O le faʻaofiina o le inisalini i totonu o se vein drip (i le vavalalata)

O le inisalini o se porotini na gaosia e le tino, lea e talafeagai mo le malepe o gaʻo ma gaioiga lautele. O le faʻaleagaina o le inisalini e faʻaalia pe a le faʻamalosi le inisalini poʻo le leai o se mea e maua mai ai. O lenei metotia o le faʻaaogaina o vailaʻau inisalini ei ai ona lelei ma mea le lelei, lea e tatau ona masani ai le tagata maʻi, ma manaʻomia ai aso uma o se hormone faapitoa.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Aiseā e le faʻafefe?

E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka e sili atu i le puleaina o le maʻi, ae o le a alu i le auala faʻafefe. O le mafuaʻaga o le faʻaaogaina o auala e sili atu ona lelei nai lo le gaogao. O le mea lea, o le fualaau i le taimi o le tui tui e 16-30 IU, pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina i le 2-3 taimi e itiiti ifo ai ma le pulea lelei. E le gata i lea, pe a ulufale saʻo le fualaau faasaina i totonu o le toto, o le a faatelevave lana gaioiga, ma o le taunuuga e mafai ona matauina i ni nai sekone. I le faʻaopoopoga, i le taimi o se iniseti subcutaneous o loʻo i ai se avanoa e maua ai i totonu o se vein, o le a tupu ai le onosaʻi o le inisalini.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

E faʻafefea ona faʻaaogaina le auala mo le puleaina o le inisalini?

O le faʻafefe, o le mea sili atu ona faigata mo le maʻi nai lo le gaʻo. O lenei mea e masani ona faamatalaina e sauniuniga mo le faʻatinoga. Mo le puleaina o le intramuscular, e tatau ona i ai se peni. O se masini faigofie lea, e mafai ona fua le fuainumera manaomia, o le avanoa o se tui le manuia e faʻaitiitia faʻaititia. Ina ia mafai ona tui malosi ile inisalini, e te manaʻomia se tuilaʻau ma se nila faapitoa, ma sili atu le maʻaleʻale.

E mafai ona faʻatonutonuina e ala i se paterapiti e fesoʻotaʻi atu i se kululu. O le a faʻaaogaina le 50 ml o le inisalini i le 500 ml o le saline. Suʻe muamua le 50ml muamua i le mea faʻapipiʻi, o le a puipuia ai le faʻasalalauga i luga o le pulega. E taua le mulimuli i nei tulafono:

Faʻasologa o le auala

Ua iloa e le maʻisuka o le faateleina o le suka toto e tau atu ai i taunuuga leaga, lea ua faaleagaina ai le tino, ua faaleagaina ai le fiva namu. O le umi e tumau ai le suka i totonu o le toto, o le tele foi o le leaga o le ai ai le taimi e fai ai. O le mea lea e mafua ai ona sili atu le tele o tagata gasegase e puleaina le ita. A oʻo mai le inisalini i le toto, o le a vave lava ona faʻaumatia le suka, lea e le tutusa uma lava ma le gaioiga masani. E tatau ona e malamalama o le suka e matautia e le gata i ni aofaiga tele, ae faʻapea foi i tamaiti laiti. Faatasi ai ma lenei faiga, o le suka o le suka e pau vave lava, lea e mafai ona mafua ai le teʻi i totonu o le tino. O le mea lea, o le tui lelei o le a sili ona lelei, ona, pe a tatau ai, isi.

E manaʻomia le faʻatonuina o le tino e vave faʻaititia le maualuga o le suka, e faʻaaogaina i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe ae manaʻomia le faʻaititia o le suka i se taimi puupuu. O lenei metotia e afua ai le afaina tele o le tino, aua e le pei o le faagasologa masani. I lenei tulaga, o osofaiga a le hypoglycemia e tupu tele lava. Ole tele o osofaiga o le hypoglycemia e mafai ona oo atu i ni taunuuga le lelei.

Faatasi ai ma se osofaiga o le hypoglycemia, e tatau ona e faʻaaoga fualaau kullukose poʻo se mea suamalie.

O a mea lelei?

Muamua lava, o le lelei o le auala faʻafefete i luga o le mea faʻavavevave o le saoasaoa lea o le fualaau faasaina. Pe a ulu atu i se vein, o le gaioiga e vave lava. O le isi mafuaaga taua mo le suia o le tui malosi o le tau o le fualaau faasaina. Ua iloa e le maʻisuka o le tau o le fualaau faasaina, e ui i lona fualaau o aso taitasi, e maualuga tele. Faafetai i inisiua matautia, o le aofaʻi o le vailaau faʻasaina ua faʻaitiitia, o lea o le fua ole aso o le a faʻaitiitia. Ae ui i lea, ua solia e le tutoatasi le auala o le puleaina o le inisalini e aofia ai fualaau faasaina. O lenei mea na faia e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o le tulaga o le maʻi ma mafuaʻaga uma.

Vaega o fualaau faasaina

O le insulin o le hormone o se fualaau-protein peptide na faʻaaogaina mo togafitiga patino o le maʻisuka. E mafai ona faʻamalosi malosi gaioiga metabolic i totonu o le tino, aemaise lava i le gaʻo.

Faʻafetai i le inisalini, glucose i le toto ma le maualuga o lona faʻamalamalamaina e masini e mafai ona faʻaititia. E le gata i lea, o le hormone e faʻateleina le gaosiga o le glycogen ma taofi ai le liua o lipids ma amino acids i totonu o gaʻo.

O le vaega autu o le inisalini e ave e ave ai le gaosiga o le suka-maualuga o le 0.045 mg o le inisalini tioata.

O le togafitiga o le maʻi suka i le tino o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le faʻaumatiaina o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaosiga o lipids ma gaʻo. Inisalini e faʻaleleia le tulaga o le soifua maloloina o tagata maʻi ona o le mea moni e faapea:

  1. toto faaitiitia le kulukose
  2. glucosuria (glucose i urine) ma le acetonuria (faaputuputu o le acetone i totonu o le toto) ua soloia,
  3. o le faʻaaliga o le tele o faʻafitauli o le maʻisuka (polyarthritis, furunculosis, polyneuritis) ua faʻaitiitia.

O ai e faʻaalia mo le inisalini?

O le faʻamaoniga sili mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faʻamaʻi lea o le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent). Afai e te tuiina le hormone i lalo ifo o le gaʻo (mai le 5 i le 10 iunite), ona fesoasoani lea e faʻaumatia:

  • nisi o maʻi ate
  • acidosis
  • leai se malosi
  • vaivai
  • furunculosis,
  • thyrotoxicosis.

E lava le tele o le vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina i le dermatology. O le inisalini e mafai ona tauivi lelei ma le toxidemia o le maʻisuka, vene, eczema, psoriasis, urticaria, pyoderma masani ma le faʻafefeteina o le fefete i le paʻu.

O nisi taimi e mafai ona faʻaaogaina le inisalini i togafitiga o mafaufau ma neuropsychiatric. I le faʻaopoopoga, o le hormone e faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻalagolago i le ava ma le faʻalavelave faʻafitauli o le tino.

I aso nei, o nisi o ituaiga o viizophrenia e sili atu ona manuia le faʻafetai i le faʻamalosia o insulinocomatosis. E maua ai le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i ia ituaiga o gasegase lea e ono mafua ai le faateia o le hypoglycemic.

Talosaga o talosaga

I le tele o mataupu, o le inisalini e aofia ai le iniseti ma le intramuscular faʻatasi ma se tui faapitoa. I tulaga tulaga ese, mo se faʻataʻitaʻiga i se coma, e mafai ona faia faʻatasi ma le lotogatasi. O le inisalini le tumau e naʻo lalo o le pau.

O fua o aso taitasi e tatau ona sasaina 2-3 taimi ma taimi uma i luma o meaai (30 minute). O le aafiaga o le tui muamua e amata i le 30-60 minute ma e tumau mai le 4 i le 8 itula.

Pe a faʻafoʻosaʻoina, o le fualaau faasaina e oʻo i le pito i tua pe a maeʻa le 20-30 minute ma a maeʻa le 60 minute o le maualuga o le hormone i le toto o le tagata maʻi e oʻo i lona tulaga muamua.

O le faʻapipiʻiina o le faʻamalologa o le faʻalauteleina o le oʻo atu i totonu o se tuila, o mea o loʻo i totonu o le vial e tatau ona matua luluina seia oʻo ina faʻasaʻo le tuʻuina o se faʻagaloga.

A aveesea le maʻisuka ma inulin, e taua le tausisi i se meaai faapitoa. Ole fua o le fualaau faasaina i lenei mataupu e tatau ona filifilia taitoatasi. O le a faʻalagolago atoa i:

  1. le ogaoga o le maʻi,
  2. pe fia le kulukose i totonu o le uila
  3. tulaga masani o le maʻi.

O le tulaga masani e eseese mai le 10 i le 40 iunite i le aso. I le togafitiga o le maʻisuka, o le fua o le homone e tatau ona matua faateleina:

  • faʻatasi ai ma pulega faʻapitoa o le oʻo atu i le 100 PIECES,
  • i le vavalalata i le 50 iunite.

O le maʻisuka toxidermy e maua ai se tui o le inisalini, lea e fesuisuiaʻi e fuafua i le ogaoga o le maʻi maualalo. E le manaʻomia e isi uma mataupu tau falemaʻi le tele o volumes o le vailaʻau faʻatonutonuina.

O ai e le tatau ona tuiina inisalini?

E iai faʻamaoniga faʻamaonia le faʻamaonia i le faʻaaogaina o le inisalini. O nei tulaga e aofia ai faʻamaʻi:

  1. hepatitis
  2. maʻi gastric ma le duodenal,
  3. lapisi
  4. pancreatitis
  5. fatu fatu fatu
  6. afaina fatu fatu.

O aʻafiaga i le tino

I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga leaga e tutupu naʻo le mafuaʻaga ona o le tele o le inisalini. O se taunuuga o le faʻaleagaina poʻo le faʻaogaina o le puleaina, o lona faʻatupulaʻia i le toto e faʻaateleina lona faʻatupulaia. E le gata i lea, afai e leʻi ulu atu le kulukose i totonu o le tino, o le mea e ono mafai ona tupu i le faʻavaveina o le hypoglycemic e maualuga (pe a pa'ū le kulūkose i se tulaga le talafeagai).

O le mea masani, maualuga le inisalini e mafua ai:

  • matua lotomalie
  • gasegase o musika lautele
  • puupuu le manava
  • sosolo
  • salivation.

I tulaga e sili ona faigata, o le faateleina o le inisalini e aunoa ma se gaʻo gaʻo (pe a le inu le glucose) e aofia ai le leiloa o le mafaufau, faʻaleagaina ma le hypoglycemic coma.

Ina ia vave faʻaitiitia lenei tulaga, e tatau ona fafagaina le tagata maʻi 100 g falaoa paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu uliuli po o lua laulau punetini o sugar granulated i uluai faʻaaliga o le hypoglycemia.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave matuia o le teʻi o le maʻisuka, o le kulukose i totonu o le vein o loʻo malepelepe. Afai e manaʻomia, o le kulukose e mafai ona faʻatonuina i lalo pe faʻaaogaina le epinephrine.

Talosaga faʻaoga

O maʻi e maua mai i le gasegase o le tino ma le le atoatoa o le gasegase o le toto e manaomia ai le tausiga faapitoa pe a faatonuina le inisalini. I le noatia ma le fai fuafua i le faʻaaogaina o fualaau o le umi o le faʻaalia i le amataga o le togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega masani o le mimi ma le toto mo le kulukose. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e faʻamalamalama ai le taimi o le puleaina o le hormone mo le lelei atoatoa.

I le avea ai o se tulafono, ole inumaga ole faaumiumi e leʻo faʻaogaina mo le muaʻi faʻasolosolo ma le faʻapitoa o le maʻi. Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o le lipocaine, o le aʻafiaga o le inisalini e faʻateleina.

E masani lava, o le faʻaofiina o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina e faʻaaoga ai tui faapitoa. O le syringe pen e faigofie tele ona faʻaaoga. Le faʻaaogaina, e te le manaʻomia le i ai o soʻo se tomai, ma o mea lamatia uma e laʻititi. O ia tui e mafai ai ona fua saʻo le fua o le fualaau faasaina ma maua ai se tui saʻo.

Neutral insulin (soluble) e aʻafia ai le faʻaofiina o se pipi i se vein. E tatau mo le ketoacidosis o le maʻisuka. Ae ui i lea, o sea folasaga e ono avea ma vaega.

Pe a faʻafoeina ma le le faʻaaloalo, o se fofo faʻavaomalo o le 40 PIECES o le a aveesea le 60 i le 80 pasene o le vailaʻau ona o le tuʻufaʻatasia ma mea o le fofo fofo ma le faʻaogaina o le tino. Pe a faʻatusatusa le metotia, e taua le faʻaaoga i taimi uma lenei faʻamatalaga. Manaomia le faaopoopo i le faiga:

  • polotini (mo le insulin ligament),
  • plasma albumin,
  • le toto o le tagata gasegase ia te ia (o ni nai mili).

Afai o le a tuʻuina atu le folasaga i le toto o le tagata maʻi, o lona uiga e le tupu se sootaga o le hormone ma mea e fai, ma o le a maua e le tagata gasegase le aofaiga atoa o fualaau faasaina. I lenei tulaga, o le faʻagasolo malie o le faʻaofiina o se vaifofo sili atu o le a sili ona talafeagai.

Le lagolagosua-faʻasaʻoloto, faʻagesegese-faʻasaʻoina le inisalini e le o faʻamalosi faʻamalosi. O le taimi faigaluega o le homone soluble i lenei auala o le a sili atu ona puupuu nai lo le paʻu.

O lana gaioiga ua amata nei ina ua maeʻa le 15 minute, ma ua oʻo i le va o le 30 ma le 60 minute. O le aʻafiaga o ia inisalini e muta ai le 2 itula pe a uma le talosaga.

Faailoga ma le faʻailoga

O fualaau mataga o fualaau faasaina ua faʻaalia e toe faʻafoʻi ai le lapisi o le toto, aveese faʻamaoniga o le inisua, faʻamaonia le paleni o mea eletise, toe faʻafoʻi le paleni o le acid-base i le toto, nutrition parenteral, faʻamaʻi lautele.

O le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa mo le faʻavaveina o le suavai (system), e mafai ona mautinoa le tafe o vaifofo i totonu o le toto i se saoasaoa mai le 20 i le 60 pata i le minute.

O faʻamaoniga i le faʻapipiʻi o laʻau manu o lino o le paʻu ma mea faʻapipiʻi i luga o le site o le venipuncture, phlebitis, e faʻamoemoe mo le tuiina o se vein. Afai ei ai ni faʻasalaga i le lotoifale mo se tui tui, o le isi vein e filifilia.

Filifiliga o mea

O le maketi mo sapalai faafomaʻi e ofoina atu komi eseese mo le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino. Pe a filifilia se faiga, mafaufau i le tele o sel mama. Eseesega i le va o le komivaiti, lea ua faaulutalaina "PC", ma se micro-kit, faaigoaina "PR".

O le PC e faʻaaogaina mo le faʻaliliuina o le toto atoa, toto poʻo mea toto. Suauu toto ma molelaʻau lapopoa e pasi atu i sela lapoa tetele e aunoa ma ni faafitauli. Afai e faʻaaogaina le eletise IP mo le faʻaaogāina o le toto, o le a vave ona sosolo le faamama ma o le a taofia.

Mo le amataina o le folasia o fofo o le eletise, amino acids, glucose ma isi soliga solo lelei, o polokalama PR o loo faaaogaina. Ole laʻititi ole lanu eletise (diamita e le sili atu ma le 15 micron) e puipuia ai le ulufale mai o mea leaga faʻaleagaina mai le vaifofo i totonu o le totoga, ae le taofia le alu i vaega ole vailaʻau.

I le faʻaopoopoga i le tele o sela mama, o le mea lea e faia ai ni nila ma o lo latou lautele e sili ona taua pe a filifilia se seti faʻasolo. Afai e manaʻomia le umi poʻo le toe faʻasolosolo pea o le mamafa o le suamalie ole fualaau ole vailaau faʻamalosi ile aso ole aso, e tatau ona tuʻuina atu i manulele polymer ma catheters. Mo le faʻaofiina o vaifofo mai pusa tioata, tapunia ma pusa paʻu uila, e tatau ona e filifilia se masini ma nila uʻamea.

A filifilia le togi o le nila, ia manatua o le tele o le nila o le lautele, o le faʻaitiitia o le numera o le a makaina. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mafiafia o le nila e faʻaaogaina i le maʻi tigaina e faʻamalolo ai faailoga o le mafaʻi ua faailogaina 14, ma ua faailogaina le nila "fanau" 22.

Meafaigaluega talafeagai

Mo le faʻatinoga, e tatau ona e saunia mea uma e te manaʻomia. E tatau ona faʻamaonia le peʻa mo le ufiufi o le laulau o meaʻai, lua fata (muamua mo meafaifaʻaili ma mea e faʻaaogaina, o le lua mo mea faʻaaogaina), tweezers, seleulu, totigilima, paʻu o le cotton, o se pusa mo le faʻaaogaina o otaota.

Ina ia tautau i luga se fagu ma se vaifofo mo se kululu, e te manaʻomia se taʻavale. I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina tripods e le mafai ona feaveaʻi poʻo mea e faia e le fale (mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusa tioata moli ma se masini mo le tautau).

I le faʻaopoopoga i luga, mo togafitiga o le ae manaʻomia se paʻu poʻo se mea e faʻaaogaina (i lalo o le faʻamauvaega), se fale taʻavale mo vevela faʻamalosi, se mea faʻapipiʻi, ma le ava malosi (70 °) o se vaifofo vailaau.

Sauniuniga mo le faʻatinoga

Ina ia saogalemu le togafitiga, e tatau i tagata faigaluega o loʻo faia lelei ona mulimulitai i le algorithm o gaioiga pe a faʻapipiʻi le laʻau.

Sauniuniga mo le faʻatinoga o loʻo faia i totonu o le potu faʻataʻitaʻi, matauina o tulafono o le telefoni ma le puipuiga malu:

  1. Siaki i le faʻapipiʻiina o le afifiina o le pusa fagalaʻau, lona ola ola, le i ai o pulou i luga o le nila. Afai o le taga o le leki poʻo ua maeʻa le aso, e le mafai ona faʻaaogaina lenei pusa ona ua faʻamautuina lona tulaga.
  2. Aʻo leʻi faʻapipiʻi le pusa fagalaʻau, e tatau i tagata faigaluega ona mulumulu lelei o latou lima i le vai mafanafana ma le fasimoli, faʻamago, ma tuʻu totini gaosi. I le pito i luga o le laulau sauniuni o tui, e tatau ona faʻasalalauina se faʻamaʻi pipisi. Tausia le taga i le pusa mo le tuʻuina atu o le pusa i totonu o se pulu mata e faʻamalosi i le ava malosi, ona tatala lea ma tuʻu mea o le afifi i luga o se faʻamaʻi pipisi.
  3. O le vailaʻau vailaʻau e tatau ona suʻesuʻeina lelei.E tatau ona i ai se igoa faʻatasi ma le igoa o le vailaau faʻasaina i totonu ma le aso e muta ai. Lulu le fagu ina ia mautinoa ai e leʻi suia foliga o le fofo. Afai e tatau ona tuʻuina atu vailaau faʻapitoa i totonu o le fagu ma le vaifofo, e tatau ona e suʻe faʻamalama po o vailaʻau ma nei vailaau, ia mautinoa o latou igoa e fetaui ma le lisi o faʻamaumauga. E tatau ona talafeagai mo le faʻaaogaina. O le leai o igoa ma / poo le ola o fualaau oona i totonu o ampoules o le faavae lea mo le musu e faʻaogaina.
  4. Aveese le pulou alumini mai le fagu. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona togafiti i se polo sipuni e susu i le ava malosi, ona ave lea o le ufiufi i ni tweezers ma ni seleulu. Le faʻapipiʻiina o se fagu paʻu i luga o se fagu ua faʻamamaina i le polo polo.
  5. Ua aveese le pulou mai le nila o le tootoo ma ua tuu le tola i totonu o le pusa o le fagu seia oo ina taofi. E le manaʻomia le faʻapipiʻiina o le nila: pe afai o tulaga mo le tatalaina o le taga i le pusa o loʻo faʻapalaina, o le a faʻaogaina le nila. Fai tutusa ma le nila o le pipili infusion. Siaki le tapuni (uili) i luga o le infusion tube ua tapunia. Ua fuli le fagu ma ua faapipii i luga o se malaga.
  6. Faʻalua-lua i luga o le potu malulu e oʻo i le afa faʻatumu i se vaifofo mai le fagu. Ina ia suia le ea mai le pipili e afua ai, tatala le pipi, aveese le pulou mai le nila lona lua o le pipili ma ia faʻatumu lemu atoa le vai ma le fofo mai le vial. A maeʻa maeʻaeʻa le ea, ona tapunia lea o le pipi i luga o le pipili, ma tuʻu se pulou i luga o le nila. O le faiga mo le fofo o le vai ua manatu ua sauni mo le faʻaaogaina.

E le mafai ona faʻatinoina le faʻataʻitaʻiga mo le tolotolo o le vailaʻau e aunoa ma le iloa o le maʻi poʻo ona aiga. O le mea lea, i le taimi lava aʻo leʻi faʻatinoina, latou te manaʻomia le faʻatagaina o le togafitia.

Faʻatauga

O le tagata gasegase mo se faʻataʻitaʻiga o le pala e tatau ona taoto i lalo ma le faʻalelei: o le a taoto ma le lima le tumau mo sina taimi. Mo le faʻapipiʻiina o se kululu, e tatau ona e togi se vein. E sili ona lelei i le vevela veins i luga o se lima e le o galue. E sili atu le filifilia o vaʻa vevela vevela ina ia faafaigofie ai ona pulea le faagasologa.

E sili ona lelei le tuʻuina o le kululu i totonu o le vevela o le tulilima poʻo le vela vein. E sili atu foi ona faigofie le tuʻuina o pusi. O le mea e masani ai, o veins i tua o le lima e faʻaaogaina e fofo ai vaifofo. O lea na maua ai e le au fomai le avanoa e togi ai se vein i le taimi lona lua (pe afai o le taimi muamua e le manuia), e sili atu le faʻapipiʻi latalata i le lima. O le taimi lona lua e le mafai ona pipiʻi i totonu o le sitepu na muamua atu i le puncture: e matautia le vavaeeseina o puipui puipui.

A maeʻa ona filifilia se vein mo le taʻaloga ma aʻo leʻi faʻasalaina le puipui vevela i luga ae o le nofoaga o inisiua, e faʻaaogaina se fale taʻavale i le lima. Faʻamalosi le taʻaloga ina ia mafai ai e le pulsation o veins i luga o le lima i lalo ona taofi. A maeʻa ona faʻaaogaina le taʻaloga, e tuʻuina se tamai aluga i lalo o le tulivae o le tagata maʻi ina ia ausia ai le maualuga o le faʻaopoopoga. O le tagata gasegase e tatau ona "galue ma lona fusi" e faia ai ni mea leaga mataga.

Aʻo lei faia le vevesi, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina totigilima faʻamalositino ma togafitia le paʻu i luga o le nofoaga faʻasalalau i le tolu taimi: faʻatasi ai ma le polo muamua e leai se polo, o loʻo i ai se laufanua tele o le paʻu, o le lona lua ma se tamai fanua ma le lona tolu faʻatasi ai ma le nofoaga o le venipuncture. O le tolu ituaiga togafitiga o le paʻu e maua ai le faʻapalapalaina o le paʻu i luga o le nofoaga ole laʻau.

A maeʻa le faʻapalapalaina o le paʻu, ia aveese le pupuni mai le nila saoloto o le pipili infusion, sui le nila ma le tipi, ma faʻapipiʻi le vein ma le limamatua o lou lima tauagavale e faʻatumauina ai i le tele e mafai ai. I le maualuga o le 30-45 ° latou te punitia ai le paʻu ma le vevela. Mai le taivai o le nila, faʻatasi ai ma togafitiga tatau, e tatau ona aliali mai le toto.

O se polo e leai se polo e tuʻuina i lalo o le taifau o le nila, ua tatala le taʻaloga, o le pipiʻi i luga o le faʻasolo o le paʻu o le tino ua tatalaina, o le tele o fofo o le vaifofo ua paʻu, ua fesoʻotaʻi le tino i le canlaula. O le polo i le faʻafefe o le toto ua aveesea. Ina ia faʻapipiʻi le nila i totonu o se vela, e pipii i le paʻu ma se fesoasoani.

O le vailaʻau vailaʻau ma le potu malulu e tatau ona maualuga atu nai lo le lalolalalo pito i lalo o le tino. O le solia o lenei tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai le ea i totonu o le toto. Ole fua ole fualaau ole fualaau manaomia e pulea e ala i le faapipii i luga o le pipili infusion o le lola. O le saoasaoa o le fualaau faasaina ua fuafuaina e le uati ma lona lua lima. Aʻo faʻamaligiina le vai vailaʻau, o le soifua maloloina o le maʻi ma le nofoaga e faʻatulagaina ai le laʻau e tatau ona mataʻitu i taimi uma.

Afai i le taimi o le togafitiga, e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaaogaina se isi vailaau faʻamalosi, o le a faia lea i le puncture o le pipili infusion, ma togafitia muamua i se vaifofo vailaau.

Faaiuga o taualumaga

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, tapuni le pipi i luga o le faʻasolosolo o le pipili, aveese le faʻamau faʻapipiʻi, ia ufiufi le nofoaga o le venipuncture ma se polo lanu mama ma toso ese le nila mai le vein ma le paʻu. A uma lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona punou lona lima i le tulilima, ma uuina se polo lanu i le nofoaga o le paʻu paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona faia le lima mo le itiiti ifo i le 3-5 minute e puipuia ai le fausiaina o se hematoma i luga o le site o le puncture o le vein.

Mo le tausia lelei o le saogalemu o le saogalemu, e tatau ona e vavae ese le eletise mai le vailaau vailaau, tipi i seleulu ma tuu i totonu o se atigipusa e iai se vaifofo vailaau (o nila - eseese, tipi tipi - ese). A maeʻa lena, e mafai e le aufaigaluega faafomaʻi ona aveese o latou totigilima, mulumulu ma faʻamago o latou lima.

I totonu o le resitala o manipulations ma taualumaga, faʻapea foi i le lisi o tofiga, e tatau ona faia se faʻamatalaga e uiga i le togafitia.

O faʻafitauli faigata

Pe a faʻapipiʻi se avelaʻau vevela, o faʻafitauli e mafai. E aofia ai:

  • vein spasm i le taimi o le vevesi,
  • osofaʻi tiga ma le hematoma i le nofoaga o le paʻu o le paʻu,
  • faʻavaʻaiga
  • phlebitis
  • sepsis
  • ea ma le gaʻo,
  • faʻaleagaina o manoa, nuanua ma faʻa,
  • pyrogenic ma faʻamaʻi aʻafia,
  • feeseeseaʻi, fatufatuga o le loto, faʻaitiitia.

Afai o le vavala vein e tupu i le taimi o le taotoga, e mafai ona faaleagaina lona puipui faʻafeagai. O le iʻuga, o le toto ma fualaau faasaina e ulufale atu i le avanoa e pala ai. O le faʻamaligiina o le toto e afaina i le fulafula ma le fausia o se hematoma i le nofoaga o puncture, ma o nisi ituaiga vailaʻau, e pei o le calcium chloride poʻo aminophylline, ei ai le faʻaleagaina i le lotoifale i siama faʻasaʻa.

O le faʻasalaga e faasino i le fatuga o se lapoa tele o se vailaau faʻataʻitaʻi i totonu o le vateatea, lea e mafua ona o le solia o le auala o le togafitia. Ole aʻafiaga sili ona leaga o le faʻaaogaina o le necrosis o le tino.

Phlebitis (afaina o paʻu vevela) e atiae mai le ita o puipui lapisi ma vailaau faasaina. E mafai ona tupu i le thrombosis o se vein faaleagaina. Sepsis o le iuga o le soliga o tulafono o asepsis ma vailaau faʻamalosi i le taimi o le togafitia.

O le gasegase o le tino e atiina ae ona o le leaga o le tuiina o gaʻo i totonu o se vein, ma le faʻaleleia o le ea e mafua mai i le faʻaleleia o le ea i totonu o le toto e soli ai le algorithm mo le sauniuni ma le faʻatulagaina o le kululu.

Afai o le pupuʻu o le vaeluagalemu o le tulilima e loloto, e mafai ona faʻaleagaina le tendon o le ogalima o le tauau poʻo le braceial.

O gaioiga o Pyrogenic (o le malosi tele o le vevela o le tino) e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻafefeteina pe afai o nisi vailaʻau e le faʻaogaina i maʻi. O le televave o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻavavevave, faʻavaivaia o le fatu, pe paʻu i se tagata maʻi.

O faʻafitauli e le faʻaogaina i le gasegase o vaifofo togafitiga e atiina ae pe a latou le gauai i tagata gasegase ma e mafai ona tupu i foliga o allergies paʻu, vevela, vevela, Quarkke's edema ma le anaphylactic shock.

Faʻatasi ai ma aʻafiaga i le lotoifale, e manaʻomia e tagata maʻi togafitiga i le lotoifale (faʻamalosi faʻamalosi, upega o iodine). I le tulaga o ni faʻafitauli faʻafitauli lautele, e tatau ona taofi le faʻatinoga ma tuʻuina atu tausiga faʻafuaseʻi i tagata maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le anaphylactic poʻo le faʻaitiitia.

Ole tele o vaifofo e masani ona faaaoga i vailaau, ae le lava le agavaa o tagata fomaʻi e faia le togafiti, ma le solia o faatonuga mo lona faʻatinoga e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻalavelave e lamatia ai le soifua maloloina o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga