei tulaga, e sili atu le faaaoga o togafitiga faa-tagata e faaitiitia ai le toto). Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e mataʻituina lau pulupili: i se tulaga maualuga, faʻaitiitia le metotia.

Beta-blockers e aofia ai:

  • Anaprilin
  • Atenolol
  • Metoprolol
  • Timolol
  • Acetutolol,
  • Bisoprolol
  • Labetalol.

Diuretics mo le maualuga o le toto

O se togafitiga lelei mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga o le toto. E i ai a latou faʻamatalaga faʻamalosia ma e fautuaina mo le faʻaaoga e tagata matutua. O tagata faʻapitoa, e pei o se tulafono, faʻatonu togafitiga thiazide faʻatasi ai ma le faʻamalosi o le calcium e togafitia ai le maualuga. E tatau ona manatuaina o nei vailaʻau e le manaʻomia e faia i ni atigi pusa tetele, talu ai ona latou aveesea minerale mai le tino. E faapefea ona togafitia tachycardia ma le toto maualuga? Ina ia faia lenei mea, ia faatonu se tasi o fualaau nei:

  • Amlodipine
  • Hydrochlorothiazide,
  • Faʻavave vave,
  • Triamteren
  • Amiloride.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o le tachycardia e le o se faʻamaʻi, ae o se faailoga o isi faʻamaʻi. O le mea lea, o le togafitiga o tachycardia o le togafitia lea o le maʻi lava ia e mafua ai nei osofaiga.

Faatasi ai ma le vave o le fatu, e le o fautuaina e inuina ni mea inu (kofe, tea malosi, ava malosi). O meaʻai e afaina ai le fatu o le fatu, o lona uiga e taumafai e 'ai soo, ae i ni vaega laiti.

I le togafitiga vave o le fatu i le maualuga o le toto maualuga, o se fomai faapitoa e faatonuina ai fualaau oona e amanaia le ogaoga o le faamai ma le gasegase o le tali atu i se vailaau faapitoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o fualaau oona e galue i luga o nisi tagata faʻaleleia ma faʻagesegese ai le fatu fatu. O se lisi o fualaau sili ona lauiloa o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O vailaau faafomai o lenei ituaiga e taulai i se lagona filemu, o le faatulagaina lelei o le moe ma le tino popole.

Pusa mo le togafitiga o le tachycardia ua na o se tagata poto faapitoa e faatonuina, ma mafaufau i mafuaʻaga o le atinaʻeina o se maʻi maʻi. I nisi tulaga, e mafai ona e faia e aunoa ma ni fualaau faapitoa. E naʻo le tagata maʻi e manaʻomia ona faʻafilemuina, toʻafilemu, soloʻesea masani leaga.

E fautuaina le togafitia o le tachycardia. Ina ia faia lenei mea, ave ni mea faʻasao (faʻaaogaina) ma vailaʻau faʻamalolo. E le gata i le faʻataʻitaʻiina o togafitiga, o mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga e tatau ona faʻaumatia.

E faʻapefea ona togafitia tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga? Faʻamaʻosaʻo le fua o le fatu ma le toto maualuga e faʻaaoga ai mea masani. E le taugata ma e iai se aafiaga agaʻi i luga o le cardiovascular system.

Togafitiga e filifilia e le fomaʻi taʻitasi e faʻavae i luga o taunuuga o le siama. O le faʻamalositino e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

O le a filifilia e le fomaʻi se togafitiga faʻavae e faavae i luga o taunuuga o suʻega suʻesuʻe, falemaʻi ma le mamafa o le maʻi.

Tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e manaomia ai togafitiga faigata. E tatau ona aveese faʻamalosiaga tuʻufaʻatasia ina ia faʻamaonia le tulaga o le maʻi, ma faʻaaogaina le mafuaʻaga o le faʻateleina o le toto ma le pulupulu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga:

  • fualaau faasaina
  • togafitiga faʻapitoa
  • togafitiga faa-tagata
  • faasaʻo le soifuaga ma meaʻai.

Laina eletise

O lenei metotia e faʻaaogaina i se tulaga sili ona taua, pe a na o le lafoaia o le taimi nei e mafai ona faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi. O le faʻaaogaina o le eletise o se vaega o galuega toe faʻaleleia ma e faʻatautaia faʻatasi ma le faʻaauau pea o le massage o fatu. Afai o nei manipuni e faia i le tolu tolusefulu sekone, o lona uiga o le aoga o togafitiga e 95%.

O lenei metotia e faʻaaogaina i se tulaga sili ona taua, pe a na o le lafoaia o le taimi nei e mafai ona faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi. O le faʻaaogaina o le eletise o se vaega o galuega toe faʻaleleia ma e faʻatautaia faʻatasi ma le faʻaauau pea o le massage o fatu. Afai o nei manipuni e faia i le tolu tolusefulu sekone, o lona uiga o le aoga o togafitiga e 95%.

Vailaʻau mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga

O se osofaʻiga e mafai ona tupu e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina atoatoa e le masani i faʻafitauli o le fatu, ona o se tulaga faʻalavelave po o le tele o isi mea.

Afai eo mai faatasi ma aʻafiaga masani, ona mafai lea e soo se fualaau faasaina ona fesoasoani:

E tofu i latou uma ma se aafiaga agavaʻa, ae e talafeagai mo na oi latou e masani ona aʻafia, aua o nisi atonu e maualalo pe siitia i luga.

O se osofaʻiga mataʻutia ma le maualuga o le mamafa e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, talu ai o le toto e osofaia puipui ma le malosi malosi, ma o le saoasaoa o lona gaioiga e mafai ona mafua ai ona malepe pe ono lamatia ai le fatu. Ole vailaau e tatau ona le gata ina faʻamaonia ai le fatu o le fatu, ae faʻaititia ai foi le faʻafefe i totonu o vaʻa. O togafitiga sili ona lauiloa o:

  • "Diroton", o se vailaʻau vaʻaia, e mafua ai le faʻaitiitia vave o le toto maualuga,
  • Corinfar, lea poloka poloka o le calcium i totonu o le fatu, ma faʻaitiitia ai lona faʻatonuina o le okesene, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le paʻu,
  • "Maea", faasaʻoina galuega a le loto.

O osofaiga i le maualuga o I e sili ona matautia, o le mea lea latou te manaʻomia ai togafitiga faanatinati, lea o le a faatonuina e se fomaʻi - cardiologist.

Taua! Tachycardia e mafai foi ona tupu i lalo ifo o le toto maualuga, i tulaga faapena e manaomia ai togafitiga faapitoa, talu ai o mafuaaga o le masalosalo e lamatia ai i latou i le ola maloloina, ma i le tuufaatasiga ma le fatu o le fatu, e faalua.

Eseese ma mafuaʻaga o tachycardia

E lua ituaiga o palpitations o le fatu:

  1. Sinus (tachycardia physiological). O lenei ituaiga meaola e le o se faʻamaʻi, ae o se faʻamaoniga o nisi faʻamaʻi. E galue le fatu, e tusa lava po o le a le gaioiga o le faiʻai ma le fatugalemu o le tino. O le natura o le fatu fatu e fatuina ai se pona agasala, i le tulaga o le toilalo i lana galuega, e tupu ai le sinus tachycardia. O faʻasologa e aʻafia ai myocarditis, ischemia, faʻaletonu fatu. O mafuaʻaga e sili atu i le tino, faʻalavelave masani, faʻaleagaina o masaniga leaga (ava malosi, ulaula, kofe).
  2. Paroxysmal (tachycardia pathological). O lenei ituaiga o se taunuuga o le faʻalavelave faʻalavelaveina o le node atrio-gastric, faʻaliliuina faʻamaoniga mai le pona agasala. O nisi taimi na te tuuina atu ai nisi "faailoga" ia te ia lava, ona amata loa lea ona fai konekarate le fatu. O lenei mea e mafua mai i le matelaina o le okesene, faʻamaʻi o le endocrin system, o le le maua o le calcium ma le potassium i le toto. O le tachycardia faʻasolosolo e faʻaleagaina aua e masani ona mulimulitaʻi i le fibrillation ventricular. Faatasi ai ma mafuaaga iinei:
  • fatu fatu
  • Ischemic fatu fatu,
  • myocarditis
  • maualuga toto glycosides.

Faʻavaveina o fesuiaiga o le muso o le fatu e mafua ona o mea nei e faʻaosofia ai:

  • mea oona e le ava malosi, mea oona, vailaau,
  • vegetovascular dystonia,
  • le malosi o le tino
  • mafaufau le mafaufau, neurosis,
  • anaemia, manuaga i le toto le lelei,
  • fomaʻi faʻamaʻi vailaʻau
  • le manava, e mafua ai le leai o le magnesium ma le potassium,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • aveina fualaau malolosi.

O le a le mea e fai e faʻaitiitia ai le tulaga

I le tachycardia, faatasi ai ma le toto maualuga, o le pheochromocytoma e mafai ona iloa i le tino. Ole tumo lea e maua mai ai le adrenaline. E masani lava, o le faʻamaʻi e maua i le faʻapipiʻi faʻatasi ma taimi o le ulu tiga.

O se osofaiga o le tachycardia ma le toto maualuga e mafai ona aveese pe afai e te ave se teuteuga po o se tincture o le tinawort, e fesoasoani foi Corvalol ma Validol.

O le iloa o le tele o auala e faʻamalosia ai le tulaga o le maʻi o le a fesoasoani i tulaga faʻapitoa faʻafuaseʻi pe'ā leʻo oʻo mai vailaʻau. O fua nei e tatau ona faia:

  • manava manava, taofi lou manava ma se faamamafa i luga o le pusa, o le a fesoasoani e faigofie ai le osofaiga,
  • fufuluina oe lava ile vai malulu
  • lolomi pine i luga o mata mata i ni nai taimi.

Afai o le mamafa i le taimi o le tachycardia e amata ona faateleina, e mafai ona e faʻaaogaina suauu taua - pei o se tasi oi latou, poʻo se faʻafefiloi ole tele:

O nei suauu e tatau ona i totonu o le vailaau vailaʻau mo gaʻo uma.E le o ni vailaau, ae e mafai ona latou maua fesoasoani faʻapitoa, faʻapea foi le toʻa ma avatu i le tagata maʻi se mea manogi manaia.

Mo le faia o lenei mea, faʻamamaina se solosolo poʻo se tapulima i ni nai mataua ole suauu taua. Ma faʻauʻu foʻi le suauu i totonu o le moli, moli, vai paʻele.

E tatau ona avea ma tulafono e faʻatino ai faʻamalositino faaletino, faia i aso uma:

  • aau
  • faʻailoa (e aunoa ma le faʻaaogaina),
  • Savalivali i se paolo filemu i totonu o se paka, vaomatua po o le malae taalo.

Fautuaga aoga

Ina ia mautinoa "tulaga le feteenai" mo lona lava loto, e tatau i le tagata gasegase ona usitaia tulafono ma tulafono masani i aso taitasi:

  1. E fautuaina le usitai i le pulega, ia amanaʻiaina mea talafeagai, galuega ma se taimi faʻamaonia mo le malologa.
  2. E le mafai ona e inu ma inu i le taimi nei se aofaiga tele o le vai, e pei ona faʻaleleia le diaphragm, e vave ona faʻavave le pulus.
  3. O mafuaʻaga taatele o le tachycardia ma le toto maualuga e tatau ona folasia. O nei mea malolosi o le lauti ma le kofe, faʻapea foʻi ma sikaleti ma le ava malosi. O vailaʻau inu caffeine e tatau ona faʻaitiitia, ma sili atu le faʻafefeina i le susu, aua e faʻaitiitia ai aʻafiaga o caffeine.
  4. E aoga le faʻaaogaina o suavai masani, chicory, koko.
  5. O togafitiga vai o se vaega taua o se polokalama puipuia. O le faʻamaʻaloga faʻaleʻaleʻa e faʻamalosia ai le puipuiga ma le toto toto.
  6. Savali ma faamalositino. Aua e te faʻasalaina oe lava i le matelaina, po o le tele o mamafa.
  7. Faatapulaʻa sulu, gaʻo ma gaʻo. O le mamafa o le mamafa e le taliaina, talu ai o le palapala o le gaʻo ua ulu i totonu o vaa, ma mo le totoina o le toto e ala atu ia i latou, e faʻaalu ai e le fatu le malosi faʻaopoopo, faateleina ai le pao o vavaega.
  8. Aloese mai tulaga faigata ma faʻalavelave faʻalagona. Soʻo se faʻalavelave e solia.
  9. O le moe e tatau ona toʻa, masani ma lava. E leai se mea e tatau ona faalavelaveina mai se malologa o le po. E tatau ona lafoai le masani o le matamata televise i le po.

Ituaiga o Talosaga Faasao

O le tachycardia ma le maualuga o le mamafa ua fuafuaina e aveese ai fualaau faasaina o vaega nei:

  1. Sui. Faʻaitiitia le fatu fatu. E masani pe faʻapipiʻi. Faʻamaliega natura masani: Persen, tinctures motherwort ma valerian. Mai i mea faʻapitoa e taua ai le gauai atu i le "Verapamin", "Rhythmylene", "Statesizin", "Relium".
  1. Antiarrhythmic drugs. Valaʻauina e faʻaleleia le pulupulu, e vaevaeina i ni vaega se fa:
  • o loʻo faʻapipiʻiina ai le koniteina: Verapamil, Sotalol, Brethilia, Tosilat,
  • pusa o le palulaʻau: "Sotalol", "Amiodarone", "Bretilia Tosilat",
  • suauu o le sodium channelers: Aprindin, Bonnekor, Allapinin, Novokainamid, Pyromekain, Hindin,
  • beta-blockers: Cordanum, Propranolol, Anaprilin, Nadolol.
  1. Cardiac glycosides. Faʻaitiitia le myocardium ma le fatu fatu, o loʻo faʻaalia mo sinus tachycardia: "Strofantin", "Digoxin", "Digitoxin".
  1. Thyrostatic drugs. Ua valaauina i latou e faʻamautu le setete, pe a le o le faasologa, o le thyroid gland. Mikroyod ma Merkozolin o le a fesoasoani e foia le faafitauli.
  1. Diuretics. Fualaau oona e vave vave ona faaleleia le tulaga. Ae ui i lea, o tui tele e aveesea ai minerale mai le tino. O lenei vaega e aofia ai le Amiloride, Amlodipine, Triamteren, Hydrochlorothiazide, Indapamide Retard.
  1. ACE inhibitors. Faʻailoaina mo le maʻisuka: "Aseon", "Enam", "Univask", "Monopril", "Mavik", "Alteys".
  1. Beta poloka. Lelei aoga o le faʻasaʻoina o le toto, faʻaititia le maualuga o le adrenaline i le toto. E aofia ai fualaau faasaina pei o Metoprolol, Labetalol, Anaprilin, Timolol, Bisoprolol, Atenolol.

Ole faʻaaogaina o le eletise e faʻaalia i le tulaga sili ona taua, pe afai o le soifua o le tagata maʻi e mafai ona faʻaolaina i le na o le faʻaaogaina o le taimi nei. O le eletise eletise i totonu o le fatu e aoga i le 95% o mataupu pe a fai e faaaoga i le afa muamua minute o se tulaga ogaoga.Faʻafouina e faʻaaogaina ai le electro-pulse togafitiga e faia faʻatasi ma le massage cardiac faifai pea.

Togafitiga o tachycardia ma isi metotia

O fualaau mo tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e le gata o vailaʻau. E mafai ona togafitia le faʻamaʻi ma togafitiga i le fale. O vailaʻau faʻapitoa e iloa ai le tele o suʻega mo infusions ma teuteuga na faʻaaogaina e faʻavasega ai le fatu ma le mamafa. O nei tupe e maua ai se lagona toʻa i tagata tachycardia: latou te toe maua le moe maloloina, maua se aoga aoga i luga o le tino. Faatasi ai ma i latou o mea nei:

  1. Aneli leisa. O fatu e leʻi faʻafefeteina ma fufulu fatu ua nutimomoia ma faaopoopoina i le pani i le fafaga o le tina, valerian ma le chamomile. A maeʻa ona kuka mo le 20 minute, ona uma lea o le lapisi ma tuʻu i totonu o se fagu e faʻamaʻu ai le tilo. E mafai ona e teuina le oloa i totonu o le pusaaisa mo le sili atu ma le tolu aso, ma faʻaaoga ao le i fafaga 2 taimi i le aso.
  2. Chicory. 1 tbsp. l o le aʻa o le laau ua sasaa i se ipu vai inu, faamalosi se itula, faamama ma ave 50 g pe a uma se taumafataga.
  3. Toa vao. Soothes, faagesegese le fatu fatu. O le a e manaʻomia le pulu manogi, fualaau fusi, chamomile. O nei mea uma ua sasaa atu i le 300 ml o le vai inu ma ua tauanau mo le 2 itula. E tolu vaega o le vai ua faaopoopoina i le oloa e maua mai ai ma ua latou onā tasi ipu tioata i le lua i le faatolu i le aso.
  4. Hawthorn (mo le togafitiga o le tachycardia i lalo ifo o le mamafa). 20 g o vine ua sasaa atu i le 300 ml o vai kuka, mo se suiga e mafai ona tuufaatasia ai le lauti ma le meli, lemonimo pamu, chamomile.
  5. Kaleula ma tinawort. O se pine o nei mea taitasi ua lafoina i totonu o se ipu vai inu, ma ua tauanau mo le 1.5-2 itula i totonu o se vevela ma ua vevela le vevela pe a uma meaai.
  6. Peppermint decoction. Sili 400 ml o le vai i totonu o se apa, faaopoopo le moa maso, upega ma le motherwort. Cook mo le tolu o le itula, faʻaauau pea 4 itula, ona faʻavaivai. Inu se ipu malamalama i luga o se manava gaogao.
  7. St. John's wort E lua laulau sipuni o le mutia ma fugalaau e sasaa mai i le afa-lita o vai inu, e tumau, malie, faamama. Faatau 100 ml tolu taimi i le aso.
  8. Teu diuretic (mo tagata e maualuga le toto). Ole maualuga o le suavai e afaina ai le faaitiitia o le mamafa, o le mea lea o le tea mai le tina, paʻu mimiti ma le offetail o loo faaalia iinei.
  9. Tea faaopoopo. I le lauti masani e faaopoopo ai le hawthorn, violet tricolor, motherwort, valerian poʻo linden fuga.

Fofo faʻapitoa i luga o le mamafa

O le iloaina o le tachycardia e le faigata. O faʻamatalaga nei e matauina:

  1. Le mautonu o le loto. E masani lava, o le tachycardia, le popole ma le "toilalo" o le fatu fatu ua matauina, e faigata ona le matauina.
  2. I le oso faafuaseʻi oso i le fatuga, o le vevela ma le pogisa o mata e tupu.
  3. Pe a fua le pulupulu i se tulaga toafilemu, o le fatu e silia ma le 90.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o le toilalo o le fatu.

Afai ei ai se faʻaopoopoga o le fatu i se tulaga o le maualuga o le mamafa, e manaʻomia togafitiga e amata i le vave e mafai ai. O le mafuaʻaga o lenei mea matautia atonu o le tele o le ava malosi poʻo le faʻaleagaina o le tino i le tino. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o loʻo totoina le toto i luga o puipui o toto toto, o lona saoasaoa e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga e le faʻasalaina. Afai e faʻafuaseʻi ona osofaʻia se osofaʻiga faʻafuaseʻi, ma e leai ni vailaʻau o loʻo i ai, o le a oʻo mai vailaau faʻapitoa i le laveaʻi. Manatunatu i le sili ona lelei oi latou:

Valerian. O ia o se mea e pala. E toatele e fiafia i ai ona o lona natura masani. O lenei vailaau faʻasolosolo e aʻafia ai lona aʻafiaga, o le mea lea, o tagata e aʻafia i le tachycardia, ua fautuaina e inu vailaau faʻamaonia, e tusa lava po o le osofaʻiga. O lenei fualaau faasaina ua i ai se faalumaina, afai o lau galuega e fesootaʻi ma le faateleina o le maualuga o le gauai, e tatau ona e musu e faʻaaoga vailaau ma maua se isi mea.

  • Laʻau valerian suamalie ua tuʻuina i totonu o se fagu vai mama ma tuʻu vevela.10 minute pe a uma le kuka, e ufiufi le vai i se tapuni ma mafai ona tuʻuina atu mo le afa itula. I le isi itu, ua uma ona faamama le susu ma ave i le lua punetini, faatolu i le aso.
  • O aʻa o le laau e faʻamaʻaʻaina ma tuʻuina i totonu o se vevela. Sasaa vai inu i vai inu ma tuʻu ai mo se aso. E fautuaina e faʻaaoga pe a maeʻa taumafataga taʻitasi, 13 mata tioata.
  • Ina ia saunia le tincture, faatumu le rhizomes i le ava malosi po o le vodka ina ia i ai atoa le vaega o le laau ile vai. E tatau ona faʻamalosi pe a ma le 5 aso. Ave 15 pata i le maeʻa o meaai. Faʻateleina le maualuga o le toto, e fautuaina e inu vailaʻau i vasega.
  • I tutusa tutusa tatou te aʻafia ai aʻa o valerian ma pepa mimiti. Faatumu i vai vevela, ufiufi ma faatali mo le tolu itula. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona i ai le vai i le vevela vevela. Faatau 14 tioata, faatolu i le aso.
  • I le faaopoopo atu i le 'aiina, o le valersrian baths o le a le itiiti ifo le aoga. Mo le kuka, ave le 100 kalama o aʻa valerian, sasaa vai inu ma tuu e faamalolo lelei. O le isi, o le vai ua faʻamamaina ma faaopoopo i le taele i vai mafanafana. O le a faʻaititia ai le fatu ma avatu ia te oe se moe lelei.

Tina. O se tasi vaifofo masani ma mea oona ma antispasmodic. Cardiology fautuaina le faʻaaogaina o teuteuga ma mea faʻaleagaina a tinawort ma le tachycardia ma le toto maualuga. E talitonuina o le tina e tele taimi e sili atu lona lelei nai lo le valerian. E le gata i lea, o le aafiaga o le talosaga e sili atu le vave ona maitauina.

  • E fa ni sipuni o laʻau mamago o le hermit ua faʻafefiloi ma se ipu vai mama. Matou te tuu le paluga i totonu o se vai vai taele. A maeʻa ona fufulu, aveese le fagu mai le ogaumu, ufiufi ma se tapuni ma faʻatali mo le tolu itula. A maeʻa ona tuʻuina le vailaʻau, ave lua levelapu i le taimi o le osofaʻiga pe vave loa ona 'ai.
  • Matou te aveina le 40 kalama o le herbort herb ma le 20 kalama o le pepa. A maeʻa le faʻafefiloi o meaʻai, ia faʻatumu le faʻafefiloi i se lita o le vai malulu ma tuʻu lemu lemu. A maeʻa le 30 minute, faʻamama le vai e ala i se suʻi ma inu se fa kuata faalua i le aso.
  • O fomaʻi e fautuaina tagata e mama i le loto faʻamalosaga e suia le lauti masani ma se mea inu ava. O tumutumu o laau e fausiaina i totonu o se fale ina ia mafai ai ona inu le vai, fautuaina e faaaoga se laau fou, ae le o se laau mamago. Faʻaaoga pe a uma meaai, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo sina sina suka poʻo se sipuni o le meli.

Hawthorn. O se meafaigaluega matagofie mo togafitiga o tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga. I fugalaau o le hawthorn, fua, ma laʻau e talisapaia. E faavae ia i latou, o mea inu ava, teas ma teuteuga ua saunia. O vailaau faafomai mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e faasaina ona faaaoga i luga o se manava gaogao, o oloa na faia i luga o le faavae o laulaau rose e leai se tuusaunoaga. Mo lenei mafuaʻaga, ae e te leʻi aveina vailaʻau, e tatau ona e 'ai faʻamalosi.

  • O fua o le hawthorn e tipiina i ni vaega laiti. Matou te faʻafefiloi le ava malosi i le vai i le tutusa tutusa, ona matou tuʻuina lea o fua i totonu o se ipu fagu ma faʻatumu i le mea e maua ai le vai. Ia mautinoa e ufiufi le fagu i se ufiufi ma taofiofia mai tamaiti, i se nofoaga pogisa ma mago. A maeʻa le vaiaso, ua sauni le seti mo le faʻaaogaina. A maeʻa se taumafataga fiafia, ave le afa o le sipuniti, e le silia ma le faatolu i le aso. O le togafitiga e 14 aso.
  • O fugalaau ma fualaau o le anufe ua nutimomoia ma tuu i totonu o se pesini faameaalofa. O le vai e faʻapipiʻi ma faʻafefe le masini masini. A maeʻa ni nai itula, ua sauni le uʻamea o le uʻamea. Aʻai meaʻai e oʻo i le lima taimi i le aso.
  • Tui le fugalaau, laʻau ma fualaau suamalie, sasaa 100 gr. ava malosi ma alu mo le lua vaiaso. Ma le isi, matou te faamamaina le faʻasolosolo o le ava malosi, ave le 10 pata i meaai. Aʻo leʻi faia lenei mea, ua fautuaina e faʻafefiloi le tincture ma se sipuni sipuni o vai mama.

Talosaga Maualalo Maualuga

I nisi tulaga, o le maualalo o le toto maualuga ua manatu e masani, pe afai e le faʻasalaina le tagata ona o le vaivai poʻo le leai o se malosi.

O faʻamaʻi e mafai foi ona avea ma faamaʻi fatu poʻo le faʻamalalaina. Faatasi ai ma le maualalo o le malosi ma le vave o le fatu, ua manaomia ai togafitiga ma fualaau eseese eseese. O togafitiga faʻapitoa e tatau foi ona taulai i le faʻamautuina o le toto ma le fua o le fatu.

  • Lisi fualaʻau mūmū ma aʻa o le manoa ua tuʻuina i totonu o se pani i tutusa tutusa. Faatumu ia laau i le vai malulu ma tuu lemu lemu. E tatau ona kuka le suka mo le 20 minute, ona tapuni lea o le pani ma se tapuni ma tuu le palu lapisi mo le lua itula. E fautuaina e inu le afa afa pe a uma le taumafataga mulimuli, aʻo leʻi oʻo i le taimi e momoe ai.
  • Tachycardia e mafai ona togafitia i le maualalo o le mamafa ma le kinamona. O le afa o se sipuni suamalie o le palapala eleʻele ua faʻasese i totonu o se ipu malamalama vai. Ave i le taeao ma le afiafi pe a uma se taumafataga.
  • E mafai ona e faʻasalalau lau faʻalavelave ma le mamafa i le fesoasoani o se togafiti aoga - faʻamalo. E talafeagai le faʻatau o aʻa fou. Matou te faʻamamaina le paʻu ma se naifi, ona tipi loa lea, sasaa vai inu. O le taimi lava e oʻo ai le vai i le vevela vevela - ua saunia le vailaʻau. Inu le afa afa o le tineto i le taeao pe a uma le 'aiga o le taeao ma i le afiafi pe a uma le talisuaga mulimuli.
  • O se tamai lima lima o le kofe eleele ua faʻafefiloi ma le suamalie suamalie ma le sua o le tipolo. O le taunuuga e tatau ona tutusa le kulimi kulimi. Ave se sipuni, 30 minute pe a uma se taumafataga.
  • Taumafai e amata le taeao i se ipu inu, mo se faataitaiga, e mafai ona e inu se ipu kofe mai fatukeke lanumeamata. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona fai sau taeao i le taeao. Faʻaalu sina faamalositino, faʻamaʻalo le potu ma fai se eseesega o le vai.

Suauu maualuga ma tachycardia

O vailaʻau faʻatagaina e faʻatagaina pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. O nisi taimi e i ai tulaga pe a feagai ma faafitauli ma le loto ma le malosi e popole ai i se tagata maloloina atoatoa.

O le malosi ma tachycardia e masani lava ona taatele i tagata matutua. Ina ia faʻamalieina se osofaʻiga, e tatau ona faʻaauupegaina tagata uma i se tasi o vailaʻau tachycardia nei:

"Atenolol". Faʻatasi i le vaega peta blocker. E faʻaaogaina i le togafitiga o le tachycardia, fesoasoani e faʻaitiitia le toto. Avanoa i le pepa, o le fua aupito maualuga ole aso ole 200 mg. Faaaoga muamua aʻo leʻi 'ai, faʻaaoga ma le faʻaeteete i le taimi o le maʻisuka.

Faʻatau. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o laumei ma se vaifofo mo le tuiina. 5 mg pepa ua ave. faalua i le aso, a uma ona feutagai ma se fomai, e mafai ona faateleina le tui.

Captopril. O le gaioiga o le fualaau faasaina e fuafua i le faʻaitiitia o le mamafa ma faʻamaonia le fua o le fatu. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, 1 to 2 pauna i le aso e faʻataʻitaʻiina.

E taua le faatumauina o se soifua maloloina lelei, 'ai le mea sao, ma taumafai foi e aloese mai tulaga faigata.

Pe a filifilia se vailaʻau, o le mafuaʻaga o le amataina o le faʻamaʻi ma uiga taʻitasi o le tino e tatau ona mafaufau i ai. Ina ia le faʻaleagaina le tulaga ma le maua ai aʻafiaga, o togafitiga e na o le cardiologist e faʻamatalaina.

Vailaʻau mo le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga: papa maʻa ma togafitiga faʻasolo

O le aoga o le fatu o le ki i le soifua maloloina lelei ma le taua o se tagata. Mo nisi tausaga, o loʻo i ai tulaga masani mo le numera o faʻasoesa o le loto, o le solia o lea mea e iloa ai se tulaga maualuga o le atiaʻe o maʻi.

Ae afai e faateleina le fatu, e mafai e se tasi ona talanoa e uiga i le atinaʻe o tachycardia, lea e mafai ona faʻasolosolo pe faʻafuaseʻi i le natura.

O le faʻaumatiaina vave o le faoa faamalosi ma le toomaga o mulimuli mai o le a aloese mai le gauai vave o muso o le fatu ma le atinaʻe o le atchemia, o se soa e masani ona faʻavaivaia le fatu ma e lamatia ai le ola.

E faʻatatau i le mafuaʻaga na mafua ai le faateleina o le paʻu, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina vailaʻau eseese e mafai ona faʻaaogaina pe tuʻu eseese mai le tasi ma le isi.

Sui

Tachycardia o se taunuuga nai lo le faʻaalia muamua o le maʻi.O le mea lea, i le mauaina o mea sese i totonu ia te oe lava, e taua tele le faatuina o le mafuaaga autu o lona tupu.

O le mea moni, e le na o tagata mamaʻi e mafai ona mafatia i le tachycardia, ae o tagata soifua maloloina atoatoa o loʻo i ai lenei faʻalavelave e le tumau (o le matua e le o se tapulaʻa mo lenei suiga).

Afai e ola maloloina lou tino ma toto toto, ma o le fatu e fua mai i lea taimi i lea taimi e sili atu nai lo tulafono uma na faavaeina, o lona uiga o le suiga ua mafua ona o se tasi o mafuaaga nei:

  1. ogaoga ogaoga poʻo faʻalogona faʻalagona masani e ono i ai se tagata,
  2. le mamafa o le tino faaletino, lea na faaleagaina ai le malosi o le tino,
  3. le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o meainu o loʻo i ai ni mea totino ma mafai ona afaina ai le fatu,
  4. suiga o le tau poʻo le sone taimi.

Afai o le mafuaaga o le tachycardia o se tasi lea o tulaga ua taua i luga, o le a foliga mai e fautuaina e le fomai mea leaga e toe faʻafoʻiina ai le faʻaoga o le tino ma maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma le aʻafiaga o siama nerve i fualaau oona.

O nei mea e aofia ai le natura ma sauniuniga faʻapipiʻi. O vailaʻau e faia mai mea masani masani e sili ona lauiloa ona o le natura masani o vaega amata.

O mea faʻale-natura e aofia ai:

  • Persen. O fualaau faasaina ei ai se vaega itiiti o le faʻasaina, ma o lona tuufaatasiga o loʻo i ai mea faʻapitoa e pei o le lemon balm ma valerian. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e tupu, ma o le pulusation e faʻamaonia,
  • Valerian. Mei i le tulaga o laupepa poʻo vaifofo. O lenei meafaigaluega, e tusa lava pe o le a le faʻasalaga, e fesoasoani i le vave faʻasaʻoina o le fatu fatu. Ae o lenei fualaau faasaina e le fautuaina mo le masalosalo,
  • tinoport. O se vailaau sili ona lelei mo le tele o tausaga e fesoasoani ai i tagata e manumalo i tachycardia.

Mo le ausia o le manaʻoga ma le leai ni aʻafiaga ile itu, ua fautuaina e ave tupe e pei ona faatonuina e le fomaʻi, matauina le umi ma le malosi o togafitiga.

