O a faailoga o le maʻisuka i fafine

O tamaitai e sili atu ona faigofie i togafitiga o le endocrine nai lo le malosi malosi o le tagata. E mafua lenei mea ona o faʻalavelave masani faʻafuasei e faʻatasi ma se fafine i lona olaga atoa.

Ona o nai mea laiti, o le maʻi na maua i le taimi nei i se tulaga alualu i luma. Ae afai e te amata togafitiga i le taimi, o le tagata maʻi e mafai ona ola i se olaga atoa. O a faailoga muamua o le maʻisuka i fafine e tatau ona gauai i ai ma pe faʻapefea ona maua le faʻamaʻi, o le a taʻu mai e le au atamamai.

O le ā le lamatiaga o le maʻi?

O le inisalini e nafa ma le gaʻo gaʻo i le tino o le tagata. Faʻatasi ai ma le le lava o le hormone, kullukose, pe a faʻaogaina, e le o aʻafia. E amata ona matelaina fula, ona e leai ni meaʻai. Ma o le faateleina o le toto toto e faaosofia ai le atinaʻeina o maʻi eseese ile tino.

O le pancreas, lea e le o lelei le lelei o le maʻisuka, e nafa ma le gaosia o le inisalini i le tino.

E tele ituaiga faʻamaʻi i fafine:

  1. Uluaʻi ituaiga. O le pancreas e le lava le insulin. E i ai se mea e le maua ai le hormone, o le maualuga o le suka. E maua i tamaitai talavou. O le faʻamaʻi atonu o se kenera, ae o le autu tonu lava o lona amataga e le o iloa le saienisi.
  2. Le ituaiga lona lua. E masani ona galue le pancreas, ma o le hormone e maua i le aofaʻi tatau, ae e le iloa e le tino o le maʻi ma e le o galu le kulukose. I le ituaiga lona lua, o le kulukose ma le inisalini ua lava i le toto o le tagata maʻi, ae o loʻo maua le matelaina. O le tele o fafine e mafatia pe a mavae le 50 tausaga.
  3. Gestational. E aliali mai i le maitaga o fafine ma pasi pe a uma le fananau. Mataʻutia matautia mo le fafine ma le tama.

E tele mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi:

  • Vaʻaiga faʻapitoa. O le maʻisuka, o le maʻisuka ituaiga 1 e faʻasalalauina e ala i le laina tuʻufaʻatasia. E aliali mai i se talavou, i fafine ei lalo o le 30 tausaga.
  • Aʻo 2 ma le 3 tikeri. O le mamafa e faʻateleina ai le atinaʻeina o ituaiga faʻamaʻi 2. Faʻaalia i fafine pe a uma le 50 tausaga.
  • Se faʻamaʻi pipisi e le togafitia. I le tino o le tagata gasegase, na suia ai suiga faʻaleaga, na aafia ai le pancreas.
  • Hormonal le toilalo: minuʻopaʻu i fafine pe a uma le 50 tausaga, maitaga, toilalo male pepe. O le tino o le tino e vave gaoioi i suiga o le hormonal, o faʻamaʻi o le endocrin system e atiaʻe.


O faʻamaʻi pipisi o le Endocrin i le taimi muamua e leai ni faʻafitauli matuia. O tamaitai e le liliu atu i tagata tomai faapitoa. O faʻafitauli matuia e aliali mai pe a oʻo i le taimi nei o loʻo faʻagasolo pea le maʻi.

O tagata gasegase e sili atu ona vaivai e tatau ona sili atu ona gauai atu i lo latou soifua maloloina ma, i le masalosaloga muamua, faia ni suʻega mo le suka o le toto.

Faʻailoga lautele

E iai faʻamaoniga masani o le maʻisuka, lea e faʻaalia i soo se ituaiga o maʻisuka i fafine. Faailoga e mafai ona faʻaalia i taimi uma pe faʻaalia manino.

O lea, o le gutu malogo e aliali mai ina ua uma ona 'ai se tele o mea suamalie i le po.

Faailoga masani e aofia ai:

  • Ua alu le ita. O le tagata gasegase e masani lava ona fiainu, talu ai ua maeʻa le membrane mucous o le oral,
  • Se suiga tele i le mamafa o le tino ona o le leai o se mafuaaga. O se tamaitai maloloina lelei e amata ona paʻu le mamafa pe, i se isi itu, gaʻo. O meaʻai e le suia,
  • O le malosi o le galue e faaitiitia ai, o se tamaitai ua oo i le vaivai, moe,
  • O le tagata gasegase o loʻo i ai se leaga matuia i le faʻaaliga. I le maʻisuka, e faitioina e tagata gaʻo nisi o lanu uliuli po o le uliuli i luma oo latou mata, faʻavalea le tumau,
  • Paʻu o pito i lalo ma pito i luga. O le toto e salalau solo i le tino atoa ma o vae po o lima o loʻo faʻavaivaia pea lava pea. O vae e mafai ona malolo mo le leai o se mafuaʻaga
  • Faʻaleleia o manuʻa, faʻamaloloina le tele o manuʻa,
  • O le totoga e aliali i luga o le tino,
  • Urination o le a sili atu ona masani ai, o le le fiafia i le taeao,
  • O le taamilosaga faataamilosaga a se fafine e faʻalavelaveina,
  • O fao ma mucous membranes e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • O loʻo aʻafia le polokalame faʻafesoʻotaʻi. O se fafine e tele lava ina maʻi, e tele maʻi faʻamaʻi e faʻaalia.

