Paʻu pepa: auala ma le taimi e ave ai

O le ata o Aprovel o se ata vevela: oval, biconvex, paʻepaʻe pe toeitiiti lava paʻepaʻe, i le isi lima o le vaneina o le ata o le fatu, i le isi itu, numera 2872 (papa o le 150 mg) po o le 2873 (papa o le 300 mg).

  • mea galue: irbesartan - 150 poʻo le 300 mg,
  • vaega fesoasoani: microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, hypromellose, colloidal silicon dioxyide, magnesium stearate, sodium croscarmellose,
  • kilikalafi: carnauba wax, Opadry white (macrogol-3000, hypromelilose, lactose monohydrate, titanium dioxide E 171).

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi o Aprovel o le valea - o se tagata teteʻe o le faʻaaogaina o le angiotensin II (type AT1), mo le mauaina mai o galuega tau vailaʻau faʻasolosolo lea e le manaʻomia ai le faʻamalosia o le tino.

O le Angiotensin II o se vaega taua o le system renin-angiotensin-aldosterone (RAAS). O loʻo aʻafia o ia i le pathogenesis o le toto maualuga ma le sodium homeostasis.

Irbesartan poloka poloka aafiaga uma o le angiotensin II, e tusa lava po o le a le ala poʻo le puna o lona faʻasinomaga, e aʻafia ai le faʻaalia o aldosterone-secreting and vasoconstrictive effects e maua mai i faʻaleleia AT1o loʻo i totonu o le paʻu o le tino ma i luga o le tino o maso maso maso.

O le Irbesartan e le oi ai le ATONist activity1-e le taliaina, ae sili atu (> sili atu i le 8500-fold) mo latou faʻatusatusa i AT2-o faʻatagaga e le o fesoʻotai ma tulafono faatonutonu o le cardiovascular system.

E le taofia e le vailaau ia enzymes RAAS i le angiotensin le liua o le enzyme (ACE) ma le renin. E le gata i lea, e le aʻafia ai le faʻaleleia o isi hormones ma laina eletise, ia e aofia ai i le tulafono faatonutonu o le sodium homeostasis ma le toto.

Ona o le mea moni e faʻapea, o poloka vaʻaia AT1-e le taliaina, o le tali o tali i le system renin - angiotensin ua faʻavevesi, o se taunuuga o le maualuga o le plasma concentrations of renin and angiotensin II. Pe a ave i vailaau togafitiga, o le vailaʻau e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le maualuga o le aldosterone, ae le i ai se aafiaga taua i luga o le maualuga o le potassium i le toto (o lenei faailoga e faateleina i le maualuga e le sili atu i le 0.1 mEq / l). E le gata i lea, o le fualaau faasaina e leai sona aafiaga taua i le mamafa o le serum concentrates o triglycerides, glucose ma cholesterol, le maualuga o le uric acid i le ogaoga ma le fua o le excretion o le uric acid e fatugaʻo.

Ole aʻafiaga faʻapitoa o Aprovel ua aliali mai i le maea ai o le ave muamua o le fualaau muamua, e taua tele i totonu o le 1-2 vaiaso, oʻo i lona maualuga pe a uma le 4-6 vaiaso. I suʻesuʻega faʻasolosolo umi, o le tumau pea o le faʻamalosia o le gaioiga sa maitauina mo se vaitaimi e silia ma le tasi le tausaga.

Aʻo ave le fualaau faʻasaina i lea aso ma lea aso i doses e oʻo atu i le 900 mg, o le aʻafiaga o le aʻafiaga e iai lona aʻafiaga. Afai o se fualaau ua faatonuina i le va o le 150 i le 300 mg, o le irbesartan e maua ai le toto maualuga (BP), fuaina aʻo taoto ma nofo i le pito o le vaeluaga (o lona uiga, ao le i aveina le isi inumaga, pe a uma le 24 itula) faatusatusa i le placebo: toto toto ( CAD) - e tusa ma le 8-13 mm Hg. Art., Toto faʻasolo totolo (DBP) - 5-8 mm RT. ft I le maeʻa o le vaeluaga o le va, ua faʻaalia le malosi o le anti-penefiti i le 60-70% o tau maualuga o le paʻu i le SBP ma le DBP. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i totonu o le 24 itula e maua i le aveina o Aprovel i le aso.

O le faaitiitia o le toto i le tulaga pepelo ma le tulaga o loo mataituina pe tusa ma le tutusa.

E le masani ona maua le masani o le Orthostatic. Ae ui i lea, i tagata mamaʻi ma le hypovolemia ma / poʻo le hyponatremia, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafai, faʻatasi ai ma faʻamatalaga a le falemaʻi.

O le faʻamalosia o le Mutuale o le aʻafiaga o le faʻamalosia o le matauina pe a fai e ave faʻasasartan faʻatasi ma togafitiga faʻasa. O le mea lea, i le tulaga o le le lava o le faʻaitiitia o le toto i siama o loʻo maua le monotherapy irbesartan, i le faaopoopo atu, hydrochlorothiazide o loʻo faʻamaonia i lalo ifo (12.5 mg) i le aso. Pe a ave lenei tuufaatasiga, o le faaitiitia faaopoopo o le toto toto ma le diastolic e 7-10 ma le 3-6 mm RT. Art. e tusa ai, pe a faatusatusa i tagata mamaʻi oe na maua se placebo i le faletua.

O le itupa ma le matua o le tagata maʻi e le afaina ai le mamafa o le gaioiga a le tagata. O lona aafiaga ua faaitiitia ai i tagata gasegase o le taamilosaga Negroid. Ae peitaʻi, pe a faʻaititia le tele o vailaʻau o le hydrochlorothiazide i le va o le tagata, o le tali e tetee atu i sui o lenei tuuga e oʻo mai i tagata gasegase o le Caucasian race.

A maeʻa le faamutaina o le togafitiga, o le toto maualuga e faasolosolo ona toe foi i lona tulaga muamua. Ole fualaau faasaina e le mafua ai le faʻamalosolo maʻi.

I le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga

Sa faia foi se suʻesuʻega o suʻesuʻega a le potu i luga o le microbobuminuria, (20-200 μg / min, 30-300 mg / aso) i maʻi e maua ai le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2 (IRMA 2). O suʻesuʻega e aofia ai le 590 tagata gasegase i nei faʻamaʻi ma gaioiga masani (fatuga o le creatinine concentric in men - 9 points i le fua ole Child-Pugh),

  • afaina o le galactose, ole lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption,
  • tausaga e 18 tausaga
  • maʻitaga ma lactation,
  • le manaʻomia mo le faʻatulagaga faʻapitoa o le ACE inhibitors i tagata mamai o le nephropathy,
  • faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo i ai faʻasalaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻaleagaina poʻo le ogaoga o le toilalo (maualuga le filtration rate 2 body body),
  • hypersensitivity i vaega o Aprovel.
    • maʻi faʻamaʻi o le fatu ma / poʻo le faʻamaʻi tele o le cerebral arteriosclerosis (i le tulaga o le tele o le faʻaitiitia o le toto, e mafai ona faateleina le le mautonu o le maʻisuka, e oʻo i le atinaʻeina o le paʻu ma le faʻaleagaina o le myocardial),
    • hypertrophic obstructive cardiomyopathy,
    • faʻasolosolo faʻamalosi / valivili,
    • hypovolemia / hyponatremia ona o le faʻapipiʻi poʻo le faʻaaogaina o togafitiga,
    • pipii i se meaʻai e faʻagata ai le faaaogaina o le masima, poo le manava, vomia (atonu o se paʻu tele i le toto),
    • togavao talu ai nei,
    • (le maualuga o le potassium ma le toto creatinine concentration e tatau ona mataituina),
    • galuega faʻatonu e faʻatatau i le RAAS, e aofia ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le faʻamaualuga o le tino poʻo le faʻavaivaia o le fatu o le vasega III - IV e tusa ai ma le faʻavaeina o le NYHA,
    • o le faʻaaogaina tutusa o tagata e faʻataunuʻuina pe o le ACE (ona o le lamatiaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, le atinaʻeina o le gaioiga o le tino ma le hyperkalemia),
    • o le puleaina tutusa o vailaau e le o le toto, e aofia ai le filifili COX-2 filifilia (o le tulaga lamatia o le le atoatoa o le galuega, e aofia ai le faateleina o le konisini ma le atinaeina o le le atoatoa o le tino, aemaise lava i le matua, ma le hypovolemia, ma le faaletonu o le tino).

    Faatonuga mo le faaaogaina Faʻaaogaina: metotia ma metotia

    E tatau ona ave faʻatalanoa le paʻu, faʻafefe uma ia laulau, ma le lava vai. E le afaina le taimi o taumafataga.

    I le amataga o togafitiga, 150 mg e masani lava ona faʻataʻitaʻiina i le aso. Afai e le lava le malosi, ia faateleina le fualaau i le 300 mg poo le toe fautuaina foi o le diuretic (mo se faataitaiga, hydrochlorothiazide i se fualaau e 12.5 mg) po o se isi fualaau faasaina (mo se faataitaiga, o se pao o le calcium lemu faaumiumi po o le beta-blocker).

    Faʻatasi ai ma le nephropathy, o gasegase e maua ai le maualuga o le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona manaʻomia se togafitiga tausiga o le 300 mg i le aso.

    O tagata mamaʻi ma le hypovolemia ma / poʻo le hyponatremia aʻo leʻi amataina le tofiga o Aprovel e tatau ona faʻamaonia le solia o le paleni vai-electrolyte.

    Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

    O le tuufaatasiga o le Faʻaaogaina o mea faʻapitoa poʻo le ACE e taʻitaʻi atu ai i se pa puipui lua o le RAAS. O le faʻaaogaina o nei faʻapotopotoga e le fautuaina, talu mai le faʻalavelave o le faʻaitiitia o le toto, o le le atoatoa o le galuega ma le faʻaleleia o le hyperkalemia. O le faʻaaogaina o Aprovel i le taimi lava e tasi ma le aliskiren ua faʻasaina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma le toilalo o le tino (maualuga o le filtration rate 2 body bodies). O le faʻaaogaina o Aprovel faʻatasi ai ma le ACE o loʻo faʻatagaina i totonu o tagata e maua i le maʻisuka nephropathy, e le fautuaina mo isi tagata maʻi.

    Irbesartan e mafai ona faʻalauteleina le faʻaogaina o le lithium i le toto ma faʻateleina ai ona tulaga vevela.

    I tagata gasegase oe na maua le maualuga o tui o togafitiga aʻo leʻi oʻo i Aprovel, e mafai ona atiaʻe e le hypovolemia, o le aʻafiaga o le paʻu tele i le toto maualuga i le amataga o le gasegase ua faateleina.