I totonu o le fale talavai, e mafai ona e faʻatau faʻatau fualaau faʻasaina ma se lagona agamalu. Faatasi ai ma i latou: Relium, Etazicin, Rhythmylene, Verapamine.

Lisi o fualaau faasaina

O le maualuga o le mamafa o le tasi lea o maʻi sili ona lamatia lea, i le leai o togafitiga ma taimi talafeagai, e faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o fatu ma osoʻa.

O faʻamaoniga e faʻaalia ai le i ai o le toto maualuga o faʻamatalaga nei:

  • vili
  • taʻavale
  • puupuu le manava
  • fula o lima ma vae,
  • ulu matua
  • faʻanoanoa vaaia
  • isi faʻaaliga.

Afai o le maualuga o le mafuaaga o le tachycardia, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia lenei mea moni ma faatonu se vailaau faʻapitoa mo tachycardia osofaʻi ma le maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, Anaprilin poʻo le Propranoprol).

O nei vailaʻau e le gata ina faʻaititia ai le fatu, ae e aloese foi mai le fatu fatu poʻo le taʻavale e ala i le faʻaitiitia o le mamafa i luga o puipui o toto toto ma faʻaitiitia ai le toto.

Talu ai ona o vailaʻau mai tachycardia e vave ona fai ma vaisu, ona o le faʻaitiitia o le lelei o a latou "galuega," e tatau i le fomaʻi ona suia taimi faʻasaina fualaau faʻasolosolo.

O le umi o le vaitaimi o togafitiga ma le volumes o volumes e filifilia e le fomaʻi o loʻo mafaufau i le malosi ma le malosi o le faʻamaoniga o le maʻi.

Vitio faʻatalanoa

O le a le mea e fai i le toto maualuga ma le fatu? Tali i le vitio:

E ui lava i le tele o fualaau oona e tau i le tetee atu i tachycardia, matou te le fautuaina le faia o ni au lava filifiliga, filifilia o vailaau ma fuafua le metotia. Ina ia mautinoa le manuia o togafitiga ma ausia le manaʻoga ole manaʻoga, e tatau ona suʻe mafuaʻaga o le maʻi ma na o le faia fua.

A le o lea, e te alu i le tulaga lamatia o le lagonaina o aʻafiaga uma ma faʻaleagaina lou tulaga. Ina ia taofia lenei mea, e fautuaina e fesoasoani i se tagata poto faapitoa.

Faʻasologa masani masani Tachycardia O fualaau: A Toe Iloiloina o Tupe

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.
Faitau atili iinei ...

Tachycardia o se faʻalavelave faʻaleagaina o le fatu fatu, lea e faʻalogo pe faʻafuaseʻi i le natura.

O le aʻafiaga ma le tachycardia o se itu taua lea e faalagolago ai le togafitiga o le maʻi.

O le Arrhythmia e i ai se nofoaga ese ma patino, o le mea lea, ua faia ai fualaau faasaina lea e mafai ai ona e vave aveese mai osofaiga a tachycardia i tulaga eseese. E tatau ona e iloa le auala e togafitia ai le maualuga o le maualuga ma isi togafitiga e faʻaitiitia ai faʻamaoniga.

Auala mo le vave faʻaumatia o fatu maualuga

O se osofaiga o le malosi o le fatu fatu e mafai ona tupu e tusa lava pe i ai se tagata soifua maloloina oe na te leʻi iloaina muamua ni faafitauli o le fatu. E mafai ona tupu lenei tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se tulaga faigata. I lalo o le taofiga masani, o le osofaiga e mafai ona taofi faʻatasi ai ma mea faʻapitoa:

  • Valerian,
  • Persen, lea e aofia ai Valerian ma Melisa,
  • Tina i totonu o laulau.

E mafai foi ona e faaaogaina fualaau faasaina:

O fualaau oona ei ai se aafiaga agamalu, ae e talafeagai i le mamafa masani. O nisi fualaau oona e mafai ona fesoasoani i lalo pe faateleina.

O se osofaʻiga i le maualuga o le mamafa e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, talu ai o loʻo toto malosi le toto i luga o puipui, faʻavavevaveina lana gaioiga e mafai ona mafua ai le malepe o toto toto pe ave se lamatiaga i le loto. O fualaau e le tatau ona na o le faʻasaʻoina o le fatu, ae faʻaitiitia ai foi le faʻalavelave faʻavave.

O fualaau sili ona lauiloa:

  • Diroton, o se vailaʻau vaʻaia, ma mafua ai ona faʻavaivaia le maualuga o le maualuga,
  • Corinfar poloka poloka o calcium i totonu o le fatu, e faʻaitiitia ai le maua o le okesene o le loto, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le pa,
  • E faasaʻo e Enap le fatu galuega.

O osofaiga o le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e sili ona matautia, o le mea lea e tatau ai ona faʻaumatia i latou i fualaau, lea e faʻatautaia loa e le cardiologist.

Tachycardia foi e maua i le maualalo o le toto, i le itu lea e talafeagai ai le togafitiga, talu ai o mafuaaga o le masalosalo e matautia i le soifua maloloina, ae o le leaga e faatupulaia pe afai e tuufaatasi ma se fatu vevela.

O vailaʻau e faʻamalo ai faʻamaoniga e le tatau ona na o le faʻatalanoaina o le fatu e toe foʻi i le masani, ae faʻateleina foʻi le masini vascular. A leai se vailaau talafeagai, o le a fesoasoani le vai mama. E tatau ona e inu vave le 1 lita o le vai, ma a maeʻa le 15 minute e tatau ona faaleleia le tulaga.

Soʻo se isi lava vailaau e le tatau ona ave e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, talu ai e mafai ona faʻamalosia le vavalalata, lea o le a oʻo atu ai i le faʻavaivaia.

Toeitiiti lava o vailaau faʻatau uma e faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga, ae o le tachycardia togafitiga e tatau ona faʻataunuʻuina e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi. O fualaau e mafai ona ave pe a uma ona faʻamalamalamaina mafuaaga o le maʻi.

Valerian i maualuga pe maualalo le mamafa

Valerian e faʻaaogaina e faʻaititia ai le toto maualuga ona o:

  1. faʻaleaga toto toto
  2. faʻafilemu le faʻaogaina o le tino.

O le mea lea, o le toto totoʻa e masani ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia le toto. Ae ui i lea, o le faagasologa e telegese lemu, o lea afai e te manaʻomia le faʻaitiitia o le mamafa, o le a le aoga lenei vailaʻau.

O le taunuʻuga talafeagai e mafai ona maua i na o le 2-3 masina o le ave o vailaau, talu ai o gaioiga galue malie. Aʻo leʻi faʻaaogaina le meafaigaluega, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Talu ai ona o le valerian e iai sona lagona toʻafilemu, e mafai ona puipuia ai tagata e manaʻomia le maualuga o le gauai atu ma vave faʻaalia pe a faigaluega. Ae ui i lea, i tamai tootoo, o le valerian e i ai lona malosi.

Valerian o se vaega o vailaau eseese. O vailaʻau ma lenei laau e fesoasoani e maua ai le toto maualuga. O se faʻafefiloi ma le sodium bromide, o le lili o le vanu ma le valerian e iai mea nei:

  • fesoasoani i le le mautonu
  • e fesoasoani e faʻaititia ai faʻamaoniga o le vegetative-vascular dystonia,
  • faʻaitiitia le mamafa.

Valerian, faʻamaʻapeʻa i le vai poʻo le teuteu, faʻaitiitia le toto maualuga. Mo le mauaina o sea aafiaga, e tatau ona faaopoopoina le tino faaletino i le faʻaaogaina o vailaʻau ma faʻaleleia le taumafa.

Faatasi ai ma isi mea, valerian ei ai meatotino nei:

  1. ei ai sona aafiaga lelei i luga o le faʻaogaina o le tino,
  2. fesoasoani i le faʻaleagaina ma le gallbladder malfunctions,
  3. e fesoasoani i le togafitia o le maualuga o le maualuga i le amataga,
  4. faateleina le malosi, aveese le ulu,
  5. faʻaitiitia ai le leaga o faʻaaliga o le maʻamala ma le pneumonia.

O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga o le maualuga, ae tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ona o le faʻaaoga sese i le maualuga o le mamafa o le a faʻaleagaina ai le tulaga.

O le togafitiga Valerian mo le maualuga o le toto maualuga e tatau ona faia ma faʻamaonia fua.

E tatau i aloese ona aloese mai lenei vaifofo ina ia le toe faʻaitiitia ai le mamafa. O foliga vaaia o taunuuga le lelei e mafai pe afai e te faʻaaoga valerian mo le sili atu ma le tolu masina.

Faʻasologa masani o tachycardia fualaau faasaina: natura poʻo vailaau

Tale o fualaau faasaina mo tachycardia i le mamafa masani. O le a le mea inu ma pe faapefea ona faʻaitiitia le tachycardia? Aisea e te maua ai se faʻavavega vave ma e te manaʻomia togafitiga? O a mea faʻapitoa ma pe faʻapefea ona aʻafia le tachycardia i aʻafiaga? E uiga i nei mea uma i laʻu tusiga. Tatou o!

- Filippych! O oe o le malamalama o le faasaienisi, tusi mai se mea ina ia aua le solomuli pei o se hare! E lelei mea uma ia te au.

Talofa uo! O faʻamaʻaloga o le fatu e mafai ona avea ma faailoga o maʻi eseese. E masani lava, o le fatu e tatau ona sasaina ma le faʻamalosi, a leai o le a mafatia muamua. O le mea lea, e taua tele le iloa o tachycardia o vailaʻau o loʻo i lalo o le mamafa masani ma le taimi e faʻaaoga ai.

O le masani masani e faʻamautuina ia lava

O faʻalavelave faifaipea ma le maualuga o le toto maualuga e mafai ona avea ma se uiga masani o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga:

    faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino, mai le fefe, pe a iai se osofaʻiga mataʻutia o le adrenaline, ao faia feusuaiga.

O ia faʻaaliga e faʻasaʻoina i latou lava. Ae afai e te popole tele, e tatau ona e faia se gaioiga. O a fualaau mo le tachycardia i lalo o le mamafa masani? E faʻapefea ona aveese iuga? O fualaau suamalie mama, o mea masani (vao) ma vailaau faʻasolosolo, e talafeagai iinei. Muamua e aofia ai:

    valerian (tincture, decoction of the root), tinawort (faʻailogaina, pe faʻatau i le fale talavai i foliga o matū), vao o Persen, Novo-passit.

Mai meafaigaluega patino e mafai ona e faʻaaogaina:

    Diazepam ma isi e pei o (Relanium, Sibazon, Valium) - ae naʻo le tusa ai ma togafitiga a le fomaʻi ma togafitiga ua faatonuina, Afobazole, Phenibut (faʻaopopo i le malosi o le toto, faʻaleleia le gasegase), Pantogam (faʻaleleia le taamilosaga o le cerebral, e mafai ona faʻaaogaina mo tamaiti, pei o isi mea uma - e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi).

O tupe uma o loʻo i luga e mafai ona faʻatonuina e aunoa ma le tuua o lou fale, luga ole Initaneti. O le tele o falemaʻi e ofoina atu se ituaiga o taugofie, ma e mafai ona tuʻuina atu mea uma e te manaʻomia saʻo i lou faitotoa.

Vailaʻau mo tachycardia i lalo o le mamafa masani: fesoasoani ma lagolago

O le a le mea inu e faʻagesegese ai le oso i luga o le pusa? Talu ai o le tachycardia e faatatau i arrhythmias, o fualaau e faʻamaonia ai le fatu e mafai foi ona faʻaaoga:

    Atenolol (Nycomed firm), na faʻamaonia e le tusitala - o se mea lelei tele! Rhythmylene, vaʻaia o le calcium (Verapamil, Cinnarizine), glycosides (cardiac glycosides), sauniuniga o le potassium ma le magnesium (Asparkam, Panangin).

E faʻafefea ona faʻaitiitia le taimi o faʻasologa e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau? E mafai ona e liliu atu i togafitiga faʻavae, e pei ole:

    faʻamafanafana i le meli, mite, meli ma le meli, fasi fugalaau ma le fugalaau, mea inu inu ma se maualuga o meaʻai o le vitamini C, aromatherapy, malologa e ala i le faʻalogo i lau musika e fiafia i ai, masini moli, mafanafana (leai se vevela, ma le faʻafefe vai malulu), fesuiaiga o masaniga i aso uma, tuʻuina atu o masani leaga, mea manogi ma mea manogi, alu i luga o le moega, malolo i le faaiuga ole vaiaso ma se malaga i le atunuʻu.

Tele le fatu ole fatu

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi mo soo se ituaiga faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona tupu. E pei ona ou fai atu, faatasi ai ma le atuatuvale faifaipea, o se lagona atuatuvale po o se gaoioiga malosi tele, e manaomia e le loto le fesoasoani, ma o se tagata poto faapitoa o le a faatonuina tonu le mea e fai i lau lava mataupu.

E sili ona lamatia le faateleina o le mamafa i le maualuga o le mamafa, ae e tusa lava pe lelei, e le mafai ona faatagaina le faasologa o le faagasologa. Ae o nisi taimi o le loto i totonu o le fatafata e foliga e pei o le valea e leai se mafuaaga. O iinei e tatau ona e vave masalomia se togafitiga. Sei ou tuuina atu ia te oe se faataitaiga o se filifili matautia.

O loʻo iai vaega i o tatou faiʻai e nafa ma le gaosia o hormones ma le tufatufaina atu o manaʻoga ma faʻatonuga o le nerve. O se tasi o nei matagaluega o le faʻaaliga lea. E afaina ai le pituitary gland, faʻaleleia pe taofia le gaosia o hormones. O le pituitary gland, i le isi itu, e aafia ai le gaioiga o le lauroid, ma afai e amata ona galue le saʻo, e mafai ona tupu togafitiga e aunoa ma ni mafuaaga faʻapitoa.

O hormones o le metabolism o loʻo faʻapipiʻiina i le vevela, ma afai e amataina le maʻi, e faaopoopo atu i isi faiga le talafeagai, o le a sili atu ona faʻaosoosoina o tatou fatu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e mafai ona avea lenei ma faailoga o faʻamaʻi o ni tino taua se tolu o o tatou tino, ma lapatai atu i le tupu o se paʻu, poʻo isi mea le lelei.

E maeu le tulaga fefefe

Muamua lava, o le fatu e afaina ai. E masani lava, e le tatau ona sili atu i le 85 pa i minute taitasi. Afai e masani ona faʻaauau le 90 futu pe sili atu, e le pamu toto le toto, e leai se taimi e tulei ai i le aofaiga tatau.

O a tatou okeni ma masini o le a amata ona pagatia mai le matelaina o le okesene, ma o le a ufitia o tatou pamu e le mafai ona toe faʻaaogaina, ma taumafai e taui mo le paʻu o le gaioiga o le galuega e tatau ona ia faia. O lenei mafiafia e taua o le hypertrophy o le muso o le fatu, ma o se tasi o taunuuga o lenei maʻi o le fatu o le fatu.

O se faʻaopoopoga o taimi masani e mafai ona talanoa i isi maʻi o loʻo nonofo i totonu ia i tatou:

    e uiga i faagasologa o le purulent-inflammatory i totonu ia i tatou, e uiga i le vevela o le tino, e uiga i maʻi oo tatou mama ma fatuga, e uiga i le tele o ituaiga o suiga o le hormonal.

E le mafai ona e le amanaiaina faailoga o le maʻi ma e te le faia se gaioiga. E tatau ona tatou tamoe i le fomaʻi. O le a ia faatonuina se ECG, MRI, suʻega talafeagai - ma o le a suʻeina le mafuaʻaga. Ma o le a mafai ona ia atiaʻe se togafitiga taʻitasi mo taʻitasi ma faʻamaonia fualaau mo tachycardia i le mamafa masani.

E leai se mea sili atu nai lo le ola

O le mea moni, o le tuʻituʻi faifai pea e mafai ona talanoa e uiga i le paʻu le lelei o lo tatou lava ola. Afai o loʻo e mamafa tele - o lou musika vaivai e faʻamalosia e galue mo le ofuina. Faʻalogo lelei i le mea moni e mafai ona ave le pulupulu pe a inu sina vai itiiti, pe a faigata ile loto e tulei elemene elemene o toto ile capillary, ma o siaki e auina atu faailo i le faiʻai e uiga i le leai o se okesene.

