Massage mo le maʻisuka

I le faaopoopo atu i sauniuniga taua mo le faʻaitiitia o le suka i le soifuaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai le tele o isi togafitiga ma mea e puipuia ai: taumafa lelei, faamalositino, pule o le suka ma isi toto, ma sili atu. O maso vae mo le maʻisuka e taua foi le taua, ma o le asō o le a tatou iloiloina ai po o ai e manaomia ma pe afea foi.

Le lelei o aafiaga o le massage mo le maʻisuka

O faʻamaoniga autu mo le massage mo le maʻisuka o le meaʻai tele, o le angiopathy lautele o le I-II tikeri, maʻi o le diabetic and neuropathies. O nei tulaga faʻaleagaina e manaʻomia ai se isi masini faʻafesoʻotaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, talu ai o le maʻisuka II e masani ona o mai faatasi ma le oona, o le masini sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni faʻafitauli o se massage lautele lea e faʻaolaina ai le toto ma le totoga o le toto ma le metabolism. Afai ei ai ni faʻalavelave faʻalautele (o pito pito i lalo e sili ona faigofie ia i latou), ona sili atu lea ona taulai atu ile massage vaega, lea e faʻaleleia ai le metabolism i le lotoifale.

O le maʻisuka o le maʻisuka e toetoe lava a leai se fesoʻotaʻiga ma le oona, ae o le faʻaleagaina o toto toto, o neura ma sooga o pito i lalo e masani lava. O le mea lea, o le massage faʻavae i le lotoifale mo le maʻisuka ituaiga 1 e taua foi mo le puipuia o faʻafitauli, ma i le amataga o la latou atinaʻega.

O faʻamaumauga autu ma faʻasalaga mo le massage

O faʻamaʻiloga nei o faʻamaoniga faʻamaonia mo le massage i le lotoifale mo le maʻisuka:

  • faʻateleina le faʻamaʻi o le maʻisuka,
  • maʻi faʻapipiʻi faʻamaʻi ma faʻafitauli pipisi,
  • tulaga ogaoga e fesootaʻi ma le faʻaititia / faʻaitiitia o le toto (sugarc coma, precoma, ketoacidosis),
  • faʻamaʻaloga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i faʻailoga lautele mo soʻo se ituaiga massage:

  • faʻaleagaina pe faʻaleagaina le paʻu (paʻu, manuʻa, ma isi mea),
  • maʻi paga leaga,
  • veinsose veinsose,
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • vaivai
  • maʻi o le mafaufau.

O auala autu ma metotia o le massage mo le maʻisuka

E pei ona faamatalaina i luga, o ituaiga uma o massage mo le maʻisuka ua vaevaeina i ni vaega tetele se lua: lautele ma faʻalapotopotoga. Fesoasoani lautele i le togafitiga o le gaogao o le gaʻo, ma le lotoifale - e faʻaitiitia ai faʻafitauli i le lotoifale o le maʻisuka i luga o totoga taʻitasi (tele lava i luga o vae).

Latou te amata massage mai le vae pito i lalo, e amata mai le tapuvae faʻatasi i le tulivae. O le faamamafa autu o loʻo i luga o maso o le tamaʻi povi, talu ai o loʻo i ai iina ia vaa autu ma neura o le vae pito i lalo. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻi faʻatasi le tapuvae i totonu o se lio faʻalilolilo. Ona latou o atu lea i le suʻiina o le suilapalapa, mai le tulivae i le mea e sili ona leaga. Ona latou fesuiaʻi lea i le massage maso, lea o le a talanoaina i se taimi mulimuli ane.

O gaioiga uma ao faia le masini e tatau ona faia i se fua faatatau po o le telegese. O le malosi e tatau foi ona itiiti ifo nai lo se isi lava faʻamaʻi, e pei ona masani ona i ai i tagata e maua i le maʻisuka faafitauli faʻapitoa

E uiga i le Maʻisuka Leg Problems

I le ituaiga ou o le maʻisuka, e lua ni faafitauli ogaoga e fesootaʻi ma pito pito i lalo e mafai ona atiaʻe: polyneuropathy lautele (faʻaaogaina nerve fibers) poʻo le angiopathy (faʻaleagaina vascular wall). E masani lava, o nei tulaga uma e lua ua tuufaatasia i le fuaitau "maʻi o le maʻisuka."

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le sooga e sili atu ona afaina i faʻafitauli, talu ai ona o le faaopoopo i le gasegase o le metabolism, o loʻo i ai se avega mamafa mai le mamafa (lea e aʻafia ai le 90% o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II).

E fesuiaʻi le tele o le vae o vae: o le faaleagaina o le toto toto e tafe atu ai i le faʻaitiitia o le okesene, o le faʻaitiitia o le metabolism i totonu o masini (e aofia ai le popole), ma o se faʻaopoopoga o le mamafa e sili atu le faʻalavelaveina o le maʻi.

O aoga o le faʻatinoga

O le maʻisuka mitusitus e faʻatasi ma le le atoatoa o le tino o le tagata. E le gata i lea, o le siama, o toto toto, uaua mafatia. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻi, e atiaʻe ai e se tagata le tele o taunuuga le lelei. Faatasi ma i latou - faʻamaʻi o mata, fatugaʻo, ate, fatu, paʻu o le paʻu o se natura purulenti. Ina ia puipuia ni aʻafiaga ogaoga, o loʻo fautuaina mai i tagata gasegase le maʻisuka.

O togafitiga o togafitiga e aofia ai:

  • faʻafouina o le faʻaaogaina o le kulukose e fusi tino, gaosia o le maualuga o le suka i le malosi,
  • faaleleia atili o metabolic processes, lea e fesoasoani i le satu o gaʻo i mea aoga ma eletise,
  • puipuiga o le maʻi o le maʻisuka e ala i le faateleina o le tafe toto i totonu o vaa,
  • puipuiga o mamanu vaivai o pito, mafatiaga ogaoga mai le hyperglycemia,
  • toe faʻaleleia o lagona o tagata faʻalogo ma nasu fiva e faʻamaʻi i le neuropathy o le maʻisuka.

Ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka

Le ituaiga o taualumaga mo le faamaʻi e fuafuaina e le fomai e faalagolago i uiga o le togafitiga i se tagata maʻi faapitoa. I togafitiga faafomaʻi, e tele ituaiga o massage e faʻaaogaina. Faatasi ai ma:

  • Faʻamatalaga - e faʻavae i luga o le faʻaleleia o togafitiga, o le vasega e faia faapitoa e se fomaʻi e iloa mea e manaʻomia ona aʻafia ai meaola i le tulaga o se faʻamaʻi,
  • Pulse - o se ituaiga faapitoa o taualumaga e mafai e se tagata ona fai na o ia i le fale. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani lava ona faʻalavelaveina faiga masani ole gasegase, lea e mafua ai le le mautonu ma le vevela. Ina ia faʻateʻa ese lagona le lelei, e mafai ona e faia le taʻavale ma māmā le sasaina o le siama,
  • i le lotoifale - faia i luga o se vaega patino o le tino, mo se faataitaiga, i luga o vae poʻo alofilima. O lenei ituaiga o taualumaga e masani ona faatonuina mo se vae o le maʻisuka po o le lima. Faʻafesoʻotaʻi i le lotoifale e faʻaleleia le toto, faʻaleleia le leo o muscle, toe faʻaleleia le fausaga o fatu ua afaina,
  • lautele - faia i le tino atoa. O ana galuega e aofia ai le faʻamamaina o le edema, fufulu mama mai siama oti, faʻasaʻo le mamafa, ma faʻaitiitia le mamafa o le tino.

O le umi ma le aofaʻi o vasega e faʻatatau i le taunuʻuga o togafitiga faʻapitoa. E masani lava, o le vasega e 7-14 aso mo 3-4 sauniga i le vaiaso. A maeʻa le malologa, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se togafitiga lona lua.

Le aoga ma le aoga o le massage mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2


O le gasegase o le gasegase o se tasi lea o mafuaaga autu e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Ina ia faʻamaoniaina, e fautuaina tagata gasegase e faʻaauau ona auai i le gaioiga faaletino.

E taua foi le faia o ni faiga faʻapitoa, lea e tatau ona faamamafa ai massage.

O le massage e aoga e le gata ina ia vave ai le metabolism, ae ia faaleleia atili ai le tulaga lautele o le tino.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o lenei maʻi e masani lava o faafitauli eseese i pito i lalo, e tupu uma i le tulaga muamua o le maʻisuka ma le lona lua. O maso vae o le a avea ma auala sili ona lelei o togafitiga, faʻapea foi le leai o se puipuiga lelei.

Faamanuiaga massage:

  • malologa, ma le maualuga o le muscle malologa o le a fesoa- soani e taulimaina le faigofie tele i soʻo se faamalositino faaletino o loʻo oʻo mai e fautuaina e le maʻisuka,
  • faaleleia atili o le toto i totonu o vae, pe a sili atu ona mafatia le vaa mai gasegase,
  • o le faateleina o le gasegase o le a fesoasoani e faatonutonu ai le ave o le kulukose,
  • Toe faaleleia o fiva nerve. Ae maise lava mo le maʻisuka, o nei taualumaga e taua tele, aua o la latou fesoasoani o loʻo i ai se faʻaititia o le suka, ma o le a le faʻaumatia ai aʻa,
  • mu tele gaʻo,
  • puipuiga o faʻamaʻi o le masukalokelet system.

Ituaiga o togafitiga massage

E tele togafitiga massage mo le maʻisuka e faʻaaogaina:

  • totonugalemu. O lenei faiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia pe faʻaitiitia atoa ai le tiga i masini mumu o lima ma vae, sooga, sacro-lumbar. O lenei faiga e tatau ona faia i aso uma mo le 15 minute,
  • masani. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le fesoasoani i tagata o loʻo i ai faafitauli ma le mamafa o le mamafa. E fautuaina e tuʻufaʻatasia i masini faʻalotoifale. O le umi e 40 minute tasi i aso uma e tolu,
  • tusi. E fautuaina e faia i aso taʻitasi mo vaiaso e lua. Ae i le taimi lava e tasi, o le a manaʻomia e le tagata gasegase le mataʻituina o le maualuga o le suka i totonu o le uila,
  • faʻapitoa masofo. O lenei faiga e mafai ona faia i le fale. E faʻavae i le vevesi ma le taʻavaleina o nisi o nofoaga ina ia oʻo atu vaega o meaʻai i le vaega saʻo o le tino.

E uiga i sauniuni mo se massage vae

O le mea taua i le sauniuni mo le massage o vae o le feutagaʻi lea ma se fomaʻi. O le a le tele se taimi, ae o le a fesoasoani e iloa ai le ogaoga o faʻasolega i le taimi.

O maso vae e amata ile suāsusu mama ma vai mafanafana. Leai se tulaga e vevela, o le a le faalauteleina ia vaa faaleagaina. I le taimi e faʻamaʻi ai, e fautuaina e togafitia lima ma le paʻu pepe po o le kulimi e sili atu ona lelei i le paʻu.

E uiga i le massage vae mo le maʻisuka

O maso vae o le vaega pito sili lea ona taua o le faagasologa atoa, talu ai o vaʻa ma neura o lenei vaega o le vae e sili atu ona faigofie i suiga faʻapitoa. Muamua, o vae ei ai le avega silisili. Lona lua, i luga o gasegase vavalalata lea e fai ma sui o le vae, o le ogaumu o le myelin o se mea sili ona faigofie ma o le mea lea e sili atu ona faigofie i le faʻaleagaga o le hyperglycemia.

O le faasologa o le massage e faapenei:

  • solo i tamatamailima taʻitasi (muamua i laina saʻo, ona faʻatasi ai ma gaioiga solo),
  • fofoina o avanoa vavalalata,
  • faʻatasi ai ma le auvae o le moto, o le mea totino o loʻo gaosia,
  • mulivae
  • Achilles tendon massage
  • solo le tua o vae.

Faʻasoifua Massage Techniques mo le Maʻisuka

O le masini pancreatic e maua ai le maʻisuka e manaʻomia ai le gauai faapitoa. E tele auala eseese, mai gymnastics mo le manava, e mafai ona faia tutoatasi, i le faʻaaogaina o le laulaʻau i le okeni lava ia. Ae ui i lea, o le tele o itu e tatau ona amanaia.

O le faʻamoemoe o le faʻamaʻi o le faʻaleleia lea o le innervation, metabolism ma faʻamalosia ai le galue o le okeni. Ae ui i lea, o le maʻi o le maʻisuka ituaiga, e leai se aafiaga faapitoa, talu ai e le o aofia ai i totonu o na sela ia e manaʻomia ona faaosofia. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, ei ai le aoga.

I le faʻaopoopoga, o le pancreas o loʻo i ai se faatulagaga faʻapea e masani lava e le mafai ona faʻavevelaina i luga o le puipui pito i luma (aemaise lava pe a iai le sili atu). O le mea lea, o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o se massage e le taua.

O le filifiliga sili mo le faʻafoʻi e le tagata lava ia o le pancreas, faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase ma fomaʻi, o ituaiga eseese o le manava e faia i soo se tulaga (nofo, tu i luga o fa, taʻoto i lalo). Ae e tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi, filifili le auala talafeagai e faʻaalia ai. O le tagata maʻi e tatau ona lagona le faamalieina, e tusa ai ma taunuuga o suʻega faʻamalositino ma le ultrasound o le tino o le tino e le tatau ona i ai ni faailo o le mumū tele i le pancreas po o isi totoga o le digestive tract.

Faʻasaga i tua o se massage o le pancreas, e tatau ona faʻamalamalama le maualuga o le suka ma meaʻai, talu ai o lona faʻaosofia i le talaaga o le masani masani e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemia. I soʻo se tulaga, o le massage ma se okeni totonu e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma sili atu le lapataiga ma ia e mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomai aʻo leʻi amataina le taʻaloga

Faʻaleleia massage vae mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

E le gata i lea, o le a mafai ona faia se mea taua i le togafitiga mo le maʻisuka ma le polyneuropathy. O le faʻamalosia o vae e faʻavae i luga o le mataupu faavae o le faʻaalia i mea e faʻafeololo ai, lea e mafai ai ona faʻaosofia ai fiva namu, faʻaleleia le toto ma le metabolism o le vaega atoa. Ma o le sao i luga o nisi vaega e mafai ona aʻafia ai totoga mamao, e pei o le paʻu poʻo mata. Faʻasaga i tua o le faʻasaʻoina o le suka toto ma togafitiga fualaau, o massage e maua ai se aafiaga lelei.

Faaiuga

O maso vae mo le maʻisuka e taua tele i le puipuia o le atinaʻe poʻo le faʻalavelave o faʻalavelave e pei o le angiopathy ma le neuropathy. Talu ai ona o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona fesootaʻi ma le gasegase o le lipid o le tino ma le gaʻo, o vae e faʻalagolago i faʻafitauli faaopoopo, lea e aʻafia ai le ata o le falemaʻi. Ae o le massage ma le maʻisuka ituaiga 1 e taua foi. O le puipuia vave o faʻalavelave faʻapitoa ma togafitiga talafeagai ma mea taumafa o le ki lea i se olaga masani mo se tagata maʻi i le maʻisuka.

Faʻamaumauga Faʻatonu

Ina ia ausia nei sini, e faʻaaoga e le tagata poto faapitoa metotia nei:

  • ma le malosi - o gaioiga e faia i le moto, tamatamailima po o le pito o le pama. O se masoso e faia ni pateni mama e fesoasoani i le faʻalauteleina o le toto i totonu o masini,
  • kiliki - o le auala e faia i tafatafa o le pito o le pama poʻo se masini faʻapitoa massage. I lenei tulaga, e le tatau i se tagata ona lagona le tiga poo le le mautonu, naʻo lagona fiafia,
  • vibration o le auala masani lea e faʻaaogaina i le taimi o le massage. O se aafiaga faapena mai le massage masini e fesiligia ai le vibration i mea o loʻo i lalo, e mafua ai le faʻasaʻolotoga o le maso o le musika, faʻaleleia atili le manuia lautele, ma faʻalautele le masini vascular. O gaioiga e faia i le lima po o le pito o le alofilima,
  • kuluma - o le metotia e foliga mai o loʻo galue ma se suʻega, o mea faʻapitoa faapitoa, ona faʻasaʻo ai maso ole maʻi. O le faʻatinoga o loʻo i ai se faʻaaogaina o le tonic, faʻasaʻo le salamō, faʻafefe, faʻaleleia lagona o le tagata maʻi ma le soifua manuia lautele,
  • sima - o le tagata tomai faapitoa e faigofie ona lolomi le paʻu o se tagata ma ona alofilima, ona sui lea i itu eseese. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le tiga, malosi, faateleina le tafe toto ma metabolic processes o le tino,
  • taʻavale - faʻaaogaina o se auala autu. O le tagata tomai faapitoa e faia le taʻavale e faʻamafanafana ai le tino ao lei faia le sauniga, ma faʻafilemuina maso pe a uma le masini.

I le taimi o le vasega, e mafai ona faʻaaoga metotia uma pe na o nisi foi. E tele taimi e faia ai e le fomaʻi togafitiga se faʻafitauli faigata e faʻaoga i le malolo, faʻaitiitia le vaivai, tiga o musika, faʻaleleia le tafe toto.

Faʻaofo lima ma vae

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ma faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le insulin, o le maʻisuka vae ma le maʻi lima e masani ona atiaʻe. O faʻalavelave e tuʻuina mai ma le faʻavaeina o le maʻi pipili. O manuʻa e mafua ona o faʻalavelave faʻaleagaina ona o le faaputuputuina o tino o le ketone i totonu o maʻi o le tagata maʻi, lea oona uma ai le tino. Ina ia puipuia aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi i le maʻisuka, faʻaaogaina le massage o vae. E maua ai le toto i le paʻu o lima ma vae, faʻamamaina o le le lava o le lagona, toe faʻaleleia o gaioiga lautele.

