Pini mo panicreatitis (lanumeamata, chilli, asparagus) (vitio)

O le taua tele o pi o loʻo faigata ona faʻatauvaʻa. E oʻo lava i sina tamaʻi lima o fatu o le a lava lea e toe faʻaleleia ai le malosi pe a uma le faʻamalositino. E ui lava i le maualuga o le kalori, e le mafai ona e fefe e maua le mamafa ona o le tele o fiber. Faafetai i le fiva, o le pi e matua aveeseina mea oona ma toxins mai le tino. E iai isi mea taua:

  • O fatu fatu e aofia ai le tele o le pasela e faʻaitiitia ai faʻamatalaga o le atherosclerosis ma le arrhythmia, faʻasaʻo le gaʻo maso, ma le calcium.
  • E faʻaaogaina e maua ai le hemoglobin ona o le i ai o le uʻamea.
  • O le le lava o le magnesium, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le tele o auala, e aofia ai le popole, e mafai foi ona maua mai i ipu ma pi.
  • E toetoe o vitamini B uma, faʻapea foi C, E, PP ma Karoro o le a fesoasoani e toe faʻamalosia le malosi i le taimi o le anapogi, faʻapea foʻi ma le tele o fuatini fualaʻau.
  • O mea o le anticarcinogenic o nisi o ituaiga e mafai ai ona faʻaaoga le faʻasolosolo mo le puipuia o le kanesa o susu.
  • Folk acid e aofia ai le totoina o le toto.

Ae ui i lea, o fatu fatu fatu pi ma pancreatitis e matua faasaina mo le taumafaina. O le oloa e faigata ona faʻasolo i soʻo se ituaiga o togafitiga faʻamalolo, ma a aunoa ma lea e leʻo 'ai lava. O le tele o fiber e faaleagaina ai le membrane mucous. O le 'ai e faʻatasi ma le faʻasalaga. O nei mea uma e faʻapupulaina ai le uta i luga o le paʻu, e mafua ai le faoa faamalosi e oʻo lava i le taimi o le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea. O le mea lea, e leai se tulaga e tatau ai ona tuʻuina atu i tagata maʻi pancreatitis o fatu o le cereal mo meaai.

Vaega eseese

O lanu lanu meamata e taua foi o le suka, asparagus poo le lanumeamata. O loʻo i ai uma vitamini tutusa ma minerale e pei o le fatu fatu, ae o lona tau o loʻo tumau pea le maualuga. O ona vaega e matua tutusa lelei lava: o le uʻamea e lelei atoatoa ma le vitamini C, ma o le vitamini B6 e fesoasoani e maua atoa ai le magnesium.

Ae, afai o fatu e maualuga i le kalori, ona oʻo ai lea i le kiona e tasi le kesi. E le lava le protein, e tele le vitamini ma minerale, faatasi ai ma sina ole calorie, o le faʻaaogaina o le oloa e avea ma faaosoosoga mo i latou e mananaʻo e tausia o latou mamafa masani pe aveesea le mamafa. O se aafiaga lelei i luga o le faʻaogaina o le tino, le faʻamautuina o metabolic processes, e aofia ai masima.

Afai e sili atu ona popole tamaitai i le fuainumera, ona fiafia ai lea o tagata i le tulaga o loʻo galue ai le gutu prostate. O fatu pi e faʻaaogaina e fai ma faʻasolosolo i le adenoma.

Ae faʻatasi ai ma faʻamaʻi o le pancreas, e tatau i se tasi ona mafaufau i se tele o fiva, lea e faʻaleagaina ai se okeni maʻi ma avea ai ma sui e mafua ai le osofaia o le maʻi. O le mea lea, e le mafai ona aofia ai ni lanu lanumeamata i le taumafataga e le gata i taimi o faigata. I le taimi masani o le faamai, i se tulaga o le faamagaloga, o lenei foi e matautia.

Pipi Suʻega

E mafai ona faʻaaogā pi mo pancreatitis? E le mafai. O se faʻafitauli, ae e le mafai i le foliga masani uma. Ae o se teuteuga o na vaega e masani lava e le 'aina, o lona uiga, o laʻau o nisi ituaiga o fatu fatu, e mafai.

Ua maua e saienitisi se protein e le masani ai ma se igoa faigata igoa phytohemagglutinin. O lona aafiaga i luga o le tino, aemaise lava le pancreas, e matua ofoofogia lava. E matua faʻatupulaia ai le gaioiga o le faʻamalologa, e saofagā i le galuega o sela papaʻe. E na o le 10 aso o le ave o decoction o launi pi o mea o loʻo taʻua i luga e mafai ai e tagata gasegase ona maua le faʻamagaloga tumau.

O le fua lea e masani ona faʻaaogaina:

  • Faasee ese le suavai.
  • Taʻu meaʻai i totonu o se mea e fai ai le kofe pe i se isi lava auala.
  • Faaaoga le 50 kalama i totonu o se vevela. o le mea e tupu ai le paʻu. O isi mea e mafai ona teuina i totonu o se atigipusa pepa poʻo se taga ie mo le faʻaaogaina i le lumanai.
  • Liligi 450 ml o le vai inu ma tapuni le vevela.
  • Faʻamalosi mo le 7-8 itula.
  • Liligi mo le mauaina pe a uma ona lulu le vevela.
  • Inu le afa afa faalua i le aso po o se ipu malamalama i le aso atoa ao leʻi faia le taumafataga.

A faʻaaogaina, e tatau ona e faʻaeteete tagata i le maʻisuka, ona o le mea e maua ai le suka e mafai ona avea ma sui mo le inisalini, ma o lona vaetamaina e aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le mea lea, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi.

E faʻasaina le faia o togafitiga faʻa-tagata mo fafine maʻitaga i soʻo se taimi ma tina tausimai, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi o loʻo matauina mo soʻo se faʻamaʻi toto.

E ui i ona uiga taua, e le mafai ona avea pini ma se faʻaopoopoga o meaʻai i le lisi o le tagata maʻi i le pancreatitis. E le mafai ona avea se teuteuga o laulaau ma meaʻai, ae o pi foi o loʻo faʻaalia i lenei pepa. O le mea autu o le mulimuli tonu i faatonuga ma faʻasalalauga muamua ma se meaʻai po o se gastroenterologist. Ma, i se taimi pupuu, o le a mafai ona ausia le faʻamagaloina ma faʻavasega se meaʻai itiiti ma se tele o oloa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

O le susu

Ina ia togafitia pancreatitis, ua faatagaina e inu se teuteuga mai lenei laau. Mo lana tapenapenaga, e le o vaega uma e faʻaaoga, ae na o laulaau o fatu pi. O le fua e faigofie:

  1. Faʻesea le fusi ma le fatu.
  2. Laʻau lanu meamata e leai ni fatu ma faʻafefe ma faʻaaoga se faʻafailati kofe.
  3. 4 sipuni tele o le paʻu o le paʻu e maua ai le lita o le vai inu i totonu o se vevela ma tuu ai e faʻaaoga mo le tusa o le 8 itula.

O le inuina o sea decoction e fautuaina i le afa afa faalua i le aso. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa e masani ona faʻaaogaina lenei meafaigaluega mo le tusa ma le 2 vaiaso. O le faʻamasinoina e ala i iloiloga o tagata gasegase e faaopoopo i le tulaga masani o togafitiga ma teuteu, o le faʻaleleia atili o le faʻaleleia atili: faʻaitiitia le tiga o le manava, faʻavave vave ona pasia, ma le tulaga lautele na toe foi mai i le masani.

O lenei vaiinu e faʻaleleia le tulaga o le pancreas:

  • ei ai lona faʻafefe-inflammatory, faʻaleagaina lona aafiaga,
  • e fesoasoani i le vave faʻafouina o mea ua faaleagaina ona o le vitamini, minerals, ma protein o le phytohumgglutinin o loʻo i totonu o le susu,
  • faʻaleleia le vaʻaia o paʻu o le pancreatic, faapea foi ma talo keke ma cholecystitis,
  • faʻaitiitia le toto suka.

Faʻamatalaga Faʻai

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e tatau ona filifilia saʻo le meaʻai, ia paleni lelei. E le tatau ona maua e le fualaau oona meaʻai e faʻaleagaina ai le tulaga o le tino. O lanu lanumoana i pancreatitis o se mea masani. O le laau e mafai ona faʻamalosia le tino, faʻaleleia le meaʻai, faʻamaonia le toto suka, faʻamautuina le metabolic process ma faʻafaigofieina le gaioiga o le gasegase.

O pi ma pancreatitis e sili atu le filifilia o pi meamata, po o leki, mo le sauniaina o se teuteuga.

O fualaau lapisi (asparagus) o loʻo i ai ni mea faʻapitoa o mea e ola ai le tino, i totonu o latou fatuga - pantothenic ma folic acid, tocopherol, riboflavin, pyridoxine, vitamini PP, C, B ma le tele o mea aoga ma mea elemene.

O mea e manaʻomia mo le tino o loʻo i ai i le fale gaosi oloa e le gata ina faʻamalieina ai le fiaai, ae faʻapena foi ona manuia ai le tagata. Fiber, lea e maua i le tele o meaʻai i le legume, e faʻamaʻo ese ai toxini ma isi mea leaga mai le tino. O penefiti e avea o se vaega o fale mo gaʻo ma sela o le tino o le tagata.

Malosiaga o gaʻo gaʻo e fesoasoani i le teuina o le malosi e tatau ai, latou te aʻafia ai le gaioiga gaioiga a tagata.

Faʻaaogaina pi o asparagus, e mafai ona e faʻamoemoe i le mea moni o le a fesoasoani e taulimaina faafitauli tau viral, faatasi ai ma dysbiosis, maʻi paʻu. E le gata i lea, o le oloa e aoga mo le toto maualuga, maʻi fatu cardiovascular, atherosclerosis. O mea masani faʻapitoa e fesoasoani e lagolago ai le pancreas. O le faʻaaogaina masani o pi pi, e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, stroke, ma le anemia.

Pancreatitis Beans

I faʻamaʻi o le pancreas, e fautuaina e fomai faapitoa le faʻaaogaina o decoans o pi e avea o ni fesoasoani faaopoopo. Ae e taua le malamalama o fatu fatu, pei o pusi, ma le pancreatitis e mafai ona laveaʻiina e le gata o faʻamanuiaga, ae aʻafia foi. Legumes e fesoasoani i le gaosiga o le gastric juice, o lea la e tatau ona e siakiina lau fomaʻi pe mafai ona e 'ai ni pi i se taimi o maʻi.

O le taumafa o tagata gasegase i le pancreatitis e faʻavae i luga o le le atoatoa o meaai mamafa, o lona uiga, o le manava e tatau ona tuʻuina atoatoa. Legumes e mafai ona mafua ai le vevela, faʻalauteleina le gaosiga o le kesi, ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le gaʻo.

E oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloga, e mafai ona faʻaaogaina fua o lekila ma le faʻaeteete, o le teuteuina o launi pia e mafai ona avea ma filifiliga aupito sili mo le faatumauina o le paʻu. O loʻo saunia mai meaʻai e gaosia i luga o se mea e gaosi ai le kofe, i le fua o le 50 g o le oloa i le 450 ml o le vai kuka. O mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina i se vevela ma faʻasolosolo le paluga fualaau mo 8-10 itula. E mafai ona e faʻaaogaina le tuufaatasiga e mafua mai i le 100 ml aʻo leʻi 'ai. O le mea lea ua saunia ai le susu pi e faaitiitia ai le tiga, faaitiitia le mumū ma pulea le suka o le toto.

Ina ia fuafuaina le taimi o le taliaina, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

Fomaʻi faʻatagaina tagata gasegase ma le pancreatitis e faʻaaogaina pi piʻamea e aoina mai laau laiti, ae mafai ona e faʻaaogaina i ni atopaʻu laiti.

E uiga i le maʻi

Matou vave taʻuina atu o le faʻamaʻi o loʻo fesiligia o loʻo faʻaalia e se liona o se okeni e pei o le paʻu. O lenei fomaʻi e atagia mai ai le faʻaogaina o faʻafitauli e amataina i lenei totoga.

O le fesili pe leai se oloa ma pancreatiti e taua, aua o lenei okeni e fesoʻotaʻi saʻo ma le meaʻai (digestive system) (e maua ai le gaosiga o enzymes faapitoa, e aunoa ma se mea e le mafai ona eli meaai).

E tatau ona mafaufau pe mafai ona 'ai ni pi lanumeamata i lenei tulaga, talu ai ona vaevaeina faʻamaʻi muamua le faʻamaʻi i se foliga masani ma se mea laititi.

Pini i totonu o le tino pancreatitis

I le tino o le pancreatitis, ua vavao ai e le au atamamai le faʻaaogaina o soʻo se ipu i le sauniuniga e faʻaogaina ai fatu po o pi pi.

O le mea moni, a e faʻaaogaina nei oloa, o le ae maua mai le tele o vai inu, talu ai o nei taumafataga mamafa e manaʻomia ai le gaogao umi. Mo lenei mafuaʻaga, o le a sili atu ona malosi le galue malosi o le pancreas, ma o lenei, i le itu, o le a oʻo atu ai i le faateleina o le tiga, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le faʻaoga.

E mafai ona e faalogo e uiga i fatu o asparagus i se isi lava faʻalapotopotoga, aua o le igoa lona lua lea o pi piʻamea. O loʻo i ai le meatotino o le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o faagasologa, faʻapea foʻi ma le faʻapogai ai o le paʻu i totonu o tagata. O lau galuega o le tuʻuina atu lea o le malologa i lenei tino ao faagasolo le vaitaimi o le faʻamalosia.

Fai mai tagata popoto i aso popo e taua le mulimuli i tulafono o le anapogi e pei ona faatonuina e se tagata tomai faapitoa. O lona natura o loʻo taʻoto i le mea moni o le a faatagaina oe e inu vai mamā!

Pini i le taimi o le pancreatitis

E tumau pea e naʻo le fesili mulimuli e faatatau i le mafai ona faʻamaʻoina o pini i le tulaga masani o lenei maʻi. Matou te vave taʻuina atu o le faigata tele o le foliga masani e tatau ona afaina i se foliga lapopoa, o lona uiga, o le faaaogaina o pi i soo se ituaiga e le faatagaina.

O le 'aiina o pi (i le masani masani) e le mafai e tusa lava pe masani ai le maʻi, aua e mafai ona mafua ai se vevesi. Na faia se maliega mo le mafuaaga na i ai se tuusaunoaga i lenei tulafono. O le mea moni, ua faatagaina fomaʻi e saunia se pusi vaʻai faapitoa, o le faʻasologa o le a suesueina i se taimi mulimuli ane.

O le a le ituaiga pi e faʻaaoga mo pancreatitis?

E ui lava i le aoga aoga, lea e aofia ai le protein faigofie ma le tele o vitamini ma minerale, o le oloa e aofia ai le tele o fiber, lea e faaleagaina ai le mucosa gastric ma faateleina ai le malosi o le pancreas. E pei ona e iloa, o le faʻasaʻoina o le tele o le gastric juice e mafua ai osofaʻiga faifaipea o pancreatitis.

Pini - o se oloa mo le faʻapalaina i soʻo se ituaiga o togafitiga vevela e manaʻomia ai se tele o le malosi.

O le faʻaaogaina o le aiga o pi ma lekila o le a faʻatasi ma le faʻalauteleina o le manava ma le foliga mai o le paʻu, afaina.

E mafai ona ou 'ai pi ma pancreatitis? A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e fautuaina e le au fai meaʻai e totogi le faʻaaloalo i le teuteu o pi.

O le aoga aoga o le pi i luga o le pancreas ua na o le fesoasoani a infusions ma deco deco. O nei fualaʻau e faʻaaogaina i le laasaga o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi ma mo le togafitiga o le pancreatitis masani. O le taua tele o le taumafa mo le pancreatitis. Afai e te mulimuli i faʻasologa o le fomaʻi ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagafesa, ia manatua le taua o meaʻai lelei i le vaitau o le faʻavavevave ma le faʻamagaloina o le faʻamaʻi.

Ina ia saunia le suka, faʻaaoga fualaau totogo. Auala e kuka ai: o laulaʻau e vavae ese mai fatu, sasaa vai inu ma faʻapipiʻi mo le itula e tasi. E tasi le sipuni tele o le a manaʻomia se ipu vai. E inu faatolu le gaʻo i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

O taimi uma lava e saunia ai se vai inu fou, talu ai e vave ona mou atu aoga aoga pe a faʻamafanafanaina. E tatau ona ave le fualaau mo le itiiti ifo i le lua vaiaso, ona fai lea o se malologa ma toe fai le togafitiga.

Mea aoga o le teuteuga:

  1. E fesoasoani e faʻasaʻo le faʻaleagaina o siama i totonu o masini o le pancreas.
  2. Faʻafoe le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ona o mea o loo i le glucokinin - o se mea e pei o insulin-like. O le mafuaʻaga lea o le a avea ai le susu ma sui o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2 ma faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i togafitiga.
  3. I lalo o le faatosinaga o le decoction, o le pancreatic lects ua tatalaina, lea e fesoasoani i le faamamaina ma le faaitiitia o le edema o mea vavalalata lata ane.

Mo le togafitiga o pancreatitis masani, e faʻaaogaina ai le faʻafefeteina. Ma e fautuaina foi le faʻaaogaina o laʻau mūmū i se voluma e 50 kalama, lea e faʻasaina i le paʻu paʻu. Liligi 500 ml o le vai inu i totonu o se vevela ma tuu e faʻaaoga i le po.

Faʻaaogā le faʻafefete, pe a uma ona lulu, faatolu i le aso ao leʻi 'ai, afa afa.

O faʻamaoniga i le teuteuina o pi

O le susu e solia i fafine ua maʻitaga, faʻapea foʻi ma tina tausimai, tagata maualalo le kulukose ma gasegase e maua i le toto ma faʻamaʻi pipisi.E mafai pe le faʻaaogaina se fusi o pi, o le a fautuaina e le fomaʻi.

O pini ma pancreatitis e na o le teuteuina o laʻau matutu. O le rare protein phytohemagglutinin, o se vaega o le tuufaatasiga, ei ai sona aafiaga mataʻina i le pancreas. E faʻagaoioia ai le faʻafouina o faagasologa, e saofagā ai i le faʻaogaina o sela paʻepaʻe.

O le faʻaaogaina o decoction o pipiʻi i le gasegase ma le tumau o le maʻi i totonu o le 10-14 aso o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi.

Faʻaiuga Peni mo Pancreatitis

O fatu pi i pancreatitis e faʻasaina foi. E le pei o saito, e itiiti le palatini, ae o se tele tele o vitamini ma minerale.

O le caloric content of siliculose e maualalo ifo nai lo lona aiga. O lenei meatotino o le fesoasoani lea e aveesea le mamafa ma tagata afeleti. O le mea uiga ese o fatu pi lanumeamata e le aʻafia ai mea leaga mai fafo, faʻamautinoa le le atoatoa ma le aoga o le oloa. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le arginine, lea e aafia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina le oloa ma le faʻaeteete i tagata e maua i le maʻisuka.

O le taumafataga mo le pancreatitis e aʻafia ai piʻu lanumeamata ona o mea o loʻo i ai i le tele o fiber, lea o le a fesoasoani e osofaia ai pancreatitis.

E mafai ona 'ai le pi meamata ma le pancreatitis? E le mafai, i soo se ituaiga, e ui lava i le mea moni e sili atu le faigofie ona eli, toe faʻafoʻi le paleni o le gaʻo i totonu o le tino ma aʻafia ai faiga faʻasolosolo.

Aisea e le mafai ai e pi pi

E tele mea lelei e maua i le pini, ae pe a 'ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreas ma le faʻaogaina o le gaioioiga o le meaʻai uma e mafua ai le tele o faʻailoga le lelei.

O Purines, o se vaega o le tuufaatasiga, o loo aofia ai ma le malosi i le fausiaina o masima i totonu o le tino. Faatasi ai ma le teuina faifai pea o masima, o le tulaga lamatia o le faia o maa i totonu o le otaota, paʻu, ma fatugaʻo e maualuga. O le masima e tatau ona aveesea mai le tino, o le mea lea, o le faateleina o galuega o le inumaga ma isi totoga ua faia. O foliga mai o maʻa o le a mafua ai ni faʻafitauli iloga o le taofiofia o ala ma e manaʻomia ai togafitiga mo taotoga faʻafuaseʻi.

O le faʻaaogaina o pipi o le a taʻitaʻia ai i le faʻasalaga ma isi faʻamaʻi pipisi - faʻafefeteina, faʻatupulaia le galuega ile manava. O le maualuga o le fiber content causes gas i le tino o le tagata.

O le maualuga o mea e maua i le protein e mafai ai ona faigata ia fatu pi. O se aofaiga tele o le gastric juice and enzymes ua faamatuu atu e talepe i lalo ma eli le oloa. O le mea lea, ua faʻasaina le faʻaaoga o fatu o le cereal ma le lanumeamata i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le susu

E faʻamoemoe e aoga tele mo soʻo se gaʻau vaivai, ae o le a fesoasoani pe afai e te kuka saʻo. Mo lenei mea, e taua le muaʻi faʻatau mai le launi pi i totonu o se fualaau vevela, e tatau ona latou auai i ituaiga eseese.

O le aʻafiaga i le tele o tulaga e sili atu ona lelei, ona o le tulaga lautele o le tagata maʻi e faʻaleleia, ma o le mumū e faasolosolo malie ona aveesea. Fai mai fomaʻi o le decoction e sili ona aoga mo na tagata oe, i le faaopoopo i le pancreatitis, e maua i le maʻisuka (e tusa lava po o le a lona ituaiga). O le mea moni e faapea o le glucokinin o loʻo i totonu o le susu e faʻamaonia ai le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. O le fua lenei mo lenei teuteuga:

  1. Tipi i laulaau na taʻua muamua, o le metotia e le afaina (e mafai ona fai, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o se mea faʻapitoa).
  2. Liligi i totonu o le 50 g o le faʻafefiloi saʻo i totonu o le vevela.
  3. I le taimi nei, e na o le sasaaina o le afa lita o vai inu ma tuu ai mo le 9 itula.

E i ai foʻi faʻamaʻiloga e faʻamaoni i le natura, o lona uiga, latou te le faatagaina le avanoa e faʻaaoga ai. O le taimi lea o le lactation poʻo le maitaga, faʻapea foi ma le hypoglycemia.

O le a le afaina o pi i se tino maʻi?

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaaogaina o lekila e mafua ai le le lelei o aʻafiaga e matua aʻafia ai le manuia o le maʻi:

  1. Faʻateleina o le peristalsis o le vaega o meaʻai, lea o loʻo faʻaalia i le manava, o le atinaʻeina o le manava.
  2. Faʻateleina le palasi i totonu o le manava, poloka toto.
  3. Faʻailogaina o le gaosia o fualaau suamalie e afaina uma i le gastrointestinal tract (gastric, intestinal, juice pancreatic, bile). O lenei mea e mafua ai le televave o le tele o faigamalo masani.
  4. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto toto ona o le i ai o le glucokinin i pi. O lenei tulaga e taua o le hypoglycemia ma e tupu i se taimi e le masani ai, aemaise lava i le faʻaaogaina o le suka poʻo le insulin.
  5. Faʻateleina le aʻafiaga o maʻa fatuga ma le mea e faʻaaogaina ona o purines. O nei vailaʻau e faʻafefeteina i totonu o le tino e maua mai ai le uric acid ma o loʻo teuina i totonu o fatugaʻo, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o urolithiasis.
  6. O le lamatiaga o le faatupuina o faʻatasi faʻamaʻi e mafua mai i le tuʻuina atu o salts o le meaola tutusa o le uric acid iina. O lenei tulaga e taua o le pule o le tino. O nei maʻi o loʻo tutupu e seasea ona tupu - faatasi ai ma le faʻaaoga soo o le tele o pi.

O pi e sili ona aoga, ae ona o le tele o fiboni mo faʻamaʻi o le mea oona, e le fautuaina e 'ai ni ipu mai ia mea. I lalo o le faʻasaina faʻapitoa, o pi o le cereal. O pi pi e sili atu ona leaga le oloa mo le pancreas, ae e faʻaaoga foi ma le faʻaeteete i le taumafa a se tagata maʻi. O le oloa aupito sili ona aoga mo penefiti mo se tagata maʻi i le pancreatitis ua manatu o se mea teuteu e le o iai ni fiber, ae e maua ai le tino i mea aoga.

  1. Gogulan M. Tulafono o meaai paleni. Encyclopedia of Health. AST Moscow Publishing House 2009, i. 127-141.
  2. Kazmin V.D. O mea faʻamalolo o fualaau faisua, fualaau aina ma vine faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fua muamua mo le faʻamaloloina (fomaʻi fautuaga) M. Phoenix 2007
  3. Guba N.I., Smolyansky B.L. Meaʻai ma meaai i le fale. Dnepropetrovsk Sich 1992
  4. Marshak M.S. Taumafa paleni taumafa. M. Medicine. 1997 tausaga
  5. Faiga faila o mea taumafa (fomaʻi ma le puipuia) meaai paleni o mea e sili ona lelei na faʻataʻitaʻia e le au aʻoga o le Rusia Academy of Sciences professor V.A. Tutelyan. M. 2008
  6. Martynov S.M. "Fualaau 'aina + fualaau aina + berries = soifua maloloina." Fale Faʻamatalaga Faʻamatalaga 1993, pp. 98-116.
  7. Se faaputuga o fualaau mo mea taumafa taumafa. Kiev Technique 1988 Harchenko N.E. Tekonolosi teu. Academy Publishing Center 2004

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona iai ni meaʻai maloloina lelei i le meaʻai meaai, aemaise lava pe a faʻavelaina e faʻaaoga ai se fafie faʻatau.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o le tamaititi e maualalo le gaʻo mea taumafa ma le le lava o le masima mo le masani masani e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le gaioiga masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea suamalie, e mafai ona faatagaina mea nei:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ona fai paluga pateta, mea inu mea inu, ma faʻaaoga i totonu o pusa eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

Tuua Lau Faamatalaga