Cholesterol 2 mmol

O le faateleina o le cholesterol o loʻo faʻaalia i mataupu e sili atu i le tolu le faʻamaufaʻailoga. I se tagata soifua maloloina, o le maualuga o le OH e tatau ona oʻo atu i le 5 iunite. Ae o le lamatiaga e le o le gaʻo-pei o le mea lava ia, ae o lipoproteins maualalo maualalo.

LDL e mafai ona faaputuputu i luga o puipui o toto toto, e maua ai ni gaʻo susu, ma o le taunuuga lea ua faʻalavelaveina ai le toto, faʻapipiʻi toto o le toto. O toto toto e vavalalata ai le vaa e sili atu, lea e faʻateleina ai le tulaga.

O nisi taimi o se fasi mea itiiti e sau mai se toto toto, lea e felafoaʻi i le toto seia oʻo ina tu i le mea e sili ona vavalalata - ua pipii le kopa, o le totoina o le toto toto ua atiaʻe.

E agaʻi lemu le Hypercholesterolemia, i le taimi muamua e leai ni faʻailoga, e le masalomia e le maʻisuka le faʻamaʻi pe afai e le pasi le suʻega. Mafaufau pe o le a le uiga o le 22 mmol / L cholesterol, aisea e ala ai?

Mafuaaga o le faateleina o le cholesterol toto

E toʻatele e talitonu o le maualuga o le cholesterol e mafua mai i le le lelei o meaai masani.

Ae o le mea moni, e na o le 20% e maua mai i meaʻai, o le mea o totoe o le gaʻo e maua mai i le tino.

O le faateleina o le maualuga o le cholesterol o se faailoga lea o le maʻi o loʻo i ai faʻalavelave matuia ma faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻalavelave i le faagasologa atoa o le gaosiga o le cholesterol, i le faasologa, faʻaosoosoina le atinaʻe o pathoces cardiovascular.

Afai o se suʻega o le toto na faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol o le 22 iunite, ona mafua ai lea o mafuaʻaga nei:

  • Vaʻaiga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, se ituaiga aiga o le hypercholesterolemia,
  • Faʻailoga e faʻafeiloaʻi ai le maualuga o le faʻaleleia o le OH. O nei mea e aʻafia ai le faʻamalosi o le tino - o se tulaga masani o le gau o fatugaʻo, nephroptosis, toto maualuga, maʻi o le ate, mumū faifaipea o le pancreas,
  • Ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2
  • Hormonal le le atoatoa,
  • O sina vaega itiiti o le homone tuputupu aʻe,
  • A o maitaga, LDL faʻalautele, faʻaitiitia le HDL,
  • Ova malosi malosi, ulaula tapaa,
  • Taunuuga mamafa, faʻaleagaina metabolic ma metabolic process.

O nisi vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le OH. Mo se faʻataʻitaʻiga, fualaau o le fananau mai o pepe, corticosteroids, fualaau oona.

E tusa ai ma fuainumera i alii, o le maualuga o le cholesterol e amata ona faateleina pe a mavae le 35 tausaga. I teineiti, o le maualuga e masani lava i le moaopa, pe a leai e leai ni faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract.

A maeʻa le faia o se faʻataʻitaʻiga i fafine, o le LDL e matua faateleina.

Fautuaga lautele mo hypercholesterolemia

O le fuafuaina o le cholesterol e faia i le faʻaaogaina o se suʻega toto. Afai oi ai se teineititi po o se tamaititi e sili atu i le 7.8 iunite, e fautuaina e sui le ituaiga olaga. Muamua lava, e tatau ona e gauai atu i meaʻai, taalo i taʻaloga.

O le tino masani e fesoasoani e aveese lipids mai le tino. Afai e le taofia le gaʻo i totonu o le tino, e leai se taimi e pipii ai i puipui o toto toto. Ua faʻamaonia o le taofiofi e aveesea ai gaʻo, lea e maua mai i le faʻaaogaina o meaai.

E le gata i lea, o gaioiga faaletino i le tulaga o le savali, taʻaloga, siva e faʻaleleia le tulaga o vaʻa o le maʻisuka, e puipuia ai faʻafitauli eseese o le maʻisuka. E taua tele le taʻaloga mo tagata matutua.

Fautuaga aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol:

  1. Faʻasaga i masaniga matautia. O le ulaula o se tasi lea o mea e matua faʻaleagaina ai le soifua maloloina o se tagata, e afaina ai le tulaga o le toto toto, ma e taʻitaʻia ai faʻafitauli pipisi. O le tino atoa e pagatia i sikaleti, ao le tele o le lamatia o le atherosclerosis ua matua faateleina.
  2. Faʻaitiitia le taumafa ava malosi. O suʻesuʻega e faʻaalia ai i totonu o metotia talafeagai, o vailaau oona e aofia ai vailaʻau e iai sona aafiaga lelei i le tino. Ae e faʻasaina le maʻisuka e inu, talu ai o le ava e aafia ai le glycemia.
  3. Afai e sui le lauti uliuli ma se mea inu lanu meamata, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol e 15% mai le tau muamua. Teu tiiti e aofia ai vaega ia e faamalosia ai puipui o capillaries ma toto toto, faʻaitiitia le aofaiga o le lipoproteins o le maualalo, aʻo faʻalauteleina le faʻatupulaia o le HDL.
  4. O le 'aiina o sua suamalie fou mai fualaau aina ma fualaʻau i aso uma, o se auala lelei e faʻaumatia ai atherosclerotic deposits. Faʻaaoga fualaau seleni mai karati, beets, apples and cucumbers. E mafai ona fefiloi meainu.

I le cholesterol o le 22 iunite, ua fautuaina ina ia faʻapulaʻa le aoga o le cholesterol i le 200 mg i le aso. O fuamoa moa, caviar, fatuga, pata, puaa, tamai mamoe ma le lafumanu e tatau ona le aofia mai le lisi.

E mafai ona 'ai le aano o manu, sea iʻa, olive olive, cereals ma legumes.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol ma togafitiga faa-tagata

Propolis fesoasoani e faʻamaonia le cholesterol i le maʻisuka. O le vailaau e ave i le 10 o le a oʻo i le 30 minute ao lei faia se taumafataga. O le umi ole togafitiga e 90 aso. O le fusi e saunia i le fale. Ole 50 g o meaʻai o le beekeeping ma le 500 ml o le ava. Grind propolis i luga o se fatu, sasaa le ava malosi. Tuu i totonu o se atigipusa tioata pogisa, faʻamalosi "vailaau" mo le vaiaso e tasi. Lulu ae leʻi faʻaaogaina.

Laʻau faʻapitoa e fesoasoani e faʻamamaina toto toto. I luga o lona faavae, ua saunia le tincture o le ava malosi. Liligi le 120 g o le rosemoni mago i le 250 ml o le ava malosi (olo muamua i se mea e fai ai le kofe). Faʻamalosia le 2 vaiaso. E fia le metotia? E tatau ona e inuina le 10-20 ml i luma ole taumafataga.

E mafai e le ili ona faʻaitiitia le cholesterol e faʻasaga i tua o le maʻisuka. Fualaau oona e maua ai se aʻafiaga aʻafia, fesoasoani e faʻamalosia le tulaga o le puipuia. O le oloa o loʻo aofia ai vailaau faʻapitoa e faʻafoʻi ai le metabolism lipid.

Teu Talo:

  • Pelu ma tatu se kilokalama o kalama, faaopoopo i ai se totoa o le tipi, 50 g o le galati suamalie, 80 g o le laulau o masima ma ni laulaau faapelepele,
  • Liligi uma vaega i le vai ina ia mafai e le vai ona ufiufi le tasi centimita,
  • Maualuga i le kulimi
  • Faʻamalosia 7 aso,
  • Inu pe a uma se taumafataga o le 50 ml.

I le tau faasaga i le atherosclerosis, o se faʻavae e faʻavae i luga o laʻau e faʻaaoga. Ina ia saunia le "vailaau" o le a e manaʻomia 20 g o le fugalaau ma le birch, 5 g o calendula ma le rosehip inflorescences, 15 kara o vao tuitui, 10 g aurorod ma atisosoki. Ua faia le Tea i le aoina. Liligi le sipuniti o vaega i le 250 ml o le vai vevela. Faʻatasi i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga mo le 20 minute. Inu 250 ml i le tolu taimi i le aso.

Celery e fesoasoani e faʻamaonia le metabolism o le cholesterol i le maʻisuka. Tipi tapuni gaʻo mo le 2 minute i le sua sua. A uma ona fufuluina le seleni ma fatu fatu a le sesame, masima e tofo ai, vaitau ma se vaega itiiti o le suauʻu fuālaʻau. Taumamafa faatasi i le aso. Faʻasalaga: faʻasalaga faʻavae.

I le cholesterol, 22 iunite - o togafitiga uma a tagata o togafitiga o ausilali. E tuʻuina faʻatasi ma vailaʻau na faatonuina e le fomaʻi.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Boqueria e talanoa e uiga i le atherosclerosis.

Afai o le cholesterol e 2-2.9

E manaʻomia lou faʻaititia o le tele o cholesterol leaga ma faʻaititia le aofaʻi o le lelei

Cholesterol o se mea e gaosia e le ate, a aunoa ma lea, o le galuega o le tele o tino o le tino o le tagata e le mafai.

Faatasi ai ma ana galuega tauave, o mea nei e mafai ona iloga:

  • talo
  • le gaosia o hormones o feusuaiga,
  • auai i le galuega o tafaoga,
  • suiga o le susulu o le la i vitamini D,
  • auai i metabolism,
  • puipuiga o le tino.

O le aofaʻi o cholesterol e masani ona vaevaeina i le lelei ma le leaga. O le cholesterol leaga e fesoasoani i le fausiaina o pepa cholesterol, lea e aʻafia ai le taatele o toto ma o le mafuaʻaga o le faʻaalia o maʻi fatu fatu. O le Cholesterol lelei, i le isi itu, e fesoasoani e faʻasalaina le toto toto. O le mea lea, e manino lava e taua le taumafai e faʻaitiitia le aofai o le cholesterol leaga ma faʻaititia le aofaʻi o le lelei.

Afai o le maualuga o le cholesterol lelei e le masani ai, ma o le aofaiga o le cholesterol leaga, i se isi itu, e sili atu nai lo le masani, ona oʻo mai ai lea o le triglycerides i totonu o se tagata. O latou fuainumera e faateleina pe afai ei ai se uiga o meaʻai gaʻo ma suamalie.

Ina ia iloa ai lau maualuga o le leaga ma le lelei o le cholesterol, e tatau ona e suʻeina se suʻega toto.

E tatau ona sauni lelei mo lona tuʻuina atu:

  1. Ina ia faia lenei mea, e le mafai ona e 'ai ma inu mo le 12 itula.
  2. E leai ni vailaʻau e tatau ona faia aʻo leʻi tuʻuina atu i le taeao.
  3. O le aso ao lumanaʻi le suʻega, e tatau ona faʻamavaeina meaʻai gaʻo ma falai o loʻo mauʻoa i le cholesterol.
  4. Aʻo le i toe tuʻuina, e tatau ona e nofo ma toʻa.

Tulaga masani masani o le aofai o le cholesterol: e oo i le 6 mmol / l. Faitau masani o le cholesterol lelei: mai le 2.25 i le 4.83 mmol / L mo tagata ma mai le 1.92 i le 4.5 mmol / L i fafine. O le masani o le cholesterol leaga e 0.7-1.7 mmol / L i alii ma 0.86-2.2 mmol / L i tamaitai. Fautuaina mo tupulaga talavou e foai atu le toto mo le cholesterol i taimi uma i le 5 tausaga, ma pe a mavae le 40 tausaga - i tausaga uma. Afai ei ai se maʻi leaga poʻo ni faʻamaʻi faʻamaʻi, ona manaʻomia lea e siaki le maualuga o le cholesterol i le tele o taimi i le tausaga, ae sili atu le faʻatau o se glucometer faapitoa, lea e faʻaalia ai le maualuga o le suka, ae o le cholesterol foi.

O le mea masani, e toʻatele e feagai ma le faʻafitauli o le toto maualuga o le cholesterol, ae o nisi taimi e tupu ai le "pa'ū" o le cholesterol i lalo o le tapulaa masani. O le a le uiga o le cholesterol e 2.9 pe maualalo? Aisea e tupu ai lenei mea?

Mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto:

  1. Le lelei o meaai paleni, leai o gaʻo ma suamalie, meaʻai, manaʻoga mo meaʻai eseese e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.
  2. O faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina o lenei okeni e taʻitaʻia ai i lalo ifo o le cholesterol.
  3. O le faʻalavelave faʻavaivaia e faʻaleagaina le cholesterol i le tino.
  4. Hyperthyroidism, faʻateleina lauroid function e oʻo atu ai i le faateleina o le metabolism ma le faʻaitiitia o le cholesterol, e aʻafia ai.
  5. Aiga. E le gata i lea, o le cholesterol e mafai ona "pau" i le taimi o le maitaga.
  6. Le faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai.
  7. O le afaina o le mafuaaga lea o le tuuitiitia o le cholesterol.
  8. O faʻamaʻi tuga pei o le tuberculosis, cirrhosis, lepsis lower cholesterol.
  9. Taʻitaʻiina o vailaʻau, e aofia ai ma le faʻasologa ole fomaʻi.

E tatau ona e matua faʻaeteete i le filifilia tutoatasi o fualaau, aua e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga, e pei o le: faʻaitiitia o le cholesterol i lalo ifo o le masani. E le gata i lea, e le mafai ona e aveeseese meaʻai ma anapogi e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

Taunuuga e ono tulai mai pe afai e le togafitia

Afai e leai se fuataga e fai, ona mafai loa lea o le leaga. E tele mea e mafua ona o le faʻafitauli o le tino.

E le gata i lea, o mea nei e vavalalata i le soifua maloloina ma le atiaʻeina o faʻamaʻi e mafai:

  • tulaga atuatuvale
  • osofaiga faʻafuaseʻi, faʻalavelave popole,
  • leai se tamaʻitaʻi, faʻaitiitia le faʻamalosi tino,
  • osteoporosis
  • hyperthyroidism.

E le gata i lea, e ono lagona e se tagata le vaivaiga, tiga o le ulu, le mautonu i taimi uma, le mautonu, le fiafia, fiavalea. O le mea lea, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa mo soʻo se eseesega i le maualuga o le cholesterol i le toto. O le a faatonuina e le fomai, pe afai e tatau ai, togafitiga, vailaau, faapea foi meaai talafeagai ma gaoioiga faaletino i tulaga taitasi.

O le a le mea e fai e faʻafaigofie ai le cholesterol

Ina ia faateleina le cholesterol, e tatau ona e 'ai i meaola, meaʻai, asikulimi, keke, suamalie ma meaʻai vave

Muamua lava, e tatau ona faʻasalalau lau taumafa. O le taumafataga fautuaina mo le faateleina o le cholesterol e faafeagai lelei ma le mea ua faatonuina mo le maualuga o le cholesterol.

O a meaai e 'ai e faʻaaogaina ai le cholesterol:

  • faʻasalaga,
  • fuamoa
  • meaola manu
  • pata ma le margarine,
  • tao tao
  • gaʻo gaʻo ma fagota ai iʻa,
  • sea ​​sea
  • aisa kulimi, keke, sweets ma meaai vave,
  • fuālaʻau gaʻo ma le siʻi kuka,
  • cod ate.

O a meaai e tatau ona faatapulaaina i le faaaogaina:

  • soo se fualaau
  • fualaau suamalie
  • fualaau faisua
  • pi
  • vine
  • sami ma vaitafe iʻa,
  • paʻu paepae, broccoli,
  • fuālaʻau manogi.

E tatau foi ona fetuunai le gaioiga o le ate ma isi totoga i totonu. Afai ei ai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona taulimaina a latou togafitiga. E le gata i lea, e tatau ona e malolo atili, toe faʻafouina le malosi. E fautuaina e vavaeese soʻo se tulaga faʻalavelave poʻo le iloa pe faʻafefea ona tali atu ma le toʻa i soʻo se mea e tupu. E lelei le faia o le aʻoaʻoga faʻaauau, aʻoaʻo e aau, pe a fai e te le iloa pe faapefea ona tusi muamua. Masalo o le faaitiitia o le cholesterol na mafua mai i le tele o mea, popolega. E manaia le inu i se auala o multivitamins. E taua le malamalama o le soifua maloloina o le mea sili lea ona taua!

Tuua Lau Faamatalaga