Aua le faʻamalolo, e afaina ai le tino atoa, ma sili atu i mea uma, na o le pau lau pamu. Afai o le tachycardia o fualaau oona i taimi masani e le fesoasoani, o loʻo i ai se fofo!

Tachycardia: fualaau

O togafitiga faafomaʻi taʻitasi mo le tachycardia ua faʻamatalaina e le fomaʻi e faʻavae i le suʻega o le maʻi ma iuga o ana suʻega. Afai ole togafitiga faʻanatinati mo le tachycardia e manaʻomia, o fualaau oona o le a fesoasoani:

    e faʻavae ai se faʻafilemu filemu o le vaʻaia o le loto, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻafilemu le faʻalavelave o le tino.

O a vaega autu o fualaau oona e faʻaaogaina e taofi ai se osofaʻiga o tachycardia?

  1. Pusa mai le tachycardia o atunuʻu faʻapitoa e masani ona faʻamautuina le gaioiga o le fatu ma toto toto.
  2. Sauniuniga o le natura masani.

Tachycardia: tapenapena masani

O vailaau faafomai mo le tachycardia mai mea masani faalenatura e manaomia ona faia mo se taimi umi ao le i tupu le togafitiga vaaia.

Valerian

Tincture ma papamaa e faavae i luga o le valerian e faʻamaonia ai le fatu fatu, faʻafefea toto toto, faʻamafiesea neura namu ma saofaga i le moe. O vaega taua o le laau, o suauu ma alkaloids taua, o le a maua ai se feololo malie ma le aʻafiaga o le tino.

O le faʻamaloloina o le valerian e leʻo vave ona iai - muamua, e tatau i le tino ona teuina se vaega o vailaau vailaau o le laau. A maeʻa le 6-7 vaiaso o faʻatautaia masani o sauniuniga valemenia, o le tino o le tino e matua faʻamalosia ma manuia le teena o le le mautonu ma le popole.

O le sili atu o le fualaau faasaina e tau atu ai i le isi itu - o le malosi o le tino. E fautuaina e ave le valerian i le fua o loʻo faʻaalia i le faʻamatalaga i le vailaʻau.

Hawthorn

O vaega o togafitiga o le hawthorn e mafai ona taofi uma faʻamaoniga eo faatasi ma tachycardia paroxysmal. O le faʻaogaina o le laau e faʻaititia ai le malosi o le loto, o le faʻasaʻoina o le toto ma le soothes o loʻo aʻafia ai.

Tina

O se tasi o nai laau laiti e toetoe lava a leai ni faʻamaʻi. E i ai sona aafiaga itiiti i le tino, e faʻamaonia ai le fatuga ma le pao o le fatu, e faʻafefe ai faafitauli moe. O le fualaau faasaina e tutusa lelei lava i le ituaiga o laumei ma tinctures.

Peony

O le ava malosi o le peony e faʻaleleia ai lagona, faʻaitiitia le atuatuvale ma o loʻo i ai se paʻu moe moe.

Persen

O fualaau faasaina i foliga o capsules ma fuamoa o loʻo i ai se aafiaga malulu i le tino. Vaega masani o le fualaau faasaina: lemoni pulu, moli ma le valerian - aveese le tino o le ita ma le popole, le fiafia ma le leai o se meaʻai. Faʻasalaga o Peres ae leʻi alu i le moega e faʻaleleia se moe filemu ma le moe.

Raunatin

Analog: Rauwazan.
Mai aʻa o le Rauwolfia gata na maua le vailaʻau o Raunatin. Pills e mafua ai le toto maualuga, toe faʻafoʻi le fatu o le fatu, ma faʻamafanafana ai neura. O le fualaau oona e afaina ai le tino i le filemu, o le aafiaga o le tagofia o fualaau faasaina e aliali mai i le 12-14 aso talu ona amata le togafitiga.

Reserpine

Analogs: Raupasil, Rauseil.
O fualaau faasaina e maua mai i le natura moni - na faia mai le laufanua. O mea faʻamalolo o le fale Initia sa iloa e fomai o le 16 seneturi. O fualaau faasaina o Rauwolfia ua leva ona faʻaaogaina e faʻasaʻo ai le toto maualuga.

Laʻasaga alofa mo togafitiga o tachycardia

O le tachycardia faʻamalosi ma fatu o le fatu fatu e faʻasaʻo ai le fatu ma le toto.

Rhythmylene

Analogs: Rhythmodan, Disopyramide. Faʻaaogaina fualaau faasaina i foliga o capsules, laulau ma ampoules mo tui. O le aso e ave ai le 450 mg o le fualaau faasaina i le fua faatatau o le 150 mg / 3 i luga o le manava atoa. O Rhythmilen e faʻaumatia faʻataʻatiaga o le loto mama i totonu o le ventricle ma le atrium.

Faaaoga le fualaau mo ituaiga eseese o tachycardia.

Rhythmylene ua solia i:

    bradycardia, faʻasalaga, teteʻi cardiogenic, le atoatoa o le cardiovascular, faʻamaʻi pipisi o le pulmonary, faʻasalaga i le fualaau faasaina.

E le faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga o tachycardia i se tamaititi. O le faʻaaogaina o le rhythmylene i le togafitiga o le tachycardia i fafine maʻitaga e mafai ona faia e tusa ai ma faʻamaoniga manino. E mafai e tamaitai tausimai ona faʻaaogaina le fualaau faasaina pe a uma ona faʻasalaina le susu.

Metocardium

Metocardium i pusa 50 ma le 100 mg e faʻamaonia ai le fatu ma le toto. O faʻamaoniga i le ave o fualaau faasaina o tulaga nei:

    bradycardia, faʻamaʻi totoʻa, faʻalavelave cardiogenic, poloka fatu, toilalo fatu, le faapalepale i le fualaau faasaina.

E le faʻaaogaina le metocardium i le togafitiga o tamaiti, maʻitaga ma lactating women.

Finoptin

Analogs: Isoptin, Verapamil.
Finoptin ua faia i luga o le faavae o le papaverine. Ina ia taofi osofaʻiga a tachycardia, e faʻaaogaina le fualaau faasaina i foliga o mea vevela, meaʻai ma inisiua.

Malosizin

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le tino o laupepa. O loʻo faʻaalia mo le tachycardia o le ventricular ma le supraventricular.

Propranaprol

O le vailaʻau e faʻaaogaina e taofi ai faailoga o le tachycardia: faʻalauteleina le fatu, toto maualuga, popole. O le aveina o se fua tele o le propranaprol o loʻo i ai sona aʻafiaga.

Adenosine

O le vailaau faʻamaʻi pe a maeʻa ona faʻafoʻi e le pulega le paʻu o le fatu o le fatu.

O le filifiliga o se fualaau mo togafitiga o le tachycardia o le aia tatau a le fomaʻi. O vailaʻau le faʻamalosi e mafai ona faʻaumatia ai le soifua maloloina o tagata.

Faiga e faʻamalolo ai vailaau ma sauniuniga

O vailaʻau faʻaaogaina mo tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga ua faʻavasegaina e tusa ai ma le faʻagalogaina ma uiga o le gaioiga. O le faʻafilemuina o le pao o le fatu faʻasoesa, o le faʻaaogaina o vailaau ma le vai malosi o le uiga lea.

Faʻavae o foliga mausali:

  • papaa - o se ituaiga o faʻamagaloga, lea e aofia ai mea o loʻo i ai i le vailaau togafitiga faʻamalosi, faʻapea foi vaega o fesoasoani,
  • penulaʻau - o aʻaʻo mausali o le mea galue malosi ma vaega faaopoopo,
  • uʻamea - mea o loʻo galue malosi,
  • capsules - o se atigi fagu mo se paʻu po o se mea e paʻu ai le mea oona,
  • o le vevela - o se pepa, o le tuʻuina atu lea e faʻavae i luga o le teuina o le mea galue malosi i paluga suka.

Vaega o le vai:

  • fofo faʻafitauli
  • infusions - maua mai e ala i le vevela ma le maluluina i totonu o se vai e uiga i elemene eleelea o laau toto,
  • teuteuga - maua e ala i le vevela ma le mafanafana i totonu o se vai o elemene elemene o vailaʻau faʻamaʻi,
  • extracts - faʻamatalaga e faʻaaoga ai le 'ava malosi,
  • gaioiga - faʻapipiʻi e faʻaaoga ai vaifofo ma ether,
  • potions - o se tuufaatasiga o teuteuga ma mea e maua mai i isi vailaʻau.

O le filifiliga o le ituaiga o fualaau faasaina e faʻalagolago i togafitiga filifilia togafitiga ma le faʻaalia e le gaioiga malosi o lona gaioiga pe a uma ona tuʻuina atu i totonu o le tino.

Tachycardia faʻaitiitia i lalo o le mamafa masani

O osofaiga o le faateleina o le fatu o le tino o le tali a le tino i tulaga faigata, ogaoga ogaoga, faapea foi ma le faaletonu o le tino ma le mafaufau-faalelagona. I ia tulaga, o le tachycardia e matauina i le toto masani ma le leai o se maualuga maualuga. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i se tulaga faapena e mafai ona faʻatagaina ina ia puipuia ai le faʻalavelave o le fatu mai le avea ma masani. O le puipuia o le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa ma faʻaitiitia ai le fatu, e masani ona faʻaaogaina ituaiga faʻasalalau faʻavae e faʻavae i vaega o lauʻau:

  • Persen - o se nofoaga faʻasao, o loʻo maua i le pepa laupepa,
  • valerian - o loʻo maua i le pepa lapopoa, faʻapea foi i le tulaga o se fofo,
  • tinoport.

O sauniuniga faʻapitoa mo le tachycardia i lalo o le mamafa masani, pe a faʻatusatusa i mea faʻapitoa, e faʻaaogaina ina ia i ai se aafiaga sili ona taua. Ina ia faatoafilemuina le tino ma le fatu, e masani ona faaaoga le Ratimilen, ma o avanoa o Verapamil, Etatsizin, ma le Relium preparations e masani foi ona faaaoga.

Vailaʻau mo le tachycardia ma le arrhythmia

O le tulaga o le cardiac arrhythmia e tele lava ina maua i le maualuga.A oʻo i le tachycardia i le maualuga o le aʻafiaga o le taunuuga o se faʻalavelave faʻapitoa o le fatu fatu, e faʻaaogaina fualaau oona. O vailaau faafomai o lenei vaega ua vaevaeina e fuafua i uiga o le gaoioiga, e pei o:

  • fualaau faasaina e poloka ai sodium (vave) auala: faaaoga le gaioiga a Quinidine, Aprindin, Pyromecain, Bonnecor,
  • Calcium (vave) auala e taofia ai tagata: faʻaaoga le gaioiga a Veropomil ma Sotalol,
  • 'auʻaunaga e puipuia ai alalaʻau pālolo: o le gaioiga a Sotalol, Amiodarone, Bretilium tosylate o loʻo faʻaaogaina,
  • peta-adrenergic blocking adrenoblockers: faʻaaoga le gaioiga lelei a Eskomol, Propranolol, Anaprilin.

O nei fualaau oona ua fautuaina e faʻaaoga pe a uma ona faʻatalanoaina se tagata poto faapitoa. E tofia ma faʻamaonia e se fomaʻi pe afai e fesoʻotaʻi le tachycardia ma le maualuga o le toto, e fai ma taunuuga o se soliga o le faʻalavelave faʻaleagaina o le fati o le loto. Faʻataunuʻu o le hormonal, faʻavaveina o le metabolism, faʻaleagaina o le fatu ma faʻamaʻi o le tino vascular system e mafua ai le maualuga o le toto, o faʻaaoga lelei o glycosides cardiac ma thyreostatic fualaau oona e faʻaaogaina.

O vailaau mo tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga

Tachycardia o se faʻalavelave faʻaleagaina o le pao o fatugaiga o le loto. Arrhythmia e mafai ona tuusao pe leai foi. O le natura e leʻi tuʻuina atu i le tino o le tagata le malosi e faʻatulaga tutusa ai le mamafa ma le fatu fatu.

O le matafaioi mo le toto maualuga ma le fatu o le systolic cardiac e taoto i le nofoaga autu o loo i totonu o medulla oblongata. O le vaega lona tolu o faʻataʻitaʻiga o le fatu e pulea ai le fatu. O le ita o lenei sone e mafua ai le faateleina o le numera o feteenaiga o le fatu maso i le iunite taimi. E leai se vaʻaiga i le va o tulafono faatonutonu e lua.

Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, o le fatu e pamu ai le toto tele, lea e taitai atu ai i le faateleina o le numera o contractions o le loto. Faʻaopoopoga uta e taʻitaʻia ai suiga i le loto i le fatu.

O le atinaʻeina o le tachycardia i le talaaga o se faʻafitauli ogaoga o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le fatu. O se tuufaatasiga o ni mea le lelei se lua e mafai ona lamatia ai le ola, e mafua ai le faʻamalosia o le kamupani.

Vailaʻau mo se osofaʻiga tachycardia maualuga

Arrhythmia faʻatasi ma le toto maualuga e manaʻomia ai togafitiga. Ma faatasi ai ma se osofaiga o le tachycardia e le o le tala o le maualuga o le toto maualuga, e manaʻomia se togafitiga faafomaʻi vave. I lenei tulaga, o le faʻamaʻi lava ia e faʻaalia mai i le vave o le fatu o le fatu, faʻalavelave o le lima taumatau ma faʻapouliuli i mata.

O le tulaga tutusa o le toto maualuga i luga o puipui o vaʻa o le loto ua taufaamataʻu e vavaeeseina ai i latou, lea e mafai ona oo atu ai i le oti. I se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e mafai ona ave togafitiga saogalemu ao le i taunuu mai le fomaʻi.

  • Tincture o le hawthorn
  • Valerian extract
  • Tina tina
  • Persen
  • Novopassit
  • Valocardin
  • Corvalol
  • "Faʻalelei" (faʻatasi ai ma le faʻailoaina o le arrhythmia)

O vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto i totonu o vaʻa, aʻo faʻaitiitia le fatu o le fatu. O isi vailaʻau e le fautuaina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le faateleina o le fatu i le tuufaatasiga ma le toto maualuga e mafai ona taʻu mai ai le leai o le magnesium i le tino. O se faʻalavelave o vitamini ma minerale o le a toe faʻaleleia le tulaga masani o elemene.

O le mafuaʻaga o tachycardia atonu o vailaʻau. Ole tagata maʻi e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i vailaʻau na ave. O se suʻesuʻega faafomaʻi o le a fesoasoani e fuafua le mafuaʻaga o le tulaga ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

Tausiga o fualaau o tachycardia

O le tuufaatasiga o arrhythmias ma le maualuga o le toto maualuga e aʻafia ai le tino ma manaʻomia ai togafitiga. E filifilia e le fomaʻi se vaifofo mo le tachycardia ma le toto maualuga.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Ina ia aveesea le maualuga o le toto, e fautuaina e le au faitau se fofo. ReCardio . O le fualaau muamua lea e NATURALLY, ae e le faʻafefea ona faʻaitiitia ai le toto ma faʻamaʻaʻese uma le toto toto! ReCardio e saogalemu. E leai ni aʻafiaga itu.

Mo togafitiga faafomaʻi, o fualaau o faʻafitauli eseese e faʻaaogaina.

  • O sui e fesoasoani e faʻaitiitia le ono mafai ona osofaia, faʻafilemu le faʻalavelave. O vailaau faʻafeʻau o le faʻamafanafanaina (sosoʻo) e aofia ai Diazepam, Relanium. Fomaʻi fautuaina Phenobarbital, Persen, Novo-Passit, Valerian ma tinawort extracts.
  • O le mafuaʻaga o le faʻateleina o le toto ma le tachycardia atonu o pathologies lauroid e fesootaʻi ma le faʻaleleia o le gaosia o hormones. Ina ia faʻaitiitia le mamafa ma faʻaitiitia le tachycardia ma le hyperthyroidism, e faʻaaogaina lau vailaʻau faʻamalosi. O lenei vaega e aofia ai fualaau faasaina "Mikroyod", "Merkazolil."
  • E faʻaitiitia e le faʻapitoa o le Cardiac le faʻaitiitia o le okesene i fatu fatu, e puipuia ai le faʻaogaina o puipui o le taumatau agavale. Glycoside togafitiga e toe faʻafoʻi ai le malosi o le fatu fatu. O le vailaʻau faʻateleina le faʻaleleia o feteʻenaʻiga, faʻaitiitia o latou taimi. Mo le togafitiga o le tachycardia, o fomaʻi e taua ai "Strofantin", "Digoxin", "Digitoxin."
  • O fualaau faʻasaina e fesoasoani i le faʻaitiitia o le fua o le fatu ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le atuatuvale i luga o le fatu cardiovascular system. O vailaau faafomai o lenei vaega e soloia ai le leaga o aafiaga o le adrenaline i luga o le tino. Antiarrhythmic drugs e aofia ai Adenzin, Concor, Egilok, Atenolol. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi "Faʻatasi", "Propranoprol."
  • Beta-blockers e mafua ai le toto maualuga ma le fatu fatu. O beta-blockers o vailaʻau faʻamaʻi e aafia ai le tino o le adrenaline. O lenei vaega o vailaʻau e aofia ai le Propanolol, Nebilet, Anaprilin, Cordanum.

