Mo taunuʻuga saʻo: suega o le toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga ma pe faʻapefea ona saunia lelei mo ia

O le maʻitaga o se taimi faigata mo le tino o soo se tamaitai.

A fanau le pepe i totonu o le tino o le tina o loʻo faatalitali, e na o "suiga" suiga e tutupu, o le atinaʻeina e mafai ona aʻafia ai uma lava taualumaga o loʻo faia i totonu o vaʻa ma okeni.

I lalo o le aʻafiaga o suiga o mea faʻasolosolo, o loʻo amata ona sili atu le malosi o le faʻatinoga o faiga o meaola ina ia mafai ona maua ai le soifuaga lelei e le gata mo se fafine, ae faʻapea foi mo se pepe i le lumanaʻi.

E masani lava, o ia suiga e faʻaosofia ai le malosi o le suka. Mo le puleaina o le tulaga, e mafai ona auina atu le tina faatalitali mo ni suʻesuʻega faaopoopo, o le tasi o ia o le suega o le toleniga o le kulukose.

O le matafaioi o sauniuniga tatau mo le suʻega o le faapalepale o le kulukose i le taimi o le maitaga

O le suega o le faapalepale o le kulukose o se tasi lea o suʻesuʻega e mafai ai ona e mauaina le sili ona saʻo ma iu ai ina faʻamaonia pe teena le i ai o le maʻisuka i se fafine maʻitaga.

E pe tusa ma le 2 itula, lea e aumaia ai e se fafine le toto vevela i le 30 minute.

O tagata faʻapitoa e suʻeina le biomaterial ao lei amataina ma pe a uma ona maua le kulūkose, ia mafai ai ona maua faʻamatalaga auiliiliga e uiga i suiga o faʻamatalaga. E pei o le tele o isi suʻega suʻega suʻesuʻe, o lenei ituaiga o taualumaga e manaʻomia ai le sauniuni ma le faaeteete o le tino mo le aoina o le biomaterial.

O le mafuaʻaga o nei manaoga tuusaʻo o le mea moni o le maualuga o le glycemia i le toto o se tagata e le maluelue ma suia i lalo o le faatosinaga a le tele o itu i fafo atu, ma o se taunuuga e le mafai ai ona maua se taunuʻuga mautinoa e aunoa ma se sauniuniga amata.

I le faʻaaogaina o aʻafiaga, o le a mafai e tagata tomai faapitoa ona maua saʻo faʻamatalaga i le auala tonu e tali atu ai siama o le pancreas i le kulukose na maua i totonu o le tino.

Glucose tolerance test - faʻapefea ona sauniuni mo se fafine maʻitaga?

E pei ona e iloa, o le glucose tolerance test ua pasi faasolosolo lava i luga o se manava gaogao, o le mea lea e matua faasaina ai ona 'ai toto toto i le taeao.

E le gata i lea, latou te le fautuaina le inu ava malosi sei vagana ai vai masani e aunoa ma ni suamalie, mea manogi ma gaʻo. Ole aofaiga o le vai e le mafai ona faatapulaa.

O meaai e tatau ona taofia 8-12 itula aʻo leʻi oʻo i le fale suʻesuʻe. Afai e te fia taumafa mo le sili atu ma le 12 itula, e te ono lamatia le mauaina o le hypoglycemia, lea o le a avea foi ma se mea e le mautonu lea e le mafai ona faatusatusa uma taunuuga mulimuli.

O a mea e le mafai ona e 'ai ma inu ai aʻo leʻi faia le suʻega?

O le mea lea, e pei ona matou fai atu i luga, e taua mo tina maʻitaga o loʻo tuʻuina atu se suʻega o le faapaleniuga o le kulukose e mulimuli i se meaʻai.

Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le glycemia, e fautuaina e faʻaitiitia le taumafa poʻo le faʻaitiitia i le taumafataga:

  • falai
  • gaʻo
  • Fale faʻafiafia
  • meaʻai vevela ma lelei,
  • ulaula meaʻai
  • kofe ma lauti
  • meainu suamalie (sua, Coca-Cola, Fanta ma isi).

Ae ui i lea, e le o le uiga o le tatau i se fafine ona faʻaaogaina atoatoa meaʻai gaʻo ma le fiaai.

O le taumafaina o meaai ma na o se vaega ole maualalo o le hypoglycemic poo le leai o ni meaai o le ai ai le faafeagai o le faʻaititia o le maualuga o le faʻavalea.

O a mea e mafai ona e 'ai ma inu?

O le faʻalagolago i le maualuga o le suka i le tulaga o manu, e le aofia ai ona oso, o le a fesoasoani i le i ai o le faavae o le taumafataga:

E fautuaina e aofia ai fuainumera o fuainumera i totonu o le taumafataga mo ni nai aso, ma avea ai ma autu i lau lisi autu.

O lo latou faʻagasolo malie o le a fesoasoani i le ulufale malie atu o le kulukose i totonu o le toto, ma o se taunuuga o le a tumau ai le maualuga o le suka i le tutusa le tulaga i le taimi atoa o sauniuniga.

O le a se isi mea e tatau ona mafaufau i ai ao leʻi ofoina atu le toto mo le suka?

I le faaopoopo atu i fua saʻo ma filifilia lelei, o le tausisia o isi tulafono faigofie e tutusa lava le taua, o le le amanaʻiaina o mea o le a aʻafia ai le taunuʻuga o le suʻesuʻega.

  • Afai o le aso na e leʻi popole ai, tolopo le suʻesuʻega mo ni nai aso. O tulaga faʻalavelave e faʻafefe ai le tala o le hormonal, lea o le a mafai ai ona faʻaosoina se faateleina pe faʻaitiitia i le kulukose,
  • aua le faia se suʻega pe a maeʻa se x-ray, togafitiga o le physiotherapy, faʻapea foi ile taimi malulu,
  • afai e mafai, o le togafitiga o vailaʻau o loʻo i ai le suka, faʻapea foʻi ma beta-blockers, beta-adrenomimetic ma glucocorticosteroid o fualaau faʻatau e tatau ona faʻaaogaina. Afai e le mafai ona e faia e aunoa ma na mea, ia ave vailaau talafeagai i le taimi lava e maeʻa ai suʻesuʻega,
  • Ae e te lei alu i le fale suesue, aua le fufuluina ou nifo pe faʻaigisa lou manava i le kesi. Latou te aofia ai foi suka, lea o le a oʻo tonu i le toto. O le iʻuga, o le ae mauaina muamua faʻamatalaga sese,
  • afai e iai sau faʻamaʻi ogaoga, ia mautinoa e logo lau fomaʻi. I lenei tulaga, e le tatau ona e inuina se vaifofo o le kulukose, o lona tofo e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga. O le tuufaatasiga o le a tuʻuina atu ia te oe ma le faʻamalosi, lea e faʻaaogaina ai foliga o le vomiting.

I nisi o lomiga, e mafai ona e iloa le fautuaga lenei: "Afai oi ai se paka po o se sikuea latalata i le fale suesue, e mafai ona e savalivali i lona teritori i le va o le toto sampling." O lenei fautuaga e manatu le tele o tagata atamamai e le saʻo, talu ai o soʻo se gaioiga faaletino e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka.

Ae e taua tele mo tagata tomai faapitoa le vaʻai pe o le a le ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave o le a aunoa ma le aʻafiaga o mea i fafo atu. O le mea lea, ina ia aloese ai mai mea sese i iuga, e sili atu le aua le faʻamalalaina tulafono faʻavae muamua.

O le a le taimi e suʻeina ai le suʻega o le kulukose?

E tusa ai ma le au atamamai, o le taimi lea o le tagata maʻi na sili atu ona faigofie le tumau i le matelaina o le fiaai ona o itula moe i le po.

Ae faʻapitoa, afai e saʻo le usitaia o tulafono sauniuni, e mafai ona e faia le suʻega i soo se taimi o le aso.

Ae, i le amanaia o le mea e faigofie, o le tele o falemaʻi e faʻaaoga toto mo le auʻiliʻili i tagata gasegase o le taeao.

Vitio aoga

E faʻapefea ona saunia mo le suʻega toleniga o le kulukose i le taimi o le maitaga:

O sauniuniga talafeagai mo le suʻega ole toleniga o le kulukose o le ki lea i le sao saʻo ma le faʻamaonia saʻo.

O le suʻesuʻeina o le faʻaogaina o faailoilo i le taimi o le suʻega e mafai ai e le gata ina faʻamaonia le maʻisuka faʻamaʻi i se maitaga maʻitaga, ae ia maua ai foi le tele o pathoces mataga e fesootaʻi ma le gasegase carbohydrate metabolism.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga