E mafai ona ou faʻaogaina le togafiti mo le maʻisuka?

Ginger, lea e aofia ai i lona tuufaatasiga se tele o amino ma vitamini taua, e mafai ona maua ai le tele o faamanuiaga i le tino o tagata mamaʻi e mafatia i ituaiga eseese o le gasegase o le tino.

Ona o ona faʻamalologa o togafitiga, o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o lenei laau e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga i le toto, faʻasaʻoina le metabolism o mea e maua ai le gaʻo, faʻaititia faʻaitiitia le fua faʻatatau o le kulukose ma faʻateleina le tele o metabolic processes.

Ginger ma le maʻisuka o ni manatu se lua o le fesootaiga i le va o mea ua iloa e le tagata mo le tele o seneturi. O le aʻa o le aʻa e i ai mea e le gata ina faʻaleleia ai le tulaga masani o tagata gasegase i le hyperglycemia, ae maua ai foi le maualuga o le gasegase i le insulin, faʻapea foi le faʻaleleia o le digestibility o suga faigofie e aunoa ma le faaaogaina o fualaau oona.

Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

E maualalo le toto o le ginger pe leai? O lenei fesili endocrinologists e tele taimi e faʻalogo ai mai tagata mamaʻi oeo loʻo saili mo togafitiga faʻaopoopo mo le hyperglycemia. O le mea moni, o aʻa faʻamalosi e fesoasoani i le maualalo o le kulukose toto.

Faatasi ai ma mea aoga o se laau e faatatau i le tino o le maʻisuka, e iloa e fomaʻi:

  • faaleleia o le tuufaatasiga o le toto ona o le tulaga masani o le glycemia,
  • aveeseina o le tiga
  • aoga aoga i luga o le lapisi lapisi ma le faaleleia o microcirculation i totonu o masini,
  • vave faʻamalolo o le manuʻa ma puipui le mumū,
  • tonic, toe faʻaleleia, le faʻamalosia, ma le faʻamoemoe,
  • manaʻoga faʻalautele
  • faʻafilemuina o le tino.

O le togafiti i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le hyperglycemia, ae faʻapena foi ona faʻasalalau le gaosiga o le gaʻo, faʻaitiitia ai faʻaaliga o le oona. Ona o le aoga o le aafiaga i le tulaga atoa ole faiga ole metabolic i totonu o le tino, o lenei vailaau togafitiga e fesoasoani e faamautu ai le mamafa, ma taofia ai foi le atinaeina o faamai e aafia ai le tele o le gaʻo o gaʻo i totonu o le tino.

E tele taimi e maua ai le maʻisuka 2, o faʻasalaga pustular o le paʻu e tupu mai i le talaaga o le dermatoses. O aʻafiaga o le ginger e fesoasoani i le vave faʻamaʻiina ma taofia ai le salalau atu o sui sooupu.

E faʻamanuiaina lelei tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka ituaiga 1?


E ui i le mea moni e faapea, o le aoga o le faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ua faʻamaonia e le tele o suʻesuʻega, o lenei laau e le maua i taimi uma se aoga aoga i le tino o tagata gasegase e afaina mai le ituaiga muamua o lenei maʻi.

E lē gata i lea, o lana gaioiga i le faʻaititia o le insulin i le gasegase o le faʻamaʻi e mafai ona foliga mai o se itu faʻafeagai.

I le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona faʻaogaina ma le faaeteete aʻa aʻa, ma ia mautinoa e asiasi atu i lau fomaʻi aʻo lei aveina.

Aisea e le fautuaina ai le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1? E pei ona e iloa, o le siama o le inisalini o le faʻamaʻi e oʻo mai i le tala o le maliu o le pancreatic insulin-producing slices, o lea e leai se manaʻoga mo se faʻaosofia atili.


Talu ai ona o le faʻamafaʻailoga e maualalo ai le toto suka, e le tatau ona faʻaopopoina i le meaʻai a tagata gasegase oe ua faatonuina le togafitiga o le inisalini.

O auala e faʻavae i luga o lenei laau e mafai ona faʻaosofia ai le tupu mai o faʻafitauli mai le tino o le maʻisuka.

O le hypoglycemia e mafua mai i le faʻaaogaina o aʻa ma le inisalini e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau, o le atinaʻeina o se siama, o se maʻi faʻaleagaina, ma sili atu.

O le togafiti i le maʻisuka gasegase e mafai ona mafua ai le matuia o le mamafa ma mafua ai taunuuga le talafeagai o lenei faagasologa. O lenei mea e mafua mai i le mea totino o aʻa laau e susunuina ai gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le metabolism ile tino.