O meafaigaluega e faia e se fomaʻi pe tutoatasi. O taualumaga e aofia ai laasaga nei:

  1. Faʻamafanafana ma solo i ou tamatamailima.
  2. Aafiaga i luga o le avanoa i le va o phalanges.
  3. Malamalama malamalama o alofilima poo alofilima.
  4. Fafasiina o le vae atoa po o le pama.
  5. Achilles tendon suʻesuʻe.
  6. Faʻamāeʻaina le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma se moli.

Mo le mauaina o le sili ona lelei, e mafai ona e faʻaaogaina se masini siaki. E faatagaina e faʻaaoga le Kuznetsov applicator, mea e uila ma sili atu. E mafai ona e faamasani i le auala o le massage vae i auiliiliga atili e ala i le matamata i le vitio i le faaiuga o le tusiga.

Pomreatic massage

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ae maise lava, faʻatasi ai ma le faʻafitauli 1, e manaʻomia le massage o le pancreatic.O le uiga ese o le metotia o le aʻafiaga o le okeni e le mafai ona faia tuusao, aua o le gland o loʻo i totonu o le lua, o loʻo siomia e isi totoga i totonu. Ina ia faia le masini, e tatau ona e faia taga nei:

  • taoto i ou tua, manava le ea, toso i totonu o lou manava i le tele e mafai ai. A maeʻa le 3 - 5 sekone, faʻaalu lemu,
  • i le tulaga lava e tasi, ia inu i le tele e mafai ai, fafagu ai le manava, faʻapipiʻi mo ni nai sekone, ona faʻaola,
  • afifi se tenisi tenisi ma se ie vaivai, tataʻi i le itu tauagavale o le hypochondrium, faʻamalosi i le mea sili e mafai ai, tusi i le manava. I lenei tulaga, ia faia ni taʻaloga faʻatasi ma le polo. A maeʻa le 3-5 sekone, faʻaalu lemu.

O le auala mo le mumū o le pancreas e matua faʻasaina. I le taimi o le masini, e tatau ona e faʻaeteete faʻalogo i lagona patino. Afai o le tiga poʻo le tosoina o faʻalogona e tupu, taofi le massage.

E mafai ona faia le massage ma le maʻisuka faʻamaʻi

O le maʻisuka faʻateleina o le maʻisuka o se tulaga ogaoga e matauina ai le hyperglycemia tumau. O le tele o tagata gasegase e fia iloa pe mafai ona faia massage ma lenei ituaiga o le maʻi. O le faaiuga i lenei tulaga e faia e le fomaʻi, ma le amanaʻiaina le fua faatatau o aoga o le faʻatinoga faʻatasi ai ma aʻafiaga e ono tulaʻi mai i le atinaʻeina o aʻafiaga e le manaʻomia. O le tele lava o taimi, o faʻamaʻi ua faʻataʻitaʻiina se massage moli lautele e faʻatasi ma le physiotherapy ma se taumafataga maualalo maualalo. E masani lava, o le metotia e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i totonu o le toto, aua e aʻafia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le glycogen i le toto.

Contraindications

O tagata maʻi e filifili e faʻaoga se massage mo le maʻisuka e tatau ona nofouta o loʻo i ai i le metotia le faʻasaʻo. Muamua lava, o le faʻasalaga e faʻaaogaina i le ogaoga o le faʻamaʻi. O faʻamaʻi pipisi ma faʻafitauli faʻapitoa o togafitiga e le mafai ona faʻamalosi, talu ai e mafai ona faʻamalosi le gasegase i se faʻateleina pe faʻaitiitia i le glucose concentrations i le tino.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻiloga e aofia ai:

  • purulentions leions o siama, matala matala ma isi manua,
  • tuutuuga faʻatasi ai ma ulu o le ulu, vaovao, vaivaiga lautele,
  • hyperglycemia, hypoglycemia, ketoacidotic, comet hyperosmola,
  • faʻavavevaveina o isi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Massage mo le maʻisuka o se auala sili lea e le gata e malolo ai, faʻaleleia atili le soifua maloloina, ae faʻamaonia ai foi metabolic processes, amata le toe faʻafouina o fiva, ma faʻaleleia le gaioiga o le masukalokeletal system, ma faʻateleina le gaoioi o ligaments ma sooga. Faʻafetai i se massage filifilia lelei, e mafai ona faʻatonutonuina le gaioiga o le suka, faʻaaogaina i le malosi tele.

Pancreatic massaging

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


I le tulaga o le maʻisuka, o le au togafitiga faafomaʻi e fautuaina le massage masani o le pancreas.

I lenei tulaga, e talafeagai le amanaʻiaina o faʻamaʻi uma, talu ai e le mafai ona faʻataʻitaʻiina le gaioiga mo le tino pancreatiti, ma o le masini lava ia e tatau ona faia ma le faʻaeteete, ma afai o le lagona le lava, e tatau ona faalēaogāina. O le tele faaopoopo o le mea e mafai ona e faia ia oe lava.