O le saoasaoa o le fatu i le tuufaatasiga ma le toto maualuga e manaomia ai togafitiga talafeagai. O le fomaʻi o le a faʻataʻitaʻiina fualaau oona e faʻavae i le mafuaʻaga ma le matuia o le maʻi.

Fualaau mo tachycardia ma le toto maualuga

O le togafitiga o le tachycardia faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina ua fuafua faapitoa. Auala e fesoasoani i le taimi e tasi e faʻaititia ai le toto maualuga ma faʻaitiitia ai le fatu i tulaga masani.

  • Corinfar e toe foi i le paʻu masani, poloka poloka o calcium, faʻaitiitia le faʻaoloa o le okesene e le muso o le fatu. O vailaau e maualalo ai le toto maualuga.
  • Ua faʻateʻaina e Diroton toto, faʻaitiitia le toto maualuga i luga oo latou puipui.
  • "Enap" e faʻamaopoopoina galuega a le loto, faʻaititia le mamafa.
  • "Normodipine" e aveese le tachycardia, faʻasaʻo le toto maualuga.
  • "Verapamil" e faʻaititia ai le fatu, tau faasaga i le arrhythmia.

E mafai ona avea le aoina ole tele o laau e avea ma fesoasoani tumau i le togafitiga o le maualuga o le toto ma le palapitations. O le faʻafefiloi o laau mamago o le mint, anise, yarrow, horsetail, valerian, motherwort ma fugalaau o le hawthorn o le a fesoasoani i togafitiga fualaau. O le faʻafefeteina o le afu poʻo le teuteuina o laʻau o le a faʻaitiitia ai le toto ma faʻamautu ai le fatu.

O le faʻaalia tutusa o le maualuga o le toto maualuga ma le arrhythmia e le o se masani masani. O se osofaiga o le tachycardia i le maualuga o le mamafa e mafai ona avea ma se taunuuga o le supa o le neuropsychic.

O le tuufaatasiga o mea le lelei e lua e ono faailoa mai ai se faiga o le sosolo. O le faʻavaeina o se tino oona faʻamalosi i totonu o le gland gland e mafua ai le tele o le gaosiga o le adrenaline, faʻateleina le mamafa e faʻatasi ma tachycardia.

O se suʻesuʻega faafomaʻi o le a faʻavaeina le mafuaʻaga o le maʻi. E na o se fomaʻi e mafai ona filifili le fuafuaga saʻo togafitiga.

Tou te manatu pea o le maualuga o se fuaitau?

O le taofiofia o le taofiofi, susu, tiga o le ulu, le lelei le soifua maloloina. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

O faʻamaʻi fatu cardiovascular o taʻitaʻi o le lalolagi i faʻamaʻi i le numera o olaga latou te ave.

Matou te fautua e faitau le tusiga o le FAIAOGA O MISIKA SCIENCES - BOKERIA LEO ANTONOVICH. e uiga i faafitauli o le maualuga o le toto, fatu fatuga ma le sasa.

Faasoa i luga o fesoʻotaʻiga lautele

Taua: O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le o se mea suitulaga mo fautuaga faʻafomaʻi!

Ia avea muamua ma faamatalaga

Sinus tachycardia

O le galuega o le fatu o le fatu o se mea faʻafuaseʻi, e le faʻalagolago i le fatugalemu o le tino ma le galuega a le mafaufau. E i ai i le fatu lona lava punavai faapitoa - le pona o le sinus, lea e faʻaalia ai le natura o le fatu fatu. Afai o le faʻaaogaina o lenei pona e faʻalavelaveina mo nisi mafuaaga, ona tupu ai lea o le tachycardia. E le o se faʻamaʻi, ae mafai ona mafaufauina o se faʻamaoniga o nisi faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi, myocarditis, fatu fatu).

Pachyxysmal tachycardia

E tupu pe a faʻalavelaveina le nato o le tooto-gastric. O lenei pona o se sosolo lea o faailoilo e faia e le nonoa namu. O nisi taimi e amata ai e le pona o le atrial-gastric ona faʻasalalau lana lava faailo, aʻo faʻalautele le fatu. O le mafuaʻaga o lenei mea atonu o se faʻafitauli o le endocrin system, o le matelaina o le okesene, le leai o le pasela ma le calcium i totonu o le toto.

O le lamatiaga o le tachycardia ventricular o le faʻaaogaina lea o le fibrillation ventricular. O mafuaaga o le tachycardia i lona foliga paroxysmal ventricular e mafai ona maua i le fatu fatu o fatu fatu, fatu fatu, mimiti o le muso o le fatu, o le maualuga o fualaau oona ei ai glycosides.

O le a le mea e fai i le tachycardia

E iloa e pe a galue le fatu, matou te le lagona lona paʻu. Ae a amata ona lagona e se tasi o le mea o le galo, e aunoa ma le faamutaina, e aunoa ma se faamalositino, i le taimi lava e tasi o loo i ai se lagona e le lava le ea, e vaivai le itu, e pogisa i mata, e tatau ona e mafaufau. Faatasi ai ma na faailoga, e tatau ai:

  • valaau se falemaʻi
  • taumafai e manava malosi
  • ave Valocordin poʻo Corvalol,
  • fufuluina i vai malulu.

Tachycardia Medicines

O faʻafitauli o le fatu palpitations, o se tulafono, o ni faʻamaoniga o soʻo se faʻamaʻi pipisi o loʻo tupu i se fomu le tumau. Faʻalagolago i le faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻaaogaina vaega eseese o vailaʻau e faʻafoʻi ai le fatu o le fatu. O le a se vailaʻau faʻapitoa e tatau ona faia e filifili e le fomaʻi.

O le lisi o vailaau talafeagai e aofia ai:

  1. peta blockers
  2. masini suauu tiso,
  3. kesi o le kesi,
  4. pusa palolo alalaupapa,
  5. glycosides cardiac,
  6. taufaasese.

Vailaʻau mo le toto maualuga

O le maualuga o le mamafa o le tasi lea o mafuaʻaga taatele o tachycardia. O faʻafitauli o le maʻi o:

  • vavao
  • taʻavale
  • puupuu le manava
  • pogisa i mata
  • isu
  • e masani ona fetogi o vae.

Afai ua maua oe i lenei mea, ona tatau ai lea ona togafitia e le gata le tachycardia ma le toto maualuga. E aoga le mulimuli i se taumafataga, lafoaʻi masani leaga. Mo le togafitiga manuia o le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faia i le taimi lava e tasi e puipui ai faʻamaoniga lona lua (faʻamaʻi faʻamaʻi, nephropathy, maʻisuka).

Cardiomyocyte Receptor Blockers

Beta-blockers - o se kulupu o fualaau oona e fesoasoani e faʻaititia ai le fatu, maualalo le toto maualuga e ala i le taofia o peta-adrenergic receptors. O se taunuuga o le afaina o le nusipepa, adrenaline ma norepinephrine e le aʻafia ai le myocardium ma o le fatu e amata ona fai konekarate le tele.

Peta blockers o ituaiga nei:

  1. filifili - galue na o le fatu muso. E aofia ai atenolol, bisoprolol, metoprolol, betaxolol,
  2. e le filifili - latou te galulue e le gata i le myocardium, ae faapena foi i le bronchi, toto toto. O nei mea e aofia ai anaprilin, pindolol, sotalol, oxprenolol,
  3. faatasi ai ma se aafiaga vasa - fesoasoani i le malolo o vaʻa toto. O lenei vaega e aofia ai le labetalol, carvedilol, nebivolol.

Filifili ma le le filifilia-beta-blockers galue ma tutusa le malosi i osofaiga a tachycardia ma le toto maualuga, ae o fualaau cardioselective e itiiti ifo aafiaga.

Faʻasalalauga Vagus

Faatasi ai ma se osofaiga o le tachycardia, e mafai ona e taumafai e taulimaina le fesoasoani a le falemaʻi. I le tele o tulaga, latou te matua aoga ma fesoasoani e faʻaititia le fatu i latou lava e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.

Ia fai mea nei:

  • taofi lou manava
  • taumafai e faʻatasi ma se larynx tapuni,
  • faʻaleagaina vomiting
  • taumafai e faʻalavelave
  • taumafai i le tale
  • tuu ou foliga i totonu o se pesini vai malulu,
  • faigofie faʻamalosi i mata mata.

Fualaau e afaina ai le tafe o ions i totonu o le membrane o se cardioyocyte

O loʻo faʻaaogaina e le au suauu o le sodium le aʻafiaga e ala i le taofiofia o le sosoʻoina o ionic sodium i totonu o le cardiomyocyte. O le iʻuga o nei gaioiga, o le faʻaitiitia o le faʻalavelave faʻaitiitia ma o le faʻasalaga o manaʻoga e ala i le fatu e faʻagesegese, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le faʻaalia o le arrhythmia. O lenei vaega e aofia ai le procainamide, quinidine, lidocoin hydrochloride, propafenone.

O poloka o le alalaupapa o le calcium e taofia ai le ulu atu o ions calcium i le myocardial cell from the space intercellular. O le iʻuga, e faʻagesegese le faʻaogaina o le myocardial, e faʻateleina ai le faʻaitiitia o le fatu, ma le faʻalauteleina o vaʻa-gataifale.

E masani ona faʻaaogaina:

  1. diphenylalkylamine derivatives (verapamil, anipamil),
  2. benzothiazepine derivatives (diltiazem, altiazem).

O pusa o le pusa o le potassium e taofiofia ai le ulu atu o ionic potassium i totonu o nila. O se taunuuga o lenei mea, o le masini o le fusi o le sinus e faʻaitiitia, o le a faʻaitiitia le faʻatautaia o le atrioventricular, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le tele o taimi o fesuiaiga o le loto ma le faʻalauteleina o vaʻa. Amiodarone, sotalol, nibentan e faʻaaogaina.

Glycosides cardiac o sauniuniga laʻau. E maua le taunuʻuga e ala i le taofiofia o le faʻaliliuga o aʻafiaga o le nasu i totonu o le faʻatinoina o le tino. Ole vaega o glycosides e aofia ai digoxin, digitoxin, strophanthin, korglikon.

Sui

O tagata faʻaaoga e faʻaitiitia le tele o taimi o faʻavaega o le loto ua vaevaeina i ni vaega se lua ma ua manatu e saogalemu:

  1. fualaau toto. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e aofia ai vaega o laau e maua ai le malosi o le eleele, o le galuega o le popole ma le fatu e masani ona faatulagaina. O nei fualaau oona e galue malie, e aunoa ma le faia o se malosi malosi i le mamafa. O nei mea e aʻafia ai - o le valerian poʻo le tinawort, persen.
  2. gaosia. Ua faatonuina e se fomaʻi, ia i ai se aafiaga i luga o le cardiovascular ma le popole, ma maua ai se faʻasologa. O sitaili faʻapitoa e aofia ai le Relium (Diazepam) ma isi.

Faʻalogo! O vailaau faafomai mo le togafitiga o tachycardia, faapea foi ma le fualaau ma le tele o taimi e ave ai vailaau, ua faatonuina e se fomaʻi taitoatasi. E le mafai ona e faʻamaonia pe fafiti lau vailaʻau. O le le tausisia o le fua ma le taimi o le pulega e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave poʻo, i se isi itu, leai se aoga o fualaau.

Togafitiga o tachycardia ma le maualalo o le toto

Ole mamafa o le toto e pei ona taua i tulaga nei:

  1. suauʻu - lalo ifo o le 90 mm RT. Art.,
  2. diastolic - lalo ifo o le 60 mm RT. Art.

O nisi tagata e faifai pea le maualalo o le toto o le toto ona o se mea na tupu mai. Fautuaina mo tagata faapena e aloese mai tulaga atuatuvale, ae le o le soona tele, ia mataituina lo latou ola maloloina.

O vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le tachycardia e faʻaitiitia ai le toto, ma afai o le tagata maualalo le toto maualuga i le taimi muamua, o le inuina o fualaau e faaleleia atili ai le soifua maloloina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi e matautia.

Taua! O le le pulea lelei o fualaau oona e mafai ona oo atu ai i le paʻu malosi o le mamafa, le maua o le toto i totoga taua ma le faalumaina.

Ole maualuga o le toto maualuga ile tachycardia

Fesoasoani Muamua:

  1. e tatau ona e taoto i lalo ma sii ou vae,
  2. inu leona suamalie. O le faʻaaogaina o kofe ma meaʻai inu caffeinated e faʻasaina,
  3. ia manava manava ma taofi lou manava mo sina taimi,
  4. e mafai ona faʻaaogaina mea faʻasao - tincture o le tinawort.

Afai e le faʻaleleia le tulaga, faʻafefefe, vaivaiga, tuai, ona tatau loa lea ona valaau le falemaʻi.

O le falemaʻi o le a faia se seti o suʻega talafeagai e fuafua ai le mafuaaga o le tachycardia e faasaga i le faʻamalosi. Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻesuʻeina, ua faia se suʻesuʻega ma ua tuʻuina atu se fuafuaga mo togafitiga.

O togafitiga e masani lava ona faʻamoemoe e faʻaumatia ai le mafuaaga o le leiological lea na mafua ai le faateleina o le fatu fatu. E le gata i lea, o le lavelave o togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vitamini, faʻasologa o le physiotherapeutic.

Vailaau i lalo o le mamafa masani

Tachycardia i lalo o le masani masani o le tele lava o mea faʻapitoa. O faʻamafanafanaga o le loto e faʻaalia i le taimi o le faʻalagonaina o le mafaufau, malosi faaletino, i taimi faigata, ma le fiafia. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafilemuina, faʻaitiitia le avega, pe a tatau ai, ave se mea e pala.

Afai e tele taimi e malolo ai vaega o palpitations, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotai se fomaʻi. O le fomaʻi o le a taʻitaʻia oe i taualumaga talafeagai ma fuafua le mafuaʻaga tonu o le tachycardia.

A maeʻa ona faailoa le mafuaʻaga o faʻataʻitaʻiga o le loto, e taʻu mai e le fomai le togafitiga talafeagai, ma le amanaʻiaina o uiga o le tagata maʻi, le i ai o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o fualaau.

Fesoasoani faʻafuaseʻi mo tachycardia

I le fale, pe a tupu le tachycardia, o gaoioiga nei e faia:

  1. manaʻomia ona fai se tulaga faʻasaga,
  2. e mafai ona e inuina se tapenapena otaota,
  3. afai o le tagata maʻi ua uma ona osofaia le tachycardia, ua iloa le mafuaʻaga ma ua i ai fautuaga a le tagata maʻi mo togafitiga, ona mafai lea ona e inuina le vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi e taofi tachycardia.

Afai ole fua e le mafai ona taulamua i le toe faʻaleleia o le fatu, ona tatau loa lea ona valaau se falemaʻi.

Togafitiga o le tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga

Ole maualuga o le toto e maualuga le maualuga ole taua:

  1. suauu - i luga atu o le 140 mm RT. Art.,
  2. diastolic - luga atu o le 90 mm RT. Art.

O le tuufaatasiga o tachycardia ma le maualuga o le toto maualuga e matautia tele. I taimi o osofaiga, o le mamafa o le avega i luga o le fatu e matauina ma le le lava o le okesene-maualalo o le toto i le myocardium.

Taua! O se osofaʻiga uumi o le tachycardia i se tulaga maualuga o le maualuga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faafitauli ogaoga o le fatu, o le mea lea, e manaʻomia ai togafitiga vave. E tatau ona e valaʻau vave i se falemaʻi. Aʻo lei oʻo mai le au o le falemaʻi, e tatau ona faia laasaga e taumafai ai e faʻamautu le faagasologa.

Le mea e fai ma le tachycardia

Tachycardia o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le pao o fatugaiga o le loto. I tagata matutua, latou te talanoa e uiga i ai pe a faʻavavevave le fatu i le silia ma le 100 i minute taitasi. I tamaiti - fuafua i tausaga. E tatau ona manatuaina i pepe faatoa fananau mai, o le masani masani o le fatu e mafai ona oʻo atu i le 140 i minute taitasi. O lenei ituaiga o gaioiomia e tupu mai i le parotele.

Aotelega o le faamai

O mafuaʻaga autu o tachycardia:

    mafaufauga, faʻafefe o meaʻai, faʻamalositino, ulaula ulaula, vevela tigaina, aʻafiaga o le siʻosiʻomaga - vevela, maualuga, faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi, afaina, faʻalavelave, gasegase, neurosis, faafitauli o louroid, anemia, tiga, nisi o sima, ma isi).

Tachycardia o:

Nadzheludochkovoj - Atria e vave faʻaitiitia. Faʻasalaga - faʻaletupe masani e faʻaititia. O nisi taimi tachycardia e mafai ona tuʻuina (atrioventricular). O le fati o lenei togafitiga e mafai ona tumau (sinus tachycardia), ma le faaletonu - tachycardia arrhythmic.

Filifiliga:

  1. fesuiaiga - o vavaega faʻasolosolo lea e faʻataunuʻuina ai le galuega o le pumping o le fatu maso, e oʻo atu i le 300-400 lemu i le minute,
  2. fibrillation - o le faagaoioia o le pumping ua matua vaivai, o le taimi e mai le 400 i le 700 lu i minute taitasi (e manaʻomia vave le fesoasoani).

O faʻaaliga autu o le tulaga o:

    o lagona le lelei i totonu o le pusa (palpitations), o taimi uma e oso ai, tiga i totonu o le loto, le manava, manava, suiga o le toto, vevesi, atuatuvale, popole, fefe.

O le suʻesuʻega e tuusaʻo. O le fomaʻi e suʻe le tagata maʻi, fuafua le pulusese, faʻalogo i le fatu, faia se ECG. O lenei faʻamatalaga e lava tele e iloa ai le tachycardia.

Taiala lautele mo togafitiga o tachycardia

A o leʻi fuafuaina mea e tatau ona faia ma le tachycardia, e tatau ona suʻe mafuaʻaga na taʻitaʻia ai lenei tulaga. Afai o le a vave ona tupu le fatu o le fatu ona o mafuaaga mai fafo ma o le tino, ona lava lea e aveese ai nei mea. O le fua o le fatu e toe faʻaleleia.

O nisi faʻamaʻi ma tachycardia e le manaʻomia foi togafitiga faapitoa. O nei aiaiga e aofia ai:

    soʻo se ituaiga o le mautonu ma le volumetric o le toto, faʻamaʻi pipisi, manuʻa ma faaletonu o le tino, o le anemia.

I nei tulaga, ina ia aveesea le tele o le fatu fatu, e tatau ona togafitia le togafitiga autu. Faʻamatalaga muamua o le tachycardia ma le le lelei o le soifua maloloina, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le tele o tulaga, o togafitiga togafitiga e faia i le fale, ae o nisi taimi o falemaʻi e talafeagai. O se faʻamaoniga maʻoti mo le togafitiga o le falemaʻi o le faʻamalosia o le kamupani.

Ituaiga o fesoasoani e solia ai le fatu fatu:

    metotia o togafitiga, togafitiga faafomaʻi togafitiga faafomaʻi, togafitiga o taotoga, togafitiga o le electro-pulse (defibrillation), o se tusi lesona e ala i togafitiga faaleaganuu, reflexology (acupuncture, acupressure), togafitiga puipuia, togafitiga o meaʻai.

Faʻailoga vavave mo tachycardia

O tagata e matauina ia faʻaaliga o tachycardia ia i latou lava mo le taimi muamua, e le tatau ona vave amata ona faʻaaoga fualaau. E sili atu mo i latou le muamua faʻaaogaina tomai faʻapitoa e mafai ona toe faʻafoʻisia le paʻu masani o le fatu i le 50% o mataupu.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona tuʻuina atu le ea fou ma fusi lavalava e tatau ona tatalaina. O faʻatagaga e tatau ona faia pe a maeʻa ona faʻamaonia le saʻo o la latou faʻatinoga ma ia siakiina e le fomaʻi.

Auala e le faʻaaogaina ai fualaau faʻafuaseʻi

  1. Toe faʻaleleia o le paʻu (Valsalva test) - e manaʻomia e le tagata maʻi ona manava ma manava loloto, faʻaleleia lona manava, taumafai e faʻamalosi le musele o le diaphragm, taofiofia lona manava mo ni nai sekone, ona faʻaleleia lea o le ea ma se vaitafe e ala ile laugutu o le laugutu. Toe fai faatele.
  2. Mataga o mata (Faʻafeiloaʻi a Ashner) - moeiini ou mata, faʻapipiʻi malie i luga o mata, ma faʻatupulaʻia le mamafa mo le 8-10 sekone, ona faʻavaivaia lea o le mamafa. Toe fai le faiga i ni nai taimi.
  3. Carosid massage masini. O le vaega o le carotid sinus o loʻo i le itu ma tua atu o le cartilage o le larynx, i se nofoaga e mafai ai ona e lagona le pulupulu o le gaʻo carotide masani. Pads o le faʻamaufaʻailogaina, ogatotonu ma le tagima lima e manaʻomia ona maua lenei nofoaga ma faʻamaʻalo i ni felafolafoaiga malie. O le faʻataʻitaʻiga e faia lelei i se tulaga maualuga mo le 7-10 minute.
  4. Faatofuina i le malulu - ave le ea i totonu o mama ma faʻafefete ou mata i se pesini ma vai malulu mo le 5-10 sekone. E mafai ona toe faaluaina le faʻailogaina. Inu se ipu malulu o le vai malulu - sasaa oe lava vai maualalo, inu i sina sipuni. I le taimi nei e tatau ona e tu sao.

Ona tatau lea ona e taoto ile tua, malolo. E tatau ona alu le osofaiga. Afai e le fesoasoani nei metotia, ona tatau lea ona e sailia le fesoasoani a fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi oeo le a faʻaaoga togafitiga fualaau faasaina, pe ave le tagata maʻi i le falemaʻi.

Vailaʻau mo tachycardia: tausiga faʻafuaseʻi

O togafiti togafitiga faʻapitoa e aofia ai le tofiaina o fualaau oona lea e maua ai le gasegase ma faʻaitiitia le fatu o le fatu. I le avea ai o se togafitiga faafuaseʻi, o le tagata maʻi ua tui i le Seduxen 2 ml - 0.5% o le vaifofo, lea e faʻafefeteina i le 20 ml o le solution isotonika. O lenei paluga ua tui i se vein.

Faʻailoga o le toilalo o le fatu, Sodium Bicarbonate ma glycosides cardiac o loʻo maumau (Strofantin 0.5 ml - 0.05%, Isolanide, Digoxin). I le faaopoopo atu i nei sui mo le tachycardia, e mafai ona e faʻaogaina: Novocainamide - 5 ml - 10%, ua tui i totonu o se vein i se fofo o le isotonic.

O lenei fualaau faasaina ua fautuaina mo tachycardia ma le maualuga o le mamafa o le toto. Beta-blockers (Cordanum, Obzidan, Esmolol, Bisoprolol, Propranolol, ma isi) ua faatonuina faʻamaonia e le fomaʻi, faatasi ai ma le filifilia o atumaga. O le masini o latou togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le poloka o le faʻaleleia o le mafaufau, lea e tali atu i le faateleina o le adrenaline i le toto, lea e mafua ai le paʻu i le paʻu.

E faʻaaogaina uma i laupepa ma i fofo mo le faʻaleagaina poʻo le faʻaogaina o le intramuscular. A faʻaaogaina, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le mamafa. E tatau ona manatua e faʻasoleina i latou o loʻo maua i le maʻisuka. Amiodarone (Cordaron) o se vailaʻau faʻamaʻi ma meatotino a beta-blockers ma le malosi e faʻalautele ai le gaʻo.

O loʻo faia i se vavalalata i se aofaiga o le 3 ml o se faʻafitauli 5%. O le fualaau faasaina ua solia i le maitaga. Verapamil (Isoptin) o se vailaʻau mamana malosi e faʻaleleia le toto i totonu o le fatu. Faʻatasi i le kulupu o le alalaupapa o le alalaupapa. O le metabolism o le calcium i totonu o sela o le fatu maso o le tino ua nafa ma lona fausiaina. O le taofia o le taʻavale o nei auala e taʻitaʻia ai i le paʻu i le paʻu.

O le iʻuga, o le osofaʻiga o le arrhythmia ua muta. Fai le 2 ml - 2.5% faʻafofo i se auala e sili atu. Rhythmylene o se vailaʻau faʻamaʻi, o se siaki o le alalaupapa sodium. E mafai ona faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻamaoniaina o le tachycardia, e tupu mai ona o le SSSU faapitoa (infirmity node weakness syndrome).

E naʻo le tulaga lenei, e soothes tachycardia, i isi tulaga uma ua solia. 5 ml ua tui - 1% faʻafofo i se vein. Etamosine o se vailaʻau e pei o Rhythmylene, ae faʻateleina uiga. E tatau ona faʻaaogaina toetoe lava o soo se ituaiga tachycardia, aemaise lava i le tuufaatasiga faatasi ma isi arrhythmias (extrasystoles - esega tulagaese o le fatu).

O loʻo faʻatonuina le pa'ū, i le fua ole 4 - 8 ml - 2.5% faʻafoʻi, Mesatone - sympathomimetic. O lenei vailaʻau e lelei mo le tachycardia faʻatasi ma le maualalo o le toto. Faʻamataʻu le 1 ml - 1% faʻamautu ma le loto i ai.

Ua matou lisiina fualaau faasaina autu lea e fautuaina e tagata atamamai e faaaoga le tachycardia. O i latou taʻitoʻatasi ua tofia taitoatasi, e faʻalagolago i le ituaiga o arthhythmia. Faʻailoa i nisi tulaga, e mafai ona leai se aogā ma oʻo lava i mea leaga i isi.

Tomai togafitiga

O togafitiga faʻapitoa mo le tachycardia e faʻataunuʻuina i auala laiti e osofaʻi ai ma le toilalo o le togafiti togafitiga. O le sini o le faʻamautinoa lea o se paʻu masani.

Auala:

  1. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le fatu ni mea faʻamalosi e faia i luga o le fatu, e faʻapupulaina ai manaʻoga tutusa ma lagona o le loto. E le gata i lea, latou te taofiofia ai lagona faʻaleaga. O avetaʻavale i aso nei o loʻo i ai le gafatia e otometi le pulea o le fati e faʻatatau i gaioiga faʻale-tino ma taugata.
  2. Le faʻaliliuina o le leitio.E ala i fesoʻotaʻiga i totonu o le loto, faʻafefeteina ai ma meaʻai e fafagaina, lea e fuafua ai ma taofiofia ai punaoa faʻaleagaina o le paʻu.

Fofo faʻapitoa mo tachycardia

O togafitiga uma a tagata e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o tachycardia. Latou te le faʻaitiitia mafuaaga o le faʻamaʻi, o lea e le talafeagai ai mo togafitiga atoatoa. O le tele o metotia a tagata latou te le amanaiaina le malosi o tagata, o le mea lea, o ia togafitiga e saogalemu na o le mamafa masani.

Le togafitia lelei o faailoga o le tachycardia ma fualaau 'eseʻese e mafai ona faʻagesegese ai le fatu. Mo le faia o le vai faamalolo e tatau ona e ave 1 sina sipuni o laʻau mamago o fugalaau, lemonimo ma le chamomile. Liligi 300 ml o le vai vevela i totonu o laau ma tuʻu ai mo ni nai itula. Inu 250 ml o le susu e faʻamamaina i vai mama.

Ina ia saunia se teuteuga o le mumu, e tatau ona aumai le 0.4 l o le vai i se mea e vevela ai, tuu lau lau mama o tina, moa ma le upega i le afa o sipuni. O le oloa ua kuka mo le 20 minute. A maeʻa le faʻafefete, e tatau ona liligi ifo i luga o le ie tipi i totonu o se koneteina tioata. Faʻaaoga vailaau i totonu o se ipu malamalama ao le i fafagaina i le tele o taimi i le aso.

E mafai ona e togafitia uiga o le tachycardia ma le tilotilo anise. O fatu o le anise ma le muka (o le afa o le sipuni) o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai se mea e teu ai kofe. 500 ml o le vai ua kuka i totonu o se atigi pusa, o se sipuniti o valerian, motherwort ma chamomile ua faaopoopoina iina. Laʻau mo le 1 minute, ona faaopoopoina lea o fatu ma kuka ai le paluga mo le isi 20 minute. Ona faʻasolo lea o vailaʻau i le kesi ma tuʻu i totonu o se koneteina tioata. E tatau ona e tago i le fualaau faasaina 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao.

O fesoasoani diuretic teas e togafitia ai faailoga o le maualuga o le toto. O le aveeseina o le tele o le vai mai le tino o le faavae lea o togafitiga o lenei maʻi. O le mea lea, i le maualuga o le toto maualuga ua fautuaina e faʻaaoga le diuretic teas, lea ua saunia mai totogifuapauina faapitoa.

E mafai foi ona e togafitia le maualuga o le maualuga i le fale, faia masani le lauti mai le pepa mimiti, motherwort ma horsetail, togi tasi le sipuni taitasi.

O a togafitiga masani ua fautuaina e ave ma le tachycardia

O le pulea e le tagata lava ia o soʻo se ituaiga o togafitiga faʻapitoa ma togafitiga ile fale e tatau ona malilie i le fomaʻi, aemaise lava pe a fai e inu le tagata maʻi.

O nisi ituaiga o laau e mafai ona faʻaleagaina le aʻafiaga o fualaau oona, ma o nisi taimi e mafua ai le aʻafiaga o lo latou faʻamalosi, lea e mafai ona afaina tele ai le maʻi. E sili pe a faʻaaogaina vailaʻau masani i togafitiga puipui. O nisi o fualaau lauiloa e fautuaina mo tachycardia:

Tincture ma le tincture o le hawthorn - Le auala aupito sili ona lelei e togafitia ai faʻasolosolo ma tachycardia. E tatau ona ave le togi 25-30 drops i le aso, i ni nai taimi aʻo leʻi 'ai. E inu faatolu le inu i le afa afa i le aso. O fualaau suamalie e aoga foi mo togafitiga. O le Hawthorn e mafai ona ave i mea fefiloi ma le tina, dogrose.

Honey Mix - o se lita o le meli lnen masani, lea e faaopoopo ai: 1 lemoni-medium, i luga o se sipuni sipuni ma se maupuepue - apricots ua mamago, laʻau, vine ma vine. I le taimi muamua, o nei oloa e tatau ona teuteuina lelei ma faʻafefiloi, ona faʻafefiloi mafiafia ma le meli. O le vailaʻau vailaʻau e tatau ona ave faʻatasi ma le tachycardia 2 i le 3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

O le sua o le Beetroot. Inu se ipu malamalama mo le masina e tasi i le taeao.

Tachycardia Prevention

Ina ia faaitiitia le taimi ma le mamafa o le faoa faamalosi, e tatau ona e:

    Fai le fetuunaiga o le mamafa. Faʻaopoopoga pauna - o le vaega muamua o le faʻamalosi i le arrhythmia. Mulimuli i se taumafataga e le aofia ai meaʻai gaʻo. O tagata e iai le manaʻoga i le tachycardia e fautuaina e ave vitamini ma 'ai fuatini ma fualaau aina. Taofi le ulaula ma le inuina o le ava malosi. E sili le vaeluaina ma nei vaisu mo le lelei. Fai taga faʻatino.O mamafa malolosi e matautia, ma o le maualalo o le gaioiga e fesoasoani i le faaputuputuina o le adrenaline ma le faateleina o osofaiga o tachycardia.

Sauniuniga mo tachycardia ma foliga o le togafitiga o le fatu fatuga o faalavelave

O sauniuniga mo tachycardia ua faʻatulagaina mo suiga o le fatu fatu, fua o le fatu. Ae peitaʻi, afai e le toe foʻi le fatu fatu i totonu i totonu o le sefulu minute, e manaʻomia le faia o se suʻesuʻega mo tachycardia.

Faʻamatalaga o mea faʻaleagaga faʻapitoa e faia e se cardiologist, poʻo le fomai tipitipi-cardiac. Pe a faatonuina ia fualaau mo le tachycardia, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia faʻamaʻi ua faʻaalia: o le fatu, le faʻamaʻi pipisi, lea e mafua ai le maualuga o le fatu.