    O fualaau e le o faʻamalosi ai le inflammatory (NSAIDs), e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors, e mafai ona faʻavaivaia ai le malosi o aʻafiaga a le angiotensin II, o loʻo aofia ai le faletua. I tagata matutua, o gasegase ma le hypovolemia ma gasegase e le atoatoa le aoga, o NSAID e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le galue malosi, e oʻo atu i le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino. O le mea masani, o nei mea faʻalavelave e mafai ona toe faʻafouina. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o sea tuufaatasiga e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete o le galuega.

    O loʻo i ai le poto masani i le faʻaaogaina o isi fualaau oona e aʻafia ai le RAAS, faʻatasi ai ma togafitiga faʻamalolo o le potassium, o mea masima e aofia ai masima, sauniuniga o le potassium, ma isi soʻo e mafai ona faʻaleleia le maualuga o le plasma level (faʻataʻitaʻiga, heparin). E i ai lipoti eseese e uiga i le faateleina o le taumafa o le potassium. Talu ai ona o le aʻafiaga o le RAAS i le faʻaaogaina o le Aprovel, ua fautuaina e mataʻituina tulaga taua ole potassium.

    Faatasi ai ma le faʻaaogaina o isi sooupu e tetee atu i le antihypertensive, o le siʻitia o le malosi faʻapitoa e mafai. Irbesartan e aunoa ma ni aʻafiaga e le manaʻomia e faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide, beta-blockers ma le faʻavavevave ona faʻavave le faʻaaogaina o alalaupapa.

    Analogs o Aprovel o Firmast, Irbesartan, Ibertan, Irsar.

    Faʻamatalaga e uiga i Aprovel

    O faʻamatalaga e uiga i Aprovel e tele lava ina lelei. O maʻi latou te matauina le lelei o le fualaau faasaina, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le faigofie o le pulega - 1 taimi i le aso, talu ai ona o le aʻafiaga o le faʻamalosia mo le 24 itula. O aʻafiaga, e tusa ai ma iloiloga, e le tumau i le natura. O se faʻaopoopoga faaopoopo o le vailaʻau o le leai lea o ni uiga leaga o uiga o le angiotensin-liliu mai o inhibitors o le enzyme (e aofia ai le tale). O le faʻafitauli sili o Aprovel ua manatu o se tau maualuga.

    E faʻapefea ona faʻaaoga le fualaau faʻatau?

    O le vailaʻau o se vailaau e faʻamoemoe mo le togafitiga o le maualuga o le toto ma le nephropathy. E faatagaina e faʻaaoga se vailaʻau mo le maʻisuka. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina e le afaina ai le maʻi maʻi pe a maeʻa le faʻamalolo. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le tulaga o laupepa, lea e mafai ai e fomaʻi ona le puleaina fualaau. O tagata maʻi latou lava e mafai ona fetuutuunai tulafono o togafitiga fualaau faasaina i se taimi talafeagai mo i latou.

    Folasaga faʻasalalau ma fatuga

    O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i totonu o mea e faʻafefiloi. Ole vailaʻau o vailaʻau e aofia ai le 150, 300 mg o le vailaau oona - irbesartan. I le avea ai o vaega fesoasoani i le gaosiga e faʻaaogaina:

    • susu suka
    • hypelloli,
    • colloidal dehydrated silicium dioxide,
    • magnesium stearate,
    • kesi gaʻocarmellose.

    O le mekasini ata e aofia ai le carnauba wax, macrogol 3000, hypromelilose, carbon dioxide ma le suka suka. O pepa maʻaleʻale o loʻo i ai se foliga o le biconvex oval ma e vali paʻepaʻe.


    E faatagaina e faʻaaoga se vailaʻau mo le maʻisuka.
    Faatasi ai ma se fuataga e tasi e oo atu i le 300 mg o le fualaau faasaina, o le pa'ū o le toto maualuga e sao lava i le metotia na ave.
    O le maualuga maualuga o le mamanuina o le siama e matauina i le 3-6 itula pe a uma ona ave le pulu.

    Faamatalaga o le fualaau faasaina

    Aprovel o se fualaau faasaina e aʻafia i le kulupu a le angiotensin II taligata. Gaioiga galue o le fualaau faasaina e leai se mea. E aofia ai foʻi ma le vaega fesoasoani:

    • Lactose Monohydrate.
    • Fuga o le kuluga.
    • Silica colloidal faamamāina.
    • Microcrystalline cellulose.
    • Magnesium stearate.
    • Poloxamer 188.
    • Croscarmellose sodium.

    Folasaga faʻasalalau - fualaau e iai 75, 150 ma le 300 mg o le irbesartan.

    Faʻatinoga o gaioiga

    Aprovel o se sui e le mafai ona faʻaaogaina (masalomia) e faʻafaigofieina le gaioiga o le system renin-angiotensin-aldosterone ona o le vaʻai filifilia o le 1 subtype o le II II angiotensin receptors. E ala i le taofia o mea na maua i luga, o le faʻamauina o le angiotensin II ia i latou e le tupu, ma o le faʻatupulaia ma toe maua i le plasma e faʻalauteleina, aʻo faʻaitiitia le aofaiga o le aldosterone ua faʻatuina. O lenei aafiaga afaina e tuusao ma faavae mo le faʻatinoina o le malosi faʻaleagaina.

    E le gata i lea, o le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga taua. E afua ona o fegalegaleaiga ma le angiotensin I-receptors, lea o loʻo i luga o le ipu eletanaptic o toetoe lava o lagona tigaalofa uma. O le pipii i nei fausaga e mafua ai ona paʻu i le plasma content o le norepinephrine, lea e pei o adrenaline ma angiotensin, e mafua ai le faateleina o le toto.

    E i ai foi le malosi o le tuusao, e fesootai ma le faateleina o le faaosofiaina e le gaioiga malosi o fualaau faasaina AT-2, AT-3, AT-4 ma le AT, pe afai e poloka le sapalai o le ituaiga muamua. O le iʻuga, tatou te maua le faʻaopoopoga o vaʻa vasa ma le faʻateleina o le excretion o le suauu ma le vai i totonu o le urine.

    Aafiaga autu i falemaʻimafua mai i Aprovel:

    1. Faʻaitiitia o le maualuga o le vateatea lautele.
    2. Faʻaititia le sogi i luga o le fatu.
    3. Tulaga masani o le toto toto i pulmonary capillaries o le pulmonary circulation.

    Aprovel e maualuga le bioavailability, lea e i le va o le 60-80%. A uma ona ulu atu le fualaau faasaina i le tino o le tagata e ala i le ala savali, o le a vave ona afaina ma fusifusia i palatini masini, lea e ulu atu i le ate. I totonu o le tino, o le fualaau faasaina e ono aafia i le faʻamaʻi, lea e oʻo atu ai i le fausia o se metabolite malosi - irbesartan-glucuronide.

    A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le maualuga le maualuga o le afaina o le ola e tupu pe a uma le 3-6 itula ma sili atu i le 24 itula. I se aso, o le aafiaga faʻapitoa o le a oʻo atu i le 30-40% le itiiti ifo le faʻailoa pe a faatusatusa i le aso muamua. Irbesartan, e pei o lana metabolite galue, ua faʻateleina i le talo ma le urine.

    Talosaga o talosaga

    O loʻo maua i totonu o pusa tautala (peros), e le tatau ona faʻatau. A maeʻa ona e tago i ai, e tatau lava ona e inuina le vailaʻau i le vai i se aofaʻi lava.

    I le amataga o togafitiga, e le sili atu i le 150 mg o Aprovel e masani ona faatonuina i le aso. Faʻaaogā le fuainumera faʻasolosolo 1 le taimi muamua pe a uma le taumafataga.

    Avanoa o loʻo i ai ni pusa oloʻo aofia ai le tele o mea galue malosi, e mafai ona faigofie ona e pulea le maualuga o le toto ma le aʻafiaga o le fualaau faasaina.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tagata gasegase o se tagata matua pe o loʻo i luga o le toto, o le fua aupito sili ona lelei o Aprovel e 75 mg i le aso.

    Mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maualuga o le maualuga ole toto maualuga, o le fua ole aso ole 150 mg e talafeagai, lea e mafai ona oʻo i le 300 i le tulaga o le le atoatoa poʻo isi mafuaaga.

    O se fua faʻasaʻo o Aprovel i le 300 mg i le aso o le masani lea mo tagata mamaʻi ma le nephropathy.

    Afai o le tagata maʻi e iai isi faʻamaʻi fatuga, atonu o se viral or bacterial vasiology, o se suiga i le tui e mafai ona afaina ai le tulaga o le maʻi ma le aoga o le fualaau faasaina (o le mea mulimuli e mafai ona fesootaʻi ma le siama le lelei o le mea galue ma ona metabolites).

    Faaaogaina o fualaau faasaina mo tamaiti, maʻitaga ma tina susu

    Soo se vailaʻau e afaina ai le system renin-angiotensin-aldosterone, e aofia ai Aprovel, e faasa ona faʻaaoga i le taimi o le gaioiga, e tusa lava po o le a le tolu masina. Afai na faʻaaogaina e le tina faʻamoemoe le vailaʻau ao lei amataina le maitaga, e vave ona faalēaogāina le laʻau ma lapatai atu i ni aʻafiaga e ono oʻo i ai (aemaise lava i tulaga lamatia i le mea na tupu ai le maitaga ua tuai).

    Talu ai ona o le le mafai ona gaogao ma ona metabolites ina ia ulu atu i totonu o le mammary glands, ma e ala atu ia i latou i le susu, e le o faʻamalositino, ua faʻasaina foi ona faʻaaoga i le taimi o le lactation.

    Mo tagata ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, o le vailaʻau ua solia.

    Faailoga mo le faʻaaogaina

    E faʻaaogaina le ufi e togafitia ai:

    • Nifaeropathy, lea e atiina ae i tua o le maʻisuka.
    • Maualuga maualuga ma maualuga.

    E tatau foi ona amanaia le mea moni e faapea, o le faateleina o le faailoga o le toto, o le aprovel e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa, talu ai o fualaau o kulupu e fetaui e tatau ona atofa e faʻateʻa ai maʻi.

    Faʻatasi ai ma le nephropathy, e faʻaaogaina le vailaʻau ona o le lelei o le aoga o gaioiga, e matua mafatia lava mai le maʻisuka.

    Contraindications

    E faasaina le fualaau faasaina e faʻaaoga ai:

    • O tagata e faʻamalosi i le fualaau faasaina, o ona vaega.
    • Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine.
    • Tamaiti laiti.
    • Faʻatasi ai ma le galactose o le gasegase, le lava o lactose poʻo le malabsorption o le kulukose ma le galactose.

    I le faʻaopoopoga, i lalo o le pule malosi, e faʻaaogaina Aprovel mo ituaiga faʻamaʻi ma tulaga faʻaleagaina e pei o:

    • O le gasegase faʻalavelave cardiomyopathy.
    • Faʻamalalaina.
    • Hyponatremia.
    • Hyperkalemia
    • Dyspepsia
    • Faʻaauau le faʻamalosi o le tino.
    • Tuʻu faʻasalalau faʻapitoa o le gaioiga galue e tasi.
    • Faʻasologa o le fatu o le fatu.
    • Maʻi maʻi fatu lilo.
    • Atherosclerotic leions o vaʻa vateatea o le faiʻai.
    • Faʻasalaga o Renal.
    • Tomaʻi
    • Fofo ole gaʻo.

    Faʻaiʻuga

    E i ai foʻi aʻafiaga e aʻafia ai, lea e masani ona tupu i le le talafeagai o le vailaʻau poʻo le le pulea le faʻaaogaina i tulaga o loʻo puipuia i luga. O se fualaau faasaina e mafua ai:

    • O le malosi o le toto i le foliga, lea eo mai faatasi ma le foliga o le edema o le vaega tutusa o le tino o le tagata.
    • Tesea
    • Ootia.
    • Tineni.
    • Loto o le fatu, ogaoga tiga i le sternum.
    • Hyperkalemia
    • Tele le tale.
    • Faʻaleagaina o le tofo.
    • Vaivai
    • Erectile faʻaletonu.
    • Faʻasalaga o Renal.
    • O se allergy.
    • O maʻi mai gaʻo o le gastrointestinal tract, lea o le a faʻaalia ai: vomiting, nausea, fatuburnburn.
    • Faʻaleagaina faʻaleagaina o le ate e fesootaʻi ma le solia o le enzyme system of the body (jaundice, hepatitis ma isi faʻamaʻi).

    E le gata i lea, i totonu o fale suesue i tagata gasegase e faaaoga ai le togafitiga faafomaʻi, o le faateleina o le faateleina o le plasma creatin kinase levels e iloa. E le gata i lea, o lenei tulaga faʻaleagaina e leʻi mafua ai soʻo se faʻamaoniga ile falemaʻi i tagata. O le tulaga o le hyperkalemia e sili ona taatele i tagata mamaʻi ma le nephropathy. I totonu o le vaega lava lea o tagata gasegase, o le vevela masani ma le mafaufauga, o le a matauina le tiga i le isumu skeletal. Faʻatasi ma le nephropathy ma le maʻisuka, o le 2% o tagata i nisi taimi e maualalo le maualuga o le hemoglobin i le toto.

    Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau ma le ava malosi

    Mafaufau i le fegalegaleaiga o Meaʻai ma isi fualaau faasaina:

    1. Diuretics ma isi faʻamaʻi faʻasaga. Pe a faʻaaoga faʻamalosi faʻamaʻi, o le vaʻaia oa latou gaioiga e mataituina. E ui lava i lenei mea, E faʻaaogaina Aprovel i peta-blockers, o le mea e faʻaaogaina ai le calcium i taimi umi. Afai tatou te talanoa e uiga i fualaau o vaega ua taua i luga, ona le mafai lea ona tatou faia e aunoa ma le hydrochlorothiazide, Amlodipine, Nifedipine, Verapamil, Diltiazem, Anaprilin.
    2. Faʻaopoopoga o le potassium ma le vailaʻau faʻasaina. O le faʻaaogaina o fualaau o nei vaega, faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻateleina ai le vevela ma le pala ma isi vailaʻau e aʻafia ai le system renin-angiotensin-aldosterone, e ono mafua ai le faateleina o le vevela oona. Faatasi ai ma nei vailaʻau, o le mea e sili ona faʻaaogaina o: Spironolactone, Heparin, ma mea maualalo mole fuamula.
    3. Noncoroidal anti-inflammatory drugs. Pe a faʻaaogaina Fualaau oona o lenei vaega, o le a faʻaititia se faʻaitiitia o le aʻafiaga o le antihypertensive. O NSAID sili ona lauiloa: Lornoxicam, Meloxicam, Nimesulide, Celecoxib.
    4. Lisi sauniuni. A faʻaaogaina fualaau o lenei vaega faʻatasi ai ma le angiotensin-faʻaliliuina o le inhibitors o le enzyme, na faʻaalia ai le faateleina o le vevela o vailaʻau faʻamaʻi. E i ai taimi, e matauina ai le faateleina o aafiaga i le itu pe a faʻaaoga sauniuniga lithium faatasi ma Aprovel, ona o nei mea latou te faʻaaogaina ai lenei tuufaatasiga i na o mea e le masani ai ma i lalo o le malosi o le maualuga o iʻamea uʻamea i le toto toto.

    O le faʻaaogaina o le Aprovel ma le ava malosi, nakoti ma isi mea leaga e faʻasaina. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o le vailaʻau e iai sona aʻafiaga, ma o le ava ma le tupe o loʻo i luga o loʻo galue i le isi itu ma e taʻitaʻia ai le toto maualuga.

    O fea e mafai ona ou faʻatau ai Aprovel?

    E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i totonu o se fale talavai poʻo le faia o se poloaiga i le Initaneti. Nofoaga masani e faʻatau ai tupe:

    Tau o le fualaau faasaina e eseese i le itulagi o 323-870 ruʻu.

    E ui i le mea moni o le fofo e tele lava aʻafiaga, e mafai ona taʻua o se tasi o filifiliga silisili i le togafitiga o tulaga tuga faʻamaʻi, e pei o le maualuga o le maualuga poʻo le nephropathy ma le maʻisuka. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona fegalegaleai lelei ma isi fualaau.

    Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

    O lenei oloa e gaosia i le oval tablets. E i ai foʻi faʻafitauli fofo i luga o maketi mo felaʻuaʻiga mataga. O le gaosiga autu o le fualaau faasaina o le irbesartone. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai foi:

    lactose monohydrate,
    suauu maso
    kesi gaʻocarmellose,
    silica
    poloxamer 188,
    vai colloidal
    microcrystalline cellulose,
    magnesium stearate.

    O pele pepa e tusa ma le 150 mg taʻitasi. E mafai ona e iloaina i latou i le togitogiga - o le fatu i le tasi itu ma numera 2772 i le isi. E iai foi i luga o le maketi o nisi taimi e papaʻi ai Aprovel 300 mg.

    Faʻataʻitaʻiga

    I le tino o le tagata maʻi, o le fualaau faasaina "Aprovel" e amata ona faatosina malosi ai ia lepela o le 2 angiotensin. O le vaega autu lenei e nafa ma le maliliega o puipui o le vaa. I le faʻafesoʻotaʻi ma i latou, o le angiotensin enzyme e mafua ai le vavalalata o le lumenia o le gaʻo. O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le toto maualuga.

    O le mea autu o le vailaʻau o Aprovel, pe a faʻatusatusa i tutusa, e le o fesoʻotai ma isi enzymes i le tino. Ona o lenei mea, o le tagata maʻi e ave le fualaau faasaina e le o iai ni suiga i le toto. Aemaise lava, o le plasma e le faateleina ai le maualuga o le calcium ma isi mea e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le cardiovascular system.

    O lenei vailaau e amata ona galue pe a ma le 5-6 itula pe a uma ona ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai. O le aʻafiaga o le aʻafiaga pe a oʻo i le vavaeina o auala e atiaʻe i totonu o le 7-14 aso. E oʻo i le pe tusa ma le 6 vaiaso talu ona amata le togafitiga.

    Talu ai ona o lenei vailaau e aoga, e masani lava ona fai mai fomaʻi e faʻamalosia o latou maʻi. O lona faʻaaogaina ua faʻaalia mo faʻamaʻi e pei o:

    taua maualuga maualuga,
    Nephropathy i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le maualuga o le maʻisuka.

    I le mataupu mulimuli, "Aprovel" ua faatonuina e fomaʻi e masani lava o se vaega o se togafitiga fou o le antihypertensive. Ua maitauina e fomaʻi o lenei vailaau e mafai ona manuia ai le aafia ai o le gaioiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

    Analogues o fualaau faasaina

    O tagata maʻi 'Aprovel medicine ua tatau ai ni iloiloga lelei. E toʻatele e talitonu o le asō o le mea sili lea ona lelei i la latou vaega. Ae paga lea, e le mafai ona e mauaina i taimi uma i se fale talavai. I le toesea o lenei fualaau faasaina, o le mea moni, e tatau ona e faʻaaogaina ona sui. Afai e talafeagai, e mafai ona e inu se analog ae le o le vailaʻau Aprovel:

    Ibertan.
    Irsar.
    "Liua".
    Firmast.

    O nisi taimi ae le o lenei vailaau, ua faatonuina foi tagata mama "Lozap" po o le "Valz." O le tele o lenei fualaau faasaina "Irbesartan" (faatasi ai ma foliga tutusa, ae le o le lanu) o loo faatauina foi i le asō.

    O se faʻatusatusaga sili ona aoga o Aprovel 150 mg ma le 300 mg. O le elemene autu autu i totonu o lenei mea e le o se mea foi. Ibertan o loʻo avanoa i laulau o 75, 150 ma le 300 mg. E i ai foi le aafiaga o le falemaʻi i le tino o le maʻi e pei o Aprovel. E na o Ibertan e ese mai lenei vailaʻau i le iai o isi mea faaopoopo.

    Fomaʻi "Irsar"

    E aofia ai Irbesartan i le tuufaatasiga o lenei fualaau faasaina o se mea autu autu. Irsar o loʻo avanoa i totonu o fualaau. A maua, e tuʻuina atu foi i le tagata gasegase se meaai faʻapitoa (faʻatasi ai ma se tapulaa ole aofaiga ole masima e faʻaaogaina). E pei o Aprovel, o le Irsar o loo i lalo ifo le malosi o le toto. E le gata i lea, e leai sona aoga i le gaioiga a le tagata maʻi.

    O lona uiga "Lozap" ma le "Valz"

    O vailaau Firmasta, Converium, Irsar, ma Ibertan e tutusa lelei ma Aprovel, aua o loo i ai se foliga tutusa. O fualaau faasaina "Valz" ma le "Lozap", o le mea moni, e tutusa lava ana analogues. O le mea galue malosi e eseese mo latou. "Valz" ua maua i luga o le faavae o valsartan, ma le "Lozap" - losartan potassium. Ae ui i lea, o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa e pei o Aprovel.

    Gaosiga ma tau

    O le fualaau faasaina "Aprovel" o loo gaosia e kamupani French pharmaceutical Sanofi winthrop industry ma Sanofi-Aventis. E aoga le faʻaipoipoina o se vailaʻau mai le 14 pauna 150 mg i le itulagi 320-350 p. faʻalagolago i le kamupanī. Mo se fagu faʻatasi ma le 14th tab. 300 mg i falemaʻi masani masani ona fesili pe tusa o le 450 r.
    O nisi taimi o lenei vailaau faʻatau e faʻatau atu i pusa e 28 pcs. I lenei tulaga, o lona tau e 600 p. (mo papa o le 150 mg) ma le 850 r. (300 mg).

    O le mea moni, o le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maualuga o le toto maualuga o le a fia iloa pe iai Aprovel ni faʻalogo Rusia. O sui na talanoaina i luga, na o Irsar o loʻo gaosia i lo matou atunuu. E maua e le kamupani Rusia CanonFarma Production. O lenei vailaau e aoga e tusa ma le 100 p. mo 22 fasipepa 150 mg.

    E mafai ona e suʻeina poʻo fea kamupani o lo o faia isi vailaʻau o loʻo faʻatatau i le laulau o loʻo i lalo.
    O kamupani nei e gaosia ai ni mea. Ragana Rusia, e pei ona e vaai i ai, e le tele. O le sili oi latou o Irsar. Ae ui i lea, o le tau o tagata mai fafo mo lenei mea faigaluega e maualalo tele.

    Faatonuga faapitoa

    E le faatonuina e fomaʻi le fualaau oona "Toto" i tagata gasegase, faatasi ai ma isi mea, ma pe afai o le paleni vai-electrolyte ua faʻalavelaveina. Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona faʻamaonia uma ia ituaiga faʻafitauli i le faʻaaogaina o isi vailaʻau.

    Afai o le fualaau faasaina ua faʻasalaina i se tagata gasegase ua le atoatoa, e tatau i le fomaʻi ona mataʻituina i lea taimi ma lea taimi le maualuga o le fatulaʻau o le serum ma le potassium i lona toto. E tutusa foi lea mea i tagata taʻitoʻatasi e iai le hyperlink.

    Togafitiga o tagata gasegase e maua i le fatu fatu poʻo le atherosclerosis e faʻaaogaina ai lenei sooupu poʻo ona analogues e tatau ona faʻatinoina ma le malosi o le toto.

    O le vailaau "Tapa": faatonuga mo le faʻaaogaina

    O nei otaota o loʻo faʻamatalaina i tagata maʻi, e masani ona tasi i le taimi (150 mg) i le aso. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalautele le dosiga i le 300 mg. I fuainumera tetele, o lenei vailaʻau e le o faʻamaonia ona e le aoga. Afai, faatasi ai ma le faateleina o le dose i le 300 mg, o le manaoga e le tupu, e masani lava ona faatonuina se isi vaifofo mai le vaega o togafitiga.

    O maʻi mamaʻi poʻo le hyponatremia e masani lava ona le faʻamaoniaina le 150 mg o le vailaʻau, ae 75 mg. E le gata i lea, o tagata matutua matutua e masani lava ona togafitia i lenei fua.

    Pharmacokinetics

    A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vailaʻau e vave ona gauai i totonu o le inumaga laiti e ala i le 60 -80% o le tui na ave. Pe a oʻo i totonu o le toto, o le mea galue malosi e fusifusia ai i pulu plasma e 96% ma, faʻafetai i le faʻalavelave ua fausia, ua tufatufa atu i le gaʻo atoa.


    O le maualuga o le taua o le togafiti o le togafitiga o Aprovel e matauina pe a uma le 4-6 vaiaso o lona pulega.
    Faʻaavanoa o Aprovel ua faʻamatalaina mo le nephropathy i tua o le maʻisuka ituaiga 2, faʻatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga.
    E le fautuaina le fualaau faasaina mo le tui lectose, lactase.
    E le gata i lea, o le faʻailogaina o le aveina o Aprovel o se faʻafitauli ogaoga o le ate.


    O le mea malosi e oʻo atu i le maualuga o le plasma concentration i le 1.5-2 itula i le maeʻa ai o le pulega.

    O le afa-ola e faʻaumatia ai le 11-15 itula. E itiiti ifo i le 2% o le vaega galue i lona tulaga muamua ua faʻateleina e ala i le polokalama urinary.

    Tosiga ma le pulega

    O le fua muamua ma le tausiga o le 150 mg i aso taʻitasi ma meaai poʻo i luga o se manava gaogao. Aprovel ® i se fualaau o le 150 mg i le aso e masani ona maua ai se sili atu 24 itula le pulea o le toto maualuga nai lo le 75 mg. Ae ui i lea, i le amataga o togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina se fualaau o le 75 mg, aemaise lava mo tagata mamaʻi i le maʻi o le tino, poʻo tagata mamaʻi e sili atu i le 75 tausaga.

    Mo tagata mamaʻi e le o faʻamalosia le mamafa o le toto i se fualaau 150 mg i lea aso ma lea aso, o le fua o le Aprovel ® e mafai ona faateleina i le 300 mg i le aso poʻo se isi vailaau faʻasaina e mafai ona faʻatulagaina. Aemaise lava, na faaalia ai o le faaopoopoina o se diuretic, e pei o le hydrochlorothiazide, i le togafitiga ma Aprovel ® ei ai sona aafiaga faaopoopo.

    Mo maʻi e maua i le toto maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona amataina le togafitiga i se fualaau o le 150 mg o le irbesartan i le aso, ona aumai lea i le 300 mg i lea aso ma lea aso, o le togafitiga aupito lelei lea mo le togafitia o tagata gasegase.

    O aʻafiaga lelei o Aprovel ® i fatugaʻo o tagata gasegase ma le maualuga o le maʻisuka ituaiga II ma o loʻo faʻaalia i suʻesuʻega lea na faʻaaogaina ai le irbesartan i isi vailaau faʻasaua, pe a tatau ai, e ausia ai le maualuga o le toto maualuga.

    Faʻasalaga o Renal Mo tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, e le manaʻomia le faʻaleleia o fualaau.Mo tagata mamaʻi i luga o le maʻi, o le fua muamua o le tui (75 mg) e tatau ona faʻaaogaina.

    Faʻaititia o le BCC. Faʻaitiitia le faʻamalosi / faʻasalaga o le toto ma / poʻo le le atoatoa o le sodium e tatau ona faʻamaonia ao le i faaaogaina Aprovel ®.

    Fofo ole gaʻo. Mo tagata mamaʻi e le lelei le gasegase o le hepatic, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau. E leai se faʻamatalaga faʻapitoa i le faʻaaogaina o fualaau oona i tagata gasegase e le atoatoa le gasegase.

    Tomaʻi matutua. E ui o le togafitiga mo tagata mamaʻi e sili atu i le 75 tausaga le matua e tatau ona amata ile 75 mg, ae masani lava e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau.

    Faaaoga i tamaiti. E le fautuaina Irbesartan mo le togafitiga o tamaiti ma tama talavou ona o le le lava o faamatalaga i lona saogalemu ma le aoga.

    Tali leaga

    O le tele o gaioiga leaga ua faamatalaina i lalo ua fuafuaina e pei ona taua i lalo: masani masani (³1 / 10), masani (³1 / 100, 2% sili atu nai lo gasegase maua placebo.

    Faʻaleagaina o le tino popole. Uiga masani masani o le vevela.

    Faʻafitauli o le tino Uiga masani masani.

    Faʻasolosolo muselekoleletal, faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma ponaivi. Paga masani o le musikalokeletal.

    Suesuega Laboro. O le Hyperkalemia e sili atu ona tupu i tagata mamai na maua le irbesartan nai lo placebo. I tagata gasegase e maua i le maualuga o le maʻisuka, sa i ai le microalbuminuria ma le masani, o le hyperkalemia (± 5.5 mEq / mol) na maitauina i le 29.4% (o aʻafiaga sili ona taatele) o tagata gasegase

    300 mg o le irbesartan, ma i le 22% o tagata gasegase maua placebo. I tagata gasegase e maua i le maualuga o le maʻisuka, na maua ai le gasegase masani ma le palatini tele, hyperkalemia (± 5.5 mEq / mol) i le 46.3% (o aʻafiaga sili ona taatele) o tagata gasegase e maua mai le irbesartan ma i le 26.3% o tagata gasegase placebo.

    O le faaitiitia o le hemoglobin, lea e le taua tele, na matauina i le 1.7% (aʻafiaga masani masani) o gasegase maualuga ma le maʻisuka nephropathy e togafitia ma le irbesartan.

    O faʻasalaga faaopoopo nei na lipotia i le taimi o le faʻatautaia o fefaatauaiga. Talu ai ona o lenei faʻamatalaga e maua mai i ni faʻasalalauga faʻapitoa, e le mafai ona fuafuaina le taimi ole mea na tupu.

    Faʻalavelave faʻaletonu o le tino. E pei o isi faʻataʻitaʻitipi o le receptor angiotensin II, o gaioiga o le hypersensitivity, e pei o le vevela, urticaria, angioedema, e seasea lipotia.

    Faʻaleagaina o le metabolism ma le faʻaaogaina o meaʻai. Hyperkalemia

    Faʻaleagaina o le tino popole. Ootia.

    Faʻalogo le faʻaleagaina ma mea faigaluega. Tineni.

    Faamai o le gasegase. Dysgeusia (suia i le tofo).

    Polokalame o le Hepatobiliary. Hepatitis, gaioiga o le ate.

    Faʻasolosolo muselekoleletal, faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi ma ponaivi. Faʻatonuga, myalgia (i nisi mataupu e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le serum CPK levels), o le maso cramps.

    Faʻatonuina le toe faʻaaogaina o le tino ma le polokalama o le susu. Faʻatonuina o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le gasegase o tagata gasegase i se tulaga maualuga (tagai i "Vaega o le faaaogaina").

    I luga o le vaega o le paʻu ma le tino pala. Leukocytoclastic vasculitis.

    Faaaoga i tamaiti. I se suʻesuʻega faʻavaomalo i le taimi o le 3-vaiaso le lua-blindness phases i le 318 tamaiti ma tamaiti matutua mai le 6 i le 16 tausaga ma le maualuga, na matauina itu taua nei: ulu o le ulu (7.9%), masalomia (2.2%), diva (1.9%), tale (0.9%). I le gasologa o le 26 vaiaso o suʻesuʻega, o le vavaeese mai le masani o ia ituaiga faʻailoga suʻesuʻe sa masani ona matauina: o le faateleina o le creatinine (6.5%) ma le maualuga ole CPK (SC) i le 2% o tamaiti maua.

    Faʻasalaga

    O le poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le togafitiga o tagata matutua i doses e oo i le 900 mg i le aso mo le 8 vaiaso e leʻi faʻaalia ai le vevela o le fualaau faasaina. O le tele o faʻaaliga o le faʻalavelave e mafai ona faʻaalia i le vaʻaia ma le tachycardia, o le bradycardia e mafai foi ona avea o se faʻaaliga o le sili atu. E leai se faʻamatalaga patino e uiga i le togafitiga o le maualuga o Aprovel ®. O tagata maʻi e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete, o togafitiga e tatau ona faʻaalia ma lagolagoina. Fautuaga faʻatasi e aofia ai le vomiting ma / poʻo le taele. I le togafitiga o le sologa lelei, o le faʻaaogaina o le carbon carbon activated atonu e aoga. Irbesartan e le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi.

    Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation

    O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Aprovel ®" ua solia i totonu o le II ma le III vaega o le maʻitaga. I le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga, o sooupu e aafia tuusao i le system renin-angiotensin e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le fomaʻi po o le pepe faatoa fanau mai, o le pompopia o le ulu o le fetal, ma e oʻo lava i le oti.

    Mo le faʻamoemoe o le lapataiga, e le fautuaina e faʻaaoga i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga.

    E tatau ona fesuiaʻi i isi togafitiga aʻo le i fuafuaina le maitaga. Afai e maua le maʻitaga, e tatau ona faamutaina le irbesartan i se taimi vave lava ma

    siaki le tulaga o le ulutala fetal ma le fatugao e faʻaaoga ai le ultrasound, pe afai o le le mautonu le togafitiga e umi se taimi.

    O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Aprovel ®" ua solia i le taimi o le susu. E le o iloa pe o le valesartan ua alu i le susu o susu. O le Irbesartan ua alu i le susu o susu i le taimi o le lactation.

    Irbesartan sa suesueina i le faitau aofaʻi o tamaiti e taʻi 6 tausaga i le 16 tausaga, ae o faʻamatalaga o loʻo maua i le asō e le lava e faʻalautele ai ona faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o tamaiti seia maua nisi faʻamatalaga faaopoopo.

    Talosaga faʻaoga

    Faʻaititia o le BCC.O le faʻamalosia o le faʻamaʻi, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua, e mafai ona tupu i tagata gasegase e maualalo le BCC ma / poʻo le maualalo o le sodium ona o togafitiga faʻasoifua maloloina, meaʻai ma le masima masima, manava, poʻo le vomiting. O nei faailo e tatau ona toe faʻafoʻi masani i le taimi muamua aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina "Aprovel ®".

    Faʻatonuina o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoʻa o Renovascular.A faʻaaogaina fualaau faʻasaina lea e aʻafia ai le renin-angiotensin-aldosterone, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le atinaʻeina o le faʻamausaliga ogaoga ma le gasegase tele i tagata gasegase o le gasegase o le tino poʻo le faʻasolosolo o le fatu o le fatu fatu. E ui o nei mataupu e leʻi matauina i le faaaogaina o le vailaʻau Aprovel ®, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le angiotensin I tagata faʻataʻitaʻi, o aʻafiaga tutusa e mafai ona faʻamoemoeina.

    Faʻaleagaina o le Renal ma fatuga fatu fatu.A faʻaaogaina Aprovel ® mo le togafitiga o tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e fautuaina e siakiina e le aunoa le tulaga o le potassium ma le creatinine i le ogaoga. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o Aprovel ® mo le togafitiga o tagata gasegase i le gaosiga o gaioiga lata mai.

    Tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi fatugaʻo, ma le maʻisuka ituaiga II . O le aʻafiaga o le gasegase i luga o fatuga ma le cardiovascular system e le tutusa i vaega uma o vaega na faʻataʻotoina i se suʻesuʻega o tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi tuga. Aemaise lava, na foliga mai o le a le lelei tele mo tamaitai ma mataupu a le tagatanuu e le o ni paʻepaʻe.

    HyperkalemiaE pei o isi vailaʻau e aʻafia ai le renin-angiotensin-aldosterone, e mafai ona tupu i luga o le hypermalemia i le togafitiga ma Aprovel ®, aemaise lava i le i ai o le le atoatoa, le palatini matautia ona o le nephropathy ma / poʻo le fatu le fatu. O le mataʻituina ma le mataʻituina o le taumafa o le potassium i totonu o tagata gasegase ua fautuaina.

    Lithium.I le taimi lava e tasi, e le fautuaina le lithium ma le Aprovel ®.

    Stenosis o le vailaʻau faʻasolosolo ma le gaʻo, faʻatoʻa faʻalavelave cardiomyopathy.E pei o isi vasodilata, e tatau ona faʻaaoga le vailaau faʻasaina ma le faʻaeteete tele i tagata gasegase e maua ai le vailaau faʻasolosolo ma le vavalalata o le valve, o le cardiomyopathy e faʻasaʻo ai.

    Pepa o le Peraimeri.O tagata faʻamaʻi faʻamuamua e masani ona le tali atu i fualaau faʻasaina e gaoioi e ala i le taofiofia o le renin-angiotensin. O le mea lea, o le faʻaaogaina o Aprovel ® mo le togafitiga o ia ituaiga gasegase e le fautuaina.

    Tulaga lautele.I tagata gasegase o latou tino ma le tino o le tino e faalagolago lava i le gaioiolo-angiotensin-aldosterone (mo se faataitaiga, i tagata mamaʻi ma le fatu o le fatu fatugavale ma le fatu fatu fatu, e aofia ai le faʻasolosolo o le tino), togafitiga faʻatasi ma le ACE o le inhibitors poʻo le angiotensin-II talitane, lea e aʻafia ai lenei faiga e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave faʻapitoa, azotemia, oliguria, ma o nisi taimi e le mafai ona toe faʻaoga. E pei lava o soʻo se sooupu, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata gasegase o le cardiopathy e masani ona maua i le cardiovascular e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke. E pei o le inhibitors o le angiotensin-converging enzyme, o le irbesartan ma isi angiotensin tagata tetee e manino le itiiti ifo le aoga i le faaitiitia o le toto i luga o sui o le lanu uliuli nai lo sui o isi ituaiga, atonu ona o tulaga e maualalo le maualuga o le renin e sili ona taatele i le faitau aofai o tagata gasegase i le maualuga .

    E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le togafitiga o gasegase i faafitauli e le masani ona maua mai - gasegase galactose, Lapp lactase deficiency or glucose-galactose malabsorption.

    Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

    O le aʻafiaga i le gafatia e ave ai se taavale ma faia galuega e manaʻomia ai le gauai atili e leʻi suʻesuʻeina. O le vailaʻau o le pharmacokinetic o le irbesartan o loʻo taʻu mai ai e ono aʻafia ai lenei gafatia.

    Pe a ave se taavale pe faigaluega i masini, e tatau ona manatua i le mafaufau e ono tupu le vevela ma le vaivai i le taimi o togafitiga.

    Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

    Diuretics ma isi faʻamaʻi faʻasaga. O isi vailaau antihypertensive e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o aafiaga o le valea, e ui lava i lenei mea, ae sa faʻaaogaina saogalemu Aprovel ® i isi faʻatoʻaga e tetee atu i mea faʻapitoa, e pei o beta-blockers, faʻasolosolo o le calcium o le alatele ma le togafitiga thiazide. Uluaʻi togafitiga ma se maualuga o fualaau faʻataʻitaʻi e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamalasea ma faateleina ai le faʻalavelave i le amataga o togafitiga ma Aprovel ®.

    Faʻaopoopoga o le potassium ma togafitiga e puipuia ai le pasela. O le mea na tupu i le faʻaaogaina o isi vailaau faʻamalosi e aʻafia ai le system renin-angiotensin-aldosterone o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina o togafitiga faʻasaʻo e puipuia ai le potassium, mea o le paluka, vailaʻau e iai le potassium, poʻo isi vailaʻau e mafai ona faʻateleina le vevela (faʻataʻitaʻiga, heparin) e mafai ona faʻateleina le maualuga ole vevela. O le mea lea, e le fautuaina e faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le taimi lava lea e tasi "Aprovel ®".

    Lithium. O se faʻaopoopoga o le faʻateleina o le faʻasalaga o le lithium ma ona mea matautia na matauina i le faʻaaogaina o le lithium ma le atiata ACE. I nisi o tulaga e le masani ai, o loʻo aʻafia ai faʻamatalaga faapena i le valea. O le mea lea, e le fautuaina lenei tuufaatasiga. Afai e talafeagai, ia fautuaina lelei le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga.

    Noncoroidal anti-inflammatory drugs. I le faʻaaogaina faʻaaogaina a le angiotensin II tagata faʻataʻavale e le o ni mea e faʻaaoga ai le anti-inflammatory drugs (e fai ma faʻataʻitaʻiga, filifili iniseti COX-2, acetylsalicylic acid (> 3 g i le aso) ma aʻafiaga e le o filifili-faʻamaʻi-fomaʻi), o le a ono faʻavaivaia lo latou aʻafiaga.

    E pei o le atiata o le ACE, o le faʻaaogaina tutusa o angiotensin II tagata faʻatau ma NSAID e ono faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino, e aofia ai le ono mafai ona tupu se faʻalavelave faʻapitoa, ma e oʻo atu ai i le maualuga o le vevela o le potassium, aemaise lava i tagata mamaʻi e le atoatoa le galuega. O lenei tuufaatasiga e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata matutua. E tatau ona faia se vai talafeagai talafeagai ma mataʻituina galuega tau fatu i le amataga o togafitiga faʻatasi ma taimi mulimuli ane.

    Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga a le irbesartan. I suʻesuʻega a le falemaʻi, hydrochlorothiazide e leʻi aafia ai le pharmacokinetics o le irbesartan. Irbesartan o loʻo faʻafeiloaʻi e le CYP2C9 ma, i se tulaga maualalo, e ala i le glucuronidation. E leʻi iai se mea faʻapitoa e faia i le pharmacokinetic poʻo le vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa i le faaaogaina faʻatasi o le irpsartan ma le warfarin, lea e mafai ona faʻaaogaina e le CYP2C9. O le aʻafiaga o le CYP2C9, e pei o le rifampicin, i le pharmacokinetics o irbesartan e leʻi suʻesuʻeina. O le pharmacokinetics o le digoxin e le suia aʻo faʻaaogaina e le irbesartan.

    Fale faʻamaloilo

    Pharmacological. Irbesartan o se malosi malosi, faʻaalia i le mafaufau, filifilia le angiotensin II talitane (type AT 1). E talitonuina e poloka poloka uma o aafiaga faʻaleagalogia o le angiotensin II e ala i se lipine AT 1, e tusa lava po o le a le punavai poʻo le ala o le faʻaogaina o le angiotensin II. O le faʻaaogaina o le aʻafiaga o faʻataʻitaʻiga a le angiotensin II (AT 1) e oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻasalaga o le renin ma le angiotensin II i le plasma ma le faʻaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma. A faʻaaogaina i laasaga fautuaina, e le suia tele le maualuga o le vevela potassium level. Irbesartan e le taofia le ACE (kininase II) - o le enzyme e maua ai le angiotensin II, faʻaleagaina o le bradykinin faʻasolosolo i le faʻavaeina o gasegase e le gaioiga. Ina ia faʻaalia lona aafiaga, e le manaʻomia e le irbesartan le faʻamalosia o le tino.

    Tomai aoga i le maualuga. O le Irbesartan e faʻaitiitia le toto maualuga ma e itiiti se suiga i le fatu. O le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a faʻaaluina i lea aso ma lea aso, o se fualaau faʻalagolago i le natura, faatasi ai ma le naunau e oʻo atu i se malala i popo o le sili atu ma le 300 mg. O otaota o le 150-300 mg pe a faʻaalu i le aso e faʻaitiitia ai le mamafa o le toto ua fuaina pe a taoto i tua pe nofo i le faaiuga o le gaioiga (o lona uiga, 24 itula talu ona ave le fualaau) i le ave o le 8-13 / 5-8 mm RT. Art. (systolic / diastolic) sili atu nai lo le placebo.

    Ole maualuga o le paʻu o le toto e maua i le 3-6 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, o le aʻafiaga o le antihypertensive e tumau mo le 24 itula.

    24 itula i le maeʻa ai o suʻega fautuaina, o le faʻaitiitia o le toto maualuga o le 60-70% pe a faatusatusa i le maualuga o le faʻaitiitia o le diastolic and systolic blood pressure. O le tagofia o fualaau faʻamaʻi i le fua o le 150 mg i le aso e maua ai le aoga (i le itiiti ifo o le gaioiga ma le tusa ma le 24 itula), tutusa ma le mea na ausia ma le tufatufaina o lenei aso i aso uma i ni inumaga se lua.

    O le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le "Aprovel ®" e aliali i totonu o le 1-2 vaiaso, ma o le sili ona faʻalogoina le taunuʻuga i le 4-6 vaiaso mai le amataga o togafitiga. Faʻaauau pea le aʻafiaga o togafitiga ma togafitiga faaumiumi. A maeʻa le faamutaina o togafitiga, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona uluai tau. O le aveeseina o le maʻi i le tulaga o le faateleina o le maualuga o le toto maualuga pe a uma le aveeseina o fualaau faasaina e le o matauina.

    Irbesartan faʻatasi ai ma togafitiga o le thiszide-type e tuʻuina atu ai se faʻamalosiaga faʻapitoa.Mo tagata mamaʻi na le maua e le irbesartan le mea e manaʻomia, o le faʻaaogaina o le maualalo o le hydrochlorothiazide (12.5 mg) ma le irbesartan e tasi i le aso ona tupu ai le faʻaitiitia o le toto maualuga e le itiiti ifo i le 7-10 / 3-6 mm Hg. Art. (Systolic / diastolic) faʻatusatusa i le placebo.

    Le aoga o fualaau faasaina "Aprovel ®" e le faalagolago i le matua po o le matua. O tagata o le ituaiga uliuli e afaina i le maualuga o le toto maualuga, o se tali aupito sili ona vaivai i le monotherapy ma le irbesartan, faapea foi ma isi fualaau oona e aafia ai le system renin-angiotensin. I le tulaga o le faʻaaoga faʻaaogaina o le irbesartan ma le hydrochlorothiazide i se vaega maualalo (mo se faʻataʻitaʻiga, 12.5 mg i le aso), o le tali i tagata gasegase na ausia le maualuga o tali i tagata mamaʻi o le tuuga papaʻe. Leai se suiga iloga i le aoga o le uric acid poo le siama o le uric acid.

    I le 318 tamaiti ma tamaiti mai le 6 i le 16 tausaga le matutua, sa maualuga le maualuga poʻo se lamatiaga o lona tupu (maʻi suka, le i ai o tagata gasegase o le aiga), na latou suʻesuʻeina le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a uma ona tuʻuina i le toto o le irbesartan - 0.5 mg / kg (maualalo), 1 , 5 mg / kg (toharite) ma le 4.5 mg / kg (maualuga) mo le tolu vaiaso. I le faaiuga o le vaiaso lona tolu, o le maualalo o le toto toto i le tulaga nofoa (SATSP) na faaitiitia mai i le uluai vasega e tusa ma le 11.7 mm RT. Art. (Tau maualalo), 9.3 mmHg. Art. (Totoga o fuainumera), 13.2 mmHg. Art. (Toto maualuga). Leai se eseʻesega taua tele i le va o aʻafiaga o nei tui. O le suiga o le suiga i le toto maualuga o le toto diastolic (DATSP) o le 3.8 mmHg. Art. (Tau maualalo), 3.2 mmHg. Art. (Toto o fua), 5.6 mmHg. Art. (Toto maualuga). Ina ua maeʻa le lua vaiaso, na toe amata ona faʻapipiʻi faʻamaʻi tagata e faʻaaoga le vailaʻau malosi poʻo le placebo. I maʻi

    placebo sa faʻaaoga, SATSP ma le DATSP na faʻatupulaia i le 2.4 ma le 2.0 mm Hg. Art., Ma i latou na faʻaaogaina irbesartan i vailaau eseese, o suiga tutusa e 0.1 ma le -0.3 mm RT. Art.

    Le malosi o le falemaʻi i tagata gasegase i le maualuga o le toto, maʻi fatugaʻo, ma le maʻisuka ituaiga II . O se suʻesuʻega o le IDNT (o le fomaʻi mo le maʻisuka nephropathy) na faʻaalia ai o le irbesartan e faʻagesegese ai le alualu i luma o faʻatoʻa fatuga i tagata gasegase ma le gasegase masani ma le palatini malosi.

    O le IDNT e faalua-tauaso, suʻesuʻeina suʻesuʻeina lea e faʻatusatusa i le maʻi ma le tino i le va o tagata gasegase e togafitia ma Aprovel ®, amlodipine, ma le placebo. E 1715 tagata gasegase sa maua i le maualuga maualuga o le maʻisuka ma le ituaiga II, lea na i ai le proteinuria ≥ 900 mg / aso ma le maualuga o le creatinine i le va o le 1.0-3.0 mg / dl. O aʻafiaga uumi (i le 2.6 tausaga) o aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Aprovel ®" na suesueina - o le aafiaga i le alualu i luma o faamaʻi fatu fatu ma le tino atoa o le tino. Na maua e tagata gasegase tuʻufaʻatasiga o le 75 mg i le 300 mg (dose faʻaleleia) o Aprovel ®, 2.5 mg i le 10 mg o le amlodipine poʻo le placebo, e fuafua i le faapalepale. I kulupu taʻitasi, e masani ona maua e tagata gasegase 2-4 fualaau faʻasaina (e pei o, diuretics, beta-blockers, alpha-blockers) e ausia ai se sini faʻatulagaina - toto maualuga i le maualuga o le ≤ 135/85 mm Hg. Art. poʻo se faʻaitiitia o le mamafa o le systolic e 10 mm RT. Art., Pe afai o le tulaga amata e 160 mm RT. Art. O le maualuga o le maualuga o le toto o le toto na ausia mo le 60% o tagata mamaʻi i le placebo, ma mo le 76% ma le 78% i vaega o loʻo maua le irbesartan ma le amlodipine, i le faasologa. Irbesartan e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o se mea muamua, lea e faʻapipiʻiina ma le fatuina o le fatu o le fatu fatu, o le faʻamaʻi o le fatu, poʻo le tino atoa o le tino. E tusa ma le 33% o tagata gasegase na taunuu i le vaega muamua i le vaega o le irbesartan pe a faatusatusa i le 39% ma le 41% i le placebo ma le vaega o le amlodipine, o le 20% le faaitiitia o aʻafiaga talafeagai e faatusatusa i le placebo (p = 0.024) ma le 23% tulaga lamatia e faatusatusa i le amlodipine (p = 0.006). Ina ua suʻesuʻeina vaega taitasi o le pito i lalo, na foliga mai e leai se aafiaga i le tino atoa o le tino, i le taimi lava e tasi, sa i ai se tulaga lelei e faaitiitia ai mataupu o le vaega faaiu o faamaʻi fatugao ma le faaitiitia o fuainumera o le numera o mataupu e ala i le faia o le fatu o le creatinine serum.

    Iloiloga o le togafitiga o togafitiga na faia i le tele o vaega laiti, tufatufaina i luga o le faavae o alii, ituaiga, tausaga, umi o le maʻisuka, toto muamua o le toto, fatu o le creatinine ma le volin excretion rate. I vaega laiti o tamaitai ma sui ole lanu uliuli, lea e 32% ma le 26% o le faitau aofaʻi o tagata suʻesuʻe, e leai se faʻaleleia atili i le tulaga o fatugaʻo, e ui lava e leʻi vavaeeseina lenei mea i taimi o le talitonu. Afai tatou te talanoa e uiga i se tulaga lua - o se mea na tupu i le cardiovascular ua maeʻa (maliu) pe leai foi (nonfatal) oti, ona leai lea o se eseesega i le va o vaega e tolu i le faitau aofaʻi atoa, e ui lava o le aʻafia o le faʻasaina o le myocardial (MI) sili atu i fafine ma itiiti ifo i tamaloloa mai le vaega vaʻavaʻa faʻatusatusa i le vaega placebo. I le faʻatusatusaina ma le vaega o le amlodipine, o le aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke sa sili atu ona maualuga i tamaitai mai le vaega o le irbesartan, ae o le numera o falemai mo le le atoatoa o le fatu i le faitau aofaʻi o tagata na itiiti ifo. E leai se faʻamatalaga faʻamaonia mo ia taunuuga na maua i tamaitai.

    O le suʻesuʻega "O le aʻafiaga o le gasegase i luga o microalbuminuria i tagata gasegase i le maʻisuka ma le maualuga maualuga o le maʻisuka" (IRMA 2) na faʻaalia ai e 300 mg irbesartan i tagata maʻi ma le microalbuminuria faʻagesegese le alualu i luma i le foliga mai o le proteinuria. O le IRMA 2 o se suʻesuʻega e lua-tauaso, suʻesuʻega i le placebo lea na iloiloina ai le soifua maloloina i le 590 tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II ma le microalbuminuria (30-300 mg i le aso) ma le gaioiga masani (fatu o le creatinine ≤ 1.5 mg / dL i tane ma le 300 mg i le aso ma le faateleina o le SHEAS e tusa ma le 30% o le vaega muamua). O se sini na fuafuaina muamua o le toto maualuga i le maualuga o le ≤135 / 85 mmHg. Art. E fesoasoani e ausia lenei sini ma

    pe afai e manaʻomia, na faʻaofiina nisi vailaau faʻasaina (sei vagana ai le inisinia ACE, angiotensin II talita ma le calcium channel dihydropyridine blockers). I vaega togafitiga uma lava, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto na maua e tagata mamaʻi, e tutusa lava, ae o le vaega e mauaina le 300 mg o le irbesartan, e itiiti ifo mataupu (5.2%) nai lo i latou e mauaina placebo (14.9%) pe 150 mg o le irbesartan i le aso (9.7%), oʻo atu i le pito i lalo - o le proteinuria manino. O lenei mea e faailoa mai ai le 70% le faʻaitiitia o aʻafiaga faʻapitoa i le maea ai o se maualuga maualuga faʻatusatusa i le placebo (p = 0,0004). O se faʻaopoopoga faʻateleina o le fuaina o le filtration (GFR) i le taimi muamua o le tolu masina muamua o togafitiga e leʻi matauina. O le faʻagasolosolo o le alualu i luma i le faʻaalia o le proteinuria e faʻapitoa i le falemaʻi na mafai ona matauina i le mavae ai o le tolu masina, ma o lenei aafiaga na faʻatautaia e se nofoa afi lua tausaga. Faʻasalaga i le faʻataʻitaʻiga masani (

    Faʻamaumauga faʻapitoa kemikolo

    75 mg papa : paʻepaʻe paʻepaʻe pe papaʻe paʻepaʻe papaʻe ma se togitogiga i le foliga o le fatu i le tasi itu ma numera "2771" i le isi itu

    150 mg tablets : paʻepaʻe paʻepaʻe pe papaʻe paʻepaʻe papaʻe ma se togitogiga i foliga o le fatu i le isi itu ma numera "2772" i le isi itu

    300 mg tablets : paʻepaʻe paʻepaʻe pe papaʻe paʻepaʻe papaʻe ma se togitogiga i le foliga o le fatu i le tasi itu ma numera "2773" i le isi itu

    O aʻafiaga o fualaau faasaina

    O se faʻamatalaga lenei mo le faʻaaogaina o loʻo saunia mo le sauniuni. O ona analog e ave i le auala tutusa. O lenei vailaʻau e toetoe lava a leai se aoga i gaoioiga fatu. Ae ui i lea, e tatau ona onā, ioe, naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I nisi o tulaga, o lenei vailaʻau e tele ona aafiaga i le tino o le tagata maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le malosi o se maʻi e ono paʻu tele. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a iai ni faʻaʻailoga e pei o:

    vaivaiga
    taoto ma vili.

    E le gata i lea, o le le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga e pei o le gase galuega (e aofia ai le hepatitis) poʻo le fatuga fatuga.

    O le vevela laiti foi o le mea e mafai ona tupu i se tagata maʻi e faʻaaoga ai Apros. O lona tutusa (toetoe lava) e masani ona mafua ai le aafiaga tutusa. O le mea lea, i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o ia tupe, e tatau ona e faʻaeteete lelei pe'ā e aveina se taavale ma pe a fai le galuega e manaʻomia ai le gauai atili.

    Ma le faʻaeteete

    E fautuaina le lapataiga i mataupu nei:

    • afaina o le aorta po o le valve valve, o laʻau,
    • fatuga fatu fatu
    • CHD (faʻamaʻi fatu fatu),
    • ma le le atoatoa, e tatau ona pulea le maualuga o le potassium ma le creatinine i totonu o le toto,
    • cerebral arteriosclerosis,
    • masima e aunoa ma se masima, faatasi ai ma le manava, vomia,
    • faʻalavelave cardiomyopathy,
    • hypovolemia, leai o le sodium i luga o tua o togafitiga fualaau ma togafitiga.

    E tatau ona mataʻituina le tulaga o tagata gasegase i le maʻi.

    Auala e ave ai Aprovel

    O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. I le taimi lava e tasi, o le saoasaoa ma le malosi o le gauai i totonu o le tootoo laiti e tutoatasi mai le taumafa o meaai. O pusa e tatau ona onā uma e aunoa ma le ulaula. O le tulaga masani i le amataga o togafitiga e 150 mg i le aso. O tagata maʻi e maualuga le maualuga e manaʻomia ai togafitiga faʻasolosolo fou e maua i le 300 mg i le aso.

    Faʻatasi ai ma le le lava o le faʻaitiitia o le toto, o togafitiga tuʻufaʻatasia ma Aprovel, beta-blockers, faʻatautau o le calcium e faʻaaogaina e ausia ai sini.


    O ipu e tatau ona inu i le tino e aunoa ma le mumu.
    E taua le manatua o le tui ma le umi o togafitiga e faʻamautuina na o se fomaʻi faapitoa.
    Aʻo ave faʻataʻitaʻiga i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo aʻafia le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le hypermalemia.

    E taua le manatua o le tui ma le umi o togafitiga e faʻamautuina na o se fomaʻi faapitoa e faʻavae i luga o uiga o le tagata maʻi, suʻesuʻe suʻesuʻega suʻesuʻe ma suʻesuʻega faaletino.

    Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

    Faʻaavanoa mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi, o ai o le a faasaina le faʻaaogaina o Aprovel pe o le a fetuutuunai le tulaga o aso taitasi. I le ituaiga 2 o le maʻisuka e le o le inisalini, o le togafitiga fautuaina e 300 mg i le aso tasi.

    O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia.

    Faʻaiʻuga o Aprovel

    Sa faʻamaonia le saogalemu o le vailaʻau i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi lea na auai ai le 5,000 o gasegase. 1300 volenitia na mafatia mai le maualuga o le toto maualuga ma ave le vailaʻau mo le 6 masina. Mo le 400 tagata maʻi, o le umi o le togafitiga e silia ma le tausaga. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu na le faalagolago i luga o metotia taliaina, itupa ma tausaga o le maʻi.


    O faʻafitauli leaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i foliga o le manava e mafai.
    I le avea ai o se itu itu o le Aprovel, e mafai ona maua le fatu.
    Mai le ate ma le biliary tract, e mafai ona tupu mai le hepatitis.

    I suʻesuʻega faʻatonutonu i nofoagabo, 1965 na maua ai e le au volenitia togafitiga irbesartan mo le 1-3 masina. I le 3.5% o mataupu, na faʻamalosia ai e le gasegase le lafoaia o togafitiga ona o le le lelei o suʻesuʻega falesuesue. 4.5% mumusu e ave se placebo, aua latou te lei lagona le faaleleia.

    Fale gasegase

    O faʻafitauli leaga i le vaega o meaʻai e faʻaalia e pei o:

    • manava, manava, afaina,
    • taoto, vili,
    • faaleleia le gaoioiga o aminotransferases i hepatocytes,
    • dyspepsia
    • toso.

    Mai le itu o le ate ma le biliary tract, o le hepatitis e mafai ona tupu, o le faateleina o le plasma concent concentration of bilirubin, lea e tau atu i le gaosiga cholestatic.

    Mai le manava

    Naʻo le itu itu o le faʻaleleia o le tino o le telo.


    Naʻo le itu itu o le faʻaleleia o le tino o le telo.
    I tagata gasegase e lamatia le atiaʻe o le fatu fatu, e mafai ona atiaʻe e le fatu fatu le fatu.
    Faatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi, o le Quarkke's edema e iloga.

    Mai le cardiovascular system

    E masani ona faʻaalia le masaniga o le Orthostatic hypotension.

    Faatasi ai ma le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi o:

    • Quincke le edema,
    • osofaʻi anaphylactic,
    • vevela, sima, erythema,
    • urticaria
    • angioedema.

    O tagata maʻi e ono aʻafia i se faʻafoʻi anaphylactic e manaʻomia se suʻega o le faʻafefe. Afai o le taunuʻuga e lelei, e tatau ona sui le vailaʻau.

    Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

    O le fualaau faasaina e le afaina ai le gaioiga o galuega a se tagata. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona tupu se tali le lelei i le vaega o le fatugalemu tutotonu ma le vaʻaia, ona o lea mea ua fautuaina e aloese mai le avetaʻavaleina o se taavale, galue i ni auala faigata, ma mai isi gaioiga e manaʻomia ai le tali vave ma le faʻamalosi i le vaitau o togafitiga fualaau.


    E fautuaina i le vaitau o togafitiga fualaau e aloese mai le avetaavale.
    O tagata maʻi e le talafeagai le faʻatinoga o le tino cardiovascular ua i ai se faʻalavelave tele o le atiaʻeina o se gaioiga tuga.
    Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i luga o le ischemia, e mafai ona tulaʻi mai i le myocardial infarction.

    Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

    E faʻasaina le fualaau faasaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le gaioiga. E pei o isi fualaau oona e aʻafia ai le system renin-angiotensin-aldosterone, o le irbesartan e ulu atu i totonu o le pa puipui. O le vaega malosi e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o le intrauterine i soo se laasaga o le maitaga. I lenei tulaga, o le irbesartan ua alu i le susu o susu, e fesootaʻi ma le mea e tatau ona taofi le lactation.

    Talosaga mo gaioiga o le ate

    I le tulaga o le le atoatoa o le hepatocyte, e le fautuaina le fualaau faasaina.

    E naʻo le 2% o le vailaau faʻamalo e tuʻuina atu le tino e ala i fatugaʻo, o le mea lea e le manaʻomia e le tagata e maua ai fatu fatu fatu ona faʻaitiitia le metotia.

    Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

    Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa o le faʻaaogaina o isi vailaʻau, o loʻo matauina nei mea:

    1. Faʻaaogaina (faʻaleleia o togafitiga faʻaleagaina o vailaau faʻamalosi) faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamalosi, faʻamaʻi o le calcium, faʻasoʻo togafitiga, peta-adrenergic blockers.
    2. O le totoga o le maʻisuka i le toto e tulaʻi mai i le heparin ma fualaau faasaina.
    3. O Irbesartan e faʻapupulaina le vevela o le lithium.
    4. Faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, o le aʻafiaga o le faaletonu o le tino, hypertension, ma, o le mea lea, i le vaitau o togafitiga fualaau, e tatau ona faʻafoeina le galuega.


    O loʻo i ai le faʻalauteleina o aʻafiaga o togafitiga faʻapitoa i le tuʻufaʻatasia i vailaʻau faʻasaina, faʻatoʻaga o le calcium channel, ma togafitiga thiazide.
    Faatasi ai ma le pulega tutusa a Aprovel ma Heparin, o le maualuga o le toto o le potassium i le toto e tulaʻi mai.
    Ole vaega malosi o Aprovel e le afaina ai le togafitiga o Digoxin.

    Ole vaega malosi o Aprovel e le afaina ai le togafitiga o Digoxin.

    Ava malosi

    E faʻasaina le faʻamalosia o le sui sooupu e faʻasaina faʻatasi ma le ava malosi.O le ethyl alcohol e mafai ona mafua ai le faʻamaina o lela mumu, o le tuufaatasiga lea e mafai ona paʻu ai le lumenia o le vaa. E faigata le tafe o le toto, lea e mafua ai le faateleina o le fatu ma le faateleina o le mamafa. Faʻasaga i tua o togafitiga fualaau, o lenei tulaga o le a faʻapogai ai le paʻu o le tino.

    Faatasi ai ma le faʻatulagaina analogues, o le gaioiga lea e faʻavae i luga o le gaosiga gasegase, e iai fualaau o le Rusia ma le gaosiga mai fafo. E mafai ona e suitulaga i aprovel tablets ma vailaʻau nei:

    E taua le manatuaina ae leʻi faʻafesoʻotaʻi se vailaʻau fou e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi. O le suia o ia lava e faasaina.


    E faʻasaina le faʻamalosia o le sui sooupu e faʻasaina faʻatasi ma le ava malosi.
    E mafai ona e sui Aprovel tablets with Irbesartan.
    O le vailaau faʻatau e faʻatau atu e ala i le tuʻuina atu.

    Cardiologists

    Olga Zhikhareva, cardiologist, Samara

    Lafo lelei mo le faʻaitiitia o le toto maualuga. Ou te faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi e pei o le monotherapy poʻo togafitiga faʻapitoa. Ou te lei matauina mea ua fai ma vaisu. E le fautuaina tagata maʻi e sili atu ma le tasi le taimi i le aso.

    Antonina Ukravechinko, cardiologist, Ryazan

    Lelei aoga mo tupe, ae ou te fautuaina le lapataiga i na gasegase o loo i ai le vailaau o le valve valve. O tamaiti ma fafine maʻitaga ua matua faasaina ona ave palatini. Faatasi ai ma aʻafiaga, o aʻafiaga na tutupu. I le taimi lava lea e tasi, e ui lava i le le lelei o le tino, o le vailaʻau na fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto maualuga.

    Afai e amata ona aliali mai faailoga o le faʻalavelave o le vailaʻau, ona e manaʻomia lea ole fesoasoani faafomaʻi.

    Cairo Airam, 24 tausaga, Kazan

    E maualuga loʻu maualuga. I le taeao e oʻo i le 160/100 mm Hg. Art. Na ia tago i le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto, ae na o Aprovel na fesoasoani i ai. A maeʻa le talosaga, o le a faigofie ona manava, o le leo o le toto i totonu o malumalu e pasia. O le mea autu o le aʻafiaga pe a uma le faʻamavaeina o fualaau faasaina e tumau pea mo se taimi umi. E tatau ona e inu i vasega ma asiasi atu i lau fomaʻi i taimi uma. Ou te leʻi matauina soʻo se itu.

    Anastasia Zolotnik, 57 tausaga, Moscow

    O le fualaau faasaina e le fetaui ma loʻu tino. A maeʻa fualaau, faʻafefe, fulafula ma ogaoga faʻapipiʻi. Sa ou taumafai e toe faalelei mo le vaiaso, aua ua faaitiitia le mamafa, ae o le allergy e lei aluese. Sa tatau ona ou alu i le fomaʻi e filifili se isi fualaau faasaina. Ou te fiafia e le tulai mai le maʻi o le tuumuli ese, e le pei o isi auala e maualalo ai le toto.

    O a tulafono e tatau ona matauina e le tagata maʻi

    Pe a ave le fualaau faasaina "Toto", o analogues ma synonyms e tele, o le tagata maʻi e tatau ona asiasi soo i le fomaʻi. E leai se tulaga e tatau ona e suiina le metotia e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. O le suiina o lenei vailaau faʻatasi ma le isi e aunoa ma le talanoa i se tagata poto faapitoa, o le mea moni, e faʻasaina foi.

    E fautuaina e ave Aprovel tablets i le taimi lava e tasi. O le mea moni, e le tatau ona e inuina lenei vailaau pe afai ua maeʻa pe ua teuina saʻo.

    E mafai ona e inuina nei fualaau uma ao lei amataina ma pe a maeʻa taumafa. O le i ai poʻo le le lava o meaai i totonu o le manava e masani lava ona le afaina ai lo latou gauaʻi i le toto.

    Faʻavae o le faʻaogaina o sui

    O analogues o lenei vailaau, ua tatou iloiloina i luga, ua faia i luga o le faavae o le mea lava e tasi, ia tutusa faatonuga mo le faaaogaina. Ae o nisi oi latou e tatau ona onā ae ui lava i sina mea e ese mai nai lo Apelu. O le faʻasologa o lenei vailaʻau, o le Converium, mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina e ave i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga.

    O le mea moni, ei ai a latou faʻatonuga eseese mo le faʻaaogaina ma suia mo lenei fualaau faasaina "Lozap" ma le "Valz" ma se isi mea galue. O le averesi o aso taitasi o le muamua o le 50 mg i le aso. I tagata gasegase e le tumau i le fatu, o lenei vailaau masani e masani lava ona fuafuaina i se aofaiga e le silia le 12 mg i le aso. Valz e masani ona ave i le 80 mg i le aso.

    I le faaletonu tumau o le fatu, o lenei fua faatatau e faaitiitia i le 40 mg i le aso.

    O le a le mea e tatau ai le fualaau faasaina

    O maʻi, e pei o fomaʻi, e masani ona viia Aprovel. Faʻamatalaga (o analogues e masani ona le aoga tele) mai maʻi, na ia mauaina le mea sili. Mo se faʻataʻitaʻiga, e toʻatele tagata gasegase e talitonu e leai sona aʻafiaga nai lo le Lozap ma Valz. I le faʻaaogāina o lenei meafaigaluega, e tele gasegase na mafai ona faʻamalosi i masani masani ile vaiaso.

    Tulafono mo le teuina o vailaau

    O le mea lea, ua matou maua le mea o loʻo faʻatusalia mai ai le sauniuni o le "Aprovel" (faatonuga mo le faʻaaogaina, iloiloga, mea tutusa). O lenei vailaʻau, e pei ona e vaʻaia, e lelei tele. Ae ui i lea, o le a lelei le aoga, ioe, pe afai e teuina lelei.

    Tausi se pusa faʻatasi ma lenei oloa i totonu o se potu malogo. I le taimi lava e tasi, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona sili atu i le 30 C. O le mea moni, o laulau e tatau ona teuina ina ia le mafai e fanau ona maua.

    Faʻatau

    O se matafaioi taua mo le toatele pe a filifilia togafitiga e faia e le gaosiga. Na faia e le Farani Farani Sanofi. O le tala ia Sanofi na amata i le 1973, ina ua filifili e fatuina se fualaau faasaina i luga o le faavae o se kamupani suauʻu faamamaina. Ina ua mavae le 10 tausaga, na amata ona faatauina oloa i maketi o le Iunaite Setete ma Iapani.

    Sanofi ua gaosia nei tui, togamaʻi o le maʻisuka, ma vailaʻau e togafitia ai faʻamaʻi o le cardiovascular system. Faʻaaogā mea e lua i le lua dosages - 150 ma le 300 mg.

    E tusa ma le selau ofisa sui o ofisa i atunuu eseese. O se tasi oi latou o loʻo i Moscow. O le tuatusi mo le tuʻuina atu o faasea ma manaʻoga o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina.

    O le a le mea ua faʻamatalaina mo?

    O faailoga nei mo togafitiga fualaau faasaina e iloga:

    • ogaoga maualuga,
    • tulaga maualuga lona maualuga,
    • nephropathy.

    E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le vailaau faʻamaʻi Aprovel e sili ona aoga i le maualuga o le toto maualuga. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le faʻateleina o le mamafa i luga o le 140-90 mm Hg. Art. E tele mafuaaga e fesootaʻi ma lona atinaʻe, e le fesootaʻi ma le faʻaalia o isi faʻamaonia. O le maualuga o le maualuga o le Peraimeri e afaina ai toto toto, fatu ma gaioiga. Faʻaigoa taʻitasi i le 9 miliona tagata i le salafa o le lalolagi.

    I le faatusatusa atu i le tulaga muamua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o se taunuuga o isi faaletonu o le tino. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, o le matafaioi autu e faia e ala i le faʻatūina o le mafuaaga tonu lea na mafua ai le amataina o le maualuga o le toto. E faʻaaogaina lelei le faʻaaoga i le tulaga lua, lea o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaoga.

    Ua aofia ai foi le Nephphathy i le lisi o faailoga. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le toe faʻaaogaina o le tino ona o le faaleagaina o mea faʻapipiʻi ma mea faigaluega epithelial o le okeni.

    E faʻapefea ona fai?

    Faʻafesoʻotaʻi ma Paʻu pepa e faigofie tele ma mafai ona malamalama mo le maʻi. Ina ia ausia se taunuuga mausali, o le a lava le mea e tasi e maua i aso taitasi e lava. Faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai e tutoatasi togafitiga mai le taumafa o mea taumafa. E mafai ona onā le papa maʻa pe a uma ona 'ai. E tatau ona fufulu le oloa i se vai e lava lelei.

    Ole fua fautuaina o le fualaau faasaina e faalagolago i le siama. Fomaʻi fautuaina e amata i le 150 mg i le aso, i tulaga faʻapitoa e mafai ona faateleina le atunuʻu ma ave 300 mg o Aprovel. Faatonuga mo le faʻaaoga e fuafua ai lenei fualaau ole maualuga ole aso.

    O nisi taimi ma le maualuga o le maualuga o le toto, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina faʻasologa faʻasologa, e pei ona faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaoga. I le faaopoopo atu i Aprovel tablets, o loʻo faʻatulagaina faʻasolosolo togafitiga. O meafaigaluega ia e fesoasoani i le faʻavaveina o le faʻamamaina o le vai mai le tino. Latou te saofagā i le faʻalauteleina o le lumenia o toto toto, o se taunuuga, o le faʻaitiitia o le toto.

    Laulau 2. Lagolagosua fautuaina mo vaega ole tagata maʻi.

    IgoaLe aofaʻi o fualaau (i mg i le aso)Faʻamatalaga
    Mo tagata e silia ma le 65150-300E le pei o le tele o fualaau faasaina, o togafitiga e le manaʻomia ai se faaitiitia o fualaau. E le gata ina aloaia le meafaigaluega, ae e le afaina foi i tagata matutua
    Faʻafitauli i le ate (agavaʻa / agavaʻa)150-300Faatonuga mo le faʻaaogaina e le o faʻamalamalamaina le manaʻomia ona faʻaitiitia le metotia. Ae ui i lea, e leai ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i totonu o nei tagata gasegase
    Faʻailoga o fatu150-300E le o se faʻamatalaga mo le faʻaititia o fualaau. O le maualuga o Aprovel o le 300. 300 mg o se tapulaʻa mo tagata ei ai fatuga maloloina.
    Faʻaitiitia le faʻasalalau o le toto (hypovolemia)-E tatau ona taofi le tulaga aʻo lei faia togafitiga e faʻaaoga ai Aprovel
    Hyponatremia-E tutusa ma le taimi muamua

    Faʻamatalaga o tagata gasegase e tago i fualaau

    Ua vaelua manatu o tagata. E i ai uma le lelei ma iloiloga le lelei. E viia Aprovel mo:

    • maualuga galuega
    • gaoioiga vave (pe a uma le 15-30 minute),
    • o le gafatia faʻafaigofie ona faʻatau i falemaʻi faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina i soo se mea,
    • tasi fua
    • leai se vaisu.

    Ae ui i lea, e iai foʻi faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fualaau faasaina e maualuga lona tau. E tele atu mea faʻaoga taugofie. Aprovel e iloga i se lisi matagofie o faatonuga faʻapitoa, o le meafaigaluega e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o aʻafiaga.

    E faʻavae i luga o mea e le masani ai, o vailaʻau nei o loʻo maua e mafai ona sui ai Aprovel:

    1. Irsar. O le tau o Irsar e 2.5 taimi e maualalo ifo nai lo le tau Falani. O se tagata na te faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai siama e iai nisi vaega faaopoopo.
    2. Irbesartan. O le vailaau Sipaniolo, lea ua faatonuina foi mo le le atoatoa o le ventricle tauagavale ma le faaletonu o le fatu i se foliga masani.
    3. Irbesartan Canon (Rusia).

    Tuua Lau Faamatalaga