Ginger ma le Type 2 Maʻisuka

O le togafiti i le maʻisuka ituaiga 2 e i ai se aafiaga e faaosofia ai i sela o le pancreas, lea, e ala i le faateleina o le inisalini, fesoasoani e faaitiitia le glycemia. Ua faamaonia e saienitisi o le masani ona faaaoga lenei togafitiga faa-tagata e mafai ai e tagata gasegase ona lafoai atoa ia fualaau o le suka i le taimi ma faatumauina o latou kulukose o le toto i le na o le fesoasoani o togafitiga o togalaau ma togafitiga.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻapipiʻiina e le tamaʻi lima mea nei:

  • faʻaleleia lagona o le insulin,
  • maualalo le cholesterol ma triglycerides,
  • e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli o le faʻamaʻi,
  • faʻaleleia le tau o le kulukose,
  • faʻalauteleina le faʻaogaina o meaʻai.

E mafai ona faʻaaogaina le ginger mo le maʻisuka i ituaiga eseese.

E fautuaina ina ia faʻaaogaina i le kukaina, faʻapipiʻi, fai lauti pe fai ni fasi pepa.

Ae e le tatau ona galo ia i tatou o se fofo a tagata e mafai ona i ai aʻafiaga itu, o le mea lea, ao lei folasia atu i totonu o le meaai, e sili atu le talanoa i se fomaʻi.

Contraindications


E taua le mafaufau, faʻaaogaina o le totino, mea aoga ma le faʻamaʻiina o le maʻisuka.

O le mafuaaga autu e sili atu ai le le taliaina o le togafitiga o togafitiga o le le lava lea o le tagata e le taliaina lenei oloa.

E iloa e mafai e se laau ona mafua ai ni mea e afaina ai le maʻi, o le mea lea, i le amataga o lona talosaga, e tatau ona usitai i le mataupu faavae o togafitiga ole vaega ma le le faaaogaina o tupe e faavae ile aganuu e aunoa ma se mafaufau i ni aofaiga tetele.

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona mafua ai le manava ma isi faʻaaliga o le dyspepsia i tagata mamaʻi. O le faʻaogaina tele o se vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻafefe ai meaʻai ma faʻamalosi ai le gasologa o faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gaioiga vaivai o le tino.

E ui i le mea moni e faʻapea, o le faʻamaʻi ile maʻisuka e tele sona aoga i le tino, e tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete i tamaitai i tulaga ma tausisoifua.

O lenei mea o le a aloese mai le tele o aʻafiaga o le itu ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli, mai le fafine maʻitaga, ma lana pepe.

I soʻo se tulaga, ao leʻi faʻaaogaina togafitiga o togalaau, e tatau ona e feutagai ma tagata tomai faapitoa ma fuafua ni tulaga lamatia e ono tutupu mai i ni togafitiga le lelei i togafitiga faapena.

Talosaga talosaga


O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 o se mataupu o feeseeseaiga i le va o tagata tomai faapitoa i le salafa o le lalolagi.

E ui lava i lea, o le toʻatele o tagata e maua i le hyperglycemia e faʻaauau pea ona faʻaaogaina le ginger i lalo o le suka.

O le fua masani masani ma lauiloa o le tina o le lauti, faʻasoa e faavae i aʻa o le aganuu.

O lenei vai inu ua saunia e ala i le liligiina o vai inu i luga o rhizomes, na muai veleina ma faʻafefe i le vai vevela. O lena lauti tipu e tatau ona faʻaalu i le tolu i le fa taimi i le aso, sili atu i luma o meaai autu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e aoga tele le sua o le togafiti. E mafai ona tosoina mai fasi vaega laiti o aʻa o le laau. E fautuaina ina ia faʻapitoa i sina mea itiiti, na o le 1/8 sipuni faalua i le aso

Vitio faʻatalanoa

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Faatasi ai ma se fesili e uiga i le faʻaitiitia o le suka i le toto, matou te faʻamaonia. Matou te fautuaina le matamata i se vitio e faʻamatalaina ai mataupu faavae o le togafitia o le maʻisuka ma le faʻaoʻoina:

O le mea lea, o le fesili pe o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi o le toto suka e manatu e le taua. Ua faʻamaonia e saienitisi o le faʻaaogaina faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaleleia lelei le maualuga o le kulukose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le a le o se mea sili foi le faaopoopo e faapea o lenei vailaau faafomai e mafai ona faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o faafitauli o le faamaʻi, e aofia ai le angolathy o le retinal, le maualuga o le toto, le nephropathy, o le paʻu o le paʻu, o le fulafula ma suiga o le pusa i pito i lalo. O le tagofia o le maʻisuka, e mafai ai ona e faʻaumatia le tele o isi faʻamaʻi, faʻamalosia le puipuiga o le tino ma puipuia ai le atinaʻe o le oona.

Ginger e tele mea lelei.

O lenei oloa, e moni, talisapaia mo le lelei o le aafiaga i le toetoe lava o tino uma, ae mo le maʻisuka o le a aoga mo le tele o faʻamalosiga faapitoa:

  • Aafiaga o le mu. E tele suʻega mo cocktails mo le mamafa o le mamafa o loʻo faʻaaogaina ai lenei aʻa faʻamalosi, lea e mafai ai ona faʻavave le metabolism, e fai ma faavae. Mo le maʻisuka ituaiga 2, o se mea sili ona aoga!
  • Aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai. E mafai foʻi ona e faʻamalosea le faʻamaʻi ma le maʻisuka ma le manulele. O le a fesoasoani i le taulimaina o le avega o le pancreas ma o le a toe faʻafoʻiina ai le faʻalaumalie.
  • Toga o le ate ma fatuga. O se faʻatelega faʻaaliga eo faatasi ma le maʻisuka o se faʻafitauli i le ate ma fatugaʻo. Ginger e mafai ona fesoasoani i lenei mataupu.
  • Faamalosia o vaʻa toto. Afai, e tusa ai ma le talaaga o le faamai, ua e matauina ua vaivai le toto, ua oo i le taimi e faataitai ai le fua o le mea e teu ai meaʻai e faamalosia ai i latou.
  • Faʻasalaina o faʻasalalauga. Ophthalmology o se nofoaga tiga mo le maʻisuka, ma o le a faʻaalia e le faʻataʻitaʻoti le lagona i le taimi. Ae o lona faʻaaliga e mafai ona faʻatuai tele ma faʻavaivaia e ala i le 'aiina o le fale.
  • Faamalologa. Afai o manua ma mafuaʻaga e mafua ona o le maʻi suka mo se taimi uumi, o le a fesoasoani e faʻavavevave ai le toe faʻaleleia o gaioiga.

Ginger e maualalo le toto suka

Fai mai tagata uma o le faʻaoʻoina i le maʻisuka e fesoasoani e maualalo le toto toto, ae e seasea lava ona iloa e se tasi le auala e aoga ai. Ae e taua tele lenei mea mo le malamalama i le aoga o aʻa mo le maʻisuka.

Muamua, o le faʻamafaʻiloga e le o se mea e suitulaga i le inisalini ma e le mafai ona talepeina le suka o le toto ia lava. O mea uma lava na te faia o le faʻaosofia lea o le gaosiga o le inisalini ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le kulukose e siaki maso ona o le gaioiga o le vailaʻau "gingerol". O lona uiga, muamua, ina ia mafai ona maua se aafiaga o le hypoglycemic, e tatau ona mafai ona maua le insulin i lau gaʻo. Ma le lona lua, aua o musika e manaʻomia ai le malosi mai le kulukose, e tatau ona e utaina ia mea itiiti, pe leai foi se gingerol o le a mafua ai ona latou faʻamalosia le malosi.

E aliali mai o aʻafiaga aʻa e aoga tele, ae na o le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai ona togafitia togafitiga faʻamaʻi. E le gata i lea, e fautuaina e tuʻufaʻatasia lona faʻaaogaina ma se meaʻai masani ma gaoioiga faʻaletino, a leai o le a le lava le faʻailoaina o le aafiaga.

Motugaafa: Ina ia saunia se vailaʻau vailaʻau, e tatau ona e fufuluina le mea totino i luga o se meaʻai, faʻapipiʻi le sua i totonu o le sipisi ma faaopoopo ni nai mataua i se ipu vai mama. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo le aʻa i le lauti, salakeke, ipu autu poʻo soupeti.

O le togafiti o loʻo i ai le tele o faʻailoga

E foliga mai e le tatau ona i ai se mea e faʻaleagaina ma aʻafiaga i se mea aoga, ma e ui lava i lea, e lava le tamaʻi lima.