Faatasi ai ma le masani masani o le iloiloina o faaletonu o le fatu o le:

    ECG (electrocardiogram) - faʻaalia le tachycardia. Echocardiography (ultrasound o le fatu) - e mafai ai ona e iloa togafitiga o loʻuocardial. Suesuega X-ray o le pusa. O le uila o le uila o le suʻesuʻega lea o suʻesuʻega.

O faʻafitauli o le loto e togafitia e faʻaaogaina ai auala eseese, faʻatasi ai ma togafitiga o le antiarrhythmic (faʻatasi ma vailaʻau) ma le electrophysiological (pacemaker ma le defibrillation). Afai e tele naua mea e faia i le loto, ona malepe ai lea o le loto. E mafai ona taʻitaʻia ai le fatu.

O le tagata gasegase e mafai ona pulea le setete o lona soifua maloloina, ma faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi faʻamalosi mo le tachycardia ma le palpitations o le fatu. E tele ituaiga vailaʻau e faʻaaoga e suia ai le fatu fatu. O le sili ona lauiloa ma masani ona faʻamatalaina o le peta blockers.

Beta-blockers e fesoasoani e faʻagesegese ai le fatu fatu, faʻaitiitia le toto maualuga ma faʻaititia le gaioiga o le adrenaline ma le norepinephrine i le fatu. E mafai foʻi ona fesoasoani faʻatoʻa poloka Beta e faʻafeiloaʻi ai i migraines, osofaʻiga popole.

O igoa faafomaʻi o nisi o peta blockers e:

    Acebutalol, Atenolol, Carvedilol, Celiprolol, Metoprolol, Nadolol, Nebivolol, Oxprenolol, Bisoprolol, Pindolol, Propranolol ma isi.

Faʻasologa o le alalaupapa o le Calcium - o lenei ituaiga o poloka e faʻaititia ai le fatu o le fatu, ei ai sona aafiaga vasoconstrictive ma galue i maso mumu. Faʻasolosolo i luga o le alalaupapa o le Calcium o loʻo aveʻesea ai le faʻanofo, faʻamafanafana, antiarrhythmic ma mea nei:

  1. Aneti-ischemic - faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o le calcium i totonu o le fatu, o le tagata e poloka le mea e faʻafaigofieina le galuega masini o le fatu, e faʻaitiitia ai le faʻaoga o le okesene.
  2. Antihypertensive - faʻaalia o se paʻu o le toto maualuga.
  3. Cardioprotective - faʻaitiitia le mamafa i luga o puipui o le myocardium ma toe faʻafoʻisia lana galuega faʻasolosolo.
  4. Nifololotegase - faʻaleleia le toto i totonu o vaʻa, faʻaopoopo le fua faatatau o le filtration.
  5. Antiplatelet agent - o se faaitiitia o le faaputuga faaputuga mafua ona o le solia o le uiga o le tuufaatasia o vaega.

O le mea sili ona lelei o le calcium blockers o le vedraamil hydrochloride ma diltiazem hydrochloride. E le gata i lea, mo togafitiga o le toilalo o le fatu, e mafai e le fomai ona faatonu Digoxin (o se glycoside mai se togalaau masani o numera) - e faaitiitia ai le tele o le faasalalauga o eletise eletise.

O le gaosigala ma le sodium sauniuniga mai le tachycardia e ave mo le itiiti ifo ma le tasi le masina, o le saʻo togafitiga ma le saʻo saʻo o le a fesoasoani e faʻaumatia atoa le tachycardia.

Vailaʻau mo tachycardia: se lisi o vailaau taua

O vailaʻau mo le tachycardia ua faʻatonuina mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu e mafua mai i le fatu o le fatu. O loʻo faʻaaogaina le faʻamalama o le sodium channel e faʻamafanafana ai ma faʻasalalau ai le faʻaogaina o le faʻavaitaimi ma le atrial rhythms. E aofia ai:

    Disopyramide, Mexiletine, Quinidine, Procainamide, Propafenone ma Flecainide.

O fualaau oona o nei fualaau oona e fuafua i le faʻamautuina o le eletise i totonu o maso o le fatu ma le fatu fatu.E mafai ona puipuia le fatu ma le toto. Lisi o mea e teu ai pati: Amiodarone, Dronedaron, Sotalol Sandoz.

I le taimi lava e tasi, o Dronedaron (igoa tau fefaʻatauaʻiga Multak) o loʻo faʻatulagaina mo tagata mamaʻi e masani ona faʻaalia mai osofaʻiga o arrhythmia ma tachycardia, e le mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga mo le taimi muamua. Ma Sotalol Sandoz, i le avea ai ma se beta-blocker, ua aoga mo le puipuia o le faamai.

E tatau ona totogia faapitoa le vailaʻau mo tachycardia, faʻalavelave toto, lea e faatonuina e le cardiologist e aloese ai mai le faʻavaeina o toto.

O nei vailaau o vailaʻau faʻamalolo ma mea e manaʻomia. O le tofiaina o ia tupe e se fomaʻi faufautua e fautua mai ai e tele mea manua, taotoga o taotoga ma asiasiga i le fomai nifo e fesootaʻi ma le afaina o manuʻa e manaʻomia ona alofia.

O fualaau mo le tachycardia e afaina ai le galuega a platelet i totonu o le toto. O ituaiga ia o sela e fesoasoani i le totoina o le toto e ala i le faapipiiina ma le faia o se toto toto.

Antiplatelet gaosi vailaʻau:

    Clop> Prasugrel. Tirofiban (Aggrastat). Dipyridamoli.

Anticoagulants e faʻaaogaina lo latou aʻafiaga e ala i le faateleina o le taimi e tatau ai mo le tuiina toto. Afai e faʻamaonia e le tagata poto faapitoa vailaau falemaʻi nei vailaau faʻamalosi, o le a talafeagai le pasia o se auiliiliga e fuafua ai le vaitau taimi mo le tuiina o toto nai lo le tasi. E taua tele lenei mea ina ia e talitonu i aoga o fualaau faasaina.

Lapataiga faʻapitoa:

    Warfarin. Markumar, Dabigatran (Pradaxa). Rivaroxabanum (Xalerto).

O loʻo i luga o le laulau po o le injectable. O le lona lua o loʻo faʻamoemoe e faʻaititia le fualaau o le vailaau faʻasaina, e naʻo luga o se falemaʻi e faia ai, ae mo sina laʻititi o loʻo i ai tuusaunoaga.

Ole tui tui puipuia:

    Enoxaparin (Clexane). Dalteparin sodium. Arixtra.

Sauniuniga mo le tachycardia heart: eseesega o vailaau mo le maualalo, maualuga ma le masani. O tapenaga mo le tachycardia ma le toto maualuga e faatonuina e se fomaʻi taitoatasi. O le faateleina o le faia o le fatu i le toto maualuga o se mea e le masani ai.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga soofaatasi o le mamafa i maʻa ma le faateleina o gaoioiga a le fatu, ua faia ai se tulaga faigata ma ua faamatuu atu catecholamines, lea e fesoasoani i le fausia o le maualuga o fua faatatau i totonu o vaa ma pusa.

O le a le mea inu i le tachycardia i lenei tulaga:

Enap faatonuina mo le maualuga o le toto. E lelei le aʻafiaga o le gaioiga o le cardiac ma le faʻamautuina o le mamafa. O Diroton, e faʻaumatia puipui o toto toto, faʻaititia ai faʻamatalaga faʻamatalaga i le tonometa.

Corinfar, Veropomil, Normodepin - o nei fualaau oona o loʻo faʻaaoga foi e fomaʻi e pei o vailaau ma maua ai foi meatotino tutusa, faʻamaonia muamua. E tatau ona e iloa e le mafai ona e tagofia fualaau faasaina mo le maualuga o le toto maualuga ma le tachycardia, o le mea lea e saofaga i le tulai mai o se tulaga faʻavaivai, faʻapitoa ma faʻaitiitia le taua.

O le faateleina o le fatu ma le faaitiitia o le mamafa e masani ona maua i fafine maʻitaga. E mafai foi i le: toto toto, vystonia vegetovalcular, le maua se suavai e le tino, maʻi fatu ma thyroid. I lenei tulaga, o fualaau faasaina ua faatonuina mo le tachycardia o le fatu, lea ei ai sona aafiaga tumau:

    Valocordin, faʻafaigofieina le gaogao ma faʻaitiitia ai le maso masima. Mzepam, faʻasaʻo le tele o ituaiga faʻavavega, aemaise lava mai le faʻalavelave o le tino. O Phenazepam, Grandaxin, o le au valerian e lauiloa foi i lenei eria ma e tutusa foi o latou meatotino.

Tachycardia ma le mamafa masani - o lenei mea e mafai ona faia i le tachycardia physiological poo le pathological. I le tikeri lona lua o le faʻamaʻi, e talafeagai le fefaʻatauaʻiga faapitoa.

O vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina ai faʻamaʻi o:

    Finoptin. Raunatin. Amiodarone.

O le faia o faʻamalositino masani, o se faʻavaega o faʻatinoga ma le maualalo o le tino, faʻatapulaʻaina le atuatuvale, faatonutonuina o le moe-e faʻaitiitia ai le tupu o tachycardia.

O le mea lea, a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa uma o suʻega, aʻafiaga o aʻafiaga, faʻamaʻi muamua ma vailaʻau ma sili atu, o le faaiuga mulimuli ua tuʻuina atu. O le mafuaaga lena e le talafeagai ai le mafaufau ia te oe, ae sili atu le faʻafesoʻotaʻi atu i se tagata poto faapitoa.

Tachycardia Physiological

O le loto o se tagata matua e masani ona faia le 60-70 pepe i minute taitasi. I le tamoe, faamalositino ma le fiafia, o le fatu e vave ona osooso. O le faʻamaufaʻailoga e ave i le 100-140 pa i minute taʻitasi. O lea faatelevavega o le pulupulu ua taua o le tachycardia physiological (mai le Eleni anamua "fatu anapogi"). O le siitia le tumau o le fatu i se tagata soifua maloloina e tupu i le vaivai tele, popolega, pe a uma se po moe.

A e le lelei le fatu

Afai e le fiafia le loto ona o le leai o se mafuaaga, o le tachycardia lenei, e faailoa ai le maʻi o se tagata. O le tasi le faateleina o le fatu e le o le fefe. Afai e masani ona asia le tachycardia, sauniuni e pagatia mai le le lava o le ea, vaivaiga lautele, faʻanoanoa, malosi malosi ma le le lelei i le tino atoa poo ona vaega. Le fiafia, faamoemoe?

O le mea lea, faʻatasi ai ma le tachycardia masani, e tatau ona e faia se suʻega cardiologist ma amata togafitiga, lea e mafai ai ona aofia ai vailaau faʻasaina e faʻavae i togalaau faʻamaʻi ma le faʻamaonia o le cardiotonic effect.

Fomaʻi ma vailaʻau mo togafitiga o tachycardia

Tachycardia - o se tuutuuga eo faatasi ma le faateleina o le fatu o le sili atu i le 90 pa i minute. Tachycardia e faʻafesoʻotaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalositino poʻo le fiafia, faʻapea foi ma le faʻaleagaina.

O le tachycardia e le masani ai, o loʻo faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga o le faateleina o le fatu fatu i le malolo, o lenei tulaga e manaʻomia ai vave togafitiga. O sauniuniga mo tachycardia ma palpitations ua faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa ma faʻataʻitaʻiga tatau uma.

Togafitiga ma togafiti a tagata

O vailaau faafomai o lenei ituaiga e taulai i se lagona filemu, o le faatulagaina lelei o le moe ma le tino popole.

  1. O fualaau o le Calendula ma le vao o tina o se paluga lelei tele. Ave le 0.5 teaseti o laau taʻitasi, sasaa se ipu vai inu vai i totonu o se vevela. Faʻamalosi mo le lua itula. Aʻai meaʻai i se tulaga mafanafana.
  2. O lea ma le melissa ma le mint herbs o loo i ai se lagona lelei sili ona lelei. Faʻatasi se sipuniti o nei meaʻai, inu faalua i le aso.
  3. O se teuteuga o le hawthorn. Ave se sipuni se tasi o fualaau aina suamalie, sasaa se ipu vai, mafolafola mo le afa itula. Moli ma ave sina sipuni vave ao le i 'ai.
  4. Liligi le tasi sipuni o le celandine i le vai, kuka mo le sefulu minute, ona faʻamalosi mo le lima itula. Inu 0.5 ipu pe a uma meaai i aso uma.
  5. Ave ni vaega tutusa o le vao valerian, hawthorn, fugalaau linden, motherwort, sasaa se ipu vai ma kuka mo le 10 minute. Ona malulu lea ma ave le sipuni se tasi i se ipu vai e fa taimi i le aso.
  6. E mafai foi ona e faia lau lauti ma inu e pei o lauti. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi mea nei: alala i luga, pulou, vao vao ma lauti lanumeamata.

O nei togafitiga togafitiga e aofia ai se taimi uumi o le faʻaaogaina. O le taunuʻuga e oʻo mai na o le lua i le tolu masina. E tatau foi ona e gauai atu i le ono mafai ona maua se tali atu i se tasi po o se isi vaega. Ma, ioe, soʻo se togafitiga e tatau ona malilie i se fomaʻi.

Mataupu Faavae o Fesoasoani Muamua

O mataupu faavae o fesoasoani muamua mo le tuufaatasiga o tachycardia ma le toto maualuga:

  1. taumafai e manava malosi
  2. E mafai ona faʻaaogaina ni auala vavalalata - taofi lou manava, faia se mea e faʻafefe ai, faʻafefe oomi i mata mata, tale,
  3. fufulu ou mata i vai malulu
  4. inu i se mea oona

O le puipuia o le atinaʻeina o osofaiga a le fatu i le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona filifili le togafitiga aupito sili ona lelei e faavae i le tulaga aoao o le maʻi, le i ai o maʻi mama.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau mo le toto maualuga, o togafitiga o vailaʻau ma togafitiga o le gasegase e faʻaaogaina foi. E tatau ona faʻamautuina le moe ma le faʻavevesi o le malo, ia 'ai saʻo, tuʻuina atu masani leaga, taʻitaʻia se soifua maloloina, ma aloese mai tulaga faʻalavelave.

Tachycardia e le o se iunite tutoatasi tutoatasi, ae mafai ona faʻalavelaveina le vasega ma avea o se faʻamaoniga o le tele o faʻamaʻi o totoga eseese ma tino. O le mea lea, e taua tele le vave faailoaina o le mafuaʻaga o osofaʻiga o faʻamaʻaloga o le fatu, filifili fua saʻo mo le tachycardia.

E tatau i tagata taʻitoʻatasi ona puipuia le atinaʻeina o vaevaega o lagona o le fatu ma iloa le auala e amio ai i le taimi o se osofaiga.

Faaiuga

Afai e tupu faʻafuaseʻi osofaʻi tachycardia, e tatau ona e asiasi i le fomaʻi e suʻe mafuaʻaga o maʻi. E taua le mataituina o lau moe ma meaʻai. I le masani ai o le toto, e mafai ona e feagai ma tachycardia osofaʻiga e le o vailaau, ae faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-tagata. Ae peitai, i le i ai o le maualuga o le maualuga, e tatau ona sailia se fesoasoani faafomai agavaa.

E taua le faʻaititia o le tele o le atuatuvale, i lenei tulaga, o le togafitiga o le a sili atu ona lelei, ma o le faoa faamalosi e tupu tele. E talafeagai le auai i nisi o gaoioiga faaletino ina ia faʻaleleia ai le tino o le tino, faʻavave le tino ma le okesene ma faʻamalosia le muso o le fatu. O mamafa o loʻo taua i lalo ua manatu saogalemu:

  • Faʻaaoga togafitiga mo le maualuga,
  • yoga
  • aau.

Pe a filifilia togafitiga e faʻafefe ai le tachycardia, e tatau ona e iloa mafuaʻaga o togafitiga, ia amanaʻia taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi o le mamafa ma ia i lalo o le vaavaaiga faʻalefitiga faafomai. O se ata manaia i lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa ai le auala e togafitia ai le maualuga o le maualuga i togafitiga faa-tagata.

