Trometamol (trometamol)

Fua faʻatatau C4H11NO3, igoa kemikolo: 2-amino-2- (hydroxymethyl) -1,3-propaneiol.
Vaega o vailaau faasaina: metabolites / tulafono faatonutonu o paleni vai-electrolyte ma le tulaga o le acid-base.
Gaioiga faʻamaloilo: diuretic, toe faʻaleleia le tulaga alkaline o le toto.

Fale faʻamaloilo

Trometamol ei ai mea totino. Tromethamol pe a faʻaaogaina ma le faʻaaloalo e faʻaleleia ai le eleele faasao o le toto ma faʻaititia ai le mea o loʻo i ai i vailaʻau o le hydrogen, ma faʻaitiitia ai le acididemia. O le trometamol e ulu i totonu o siama, fesoasoani e aveese le acidosis intracellular, ei ai le diuretic osmotic ma le hypoglycemic. Trometamol o se tagata e talia le proton. Trometamol e le faʻateleina le faʻaogaina o le carbon dioxide i totonu o le toto, e le pei o le sodium bicarbonate. E mafai ona faʻaaoga le trometamol mo le faʻalaulema ma le gasegase o le metabolic. O le trometamol e faʻateleina le diuresis ma faʻamaʻafia atoatoa e gaʻo e le suia, pe a maeʻa le 8 itula 75% o le vailaau faʻasaina ua alu ese mai le tino. O le faʻavasegaina o le faʻavave ma le gaioiga o gaioiga e fesoasoani i le aveesea o vai vaivai mai le tino. O le trometamol e maua ai le faamamaina o le tino ma e le afaina ai le toto, e pei foi o le diuretics osmotic, faateleina le diuresis ma, faatasi ai ma le faamamaina o le glomerular, e vave lava ona vave sao. O lenei aʻafiaga i luga o le faʻamaufaʻailogaina atonu e manaʻomia i le oliguria ma le acidosis. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e le o gaioiga, e pei o le saline laxative.

O faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le gasegase oona (mixing blood transfusion, shock, offcorporeal circulation, peritonitis, burns, acute pancreatitis), diabetic ketoacidosis, during resuscitation and in period recovery for rapid removal of acidosis, poisoning with barbiturates, salicylates, salicylates, ava malosi, mo le puipuia o le acidosis i le tofiaina o allopurinol.

Faʻaalia o le trometamol ma tui

O le trometamol e faia i le vavave i le fua faatatau o le 120 mataʻu i le minute, o le faateleina o le fua faatatau o le pulega e le fautuaina mo le puipuia o mea leaga (vave le puleaina i tulaga tulaga ese (mo se faataitaiga, ia aveese le acidosis i le taimi o le saisai i le cardiac)). O le fua o le trometamol e faʻalagolago i le ituaiga o fualaau o loʻo faʻaaogaina, mamafa o le tino o le tagata maʻi, ma le le atoatoa o le tino. O le maualuga o le dose e 1.5 g / kg i le aso. E mafai ona toe faia le pulega o le trometamol pe a uma le 2 i le 3 aso.
O le fatu o le trometamol i totonu o le potu avanoa e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o le necorosis i le lotoifale.
I le taimi o togafitiga, o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻanoanoa o le manava.
I pepe faatoa fananau mai, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona na o le taimi lava e faʻamoemoeina ai togafitiga e sili atu nai lo le ono lamatia.
I le taimi o togafitiga, e tatau ona taofiofia le maualuga o le kulukose, bicarbonate ma isi toto eletise, tulaga o le acid-base, iono plasma, o le mamafa o le carbon dioxide, o le faia o taʻavale malosi.

Faʻafitauli o le trometamol

Faʻaalia i le lotoifale: phlebitis, vaʻa vevela, faʻavauvau o puipui o veins, suauu siama, thrombophlebitis, siama i le lotoifale.
Faʻafitauli faʻaleagaga: hypokalemia, hyponatremia, hypochloremia, hypoglycemia.
Isi: vaʻaia, faʻalavelave o le tino, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻapitoa mo le manava, faʻalavelave faʻafitauli (e aofia ai le gasea, vomiting), vaivaiga lautele.

Fesootaiga o le trometamol ma isi mea

Trometamol faʻavaivaia le aʻafiaga o siama, faʻasalaga faʻasalalau (faʻasologa o le coumarin), salicylates.
Trometamol faʻaleleia le aʻafiaga o le faʻamalosia o le antidpress, antisekotic, chloramphenicol, macrolides (oleandomycin, erythromycin), aminoglycosides.
Faatasi ai ma le tuufaatasiga o le trometamol ma fualaau faasaina, o le aafiaga o le hypoglycemic e mafai ona faaleleia atili (e aofia ai ma le atinaeina o le hypoglycemia), o lea e tatau ai ona aloese mai le faaaogaina soofaatasi pe faaititia le fualaau o fualaau faasaina.

Faʻasalaga

Faʻasalaga o le trometamol, faʻalauteleina mea e tutupu (vaivaiga lautele, vaʻaia, manava taimi, afaina o le manava, inu, hypoglycemia, vomiting, soli-acid base ma paleni eletise). O togafitiga faʻapitoa e talafeagai, pe a manaʻomia, faʻamalosi masini. E leai se vaifofo faapitoa.

Pharmacology

Faatasi ai ma le iv puleaina, e faaitiitia ai le maualuga o le toto o le toto, ma faateleina ai le eleele faasao o le toto, ma aveesea ai le acididemia, o totonu o sela e avea ma membranes ma fesoasoani ai e aveesea le acidosis intracellular, ua aveesea atoa e gaogao e le suia ma uunaia ai diuresis. Pe a faʻafoeina, e avea o se suauʻu mama.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina o se vaifofo mo le afaina. I foliga vaaia o se vai manino, le lanu e aunoa ma ni mea mai fafo. E leai se manogi faapitoa. O le tuufaatasiga o le fomu o fualaau e aofia ai le malosi ma mea faaopoopo. Vaega o ausilali e galue e pei o le faʻamautuina, faʻasaoina mea uma o le tino o le tino.

Mo le 1 lita o le pepa faʻatumu:

  • leai se sili atu nai lo le 36.5 g o le tromethamol fosfomycin,
  • 0.37 g o le potassium chloride,
  • e le silia le 1.75 g o le sodium hydrochloride.

O vaega ua taua i luga o faavae. O tagata e mauaina le:

  • acetic acid (e le silia le 99%),
  • vai mama.

O le pepa o loʻo tuʻuina i totonu o se fagu (1 l) o tioata malamalama. O le pito i luga o le fagu o loʻo faʻamaufaʻailogaina i se mea faʻapipiʻu ma le mumu laupepa.

Paʻu-faavae paleni ma alkalization | E faʻafefea ona faʻapipiʻi le tino

E faʻapefea ona vave iloa le tulaga o le solia o le pH i le fale?

O se suʻega faigofie mo le fuafuaina o le paleni--faavae ile faʻaaogaina ole manava

Faʻataʻitaʻiga

O se vailaau e aofia i le togafiti togafitiga faʻapitoa e aofia ai le paleni alkaline e ala i le faʻavaivaia o vailaʻau hydrogen. O le gaioiga malosi, lea o se vaega o fualaau faasaina, o le talia lea o le proton. A faʻafeiloaʻi i totonu o le tino ia ions masini, o le hydrocarbonate recovers, lea e faʻateleina ai le mamafa o le carbon dioxide i taimi o le gasegase o le tino.

O le paleni o faavae-faavae ua faavaeina ona o le mafai gafatia o le fualaau faasaina ina ia faapaleni le eletise ma le pH.

I lenei tulaga, o oloa o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi o meaola faʻapitoa e tuʻu vave ai le tino.

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le afaina, o le fualaau faasaina e ulufale sao atu i totonu o le toto, lea e moliooina i totonu o masini mumu. O le maualuga o le togafitiga faʻamalosia e ausia pe a maeʻa le 1.5-2 itula i le mavae ai o le puleaina o le tino. O le vailaʻau e alu ese le tino e le suia i le urine. Afai e maua e le tagata maʻi ni faafitauli i le tafe mai o le urine, e fautuaina e toso i fafo le fualaau faasaina e ala i vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 6-8 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O faʻamaoniga autu mo le faʻaogaina o le manava ma le acidosis faʻasolosolo. E tusa ai ma faatonuga, e mafai ona togafitiga fualaau faʻamaʻi e pei o:

  • mu o le tikeri 3-4,
  • feʻau faʻamaʻi pepe,
  • gasegase pipisi,
  • oona i le salicylate, vai methyl alcohol ma barbiturates,
  • cellosis siama, lea na tupu i tua o le hypoglycemia,
  • tulaga faateia
  • cerebral edema,
  • inumaga pulmonary oona,
  • toe gaogao pe a uma le taotoga.

O se vailaau lenei o le tele o aafiaga, lea e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa, neurology, taotoga o taamilosaga, togafitiga o le kanesa i tamaiti ma tagata matutua, e aofia ai gasegase taʻavale e puipuia ai tino i totonu o le oncology. I le faaopoopo atu i le toe faʻaleleia o le paleni o le acid-base, o le fualaau faasaina e puipuia ai CBS.

Contraindications

Faʻamataʻu faʻamaʻi faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le taliaina. E aofia ai:

  • tausaga o tamaiti (e oʻo i le 12 masina),
  • hypersensitivity
  • folafolaga,
  • faateia (vevela tulaga),
  • emphysema
  • hypokalemia
  • gasegase
  • hyponatremia.

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, o le faʻaaoga e matua faasaina.

Auala e ave ai le trometamol

O le tui e aofia ai le umi o le puleaina o le tino i luga o le 60 minute. Afai mo mafuaaga faʻalesoifua maloloina o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻafoega faifaipea, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fualaau. O le fualaau o le togafitiga e fuafuaina faʻapitoa, e fuafua i le tikeri o le maʻi.

O le faʻatulagaga o fuataga e fuafua i luga o le mamafa o le tino o le tagata maʻi. O le togafitiga togafitiga faʻasoifua maloloina e tatau ona le sili atu i le 36 g / kg o le mamafa, lea e tutusa ma le 1000 ml. O le masani i aso uma mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga e le tatau ona sili atu i le 20-30 ml.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Le fua maualuga o aso taitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 10-15 g i le 10 kilokalama o le mamafa. O le maualuga maualuga e manaomia ai le faaopoopoina o le kulloride chloride. Faatasi ai ma le faateleina o le tulaga lamatia o le atiaeina o le hypoglycemic coma, insulin ma le dextrose i le ituaiga o vaifofo e tatau ona faafoeina i le taimi e tasi faatasi ai ma fualaau.

Faʻafitauli o le trometamol

I le tele o tulaga, o le fualaau faasaina e gafatia lelei e tagata gasegase. O aʻafiaga e aʻafia ai i le talaaga o se fua faatatau le saʻo o le puleaina o fualaau faasaina:

  • afaina o puipui o toto toto
  • osofaʻiga
  • venospasm
  • thrombophlebitis i le nofoaga o tui,
  • Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le mamafa
  • faateleina i le pH
  • hypochremia,
  • hyponatremia.

I le leai o se faʻalavelave, o le vevela e faʻamalosi ese mai sela vave.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O le faʻaaogaina o fualaau i le taimi o le toe faʻaleleia o togafitiga i le maea ai o taotoga ma taʻaloga pipiʻi laiti e mafai ona aʻafia ai le saoasaoa o lagona o le psychomotor. E le fautuaina le aveina o taavale i le vaitaimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faatonuga faapitoa

Ole fualaau faasaina e le tatau ona paʻu i totonu o le avanoa. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia o le atiina ae o necrosis mea e faateleina. Afai e faʻaaogaina le talafeagai, e mafai e le tagata maʻi ona oʻo i le faʻalagona o le manava. Mataʻituina le maualuga o le kulukose, e tatau ona faia i taimi uma. I le taimi o togafitiga, o le maualuga o le bicarbonate e mafai ona faateleina.

Afai o loʻo iai i le tagata maʻi ni faʻafitauli faʻapitoa, e tatau ona faʻataʻitaʻiina le faʻamalosiina o vailaʻau.

O le vave faʻaofiina o le vailaʻau faʻateleina le aʻafiaga o faʻamaʻi mai le hematopoietic system.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faasaina ma vailaʻau faufautua e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia. E le fautuaina e faʻafefiloi le vaifofo i totonu o le pusa e tasi ma isi fualaau. Mo le fefiloi faamalosi, e tatau ona gauai atu i le lanu o le fofo: afai o le vai ua le mafiafia pe o se mea e tupu mai, e matua faasaina ona ulufale atu i le tagata maʻi.

O le vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o fualaau oona, e aofia ai faʻamatalaga faʻamalosi, aminoglycosides, mea faʻamaʻi (Biseptrim, Monural), chloramphenicol, NSAID (Dexketoprofen), tricyclic antidepressants.

O se faʻasolosolo fofo e faʻapipiʻi faʻatasi ma mea faʻapitoa (anticogrinants) e mafai ona faʻaitiitia le gaioiga o le mulimuli.

Ava malosi

O gaioiga malosi i le foliga o le tino e mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le ethanol, o lea e mafua ai le atinaʻeina o le malosi malosi o le tino. I le vaitau o le faʻaaogaina, ua fautuaina e aloese mai le inu ava malosi.

O le vailaʻau e 1 le faʻalauteleina o le faʻalapotopotoga ma le tele o vailaʻau. O sui uma e iai se aafiaga tutusa tutusa i le uluaʻi ma e ono fesuisuiai i le tuufaatasiga. Faʻamatalaga iloga o le fualaau faasaina:

O analogues ma genericics o loʻo i ai faʻasalaga, i luma o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e le mafai.

Pe mafai ona ou faatauina e aunoa ma se taotoga

I nisi o falemaʻi faʻainitaneti, e mafai ona e faʻatau togafitiga e aunoa ma se faʻamaumauga. I lenei tulaga, e tatau ona manatuaina o le faʻamuamua o le fualaau faasaina na faatauina i luga o le Initaneti e le faʻamaonia e se mea.

Lapataiga mo le trometamol

Mataʻituina o mea o loʻo i totonu o le kulukose ma eletise eletise o le toto, KShchS e manaʻomia.

Trometamol N - o se fualaau faasaina e faasaʻo ai le acidosis. O le sooupu e faʻaaogaina i se tulaga faʻatuatua, o lona uiga, e pulea ma le loto i ai. O le a ou toe iloilo mo le au faitau o le "Fautuaga e uiga i Soifua Maloloina" faatonuga mo lenei oloa tau vailaau.

O le mea lea, o le aʻoaʻoga o le trometamol N:

O le a le trometamol N o loʻo i ai ma le ituaiga o faʻasalaga ?

O le vailaʻau o le Trometamol N o loʻo maua i se vaifofo manino mo le faʻafefeteina, o le vai e leai ni lanu, e leai se aoga, e le tatau ona i ai ni mea faʻapitoa. O mea e gaosia ai fualaau o: trometamol, potassium chloride, sodium chloride. I le tuufaatasiga o le trometamol N, i le tuufaatasiga o ausilali, e mafai ona matauina le i ai o le vailaʻau o le acetic acid, faapea foi le vai mo le tuiina.

Ua faʻamaonia le vailaau i le 500 milliliters i fagu tioata, o loʻo afifiina i totonu o pepa afifi. E tatau ona aveese le oloa tau vailaau i se mea pogisa. E lua tausaga le ola o le taligalu, ma e tatau ona lafoaia le fofo. O se vailaau faʻatau e faʻatau atu i le matagaluega o faʻasologa.

O le a le gaioiola H ?

O le gaioiga o le trometamol N e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le hydrogen i totonu o le tino. O le gaioiga malosi o le mea e taʻua o le proton talia. O se vailaau lelei mo le gasegase oona ma le manava. O le vailaʻau o loʻo faʻamalosi e gaʻo e tusa ma le 75 pasene.

O a faailoga mo le trometamol H ?

I le molimau o le trometamol N, o lona faʻamatalaga e faatatau i le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le manava, lea e tupu i se tulaga ogaoga:

Teteʻe tulaga
Vailaʻau faʻamaʻi pepe,
Suafa malosi
Faʻatasi ma le ceremaral edema,
O le iai o le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto,
O le atinaʻeina o le siama siama i le pito i tua o se maʻi o le hyperglycemic diagnosis,
I le faʻaaogaina o le sogasoga o le totoga,
O le edema palapone i le ogaoga ma le oona,
Faʻatauga i le methyl alcohol, i se faʻaopoopoga, pafeʻau poʻo salicylates.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina o le Trometamol N e aoga i le atinaʻeina o le toilalo faʻapitoa.

O le a le faʻamaoniga mo le trometamol H? ?

I le faʻasaina, trometamol N, o ana faatonuga mo le faʻaaoga e aofia ai faʻasaina:

Aua le faʻaogaina le fofo mo le tasi le tausaga,
Faatasi ai ma le gasegase i vaega o le oloa gaosi,
I le hyponatremia,
Aua le faatonuina se fofo mo le palaki,
Faatasi ai ma le hypokalemia,
Faʻafitauli o le respiratory in the so-called compensated form, aemaise lava, ma le emphysema,
Faatasi ai ma le maualuga,
O le tulaga taugata o se tulaga teteʻi.

Ma le faʻaeteete, o le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamalosi poʻo le le atoatoa o le tino.

O le a le aoga ma le fua o le trometamol H ?

O le faʻaaogaina o le trometamol N o loʻo faamoemoe mo le faʻaauau pea o le afaina, lea e faia mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i le aso e sosoo ai, e fautuaina le suʻega ina ia faaitiitia. Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau e fuafua i le mamafa o le acidosis.

Seʻi vaganā ua faatonuina, e masani lava o le averesi o le trometamol N e ese mai i le 5 i le 10 milliliters o le trometamol N mo kilokone mamafa / itula, o le a tutusa ma le 500 ml / h. I lenei tulaga, o le maualuga o aso e tatau ona le sili atu i le 1.5 g / kg. Afai ei ai se tulaga lamatia o le auai i le hypoglycemia, ona tatau lea ona faia le inisalini ma se vaifofo solution.

O a aʻafiaga o le trometamol H ?

O le masani, o le vrometamol N o le vailaau faʻasaina e gasegase e gasegase. Afai e vave lava ona vave faia le fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai le vevesi o le vevesi o le tino, e le mafai ona aveeseina le eletisela, ma faaopoopo i ai, o le toto maualuga e faaititia, o le atinae o le venospasm ma le hypokalemia e taua, ma o le atinaeina o thrombophlebitis, ona o le afaina o le tino, e le aofia.

Faatasi ai ma le faaitiitia vave o le mamafa o le carbon dioxide ma faatasi ai ma le faateleina o le tau o le pH, e mafai ona iloa ai le atuatuvale o le tino. Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o gasegase, e le o le talaaga o le folasaga o le vailaʻau, o le tagata gasegase atonu e iai le hyponatremia, faʻapea foi ma le hypochloremia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le trometamol N, e manaʻomia e le tagata maʻi ona togafitia togafitiga.

Trometamol N - faʻasolosolo

Faailoga o le maualuga o le trometamol N: vaivaiga lautele, vavalalata i luga o le manava, faamaumauina o le manava o le tino, o le hypoglycemia ua fuafuaina i totonu o le fale suesue, o le solia o le paleni vai-electrolyte o le uiga lea, ma le isi, e mafai ona suia le paleni o le acid-base. E leai se fofo. O le tagata gasegase ua faʻamatalaina se faʻalavelave o fua faʻatatau. Afai e manaomia le tulaga, ona e faia lea o le ea o le mama.

O le faila o le fualaau faasaina Tromethamol N i totonu o le mea e taʻua o le mea na tupu e mafai ona mafua ai le necorosis i le lotoifale, i lenei itu, o le tuiina o le fualaau faasaina e tatau ona faia ma le faaeteete. E le gata i lea, ina ia taofia le atiina ae o aʻafiaga, e taua le faʻalauiloaina o vailaʻau. Faʻaauau le faʻafoega faʻapitoa i le acidosis, pe a oʻo mai le faʻamaonia o le cardiac.

Aʻo le i faʻamautuina le fualaau oona Tromethamol H, e tatau ona e mautinoa e leai se fofo i le fofo, i se faaopoopoga, o le amio saʻo o le ava e le tatau ona fetuunai. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o lenei vailaau mo togafitiga, e taua tele le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi le fuafuaina o le maualuga o le bicarbonates, ma le mea e taʻua o le gaioiga faamalosi e tatau foi ona faia.

E faʻafefea ona suia le krometamol N, o le a le mea e tutusa ai le fualaau faasaina ?

O le trometamol fualaau e faatatau i analogues o le trometamol N.

Taʻu Fefaʻatauaiga: Trometamol N

Faiga o foliga:

Faatulagaina i le 1 lita o fofo
Mea gaosi:
trometamol - 36.30 g,
potassium chloride - 0.37 g,
sodium chloride - 1.75 g.
Tagata faʻatau: acetic acid 99%, vai mo tui.
K + - 5 Mm / L, Na + - 30 mM / L, C1 - - 35 mM / L.
O le aotelega osmolarity: 470 mOsmol / l.

Faamatalaga: manino, le lanu po o le leai foi o ni lanu, leai ni mea, leai se suavai.

Pharmacotherapeutic group:

ATX Code: B05BB03.

Pharmacodynamics
O le sini o le togafitiga ma le trometamol N o le faaitiitia o le maualuga o ionic hydrogen e ala i le faailoaina o tuufaatasiga e avea o ni tagata e talia H +.

Tromethamol, o le vaega o le Tromethamol H, o le talia lea o le proton: tromethamol N 2 ± 3 trometamol-Н + + НС0 3 -

O le faaaogaina o le mataupu faavae o togafitiga o le trometamol o loo faaalia, muamua lava, i mataupu pe afai o le faaofiina o Na + ions e fesootai ma le toe foi mai o le bicarbonate e le manaomia mo paleni eletise, faapea foi i le gaselase respiratory, lea e faateleina ai le mamafa o le carbon dioxide.

1 I le trometamol e faʻafefeina ai le 1 M H 2 C0 3 ma maua ai le tino ma le 1 M bicarbonate. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia ai le mamafa o le carbon dioxide ma le faʻaoʻoina o vailaʻau o le hydrogen e aunoa ma le aafia ai o le gaʻo. O le mea lea, o le trometamol e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻalaulela ma le gasegase faʻasolosolo.

Pharmacokinetics Tromethamol ma le trometamol-N + ua faʻamalosi e gaʻo e le suia, pe a maeʻa le 8 itula, 75% ua alu ese mai le tino. O le Trometamol e maua ai le faamamaina o le tino ma e le aʻafia i le resitaraina, o le mafuaʻaga lea, e pei o diuretics osmotic, faʻateleina le diuresis ma, faatasi ai ma le faamamaina o le glomerular, e vave vave ona faʻaaoga. O lenei aʻafiaga i luga o le galuega toefaʻaloga e avea o se faʻaopoopoga faaopoopo o le trometamol atonu e manaʻomia i le acidosis metabolic ma le oliguria.

Faailoga mo le faʻaaogaina
Faiga faʻamalosi o le gasegase gasegase ma le manava:

  • feʻau faʻamaʻi pepe,
  • faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto toto,
  • siako faʻamalosi faʻatasi ma le coma hyperglycemic,
  • ogaoga mu
  • faʻaaogaina o felaʻaiga faʻapitoa i gaioiga faʻapitoa,
  • cerebral edema,
  • ituaiga ogaoga o siama pulmonary oona,
  • faʻataunuʻuina o galuega faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻatasi ai ma le gaʻo, salicylate ma le methyl alcohol.

  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • folafolaga,
  • ogaoga faaletonu
  • faʻasolosolo taimi faʻaletonu o le manava faʻanofo (emphysema)
  • faateia i le tulaga,
  • gasegase
  • hypokalemia
  • hyponatremia,
  • tamaiti ei lalo o le 1 tausaga.

Lapataiga: faʻafitauli ma le gaʻo ma le ate.

Tina ma le lactation
O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation e mafai ona mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le faʻamanuiaga i le tina e sili atu nai lo le ono lamatia i le tamaititi poo le tamaititi.

Tosiga ma le pulega
O le fualaau faasaina ua na o le puleaina o le fualaau oona e fuafua i le faaumiumi o le afu mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. Afai e talafeagai, o le folasaga i le aso lona lua ma aso mulimuli ane, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

Ole fua ole fua e fuafua i le mamafa o le acidosis o loo i ai nei. O le auala e filifili ai e tulimataʻi ai le togafitiga puipui i lalo o le puleaina o le tino-faavae o le toto. O le mea lea, o le aofaʻi o le trometamol N e manaʻomia mo le faʻasusu e tutusa ma le tau le fuafuaina o le sili atu o le faavae (BE) ma le mamafa o le tino ma, sei vagana ua faʻamaonia, ole: 1 ml o lerometamol H = BE (mM / L) x kg mamafa o le tino x 2 (coefficient 2 o se taunuuga o se faʻaititia o le malosi faʻamalosi pe a uma ona faaopoopo le 100 mm acetate / l).

Tauaso tauaso
Afai e le maua tulaga faʻapitoa mo le fuafuaina o faailoilo o le malo-faavae o le toto, pe afai ei ai ni faʻamatalaga faʻapitoa, faʻamalamalamaina avesolo ma Tromethamol N. E le mafai ona faʻamaonia, o le fua faatatau mo tagata matutua o le 5-10 ml o le Tromethamol N / kg body weight / h, e tutusa ma 500 ml / h Ole fua ole aso e 1000 (-2000) ml. Ole fua o aso taitasi mo tamaiti mai le 1 tausaga e 10-20 ml o le trometamol N / kg mamafa o le tino.

O le maualuga maualuga o le 1.5 g / kg / aso. I le faʻaaogaina o mea maualuga, e fautuaina (ia aloese mai le faʻaititia o le maualuga o le eletise i totonu o le toto) e faʻaopoopo ai le NaCl i le fua o le 1 75 g ma le KC1 i le fua 0.372 g i le 1 lita o le 3.66% faʻafofo. Afai ei ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, e fautuaina e tuʻuina atu i le taimi e tasi se vailaʻau 5-10 / o le dextrose ma le inisalini (faʻavae i le 1 le inisalini ile 4 g o le dried dextrose).

Faʻamataʻuga itu
E masani ona toleni le trometamol N. Afai ole maualuga ole fua ole maualuga, o mea nei e mafai ona matauina: faʻaleagaina o puipui o veins ma le hemolysis, atonu o se faʻaitiitia o le toto toto, hypokalemia, venospasm. Talu ai ona o le faʻaleagaina o le tino, e mafai ona tupu i luga o le site o inisiua le thrombophlebitis.

O le faʻaitiitia vave o le mamafa o le carbon dioxide dioxyide ma le faateleina o le pH e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalagona o le manava. I lenei itu, faatasi ai ma le gasegase o le manava, o le tuiina o le trometamol H e fautuaina pe a fai e mafai ona faia le faamalosi o le mama.

O se taunuuga o le tele o diuresis, hyponatremia ma le hypochloremia e mafai ona tupu. Talu ai ona o le hyperkalemia, lea e amata muamua i le fesootaʻi ma le sui o le paluga o le potassium (aemaise lava, ma le le atoatoa), ma e mafua mai i le togi o le potassium maualuga, pe a tatau ai, e manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le potassium i le toto toto (silasila i faatonuga faapitoa).

Faʻasalaga
Faailoga vaivaiga lautele, faʻaogaina o le vaʻaia, faʻalavelave o le manava, hypoglycemia, vai faʻavaivai-paleni eletise ma le paleni o mea-vai.
Togafitiga: e leai se vaifofo faapitoa. Faʻatinoina togafitiga faʻapitoa, pe a manaʻomia, faʻavaveina masini.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le trometamol H ma fualaau faasaina, atonu o le ai ai le faʻaopoopoga o aafiaga o le hypoglycemic (o le lamatiaga o le hypoglycemia), ma o le mea lea, e tatau ona aloese ai le faʻaaogaina poʻo le faʻaitiitia o le fua o le antidiabetic drug.

Pe a faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi ma isi vailaʻau, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tau o le pH o le tali o le trometamol H o le 8.1-8.7, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o se toso mai i le paluga.

Afai e matauina le gasegase poʻo le opalesite pe a faʻafefiloi le trometamol N i totonu o se pusa e tasi ma isi fofo mo le tausiga o matua, ona le mafai lea ona faʻaaogaina se vaifofo tuufaatasia.

O le aʻafiaga o faʻamatalaga nakoti, aminoglycosides, macrolides (erythromycin, oleandomycin), chloramphenicol, tricyclic antidepressants ua faʻaleleia. O le aʻafiaga o mea faʻasalalau e le tuusaʻo (faʻasologa o le coumarin), siama, salicylates ma le faʻaaogaina o le trometamol N. ua faʻavaivaia.

Faatonuga faapitoa
Afai e ulufale le fualaau faasaina i le avanoa, o le a mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le necorosis i le lotoifale. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le tuinanau o le faʻalavelave faʻafuaseʻi (vaai i aʻafiaga aʻafiaga).

I le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona taofiofia le toto o le kulukose (mea matautia o le hypoglycemia), faʻamalosi oona, faʻasolosolo o le bicarbonate, faʻasalaga o le carbon dioxide ma le paleni o le acid-acid, ma le faʻamalosiina o gasegase. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i pepe faatoa fananau mai e mafai lava pe afai o le faʻamoemoega e sili atu nai lo le ono lamatia.

Ina ia aloese mai le atinaʻega o aʻafiaga, e le tatau ona faʻatonuina le trometamol i se maualuga maualuga. Faʻasalalau vave (e oʻo i le 60 mili / minu) le faʻatagaina i tulaga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻamama le acidosis i le taimi o le faʻamaonia o le cardiac).

Faiga faʻapolopolo
Fofo mo le afaina. 500 ml taitasi i le ituaiga I tioata tioata tioata (Heb. F.), tapunia ma le ituaiga I le bromobutyl rubber stopper (Heb. F.) mo le toso ma se paʻu paʻu paʻu i lalo ole alumini-runoa ma se mea paʻu paʻu o loʻo faʻaofuofu i luga o le fagu.
10 vailaau i totonu o se atigipusa pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina (mo falemaʻi).

Tulaga o le teuina
I le mea pogisa i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C. Taofi le vailaau mai le mafai ona maua e tamaiti!

Aso faʻauma
2 tausaga
Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso e muta ai le aso na faʻauluina i luga o le afifiina. Faʻaaogā naʻo ni fofo manino i vailaʻau faʻatoʻa!

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga
Faʻamatalaga.

Kamupani gaosi oloa
Berlin-Chemie AG Menarini Group Glienicker Veg 125 12489
Berlin Siamani

Lauga o le Ofisa o Sui i Rusia
115162 Moscow, st. Shabolovka, fale 31, itulau B

O analogues o le trometamol o le vailaʻau ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, ua taʻua "synonyms" - fualaau faʻafefeteina o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea e tasi e aʻafia ai pe a afaina ai le tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo le trometamol H, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifili se sui oe lava, ia e manatu i le fomu ma le fualaau o vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, i se foliga o se 3.66% fofo, o le fua faatatau o se vaifofo mo se tagata maʻi ma le mamafa o le mamafa o le 60 kilokalama e 500 ml / h (e tusa ma le 120 fulu / min). Ole fua ole fua ole fua ole fua ole fua ole K = B x E, ole K o le aofaiga ole solution ole krometamol (ml), B o le paʻu faavae (mmol / l), E o le mamafa o le tino o le tagata maʻi (kg). O le maualuga maualuga o le 1.5 g / kg / aso. E mafai ona e toe ulufale atu e leʻi muamua atu i le 48-72 itula i le maea ai o le tui muamua, pe afai e tatau ai, o le faʻaofiina muamua o le aso e faʻaitiitia ai le fualaau. I le faʻaaogaina o mea maualuga, e fautuaina (ia aloese mai le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise i totonu o le toto) e faʻaopoopo ai le NaCl i le fua o le 1.75 g ma le KCl i le fua 0.372 g i le 1 lita o le 3.66% fofo. Afai ei ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, e fautuaina e tuʻuina atu i le taimi e tasi se vaifofo 5-10% o le dextrose ma le inisalini (faʻavae i le 1 le inisalini ile 4 g o le dried dextrose).

Fesili, tali, iloiloga o fualaau faasaina Tromethamol N


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga e faʻapipii i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Aso faʻauma

Fua faʻatatau

Vaega o vailaau faasaina o le vrometamol

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Uiga o le trometamol

Paʻu paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe. Faʻamagofie faʻafefete i le vai. O le vai fofo o loʻo i ai se tali alkaline.

Pharmacology

Faatasi ai ma le iv puleaina, e faaitiitia ai le maualuga o le toto o le toto, ma faateleina ai le eleele faasao o le toto, ma aveesea ai le acididemia, o totonu o sela e avea ma membranes ma fesoasoani ai e aveesea le acidosis intracellular, ua aveesea atoa e gaogao e le suia ma uunaia ai diuresis. Pe a faʻafoeina, e avea o se suauʻu mama.

Faaaogaina o le trometamol

O faʻamaʻi faʻatasi ma le acidosis metabolic, e aofia ai o le maʻetukacidosis o le maʻisuka, oona i le salicylate, pafeʻau, methyl alcohol, le tofiga o le allopurinol (puipuia o le acidosis).

Contraindications

Ole gasegase, gasegase ogaoga.

Talosaga talosaga

Faʻataʻaloga o le toilalo ma / poʻo le ate, faʻaletonu o le manava.

O aʻafiaga o le trometamol

Faʻafitauli o le respiratory, hypotension, maʻi lesepese, hypoglycemia.

Fegalegaleaiga

E faʻaleleia le aʻafiaga o talakalame nakoti, aminoglycosides, macrolides (erythromycin, oleandomycin), chloramphenicol, tricyclic antidepressants, e faʻavaivaia ai le faʻaogaina o mea e le faʻaogaina (o le coumarin derivatives), barbiturates, salicylates.

Faʻasalaga

O loʻo faʻaalia i aʻafiaga o aʻafiaga (manava faʻavaitaimi, masalomia, leu, vomiting, hypoglycemia). O togafitiga o se faailoga.

Auala o le pulega

Lapataiga mo le trometamol

Mataʻituina o mea o loʻo i totonu o le kulukose ma eletise eletise o le toto, KShchS e manaʻomia.

Trometamol N - o se fualaau faasaina e faasaʻo ai le acidosis. O le sooupu e faʻaaogaina i se tulaga faʻatuatua, o lona uiga, e pulea ma le loto i ai. O le a ou toe iloilo mo le au faitau o le "Fautuaga e uiga i Soifua Maloloina" faatonuga mo lenei oloa tau vailaau.

O le mea lea, o le aʻoaʻoga o le trometamol N:

O le a le trometamol N o loʻo i ai ma le ituaiga o faʻasalaga ?

O le vailaʻau o le Trometamol N o loʻo maua i se vaifofo manino mo le faʻafefeteina, o le vai e leai ni lanu, e leai se aoga, e le tatau ona i ai ni mea faʻapitoa. O mea e gaosia ai fualaau o: trometamol, potassium chloride, sodium chloride. I le tuufaatasiga o le trometamol N, i le tuufaatasiga o ausilali, e mafai ona matauina le i ai o le vailaʻau o le acetic acid, faapea foi le vai mo le tuiina.

Ua faʻamaonia le vailaau i le 500 milliliters i fagu tioata, o loʻo afifiina i totonu o pepa afifi. E tatau ona aveese le oloa tau vailaau i se mea pogisa. E lua tausaga le ola o le taligalu, ma e tatau ona lafoaia le fofo. O se vailaau faʻatau e faʻatau atu i le matagaluega o faʻasologa.

O le a le gaioiola H ?

O le gaioiga o le trometamol N e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le hydrogen i totonu o le tino. O le gaioiga malosi o le mea e taʻua o le proton talia. O se vailaau lelei mo le gasegase oona ma le manava. O le vailaʻau o loʻo faʻamalosi e gaʻo e tusa ma le 75 pasene.

O a faailoga mo le trometamol H ?

I le molimau o le trometamol N, o lona faʻamatalaga e faatatau i le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma le manava, lea e tupu i se tulaga ogaoga:

Teteʻe tulaga
Vailaʻau faʻamaʻi pepe,
Suafa malosi
Faʻatasi ma le ceremaral edema,
O le iai o le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto,
O le atinaʻeina o le siama siama i le pito i tua o se maʻi o le hyperglycemic diagnosis,
I le faʻaaogaina o le sogasoga o le totoga,
O le edema palapone i le ogaoga ma le oona,
Faʻatauga i le methyl alcohol, i se faʻaopoopoga, pafeʻau poʻo salicylates.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina o le Trometamol N e aoga i le atinaʻeina o le toilalo faʻapitoa.

O le a le faʻamaoniga mo le trometamol H? ?

I le faʻasaina, trometamol N, o ana faatonuga mo le faʻaaoga e aofia ai faʻasaina:

Aua le faʻaogaina le fofo mo le tasi le tausaga,
Faatasi ai ma le gasegase i vaega o le oloa gaosi,
I le hyponatremia,
Aua le faatonuina se fofo mo le palaki,
Faatasi ai ma le hypokalemia,
Faʻafitauli o le respiratory in the so-called compensated form, aemaise lava, ma le emphysema,
Faatasi ai ma le maualuga,
O le tulaga taugata o se tulaga teteʻi.

Ma le faʻaeteete, o le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamalosi poʻo le le atoatoa o le tino.

O le a le aoga ma le fua o le trometamol H ?

O le faʻaaogaina o le trometamol N o loʻo faamoemoe mo le faʻaauau pea o le afaina, lea e faia mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau i le aso e sosoo ai, e fautuaina le suʻega ina ia faaitiitia. Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau e fuafua i le mamafa o le acidosis.

Seʻi vaganā ua faatonuina, e masani lava o le averesi o le trometamol N e ese mai i le 5 i le 10 milliliters o le trometamol N mo kilokone mamafa / itula, o le a tutusa ma le 500 ml / h. I lenei tulaga, o le maualuga o aso e tatau ona le sili atu i le 1.5 g / kg. Afai ei ai se tulaga lamatia o le auai i le hypoglycemia, ona tatau lea ona faia le inisalini ma se vaifofo solution.

O a aʻafiaga o le trometamol H ?

O le masani, o le vrometamol N o le vailaau faʻasaina e gasegase e gasegase. Afai e vave lava ona vave faia le fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai le vevesi o le vevesi o le tino, e le mafai ona aveeseina le eletisela, ma faaopoopo i ai, o le toto maualuga e faaititia, o le atinae o le venospasm ma le hypokalemia e taua, ma o le atinaeina o thrombophlebitis, ona o le afaina o le tino, e le aofia.

Faatasi ai ma le faaitiitia vave o le mamafa o le carbon dioxide ma faatasi ai ma le faateleina o le tau o le pH, e mafai ona iloa ai le atuatuvale o le tino. Faʻatasi ai ma se faʻaopoopoga o gasegase, e le o le talaaga o le folasaga o le vailaʻau, o le tagata gasegase atonu e iai le hyponatremia, faʻapea foi ma le hypochloremia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le trometamol N, e manaʻomia e le tagata maʻi ona togafitia togafitiga.

Trometamol N - faʻasolosolo

Faailoga o le maualuga o le trometamol N: vaivaiga lautele, vavalalata i luga o le manava, faamaumauina o le manava o le tino, o le hypoglycemia ua fuafuaina i totonu o le fale suesue, o le solia o le paleni vai-electrolyte o le uiga lea, ma le isi, e mafai ona suia le paleni o le acid-base. E leai se fofo. O le tagata gasegase ua faʻamatalaina se faʻalavelave o fua faʻatatau. Afai e manaomia le tulaga, ona e faia lea o le ea o le mama.

O le faila o le fualaau faasaina Tromethamol N i totonu o le mea e taʻua o le mea na tupu e mafai ona mafua ai le necorosis i le lotoifale, i lenei itu, o le tuiina o le fualaau faasaina e tatau ona faia ma le faaeteete. E le gata i lea, ina ia taofia le atiina ae o aʻafiaga, e taua le faʻalauiloaina o vailaʻau. Faʻaauau le faʻafoega faʻapitoa i le acidosis, pe a oʻo mai le faʻamaonia o le cardiac.

Aʻo le i faʻamautuina le fualaau oona Tromethamol H, e tatau ona e mautinoa e leai se fofo i le fofo, i se faaopoopoga, o le amio saʻo o le ava e le tatau ona fetuunai. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o lenei vailaau mo togafitiga, e taua tele le mataʻituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi le fuafuaina o le maualuga o le bicarbonates, ma le mea e taʻua o le gaioiga faamalosi e tatau foi ona faia.

E faʻafefea ona suia le krometamol N, o le a le mea e tutusa ai le fualaau faasaina ?

O le trometamol fualaau e faatatau i analogues o le trometamol N.

Taʻu Fefaʻatauaiga: Trometamol N

Talosaga Faavaomalo Faavaomalo:

Faiga o foliga:

Faatulagaina i le 1 lita o fofo
Mea gaosi:
trometamol - 36.30 g,
potassium chloride - 0.37 g,
sodium chloride - 1.75 g.
Tagata faʻatau: acetic acid 99%, vai mo tui.
K + - 5 Mm / L, Na + - 30 mM / L, C1 - - 35 mM / L.
O le aotelega osmolarity: 470 mOsmol / l.

Faamatalaga: manino, le lanu po o le leai foi o ni lanu, leai ni mea, leai se suavai.

Pharmacotherapeutic group:

ATX Code: B05BB03.

Pharmacodynamics
O le sini o le togafitiga ma le trometamol N o le faaitiitia o le maualuga o ionic hydrogen e ala i le faailoaina o tuufaatasiga e avea o ni tagata e talia H +.

Tromethamol, o le vaega o le Tromethamol H, o le talia lea o le proton: tromethamol N 2 ± 3 trometamol-Н + + НС0 3 -

O le faaaogaina o le mataupu faavae o togafitiga o le trometamol o loo faaalia, muamua lava, i mataupu pe afai o le faaofiina o Na + ions e fesootai ma le toe foi mai o le bicarbonate e le manaomia mo paleni eletise, faapea foi i le gaselase respiratory, lea e faateleina ai le mamafa o le carbon dioxide.

1 I le trometamol e faʻafefeina ai le 1 M H 2 C0 3 ma maua ai le tino ma le 1 M bicarbonate. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia ai le mamafa o le carbon dioxide ma le faʻaoʻoina o vailaʻau o le hydrogen e aunoa ma le aafia ai o le gaʻo. O le mea lea, o le trometamol e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻalaulela ma le gasegase faʻasolosolo.

Pharmacokinetics Tromethamol ma le trometamol-N + ua faʻamalosi e gaʻo e le suia, pe a maeʻa le 8 itula, 75% ua alu ese mai le tino. O le Trometamol e maua ai le faamamaina o le tino ma e le aʻafia i le resitaraina, o le mafuaʻaga lea, e pei o diuretics osmotic, faʻateleina le diuresis ma, faatasi ai ma le faamamaina o le glomerular, e vave vave ona faʻaaoga. O lenei aʻafiaga i luga o le galuega toefaʻaloga e avea o se faʻaopoopoga faaopoopo o le trometamol atonu e manaʻomia i le acidosis metabolic ma le oliguria.

Faailoga mo le faʻaaogaina
Faiga faʻamalosi o le gasegase gasegase ma le manava:

  • feʻau faʻamaʻi pepe,
  • faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto toto,
  • siako faʻamalosi faʻatasi ma le coma hyperglycemic,
  • ogaoga mu
  • faʻaaogaina o felaʻaiga faʻapitoa i gaioiga faʻapitoa,
  • cerebral edema,
  • ituaiga ogaoga o siama pulmonary oona,
  • faʻataunuʻuina o galuega faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻatasi ai ma le gaʻo, salicylate ma le methyl alcohol.

  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau,
  • folafolaga,
  • ogaoga faaletonu
  • faʻasolosolo taimi faʻaletonu o le manava faʻanofo (emphysema)
  • faateia i le tulaga,
  • gasegase
  • hypokalemia
  • hyponatremia,
  • tamaiti ei lalo o le 1 tausaga.

Lapataiga: faʻafitauli ma le gaʻo ma le ate.

Tina ma le lactation
O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation e mafai ona mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le faʻamanuiaga i le tina e sili atu nai lo le ono lamatia i le tamaititi poo le tamaititi.

Tosiga ma le pulega
O le fualaau faasaina ua na o le puleaina o le fualaau oona e fuafua i le faaumiumi o le afu mo le itiiti ifo ma le tasi le itula. Afai e talafeagai, o le folasaga i le aso lona lua ma aso mulimuli ane, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

Ole fua ole fua e fuafua i le mamafa o le acidosis o loo i ai nei. O le auala e filifili ai e tulimataʻi ai le togafitiga puipui i lalo o le puleaina o le tino-faavae o le toto. O le mea lea, o le aofaʻi o le trometamol N e manaʻomia mo le faʻasusu e tutusa ma le tau le fuafuaina o le sili atu o le faavae (BE) ma le mamafa o le tino ma, sei vagana ua faʻamaonia, ole: 1 ml o lerometamol H = BE (mM / L) x kg mamafa o le tino x 2 (coefficient 2 o se taunuuga o se faʻaititia o le malosi faʻamalosi pe a uma ona faaopoopo le 100 mm acetate / l).

Tauaso tauaso
Afai e le maua tulaga faʻapitoa mo le fuafuaina o faailoilo o le malo-faavae o le toto, pe afai ei ai ni faʻamatalaga faʻapitoa, faʻamalamalamaina avesolo ma Tromethamol N. E le mafai ona faʻamaonia, o le fua faatatau mo tagata matutua o le 5-10 ml o le Tromethamol N / kg body weight / h, e tutusa ma 500 ml / h Ole fua ole aso e 1000 (-2000) ml. Ole fua o aso taitasi mo tamaiti mai le 1 tausaga e 10-20 ml o le trometamol N / kg mamafa o le tino.

O le maualuga maualuga o le 1.5 g / kg / aso. I le faʻaaogaina o mea maualuga, e fautuaina (ia aloese mai le faʻaititia o le maualuga o le eletise i totonu o le toto) e faʻaopoopo ai le NaCl i le fua o le 1 75 g ma le KC1 i le fua 0.372 g i le 1 lita o le 3.66% faʻafofo. Afai ei ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, e fautuaina e tuʻuina atu i le taimi e tasi se vailaʻau 5-10 / o le dextrose ma le inisalini (faʻavae i le 1 le inisalini ile 4 g o le dried dextrose).

Faʻamataʻuga itu
E masani ona toleni le trometamol N. Afai ole maualuga ole fua ole maualuga, o mea nei e mafai ona matauina: faʻaleagaina o puipui o veins ma le hemolysis, atonu o se faʻaitiitia o le toto toto, hypokalemia, venospasm. Talu ai ona o le faʻaleagaina o le tino, e mafai ona tupu i luga o le site o inisiua le thrombophlebitis.

O le faʻaitiitia vave o le mamafa o le carbon dioxide dioxyide ma le faateleina o le pH e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalagona o le manava. I lenei itu, faatasi ai ma le gasegase o le manava, o le tuiina o le trometamol H e fautuaina pe a fai e mafai ona faia le faamalosi o le mama.

O se taunuuga o le tele o diuresis, hyponatremia ma le hypochloremia e mafai ona tupu. Talu ai ona o le hyperkalemia, lea e amata muamua i le fesootaʻi ma le sui o le paluga o le potassium (aemaise lava, ma le le atoatoa), ma e mafua mai i le togi o le potassium maualuga, pe a tatau ai, e manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le potassium i le toto toto (silasila i faatonuga faapitoa).

Faʻasalaga
Faailoga vaivaiga lautele, faʻaogaina o le vaʻaia, faʻalavelave o le manava, hypoglycemia, vai faʻavaivai-paleni eletise ma le paleni o mea-vai.
Togafitiga: e leai se vaifofo faapitoa. Faʻatinoina togafitiga faʻapitoa, pe a manaʻomia, faʻavaveina masini.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina
Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le trometamol H ma fualaau faasaina, atonu o le ai ai le faʻaopoopoga o aafiaga o le hypoglycemic (o le lamatiaga o le hypoglycemia), ma o le mea lea, e tatau ona aloese ai le faʻaaogaina poʻo le faʻaitiitia o le fua o le antidiabetic drug.

Pe a faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi ma isi vailaʻau, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tau o le pH o le tali o le trometamol H o le 8.1-8.7, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o se toso mai i le paluga.

Afai e matauina le gasegase poʻo le opalesite pe a faʻafefiloi le trometamol N i totonu o se pusa e tasi ma isi fofo mo le tausiga o matua, ona le mafai lea ona faʻaaogaina se vaifofo tuufaatasia.

O le aʻafiaga o faʻamatalaga nakoti, aminoglycosides, macrolides (erythromycin, oleandomycin), chloramphenicol, tricyclic antidepressants ua faʻaleleia. O le aʻafiaga o mea faʻasalalau e le tuusaʻo (faʻasologa o le coumarin), siama, salicylates ma le faʻaaogaina o le trometamol N. ua faʻavaivaia.

Faatonuga faapitoa
Afai e ulufale le fualaau faasaina i le avanoa, o le a mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le necorosis i le lotoifale. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le tuinanau o le faʻalavelave faʻafuaseʻi (vaai i aʻafiaga aʻafiaga).

I le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona taofiofia le toto o le kulukose (mea matautia o le hypoglycemia), faʻamalosi oona, faʻasolosolo o le bicarbonate, faʻasalaga o le carbon dioxide ma le paleni o le acid-acid, ma le faʻamalosiina o gasegase. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i pepe faatoa fananau mai e mafai lava pe afai o le faʻamoemoega e sili atu nai lo le ono lamatia.

Ina ia aloese mai le atinaʻega o aʻafiaga, e le tatau ona faʻatonuina le trometamol i se maualuga maualuga. Faʻasalalau vave (e oʻo i le 60 mili / minu) le faʻatagaina i tulaga faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻamama le acidosis i le taimi o le faʻamaonia o le cardiac).

Faiga faʻapolopolo
Fofo mo le afaina. 500 ml taitasi i le ituaiga I tioata tioata tioata (Heb. F.), tapunia ma le ituaiga I le bromobutyl rubber stopper (Heb. F.) mo le toso ma se paʻu paʻu paʻu i lalo ole alumini-runoa ma se mea paʻu paʻu o loʻo faʻaofuofu i luga o le fagu.
10 vailaau i totonu o se atigipusa pepa ma faatonuga mo le faʻaaogaina (mo falemaʻi).

Tulaga o le teuina
I le mea pogisa i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C. Taofi le vailaau mai le mafai ona maua e tamaiti!

Aso faʻauma
2 tausaga
Aua le faʻaaoga pe a maeʻa le aso e muta ai le aso na faʻauluina i luga o le afifiina. Faʻaaogā naʻo ni fofo manino i vailaʻau faʻatoʻa!

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga
Faʻamatalaga.

Kamupani gaosi oloa
Berlin-Chemie AG Menarini Group Glienicker Veg 125 12489
Berlin Siamani

Lauga o le Ofisa o Sui i Rusia
115162 Moscow, st. Shabolovka, fale 31, itulau B

O analogues o le trometamol o le vailaʻau ua tuʻuina atu, e tusa ai ma fomaʻi, ua taʻua "synonyms" - fualaau faʻafefeteina o loʻo i ai le tasi poʻo le sili atu foi o mea e tasi e aʻafia ai pe a afaina ai le tino. Pe a filifilia ni upu tutusa, mafaufau ile tau e le naʻo latou tau, ae faʻapea foi le atunuu o gaosiga ma le talaaga ole gaosi oloa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo le trometamol H, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifili se sui oe lava, ia e manatu i le fomu ma le fualaau o vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Suʻesuʻega Suʻega o Tagata Asiasi

Lipoti a le Aufaigaluega Asiasi

Asiasiga a le au asiasi asiasi

Tagata asiasi Lipoti Fuaina

E lipoti mai e tagata asiasi le tele o faʻasalalauga i aso taitasi

Lipoti a le au asiasi asiasi

O lipoti a tagata Asiasi i le aso e muta ai

E lipoti mai e le au asiasi le taimi o le taliaina

E toatolu tagata asiasi na lipotia mai le matutua

Tagata asiasi asiasi


E leai ni toe iloiloga.

Faatonuga aloaia mo le faaaogaina

Trometamol N N

Numera resitala:

Talosaga Faavaomalo Faavaomalo:

Faiga o foliga:

Pharmacotherapeutic group:

Fale faʻamaloilo

Faailoga mo le faʻaaogaina

Contraindications

Tina ma le lactation

Tosiga ma le pulega

Faʻaiʻuga

Faʻasalaga

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatonuga faapitoa

Faiga faʻapolopolo

Tulaga o le teuina

Aso faʻauma

Folasaga faʻapitoa, afifiina ma le fatuina Trometamol N

O le fofo mo le afuafu e manino, le lanu pe toetoe a le lanu, leai se mea e leai ni mea, leai se mea.

1 lita
trometamol36.3 g
potassium chloride0.37 g
sodium chloride1.75 g
e aofia ai K +5 mmol
Na +30 mmol
Cl -35 mmol
o le osmolarity masani - 470 mOsm / l

Tagata faʻatau: acetic acid 99%, vai d / i.

500 ml - fagu (10) - pusa pepa.

Faʻaaliga trometamol N

Faiga faʻamalosi o le gasegase gasegase ma le manava:

  • feʻau faʻamaʻi pepe,
  • faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le faʻalauteleina o le toto toto,
  • siako faʻamalosi faʻatasi ma le coma hyperglycemic,
    ogaoga mu
  • faateia
  • faʻaaogaina o felaʻaiga faʻapitoa i gaioiga faʻapitoa,
  • cerebral edema,
  • ituaiga ogaoga o siama pulmonary oona,
  • faʻataunuʻuina o galuega faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻatasi ai ma le gaʻo, salicylate ma le methyl alcohol.

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
E87.2Faʻavaʻa
G93.6Cerebraral edema
J81O le edema pulmonary
R57.1Aafiaga Hypovolemic
R57.8Isi ituaiga o teʻi
T42.3Paʻu faʻatau
T51Oona o le ava malosi

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le puleaina o le toto e na o le umi faaumiumi afu mo le itiiti ifo ma le 1 le itula.

Afai e talafeagai, o le folasaga i le aso lona lua ma aso mulimuli ane, e tatau ona faaitiitia le fualaau.

Ole seti ole seti e fuafua i le mamafa ole acidosis o loʻo iai. O le auala e filifili ai e tulimataʻi ai le togafitiga puipui i lalo o le puleaina o le tino-faavae o le toto. O le mea lea, o le aofaʻi o le trometamol N e manaʻomia mo le faʻafefeteina e tutusa lelei ma le mamafa ole soli fuafuaina (BE) ma le mamafa o le tino ma, sei vagana ua faʻamaonia, ole: 1 ml o lerometamol H = BE (mm / l) x kg mamafa mamafa x 2

(maualalo 2 na maua e ala i le faʻaitiitia o le malosi o le puipuiga pe a uma ona faaopoopo le 100 mm acetate / l).

Afai o le tulaga tau tomai faapitoa mo le fuafuaina o faailoga o le malo-base o le toto e le o iai, ona i ai lea i le i ai o faailoga o le falemaʻi, faʻamalosi faʻamalama ma le trometamol N.

Seʻi vaganā ua faʻamaonia, o le averesi o le matua o le 5-10 ml o le trometamol N / kg le mamafa o le tino / h, e tutusa ma le 500 ml / h. Ole fua ole aso e 1000 (-2000) ml.

Ole fua o aso taitasi mo tamaiti mai le 1 tausaga e 10-20 ml o le trometamol N / kg mamafa o le tino.

O le maualuga maualuga o le 1.5 g / kg / aso.

I le faʻaaogaina o mea maualuga, e fautuaina (ia aloese mai le faʻaitiitia o le maualuga o le eletise i totonu o le toto) e faʻaopoopo ai le NaCl i le fua o le 1.75 g ma le KCl i le fua 0.372 g i le 1 lita o le 3.66% fofo.

Afai ei ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia, e fautuaina e tuʻuina atu i le taimi e tasi se vaifofo 5-10% o le dextrose ma le inisalini (faʻavae i le 1 le inisalini ile 4 g o le dried dextrose).

Faʻamataʻuga itu

E masani ona toleni le trometamol N. Afai ole maualuga ole fua ole maualuga, o mea nei e mafai ona matauina: faʻaleagaina o puipui o veins ma le hemolysis, atonu o se faʻaitiitia o le toto toto, hypokalemia, venospasm. Talu ai ona o le faʻaleagaina o le tino, e mafai ona tupu i luga o le site o inisiua le thrombophlebitis.

O le faʻaitiitia vave o le mamafa o le carbon dioxide dioxyide ma le faateleina o le pH e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalagona o le manava. I lenei itu, faatasi ai ma le gasegase o le manava, o le fusionina o le trometamol H e fautuaina pe afai ei ai le avanoa e faamaea ai le masini. Ona o le faʻateleina o le faʻamalolo o le inisalini ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o le kulukose i le gataifale, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe.

O se taunuuga o le tele o diuresis, hyponatremia ma le hypochloremia e mafai ona tupu. Talu ai ona o le hyperkalemia, lea e amata muamua i le fesootaʻi ma le sui o le paluga o le potassium (aemaise lava, ma le le atoatoa), ma e mafua mai i le togi o le potassium maualuga, pe a tatau ai, e manaʻomia le mataʻituina o le maualuga o le potassium i le toto toto (silasila i faatonuga faapitoa).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le trometamol H ma fualaau faasaina, atonu o le ai ai le faʻaopoopoga o aafiaga o le hypoglycemic (o le lamatiaga o le hypoglycemia), ma o le mea lea, e tatau ona aloese ai le faʻaaogaina poʻo le faʻaitiitia o le fua o le antidiabetic drug.

Pe a faʻafefiloi i totonu o le pusa e tasi ma isi vailaʻau, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tau o le pH o le tali o le trometamol H o le 8.1-8.7, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le fausiaina o se toso mai i le paluga.

Afai e matauina le gasegase poʻo le opalesite pe a faʻafefiloi le trometamol N i totonu o se pusa e tasi ma isi fofo mo le tausiga o matua, ona le mafai lea ona faʻaaogaina se vaifofo tuufaatasia.

O le aʻafiaga o faʻamatalaga nakoti, aminoglycosides, macrolides (erythromycin, oleandomycin), chloramphenicol, tricyclic antidepressants ua faʻaleleia.

O le aʻafiaga o faʻamaʻi-coagulants e le tuusao (faʻasologa o le coumarin), pafeʻau, salicylate ua faʻavaivaia ao faʻaaogaina i le trometamol N.

Tuua Lau Faamatalaga