Laʻasaga inisiua - faʻaaliga ma faʻaaliga i tamaiti ma tagata matutua, faʻamautinoaga ma meaʻai

O le gasegase lactose o le le mafai ona gafatia e le inumaga e maua ai lona enzyme. O le mea moni, o le tui ole lactose o le faailoga autu lea o le lactase, o lona uiga, o le faaitiitia o le gaoioiga o le lactose i le inumaga.

Lactose o le autu o le carbohydrate o loʻo maua i meaʻai susu. E aofia ai le kulukose ma le galactose. A faʻamavae le laose, o le enzyme lactase e faalilolilo. Lactase le lava i totonu o le tino o le mafuaʻaga lea o le tui le laose.

O lenei tulaga i se tamaititi e mafai ona fuafua tonu, o lona uiga, faʻaleagaina. E masani ona matauina i tamaiti na fananau mai, faʻapea foʻi ma tamaiti e le lava le mamafa.

I tamaiti matutua, o le inlerance maualuga lona lua o le laose e masani lava ona tupu mai ona o se gasegase tumau poo le gasegase. Mafuaaga o le le faapalepale e mafai ona:

  • tui faʻamaʻi
  • allergy i le susu susu susu,
  • afaina o le intestinal
  • celiac.

O le mea lea, o le numera o mea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o lenei tulaga e aofia ai:

  • ituaiga tagata
  • uiga faʻamaoni
  • vave fanau
  • faʻamaʻi e aafia ai le tootoo laiti, lea e faʻatinoina ai le gaioiga o le lactose ma lona faʻasoasoa.

O faailoilo o le tui o lactose i tamaiti laiti e masani ona faʻaalia i le natura o le fale. O loʻo i ai se manogi manogi o le manogi ma se mea e tumau ai le vai. I tamaiti laiti, o maʻi faʻamaʻi e faʻaalia ai lava ia i le tino o le faʻateleina ma le ogaoga o le faʻasolosolo, pala, lagona i taimi o fafagaina, teena o le susu po o le fagu.

O le tele o taimi, o tamaiti matutua atu i tua oa latou tupulaga i le atinaʻeina o le tino: latou te ola le lelei ma faateleina le mamafa. E le gata i lea, e mafai ona latou maua se faʻaitiitia o le musika ma le faoa faamalosi.

O faʻamatalaga o le tui o lactose i tamaiti matutua e aofia ai foʻi le faʻavevesiina o le manava ma le faʻailoga. I nisi tulaga, o le tiga e aliali mai i le itulagi o le umbilical: o latou o ni mea faʻapitoa.

O le gasegase ole lactose e mafai, faatasi ai ma isi mea, mafua ai le faʻavevesi, faʻafefe masani o lagona ma faʻalautele le vaivai i se tamaititi.

Faʻamatalaga o le tui o lactose i se tamaititi

O le gasegase o le lapatose i tamaiti o loʻo maua i luga o le faʻavae o faʻataʻitaʻiga. Afai e manaʻomia, ua faʻataʻitaʻiina le tamaititi auala metotia faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia mafai ai ona iloa le togafiti e mafua ai lenei tulaga.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina suʻesuʻega o mea taumafa, lea e le o aofia ai le lactose mai le taumafa a le tamaititi. A maeʻa lena mea, latou te tilotilo i le ata o le falemaʻi ma suʻe ai feeseeseaiga. Afai e faaitiitia le faailoga, ma o le pH o fecesi e masani ma sili atu, o lona uiga o le tamaititi e leai sona lactase.

E le gata i lea, o suʻesuʻega chromotagrophic e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo tamaiti, lea o le a mafai ai ona e filifilia se meaai talafeagai.

Faʻaiʻuga

Maualalo le laase lactase e leai se afaina. I le aluga o taimi, o le tino o le tamaititi o le a amata amata lelei ona ufiufi soʻo se meaʻai susu. A maeʻa le 6-7 masina, o le a le maeʻa le faʻatagaina o lactose.

Faʻatasi ai ma togafitiga muamua, o le le faapalepale i oloa e maua i le lactose o le a tumau mo le olaga. Ae o le le atoatoa le lapatase e seasea ona tupu, o le mea lea o tamaiti e maua i lenei faʻamaʻi e mafai lava ona faʻaaoga sina tele susu. Faailoga o faʻamaʻiloga o le a amata ona aliali mai pe afai e faʻateleina le masani. E faʻamoemoeina taʻitoʻatasi i tulaga taʻitasi.

O nisi taimi o le tui toleni muamua lactose ua tuʻufaʻatasia ma le lua. I lenei tulaga, e tatau ona mataitu le tulaga o le microflora o le intestinal.

O le a se mea e mafai ona e faia

Matua ole fanau ole lactose e le tatau ona tausia meaʻai faapitoa mo le tamaititi. E tatau ona aofia ai meaai maualalo lactose, i le aofaiga e talafeagai mo le tamaititi e tusa ma lona matua. E le gata i lea, o le lactic acid e mafai ona aofia ai i le taumafataga: e masani lava o tamaiti e maua le lactase le lava lelei latou te taliaina lelei.

E le mafai ona e faʻaaogaina susu susu, ma vailaʻau o loʻo i ai le lactose. Afai e iai ni faailoilo o le tulaga, e tatau ona e faʻaali i le tamaititi se fomaʻi o le a ia iloa ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

O le a le mea e fai e le fomaʻi

I le tulaga pe a tupu le inlerance lactose e avea o se togafitiga lona lua, e togafitia e le fomaʻi le maʻi autu. I lenei tulaga, ua tofia le tamaititi i se meaai faapitoa. Afai e maua se faʻamalologa poʻo se toe faʻaleleia, e masani lava ona amata ona faasolosolo malie le faʻalauteleina o lisi o mea e aofia ai i le taumafataga. I lenei tulaga, o le falemaʻi o le faʻamaʻi e siakiina pea, ma o suʻega talafeagai e faia.

Faʻatasi ai ma le laoga o lactose muamua, ua faatonuina tamaiti i se meaai e tatau ona latou tausisia io latou olaga atoa. O sea taumafataga, e tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, e le faʻatagaina se faʻafitauli faapitoa.

Tamaiti ua silia ma le tausaga le matua ua fautuaina e suia le susu ma le maualalo o lactose ma le susu susu. O oloa faʻafiafiaga faʻatasi ai ma le susu susu e le aofia ai foi mai le meaai. I nisi o tulaga, o tamaiti ua faatonuina fualaau faasaina ma le lactose enzyme, lea e ave faatasi ma oloa susu.

Puipuiga

E i ai le tele o fua puipui e mafai ona puipuia le atinaʻeina o le lapatose inlerance i tamaiti. Faatasi ai ma i latou:

  • togafitiga vave o soʻo se faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • tumama
  • le fafaga lelei o pepe fou.

O faʻataʻitaʻiga faʻamalosi lua e aofia ai le mulimuli i se taumafataga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea taumafa ma le leai o lactose laititi. O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻaalia o faʻafitauli o le lactase.

O le mea lautele, o meaʻai ma le lactose e le mafai ona faʻaaogaina mai meaai, aua o le a faʻaitiitia ai le aofaʻi o le konisini e ulufale ai i le tino o le tamaititi.

O le a le tui ole lactose?

O lenei mea o se soliga i le galuega o le digestive tract, e mafua mai i le leai o se faʻamatalaga o le lactose, ona o le le lava o le enzyme e nafa ma le faʻapalaina o meaʻai susu (o se mea e taʻua o le "lactase"). O faʻamaoniga muamua o togafitiga faʻaalia i le matua ma le talavou. I pepe faatoa fananau mai, o se faʻaitiitia o le lactase i le inumaga e matua le lava lava. O le faʻasaga (o le isi igoa mo le inu le susu) e mafai ona tupu ona o le tele o mea, e aofia ai le matua, gasegase o le maila, ma isi.

O aoga o le lactose mo le tino

O le fomaʻi faʻamalosi i le susu, o le mea lea o le gau o le galactose ma le kulukose, ua taʻua o le lactose (aka "susu gaʻo"). O se tamaoaiga tele o le malosi e manaʻomia mo le tupu aʻe, atinaʻe ma le tausiga o le tino o le tino. O mea aoga o le lactose o:

  • fesoasoani i le tuputupu ae o le tino musika,
  • auai i le tagofiaina o le calcium,
  • puipuiga o le atinaʻe o faʻamaʻi o le tino,
  • faamalosia o puipui o toto toto, ma faaitiitia ai le lamatiaga o le atinaeina o maʻi o le cardiovascular system,
  • tausia o se microflora o le intestinal maloloina, talu ai o le lactase o se siosiomaga sili ona lelei mo le olaga o lactobacilli.

Mafuaaga o le le Faʻapalepale i Mea Faʻateʻa

E i ai tulaga muamua (faʻapitoa) ma le lua (mauaina) hypolactasia. I le faʻasalaga muamua, o le fomaʻi e atiaʻe pe a uma le amataga o le fafagaina o le pepe faatoa fanau mai i le susu po o le pepe. Faʻatasi ai ma le lua lapalapala lactose, o faʻamaʻi tino e mafai ona tupu i soo se matua i lalo o le faatosinaga o mea eseese. O se togafitiga o le hypolactasia o se faʻamaʻi lea e le o malamalama lelei i ai mafuaʻaga o atinaʻega.

Ua talitonu le fomaʻi e faapea, o le feusuaiga a se tagata e tāua tele le taua: e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se pasene maualuga o le maʻi o le enzyme e matauina i le va o tagata nonofo i Aferika ma Asia, tagata Iutaia, ma tagata i saute. E seasea ona i ai tagata e le atoatoa le enzyme lea e talepeina le lactose, ma o ia mataupu e faamaumauina faapitoa lava i tagata tagatanuu o Amerika i Matu.

I le faʻaopoopoga i le mafuaʻaga o le kenera, e aʻafia ai foi le tamaʻitaʻi i le atinaʻeina o le laosose inisiua. O le avanoa o le maua o se pepe ma se allergy i meaʻai susu e sili atu le maualuga pe'ā iai se tasi poʻo matua uma o lenei maʻi. O le vaega aʻafia e aofia ai pepe na fananau mai i luma o le taimi. O isi mafuaʻaga e ono aʻafia ai le lapatose inlerance o:

  1. Celiac faʻamaʻi. O lenei togafitiga e faʻaalia i le faaleagaina o le tootoo laiti e fufuluina e le kulūlū - o se vaega o meaai o le cereal. E tusa ai ma se tasi manatu, ona o le le lava o ni enzymes faapitoa, o lenei polotini o loʻo faʻapupulaina i le mucous membrane o le okeni, o loʻo galue i luga o le mea oona. E tusa ai ma le aʻoaʻoga faʻanatura, o se tasi o vaega o le gluten (gliadin) mafua ai le faia o se tali atu i le tino, o lona taunuuga o le hypolactasia.
  2. Crohn's faamaʻi. O le faʻamaʻi e aʻafia ai soʻo se vaega o le manaʻoga. I vaega o le mumu, o loʻo maua ai le maʻi, o le microflora ua faʻalavelaveina, o faafitauli gastroenterological e tulaʻi mai. Faʻasaga i tua o allergies, enterocytes (suauu epithelial o le intestinal) e faʻaleagaina e complexes immunoallergic. Latou te faʻalagolago i le mucosa o le intestinal, ma mafua ai ona faʻaitiitia le malosi o le toto mumu mūmū e faʻamalosi le lactase.
  3. Faʻateleina o fuatini susu. E masani ona tupu lenei suiga i pepe faatoa fananau mai. O le aofaʻi o enzymes i le susu o le tagata e eseese i le amataga ma le iuga o le fafaga. I le taimi muamua, e tele lactose, o lea e vave maua ai e le pepe se voluma tele o lenei vaega. O ona inumaga e le mafai ona vave maua se tele o le lactose, e mafua ai ni faailoga lē tumau o le faʻaleagaina.

Faʻatatau i le atinaʻeina o le hypolactasia

O faʻamaʻi pipisi o le inisinia (faʻamaʻi, vailaau oona, salmonellosis) o se mafuaaga taatele o le faʻaitiitia o le gaosia o le lactase e manaʻomia mo le gaosia o le susu. O le maʻi e tupu ona o le dysbiosis, lea o loʻo i ai le le lelei i le va o le lelei ma le leaga microflora. O le isi auala mo le atinaeina o se maʻi e aafia ai le tootoo laiti ona o le faaleagaina o le toto mumu. E le gata i lea, o le mamafa o le hypolactasia e faalagolago i le faʻaleagaina o siama ma siama. O aʻafiaga o aʻafiaga mo le atiaʻeina o togafitiga o:

  • tausaga (tagata matua ma tagata matutua e sili atu ona vavalalata i le laosose inlerance),
  • togafitiga o le radiation (o maʻi na maua i le leitiola ua faʻaitiitia le puipuiga, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻasalalauga),
  • ituaiga (Aferika, Asians ua i ai le faateleina o le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi),
  • O le fanau mai vave (o pepe ua leva ona i ai o loʻo lamatia, ae o le vave suʻesuʻeina ma le togafitiga lelei i le tele o tulaga e maua ai se taunuuga lelei.

Ituaiga ituaiga hypolactasia

Faʻataʻitaʻiga o aso nei e lua ituaiga o togafitiga e fesootaʻi ma le le mafai e le tino ona faʻamaonia atoa poo se vaega o le suasusu susu. Ua faʻavasegaina faʻasalalauga faʻapitoa:

  1. Faʻatoʻa tuʻufaʻatasia. Le ituaiga masani o faʻamaʻi e masani lava ona tupu i tagata e silia ma le 20 tausaga.
  2. Taimi (mauaina). E atiina ae i le talaaga o faafitauli ma le tootoo laitiiti (meaai le paleni, gaioiga muamua i luga o le inumaga, ulcerative colitis, maʻi Crohn, maʻi celiac, gastroenteritis, chemotherapy).

Faʻafitauli

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le laosose o le le gaogao o se faʻagaiga o le mutini. O se mea e seasea tupu, lea e faʻaalia ai le faʻamaoniga o le faʻamaʻi i le tamaititi lava ia pe a uma ona fanau mai. Ituaiga ituaiga o hypolactasia e aofia ai:

  1. Faʻatasi o le pepe fou. E faigata le faʻamaʻi, e manaʻomia ai le tausisia o meaʻai. O se tasi o mafuaʻaga o le faʻasolosolo o le faiga o le enzyme, lea e le mafai ai e le pepe ona suʻe le susu susu. Lactase e matua leai se aoga.
  2. Faʻafitauli le faʻaleagaina ma le tuai ona amata. E aliali mai i se tausaga mulimuli ane. Mai lea taimi i lea taimi, o uluai faailoga e tupu i tamaiti mai le 5 tausaga, ae o le tele o taimi e tupu ai le maʻi pe a mavae le 20 tausaga. O le hypolactasia faʻatasi ma le tuai o le amataga e sili atu le faʻatusatusa i isi ituaiga.
  3. Faʻafitauli le faʻavaivai o pepe laiti. E tupu i tamaiti na fananau muamua nai lo le aso atofaina. O le tulaga ese o le maʻi o se uiga le tumau. Pe a oʻo mai le meaʻai susu i le tino, e mafai ona faʻataunuʻuina e le paʻu o le acidosis - o le faʻaitiitia o le toto pH. O faʻasalaga e mafua ona o le matua o le tamaititi o le enzyme system.

Maua (secondary)

O le amataina o le faʻamaʻi e fesootaʻi ma faʻamaʻi e faʻaumatia ai le membrane o le tootoo laiti. O nei mea e aofia ai le leo, le maʻi o le bowel. E le gata i lea, o le hypolactasia lona lua e mafai ona tupu ona o le vavalalata o le inumaga laiti. O lenei ituaiga o togafitiga e faʻaalia ona o le faʻailoga o enterocytes, i le taimi lava lea e tasi o loʻo i ai le soliga o le soʻotaga o le sucrose ma le trehalose - enzymes e talafeagai e faʻamautinoa ai le faʻaogaina masani.

O le lamatiaga o le faʻaleagaina e masani lava ona faateleina i le matua. O nisi taimi i tamaiti aʻoga, o le faʻafefe o le susu e tupu e aunoa ma le faʻaaogaina o isi mea, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le lactase i lalo ifo o le faʻatagaga faatagaina. O le mauaina o laukose inisiua ua faʻaalia mai o se taunuuga o se tasi pe sili atu tulaga leaga:

  • tui faʻamaʻi
  • popole
  • le lelei
  • tui o le intestinal dysbiosis,
  • uluaʻi fausaga
  • anufe
  • fufuluina o le susu mo se taimi umi, aemaise i le matua.

E faapefea ona faaalia

O le gasegase o le lactose ua vaeluaina pe leai foi: o le fomu e faalagolago i le tele o le gaosiga o le lactase enzyme. Faatasi ai ma le le atoatoa o le tino e maua ai le susu susu, o le fomaʻi atoa o faʻamaʻi o le maʻi ua matauina, faatasi ai ma le vaʻaia o le hypolactasia, o faʻailoga e le malosi tele. O aʻafiaga e mafai ona mafua mai i le tele o isi faʻamaʻi, talu ai e leai ni uiga patino. Ae ui i lea, afai e matauina pe a uma ona faʻaaogaina meaʻai susu, o lona uiga e leai se masalosalo e uiga i le i ai o le laosose inlerance.

Faailoga o le tui o lactose i tagata matutua

O le malosi o le faʻaaliga o le falemaʻi e faʻalagolago i le tikeri o le lactase i le tino o le tagata. I le avea ai o se tulafono, o faʻamaoniga o le faamai e mafai ona matauina i totonu o le 30-120 minute pe a uma ona faʻaaogaina meaʻai susu. O uiga mo tagata matutua o faailoilo o lactose o le:

  • fofola vavala (ae le masani, e pei o le manava),
  • fulafula, afu o le manava,
  • malosi
  • taoto, vili,
  • faʻanoanoa
  • le mautonu, tiga i totonu o le fale,
  • faʻasalaga (faatasi ai ma le tutoatasi),
  • afaina
  • leai se manaʻo
  • o le i ai i totonu o feces of mucus,
  • Tachycardia.

Faailoga i pepe

O le faʻamaʻi i pepe e faʻaalia eseese, e fuafua i le tele o le enzyme na maua ma le tali a le tino. I lenei itu, o tamaiti e maua i le hypolactasia e vaevaeina i ni vaega:

  1. Tamaiti e mafai ona faʻaaoga 1 le ipu susu i le aso e aunoa ma ni taunuuga le lelei, aʻo latou eliina meaʻai susu e aunoa ma ni faʻafitauli.
  2. Tamaiti e le talia le susu ma e mafai ona faʻaaogaina gaʻo susu gaosi oloa i na o ni fua faʻatatau.
  3. O tama pepe o loʻo faʻamautuina lelei le suasusu ma meaʻai susu.
  4. Tamaiti e iai a latou faʻamaoniga e faʻatautaia e tusa lava pe faʻaaoga meaai ma sina pasene o susu.

Faailoga o le lactase deficiency e maitauina i tamaiti mai aso muamua oo latou olaga.O faʻamaoniga e faʻaalia e ala i le fafagaina poo le faʻaaogaina o le pepe pepe. O le maʻi ua maua i faʻamaʻi nei:

  • o le pepe o le pepe e fulafula, e le mafai ona iloa (e mafai ona iloa i le taimi o le iloiloga ma le faʻamalo),
  • faʻalauteleina o le gaosiga o le kesi (ona o le faʻavauvau o loʻo tupu, ua le maua e le tamaitiiti lona tuinanau, tagi, popole),
  • o le faifai pea o le manava o le tino e avea ma suavai, foamy, o le mafanafana o le mafanafana o le suamalie, o loo i ai ni mea le mama o pulou,
  • o le numera o le manava o le tino e faʻapupulaina ai le malosi (o le mea mulimuli o le uiga lea o pepe e fafagaina),
  • feanu pe a uma ona 'ai
  • talu ai o le tele o vailaau o mea taumafa e 'aina e le o gaioiga, i tamaiti laiti o le mamafa o le mamafa e faʻagesegese lemu,
  • atonu o le pepe e faʻaleagaina e le colic, naʻo, vomia,
  • afaina i luga o le paʻu, o le fula o le mucous membranes ua aliali mai.

Togafitiga o le tui tui o lactose

E leai ni auala e mafai ona faʻamalolo atoatoa ai se tagata mai lenei togafitiga, o le mea lea, o le faʻamalosiaga o faʻamalosiaga e faʻamoemoe e faʻaitiitia pe faʻamaʻapeʻa atoa ai ona uiga. Mo lenei mea, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se meaai e faʻagata pe faʻaaoga atoa ai le susu susu. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻamalosia togafitiga mo oe e taofi ai faʻamatalaga o togafitiga, togafitiga o fualaʻau. Togafitiga e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi, ma mafaufau i ai:

  • tausaga
  • genesis
  • tikeri o le le atoatoa o le enzyme.

Taumafa i meaʻai

O le faʻavae o togafitiga faʻasolosolo o le faʻamavaega atoa pe leai foi o lactulose-o loʻo aofia ai meaai mai le lisi o le maʻi. Faʻalagolago i le mamafa o faʻamaoniga, ua fautuaina le tagata maʻi e teena pe mai le susu poʻo mai mea uma o susu (kefir, sisi, cheese cheese, ice cream, yogurt, sukalati suka, ma isi). O le lisi o meaai faasaina e aofia ai foi:

  • Pulu tao
  • aano o manufasi e pei o sausa, sausage, ham, sausaisi sipuni,
  • sulu lauulu
  • sauces (ketchup, mayonnaise, sinapi),
  • meaʻai vave
  • meaʻai anapogi vave - falalaʻau paluga, soupeti, solofa, meli i taga,
  • aano o manu (faiʻai, fatuga, ate),
  • koko koko
  • mea suamalie.

O le meaai e tatau ona paleni, o lea e taua ai i le tagata maʻi ona mataʻituina le tali a lona lava tino i se oloa faapitoa, ina ia le vavaeeseina ai meaai lelei e lelei ona talia. I le avea ai o se tulafono, o le faʻamaeʻaina atoatoa o mea susu susu mai le meaʻai e le manaʻomia, ma o se tagata e iai le hypolactase e mafai ona faʻaaogaina 100-150 ml o kefir i le vaiaso e aunoa ma ni aʻafiaga. E le gata i lea, e le gata o le tele o tautua e faia ai se matafaioi, ae o taimi foi taimi i le va o le faʻaaogaina o meaʻai susu. Ina ia faafaigofie ona e pipii atu i se meaai, e tatau ona i ai lau api o meaai.

Talu ai o oloa gaosi susu o loʻo i ai le tele o mea aoga, e taua le toe faʻatumu o latou manaʻo manaʻomia i vailaʻau e leai ni laoga. I lenei tulaga, o le cheese tofu, susu susu ma le kusi o le a oo mai i le laveai. Soy products are hypoallergenic ma o loʻo i ai le tele o fualaʻau fualaau faisua. Faʻatasi ai ma le tui o lactose, faʻaopopo, e mafai ona faʻaaoga:

  • iʻa, moa, squid, isi iʻa taumafa,
  • tao tao, aano o manu (moa, palu, pipi, lapiti),
  • fuālaʻau manogi (olive, sana, linese, sunflower),
  • falaoa falaoa, saito, bran,
  • fualaau faisua, fualaau suamalie, suamalie masani,
  • jams, honey, jam, sugar,
  • kawalati vevela oona
  • buckwheat, rice, pasta,
  • nati
  • fuamoa
  • pi
  • kofe, ti, tila uamea, compet.

Vaega o mea taumafa a pepe

I le tulaga ogaoga o le tamaititi, o le lomiga o le fesuiaiga mai le susu o tina i le lactose-e leai se susu o le a iloiloina. Faʻatasi ai ma le vaivai o le faʻamaoniga o le lactase, o le tausisoifua o se tausisoifua e faʻamaonia se taumafa malosi. Afai e mumusu se fafine e taumafa meaʻai i maualuga o le suka, o le pasene o le lactose i lona susu o le a faʻaitiitia, ma o le avega i luga o le manava o le pepe o le a faʻaitiitia faʻaititia.

Pe a togafitia maʻi faʻapitoa i pepe, e tuʻuina atu i mea faʻafefiloi e maualalo le lactose poo le leai foi. O ia ituaiga o gaʻo e mauoa i mea aoga uma e tatau ai mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, o le mea lea, e le tatau i matua ona i ai mafuaʻaga e popole ai. I le lumanaʻi, a maeʻa ona feutagai ma se tagata poto faapitoa, e mafai ona e taumafai e fai malie le faʻalauiloaina o se mea itiiti o le masaniga ma meaʻai e susu i totonu o le meaai a le tamaititi.

Aveina o fualaau oona o loo aofia ai le lactase enzyme

O togafitiga o vailaʻau faʻasaina ua faʻamaonia pe afai e le aumaia e le taumafa le faʻaleleia o mea ua faʻamoemoeina, ma o le tagata maʻi e leʻi faʻamautuina. O le tui o lactose i tagata matutua o le faavae lea mo le faʻamaoniaina o vailaʻau e faʻaleleia ai otaota, faʻaleleia le gaosia o le lactase, poʻo le i ai o lenei enzyme. Ole ituaiga mulimuli o vailaau o loʻo maua i totonu o le pepa vai poo kapula. O mea nei e maua ai le susu o le susu i le intestines i suga faigofie:

  • Lactase ma Lactase pepe (mo tamaiti),
  • Tilactase
  • Pancreatin
  • Lactrase.

O le vaega lona lua o togafitiga e aofia ai le inoculation o le iniseti ma fualaau aoga e faʻavae ai le paleni o mea e manaʻomia mo le faʻaleleia masani. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomaʻi mea tau fomaʻi o loo i ai le lactobacilli (fuataga ma le umi o le taliaina e filifilia taitoatasi). Latou te taofiofi faʻamaʻi pipisi, fesoasoani i le faʻailo meaai. E le gata i lea, o nei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaaogaina o le lactose, e puipuia ai le gaosiga ma le faʻaputuina o gaʻo i totonu o le manava.

Faatasi ai ma le le lava o enzymes mo le malepelepe o le lactose, o le iniseti e sili ona tigaina, o lea ua faʻaalia ai le maʻi ile fuaina o vailaau e faaleleia ai lona microflora. Latou te:

  • Linex
  • Bifidum Bug,
  • Acipola
  • Bifidumbacterin,
  • Hilak malosi.

Faiga faʻapitoa o togafiti gastrointestinal mafua mai i le hypolactasia

Ina ia faʻaitiitia pe faʻaititia le malosi o faʻamalologa le lelei, o le tagata maʻi e faʻamaonia fualaau mo le manava manava poʻo le faʻamalosi, lea e faʻaleleia ai le galuega a le manava ma le tuinanau. E le gata i lea, ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga le lelei o le togafitiga ma faʻaitiitia le leai o le vitamini e mafua mai, o le auala o le aveina o vitamin-mineral complexes o loʻo faia. Vitamin D ma le meaʻai mo le calcium e masani ona faʻataʻitaʻiina.

O le manava (faʻaauau pea, taʻavale lavelave), o se tasi lea o faʻamaoniga o le tui ole lactose, o vailaʻau nei ua faʻaalia:

  1. Loperamide. O le vailaʻau e faʻaititia ai le leo o maso o le intestinal, faʻaitiitia ma faʻafesoʻotaʻi ai peristalsis. I le taimi lava e tasi, Loneramide na te faʻalogoina le faʻaipoipoga, ma maua ai se aʻafiaga o le antidiarrheal. O le fualaau faasaina e ave i le 2 capsules i le taimi e tasi, mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua e faasaina.
  2. Diosmectite. E i ai sona aʻafiaga faʻapitoa, aveesea le tele o le vai mai le kolone, faʻamautuina le tulaga o le mucous membrane. Mo tagata matutua, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo le 3 sachets i le aso, mo pepe e oo atu ile tausaga - 1 sachet, mo tamaiti matutua - 2 atopa.
  3. Apalapa. O le meafaigaluega e faʻamaeʻa ai mea o loʻo i totonu o le manava, faʻamalo le manava. E le gata i lea, o le tuputete, o se antispasmodic, e faʻasaʻo ai le tiga. E faʻaaogaina le vailaau i totonu o le 2 pusa i lalo o le faʻagasologa o le totoga seia oʻo ina faʻamautu atoatoa le fale. O tamaiti e faʻaalia le afa o le metotia.

O le faateleina o le faalumaina o le mafuaaga autu lea o tiga matuia ma le le mautonu i totonu o le manava ma le lactose. I pepe faatoa fananau mai, o lenei faailoga e mafua ai le paʻu toto. O vailaʻau o loʻo faʻaaoga mo le fugaina o le:

  1. Baby Kalm E fesoasoani i le aveeseina o kesi mai le manava, o loʻo i ai se aafiaga malolo i maso o totoga o meaʻai, ma o lea e faʻaitiitia ai le paʻu. E tuʻuina atu le meafaigaluega i pepe ae leʻi fafagaina le 10 pata.
  2. Espumisan. E faʻaaogaina e faʻaititia ai le faʻaaogaina o le kesi i le 2 tsp. mo tagata matutua ma 1 lep. - i tamaiti.

O le tiga o le tiga i le lactose o le faapalepale e mafua mai i le faaitiitia o le faʻaogaina o le vavalaʻau, masima masima ma le gas, o le mea lea, o fualaau faʻasaina e faʻaaogaina ai le muscle layer (antispasmodics) e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai. Alatasia e mafai ona togafitia i fualaau oona nei:

  1. Leai-shpa. E toe faʻafesoʻotaʻi le manava, aveʻesea le filo. Tamaiti laiti e faʻaali i le 180 mg i le aso, mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua - 80 mg, o le matua mai le 120 i le 240 mg.
  2. Spasmodic. Faaititia le leo o le gastrointestinal tract, ma aveesea ai le tiga. E ave faʻalua e le au matutua le Spasmomen 1 capsule e faatolu i le aso, e faʻasaina mo tamaiti.

O le a le tui o lactose

I le susu ma le tele o isi oloa gaosi, o loʻo i ai le lactose, o se gaʻo taua. I totonu o se tino maloloina, i le taimi o le gaogao, e faigofie lava ona paʻu i lalo i sugars faigofie (glucose ma le galactose) e le lactase enzyme ma faʻafefiloi i totonu o le toto.

O le gasegase o le laose (hypolactasia) ua faʻamatalaina e pei o le le atoatoa o le tino i le atoa poʻo le vaega o le laukose. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava o le gaosiga o le enzyme - lactase.

Faʻalagolago i le setete o le soifua maloloina ma le tele o lactase faʻapipiʻiina e le tino, e mafai ona faʻaalia le maʻi i se tulaga ogaoga pe leai foi. Faailoga o le le faapalepale e mafai ona aliali mai pe a uma ona fanau mai pe i se matua matua.

O le hypolactasia faʻatoʻa mafai ona matauina na o tagata matutua, talu ai o le gaosiga o le enzyme ua faʻaitiitia i tausaga uma ona o mafuaʻaga masani. I le i ai o mea faʻapitoa, o le maʻi e mafai ona tupu i se taimi pupuu ma avea o se taimi le tumau mai se taimi le tumau.

O le gasegase o le laose, o ona uiga e tutusa ma nisi o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract poʻo le fomaʻi, e mafai ona faʻatasi ma se tagata i lona soifuaga atoa pe leʻa atoatoa pe a maeʻa se togafitiga ma faʻaumatia mafuaʻaga o foliga. O se faʻamaʻi faapena e le afaina ai le gaioiga o le tino atoa, ae o le faʻalauteleina o faʻamaoniga o faʻamaoniga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

Mafuaaga o le Loto Faasao

O le mafuaʻaga autu o le tui o lactose o se vailaʻau faʻapitoa. I le fanau mai, o le C1391OT o le genetic marker o loʻo maua i le toto o pepe, o loʻo taʻu mai ai le maualalo o le lactase e aunoa ma le faʻaleagaina o le intestinal.

I totonu o lenei kenera, e 3 genomes e iloga:

  • SS (mo tagata e maua atoatoa le laosose inelivi),
  • ST (lea e maua ai le enzyme i ni vaega laiti),
  • TT (pe a faʻaaogā le lactose masani).

O faʻamaoniga o le tui o lactose i le gasologa o le gafa e aliali mai pe a uma le fafaga muamua, pe o nisi taimi o le maualuga ole gaosiga o le enzyme e amata ona paʻu ile 3 tausaga. O tausaga taʻitasi, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi ua faʻateleina, ma e le mafai ona maua se toe manuia atoatoa.

Faʻaitiitia le maualuga o le lactase na gaosia e le tino e faalagolago i le setete o le soifua maloloina.

O le gaosia o le lactase enzyme e faia i totonu o sela o le faʻasaʻo. Soʻo se faʻamaʻi mumusu (manava manava, vailaau faʻamaʻi) e afaina ai le gaosiga o le lactase, talu ona faʻamaʻi siama i siama siama, microorganisms or other effects. O le foliga mai o le le gasegase o le le faapalepale i le i ai o mafuaaga ma mea e mafua ai le taua o le hypolactasia lona lua.

O mafuaaga nei e mafua ai le tulai mai o le hypolactasia lona lua:

  • afaina i totonu o le manava (Crohn's disease, colitis, ulia),
  • vailaʻau eseese i luga o le manava ma le manava,
  • faʻamaʻi pipisi, e aofia ai i latou e le fesoʻotaʻi ma le inumaga (dysentery, rotavirus, faʻamaʻi pipisi, maʻi),
  • afaina o le manava e aafia ai le masani ai o gaioiga o totoga i totonu,
  • faaumiumi poʻo le faʻaaoga faʻaaoga o vailaau faʻamaʻi, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le matua o le lactase pe maeʻa,
  • faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le atrophy o le villi o le intestine laiti (gastroenteritis, giardiasis, maʻi celiac),
  • chronic pancreatitis, pe a fai o le gaosia o enzymes e le pancreas e tupu i le solia,
  • o meaʻai e maua i le meaai e faʻaosofia ai le le gasegase o le le gasegase e ala i le tupu mai o se tali faʻafomaʻi i luga o le maualuga o le mucosa,
  • faʻalauiloaina o le vevela, faʻapea foʻi ma le chemotherapy, lea o faʻamalosi ai fualaau faʻasaina po o le faʻaalia e fasiotia ai sela ola o le tino,
  • o le gasegase ma le lactose (o le faʻaaogaina o le popo i le tele o mea) e mafai ona faʻaosofia ai le vaʻaia,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi e afaina ai foi le aofaiga o lactase synthesized.

Soʻo se tasi o mafuaʻaga, faʻapea foʻi a latou faʻapotopotoga, e ono mafua ai le onoselele lactose, lea e mafai ona faʻamaonia e ala ile faailoga muamua ma le lua. E le gata i lea, faʻatasi ai ma ituaiga o faʻamaʻi, e mafai e se tasi ona faalagolago i se toe malosi atoatoa, aua a maeʻa ona faʻaaogaina mafuaʻaga autu, e toe faʻafoʻi mai i totonu o le vaitusi, ma o le gaosiga o le enzyme e faʻapitoa.

Faailoga muamua o le le faapalepale

O le gasegase o le laose, o ona uiga e aliali mai ona o le le mafai ona vavaeeseina le disaccharide i totonu o le inumaga i se tulaga atoatoa, ua faʻaalia o se faʻalavelave o faʻamaoniga. A maeʻa ona faʻaaogaina oloa e maua ai le susu o le susu, e ulufale atu le tagata e le faʻaaogaina i totonu o le manua tele, pe a fai o se nofoaga aoga mo meaola leaga e tulaʻi mai.

I lalo o la latou faatosinaga, o le laogase ua paʻu i lalo i le hydrogen, carbon dioxide, vai ma le lactic acid, lea e mafua ai mea taua e tutusa ma maʻi o le gastrointestinal tract.

Ua faailoa mai ia i latou:

    afaina (faateleina le pala, afaina ma le taalili i le manava),

O le gasegase o le lactose e eseese uiga. O le taua o se tasi oi latou.

  • vavave, mamafa ma le tiga o le manava, e masani ona masani ai,
  • taʻavale
  • laulau vavalalata, e mafai ai ona i ai elemene o meaai e leʻi faʻaaogaina,
  • toesea atoa po o le le fia taumafa.
  • Faailoga faaiu

    Faatasi ai ma le alualu i luma alualu i luma o le faamai ma le toe fai soo o faailoilo, o faailoga sili ona ogaoga ua maua e mafua ai le le lelei o le soifua maloloina.

    Faailoga o loʻo i lalo:

    • Faʻasolosolo le faʻavaveina o masini, e amata ai ona faʻaleleia maʻi, lea e oʻo atu ai i le ulu o le ulu, moe. O le faʻamalaina o le tino e mafai ona mafua ai le faʻavevesi ma le faateleina o le vevela.
    • Faʻasalaga o le faʻamalolo, o vaivaiga lautele e faʻaalia. O le maualuga o vitamini i totonu o le toto ua faʻaitiitia faʻaitiitia, lea e faʻapogai ai se faʻaitiitia lautele ole puipuiga. O le paʻu o le paʻu e sili atu ona leaga, o loimata, e le faʻamalolo ai manuʻa, manuʻa.
    • Faatasi ai ma se umi umi o le maʻi e aunoa ma togafitiga faapolofesa, ua amata le leiloa o le mamafa. O nei mea uma e mafai ona mafua ai le tuai i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe i le laʻititi ma le talavou.
    • O le faʻamalalaina ma le tiga o le manava o le tino e mafua ai faafitauli i le moe, oso mai osofaʻi popole. E amata ona lagona e le tagata le vaivai pea. O uiga le lelei e puleaina ai, faʻaosofia ai le faʻaleagaina.
    • E amata ona tupu le gasegase i luga o le taimi, pe afai o le maualuga o le paleni-o le faavae o le tino o le a suia malie atu i le maualuga o le eletise. O le faateleina o le eletise e afaina ai le tulaga o toto toto ma le vaʻaia.
    • O le tiga o le abdominal ma le nausea, faʻapea foʻi ma maʻi o meaʻai, e mafua ai le le lelei o le fatu, mafua ai le tachycardia poʻo le faʻalavelave. O le fatu fatu o le maʻi e mafai ona leaga

    E faʻatatau i le maualuga o le faʻasalalauga o le lactase e le tino ma le setete o le soifua maloloina, o faʻamaoniga e mafai ona faʻaalia i latou i ni faʻapotopotoga eseese i foliga ogaoga poʻo lemu.

    Togafitiga o le tui ole lactose i tagata matutua ma tamaiti

    Seiloga maeʻa se suʻega auiliili e mafai ona faia se suʻesuʻega ma togafitiga faʻataʻitaʻiina. I le taimi lava lea e tasi, e le mafai ona togafitia le le gasegase o le laose o le gasegase, ona mafua mai i gafa.

    I le tulaga o le faʻasologa o le faʻamaʻi, o le tele o avanoa e toe faʻaleleia ai e sili atu ma se auala talafeagai i togafitiga:

    • Mo togafitiga, o le mafuaʻaga na mafua ai le amataina o le faʻamaʻi ua matua faʻamavaeina. O le mea lea, pe a oʻo i le faʻamaʻi pipisi o le fatu ma le fomaʻi, o vailaʻau faʻamaʻi (Cytavir, Anaferon, Kagocel) poʻo vailaʻau (Amiisk, Sumomed) o loʻo faʻatulagaina.
    • I le avea ai o se punavai o lactase, o meaʻai (Lactazar, Lactase) o loʻo faʻaaogaina, e faʻaaogaina e faʻafaigofie ai le faʻagasologa o meaʻai.
    • I le taimi lava lea e tasi, o sauniuniga eletene ua faʻamaonia (Festal, Pancreatin).
    • O le togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le microflora intestinal (Acipol, Linex, Bifiform, Bifidumbacterin).
    • O vailaʻau e fautuaina e faʻamalo ai faʻamaoniga o le hypolactasia ma faʻaitiitia le tulaga lautele.
    • Faʻailoaina fualaau e faʻaleleia ai le maualuga o le calcium, e aofia ai i latou o loʻo i ai se faʻalavelave o vitamini (calcium D3 Nycomed, gluconate o le calcium, Faʻamaʻoina o le calcium D3).
    • I le avea ai ma se fofo muamua, o se lactose-e leai se taumafataga poo meaai e maualalo le lactose mo tagata matutua ma tamaiti e fautuaina.

    O le a se mea e mafai ona suia ai oloa gaosi susu ma le tui le lapatose?

    E maua mai le popo falala e le gata i le susu ma meaʻai susu, ae faapena foi i le sose, sausage, oloa gaosi, meaʻai, meainu. Ina ia lafoaia uma na oloa, ia e le gata na lelei, ae aofia ai foi le tele o meaʻai, o lona uiga e matua faatapulaaina le maualuga o vitamini ma meaʻai i meaʻai.

    Ae peitai, o se sui mo le susu e mafai ona maua:

    • O se isi mea atonu o le susu o le niu. Faatasi ai ma oe e mafai ona kuka kuka, lamolemole. Ae e taua le inu i le susu susu susu, aua o le oloa faʻapena e aofia ai stabilizers ma guar gum, lea e faʻaosofia ai faʻamaoniga e tutusa ma le hypolactasia.
    • Tino i le calcium ma le vailaʻau D, susu susu. E mafai ona e faʻatau pe kukaina oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ave soʻo se nusipepa. O le tele o taimi, e faʻaaogaina almonds poʻo ni vaʻa. Aveese le paʻu paʻu mai ia i latou. E tuʻuina fatu i totonu o se pesini pulumu ma 2 taimi e faaopoopo ai vai. Ona faʻafefeteina lea o le faʻafefiloi mo le 5 minute ma faʻamaʻosaʻoina i totonu o se sala tupe e faʻaumatia ai vaega tetele. O le susu susu e foliga mai e le tutusa i le sogisogi ma se manogi matagofie. O le susu susu o le a fesoasoani i so o se ipu, o le mea autu o le luluina aʻo lei faʻaaoga.
    • Le susu e leai se susu e faia mai le araisa. Mo lenei mea, 200 g o araisa kuka, 2 tbsp. vai, 2 tbsp sisi araisa ma le 1 sipuni sisi uaisa ua palu faatasi ma se suavai ma aumaia i se vevela i luga o vevela vevela. O le faʻafefiloi e tatau ona faʻaosoosoina pea ona faʻasaina lea. O le taunuuga o se toniga lanu lea e le faʻamavaeina ma maua ai se tofo suamalie. O le susu o le rice e faʻapipiʻi i le kofe, lauti, meaʻai po o palu.
    • I le auala lava e tasi, ua saunia le susu susu, sui le siva ma le suka. I le faʻaopopo atu i le calcium ma le vailaʻau D, o le susu o le susu o loʻo mauoa i le vitamini E, lipine acid, ma e aofia ai foi le fiber.

    O faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le onoselele lactose e tele lava ina faʻalagolago i meaʻai ma e ono mou ese atu pe a uma ona suia le susu. Ole susu e le o le lactose e aofia ai le lactose, ae o le cholesterol foi. E mafai ona faʻaopoopoina i soo se ituaiga o oloa.

    O se malamalama ma le manaia. E fautuaina le faʻaaogaina o le suāsusu i se aofaiga o le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le paleni-minerale paleni i le tino ma, faatasi ai ma meaʻai talafeagai, togafitiga, toe faʻafoʻisia atoatoa.

    Faiga faavae: Lozinsky Oleg

    O le a le lactose ma pe aisea e manaʻomia ai

    Lactose (susu suka) o se vaega faapitoa o le carbohydrate o le kulupu sili atu, o se vaega o oloa gaosiga uma. O vailaʻau ma mea totino o le lactose e le o aʻafiaina e le tino o le tagata i lona foliga muamua, ae ua vaeluaina i ni mole o sugars sili ona faigofie - glucose ma galactose.

    O le masani masani o lenei faagasologa ua maua mai e le lactase, o se enzyme faapitoa e gaosia e puipui o le tootoo laiti.

    O le aoga autu o le lactose o lona auai lea i le tele o metabolic processes e tupu i totonu o le tino o le tagata, faʻamaonia ma faʻamalosia ai o latou ala.

    E le gata i lea, o le suāsusu susu e fesoasoani tele i le faʻatinoina lelei o le faʻaogaina o fualaau oona, cardiovascular, immune ma popole.

    O le afaina i le lactose mo le tino e iloa ai lava ia i mataupu o le taumafaina tele o meaʻai susu (aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka).

    O monosaccharides o loʻo iai i le lactose i fualaau taʻitasi e mafua ai le faʻateleina o le faʻasaʻolotoina o le inisalini i totonu o le toto, lea e matuā faʻaleagaina ai le manuia o se tagata.

    O le isi vaega o tagata e tatau ona matua faʻaeteete e uiga i oloa o loʻo i ai le suka suka o i latou ia e maua i le tino poʻo le mea na maua - o le le mafai ona gaosia le laukose.

    Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

    O le gasegase o le laose (hypolactasia) o se maʻi faʻaleagaina i le faʻaogaina o meaʻai, faʻaalia i le le atoatoa poʻo le le taliaina o le suāsusu e le tino.

    O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli o le le lava po o le leai o le lactase enzyme e nafa ma le faʻamavaeina lelei o le masini gaʻo.

    O le gasegase lactose e mafai ona muamua (faʻapitoa) poʻo le lua (maua).

    I le tulaga muamua, o le togafitiga e fuafua lelei: e le mafai e le inumaga o le tagata ona maua le enzyme manaomia mai le fanau mai, o le mea lea, o oloa e maua ai le laukose, pe a faʻaaogaina, e mafua ai le tele o tali le lelei mai le tino. O lenei gene generation e le masani - e na o le 5-6% o tagata.

    O se faʻafitauli sili atu ona masani o le lua le faʻamaoni i le suka. E atiina ae e avea o se taunuuga o faʻamaʻi pipisi o le intestinal poʻo faʻamaʻi vailaʻau, faasaga i le talaaga o faʻamaʻi tino poʻo le tagofia o vailaʻau, ma le maʻi celiac poʻo le faʻalavelave faʻalavelave.

    O lenei ituaiga o togafitiga o loʻo pasia, e faʻasalalau ai le gaosia o le lactase, e tatau ona faʻaumatia le mafuaaga na aafia ai lenei gaioiga.

    Lactose-free diet: o a meaai e faatagaina

    E sili atu le faigata ona tali le fesili o loʻo i ai le lactose; o le lisi o le a umi. O le mea moni, o le susu o le tagata o lo o umia faamaumauga mo mea o le carbohydrate, i le faaopoopo atu, lactose e aofia ai:

    • i totonu o le kulimi
    • yogurt
    • fulufulu
    • pata
    • margarine ma pusi e faavae i luga,
    • saisi
    • falaoa
    • sipuni
    • tele isi oloa.

    I le i ai o le hypolactasia, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete se meaʻai.

    O susu ma meaʻai susu e maua ai le tino ma le calcium, o lea afai e tatau ona faʻaaogaina atoa poʻo se vaega foi, e tatau ona faʻavasega le taumafa i meaʻai ma le maualuga o mea o lenei elemene.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faʻaauau ona aofia i le lisi:

    • broccoli
    • laisaga e leai se soya,
    • tuna tuna, salmon, sardines,
    • susu susu lactose (mai le soya, popo, almonds),
    • isi oloa gaosi susu e le laogatia.

    I le hypolactasia, e faaopoopo atu i le le lava o vitamini ma minerale, e fautuaina ai le faʻaaoga pea o oloa laukose-free:

    • fuamoa
    • iʻa
    • fuālaʻau fuālaʻau
    • fualaau faisua ma fualaʻau
    • leki
    • falaoa ma pasta e aunoa ma le uila.

    O le toʻatele lautele e talitonu e mafai ona suia le susu o le povi i le susu, ona o le lactose i le susu o le susu e itiiti le afaina i le tino.

    O le mea moni, o lenei manatu e sese: o soʻo se tele o le suka i totonu o le oloa pe afai o faʻalavelave i le gaosiga o enzymes o le a faʻaosofia ai le tui o le laose i totonu o tagata.

    E tutusa foi le lactose o galue i le kefir, cheese cheese ma isi oloa gaosi susu, lea e manatu "saogalemu" mo i latou e mafatia i le hypolactasia.

    O loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia o meaʻai i mea taumafa ma tali vave atu i suiga manaʻomia o tagata.

    O i latou oe, mo nisi mafuaaga, e le aofia ai susu susu mai meaai, supermarkets ma faleoloa faapitoa i aso nei ua saunia e ofoina atu se tele o meaʻai talafeagai:

    • mo pepe - meaʻai susu susu ua saunia e aunoa ma le lactose,
    • Tagata taʻavale - Lactose-free protein
    • e fiafia i laʻau suamalie - laisati e leai se kulimi ma isi mea e sili atu.

    Yogurt i totonu o se kuka taofi po o le yogurt maker

    O le yogurt e leai se ola e maua ai le lactose e faia i le almond poo le susu. Ina ia maua se soifua maloloina ma maloloina, o le ae manaʻomia le faʻatau i se fale talavai poʻo se faʻasalalauga e ala i le Initaneti o se meaʻai faapitoa e leai se susu.

    • susu e aunoa ma le lactose - 1 l.,
    • moa - 5 g.,
    • thermometer mo le fuaina o le maualuga o le faʻavevela o susu.

    1. Sterilize o yogurt.
    2. Liligi le susu i totonu o se fagu.
    3. Muamua i le 82 ° C,
    4. Faataga e faamaalili i le 42-44 ° a.
    5. Liligi 100 ml i totonu o se koneteina. susu.
    6. Faʻaliliu sina taimi umi.
    7. Faaopopo le kulimi.
    8. Faʻamamaʻi lelei le suavai i se fulufulu.
    9. Liligi le susu i le kulumu i totonu o le pusa lapoa ma susu.
    10. Faatumu fagu i susu.
    11. Auina atu i se kulumalama poʻo se suauu taofi faʻatasi ma le galuega talafeagai mo le 10-12 itula.

    O le yogurt sauniuni e tuʻuina atu ai le tele o le eletise ua aveeseina i totonu o le pusaaisa mo le tele o itula.

    Dake Lactose Free Cake

    O lenei suamalie maloloina ma le suamalie e saunia e aunoa ma le susu ma le falaoamata araisa, o lea e faʻaaoga ai e tagata lava ia o loʻo vave faʻasaina mo le gluten ma le lactose mo mafuaaga faʻapitoa.

    • 4 fuamoa moa
    • 70 g suka
    • 100 g araisa falaoamata
    • 0.5 teaspoon lemon zest,
    • se pine o le masima.

    • 1 tbsp. vai
    • 4 egg yolks
    • 35 g o le kulimi sana
    • 45 g meli
    • 0.5 teaspoon lemon zest,
    • se kuata o le vanilla pod
    • se pine o le masima.

    1. Faʻamau i le squirrels seia oʻo i se vafusi mafiafia.
    2. Faʻaopopo le suka, masima ma le fiafia ia i latou.
    3. Faʻaauau pea le taʻavale seia oʻo i le mausali.
    4. Fufulu le falaoamata.
    5. Liligi i totonu o le protein.
    6. Faafefiloi lemu seia lelei.
    7. Lubricate le ipu tao ma le suauu.
    8. Fafasi sina falaoamata.
    9. Tuu le keke o le sipuni i totonu.
    10. Pipi le keke i le ogaumu i le 180 ° C mo le 25 minute.
    11. Aʻo faʻamamaina le pito i lalo, faʻavela le vai.
    12. Faʻafefiloi le sooga ma le malo, vanilla, moa ma masima.
    13. Liligi le paluga i totonu o le vai vevela ma se vaitafe manifinifi, faʻaosoosoina mea uma ma se fulu.
    14. Faʻasaʻo le vai i totonu o se fagu.
    15. Tuu se afi laitiiti.
    16. Aumai le kulimi i le sauni, faʻaosoosoina e le aunoa.
    17. A faʻamalulu malie, faaopoopo le meli.
    18. O keke e uma ua maeʻa e selesele i totonu o le 2 keke.
    19. Fufulu i latou i le kulimi.
    20. Fesootai i tua.

    A o leʻi tautua, e teuteuina le keke keke e aunoa ma le laosose i ni fasi fualaau fou poo ni fualaʻau ma vine, pe a manaʻomia.

    O le felafolafoaiga e uiga i lamatiaga ma faamanuiaga o le lactose ua faia mo le tele o tausaga, ma o loo i ai pea le toatele o tagata e lagolagoina le manaoga mo lenei mea gaʻo mo tagata nai lo tagata tetee.

    Ae ui i lea, o nisi tagata ua faʻamalosi e lafoai le faʻaaogaina o meaʻai susu e le mo soʻo se mafuaʻaga, ae mo mafuaaga faʻapitoa: ona o le gasegase o le laose ma le mauaina o le laose.

    Ae e oo lava foi i lenei togafitiga i aso nei e le mafai ona "faʻaleaga" le olaga o se tagata pe afai na te faʻaeteete ma agavaʻa e faʻatautaia lana lava meaai.

    Faitau e uiga i le paleni le faapalepale ma le afaina iinei.

    Symptomatology

    I lenei tulaga, o le faʻaaliga o le falemaʻi ma lona malosi e faʻalagolago i le tikeri o le lactase production. I le tele o faʻataʻitaʻiga, o faʻamaoniga o le onosema o lactose e faʻaalia i totonu o le 30 minute - 2 itula i le maeʻa ona faʻaaogaina o meaʻai susu.

    O faailoilo o le lapatose inisiua e faapenei:

    • fofola vavae
    • lūlū ma fulafula,
    • lagona le mautonu
    • taotoga, e masani lava i le tele o vomiting,
    • tiga ma le gaogao (ma le atoatoa le faapalepale i le lactose).

    O le malosi o le faʻaaliga o le falemaʻi e faʻalagolago i le tikeri o le tui lectose i tagata matutua poʻo tamaiti. E le gata i lea, e tatau ona malamalama o le tali a le tagata i oloa gaosi susu e mafai ona mafua ona o se oloa e le lelei, e le fetaui ma oloa, ma tutusa. Afai o lenei ata o le ata e aliali mai i taimi uma pe a uma ona faʻaaogaina susu ma oloa ma a latou anotusi, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo fautuaga.

    O le gasegase o le lactose i tamaiti e mafai ona faʻaopoopoga i faʻamaoniga nei:

    • vulu pe a uma ona 'ai
    • agamalu
    • leai se manaʻo.

    I le avea ai o se tulafono, e aliali mai faʻamaʻi pe a uma ona 'ai meaai.

    Tuua Lau Faamatalaga