  • Alu Afai ei ai sau faʻalavelave i faʻamaʻi, o le a ono amataina.
  • Heartburn ma le nutimomoia. Ona o le malosi, e mafai ona foliga mai ai le kulumu, ma afai e te faʻaaogaina le aʻa, ona lelei lea o le manava i le manava o le manava.
  • Ulcer ma gastritis. I nei faʻamaʻi, e le fautuaina e faʻaaoga le oloa.
  • Fafaga I le taimi o le laga, e le tatau i tina ona 'ai i mea totino, e ui lava latou te fai mai e aoga tele i le taimi o le maitaga.
  • I luga o se manava gaogao. A uma ona e ai sina aʻa i luga o se manava gaogao, o le a e lagona se manava o le manava.
  • Tigā toto maualuga po o faafitauli fatu. E mafai ona faʻateleina le mamafa ma faʻaosoosoina le fatu o le fatu, lea ei ai se loto le lelei e leai se aoga.

Latou te le fautuaina foi le taumafa i le mea totino i le taimi e ave ai le suka, ma o le a tatou iloiloina lenei faamatalaga i auiliiliga.

E le tatau ona faʻasoa faʻamaʻi faʻatasi ma vailaʻau

E i ai le manatu e le mafai ona e 'ai i le togafiti ma faʻaaoga fualaau i le taimi lava e tasi, pe afai e te le manaʻo e maua se tui malosi, faʻatasi ai ma le faʻamalolo poʻo le faʻavevesi. O le mea moni, o sea faʻamatalaga e fai si laʻititi. E leai se mea e tatau ona e fefe ai e vaʻaia le sua ma le aʻa faʻapipiʻi pe faʻaopoopo i ai se pine i le lauti ao ou i luga o vailaʻau pe'ā e fiafia i ai. Mai vaega laiti i ni taimi se lua i le vaiaso, e leai se mea e tupu ia te oe. E le gata i lea, o le totino o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga o le glycemic, ma o lona uiga o le a leai se osofaʻi malosi i le maualuga o le sukū ma le mataʻutia ma le tafe toto ona o lona sese.

Ae i le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona faʻamoemoeina se "faalua" le aoga mai le faʻaaogaina o le togafiti ma fualaau faʻamaʻi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O le mea lea, o loʻo e faʻataunuʻuina le lamatiaga o le maua o le maualuga o le suka i luga o se faʻaauau pea, lea o le a le faaleleia ai le lelei o le olaga. Ae ui i lea, e tatau ona e tausisi i le tasi laasaga i le tau faasaga i le maʻisuka, ma faia se filifiliga pe fiafia i fualaau oona, poo le fiafia i togafitiga faa-fomaʻi ma togafitiga.

Motugaafa: Mātauina le suka pe a 'ai le aʻa. E leai se fua masani lautele mo tagata uma, o lea e tatau ai ona e faʻatulagaina le metotia aupito sili ona lelei ma le mafai ona tuʻu faʻatasi oe ma vailaʻau.

E le fautuaina le togafiti mo le ituaiga muamua o le maʻisuka.

Latou te fai mai o le aveina o lenei oloa i fualaau faʻamaʻi e matua le mafai, ma o lenei faʻamatalaga o loʻo i ai se fatu fatu. Tuuina atu o le tui o le inisalini ma meaai mo le ituaiga o le insulin e filifilia taitoatasi, ou te le manao e faaitiitia le paleni le lelei, filifilia ma le faigata tele.

Ae i le isi itu, o le faafitauli e le o le tele o le faʻaleagaina o le fale, ae o le a le o se mea e sili ona aoga. I le maʻisuka ituaiga 1, o faʻamaʻi e maua ai le inisalini e faʻaumatia, o lona uiga, o le totino e leai se mea e faʻaosofia ai, ma o le siʻitia faʻaititia o le muscle o le kulukose o le a le matua suia ai le tulaga. O le mea moni, o mea uma lava e patino. O le mafuaaga lea e matua taua ai le siakiina o le faatinoga.

Motugaafa: E sili le faʻaaoga o aʻa fou i fua uma. E sili atu le tastier ma maloloina, ma o le a sili atu le faigofie ona filifili se metotia.

E ui e le mafai ona faʻamalolo atoatoa le maʻisuka i le taimi lava lea, ae mafai ona pulea lona auala, ma mo le tele o tagata, o le faʻalaʻau ua avea ma mea aoga i le tauiviga e faʻaleleia le soifua manuia. Pe o le leai pe leai foi e faʻaaogaina, e mo oe, ae matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou tusiga e te suʻeina le tulaga ma faia le filifiliga saʻo.

