E mafai ona fai le pasesa ma le maʻisuka

Pasili mo le maʻisuka e faʻaaogaina e avea o se mea e sili ona suamalie, faʻapea foʻi ma se oloa e faʻamaopoopo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Greens e faʻaolaina ai le pancreas, faʻateleina le gaosiga o le inisalini - o le hormone talafeagai mo le puʻeina, faʻamauina o le kulukose.

I le maʻisuka, o le toe faʻafouina o le tino e le afaina. O teuteuga ma mea e faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻamaloloina o manua, faʻaleleia le toto i le pito i lalo. Faʻafefea ona faʻaaoga lelei le lanu e maua ai le maualuga o le aoga, matou te aʻoaʻo atili.

O aoga o le pasili mo le maʻisuka

O le atinaʻeina o vae o le maʻisuka i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka o se tasi lea o faʻafitauli matautia o le maʻi. Ona o le i ai o le edema o pito i lalo, ma le maʻisuka, o le gaʻo (meaai paleni) o gaʻo ua faʻavaivaia, lea e mafua ai le fausia o maʻi pipisi. O le laau e aofia ai le gestidine, o se mea e faʻavaveina ai le faʻafouina o le tino i le maʻisuka.

O le maʻi suka - o se faʻamaʻi tuga e mafua mai i le gasegase o le tino i le tino atoa. O le tele o le mafuaaga, faʻapea foʻi ma se taunuuga o le atinaʻe o le maʻisuka. O le mamafa o le uta i luga o sooga e faaosofia ai le atinaʻeina o le gasegase i le maʻisuka, o se faiga e le lelei ai le tino i le synovial fluid of cartilage. Pasili e puipuia ai le atinaʻeina o pathologies faʻapitoa ona o le aafiaga o le diuretic ma le aveeseina o masima mai le gaioiga.

O se maualuga maualuga o le chlorophyll e faʻavasegaina ai kulūkose i le maʻisuka, faʻamautuina le toto maualuga, puipuia le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O le faʻaaogaina masani o infusions lanu meamata e faʻatautaia ai le fatu.

Faamalologa faʻatasi

O fualaau e masani ona faaaoga e fomaʻi masani mo togafitiga o le maʻisuka. O le tamaoaiga o loʻo faʻatatau i le faʻaleleia lelei o le tino.

O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini, elemene elemene, e aofia ai:

  1. Flavonol. O loʻo i ai mea e faʻaaogaina ai le faʻaleagaina,
  2. Flavonoids. Latou te faʻateleina le faʻaogaina o puipui puipui, faʻamalosi ai capillaries, faʻaitiitia ai lo latou vaivai. Faaleleia le tuufaatasiga ma le tumau o le toto. E i ai a latou aʻafiaga,
  3. Ava malosi. Faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa. Faʻaleleia le gaioiga galue. Faamalosia ponaivi, ligaments. Tuʻuina le gafatia i le paʻu,
  4. Pectin E aveesea le toxins ma faʻaleaga meaʻai mai le tino. Tuuina atu galuega tau femalagaiga o enzymes i totoga ma fusi,
  5. O le lavelave o suauu. Faatonutonu fesuiaiga
  6. Matagofie E i ai a latou faʻamuamua, aʻafiaga faʻapitoa,
  7. Vitamini Faamalosia le puipuiga o le tino, faʻamaonia le faʻaaliga, faʻaleleia le ola maloloina o le tino.

I se faʻalavelave, o aʻafiaga uma lava e aʻafia ai endocrin, cardiovascular, genitourinary ma musukaloskelet system.

Mea faʻaleagaina o le laau

O le ituaiga o maʻisuka lona lua e mafua mai i le faaputuputuina o le kulukose i totonu o le toto, ona o le puipuiga o lona lava inisalini. Ina ia faamautu le suka, e tatau ona faatelevave le metabolic carbohydrate. O le pasili o se mea maloloina ma lelei le natura lea e masani lava ona faʻateleina ai le gasegase ma taofia ai le tupu malosi o le suka.

O le faʻaaogaina masani o mea manogi e fesoasoani i:

  • Aveesea o le tele o le vai mai le tino,
  • Faʻatupulaia faiga faʻavaomalo,
  • Faʻaitiitia o kulūkose i le urine, toto,
  • Puipuia le atinaʻeina o faʻafitauli matautia o le maʻisuka.

O se togafitiga o le maʻisuka e mafai ona maua i le na o le faʻaaogaina faʻaogaina o se oloa gaosi. O le faʻaaogaina masani o laʻau e maua ai le faʻafouina ma le malosi. E fautuaina foi e fomaʻi meaʻai i tagata soifua maloloina.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka

I totonu o tagata faʻamaʻi, o le pasesa mo le maʻisuka ua faia i le tele o fesuiaiga. O meatotino aoga o aʻa ia o le laau, lau ma fatu. Ina ia saunia se vailaau masani, faʻaaogaina ma faʻaaogaina mea fou.

Le saunia o se vai mo le maʻisuka mai aʻa:

  • Tuu i totonu o le 2 teaspoons o vao vao,
  • Sasaa i ni ipu tioata se lua (vevela, ae le o le kuka),
  • Faʻaosooso 5-6 itula,
  • Faʻasologa
  • Faatau 1 le masina, 3 sipuni vavave 4 taimi i le aso.

Fua mo le faʻasolosolo ma le edema ma le taofia o le urinary:

  • Mo le 1 lita o le vai inu, 100 kalama o le lanu meamata lanu meamata poo le 7 sipuni tele,
  • Faʻamalosia le 1 itula
  • Ave le sili atu i le 200 ml i le aso, 2 i le 3 vaiaso.

O aʻa aʻa o le laau e faaopoopo i soupili, itu ipu, meaʻai aano.

Sauniuniga o le afu mai laulaʻau amata i le tatipi pasili. Lisi:

  • Sasaa le vai tafe i luga o mea e gaosia, tuu i totonu o se vai vai,
  • Tuu le afi seia oʻo i le kuka,
  • Faʻaosooso i le 30 minute, aʻa,
  • Ave tolu sipuni 1 le sipunipuni.

  • 1 sipuni tele laulaʻau gaosia ma fufulu suamalie (500 ml),
  • Faʻaosooso se afi mumū ma faʻafefiloi seia oʻo ina vaeluaina le susu,
  • Filu le mea inu ae leʻi faʻaaogaina. Inu se sipuni sipuni ao leʻi faia se taumafataga.

O tali lelei na maua mai ai se teuteuga o le fatu o mea manogi. O le inu e fesoasoani e faʻaititia ai le suka.

O le faʻasolosolo e le manaʻomia ai le faʻafe. Ina ia faia se vaiinu, e te manaʻomia 1 teaspoon o fatu ma se ipu vai inu. E sasaa le mutia i le vai ma tuu i lalo ole tapuni ile po. Filu ma inu 5-6 taimi i le aso. O le togafitiga mo le maʻisuka e 30 aso.

O le pasili e faʻaaogaina e avea ma faavae o le fusi, ma faʻatasi ai ma isi laau totō.

O le kulimi suamalie e faia mai le mint, fennel, pasili, laʻau. Faʻafefiloi vaega i vaega tutusa, sasaa vai inu, tuʻu le 15 minute. Filu i totonu o le susu.

Nai lo le ti, inu vai afa, 2 taimi i le aso.

Ava mai laau e le lelei i taimi uma mo lou soifua maloloina. Ina ia aua le maua le faafeagai, e tatau ona e iloa e uiga i faʻasalaga e faʻasaina ai le faia o decoctions.

Contraindications

Greens ua solia i fafine maʻitaga. Amata mai le amataga o le faia o togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e teena. O vao vaovao e fesoasoani e faateleina ai le maso o le fatu. O le faʻamaloloina o le tagata lava ia ma togalaau vao e mafai ona mafua ai le fanau mai vave.

Aua le ave decoctions ma cystitis ona o se aafiaga diuretic. O le vao e faʻaaogaina e pei o ni vevela vevela, fafo. Faʻaaogisi se solosolo i totonu o le susu ile pito i lalo. O le faʻamalosi e vave ona faʻasaʻo le tiga.

E le mafai ona e faʻavalea i le i ai o le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga o fatugaʻo. O le faʻamaʻi o le fatu fatu o se tasi lea o mafuaaga autu mo le aveina o laau vevela.

I le iai o faʻamaʻi i le pollen, e faʻasaina le faʻaaogaina o laau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia lea e faʻatasi ma maʻi faʻaleagaga i le tino. Soo se togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. Ole faʻaaogaina saʻo o vailaau, otaota mo le maʻisuka e lamatia ai faʻamatalaga matautia. Maualuga maualuga o le mauaina o le isi itu. E ui lava i iloiloga lelei mai le maʻisuka, o togafitiga o togafitiga e atiaʻe e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o uiga o le tulaga o le faʻamaʻi i tagata.

O le vailaʻau o le pasili

Pasili e aoga tele i tagata uma, aemaise lava i latou o loʻo maua i le maʻisuka, ona o lona tuufaatasiga o le suka:

  • Laʻasaga taua - e tatau pe a manaʻomia ona ave faʻamalosi le masima ma le tele o le vai mai le tino. Faafetai i suauu taua, o le pasesa ei ai sona malosi malosi.
  • Inulin polysaccharide - e faʻafetai i lenei mea e fautuaina ai le pasesa mo le maʻisuka. O loʻo iloa e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O lenei elemene e le o faʻafefeteina, ae maua ai le pasili se tofo suamalie. Inulin ua faʻaaogaina ma le manuia e sui ai le suka.
  • Beta-carotene ma le acid ascorbic, o le fua ole aso ole aso e tatau ona aofia ai i le 50 kalama ole pasili.
  • O le tele o vitamini o loʻo aofia ai i le pasili (C, B, A, PP) e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻaleleia le lelei. Ma le isi, latou te faʻaleleia le faʻatinoga o le tino atoa.
  • O suauu minerale e faʻaleleia le galue o le fatu, faʻapea foi ma le tulaga o le lauulu ma le paʻu.
  • Fiber ma le fiber laʻau e faʻaleleia le fausiaina o meaʻai.

E tusa ai ma mea o loʻo i luga, e leai se masalosalo i le aoga o nei laʻau faʻafiafia e pei o le pasili.

Pasili mo le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le pasili i le togafitiga o le maʻisuka e lua ona itu:

  1. Faʻavaeina o kulūkose masani i le urine ma le toto.
  2. Gaioiga faʻamalosi. Ona o lenei mea, ua faaitiitia ai le loto vaivai, ma ua sili atu le masima o vai mai le tino.

Mafaufau i nisi o fualaau mo deco deco ma infusions mai le pasili, lea o le a fesoasoani e aveese le edema (o soa faamaoni o le maʻisuka) ma faaitiitia le toto suka.

Fua o fuainumera 1. Laʻau parsley faʻatapulaʻa (100 g.) Sasaa vai inu (tasi le lita). O lenei fusi e tatau ona tu mo le itiiti ifo i le itula. A maea le filiga e mafai ona faʻaumatia. E tasi le ipu (200 ml) e mafai ona inu i le aso, o le umi o le faʻatagaina e tele vaiaso. O lenei mea o se afaina lelei tele, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina i mataupu ogaoga pe'ā tele lava le edema.

Fua le fuainumera 2. Ua vavae fasilaʻau ina ia maua ai se sipuneti faʻatasi ma se paʻu, lea tatou te sasaa atu i totonu o se ipu vai 200 ml. O lenei fala e tatau ona kuka mo le tolu minute, ona tuʻu ai lea mo le isi 30 minute. A uma lena, e tatau ona e inuina faatolu i le aso, tasi sipuni sipuni.

Fua o le fuainumera 3. Pasili fatu ua sasaa i le vai mafanafana ma se voluma e 250 ml. Ona tatau ai lea ona faʻafefete le susu i se nofoaga mafanafana mo le 8-12 itula, a maeʻa lea e tatau ona fufulu. I le fa itula e te manaʻomia ai le inu 30 ml o le afu, lea e mafua ai ona faʻavasega le maualuga o le suka toto.

O le fua le fuainumera 4 o le a fesoasoani e faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i totonu o le tino. Faʻaopoopo le tasi sipuni sipuni o le pasesa i le susu (afa lita). O nei mea uma e tatau ona kuka i luga o se afi mumū. A faʻaitiitia le tele o le susu i le afa, e tatau ona aveʻesea mai le ogaumu ma ia mautinoa e faʻalavelave. Ave se sipuni se tasi ao leʻi faia le 'aiga.

Pasili ile togafitiga o isi faʻamaʻi

Ona o lona vailaʻau oona, pasili e mafai ona aoga e le gata mo le maʻisuka. E mafai ona fesoasoani i le tele o faʻamaʻi:

  1. O le pasili e faʻaaogaina e avea o se mea sili ona faʻamoemoeina ona o le suauu taua lea o loʻo aofia ai i lona fatuga.
  2. Ona o le aafiaga o le diuretic, o le pasesa e taua tele mo le le atoatoa o le feusuaiga ma le afaina o le gutu o le prostate, faapea foi ma le le lelei o le faasolosolo malie i tamaitai.
  3. O le mutia o loʻo i ai i lona fatuga o filo laau tetele e mafai ona aveesea faʻatelega toxins mai le tino. O le mafuaaga lena o tagata e mananao e aveesea le mamafa, e fautuaina e le au fai meaʻai e faaopoopo le pasili i le taumafataga.
  4. Faʻafetai i aʻafiaga faʻamalolo ma manuʻa o le pasili, e mafai ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai faʻamaʻi o iniseti pupuʻu, manua, abscesses.
  5. O fualaau o loʻo i totonu o lenei ituaiga lanumeamata e aoga tele mo le vaʻai.

Pasili Puʻu

O le pito i lalo o le pusaaisa o le nofoaga sili lea mo le pasili. Muamua e tatau ona e fufuluina, aveese laulaau samasama ma gagau le lala i le lala. A maeʻa lena, tuu le pasesa i se koneteina e faia i le meaai-grade plastic ma tuu i totonu o le pusaaisa.

O fuga fou o le a taofia o latou meatotino i se umi pe afai o le aisa. Aʻo leʻi tuʻuina le pasisa i le pusaaisa, e tatau ona mulumulu ma fufulu i se solo. A maeʻa lena, e tatau ona e afifiina i le pipiiina o ata pe i totonu o se pusa paʻu. Ia mautinoa e leai se ea e alu i totonu.

O le tausisia o nei tulafono faigofie mo le teuina o le pasili, o le ae taofi pea ona foliga manaia ma meatotino lelei mo se taimi umi, ma o le a aoga lava lou tino mai le faʻaogaina o lenei vao vevela.

Le faʻamalositino mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka, o lenei lanumeamata e sili ona fautuaina mo le faʻaaogaina, ona e lua ona aafiaga taua i le tino.

Muamua o le faʻasaʻoina o le kulukose i totonu o le toto ma urine.

O le gaioiga lona lua o se mea sili ona lelei o le diuretic, ona o le tele o masima ua fufulu mai le tino o le maʻisuka.

Recipes mo pasese infusions mo le maʻisuka:

  1. I le selau kalama o le pakasisi aʻa faaopoopo se lita o le vai inu ma alu mo le itula. E le gata i lea, faʻalavelave ma faʻaaogaina i le taofiga o le urinary or ogama. Aua le inu nai lo se ipu faʻafefete i le aso mo ni nai vaiaso.
  2. Vaʻai fasi pasili ma se naifi. Faʻafefiloi se sipuni tele o lauʻau ma se ipu vai vevela ma faʻafefe mo le tolu minute. Ona faʻasolo pea mo le 30 minute, faʻamago le teuteu mai lau. Inu se sipuni siva i le tolu taimi i le aso.
  3. I sina tamai sipuni o pasili o fatu, e mafai ona e faaopoopoina le vai e leai se vevela ile 250 ml. Tuu le tioata i se nofoaga mafanafana mo le 12 itula, ona mautinoa ia faamama. Inu se sipuni tele i le fa itula. Lelei mo le faʻamautuina o le kulukose o le toto.
  4. Ina ia saunia lenei fua, e te manaʻomia se sipuni sipuni o gaʻo tipi o le pasili. Latou te manaomia le sasaa atu 500 ml o susu ma kuka i luga o le vevela vevela. Aveese mai le vevela pe afai e vavae le lapisi o le afu. Vavaeese le pulupulu mai le vai ma inu se sipuni tele. Ia mautinoa e 'ai pe a uma ona inu le fua.

Parsley e mauoa i vitamini ma meaʻai. E masani ona faʻaaogaina mo le edema. Edema o se tasi o faʻafitauli le lelei o le maʻisuka. Mai lenei faʻamatalaga faigofie e tosina atu, e faapefea ona aoga le pasili ma le faʻaleagaina mai lenei vaovao mo le maʻisuka.

I le tele o taimi, o togafitiga faʻapitoa i luga o le vao ua faamatalaina i vailaau faʻapitoa e fautuaina mo faʻamaʻi o le ate, vaʻaia ma le pianlonephritic chronic.

Tuua Lau Faamatalaga