O le maʻi suka e le mafai ona faʻaleleia, ae faʻatasi ai ma le vave maua o le maʻi, e mafai e le maʻi ona mautinoa se olaga masani. Afai e aliali mai se tasi pe sili atu faʻamaoniga, e le tatau ona e fefe, e tatau ona e alu i le falemaʻi ma faia suʻega.

Faailoga mai le gynnecology

O le maʻi suka e taia i le tino atoa, ae o le mea muamua lava, o le fafine e faʻaalia faailoga mai le itu o le gynnecology. O vaʻa ma le faʻaaogaina o suauu e le lelei, ao le maua ai ni meaʻai e leai ni meaʻai.

I fafine, o faʻaalia mai nei:

  1. E paʻu le paʻu, pi,
  2. E maua mai i luga o le mucosa faʻataʻavale, microcoto,
  3. O le puipuiga lautele o le puipuiga o le tino ua faaititia, ua le toe mafai ona puipuia le tino,
  4. O le paleni o le acid-base e sui i le vaʻa,
  5. O le mucosa vavalalata e faasolosolo malie ma vaivai,
  6. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaleagaina e masani ona tupu.


Togafitiga ma isi metotia o le a faʻaleagaina ai le faʻamaʻi. Ua maeʻa le perisal pruritus i le maʻisuka ituaiga 2 i fafine pe a uma le 50 tausaga.

Pe a tupu, e fautuaina tamaitai e faʻaoga mea e faʻaogaina ai le tino: pulu pepe, paʻu faʻamalosi mo le tumama lelei, fufulu susu i le chamomile poʻo le calendula. O vailaau faʻasagasite e faʻaleleia ai le matutu, ua na o le atinaeina o se faʻalavelave faʻafomaʻi.


Faʻalavelave faʻalavelave

I se tamaitai soifua maloloina, o le faasolosolo faasolosolo malie e masani ona maua, e aunoa ma le solia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻalavelave le tala o le hormonal ma o le taamilosaga e sese. O le solia o le taamilosaga, o se fafine e faʻaalia ai faʻamaʻi pipisi o le gynecological: amenorrhea, oligomenorrhea.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le fafine ua faatonuina le inisalini. O le faʻaauau pea o le inisalini e aafia ai le tala faʻasolopito, ua toe faʻaleleia le taamilosaga. E toe foʻi le fafine i galuega faʻatino.

Menopause mo le faʻamaʻi

I fafine ei ai le menopause i le 50-60 tausaga, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona atiina ae. O faʻamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 e talitutusa lava ma fesuiaiga o foliga: oso i le mamafa, vaivaiga, vevela, vevela tele, fula ma le tiga i vae. Tina peʻa a mavae le 50 tausaga e seasea faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaʻi ma e le alu i le fomaʻi.

I le faia o le misa, e tatau i tamaitai ona feutagai ma se tagata poto faapitoa. O le tagata gasegase e filifilia togafitiga malu, lea e lagolagoina le pancreas ma le menopause o le a pasi e aunoa ma ni aʻafiaga le talafeagai.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i fafine

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le maʻi suka o se maʻi endocrin lea e faʻaalia e le aiga poʻo le le atoatoa o le insulin. O le autu autu mo le maʻisuka o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E ui i le mea moni o lenei faʻamaʻi e tupu i alii ma tamaitai, o le afa lelei o le tagata soifua e sili atu ona faigofie, talu ai o le tonu tonu lea o le tala o le olaga e le mausali ma eseese e faalagolago i vaitaimi o le olaga (aemaise lava pe a uma le 30 tausaga).

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine o se gaosiga o le genetic. Afai e maʻi matua uma, ona oʻo lea o le avanoa o le a faʻaalia i le tamaitiiti e 50%. Ae paga lea, i lenei tulaga, e aunoa ma ni meaʻai talafeagai, puipuiga, e faigata ona taofia le atinaʻeina o le maʻi. Peitai, e tusa lava pe i ai tagata soifua maloloina ma se polokalame ua faʻatulagaina, e leai ni fuafuaga o le a manuia, na o togafitiga mulimuli ane.

I le faaopoopo atu i le pepelo, ei ai isi mafuaaga.

  1. O le mamafa. O le tele o gaʻo i totonu o le tino o se faʻalavelave i le masani ai o le inisalini. O lenei mafuaʻaga e masani lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e aliali mai ile lava tausaga e 40. O le faavae o togafitiga e faʻatatau i le paʻu mamafa.
  2. Faamai pipisi. O nisi tulaga lamatia o faʻamaʻi faʻafesoʻotaʻi i le tamaitiiti. Ae ui i lea, faatasi ai ma se vavave, o le masani masani o le gasegase e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka i fafine.
  3. O tulaga faigata lava, o le gaogao ua tuuese i le faleteuoloa o mafuaaga o le maʻisuka. O lenei mea e sili ona moni mo tamaitai pe a mavae le 30 o loʻo popole i aiga, fanau ma matua, o loʻo mamafa i le galuega.
  4. Uiga leaga e pei o le ulaula ma inu i le tele o mea. O togafitiga o le a faʻamoemoe e faʻaaogaina ai vaisu.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 i fafine e ese, e taua tele le iloa pe faapefea ona iloa.

Uluaʻi ituaiga

Faailoga o le ituaiga muamua e aliali mai i teine ​​vave mai le amataga o le le lava o le inisalini. Afai e le faia togafitiga faafomaʻi ma falemaʻi i totonu o le 6 itula, e mafai ona iai ni faʻafitauli ogaoga. O le vaega aʻafia e aofia ai tamaitai ei lalo ifo o le 30 tausaga le matua.

  • galala e le alu pe a inu,
  • faateleina le 'ai
  • faʻateleina le afu ma se lagona e oso i se fiva (masani mo tamaitai pe a uma le 45),
  • malosi malosi i itu uma o le tino ma le tino,
  • faʻaoga faifaipea,
  • manogi o le acetone pe a manava,
  • sasaina o le paʻu (ona o le faaputuga o le uric acid, lea e sau i le afu).

O nei faailoga e lauiloa o le amataga, faatasi ai ma isi togafitiga togafitiga latou te faʻavaivai ai. O le mea e leaga ai, o le toe malosi mai le maʻisuka e le mafai, o lea o aso uma o le inisalini ma meaʻai lelei o le a avea ma se auala fou o le olaga. A maeʻa ni nai masina, o gasegase uma lava e faʻafetaui lelei ma taʻitoʻatasi le iloa o le oʻo mai o se maʻi ogaoga i le maʻisuka ituaiga 1.

Togafiti

Soo se togafitiga e amata i meaai lelei. I le ituaiga lona lua, e taua le lafoai uma mea suamalie, gaʻo ma falai. Afai e le lava meaʻai lelei, ona oʻo mai lea o vailaʻau e sui ai le inisalini o le tagata e laveai ai.

Faatasi ai ma le ituaiga muamua, e mafai ona e 'ai uma, ae e taua le faia o le fua saʻo o le insulin, lea o le a fesoasoani i le tino e faʻaaoga ai le kulukose. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono uma, o le maʻisuka o le a le o se avega ogaoga mo tamaitai, ma o le a mafai ona latou ola pea e pei ona latou manaʻo ai.

Faailoga i le ituaiga 2

O le faʻamaʻi i fafine e le o taimi uma e fesoʻotai ai ma suiga faʻafefe. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i le talaaga o se olaga le talafeagai. O se fafine e 'ai le gaʻo, suamalie ma le falaoamata i ni aofaiga tetele.

O siama e ese si ese mai faailoga e fesootaʻi ma faʻafitauli o le hormonal:

  1. O le maʻi e masani ona fiainu
  2. E leiloa e le tino o latou lagona
  3. O manuʻa e faʻamalolo umi
  4. E faʻaitiitia le faʻaʻau musika
  5. O le tagata gasegase o feagai ma se malepe, moe,
  6. Ua faʻateleina le faʻamausali lautele
  7. O le mamafa o le tino o loʻo tupu pea
  8. O fao ma lauulu e mama ma vevela
  9. E paʻu le paʻu, faʻapipiʻi microcrack.

Suʻe toto

O le toto e foaʻiina i le taeao, aʻo leʻi faʻatalanoaina le tagata maʻi e leai se mea. O le masani e taua o le kulukose i totonu o le toto i le va o le 3.5 - 6.5 mmol / L.

Afai e sili atu le maualuga o le suka i le suka, ona mafai loa lea ona tuʻuina atu se suʻesuʻega faaopoopo ile maʻi ole maʻi poʻo le siaki. O le faateleina o le suka e mafai ona aʻafia e le gata i le faʻamaʻi. Le maualuga o le kulukose pe afai, aʻo le i faia le suʻega, na 'ai e le tagata maʻi se oloa gaʻo i le suka. O le suamalie suamalie e maua ai le malosi tutusa.

O le ogaoga o le faamaʻi ua fuafuaina i faailoga nei o le suka o le toto:

  • O le suka toto e le sili atu i le 8 mmol / l e faʻaalia i se maʻi vaivai. E leai se manogi o le acetone i le uila,
  • I le glucose e oo i le 12 mmol / l, o se tikeri maualuga o le maʻi ua maua, o le manogi o le acetone e aliali mai i le uila,
  • Glucose i le toto i luga aʻe o le 12 mmol / l e faʻaalia ai se tikeri ogaoga o le maʻisuka, faʻaalia le manogi o le acetone i le urine.

A maeʻa le suʻega, o tagata gasegase e maua i le hyperglycemia e auina atu mo le ultrasound o le pancreas. E maua maʻi faʻamaʻi.

A maeʻa suʻesuʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o fafine e sili atu i le 50 tausaga le matua o loʻo faʻamatalaina se taumafataga ma se lisi o mea maualalo maualalo.

Taofiaga

O fafine e maua i le maʻisuka i totonu oo latou aiga e tatau ona matua faʻaeteete ma matau. E le mafai ona fofoina le faamai, ae o le vave suʻesuʻeina o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

I le avea ai ma se faʻamuamua, ua fautuaina tamaitai e matau le tele o tulafono.

Mataitu le paleni vai masima i le tino. A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso. E manaʻomia e le tino le malosi mo mafuaʻaga nei:

  1. E manaʻomia e le pancreas se vaifofo o le bicarbonate e maua ai le insulin. O loʻo aʻafia o ia i le vavaeʻesea o meaʻai i le vaega o meaʻai. I le le lava o le vai, o le hormone e gaosia lelei, ma o le lamatiaga lea o le atiaʻe o maʻi.
  2. O le suavai e maua ai le natura masani o le kulukose i sela.

Afai e mafai, ia musu e faʻaaoga suamalie suamalie, lauti ma kofe ma le tele o suka.
I le taeao, inu le 250 ml o vai ua tunu i luga o se manava gaogao.

Mataʻituina le olaga sao:

  • E sili atu le savali i le ea fou,
  • Fausia se taumafa paleni
  • Malolo ma aua le soona tuulafoaia le tino.

O le mea pito sili ona faigata mo se fafine o le mulimuli i meaʻai talafeagai. O fans of confectionery, falai ma ulaula e lamatia. E faigofie ona fetuunai le mana. Muamua, o calories o loʻo faʻaumatia i aso uma e mafaufauina. O oloa uma e maua ai suga digestible faigofie e aveesea mai le lisi.

O le meaai e tatau ona aofia ai mea nei:

  • Fugalaau fou: beets, kāloti, radishes, kapisi, lapisi, zucini, eggplant. O le tuusaunoaga o mea uma lava e le mautonu,
  • Fualaau aina: suamalie suamalie, fualaau lanumeamata, pineapa,
  • Pusa falaoa vela
  • Berries

Mai le taumafataga e le aofia ai:

  • Suga
  • Fua ma le tele o suka: pea, faʻi, apu suamalie.

O meaai lelei e faaopoopoina i gaoioiga faaletino. O taʻaloga i vaiaso taʻitasi e faʻaititia ai lou aʻafia o le maʻisuka e 70%. O tamaitai gasegase atonu e le sili atu le mamafa o le tino, o le tulaga o le hormonal e tumau.

O le puipuia o le maʻisuka i fafine e tatau ona faatinoina talu mai le tamaitiiti. Faailoga o le maʻisuka i fafine e foliga mai e vaivai. E seasea lava o se faamaʻi e maua i faailoga. O le tagata gasegase e togafitiga i ni faʻafitauli o le vaʻai pe na o le faia o se suʻega faafomaʻi, ma maua ai le maʻisuka i se tulaga alualu i luma.

Faailoga o le maʻisuka i fafine

O le faateleina o le fiainu ma le masani ona faia e mafai ona avea ma faailoga o se maʻi matautia - maʻisuka.

O faʻasolosolo e atiaʻe ona o le le mautonu o le gaosiga o le gaʻofale ma ua faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le suka i le plasma toto. O a faailoga o maʻi faʻapitoa e mafai ona maitauina ma faʻafefea ona aloese mai le faʻamaʻi?

O ai o loʻo lamatia?

O maʻi faʻateʻa e maua i le endocrine e maua i tagata gasegase o soo se ituaiga o tagata ma tausaga, ae o le tele o taimi e afaina ai tamaitai. E leai se tasi e saogalemu mai le faʻaleagaina o maʻi, ae o nisi vaega o fafine e ono feagai ma le maʻisuka.

O le vaega aʻafia e aofia ai:

  • fafine o loʻo i ai le mamafa o le faʻamaoni, o lona uiga o le i ai o ni aiga vavalalata ma le maʻisuka,
  • tagata e afaina i le faaumiumi o le mafatiaga poʻo le tino i luga o le tino - pe a mavae le 30 tausaga, o le atuatuvale ma le mamafa e mafua ai le atinaʻeina o togafitiga,
  • i le mavae ai o le 40 tausaga, o le tulaga e ono tulai mai ai le faaletonu o le endocrine i fafine ei ai tikeri eseese o le tele o mea e tupu
  • fafine i lalo ifo o le 30 tausaga le matutua o ē na maua le maʻisuka ile gasegase i le gasologa o le taimi,
  • tina e fanauina se tamaititi e sili atu i le 4 kilokalama mamafa,
  • fafine na maua i faʻamaʻi pipisi
  • ava malosi ma le faʻaaogaina o le nicotine,
  • fafine o loʻo i ai se talafaasolopito o le fanau mai, fetus i mea faʻalavelave tuputupu aʻe, poʻo le tele o maitaga,
  • fafine i le mavae ai o le 50 tausaga ma le maualuga o le maualuga o le maualuga ma le atherosclerotic vascular changes.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-e sili atu ona faʻaleagaina ma e maua i teine ​​i le laʻitiiti ma le talavou.

O aʻafiaga e aafia ai le faʻavaeina o le maʻisuka ituaiga 1 e aofia ai:

  • uiga faʻamaoni
  • autoimmune system failure
  • faamai pipisi e mafua mai i siama,
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • gland le manua.

Faailoga o le maʻisuka i fafine

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona iloa i se taimi puupuu pe a uma le atinaʻeina o le faamai, ae o le ituaiga 2 patho masani e masani lava o le soymptomatic mo se taimi umi, e faailoa mai ai i ni faailoga malu.

Afai e te vaʻaia ma le totoʻa lou lava soifua manuia, e mafai ona e masalomia le amataina o le maʻi i le amataga, lea o le a fesoasoani e faʻamaʻi vave le maʻisuka ma amata togafitiga talafeagai.

E mafai ona e mauaina vave faailoga pe afai e te iloa le faʻaalia o le maʻi.

E mafai ona e gauai atu i uiga nei:

  • faʻaoga faifai pea - o le alu i le faletaele ua avea ma masani, faʻapitoa i le po, i se faaopoopoga, o le tele o le urine ua tatalaina,
  • o le galala e le mafaamatalaina ma faʻamago ese mai le mucosa,
  • vaivai, moe i le ao, le mautonu,
  • afaina ma ua tiga
  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • faateleina le 'ai
  • mea leaga vaaia, veli ma togitogi uliuli i luma o mata,
  • faateleina le vaivai o ponaivi
  • tulaga le mautonu,
  • le faʻaalia i luga o le paʻu o manuʻa ma pustules e faigata ona togafitia.

O le alualu i luma, o maʻi faʻapitoa e amata ona faʻaalia mai i ni faʻailoga sili atu.

O tamaitai e masani ona faitio i uiga nei:

  • televave mea maua
  • e paʻu le paʻu, afu le vevela ma faʻaalia se lagona o le sasaina,
  • afaina o le gaoia, afaina ma le tingling e lagona i vae,
  • malosi gaioiga ma mafaufauga mamafa, faʻatupulaia o le faʻalogo,
  • o se manogi o le acetone e sau mai le gutu,
  • o loʻo i ai le tele o taoto ma le tiga o le manava,
  • faʻafitauli i le faʻaleagaina o vailaʻau ma viral iniseti,
  • umi o faʻamaʻi faʻamaʻi ma maʻi pipili i luga o vae,
  • aʻafiaga.

Afai e le o iloa faailoga muamua, ona faʻaalu lea o taimi e faʻaalia ai le maʻisuka ma aʻafia foliga o le fafine.

O a faailoga o uiga o le faʻamaʻi:

  1. Muamua lava, o le a amata ona pala, ma amata ona pala le nifo, e aliali mai pustules i luga o le mucous membrane o le vavagana o waha.
  2. O le lanu o le Brown ma le vevela o loo i luga o le paʻu o le tino ma vae, mulimuli ane, o le faia o le paʻu ma le aisa, o le foliga mai o lanu mumu ma le enaena e mafai. O le uliuli o le acanthosis e fai i le vaega o paʻu paʻu.
  3. E masani lava, o le faʻamaʻi faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga vavalalata ma faʻamaʻi tigaina o le perineum.
  4. O le tuputupu ae o lauulu i luga o foliga ma le fatafata i luga o le tane e faʻaleleia ai, o le paʻu o le paʻu ma le peels, o loʻo faʻataʻapeʻapeina vaega o loʻo ufitia i vaʻa. E masani ona matauina lenei mea i luga o le paʻu o vae. O le kulupu o le limo ua faʻapipiʻiina, ma ua leaga le vae.
  5. E le gata i le faaleagaina o le cardiovascular ma le urinary system, o le uiga o le edema, lea e aliali mai i luga o foliga ma pito i lalo, e faateleina.
  6. E mafai ona tupu le atuatuvale, fao fagu ma fusi. I le itu o le tafatafa o le nasolabial, e foliga mai ai lanu mumu.
  7. O le faasolosolo faasolosolo faataamilosaga ua malepelepe, o le faaitiitia o manaoga tau feusuaiga o loo matauina. I fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2, mamafa le mamafa o le tino, ma o le gaʻo e teuina i totonu o le manava, puʻu ma le ua.

Faiga faʻamaʻi

E masani ona tupu i le taimi o le maitaga, ua maua e fafine le faateleina o le toto toto i le plasma toto. O le maʻisuka faʻamaʻi pipisi o fafine maʻitaga.

O le maʻi o le endocrine e tupu ona o suiga o le hormonia o loʻo tutupu i le tino o se fafine. E le gata i lea, i tamaitai o loʻo faʻamoemoe se pepe, o le faʻaitiitia o le tino, ma le manaʻo, i se isi itu, o le siʻitia. O nei mea uma e mafua ai le soliina o le gaosiga o le gaʻofale ma mafua ai le faateleina o le kulukose.

E masani lava, pe a uma le fanau mai, o le maualuga o le suka e toe faʻaleleia, ae o le fafine e ono tupu aʻe le maʻisuka i le lumanaʻi.

I soʻo se tulaga, o le faiga faʻavae e manaʻomia ai togafitiga talafeagai, talu ai e iai se faʻafitauli o faʻafitauli. O maualuga o le kulukose e mafai ona mafua ai le maitaga o le maʻitaga poʻo le vave fanau mai.

Faʻasaga i tua o se tulaga faʻaleagaina, o fafine maʻitaga latou te atiaʻe le edema ma le faʻateleina o le mamafa, lea e mafai ona afaina ai le atinaʻe o le tamaʻi alo.

E le gata i lea, o le sili atu o le glucose e mafua ai le faateleina o le tuputupu ae ma le mamafa o le fotus, ma o le taunuuga lea na fanau mai ai se pepe i luga o le 4 kilokalama mamafa. O lenei mea e mafai ona faʻalavelaveina ai le ala o le fanauina o fanau, e oʻo atu ai i manuʻa i le tamaititi ma le gafa o le fafine o loʻo galue.

O le mea lea, pe afai o se taunuuga o le auʻiliʻiliga o le fafine maʻitaga ua maua se tamaʻi glucose maualuga, ona faʻatulagaina lea o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega faaopoopo.

O le suʻega o le toleniga o le glucose e faia. I lenei tulaga, e faalua ona faia se suʻega o le toto. O le taimi muamua e faʻataʻitaʻiina ai le toto pe a maeʻa le 8 itula o le anapogi, i le taimi lona lua - i ni nai itula talu ona maua e se tamaititi se vaifofo glucose. O faʻamaoniga maualuga o le suka o le 11 mmol / L e tusa ai ma taunuʻuga o le faʻataʻitaʻiga lona lua e faʻamaonia ai le faʻamaoniga o le maʻisuka faʻaoga.

O togafitiga e aofia ai fautuaga nei:

  • siaki masani o fua o suka i luma o meaai ma pe a maeʻa taumafa,
  • injections inisalini ma se faʻaopoopoga o le maualuga o le kulukose i luga o tulaga faʻatagaina talia,
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • ave fualaau faasaina e maualalo ai le toto,
  • suiga i mea taumafa sei vagana ai laʻau suamalie, paluga ma meaʻai-gaʻo-gaʻo-tamaoaiga,
  • e tatau ona e teena salty, gaʻo ma meaʻai vevela,
  • faateleina le faʻaaogaina o fualaau aina fou, fualaau faisua, suamalie ma fua e le faʻasalaina,
  • filifili meaʻai susu ma gaʻo meaʻai, iʻa e maualalo le gaʻo, fatuga atoa po o le falaoa falaoa o le falaoa,
  • e tatau ona e 'ai e le itiiti ifo i le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti ma inu i le 5-6 ipu vai mama i aso uma.

E masani lava, o le mulimuli i se taumafataga ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi e fesoasoani e faʻamaeʻa ai le maitaga ma fanau ai se pepe maloloina, mulimuli ane o le kulūkose e masani ona faʻatulaga. Ae o le a faia e suʻe suʻega masani ina ia iloa le atinaʻe o le maʻisuka i le taimi.

Vitio i le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga:

Faʻasologa o togafitiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia ma le faʻaleagaina lea e mafai ona mafua ai faʻalavelave matuia, le atoatoa, ma oʻo ai foi i le oti.

I le tele o tulaga, o le atinaʻeina o togafitiga e mafai ona puipuia e ala i le faʻaogaina o puipuiga:

  • taumafai e puipuia oe lava mai mafatiaga popole ma faaumiumi le atuatuvale,
  • folasia taaloga, malaga uumi ma isi ituaiga o gaoioiga faaletino i lou olaga,
  • aloese mai le vaivai faaletino, ave le taimi mo se malologa lelei,
  • mataʻituina lou mamafa, aloese mai le atinaʻeina o le oona,
  • tausisia mataupu faavae o taumafa lelei, faatapulaaina le faaaogaina o suti ma meaai maualuga-carb,
  • lafoai le ava malosi ma le tagofia o le nicotine,
  • aua e te mafaufau ia te oe lava - ave soo se vailaau, aemaise o hormones, e tatau ona faatonuina e se fomaʻi,
  • faʻataʻitaʻiga i tausaga taʻitasi se suʻega faafomaʻi masani,
  • faʻamaonia taimi ma togafitiga faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi,
  • pulea le toto ma, pe a tatau ai, ave fualaau faasaina,
  • faʻalogologo ma le faʻaeteete i lou manuia lelei ma, i le maitauina o faʻataʻi matautia, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi,
  • faateleina le puipuiga i le aveina o fualaau oona ma le puipuia o fualaau faasaina.

Ata vitio e uiga i le puipuia o le maʻisuka:

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a le mafai ona puipuia mai i le ituaiga 1 maʻisuka maʻi, ae atonu o le a fesoasoani tele e puipuia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi o le ituaiga 2.

Afai e maua se ituaiga o togafitiga o le inisalini, ona tumau ai lea e naʻo le tausisia uma o fautuaga a fomaʻi, tausisia se meaʻai ma mulimulitai i le faasologa o tui inisalini. O lenei mea o le a taofia ai le tupu mai o faʻafitauli, tausia le maualuga ma le manuia.

Faʻailoga a le Peraimeri

I fafine o loʻo mafatia i le maʻi o le endocrine, o nisi o faʻamaoniga patino e aliali mai: mai le laʻititi laʻititi i le mamafa o le mamafa. I le tele o tulaga, faatasi ai ma le tulaga maualuga o le maʻisuka, o le gangrene o vae e tupu. Ona o lenei tulaga, ua mate ai le tino, ma e mafai e le tagata ona aveesea o latou vae.

O le maʻisuka e afaina tele i le ate ma mafua ai le cirrhosis i luga o le taimi. O le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave foi e faʻalavelaveina. E tupu le dyspnea e aunoa ma le faʻamalositino, ma ao moe. O se fafine ei ai se foliga foliga mataga.

  1. pallo o le paʻu,
  2. mamafa le mamafa o le mamafa po o le leaga foi o le manuʻa,
  3. vavao
  4. faateleina le manaomia mo le suavai.

O se tagata e faʻaleagaina i taimi uma e le fiainu, o le mucous membranes e matutu, o le veveva e viscous ma mafiafia.

Malfunctions o le faiga o genitourinary system e faʻaalia, aemaise lava, o loʻo i ai le faʻaletonu o le tino, faapea foi ma le tiga ma se vevela atoa. O le faailoga autu o le maʻisuka o le manava o le acetone. Afai o le manogi e malosi tele, o lona uiga o loʻo manaʻomia le inisalini i fafo.

E le gata i lea, o loʻo matauina:

  • faaitiitia gaoioiga faaletino
  • toesea o aʻoaʻoga
  • mamafa i pito pito i lalo.

O manuʻa e masani lava e le faʻamalolo ma o le toto toto e foliga mai. E sili atu le matautia i le taimi o faʻamalositino auala, pe a iai se faʻafitauli o le faaleagaina o le tino. Talu ai ona o le faʻalavelave faʻainisinia, o le manua e fesiligia, faʻamalolo mo se taimi umi ma e mafai ona tuʻu ai sikeri i le taimi lava ia.

O le faʻaitiitia o le vevela i fafine e mafai ona taʻu mai ai se faʻafitauli o le endocrin system. O lenei faailoga e faʻaalia ai suiga o le hormonal i le tino o fafine. Atonu e sili atu le tele o homone i fafine.

O tamaitai e sili atu le faʻalauiloaina o faailo o le faʻamaʻi, lea e mafua mai i le faʻavaega o foliga o le hormonal ma hormones.

Faailoga o le maʻisuka i alii ma tamaitai

E i ai se tasi faʻafitauli iloga o le maʻisuka, o le uiga o tagata uma e leai se itupa.

Muamua, i le maʻisuka, o le moe e faʻalavelaveina. E mafai ona i ai se faʻafitauli mamafa mamafa na afua ona o le faʻamalaina. O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e tutusa.

O isi tagata e mafai ona maua ni pauna mamafa, e tusa lava po oa meaʻai. E mafua ona o faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le vaega muamua o tagata e leiloa le mamafa e lagona le manaomia o le kulukose, ona o le mea moni e amata ona teena e le tino ana lava sosolo.

O le faʻailoga lona lua e masani ai o loʻo faʻaaogaina ai le galuega a le vaega. O le tafe mai o le toto e amata ona nofo, ma o le a aliali mai le fulafula tele. E silia ma le afa o maʻisuka uma i le faʻagasologa o le atinaʻeina o se maʻi gangrene. I lenei tulaga, o le taotoga e aveese ai le mea na afaina poʻo le vaevaeina o vae atonu e manaʻomia.

O le tolu seti o faaaliga masani o le:

  1. mucous mata membranes
  2. faʻamalosi pea e inu.

O le mea lea, o se siosiomaga mo faʻamaʻi pipisi e faia. E tele taimi tatou te talanoa ai e uiga i faʻamaʻi pipisi o le mucous membranes o le maʻisuka.

Afai e maua e tamaitai le ogaoga o le afaina ona o le maʻisuka, ona oʻo lea i tamaloloa faafitauli i le gaioiga o gaioiga o totonu. I taimi eseese, o nei mea poʻo isi faʻaʻailoga atonu e tupu. E le mafai ona faʻamatalaina lo latou faigata.

I le tele o tulaga, o le faailoga muamua o se maʻi o le manava leaga. O le vaitaimi lea e amata ai ona mafaufau tagata i le asiasi atu i se fomaʻi.

O le faʻalavelave matuia i le maʻisuka o se toilalo i le gaosia o le gaioiga o tane. I le taimi lava e tasi, o fafine ua faʻalavelaveina i le tino o le tino, afaina o hormones o loʻo tupu, o faʻalua le lua o faʻamaʻi amata.

Faailoga o ituaiga eseese o le maʻisuka

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, faʻapea foi ma lona faiga faʻaoga, e tupu. O le maʻisuka ituaiga 1 e fesootaʻi ma le le lava o le inisalini i le tino. O lenei ituaiga o togafitiga, e pei o se tulafono, e aliali mai i tagata ei lalo o le 30 tausaga. O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia i le vave faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le malosi malosi faifai pea. E tele mea e 'ai e le tagata maʻi, ae sili atu nai lo le 10% o lona mamafa.

I tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o tino o le ketone o loʻo faia - o le faʻamavaeina o oloa o le tino. Urine ma faʻavave le manava e amata ona manogi e pei o le acetone. O le taimi muamua na amata ai togafitiga, o le faigofie ona taofi. O faʻamaoniga uma e mafai ona tutupu i le taimi lava e tasi, o le tulaga e matua faigata lava, o le mea lea e le tupu le maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se tulafono, e aafia ai tagata pe a uma le 40 tausaga, o le tele o taimi, o nei mea o le mamafa o fafine. O na ituaiga o togafitiga e maua mai mo se taimi umi. O lona mafuaaga o se faʻaitiitia o le lagona o gaʻo i totonu o le insulin. O se tasi o uluaʻi faʻaaliga o le faʻamaʻi o se faʻaitiitia taimi i le toto toto, o lona uiga, hypoglycemia.