O faʻamanuiaga o le togafiti mo le maʻisuka

E sili atu i le 140 ituaiga o laau totino o le aiga tausi. Ae masani lava e na o le 2 ituaiga o aʻa e faʻaaoga - paʻepaʻe ma uliuli.

Ua faʻamaonia e masani ona faʻamautuina le kulūkose o le toto i taimi uma. I le faaopoopo atu i ai, e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le galuega a le vaega o meaʻai.

O le faʻaaogaina o mea manogi e faʻaitiitia ai le taofiofi ma faʻamalosia le gaʻo ma le cholesterol metabolism. I le faʻaopoopoga, o mea manogi e aʻafia ai le faʻaaogaina o metabolic processes.

O le faʻaaogaina faʻaogaina o le togafiti e fesoasoani e pulea ai le maualuga o le glycemia i ituaiga o le maʻisuka e le o insulin. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le togafitiga e le faʻaaogaina, talu ai o le toʻatele o tagata gasegase o tamaiti e faigofie ona maua ni faʻamaʻi.

O le taua o le aʻa ona o le faafetai i le gingerol, o le maualuga o le taumafaina o le suka e myocytes e aunoa ma le insulin. O le mea lea e mafai ai e le maʻisuka ona mataʻituina pea o latou soifua maloloina.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina i aso taitasi o se vaega itiiti o le faʻamafaʻititi e faʻaitiitia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻi, lea e masani ona aʻafia ai le maʻisuka. O lenei laau e maualalo foi le GI (15), o lea o le a le mafua ai ona oso oso malolosi i le kulūkose, ona e faasolosolo lemu i le tino.

E le gata i lea, o nisi suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻamalosi e puipuia ai le kanesa. O le mea lea, o le aʻa o loʻo i ai le tele o faʻamalologa, e aofia ai:

  1. analgesic
  2. faʻamaʻi manuʻa
  3. tonic
  4. anti-inflammatory
  5. tagata faʻamoemoe
  6. antiglycemic,
  7. faʻatau.

O le meaʻai e faʻamalosia ai le microcirculation, faʻateleina le manaʻo ma faʻamalosi puipui puipui. I le tautala faapitoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona atiae e tetee atu i le tala o le oona, ma o le totino o loo i ai se aafiaga tuusao i le gaʻo ma gaʻo gaʻo, ma o lea e saofagā ai i le paʻu o le mamafa.

O se masani masani o le maʻisuka o le dermatosis ma le faia o purulentalfects i luga o le paʻu. I lenei tulaga, o se mea manogi mu e oʻo mai foi i le laveaʻiina, faʻamalo le faiga o le mumusu ma faʻafaigofie le faʻafouina.

E aoga le faʻaaogaina o le aʻa mo fafine i taimi o suiga o le hormonal ma ao faagasolo taimi o le manava ma le vaʻalele. E mafai e tama ona faʻaaoga le laau e puipuia ai le prostatitis, faʻaagaga le toto i le tino, faʻaleleia le malosi ma le malosi o le malosi ma le malosi.

O isi meaʻai e faʻamaonia ai le mamafa o le toto ma le faʻamalosi fatu. E faʻapipiʻi ai le faiʻai i le okesene, faʻaleleia le faʻatinoga, manatuaina, faʻaitiitia le vevela, ulu o le tino ma le tino. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le totino o le puipuia lea o le paʻu ma le encephalopathy.

E i ai foi lona malosi, o le aʻafiaga o aʻafiaga, ma o loʻo i ai sona aoga aoga i lau galuega.

Auala e filifili ai le saʻo

O le togafiti i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia ai ana mea aoga pe afai e le faaleagaina.

O le laau lava ia o se fasi paʻu laʻititi o se manu. O le pulu e tatau ona lamolemole, manifinifi, e aunoa ma ni faaletonu e iloa ai (afua, afaina). O le i ai o le mama i luga o le aʻa ua uma ona faʻaalia ai se oloa e le o se mea fou. A filifilia se oloa, e tatau ona tuʻuina atu i le fetus se mea umi e fai. E le gata i lea, o le tulaga lelei e mafai ona fuafuaina e le manogi manogi o aʻa o le aʻa.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Kuka

O le faʻaopopoina o aʻa faʻamaufaʻailoga e tuʻuina atu ai ipu e le gata o se tofo piquanti, ae faʻamalosia ai foi i minerale, ma puipuia ai le maʻi mai le faateleina o le kulukose toto ma aveesea ai le faafitauli o le mamafa.

E taua le iloa pe faʻapefea ona ave le togavao mo le maʻisuka. O le aoga lelei o se fofo lautele o le tausisia lea o tulafono mo lona faaaogaina:

  • O le laau e mafai ona i ai mo na gasegase o loʻo taulimaina ma le manuia le faʻamaʻi ma le togafitiga. Afai o le togafitiga e ogaoga ma e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaina, ona faʻasaina lea o le laau i lenei tulaga. O lenei mea e mafua mai ile atinaʻeina o le hypoglycemic coma.
  • E tusa lava pe mafai ona faʻaogaina le togafiti e filifili e le fomaʻi maʻi o le tagata maʻi - o se endocrinologist.
  • O le faʻaaogaina o le aʻa o le laau e avea o se vailaau faʻapitoa e aunoa ma le matauina o tui e mafai ona mafua ai aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, gaioiga, vomiting, paʻu o le paʻu, ma isi.
  • O tagata maʻi e iai le faʻalauiloaina o mea e oso ai le allergies e tatau ona matua faʻaeteete ma amata ona inu pini i ni mea laiti ma le pulea o suiga uma ma gaioiga a le tino.
  • O le laau, lea o loʻo faʻatau atu i faleoloa faleoloa, ua faʻaulufale mai. Ina ia faʻalauteleina le ola o le oloa, e masani ona masani ona togafitia togafitiga. E leai se tuusaunoaga aʻa o le aʻa. Aʻo leʻi kukaina, e susu i le vai mo le itula, ona tumau ai lea o vailaʻau uma i totonu o le vai.
  • O le mea leaga le lelei o le oloa ua manatu o le malosi ma le bradycardia. E le tatau ona faʻaleagaina tagata gasegase maualalo.
  • I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le suka o le toto, o le laau e faʻapupulaina ai le toto toto. E i ai se lagona o le mafanafana o le tino, o le mea lea, faatasi ai ma le hyperthermia, e le mafai ona faaaogaina le aʻa.

O le tele o le maʻisuka latou te masalosalo pe mafai ona inu pusa i le maʻisuka. Ae ui i lea, o le tali i lenei fesili e mautinoa lava, aua o le oloa e masani ona faʻaaoga i le tulaga o:

  • sua sua
  • lauti
  • mea laiti
  • vai inu ma le faʻaopoopoga o isi vaega.

O le togafiti mo le maʻisuka e foliga mai o le masani masani lea o se tofo faapitoa. Ae ui i lea, o lenei oloa, e mafai ai ona saunia ni oloa suamalie. Leai se afaina i ia ipu ua matauina.

O le fua o se vailaʻau lautele e muamua ona vaʻaia, ona faʻamamāina lea ma sasaa i vai inu.

A maeʻaeʻa mo le itula, e mafai ona inu le tinini 1/2 ipu faalua i le aso. E mafai ona faaopoopo le sua Citrus i le meaʻai inu. O le ginger ma lemoni i le maʻisuka o loʻo avea o se laʻau faʻamalolo, lea i le taimi lava e tasi e mafai ona faʻaleleia ai le tino puipuia.

O le taua faapitoa o le sua o le laau. I lenei tulaga, o le aʻa o loʻo faʻavae i luga o se mea e gaosi ma faʻamaʻaina e ala i le susu. O le mea e maua ai le vai inu faalua i le aso i le 0.5 ml.

Kvass nofofale

O le falaoa o le fefete, mite laulaau, le meli ma sasaa vai inu ua tuu i totonu o se ipu loloto. A maeʻa le 5 aso o le faʻamalosi, o le mea mulimuli na faʻapipiʻiina le totino. Kvass ua sauni e 'ai.

Faʻafefiloi mea uma i totonu o le ipu e tasi ma faʻatumu le falaoamata, kuka le paluga, o loʻo totoe e ufiufi i se tapuni mo le afa itula. I le faʻaaogaina o kuki, e faia ai kuki ma tao mo le 30 minute.

E faʻafefea ona ou 'ai?

O le togafiti mo le maʻisuka ua manatu o se mea malosi. O le faʻaaoga lelei o lea mea e faʻamaonia ai le faʻamalosi tino ole tino.

O le maualuga o aʻa o meaʻai e faʻaleagaina ile aso e le sili atu ma le 20 kalama.

E le gata i lea, ao faagasolo le taumafataga e tatau ona malolo 3-4 aso e puipuia ai le atinaʻeina o le gastrointestinal.

Tuua Lau Faamatalaga