Faʻafefea ona faʻaitiitia vave lou fatu i le fale

E manaʻomia le faʻaitiitia o le pulupulu i le masani ona mamafa i mataupu e tumau ai le tachycardia mo se taimi umi ma o loʻo faʻatasi ma le malaise.

Ole maualuga o le toto maualuga e le na o le pau lea o faailoga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. O faʻamaʻi e mafai foi ona faʻaalia e isi faʻamaoniga, e mafua ona o le le atoatoa o gaioiga o totoga ua afaina, o ona faʻaaliga e ese mai mo ia taʻiala. O se faʻagaloga faifai pea o maʻi faʻapitoa o le tino e masani lava ona maualuga le maualuga. E mafai ona vave oso le fatu ona o mafuaʻaga o le tino, ae afai e le fesoʻotaʻi faʻatasi ma latou, pe afai e matauina pea, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

Pe a fai o le pulse e masani lava ona masani - o faʻamaoniga o le masani

Ina ia mafai ona tuʻuina atu i potu taʻitasi o le tino meaʻai ma le okesene, o le masaniga o le tino o le fatu cardiovascular, lea o loʻo faʻatusalia e le totoga tutotonu i foliga o le fatu, faapea foi ma se faʻalavelave masani o toto toto, e talafeagai. E fatuina e le fatu ni tuinanau ma ni konekarate, tuleia le toto, aʻo galu, faʻafetai i le paʻu o loʻo i ai, e faʻaaogaina ona vaʻaia, faʻalautele ma taina, taitaia le galu o le pulupuni ma atili ai. O le mea lea, o se pulupulu ua faia, lea e tuusaʻo tonu lava i le fatu fatu (HR). O le tele lava o le fatu fatu, o le maualuga o le fatu.

Afai e televave le fatu o le fatu, o lenei tulaga e taua o le tachycardia, pe afai e maualalo le fatu, latou te fai mai bradycardia.

I lenei tulaga, o le toto maualuga atonu e le suia, talu ai e faalagolago tele i le setete o vaa. O le mea lea, o se mamanu e masani ona matauina lea e talafeagai ai le faʻaitiitia o le pulupulu i le mamafa masani.

O fea e talafeagai ai? O le pulupulu i lima e lua e tatau ona tutusa, tutusa tutusa, i le va o taofi paʻu e tatau ona tutusa le umi. O masani masani o faʻasagaga e tusa ma le 60-70 pauna i minute taitasi mo se tagata matua, e ui atonu e ono aluese (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata taʻavale o le pulse e maualalo, e le o se eseesega). O le fua o le tamaititi e sili atu le maualuga, o lona fatu e vave televave - o le fatu o tamaiti i lalo ifo o le 3 tausaga e mafai ona oʻo i le 90-110 pepe i le minute, mo le 3-8 tausaga le fuainumera o le 80-90 le tau, ma o le tauleʻaleʻa e toetoe lava ogatasi ma le tagata matua, e oʻo atu i le 80-85 'oti.

Afai e televave le fatu o le fatu, o lenei tulaga e taua o le tachycardia, pe afai e maualalo le fatu, latou te fai mai bradycardia. O nei tulaga e lua e mafai ona maua uma i mafuaaga faʻapitoa o le tino ma faʻaleaga. Tachycardia e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le muso o le fatu poʻo se taui faʻasalaga i suiga i le homeostasis, bradycardia ona o le le atoatoa o le toto.

Faʻapogai o se faʻaopoopoga o le fatu i lalo o le mamafa masani

E le o taimi uma e maualuga ai le pulse o se faailoga o le faamaʻi, aemaise pe afai e le fesootaʻi ma le faateleina o le toto.

O le fatu e mafua saʻo lava i le fatu (HR). O le tele lava o le fatu fatu, o le maualuga o le fatu.

Atonu ei ai ni mafuaaga, o le tele lava o tali masani masani i tulaga nei:

  1. Manatua - faʻalauteleina le atuatuvale o lagona, lea e na o sina taimi puupuu, e mafua ai le faʻagasologaina o le polokalama faʻafefe, lea eoʻo mai faatasi ma le faʻasaʻolotoina o le tele o adrenaline i totonu o le toto. O lenei gaioiga malosi e faʻalauteleina ai le vascular tone, faʻataʻatia ai, ma faʻapupulaina ai foi le fatu, ma o le mea lea e amata ona paʻu vave ai le fatu - e iloa e tagata uma lenei faʻalavelave mamafa. Afai e umi le mafatia, ona maua lea o le kulukosecorticoids e mafua ai le tachycardia faifaipea.
  2. Gaoioiga faaletino. Pe a faʻatino galuega faaletino, o le manaʻoga mo maso i meaʻai e faʻateleina, o lona uiga o le fatu o le fatu e amata ona vave faʻatautaia. I le taimi lava e tasi, o le okesene e manaʻomia le maualuga o le myocardium, e mafua mai i le fatu fatu poʻo le angina pectoris.
  3. Faʻafefe. I totonu o se potu vevela, o le fatu o le a sili atu le maualuga nai lo se potu malulu. O le mea lava e tasi e matauina ma le faateleina o le vevela o le tino i faʻamaʻi.
  4. Fafagaina. O se aofaiga tele o le vai ma le protein na maua i le taimi o se taumafataga e suia ai meatotino o le toto, ma o le fatu e sili ona faigata ma vave ona pamu.
  5. Toto. I le taimi o le maitaga, o le tino o le tina e maua ai le tafe toto o le fetal, o lona uiga o le fatu e faʻamalosi le taia vave nai lo le mea masani, o nisi taimi e oʻo atu ai i le hyperphophy o le myocardial.

O le pulupulu i lima e lua e tatau ona tutusa, tutusa tutusa, i le va o taofi paʻu e tatau ona tutusa le umi.

E i ai foi mafuaʻaga e le mafuatiaina o tachycardia, e aofia ai:

  1. Tigā o le gutu o le endocrine. O le tele o hormones e aʻafia ai le fatu, e masani lava o le mafuaʻaga o le tachycardia o le faʻateleina o hormones thyroid. Latou te maua ai se faʻamalosiaga, faʻateleina le metabolism.
  2. Anemia. Tachycardia o se faʻaaliga faifaipea o lenei maʻi, e tusa ai ma lea mea e mafai ona e iloa se tagata maʻi maualalo le hemoglobin ma le toto mumu mumu. E tupu lenei mea ona o le maualalo o mea o le okesene i totonu o le toto e tatau ona pamu tele.
  3. Tachycardia pe a uma le ava malosi - o le fatu o le fatu e faateleina i le faʻaaogaina o nai tofo o le ava malosi, ae faʻaititia i le faʻaaogaina o mea maualuga ona o le faʻasaina o le nofoaga vasomotor i le faiʻai.
  4. Faʻatau. O se tasi o aʻafiaga o mea taumafa o meaʻai e maua mai i mea taumafa oona, o se faʻaopoopoga o le fatu i luga o le talaaga o soʻo se mamafa ma faʻaititia ai le fua o le fatu. O lenei mea e mafua ai le vave faʻaitiitia o le toxin, ae mafai ona tuʻu faʻatasi ma le tele o gasegase ma le faʻamalolo.
  5. Le aʻafiaga o tapenaga o togafitiga. Ole tele o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai aʻafiaga i foliga o le faateleina o le fatu, cardiotonics (glycoside - Digoxin, non-glycoside - Dobutamine), adrenomimetics (Mesatone, Salbutamol), sympathotics, o nisi o togafitiga e faaleagaina ai le paleni o le masima, ma mafua ai le aafiaga o le tachycardia ma le taamilosaga.

Auala e faʻaititia ai le pulupulu i taimi masani i le fale

E le tatau ona e ave fualaau vave, o le taimi lava e iloa ai le faateleina o pulupulu, e muamua ona e manaʻo e fuafua le mafuaaga ma taumafai e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le faʻasaʻoga o le olaga. Afai o le tachycardia e le mafua ona o se togafitiga ogaoga, e mafai ona e amata i togafitiga faa-tagata (e manaʻomia pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi).

O masani masani o faʻasagaga e tusa ma le 60-70 pauna i minute taitasi mo se tagata matua, e ui atonu e ono aluese (mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata taʻavale o le pulse e maualalo, e le o se eseesega).

Lisi o meaʻai ma aʻafiaga aʻafia:

  1. Togalaau - o le teuteuina o lenei laau e faʻaititia ai le pulupulu i le maualuga ma i le mamafa masani, ei ai lona aafiaga diuretic, o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o le vitamini C, o lea e faʻamalosiina ai le tino puipuia ma faʻaolaina. E faigofie lava le saunia o le susu - o le sipuni sipuni o fualaau mamago poo le fualaau suamalie e sasaa atu i totonu o se afu o vai inu ma fetuunai mo le itula ma le afa, ma ua maeʻa ona inu le vai.
  2. Hawthorn - e mafai ona e faia se teuteuga i le auala lava lea e tasi e pei ona i ai i le sosolo o le rose, ae mafai foi ona e faia le ava malosi - mo lenei mea, se tamai fagu ua tumu i vine, sasaa vodka ma tumau i se nofoaga pogisa, malulu mo le vaiaso. A maeʻa lena, ona faʻamamaina lea o le vai, ona ave lea o nai mataua pe a uma se taumafataga (2-3 taimi i le aso).
  3. Mint ma Melissa - otaota masani (mea masani) e mafai ona faʻaaogaina i le lauti. O le faaopoopoina o lemoni e faʻaleleia le aafiaga.
  4. Tina - e mafai ona faʻaaoga uma i le tulaga o se falemaʻi tincture, ma saunia se teuteuga i le fale. Ina ia saunia le suka, o le sipuni vaovao o le mutia vao ua sasaaina i totonu o se ipu vai malulu, aumai i se vevela ma kuka i luga o le vevela vevela mo le 5 minute, a maeʻa ona faatagaina e faamaalili. Filu ma inu 1/3 ipu 3 taimi i le aso.

O le a le mea e fai ina ia le faateleina le faʻalauiloa i faailoga faʻaleagaina? E le tatau ona tele le mamafa i galuega faaletino, tele taimi e malolo ai, ave se vai malulu pe vavalalata, ia i ai i le ea fou i aso taitasi.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleagaina o faʻalavelave faʻapitoa

E faʻafefea ona faʻaitiitia le fua o le pulupulu i lalo o le masani, pe afai e le fesoasoani isi auala? Ona tatau lea ona e ave vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. Mo le tele o vaega, latou te aʻafia ai foi le malosi, o le mea lea, latou te manaʻomia le tausia ma le faaeteete o le metotia.

E le tatau ona e ave fualaau vave, o le taimi lava e iloa ai le faateleina o pulupulu, e muamua ona e manaʻo e fuafua le mafuaaga ma taumafai e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o le faʻasaʻoga o le olaga.

O a fualaau masani e masani ona faʻaaoga mo lenei mea? O le filifiliga e oʻo lava i le fomaʻi, ae o le tele lava o fualaau nei o vaega e lua:

  • peta blockers - aʻafia ai tali saʻo i totonu o le loto, faʻaitiitia le malosi ma le tele o faʻalavelave. Faatasi ai ma le faateleina o tui, latou te faʻaitiitia ai le mamafa. O aʻafiaga e mafai ona maua mo fualaau le filifilia, e pei o Atenolol - e mafua ai le bronchospasm. Faʻaonapo nei o lenei vaega: Bisoprolol, Nebivolol, Metoprolol,
  • kesi o le koneteko - faʻalavelave faʻavave ona o le felauaiga o le calcium i totonu o siama o fiva musika. O fualaau i totonu o lenei vaega e poloka ai auala e faʻaaogaina ai fesootaiga. O le mea lea, o le televave ma le malosi o le fatu ua faaitiitia. O fualaau lauiloa i lenei vaega o Nifedipine, Verapamil, Diltiazem.

Matou te ofoina atu ia te oe e matamata i se vitio i le autu o le tusiga.

Le masani le fatu, le auala e fuafua ai le pulupulu

Pulse o le vevesi i totonu o vaʻa ma aruro e tutupu i lalo o le aʻafiaga o le faʻalavelave o le muso o le fatu. O le fua o le pulusili ma le pao o le pulsation e mafai ai ona e fuafua e le gata i le malosi o le fatu fatu, ae faapea foi le tulaga o le soifua maloloina o le vascular system.

O fua masani o fatu e eseese mo vaega eseese o tagata:

  • mo tamaiti e 0-6 tausaga le matua, o le fua o le pulupulu e 110-140 i minute taitasi e manatu masani lava;
  • mai le 6 i le 12 tausaga - 80-100 strokes,
  • fuainumera talavou o fatu fatu - 75 pauna i le minute,
  • tagata matutua, e oo i le 50 tausaga - 70 paʻu,
  • matua, mai le 50 ma le luga - 75-80 fasipolo.

O faʻamatalaga e mo se tagata soifua maloloina, soʻo se faʻafitauli e iai le cardiovascular, endocrin system ma isi okeni e mafai ona mafua ai se maualuga.

E 3 auala mo le saʻo le fuafuaina o le pulupulu:

  1. Taʻua tatau le tele o lefatu faʻaaoga e faʻaaoga ai se taofi. Suʻe le 1 minute ma tuʻu le 2 tamatamailima i se vein pulusal i lou tapulima poʻo le ua, ona amata lea ona faitau.
  2. Loto o le fatu e faʻaaoga ai se stethoscopeatonu e manaʻomia nisi tomai.
    Mo fuataga, e tatau ona e faʻapipiʻi le diaphragm stethoscope (se vaega lapopoa) i le nofoaga o le palpation o le pulupulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tapulima ma faʻaofi le pulou i taliga. Ona e manaʻomia lea e iloa se minute ma faitau le numera o taʻaloga o le pulupusa.
  3. Le fua o lou fatu E mafai ona e faʻaaogaina masini eletise i le ituaiga o mata, o loʻo faʻatau atu i faleoloa taʻaloga. E masani ona faʻaaogaina e tagata taʻaalo e pulea le loto i le taimi o toleniga.

O auala uma lava e mafai ona tuʻuina atu ai se sao saʻo, i le noatia ma le fai fuafua i le maeʻa maeʻa o le numera o faʻalavelave.

Mafuaʻaga o le Maualuga

E masani lava, o le faateleina o pulusili, lea e le fesootai ma le atuatuvale faaletino pe faalemafaufau, e faailoa ai le i ai o faafitauli tau soifua maloloina.

E tele mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le tachycardia - o se mea maualuga:

  • Maʻi fatu maso. O le tele o taimi, e faaopoopo atu i le tachycardia, latou te maua ai foi ni faʻamaoniga faʻapitoa - puupuu le manava, faʻalautele le vevela, tiga i tua o le sternum, diva. O le afaina i le fatu po o le faʻamaʻaina o le aluga e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu faigata o le toto e le loto, ma, o se taunuuga, o se faʻaopoopoga i le fatu.
  • Faiga Faʻavae Metabolism, lea o loʻo aʻafia ai le thyroid gland, e mafai foi ona avea ma punavai o le faateleina o le fua o le fatu.
  • Faʻailoga o le potu pito i luga o le loto e faʻavaivaia ai ona maso, ma mafua ai ona faateleina le aʻafia.
  • Faatasi ai ma le gasegase - o se faʻamaʻi o le tino lea e galo ai le tino o le tino ona o lona natura masani ma mulimuli ane mafua ai le tachycardia.
  • O nisi fualaau faasaina mafai ona mafua ai le faateleina o le fua o le fatu. O nei mea e aofia ai vailaau faʻasaina, togafitiga, vasoconstrictor e pa'ū mai le malulu masani, nisi o vailaʻau fatu, lea e tatau ona filifilia ai fualaau faasaina e faavae i uiga o le tino.

O se mafuaaga le mautonu mo le foliga mai o se mea maualuga o le tele o le malosi o le lauti ma le kofe i le taumafataga, ulaula, vevela, ma le gaʻo.

O faʻamaoniga o le faateleina o le fua o le fatu e ono fesuisuiaʻi e fuafua i le ituaiga tachycardia:

  1. Sinus tachycardia e aʻafia i le talaaga o le gaioiga faaletino o le tino. E faʻaalia i se lagona o le gatete i totonu o le fatafata, puupuu le manava ma sina vevela. A maeʻa le faʻamalositino, e taofi le tachycardia sinus pe a mavae sina taimi puupuu na o ia.
  2. Pachyxysmal tachycardia e fesoʻotaʻi taotoga, vaivaiga lautele i le tino, tiga i totonu o le loto. E tele taimi e sili atu ona mamafa ona o le leai o se mafaufauga, mafatiaga o le manava.

E masani lava ona tupu le pulupulu ma ua faʻaitiitia le mamafa.

Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei mea mataʻutia:

  • maʻi faʻamalolo e mafua ona o le faanua pe faʻanofo,
  • vevela vevela
  • mamafa toto
  • gasegase tino
  • fatu faʻamaʻi - pericarditis, musika vaivai, musika.

I nei tulaga uma, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi taimi e aloese ai mai le ogaoga ma le faigata e togafitia ai taunuuga.

Faʻafefea ona vave faʻaititia lau pulupulu

O auala e faʻaitiitia ai le fatuga i lalo o tulaga eseese e i ai eseesega:

    Maualuga maualuga ma le mamafa o le toto. E tupu i le faʻalauteleina o le faʻafitauli faaletino poʻo le mafaufau ile tino.
    I lenei tulaga, ina ia faʻaitiitia vave le fatu, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  1. tatala faʻamalosi lavalava
  2. tatala pupuni, maua mai se vaalele fou,
  3. faʻaaoga se faʻamalosi malulu i lou ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, mai se solo susu,
  4. taumafai e tuu i lalo le pulupulu e ala i le uuina o le mānava aoe inuina,
  5. ave se tulaga faʻasaga.
  • Faateleina le fatu i le maualuga pe maualalo le toto maualuga manaʻomia, i le faʻaopoopoga i le mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, ave vailaʻau e faʻaititia ai le pulupulu. E aofia ai le validol, valerian, vaalele, tinawort, corvalol.
  • TALIINA O LATOU FAITAU!

    Fualaau faʻapitoa i le maualalo o le fatu fatu

    Ina ia faʻaitiitia le pulupili, o auala faʻaaoga e faʻaaoga ai togafitiga ma fualaʻau e tele. I luga o nisi o nei mea, o sauniuniga faʻamalositisi i totonu o fualaau aina.

    Auala e faʻaititia ai le pulupulu e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga a tagata:

    • Laʻau o le Rosehip ma le faateleina pulse i tulaga maualalo o le toto maualuga.
      Mo lana sauniuniga 2 sipuni vavalaʻau o dried dried rose vine ua sasaa mai i le 500 ml o le vai vevela, ma faʻaoga mo le itula. Ave se ipu vai inu i le aso.
    • Tina Tina Ua saunia e faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga o tinawort ma calendula. 1 sipunipuni o le aoina o fualaau faasaina ua faatumulia i le 200 ml o le vai vevela ma faʻaogaina mo le 2 itula. Ave 1 le sipunipuni ao leʻi 'aʻai mo le 14 aso.
    • O Valerian e le gata o se aʻafiaga leagaae faʻaititia foi le pulupulu. O le mutia vao e sasaa i le vai tafe ma kuka mo le 5 minute, ona faʻapalaina lea. Faatau 3 taimi i aso taʻitasi ao leʻi 'aʻai, 1 sipunipuni.

    I le faʻaopoopoga i fualaau o togalaau, o ia auala e masani ona faʻaaogaina:

    • chamomile lauti ma le meli,
    • lapisi o vine blackcurrant,
    • penisini po o lemonon pamu tea,

    O isi suʻega e mafai ona faʻaaogaina uma i faʻamaʻi faʻatasi ma togafitiga fualaau, faʻapea foʻi ma ala tutoatasi e faʻafeiloaʻi ai le pulupulu.

    Heart Rate Prevention

    Saili pe mafai ona e inu Corvalol i le maualalo o le fatu, iinei.

    Soo se faafitauli e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le taulimaina o taunuuga. E tutusa foi le faʻaaogaina o le faʻalauteleina o le pulupulu, lea e tupu i se talaaga o se olaga e le tauagafau, gaʻo, galala, ma afai e leai ni fuataga, e liua i se maʻi ogaoga.

    Mo le puipuia o le cardiovascular ma isi faamai lea e mafua ai le faateleina o le fatu, e tatau i le tasi ona usitai i fautuaga faigofie:

    • faatapulaaina le faaaogaina o le malosi lauti ma kofe,
    • tuu le ulaula
    • aveese le mamafa mamafa
    • ina ia utaina le tino i nai tino faaletino, aemaise lava i se olaga e le masani ai,
    • faʻamaonia le moe, avatu ia ia ia le itiiti ifo ma le 8 itula i le aso,
    • faaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma gaʻo ua faʻaumatia, e ave ai se avega mamafa i le loto,
    • inu le itiiti ifo i le 1 lita o le vai i le aso,
    • faaitiitia le faavauvau faalelagona, pe ave ni suamalie faamanafana mama, e pei o le valerian,
    • 'ai le tele o meaʻai faʻamalosi, aemaise lava fualaau aina ma fualaʻau.

    O le tausisia o tulafono faigofie e le gata ina taofia ai le tupu mai o faamaʻi matuia, ae e masani foi ona faaleleia ai le tulaga lelei o le olaga.

    O aʻafiaga e aʻafia ai faʻamaoniga

    O faʻamaoniga o le faʻalauteleina o palpitations e mafai ona mafua ona o le le afaina ma le matautia i le ola o le tino. Afai e maua ni faʻaʻailoga o faʻamaʻi ola, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi.

    E aofia ai:

    1. tiga matuitui o le fata, taliga taliga, mimiti, vaivaiga ogaoga, ma se lagona o le atuatuvale faatasi ma le faateleina o le fatu fatu fatu e mafai ona taʻu mai ai se osofaʻi o le fatu e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi,
    2. mafaufau le lelei, leu, vomiting, faʻavaivaia faʻafuaseʻi, televiseva, faʻapouliuligia o mata ma tachycardia e mafai ona faʻaalia se paʻu,
    3. vaʻa malulu malulu malulu, le manava o le manava, popole, tale, le lava o le manava ma le fulafula o vae e faailoga ai se osofaʻi fatu.

    E le mafai ona le amanaʻiaina faʻamaʻi matautia o loʻo faʻamatalaina i luga, a le o lea e mafua ai le oti poʻo le le atoatoa. Sueina o nei faʻaʻailoga ia te oe lava poʻo soo se isi lava e manaʻomia vave le tausiga vave.

    O afea ma o fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

    Toeitiiti lava o taimi uma, o le vave vave o le fatu o le fatuga faatasi ma isi faailoga ma o se faailoga o le i ai o se faʻamaʻi.

    Talu ai o le tachycardia e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi eseese, o le asiasiga i le falemaʻi e tatau ona amata i se fomaʻi maʻi o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻatonu suega ma tusi faatonuga i isi tagata tomai faapitoa:

    • endocrinologist, talu ai ona o le faafitauli atonu o loʻo i ai i le lauroid,
    • cardiologist - o le toʻatele o tagata maʻi ma tachycardia e iai o latou fatu,
    • fomaʻi mafaufau - e faʻaaoga lenei mea i tagata iloga e tali atu i soʻo se atuatuvalega ma le faateleina o le fatu,
    • fomaʻie faʻasaʻo ai faafitauli ma puʻu ma sooga.

    Talosaga i fomaʻi e tatau ona amata i se taimi tatau, i le iai o faʻamaoniga muamua o le maʻi, e puipuia ai le faʻaleagaina o le faafitauli.

    O le fomaʻi, i luga o le faʻamaumauga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega, o le a faʻamaonia ai fualaau o loʻo faʻaititia ai le pulupulu:

    • valerian
    • tina,
    • diazepam, fetusiaiga,
    • phenobarbital,
    • anaprilin
    • rhythmic.

    E taua le manatuaina o vailaʻau uma ei ai faʻamaoniga eseese mo le faʻaaogaina ma o latou tutoatasi tutoʻatasi e le manaʻomia.

    O se faʻaitiitia o le fatu i le fale e mafai ma le fesoasoani a togafitiga faʻasolo ma togafitiga faleopathic, ae

    Aisea e maualuga ai le pulse i taimi masani?

    Afai o loʻo iai sau faʻateleina, o mafuaʻaga o lenei mea matautia e mafai ona mafua mai i fafo atu ma totonu ole itu. O lenei:

    • popole, atuatuvale popole,
    • maualuga gaoioiga faaletino
    • gasegase
    • mamafa tele
    • umi le nofo
    • le tuʻuina atu o le adrenaline i totonu o le toto,
    • le lava o vitamini o le vaega B,
    • fatu fatu
    • ave ni fualaau faapitoa
    • "Tulaga fiafia" tulaga. O le faʻaopoopoga o le pulupulu i le taimi o le maitaga e le o se togafitiga, ae o se tasi o mea sili ona taatele. I le avea ai o se tulafono, o le fatu amata e amata ona faateleina i le tolu tolu masina ma o nisi taimi e aulia le 115 i le minute. Aua le popole, o nei faailo o le a le afaina ai oe poo lau pepe.

    Afai e oʻo atu i le 80 paʻu i le tulaga maualuga ma sili atu i le selau i se tulaga tuusaʻo, ma e leʻi oʻo i le tagata se faʻafitauli faaletino pe faalelagona i le lima minute mulimuli, ona maʻi ai lea o ia i se maʻi taatele - tachycardia.

    Ae maise lava, e masani lava pe a fai o le pulutala na faateleina ona o se taunuuga o na mea:

    • Faateleina gaioiga faaletino,
    • Faʻamatalaga o le mafaufau: lagona atuatuvale, fiafia ma le atuatuvale,
    • O le le paleni o meaai ma le tele o meaai mama ma gaʻo,
    • Le aʻafiaga o sikaleti, tea malosi, kofe, ava malosi.
    • Laʻau maualuga o le tino
    • Faanatinati

    I le taimi lava e tasi, o le tachycardia e mafai ona avea ma soa o faafitauli nei o le soifua maloloina:

    • Mafatiaga o le manava
    • Taumafa suamalie
    • Faʻamaʻi
    • O faamai o le tino cardiovascular,
    • Faamai o le Endocrine
    • Faamai o le tino.

    Maualuga maualuga i le taimi o maitaga

    I le vaitau o le fanauina o se tamaititi, o le vave o le fatu o le fatu o se mea e masani ona taatele. E le aʻafia le loto o le pepe i le fatu. E mafai ona mafua mai mafuaʻaga nei:

    • tele faamalositino
    • vave tele le mamafa o le tino,
    • umi malolo i se tulaga faʻasaga i tua,
    • leai ni vitamini ma isi mea aoga i le tino,
    • sese le aso
    • le faʻaaogaina o fualaau.

    O le faʻaaogaina o nei mea e fesoasoani e faʻamaonia ai le pulupulu ma faʻaleleia le manuia o se fafine maʻitaga.

    Ina ia mafai ai ona vave faʻafoʻi vave le fatu, e tatau ona e faia mea nei:

    • inu se ipu vai vai lemu i tamai sipuni,
    • alu i le moega ma taumafai e malolo le tino, aʻo sili atu le aua le pepelo i lou tua,
    • ave sina manava loloto.

    Ma o le fafine e leai sona fatu fatu, e manaʻomia ona tausisi i ia tulafono:

    • faaaluina le tele o le taimi e mafai ai i fafo pe afai e mafai e le tau,
    • ia maua fua vitamini ma minerale, aemaise lava le taua mo tina faʻamoemoe o le magnesium, iron and potassium,
    • vavalalata faʻatasi ai meaʻai ma caffeinated mai meaai,
    • aloese mai le taumafa, taumafa lelei i taimi uma, ae i ni vaega laiti.

    Faʻafefea ona faʻaititia le pulupulu? Totogi

    O le faateleina o le pulupulu o se suiga, o le mea lea, e talafeagai le faaitiitia o le pulupulu i soo se metotia, ina ia aua neʻi faaosofia ai faafitauli o se uiga ese. E faʻatatau i le mafuaʻaga na mafua ai ona togafitiga, e tolu auala autu mo le faʻaitiitia o le fatu:

    1. Fomaʻi.
    2. E ala i togafitiga masani.
    3. Mechanical i le fale.

    E faʻapefea ona faʻaititia le pulupulu i le metotia faafomaʻi?

    E mautinoa o tagata taʻitoʻatasi e sili atu ma le tasi le taimi na faʻaaogaina ai le fale talavai faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo nisi, o lenei faiga masani o le masani lea.

    Ae o le suʻesuʻeina o oe lava e le aoga, aua e faʻaopopo i le faʻasao, e tatau ona faʻaitiitia le maualuga (taimi) o le fatu fatu. Ina ia filifilia le vailaau saʻo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le, pe a maeʻa nisi o suʻega ma siaki siaki, o le a faʻamatalaina se vaifofo talafeagai e gaoioi i le fatu fatu.

    Pills ma fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le fua o le fatu

    I faʻamatalaga faafomaʻi, o le maualuga o le pulus ma le faʻalogo soo o le loto e taʻua o tachycardia. Mo le togafitiga o le tachycardia, o fualaau nei ua faatonuina e faaitiitia ai le pulupulu:

    • Persen - fualaau masani mo le maualuga o le fatu. O loʻo i ai ni vaega o valerian, mint ma lemonimonimo.
    • Relanium - e faʻavaivaia ai le fatugalemu o le tino, ua faailoaina mo le tachycardia e le o se talaaga o faaletonu o le neurological.
    • Rhythmylene - meaʻai pe a fai o le mafuaʻaga o le maʻi o le fatu o se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.
    • Anaprilin - e galue tuusao i le fatu o le fatu, faʻaititia ai ona feteʻenaʻi ma faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le okesene.
    • Adenosine - e galue tuusao i luga o le fatu, e vave ona fai, e mafai ai ona e tuʻuina le pulupulu i totonu ole 15-30 minute.

    E faʻapea foʻi le faʻamaonia masani, vaferordin, valoserdine, corvalol, nitroglycerin.

    Pe a togafitia oe, e tatau ona e malamalama pe aisea ua e anapogi ai. O le tele o pulusiga e taʻu mai ai o loʻo galue le fatu ma se isi avega. O le maualuga o le mamafa o loʻo i ai faatasi ma se avega faifaipea i luga o le fatu ma e fesoasoani i le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona suʻe ma togafitiga pe afai o le pulupulu e faʻatupulaʻia mausali.

    Afai i le taimi e manaomia ai e le tino le faateleina o le toto, o lona uiga o le a sili atu ona faʻatautaia le fatu. Ole faʻaitiitia o le fatu e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli e leʻi fuafuaina (angina pectoris, leai se malamalama).

    Faʻafefea ona faʻaitiitia vave le pulupulu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau? O isi vailaʻau e mafai ona fesoasoani i lenei mea. O loʻo i ai se fuainumera tele o metotia mo sauniuniga teuteu poʻo ni mea e faʻamaonia ai le pulupulu, e faʻavae i mea masani.

    O le aoga sili o le faʻaaogaina o le le maua o aʻafiaga o le itu ma faʻamaʻi. Pau lava le faʻailogaina e mafai ona avea ma le le faapalepale i nisi vaega o le fualaau faasaina.

    Taua! Ae e te leʻi amataina ni vailaʻau e faʻaitiitia ai le taimi masani, e tatau ona e faʻatalanoa ma se tagata poto faapitoa.

    Faatasi ai ma le faateleina o pulus, e mafai ona e tau le gata i vailaau, ae faapea foi togafitiga faa-tagata. Le faʻaitiitia o le taimi o gaosi aoga ma vine. O a fofo e faʻaititia ai le aʻafia?

    Fesoasoani muamua mo le faʻalauteleina o le fatu

    I lena taimi, aʻo leʻi oʻo mai le falemaʻi, e tatau ona e taumafai e faʻafilemu. I le faʻaopoopoga, e tele auala e mafai ona fesoasoani i sina faʻaititia o le fatu fatu. Fomaʻi fautuaina ia faia lenei mea:

    1. inu i le mama atoatoa, fafagu sina siʻosiʻomaga, tale,
    2. faia le aotelega: tataʻi faʻamalosi i mata mata,
    3. tulei le pu i le lima tauagavale i le fesuiaʻiga o le pulumu ma taofi i ai mo sina taimi ae pipiimau,
    4. Faʻamaʻi lou ua i nofoaga e pasi atu ai gaʻo.

    O le faateleina o le fua o le fatu ona o le malosi o le tino, le mautonu, poo isi mea e vave ona tupu, e le manaomia ai le mataʻituina pea e se fomaʻi pe afai e toe foʻi le fatu i le tino i le taimi lava e uma ai ona aʻafia le tino.

    Ae, afai e masani ona tupu le pulupulu ma leai se mafuaaga, ona tatau ai lea ona suʻesuʻeina e se fomaʻi, ia maua se ECG. Ma e aoga le faia e le aunoa aʻo faʻalauteleina le pulupulu.

    Muamua togafitiga ma le filifiliga o togafitiga e mafai ona faaumiumi le ola mo se taimi umi, faapea foi ma le atoatoa.

    Le lagona le manava, faavaivaia, faavaivaia, tiga i totonu o le loto - afai o nei mea uma e te masani ai, ona ono iai lea o ni faafitauli i se faateleina o le fatu fatu. O le a le mea e fai i ia tulaga o le a taʻuina ai le tatou tusiga, lea o le a faʻamatalaina auiliili ai tulafono o amioga pe a oʻo mai taimi faigata.

    Fualaau faʻapitoa mo tachycardia

    Afai e manaʻomia lou faʻaitiitia vave o lou fatu i le fale, e mafai ona e faʻaogaina se tasi o metotia nei:

    • uu manava, ma uu lou isu ma lou gutu, taumafai e faʻamalosi - o le a mafua ai ona fiafia le nerve vavalalata ma, o se taunuuga, faʻaitiitia le fatu,
    • moeiini ou mata ma tuu ou tamatamailima i luga o mata mata - o sina mea itiiti i luga o laumata e lava mo le 20-30 sekone e faʻamaonia ai le fatu fatu,
    • taoto i luga o se fola mafolafola, faʻafaʻasaga i lalo ma taoto i lalo mo le 30-40 minute,
    • faʻaosoosoina se mea faʻafefe - faʻapea foʻi ma metotia o loʻo faʻamatalaina i luga, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻafouina o le faʻaoga o le namu sosoʻo ma mafua ai le bradycardia,
    • o le papalama o le validol, valocali poʻo valoserdine, lea o loʻo tuʻuina i lalo o le laulaufaiva poʻo 20-30 drops of corvalol with water cold, fesoasoani e faʻaititia le fua o le fatu ma le fatu fatu.

    Puipuiga o le fatu faʻamalologa

    Faʻafefea ona faʻaititia le pulupulu? Faʻaaogā togafitiga masani e faʻaleleia ai lou loto.

    Fua Fua Nu. 1. Tuu le kofe, soda, lauti uli ma le sukalati. O nei oloa uma e mafua ai le faateleina o le fatu fatu.

    Fua le Numera 2. Manatua amioga leaga. O le ava malosi ma le ulaula o le a le faʻamalosia oe.

    Fua le Numera 3. Faitau ma le faaeteete faʻamatalaga faʻamaonia. Ia mautinoa ia mautinoa o aʻafiaga i itu e le aofia ai le faateleina o le fua o le fatu.

    Fua Fua Nu. 4. Amata ona mou le mamafa i le taimi nei. O le mamafa o le mamafa e le na o le lua sene i le puimanava, o se avega faaopoopo i le loto.

    Fua Fua Nu. 5. Gaoioiga faaletino. O taʻaloga talafeagai e fesoasoani e faʻamalosi ai le fatu cardiovascular ma saturates le tino ma se vaega tele o le okesene. O le mea autu o se faʻatatau ma le faʻatupulaʻia o le mamafa o le avega. Amata i tafaoga o le taeao ma faimalaga fa sefulu minute. O gaoioiga i fafo e aoga foi ia te oe.

    Fua Fua Nu. 6. Meaʻai talafeagai. Taumafa fualaau aina ma fualaau faisua, taulai atu i meaai maloloina. Ae mai le suamalie, kuka, falai, gaʻo ma le vevela e tatau ona faʻasaʻo.

    Fuaina Nu. 7. Faʻafiafia atoatoa ma le mafai ona faʻaalu. E masani lava, afai e moe 5 itula i le aso, e le mafai ona e talanoa i se soifua maloloina lelei.

    Fuaina Nu. 8. Faatapulaa le aofaiga o masima i le 3 g i le aso. E mafua ai le faateleina o le toto.

    Mafuaʻaga o faʻamaʻi loto

    E masani lava, e le sili atu i le 80 pa i le minute i le tagata matua ma le silia ma le 120 pepe i se tamaititi. O le fua o le fatu e faʻaalia ai le numera o feteʻenaʻiga o le muso o le fatu ma atonu e ono faateleina i le taimi o le faamalositino. A taʻalo i taʻaloga, o le faʻaʻau masani o le tau aogā lea e faʻatatau i le fua faʻatatau 220 le itiiti ifo i le matua o le tagata. O le fua o le pulusili e faʻapupulaina i le ogaoga o le atuatuvale, inu, inu ava malosi, lauti ma kofe.

    O le faʻaopoopoga o le pulupulu i le taimi o le maitaga e masani lava ona tupu le le mautonu. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i faailoga e pei o le vevela, se lagona o le le lava o le ea ma le manava i totonu o le manava. O faʻapogai autu o le loto momomo i fafine maʻitaga:

    • leai ni vitamini
    • tele le faʻaaogaina o vailaʻau
    • mamafa ma leai se faamalositino,
    • sili atu le malosi faaletino,
    • sese olaga.

    O se mea maualuga i le taimi o le maitaga o le masani, ae le o se togafitiga. E mafua ona o le aʻafia o le fetus i lona atoaga o se avega mamafa i le tino o le fafine, ae i lenei tulaga e le tatau ona e popole.

    O faʻamaʻi eseese e mafai ona faʻaleleia ai le fatu mo se taimi umi:

    • faʻamaʻi pipisi ma le totolenti,
    • fatu fatu
    • anaemia
    • faafitauli o mea taumoni, maʻi o le thyroid,
    • maualuga le vevela o le tino
    • afaina o le tino.

    I lenei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cardiologist o le a faia se suʻega ma faia se suʻesuʻega.

    O a fualaau oona e maualalo ai le fatu?

    O fualaau o fua o le fatu o le auala vave lea e faʻaitiitia ai lou fatu. Faatasi ai ma le faateleina o le pulupulu, latou te galulue e ala i le faia i luga o le tino ma le faʻaaogaina o toto toto. O le tele o le toto o loʻo pasia i totonu o le vaa e mafai ona faʻatupulaʻia ma le tele ma mafua ai se osofaiga angina. O le mea lea, ao lei ave lau vailaau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga ma lisi o aʻafiaga i itu. O fualaau sili ona lauiloa e faʻaititia ai lou fatu o le:

    • Validol
    • Panangin,
    • Lidocaine,
    • Nitroglycerin
    • Corvalol
    • Mexiletine
    • Valerian extract
    • Diazpam
    • Persen
    • Verapamil.

    Afai ei ai sau fua faʻatupulaia o le fatu, o le a le mea e fai i lenei mataupu, sei vagana ai le ave o fualaau?

    1. Siaki le potu, tuʻu laei moli, taumafai e faʻamautu le manava.
    2. E mafai ona e taumafai e faʻaosofia le nerve vavalalata e ala i le manavaina loloto, ona fufulu ese ai lea ma le isu ma le gutu tapuni. O lenei mea o le a faʻaititia ai le fua o fatu.
    3. I totonu o le 20-30 sekone, e faigofie ona taomi tamatamailima i luga o mata puipui.
    4. Taʻu i luga o luga o lou manava mo le afa itula.
    5. O le isi auala e le masani ai, o le faʻaleagaina lea o le vomiting, lea o le a fesoasoani i le faʻaolaina o le faʻaogaina o le tino o le tino ma mafua ai ona paʻu i le fatu.

    Afai o nei auala faigofie e le fesoasoani, ma e leai ni laupepa o loʻo i ai, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻalafo. Ina ia faʻaitiitia le pulupulu, o le meli ma le uliuli, tea tipu, calendula infusion e sili ona lelei. E le gata i lea, e mafai ona e saunia se teuteuga o le mint, St. John's wort, oregano ma valerian. O le manogi o le teas ma fatu o meaʻai o le a iai foi se aafiaga lelei.

    Fualaau faʻapitoa e faʻaititia ai le pulupulu:

    1. Tincture o le hawthorn: inu mo le 3 vaiaso, 20 pata, faʻafefiloi ma le 1/3 ipu vai, 2-3 taimi i le aso.
    2. Tina tina: sasaa se ipu vai inu vai 1 tbsp. l tina mamago. Ona faaopoopo lea o le 1 lep. I le vai. meli ma le 3-4 gogolo o le suauʻu manogi. Inu i nai sipili i aso uma mo le 1 masina.
    3. O le isi togafitiga aoga o le fausiaina o kalena ma tinawort: sua suamalie 1 tbsp suamalie i le 200 ml. l vao. Taʻu ma inu pe a uma meaai mo 2-3 vaiaso.

    I faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a oʻo i le sili atu le tau o le 200 pa i minute taitasi, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi!

    Puipuiga o tachycardia (maualuga o le fatu)

    I le mea e le tatau ona e mafaufau e uiga i le auala e vave faʻaitiitia ai le maualuga o le pulse ma e le o aʻafia i tachycardia, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono faigofie o se olaga ola maloloina:

    1. Faʻaititia le aofaʻi o kofe ma lauti i le taumafataga. Nai lo le kofe, e lelei tele le chicory.
    2. Tetee sikaleti ma le ava malosi.
    3. Faʻatapulaaina le faʻaaogaina o meaʻai suamalie ma gaʻo, aua latou te aʻafia ai le fatu cardiovascular system.
    4. Alu i totonu mo taʻaloga, ae aua le faʻaaogaina ma le tele o gaoioiga faaletino. O faamalositino cardio ma le savali e talafeagai mo le faʻamalosia o le muso o le fatu.
    5. Aveese le mamafa o le mamafa e ala i le 'ai lelei o meaai paleni.
    6. Taumafai e faʻaitiitia le aofaʻi o tulaga faʻalavelave, faʻamafanafanaina le faʻaogaina o meaʻai.

    O le a le mea matautia?

    O le maualuga maualuga o le loto o se faailoga lea e iai sau faafitauli faʻalesoifua maloloina. Afai o lenei faailoga e tupu tele atu i le 1 taimi i le masina, ona tatau ai lea ona mafaufau. O le tele lava o taimi, o le faʻaʻailoa o le fatu o se faʻaʻailoga o faʻamaʻi cardiovascular pei o le fatu ma le myocarditis, ma le maʻi o thyroid. O le mea lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia suʻega suʻega: o le suʻega toto ma le ultrasound o le fatu.

    E mafai ona tuʻituʻi le maualuga o le pulse?

    O le faʻaitiitia o le maualuga o le pulse e le gata e mafai, ae e tatau foi. O le manaʻomia mo le faʻamautuina o le gaioiga o le lotofuatiaifo e mafua mai i le mea moni e faapea, o le faateleina o le fatu o le tino o loʻo taʻu mai ai le i ai o se faʻafitauli o le soifua maloloina. Faatasi ai ma masaniga faifaipea, ua le maua ai e le fatu lona malosi e tuuina atu ai vaega uma o le tino i le toto, lea e faaleagaina ai le tuuina atu o okeni ma masini i le okesene.

    Faʻaleagaina o le loto e mafai ona oʻo ai i sina faʻaletonu ma le sili atu ona faigata. O le fatu masani e mafai ona mafua ai le atuatuvale i totonu o le fatafata, vavao, maʻi tiga, lagona o le fefe ma le atuatuvale.

    O le maualuga o le fatu e mafai ona mafua ai le le mafai ona faʻaaogaina, e pei o le:

    • le faʻavaeina o toto i le loto fatu, ona o lea mea o loʻo i ai se lamatiaga o le taia,
    • atinaʻeina o le fatu i le ventricular failure,
    • o le tupuga o le taufaamatau, le mautonu,
    • maliu ona o le faafuasei ona pueina faa-cardiac.

    Faʻaititia le Faʻaititia ma Fualaau

    O le maketi faʻafomaʻi faʻaonaponei ua tumu i fualaau masani ma vailaau faʻasaʻi e mafai ona ave e se tagata o loʻo manaʻo e faʻaitiitia le vave o lona fatu i le vave vave i le fale. O le gaioiga o fualaau oona e taulai i le faʻaaogaina o faʻamaoniga, ae o isi e taulai i le faʻafefeina o faʻamaʻi e mafua ai le vave o le fatu.

    O fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o loʻo faʻaititia ai le tele o taʻavale o:

    • Valerian o se vailaʻau e faia mai le aʻa o se laau e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga.
    • Persen - o se mea o loʻo i ai le aʻafiaga o loʻo i ai se aafiaga i luga o le faʻalavelave o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻalavelave.
    • O le tinotort tincture is a powerful sedative e fausia mai mea masani o loʻo aʻafia ai le fatu.
    • Phenobarbital o se paʻu moe lea e faʻamautuina ai le moe ma le tino o le tino, lea e tatau ona faia e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi.
    • O le Relanium o se fatu-faʻaitiitia le faʻamalosia o le antidepressant, lea e tatau ona fai pe a oʻo mai ni faʻafitauli matuia. O lenei vailaʻau e maualalo ai le pulupulu i le tau maualalo maualalo ma e fautuaina mo le faʻaaogaina pe a faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi.

    Faʻaitiitia le faʻaitiitia e ala i metotia a tagata

    O vailaʻau faʻapitoa e tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e mafai ona faʻaitiitia ai le pulupulu ma faʻaleleia ai le faʻatinoina o le cardiovascular system. O le tele o faʻamaumauga e faʻaaoga togalaau togafitiga faʻatau atu i soo se falemaʻi.

    Ina ia saunia se faaputuga filemu o fualaau aina, ave se sipuni se tasi:

    Faʻasaina le faʻafefiloi mago mo le 300 ml o le vai inu, faʻasolo mo le afa itula ma faamama. O le gaʻo e faʻaalu faatolu i le aso ao leʻi faia le taumafataga mo le 14 aso. O togalaau aina e fesoasoani e faʻamaonia ai le pulupulu ma maua ai se aʻafia.

    E mafai foi ona e saunia se fusi o tinawort ma calendula fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou suʻeina o vaega taʻitasi i le tutusa, ia sasaa le mutia i vai inu ma tuʻu ai. O le afifi sauniuni, lea ei ai lona aoga aoga i luga o le tino, ua faia aʻo lei faia le taumafataga o le afiafi. O le vasega o le faʻatagaina e lua vaiaso.

    O le faʻamalolo o le faʻamalolo, lea e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le fatu o le fatu, faʻafilemuina neura ma faʻaleleia le gaioiga o le fatu, e mafai foi ona saunia mai le aʻa valerian. Ina ia faia lenei mea, ave se sipuni se tasi o rhizomes, ma sasaa le ipu e tasi o le vai e kuka ai, mafolafola mo le afa itula i se tamai laʻau ma tumau. Ave se mea teuteu faatolu i le aso mo le tasi sipuni sipuni.

    Ua faamaonia e ia lava i le taua e faasaga i le faateleina o le pulusal pulp o le rose vao. Ina ia saunia le susu, e lua laulau pununi o fualaʻau mamago i totonu o se paluga ua sasaa i totonu o le 400 ml o vai kuka ma kuka mo le 10 minute. O le susu susu e faʻamamaina e ala i le tele o lanu o le suka ma faʻaaoga i aso uma le tasi ipu.

    Blackcurrant, lea e tatau ona i ai i aso uma i le taumafataga, e maua ai foi le aoga aoga ile fatu. O pi o le blackcurrant e mafai ona faʻauʻuina saʻo, masusu ma le suka, faʻapea foʻi ma siamu. I le faʻaopoopoga, o le decoction mo le faʻafofoga tautala e mafai ona faia mai laʻau mamago o se vao. O lenei mea o le a faʻamalosia ai neura, aveesea le maualuga o pulusese, ma o le ai ai foʻi se faʻamalologa i le tino ma faʻateleina ai le puipuiga.

    Auala faʻapitoa mo le faʻaitiitia o le fatu fatu

    E mafai ona e faʻagesegeseina lou fatu i le fale faatasi ai ma fesoasoani o metotia na atiae e fomaʻi mafaufau. O le mea moni, soʻo se polokalame e faʻamalieina, e mafai ona aʻafia ai le tulaga o le mafaufau o se tagata, ae faʻapea foi le galuega o le cardiovascular system, faʻaititia le pulupulu. Mo lenei faʻamoemoe, e fautuaina e asiasi i le au suʻesuʻeina o le mafaufau ma auai i aʻoaʻoga faʻavae ma tagata taʻitoʻatasi.

    O se tasi o metotia sili ona faigofie o le mafaufau e maua ai le filemu o le talanoa lea ma meaola. Ua leva ona iloa o pusi ma taifau ei ai le aoga aoga i le mafaufau o le tagata. Faʻasagaina o se fagafaʻa fa-fagafulu poʻo le matamata i iʻa o le aquarium, o se tagata e toʻafilemu, faʻalavelaveina mai faafitauli o le olaga.

    E mafai foi ona e faʻaaogaina le auala faʻaalia e faʻafilemu ai. Ina ia faia lenei mea, ia maua ni tulaga mafanafana, malolo ma taoto i lalo, faia se tulaga lelei. Ona latou moeiini lea o latou mata ma taumafai e faʻamalamalamaina o latou manava ina ia toʻa ma oʻo lava. Fai mai fomaʻi e faapea o ata pito sili ona lelei o le faʻaogaina o le tino tagata o ata ia e faʻaalia ai le vai ma le paʻepaʻe, o lea e tatau ai ona e faʻafofogaina lemu le vai papaʻe. E tatau i se tasi ona mafaufau pe faapefea ona sasaa lemu le vai mai luga, fufuluina le tino atoa ma faʻafefe ona vae i le fola, ona alu ai lea i totonu o se fagu e faʻafefe vai i luga o le fola. Faatasi ai ma vai, faafitauli uma, mafaufauga le lelei ma faafitauli o le olaga e alu ese, ma le toʻa ma le lagona o le mafanafana ua oo mai i lo latou nofoaga.

    Faʻalavelave oso e faʻaitiitia ai lou fatu

    Ina ia faʻaitiitia le pulupulu, faʻaaoga le metotia o le manava tutusa, lea e faʻaaogaina ai le 2 sekone ma le faʻasaina 4 sekone.

    O taunuuga lelei e mafai ona maua e ala i le uuina o le manava mo le 5 sekone, toe faʻafia 5-7 taimi. Faatasi ai ma se faamalositino faigofie, e mafai ona e suia le mamafa i totonu o toto toto tetele, lea o le a faagesegeseina ai le fatu ma faaitiitia ai le maualuga o le fatu.

    O le faʻaitiitia o le fatu o le a mafai ai ona faʻamalositino le tino, lea e faʻaleleia le ea i totonu o le isu, tolopoina mo le 10 sekone ma faʻaosooso lemu i le gutu. O le faamalositino e faia 5 taimi.

    E faʻapefea ona fesoasoani i se tagata e maualuga le pulse i faʻalavelave tupu faʻafuaseʻi ao lei oʻo mai se taʻavale a le falemaʻi?

    E tatau ia i tatou taʻitoʻatasi ona iloa le auala e faʻaititia ai le pulupulu i le fale ma avatu le fesoasoani muamua. I le tulaga pe afai e leai ni fualaau oona e maua ai se faʻaititia o le fatu, e tatau ona e fesoasoani i se tagata e alu i se tulaga vaʻaia ma faʻamautinoa le tafe o le ea e ala i le tatalaina o pupuni. Afai o loʻo e ofuina ni mea le lelei e faalavelaveina ai le manava o le manava, e tatau ona e tatalaina le kiona ma le kululu pe faʻaumatia le mea.

    O se vaega o le tapoleni e susu i le vai malulu ma tuu i luga o le ulu o le tagata maʻi. Ina ia mafai ona taofia le inu, inu vai inu. O se masusu agamalu o le ua i totonu o laʻau o le a fesoasoani e faaleleia le tulaga o se tagata.

    Puipuiga Maualuga Maualuga

    I le faʻaitiitia o le lamatiaga o se faʻaopoopoga o le fatu, e tatau i se tagata ona faʻateʻa ese vaisu leaga ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. E masani lava, o le mea e faʻaosofia ai le faateleina o le fatu o le sili atu pauna. O le mea lea, e tatau i se tagata ona pulea le mamafa o lona tino ma le tele o meaai. E le gata i lea e le o aofia ai i meaai o meaai ia e faʻamalosia ai le fatu cardiovascular, aemaise lava o le ava malosi.

    Afai e le mafai e le tagata gasegase ona taulimaina ona lagona, o avega ua faatonuina e le fomaʻi ua ave e faamautu ai le tino o le tino. I le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona faʻaaogaina otaota o le vao. E le mafai ona e le amanaia le le mautonu, ona o le le lava o le moe lelei e faʻaitiitia ai le puipuiga, ua afaina i le le lelei o le soifua maloloina ma faigata ogaoga.

    E tatau ona manatuaina o le togafitiga ma le ea fou o le a maua ai se aoga aoga i le setete o le cardiovascular system.

    O tagata e iai ni faʻafitauli o le mafaufau ua fautuaina ina ia i ai se tamai taifau, lea o le a vave faʻavaveina le atuatuvale ma tuʻuina atu i aso uma.

    O sina mea e uiga i tulaga faatonuina

    Ina ia malamalama po o le a le mea e mafaufau i ai cardiologists faafitauli, o le a le o se mea e iloa ai pe o le a le mea masani. Fai mai le fomaʻi e uiga i se fatu fatu masani pe a maʻi le tagata maʻi i le va o le onosefulu ma le lima i le minute.

    Afai e ese le eseesega o le fua o le pulusese mai le "tulaga", e ono masalomia e le fomai o le tagata maʻi e atiina ae se maʻi o le fatu po o le toto. Afai o se tagata i se tulaga toafilemu na te faia le selau pe sili atu foi ona teteʻe, o le maualuga lea o le pulus (tachycardia). E faʻapefea ona fuaina le pulupili, le manava ma le vevela o loʻo faitauina iinei.

    O lenei faafitauli e masani ona tupu i tagata ua matutua. Faasea i se vave o le fatu ma fafine e fanauina se pepe. Ona o le tulaga faapitoa o le tina i le lumanai, ua faateleina ai le toto toto i lona tino.

    O le loto o se tina maʻitaga e tatau ona galue "taimi faaopoopo" e pamu ai le tele o le toto. Ona o lenei mea, e mafai e se tamaitai talavou ona faitio i se taimi masani. Iloa le uiga o le fesoasoani e faʻaititia ai le pulupulu, sili mo tagata uma.

    Faalogo i le soifua manuia lautele

    E taua le taʻua o mafuaaga sili ona taatele e mafua ai ona popole tagata i se maualuga:

    • Galuega taua taua.
    • Na faateʻia le fefe, fefe.
    • Fafagaina.
    • Le faʻaleagaina o le lauti poʻo le kofe.

    Afai o le musika o le fatu o se tagata e sili atu ona faʻasoesa masani nai lo mea masani, e ono lagona ai lona le manava, vaivaiga. A o lei inu se tagata fefe i soo se vailaau, e tatau ona e malamalama i le auala e faʻaititia ai lou maualuga. E taua le iloa pe o le maualuga (toto maualuga) e tuʻuaʻia ai mo le suiga o lona soifua manuia.

    I le maualuga o le mamafa, ua fautuaina e fomaʻi fualaau faapitoa i tagata gasegase o loʻo iai se faʻalavelave matuia i le tino. Ae afai o le maualuga ole maualuga e le o lau mataupu, e tatau ona e feutagai ma se cardiologist e uiga i le auala e faaititia ai lou fatu e aunoa ma le faaitiitia o lou mamafa. A uma mea uma, o le suʻeina o fualaau e le manaʻomia.

    Vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i se tulaga faigata

    Afai e popole se tagata, ua tele naua le kofe pe ua vevela i le la, o le a vave ona faalavelave ia te ia le maualuga o le pulus, o se lagona o le faaitiitia i totonu o le fatafata, e le mafai ona tupu le manava. Ina ia aua le onosaia le le toʻa mo se taimi umi, e mafai ona e suʻeina fesoasoani i vailaʻau e faʻaititia ai le fatu o le fatu.

    Ua oo mai le taimi e faaigoa ai fualaau faasaina na fesoasoani i le tele o alii ma tamaitai e taulimaina se mea maualuga:

    • Tincture o le tina.
    • Peony tincture.
    • Persen (fatu-faʻaitiitia pills). Ua fautuaina e tagata faapitoa lenei fualaau faasaina ina ia faʻaaogaina e tagata o loʻo feagai ma le malosi o le mafaufau. O tulaga e afaina tele ai le faʻaogaina o le tino (gaoioiga matautia, fesoʻotaiga ma mataupu le lelei ma le le fiafia) e tatau ona tapulaa.
    • Pepa o Concor. O lenei oloa e le talafeagai mo le faʻaaogaina i nisi taimi. O nei fualaau aina ua faatonuina e se cardiologist mo gasegase o loo mafatia i le maualuga o le toto maualuga ma le angina pectoris. E tatau ona malamalama o Concor e faʻaitiitia le malosi ma le mamafa. O i latou e leai ni faasea e tatau ona filifilia se fualaau eseese e "tame" o latou fatu fua.
    • Valerian tablets.
    • Valocordin (pa'ū). O le meafaigaluega e fetaui lelei ma tagata e tupu aʻe le fatu ona o le atuatuvale, popole.

    Faʻafefea ona taofiofia lagona

    O le tumau o le lagona o le lagolago aupito sili lea mo le galue e aunoa ma se faalavelave. Ae tupu mai se tagata e fefinauai ma se uo poʻo se tuaoi, faʻalogologo i faitioga amioletonu mai lana ava, ma le ita, ita na faʻaosoina lona tino atoa. O le mea moni, o lona fatu e faateleina le faateleina. Ma o faafitauli e totoe o loʻo paʻu i tua. O le "faoa" o lagona o loʻo sailia se auala e faʻaititia ai le fatu o le fatu.

    O le mea muamua lava e fai pe a atuatuvale lou loto, o le fufuluina lea o ou mata ile vai malulu. Ona faapipii lea o se solo susu i lou ua. O se tagata ua mafatia i se faʻafitauli ogaoga e le afaina ai le siakiina o le mamafa.

    Afai o le toto o lou toto e masani, e mafai ona e faʻatau le faʻaitiitia o fua o fualaau i lau falemaʻi i le lotoifale. Tinomi o le peony po o le hawthorn o le a fesoasoani e foia le faafitauli o le taʻavale masani.

    Auala e "faʻaʻoleʻole" ai le tino

    E taua tele le lisiina o auala faigofie e fesoasoani e faʻaosofia ai le faʻalavelave o le tino ma le fatu ina ia mafai ai ona faʻasalalau le faʻalavelave:

    1. O le tagata maʻi e manaʻomia ona nofo i se nofoa ma ave sina manava loloto. Aʻo e faʻamalosi, taofi lau manava mo le valu i le sefulu sekone. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e moeiini ou mata ma faʻapipiʻi i luga o mata. Ua lapatai mai tagata popoto e le sili atu i le tolusefulu sekone le umi o le mamafa.
    2. E mafai ona e ave se sipuni po o se tagata lautele ma tulei i luga o le laulaufaiva. Ona o le atinaʻeina o le gag reflex, o le fatu ua faʻaitiitia.
    3. O se auala lelei e faʻafaigofieina ai lou fatu fatu o le faʻamaʻapeʻa ma le mama.

    Aua e te aafia i vailaau e faʻaititia ai le pulupulu.A uma, o le maualalo o le pulse (limasefulu lima lima fasefulu minute i le minute) e le o se mea lelei tele mo tagata.

    Fofo faʻapitoa e faʻaitiitia ai le fua o le fatu

    E le o se mea faalilolilo o tagata pito sili ona vaivai (fafine maʻitaga, penisina, alii ma tamaʻitaʻi ma allergies) e sili ona faigata le filifilia o vailaau e faʻaitiitia ai le pulupulu. O se isi filifiliga sili atu i vailaau mo vailaau mo togafitiga o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaitiitia ai le fatu.

    O suʻega sili ona lauiloa o:

    • Laʻau o le Rosehip. E fautuaina e faaopoopo se sipuni o le meli i lenei broth.
    • Tea "mai le matua o le tinamatua": e tatau ona e tago i ni masini suamalie se lima, se sipuniti o fatu o le fatu ma le lima i le fitu o laulaʻau o le lemonimonimo, sasaa le mea e tupu ai le paluga i le vai inu. Faʻamalosi luasefulu minute.
    • Chamomile tii.
    • Blackcurrant. O tagata e fetaui lelei i le loto, o le a le afaina ai le tausia faifaipea o fualaau fuamalie i le fale. E lua punetini o lenei togafitiga o le a fesoasoani i le faʻasaʻoina o lou fatu fatu pe ae manaʻomia.

    O le a le mea e fai pe afai o le tachycardia e "masani"

    O fuaitau o loʻo i luga e mafai ona fesoasoani i se tagata e mafaufau i le faʻaitiitia o le fatu i le mamafa masani. Ae o le a le mea e tatau ona faia e tagata mo i latou o osofaiga o le vave o le fatu na amata ona tulai mai ma le le mautonu i taimi masani ma aunoa ma ni mafuaaga taua?

    O le faalagolago i le mana faamalolo o laau ma fua i lenei tulaga e le manaomia. E taua tele le faʻaeteete i tagata o tachycardia eo mai faatasi ma isi mea le lelei: o le soona vevela, faʻapouliuligia o mata, faʻalavelave o tamatamailima. O se tagata o ia o le ua tagi i ia maʻi e tatau ona vaai i se fomaʻi.

    E taua le aloese mai le soona faia o mea.

    E le faigofie i taimi uma le faʻafitauli o le faʻaosooso o le fatu. Ae afai e leai ni suiga ogaoga i le tino, e mafai e se fomaʻi poto ona toe faafoiina le pusa i le masani.

    Fiafia o le pulse "maua" o se masani masani, vaavaai mo le soifua maloloina o le fatu ma toto toto, tausi oe lava mai le popole, teena vaega tele o le suamalie ma le gaʻo. Ma aua le faʻaleagaina le faʻamalosi o fualaau. A leai, e ono mafai ona e alu i le fomaʻi ma se faitioga fou: faʻaititia le pulus, pe faʻafefea ona faateleina.

    E faʻamaonia o tino faʻapitoa e fuafuaina e aʻoaʻoina ai le loto e fesoasoani e faatumauina ai le fatu ma toto toto i se "tulaga galue" ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli eseese i le gaioiga o lenei okeni. Ma o fualaʻau faʻamaʻi ma faʻasauā i luga o le fatu o le fatu e mafai ona faʻaaogaina pe a fai e faatonuina e se cardiologist.

    O le a le mea e tatau ona ou musu e fai se fatu fatu masani?

    O le faʻafitauli o le fatu o le papaʻi e tulaʻi mai e le gata i faʻamaʻi pipisi, ae faʻapea foi i tagata ei ai le mafaufauga (maualalo le toto). O le mauaina o fualaau faasaina i luga o le "pule" fautuaga a se uo poo se paaga e le o se filifiliga pito sili lea mo se tagata e manao e toe faafoi se masani masani. Aʻo faʻatonuina se vailaʻau faapitoa mai se tagata talavai, taʻu i ai e uiga i lou toto toto.

    I le tachycardia e faʻalavelaveina se tagata i se mea itiiti, e tatau ona ia tausisia tapulaa:

    • Tetee malosi le lauti ma le kofe.
    • Maelega "tuliesea" sikaleti mai lona olaga.
    • Aloese mai faʻasalaga ma faʻalavelave faʻalavelave.

    Mo i latou e mamafa tele, e tatau ona fetuʻunaʻi a latou meaʻai: 'aloʻese le falaoamata ma gaʻo, faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o laʻau' aina.

    Tuua Lau Faamatalaga