E mafai ona faʻaigisi vave pe a uma ona 'ai, aemaise lava le suamalie.

Tomaʻi masalomia o le maʻisuka i tagata uma o loʻo i ai ni faʻailoga o le le lava o le tino i le inisalini.

  1. sili atu gaʻo i le puimanava,
  2. maualuga le toto maualuga
  3. tele le cholesterol
  4. triglycerides ma le uric acid i totonu o le toto.

O se faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 mai le paʻu o le uliuli o le acanthosis. O lenei togafitiga o se vaega faigata o paʻu uliuli i vaega o paʻu paʻu.

O le maʻisuka ituaiga e mafai ona tupu i se fafine ao fanauina se tamaititi. Faailoga o ia togafitiga o le telē tele o le fetus, faapea foi ma le mafiafia o le mafiafia o le placenta po o lona matua tuai.

E le gata i le maʻisuka ituaiga, e mafai ona maua e se fafine:

  • faʻanoanoa
  • tamaititi oti
  • malformations o le tamaititi.

O le maʻisuka ituaiga e faʻaalia i tamaitai pe a uma le 30 tausaga le matutua o loʻo mamafa tele ma ogaoga faʻamalosi.

Faailoga o le maʻisuka latiti i fafine

O le maʻisuka o le maʻisuka e leai ni faʻamaoniga ma faʻaaliga. O se tagata maʻi e leai sona suiga i lona soifua maloloina. O le i ai o lenei ituaiga o maʻisuka e mafai ona fuafua i le faʻaaogaina o se suʻega o le faapaleni kullukose.

Afai o le anapogi e silia ma le 120 mg ma le 200 mg pe a uma ona 'ai, o lona uiga o le maʻisuka le tumau. Ae o loʻo i ai faʻailoga faʻaalia ma faʻamaoniga o le maʻi maʻisuka latamata, mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga faʻafomaʻi. I tagata e maua i le maʻisuka le tumau, e amata maʻi eseese cardiovascular.

I nisi tulaga, o le maʻisuka e naʻo le maeʻa pe a maeʻa le paʻu poʻo le fatu fatu. O tagata e maua i le maʻisuka ei ai le lamatiaga o le toilalo o le fatu. Faailoga o le maʻisuka i fafine o faafitauli ia i le popolega ma le faʻaaliga. Afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka, e tatau ona e faia se anapogi o le toto, ae o le a le mafai e se suʻesuʻega ona iloa le ituaiga o maʻisuka.

A uma le suʻega o le manava o le tino, e tatau i se tagata ona inu 75 g o le kulukose, 'ai se mea suamalie, ona tatau loa lea ona faia se iloiloga lona lua. Afai o loʻo soifua maloloina se tagata - o ona faailoilo o le a toe foʻi i le masani, pe a iai le maʻisuka - o le a faʻalauteleina faailoga.

E tele taimi e maua ai se ituaiga latene i fafine ei ai le ovary polycystic. E i ai foʻi i lamatiaga oi latou o loʻo iai:

  1. maʻi le palapalima i totonu o le toto,
  2. faʻasologa o togafitiga
  3. toto maualuga
  4. afaina.

E na o le afa o tagata e iai le maʻi o le maʻi ua liua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. Afai e te maua le togafitiga i le taimi ma amata ona faʻaaogaina faailoga, ona mafai lea ona e aloese mai le leaga o le tulaga.

Faailoga o le maʻisuka mai pūnaha ma okeni

O le maʻi suka, aemaise lava lona lua fausaga, e masani ona le iloa mo se taimi umi. E le lagona e tagata le maʻi, pe le gauai atu i faailoga o maʻi. O nisi taimi, o faʻailoga muamua o fafo o le maʻisuka i fafine e le o iloa e fomaʻi.

I tagata e iai faʻamaufaʻailoga o le faʻaleagaina faʻaleagaina o neura, vae, lima ma vae, numera, "fetolofi," ma e mafai foi ona matauina. O faʻamaoniga e faapitoa lava le faalauiloa i le po. Afai ei ai se faʻaleagaina o le neura, ona ono oʻo mai ai lea o le maʻi suka.

O lenei tulaga e amata i le umi o le le faʻamalolo ma le manua i luga o vae. O le gasegase o le mafuaʻaga o vaevaega o vae i le maʻisuka ma le gangrene. O se faʻaitiitia faʻaitiitia o le tino vaaia e avea foi ma faʻaaliga muamua o le maʻisuka. O faʻataʻitaʻiga poʻo se maʻi o le maʻisuka o vaʻavaʻa.

Faʻasalaga, manuʻa faʻamalolo umi, masani ona tupu:

  • faʻafitauli
  • faiga faʻafefe.

Soʻo se faʻamaʻi mo se tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona ogaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le cystitis e tele lava ina faigata ona o le faʻaogaina o le gaioiga o le pelivitis, ma le malulu masani e le niumonia poʻo le bronchitis.

I le faʻaopoopoga, e mataʻituina faʻamaʻi paʻu o le paʻu ma fao. O nei mea uma o loʻo faʻaalia ai faʻafitauli i totonu o le faʻaʻau puipuia e fesootaʻi ma le atinaʻe o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga