Microangiopathy i le maʻisuka

Maʻisuka Angiopathy - faʻasalalau lapisi lautele i le maʻisuka, faʻasalalau i vaʻa laiti (microangiopathy) ma faʻamaʻi o le tele ma le laʻititi caliber (macroangiopathy).

Maʻisuka microangiopathy - o le maʻisuka, capillaries, venules), e aofia ai suiga i lo latou fausaga (faʻamaualuga o le paʻu o lalo ifo, faʻateleina o le endothelial, le faʻaaogaina o glycosaminoglycans i le vascular wall, arterioles wall hyalinosis, microthromboses, le atinaʻeina o microaneurysms) faʻateleina le mafai ona mafai ona mafai :

1. Tigipopathy o le maʻisuka - o le mafuaaga autu o le tauaso i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e le o le olaola (o le i ai o microaneurysms, hemorrhages, edema, faʻavaveina o meaola i le retina), faʻamuamua (+ suia i vein vein: manino, faʻamaonia, , faʻasalaga masani i le retina ma lona vaʻaia ma le faʻamalosia o le gaosiga o mea faʻapipiʻi), faʻataʻatiaga ole fale ole laumei i luma o mata, vaʻaia, lagona o le puao, mea faʻanoanoa, alualu i luma lalo s acuity vaaia.

Iloiloga mo le retinopathy o le maʻisuka.

O le "Gold Standard" o ata eletise o ata o le tupe, o le angiography fluorescence o le retina, ma le ophthalmoscopy o loʻo sili ona faigofie ona suʻeina i le taimi nei.

1 suʻesuʻega i le maeʻa o le 1.5-2 tausaga mai le aso o le siama o le maʻisuka, i le leai o le maʻisuka retinopathy, sailiili ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le 1-2 tausaga, pe afai e maua - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga pe sili atu, faatasi ai ma le faʻasologa o le retinopathy o le maʻisuka ma le maʻitaga , AH, CRF - o se iloiloga a le tagata lava ia, faatasi ai ma le paʻu faafuaseʻi o le tino vaaia - o se suʻesuʻega faʻapitoa a se fomaʻi mata.

Mataupu faavae o togafitiga mo le retinopathy o le maʻisuka:

1. O fualaau faasaina: sili atu le tau mo le gaosiga o le gaʻo (gaʻo o le suāsusu, togafitiga o le inisalini), togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave, antioxidants (nicotinamide) mo le faʻasolosolo o le retinopathy o le maʻisuka ma le maualuga o le toto lipids, heparins mole maualalo i le amataga o le faagasologa

2. Faʻailogaina o vaʻa i le amataga o le retinopathy o le maʻisuka e faʻaaogaina i le vaega o togafitiga faʻaleagaina poʻo le maʻi o le muaʻi maʻi, o loʻo faʻaaogaina le coagulates i le tele o laina i le paramaculate ma parapapillary, o le laʻau - faʻaaogaina mo le retinopathy, mai le 1200 i le 1200 o le foci e faʻaaogaina i se siaki siaki i luga o le retina, i le itu uma mai le paramaculate ma le parapapillary i le eria equatorial o le retina).

3. Cryocoagulation - ua faailoa mai mo tagata mamaʻi e maua mai i le maʻisuka retinopathy, faigata i le tele o le afaina i totonu o le tino vitio, o le faateleina o le faateleina o le neovascularization and tissual growth, e faia muamua i le afa pito i lalo o le mata, ma i le mavae ai o le vaiaso i le pito i luga, e mafai ona faaleleia pe faamautuina le vaaiga mamao, tauaso.

4. Vitrectomy - o loʻo faʻaalia mo le faʻaogaina vave o le afaina o le vitreous ma le faʻasolosolo o suiga o fibrotic i le vitreous ma le retina.

2. O le maʻisuka nephropathy - ona o le nopular poʻo le faʻafesoʻotaʻi le nephroangiosclerosis o le renal glomeruli.

Faʻaaliga ile falemaʻi ma suʻesuʻega ole nephropathy o le maʻisuka.

1. I uluaʻi laʻasaga, e le o iai ni faʻavaega o le tino, i se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, faʻalauteleina le proteinuria, maualuga maualuga o le toto, maʻi o le nephrotic, le alualu i luma o le falemaʻi o le faaletonu masani o le le atoatoa.

2. Microalbuminuria (excretionary albumin excretion, sili atu le masani ai, ae le ausia le tikeri o le proteinuria: 30-300 mg / aso) - o le uluai faailoga o le nephropathy o le maʻisuka, faatasi ai ma le foliga mai o le microalbuminuria faifaipea, o le a faaalia i le 5-7 tausaga le laasaga o le faamaʻi o le maʻi.

3. Faʻaleagaina o le tino (GFR> 140 ml / min) - o se taunuuga vave o le aafiaga o le hyperglycemia i luga o le gaioiga galue i le maʻisuka, e fesoasoani i le faaleagaina o fatuga, ma le faateleina i le umi o le maʻisuka, o le GFR ua faasolo ina faaitiitia i le faateleina o le proteinuria ma le mamafa o le maualuga o le maualuga

I taimi mulimuli o le nephropathy o le maʻisuka proteinuria faifai pea, o le faʻaitiitia o le GFR, o le faateleina o le azotemia (creatinine ma le totourea), faʻaleagaina ma le faʻamautuina o le maualuga o le toto maualuga, ma o le atinaʻeina o le maʻi o le nephrotic o uiga ia.

Vaega o le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka:

1) maualuga o gaʻo - o le faateleina o le GFR> 140 ml / min, o se faʻaopoopoga o le toto o le toto, o le maualuga o le toto maualuga, normoalbuminuria 131 O aʻu i le toto o le thyroid: o le fua o le absorption ua matua faateleina pe a uma le 2-4 ma le 24 itula.

6) suʻesuʻeina leitiope o le thyroid gland - e mafai ai ona e iloa le tino galue malosi, fuafua le foliga ma le lapopoa o le gland, le i ai o ni pona i totonu, o se faʻataʻitaʻiga faʻalauteleina o le lauroid gland ma faʻateleina le pueina o le isotope

7) fuafuaina o le toto radiommune o le toto o T3 ma T4

8) fuafuaina o mea o loʻo i totonu o le toto o iodine e fusifusia i proteins, e faʻaalia ma le faʻaalia le galuega o le thyroid gland: ua faʻateleina faailoga

9) faʻaleleometry - o se faʻapuupuuga puupuu o le taimi o le Achilles tendon reflex (o se auala faʻapitoa mo le fuafuaina o le gaioiga o le lauroid gland, faʻamalamalamaina le aafiaga lautele o hormones thyroid)

Taiala mo togafitiga o le DTZ:

1. Vailaau thyrostatic: Mercazolil / thiamazole 30-60 mg / aso i le 4 vaevaeina e tuuitiitia ai faʻamaoniga o thyrotoxicosis, ona faʻaititia lea o le dose i le 5 mg i le vaiaso e lagolago ai le 2.5-10 mg / aso, o le potassium perchlorate 400 mg / aso tautala ( e faʻaaogaina i le tulaga o le le faapalepale i le mercazolilum), lithium carbonate, sauniuniga o le microiodide (solution a Lugol, "microiod" tablets)

2. Faʻaalia le GCS: 1) i tulaga ogaoga o le faʻamaʻi ma le faʻapipiʻiina o le vevela ma le tele o exophthalmos, 2) ma le leukopenia ogaoga i le taimi o togafitiga ma le mercazolil ma e le mafai ona faʻasalaina le leukopoiesis (pe a le mafai ona faʻamalo le mercazolil), 3) faʻamaʻi toto, thyrotoxic ophthalmopathy , 4) i le leai o se aʻafiaga o le togafitiga faʻatasi ai ma lau telefoni, ua fautuaina le prednisone 15-30 mg / aso (2/3 o le aso ole aso i le 7-8 i le taeao, 1/3 i le 11 i le taeao), e mafai ona suia le fesuiaiga ole cortex ( o le tofiaina o le dose e 48 itula ole GCS i le taeao i isi aso uma) poʻo le faʻalavelave (toe suia 3-4 aso o le aveina o le GCS ma le 3-4-day breaks) togafitiga

3. Vaʻaia togafitiga e faʻamautinoa ai le faʻatinoina o le tino puipuia: sodium nucleinate i palu 0.1 g 4 taimi / aso 3-4 vaiaso, thymalin 10-30 mg / aso I / m 5-20 aso, tactivin 1 ml p / i le 5-6 aso, decaris / levamisole 150 mg 1 taimi / aso mo le 5 aso

4. Beta-blockers - ua faʻaalia mo soʻo se ituaiga o le DTZ, aemaise lava le ogaoga, ma e aʻafia foi i le maualuga o le toto maualuga ma le faʻaiuga: propranolol 40 mg 4 taimi / aso tautala pe filifilia beta-adrenolytics (talinolol / cordanum)

5. Togafitiga ma iodine o le leitio (131 Ou te maua i le vevela lauulu ma faʻaaogaina peteri particles e faʻaumatia ai) - ua faia i le le atoatoa o lau fomaʻi togafitiga, faʻasologa ogaoga o thyrotoxicosis ma faʻalavelave, toe foʻi mai DTZ pe a maeʻa togafitiga

6. O togafitiga faʻapipiʻiina: o le vavaega o le lauroid gland e tusa ai ma Nikolaev - ua faʻaalia mo ituaiga ogaoga o le faʻamaʻi, mo ni faʻatusa masani e aunoa ma se faʻamalosi mai togafitiga o loureostatic, i le taimi o le maitaga ma le lactation, mo nodular, ituaiga o vailaau, mo le tele o le faʻalauteleina o le lauroid, MA atinae

7. Togafitiga o le ophthalmopathy: e fautuaina e fai ni tioata pogisa, moe i luga o le ulu ulu, e masani ona avea ma togafitiga (furosemide 40 mg faalua 2 taimi / vaiaso), faapipii vaicortisone i mata ma faaaoga ai le suauu o le hydrocortisone i luga o eyelids (faaitiitia le conjunctivitis ma le keratitis), puleaina retrobulbar i le fiva GCS (4 mg ixazone faatasi ai ma le va o le 4 aso, o le togafitiga e 6-8 inisiua), lidase (hyaluronidase) 1 ml i le 1 ml o le tino. fofo, palodel 25 mg 2 taimi / aso i le gutu (faʻalavelave i le gaosiga o lau tootoo, faʻaititia le exophthalmos, edema ma le fibrosis i le retrobulbar fiber).

8. togafitiga faʻapitoa (faʻaaogaina o meaola, popolega, faʻasolosolo faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻamaʻi, ma isi)

Ituaiga o Vai Faalenatura

E faʻatatau i le faʻatonuina o vaa ua afaina, o ituaiga masani o faʻamaʻi o:

  • nephropathy
  • retinopathy
  • microangiopathy o pito pito i lalo.

Faʻatasi ai ma le nephropathy, o suiga faʻapitoa e aafia ai toetoe lava o ipu laiti uma o fatugaʻo. Faʻatasi ai ma lenei mea, e aʻafia ai foʻi laʻau tetele, lea e mafua ai ona faʻaogaina le gaoioi o lenei okeni. O le gasegase i le lotoifale e le lava le malosi, o maso ma sela e le maua ai le okesene talafeagai ma meaʻai. I le faaopoopo atu i suiga tetele, faatasi ai ma le nephropathy, o le filtration process ma fausaga e tatau ona faʻatinoina (tubules ma glomeruli) e mafatia ai.

O le retinopathy o se liona a le retina. O vaʻa laiti i lenei eria e nafa ma le faʻaogaina o le toto i vaega taua o le okeni o le faʻaaliga, o lea oa latou suiga tiga e afaina ai le mafai gafatia e se tagata ona iloa. Faʻalagolago i le tulaga o le retinopathy, o faʻamaoniga e mafai ona laiti ma e matua ita ai i le maʻi. O le mea sili ona leaga o le eye microangiopathy o le tauaso, o le mea lea, o le maʻisuka e manaʻomia le suʻesuʻeina e se fomaʻi maʻi.

O suiga i totonu o vaʻa pito i lalo o se tasi lea o mafuaʻaga o le atinaʻe o le maʻi o le maʻisuka vae. O le solia o le toto, o le faʻamaʻi faʻamalosi e mafua ai le le lava o meaʻai o musele o vae, o le mea lea o nei tisipenisione e leiloa ai lo latou gaʻo masani ma le malosi. O le paʻu i luga pito i lalo e magumago, soʻo se vaʻa ma le maoaʻe e liliu atu i le faitotoa e ulufale ai mo faʻamaʻi. Faʻaleagaina le paʻu o le vae mo se taimi umi lava ma e faigata, e mafai e se tagata ona maua ni maʻi tigaina o le tui. O le faʻalavelave faʻalavelave o le angiopathy o pito i lalo o le gangrene, lea e oʻo atu i le vaeluaina poʻo le oti.

Mafuaaga

O le maʻisuka microangiopathy e tupu ona o le solia o le microcirculation o le toto, o le mea lea ua le maua ai e le vaa le okesene ma meaʻai. Faʻafitauli i le gasegase o le gasegase e mafua mai i le maʻisuka e mafua ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o paʻu ma puipui o capillaries, arterioles ma venules, aua o nei elemene o loʻo aʻafia ai foʻi gaʻo.

Ona o le maʻisuka, o mea o loʻo totoe o le gaʻofale gasegase e maua mai i le toto o le tagata maʻi, lea e masani ona aveese mai le tino. E mafua ai ona suia suiga o le toto ma le mafiafia o puipui o tamai vaa. O le tele o taimi, o le microangiopathy e tupu i le 10-15 tausaga o le maʻisuka, ae o loʻo i ai foi mataupu o le faʻavavevaveina o le faʻamalosi i le maea ai o le 1-2 tausaga mai le amataga o maʻi o le endocrine. O le mafuaʻaga lea e pauu uma ai tagata gasegase i totonu o le vaega lamatia, ma ina ia tausia lo latou soifua maloloina latou te manaʻomia le faʻalogologo lelei i o latou tino ma asiasi i le fomai i le taimi.

I le amataga lava o le atinaʻeina o le togafitiga (e tusa lava po o le a le nofoaga), o le mea e matua le taua tele, e seasea lava ona gauai atu se tagata ia i latou. Afai o tatou talanoa e uiga i faafitauli ma vaʻa o vae, o le mea lea oa latou faailoga muamua o le a tosoina poʻo se lagona o le faʻalavelave.

Aʻo faʻaauau le togafitiga o le maʻi, o le a amata ona faʻalavelave ai faʻamatalaga nei:

  • tusia ai tiga i vae
  • faateleina le vaivai
  • fulafula
  • tele le vevela o le paʻu o vae ma vae,
  • afaina o lauulu i lenei vaega,
  • gaogao
  • leai se vevela ma (pe) tiga lagona,
  • o le faʻavaeina o maʻi pipisi e faigata ona togafitia.

O vae o le tagata maʻi e masani lava ona malulu e oo lava i le taimi vevela ona o le le lava o le toto. I le faʻaopopo atu i faafitauli ma vaʻa laiti, o neura ma laʻau tetele ma veins ua tosoina i le gaioiga. Ona o lenei mea, o le lanu o le paʻu o vae e mafai ona liua pe avea ma lanu viole, cyanotic. O le le tausisia o tulafono a le tagata lava ia, e pei o se tulafono, e faʻaleagaina le tulaga ma avea ma malosiaga mo le atinaʻeina o leona. O le tausisia o ou vae ma mama ma māgogo o se tasi lea o tulafono faavae autu mo le maʻisuka.

Retinopathy i uluaʻi laʻasaga e toetoe lava a le lagona e ia lava, e ui lava ina ua suʻesuʻeina e se fomaʻi, e ono mafai ona iai se suiga i se tagata maʻi. E masani lava, o tagata gasegase e faʻaalia nei faʻaaliga i le vaivai, ma e le faʻapipiʻi faapitoa ai ia i latou. I le taimi muamua, o "lago" laiti po o aloiafi e ono oo mai i luma o mata, ae o le vaaia vaaia, o se tulafono, e le mafatia. Ona matauina lea e le tagata e faigata tele ia te ia ona galue i le komepiuta, faitau ma tusitusi (o ona mata ua matua vaivai lava ma ua manino le manino o le vaai vaaia). O faʻafitauli e faʻapupula e pei o le tulaga o le retina e faʻalavelave, ma afai e te le fesiligia se fomaʻi i le taimi, o le a faʻapupulaina le tauaso.

E faigata ona masalomia nephropathy i le amataga o lona atinaʻe, aua e naʻo le i ai o le popo i totonu o le urini (e mafai ona iloa i le pasia o se suʻesuʻega). A oʻo ina faʻateleina le palakalafa o le fatuga ma e le tumau, atonu e ono faalavelaveina se tagata e le edema, oso i le toto, eleelea le fatu, manogi o le ammonia mai le gutu ma vaivaiga faifaipea.

Faʻailoga

Ina ia maua se suʻesuʻega ole microangiopathy ole pito i lalo, ole suʻega a le fomaʻi, suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻeina ole suʻega ma le x-ray. O ipu laiti ma lapoa o vae e mafai foi ona suesueina e ala i le faaaogaina o le Doppler (lanu lanu). I nisi o tulaga, o le IRRI poʻo le faʻatautaia o le faʻatautaia o faʻasalalauga e mafai ona faʻatonuina e faʻamalamalama ai mataupu faʻafeteʻenaʻi. Ina ia maua se ata saʻo, o le tagata maʻi e masani lava ona fautuaina e faia se suʻesuʻega faapena ma se sui faʻatusatusa, lea e faʻaleleia atili ai le manino o le ata.

Faʻatasi ai ma le nephropathy i le auiliiliga masani o le urini, o suiga e masani ona maua e avea ma mafuaʻaga mo se faʻafitauli matuia.

E mafai ona fuafua ni faʻafitauli faʻafitauli i fatugaʻo ma le fesoasoani o le ultrasound, X-ray, MRI. Ina ia iloilo le setete o le retina ma le vave iloa o le retinopathy, e manaomia e le tagata maʻi ona faia suʻega masani e se tagata fomaʻi maʻi. I le faaopoopo atu i feutagaiga ma iloiloga, e masani lava ona faaaoga e le fomai ni metotia taua mo le suesueina o mea e faaaoga, lea e faavae ai se faaiuga e uiga i le i ai po o le le i ai o suiga faaletonu.

Togafitiga o le microangiopathy i le maʻisuka e faalagolago i le faʻasalalau o le faʻaleagaina o le maʻi. E matua faigata lava ona taofi le amataina o le retinopathy, faafitauli i vaʻa o vae poʻo nephropathy, ae e mafai lava ona faʻagesegese le latou atinaʻe sina mea itiiti. O vaega autū o le togafitiga o maʻi vailaʻau uma i le tino o le faatumauina lea o le suka i le maualuga o le maualuga ma mulimuli i se taumafataga. A aunoa ma lenei mea, e leai ni faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu ma vailaʻau fesoasoani e fesoasoani pe aumaia se taunuuga tumau.

Ina ia faʻamaopoopoina le tafe o metabolic processes i le retina, e ono mafai ona faʻatonuina le tagata maʻi e faʻamalosia ai mata o le mata, vitamini ma se masusu malulu o laumata. O nei faʻavae o le a le aveesea atoatoa le faafitauli, ae o le a faʻagesegese lona alualu i luma. Faʻatasi ma le nephropathy, e taua le mulimuli i se meaʻai, lafoaʻi le masima ma se aofaiga tele o polotini, ma pulea le toto.Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga, e tatau i le tagata gasegase ona ave fualaau faasaina (mo se faataitaiga, o le inhibitors ACE).

O se tino tele tino leaga e afaina ai le tulaga o pito i lalo, talu ai i lenei tulaga e tele naua a latou avega. O taʻavale agavaʻa ma ala uumi e taua foi le faʻalauteleina o le toto, faʻaleleia le iniservation o le tino ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino. O le taofiofi a le tagata lava ia i aso taitasi ma taʻaloga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi pipisi o le maʻisuka. O nisi taimi o le tagata maʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o mea faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa ma mea e gaosi mo le faʻaaogaina o le laupepa, lea e faʻaleleia ai le tulaga o masini mūmū ma vaʻa toto o vae.

Puipuiga

O le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai soʻo se faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka o le faatumauina o le toto suka i se tulaga maualuga. Ina ia faia lenei mea, e taua le mulimuli i se meaʻai, faia suʻesuʻega fuafuaina e le endocrinologist i le taimi, ma suʻe toto.

Ma mo faamoemoega e puipuia ai e matua manaomia lava:

  • taofi le ulaula ma inu ava malosi,
  • faatapulaʻa le aofaiga o masima e te 'ai ma meaai,
  • siaki i taimi uma le maualuga o le cholesterol i le toto ma, pe a tatau ai, faʻaitiitia,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi
  • ia pulea le toto, e taofia ai lona osofaʻi.

O le maʻisuka, o le mea moni, e aʻafia ai le setete toto, ma e toetoe lava a le mafai ona puipuia atoa ia suiga le lelei ia i latou. Ae pe a faʻaalia ni faafitauli i se taimi muamua, e mafai ona e puipuia le faʻaleagaina o le togafitiga. O se soifua maloloina ma le usitai i fautuaga a le fomaʻi ua faatagaina ai le tele o le maʻisuka e galo e uiga i faʻafitauli o le maʻi mo se taimi umi.

Maʻisuka microangiopathy - faʻamaʻi ma togafitiga

O le maʻisuka microangiopathy o le liona o vaʻa laiti - capillaries, arterioles ma venules. O lenei tulaga matautia e taatele, e mafua ai i taunuuga le lelei. Ina ia taofia le amataina o lenei tulaga, e aoga le mulimuli i togafitiga faafomai uma. Afai e iai ni faʻamaoniga faʻapitoa e tupu, e manaʻomia se gaoioiga faanatinati.

Le natura o togafitiga

O le maʻisuka microangiopathy ua malamalama o le faaleagaina tele, o le taunuuga o le hyperglycemia faaumiumi. Ae, o loʻo i ai se suiga i vaʻa laiti - capillaries, venules ma arterioles. O faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻaalia mo le 10-15 tausaga - ua fuafuaina e le gafatia o gaioiga o le maʻi.

O le faateleina o le kulukose o le toto e faaosofia ai le faaputuputuina o meaola faʻamalosi i puipui o toto toto. O lenei mea e mafua ai le fulafula o paʻu ma vavalalata le lumenia o vaa, lea e mafua ai ona solia le toto.

O lenei faagasologa e o faatasi ma le solia o le toto, o le faʻavaeina o paʻu toto laiti, o se suiga i faiga faʻapitoa. Mo se taimi uumi, o siama e le maua i le okesene. O lenei mea e oʻo atu ai i le faiva o la latou vaega ma faateleina ai le pala.

O le tele o mea e mafua ai le tutupu o microangiopathy i le maʻisuka:

  • Auala e le mafai ona faʻafetaia ona o le faʻafuaseʻi faʻapupulaina o le gasegase lautele,
  • Faʻaleagaina o elemene faʻatulagaina o manoa fesoʻotai,
  • Thrombosis - o le foliga mai i toto toto o paʻu toto e faʻalavelave ai le toto,
  • Uiga o le Hyaline - ua faamatalaina i le teuina o vaega o le porotini e iai se fale tele,
  • Necrosis - o le maliu ma le oti o le tino.

Aʻo maualuga le maualuga o le suka, o fualaʻau saoloto ma peroxides e maua i totonu o le tino. Latou te faʻaosoosoina le faʻaleagaina ma le oona o le methiolum, lea e taua tele mo le faʻafouina atoatoa o le tino ma isi galuega.

E masani lava, o le moliumatemu e maua mai ai le oxid nitric. Faatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, o le gaosiga o lenei vailaau e faʻaitiitia. I lenei tulaga, e le mafai e vaa ona faʻalauteleina lo latou gafatia e faʻalauteleina. O lenei mea o le mafuaaga lea o maʻi tuga o le fatu ma toto toto.

Faʻavasegaga

E tele tagata e fiafia i mea e faasino i microangiopathies i le maʻisuka. E faʻatatau i le faʻatonuina o le anomaly, o loʻo taʻua i lalo ituaiga o maʻi:

  • Nifaeropathy,
  • Retinopathy
  • Microangiopathy o vae.

O le retinopathy ua malamalama o lona uiga o le faaleagaina i le retina o le tino. O vaʻa laiti i lenei eria e nafa ma le tuʻuina atu o toto i elemene taua o le okeni o le faʻaaliga. Talu ai ona o suiga faʻaleaganuʻu ua faʻaleagaina ai foliga vaaia. Faʻalagolago i le tulaga o le retinopathy, atonu e laʻititi le faʻaalia pe mafua ai se faʻalavelave matuia i le tagata gasegase e faʻataunuʻu atoa le faʻaaliga.

Faʻatasi ai ma le nephropathy, o suiga le talafeagai e aʻafia ai toetoe lava o vaʻa laiti uma o fatugaʻo. E le gata i lea, e mafai ona mafatia faʻamaʻi tetele, lea e oʻo atu ai i faafitauli i galuega a lenei tino. E le lava le fetaui i le lotoifale. O lenei mafuaga e le lava le maua o le okesene ma elemene aoga.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le nephropathy, o le filtration e faʻalavelaveina ma o le fausaga o loʻo gafa ma lenei gaioiga e aʻafia.

O leona o vaʻa o vae e avea ma tasi o mafuaʻaga o le faʻaalia o se maʻi suka. O suiga i le nerve conduction ma le toto e mafua ai le le lelei o meaai i totonu o le musele o le vae. O le mea lea, o le maʻisuka microangiopathy o pito i lalo e mafua ai le leai o se tino masani o le paʻu. O le a faasolosolo malie, ma o soʻo se mea e afaina e oʻo atu ai i siama.

Soʻo se togafiti ma ni faʻamaʻi o le faʻamalolo mo se taimi umi lava. O le tagata gasegase e ono oʻo mai i le maʻi pipili. O le faʻalavelave sili ona lamatia e ono mafua ai le microangiopathy o pito i lalo o le maʻisuka o le gangrene. E taʻitaʻia ai le tosoina o le tino poʻo le oti.

Ata faʻaleleia

I le laasaga muamua o le faʻaalia o maʻi, o ona uiga e matua le mafai ona iloa e le na o le gasegase na te le amanaiaina i latou. I le faaleagaina o vaʻa o vae, o le tingling and numbness o faʻamaoniga autu ia.

E pei ona amata le anomaly, o mea nei e tutupu:

  • Paʻu i vae o se tagata toso,
  • Fuʻa
  • Maualuga vaivai
  • Faʻavave malosi o vae ma vae,
  • Faʻasalaga faʻamaʻi
  • Lafoaʻi o lauulu
  • O le leiloa o le lagona
  • Le faʻaalia o maʻi o le gaʻo, lea e faigata ona togafitia.

O faʻafitauli faʻalakalame e faʻavaivaia ai vae o le tagata maʻi e oʻo lava ile vevela. I le faaopoopo atu i le faatoilaloina o tamai vaa, o fiva vevela, veins ma arteries e masani lava ona aofia ai i le gaioiga masani. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i le lanu o le paʻu - e avea ma ulaula, lanumoana pe pale.

O le solia o tulafono o le tumama e masani lava ona taʻitaʻia ai se faʻaleagaina o le tulaga ma fatu ai mea e manaʻomia muamua mo faʻamaʻi manuʻa. O le mea lea, e fautuaina malosi e fomai le tausia o ou vae ia mama ma mama.

I le amataga o le retinopathy, ua mataʻituina se auala asymptomatic. Ae ui i lea, o le tagata suʻesuʻe i le taimi o le suʻega e mafai ona ia tusia na suiga. I le muamua lago po o aloiafi e ono oʻo mai i luma o mata, ae o le ata vaaia e le faʻaitiitia.

Ona avea lea ma mea faigata mo le maʻi ona tusitusi, galue i se komepiuta pe faitau. O le ata o le falemaʻi ua faʻalauteleina ao toe aʻafia le retina. Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le le atoatoa o le vaʻai.

O le mauaina o le nephropathy i se amataga vave o le atinaʻe o se faʻafitauli tele lava. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia e ala i le fausia o le palapalū eleelea i le urine. O suʻesuʻega faʻapitoa e fesoasoani e iloa ai lenei vailaʻau.

Afai e sili atu ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le gaosima, o loʻo i ai le fulafula, faʻaitiitia o le mamafa, faafitauli i le urination. E toatele tagata e masani ona vaivai vaivaiga, e manogi manogi mai le gutu.

Suesuega faʻamalosi

Muamua lava, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga o maʻisuka. O le faamai o le ituaiga muamua o le insulin-faalagolago, o le togafitiga o le ituaiga lona lua e le manaomia ai le aumaia o insulin.

Faʻafesoʻotai e fomaʻi faʻamatalaga o le talaaga faʻapitoa, C-peptide, hemoglobin glycated.

O le tagata tomai faapitoa e tatau ona suesue i le tala faasolopito o togafitiga, faia se suʻesuʻega ma faailoa mai faʻafitauli. Afai ei ai masalosaloga o microangiopathy, ia faia ia suʻesuʻega:

  1. Faiga faavae - o se microscope e iloilo le fausaga o le tupe o le mata. O le faʻatagaga e mafai ai ona e iloa le laveaʻia o toto toto, siaki le faʻaogaina o toto toto ma le faʻafefe o le tioata.
  2. Iloiloina o totoga o totoga i totonu - e mafai ai ona e fuafuaina le le atoatoa o le toto, o le faateleina o le fatu fatugao, ma le faaputuputu o le mimilo i totonu o le pelvis. O le faʻatinoga e fesoasoani e iloa ai le vavalalata o le lumena o vaʻa eseese.
  3. Fuaina faʻasolosolo ma faʻamaʻi foliga faʻamalosi - fesoasoani e faʻataʻitaʻi le fausaga o totoga o aʻafiaga ma fuafua ai suiga le talafeagai.
  4. Angiofiaga o vae - aofia ai le faʻatinoga o ata x-ray e faʻaaoga ai le eseesega. Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fuafua le tele o vaʻa ma le fua o la latou paʻu i le faʻatusatusaga.
  5. Rheovasography - na faʻaaogaina e iloilo ai le faʻaleleia o le toto i vae. O le suʻesuʻega e fesoasoani foi i le fuafuaina o le vavalalata o capillaries ma le maualuga o le vevela vevela.

Togafitiga metotia

Ina ia taulimaina togafitiga, e tatau ai ona ogatasi ma fautuaga uma a le fomaʻi. Ia mautinoa e taofi le ulaula, ia faia le faʻatinoga lelei ma faʻamaonia le mamafa.

Mai le taumafataga o le aveeseina o meaʻai gaʻo e faigofie ona faʻafefe. I nisi tulaga, e manaʻomia se meaʻai e iai le faʻasaʻo masima.

I le faaopoopo atu i le inisalini, o se vaega o le togafitiga faʻapitoa o togafitiga o le faʻaogaina lea o phytoformulas colloidal e aʻafia ai elemene uma o le atinaʻe o le maʻisuka. E i ai a latou aafiaga o le hypoglycemic, faʻamaonia le faʻaogaina o le microcirculation, faʻafeiloaʻi mea e manaʻomia mo taui mo faʻafitauli o le maʻi i le tino.

I totonu o le falemaʻi, e mafai ona faʻaaogaina angioprote, lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia ma le puipuiga o vaʻa toto. O lenei vaega e aofia ai vailaau faʻasaina e pei o le parmidin, vao, taʻano.

Le faʻaleleia atili o metabolic processes, o le trimetazidine ma le mildronate e faʻaaoga. O le faʻaaogaina o fuainumera, e pei o atorvastatin, simvastatin, e tatau ona togafitia lelei. I le faʻaopopo i le tuʻuina atu o le cholesterol, e mafai ona latou faʻaosofia ai ni faʻafitauli matuia.


E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faʻaaogaina mea e faʻaaogaina. Latou te fesoasoani e faʻaititia le toto toto. O nei tupe e aofia ai le fraxiparin, heparin, ma isi.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu, o loʻo faʻamatalaina e tagata tomai faapitoa auala e pei o le faʻamaʻiina o le laser, magnetotherapy, acupuncture. O isi togafitiga o le physiotherapy e mafai ona faʻamaonia ai le tino o le tino ma feagai ai ma tiga o vae e mafai foi ona faʻaaogaina.

Microangiopathy i le maʻisuka o se tulaga ogaoga ogaoga, lea e tau atu i ni taunuuga matautia. O le faʻaaogaina manino o tofiga faafomaʻi ma le faʻasaʻoina o le olaga e fesoasoani e aloese ai mai lenei mea. Afai e aliali mai faailoga o maʻi faʻapitoa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist. A maeʻa ona faʻamautuina le tulaga, e mulimuli ane manaʻomia le faia o suʻega taʻitasi.

O faʻaaliga autu o le maʻi

O le ata o le maʻi e faalagolago i le tulaga ma le maualuga o le liona.

O se taunuuga o le faateleina o le mamafa o le osmotic, lea e mafua mai i le faateleina o le toto toto ma le tele o le inuina o le vai, o le tagata maʻi e atiina ae le fula o le tino. Ona o le solia o le polotini ma le gaʻo gaʻo, o le toto o le toto toto ua paʻu, ua afaina toto o le toto mumu toto, ua aliali mai le afaina o le toto (purpura), ma ua le toe tupu.

Isi ituaiga o faʻamaʻi:

  • maʻisuka nephropathy - ua maitauina i le lona tolu o tagata gasegase. Faatasi ai, o le gaosiga o le gaioiga e le afaina, fulafula e tupu, o se aofaiga tele o polotini o loo i ai i le urine,
  • togafitiga o vaa o loʻo i totonu o pito i lalo,
  • faʻaleagaina ai vaʻa o le retina o le mata (angioretinopathy).

O le natura faʻafouina o uluaʻi suiga i totonu o vaʻa ao faagasolo togafitiga o lona uiga o faʻataʻitaʻiga togafitiga eseese e faʻatusatusa i le togafitiga mo vaʻaia vascular vascular.

E faavae i lenei mea, e tolu laasaga o le angiopathy i le maʻisuka e iloga:

  1. falemaʻi
  2. galue
  3. organic.

O tagata maʻi ei ai le tulaga muamua o faitioga masani e le tupu. E leai ni faʻafitauli i le taimi o le suʻega. Peitai, e tusa ai ma taunuuga o iloiloga o meaola oona, ua faaalia ai se faailoilo maualuga o le cholesterol, o le numera o capillaries o tamatamaivae ua faateleina.

I le laasaga lona lua, o le tiga ma le paʻu o tiga i vae e aliali mai i le umi o vaʻa, o le a foliga mai, o le vevela o le paʻu o pito i lalo e faʻaititia e 2-3 tikeri. Faʻataunuʻu o meaʻai, toto faʻafefete ma toto maualuga.

I le vaega lona tolu, o faʻamaʻi o vaʻa o vae ua faʻaalia, o le a mafua ai le gasegase, tiga i vae, pulou o le pusa, o le tuai o le ogatotonu o le vae. Vaevaega faʻavae, o laʻititi lelei faʻatonuga i lalo ole aʻafiaga o togafitiga e le mafai ona faʻafitia. O laasaga pe a faʻaalia mai le macroangiopathy o le maʻisuka e sili atu ona faʻaalia.

I le faʻaopoopoga i iloiloga o meaola oona e manaʻomia:

  • Fundus ultrasound,
  • faʻatulagaga faʻasolosolo,
  • X-ray suesuega
  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • iloiloga ultrasound o toto toto.

Togafitiga e faalagolago ile localization o le togafitiga o maʻi, mafuaʻaga ma tulaga na tulaʻi ai microangiopathy. O le tele lava o taimi, o togafitiga o togafitiga o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le lelei o le toto toto i totonu o masini.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i lea mea, e mafai ona faʻatonuina le physiotherapy. O se tasi o tuutuuga mo se taunuuga lelei i togafitiga togafitiga o le usitaia lea o mataupu faavae o meaai paleni ma ituaiga ola e fautuaina e le fomai.

O le faʻamatalaga masani i lenei mataupu o le mumusu e faʻaaoga meaʻai e aofia ai "meaʻai suavaoa vave" - ​​mea faʻafiafia, suamalie suamalie ma meainu, pasta, pastries ma nisi o fualaau faisua ma fua. E mafai ona faatapulaaina le masima taumafa.

O le auai i se masani e pei o le ulaula e taua mo tagata mamaʻi. O resini ma mea eseese i totonu o tapaa ulaula e fesoasoani i le vasoconstriction ma le necrosis.

Faatasi ai ma fautuaga e saofagā i se faʻafitauli lelei sili atu e mafai ona mulimulitai i le faasologa saʻo o le aso ma le tufatufaina atu o gaoioiga faaletino.

Tuua Lau Faamatalaga