O aoga o le massage mo le maʻisuka

O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka e fesoʻotai ma maʻi faʻafitauli. O le mea lea, o gasegase o loʻo iai se faʻamautinoaga faapena e manaʻomia le faʻatinoina o le tino faʻaletino, faapea foi ma faʻalapotopotoga e faʻaleleia ai le fua o le metabolic. Massage mo le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai:

  • faaleleia atili o metabolic processes,
  • malologa o le tino, puipui mai le atuatuvale ma le mamafa tele o le tino,
  • faateleina le tafe toto
  • toe faʻafouina o fiva namu pagatia mai le suka maualuga,
  • faʻafouina o manatu faʻalauiloa i luga o le tino.

Faailoga mo le massage mo le maʻisuka

I le maʻisuka, o loʻo i ai faʻasalaga faʻasalaga lea e matua talafeagai ai le faʻamalosi. O setete nei:

  1. polyneuropathy
  2. afaina
  3. amio le taua
  4. angiopathy ma le ita,
  5. suʻesuʻeina sikola,
  6. neuropathy.

Ituaiga o togafitiga mo le maʻisuka ua maua

Ona o uiga o le tulaga lautele o le soifua maloloina o le tagata gasegase, o le tele o togafitiga o le maʻisuka massage ua faatonuina. Metotia e faʻaaogaina faʻatasi:

  • Vaaiga lautele i le togafitia o vaega taitasi o le tino poʻo le tino atoa mo le maʻisuka. E tutusa le auala e faʻaaogaina 2 taimi i le vaiaso mo le afa itula. O ia togafitiga e maua ai iuga sili ona lelei i le tulaga o le mamafa o le faafitauli.
  • Acupressure Faʻamalosia nisi o mea ola i le tino. O se massage mo le maʻisuka ituaiga 2 e faia mo le 2 vaiaso i aso uma. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e mafai ona e fetuunai le maualuga o le kulukose i lau urine.
  • Aafiaga faʻalotoifale i vaega faʻafitauli o le tino. E masani ona faʻaaoga e faʻaleleia le pito i lalo ma vae i le maʻisuka. O faʻatasiga e faia i lea aso ma lea aso, e le silia le 15 minute. O le sini autu o lenei ituaiga massage o le faʻaleleia o le toto.
  • Massage a le tagata lava ia o loʻo faʻatusalia ai le faʻaaogaina o metotia faigofie o le faʻaalia - felaʻiaʻi, faʻamalamalamaina o le malamalama. O ia manipulations e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto i le nofoaga ua afaina.

Massage vae

O maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaalia ai le massage vae. O nei fuataga e matua talafeagai lava, talu ai faʻatasi ai ma se faʻamaʻi, o aʻa aʻa o vae ma toto toto e afaina, muamua lava. O maso vae i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o aʻafiaga le lelei o le maʻi. Mo lenei mafuaaga, ua fautuaina e le au atamamai lenei faiga i le togafitiga o togafitiga.

Footing Massage Techniques

Aʻo le i faia se faiga tali tutusa mo le maʻisuka, e fautuaina e muamua ona taele. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻamama le paʻu, faʻafilemu vae vaivai. Mo le faʻaaogaina o le taele naʻo le vai mafanafana A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona fufuluina le paʻu i le paʻu e faʻaleagaina ai le paʻu i le taimi o le faʻatinoga.

Massage mo le maʻisuka e tatau ona amata i le tigaina o le vae pito i lalo. Ona faasolo malie lea i le tulivae, ma aua nei paʻi atu i le popliteal fossa. A amata ona galue i luga o vae, e tatau ona e manatua e uiga i tamatamailima. Ia mautinoa ia emu lemu. Faʻalogo lelei i manoa ma le vaeluaga. O nei vaega o le tino, sili atu i luga uma, o le tafe toto e faʻalavelaveina. Faʻasalaga saʻo vae vaevaeina pe a iai ni faʻafitauli ogaoga. O lenei mea e mafua ai le faʻamaloloina o manuʻa. Mo lenei vaega o tagata gasegase, o le faʻatinoga e faia i na o le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, pe a maitauina le le mautonu o le galuega.

Massage o tamailima ma tamatamaʻilima

Ina ia faia le aafiaga o le malolo, e tatau i le tagata maʻi ona ave se vai faʻamama aʻo leʻi amataina le faʻatinoga.

O lenei laasaga o le a saunia ai le paʻu, ligaments ma sooga mo isi faʻamatalaga i luga ia i latou. Suavai e tatau ona faʻaaoga e le maualalo ifo nai lo le vevela o le potu.

Ma e tatau i le matai, ona ia tago lima lima ma le paʻu paʻu o le paʻu e aloese mai manuʻa ma ausia ai le maualuga. O maso vae e amata i le sasaina ma le tosoina o le vae. E tatau ona e amata i le sooga vae, ona e alu lea i le tulivae.

O le isi, e tatau ona e faʻasalaina tamaʻi povi ma toe "faʻamaʻi". Ona mafai loa lea ona e toe faʻafoʻi le tulivae, ma faia ni gaioiga gaioiga. Ona e manaʻomia lea e aʻe i luga o le suilapalapa i le paʻu.

O le massage o vae i tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua faia e pei ona taua i lalo: o se fomaʻi e muamua ona paʻu i ona tamatamailima, ae o le tasi lima o loʻo uuina le vae, ao le isi o loʻo punouaʻi i le soloina o tamatamai lima.

A maeʻa ona faia nei laasaga, e togafitia e le fomaʻi togafitiga le avanoa vavalalata.

O le mulivae e masani ona ufiufi i le lima matua, ae mafai foi ona e togi. O faʻagasologa tutusa e tatau ona faia i le tendon Achilles. E le gata i lea, o le a manaʻomia e le tagata poto faapitoa le gaoioi i tamaʻi povi ma aua nei galo e faʻamaʻi le tua o vae.

Massagers mo vae

O tagata e maua i le maʻi suka e sili atu ona foliga mai o le tiga ma le vaivai i o latou vae. Latou te manaʻomia se tausiga faʻapitoa, lea e mafai e fesoasoani faʻapitoa ona fesoasoani ia i latou.

E le gata ina mafai e le au masima ona aveese le tiga, ae e avea foi ma puipuiga ma togafitiga o maʻi eseese o pito i lalo, e pei o le:

  • veinsose veins
  • faaitiitia le maualuga o le toto ma le tafega o le toto,
  • edema
  • isi faʻamaʻi.

E tele ituaiga o masini:

  • vivave masini. Faʻaaogaina faapitoa mo vae.
  • masini eletise, o le aʻafiaga o lea mea e faʻatatau i tulaga o le acupuncture o vae.
  • maso maso. O ia masini o se masini multifunctional e talafeagai mo le suʻesuʻeina o fusi o vae i le gaʻo o le tamaʻi povi.

O a togafitiga massage mo faʻafitauli o le maʻisuka?

E fautuaina le massage mo le tele o faʻafitauli o le maʻisuka. E faʻaaogaina e le gata i lo latou i ai, ae faʻapea foi mo le puipuiga:

  • maʻisuka vae. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le faʻaogaina o le massage faʻapitonuʻu e tatau ai, e le tatau ona sili atu i le 15 minute i le aso. O le mea lea, o taunuuga taua e mafai ona maua i le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le faʻaitiitia o vae i faafitauli i le maʻisuka,
  • afaina. I lenei tulaga, e talafeagai le faʻaaogaina o le uila. O lenei faiga e tatau ona faia i aso uma, o le tulaga masani o togafitiga e tatau ona le sili atu i le lua vaiaso. E manaʻomia le massage e faʻamalolo ai le atuatuvale ma togafitia toetoe lava o faʻamaʻi uma ma faʻafitauli o le maʻisuka,
  • maualuga maualuga. I lenei tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le massage lautele, aua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto. A maeʻa le faʻaaogaina o massage, o le tagata maʻi o le a faamamaina le tino o mea leaga, faʻaleleia le lagona, ma o le moe o le a faʻalelei. O le a lava le 2-3 sauniga i le 7 aso,
  • afaina. I le tulaga o le mamafa o le mamafa, faʻapea foʻi i le tulaga o le toto maualuga, e fautuaina e faʻaoga massage lautele. E fesoasoani i le faʻamamaina o le paʻu o sela oti ma faʻaitiitia le fula. 2-3 sauniga i le vaiaso e fautuaina.

Vitio faʻatalanoa

E faʻapefea ona faia le maso vae mo le maʻisuka? Fautuaga i le vitio:

O le massage e le gata o se mea manaia ma le filemu, ae o le togafitiga ma le toe faaleleia. E fesoasoani tele i le faʻagasoloina o metabolic processes, faʻaleleia atili le toto, faʻasaʻo le tiga pe a savali ma iai le tele o aʻafiaga lelei.

E le gata i lea, o se itu tāua o le puipuia o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka ma le faʻasaʻoina o le kulukose i le tino.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

E mafai ona faʻamalolo i le maʻisuka?

O le massage o se tasi lea o taualumaga faʻaletolosi o le tino e faʻaleleia le tulaga masani o le tino. E mafai ona ou faia i le maʻisuka? E le gata na mafai, ae tatau ai? Faʻatasi ai, e le gata e mafai ona e lagona le lelei, ae faʻaleleia foi le tulaga o gaʻo e mafai ona faigofie ona fai i se faʻaogaina o le tino.

Massage mo le maʻisuka ua faʻaalia mo le tele o vaega o gasegase, ae le o mea uma. E i ai foʻi faʻamaufaʻailogaina, ma e mafai ona e faitauina mulimuli ane i la tatou tusiga. O le a la le faʻaogaina o le massage mo maʻi suka?

Ituaiga o le massage mo le maʻisuka

Talu ai o le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi, e tatau foi ona faia faʻamaʻi i luga o se faiga faʻavae. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi lautele o le tino atoa e mafai ai ona e faʻavaeina le toto i totonu o le tino, faʻaleleia le faʻaitiitia o le suavai, ma aloese mai le oona. Ole tele o metotia taulaʻi e taulaʻi i vaega pito i lalo o le vaega sili ona vaivai o le tino. Massage i vae, vae ma sulu, ona e alu atu lea i le sone sacral.

Ole faʻataʻitaʻiga e tatau ona faia naʻo se fomaʻi e masani i metotia o le faʻaalia i le tino i se tulaga e pei o le maʻisuka. E tatau ona ia manatuaina o le maʻisuka e gafatia ai le tino o le tino ma le toto, o le mea lea e tatau ona faʻaeteete ma agamalu le massage masini.

Tuʻi lima ma vae

Massage o lima ma vae e faia e ala i le sasaina, solo, vibrating, gaioiga o gaioiga. O le ufiufi o lima e amata i le suʻesuʻega o le sonoa, ma mulimuli ane alu saʻo atu le matai i vaega pito i luga, galue i luga o le tulilima, vavae ma le muaʻi lima.

I le maʻisuka, o lima e le faʻavaivai i gaioiga o le degenerative nai lo vae. O le mea lea, o le tagata tomai faapitoa e taulai atu i vaega pito i lalo. Aʻo lei oʻo i le faʻapipiʻi o vae, e tatau i le matai ona suʻesuʻe ma le totoʻa mo paʻu o le paʻu-dermatitis, faʻafitauli o le gaʻo. E tatau i le matai ona suʻe vae ma vae, poposa fossa, hips ma le pito i lalo, ma lagona ai le pulupulu. Afai e faʻamalieina le tulaga ole tino, e mafai ona e alu i le faiga.

O le tagata maʻi e tuʻu i luga o se laulau massage i lona tua poʻo lona itu, pe nofo i luga o se nofoa poʻo se nofoa. E amata e le matai ona galue i luga o vae, ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete tamatamai vae ma le fesoasoani o faʻataʻitaʻiga tuusaʻo ma le faʻavave. Ona alu lea i le avanoa i le va o tamatamailima, ma ua maeʻa ona faʻaaogaina le pulu i le va o tamatamai lima. Faatasi ai ma le limamatua, o le mulivae ua faʻamaʻiina, mulimuli ane o loʻo agaʻi le matai i le tendon Achilles.

Massage o vae e amata i le atinaʻeina o le tapuvae vae, ona sosoo ai lea ma le tulivae. Ina ua uma lena mea, ona "togi" lea e le matai "lana tama. E maitauina o le popliteal roller - o le pito i tua o le vae i le va o le taʻaloga ma le ogaoga - e le o galue. I le maeʻa ai o le gaogao, o se tagata poto faapitoa i le maʻisuka masii e oʻo atu i sulu ma le fatafata, atiaʻe faʻamaʻi susu.

O se faʻavasegaina o vae ma lima e tusa ma le 10-15 minute, ma le aofaiga - e oo atu i le 30-40 minute. E masani ona 2-3 taimi i le vaiaso, sei vagana ua faatulaga e se fomaʻi se isi fuafuaga.

Massage mo maʻisuka gaʻo

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faia i luga o le mataupu faavae lava e tasi, ae o loʻo i ai se natura sili atu ona popole. Talu ai i lenei tulaga, o le tagata maʻi e sili atu lona maualuga i faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma maualuga maualuga o suka, o le faʻatinoga i le laasaga o le taupulega e tatau ona faia na o faʻamatalaga a le fomaʻi. O le tele o le faʻaalia i mea mama e mafai ona oʻo atu ai i le hyper- poo le hypoglycemia.

Tuua Lau Faamatalaga