E faʻaaoga le Augmentin 500 125 mo tagata matutua ma tamaiti

Augmentin o se vailaau faʻasaʻo faʻapitoa ua iloa nei, ua ofoina atu i ai le tele o ituaiga o gaioiga. O lenei fomaʻi togafitiga e mafai ona faʻaumatia le tele o micrologic pathogenic o loʻo faʻasalaina i le soona ma le vailaʻau clavulanic. Faatasi ai ma le fua saʻo, e mafai ona faʻaumatia toetoe o ituaiga uma o microorganisms o vaega eseese. Faʻafetai i vaega autu o loʻo galue malosi, o le vailaau faʻasaina e mafai ona tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina, lea o le a mafai ai ona toe faʻafoisia le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, faʻapea foi ma le faʻamaloloina o faʻafitauli le lelei o le maʻi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics o fualaau faasaina

Ona o le tulaga tulaga ese o le vailaʻau, o le vave vave faʻaleagaina o le pathogen ua mautinoa. O le mafuaʻaga e mafua ai le faʻaleagaina o le vaega o le cell, ma o le taunuuga e le maua ai le malosi e faʻalauteleina ai le tino o le maʻi. Ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a le vailaʻau clavulanic, e mafai ona puipuia le faʻateleina o le pathogen, lea e le maua ai e ia le avanoa e ola ai i le tino o le tagata.

O mea faʻamalosi uma o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaumatia le tele o siama ma siama e lagona lelei ia i latou. Ae ina ia ausia lenei mea, e tatau ona ave saʻo le vailaʻau, talu ai ona o le le tausisia o le tui o le a mafua ai le leaga i le setete o le soifua maloloina, ma mafai foi ona faʻaleagaina le ala o le maʻi.

Mauaina o le vailaʻau clavulanic i totonu o se fualaau faasaina e talafeagai ina ia puipuia ai le afaina mai lona vave faaleagaina i le tino. E le gata i lea, faafetai i lenei vaega, e mafai ona faʻaumatia se tele o meaola ninii e puipuia i isi cephalosporins, penicillins ma isi vailaʻau. E le gata i lea, o nisi o maʻi e mafai ona mafua ai le tetee atu i le le mautonu - o se taunuuga, o le togafitiga o le a le aoga mo le maʻi.

Augmentin ei ai se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo e faʻalauteleina ai le faʻagasolo malie o le faʻatagaina o mea sili ona aoga. E ese mai i laulau faʻamaonia, ua maua i le faʻamaʻi faʻamalosi, isi faʻataʻitaʻiga o le pharmacokinetic. Faafetai i lenei, e mafai ona faateleina le lagona o le fualaau faasaina i na mafatiaga lea e mafai ai ona matauina i nisi taimi le tetee i le vaega autu autu.

O vaega uma o loʻo aʻafia e toetoe lava a vavae ese uma i totonu o le vaega o meaʻai, aemaise lava pe afai e ave e le tagata maʻi se papa maʻa ma se ipu vai.

A maeʻa le faʻavaeina o le atigi pusa, o vaega taua o le vailaau faʻasaina e vave ona oʻo i le toto. Ina ia mafai ai ona maua vave se togafitiga faʻapitoa i le tino, e fautuaina le maʻi e ave ni pili muamua aʻo leʻi 'ai. E leʻi leva ona uma ona ave le vailaʻau, o ona vaega faʻamalosi e faʻaputuina i totoga eseese, vai faʻalaʻau ma nisi masima, e aofia ai:

  • urine
  • paʻu
  • mama
  • talo
  • ie
  • tootoo
  • sulu
  • o le i ai o le tulei i le tino.

E le mafai ona faʻamalosi, pei o isi vailaʻau penisillin, faʻatasi ma le susu o susu, ona o loʻo aʻafia i le toetoe lava o mea olaola uma o loʻo i totonu o le tino.

Ae ui i lea, e leʻo faʻamautuina e le au vailaʻau ma fomaʻi le tulaga lamatia tonu mo tamaiti pe a susu susu pe a togafitia e le tina lenei vailaʻau. O suʻesuʻega talu ai nei ua faaalia ai e le mafai e le Augmentin 500 125 ona maua se faʻasalaga ma le le lelei i le fetus, o le mea lea e mafai ai e fafine maʻitaga ona suʻeina, ae tatau ona faia lenei mea i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O le mimotillin e alu ese mai le tino o le tagata maʻi e ala i fatugaʻo, ma le acid clavulanic e ala atu i totoga urinary ma isi auala (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i talo pe feces). E tusa ma le 20% o le vailaau faʻamaʻi e alu ese ai le tino ma le faʻamalosi - o le isi o loʻo faʻaaogaina e isi auala.

Pe a faatonuina e se fomaʻi togafitiga o vailaau faʻasaina i tagata maʻi

Augmentin 500 125 faatonuga mo le faʻaaogaina o le laulau e taʻu mai ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e manaʻomia mo le gasegase o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le mumū. E aofia ai:

  • sinusitis, otitis media, tonsillitis,
  • bronchopneumonia, bronchitis faʻapena, pneumonia o loʻo vaaia i totonu o le logs,
  • faʻamaʻi o gaʻo urinary ma auala e aofia ai le cystitis, maʻi o le fatu, fatu faʻamaʻi, faʻamaʻi e osofaia ai maʻi i fafine, gonorrhea, ma isi,
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le paʻu ma mea vaivai - mo se faʻataʻitaʻiga, osteomyelitis,
  • isi gasegase fefiloi, lea e aofia ai le faʻamaʻi pepe, faʻataʻi vaʻaia, ma isi.

Augmentin o loʻo tuʻuina atu i foliga o fualaau laiti, e ufiufi i se velan lanu meamata. O le vailaʻau o le vailaʻau e 250, 500 ma le 875 mg.

O le vailaau e maua mai i le tulaga o le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala ma se vaifofo oona, peitaʻi, o ituaiga vailaʻau e itiiti le manaʻoga a le fomaʻi ma e masani ona faʻaaogaina pe a maʻi le tagata maʻi i le falemaʻi.

O le faʻamalolo e faʻaogaina i le tautala na i ai se fua o le 125, 200 ma le 400 mg, ma o le vailaau oona e 500 ma le 1000 mg. O le ituaiga o fomaʻi togafitiga e tuusaʻo tonu lava i luga o le molimau a le fomaʻi, faʻapea foʻi ma le mamafa o togafitiga ma lona ituaiga. Afai o togafitiga faʻapitoa e faia i le fale, o se tulafono, o le tagata maʻi o le a faʻamatalaina le faʻaaogaina o laupepa.

Faatonuga mo le vailaʻau

E pei ona taʻua muamua, e tatau ona faia le fualaau faasaina i le tautala e pei ona faatonuina e le fomaʻi. I lenei tulaga, o le vaega o le Augmentin ua faatulagaina taitoatasi i tulaga taitasi, lea e faalagolago i le tele o nuances, e aofia ai:

  • mamafa o le tagata maʻi
  • tausaga matua
  • ogaoga o le pipisi,
  • o le gaioiga o gaʻo o le tagata maʻi ma le faasologa o soʻo se faʻamaʻi o le okeni ua tuʻuina.

Ina ia mafai ai ona maua se malosi lelei, faʻapea foʻi ma le alofia o le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga, e tatau ona ave le vailaʻau aʻo leʻi 'ai. A leai, o le a manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻatali mo se togafitiga faʻapitoa mai le Augmentin.

Ole laʻititi ole togafitiga ole maʻi ile 5 aso. Afai e ave e le tagata maʻi le fualaau faasaina mo le 2 vaiaso, o le a manaomia e le fomaʻi ona iloilo lona tulaga lautele o le soifua maloloina, ma ia malamalama i le tulaga o le falemai - o le a mafai ai e le fomai ona filifili pe faaauau le vasega ma le Augmentin pe solo atoa. I le averesi, o togafiti faʻamaʻi i tagata matutua e togafitia mo le 5-7 aso, ma i tamaiti 7-10 aso. Peitai, e faʻavae i luga o uiga patino o le tino, o le umi o togafitiga faʻapitoa o vailaau faʻasaʻi e mafai ona ese.

Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se laasaga i le tagata maʻi. O lona uiga o le muamua o le a maua e le tagata gasegase le puleaina o fualaau faasaina, ona ia fesuiai lea i le faʻaaogaina o fualaau. O le masani lava, o se togafitiga o togafitiga e faʻataʻitaʻiina mo tagata gasegase matutua e manaʻomia le vave faʻaaogaina o faʻamaoniga le lelei o le faʻamaʻi e faʻaleleia ai lo latou ola maloloina.

Augmentin, o lona atinaʻe e 500 mg + 125 mg, e manaʻomia ina ia le sili atu i le 2 vaiaso e aunoa ma se faalua togafitiga o togafitiga.

Tamaiti ma tagata matutua e sili atu i lo le 12 tausaga le mamafa ma sili atu le mamafa nai lo le 40 kilokalama e manaʻomia e ave 1 le papafa i le tele o taimi i le aso (o le vailaau o le vailaʻau e 500 mg + 125 mg).

Mo tamaiti e sili atu i le 40 kilokalama le mamafa, o le fua o le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina e le fomaʻi e aunoa ma le toilalo. I le avea ai ma tulafono, e tutusa ma le 1-2 papa, lea e manaʻomia ina ia onā i le aso atoa. E le manaʻomia e tagata matutua ona fetuutuunai le fualaau i le taimi o togafitiga faʻapitoa, talu ai e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

Pe a ave fualaau, e taua le mulimuli i fautuaga uma ma fautuaga a se fomaʻi, talu ai e na o le togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e maua ai se togafiti o togafitiga i le soifua maloloina, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le le lelei o faʻafitauli o le maʻi.

Faʻaiʻuga o le vailaau faʻasaina ma ona faʻailoga

Ma o na aʻafiaga e le osofaia ai le tino o le tagata maʻi, e tatau ona ia ave saʻo le Augmentin. Ae ui i lea, o nisi taimi o aʻafiaga o loʻo iai - o:

  • urticaria
  • vavao
  • angioedema,
  • tiga o le ulu
  • anaphylaxis,
  • paʻu paʻu
  • siama vascularitis,
  • manava manava
  • soʻo se ituaiga o le hepatitis
  • tagata faʻasalalau o le mucosa (laulaufaiva, genitals, ma isi),
  • dyspepsia
  • afu ma fulufulu (e masani lava ona matauina pe afai e ave se fualaau oona),
  • nasal interstitial.

Afai e iai ni aʻafiaga i itu, e tatau ona mataʻituina lou tulaga o le soifua maloloina - pe afai e tulai mai itu leaga mo le 3 pe sili atu aso, e tatau ona e asiasi atu i se fomaʻi ina ia faʻafetaui le metotia o Augmentin pe suia lenei vailaau faʻasaina i se analog.

E pei o isi faʻamaʻi togafitiga, o le Augmentin o loʻo faʻasaina, e aofia ai:

  • lanu
  • o le gaioiga o le gaioiga o le ate, lea e mafua mai i le aveina o se sui sola maloloina i le gasegase,
  • maualuga le maaleale o le tino i vailaʻau faʻasaina o le beta-blocker type.

E le gata i lea, e faʻatagaina le ave o Augmentin i le taimi o le atinaʻe poʻo le auala o le mononucleosis, talu ai i lenei tulaga, o le maʻi e mafai ona mafua ai le vevela i luga o le paʻu, o nisi taimi e faʻamalosia ai le siama.

I le taimi o le maʻitaga, inu ava e le faasaina, talu mai le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e le mafai e le vailaau ona maua se aʻafiaga leaga i le tuputupu ae o le tama i le manava. Ae ui i lea, o le Augmentin e manaʻomia ina ia naʻo le taimi na faatonuina ai o ia e le fomaʻi. E masani lava, o se vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu pe afai o loʻo i ai i se fafine le tulaga lamatia o le atiaʻe o faʻafitauli poʻo le faʻamaʻi o le tamaititi.

Ae o le fafaga faʻanatura e le manaʻomia ona taofi, talu ai e leai se faʻaleagaina o le soifua maloloina o le tamaititi na maua.

O se faʻaaliga iloga o le muamua lea o le faʻamalosia o se fomaʻi e le fomaʻi, e tatau ai ona aoina se tala faʻasolopito atoatoa, fuafua le lagona o le tino i penisillini ma le cephalosporins. A leai, o le tagata gasegase e mafai ona tupu se faʻafitauli o le maʻi.

Afai mo soʻo se mafuaʻaga ua faʻatagaina le tagata maʻi e ave le Augmentin, e mafai ona suia i tala faʻatusa nei:

Ae ui i lea, e tatau foi ona faatonuina e se fomaʻi pe a maeʻa ona maua se suʻesuʻega atoa.

O le tau masani o se fualaau faasaina e 150-200 ruulu, e toetoe lava o tagata uma e mafai ona gafatia togafitiga Augmentin.

Tuua Lau Faamatalaga