E mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 2?

E ui lava i mea taua o loʻo taʻua i luga o le suamalie suamalie i le maʻisuka, e tatau ona iloiloina mea nei:

  • Afai o loʻo e maʻi i mea taumafa, e sili lava le le aofia ai le pateta suamalie.
  • O le kulimi suamalie e mauʻoa i vitamini A ma e aoga mo lenei mea, ae pe afai o le fua o le taumafaina o le pateta suamalie e le sili atu ma le 200g i le aso. O maualuga maualuga o vitamini A e mafai ona afaina ma leaga ai le tino. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau i le aofaiga o pateta suamalie i le taumafataga,
  • O le filo meaai e maua i le pateta suamalie e lelei tele i le faʻamautuina o le suka toto. Ae ui i lea, o loʻo i ai suʻesuʻega e faʻaalia ai le faafeagai o le paʻu suamalie ona o nisi vaega e mafai ona aʻafia ai le gaosia o le hormone protein e taʻua o le adiponectin. E ui lava e faʻamaonia lenei manatu, e tele suʻesuʻega e manaʻomia i lenei itu.

O le maʻisuka e le faigofie ona togafitia. O le mea lea, e sili atu le puipuia o le faʻafuaseʻi o lenei faʻamaʻi e ala ile tausia lelei o mea e te 'aina. Ae, o nisi taimi e tupu ai e le mafai ona aloese mai lenei mea. O le mea lea, e tatau ona e mulimulitaʻi i se meaʻai i se faʻaauau pea ina ia alofia ai le faateleina o le toto suka.

O le lisi o loʻo i luga o aoga o pateta suamalie mai le maʻisuka tatou te malamalama ai o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona gafatia le fiafia i meaʻai suamalie pe afai e te iloa po o le fea meaai e sili ona lelei ona tautua.

Meaʻai o le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafua ona o le faaletonu o le kulukose, lea e mafua ai lona faʻaopoopoga i le toto. O tulaga taua i luga o le tino e mafua mai i le tele o faʻafitauli, o lea e manaʻomia ai le mataʻituina e le aunoa.

I togafitiga, o le faavae o le togafitiga o meaai maloloina, lea e aofia ai oloa e maualalo le faasinomaga o igoa, faapea foi ma gaoioiga faaletino, lea e fesoasoani i le faateleina o le suamalie o le kulukose, faatulaga le toto toto.

Afai e le maua e togafitiga ole togafitiga ole togafitiga, ole fomaʻi e fautuaina ai fualaau e faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas.

O lea e mafai ai e tagata gasegase ona faʻatusatusa le mea o le sugar i totonu o se oloa faapitoa, o se faʻavae e pei o le glycemic index na faia. O se faailoga e tutusa ma le 100% e foliga mai o le suka i lona tino mamā. Mo le faigofie, o tulaga taua uma o loʻo i totonu o le laulau.

Pe a faʻaumatia e le tagata maʻi meaai e aofia ai sina vaega o le fructose, o le kulukose e toetoe lava a le faʻatupulaia pe tulaʻi i luga. O oloa e maua ai le maualuga maualuga o le sugar granulated sugar glycemia, ei ai se faasinomaga maualuga.

Afai o le maʻisuka e mamafa tele, pe a faʻatulagaina le lisi o aso taʻitasi, o le kalori matāʻupu o mea taumafa taumafa e faʻaaogāina, ia amanaʻia le gaioiga faaletino a le tagata.

O le le amanaiaina o tulafono o mea taumafa e tau atu i se tulaga o le hyperglycemic, o le faaletonu o le soifua manuia ma le alualu i luma o le maʻi maualalo.

Sweet potato ma le maʻisuka

O le kulimi suamalie i le maʻisuka e mafai ona 'aina, e ui lava i le maualuga maualuga o le maʻisuka o le 55 iunite. E tatau ona maitauina le maualalo o le kalori o pateta suamalie.

"O le potato pateta" e aofia ai sina vaega tele o gaʻo, e masani lava, e le afaina ai le glucose i le tino o le tagata. O le tuufaatasiga o loʻo i ai fiber meaʻai lea e faʻagesegese ai le faiga o le otaota, lea e fesoasoani e faʻasaina ai le suka.

Ioe, e faatagaina e aofia i le lisi, ae i mea uma e te manaʻomia e iloa ai le fua. Afai e te 'ai ma' ai i aso uma, e mafai ona e faʻapea atu o lenei mea o le a mafua ai ona oso i le glycemia ma isi faʻafitauli tau soifua maloloina.

E fautuaina e fomaʻi ia pateta suamalie i le 5 taimi i le masina i ni vaega laiti, ma sili atu i le taeao.

O le faʻaaogaina o pateta suamalie e faia i auala eseese:

  • Latou te 'ai faʻatau, pe a uma ona fufuluina ma tatuʻu fua.
  • Palu pateta. 'Otiʻoti i totonu o ni fasi kesi, faʻapipiʻi seʻia oʻo i le alofa, faʻafefe le vai, faʻafefiloi pateta.
  • Pipi i le ogaumu e aunoa ma le suauʻu ma le gaʻo.

O fomaʻi e fautuaina le 'ai o le pateta suamalie i le vela poʻo le tao, o le togafitiga fautuaina e le sili atu nai lo le 200-250 kata i le taimi. E tatau ona lafoaʻi fualaau faisua pe afai o se talafaasolopito o le maʻi o le manava, gastritis, pancreatitis.

O le saua tele e soli ai le gaioiga o le ate, e oʻo atu ai i le sili atu o le vitamini A i le tino, ma mafai ona mafua ai patho.

Mea aoga

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le tele o faʻalavelave tumau o loʻo tutupu i le taimi o le maʻi. Fuainumera o fuainumera faafomaʻi e matauina e masani lava ona iai ni faafitauli i le maʻisuka i le gaosiga o le galala, mafua mai ile maualuga maualuga.

O le faʻaaogaina o le pateta suamalie e aʻafia ai le faʻaleleia o le tino ma le manaʻoga feusuaʻiga, o le faʻasalaga faʻasalalau e faʻapitoa.

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o fiber o le laau toto, lea e taofia ai le fausia o le constipation, faʻasaʻoina ai le digestive ma le gastrointestinal tract, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, puipuia le tino mai faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le tino.

E masani lava, o le maʻi suka ma le maualuga o le maʻisuka "alu" i autafa. E fesoasoani le Potato e faʻasaʻo le mamafa o le toto ma faʻamalosia i latou i le tulaga manaomia. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga o toto toto ma veins, faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol.

O le i ai o vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi i le tuufaatasiga e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le faʻaogaina o meaʻai, ma o se taunuuga o lea e leai se lamatiaga mo le maʻisuka i le atinaʻeina o se tulaga o le hyperglycemic. Vagana ai latou te usitaia tulafono faʻavae.

O faʻamalologa o meatotino o:

  1. Faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino ma le gastrointestinal tract.
  2. Puipuia o le gasegase.
  3. Tulaga masani o le toto maualuga.
  4. Faaleleia atili o le gaioiga ma le vaaiga vaaia.
  5. Puipuiga o le neurosis, le mautonu.
  6. Faʻaauau le vaivai le tumau.

O tagata gasegase e maua le lua faʻalua mai pateta suamalie, talu ai o loʻo i ai le tele o vaitamini A ma le C - o le mea tonu lava lea o le le atoatoa o nei mea e ulaula ai tagata.

O le kulimi suamalie e aofia ai carotenoids - o vailaʻau, e le o le talaaga o le isi ituaiga o maʻisuka, e faʻalautele ai le lagona o le gaʻo i le inisalini.

Togafitiga o se maʻi "suamalie" ma pateta

O le mea e le mautonu, o le lisi o le maʻisuka e tatau ona aofia ai faʻamalosiaga faʻatagaina e le faʻaosofia ai le oso i le glycemia. Ae ui i lea, o le filifiliga pito sili ona lelei o meaai lea e fesoasoani e maualalo le kulukose.

O fomaʻi i le Iunivesite o Ausetalia na amata ona suʻe oloa masani na maua ai le lelei o le kulūkose, ma liliu atu o latou gauai i le laau gaosi.

I le Amazonia Pasila, o le oloa e faʻamalosi mo le togafitia o le anemia, maualuga maualuga ma le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, o le root root e faatauina i Iapani e avea o se fesoasoani faaopoopo mo le togafitia o se maʻi "suamalie".

O tagata suʻesuʻe i se aʻoga faafomaʻi e faavae i Ausetalia na fautua mai o aʻafiaga aʻa e maualalo ai le maualuga o le kulukose, o lea o le a faigofie ai. Ina ia faʻamaonia a matou talitonuga i le faʻatinoga, sa faia se suʻesuʻega ma le auai o tagata volenitia.

O le suʻega e aofia ai le 61 tagata gasegase O nisi oi latou na maua le 4 kalama o fatu laau i aso taitasi, aʻo isi na maua se placebo. Sa faia le suʻesuʻega mo le tolu masina.

I le taimi lea, sa fuaina le suka i le aso i luga o se manava gaogao, faapea foi ma le 'ai.

O le suʻega na faʻaalia ai o tagata gasegase o loʻo ave le vaega na faʻaalia ai se faʻaleleia lelei, o le suka na faʻaititia. O i latou na ave se placebo e leʻi oʻo i lenei aafiaga. Na maitauina o pateta na aʻafia ai tulaga maualuga o le cholesterol, ma o lea na mafua ai ona faaitiitia.

O se suʻesuʻega muamua sa faʻaalia ai foi tali tutusa. E 16 alii sa auai, e ono vaiaso talu ai.

E faʻavae i luga o suʻega e lua, e mafai ona faʻamauina o le pateta suamalie o se mea aoga mo le faʻaititia o kulūkose.

Isi suka e faʻaitiitia ai meaʻai

O le taumafa o le maʻisuka e tatau ona aofia ai le pateta suamalie, aua e le gata o se mea lelei, ae o se ituaiga o "vailaau" lea e faʻaleleia atili ai le lagona o gaʻo i le inisalini, i lea itu, o loʻo i ai se taui faifai pea mo le faʻamaʻi.

O loʻo i ai isi oloa e lagolagoina ai le kulukose i le tulaga maualuga. O le taʻitaʻio le 'ai o le sami - squid, shrimp, mussels ma isi. O latou fuainumera faʻamamafa e na o le lima iunite, e masani lava e le oi ai ni meaʻai gaʻo, aʻo tuʻuina atu le tino ma le polotini.

O fualaau faisua matagogo ma greens e maualalo le GI, o le tele o fua o le fructose, maualalo le GI, ae tele le fiva laau ma le gaʻo paluga, o lea e tatau ona e faʻaopopo i le lisi o aso taʻitasi.

O pepa suamalie, susulu, tamato, beets ma le eggplant vave fesoasoani e maualalo le suka o le toto. O pīpī faʻasusu ma le sukalati e leai se aoga.

O se laau totogo o le a manuia ai le maʻisuka, ae i se aofaiga faatapulaaina. E mafai ona faʻatagaina le 'ai, ma i le faagasologa o le kukaina e le fautuaina e faʻaaogaina ai suauu fuālaʻau.

Elena Malysheva faatasi ai ma tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i aogā ma le vevela o pateta suamalie.

Zebold Cleaner

Afai o soʻo se sui o lou aiga e maualuga le maualuga i luga o le masani, ona vave maua lea o se atigilima poʻo se artichoke Saina ile fale o lou atunuʻu: o lona lauiloa e pei o se laau antidiabetic i aso nei ua na o le "alu solo". Ma o lenei mea e malamalama lelei: o le tuufaatasiga o loʻo i ai se tetrasaccharide rare - stachyose, lea ei ai sona aafiaga insulin. I le faʻaopoopoga, o meaʻai faʻapipiʻi o loʻo mauʻoa i filo o meaʻai, o meaola faʻasolosolo ma gaioiga maualuga, o mea uma o le laulau taimi e maua i totonu. Ua faʻamautuina e mafai ona latou avea o se punavai o chrome mo tagata mamai e maua i le maʻisuka (aemaise lava i latou matutua).


Fufulu Siebold. Ata mai naturemedicinefacts.info. O lona nodules. Ata mai le gourmetgardening.co.uk

Ziebold Cleaner, Stachys (Stachys sieboldii) - o se mea e masani ai (ae sili atu ona tuputupu aʻe e pei o le tausaga) o laau toto o le aiga Lamiaceae (Lamiaceae) faʻatasi ai ma se faʻavavelaina faʻasalalauina faʻasalaina saʻo 40-70 cm le maualuga E sau mai Southeast Asia. O laʻau e tutusa lava ma le moa. O fugalaau e mama mālūlū, e aoina mai i ni tagata pepelo, e faia ai se mea e pei o le tino. E sili atu ona teuteu i le taimi o le fugalaau, lagolagoina o se lanu piniki. Fua o fua o fatu ua uma ona teuteuina. E i ai ituaiga o ituaiga: 'Shell' ma 'Keg'.

O le Ziebold Cleaner o se laau lauiloa vavalaʻau fualaau: ua leva ona atiina ae mo le tele o tausaga i Saina, Iapani ma Mongolia, ma ua ola manuia mo se taimi umi i Europa ma Amerika. Ma i Lusia, e le o se aganuu fou lenei: o le aso nei (valaau Khorogs) na totoina i lo matou atunuu i le amataga o le 20 seneturi, ona faatauina atu lea o ana nodules i faleoloa. Ona leiloloa ai lea o le aganuʻu o Siebold mama ma toe ola mai i le 1975 i le VNIISSOK na faia e Polofesa Kononkov P.F., o le na aumaia ana nodules mai Mongolia.


Chistets i le fuga, ata mai le zakupator.com

I mea taumafa taumafa, e faʻaaogaina ai fatu (fou, kuka, falai, mago, otaota), e faʻaititia ai le toto toto, maualalo le toto maualuga, faʻamalosia le faʻamalolo o manuʻa o le mucosa gastric, maua ai se lagona filemu i faʻamaʻi o le tino, ma faʻaleleia le'onaina. O le foliga muamua ma le lanu paʻepaʻe o le nodule e foliga mai o ni foʻoʻamea; i luga o le peat soils and areas with chernozem fertile they become ivory.

Mo le mauaina o oloa taua (tubers, o loʻo faia i luga o stolons, e pei o pateta), e sili atu le tuʻuina o lenei laau i luga o moega eseese o le togalaau poʻo le tuʻuina o se nofoaga mo le pa. Totoga o le totoina: 60x40 cm, 60x20 cm, 45x30 cm, loloto o le loloto - 4-5 cm. O le tausiga o le stachis e aofia ai le veleina ma le tatalaina o le eleele. I le taimi muamua, ina ia faavaeina lenei aganuu i totonu o le fale, 20-50 nodules o le a manaomia (talu ai e puipuia lelei i le vevela o le 0 .. + 3 ° C, e sili atu le toto i latou i le tautoulu).

O le tuputupu ae o le vaitau (tuputupu ae ma le taimi o le atinae) e 120-140 aso. E le fiafia o ia i le vevela (sili ona lelei mo ia o +15. + 20 ° C) ma le la malosi. O le eleele sili ona lelei mo le totoina o le vao o le suavai, e le lelei le faʻafefe o le nodules. O muamua e fiafia i ai o kukumba, aniani, tamato. Faatasi ai ma le taina faaletausaga (faatasi ai ma le folasaga o le manure, humus), e mafai ona ola le faamama faamama o le Ziebold i le nofoaga e tasi mo le 2-3 tausaga.

O nodules e oloina i le tautoulu (totonugalemu o Rusia - i le faaiuga o Setema, ao lei amataina le kiona, i le itu i saute - ia Oketopa-Novema) pe tuua foi i le taumalulu i lalo o laʻau malogo, e piki i le eleele i le amataga o le tautotogo. E sili atu le teuina oi latou i le oneone - i totonu o le fale i lalo poʻo totonu o le pusaaisa (mo le 2 vaiaso).


O le seleseleina o le vao, ata mai greeninfo.ru

Fautuaga aoga:

  • e lelei le teuina o le mago i totonu o fagu vailaau faʻapitoa: e fufulu ni paluga eleʻele, faʻamago muamua i luga o le ea, paolo mai le susulu o le la, ona oʻo ai lea i le ogaumu ma le faitotoa i le vevela o +55. + 60 ° C,
  • Faʻaaliga o le stachis e le o se pateta: e na o le tele o vao ma nodu tele e maua mai i fatu tetele, o "togi" itiiti e ola, ae latou te le maua fua.

O aso nei e seasea lava i fale o le taumafanafana. Iacon, i le avea o se fualaau matagofie mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ua na o le amataina o le savaliga o fetu.


Iacontusia tusitala

Yakon, poʻo le ospotolia polymnia (Sonymomnia sonchifolia, syn. Smchinthus sonchifolia) - O se laʻau faʻapitoa mai le aiga o Asteraceae ma se maualuga e sili atu i le 1 mita. E sau mai Amerika i Saute. O le aʻa o le mea e tupu mai ai, e le o le pito i luga o le lapoa (e sili atu i le 15 cm le umi) le laʻau, o ato samasama samasama o inflorescences e matagofie.


Ia faʻafeiloaʻi ia Yakon, ata mai le anniesannuals.com

O vaega autu o le tufatufa atu o le faʻamalologa o vaitau tutotonu o Amerika i Saute. E le gata i lea, ua faʻalauiloaina i le aganuu i Amerika, Niu Sila, Europa i Saute, Iran, Iapani, Moldova, Czech Republic, Uzbekistan, Rusia, Iukureini. O fua o le suka o loo i ai le pasene maualuga o inulin; e le o se taimi ua leva, ua faamaonia e saienitisi lona tulaga o le hypoglycemic ma antioxidants.


Yakon tubers, ata mai growingarden.files.wordpress.com

O le laau e matua le lelei lava: e tupu lelei i se laufanua lafoaia o le fale ma fale eleele suamalie, i le vevela vevela ma le vevela e manaomia ai le fafagaina masani.

O le isi e tilotilo i luga o le upega tafailagi e uiga i le faʻamalo:

  • O le a le ituaiga o fualaau aina suamalie?

Le faʻaauau: e le o toe umi ae e masani i togavao faʻasolosolo vao-ola.

Sweet Potato i le Matemaʻi Meaʻai

O se tele tele o fiva e fesoasoani i se fuainumera maualalo maualalo, e fetaui i le 44, lea e toeitiiti atoa le afa pateta e ese mai i le 80. O lenei mea e avea ai le pateta suamalie ma punaoa aoga o le gaʻo ma le maʻisuka. E tusa ai ma suʻesuʻega, o tagata mamai na maua pateta suamalie ia latou meaʻai e sili atu nai lo tagata e le 'ai. I o latou tino, o kulūkose maualuga na sili atu ona pulea lelei.

O pateta suamalie, pe a 'aina i le peel, o le a atili ai ona sili atu le fiva nai lo le oatmeal. O le auala o le saunia o ipu mai ai foi e afaina ai le faasino igoa o le oloa mulimuli. Mo le maʻisuka, o nisi togafiti kuka e fesoasoani e pulea le aofaiga o suka i totonu o le toto. O le suamalie suamalie suamalie poo le mamae mai le mea e le fautuaina, talu ai ua vave ona faanatinatiina, faateleina le faasinomaga o fuainumera, lea e mafai ona taitai atu ai i le faateleina o le maualuga o le suka. E sili ona lelei le taoina pe fago i totonu o le suauʻu.

Vaʻai se fua faigofie ile auala e kuka ai pateta suamalie suamalie.

E ui i le mea moni e faapea, i lo tatou atunuu o le galueaina o lenei laau e faigata tele, e taua le iloa e uiga i ona meatotino taua, aua ua amata nei ona i ai i le tufatufaina o le upega tafailagi.

Tuua Lau Faamatalaga