Retinal Angiopathy ICB Code

O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le angiopathy vascular disease, ma e masani ona taulaʻi i ai tagata o le fomaʻi i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i lugao isi faʻamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

E le i ai se code code i le angiopathy e tusa ai ma le faʻavasegaina faʻavaomalo, talu ai e leʻo taʻua o se faʻamaʻi tutoʻatasi. Ua tuʻuina atu le tulafono i le faʻamaʻi lea na mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina.

O le mea lea e foliga mai ai foliga o le retinal angiopathy

E tele mafuaʻaga a le Angiopathy. Manoa i totonu o vaʻa e tulaʻi mai i le tulaga o:

  1. Faʻaleagaina o manua i le pusa po o le tui vavae. Lea e mafua ai le tafe toto, o le tupu mai o le hypoxia.
  2. Toto maualuga - faʻapipiʻi, toto maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, e le mafai ai e tamai capini laiti ona tetee atu i le avega ma le oso. Hemorrhages e tupu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino vaaia, o le tupu mai o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.
  3. Faʻasalaga faʻapitoa - maualalo o le toto maualuga e mafua mai i le faateleina o le faalauteleina o veins ma vaa tetele, e oʻo atu ai i le faʻaoʻoina o toto i totonu o vaʻa o le retina.
  4. Cervical osteochondrosis - o se faʻamaʻi e mafua ai le solia o le toto i le faiai, faʻateleina le mamafa o le tui.
  5. O le maʻi suka - faʻasologa o le tino o le endocrine, e faʻaalia i le faateleina o le toto suka. I le le lava o le togafitiga, o le maʻi suka e mafua ai le mafiafia o puipui o paʻu ma e aafia ai le setete o le vascular network of retina.
  6. Faʻa manu - e taʻitaʻia ai i le faiʻai, o le faʻateleina o le mamafa o tui, le atinaʻeina o le hypoxia. I lenei tulaga, o le angiopathy e tupu ona o se manuʻa.
  7. Tina ma le fanau mai - suiga i toto toto e ono aliali mai aʻo maitaga pe tupu pe a mavae le fanau mai. I lenei tulaga, o le tuutuuga e noatia i le faasaʻo, ae naʻo pe afai ua faʻamautu le mafuaʻaga o togafitiga.
  8. Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le hematopoietic system - mafuaʻaga e le faʻavae. Faʻasaga i tua o ia faʻamaʻi, o suiga i vaʻa o le retina e seasea lava.

Ae pe o le a le peteripia e angiopathy o le retina, ma le auala e togafitia ai, o le a fesoasoani ia malamalama i lenei faamatalaga.

I luga o le vitio - o se faʻamatalaga o le maʻi:

E i ai le tele o ituaiga o angiopathy, e tupu:

  • hypertonic- e tupu i se faʻaopoopoga o le toto poʻo le mamafa o tui,
  • vavalo - faʻapupulaina se talaaga o le maualalo o le toto ma le faʻavaeina o toto,
  • maʻisuka - o le mafuaaga autu o le maʻi suka poʻo le faʻalauteleina o le maualuga o le toto (atonu e maua i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga poʻo pepe faatoa fananau mai),
  • talaaga - e tulai mai i se talaaga o suiga i le setete o vaʻa o le mata o le mata, faatasi ai ma se faʻagasologa uumi e matautia ma faʻalavelave,
  • faʻaleagaina - o se taunuuga o manuʻa na tupu, o manuʻa e tupu pe a tafe atu le toto i le faiʻai ua faʻalavelaveina,
  • talavou - faʻaalia i tamaiti ao faagasolo tausaga o le soifuaga. O le mafuaaga tonu e le i faavaeina. E aliali mai o ia o se toʻilalo tele o le mea faitino vaaia, e vave ona atiina ae ma e mafai ona mafua ai le glaucoma poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo.

O le angiopathy o mata uma e lua e masani ona maua i le tele o taimi. Ae ei ai mataupu pe a suia vaʻa i le tasi mata.E mafai ona taʻu mai ai le alualu i luma o le maʻi.

E aoga foi le aoao atili e uiga i le mea e aofia ai le gasegase pisapisao i luga o mata e lua.

O le angiopathy e tele ni faailoga patino e mafai e se tagata ona matauina, ae alu ese e aunoa ma le taulai atu. Tusiaina le tulaga mo le atuatuvale po o le vaivai.

I le tele o tulaga, o faitioga e faitioina ai:

  1. I foliga o "lago" i mata.
  2. Le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.
  3. Le faʻaalia o moli po o le puao i luma o mata.
  4. Mo le tiga poʻo le paʻu i le mata.
  5. Le televave o le vaivai o totoga o faaaliga vaaia.
  6. I luga o le faʻaalia i le itulagi o le puipuiga o le faʻafefeteina poʻo le talepe, vaʻa mumu.

Faʻalogo lelei i le faʻaititia o le mea faitino vaaia, o foliga mai o lago po o uila i luma o mata. Le tumau, ae atoatoa pe leai foi se vaaiga mamao. Afai ei ai se maʻila mataʻutia i mata pe a alu ese mai le moega pe mamafa foi i le tino, o se osofaiga ogaoga o le vevela.

O loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata ni faʻafitauli i le toto o le mafaufau, o le hypoxia, poʻo le mamafa o le intracranial maualuga. Faʻasaga i tua o nei maʻi, faʻalauteleina le angiopathy o le retina.

O faʻamaʻi e mafai ona sui, e tupu faʻafuaseʻi (na o le faateleina o le toto), ae aua le tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

E le faigata tele, alu i se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi vaa o le tupe.

Ina ia iloa suiga, e lava lava le na o le tasi le suʻesuʻega e faia, ae afai e tatau ai, e mafai e le fomai ona fautua mai se ata o le mata o le mata. Latou te fuaina foi le mamafa o le toto, lea e fesoasoani e aveesea ai le ono mafai ona atiaʻe le glaucoma. Ae pe faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi o le angolathy i le tamaitiiti, o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama.

O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le faʻaleagaina o le tino. Afai o le angiopathy e tupu mai i le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, o le fomaʻi e faatonuina se tagata e tuʻuina atu i le cardiologist. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e mafai ona faamautuina ai le toto ma faaitiitia ai le lamatia o le toto i totonu o vaa o retina ma nai capillaries.

Afai o le angiopathy e fesootaʻi ma le maʻisuka, ona latou togafitia lea o le maʻi ma taumafai e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O lea la, o a fualaau e mafai e se fomai tipitipi ona faatonuina:

  • fualaau faʻamaʻi (faʻapipiʻi vaʻaia, meaʻai mo mata e faʻaaogaina). Ae oa vitamini e tatau ona faʻaaoga i le tausaga e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o loʻo faʻamatalaina iinei.
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto totoga (e masani lava o mataua, mata o le Taufon).

    Lisi o vailaau e faʻaleleia atili ai le toto i luga o mata:

    Ulutala:Mataupu autu o le taotoga:
    EmoxipinE maua i foliga o mataʻu, e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina i le pupu. O loʻo i ai se galuega puipui. E tusa ai ma le vasega e manatu o ia o se tagata e faʻafesoʻotaʻi.
    MildronateE maua i foliga o capsule, e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, faʻasalalau le gaioioiga o le fatu ma le tino vascular system. Fesoasoani e toe faʻaleleia pe a maeʻa se faʻamaʻi poʻo se malosi faʻaletino malosi.
    TrentalE maua i le ituaiga pepa, e faʻaleleia ai le toto toto ma e taʻua o le vasodilator.

    I le avea ai o se togafitiga o le physiotherapeutic, e mafai e le fomaʻi mataʻau ona fautuaina e ui i se auala o le magnetotherapy, togafitiga laser (retina light).

    I le taimi o le maitaga, e tupu aʻe ai le angiopathy retinal mo ni mafuaaga se tele:

    1. Gestosis poʻo le tuai o le toxicosis.
    2. Faateleina le maualuga o le toto.
    3. Faʻateleina le toto suka.

    O le tulaga e maua i tamaitai i le tolu tausaga, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. Talu ai o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.

      faaitiitia le toto toto (o fafine maʻitaga ua faatonuina Dopegit, Papazol). Ae o le maualuga o le malosi o le vaai o mata e mafai ona vaaia i le tusiga iinei.

    Faʻasalalauina o galuega tau fatugaO togafitiga o natura moni e fesoasoani e faasaʻo ai le tulaga: Kanefron, Fitolizin, ma isi. A o le a le mea e fesoasoani ai le suauʻu i le karite i mata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo o loʻo faʻamatalaina iinei.

  • maliu (teena o le suamalie, manogi, ulaula, meaʻai vevela ma le le lelei, tausisia o tulafono faʻavae paleni).
  • E le mafai e le angiopathy ona tupu e le gata i le taimi o le maitaga, ae mulimuli foi i le fanau mai. I le mea na tupu ai le ogaoga o le fanau mai pe faaumiumi ma taʻitaʻia ai le afaina o le afaina.

    E mafai ona faitio se fafine e uiga i:

    1. Le foliga mai o le puao i mata.
    2. Faʻaitiitia le tino vaaia. Ae o le a le mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama i le sootaga.
    3. Lulu susulu (uila). Ae aiseā e susulu ai le malamalama i mata e pei o le uila, ma o le a le mea e mafai ona faia i se faʻafitauli faʻafitauli o loʻo faʻaalia iinei.

    I lenei tulaga, e tatau ona faia ni feutagaiga ma se fomai faapitoa. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi o le tina, e tatau ona e faʻafesoʻotai faʻataʻitaʻi i se fomaʻi, o le a ia fesoasoani e faasaʻo le tulaga ma aloese mai faʻafitauli.

    O le angiopathy o le Retinal o se faailoga faʻafefe lea e le tatau ona le amanaiaina. Afai e aliali mai ni uiga le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fomaʻi maʻi. O le a faia e le fomaʻi taualumaga talafeagai o faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

    O le a lenei mea

    Angiopathy - O le tulaga lenei o vaʻa vaʻalele, lea e mafua ona o le soligaina o le innervation o latou popolega, o suiga tetele o le taamilosaga. E mafua ona o le maualalo o le faatumuina o vaʻa toto poʻo o latou spasm umi.

    O vailaau faafomai e le iloa ai le angiopathy o se faamaʻi tutoatasi; o metotia faasaienisi faaonapo nei e taua ai i se tasi o faailoaga o le faamaʻi autu. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻasolosolo faʻasolosolo pe faʻaleagaina, faʻaleagaga ma le inupia, faapea foi ma taunuuga o ia amio leaga e pei o le ulaula tapaa poo le tagofia o fualaau faasaina.

    O le tele o taimi, o le angiopathy e maua i le matutua o tagata (sili atu i le 30 tausaga le matua), o se pasene laiti e afaina i tamaiti ma tupulaga laiti o togafitiga.

    O lenei tulaga, faatasi ai ma le iloa vave ma le togafitiga, e mafai ona toe fetuunai. E naʻo mataupu masani lauiloa o le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli:

    • le atinaʻeina o le dystrophie ma le atrophy o le retina ma le nerve opic,
    • faaitiitia i le vaaia ma le vaapiapi o mea vaaia

    Tulaga o le Retinal Angiopathy

    Ua tofia e se fomaʻi togafitiga togafitiga o le angiopathy ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻa. O le manuia o le togafitiga e tuusao lava i luga o le faasologa o fuafuaga e taulai i le aveesea o le talaaga o le maʻi.

    E tusa ai ma le faʻavaomalo faavaomalo o faʻamaʻi, e le maua e angiopathy lana lava tulafono, talu ai e leai se tulaga o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga e mulimuli i maʻi e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le tisini toeititi.

    E mafai ona avea ma faʻamaʻi eseese:

    • afaina ogaoga o mata, foliga, ua, ulu,
    • maualuga faʻamalosi poʻo le faʻasoesa,
    • osteochondrosis, spondylosis o le tui vavalo,
    • maʻisuka malosi
    • hypo - poʻo le le lelei o le vaitamini,
    • faʻamaʻi toto
    • atherosclerosis, vasculitis,
    • inupia ma toso i luga o le microbial poʻo le oona i vailaʻau (radiation),
    • malosi malosi faʻaletino ma mafaufau-faʻalagona, e mafua ai le uumi o le vavalo o capillaries,
    • Presbyopia poʻo le dystrophie o siama i totonu o le masini.

    Angiopathies ei ai o latou lava faʻavasegaina:

    1. O le talavou (Ills), e faasino i patho masani e le masani ai. O le faʻamaʻi e aafia ai tupulaga talavou ma faʻaalia lava ia lava:

    • afaina o capillaries ma veins ma le faateleina o fusi fesoʻotaʻi i le retina,
    • otaota i totonu o mea o le mata,

    O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi e ogaoga, aua e mafai ona faʻaosofia ai le taofiofia o le toe faʻasalaga ma se vaega o le leai o se faʻaaliga, faapea foi ma le atinaʻeina o faʻasalalau poʻo le glaucoma.

    2.O le faʻasalaga faʻapitoa o le angiopathy e mafua mai i le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi, ona o lea, o vaʻa o mata e masani ona vavalalata, e faʻafefe ai le toto masani i le retina, e masani lava i suiga iloga i le tupe.

    3. O le angiopathy o le traumatic e atiina ae i ni manua i le ulu, ua i luga po o le fatafata. O iinei, o le faʻamalosiina masini o veins ma capillaries poʻo le faateleina o le mamafa o le intracranial e mafai. O faʻamaʻi e mafua ai ona le tumau pe leiloa se taimi umi o le gaioiga vaaia, faʻaleagaina o le nerve plexuses, faʻafeiloaʻi mata, suiga o le degenerative i totonu o sela o le tino o le retina ma le vitreous body.

    4. O le ituaiga o vaʻaia o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le lapisi lapopoʻa ma le toto ma o latou faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma o loʻo i ai le tulaga lamatia o le faateleina o le thrombosis, le afaina i le mata.

    5. O le maʻi o le maʻisuka o se taunuuga o le alualu i luma o lenei maʻi. Le lelei o le metabolism telefoni feaveai e mafua ai suiga i le fausaga o toto toto (o latou laulaua pe oona), o le masani ai o le tafe toto e ala atu ia i latou ua faalavelave.

    6. O le ituaiga tausaga o le maʻi e tupu ona o le matua o le tino, ua le mafai ona toe gafatia e vaa le mamafa, o lo latou leo ​​ua faaitiitia, ma ua aliali mai suiga suiga.

    E i ai mataupu pe a faʻagasolo faʻasalaga e tusa ai ma se mea faʻafefiloi, o lona uiga. o latou atinaʻe e mafua ai se "bouquet" atoa o faʻamaʻi i totonu, mo se faataitaiga, maʻi o le maʻisuka e faʻapipiʻi ma le atherosclerosis poo le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e tupu mai i le tala o le oona. I ia tulaga, o le faagasologa o togafitiga ua faateteleina ma manaomia ai le tele o togafitiga faafomai.

    Retinal Angiopathy i se Tamaitiiti

    Suiga i le leo o vaʻa o mata i tamaiti aʻo pepe, e mafai ona matauina ma se suiga ile tulaga o le tino poʻo le tagi ita. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le faʻasalaga ma le popole o tino o pepe ma e le o se togafitiga. O se siʻomaga umi o veins ma capillaries na maua i le taimi o suʻega ile falemaʻi (falemaʻi pepe, falemaʻi tamaiti) poʻo i totonu o falemaʻi e tautala i le tiga o le vaʻa mata i tamaiti.

    E mafai ona faia angiospasm i tamaiti:

    • ogaoga faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi (tuberculosis, maningitis, brucellosis, siama faigata, ma isi),
    • faʻamaʻi faʻamaʻi (toxoplasmosis ma faʻalauiloa tele o le helminthic),
    • oona i le va o le mercury, chlorine ma isi vailaʻau,
    • afaina o le tino ma le popole tele i le aʻoga poʻo le fale (naunau mo taaloga komipiuta, matamata ata TV),
    • togafitiga faʻapitoa,
    • rūmate
    • leai o meaʻai protein, vitamini poʻo minerale,
    • gasegase vaivai faaletino, toe faʻalauiloaina, faʻalautele le popole popole.

    Vitio:

    Faailoga o le faʻamaʻi o le maʻi:

    • i le faaitiitia o le gaioiga vaaia,
    • i foliga vaaia o lanu moli, lanu paʻepaʻe po o le pogisa i luma o mata, "mumū mumū, uila, moli",
    • i le faateleina o le vaivai o le mata pe a faitau, mataʻituina TV po o le galue i luga o se PC,
    • i le faʻavaeina i luga o le membrane mucous o le mata o se fesoʻotaiga o capillaries, i le mumu o le conjunctiva, i le siakiina o le afaina o le otaota,
    • i le faʻaitiitia o matāʻupu o le vaʻai mamao,
    • i se lagona o le pulupation i totonu o mata,
    • i suiga faʻapitoa i le tupe (faʻatasi ai ma se suʻesuʻega faʻamaonia e se fomaʻi).

    O le togafitiga o le angiopathy e faʻatinoina e tusa ai ma maʻi faʻapitoa:

    1. Maʻisuka o se ituaiga o togafitiga e manaʻomia ai le tausisia lelei o meaai ma / poʻo le faʻatulagaina o le inisalini.
    2. Hypertonic retinal angiopathy i mata uma e lua e togafitia muamua i fualaau faasaina e faaitiitia ai le toto ma vasoconstrictors.
    3. Faʻaauau angiopathy e aofia ai togafitiga i falemaʻi falemaʻi, faʻaaogaina o togafiti faʻapitoa (pene, lafo) poʻo gaioiga.

    Le faʻaleleia o le toto i totonu o mata mata ma ituaiga uma o le angiopathy e mafai ona faʻatulagaina:

    O togafitiga o le tino e masani lava ona faaopoopo i metotia faafomai:

    • laser therapy
    • togafitiga magnetic,
    • acupuncture.

    O faiga faʻamalosia lautele i lenei tulaga e aofia ai:

    • faʻaaloalo i se meaʻai e leai ni meaʻai,
    • savali i le ea fou,
    • gaioiga o le tino (aau, taʻaloga),
    • faʻaitiitia le faʻaalia o faʻaaliga,
    • le faaaogaina o vitamini.

    O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

    E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le angiopathy vascular disease, ma e masani ona taulaʻi i ai tagata o le fomaʻi i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i lugao isi faʻamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

    E le i ai se code code i le angiopathy e tusa ai ma le faʻavasegaina faʻavaomalo, talu ai e leʻo taʻua o se faʻamaʻi tutoʻatasi. Ua tuʻuina atu le tulafono i le faʻamaʻi lea na mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina.

    O le mea lea e foliga mai ai foliga o le retinal angiopathy

    E tele mafuaʻaga a le Angiopathy. Manoa i totonu o vaʻa e tulaʻi mai i le tulaga o:

    1. Faʻaleagaina o manua i le pusa po o le tui vavae. Lea e mafua ai le tafe toto, o le tupu mai o le hypoxia.
    2. Toto maualuga - faʻapipiʻi, toto maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, e le mafai ai e tamai capini laiti ona tetee atu i le avega ma le oso. Hemorrhages e tupu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino vaaia, o le tupu mai o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.
    3. Faʻasalaga faʻapitoa - maualalo o le toto maualuga e mafua mai i le faateleina o le faalauteleina o veins ma vaa tetele, e oʻo atu ai i le faʻaoʻoina o toto i totonu o vaʻa o le retina.
    4. Cervical osteochondrosis - o se faʻamaʻi e mafua ai le solia o le toto i le faiai, faʻateleina le mamafa o le tui.
    5. O le maʻi suka - faʻasologa o le tino o le endocrine, e faʻaalia i le faateleina o le toto suka. I le le lava o le togafitiga, o le maʻi suka e mafua ai le mafiafia o puipui o paʻu ma e aafia ai le setete o le vascular network of retina.
    6. Faʻa manu - e taʻitaʻia ai i le faiʻai, o le faʻateleina o le mamafa o tui, le atinaʻeina o le hypoxia. I lenei tulaga, o le angiopathy e tupu ona o se manuʻa.
    7. Tina ma le fanau mai - suiga i toto toto e ono aliali mai aʻo maitaga pe tupu pe a mavae le fanau mai. I lenei tulaga, o le tuutuuga e noatia i le faasaʻo, ae naʻo pe afai ua faʻamautu le mafuaʻaga o togafitiga.
    8. Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le hematopoietic system - mafuaʻaga e le faʻavae. Faʻasaga i tua o ia faʻamaʻi, o suiga i vaʻa o le retina e seasea lava.

    Ae pe o le a le peteripia e angiopathy o le retina, ma le auala e togafitia ai, o le a fesoasoani ia malamalama i lenei faamatalaga.

    I luga o le vitio - o se faʻamatalaga o le maʻi:

    E i ai le tele o ituaiga o angiopathy, e tupu:

    • hypertonic- e tupu i se faʻaopoopoga o le toto poʻo le mamafa o tui,
    • vavalo - faʻapupulaina se talaaga o le maualalo o le toto ma le faʻavaeina o toto,
    • maʻisuka - o le mafuaaga autu o le maʻi suka poʻo le faʻalauteleina o le maualuga o le toto (atonu e maua i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga poʻo pepe faatoa fananau mai),
    • talaaga - e tulai mai i se talaaga o suiga i le setete o vaʻa o le mata o le mata, faatasi ai ma se faʻagasologa uumi e matautia ma faʻalavelave,
    • faʻaleagaina - o se taunuuga o manuʻa na tupu, o manuʻa e tupu pe a tafe atu le toto i le faiʻai ua faʻalavelaveina,
    • talavou - faʻaalia i tamaiti ao faagasolo tausaga o le soifuaga. O le mafuaaga tonu e le i faavaeina. E aliali mai o ia o se toʻilalo tele o le mea faitino vaaia, e vave ona atiina ae ma e mafai ona mafua ai le glaucoma poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo.

    O le angiopathy o mata uma e lua e masani ona maua i le tele o taimi. Ae ei ai mataupu pe a suia vaʻa i le tasi mata. E mafai ona taʻu mai ai le alualu i luma o le maʻi.

    E aoga foi le aoao atili e uiga i le mea e aofia ai le gasegase pisapisao i luga o mata e lua.

    O le angiopathy e tele ni faailoga patino e mafai e se tagata ona matauina, ae alu ese e aunoa ma le taulai atu. Tusiaina le tulaga mo le atuatuvale po o le vaivai.

    I le tele o tulaga, o faitioga e faitioina ai:

    1. I foliga o "lago" i mata.
    2. Le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.
    3. Le faʻaalia o moli po o le puao i luma o mata.
    4. Mo le tiga poʻo le paʻu i le mata.
    5. Le televave o le vaivai o totoga o faaaliga vaaia.
    6. I luga o le faʻaalia i le itulagi o le puipuiga o le faʻafefeteina poʻo le talepe, vaʻa mumu.

    Faʻalogo lelei i le faʻaititia o le mea faitino vaaia, o foliga mai o lago po o uila i luma o mata. Le tumau, ae atoatoa pe leai foi se vaaiga mamao. Afai ei ai se maʻila mataʻutia i mata pe a alu ese mai le moega pe mamafa foi i le tino, o se osofaiga ogaoga o le vevela.

    O loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata ni faʻafitauli i le toto o le mafaufau, o le hypoxia, poʻo le mamafa o le intracranial maualuga. Faʻasaga i tua o nei maʻi, faʻalauteleina le angiopathy o le retina.

    O faʻamaʻi e mafai ona sui, e tupu faʻafuaseʻi (na o le faateleina o le toto), ae aua le tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

    E le faigata tele, alu i se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi vaa o le tupe.

    Ina ia iloa suiga, e lava lava le na o le tasi le suʻesuʻega e faia, ae afai e tatau ai, e mafai e le fomai ona fautua mai se ata o le mata o le mata. Latou te fuaina foi le mamafa o le toto, lea e fesoasoani e aveesea ai le ono mafai ona atiaʻe le glaucoma. Ae pe faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi o le angolathy i le tamaitiiti, o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama.

    O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le faʻaleagaina o le tino. Afai o le angiopathy e tupu mai i le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, o le fomaʻi e faatonuina se tagata e tuʻuina atu i le cardiologist. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e mafai ona faamautuina ai le toto ma faaitiitia ai le lamatia o le toto i totonu o vaa o retina ma nai capillaries.

    Afai o le angiopathy e fesootaʻi ma le maʻisuka, ona latou togafitia lea o le maʻi ma taumafai e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

    O lea la, o a fualaau e mafai e se fomai tipitipi ona faatonuina:

      vasodilator (Cinnarizine, Vinpocetine, ma isi),

  • fualaau faʻamaʻi (faʻapipiʻi vaʻaia, meaʻai mo mata e faʻaaogaina). Ae oa vitamini e tatau ona faʻaaoga i le tausaga e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o loʻo faʻamatalaina iinei.
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto totoga (e masani lava o mataua, mata o le Taufon).

    Lisi o vailaau e faʻaleleia atili ai le toto i luga o mata:

    Ulutala:Mataupu autu o le taotoga:
    EmoxipinE maua i foliga o mataʻu, e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina i le pupu. O loʻo i ai se galuega puipui. E tusa ai ma le vasega e manatu o ia o se tagata e faʻafesoʻotaʻi.
    MildronateE maua i foliga o capsule, e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, faʻasalalau le gaioioiga o le fatu ma le tino vascular system. Fesoasoani e toe faʻaleleia pe a maeʻa se faʻamaʻi poʻo se malosi faʻaletino malosi.
    TrentalE maua i le ituaiga pepa, e faʻaleleia ai le toto toto ma e taʻua o le vasodilator.

    I le avea ai o se togafitiga o le physiotherapeutic, e mafai e le fomaʻi mataʻau ona fautuaina e ui i se auala o le magnetotherapy, togafitiga laser (retina light).

    I le taimi o le maitaga, e tupu aʻe ai le angiopathy retinal mo ni mafuaaga se tele:

    1. Gestosis poʻo le tuai o le toxicosis.
    2. Faateleina le maualuga o le toto.
    3. Faʻateleina le toto suka.

    O le tulaga e maua i tamaitai i le tolu tausaga, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. Talu ai o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.

      faaitiitia le toto toto (o fafine maʻitaga ua faatonuina Dopegit, Papazol). Ae o le maualuga o le malosi o le vaai o mata e mafai ona vaaia i le tusiga iinei.

    Faʻasalalauina o galuega tau fatugaO togafitiga o natura moni e fesoasoani e faasaʻo ai le tulaga: Kanefron, Fitolizin, ma isi. A o le a le mea e fesoasoani ai le suauʻu i le karite i mata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo o loʻo faʻamatalaina iinei.

  • maliu (teena o le suamalie, manogi, ulaula, meaʻai vevela ma le le lelei, tausisia o tulafono faʻavae paleni).
  • E le mafai e le angiopathy ona tupu e le gata i le taimi o le maitaga, ae mulimuli foi i le fanau mai. I le mea na tupu ai le ogaoga o le fanau mai pe faaumiumi ma taʻitaʻia ai le afaina o le afaina.

    E mafai ona faitio se fafine e uiga i:

    1. Le foliga mai o le puao i mata.
    2. Faʻaitiitia le tino vaaia. Ae o le a le mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama i le sootaga.
    3. Lulu susulu (uila). Ae aiseā e susulu ai le malamalama i mata e pei o le uila, ma o le a le mea e mafai ona faia i se faʻafitauli faʻafitauli o loʻo faʻaalia iinei.

    I lenei tulaga, e tatau ona faia ni feutagaiga ma se fomai faapitoa. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi o le tina, e tatau ona e faʻafesoʻotai faʻataʻitaʻi i se fomaʻi, o le a ia fesoasoani e faasaʻo le tulaga ma aloese mai faʻafitauli.

    O le angiopathy o le Retinal o se faailoga faʻafefe lea e le tatau ona le amanaiaina. Afai e aliali mai ni uiga le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fomaʻi maʻi. O le a faia e le fomaʻi taualumaga talafeagai o faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

    Angiopathy - O le tulaga lenei o vaʻa vaʻalele, lea e mafua ona o le soligaina o le innervation o latou popolega, o suiga tetele o le taamilosaga. E mafua ona o le maualalo o le faatumuina o vaʻa toto poʻo o latou spasm umi.

    O vailaau faafomai e le iloa ai le angiopathy o se faamaʻi tutoatasi; o metotia faasaienisi faaonapo nei e taua ai i se tasi o faailoaga o le faamaʻi autu. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻasolosolo faʻasolosolo pe faʻaleagaina, faʻaleagaga ma le inupia, faapea foi ma taunuuga o ia amio leaga e pei o le ulaula tapaa poo le tagofia o fualaau faasaina.

    O le tele o taimi, o le angiopathy e maua i le matutua o tagata (sili atu i le 30 tausaga le matua), o se pasene laiti e afaina i tamaiti ma tupulaga laiti o togafitiga.

    O lenei tulaga, faatasi ai ma le iloa vave ma le togafitiga, e mafai ona toe fetuunai. E naʻo mataupu masani lauiloa o le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli:

    • le atinaʻeina o le dystrophie ma le atrophy o le retina ma le nerve opic,
    • faaitiitia i le vaaia ma le vaapiapi o mea vaaia

    Tulaga o le Retinal Angiopathy

    Ua tofia e se fomaʻi togafitiga togafitiga o le angiopathy ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻa. O le manuia o le togafitiga e tuusao lava i luga o le faasologa o fuafuaga e taulai i le aveesea o le talaaga o le maʻi.

    E tusa ai ma le faʻavaomalo faavaomalo o faʻamaʻi, e le maua e angiopathy lana lava tulafono, talu ai e leai se tulaga o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga e mulimuli i maʻi e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le tisini toeititi.

    E mafai ona avea ma faʻamaʻi eseese:

    • afaina ogaoga o mata, foliga, ua, ulu,
    • maualuga faʻamalosi poʻo le faʻasoesa,
    • osteochondrosis, spondylosis o le tui vavalo,
    • maʻisuka malosi
    • hypo - poʻo le le lelei o le vaitamini,
    • faʻamaʻi toto
    • atherosclerosis, vasculitis,
    • inupia ma toso i luga o le microbial poʻo le oona i vailaʻau (radiation),
    • malosi malosi faʻaletino ma mafaufau-faʻalagona, e mafua ai le uumi o le vavalo o capillaries,
    • Presbyopia poʻo le dystrophie o siama i totonu o le masini.

    Angiopathies ei ai o latou lava faʻavasegaina:

    1. O le talavou (Ills), e faasino i patho masani e le masani ai. O le faʻamaʻi e aafia ai tupulaga talavou ma faʻaalia lava ia lava:

    • afaina o capillaries ma veins ma le faateleina o fusi fesoʻotaʻi i le retina,
    • otaota i totonu o mea o le mata,

    O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi e ogaoga, aua e mafai ona faʻaosofia ai le taofiofia o le toe faʻasalaga ma se vaega o le leai o se faʻaaliga, faapea foi ma le atinaʻeina o faʻasalalau poʻo le glaucoma.

    2.O le faʻasalaga faʻapitoa o le angiopathy e mafua mai i le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi, ona o lea, o vaʻa o mata e masani ona vavalalata, e faʻafefe ai le toto masani i le retina, e masani lava i suiga iloga i le tupe.

    3. O le angiopathy o le traumatic e atiina ae i ni manua i le ulu, ua i luga po o le fatafata. O iinei, o le faʻamalosiina masini o veins ma capillaries poʻo le faateleina o le mamafa o le intracranial e mafai. O faʻamaʻi e mafua ai ona le tumau pe leiloa se taimi umi o le gaioiga vaaia, faʻaleagaina o le nerve plexuses, faʻafeiloaʻi mata, suiga o le degenerative i totonu o sela o le tino o le retina ma le vitreous body.

    4. O le ituaiga o vaʻaia o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le lapisi lapopoʻa ma le toto ma o latou faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma o loʻo i ai le tulaga lamatia o le faateleina o le thrombosis, le afaina i le mata.

    5. O le maʻi o le maʻisuka o se taunuuga o le alualu i luma o lenei maʻi. Le lelei o le metabolism telefoni feaveai e mafua ai suiga i le fausaga o toto toto (o latou laulaua pe oona), o le masani ai o le tafe toto e ala atu ia i latou ua faalavelave.

    6. O le ituaiga tausaga o le maʻi e tupu ona o le matua o le tino, ua le mafai ona toe gafatia e vaa le mamafa, o lo latou leo ​​ua faaitiitia, ma ua aliali mai suiga suiga.

    E i ai mataupu pe a faʻagasolo faʻasalaga e tusa ai ma se mea faʻafefiloi, o lona uiga. o latou atinaʻe e mafua ai se "bouquet" atoa o faʻamaʻi i totonu, mo se faataitaiga, maʻi o le maʻisuka e faʻapipiʻi ma le atherosclerosis poo le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e tupu mai i le tala o le oona. I ia tulaga, o le faagasologa o togafitiga ua faateteleina ma manaomia ai le tele o togafitiga faafomai.

    Suiga i le leo o vaʻa o mata i tamaiti aʻo pepe, e mafai ona matauina ma se suiga ile tulaga o le tino poʻo le tagi ita. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le faʻasalaga ma le popole o tino o pepe ma e le o se togafitiga. O se siʻomaga umi o veins ma capillaries na maua i le taimi o suʻega ile falemaʻi (falemaʻi pepe, falemaʻi tamaiti) poʻo i totonu o falemaʻi e tautala i le tiga o le vaʻa mata i tamaiti.

    E mafai ona faia angiospasm i tamaiti:

    • ogaoga faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi (tuberculosis, maningitis, brucellosis, siama faigata, ma isi),
    • faʻamaʻi faʻamaʻi (toxoplasmosis ma faʻalauiloa tele o le helminthic),
    • oona i le va o le mercury, chlorine ma isi vailaʻau,
    • afaina o le tino ma le popole tele i le aʻoga poʻo le fale (naunau mo taaloga komipiuta, matamata ata TV),
    • togafitiga faʻapitoa,
    • rūmate
    • leai o meaʻai protein, vitamini poʻo minerale,
    • gasegase vaivai faaletino, toe faʻalauiloaina, faʻalautele le popole popole.

    Vitio:

    Faailoga o le faʻamaʻi o le maʻi:

    • i le faaitiitia o le gaioiga vaaia,
    • i foliga vaaia o lanu moli, lanu paʻepaʻe po o le pogisa i luma o mata, "mumū mumū, uila, moli",
    • i le faateleina o le vaivai o le mata pe a faitau, mataʻituina TV po o le galue i luga o se PC,
    • i le faʻavaeina i luga o le membrane mucous o le mata o se fesoʻotaiga o capillaries, i le mumu o le conjunctiva, i le siakiina o le afaina o le otaota,
    • i le faʻaitiitia o matāʻupu o le vaʻai mamao,
    • i se lagona o le pulupation i totonu o mata,
    • i suiga faʻapitoa i le tupe (faʻatasi ai ma se suʻesuʻega faʻamaonia e se fomaʻi).

    O le togafitiga o le angiopathy e faʻatinoina e tusa ai ma maʻi faʻapitoa:

    1. Maʻisuka o se ituaiga o togafitiga e manaʻomia ai le tausisia lelei o meaai ma / poʻo le faʻatulagaina o le inisalini.
    2. Hypertonic retinal angiopathy i mata uma e lua e togafitia muamua i fualaau faasaina e faaitiitia ai le toto ma vasoconstrictors.
    3. Faʻaauau angiopathy e aofia ai togafitiga i falemaʻi falemaʻi, faʻaaogaina o togafiti faʻapitoa (pene, lafo) poʻo gaioiga.

    Le faʻaleleia o le toto i totonu o mata mata ma ituaiga uma o le angiopathy e mafai ona faʻatulagaina:

    O togafitiga o le tino e masani lava ona faaopoopo i metotia faafomai:

    • laser therapy
    • togafitiga magnetic,
    • acupuncture.

    O faiga faʻamalosia lautele i lenei tulaga e aofia ai:

    • faʻaaloalo i se meaʻai e leai ni meaʻai,
    • savali i le ea fou,
    • gaioiga o le tino (aau, taʻaloga),
    • faʻaitiitia le faʻaalia o faʻaaliga,
    • le faaaogaina o vitamini.

    Aiga »Faʻasalaga» Angiopathy » O le maʻisuka angiopathy o le retina ma pito i lalo: ICD-10 code, symptoms ma togafitiga

    O le angiopathy o le solia lea o le lelei o vaa o le mata, lea e iloa ai o ia lava o se tulaga o le leaga o le leo o vaa o le retina ma le capillary bed of the fundus.

    Ona o lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto i le totoga o le okeni ma le popole. E foliga mai o se mea faʻapitoa e faʻapea, o se maʻi lamatia ma ogaoga e leai se ICD-10 numera.

    Ae e le o lona uiga o le saogalemu o le maʻi. O ia, e pei o faʻamaʻi faapena, e manaʻomia le vaʻaia mai tagata o le fomaʻi. O lenei tusiga o loʻo maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻi o le maʻisuka, e tusa ai ma le ICD-10.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le maʻi tigaina o le Retinal angles, ae na o se faʻaaliga o nisi o maʻi e aʻafia ai toto toto o le tino o le tagata. O le tulaga e aliali mai i se suiga faʻaleagaina i toto toto ona o le solia tele o le tulafono faatonutonu.

    Retinal Angiopathy

    O le mea e lelei ai, e lava le taulai atu i le faʻamaʻi, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga mo le tino atoa. O le sili ona matautia o latou o le leai o se vaaiga. O lenei faʻamaʻi masani e maua e le gata i pepe, ae faʻapea foi i tagata ua matutua atu.

    E masani ona aliali mai i alii ma tamaitai ua silia ma le 30 tausaga. O loʻo i ai se faʻavasegaina o faʻamaʻi e aafia ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina.

    Faʻalagolago i latou, o le retinal angiopathy e mafai ona avea ma ituaiga nei:

    1. maʻisuka. I lenei tulaga, o le faaleagaina o le toto e mafua ona o le le amanaiaina o ituaiga uma o le maʻisuka. I lenei tulaga, o mea leaga ua matauina e le gata i mata o mata, ae faapena foi i totonu o toto o le tino atoa. O lenei mea matautia e mafua ai le tele o le paʻu o le toto, faapea ai ma le pipiiina o arteries, veins ma capillaries. O se taunuuga, o le meaʻai o mata e mamafa, ma o le galuega vaaia e faasolosolo malie ona faʻaititia,
    2. vavalo. O le maualalo o le toto maualuga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaititia i le leo o tamai toto toto o mata. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o lo latou toto ma le faʻaitiitia o le toto. O le toto e ono foliga mai i se taimi mulimuli ane. Faatasi ai ma lenei ituaiga faamaʻi, e lagona ai e se tagata se malosi malosi i totonu o vaa o mata,
    3. hypertonic. Afai e maualuga le maualuga o le maʻi, o le maʻi o loʻo fesiligia e masani lava ona tupu. E faʻaalia mai i le ituaiga o le faʻalauteleina ma le faʻalauteleina o veins, faʻafefeteina faʻafuaseʻi i le ogatotonu o le mata ma le faʻalavelave o lona fausaga. Faatasi ai ma le togafitiga manuia o le maualuga o le toto, o le angiopathy o le retina o mata uma o le a alu ese na o ia,
    4. faʻaleagaina. O lenei ituaiga o le maʻi e mafai ona tupu i le i ai o ni manuaga ogaoga o le vavae, manua o le faiʻai ma le faʻamalosi o le sternum. O le atinaʻeina o le angiopathy atonu e mafua mai i le faʻalavelaveina o lapisi tetele ma toto laiti i le itu o le tuilaʻau. O le isi mafuaaga mo lenei mea matautia o se osofaʻiga malosi i le mamafa i totonu o le ulupoo,
    5. talavou. O lenei vāega e manatu e sili ona matautia ma e le manaʻomia, talu ai e le o iloa le mafuaʻaga o lona tupu. O faʻamaoniga sili ona taatele o le mea matautia o mea nei: o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le toto, faʻapea foi ma le faʻavavega o taimi, i le retina ma le vitreous. O le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi i luga o le retina e le faʻatea. O nei lapataiga lapatai o le faamaʻi e masani lava ona taitai atu ai i le faaleagaina, glaucoma, taofiofia o le taoto, ma le tauaso.

    Afai e maua e se tagata le tele o vaʻa afaina i lana mata, o le faailoga muamua lea e vave faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

    O faʻamatalaga sili ona mataʻutia o le angiopathy, i luma o lea mea e tatau ona e asiasi atu i se tagata poto faapitoa:

    • faanenefu vaaiga
    • susulu fetu po o lago i luma o ou mata,
    • tiga i pito pito i lalo,
    • taimi masani masani
    • le alualu i luma o le myopia,
    • gasegase mai le polokalama urinary,
    • gasegase ma le toto,
    • retinal dystrophy.

    Faatasi ai ma mafuaaga o le angiopathy o mea nei:

    • ogaoga manua i le tui vavae,
    • solia le faamaoni o le ulu i le ua,
    • o le i ai o le mamafa o le intracranial,
    • fomaʻi osteochondrosis,
    • o le i ai o masani leaga, e pei o le ulaula,
    • ituaiga uma o faamai toto
    • matua
    • tulaga leaga o galuega
    • oona o le tino ma vailaau oona eseese,
    • vailaau vaaia o tulafono faatonutonu popole, lea e nafa ma le leo o puipui o le toto toto,
    • maualuga le toto maualuga
    • tulaga faʻavae taʻitasi o puipui o vaʻa toto.

    O faʻamatalaga faʻaalia o le angiopathy, lea e foliga mai i le tala o le maualuga o le toto maualuga, e aliali mai i le taimi mulimuli ma aofia ai le veli ua taua o le veli i luma o mata, e le o se mea e iloagofie ai ma le faʻaleagaina o le tino. Afai e maua nei faailo, ia vave talanoa i se fomaʻi.

    O lenei maʻi e lua ona tino autu: e le o faʻateleina ma faʻateleina. I le tulaga muamua, o le toto e salalau i luga o capillaries e faʻavaivaia pe taofia atoa.

    Mai ipu faaleagaina, suavai, proteins ma gaʻo ulufale mai i mea o loʻo siomia ai, lea e faʻaosofia ai se faʻaleagaga iloga. I se taimi mulimuli ane, o le fulafula o le lipic disks e le maalofia, lea e mulimuli ane mafai ona mafua ai le leiloa o le mafai ona vaai.

    I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o vaʻa toto vaivai fou o loʻo i luga o le pito o le retina.

    Ona o le maualuga o lo latou le mautonu, i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aliali mai i le pito i lalo o le mata, mea laiti e mafai ona oʻo atu ai i se gaioiga faʻaogaina i masini o loʻo siomia ai. E masani ona fai sikeri.

    O le mea mulimuli o lenei tulaga o le vavaeeseina o le retina - o lenei mea matautia ua manatu o le sili ona faigata o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma isi mea, o le faʻafano faʻafuaseʻi o le tui i totonu o le siosiomaga o le mata e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga. E toʻaitiiti e malamalama i le matuia o lenei tulaga faʻaleaga.

    O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia aʻafiaga le talafeagai e pei o le:

    • faʻaleagaina atoatoa le nerve optic,
    • vavalalata o fanua o faaaliga vaaia,
    • tauaso.

    O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma o loʻo mafatia i le taofiofia o le taʻavale ma faʻaleagaina le gasegase o le carbohydrate e asiasi i le ofisa o le ophthalmologist i taimi taʻitasi ma mulimuli i ana fautuaga uma. O lenei mea o le a fesoasoani e tausia le soifua maloloina lelei.

    Muamua, e tatau ona manatuaina o le ICD-10 o le International (taliaina e le WHO mo fomaʻi o faʻavae uma ma atunuʻu) faʻavasegaina o faʻamaʻi i le faʻavasegaga lona sefulu.

    E pei ona taʻua muamua, o le diaiopic angiopathy e leai se tulafono ICD-10. E mafua ona o lenei mea e mafua mai i ni faʻafitauli matautia e pei o le maualuga o le toto, faʻamaʻi pipisi o le toto, maʻisuka ma isi.

    Ma o nei mea na o nisi o mafuaʻaga e ono mafua ai le tele o faʻalavelave toto i le retina. O se lamatiaga faapitoa o lenei tulaga faʻaleagaina o loʻo taʻoto mai i le mea moni e faʻapea, e le o le vavae ese mai le tala o le angiopathy, o le atinaʻeina o faafitauli sili atu ona ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le retinal dystrophy ma myopia. E taua le maitauina, i le leai o se taimi talafeagai ma togafitiga, o lenei soliga tulafono e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaeaina o le atrophy o le galuega vaaia.

    O le mea e aupito sili ona taua, o lenei faʻamaʻi tuga, e aofia ai le retinopathy, lea na foliga mai e le o se faʻalavelave i faʻafitauli o le endocrine, e le afaina ai se tasi, ae lua mata i le taimi e tasi.O se mea taua lenei pe a taitaia faʻataʻitaʻiga eseese. E mafai ona e mauaina le maʻi i le taimi o se suʻega masani a se tagata e faʻafesoʻotaʻi maʻi.

    I le faaopoopo atu i metotia faasao, o togafitiga o le faamai e aofia ai foi taotoga.

    I le avea ai ma tulafono, e faʻaaogaina le togafitiga laser. E faʻaitiitia ai le tupu aʻe o toto toto ma puipuia ai le ono mafai ona afaina ai.

    E tatau ona maitauina, mo le maualuga o le toe faʻaleleia o galuega vaaia, o loʻo faʻaaogaina foi nisi vailaʻau, e le gata ina faʻaleleia ai le toto, ae puipuia foi le thrombosis, ma faʻaitiitia ai le gasegase vascular.

    I le faʻaopoopoga, o laʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina e faʻaleleia ai faiga faʻava-oona e tutupu i totonu o le siosiomaga o le mata. O se tasi o nei mataua o Taufon.

    I togafitiga, o nisi togafitiga o le physiotherapy e faʻaaoga lelei. E aofia ai mea nei:

    • magnetotherapy
    • acupuncture,
    • togafitiga laser.

    Ua fautuaina e le au atamamai e te faia taʻaloga gymnastic mo mata. Mo meaʻai, e tatau ona tuʻuina atu au meaai i aso uma i ituaiga eseese o iʻa, meaʻai susu, fualaau faisua, fua ma fua.

    I le tasi taimi i le 6 masina, e tatau ona tuʻuina atu ni fuamini o togafitiga o togafitiga. Mo lenei, e fautuaina e faʻaaoga vitamini B, C, E, A. Suʻega e tatau ona oʻo i le lua vaiaso.

    I le avea ai o se isi fuataga, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa mo taumafa ma fualaʻau e faʻavae i luga o laumei ma kāloti. Ae, e tatau loa ona matauina o nei vailaʻau e le mafai ona toe faʻafoʻisia le galuega a le retina.

    E taua tele le faʻaaogaina o le vitamini A i aso taʻitasi. E tatau ona faʻatamaoaigaina au meaʻai i le ate, o le suāuʻu iʻa, kāloti, yolks egg and milk whole.

    O isi maʻi lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi o le maʻisuka o vaʻa pito i lalo, o le ICD-10 lea o le E 10.5 ma le E 11.5.

    O le a le angiopathy o le diabetic retinal:

    O le mea lea, e tusa ai ma le ICD-10, o le angiopathy o le diabetic retinal angiosia e le o fesuiai i soo se auala. O le maʻisuka angiopathy o pito i lalo, o le ICD-10 numera e lua - E 10.5 ma le E 11.5. Ina ia faatumauina le maloloina o le mafaufau, e tatau ona suʻesuʻeina oe e se tagata e faʻafofo tagata suʻesuʻe o le a mataʻituina o latou tulaga.

    Afai e te iloa ni nai faafitauli, o le a faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai, lea o le a fesoasoani e aveese uma ai. E taua tele le asiasi atu i le ofisa o se fomaʻi ina ia mafai ai ona faʻamaonia le solia o taimi, ona o le pau lea o le auala e vave ona vave faʻaumatia ai.

    O le mata o le tagata o se okeni e faigofie tele ona vaivai ma o le leaga o le lelei o le vaʻaia e le na o le pau lea e mafai ona oʻo i se tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi o faʻamaʻi mata o ni faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o isi o faailoga ia o isi. Ma i itu uma e lua, e taua le mafai ona iloa le faafitauli ma saʻo le auala e foia ai. O le mea moni, e masani lava ona leai se gaioiga, e mafai ona e le maua le avanoa e vaʻai lelei ai. O le angiopathy e le o taimi uma e lamatia ai le ola maloloina o le tino, ae o ona togafitiga e talafeagai ma le togafitiga o soo se maʻi o le tino.

    I le avea ai o se tulafono, e foliga mai ai le angiopathy retinal i le talaaga o se faaletonu o le tino ma ua fai ma sui o le suiga o le tino i le tino o le totoga ma le faʻaitiitia o le toto totoga. O lea togafitiga e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi ma e aliali mai i le talaaga o se faʻalavelave faʻaleagaina i le setete o le tino o le tino na mafua mai i faʻamaʻi eseese ma mea sese. O nisi taimi o le angiopathy e mafai ona o faatasi ma le faʻaleagaina ma le leai o se vaaiga mamao.

    E mafai e le angiopathy ona atiae ona o le tele o mafuaʻaga ma mea taua. Faatasi ai ma mea autu:

    • Faateleina le mamafa o tui,
    • Faʻaitiitia le leo o puipui puipui,
    • Maʻisuka
    • O faʻamaʻi toto eseese,
    • Tau suiga
    • Faʻaleagaina ma manua i mata.

    O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai foi ona vaevaeina i ona ituaiga.

    • Hypertonic. Ona o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o le tino e mafai ona aveesea ai le lautele o veins ma toto toto, ma i le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le toto i le retina o le mata ua faʻalavelaveina. O loʻo i ai se vaaiga vavalalata, ua alualu i luma le myopia. I totonu o fusi o le retina, faʻaleagaina ai.
    • Autalavou (Maʻi maʻi). O se gasegase lapopoʻa ma mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, glaucoma ma le taofiofia o le toe faʻataʻitaʻi.
    • Hypotonic. Faatasi ai ma le faalauteleina o veins ma arteries, o mata o mata ua faateleina, ua leiloloa lo latou leo ​​lautele. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona gaosia ai toto, ma o le tagata maʻi, i le isi itu, e lagona le pulupation i le mata.
    • Faʻaauau. E mafai ona tupu mai le faʻaleagaina ona o ni gasegase vascular i totonu o le tui vavalo. E ono i ai se vavalalata o vaʻa toto i mata ma, o se taunuuga, hypoxia.
    • Dystonic. Faʻatasia e le vave faʻalauteleina o le myopia. O le faʻamaʻi e aliali mai e tetee atu i le talaaga o le gasegase lautele o le tino o le tino, o le afaina i le mata e mafai.
    • Maʻisuka E atiina ae i le leai o se togafitiga saʻo mo le maʻisuka. I lenei tulaga, o toto toto e vaapiapi ma, o le mea lea, o le toto e amata ona siitia lemu.
    • Faʻamatalaga. E tupu mai i le talaaga o le faʻaalia o faʻamaʻi eseese ma le i ai o mea faʻaleagaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le tino vascular system. Masalo o se maʻi pipisi faʻasolosolo.
    • Faʻailoga I le tino atoa, ua vaivai o latou leo ​​ma o latou tino, ua afaina ma ua afaina toto. Faatasi ai ma lenei mea, o le vaaia lelei o le vaai ma matala mata.

    O faʻapogai autū o le angolathy retinal e aofia ai:

    • Vaavaaiga vaaia,
    • Faʻagasologa o le faʻasolosolo,
    • Myopia
    • Lulu i le mata
    • Lafoaʻi ma le afaina,
    • Le fiafia o vaʻa toto,
    • Le tuputupu ae o capillaries le lelei.

    Faatasi ai ma microangiopathy, o loo i ai se vevela o puipui o capillaries, o se faasologa o le toto. O le atinaʻeina o le macroangiopathy e faʻatasi ma le faʻaleagaina o vaʻa tetele, o le maʻisuka - e ala i le afaina ma le fusi o latou mucopolysaccharides.

    O le angiopathy ma tagata taʻitoʻatasi e mafua ai ona tupuga e maua e se tagata faʻalogo i le faʻaaogaina o le ophthalmoscopy, faʻapea foʻi ma le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le soifua maloloina lautele o le maʻi.

    A aunoa ma se taimi talafeagai i le angiopathy, e mafai ona faʻamoemoeina se suiga faʻasolosolo toe fetuutuunai, suʻega o le tino, ma le gasegase. O vaʻa o le retina e afaina foi. I le isi itu, latou te matua vaivai ma le maua ai le taʻavale toto. I nisi tulaga, o le le atoatoa o le vaʻai e mafai.

    O faʻalavelave e mafai ona faʻaosofia ai masani leaga leaga, maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi pipisi, gaʻo, maualuga cholesterol.

    O le angiopathy o le Retinal o se mea e le lelei ae mafai ona mataʻutia. I le saʻo lelei o lona fausiaina, o le setete o le retina e mafai ona toe foi i le masani. E na o se tagata poto faapitoa i le faʻalogo e mafai ona faʻatonu se ala.

    E mafai ona afaina le tagata lava ia i le tulaga o le angiopathy, aua o mafuaaga taitasi ua faatonuina ai nisi taualumaga ma vailaʻau.

    Faatasi ai ma le togafitiga o le angiopathy, o loo togafitia se togafitiga o faamai, o lona taunuuga, o le mea lea, e masani lava ona talafeagai le mataituina o isi fomai. E taua le mulimuli i taumafa faʻatatauina i lenei vaitau.

    Pe a togafitia se faʻamaʻi, o le mea muamua e tatau ona toe faʻaauau le tafe toto. Mo lenei mea, i le avea ai o se tulafono, tofia:

    • Pentilin
    • Arbiflex
    • Pentoxifylline
    • Solcoseryl,
    • Fugalaau, ma isi.

    Ole vailaau autu o vailaau e aofia ai vasoconstorors (calcium dobesylate, Parmidin, ma isi), faapea foi ma fualaau faasaina e puipuia ai le talimalo (Aspirin, Ticlodipine, Dipyridamole, ma isi). Afai e talafeagai, o le tofiaina o vitamini C, E, P ma elemene o le vaega B.

    O mata o mata e masani ona faʻaaogaina, e pei o Taufon, Emoksipi, Antotsian malosi.

    I le togafitiga o faʻafitauli o le vateatea, e tatau ona lafoaʻi masani leaga.Afai o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le a tatau ona vavae ese mai le olaga i aso faisoo.

    Afai ua maua e angiopathy se tulaga ua le amanaiaina, e mafai ona manaomia se togafitiga o taotoga. E faia le photocoagulation, lea e taofia ai le taofiofia o le retinal, le faia o mea filogia ma faʻaitiitia le foliga mai o vaʻa le lelei, faʻapea foi ma togafitiga faʻapitoa. O togafitiga o le tino e masani foi ona faaaogaina.

    Ouga mo le faʻatasi i tagata matutua

    O le tauaso o le po - o faʻamaoniga i tagata, faʻapea foʻi togafitiga togafitiga o loʻo faamatalaina iinei.

    O mata o tamaiti e paʻu'ū mo le faʻatasi

    I le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai foi ona faʻatagaina, ae naʻo le faʻatasi ma auala autu o togafitiga ma na o le maeʻa ona faʻatalanoaina fomai.

    Togafitiga ma togafitiga faa-aganuu e masani lava ona faia i le fesoasoani mai o meaʻai: fualaau o paluga o mauga, lau o le fua, fualaau aina ma caraway.

    Aoina o numera 1. E taua le aoina o le selau kalama o le yarrow, chamomile, le oona o St. John, immortelle ma birch buds. O le sauniuni o le fuataga e manaʻomia e fuafua i le fuataga: tasi sipuni sipuni o le aoina o le afa lita o vai inu. A maeʻa le faʻafefeteina mo le luasefulu minute, e tatau ona fufulu ma faʻafefe le paluga i le vai vevela i se aofaiga o le afa lita. O le faletalimalo e faia faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi i le tasi ipu. O le faagasologa o togafitiga e faʻatinoina seia maeʻa ona faʻaaogaina le aoina.

    Aoina o le numera 2. E sefululima kene o le pulu manogi ma le valerian e tatau ona fefiloi ma le limasefulu kalama o yarrow. O le kuata lita o le vai vevela e tatau mo le fausiaina o lua teaseti uma o mea e maua mai ai. E tatau ona teuina le fusi mo le tolu itula, ona vevela ai lea i totonu o se vai taʻele ma faʻamaʻaina. O lenei aofaiga o vailaʻau faʻamalositino e tatau ona tufatufaina i le aso atoa. Togafitiga e faia mo vaiaso e tolu.

    Ina ia puipuia le faʻaalia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona matauina tulafono faʻavae:

    1. Vaʻaia vave togafitiga faʻamaʻi e mafua ai le anginaliti.
    2. Aloese mai le mamafa tele o le tino.
    3. Faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e se fomaʻi maʻi.
    4. Faʻaaofiofia se soifua maloloina ma mulimuli i se meaʻai lelei.
    5. Aloese i masaniga leaga.
    6. I le iai o faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular, mulimuli i tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

    Levigicitin mata e faʻafefe: o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina iinei.

    Vitamini mo mata e faʻaleleia le faʻaaliga

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le faʻamaʻi o le Retinal anginalism, lea e mafai ona aʻafia ai lana togafitiga, e faalagolago i mafuaaga ua iloa. E le fautuaina e faʻatagaina faʻafitauli ma amata le tulaga i ona foliga vaaia, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo ai i le le atoatoa o le vaʻai. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le filifiliga saʻo o togafitiga mo le angiopathy ma le maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e maua se toe foi atoatoa i le tulaga soifua maloloina muamua o le retina ma toe foi i le olaga masani.

    Faitau foi faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi e pei o atrophy ma le peteripia.

    O se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e pei o le angiopathy retinal e leai se tulafono ICD-10. Ma o le uiga o lenei mea e le faapea o lenei togafitiga o totoga o faaaliga vaaia e le talafeagai ai le vavalalata a tagata o le fomaʻi. O a ni faailoga o lenei maʻi, ma pe faʻapefea ona togafitia?

    Manatua. o le ICD-10 o le International (taliaina e WHO mo fomaʻi o faʻavae uma ma atunuʻu) faʻavasegaina o faʻamaʻi i le faʻavasegaga lona sefulu.

    I faʻamatalaga faafomaʻi, o le angiopathy o se vailaʻau faʻavafesa o le mata, faʻaalia i le solia o le leo o le vaini o le vaini ma le capillary bed of fundus. Faʻasaga i tua atu o lenei maʻi, o le faʻaitiitia o le tafe toto ma tulafono faʻapitoa e matauina. O le ICD-10 e leai se faʻavaega ese o lenei tulaga, talu ai o se taunuuga o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga. O le tele o taimi, o le angiopathy e faʻafeagai ma le talaaga o ia faʻamaʻi:

    1. Ole maualuga ole toto.
    2. Faʻaleagaina i vaega o le tino.
    3. Osteochondrosis o le tui vavalo.
    4. O faʻafitauli pipisi o le toto.
    5. O le maʻi suka.
    6. Le faʻaaogaina o le ulaula ma le ava malosi.
    7. Faʻaleagaina o le tino.

    Ma o nei mea na o nisi o mafuaaga talafeagai o le faʻalavelave i le toto totoʻa i le retina. O le lamatiaga o lenei togafitiga o le, e ese mai i le tala o le angiopathy, o maʻi tigaina sili atu, e pei o le retin dystrophy ma / poo le myopia, e ono tupu. E le gata i lea, i le leai o se taimi talafeagai ma le lava togafitiga, o lenei soliga i totonu o le retina taʻavale e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻaaliga.

    O le uiga o le angiopathy, e aofia ai le retinopathy o le maʻisuka, e aafia uma ai mata i le taimi e tasi. O lenei mea e sili ona taua pe a taitaia faʻataʻitaʻiga eseese. Na iloa le angiopathy i le taimi o suʻesuʻega o le vaega tupe i le fomai o le fomai.

    1 Suesuega o le faʻamaʻi ma masani masani masani

    O loʻo i ai se fomaʻi vascular o lenei ituaiga i tagata matutua ma tamaiti. O le mea lea, o le mafuaaga moni o le tupu i se mataupu faapitoa e faigata ona fuafua. Peitai e ui lava i lea, o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi e manatu i ai o le mafuaʻaga autu lea. O le mafuaʻaga autu e mafua ai le angiopathy o le togafitiga lautele o vaʻa o le tino, lea o loʻo i ai le soliga o le fausaga o le puipui vascular, e aofia ai i le vascular bed of the retina.

    E masani ona i ai se faʻaleagaina o vaʻa o le retina i le kuata mulimuli o le maʻitaga poʻo le maeʻa le fanau mai, lea na tupu i le solia. Mo se tamaititi, o le faʻavevesi o le tino e le o se faʻafefe, ae tatau i le tina ona vave amata togafitiga na faʻamatalaina e se fomaʻi.

    O ituaiga o tafe e mafai ona lisiina e pei ona taua i lalo:

    1. 1. O le ita tele o le retina. E amata i le tupuga o le maualuga ma lona alualu i luma. E masani lava, i lalo o le malosi o le maualuga o le mamafa, o le malepelepe o le capillary ma le afaina o le toe afaina. Ae o le vave ona iloa ma le faʻamalo taimi, e le o se mea taufaamatau o le leai o se faʻaaliga.
    2. 2. Vaʻalo. Le natura o le tafe, lea e faafeagai ma le ituaiga muamua, i lalo o le faaitiitia o le mamafa. O le tulaga lamatia o lenei tulaga o loʻo taoto i le taufaʻatau o se thrombus i capillaries ma le faalavelaveina mulimuli ane o le vaa.
    3. 3. O le maʻi suka e taufaamatau ma le faalavelave tele o vaa o le tupe.
    4. 4. O le faʻasalaga faʻasalaga - o lenei tulaga e tupu i se faʻamaʻi pipisi o le vavalo o le tino poʻo le vaʻai ma le faʻateleina o le faʻateleina o le aʻafiaga o le intracranial i tulaga maualuga.
    5. 5. O le faʻasalaga o le autalavou o le ituaiga pito sili ona leaga o le suʻesuʻeina o vailaʻau faʻapitoa o mata. O lenei fomu o loʻo tuʻuina atu i le tasi poʻo le tele o hemorrhages i le tino vitio ma / poo le retina. E masani ona faʻalavelave i faʻamaʻi, glaucoma, poʻo le oʻo lava i le leai o se faʻaaliga.

    O le a le angiosclerosis retinal ma le auala e togafitia ai lenei maʻi?

    2 Faʻailoga ma togafitiga faʻaaogaina

    E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi ma foliga mai o ia faailoilo o le amataga o le atinaʻeina o togafitiga faʻasolosolo faʻataʻi:

    1. 1. Vaʻai matala.
    2. 2. Asterisks ma / poʻo lago i luma o mata.
    3. 3. Paʻa i vae.
    4. 4. Taunuuga masani.
    5. 5. Faʻafeiloaʻi i le urinary system ma le gastrointestinal tract.
    6. 6. Myopia.
    7. 7. O le gasegase tuai.

    Faitau se faatalatalanoaga ma le pule sili o le Rusia Federation >>

    Afai na amata ona maitauina e isi le tele o vaʻa afaina i lau mata, ona faʻaalia ai lea o lenei faailoga, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mata.

    I le avea ai ma togafitiga, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaleleia ai le toto i nai tamai capillaries ma faʻaitiitia ai le toto. E le gata i lea, o se mea maualalo o le gaʻo, gaioiga faʻamalositino i le ea fou, ma meaai maualuga i vitamini e fautuaina.

    Magnetotherapy, acupuncture, togafitiga laser e mafai ona fautuaina.

    Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo ...

    Pe na e mafatia mai LE VAAI I LE LOTO? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai lou manumalo. Ma o le mea moni o loʻo e sailia pea se auala lelei e aumai ai lou loto i mea masani.

    Ona faitau lea o mea na fai mai Elena Malysheva i lana polokalama e uiga i auala masani o le togafitia o le fatu ma le faamamaina o toto.

    Uma o le Chorioretinal (H30)

    O le mumū o le Chorioretinal aofia ai faʻosooso patino:

  • Fuluʻi faʻamaʻi o le chorioretinal (H30.0),
  • Faʻasalalauina le afi mumilalala (H30.1),
  • Taeao i tua (H30.2),
  • Faʻaleagaina o le faʻalaʻolaina o se isi suʻesuʻega (H30.8),
  • Leʻo le faʻamaoniaina o le faʻamaʻi o le chorioretinal (H30.9).

    O faʻamaʻi o le choroid o le mata, ae le o isi mea na faʻavasegaina (H31)

    O lenei vaega o le ICD e aofia ai:

    • Manua o le Chorioretinal (H31.0),
    • E sui suiga i le choroid (H31.1),
    • O gaioiga o le dystrophic i le tagata o le tino o le natura (H31.2),
    • Faʻasalaga o le choroid, otaota i lenei vaega o le mata (H31.3),
    • Puipuiga o le tilotilo (H31.4),
    • O faʻasologa o totoe o le choroid (H31.8),
    • O faʻamaʻi le faʻamaonia o le choroid (H31.9).

    Tatalaina o le Tino ma le Tino (H33)

    O lenei togafitiga e aofia ai:

  • O le taofiofia o le tino, faatasi ai ma le malepe (H33.0),
  • Tagatene o le Retinal, retinoschisis (H33.1),
  • Faʻalavelave faʻataʻitaʻoto o serous (H33.2),
  • Le faʻamavaeina o le Retinal e le o faʻatasi ma le vaʻavaʻa (H33.3),
  • Faʻasalaga masani o le retinal detention (H33.4),
  • O ituaiga o totoe o le vavaeina o le retinal (H33.5).

    Lisi o mataupu:

    • Isi faʻamaʻi faʻamaʻi (H35)
    • O le maʻisuka angiopathy o le retina ma pito i lalo: ICD-10 code, symptoms ma togafitiga
    • O le a lenei mea
    • Short description
    • ICD-10 numera
    • Vitio faʻatalanoa
    • O le a le tulaga lamatia o le retinal angiopathy i le asō ma pe faʻapefea ona togafitia lelei?
    • Faʻamatalaga faʻamaʻi
    • Mafuaaga
    • Faailoga
    • O faʻafitauli faigata
    • Togafitiga
    • Fomaʻi
    • Faiga faʻavae
    • Fofo faʻapitoa
    • Puipuiga
    • Vitio
    • Faaiuga
    • Faailoga le Vaʻai Vaʻaia
    • Faamatalaga ma ituaiga o faʻamaʻi
    • O le a se isi mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o angiopathy ma pe faapefea ona iloa?
    • O le a le mea na vaʻaia e le fomai i le taimi o le suʻesuʻega
    • E faʻapefea ona aumai vaʻa masani?
    • Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - ICD-10 faʻavasegaga (tulafono laiti)
    • Uma o le Chorioretinal (H30)
    • O faʻamaʻi o le choroid o le mata, ae le o isi mea na faʻavasegaina (H31)
    • Suʻega a le choriotinal secondary (H32)
    • Tatalaina o le Tino ma le Tino (H33)
    • Faʻaauau o le vasculature faʻataʻi (H34)
    • Isi maʻi o le retina (H35)
    • O le faʻamaʻi o le tataʻi mai o le ulumatua (H36)
    • E uiga i la tatou nofoaga tutotonu
    • Fai se tofiga i le taimi nei!
    • Ophthalmologist consultation i luga o le saite
    • Vitio vitio
    • Faailoga
    • Faʻailoga
    • Maʻi
    • Togafitiga
    • O matou fesootaiga
    • Faʻaʻamuʻi faʻamaʻi tigaina: ICD-10 numera, togafitiga, ituaiga
    • O le a lenei mea
    • ICD-10 numera
    • Retinal Angiopathy i se Tamaitiiti
    • Faailoga
    • Togafitiga
    • Pe e iai le ICD code 10 o le retinal angiopathy?
    • Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.
    • O le a le angiopathy o le retinal, ma o le a le numera o le faʻamaʻi mo le 10 microbes,
    • ICD-10 numera
    • Faʻatonu ma faʻavasegaina
    • Faamatalaga o uiga
    • Faʻailoga
    • Togafitiga
    • Le vasega ma togafitiga o fafine maʻitaga

    Macular Angioid Stripes

    Fualaau (degenerative) fua

    Senile macular degeneration (atrophic) (exudative)

    Afai e tatau ai, faailoa mai le fualaau faasaina na mafua ai le leona, faʻaaoga se faʻaopoopoga faaopoopo o mafuaʻaga i fafo (vasega XX).

    • BDU
    • agavaʻa
    • microcystic
    • pali
    • e foliga mai o se maa maʻaleʻale o foliga vaaia
    • faʻapitoa

    E le aofia ai: faʻatasi ai ma le faʻailoga o le tapuni (H33.3)

    • retinal (albipunctate) (pigmented) (yolk-pei)
    • faʻapitoa
    • vitoretinal

    Tutotonu o le chorioretinopathy

    Faʻaaogaina o le epithelium o le pigmenti

    I Rusia, o le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le 10th revision (ICD-10) na faʻaaogaina e avea ma faʻamaumauga faʻasalalau taʻitasi mo le amanaia o le maʻi, mafuaʻaga o talosaga a le lautele i nofoaga tau fomaʻi o matagaluega uma, ma mafuaʻaga o le oti.

    ICD-10 na faʻaofiina i le faiga o le soifua maloloina i le Russian Russian Federation i le 1999 e ala i le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia o le 05.27.97. Nu. 170

    O le lolomiina o le fou fou (ICD-11) ua fuafuaina e WHO ile 2017 2018.

    Faʻatasi ma suiga ma faʻaopoopoga o le WHO.

    O le angiopathy o le solia lea o le lelei o vaa o le mata, lea e iloa ai o ia lava o se tulaga o le leaga o le leo o vaa o le retina ma le capillary bed of the fundus.

    Ona o lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto i le totoga o le okeni ma le popole. E foliga mai o se mea faʻapitoa e faʻapea, o se maʻi lamatia ma ogaoga e leai se ICD-10 numera.

    Ae e le o lona uiga o le saogalemu o le maʻi. O ia, e pei o faʻamaʻi faapena, e manaʻomia le vaʻaia mai tagata o le fomaʻi. O lenei tusiga o loʻo maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻi o le maʻisuka, e tusa ai ma le ICD-10.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le maʻi tigaina o le Retinal angles, ae na o se faʻaaliga o nisi o maʻi e aʻafia ai toto toto o le tino o le tagata. O le tulaga e aliali mai i se suiga faʻaleagaina i toto toto ona o le solia tele o le tulafono faatonutonu.

    Retinal Angiopathy

    O le mea e lelei ai, e lava le taulai atu i le faʻamaʻi, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga mo le tino atoa. O le sili ona matautia o latou o le leai o se vaaiga. O lenei faʻamaʻi masani e maua e le gata i pepe, ae faʻapea foi i tagata ua matutua atu.

    E masani ona aliali mai i alii ma tamaitai ua silia ma le 30 tausaga. O loʻo i ai se faʻavasegaina o faʻamaʻi e aafia ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina.

    Faʻalagolago i latou, o le retinal angiopathy e mafai ona avea ma ituaiga nei:

    1. maʻisuka. I lenei tulaga, o le faaleagaina o le toto e mafua ona o le le amanaiaina o ituaiga uma o le maʻisuka. I lenei tulaga, o mea leaga ua matauina e le gata i mata o mata, ae faapena foi i totonu o toto o le tino atoa. O lenei mea matautia e mafua ai le tele o le paʻu o le toto, faapea ai ma le pipiiina o arteries, veins ma capillaries. O se taunuuga, o le meaʻai o mata e mamafa, ma o le galuega vaaia e faasolosolo malie ona faʻaititia,
    2. vavalo. O le maualalo o le toto maualuga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaititia i le leo o tamai toto toto o mata. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o lo latou toto ma le faʻaitiitia o le toto. O le toto e ono foliga mai i se taimi mulimuli ane. Faatasi ai ma lenei ituaiga faamaʻi, e lagona ai e se tagata se malosi malosi i totonu o vaa o mata,
    3. hypertonic. Afai e maualuga le maualuga o le maʻi, o le maʻi o loʻo fesiligia e masani lava ona tupu. E faʻaalia mai i le ituaiga o le faʻalauteleina ma le faʻalauteleina o veins, faʻafefeteina faʻafuaseʻi i le ogatotonu o le mata ma le faʻalavelave o lona fausaga. Faatasi ai ma le togafitiga manuia o le maualuga o le toto, o le angiopathy o le retina o mata uma o le a alu ese na o ia,
    4. faʻaleagaina. O lenei ituaiga o le maʻi e mafai ona tupu i le i ai o ni manuaga ogaoga o le vavae, manua o le faiʻai ma le faʻamalosi o le sternum. O le atinaʻeina o le angiopathy atonu e mafua mai i le faʻalavelaveina o lapisi tetele ma toto laiti i le itu o le tuilaʻau. O le isi mafuaaga mo lenei mea matautia o se osofaʻiga malosi i le mamafa i totonu o le ulupoo,
    5. talavou. O lenei vāega e manatu e sili ona matautia ma e le manaʻomia, talu ai e le o iloa le mafuaʻaga o lona tupu. O faʻamaoniga sili ona taatele o le mea matautia o mea nei: o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le toto, faʻapea foi ma le faʻavavega o taimi, i le retina ma le vitreous. O le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi i luga o le retina e le faʻatea. O nei lapataiga lapatai o le faamaʻi e masani lava ona taitai atu ai i le faaleagaina, glaucoma, taofiofia o le taoto, ma le tauaso.

    Faʻaauau o le vasculature faʻataʻi (H34)

    O le faʻatagaina o le vaʻaia o vaʻalele e mafai ona avea ma ituaiga o mea nei:

  • Faʻasalaga o le faʻasolosolo i tua o le tino (H34.0),
  • O le tuuga o le tuatotonu o le ulutala tutotonu (H34.1),
  • Sogasoga o isi tala faʻamaufaʻailoga (H34.2),
  • Isi ituaiga o occinal vascular occlusion (H34.8),
  • Eseesega le faʻamatalaina o le faʻasologa o vascular vascular (H34.9).

    ICD 10. VAEGA IX. Faiga faʻavae o le tino (I00-I99)

    Faʻasalaga: tulaga taʻitasi e tulaʻi mai i le vaitaimi faʻaletonu (P00P96 )

    nisi o faamai pipisi ma faamai (A00B99 )

    faʻafitauli o le maʻitaga, fanau ma le taimi o le vaʻalele (O00O99 )

    malformations faʻaleagaina, faʻaleagaina ma faʻalavelave faʻaleagaga chromosomal (Q00Q99 )

    faʻamaʻi o le endocrine, faʻafitauli o mea taumafa ma faʻafitauli o le tino (E00E90 )

    faailoga, faailoilo ma mea faʻalavelave faʻaalia ma

    O lenei vasega o loʻo i ai poloka nei:

    I00I02 Ose fiva rheumatic

    I05I99 Faʻailoga ogaoga o le fatu rheumatic

    I10I15 O faamai e maua i le toto maualuga

    I20I25 Maʻi maʻi fatu lilo

    I26I28 O le fatu o le pulmonary ma le taamilosaga o le toto

    I60I69 Cerebrovascular mala

    I70I79 O faʻamaʻi pipisi, arterioles ma capillaries

    I80I89 O faʻamaʻi o veins, vaʻa lymphatic ma le lymph, e le o isi mea na faʻavasegaina

    I52 O isi fatu i le faʻamaʻi pipisi i isi nofoaga

    I68 O faʻamaʻi vascular vasions i faʻamaʻi pipisi i isi nofoaga

    I79 Liona o le aisa, arterioles ma capillaries i faʻamaʻi faʻapitoa i isi nofoaga

    I01 Rheumatic fiva e aofia ai le fatu

    E le aofia ai: faʻamaʻi fatu faʻamaʻi o fatuga o le rumati (I05I99 ) e aunoa ma le atinaʻe tutusa o se gasegase gasegase faagasolo poʻo le leai foi o ni mea faʻapitoa o le faʻafouina poʻo le toe foʻi mai o lenei faagasologa Afai ei ai masalosaloga e uiga i le gaioiga o le gasegase i le taimi o le maliu, e tatau i le tasi ona liliu i fautuaga ma tulafono mo le faʻasologaina o le olaga faitino ua faʻaalia i le t 2.

    I01.0 O le rheumatic pericarditis

    Soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le pepa I00. i faʻatasi ma le pericarditis

    E le aofia ai: pericarditis, e leʻo taʻua o le rateumatic (I30. -)

    I01.1 Lapatitis rheumatic endocarditis

    Soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le pepa I00. faʻatasi ma le endocarditis poʻo le valvulitis

    Manatu rheumatic valvulitis

    I01.2 Mototoma myocarditis

    Soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le pepa I00. faʻatasi ma le myocarditis

    I01.8 Isi maʻi o le fatu rūmatika

    Soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le pepa I00. i faʻatasi ai ma isi poʻo le tele o ituaiga o aiaiga

    aofia ai le fatu. Lapatitis rheumatic pancreatite

    I01.9 Leʻo le faʻamaʻiina o le fatu fatu rheumatic fatu

    Soo se tuutuuga e fesootaʻi ma le pepa I00. i le faʻatasi ai ma se faʻamatalaga e le mafaamatalaina o le faaleagaina o le fatu

    gasegase rheumatic acute

    malosi gasegase po o le fatu

    I05 Rheumatic faamai o le valve mitral

    E aofia ai: tuutuuga ua faʻavasegaina i vaega I05.0

    ma I05.2I05.9. faamaoti pe leai foi e pei o le rūmati

    Faʻasalaga: mataupu ua faʻamaonia e pei o le non-rateumatic (I34. -)

    I05.0 Mitral stenosis. Mitral valve constriction (rheumatic)

    I05.1 Rheumatic mitral regurgitation

    faʻaleagaga galue

    faʻatonutonuga

    I05.2 Mitral stenosis ma le le atoatoa. Mitral stenosis ma le le atoatoa o le tino poʻo le faʻatonutonuina

    I07 Malosiaga Rheumatic o le valve tricuspid

    E aofia ai: mataupu na faʻamaonia pe leai foi

    Faʻasalaga: mataupu ua faʻamaonia e pei o le non-rateumatic (I36. -)

    I07.0 Tricuspid stenosis. Tricuspid (valve) stenosis (rheumatic)

    I07.1 Tricuspid le atoatoa. Tricuspid (valve) le atoatoa (rheumatic)

    I07.9 Tricuspid valve maʻi, e le o taʻua. Faʻaleagaina o le galuega a le valve tricuspid NOS

    I08 Faʻaleagaina i nisi o vaʻai

    E aofia ai: mataupu na faʻamaonia pe leai foi e pei o le rūmati

    Faʻatasi: endocarditis, valve e le o taʻua (I38 )

    maʻi faʻamaʻaloga rheumatic, valve

    e le o faʻamaonia (I09.1 )

    I08.0 O le tuʻufaʻatasia o le vaʻai ma le vaʻavaʻa

    Faʻaleagaina o vailaʻau ma vailaau vavalalata, tusa lava poʻo le faʻamaonia e pei o le rūmati

    I88.8 Isi vailaʻau valve faʻamaʻi

    I le faʻamaʻi fatu ogaoga fatu faʻamaʻi fatu fatu ma le faʻaleagaina o le fatu

    E aofia ai: soʻo se tulaga e faʻaalia i ulutala I50. —. I51.4I51.9. mafua mai i le maualuga o le toto

    I11.0 Ole maualuga ole gasegase maualuga ma le sili ona afaina ole fatu ma (cardiac cardiac)

    le atoatoa. O le gasegase maualuga o le fatu o le fatu

    I.9.9 Ole faʻamaualuga faʻamaʻi ma le sili ona afaina o le fatu e aunoa ma le (cardiac)

    le atoatoa. Maʻi fatu fatu faʻapitoa NOS

    I12 Faʻalavelave faʻamaʻi maualuga ma faʻatoʻilaloina fatugao fatuga

    E aofia ai: soʻo se tulaga e faʻaalia i ulutala N18. —. N19. poʻo N26. - i le faʻatasi ai ma soʻo se tulaga,

    faamaoti i le ulutala I10

    arteriosclerotic nephritis (faʻasolosolo)

    Faʻesea: maualuga maualuga maualuga (I15. -)

    I12.0 Ole maualuga o le maualuga o le maualuga o le tino ma le sili atu o le faaletonu o le tino ma le le atoatoa

    Faʻailoga faʻapitoa o le tino

    I12.9 Maualuga maualuga faʻamaʻi faʻasalaga ma faʻatoʻilaloina fatuga o fatugao e aunoa ma le faʻailogaina o le tino

    Igoa o le maualuga o le toto maualuga NOS

    I13 O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le sili ona faaleagaina i le loto ma fatuga

    E aofia ai: soʻo se tuutuuga o loʻo faʻaalia i le vaega I11. -. i faʻatasi ma soʻo se tuutuuga ua faʻamaonia i totonu o le pepa I12. faʻamaʻi:

    fatu faʻapitoa

    cardiovascular renal

    I13.0 O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le fatu ma gaʻo ma le fatu fatu

    I13.1 Ole maualuga o le maualuga o le maualuga o le tino ma le sili atu o le faaletonu o le tino ma le le atoatoa

    I13.2 O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le fatu ma gaʻo ma le fatu fatu

    le atoatoa ma le le atoatoa

    I13.9 O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le fatu ma fatuga fatu, e le o taʻua

    Maʻi faʻamaʻi maʻi o le pito i lalo (ICD-10 code: E10.5, E11.5)

    Faʻaleagaina le diabetogenic i vaʻa laiti (microangiopathy) poʻo puipui o le faʻaloʻo (macroangiopathy). O le puleaina o le inisalini i le maʻisuka, lea e faʻateleina ai le ola o tagata gasegase, e ui i lea e le taofia le atinaʻeina o micro-and angiopathies, i le 70-80% o mataupu mafuaʻaga o le le atoatoa ma le maliu o tagata gasegase.

    I le togafitiga faafomaʻi, angiopathies o vaʻaiga o fatuga (nephroangiopathy) ma mata (angiopathy o vaʻa o le retina) e masani ona faamaumauina, ae peitai, e tatau ona iloa o angiopathy e faʻapitoa.

    O le togafitiga o microangiopathies ma togafitiga o le laser o le faamoemoe autu lea i le toe faʻafoʻisia o le tulivae o le endothelial, faʻaitiitia le faʻasolosolo o le rheological, faʻaleleia le tulaga ma le fua o le toto coagulation ma le faʻaogaina o le tino, toefuataiina o le microcirculation, toe faʻafoisia le metabolism ma le oxygenation o siama ola.

    O le togafitiga o togafitiga e aofia ai le vevela o le toto i totonu o le folasia o le fossa, faapea foi ma le suʻesuʻeina o vaa e maua ai le afaina o le afaina, o le aafiaga i fusi o le nevasvascular projecting in the femoral triangle and popliteal fossa ("windows vascular"). Mataʻituina le aoga o togafitiga e faia i le auala o le vevela mataʻu o vaega vaʻaia o pito i lalo - i meafaigaluega poʻo le faʻalauiloaina. A o faʻaleleia le toto o le homodynamics, o le faʻaitiitia o le faʻamaʻiina o le tino (s) o loʻo faia e tusa ai ma se metotia faʻavasega. Le saoasaoa o le faagaoioia o le eletise ao faagasolo le faatinoina o le aafiaga o le numera: 0.5-1.0 cm / sec.

    Taimi masani o le faʻafefe o togafitiga o togafitiga i le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka

    O le pathogenesis ole retinopathy o le maʻisuka e faigata tele. O le taʻiala o le faʻafitauli o le microcirculation e fesoʻotaʻi ma le faʻavaeina o le faʻavae o le vaʻaina ma le faʻaaogaina o le maʻisuka.

    I le 1992, Kohner E. ma Porta M.Ole tuʻufaʻatasia ole WHO o le retinopathy o le maʻisuka, lea e taliaina lautele i le taimi nei:

    Faʻafitauli e le faʻaolaina (o le retinopathy o le maʻisuka I) - e iloa ai le i ai i le retina o mata o suiga faʻapitoa i foliga o microaneurysms, hemorrhages (i foliga o ni togitogi laiti po o ni vaega o foliga lapopoa (o loʻo i ai foi i lalo), pogisa i lanu, maua i le ogatotonu o le tupe poʻo le tele o veins i loloto. uluaʻi faʻamau), fofo faʻapitoa (faʻapipiʻi i le ogatotonu o le tupe, samasama poʻo le paʻepaʻe ma ni laina manino poʻo vaʻavaʻa) ma le edema o le retina. O le tusitala o le Retinal edema i le ogatotonu (macular) poʻo le tele o vaʻa tele o se elemene taua o le leʻo faʻateleina o le maʻisuka retinopathy.

    O vaega muamua o le liona e faʻaalia i le leai o ni faailoga o mata (faʻaitiitia le tino vaaia, tiga, ma isi). O le leiloa po o le faaitiitia o le gaioiga vaaia o se faailoga tuai lea e faailoa mai ai se faagasologa mamao, ma le le mafai ona suia (aua le faatalale i le suesuega o le ophthalmological i aso nei).

    arterioles - lipogaline arteriosclerosis ("plasma vasculosis"), o le pito sili ona afaina o le pito i lalo ole laulau ma capillaries i le pito i tua ole vaega,

    E le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga, o tagata e maua i le maʻisuka e suʻeina se suʻesuʻega o le ophthalmology, e aofia ai le fesiligia, fuaina o le mea faitino ma le ophthalmoscopy (ina ua uma le faʻaaogaina o le tamaititi) ina ia iloa ai le faʻaaogaina o vailaau, vailaau oona, microaneurysms ma le faateleina o vaʻa fou. Ma le mea lelei, o le suʻega e faia e se tagata fomaʻi e iai le poto masani ile falemaʻi ile maʻisuka.

  • I le laasaga, o le retinopathy o le maʻisuka (le retinopathy e le o le tele), e masani ona fai ma faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga. E tatau i le fomaʻi ona siaki pe faapefea ona pulea e le tagata maʻi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • I le retinopathy o le maʻisuka o le II poʻo le III (faʻamuamua ma le faʻasolosolo o le retinopathy, mulimuli ane), o le faʻataʻitaʻiina o le laser o loʻo faʻaalia.

    O se suesuega lata mai talu ai nei na suʻesuʻeina ai le faʻaaogaina o le rendering-angiotensin receptor blocker (PAC) o candesartan mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina o candresartan e leʻi faʻaitiitia ai le alualu i luma o le retinopathy. I le taimi o le suʻesuʻega, sa i ai se uiga o le faʻaitiitia o le malosi o le retinopathy. I se suʻesuʻega laʻitiiti o le RASS, na faʻaalia ai o le atinaʻeina o le retinopathy i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻagesegese lava i le poloka o le ASS ma le losartan ma se inhibitor enzyme enzyme converging enalapril. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le poloka ASD e mafai ona talafeagai i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le retinopathy, ae le o le maʻisuka ituaiga 2.

    Naʻo le pau le mea moni e puipuia ai le retinopathy o le maʻisuka o le faavae lea mo togafitiga o ona vaega uma o le taui sili lea mo le maʻisuka (hemoglobin glyp HbA1C Diagnic angiopathy o le retina ma pito pito i lalo: ICD-10 code, symptoms and methods of treatment

    O le angiopathy o le solia lea o le lelei o vaa o le mata, lea e iloa ai o ia lava o se tulaga o le leaga o le leo o vaa o le retina ma le capillary bed of the fundus.

    Ona o lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto i le totoga o le okeni ma le popole. E foliga mai o se mea faʻapitoa e faʻapea, o se maʻi lamatia ma ogaoga e leai se ICD-10 numera.

    Ae e le o lona uiga o le saogalemu o le maʻi. O ia, e pei o faʻamaʻi faapena, e manaʻomia le vaʻaia mai tagata o le fomaʻi. O lenei tusiga o loʻo maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻi o le maʻisuka, e tusa ai ma le ICD-10.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le maʻi tigaina o le Retinal angles, ae na o se faʻaaliga o nisi o maʻi e aʻafia ai toto toto o le tino o le tagata. O le tulaga e aliali mai i se suiga faʻaleagaina i toto toto ona o le solia tele o le tulafono faatonutonu.

    Retinal Angiopathy

    O le mea e lelei ai, e lava le taulai atu i le faʻamaʻi, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga mo le tino atoa. O le sili ona matautia o latou o le leai o se vaaiga. O lenei faʻamaʻi masani e maua e le gata i pepe, ae faʻapea foi i tagata ua matutua atu.

    E masani ona aliali mai i alii ma tamaitai ua silia ma le 30 tausaga. O loʻo i ai se faʻavasegaina o faʻamaʻi e aafia ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina.

    Faʻalagolago i latou, o le retinal angiopathy e mafai ona avea ma ituaiga nei:

    O le hyperglycemia umi lava. E i ai se manatu i le taua o le vaega o le puipuia i le amataga o le retinopathy.

    I le maʻisuka, o le toto puipuia o le toto, o le a taofia ai le ulu mai o meaola lapopoa mai toto toto i totonu o le tino, e sili atu ona pala, lea e tau atu i mea e le o manaomia i totonu o le retina.

    O se tasi o faasologa ua matauina i le atinaʻeina o faailoga: vasodilation> faateleina le toto • faʻamaunuʻu endothelial> faʻataʻapeʻalo capillaries> faʻateleina le faʻamalosia> faʻasologa o shunts ma microaneurysms> neovascularization> hemorrhages> degeneration ma le faʻasolosolo.

  • Lafoaʻi muamua o le retinopathy (diatinic retinopathy II) - e mafua mai i le i ai o ni faʻalavelave tuga (faʻamalosi, faʻamaonia, le i ai o le faʻaoʻo, masalomia ma / poʻo le faʻaalia o fesuiaiga i le caliber o toto toto), o le tele o vailaau faʻamalosi ma le "cotton", inisalinal microomcular anomalies (IRMA),
  • Suʻega faʻasolosolo (retinopathy i le maʻisuka III) - o loʻo faamatalaina e le neovascularization o le optic disks ma / poʻo isi vaega o le retina, vitorous hemorrhages, o le faʻavaeina o mea filafiti i le vaega o ulutala papaʻi. O vaʻa fou ua fausia e matua manifinifi ma e afaina - e masani lava ona tupu mai le afaina o le eleele, e mafua ai ona taofia le taofiofi. O vaʻa fou na fausia o le iris o le mata (rubeosis) e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le lua (rubeous) glaucoma.

    O le mafuaʻaga autu o le gau o le vaʻai o le retinopathy o le maʻisuka, o le tele o ona faʻaaliga e iloa i le 80-90% o tagata gasegase. E tusa ma le 55.2% o tagata mamaʻi (Vaega I - 17.6%, Vaega II - 28.1%, tulaga III - 9). E tusa ma le 55.6% o tagata na aafia i le maʻisuka. , 5%). O le toesea o le vaʻaiga i tagata uma sa suesueina e tusa ma le 2%.

    Retinopathy - faʻaleagaina ipu o le retina. O le "autu" autu mo suiga o le faʻatulagaga i le retina:

  • veins - faʻalautele ma faʻaleagaina,
  • capillaries - faʻalauteleina, faʻalauteleina o le gaogao, faʻalavelave faʻapitonuʻu o capillaries, mafuaʻaga o le edema, perteapillary edema, faʻamaualuga o paʻu o loʻo i totonu o le puipui, faʻamafanafanaina o le pito i lalo o le paʻu, o le faʻaogaina o microaneurysms, hemorrhages, shunts, neovascularization,
  • o le fulafula o paʻu o le filo, o mea e iloagofie e pei o lanu paʻepaʻe ma mea e pei o le ao, faʻamatalaga faʻapitoa, edema o le optic disc, atrophy ma le vavaeina o le retina.

    O le togafitiga o le retinopathy o le maʻisuka e faigata tele, na faia e se endocrinologist ma se tagata fomai maʻi. E talitutusa foi le taua o le lelei o taumafa ma togafitiga insulin. E taua tele le faʻaitiitia o gaʻo i le taumafataga, suia le gaʻo manu ma le gaʻo fualaʻau, e le aofia ai gaʻo gaʻo (sugar, sweets, preserves), ma faʻaaogaina ai oloa e maua ai lipotropic (kusi, iʻa, oatmeal), fualaau 'aina (sei vagana ai pateta). O le togafitiga o vitamini e taua tele, aemaise vaega B (B1, B2, B6, B12, B15) i totonu ma matua. Vitamin C, P, E i ai se puipuiga i luga o le puipui vascular (3-4 taimi i le tausaga, 1 masina vasega). E aofia i le angioprotectors le anginin (prodectin), le metone, le doxium. O fualaau faasaina ua ave e pei ona faatonuina e le fomai.

    I tulaga maualuluga ma le tuufaatasiga o le maʻisuka faafomai i le maualuga, o le atherosclerosis e matuia tele.

    I le atinaʻe ma le alualu i luma o le retinopathy mo ituaiga uma o le maʻisuka, o se matafaioi taua e tuʻuina atu i le maualuga o taui mo le faʻamaʻi. O le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga ma le nephropathy o le maʻisuka, e masani ona tuʻufaʻatasia ma le retinopathy, faʻaleagaina le ala o le retinopathy i le maʻisuka. Atherosclerosis e sili atu le alualu i luma i tagata e maua i le maʻisuka o se talavou ma sili atu ona ogaoga - ona o le i ai o microangiopathy, ua faaitiitia le avanoa e fausia ai le faʻamalama. Mo le faʻamoemoe o suʻesuʻega taimi, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina e se fomaʻi e le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga ma pe a tulaʻi mai faitioga talafeagai.

    Ina ia puipuia vevela ogaoga o mata, e tatau ona vave iloa - o tagata talavou e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina e se tagata fomaʻi ile 1 taimi i le 6 masina. E tatau lava ona taulai atu i le mata o tagata mamaʻi ma le maʻisuka mo se taimi umi - faatasi ai ma le faateleina o le umi o le maʻisuka, o le tele o taimi e iloa ai le retinopathy o le maʻisuka e faateleina.

    maʻisuka faʻamalosi i tamaiti Faʻasalaga togafitiga: Faʻailoga

    maʻisuka faʻasolosolo Suʻe foi inisalini Tagai foi

    Ituaiga o le Retinal Angiopathy

    1. O le faʻasalaga faʻaleagaina o se taunuuga o le maualuga o le maualuga o le tagata. O lenei ituaiga o faamaʻi, o le vavalalata o laupega i totonu o le tupe, o vela vaevaeina (o la latou fua faatatau masani 2: 3 e oo i le 1: 2 ma le 1: 4 ua solia), o le afaina i le itu o vaega o le mata, ma le susuluina o le auala matautia. Afai e le amanaia le tulaga o le agiopathy o lenei ituaiga, ona suia ai lea o tisipenipili o le reminal. I le tulaga o le faʻamamaina o le maualuga o le toto maualuga, o le tino o le maʻi na toe maua ai se foliga vaaia lelei, pe afai ei ai se tulaga muamua.

    2. O le maʻi o le maʻisuka o mata e tupu i le leai o togafitiga talafeagai mo le maʻisuka. E lua ituaiga: microangiopathy ma macroangiopathy. Microangiopathy - felafolafoaʻi o puipui o capillaries, e oʻo atu ai i le afaina i totonu o vavalalata e lata ane, faʻapea foʻi ma le solia o le toto toto. Faatasi ai ma le macroangiopathy, ua afaina ai vaa tetele. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka, o loʻo faʻafefeteina i lalo le paʻu o lalo, o loʻo faʻasalaina e mucopolysaccharides puipui o toto toto, lea e oʻo atu ai i le vavalalata o vavalalata i totonu o latou, lea e mafua mai i lo latou faʻaogaina atoa. O suiga faʻaleagaina e faʻaleagaina ai le toto totoga, lea e ono mafua ai le hypoxia o le tino (le lava o le okesene). I tulaga maualuluga, o le tele o otaota o loʻo mataituina, e mafua ai ona paʻu tele i le faʻaaliga.

    3. Hypotonic angiopathy - o se faʻalautelega faʻalauteleina o arteries, pulsation o veins. Vaʻa vaʻavaʻa vaa.

    4. O le angiopathy o le retinatic o le retina e mafai ona tupu i le faafuasei o le faamalosi o le pusa po o manuaga o le tui vavalo, faiʻai. E afua ona o le tigaina o le tino i totonu o le tui vavalaʻau, faʻateleina le mamafa o le tui, ma isi.

    Faʻamatalaga ma le togafitiga o le faʻasalaga faʻapitoa o le tino

    Faʻailoa ma faʻamaonia togafitiga mo le anginal o le epinalia e tatau ona i ai se tagata poto faapitoa.

    I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni vailaʻau e faʻaleleia atili ai le toto i totonu o vaʻa mata: Emoxipin, Trental, Solcoseryl, Mildronate, ma isi.

    I le togafitiga o le maʻi o le maʻisuka, e faaopoopo atu i vailaau, e faatonuina e le fomaʻi le tagata maʻi e mulimuli i se meaai faapitoa, lea e le aofia ai meaʻai uma e maua mai i meaʻai. O tagata maʻi faʻatasi ma lenei suʻesuʻega ua fautuaina le faʻatinoina o le tino, lea e fesoasoani i le taumafaina o le suka e maso ma faʻaleleia le faʻatinoina o le cardiovascular system.

    I le togafitiga o le angiopathy o le hypertensive, o se matafaioi taua e faia i le faʻasaʻoina o le toto, faʻaitiitia le cholesterol. Togafitiga e masani lava ona faia e le fomaʻi poʻo le cardiologist.

    E mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma le angiopathy e faʻaaoga ai togafitiga o le physiotherapeutics (faʻamalosi le laser, acupuncture, magnetotherapy).

    O le togafitiga o le anginal dialine e manaʻomia ai le lafoaia o amio leaga, o se uiga tauagafau i lou soifua maloloina. O le faʻasalaga faʻapitoa i mata uma o se maʻi e tatau ona togafitia i le taimi lava lena. E le mafai ona e faia se mea - o le angiopathy o le retinal e mafai ona taʻitaʻia ai le atrophy, le atoatoa poʻo se vaega o le leiloloa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le na o fomai, ae o tagata tomai faapitoa foi e iai se sao taua i le togafitiga. Togafitiga o le faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i ni taunuuga lelei i le togafitiga o le anginal o le retinal.

    E mafai ona fautuaina e le fomaʻi maʻi le sauniuniga ole gasegase i le ituaiga o mataua, mata o vitamini i foliga o laupepa e faʻaleleia atili ai le microcirculation i totonu o mata o le mata ma faʻasaʻo le vaaiga a le tagata maʻi, faʻapitoa foi i le physiotherapeutic effect.

    I le tautalagia e uiga i le faʻaaogaina o vitamini, e taua le matauina o le matua, o le tino o le lutein ma le zeaxanthin, lea e talafeagai mo le ola maloloina o le tino ma le vaaia o le tino, ua faaitiitia. O nei mea e le o gaosia i totonu o le inumaga, o lea la e tatau ona toe faʻaleleia o latou mea. Pe a iloa le angiopathy o le retinal ma faasea o le alualu i luma alualu i luma o le vaʻai, e sili atu i le 45 tausaga le matutua e tatau ona mulimuli i se taumafataga. I le faaopoopo atu i le zeaxanthin ma le lutein, o le meaai e tatau ona aofia ai vitamini C, tocopherol, seleni ma le zinc, lea e faafaileleina, toe faʻaleleia ma puipui ai vaʻa o mata. I le faaopoopo atu i le mulimuli i se taumafataga, e taofia ai le atinaʻeina o suiga o tausaga i le retina, e tatau ona faia faapitoa multivitamins. Mo le faʻataʻitaʻiga, o le Okuwait Lutein Forte vitamin ma le mineral complex with lutein ma le zeaxanthin e puipuia ai mata mai aafiaga le lelei o le la, vitamini C, E, zinc ma selenium. E faʻamaonia o lea ituaiga mea e taofia ai le atinaʻeina o suiga o le matutua i le mata o le mata, ma e oo lava i tagata matutua e mafai ona fiafia i se vaaiga mamao.

    O se tasi o masini e sili ona aoga o le physiotherapeutic masini e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga i le fale e faʻaleleia atili ai le vaai ma foliga o le Sidorenko's Glasses, lea e tuʻufaʻatasia ai le pneumomassage, phonophoresis, infrasound ma le lanu. O nei mea uma e mafai ai e oe ona ausia taunuuga maualuga i se taimi puupuu. O lenei masini e faʻaalia i se tau taugofie, suʻesuʻega e faamaonia ai lona aoga ma le saogalemu.

    Short description

    O faʻamatalaga sili ona mataʻutia o le angiopathy, i luma o lea mea e tatau ona e asiasi atu i se tagata poto faapitoa:

    • faanenefu vaaiga
    • susulu fetu po o lago i luma o ou mata,
    • tiga i pito pito i lalo,
    • taimi masani masani
    • le alualu i luma o le myopia,
    • gasegase mai le polokalama urinary,
    • gasegase ma le toto,
    • retinal dystrophy.

    Faatasi ai ma mafuaaga o le angiopathy o mea nei:

    • ogaoga manua i le tui vavae,
    • solia le faamaoni o le ulu i le ua,
    • o le i ai o le mamafa o le intracranial,
    • fomaʻi osteochondrosis,
    • o le i ai o masani leaga, e pei o le ulaula,
    • ituaiga uma o faamai toto
    • matua
    • tulaga leaga o galuega
    • oona o le tino ma vailaau oona eseese,
    • vailaau vaaia o tulafono faatonutonu popole, lea e nafa ma le leo o puipui o le toto toto,
    • maualuga le toto maualuga
    • tulaga faʻavae taʻitasi o puipui o vaʻa toto.

    O lenei maʻi e lua ona tino autu: e le o faʻateleina ma faʻateleina. I le tulaga muamua, o le toto e salalau i luga o capillaries e faʻavaivaia pe taofia atoa.

    Mai ipu faaleagaina, suavai, proteins ma gaʻo ulufale mai i mea o loʻo siomia ai, lea e faʻaosofia ai se faʻaleagaga iloga. I se taimi mulimuli ane, o le fulafula o le lipic disks e le maalofia, lea e mulimuli ane mafai ona mafua ai le leiloa o le mafai ona vaai.

    I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, o vaʻa toto vaivai fou o loʻo i luga o le pito o le retina.

    Ona o le maualuga o lo latou le mautonu, i le tulaga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e aliali mai i le pito i lalo o le mata, mea laiti e mafai ona oʻo atu ai i se gaioiga faʻaogaina i masini o loʻo siomia ai. E masani ona fai sikeri.

    O le mea mulimuli o lenei tulaga o le vavaeeseina o le retina - o lenei mea matautia ua manatu o le sili ona faigata o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma isi mea, o le faʻafano faʻafuaseʻi o le tui i totonu o le siosiomaga o le mata e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave matuia i le faʻaaliga. E toʻaitiiti e malamalama i le matuia o lenei tulaga faʻaleaga.

    O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia aʻafiaga le talafeagai e pei o le:

    • faʻaleagaina atoatoa le nerve optic,
    • vavalalata o fanua o faaaliga vaaia,
    • tauaso.

    O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata uma o loʻo mafatia i le taofiofia o le taʻavale ma faʻaleagaina le gasegase o le carbohydrate e asiasi i le ofisa o le ophthalmologist i taimi taʻitasi ma mulimuli i ana fautuaga uma. O lenei mea o le a fesoasoani e tausia le soifua maloloina lelei.

    ICD-10 numera

    Muamua, e tatau ona manatuaina o le ICD-10 o le International (taliaina e le WHO mo fomaʻi o faʻavae uma ma atunuʻu) faʻavasegaina o faʻamaʻi i le faʻavasegaga lona sefulu.

    E pei ona taʻua muamua, o le diaiopic angiopathy e leai se tulafono ICD-10. E mafua ona o lenei mea e mafua mai i ni faʻafitauli matautia e pei o le maualuga o le toto, faʻamaʻi pipisi o le toto, maʻisuka ma isi.

    Ma o nei mea na o nisi o mafuaʻaga e ono mafua ai le tele o faʻalavelave toto i le retina. O se lamatiaga faapitoa o lenei tulaga faʻaleagaina o loʻo taʻoto mai i le mea moni e faʻapea, e le o le vavae ese mai le tala o le angiopathy, o le atinaʻeina o faafitauli sili atu ona ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le retinal dystrophy ma myopia. E taua le maitauina, i le leai o se taimi talafeagai ma togafitiga, o lenei soliga tulafono e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaeaina o le atrophy o le galuega vaaia.

    O le mea e aupito sili ona taua, o lenei faʻamaʻi tuga, e aofia ai le retinopathy, lea na foliga mai e le o se faʻalavelave i faʻafitauli o le endocrine, e le afaina ai se tasi, ae lua mata i le taimi e tasi. O se mea taua lenei pe a taitaia faʻataʻitaʻiga eseese. E mafai ona e mauaina le maʻi i le taimi o se suʻega masani a se tagata e faʻafesoʻotaʻi maʻi.

    I le faaopoopo atu i metotia faasao, o togafitiga o le faamai e aofia ai foi taotoga.

    I le avea ai ma tulafono, e faʻaaogaina le togafitiga laser. E faʻaitiitia ai le tupu aʻe o toto toto ma puipuia ai le ono mafai ona afaina ai.

    E tatau ona maitauina, mo le maualuga o le toe faʻaleleia o galuega vaaia, o loʻo faʻaaogaina foi nisi vailaʻau, e le gata ina faʻaleleia ai le toto, ae puipuia foi le thrombosis, ma faʻaitiitia ai le gasegase vascular.

    I le faʻaopoopoga, o laʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina e faʻaleleia ai faiga faʻava-oona e tutupu i totonu o le siosiomaga o le mata. O se tasi o nei mataua o Taufon.

    I togafitiga, o nisi togafitiga o le physiotherapy e faʻaaoga lelei. E aofia ai mea nei:

    Ua fautuaina e le au atamamai e te faia taʻaloga gymnastic mo mata. Mo meaʻai, e tatau ona tuʻuina atu au meaai i aso uma i ituaiga eseese o iʻa, meaʻai susu, fualaau faisua, fua ma fua.

    I le tasi taimi i le 6 masina, e tatau ona tuʻuina atu ni fuamini o togafitiga o togafitiga. Mo lenei, e fautuaina e faʻaaoga vitamini B, C, E, A. Suʻega e tatau ona oʻo i le lua vaiaso.

    I le avea ai o se isi fuataga, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai faʻapitoa mo taumafa ma fualaʻau e faʻavae i luga o laumei ma kāloti. Ae, e tatau loa ona matauina o nei vailaʻau e le mafai ona toe faʻafoʻisia le galuega a le retina.

    O isi maʻi lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi o le maʻisuka o vaʻa pito i lalo, o le ICD-10 lea o le E 10.5 ma le E 11.5.

    Vitio faʻatalanoa

    O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

    E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

    O le a le angiopathy o le diabetic retinal:

    O le mea lea, e tusa ai ma le ICD-10, o le angiopathy o le diabetic retinal angiosia e le o fesuiai i soo se auala.O le maʻisuka angiopathy o pito i lalo, o le ICD-10 numera e lua - E 10.5 ma le E 11.5. Ina ia faatumauina le maloloina o le mafaufau, e tatau ona suʻesuʻeina oe e se tagata e faʻafofo tagata suʻesuʻe o le a mataʻituina o latou tulaga.

    Afai e te iloa ni nai faafitauli, o le a faatonuina e le fomai le togafitiga talafeagai, lea o le a fesoasoani e aveese uma ai. E taua tele le asiasi atu i le ofisa o se fomaʻi ina ia mafai ai ona faʻamaonia le solia o taimi, ona o le pau lea o le auala e vave ona vave faʻaumatia ai.

    • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
    • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

    O le mata o le tagata o se okeni e faigofie tele ona vaivai ma o le leaga o le lelei o le vaʻaia e le na o le pau lea e mafai ona oʻo i se tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi o faʻamaʻi mata o ni faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o isi o faailoga ia o isi. Ma i itu uma e lua, e taua le mafai ona iloa le faafitauli ma saʻo le auala e foia ai. O le mea moni, e masani lava ona leai se gaioiga, e mafai ona e le maua le avanoa e vaʻai lelei ai. O le angiopathy e le o taimi uma e lamatia ai le ola maloloina o le tino, ae o ona togafitiga e talafeagai ma le togafitiga o soo se maʻi o le tino.

    Faʻamatalaga faʻamaʻi

    I le avea ai o se tulafono, e foliga mai ai le angiopathy retinal i le talaaga o se faaletonu o le tino ma ua fai ma sui o le suiga o le tino i le tino o le totoga ma le faʻaitiitia o le toto totoga. O lea togafitiga e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi ma e aliali mai i le talaaga o se faʻalavelave faʻaleagaina i le setete o le tino o le tino na mafua mai i faʻamaʻi eseese ma mea sese. O nisi taimi o le angiopathy e mafai ona o faatasi ma le faʻaleagaina ma le leai o se vaaiga mamao.

    Mafuaaga

    E mafai e le angiopathy ona atiae ona o le tele o mafuaʻaga ma mea taua. Faatasi ai ma mea autu:

    • Faateleina le mamafa o tui,
    • Faʻaitiitia le leo o puipui puipui,
    • Maʻisuka
    • O faʻamaʻi toto eseese,
    • Tau suiga
    • Faʻaleagaina ma manua i mata.

    O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai foi ona vaevaeina i ona ituaiga.

    • Hypertonic. Ona o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o le tino e mafai ona aveesea ai le lautele o veins ma toto toto, ma i le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le toto i le retina o le mata ua faʻalavelaveina. O loʻo i ai se vaaiga vavalalata, ua alualu i luma le myopia. I totonu o fusi o le retina, faʻaleagaina ai.
    • Autalavou (Maʻi maʻi). O se gasegase lapopoʻa ma mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, glaucoma ma le taofiofia o le toe faʻataʻitaʻi.
    • Hypotonic. Faatasi ai ma le faalauteleina o veins ma arteries, o mata o mata ua faateleina, ua leiloloa lo latou leo ​​lautele. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona gaosia ai toto, ma o le tagata maʻi, i le isi itu, e lagona le pulupation i le mata.
    • Faʻaauau. E mafai ona tupu mai le faʻaleagaina ona o ni gasegase vascular i totonu o le tui vavalo. E ono i ai se vavalalata o vaʻa toto i mata ma, o se taunuuga, hypoxia.
    • Dystonic. Faʻatasia e le vave faʻalauteleina o le myopia. O le faʻamaʻi e aliali mai e tetee atu i le talaaga o le gasegase lautele o le tino o le tino, o le afaina i le mata e mafai.
    • Maʻisuka E atiina ae i le leai o se togafitiga saʻo mo le maʻisuka. I lenei tulaga, o toto toto e vaapiapi ma, o le mea lea, o le toto e amata ona siitia lemu.
    • Faʻamatalaga. E tupu mai i le talaaga o le faʻaalia o faʻamaʻi eseese ma le i ai o mea faʻaleagaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le tino vascular system. Masalo o se maʻi pipisi faʻasolosolo.
    • Faʻailoga I le tino atoa, ua vaivai o latou leo ​​ma o latou tino, ua afaina ma ua afaina toto. Faatasi ai ma lenei mea, o le vaaia lelei o le vaai ma matala mata.

    O faʻapogai autū o le angolathy retinal e aofia ai:

    • Vaavaaiga vaaia,
    • Faʻagasologa o le faʻasolosolo,
    • Myopia
    • Lulu i le mata
    • Lafoaʻi ma le afaina,
    • Le fiafia o vaʻa toto,
    • Le tuputupu ae o capillaries le lelei.

    Faatasi ai ma microangiopathy, o loo i ai se vevela o puipui o capillaries, o se faasologa o le toto. O le atinaʻeina o le macroangiopathy e faʻatasi ma le faʻaleagaina o vaʻa tetele, o le maʻisuka - e ala i le afaina ma le fusi o latou mucopolysaccharides.

    O le angiopathy ma tagata taʻitoʻatasi e mafua ai ona tupuga e maua e se tagata faʻalogo i le faʻaaogaina o le ophthalmoscopy, faʻapea foʻi ma le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le soifua maloloina lautele o le maʻi.

    O faʻafitauli faigata

    A aunoa ma se taimi talafeagai i le angiopathy, e mafai ona faʻamoemoeina se suiga faʻasolosolo toe fetuutuunai, suʻega o le tino, ma le gasegase. O vaʻa o le retina e afaina foi. I le isi itu, latou te matua vaivai ma le maua ai le taʻavale toto. I nisi tulaga, o le le atoatoa o le vaʻai e mafai.

    O faʻalavelave e mafai ona faʻaosofia ai masani leaga leaga, maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi pipisi, gaʻo, maualuga cholesterol.

    O le angiopathy o le Retinal o se mea e le lelei ae mafai ona mataʻutia. I le saʻo lelei o lona fausiaina, o le setete o le retina e mafai ona toe foi i le masani. E na o se tagata poto faapitoa i le faʻalogo e mafai ona faʻatonu se ala.

    E mafai ona afaina le tagata lava ia i le tulaga o le angiopathy, aua o mafuaaga taitasi ua faatonuina ai nisi taualumaga ma vailaʻau.

    Faatasi ai ma le togafitiga o le angiopathy, o loo togafitia se togafitiga o faamaʻi, o lona taunuuga, o le mea lea, e masani lava ona talafeagai le matauina o isi fomaʻi. E taua le mulimuli i taumafa faʻatatauina i lenei vaitau.

    Fomaʻi

    Pe a togafitia se faʻamaʻi, o le mea muamua e tatau ona toe faʻaauau le tafe toto. Mo lenei mea, i le avea ai o se tulafono, tofia:

    Ole vailaau autu o vailaau e aofia ai vasoconstorors (calcium dobesylate, Parmidin, ma isi), faapea foi ma fualaau faasaina e puipuia ai le talimalo (Aspirin, Ticlodipine, Dipyridamole, ma isi). Afai e talafeagai, o le tofiaina o vitamini C, E, P ma elemene o le vaega B.

    O mata o mata e masani ona faʻaaogaina, e pei o Taufon, Emoksipi, Antotsian malosi.

    I le togafitiga o faʻafitauli o le vateatea, e tatau ona lafoaʻi masani leaga. Afai o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le a tatau ona vavae ese mai le olaga i aso faisoo.

    Faʻavasegaga

    Faʻavasegaina ile falemaʻi:
    Faʻatulagaga Fontaine (J.Fonteine, 1968), tuʻuina atu 4 vaega o le limite o le ischemia pito i lalo:
    · Siata I - tuusaʻo,
    · II tulaga - faʻapipiʻi faʻapipiʻi,
    · III tulaga - tiga i le malolo ma "tiga o le po",
    · Vaega IV - faʻafitauli o gaʻo ma gangrene o pito i lalo 3.4.5.
    I le taimi o le macro- ma le microangiopathy o pito i lalo, e 4 laasaga o loʻo iloga foʻi:
    Muamua
    Faʻatinoga (hypertonicity, vaʻavaʻai, spastic-atony),
    Organic
    Ulcerative necrotic, faʻaleagaina.

    Lisi numera 1. Faʻavasegaga o liona o gaioiga lautele TASCII (2007).

    Faʻasalaga vasegaAiopic iliac vaegaFemoral-popliteal vaega
    AFaʻasalaga faʻavae faʻapitoa poʻo le faʻalauteleina o le faʻalogo leia masaniFaanatinati
    Faʻasalaga faʻavae faʻapitoa poʻo le vaeluaina o le tuanaʻi o le iliacNofoaga nofofua
    I totonuStenosis o le aano o le infrarenalFaʻasalaga e tele (faʻamaʻi po o le faʻatofiga) ia mea uma
    Faʻasalalauga faʻapitoa o le faʻalogo leia masaniFaanatinati faʻapitoa poʻo le faʻatonu
    Ole faʻasolosolo pe tasi ole tui ole iliac fafo mai le 3 i le 10 cm, e le afaina ai le fausua masani ole fafineLoto nofofua pe tele foi e leai se toto e le mama
    Faʻaaogaina faʻavae o le iliac i fafo atu e aunoa ma le aafia ai o le gutu o le iliac i totonu po o le fausua masani o femoralNofoaga nofofua
    Faʻasolosolo faʻatasi o le faʻasolosolo o le faʻailoga
    MaO le faʻasalaga o le biliary o le tala masani o le iliacFaʻasalaga e tele (faʻamaʻi poʻo le faʻaaogaina) o le umi o le umi e 15 cm le matua poʻo le leai foi o se faʻatonuga matuia
    Faʻaleagaina o le gaioiga o le iliac i fafo e aunoa ma le aafia ai o le faʻailoga masani a fafine
    Tuʻu faʻasalalau faʻavae o le tuanaʻi o le iliac i fafo, e aʻafia ai le fausiaina masani o le fafineFaʻafouina le fouvale pe a maeʻa le angioplasty transluminal
    Faʻaaogaina faʻavae o le faʻaoga o le iliac i fafo, e aʻafia ai le leia i totonu po o le faʻailoga masani o feusuaigaFaʻalavelave faʻafuaseʻi o le aganuʻu masani poʻo le maualuga o le gaʻo femoral> 20 cm, e aʻafia ai le faʻavae o le poplite
    Faʻasalalau faʻavae o le faʻaoga o le heiac i fafo ma se faʻatonuga ogaoga
    DTuʻuina o le ogatotonu o le vaʻa ma le faʻalogo o le iliac masaniFaʻalavelave faʻafuaseʻi o le aganuʻu masani poʻo le maualuga o le gaʻo femoral> 20 cm, e aʻafia ai le faʻavae o le poplite
    Faʻasalalauina laumei e aofia ai le aorta infrarenal ma iliac arteries
    O le faʻasalalauga e faʻasalalauina faʻasalaga o laʻau masani ma fafo atu o le gaʻo ma le faʻailoga masani o feusuaiga
    Faʻasalalauga faʻapitoa o laʻau masani ma fafoFaʻasologa o le gaʻo popliteal ma le vavalalata popu
    Faʻasalaga o le biliary o faʻamatalaga iliac i fafo
    Iliac artery stenoosis i tagata mamaʻi ma le gasegase aoric anerysm lea e le o noatia i le suia o le endoprosthesis poʻo isi faʻasologa oona e manaomia ai taotoga tuusaʻo

    Vaʻaia faʻafitauli

    Laulau - 2. Faʻailoga eseese o faʻaleagaina faʻaleagaina o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma tagata e leai se maʻisuka

    Ata faʻaleleiaFaʻatasi ma le maʻisukaLeai se maʻisuka
    faamaʻi faʻamaʻivavetelegese
    tausaga> 50
    itupa (m / f)2/130/1
    togiasomultisegmentalmonosegmental
    vaa e lata ane i le nofoaga o le tolauapigae aofia aie le aofia ai
    faatusa o le lionamalosili atu ona tasi itu
    vaa e aofia aitibia, laʻau o le vae, arteriolesaorta, iliac, artworks femoral
    gangrenevaega taʻitasi o vae ma tamatamailimatele vaega
    EtiologyMafuaʻagaLocalizationPaʻuFomu
    FaʻasalagaVailaʻau PDA, Burger maʻiToes, vae, tapuvae soogaFaasalagaO ituaiga eseese, faatasi ai ma se pale pale, mago
    FaʻailogaCVIItu fao,
    aemaise lava le medial
    FaʻaaliaLulu, lanu piniki, tafiesea
    Laʻau faʻafefiloiCVI + ZPAE masani lava i le vaega o tapuvaeFaʻaaliaFuga, piniki
    Faʻaleagaina o le paʻuFomaʻi faʻapitoa, faʻataʻitaʻigaLalo pito tolu o le vae, vaevaevaevaeFaasalagaLaititi, e masani ona tele
    NeuropathicO le neuropathy o le maʻisuka, le neuropathy e aʻafia ai fualaʻauVaevaega / totoga (avega o mamafa) e fesoʻotai ma le le atoatoa o le vaeUa misiO mea taua, e masani lava ona loloto, aʻafia
    NeuroischemicO le maʻisuka neuropathy + ischemiaLocalization e pei o maʻi o le ischemic ma le maʻi neuropathic. E pei o le maʻi pipiliOna o le neuropathyMaʻeu le faʻaogaina

    Faʻasalaga saoloto i togafitiga i fafo atu! Tuu se talosaga i lalo

    Maua fautuaga faufautua

    O sini o togafitiga:
    · Toe faʻafoʻiina o le toto i le vaega ua aʻafia,
    · Puipuiga o le faʻamavaeina o vae,
    · Faʻaleleia le lelei o le olaga.

    Togafitiga togafitiga20,21:
    O togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le siama o le vaega na aafia, toe faʻaleleia o le tafe toto.
    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o sekone, e le o mafai ona faʻaaogaina se mea e le mafai ona faʻaaogaina (o le le mafai ona faatino le toe faʻafouina) - togafitiga i tulaga o taotoga purulenti.

    Faʻaaoga togafitiga e le faʻatauina:
    Auala -I poʻo le II (faʻalagolago i le mamafa o le tulaga),
    Meaʻai- numera numera 9.

    Faiga faʻamaʻi:
    I suʻesuʻega masani o le I-II vaega (e tusa ai ma le Fontane) ma faʻasalaga mo le toe faʻaleleia o gaioiga i isi vaega, o togafitiga faasao ua faʻaalia. O faʻataʻitaʻiga autu o fua faʻatauvaʻa o:
    O fualaau o le suauu ma le inisalini (UD - A) 22,23 ua faʻaaoga e faasaʻo ai le hyperglycemia.(e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ua faʻamanuiaina "ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1" poʻo le "ituaiga 2 o le maʻisuka)".

    Lipid-lowering therapye faasaʻo le dyslipidemia(UD - A) 22.23
    Tulafono (simvastatin, atorvastatin, etc.) i se fua faʻatatau, tautala, mo se taimi umi,

    Faʻataʻitaʻiga mo togafitiga faʻapitoa mo le puipuia o faʻasalaga thrombotic (UD - B) 22,23:
    heparin poʻo ana analogues vaevaeina (enoxaparin, calcium nadroparin, ma isi),
    Ole fua muamua o le heparin e 5000 iunite ile matua poʻo lalo ifo i lalo o le vaavaaiga a le APTT.
    Enoxaparin sodium 20-40 mg / aso i se auala faʻafuaseʻi
    Calcium nadroparin 0.2-0.6 ml i luga o le tino, e faalagolago ile mamafa o le tino 1-2 taimi / aso

    O togafitiga antibacterial e taulai i le faʻaitiitia o le pathogen (UD - A) 22-24.
    O le tofiaina o vailaʻau faʻasaina e faʻaalia i le naʻo le i ai o faʻamaʻi ma fale suʻesuʻe o faʻamaʻi pipisi, i le amanaʻiaina o taunuuga o le lagona o le faʻaleagaina o maʻi.. Ua tuʻuina atu le polokalame faʻamalosi e faʻatatau i le tulaga o le falemaʻi, a maeʻa ona maua iuga o le antibiotic, e faʻamalosia le faasaʻoina o vailaau faʻasaina.

    O fualaau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻavae i luga ole laʻasaga o le SDS:
    Laulau - 4. Fuafuaga o togafitiga faʻamaʻi faʻamalosi

    LototeleLe faʻamaʻi faʻapitoaFualaauFaʻasologa
    Faʻaaloalo (faʻaaogaina faʻaoga o le antibacterial agents)Staphylococcus aureus
    (MSSA)
    Streptococcus spp
    Mimoli / clavulanate
    Amoxicill / Sulbacta
    Cefuroxime
    625 mg 3p / aso
    1000mg 2r / aso
    500mg2 / aso
    Agavaʻa faʻagavaʻa (laasaga o togafitiga poʻo togafitiga faʻamātua)
    MSSA, Streptococcus
    spp
    Enterobacteriaceae,
    e manaʻomia anaerobes
    Ceftriaxone
    Ceftazidime
    Levofloxacin
    Moxifloxacin
    Ertapenem
    Vancomycin
    Cephalosporins 2-3 tupulaga + metronidazole
    1-2 g 1r / aso
    3-6 g / aso
    500 mg 2p / aso
    400 mg 1 r / aso
    1g 1r / aso
    2g / aso

    O le umi o le vailaʻau faʻasaina e 7-14 aso.
    Antiplatelet togafitiga e faʻaleleia atili ai mea e maua ai le toto: (UD - A) 22,23,25,26.
    Acetylsalicylic acid 75-325 mg / aso tautala,
    · Clopidogrel 75 mg, 300 mg 1 taimi i aso taitasi i le tautala,
    Dipyridamole 50-600 mg / aso tautala
    Antiplatelet togafitiga tofia mo se vaitaimi uumi (i le leai o ni faʻasalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le olaga atoa) faʻataʻitaʻiina e le tagata lava ia tulafono, ia amanaʻia le mataʻituina o mataʻupu o suʻesuʻega.
    O faʻasalalauga e faʻaalia o le togafitiga e faʻamaonia ai le siakiina o microcirculation (UD - B)
    · Alprostadil 20-60 mcg i / 1-2 taimi i le aso,
    Pentoxifylline 100-300 mg / aso parenterally, poʻo le 400 mg tautala 2-3 taimi i le aso

    Togaga o le tiga:
    · NSAID i le fua faʻatatau pe a faʻaalia.
    Opioids - fentanyl, morphine, ma isi. i se tulaga masani i le i ai o ni tiga ogaoga e le mafai ona faʻamalosia i NSAID.
    Isi ituaiga togafitiga:
    · Faʻamālōlōina.

    Faʻatonuga faʻapitoa (UD-V):
    Tomai tipitipi i le iniseti28,29:
    Ituaiga o taotoga:
    "Tatala" taotoga:
    Tatala,
    · Toe faʻafoʻiina o se meaola toto e faʻaaoga ai se fusi,
    · Toe faʻafoʻiina o se ipu toto e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi gaosia,
    Faʻaipoipo-popliteal vaʻavaʻai,
    O le isi itu pe o le anastomosis,
    Necrectomy
    Faʻaleleia.
    Vaʻaia Endovascular:
    O le angioplasty Balloon
    Lapataiga e levasvascular
    Faiga o le thrombintimectomy.
    Auala e le toe faʻaaogaina
    · Faʻataʻitaʻiga Faʻapipiʻi o le Fale Faʻalogo
    · Revascularizing osteotpanipation
    · Faʻailoga o le neoangiogenesis
    Vaʻaia Toto:
    · Se tuufaatasiga o togafitiga o taotoga ua taua i luga.
    Faailoga mo le taotoga 12,13:
    Faʻataʻitaʻiga taimi II-III-IV. togafitiga o taotoga e faʻaalia.

    Laasaga Numera 5. Le filifiliga o togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma le TASC 2 (UD-C).

    Faʻasalaga vasega Le auala o togafitiga faʻapipiʻi
    AO faʻalavelave faʻavae o le faʻaaogaina o filifiliga
    I totonuE sili atu le faʻaaogaina o faʻasologa o galuega, ae o le toe faʻaleleia o taotoga e mafai
    MaO le taotoga toe faʻatulagaina e sili ona lelei, ae mafai ona mafai ona faia se faʻasalalauga mulimuli
    DO le taotoga toe faʻatulagaina o se taotoga o filifiliga

    Contraindications mo taotoga:
    Faiga faʻapitoa o le myocardial (itiiti ifo i le 3 masina)
    · ONMK (itiiti ifo i le 3 masina),
    · Taunuʻuga o le fatu ma le faʻalelei o le ate.

    Isi tausiga:
    · Faʻamatalaga a se endocrinologist,
    · Faʻaaliga ile angiosurgeon 2 taimi i le tausaga (UD-S)
    · Faʻaaogaina o vaʻa 1 taimi i le tausaga
    · Tausia o le maualuga o le toto kulukose,
    · Faʻasalalauga ole fusi ole lipid.

    Faailoga o le lelei togafitiga:
    · Faʻasaoina o galuega a lima,
    Faamaloloina o se maʻi faaletonu maʻi,
    · Faʻaitiitiga i le tuʻufaʻatasia.

    Fualaau (mea gaosi) e faʻaaogaina i togafitiga
    Alprostadil (Alprostadil)
    Amoxicillin (Amoxicillin)
    Atorvastatin (Atorvastatin)
    Acetylsalicylic acid (Acetylsalicylic acid)
    Vancomycin (Vancomycin)
    Heparin sodium
    Dipyridamole (Dipyridamole)
    Ava Clavulanic (Acene Clavulanic)
    Clopidogrel (Clopidogrel)
    Levofloxacin (Levofloxacin)
    Metronidazole (Metronidazole)
    Moxifloxacin (Moxifloxacin)
    Morphine
    Pentoxifylline (Pentoxifylline)
    Simvastatin (simvastatin)
    Sulbactam (Sulbactam)
    Fentanyl
    Ceftazidime (Ceftazidime)
    Ceftriaxone (Ceftriaxone)
    Cefuroxime (cefuroxime)
    Enoxaparin sodium (Enoxaparin sodium)
    Ertapenem

    Falemaʻi

    Faailoga mo le falemaʻi ma se faʻaaliga o le ituaiga falemaʻi:

    Faailoilo mo falemaʻi faʻafuaseʻi:
    · O le suʻesuʻeina o timeta o pito i lalo o tikeri III-IV e tusa ai ma le faatulagaina o Fontaine,

    Faailoga mo falemaʻi fuafuaina:
    · O le timeline ischemia o mea o loʻo i lalo o le pito i lalo II - III tikeri e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fontaine.

    Punaoa ma tusitusiga

    1. Taimi o Fonotaga a le Komiti Faufautua a le RCHR o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai o le Malo o Kazakhstan, 2015
      1. Lisi o tusi faʻaaoga: 1. Losev RZ, Kulikova AN, Tikhonova LA Manatu faʻaonapo nei ile maʻi o le maʻisuka pito i lalo. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2006, 12: 1: 25-31. 2. Angiology Clinical: O Se Taʻiala mo Fomaʻi i Lua Tulaga. A.V. Pokrovsky et al. M.: Vailaau faafomai. 2004, 1: 808. 3. Vachev A.N., Mikhailov M.S., Novozhilov A.V. Microsurgical autotransplantation o le tele omentum i le pito i lalo i le taua ogaoga i maʻi ma le thromboangiitis obliterans. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2008, 14: 3: 107-110. 4. Gavrilenko A.V., Voronov D.A., Konstantinov B.A., Bochkov N.P. Le tuufaatasiga o taotoga vascular reconstructive faʻatasi ai ma tekinolosi faʻainisinia mo le faʻaleleia o angiogenesis: o se fuafuaga faʻaonapo nei mo le faʻaleleia o le umi o taunuuga o togafitiga o tagata gasegase e maualalo le ischemia. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2008, 4: 14: 49-53. 5. Zhuravleva I.Yu., Kudryavtseva Yu.A., Ivanov S.V., Klimov I.A., Barbarash L.S. Auala ma faʻamoemoega mo le faʻaleleia o meaola faʻapitoa o meaola. Taʻaloga faʻapitoa mo togafitiga ma le taotoga o le loto. 2005, 1: 78-83. 6. Kukkonen T, Korhonen M, Halmesmaki K, Lehti L, Tiitola M, Aho P, Lepäntalo M, Venermo M. Poor Interobserver Maliega i le TASC II Classification cation o Femoropopliteal Lesions. Faʻamatalaga Europa o Vascular & Exercise Surgery. 2010, 39: 2: 220-224. 7. Karpenko A. A., Chernyavsky A. M., Stolyarov M. S., Starodubtsev V. B., Alsov S. A., Marchenko A. V. Auala e faʻaleleia ai taunuuga o togafitiga o tagata gasegase e maua ai le maʻi o le tino i le faʻatasi ma le atherosclerosis multifocal. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2008, 2 (faʻaopoopoga): 15: 347-348. 8. Karpenko A.A., Chernyavsky A.M., Starodubtsev V.B., Shermatov A.M., Kaganskaya N.A. Vaʻaia togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le ischemia pito i lalo. O mea uma o le Scientific--------------------------------------ke »-a-a---------- 2009, 86-87. 9. Kokhan E.P. Zavarina I.K. Filifilia lauga i le angiology. 2nd ed., Faʻafouina. ma faaopoopo. M.: Saienisi. 2006, 470. 10. Pokrovsky A.V., Doguzhieva R.M., Bogatov Yu.P., Goltsova E.E., Lebedeva A.N. Taunuʻu umi o faʻataʻotoga o faʻataʻitaʻiga-femoral in patients with type 2 diabetes. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2010, 16: 1: 48-52. 11. Fautuaga a Rusia "Suʻega ma togafitiga o tagata gasegase e maua i faʻamaʻi o gataifale." - M.: 2007. 12. Samoday VG, Parkhisenko Yu.A., Ivanov AA, Taʻaloga e le o se faʻasologa faʻapitoa o le vaega taua o le ischemia. M.: Medical Information Agency LLC. 2009, 240. 13. Baril DT, Chaer RA, Rhee RY, Makaroun MS, Marone LK. Faʻagasologa o le faʻavae mo TASC II D faʻasalaga faʻatasi. Journal of Vascular Surgery. 2010, 51: 6: 1404-1412. 14. Katelnitsky I.I., Trandofilov A.M. Tuʻufaʻatasiga o se aofaʻiga talafeagai o metotia faʻataʻitaʻi ma togafitiga o taotoga i tagata gasegase o le maʻisuka foot syndrome. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2012, 18: 2: 150-154. 15. Belyaev A.N., Pavelkin A.G., Rodin A.N.Faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻamalositino o faʻasalaga o le maʻi o le maʻi o le maʻisuka o vae. Faʻailoga faʻaleagaga ma taotoga vascular. 2012, 18: 3 13-17. 16. Dosluoglu Hasan H, Lall Purandath, Cherr Gregory S, et al. Matafaioi o auala faigofie ma faʻalavelave faʻafouina o faʻataʻitaʻiga mo faʻamaoniga o le pito i lalo o faʻamaʻi pipisi. JournalofVascularSurgery. 2010, 51: 6: 1425-1435 17. Kukkonen T, Korhonen M, Halmesmaki K, Lehti L, Tiitola M, Aho P, Lepäntalo M, Venermo M. Poor Interobserver Maliega i le TASC II Classification cation o Femoropopliteal Lesions. Faʻamatalaga Europa o Vascular & Exercise Surgery. 2010, 39: 2: 220-224. 18. Sugimoto I, Ohta T, Ishibashi H, et al Conservative togafitiga mo tagata gasegase e le mautonu. Fesoʻotaʻiga Faʻavaomalo. 2010, 29: Faʻatau 1: 2: 55-60. 19. 75. "Faʻamatalaga ma le puleaina o faʻamaʻi pipisi pito i lalo o le tino: otootoga o le NICE guidance." BMJ. 2012, 345: e4947. 20. Laupapa J, Gaines P, E J. Massey J. Faʻasalalau o le isakemia vaevaegalalo o le limo. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma le Endovascular. 4th lomiga. 2009, 8: 129-146. 21. Karnabatidis D, Spiliopoulos S, Tsetis D, Siablis D. Taiala mo le faʻaleleia o le faʻaleleia o le thrombectomy faʻapipiʻi ma le masini mo le gasegase i lalo. CardiovascInterventRadiol. 2011, Tesema: 34 (6): 1123-36. 22. Faʻafitauli o le maʻisuka vae: puipuiga ma le puleaina. NICE taiala NG19 Aso Faʻasalalau: Aukuso 2015. 23. Taʻiala Faʻavae a le Atunuʻu i le Puipuiga, Faʻamatalaga ma le Puleaina o Laasaga Faʻaiʻuga i le Maʻisuka (Vaega o Taʻiala mo le Pulea o le Tisuka 2 Maʻisuka) 2011. Melbourne Australia 24. 2012 Sosaiete faʻamaʻi pipisi Taʻiala mo Fomaʻi a le American Clinical mo le Suʻesuʻega ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka // CID 2012: 54 (Iuni 15) • e132-173 25. Tausiga o tausiga Falemaʻi Kanesa Kanesa Polokalame Taʻiala Fomaʻi Polokalame // Le I le maʻisuka 37 (2013) S145 - S149 26. Jeffrey I. Weitz, MD, Taitaifono, John Byrne, MD, G. Patrick Clagett, MD, Michael E. Farkouh, MD, John M. Porter, MD, David L. Sackett, MD, D. Eugene Strandness, Jr , MD, Lloyd M. Taylor, MD Suʻega ma le togafitia o le Faʻatulagaina o Faʻatulagaina o Faʻataunuʻuina o Faʻamaumauga Maualalo: Aotelega Iloiloga / Circulation 1996, 94: 3026-3049doi: 10.1161 / 01. CIR 94.11.11.3026 27. Ruffolo AJ, Romano M, Ciapponi A. Prostanoids mo le taua o le isakalamia. Cochrane Database of Systematic Reviews 2010, Mataupu 1. Ata. Leai.: CD006544. FAIA: 10.1002 / 14651858.CD006544.pub2. 28. Taiala mo le Faaleleia o le Tulaga Aupito Manaomia mo le Pulea Faasao o le Itiiti Limeti. J VascIntervRadiol. 2009, 20: S208 - S218. 29. Conte Michael S. Vaʻavaʻaʻi ma le Angioplasty i le Severe Isemia o le Leg (BASIL) ma le faʻamoemoega o le faʻamaoniga o le faʻasologa o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le ischemia. Journal of Vascular Surgery. 2010, 51: Faaopoopoga S. 69S-75S.

    Faamatalaga

    Lisi o faʻatautaia o faʻasalalauga:

    1) Nursultan Aydarkhanovich Kospanov - sui o fomaʻi faafomai, JSC A.N. Syzganov Scientific National Center o Tirata, o le ulu o le matagaluega o angiosurgery, o le angiosurgeon freelance anglo o le Ministry of Health and Social Development o le Republic of Kazakhstan.
    2) Tursynbaev Serik Erishovich - Doctor of Sciences Sciences, JSC "Koleni a le Iunivesite Faafomai a le Kazakh." Polofesa o le Vaega o Tausiga Cardiovascular.
    3) Sagandykov Irlan Nigmetzhanovich - sui o fomaʻi faafomai, JSC "National Scientific Center of Oncology and Transplantology", ulu o le matagaluega o taotoga vascular
    4) Zhusupov Sabit Mutalyapovich - Sui o Fomai Faʻafomai Faʻapitoa, Iunivesite Faʻapitoa Faʻapitoa i le Pavlodar Hospital Numera 1, Matagaluega o Soifua Maloloina, Pavlodar Region, Ulu o le Matagaluega o Vascular Surgery.
    5) Zemlyansky Viktor Viktorovich, JSC "National Center Scientific for Transplantation and Oncology", X-ray surgeon.
    6) Azimbaev Galimzhan Saidulaevich - PhD candidate, PhD, JSC "National Scientific National Center of Surgery na faaigoa i le A.N. Syzganov", angiosurgeon o le Department of X-ray taoto.
    7) Yukhnevich Ekaterina Aleksandrovna - Faʻataʻitaʻiga o Fomaʻi Faʻataʻitaʻi, fomaʻi o le PhD, RSE i le PCV Faʻataʻitaʻiga a le Medical University, Clinical Pharmacologist, Lagolago o le Vaega o Falemaʻi Faʻataʻi ma Faʻataʻitaʻiga Faʻavae.

    Feeseeseaiga o Tului:toesea.

    Tagata e toe iloilo: Konysov Marat Nuryshevich - MD, CGP i le Falemai a Atyrau City, o le fomaʻi.

    Faailoaina o tuutuuga mo le toe iloiloina o le maliega: toe iloiloga o le maliega 3 tausaga talu ona lolomiina ma mai le aso na amata faamamaluina ai pe i le i ai o ni auala fou ma se tulaga o faamatalaga molimau.

    Faiga faʻavae

    Afai ua maua e angiopathy se tulaga ua le amanaiaina, e mafai ona manaomia se togafitiga o taotoga. E faia le photocoagulation, lea e taofia ai le taofiofia o le retinal, le faia o mea filogia ma faʻaitiitia le foliga mai o vaʻa le lelei, faʻapea foi ma togafitiga faʻapitoa. O togafitiga o le tino e masani foi ona faaaogaina.

    O le tauaso o le po - o faʻamaoniga i tagata, faʻapea foʻi togafitiga togafitiga o loʻo faamatalaina iinei.

    Fofo faʻapitoa

    I le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai foi ona faʻatagaina, ae naʻo le faʻatasi ma auala autu o togafitiga ma na o le maeʻa ona faʻatalanoaina fomai.

    Togafitiga ma togafitiga faa-aganuu e masani lava ona faia i le fesoasoani mai o meaʻai: fualaau o paluga o mauga, lau o le fua, fualaau aina ma caraway.

    Aoina o numera 1. E taua le aoina o le selau kalama o le yarrow, chamomile, le oona o St. John, immortelle ma birch buds. O le sauniuni o le fuataga e manaʻomia e fuafua i le fuataga: tasi sipuni sipuni o le aoina o le afa lita o vai inu. A maeʻa le faʻafefeteina mo le luasefulu minute, e tatau ona fufulu ma faʻafefe le paluga i le vai vevela i se aofaiga o le afa lita. O le faletalimalo e faia faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi i le tasi ipu. O le faagasologa o togafitiga e faʻatinoina seia maeʻa ona faʻaaogaina le aoina.

    Aoina o le numera 2. E sefululima kene o le pulu manogi ma le valerian e tatau ona fefiloi ma le limasefulu kalama o yarrow.O le kuata lita o le vai vevela e tatau mo le fausiaina o lua teaseti uma o mea e maua mai ai. E tatau ona teuina le fusi mo le tolu itula, ona vevela ai lea i totonu o se vai taʻele ma faʻamaʻaina. O lenei aofaiga o vailaʻau faʻamalositino e tatau ona tufatufaina i le aso atoa. Togafitiga e faia mo vaiaso e tolu.

    Ina ia puipuia le faʻaalia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona matauina tulafono faʻavae:

    1. Vaʻaia vave togafitiga faʻamaʻi e mafua ai le anginaliti.
    2. Aloese mai le mamafa tele o le tino.
    3. Faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e se fomaʻi maʻi.
    4. Faʻaaofiofia se soifua maloloina ma mulimuli i se meaʻai lelei.
    5. Aloese i masaniga leaga.
    6. I le iai o faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular, mulimuli i tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

    Levigicitin mata e faʻafefe: o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina iinei.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le faʻamaʻi o le Retinal anginalism, lea e mafai ona aʻafia ai lana togafitiga, e faalagolago i mafuaaga ua iloa. E le fautuaina e faʻatagaina faʻafitauli ma amata le tulaga i ona foliga vaaia, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo ai i le le atoatoa o le vaʻai. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le filifiliga saʻo o togafitiga mo le angiopathy ma le maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e maua se toe foi atoatoa i le tulaga soifua maloloina muamua o le retina ma toe foi i le olaga masani.

    • Tatyana: Maualuga maualuga amblyopia: mafuaʻaga ma togafitiga o le maʻi. O le a se vaitau puupuu o le tamaitiiti, e mafai ai ona e malamalama ...
    • Faʻasalaga: Faʻasalaga mo mata e faʻaleleia le faʻaaliga - o taʻaloga lauiloa. O nisi o faatinoga e le o manino atoatoa pe faapefea ona latou faia, ou te manaʻo e ...
    • Masha: E faʻafefea ona faʻaleleia atili laʻu vaai? Afai e te mautinoa e le galo ou mata, pe faʻapefea ...
    • Angelina: Laulau faʻaaliga - o le a le ituaiga o laulau o loʻo i ai ma pe faʻapefea ona faia suʻesuʻega a tagata soifua i luga ia latou? O le taimi faʻapitoa e maua i soʻo se faʻamaʻi e taua, e le gata ...
    • Maria: Conjunctivitis i se tamaititi: faailoga, togafitiga ma le puipuiga E tele lava taimi e masani ai ona maua e fanau, e tupu ...

    O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu mo faʻamoemoega faʻaleaʻoaʻoga, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi le tagata suʻesuʻe.

    E masani ona aʻafia mata i faamaʻi o le cardiovascular system. O le mea lea, e ala i la latou sese, e mafai ona atiaʻe le angiopathy e toe amataina. I le ICD-10, o lenei faʻamaʻi e leai sana lava tulafono - e mafai ona vaʻai i ulutala o faʻamaʻi na mafua ai. O le a tatou iloa le isi mea e mafai ona mafua ai le angiopathy, pe faapefea ona iloa ma pe o le a le togafitiga e fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina o mata uma.

    Faamatalaga ma ituaiga o faʻamaʻi

    O le angiopathy o se suiga i vaʻa toto, e aofia ai capillaries, na mafua ona o le solia o le tulafono faatonutonu o le leo, o le faigata i le liua o le toto i le lumens. Faatasi ai ma lona atinaʻe, e mafai ona vaʻaia pe vaʻesea vaʻa, totoʻa, faʻasalaina, ma isi.

    O faʻamaʻi faʻaleagaga o le taunuuga lea o le faaleagaina o le tino vascular system in its entirety. Latou te aʻafia ai le faʻalavelave i le masaniga o le galue ma le paleniina o mata uma, taʻitaʻia i le atinaʻe poʻo le alualu i luma o le myopia, faʻasologa o mea faʻapipiʻi i le retina.

    E faʻatatau i le mafuaʻaga, e faʻaleleia ai le angiopathy o le atunuʻu:

    1. E tusa ai ma le ituaiga o hypotonic - vaʻa faʻamaonia, faʻamalosi vaʻa, veins pulsating. O le mafuaaga o le faamai o le masalosalo.
    2. I luga o le hypertonic - le vavalalata le vavalalata o laʻau o le fundus, veine vevela, faʻalauteleina o fesoʻotaʻiga vevela. E mafai foi ona mataʻituina mataitusi i vaega eseese o le mata. I tulaga sili atu, o le fesuiaiga o le talatala o le tino amata. O le maʻi e mafua ona o le maualuga. Togafitiga o le faʻaumatia lea o le maʻi maualalo. O fualaau faasaina ua filifilia e tusa ai ma le International Classification of Diseases-10.
    3. E tusa ai ma le maʻisuka, e lua ituaiga e mafai ona iloa iinei: macro- ma microangiopathy.I le tulaga muamua, o loʻo i ai le liona o vaʻa tetele o le tupe, i le lona lua - o le puipui o capillales e sili atu ona vevela, lea e oʻo atu ai i hemorrhages i vavalalata mata ma vaʻaia lautele o le toto. O le mafuaʻaga o le mea e tupu o le maʻi suka.

    I le tulaga lautele, o suiga i le maʻi o le maʻisuka e mafua ai le mafiafia o membranes o lalo ifo, faʻamaʻiina o puipui lapisi ma mucopolysaccharides ma faʻatapulaaina ai o latou lumenene, lea e tumu i le faʻaogaina atoa. O le iʻuga, o le toto na faʻalavelaveina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le hypoxia (faʻamaʻi o le okesene) o vavae o mata uma e lua. I tulaga sili atu, o le tele o hemorrhages o loʻo aliali mai, o loʻo saofagā i se faʻalavelave mataʻutia iloga.

    E i ai foi le tiga o le tiga o le retina. E fesootaʻi ma manuʻa o le pusa po o le tui o le tino, e oʻo atu ai i le faʻalavelave faʻavave.

    O le a se isi mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o angiopathy ma pe faapefea ona iloa?

    Isi mafuaʻaga e mafua ai le faaleagaina o le vascular system of retina e tusa ai ma le ICD-10:

    • Aga masani leaga.
    • Maʻi toto.
    • Tuai.
    • Faʻamaʻi.
    • Cervical osteochondrosis.
    • Tulaga leaga o galuega.
    • Maʻi faʻasolosolo.
    • Faʻalavelave faʻapipiʻi.
    • Atherosclerosis ma isi.

    Faatasi ai ma le angiopathy o le retina, o faailoga e pei o le faaitiitia o le vaai mamao, manino le ata, mata o le mata, le malamalama ma le lanu, ma le vaapiapi o vaaiga vaaia e mafai ona matauina. O nisi taimi o lanu paepae, lago po o uila e ono oʻo mai i luma o mata. I nisi tulaga, o le faaleagaina o le vascular system e o faatasi ma le atinaʻeina o taʻaloga poʻo le glaucoma, myopia poʻo le astigmatism (retinal angiopathy OU).

    Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, faʻafesoʻotai se fomaʻi maʻi ma, pe a manaʻomia, isi tagata tomai faapitoa. E manaʻomia lenei mea mo le faia o le faʻamaonia saʻo ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli. A uma, o le a vave ona amata togafitiga, o le sili atu foi lea o avanoa e toe faʻaleleia ai!

    O le a le mea na vaʻaia e le fomai i le taimi o le suʻesuʻega

    Ina ia iloa togafitiga faʻafomaʻi, e suʻesuʻeina e le ophthalmologists le tulaga o le pito i lalo o mata uma. O lenei mea e mafai ai e oe ona fuafua suiga ma lo latou malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e foliga mai le fomaʻi: pe faʻapitoa ea laʻau, pe faʻapipiʻi veins, pe o vaʻavaʻa foi vaʻa. Afai e vaapiapi, o le a pei o se siliva po o se uaea kopa.

    I nisi o tulaga, e mafai ona iloa mai le toto, pupuʻu ma le microaneurysms. O le fundus foliga paʻu, e tele mea e iloagofie. Le filo o le nerve opic ma le retina, o le amataina o le gaioiga e mafai ona matauina.

    Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina o le tino vascular system o le retina, e faʻavae i luga o le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi-10, e mafai e le fomaʻi ona iloa le "angiopathy":

    1. O le tikeri muamua, pe afai ei ai se mea e itiiti le tuiina ma le faʻamalosiina o pa puipui.
    2. O le tikeri lona lua, afai o le vevela e punou ma faia se foliga faʻapitoa, e vaapiapi o latou gaʻo ma o loʻo i ai le faʻalavelave i le toto.
    3. O le tikeri lona tolu, pe a faʻauʻuina ia vaʻa i totonu o le mafiafia o le tino ma avea ai ma se mafiafia.

    Afai o le togafitiga e amata i se taimi talafeagai ma ua faʻaumatia le mafuaʻaga o le angiopathy, o le a faʻaaoga muamua le tupe.

    E faʻapefea ona aumai vaʻa masani?

    Talu ai o le angiopathy e tusa ai ma le ICD-10 o se faʻamaoniga o faʻamaʻi eseese, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaumatia ai le tagata amio saʻo o lona faʻalavelave. Faʻapitoa foʻi fualaau faasaina:

    • Faʻaleleia o le toto - Actovegin, Xanthinol nicotinate, Pentoxifylline poʻo Solcoseryl.
    • O puipui puipui o toto toto - Parmidin, Calcium Dobesylate, Biloba, Ginkgo.
    • O loʻo i ai ni mea faʻamalotilo - Aspirin, Dipyridamole poʻo Ticlopidine.
    • Mai le vaega o anabolic steroids.
    • Faalelei le metabolism i totonu o masini - ATP, cocarboxylase.

    E le gata i lea, vitamini: C ma le nicotinic acid, o le vaega B ua faatonuina. Afai ei ai se tulaga lamatia o le toe taofiofia o le toe totoina (o le tulafono e faalagolago i le Faavasegaga Faavaomalo o maʻi-10), o togafitiga e pei o le puipuia o le laser coagulation.

    Vaʻai oe lava ia! Aua e te mamafa i ou mata ma le tele o mea e te vaaia, iloilo lou olaga, fai atu leai i masani leaga, togafitia uma maʻi ile taimi. Aua nei faatagaina i latou e faaleagaina le tino ma aveese le vaaiga mamao. Faatali mo au faʻamatalaga.

    E tusa ai ma le ICD, e tele vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi.

    Isi maʻi o le retina (H35)

    Faatasi ai ma isi faamai o le retina, o loo i ai:

    • Faʻamatalaga o le retinopathy poʻo togafiti faʻasolosolo faʻasolosolo (H35.0),
    • Preretinopathy (H35.1),
    • O isi mea na totoe o le faʻasologa o meaola (H35.2),
    • Le suiga o le laiga i luga o le pou ma le pou (H35.3),
    • Toe faʻafouina o le itulagi o le retina (H35.4),
    • Faʻaleagaina o le faʻatoʻatoʻa tupuga (H35.5),
    • Lafoaʻi o le faʻamaʻi pipisi (H35.6),
    • O le vaevaeina o laupepa o sela i le retina (H35.7),
    • Isi faʻafitauli faʻapitoa faʻamaufaʻailogaina (H35.8),
    • Le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasolo mai le faʻamaʻi (H35.9).

    E uiga i la tatou nofoaga tutotonu

    O le Nofoaga Tutotonu mo Suʻesuʻega ma Togafitiga o le Retina i le MGK o se vaega tuʻufaʻatasia o le Moscow Eye Clinic, o se tasi o falemaʻi faʻapitoa o le ophthalmological i Moscow.

    O lo tatou tomai faʻavaomalo o le vave vave ona iloa ma le faʻamamaina o faʻamaʻi o le pito i tua o le mata (retina ma vitreous) faʻatasi ai ma le fesoasoani o metotia faʻaonaponei o le lalolagi, o mea aupito lata mai faʻamaʻi ma taotoga mai tagata taʻutaʻua.

    O se 'au o fomaʻi fomaʻi e fesoasoani i tagata mamaʻi e faʻalagolago pe toe faʻaleleia le vaʻai tusa lava pe sili atu ona faigata.

    Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.

    Pe na e mafatia mai LE VAAI I LE LOTO? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai lou manumalo. Ma o le mea moni o loʻo e sailia pea se auala lelei e aumai ai lou loto i mea masani.

    Ona faitau lea o mea na fai mai Elena Malysheva i lana polokalama e uiga i auala masani o le togafitia o le fatu ma le faamamaina o toto.

    O faʻamatalaga uma i luga o le saite ua tuʻuina atu mo faamoemoega faʻamatalaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se fautuaga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    O le kopi atoa pe leai foi o le kopiina o faʻamatalaga mai le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma le faʻaalia o se fesoʻotaʻiga malosi i ai e faasaina.

    O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

    E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafesoʻotaʻi le tino o le angiopathy o le tino o le tino. E masani ona taulai atu i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i le talaaga o isi faamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

    Faamatalaga o uiga

    O le angiopathy e tele ni faailoga patino e mafai e se tagata ona matauina, ae alu ese e aunoa ma le taulai atu. Tusiaina le tulaga mo le atuatuvale po o le vaivai.

    I le tele o tulaga, o faitioga e faitioina ai:

    1. I foliga o "lago" i mata.
    2. Le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.
    3. Le faʻaalia o moli po o le puao i luma o mata.
    4. Mo le tiga poʻo le paʻu i le mata.
    5. Le televave o le vaivai o totoga o faaaliga vaaia.
    6. I luga o le faʻaalia i le itulagi o le puipuiga o le faʻafefeteina poʻo le talepe, vaʻa mumu.

    Faʻalogo lelei i le faʻaititia o le mea faitino vaaia, o foliga mai o lago po o uila i luma o mata. Le tumau, ae atoatoa pe leai foi se vaaiga mamao. Afai ei ai se maʻila mataʻutia i mata pe a alu ese mai le moega pe mamafa foi i le tino, o se osofaiga ogaoga o le vevela.

    O loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata ni faʻafitauli i le toto o le mafaufau, o le hypoxia, poʻo le mamafa o le intracranial maualuga. Faʻasaga i tua o nei maʻi, faʻalauteleina le angiopathy o le retina.

    O faʻamaʻi e mafai ona sui, e tupu faʻafuaseʻi (na o le faateleina o le toto), ae aua le tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

    Le vasega ma togafitiga o fafine maʻitaga

    I le taimi o le maitaga, e tupu aʻe ai le angiopathy retinal mo ni mafuaaga se tele:

    1. Gestosis poʻo le tuai o le toxicosis.
    2. Faateleina le maualuga o le toto.
    3. Faʻateleina le toto suka.

    O le tulaga e maua i tamaitai i le tolu tausaga, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. Talu ai o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.

    • faaitiitia le toto maualuga (fafine maʻitaga ua faatonuina Dopegit, Papazol). Ae o le maualuga o le malosi o le vaai o mata e mafai ona vaaia i le tusiga iinei.

    o le faʻamautuina o fatugaʻo, o le faasaʻoina o le tulaga o le a fesoasoani i togafiti o natura masani: Kanefron, Fitolizin, ma isi. Ae o le a le mea e fesoasoani ai le suauʻu i le karite i mata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo o loʻo faʻamatalaina iinei.

    maliu (teena o le suamalie, manogi, ulaula, meaʻai vevela ma le le lelei, tausisia o tulafono faʻavae paleni).

    E le mafai e le angiopathy ona tupu e le gata i le taimi o le maitaga, ae mulimuli foi i le fanau mai. I le mea na tupu ai le ogaoga o le fanau mai pe faaumiumi ma taʻitaʻia ai le afaina o le afaina.

    E mafai ona faitio se fafine e uiga i:

    1. Le foliga mai o le puao i mata.
    2. Faʻaitiitia le tino vaaia. Ae o le a le mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama i le sootaga.
    3. Lulu susulu (uila). Ae aiseā e susulu ai le malamalama i mata e pei o le uila, ma o le a le mea e mafai ona faia i se faʻafitauli faʻafitauli o loʻo faʻaalia iinei.

    I lenei tulaga, e tatau ona faia ni feutagaiga ma se fomai faapitoa. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi o le tina, e tatau ona e faʻafesoʻotai faʻataʻitaʻi i se fomaʻi, o le a ia fesoasoani e faasaʻo le tulaga ma aloese mai faʻafitauli.

    O le angiopathy o le Retinal o se faailoga faʻafefe lea e le tatau ona le amanaiaina. Afai e aliali mai ni uiga le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fomaʻi maʻi. O le a faia e le fomaʻi taualumaga talafeagai o faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

    Aʻo suʻesuʻeina laʻu mataupu, na iloa e le fomai o le tino se mea itiiti, e le o fautuaina mai se tasi ae na o Taufon ma le mea faapena. O le mea moni lava, e ui lava i lea, o se tagata tomai faapitoa e nafa ma fomaʻi vailaʻau, o ia e nafa ma faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi na mafua ai nei faafitauli i vaʻa toto. Cardiologist, muamua lava. E ui o le a ou manaʻo tele mo au fomaʻi ia i ai se faʻamatalaga lautele o le malamalama, ma o le fomaʻi faapitoa, aemaise lava, e mafai ona sili atu ona faʻatautaia le tele o mafuaʻaga o maʻi mata.

    O le a le tulaga lamatia o le retinal angiopathy i le asō ma pe faʻapefea ona togafitia lelei?

    O le mata o le tagata o se okeni e faigofie tele ona vaivai ma o le leaga o le lelei o le vaʻaia e le na o le pau lea e mafai ona oʻo i se tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi o faʻamaʻi mata o ni faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o isi o faailoga ia o isi. Ma i itu uma e lua, e taua le mafai ona iloa le faafitauli ma saʻo le auala e foia ai. O le mea moni, e masani lava ona leai se gaioiga, e mafai ona e le maua le avanoa e vaʻai lelei ai. O le angiopathy e le o taimi uma e lamatia ai le ola maloloina o le tino, ae o ona togafitiga e talafeagai ma le togafitiga o soo se maʻi o le tino.

    Puipuiga

    Ina ia puipuia le faʻaalia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona matauina tulafono faʻavae:

    1. Vaʻaia vave togafitiga faʻamaʻi e mafua ai le anginaliti.
    2. Aloese mai le mamafa tele o le tino.
    3. Faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e se fomaʻi maʻi.
    4. Faʻaaofiofia se soifua maloloina ma mulimuli i se meaʻai lelei.
    5. Aloese i masaniga leaga.
    6. I le iai o faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular, mulimuli i tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

    Levigicitin mata e faʻafefe: o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina iinei.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le faʻamaʻi o le Retinal anginalism, lea e mafai ona aʻafia ai lana togafitiga, e faalagolago i mafuaaga ua iloa.E le fautuaina e faʻatagaina faʻafitauli ma amata le tulaga i ona foliga vaaia, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo ai i le le atoatoa o le vaʻai. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le filifiliga saʻo o togafitiga mo le angiopathy ma le maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e maua se toe foi atoatoa i le tulaga soifua maloloina muamua o le retina ma toe foi i le olaga masani.

    O le faʻamaʻi o le tataʻi mai o le ulumatua (H36)

    O faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu ma isi faʻamaʻi:

    • O le maʻisuka retinopathy (H36.0),
    • Isi faʻafitauli i le retina (H36.8).

    E uiga i la tatou nofoaga tutotonu

    O le Nofoaga Tutotonu mo Suʻesuʻega ma Togafitiga o le Retina i le MGK o se vaega tuʻufaʻatasia o le Moscow Eye Clinic, o se tasi o falemaʻi faʻapitoa o le ophthalmological i Moscow.

    O lo tatou tomai faʻavaomalo o le vave vave ona iloa ma le faʻamamaina o faʻamaʻi o le pito i tua o le mata (retina ma vitreous) faʻatasi ai ma le fesoasoani o metotia faʻaonaponei o le lalolagi, o mea aupito lata mai faʻamaʻi ma taotoga mai tagata taʻutaʻua.

    O se 'au o fomaʻi fomaʻi e fesoasoani i tagata mamaʻi e faʻalagolago pe toe faʻaleleia le vaʻai tusa lava pe sili atu ona faigata.

    Fai se tofiga i le taimi nei!

    Ophthalmologist consultation i luga o le saite

    E mafai ona e tuʻuina atu lau fesili i le fomaʻi tipitipi o lo matou nofoaga tutotonu A.V. Korneeva

    Vitio vitio

    O le coagulation laser ("faʻamalosi") o le retina ona o lona malepelepe ma le toe mafaufau.

    O matou fesootaiga

    O le a lenei mea

    O le angiopathy o se tuutuuga o vaʻa vaʻalele lea e fesuiaʻi ai le taamilosaga ona o faʻalavelave i totonu o latou atunuʻu. E mafua ona o le maualalo o le faatumuina o vaʻa toto poʻo o latou spasm umi.

    O vailaau faafomai e le iloa ai le angiopathy o se faamaʻi tutoatasi; o metotia faasaienisi faaonapo nei e taua ai i se tasi o faailoaga o le faamaʻi autu. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻasolosolo faʻasolosolo pe faʻaleagaina, faʻaleagaga ma le inupia, faapea foi ma taunuuga o ia amio leaga e pei o le ulaula tapaa poo le tagofia o fualaau faasaina.

    O lenei tulaga, faatasi ai ma le iloa vave ma le togafitiga, e mafai ona toe fetuunai. E naʻo mataupu masani lauiloa o le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli:

    Tulaga o le Retinal Angiopathy

    Ua tofia e se fomaʻi togafitiga togafitiga o le angiopathy ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻa. O le manuia o le togafitiga e tuusao lava i luga o le faasologa o fuafuaga e taulai i le aveesea o le talaaga o le maʻi.

    ICD-10 numera

    E tusa ai ma le faʻavaomalo faavaomalo o faʻamaʻi, e le maua e angiopathy lana lava tulafono, talu ai e leai se tulaga o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga e mulimuli i maʻi e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le tisini toeititi.

    E mafai ona avea ma faʻamaʻi eseese:

    • afaina ogaoga o mata, foliga, ua, ulu,
    • maualuga faʻamalosi poʻo le faʻasoesa,
    • osteochondrosis, spondylosis o le tui vavalo,
    • maʻisuka malosi
    • hypo - poʻo le le lelei o le vaitamini,
    • faʻamaʻi toto
    • atherosclerosis, vasculitis,
    • inupia ma toso i luga o le microbial poʻo le oona i vailaʻau (radiation),
    • malosi malosi faʻaletino ma mafaufau-faʻalagona, e mafua ai le uumi o le vavalo o capillaries,
    • Presbyopia poʻo le dystrophie o siama i totonu o le masini.

    Angiopathies ei ai o latou lava faʻavasegaina:

    1. O le talavou (Ills), e faasino i patho masani e le masani ai. O le faʻamaʻi e aafia ai tupulaga talavou ma faʻaalia lava ia lava:

    • afaina o capillaries ma veins ma le faateleina o fusi fesoʻotaʻi i le retina,
    • otaota i totonu o mea o le mata,

    O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi e ogaoga, aua e mafai ona faʻaosofia ai le taofiofia o le toe faʻasalaga ma se vaega o le leai o se faʻaaliga, faapea foi ma le atinaʻeina o faʻasalalau poʻo le glaucoma.

    2. O le gasegase o le tino o le angiopathy e mafua mai i le toto maualuga i maʻi, ona o lea, o vaʻa o mata e masani ona i ai i se tulaga vaapiapi, lea e faalavelave i le masani ai o le toto i le retina, e masani lava i suiga iloga i le tupe.

    3.O le angiopathy traumatic e atiina ae i ni manuʻa i le ulu, ua, po o le fatafata. O iinei, o le faʻamalosiina masini o veins ma capillaries poʻo le faateleina o le mamafa o le intracranial e mafai. O faʻamaʻi e mafua ai ona le tumau pe leiloa se taimi umi o le gaioiga vaaia, faʻaleagaina o le nerve plexuses, faʻafeiloaʻi mata, suiga o le degenerative i totonu o sela o le tino o le retina ma le vitreous body.

    4. O le ituaiga o vaʻaia o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le lapisi lapopoʻa ma le toto ma o latou faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma o loʻo i ai le tulaga lamatia o le faateleina o le thrombosis, le afaina i le mata.

    5. O le maʻi o le maʻisuka o se taunuuga o le alualu i luma o lenei maʻi. Le lelei o le metabolism telefoni feaveai e mafua ai suiga i le fausaga o toto toto (o latou laulaua pe oona), o le masani ai o le tafe toto e ala atu ia i latou ua faalavelave.

    6. O le ituaiga tausaga o le maʻi e tupu ona o le matua o le tino, ua le mafai ona toe gafatia e vaa le mamafa, o lo latou leo ​​ua faaitiitia, ma ua aliali mai suiga suiga.

    Retinal Angiopathy i se Tamaitiiti

    Suiga i le leo o vaʻa o mata i tamaiti aʻo pepe, e mafai ona matauina ma se suiga ile tulaga o le tino poʻo le tagi ita. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le faʻasalaga ma le popole o tino o pepe ma e le o se togafitiga. O se siʻomaga umi o veins ma capillaries na maua i le taimi o suʻega ile falemaʻi (falemaʻi pepe, falemaʻi tamaiti) poʻo i totonu o falemaʻi e tautala i le tiga o le vaʻa mata i tamaiti.

    Faʻailoa atu angiospasm i tamaiti e mafai:

    • ogaoga faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi (tuberculosis, maningitis, brucellosis, siama faigata, ma isi),
    • faʻamaʻi faʻamaʻi (toxoplasmosis ma faʻalauiloa tele o le helminthic),
    • oona i le va o le mercury, chlorine ma isi vailaʻau,
    • afaina o le tino ma le popole tele i le aʻoga poʻo le fale (naunau mo taaloga komipiuta, matamata ata TV),
    • togafitiga faʻapitoa,
    • rūmate
    • leai o meaʻai protein, vitamini poʻo minerale,
    • gasegase vaivai faaletino, toe faʻalauiloaina, faʻalautele le popole popole.

    Faailoga faʻamaʻi o le faamai ua faʻaalia:

    • i le faaitiitia o le gaioiga vaaia,
    • i foliga vaaia o lanu moli, lanu paʻepaʻe po o le pogisa i luma o mata, "mumū mumū, uila, moli",
    • i le faateleina o le vaivai o le mata pe a faitau, mataʻituina TV po o le galue i luga o se PC,
    • i le faʻavaeina i luga o le membrane mucous o le mata o se fesoʻotaiga o capillaries, i le mumu o le conjunctiva, i le siakiina o le afaina o le otaota,
    • i le faʻaitiitia o matāʻupu o le vaʻai mamao,
    • i se lagona o le pulupation i totonu o mata,
    • i suiga faʻapitoa i le tupe (faʻatasi ai ma se suʻesuʻega faʻamaonia e se fomaʻi).

    O le togafitiga o le angiopathy e faʻatinoina e tusa ai ma maʻi faʻapitoa:

    1. O le maʻi o le maʻisuka e manaʻomia ai le tausisia o meaʻai ma / poʻo le faʻatulagaina o le inisalini.
    2. O le faʻasalaga faʻaleagaina o le retina o mata uma e togafitia muamua i fualaau e faʻaitiitia ai le toto ma le vasodilator.
    3. O le angiopathy o le traumatic e aofia ai togafitiga i falemaʻi falemaʻi, faʻaaogaina o togafiti faʻapitoa (pene, lafo) poʻo gaioiga.

    Le faʻaleleia o le toto i totonu o mata mata ma ituaiga uma o le angiopathy e mafai ona faʻatulagaina:

    O togafitiga o le tino e masani lava ona faaopoopo i metotia faafomai:

    O faiga faʻamalosia lautele i lenei tulaga e aofia ai:

    • faʻaaloalo i se meaʻai e leai ni meaʻai,
    • savali i le ea fou,
    • gaioiga o le tino (aau, taʻaloga),
    • faʻaitiitia le faʻaalia o faʻaaliga,
    • le faaaogaina o vitamini.

    O se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e pei o le angiopathy retinal e leai se tulafono ICD-10. Ma o le uiga o lenei mea e le faapea o lenei togafitiga o totoga o faaaliga vaaia e le talafeagai ai le vavalalata a tagata o le fomaʻi. O a ni faailoga o lenei maʻi, ma pe faʻapefea ona togafitia?

    Manatua. o le ICD-10 o le International (taliaina e WHO mo fomaʻi o faʻavae uma ma atunuʻu) faʻavasegaina o faʻamaʻi i le faʻavasegaga lona sefulu.

    I faʻamatalaga faafomaʻi, o le angiopathy o se vailaʻau faʻavafesa o le mata, faʻaalia i le solia o le leo o le vaini o le vaini ma le capillary bed of fundus. Faʻasaga i tua atu o lenei maʻi, o le faʻaitiitia o le tafe toto ma tulafono faʻapitoa e matauina. O le ICD-10 e leai se faʻavaega ese o lenei tulaga, talu ai o se taunuuga o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga. O le tele o taimi, o le angiopathy e faʻafeagai ma le talaaga o ia faʻamaʻi:

    1. Ole maualuga ole toto.
    2. Faʻaleagaina i vaega o le tino.
    3. Osteochondrosis o le tui vavalo.
    4. O faʻafitauli pipisi o le toto.
    5. O le maʻi suka.
    6. Le faʻaaogaina o le ulaula ma le ava malosi.
    7. Faʻaleagaina o le tino.

    Ma o nei mea na o nisi o mafuaaga talafeagai o le faʻalavelave i le toto totoʻa i le retina. O le lamatiaga o lenei togafitiga o le, e ese mai i le tala o le angiopathy, o maʻi tigaina sili atu, e pei o le retin dystrophy ma / poo le myopia, e ono tupu. E le gata i lea, i le leai o se taimi talafeagai ma le lava togafitiga, o lenei soliga i totonu o le retina taʻavale e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻaaliga.

    O le uiga o le angiopathy, e aofia ai le retinopathy o le maʻisuka, e aafia uma ai mata i le taimi e tasi. O lenei mea e sili ona taua pe a taitaia faʻataʻitaʻiga eseese. Na iloa le angiopathy i le taimi o suʻesuʻega o le vaega tupe i le fomai o le fomai.

    O loʻo i ai se fomaʻi vascular o lenei ituaiga i tagata matutua ma tamaiti. O le mea lea, o le mafuaaga moni o le tupu i se mataupu faapitoa e faigata ona fuafua. Peitai e ui lava i lea, o soʻo se faʻamaʻi faʻamaʻi e manatu i ai o le mafuaʻaga autu lea. O le mafuaʻaga autu e mafua ai le angiopathy o le togafitiga lautele o vaʻa o le tino, lea o loʻo i ai le soliga o le fausaga o le puipui vascular, e aofia ai i le vascular bed of the retina.

    E masani ona i ai se faʻaleagaina o vaʻa o le retina i le kuata mulimuli o le maʻitaga poʻo le maeʻa le fanau mai, lea na tupu i le solia. Mo se tamaititi, o le faʻavevesi o le tino e le o se faʻafefe, ae tatau i le tina ona vave amata togafitiga na faʻamatalaina e se fomaʻi.

    O ituaiga o tafe e mafai ona lisiina e pei ona taua i lalo:

    1. 1. O le ita tele o le retina. E amata i le tupuga o le maualuga ma lona alualu i luma. E masani lava, i lalo o le malosi o le maualuga o le mamafa, o le malepelepe o le capillary ma le afaina o le toe afaina. Ae o le vave ona iloa ma le faʻamalo taimi, e le o se mea taufaamatau o le leai o se faʻaaliga.
    2. 2. Vaʻalo. Le natura o le tafe, lea e faafeagai ma le ituaiga muamua, i lalo o le faaitiitia o le mamafa. O le tulaga lamatia o lenei tulaga o loʻo taoto i le taufaʻatau o se thrombus i capillaries ma le faalavelaveina mulimuli ane o le vaa.
    3. 3. O le maʻi suka e taufaamatau ma le faalavelave tele o vaa o le tupe.
    4. 4. O le faʻasalaga faʻasalaga - o lenei tulaga e tupu i se faʻamaʻi pipisi o le vavalo o le tino poʻo le vaʻai ma le faʻateleina o le faʻateleina o le aʻafiaga o le intracranial i tulaga maualuga.
    5. 5. O le faʻasalaga o le autalavou o le ituaiga pito sili ona leaga o le suʻesuʻeina o vailaʻau faʻapitoa o mata. O lenei fomu o loʻo tuʻuina atu i le tasi poʻo le tele o hemorrhages i le tino vitio ma / poo le retina. E masani ona faʻalavelave i faʻamaʻi, glaucoma, poʻo le oʻo lava i le leai o se faʻaaliga.

    E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi ma foliga mai o ia faailoilo o le amataga o le atinaʻeina o togafitiga faʻasolosolo faʻataʻi:

    1. 1. Vaʻai matala.
    2. 2. Asterisks ma / poʻo lago i luma o mata.
    3. 3. Paʻa i vae.
    4. 4. Taunuuga masani.
    5. 5. Faʻafeiloaʻi i le urinary system ma le gastrointestinal tract.
    6. 6. Myopia.
    7. 7. O le gasegase tuai.

    Afai na amata ona maitauina e isi le tele o vaʻa afaina i lau mata, ona faʻaalia ai lea o lenei faailoga, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mata.

    I le avea ai ma togafitiga, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaleleia ai le toto i nai tamai capillaries ma faʻaitiitia ai le toto.E le gata i lea, o se mea maualalo o le gaʻo, gaioiga faʻamalositino i le ea fou, ma meaai maualuga i vitamini e fautuaina.

    Magnetotherapy, acupuncture, togafitiga laser e mafai ona fautuaina.

    Ma sina mea itiiti e uiga i mealilo.

    Pe na e mafatia mai LE VAAI I LE LOTO? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai lou manumalo. Ma o le mea moni o loʻo e sailia pea se auala lelei e aumai ai lou loto i mea masani.

    Ona faitau lea o mea na fai mai Elena Malysheva i lana polokalama e uiga i auala masani o le togafitia o le fatu ma le faamamaina o toto.

    O faʻamatalaga uma i luga o le saite ua tuʻuina atu mo faamoemoega faʻamatalaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se fautuaga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

    O le kopi atoa pe leai foi o le kopiina o faʻamatalaga mai le 'upega tafaʻilagi e aunoa ma le faʻaalia o se fesoʻotaʻiga malosi i ai e faasaina.

    O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

    E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafesoʻotaʻi le tino o le angiopathy o le tino o le tino. E masani ona taulai atu i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i le talaaga o isi faamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

    ICD-10 numera

    E le i ai se code code i le angiopathy e tusa ai ma le faʻavasegaina faʻavaomalo, talu ai e leʻo taʻua o se faʻamaʻi tutoʻatasi. Ua tuʻuina atu le tulafono i le faʻamaʻi lea na mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina.

    O le mea lea e foliga mai ai foliga o le retinal angiopathy

    Faʻatonu ma faʻavasegaina

    E tele mafuaʻaga a le Angiopathy. Manoa i totonu o vaʻa e tulaʻi mai i le tulaga o:

    1. Faʻaleagaina o manua i le pusa po o le tui vavae. Lea e mafua ai le tafe toto, o le tupu mai o le hypoxia.
    2. Faʻasaʻo maualuga - i se isi faaupuga, toto maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, e le mafai ai e tamai capini laiti ona tetee atu i le avega ma le oso. Hemorrhages e tupu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino vaaia, o le tupu mai o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.
    3. Totoina o le totoga - maualalo o le toto maualuga e mafua mai i le faalauteleina o veins ma vaʻa tetele, e oʻo atu ai i le faʻapipiʻiina o toto i totonu o vaʻa o le retina.
    4. Cervical osteochondrosis o se faʻamaʻi lea e mafua ai ona tafe le toto i le faiai, faʻateleina le mamafa o le intracranial.
    5. O le maʻi suka o se togafitiga o le tino o le endocrine, e mafua mai i le faateleina o le suka o le toto. I le le lava o le togafitiga, o le maʻi suka e mafua ai le mafiafia o puipui o paʻu ma e aafia ai le setete o le vascular network of retina.
    6. Faʻaleagaina o le manua - e oʻo atu ai i se faʻalavelave i totonu o le faiʻai, o le faateleina o le mamafa o le intracranial, ma le atinaʻeina o le hypoxia. I lenei tulaga, o le angiopathy e tupu ona o se manuʻa.
    7. O le maʻitaga ma le gaioiga o le fanau mai - suiga i totonu o vaa e ono oʻo mai i le taimi o le maitaga pe tupu pe a mavae le fanau mai. I lenei tulaga, o le tuutuuga e noatia i le faasaʻo, ae naʻo pe afai ua faʻamautu le mafuaʻaga o togafitiga.
    8. O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o le tino hematopoietic e le o ni mafuaaga maʻoti. Faʻasaga i tua o ia faʻamaʻi, o suiga i vaʻa o le retina e seasea lava.

    Ae pe o le a le peteripia e angiopathy o le retina, ma le auala e togafitia ai, o le a fesoasoani ia malamalama i lenei faamatalaga.

    I luga o le vitio - o se faʻamatalaga o le maʻi:

    E i ai le tele o ituaiga o angiopathy, e tupu:

    • hypertonic - e tupu i se faʻaopoopoga o le toto maualuga poʻo le mamafa o tui,
    • hypotonic - e atiina ae i se talaaga o le maualalo o le toto ma le faʻavaeina o toto,
    • maʻisuka - o le mafuaaga autu o le maʻi suka poʻo le faateleina o le maualuga o le toto (e mafai ona maua i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga poʻo pepe faatoa fananau mai),
    • talaaga - e tulai mai i se talaaga o suiga i le setete o vaʻa o le mata o le mata, faatasi ai ma se umi faaumiumi o se tulaga lamatia ma faafitauli,
    • afaina - o se taunuuga o manuʻa na tupu, o manuʻa e tupu pe a iai le solia o le toto i le faiai,
    • talavou - faʻaali mai i tamaiti ao talavou. O le mafuaaga tonu e le i faavaeina. E aliali mai o ia o se toʻilalo tele o le mea faitino vaaia, e vave ona atiina ae ma e mafai ona mafua ai le glaucoma poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo.

    O le angiopathy o mata uma e lua e masani ona maua i le tele o taimi. Ae ei ai mataupu pe a suia vaʻa i le tasi mata. E mafai ona taʻu mai ai le alualu i luma o le maʻi.

    Faamatalaga o uiga

    O le angiopathy e tele ni faailoga patino e mafai e se tagata ona matauina, ae alu ese e aunoa ma le taulai atu. Tusiaina le tulaga mo le atuatuvale po o le vaivai.

    I le tele o tulaga, o faitioga e faitioina ai:

    1. I foliga o "lago" i mata.
    2. Le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.
    3. Le faʻaalia o moli po o le puao i luma o mata.
    4. Mo le tiga poʻo le paʻu i le mata.
    5. Le televave o le vaivai o totoga o faaaliga vaaia.
    6. I luga o le faʻaalia i le itulagi o le puipuiga o le faʻafefeteina poʻo le talepe, vaʻa mumu.

    Faʻalogo lelei i le faʻaititia o le mea faitino vaaia, o foliga mai o lago po o uila i luma o mata. Le tumau, ae atoatoa pe leai foi se vaaiga mamao. Afai ei ai se maʻila mataʻutia i mata pe a alu ese mai le moega pe mamafa foi i le tino, o se osofaiga ogaoga o le vevela.

    O loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata ni faʻafitauli i le toto o le mafaufau, o le hypoxia, poʻo le mamafa o le intracranial maualuga. Faʻasaga i tua o nei maʻi, faʻalauteleina le angiopathy o le retina.

    O faʻamaʻi e mafai ona sui, e tupu faʻafuaseʻi (na o le faateleina o le toto), ae aua le tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

    Faʻailoga

    E le faigata tele, alu i se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi vaa o le tupe.

    Ina ia iloa suiga, e lava lava le na o le tasi le suʻesuʻega e faia, ae afai e tatau ai, e mafai e le fomai ona fautua mai se ata o le mata o le mata. Latou te fuaina foi le mamafa o le toto, lea e fesoasoani e aveesea ai le ono mafai ona atiaʻe le glaucoma. Ae pe faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi o le angolathy i le tamaitiiti, o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama.

    O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le faʻaleagaina o le tino. Afai o le angiopathy e tupu mai i le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, o le fomaʻi e faatonuina se tagata e tuʻuina atu i le cardiologist. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e mafai ona faamautuina ai le toto ma faaitiitia ai le lamatia o le toto i totonu o vaa o retina ma nai capillaries.

    Afai o le angiopathy e fesootaʻi ma le maʻisuka, ona latou togafitia lea o le maʻi ma taumafai e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

    O lea la, o a fualaau e mafai e se fomai tipitipi ona faatonuina:

    • vasodilator (Cinnarizine, Vinpocetine, ma isi),

    fualaau faʻamaʻi (faʻapipiʻi vaʻaia, meaʻai mo mata e faʻaaogaina). Ae oa vitamini mo le mamao e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o loʻo faʻamatalaina iinei. O sauniuniga e faʻaleleia ai le toto (microbirculation toto) (o le tele o mataʻu, mata o le Taufon).

    Lisi o vailaau e faʻaleleia atili ai le toto i luga o mata:

    I le avea ai o se togafitiga o le physiotherapeutic, e mafai e le fomaʻi mataʻau ona fautuaina e ui i se auala o le magnetotherapy, togafitiga laser (retina light).

    Le vasega ma togafitiga o fafine maʻitaga

    I le taimi o le maitaga, e tupu aʻe ai le angiopathy retinal mo ni mafuaaga se tele:

    1. Gestosis poʻo le tuai o le toxicosis.
    2. Faateleina le maualuga o le toto.
    3. Faʻateleina le toto suka.

    O le tulaga e maua i tamaitai i le tolu tausaga, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. Talu ai o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.

    • faaitiitia le toto maualuga (fafine maʻitaga ua faatonuina Dopegit, Papazol). Ae o le maualuga o le malosi o le vaai o mata e mafai ona vaaia i le tusiga iinei.

    o le faʻamautuina o fatugaʻo, o le faasaʻoina o le tulaga o le a fesoasoani i togafiti o natura masani: Kanefron, Fitolizin, ma isi. Ae o le a le mea e fesoasoani ai le suauʻu i le karite i mata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo o loʻo faʻamatalaina iinei.

    maliu (teena o le suamalie, manogi, ulaula, meaʻai vevela ma le le lelei, tausisia o tulafono faʻavae paleni).

    E le mafai e le angiopathy ona tupu e le gata i le taimi o le maitaga, ae mulimuli foi i le fanau mai. I le mea na tupu ai le ogaoga o le fanau mai pe faaumiumi ma taʻitaʻia ai le afaina o le afaina.

    E mafai ona faitio se fafine e uiga i:

    1. Le foliga mai o le puao i mata.
    2. Faʻaitiitia le tino vaaia. Ae o le a le mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama i le sootaga.
    3. Lulu susulu (uila). Ae aiseā e susulu ai le malamalama i mata e pei o le uila, ma o le a le mea e mafai ona faia i se faʻafitauli faʻafitauli o loʻo faʻaalia iinei.

    I lenei tulaga, e tatau ona faia ni feutagaiga ma se fomai faapitoa. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi o le tina, e tatau ona e faʻafesoʻotai faʻataʻitaʻi i se fomaʻi, o le a ia fesoasoani e faasaʻo le tulaga ma aloese mai faʻafitauli.

    O le angiopathy o le Retinal o se faailoga faʻafefe lea e le tatau ona le amanaiaina. Afai e aliali mai ni uiga le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fomaʻi maʻi. O le a faia e le fomaʻi taualumaga talafeagai o faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

    Aʻo suʻesuʻeina laʻu mataupu, na iloa e le fomai o le tino se mea itiiti, e le o fautuaina mai se tasi ae na o Taufon ma le mea faapena. O le mea moni lava, e ui lava i lea, o se tagata tomai faapitoa e nafa ma fomaʻi vailaʻau, o ia e nafa ma faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi na mafua ai nei faafitauli i vaʻa toto. Cardiologist, muamua lava. E ui o le a ou manaʻo tele mo au fomaʻi ia i ai se faʻamatalaga lautele o le malamalama, ma o le fomaʻi faapitoa, aemaise lava, e mafai ona sili atu ona faʻatautaia le tele o mafuaʻaga o maʻi mata.

    O le a lenei mea

    Angiopathy - O le tulaga lenei o vaʻa vaʻalele, lea e mafua ona o le soligaina o le innervation o latou popolega, o suiga tetele o le taamilosaga. E mafua ona o le maualalo o le faatumuina o vaʻa toto poʻo o latou spasm umi.

    O vailaau faafomai e le iloa ai le angiopathy o se faamaʻi tutoatasi; o metotia faasaienisi faaonapo nei e taua ai i se tasi o faailoaga o le faamaʻi autu. O se faʻafitauli faʻapitoa lea e mafai ona avea ma se taunuuga o le faʻasolosolo faʻasolosolo pe faʻaleagaina, faʻaleagaga ma le inupia, faapea foi ma taunuuga o ia amio leaga e pei o le ulaula tapaa poo le tagofia o fualaau faasaina.

    O le tele o taimi, o le angiopathy e maua i le matutua o tagata (sili atu i le 30 tausaga le matua), o se pasene laiti e afaina i tamaiti ma tupulaga laiti o togafitiga.

    O lenei tulaga, faatasi ai ma le iloa vave ma le togafitiga, e mafai ona toe fetuunai. E naʻo mataupu masani lauiloa o le faʻamaʻi e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli:

    • le atinaʻeina o le dystrophie ma le atrophy o le retina ma le nerve opic,
    • faaitiitia i le vaaia ma le vaapiapi o mea vaaia

    Tulaga o le Retinal Angiopathy

    Ua tofia e se fomaʻi togafitiga togafitiga o le angiopathy ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻa. O le manuia o le togafitiga e tuusao lava i luga o le faasologa o fuafuaga e taulai i le aveesea o le talaaga o le maʻi.

    ICD-10 numera

    E tusa ai ma le faʻavaomalo faavaomalo o faʻamaʻi, e le maua e angiopathy lana lava tulafono, talu ai e leai se tulaga o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga e mulimuli i maʻi e mafua ai le le atoatoa o le tino i totonu o le tisini toeititi.

    E mafai ona avea ma faʻamaʻi eseese:

    • afaina ogaoga o mata, foliga, ua, ulu,
    • maualuga faʻamalosi poʻo le faʻasoesa,
    • osteochondrosis, spondylosis o le tui vavalo,
    • maʻisuka malosi
    • hypo - poʻo le le lelei o le vaitamini,
    • faʻamaʻi toto
    • atherosclerosis, vasculitis,
    • inupia ma toso i luga o le microbial poʻo le oona i vailaʻau (radiation),
    • malosi malosi faʻaletino ma mafaufau-faʻalagona, e mafua ai le uumi o le vavalo o capillaries,
    • Presbyopia poʻo le dystrophie o siama i totonu o le masini.

    Angiopathies ei ai o latou lava faʻavasegaina:

    1. O le talavou (Ills), e faasino i patho masani e le masani ai. O le faʻamaʻi e aafia ai tupulaga talavou ma faʻaalia lava ia lava:

    • afaina o capillaries ma veins ma le faateleina o fusi fesoʻotaʻi i le retina,
    • otaota i totonu o mea o le mata,

    O le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi e ogaoga, aua e mafai ona faʻaosofia ai le taofiofia o le toe faʻasalaga ma se vaega o le leai o se faʻaaliga, faapea foi ma le atinaʻeina o faʻasalalau poʻo le glaucoma.

    2. O le gasegase o le tino o le angiopathy e mafua mai i le toto maualuga i maʻi, ona o lea, o vaʻa o mata e masani ona i ai i se tulaga vaapiapi, lea e faalavelave i le masani ai o le toto i le retina, e masani lava i suiga iloga i le tupe.

    3. O le angiopathy o le traumatic e atiina ae i ni manua i le ulu, ua i luga po o le fatafata. O iinei, o le faʻamalosiina masini o veins ma capillaries poʻo le faateleina o le mamafa o le intracranial e mafai. O faʻamaʻi e mafua ai ona le tumau pe leiloa se taimi umi o le gaioiga vaaia, faʻaleagaina o le nerve plexuses, faʻafeiloaʻi mata, suiga o le degenerative i totonu o sela o le tino o le retina ma le vitreous body.

    4. O le ituaiga o vaʻaia o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le lapisi lapopoʻa ma le toto ma o latou faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma o loʻo i ai le tulaga lamatia o le faateleina o le thrombosis, le afaina i le mata.

    5. O le maʻi o le maʻisuka o se taunuuga o le alualu i luma o lenei maʻi. Le lelei o le metabolism telefoni feaveai e mafua ai suiga i le fausaga o toto toto (o latou laulaua pe oona), o le masani ai o le tafe toto e ala atu ia i latou ua faalavelave.

    6. O le ituaiga tausaga o le maʻi e tupu ona o le matua o le tino, ua le mafai ona toe gafatia e vaa le mamafa, o lo latou leo ​​ua faaitiitia, ma ua aliali mai suiga suiga.

    E i ai mataupu pe a faʻagasolo faʻasalaga e tusa ai ma se mea faʻafefiloi, o lona uiga. o latou atinaʻe e mafua ai se "bouquet" atoa o faʻamaʻi i totonu, mo se faataitaiga, maʻi o le maʻisuka e faʻapipiʻi ma le atherosclerosis poo le maualuga o le maualuga o le maʻisuka e tupu mai i le tala o le oona. I ia tulaga, o le faagasologa o togafitiga ua faateteleina ma manaomia ai le tele o togafitiga faafomai.

    Retinal Angiopathy i se Tamaitiiti

    Suiga i le leo o vaʻa o mata i tamaiti aʻo pepe, e mafai ona matauina ma se suiga ile tulaga o le tino poʻo le tagi ita. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le faʻasalaga ma le popole o tino o pepe ma e le o se togafitiga. O se siʻomaga umi o veins ma capillaries na maua i le taimi o suʻega ile falemaʻi (falemaʻi pepe, falemaʻi tamaiti) poʻo i totonu o falemaʻi e tautala i le tiga o le vaʻa mata i tamaiti.

    O le mafuaaga sili ona taatele o le anginalism retinal i mata uma i pepe faatoa fananau mai, o se faateleina o le mamafa o tui. I tamaiti matutua, o nei manua, o le le atoatoa o le soifua maloloina, maʻi mama malemmune ma maʻi tuga.

    E mafai ona faia angiospasm i tamaiti:

    • ogaoga faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi (tuberculosis, maningitis, brucellosis, siama faigata, ma isi),
    • faʻamaʻi faʻamaʻi (toxoplasmosis ma faʻalauiloa tele o le helminthic),
    • oona i le va o le mercury, chlorine ma isi vailaʻau,
    • afaina o le tino ma le popole tele i le aʻoga poʻo le fale (naunau mo taaloga komipiuta, matamata ata TV),
    • togafitiga faʻapitoa,
    • rūmate
    • leai o meaʻai protein, vitamini poʻo minerale,
    • gasegase vaivai faaletino, toe faʻalauiloaina, faʻalautele le popole popole.

    Vitio:

    Faailoga o le faʻamaʻi o le maʻi:

    • i le faaitiitia o le gaioiga vaaia,
    • i foliga vaaia o lanu moli, lanu paʻepaʻe po o le pogisa i luma o mata, "mumū mumū, uila, moli",
    • i le faateleina o le vaivai o le mata pe a faitau, mataʻituina TV po o le galue i luga o se PC,
    • i le faʻavaeina i luga o le membrane mucous o le mata o se fesoʻotaiga o capillaries, i le mumu o le conjunctiva, i le siakiina o le afaina o le otaota,
    • i le faʻaitiitia o matāʻupu o le vaʻai mamao,
    • i se lagona o le pulupation i totonu o mata,
    • i suiga faʻapitoa i le tupe (faʻatasi ai ma se suʻesuʻega faʻamaonia e se fomaʻi).

    O le togafitiga o le angiopathy e faʻatinoina e tusa ai ma maʻi faʻapitoa:

    1. Maʻisuka o se ituaiga o togafitiga e manaʻomia ai le tausisia lelei o meaai ma / poʻo le faʻatulagaina o le inisalini.
    2. Hypertonic retinal angiopathy i mata uma e lua e togafitia muamua i fualaau faasaina e faaitiitia ai le toto ma vasoconstrictors.
    3. Faʻaauau angiopathy e aofia ai togafitiga i falemaʻi falemaʻi, faʻaaogaina o togafiti faʻapitoa (pene, lafo) poʻo gaioiga.

    Le faʻaleleia o le toto i totonu o mata mata ma ituaiga uma o le angiopathy e mafai ona faʻatulagaina:

    O togafitiga o le tino e masani lava ona faaopoopo i metotia faafomai:

    • laser therapy
    • togafitiga magnetic,
    • acupuncture.

    O faiga faʻamalosia lautele i lenei tulaga e aofia ai:

    • faʻaaloalo i se meaʻai e leai ni meaʻai,
    • savali i le ea fou,
    • gaioiga o le tino (aau, taʻaloga),
    • faʻaitiitia le faʻaalia o faʻaaliga,
    • le faaaogaina o vitamini.

    O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

    E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi o le angiopathy vascular disease, ma e masani ona taulaʻi i ai tagata o le fomaʻi i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i lugao isi faʻamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

    E le i ai se code code i le angiopathy e tusa ai ma le faʻavasegaina faʻavaomalo, talu ai e leʻo taʻua o se faʻamaʻi tutoʻatasi. Ua tuʻuina atu le tulafono i le faʻamaʻi lea na mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaina.

    O le mea lea e foliga mai ai angolathy retinal: mafuaʻaga ma le faʻavasegaga

    E tele mafuaʻaga a le Angiopathy. Manoa i totonu o vaʻa e tulaʻi mai i le tulaga o:

    1. Faʻaleagaina o manua i le pusa po o le tui vavae. Lea e mafua ai le tafe toto, o le tupu mai o le hypoxia.
    2. Toto maualuga - faʻapipiʻi, toto maualuga. Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga, e le mafai ai e tamai capini laiti ona tetee atu i le avega ma le oso. Hemorrhages e tupu, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le tino vaaia, o le tupu mai o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.
    3. Faʻasalaga faʻapitoa - maualalo o le toto maualuga e mafua mai i le faateleina o le faalauteleina o veins ma vaa tetele, e oʻo atu ai i le faʻaoʻoina o toto i totonu o vaʻa o le retina.
    4. Cervical osteochondrosis - o se faʻamaʻi e mafua ai le solia o le toto i le faiai, faʻateleina le mamafa o le tui.
    5. O le maʻi suka - faʻasologa o le tino o le endocrine, e faʻaalia i le faateleina o le toto suka. I le le lava o le togafitiga, o le maʻi suka e mafua ai le mafiafia o puipui o paʻu ma e aafia ai le setete o le vascular network of retina.
    6. Faʻa manu - e taʻitaʻia ai i le faiʻai, o le faʻateleina o le mamafa o tui, le atinaʻeina o le hypoxia. I lenei tulaga, o le angiopathy e tupu ona o se manuʻa.
    7. Tina ma le fanau mai - suiga i toto toto e ono aliali mai aʻo maitaga pe tupu pe a mavae le fanau mai. I lenei tulaga, o le tuutuuga e noatia i le faasaʻo, ae naʻo pe afai ua faʻamautu le mafuaʻaga o togafitiga.
    8. Maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le hematopoietic system - mafuaʻaga e le faʻavae. Faʻasaga i tua o ia faʻamaʻi, o suiga i vaʻa o le retina e seasea lava.

    Ae pe o le a le peteripia e angiopathy o le retina, ma le auala e togafitia ai, o le a fesoasoani ia malamalama i lenei faamatalaga.

    I luga o le vitio - o se faʻamatalaga o le maʻi:

    E i ai le tele o ituaiga o angiopathy, e tupu:

    • hypertonic- e tupu i se faʻaopoopoga o le toto poʻo le mamafa o tui,
    • vavalo - faʻapupulaina se talaaga o le maualalo o le toto ma le faʻavaeina o toto,
    • maʻisuka - o le mafuaaga autu o le maʻi suka poʻo le faʻalauteleina o le maualuga o le toto (atonu e maua i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga poʻo pepe faatoa fananau mai),
    • talaaga - e tulai mai i se talaaga o suiga i le setete o vaʻa o le mata o le mata, faatasi ai ma se faʻagasologa uumi e matautia ma faʻalavelave,
    • faʻaleagaina - o se taunuuga o manuʻa na tupu, o manuʻa e tupu pe a tafe atu le toto i le faiʻai ua faʻalavelaveina,
    • talavou - faʻaalia i tamaiti ao faagasolo tausaga o le soifuaga. O le mafuaaga tonu e le i faavaeina. E aliali mai o ia o se toʻilalo tele o le mea faitino vaaia, e vave ona atiina ae ma e mafai ona mafua ai le glaucoma poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo.

    O le angiopathy o mata uma e lua e masani ona maua i le tele o taimi. Ae ei ai mataupu pe a suia vaʻa i le tasi mata. E mafai ona taʻu mai ai le alualu i luma o le maʻi.

    E aoga foi le aoao atili e uiga i le mea e aofia ai le gasegase pisapisao i luga o mata e lua.

    O le angiopathy e tele ni faailoga patino e mafai e se tagata ona matauina, ae alu ese e aunoa ma le taulai atu. Tusiaina le tulaga mo le atuatuvale po o le vaivai.

    I le tele o tulaga, o faitioga e faitioina ai:

    1. I foliga o "lago" i mata.
    2. Le faʻaitiitia o le mea faitino vaaia.
    3. Le faʻaalia o moli po o le puao i luma o mata.
    4. Mo le tiga poʻo le paʻu i le mata.
    5. Le televave o le vaivai o totoga o faaaliga vaaia.
    6. I luga o le faʻaalia i le itulagi o le puipuiga o le faʻafefeteina poʻo le talepe, vaʻa mumu.

    Faʻalogo lelei i le faʻaititia o le mea faitino vaaia, o foliga mai o lago po o uila i luma o mata. Le tumau, ae atoatoa pe leai foi se vaaiga mamao. Afai ei ai se maʻila mataʻutia i mata pe a alu ese mai le moega pe mamafa foi i le tino, o se osofaiga ogaoga o le vevela.

    O loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata ni faʻafitauli i le toto o le mafaufau, o le hypoxia, poʻo le mamafa o le intracranial maualuga. Faʻasaga i tua o nei maʻi, faʻalauteleina le angiopathy o le retina.

    O faʻamaʻi e mafai ona sui, e tupu faʻafuaseʻi (na o le faateleina o le toto), ae aua le tuua nei faailoga e le o faʻamoemoeina. Afai e aliali mai ni faʻalavelave faʻalavelave, faʻafesoʻotai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

    E le faigata tele, alu i se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi vaa o le tupe.

    Ina ia iloa suiga, e lava lava le na o le tasi le suʻesuʻega e faia, ae afai e tatau ai, e mafai e le fomai ona fautua mai se ata o le mata o le mata. Latou te fuaina foi le mamafa o le toto, lea e fesoasoani e aveesea ai le ono mafai ona atiaʻe le glaucoma. Ae pe faʻapefea ona tupu mai le faʻamaʻi o le angolathy i le tamaitiiti, o lenei faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama.

    O le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le faʻaleagaina o le tino. Afai o le angiopathy e tupu mai i le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, o le fomaʻi e faatonuina se tagata e tuʻuina atu i le cardiologist. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau e mafai ona faamautuina ai le toto ma faaitiitia ai le lamatia o le toto i totonu o vaa o retina ma nai capillaries.

    Afai o le angiopathy e fesootaʻi ma le maʻisuka, ona latou togafitia lea o le maʻi ma taumafai e aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli.

    O lea la, o a fualaau e mafai e se fomai tipitipi ona faatonuina:

      vasodilator (Cinnarizine, Vinpocetine, ma isi),

  • fualaau faʻamaʻi (faʻapipiʻi vaʻaia, meaʻai mo mata e faʻaaogaina). Ae oa vitamini e tatau ona faʻaaoga i le tausaga e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o loʻo faʻamatalaina iinei.
  • fualaau faasaina e faaleleia atili ai le toto totoga (e masani lava o mataua, mata o le Taufon).

    Lisi o vailaau e faʻaleleia atili ai le toto i luga o mata:

    Ulutala:Mataupu autu o le taotoga:
    EmoxipinE maua i foliga o mataʻu, e faʻaaogaina e togafitia ai le afaina i le pupu.O loʻo i ai se galuega puipui. E tusa ai ma le vasega e manatu o ia o se tagata e faʻafesoʻotaʻi.
    MildronateE maua i foliga o capsule, e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto, faʻasalalau le gaioioiga o le fatu ma le tino vascular system. Fesoasoani e toe faʻaleleia pe a maeʻa se faʻamaʻi poʻo se malosi faʻaletino malosi.
    TrentalE maua i le ituaiga pepa, e faʻaleleia ai le toto toto ma e taʻua o le vasodilator.

    I le avea ai o se togafitiga o le physiotherapeutic, e mafai e le fomaʻi mataʻau ona fautuaina e ui i se auala o le magnetotherapy, togafitiga laser (retina light).

    Le vasega ma togafitiga o fafine maʻitaga

    I le taimi o le maitaga, e tupu aʻe ai le angiopathy retinal mo ni mafuaaga se tele:

    1. Gestosis poʻo le tuai o le toxicosis.
    2. Faateleina le maualuga o le toto.
    3. Faʻateleina le toto suka.

    O le tulaga e maua i tamaitai i le tolu tausaga, e le manaʻomia se togafitiga faapitoa. Talu ai o togafitiga e tatau ona taulai i le faʻaaogaina o le mafuaaga autu o suiga i totonu o vaa ma a latou auala.

      faaitiitia le toto toto (o fafine maʻitaga ua faatonuina Dopegit, Papazol). Ae o le maualuga o le malosi o le vaai o mata e mafai ona vaaia i le tusiga iinei.

    Faʻasalalauina o galuega tau fatugaO togafitiga o natura moni e fesoasoani e faasaʻo ai le tulaga: Kanefron, Fitolizin, ma isi. A o le a le mea e fesoasoani ai le suauʻu i le karite i mata ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo o loʻo faʻamatalaina iinei.

  • maliu (teena o le suamalie, manogi, ulaula, meaʻai vevela ma le le lelei, tausisia o tulafono faʻavae paleni).
  • E le mafai e le angiopathy ona tupu e le gata i le taimi o le maitaga, ae mulimuli foi i le fanau mai. I le mea na tupu ai le ogaoga o le fanau mai pe faaumiumi ma taʻitaʻia ai le afaina o le afaina.

    E mafai ona faitio se fafine e uiga i:

    1. Le foliga mai o le puao i mata.
    2. Faʻaitiitia le tino vaaia. Ae o le a le mea e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga vaaia e tatau ona faʻaaoga i le mea muamua, o faʻamatalaga o le a fesoasoani ia malamalama i le sootaga.
    3. Lulu susulu (uila). Ae aiseā e susulu ai le malamalama i mata e pei o le uila, ma o le a le mea e mafai ona faia i se faʻafitauli faʻafitauli o loʻo faʻaalia iinei.

    I lenei tulaga, e tatau ona faia ni feutagaiga ma se fomai faapitoa. A maeʻa ona faʻatuʻa mai le falemaʻi o le tina, e tatau ona e faʻafesoʻotai faʻataʻitaʻi i se fomaʻi, o le a ia fesoasoani e faasaʻo le tulaga ma aloese mai faʻafitauli.

    O le angiopathy o le Retinal o se faailoga faʻafefe lea e le tatau ona le amanaiaina. Afai e aliali mai ni uiga le lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata fomaʻi maʻi. O le a faia e le fomaʻi taualumaga talafeagai o faʻamaʻi ma faʻamaonia togafitiga talafeagai.

    Isi faʻamaʻi faʻamaʻi (H35)

    Suiga i le mamanu o le tino

    • microaneurysms
    • neovascularization
    • perivasculito
    • veinsose veins
    • mataupu ogaoga
    • vasculitis

    E le aofia ai: vitreoretinopathy faʻateleina ma le faʻataunuʻuina (H33.4)

    Lisi o mataupu:

    • Isi faʻamaʻi faʻamaʻi (H35)
    • O le a le tulaga lamatia o le retinal angiopathy i le asō ma pe faʻapefea ona togafitia lelei?
    • Faʻamatalaga faʻamaʻi
    • Mafuaaga
    • Faailoga
    • O faʻafitauli faigata
    • Togafitiga
    • Fomaʻi
    • Faiga faʻavae
    • Fofo faʻapitoa
    • Puipuiga
    • Vitio
    • Faaiuga
    • Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - ICD-10 faʻavasegaga (tulafono laiti)
    • Uma o le Chorioretinal (H30)
    • O faʻamaʻi o le choroid o le mata, ae le o isi mea na faʻavasegaina (H31)
    • Suʻega a le choriotinal secondary (H32)
    • Tatalaina o le Tino ma le Tino (H33)
    • Faʻaauau o le vasculature faʻataʻi (H34)
    • Isi maʻi o le retina (H35)
    • O le faʻamaʻi o le tataʻi mai o le ulumatua (H36)
    • O le maʻisuka angiopathy o le retina ma pito i lalo: ICD-10 code, symptoms ma togafitiga
    • O le a lenei mea
    • Short description
    • ICD-10 numera
    • Pe e iai le ICD code 10 o le retinal angiopathy?
    • Faʻaiʻuga o le faʻasalaga o le retinal angiopathy
    • Ituaiga o Faigata
    • Toto
    • Faailoga
    • Faʻailoga
    • Togafitiga metotia
    • O le a le angiopathy o le retinal, ma o le a le numera o le faʻamaʻi mo le 10 microbes,
    • ICD-10 numera
    • Faʻatonu ma faʻavasegaina
    • Faamatalaga o uiga
    • Faʻailoga
    • Togafitiga
    • Faʻaʻamuʻi faʻamaʻi tigaina: ICD-10 numera, togafitiga, ituaiga
    • O le a lenei mea
    • ICD-10 numera
    • Retinal Angiopathy i se Tamaitiiti
    • Faailoga
    • Togafitiga
    • Faʻaʻamuʻi tigaina: faʻafefea matautia ma faʻapefea ona puipuia?
    • ICD-10 numera
    • ICD-10 numera
    • Mafuaaga o le Retinal Angiopathy
    • Faailoga o le Retinal Angiopathy
    • O le a le faʻatafunaga mataʻutia o le toe faʻataʻoto?
    • Faʻamatalaga o le anginality o le retinal
    • O le a le mea e tatau ona suʻesuʻeina?
    • Faʻapefea ona suʻe?
    • O ai e faʻafesoʻotaʻi?
    • Togafitiga o le Anginal o le Retinal
    • Puipuia o le Retinal Angiopathy
    • Suʻega o le anginalism o le retinal
    • Retinal Angiopathy ma le Vaegaau
    • Fomai Faʻapitoa Fomaʻi

    Macular Angioid Stripes

    Fualaau (degenerative) fua

    Senile macular degeneration (atrophic) (exudative)

    Afai e tatau ai, faailoa mai le fualaau faasaina na mafua ai le leona, faʻaaoga se faʻaopoopoga faaopoopo o mafuaʻaga i fafo (vasega XX).

    • BDU
    • agavaʻa
    • microcystic
    • pali
    • e foliga mai o se maa maʻaleʻale o foliga vaaia
    • faʻapitoa

    E le aofia ai: faʻatasi ai ma le faʻailoga o le tapuni (H33.3)

    • retinal (albipunctate) (pigmented) (yolk-pei)
    • faʻapitoa
    • vitoretinal

    Tutotonu o le chorioretinopathy

    Faʻaaogaina o le epithelium o le pigmenti

    I Rusia, o le Faʻatulagaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le 10th revision (ICD-10) na faʻaaogaina e avea ma faʻamaumauga faʻasalalau taʻitasi mo le amanaia o le maʻi, mafuaʻaga o talosaga a le lautele i nofoaga tau fomaʻi o matagaluega uma, ma mafuaʻaga o le oti.

    ICD-10 na faʻaofiina i le faiga o le soifua maloloina i le Russian Russian Federation i le 1999 e ala i le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia o le 05.27.97. Nu. 170

    O le lolomiina o le fou fou (ICD-11) ua fuafuaina e WHO ile 2017 2018.

    Faʻatasi ma suiga ma faʻaopoopoga o le WHO.

    O le a le tulaga lamatia o le retinal angiopathy i le asō ma pe faʻapefea ona togafitia lelei?

    O le mata o le tagata o se okeni e faigofie tele ona vaivai ma o le leaga o le lelei o le vaʻaia e le na o le pau lea e mafai ona oʻo i se tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi o faʻamaʻi mata o ni faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o isi o faailoga ia o isi. Ma i itu uma e lua, e taua le mafai ona iloa le faafitauli ma saʻo le auala e foia ai. O le mea moni, e masani lava ona leai se gaioiga, e mafai ona e le maua le avanoa e vaʻai lelei ai. O le angiopathy e le o taimi uma e lamatia ai le ola maloloina o le tino, ae o ona togafitiga e talafeagai ma le togafitiga o soo se maʻi o le tino.

    Faʻamatalaga faʻamaʻi

    I le avea ai o se tulafono, e foliga mai ai le angiopathy retinal i le talaaga o se faaletonu o le tino ma ua fai ma sui o le suiga o le tino i le tino o le totoga ma le faʻaitiitia o le toto totoga. O lea togafitiga e leʻo se faʻamaʻi tutoʻatasi ma e aliali mai i le talaaga o se faʻalavelave faʻaleagaina i le setete o le tino o le tino na mafua mai i faʻamaʻi eseese ma mea sese. O nisi taimi o le angiopathy e mafai ona o faatasi ma le faʻaleagaina ma le leai o se vaaiga mamao.

    Mafuaaga

    E mafai e le angiopathy ona atiae ona o le tele o mafuaʻaga ma mea taua. Faatasi ai ma mea autu:

    • Faateleina le mamafa o tui,
    • Faʻaitiitia le leo o puipui puipui,
    • Maʻisuka
    • O faʻamaʻi toto eseese,
    • Tau suiga
    • Faʻaleagaina ma manua i mata.

    O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai foi ona vaevaeina i ona ituaiga.

    • Hypertonic. Ona o le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, o le tino e mafai ona aveesea ai le lautele o veins ma toto toto, ma i le taimi lava e tasi, o le gaioiga o le toto i le retina o le mata ua faʻalavelaveina. O loʻo i ai se vaaiga vavalalata, ua alualu i luma le myopia. I totonu o fusi o le retina, faʻaleagaina ai.
    • Autalavou (Maʻi maʻi). O se gasegase lapopoʻa ma mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, glaucoma ma le taofiofia o le toe faʻataʻitaʻi.
    • Hypotonic. Faatasi ai ma le faalauteleina o veins ma arteries, o mata o mata ua faateleina, ua leiloloa lo latou leo ​​lautele. O se taunuuga o lenei mea, e mafai ona gaosia ai toto, ma o le tagata maʻi, i le isi itu, e lagona le pulupation i le mata.
    • Faʻaauau. E mafai ona tupu mai le faʻaleagaina ona o ni gasegase vascular i totonu o le tui vavalo.E ono i ai se vavalalata o vaʻa toto i mata ma, o se taunuuga, hypoxia.
    • Dystonic. Faʻatasia e le vave faʻalauteleina o le myopia. O le faʻamaʻi e aliali mai e tetee atu i le talaaga o le gasegase lautele o le tino o le tino, o le afaina i le mata e mafai.
    • Maʻisuka E atiina ae i le leai o se togafitiga saʻo mo le maʻisuka. I lenei tulaga, o toto toto e vaapiapi ma, o le mea lea, o le toto e amata ona siitia lemu.
    • Faʻamatalaga. E tupu mai i le talaaga o le faʻaalia o faʻamaʻi eseese ma le i ai o mea faʻaleagaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le tino vascular system. Masalo o se maʻi pipisi faʻasolosolo.
    • Faʻailoga I le tino atoa, ua vaivai o latou leo ​​ma o latou tino, ua afaina ma ua afaina toto. Faatasi ai ma lenei mea, o le vaaia lelei o le vaai ma matala mata.

    O faʻapogai autū o le angolathy retinal e aofia ai:

    • Vaavaaiga vaaia,
    • Faʻagasologa o le faʻasolosolo,
    • Myopia
    • Lulu i le mata
    • Lafoaʻi ma le afaina,
    • Le fiafia o vaʻa toto,
    • Le tuputupu ae o capillaries le lelei.

    Faatasi ai ma microangiopathy, o loo i ai se vevela o puipui o capillaries, o se faasologa o le toto. O le atinaʻeina o le macroangiopathy e faʻatasi ma le faʻaleagaina o vaʻa tetele, o le maʻisuka - e ala i le afaina ma le fusi o latou mucopolysaccharides.

    O le angiopathy ma tagata taʻitoʻatasi e mafua ai ona tupuga e maua e se tagata faʻalogo i le faʻaaogaina o le ophthalmoscopy, faʻapea foʻi ma le faʻamaumauga o faʻamatalaga i le soifua maloloina lautele o le maʻi.

    O faʻafitauli faigata

    A aunoa ma se taimi talafeagai i le angiopathy, e mafai ona faʻamoemoeina se suiga faʻasolosolo toe fetuutuunai, suʻega o le tino, ma le gasegase. O vaʻa o le retina e afaina foi. I le isi itu, latou te matua vaivai ma le maua ai le taʻavale toto. I nisi tulaga, o le le atoatoa o le vaʻai e mafai.

    O faʻalavelave e mafai ona faʻaosofia ai masani leaga leaga, maualuga o le toto maualuga, faʻamaʻi pipisi, gaʻo, maualuga cholesterol.

    O le angiopathy o le Retinal o se mea e le lelei ae mafai ona mataʻutia. I le saʻo lelei o lona fausiaina, o le setete o le retina e mafai ona toe foi i le masani. E na o se tagata poto faapitoa i le faʻalogo e mafai ona faʻatonu se ala.

    E mafai ona afaina le tagata lava ia i le tulaga o le angiopathy, aua o mafuaaga taitasi ua faatonuina ai nisi taualumaga ma vailaʻau.

    Faatasi ai ma le togafitiga o le angiopathy, o loo togafitia se togafitiga o faamaʻi, o lona taunuuga, o le mea lea, e masani lava ona talafeagai le matauina o isi fomaʻi. E taua le mulimuli i taumafa faʻatatauina i lenei vaitau.

    Fomaʻi

    Pe a togafitia se faʻamaʻi, o le mea muamua e tatau ona toe faʻaauau le tafe toto. Mo lenei mea, i le avea ai o se tulafono, tofia:

    Ole vailaau autu o vailaau e aofia ai vasoconstorors (calcium dobesylate, Parmidin, ma isi), faapea foi ma fualaau faasaina e puipuia ai le talimalo (Aspirin, Ticlodipine, Dipyridamole, ma isi). Afai e talafeagai, o le tofiaina o vitamini C, E, P ma elemene o le vaega B.

    O mata o mata e masani ona faʻaaogaina, e pei o Taufon, Emoksipi, Antotsian malosi.

    I le togafitiga o faʻafitauli o le vateatea, e tatau ona lafoaʻi masani leaga. Afai o se tasi o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le a tatau ona vavae ese mai le olaga i aso faisoo.

    Faiga faʻavae

    Afai ua maua e angiopathy se tulaga ua le amanaiaina, e mafai ona manaomia se togafitiga o taotoga. E faia le photocoagulation, lea e taofia ai le taofiofia o le retinal, le faia o mea filogia ma faʻaitiitia le foliga mai o vaʻa le lelei, faʻapea foi ma togafitiga faʻapitoa. O togafitiga o le tino e masani foi ona faaaogaina.

    O le tauaso o le po - o faʻamaoniga i tagata, faʻapea foʻi togafitiga togafitiga o loʻo faamatalaina iinei.

    Fofo faʻapitoa

    I le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai foi ona faʻatagaina, ae naʻo le faʻatasi ma auala autu o togafitiga ma na o le maeʻa ona faʻatalanoaina fomai.

    Togafitiga ma togafitiga faa-aganuu e masani lava ona faia i le fesoasoani mai o meaʻai: fualaau o paluga o mauga, lau o le fua, fualaau aina ma caraway.

    Aoina o numera 1. E taua le aoina o le selau kalama o le yarrow, chamomile, le oona o St. John, immortelle ma birch buds. O le sauniuni o le fuataga e manaʻomia e fuafua i le fuataga: tasi sipuni sipuni o le aoina o le afa lita o vai inu. A maeʻa le faʻafefeteina mo le luasefulu minute, e tatau ona fufulu ma faʻafefe le paluga i le vai vevela i se aofaiga o le afa lita. O le faletalimalo e faia faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi i le tasi ipu. O le faagasologa o togafitiga e faʻatinoina seia maeʻa ona faʻaaogaina le aoina.

    Aoina o le numera 2. E sefululima kene o le pulu manogi ma le valerian e tatau ona fefiloi ma le limasefulu kalama o yarrow. O le kuata lita o le vai vevela e tatau mo le fausiaina o lua teaseti uma o mea e maua mai ai. E tatau ona teuina le fusi mo le tolu itula, ona vevela ai lea i totonu o se vai taʻele ma faʻamaʻaina. O lenei aofaiga o vailaʻau faʻamalositino e tatau ona tufatufaina i le aso atoa. Togafitiga e faia mo vaiaso e tolu.

    Puipuiga

    Ina ia puipuia le faʻaalia ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona matauina tulafono faʻavae:

    1. Vaʻaia vave togafitiga faʻamaʻi e mafua ai le anginaliti.
    2. Aloese mai le mamafa tele o le tino.
    3. Faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e se fomaʻi maʻi.
    4. Faʻaaofiofia se soifua maloloina ma mulimuli i se meaʻai lelei.
    5. Aloese i masaniga leaga.
    6. I le iai o faʻamaʻi pipisi o le tino cardiovascular, mulimuli i tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

    Levigicitin mata e faʻafefe: o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina iinei.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le faʻamaʻi o le Retinal anginalism, lea e mafai ona aʻafia ai lana togafitiga, e faalagolago i mafuaaga ua iloa. E le fautuaina e faʻatagaina faʻafitauli ma amata le tulaga i ona foliga vaaia, talu ai o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo ai i le le atoatoa o le vaʻai. I le taimi lava e tasi, faatasi ai ma le filifiliga saʻo o togafitiga mo le angiopathy ma le maʻi faʻamaʻi, e mafai ona e maua se toe foi atoatoa i le tulaga soifua maloloina muamua o le retina ma toe foi i le olaga masani.

    Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - ICD-10 faʻavasegaga (tulafono laiti)

    E tusa ai ma le ICD, e tele vaega o faʻamaʻi faʻamaʻi.

    Uma o le Chorioretinal (H30)

    O le mumū o le Chorioretinal aofia ai faʻosooso patino:

    • Fuluʻi faʻamaʻi o le chorioretinal (H30.0),
    • Faʻasalalauina le afi mumilalala (H30.1),
    • Taeao i tua (H30.2),
    • Faʻaleagaina o le faʻalaʻolaina o se isi suʻesuʻega (H30.8),
    • Leʻo le faʻamaoniaina o le faʻamaʻi o le chorioretinal (H30.9).

    O faʻamaʻi o le choroid o le mata, ae le o isi mea na faʻavasegaina (H31)

    O lenei vaega o le ICD e aofia ai:

    • Manua o le Chorioretinal (H31.0),
    • E sui suiga i le choroid (H31.1),
    • O gaioiga o le dystrophic i le tagata o le tino o le natura (H31.2),
    • Faʻasalaga o le choroid, otaota i lenei vaega o le mata (H31.3),
    • Puipuiga o le tilotilo (H31.4),
    • O faʻasologa o totoe o le choroid (H31.8),
    • O faʻamaʻi le faʻamaonia o le choroid (H31.9).

    Suʻega a le choriotinal secondary (H32)

    O nei aʻafiaga e aofia ai:

    • Faʻaleagaina o le Chorioretinal ona o faʻalavelave pipisi ma le parasitic (H32.0),
    • Isi ituaiga o mumua o le ulutala (H32.8).

    Tatalaina o le Tino ma le Tino (H33)

    O lenei togafitiga e aofia ai:

    • O le taofiofia o le tino, faatasi ai ma le malepe (H33.0),
    • Tagatene o le Retinal, retinoschisis (H33.1),
    • Faʻalavelave faʻataʻitaʻoto o serous (H33.2),
    • Le faʻamavaeina o le Retinal e le o faʻatasi ma le vaʻavaʻa (H33.3),
    • Faʻasalaga masani o le retinal detention (H33.4),
    • O ituaiga o totoe o le vavaeina o le retinal (H33.5).

    Faʻaauau o le vasculature faʻataʻi (H34)

    O le faʻatagaina o le vaʻaia o vaʻalele e mafai ona avea ma ituaiga o mea nei:

    • Faʻasalaga o le faʻasolosolo i tua o le tino (H34.0),
    • O le tuuga o le tuatotonu o le ulutala tutotonu (H34.1),
    • Sogasoga o isi tala faʻamaufaʻailoga (H34.2),
    • Isi ituaiga o occinal vascular occlusion (H34.8),
    • Eseesega le faʻamatalaina o le faʻasologa o vascular vascular (H34.9).

    Isi maʻi o le retina (H35)

    Faatasi ai ma isi faamai o le retina, o loo i ai:

    • Faʻamatalaga o le retinopathy poʻo togafiti faʻasolosolo faʻasolosolo (H35.0),
    • Preretinopathy (H35.1),
    • O isi mea na totoe o le faʻasologa o meaola (H35.2),
    • Le suiga o le laiga i luga o le pou ma le pou (H35.3),
    • Toe faʻafouina o le itulagi o le retina (H35.4),
    • Faʻaleagaina o le faʻatoʻatoʻa tupuga (H35.5),
    • Lafoaʻi o le faʻamaʻi pipisi (H35.6),
    • O le vaevaeina o laupepa o sela i le retina (H35.7),
    • Isi faʻafitauli faʻapitoa faʻamaufaʻailogaina (H35.8),
    • Le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasolo mai le faʻamaʻi (H35.9).

    O le faʻamaʻi o le tataʻi mai o le ulumatua (H36)

    O faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu ma isi faʻamaʻi:

    • O le maʻisuka retinopathy (H36.0),
    • Isi faʻafitauli i le retina (H36.8).

    O le maʻisuka angiopathy o le retina ma pito i lalo: ICD-10 code, symptoms ma togafitiga

    O le angiopathy o le solia lea o le lelei o vaa o le mata, lea e iloa ai o ia lava o se tulaga o le leaga o le leo o vaa o le retina ma le capillary bed of the fundus.

    Ona o lenei faʻamaʻi, o loʻo i ai se faʻaititia o le toto i le totoga o le okeni ma le popole. E foliga mai o se mea faʻapitoa e faʻapea, o se maʻi lamatia ma ogaoga e leai se ICD-10 numera.

    Ae e le o lona uiga o le saogalemu o le maʻi. O ia, e pei o faʻamaʻi faapena, e manaʻomia le vaʻaia mai tagata o le fomaʻi. O lenei tusiga o loʻo maua ai faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga faʻapitoa e pei o le maʻi o le maʻisuka, e tusa ai ma le ICD-10.

    E le o se faʻamaʻi tutoʻatasi le maʻi tigaina o le Retinal angles, ae na o se faʻaaliga o nisi o maʻi e aʻafia ai toto toto o le tino o le tagata. O le tulaga e aliali mai i se suiga faʻaleagaina i toto toto ona o le solia tele o le tulafono faatonutonu.

    Retinal Angiopathy

    O le mea e lelei ai, e lava le taulai atu i le faʻamaʻi, talu ai e mafai ona oʻo atu ai i le le manaʻomia o aʻafiaga mo le tino atoa. O le sili ona matautia o latou o le leai o se vaaiga. O lenei faʻamaʻi masani e maua e le gata i pepe, ae faʻapea foi i tagata ua matutua atu.

    E masani ona aliali mai i alii ma tamaitai ua silia ma le 30 tausaga. O loʻo i ai se faʻavasegaina o faʻamaʻi e aafia ai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina.

    Faʻalagolago i latou, o le retinal angiopathy e mafai ona avea ma ituaiga nei:

    1. maʻisuka. I lenei tulaga, o le faaleagaina o le toto e mafua ona o le le amanaiaina o ituaiga uma o le maʻisuka. I lenei tulaga, o mea leaga ua matauina e le gata i mata o mata, ae faapena foi i totonu o toto o le tino atoa. O lenei mea matautia e mafua ai le tele o le paʻu o le toto, faapea ai ma le pipiiina o arteries, veins ma capillaries. O se taunuuga, o le meaʻai o mata e mamafa, ma o le galuega vaaia e faasolosolo malie ona faʻaititia,
    2. vavalo. O le maualalo o le toto maualuga e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaititia i le leo o tamai toto toto o mata. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o lo latou toto ma le faʻaitiitia o le toto. O le toto e ono foliga mai i se taimi mulimuli ane. Faatasi ai ma lenei ituaiga faamaʻi, e lagona ai e se tagata se malosi malosi i totonu o vaa o mata,
    3. hypertonic. Afai e maualuga le maualuga o le maʻi, o le maʻi o loʻo fesiligia e masani lava ona tupu. E faʻaalia mai i le ituaiga o le faʻalauteleina ma le faʻalauteleina o veins, faʻafefeteina faʻafuaseʻi i le ogatotonu o le mata ma le faʻalavelave o lona fausaga. Faatasi ai ma le togafitiga manuia o le maualuga o le toto, o le angiopathy o le retina o mata uma o le a alu ese na o ia,
    4. faʻaleagaina. O lenei ituaiga o le maʻi e mafai ona tupu i le i ai o ni manuaga ogaoga o le vavae, manua o le faiʻai ma le faʻamalosi o le sternum. O le atinaʻeina o le angiopathy atonu e mafua mai i le faʻalavelaveina o lapisi tetele ma toto laiti i le itu o le tuilaʻau. O le isi mafuaaga mo lenei mea matautia o se osofaʻiga malosi i le mamafa i totonu o le ulupoo,
    5. talavou. O lenei vāega e manatu e sili ona matautia ma e le manaʻomia, talu ai e le o iloa le mafuaʻaga o lona tupu.O faʻamaoniga sili ona taatele o le mea matautia o mea nei: o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le toto, faʻapea foi ma le faʻavavega o taimi, i le retina ma le vitreous. O le faʻavaeina o mea fesoʻotaʻi i luga o le retina e le faʻatea. O nei lapataiga lapatai o le faamaʻi e masani lava ona taitai atu ai i le faaleagaina, glaucoma, taofiofia o le taoto, ma le tauaso.

    Pe e iai le ICD code 10 o le retinal angiopathy?

    O se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e pei o le angiopathy retinal e leai se tulafono ICD-10. Ma o le uiga o lenei mea e le faapea o lenei togafitiga o totoga o faaaliga vaaia e le talafeagai ai le vavalalata a tagata o le fomaʻi. O a ni faailoga o lenei maʻi, ma pe faʻapefea ona togafitia?

    Manatua. o le ICD-10 o le International (taliaina e WHO mo fomaʻi o faʻavae uma ma atunuʻu) faʻavasegaina o faʻamaʻi i le faʻavasegaga lona sefulu.

    I faʻamatalaga faafomaʻi, o le angiopathy o se vailaʻau faʻavafesa o le mata, faʻaalia i le solia o le leo o le vaini o le vaini ma le capillary bed of fundus. Faʻasaga i tua atu o lenei maʻi, o le faʻaitiitia o le tafe toto ma tulafono faʻapitoa e matauina. O le ICD-10 e leai se faʻavaega ese o lenei tulaga, talu ai o se taunuuga o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga. O le tele o taimi, o le angiopathy e faʻafeagai ma le talaaga o ia faʻamaʻi:

    1. Ole maualuga ole toto.
    2. Faʻaleagaina i vaega o le tino.
    3. Osteochondrosis o le tui vavalo.
    4. O faʻafitauli pipisi o le toto.
    5. O le maʻi suka.
    6. Le faʻaaogaina o le ulaula ma le ava malosi.
    7. Faʻaleagaina o le tino.

    Ma o nei mea na o nisi o mafuaaga talafeagai o le faʻalavelave i le toto totoʻa i le retina. O le lamatiaga o lenei togafitiga o le, e ese mai i le tala o le angiopathy, o maʻi tigaina sili atu, e pei o le retin dystrophy ma / poo le myopia, e ono tupu. E le gata i lea, i le leai o se taimi talafeagai ma le lava togafitiga, o lenei soliga i totonu o le retina taʻavale e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le faʻaaliga.

    O le uiga o le angiopathy, e aofia ai le retinopathy o le maʻisuka, e aafia uma ai mata i le taimi e tasi. O lenei mea e sili ona taua pe a taitaia faʻataʻitaʻiga eseese. Na iloa le angiopathy i le taimi o suʻesuʻega o le vaega tupe i le fomai o le fomai.

    Ituaiga o Faigata

    E tatau ona maitauina o le angiopathy e toetoe lava o taimi uma na muamua ai le angioedema - o le solia o le masani masani o le vaini.

    E mafai ona faʻaalia e spasms, paresis, dystonia. O le mafuaʻaga o lenei togafitiga atonu o le solia o le tulafono faatonutonu o puipui lapisi poʻo o latou faʻaleagaina e teu i le atherosclerotic, toto maualuga, faʻalavelave puipuia ma isi mea leaga.

    Faʻalagolago i le tulaga o le estiological, o nei ituaiga o angiopaties retinal e iloga:

    O le microbioiopathy o le Retinal e masani ona atiina ae i le maʻisuka. I le avea ai o se tulafono, e tupu i tagata ua maʻi mo le 7-10 tausaga pe sili atu foi. O lenei togafitiga e masani lava ona aafia ai tagata e le o pulea le kulukose o le toto (e ese mai i le tulaga masani o le glycemia, o le angiopathy e amata lemu ma itiiti le malosi). E tatau ona maitauina o le retinopathy o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o le tauaso e le mafai ona faʻafitia i le lalolagi atoa. I le ICD-10, ua tofia ai le code H36.0.

    O tamaʻitaʻi ma fafine e maua i le toto maualuga o ē mumusu e faʻaaogaina fualaau faasaina e matua afaina lava i microangiopathy. O le maualuga o le toto maualuga e afaina ai tamai ipu o le retina, e tau atu ai i le sclerosis ma le solo.

    O le vitio o loʻo i lalo o loʻo faamatalaina ai le Angiopathy mo le maualuga o le toto maualuga:

    I lalo o le faatosinaga o le tele o itu leaga, o le faaleagaina o le vaini o le vaini, e mafua mai ona o le tele o vateioles e vaapiapi ma le vevela e faalautele.

    Afai o le fua masani o le caliber o arteries ma veins e 2: 3, ona faʻatasi ai lea ma le angiopathy - 1: 4 poʻo le 1: 5 foi.

    O le lautele o vaʻa o le fundus e faʻaleagaina, i nisi nofoaga e mafai ona aliali mai microanurysms. O vailaʻau foliga foliga faʻamalosi ma faʻasalaina.

    I le aluga o taimi, o puipui o le eleele ua avea ma mea sili atu ona maoaʻe ma faigata, ma o le taunuuga lea ua atili atili ai ona vaeluaina o latou lumen. Sclerosis, fibrosis, ma vascular vascular development. O nei mea uma e mafua ai le solia o le toto i totonu o le mata o le mata, ona o lea mea e amata ona mafatia ai mai le aoga. Faʻailoga o le tino, neovascularization o loʻo aliali mai. Ona o le leai o se okesene, angioretinopathy e atiina ae, mulimuli ane - neuroretinopathy.

    I le uluaʻi laʻasaga, o le angiopathy o loʻo i ai se auala faʻapitoa.

    I se taimi mulimuli ane, a oʻo mai le maualuga o le hypoxia, e mafai e le maʻi ona matauina le faʻaalia mai o le malamalama, aloiafi, laumei eseese ma sulu i luma o mata. Ua faʻaitiitia foi le gaioiga vaaia, o le tupuga mai o povi matua ma le vavalalata o lanu eseese e mafai.

    Ophthalmoscopic faʻamaoniga o le angiopathy e sili atu:

    • faʻamaonia o le faʻaleagaina o vaa,
    • suia i le fua masani masani o le caliber o arteries ma veins,
    • o le amataga o faailoga o le kilipa ma le siliva siliva, fesoʻotaʻiga vavave,
    • laʻititi laʻititi i le retina
    • neovascularization - o le tuputupu ae o tamai vaa e tali atu i le atchemia,
    • o foliga vaaia o le vaivai ma le malosi i fafo i le retina.

    Mulimuli ane, o le epinal epinal, o le a avea ma pale ma ua i ai se paolo malu. E masani lava, e tusitusi le edema o le lipic optic. Ona o lenei mea, o le gaioiga vaaia a mata e matua mafatia lava. O se tagata e faasolosolo malie lava le le iloa.

    Togafitiga metotia

    O le togafitiga o ituaiga ituaiga o angiopathies toeitiiti e tatau ona taulai muamua i le faailoaina ma le togafitia o le maʻi na mafua ai le togafitiga o le va o le vaa.

    O fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamaonia mo tagata e maualuga le toto; o maʻi e maua i le maʻisuka ua faʻaalia le siakiina masani o le maualuga o le kulukose o le toto.

    O se togafitiga faʻapitoa, vasodilators, angioprotectors, vitamini, antioxidants ua faʻataʻitaʻiina. O se tasi o togafiti togafiti e aupito sili ona lelei o le faʻamalosia o laser o le retina. O le faʻatinoga e mafai ai e oe ona taofi le alualu i luma o le faʻamaʻi ma faʻasaʻo le vaaiga a le maʻi. I le iai o ni faʻalavelave ogaoga (hemophthalmus, loimata, taofiofi o le retinal), ua faʻaalia le vitctomy - o se taʻavale e aveese ai le tino vitio.

    O le a le angiopathy o le retinal, ma o le a le numera o le faʻamaʻi mo le 10 microbes,

    O le angiopathy o se suiga i le setete o vaa o le retina o mata, lea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga o le dystrophic (dystrophy o le retina), myopia, atrophy o le nerve optic, ma isi.

    E le o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻafesoʻotaʻi le tino o le angiopathy o le tino o le tino. E masani ona taulai atu i lenei mea, ae o se tulaga e mafai ona tupu i le talaaga o isi faamaʻi. O suiga faʻapitoa i vaʻa e aliali mai ma manua ma manuʻa, ma e matauina foi i le maʻisuka.

    Faʻaʻamuʻi tigaina: faʻafefea matautia ma faʻapefea ona puipuia?

    O le angiopathy o le Retinal o se faʻamaʻi lea e aliali mai i se suiga i le vascular ocular system, e aofia ai ona capillaries ma isi vaʻa. O lenei faafitauli e afua mai i le le lelei o le faatonutonuina o le vascular tone e le autonomous nervous system. I lenei tulaga, o faafitauli e tulai mai ma le afaina ma le tafe mai o le toto mai le okeni, lea e faalavelaveina ai ana galuega masani ma taitai atu ai i suiga le lelei i mata.

    O faʻafitauli faʻapitoa lautele e le o ni faʻamaʻi tutoʻatasi. E sili atu ona faigofie le fai atu o lenei maʻi e aliali mai pe a oʻo i le tulaga le lelei o vaʻa toto o le tino atoa. O vaʻa o le retina e mafatia i le ala lava lea e tasi e pei o isi o capillaries, veins ma arteries, o le mea lea, faatasi ai ma lenei tulaga o le vascular system, o suiga e amata ona tupu, mo se faataitaiga, i le retina o mata. O le mea lea, o le faaupuga "angiopathy" e faʻaaoga faapitoa lava i mata o le mata e mafua mai i faʻafitauli vailaʻau.

    O lenei faʻaletonu o le tino e le faʻalagolago i le matua ma le itupa o le maʻi. E maua i tamaiti ma tagata matutua, i fafine ma alii.Peitai, e ui lava i lea, o se ata na faaalia mai: i le mavae ai o le tolusefulu tausaga, o lenei faafitauli e tupu tele lava nai lo le talavou po o le talavou.

    O tagata e masalomia o ni mata e mafai ona mata i le mata, e fiafia i ai, ma O le a le uiga o le upu anginalism?

    I le taimi atofaina ma se fomaʻi, e mafai ona e matauina le ata o loʻo i lalo. O le tupe, lea e suʻesuʻeina e se fomaʻi, e le masani. Ua tusia e le fomaʻi suiga tetele i lenei vaega o le mata. I lenei tulaga, o loʻo i ai se soliga i le lumenia o le toto poʻo a latou fuaitau. E mafai ona i ai isi vaa i se isi setete: ia faʻalaiti pe faʻalauteleina, faʻasalaina pe faʻamaʻo, totoʻa atoa pe faʻatasi ma le vaivai le faʻatumu, ma isi. O le tulaga o le vascular system i mata e faalagolago i le mafuaʻaga na taʻitaʻia ai nei suiga.

    I le tele o tulaga, o le atinaʻeina o le maʻi e tupu i mata uma e lua, e ui lava o loʻo i ai tuusaunoaga i lenei tulafono.

    Mafuaaga o le Retinal Angiopathy

    O mafuaaga o le retinal angiopathy e matua talatalanoa, e ui lava e ogaoga. E aofia ai:

    • Faʻafitauli i totonu o le vavalaʻau o loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le osteochondrosis.
    • O le i ai o le faʻaleagaina o mata.
    • O aʻafiaga o le faʻateleina o le faʻaogaina o le intracranial.
    • Taunuʻuga o le ulaula tapaa.
    • O loʻo i ai nei le faʻasalaga o le puipui o le puipui, lea e maua mai i le faʻaogaina o le tino.
    • O nisi o gasegase toto.
    • Gaosiga o gaioiga i ituaiga matautia o pisinisi.
    • Le i ai o le maʻisuka.
    • Mauaina o se tausaga patino lea e amata ai suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino.
    • Le i ai o se talaʻaga o le maualuga o le maualuga.
    • Faʻaleagaina o le tino.
    • O nisi tulaga o le puipui o toto toto e pei o le kenera, mo se faataitaiga, faatasi ai ma telangiectasia.
    • O le i ai o le vasculitis o le tino, lea e faʻapitoa i le natura.

    Ina ia aoteleina le lisi o loʻo i luga, o manua eseese, faʻamaʻi pipisi o le tino atoa, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le autoimmune ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai faafitauli i vaʻa i le retina. E le gata i lea, o le inisua o le tino e ala i vailaʻau eseese, metala mamafa ma isi mea o loʻo taʻalo ai se vaega taua.

    Faailoga o le Retinal Angiopathy

    E tatau ona e iloa uiga o le retinal angiopathy ina ia iloa ai lenei faʻamaʻi i le taimi. Faailoga o maʻi e aofia ai:

    1. Le i ai o le faʻaletonu o le vaai.
    2. O foliga vaaia o le vaʻaia o le vaʻai, o se ituaiga o veli poʻo se faʻaaliga vavalalata.
    3. Se faʻamatalaga o le gau o le vaʻai.
    4. Vaʻaiga o le vaitau o loʻo i ai nei.
    5. O foliga vaaia o le faʻavasegaina o laina, lea o loʻo faʻapipiʻi i le mata.
    6. O se faʻamatalaga o le alualu pea i luma o le myopia.
    7. Faailoaina o le dinstrophinal retinal.
    8. Le faʻaalia o lanu po o ni lanu pogisa e aliali mai pe a suʻesuʻeina mea faitino.
    9. O le foliga mai o le malamalama faʻafuaseʻi e susulu i mata, faʻaalia i le ituaiga o "uila".
    10. Le tupuga o le le mautonu ma tiga i mata.

    E mafai ona e faitau atili e uiga i uiga ma uiga o le retinal angiopathy iinei.

    O le a le faʻatafunaga mataʻutia o le toe faʻataʻoto?

    E aoga mo se tagata ua maua se faʻamaʻi tigaina mai le fomaʻi e iloa ai pe aisea e matautia ai le angiopathy o le retina? Ma ia faʻaleleia auala e toe faʻaleleia ai lo latou ola maloloina.

    O lenei tulaga o toto toto e mafai ona taʻitaʻia (ma taʻitaʻia) i ni aʻafiaga matuia. Muamua lava, o le galue masani a le mata ua faʻalavelaveina, lea e mafua mai i faafitauli i le faʻamautinoaina o ana meaʻai masani. O faʻasalaga i le leai o se toto e oʻo atu ai i le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le le mafai ona maua e mata le lava o le okesene ma isi meaʻai. O le faʻamaonia o oloa e le masani ona faʻaaogaina i le tafe o le toto: ona o le le lelei o galuega a le vaa, o faafitauli e tulai mai ma lenei.

    O le mea lea, o se tagata maʻi ua feagai ma se suiga i le tino o le mata o le mata atonu e ono maua ai faʻamaʻi nei:

    • Alualu i luma myopia.
    • Tupulaga o le tino.
    • O foliga vaaia o le vaʻaia o le faʻaaliga.
    • Faʻaauau le atinaʻeina o tauaso i se tasi pe lua uma.

    E le tatau ona tupu nei faafitauli i tagata. Ae, i le avea ai o se tulafono, o le tele o tagata latou te le mataituina lo latou ola maloloina ma, faatasi ai ma se maʻi matuia, aua nei faia ni fua e faamalosia ai lo latou manuia. O le mea lea, ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu, e mafai ona tatou faia le atinaʻeina o se tasi o faafitauli i luga i se tagata gasegase ma avanoa lautele o le retina.

    Faʻamatalaga o le anginality o le retinal

    O le suʻesuʻega o le anginaliti o le retinal angé o se mea taua lea e mafai ona tuʻuina atu i se fomaʻi agavaa. Talu ai o loʻo i ai se tulaga o le sese i le faʻamaonia saʻo.

    Muamua lava, e suʻe e le fomaʻi le tagata maʻi ma iloa ai le natura o ana faitioga. O faʻamaoniga o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le retina ma le tulaga lautele o le maʻi e tatau ona iloa. O le retina o loʻo suʻesuʻeina e faʻaaoga ai le suʻega o suʻega suʻesuʻe - ophthalmoscopy.

    Ina ia faʻamalamalamaina le faʻamaoniga, e faʻaaogaina e le ophthalmologists auala eseese: o le suʻeina o mata o le mata ma le x-ray. E mafai ona e suʻesuʻeina le saoasaoa o le toto i totonu o vaʻa, faʻapea foʻi le tulaga o loʻo i ai nei o puipui o mata. O le suʻega X-ray o loʻo faʻatinoina ina ia mafai ai ona maua faʻamatalaga i le faʻafefea ona vaʻaia vaa. Ma o lenei faiga e faʻatinoina e faʻaaoga ai le leitio.

    O le suʻesuʻega lona tolu o suʻesuʻega atonu o le faʻaaogaina o le faʻataʻitaʻiga o le resonance magnetic, lea e mafai ona e iloa ai vaega o le fausaga ma le tulaga o masini mumu o mata.

    Togafitiga o le Anginal o le Retinal

    O le togafitiga o le angiopathy toeititi, muamua lava, o le faʻamavaeina lea o le maʻi na mafua ai se faʻalavelave ogaoga. I le tele o tulaga, pe a faʻatonuina le tulaga o le maʻi, o le a le toe iai ni faafitauli ile mata, e aunoa ma le manaʻomia o togafitiga.

    E mafai ona e faitau atili e uiga i le togafitiga o le anginal maʻi toeititi iinei.

    Suʻega o le anginalism o le retinal

    O le faʻataʻitaʻiina o le anginal o le retinal e faalagolago i le mafuaʻaga o le faʻalavelave, faʻapea foʻi i luga ole laasaga e amataina ai le togafitiga o le faʻaleagaina o faagasologa i mata.

    • I le maʻisuka, e taua le faatumauina o le maʻi ma le mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona le mafai ai lea ona alualu i luma le faaletonu, ma o le setete o le retina e faamautuina.
    • A oʻo i le maualuga, e tatau ona faia ni fua e faʻamautu ai le toto. Ma e taitaia foʻi se soifua maloloina lelei lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻaaliga o le maualuga o le toto.
    • Faʻatasi ai ma foliga faʻaleagaga, e taua le togafitia o aʻafiaga o le manuʻa ma maua i nisi taimi le togafitiga vascular vascular. I lenei tulaga, angiopathy o le a le toe alualu i luma ma o le a faaleleia le tulaga o le maʻi.
    • Faʻatasi ai ma le faʻasalaga faʻapitoa, e taua le faia o se fua e faʻapupulaina ai le toto ma togafitia le maualuga. E naʻo le tulaga lenei, e le mafai e le tagata gasegase ona popole i le leaga o mata.
    • A o talavou, o le mea e leaga ai, o le maʻi o le a faʻagasolo ina leaga. Ina ia faʻagesegese le alualu i luma o le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, lea e tatau ona faia e le aunoa. O se soifua maloloina lelei ma mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa e taua foi.

    Afai e leai ni fuataga e togafitia ai le maʻi faʻavae, faʻapea foi ma le faʻaleleia o le tulaga o vaʻa, ona mafai ai lea ona faʻaauau le alualu i luma o le myopia e faʻamaeʻa ai le vaʻai.

    Faʻatasi ma laʻititi ma agavaʻa tulaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona faʻaumatia atoa ia uiga o le angiopathy ma toe faʻafoisia le soifua maloloina, e aofia ai le vaaia o le tino, ma togafitiga taimi.

    O se gasegase faʻalavelave lea e mamafa i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻateteleina le tulaga o mata. Ma i le taimi o le fananau mai, o le leai atoa o se vaaiga mamao e mafai foi. Ae i le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o sauniuniga mo le fanau mai, o se soifua maloloina lelei i le taimi o le maitaga, o le mafaufauga o le mafaufau, ma le saʻo o amioga i le fanauina o pepe e fesoasoani i le vaai i le tulaga lava e tasi aʻo lei amataina. E tatau ona iloa e tina i le lumanaʻi ina ia mafai ona faʻasaoina le vaʻai ao fanau mai, e taua le mafai ona faʻamalosi ma aveese maso o maso ina ia mafai ai ona maua se toomaga mo le galue ma leai se uta i luga o mata. E ui lava, e moni, aemaise lava mataupu faʻapitoa, o le vaega o le caesarena ua faʻaalia e aloese ai mai faʻalavelave matuia.

    E masani lava, i le toatele o fafine maʻitaga ina ua maeʻa le fanau mai, o faʻamaoniga o le angiopathy na o ese atu. Ma e naʻo nisi tamaitai i totonu o le faigaluega e manaʻomia togafitiga faʻapitoa.

    I pepe faatoa fananau mai, o le suʻesuʻega e masani ona faia sese. Ma pe a, mo se faʻataʻitaʻiga, tasi le tausaga, ua maeʻa ona aveesea.

    I le laʻitiiti o le faʻamaʻi, pe a togafitiga togafitiga i le taimi ma saʻo, o le tele lava o taimi, o le faafitauli e alu pea e faʻavavau, ma ua toe faʻafoisia atoatoa le faʻaaliga.

    Tuua Lau Faamatalaga