Le lava le manava i le fatu o le fatu: mafuaaga ma togafitiga

O le dyspnea cardiac e masani lava ona faailoa mai o le fesuiaiga o le toto i ario pulmonary o loʻo faʻagesegese, ma o mama ma isi okeni e le tumu i le okesene. O le dyspnea i le fatu o le fatu e masani lava ona manava (faigata le manava), ma faatasi ai, o le tele o femalagaiga o le manava e faateleina i le 30 pe sili atu taimi i le minute (masani - e tusa ma le 15). E uiga i le mafuaaga e puupuu ai le manava ma le auala e togafitia ai lenei tulaga ma o le a talanoaina ia tatou tusiga.

Aisea e tupu ai le manava lemu i le fatu o le fatu?

O le le lava o le manava i le fatu o le fatu e mafua ona o le faaputuputu ma le malolo o le suavai i totonu o masini o mama, lea e mafua mai i le le mafai ona fatu le pusa o le toto. O le toto e tafe mai i totonu o ipu o le mama e faifai malie ma o le vaega o le toto o le "sulu" i totonu o le alveoli. O mama mama-luga o le mama e le mafai ona maua ai le fesuiaiga o le kesi.

I le amataga o le faaletonu o le fatu, o le tagata maʻi e amata ona lagona le le lava o le mānava pe a uma faamalositino, ma faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻi, faigata ona manava e amata ona iloa ma malolo. E fa vasega o le faaletonu o le fatu e iloga e faalagolago i le tikeri o le uta i luga o le fatu ma mama:

  • O aʻu - puupuu le manava e foliga mai pe a maeʻa le malosi faaletino,
  • II - manava faʻavavevave pe a maeʻa avega afi,
  • III - o le dyspnea e atiina ae e oo lava i le masani ma le mama,
  • IV - faigata le manava e mafai ona lagona i le taimi o le moe poʻo i se tulaga o malologa atoatoa.

O mafuaʻaga masani e taʻitaʻia ai fatuga o fatu:

  • faʻaleagaina o le myocardial
  • Ischemic fatu fatu,
  • ogaoga maualuga
  • afaina fatu fatu
  • inflammatory ma non-inflammatory myocardial lions,
  • fualaau faasaina ma le ava malosi.

O mea o loʻo mulimuli mai e mafai ona oʻo atu ai i le televave o le faʻamaʻi o le fatu ma le faʻavavevaveina o le dyspnea fatu:

  • afaina ma le fatu fatu,
  • faʻamaʻi
  • arrhythmias
  • pulmonary embolism,
  • anaemia
  • hyperthyroidism
  • maʻisuka malosi
  • vascularitis pulmonary,
  • leai se togafitiga talafeagai.

Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma tausisia uma fautuaga a fomaʻi, o le le lava o le manava ma uiga o le toilalo o le fatu atonu e itiiti le faʻailoa, ma o le alualu i luma o le maʻi e mafai ona faʻagesegese tele.

Vaega o le dyspnea i le fatu o le fatu

O le le lava o le manava i le fatu o le fatu e maua mai i le tele o faailoga taua e iloagofie ai mai isi ituaiga o le manava:

  • galue malosi
  • puupuu le manava e faateleina ma aliali mai pe a uma faamalositino,
  • i se tulaga vaʻaia, o le manava o le mānava e sili atu ona malosi, ma a uma ona taumafai e nofo i lalo poʻo le nofo i lalo, e vaivai,
  • o le manava o le mānava e faʻapipiʻiina ma le vevela i le mama, o le cardiagia taimi, o le fulafula o pito i lalo ma le malulu o vae ma lima, cyanosis o le pito o le isu, taliga, tamatamai lima ma tamatamai vae, palpitations ma le faʻailoga.

E le gata i lea, o le le lava o le mānava i le fatu o le fatu e mafai ona o mai faatasi ma se lagona o vaivaiga, faateleina le vaivai, vevela, faʻanoanoa, osofaʻiga o le fatu ma le edema pulmonary.

E faʻapefea ona fesoasoani i le tagata maʻi?

Ole tagata maʻi e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi poʻo se cardiologist pe afai:

  1. E i ai se lagona o le le lava o le ea, lea e le mafai ona totogiina i le vave ona manava.
  2. Faʻasagaga o le manava o le manava, o loʻo i ai le cardinalgia, manava manava, tale ma le pipili ma le fulafula o pito.

Ina ia fuafuaina le mafuaʻaga o le dyspnea fatu, ua tuʻuina atu ia te ia ni suʻesuʻega faapea:

  • suega toto
  • ECG
  • Echo KG
  • CT poʻo le MRI
  • radiography, ma isi.

Mo togafitiga o le le lava o le manava i le fatu o le fatu, ua fautuaina le tagata maʻi e le gata i le inuina o fualaau, ae mulimuli foi i se meaai, o se soifua maloloina lelei, atiaeina le tali saʻo i tulaga faigata, ma le lava gaioiga afi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le ReCardio e togafitia le maualuga maualuga. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.
Faitau atili iinei ...

Faʻalētonu le manava, e fautuaina le tagata maʻi:

  1. Taofi le ulaula ma inu ava malosi.
  2. E masani ona i ai i le ea fou.
  3. Aloese mai gaoioiga e faʻaosofia ai le manava.
  4. Fai lemu gaoioiga i aso taʻitasi, ma malolo.
  5. Aloese mai le aʻe i luga o faasitepu ma siʻitia le mamafa.
  6. Laei ofu e le taofia ai le manava.
  7. Tuuina o vailaau i se nofoaga faigofie, aua o le fiafia e masani ona sili atu le manava.
  8. Faʻataʻoto lou moega: e tatau ona i ai se pupuʻu o 35-40 tikeri mai le ulu o le ulu.
  9. E i ai ni vaega laiti.
  10. Mulimuli i meaai maualalo-kalori ma tapulaa (i mataupu ogaoga, faʻaaogaina) le faʻaaogaina o le masima. E manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo (aemaise lava manu) ma gaʻo, ma aofia ai isi meaʻai e aofia ai le polotini, fiber ma vitamini i le lisi.
  11. Mataitu le toto.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o se osofaiga ogaoga o le manava o le manava, e tatau ona valaʻau se taʻavale, ma ao le i taunuu mai, ia faia taga nei:

  • fesoasoani i le tagata maʻi ia alu i se tulaga tuʻufaʻatasi ma ona vae i lalo,
  • aveese poʻo le tatalaina o laei e faʻasaina ai le manava,
  • faʻamautinoa le maʻi
  • tuʻuina atu le ea fou (pe afai e mafai, faʻaaoga se uila o le okesene),
  • e tuʻuina atu i le tagata maʻi: Nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva (e oʻo atu i le 2 papamaa ma le 5-10 minute), glycosides cardiac (Digoxin, Korglikon, Strofantin K, ma isi) ma Furosemide (40-80g),
  • faia se vevela vevela vevela poʻo le faʻaaogaina o harna i sulu (e tatau ona ave ese mo le 3-5 minute ma se vaitaimi o le 20-30 minute),
  • ma le maualuga o le toto maualuga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se sui soʻo.

Faatasi ai ma se osofaiga o le dyspnea poʻo le maʻisuka cardiac, lea na faʻamaumau muamua pe na o mai faatasi ma isi faʻalavelave faʻafuaseʻi (o le edema pulmonary, infarction o le myocardia, faʻasalaga maualuga, ma isi), o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi.

O le togafitiga o le dyspnea i le fatu o le fatu e masani lava ona faigata ma e taulai i le togafitia o le maʻi maualalo. O vailaʻau nei e mafai ona faʻamatalaina i le tagata maʻi:

  • glycosides cardiac (Digoxin, Strofantan K, Korglikon): fesoasoani i le faateleina o le tumutumu o le fatu ma le taʻavale o le fatu, faʻaitiitia le tachycardia ma le tachyarrhythmias, i ai se aafiaga cardiotonic,
  • Faʻailoga a le ACE (Quinapril, Enalapril, Ramipril, Thrandolapril, ma isi): i ai le faʻalauteleina o aʻafiaga i arteries ma fesoasoani i le toe faʻaleleia o galuega faʻavae,
  • fomaʻi (Furosemide, Torasemide, Britomar, ma isi): fesoasoani e faʻaitiitia le avega i luga o le fatu ma le toto, faʻamalo le edema,
  • beta-blockers (Metopropol, Carvedipol, Propranolol, Celipropol, ma isi): fesoasoani e faʻamalo faʻasalaga ma faʻaitiitia le matelaina o le okesene,
  • inhibitors of If-channels of the sinus node (Ivabradin, Coralan, Coraxan): aveese le tachycardia,
  • altasterone taligata (Spironolactone, Eplerenone): saofagā i le faʻaumatiaina o le maualuga o le maualuga o le toto, faʻaogaina ma maua ai le malosi o le diuretic,
  • vasodilators (Nitroglycerin, Isoket, Apressin, Minoxidil, Nesyritide): fesoasoani e faʻaitiitia le gasegase masini ma faʻaitiitia le atuatuvale i le loto,
  • vailaʻau faʻamaʻi (Amiodarone, Cardiodarone, Sotaleks, Amlodipine, Lerkamen): faʻaaogaina pe a manaʻomia, e pulea ai faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu,
  • vailaʻau oona (Warfarin, Sinkumar, Fragmin, Arikstra): puipuia ai le thrombosis, faafaigofie le tafe toto i totonu o vaa,
  • antithrombotic agents (Aspirin Cardio, Cardiomagnyl, Plavix, Tiklid, Curantil): puipuia le thrombosis, faafaigofie le tafe toto i totonu o vaa,
  • statins (Anvistat, Fluvastatin, Lipostat, Zokor): puipuia le fausia o palulalapalapala ma lalo ifo o le cholesterol.

Afai o le togafitiga o fualaau faasaina e le aoga, o taotoga e sosoo ai e mafai ona fautuaina i le tagata maʻi:

  • aveeseina o le faaletonu,
  • le faʻatulagaina o le suauʻu
  • seti o se cardioverter-defibrillator,
  • sosoʻoina o le faʻaaogaina o masini faʻainisinia o le fatu,
  • afifiina o le fatu faatasi ai ma se tino faapitoa felafolafoaʻi,
  • fatuina o fatu.

Faʻasalalauga edema: mafuaʻaga, siama ma togafitiga Edema o se taunuuga o le faaputuputuina o le vai i totonu o masini ma mea vevela o le tino (pusa, o le manava, o le mea e tupu ai le ola). O le fetogiina o le 'ie e faʻatasi ma le tala ...

Faʻailoga ma faailo o le fatu o le fatu O le valea o le fatu ua taʻua o se tulaga ogaoga poʻo le tumau, lea eo mai faatasi ma le faʻavaivaia o le gaioiga o le myocardial ...

Edema o vae ma le fatu le fatu O le foliga mai o le edema i luga o vae e masani lava ona faʻaalia ai le atinaʻe o faʻamaʻi ma o se tasi o faʻamaoniga o pathoces o le cardiovascular system. Faatasi ai ma le loto ...

Manua o le fatu: faʻamaoniga ma togafitiga O le mafuaʻaga o le toilalo o le fatu o se faʻafitauli i le loto e mafai ona fai konekarate pe malolo. E mafai ona mafua mai le faaleagaina ona o le faaleagaina o le myocardium ...

O a metotia e sili atu ona aoga i le togafitia o le mafaufau o le fatu - o le tausi faʻamalosi poʻo le tagata?

O nisi o ituaiga o maʻi fatu faʻapitoa atonu e le afaina pe o faʻatasi ma nai mea laiti laiti, ae o isi, i se isi itu, latou te faʻaalia o latou faʻaaliga.

O le faailoga autu o lenei togafitiga o le ogaoga o tiga i tua o le sternum, o lona malosi e faalagolago i uiga o le tino, le maualuga o le faaleagaina, o le natura o le maʻi.

O foliga vaaia o:

  1. Umi le manava.
  2. Faʻavave vave le fatu.
  3. Faʻasalaʻi masani, faʻavalea.
  4. Faʻafitauli i le sternum.
  5. Lē vaivai, leai se mafaufau.
  6. Faʻaleagaina o le toto.

Pe a aliali mai ni faailo o togafitiga, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai fomaʻi, aua talu ai ina ua maeʻa le suʻeina o se suʻega suʻesuʻe e mafai ona e faʻatuina mafuaaga ma faʻamaonia se togafiti togafiti mo togafitiga o le cardiac.

Fautuaga lautele mo le togafitiga o le arthhythmia

O le ki i le faʻaaogaina o lenei maʻi faʻapitoa i le tino muamua, o se faʻamautuina faʻamaonia saʻo ma le filifilia o togafiti togafitiga lelei. Auala e togafitia ai le cardiac arrhythmia, muamua lava, e faalagolago i mafuaʻaga na fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi, faailoga ma le ituaiga.

Afai o le arrhythmia o se faʻalavelave ma foliga mai o se taunuuga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le maʻi maualalo e tatau ai. Afai o le togafitiga ua maua o se faʻamaʻi tutoʻatasi, o le togafitiga o faʻamaʻi o le fatu e faia i vailaʻau e faʻasaʻo ai le fatu fatu. Afai o le arrhythmias o le faailoga autu, e faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, o togafitiga o faʻamalosi o le fatu e faia i togafitiga faafomaʻi poʻo taotoga.

Togafitiga o fomaʻi ma togafitiga faafomaʻi

O lenei auala e faʻaitiitia ai togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o vaʻaiaiga o le loto ma e aoga pe afai o faʻafitauli e mafua mai i faʻamaʻi masani o le cardiovascular system.

O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻasalaga e aofia ai:

  • angiotensin faaliliuina tagata inhibitors o le enzyme,
  • sartans
  • taʻavale o le calcium, masini suauu ma pailani,
  • diuretics, statins,
  • beta adrenergic blockers,
  • fualaau faʻamalosi e faʻamalosia ai le muso o le fatu (riboxin, ATP, mumū).

E le gata i lea, o tagata maʻi ei ai le tachycardia e fautuaina e toe iloilo a latou ituaiga olaga, lafoai amioga leaga, faaaluina le tele o taimi i le ea fou, faatapulaaina le faaaogaina o fualaau faasaina, faalogo lelei ia latou meaai, aemaise lava le faaitiitia o le taumafa o meaai mama ma meaʻai, mulimuli i fautuaga uma a fomaʻi.

Faiga faʻavae mo togafitiga o lenei faʻamaʻi

O auala e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o lenei maʻi e seasea ona faʻaaogaina ma na o mataupu ogaoga pe a le tagofia vailaʻau e le maua ai le mea e manaʻo i ai pe i le i ai o faʻasalaga faʻaanatura o le faiga faʻasaga.

O togafitiga e aofia ai:

  • faʻavaeina o se suauu mamate,
  • defibrillator faʻapipiʻiina,
  • faʻasalaga o le leitio,
  • sosoʻoina o le eletisela i le fatu.

Togafitiga o fomaʻi e faʻaaoga ai togafitiga faʻa-aganuʻu

Togafitiga o faʻasalaga faʻapitoa i togafitiga faʻasalalau e leai se aoga, i se faʻaopoopoga, fualaau faʻalaʻaulaʻau faʻavae i luga o togalaau togafiti e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi fatu. Afai o le togafitiga e afua mai i mea tau le mafaufau, o meaola ma togafitiga faafomaʻi mai togafitiga o togafitiga - tinawort, root valerian, hawthorn, motherwort, mint, faapea foi ma gaioiga fatu ma anti-infarction teas, lea e mafai ona faatauina mai i falemaʻi pe saunia taitoatasi i le fale, o le a fesoasoani e faapaleniina ai le loto.

O le togafitiga o le arrhythmia, faapea foi ma le toomaga o ona faʻaaliga e faʻaaoga ai togafitiga faʻaleaganuʻu e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le faʻamaʻi poʻo le tupuga o faʻafitauli, e oo lava i le oti. O le mea lea, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se metotia faa-tagata, ia muamua feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le saogalemu o lenei metotia.

O le faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o le fatu, o le tiny valerian, le pamu lemoni, le wort St. John, le tina tina, o le hawthorn, le broipipipo, o le sosolo o le pepa o le a fesoasoani. E mafai ona faʻaauau pea ona faia ni fasi pepa fasi pepa.

Faʻamaʻaʻaina faʻamaeʻaina uiga o le fatu e le afaina i le paluga o le sipisi ma le apu. O le ulu ogatotonu o le riki o loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻafefeteina ma faʻafefiloi ma apu. O le mea e maua ai le faʻafefiloi e faalua i le aso. E mafai foi ona e taumafa i le pusa falaoamata poo le asparagus infusion aʻo leʻi 'aʻai.

O le togafitiga o fomaʻi o le fatu o le a aoga foi pe a fai e sui lau vailaʻau ma togafitiga masani, ae naʻo lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga