E iai lau aia tatau e faʻamaonia ai asiasiga faafomaʻi ole inisiua

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Faatasi ai ma metotia suesue mo le mauaina o le maʻisuka, o se matafaioi taua o le faia lea e le suega o le faapaleniina o le kulukose (GTT), e taua foi o le suka suka. O lenei suʻesuʻega e faʻavae i luga o le tali a le masini faʻapitoa i le faʻaaogaina o le tele o kulukose. O le auala e mamao mai le fou, ae matua aoga lava.

O le suʻega sili ona talafeagai ma le masani mo le teteʻe o le kulukose o se tasi o avega o gaʻo. O le toto muamua o le toto e ave i luga o se manava gaogao, ona tatau ai lea i le tagata gasegase ona faʻaumatia le 75 g o le kulukose, muamua faʻamaʻi i le vai mafanafana. Afai e maua e se tagata le tele o meaʻai, o le a manaʻomia ona inu i le 100 g fofo.

2 itula i le maeʻa ai o le kulukose, e toe maua se toto totoʻa, pe a faatusatusa i le uluaʻi seti. E masani lava pe afai o le uluaʻi iuga e le silia le 5.5 mmol / L. O nisi punavai ua faailoa mai ai le maualuga o le suka toto - 6.1 mmol / L.

Aʻo faʻataʻitaʻiina e le faʻataʻitaʻiga lona lua le maualuga o le suka e oʻo atu i le 7.8 mmol / L, o lenei tau e maua ai le faavae mo le resitalaina o le vaivaiga vaivai o le kulukose. Faatasi ai ma fuainumera e sili atu nai lo le 11.0 mmol / L, ua faia ai e le fomaʻi se uluaʻi suʻesuʻega o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le fua o le suka e faʻamaonia ai se maʻi gaʻo e le lava. E tusa ai ma lenei mea, o le auala e sili ona faʻatuatuaina o le fuaina lea o le glycemia ia le itiiti ifo ma le 5 taimi ile tolu itula.

Tulaga masani ma faʻaesea o le suʻega

O le tapulaa pito i luga o le masani mo suega o le faapalepale o le glucose e 6.7 mmol / l, o le pito i lalo e muamua ona maua le tau muamua o le suka, o se tapulaa maualalo o le masani mo le suesuega e le oi ai.

Pe a faʻaititia le faʻataʻitaʻiga o le suʻega, o loʻo tatou talanoa e uiga i ituaiga uma o tulaga faʻapitoa, e aʻafia ai le solia o le gaosiga o le carbohydrate, le malosi o le kulukose. Faatasi ai ma le ituaiga maʻi maʻisuka ituaiga 2, e na o taimi e tutupu ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi (faʻalavelave, inisua, tiga, ma ona oona).

Afai o loʻo faʻalauteleina se syndrome, o le a aʻafia ai faafitauli tau le soifua maloloina e ono mafua ai le maliu o le maʻi. O nei faʻamaʻi e aofia ai le faʻaleagaina o le myocardial, le maualuga o le toto maualuga, le atoatoa o le matelaina.

O isi soliga e aofia ai:

  • sili atu galuega o le thyroid gland, pituitary gland,
  • ituaiga uma o le faatonutonuina o tulafono faatonutonu,
  • mafatiaga o le tino tutotonu,
  • maʻisuka maʻitaga
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le pancreas (gasegase, tumau).

Ole suʻega ole glucose toleniga e le o se suʻesuʻega masani, ae ui i lea, e tatau i tagata uma ona iloa a latou suauu suka e iloa ai faʻafitauli faigata.

E tatau ona faia le auʻiliʻiliga faʻamaonia faʻamaonia.

O ai e tatau ona i lalo o le pulega faapitoa

O le suega o le faapaleni o le glucose o loʻo faʻaalia muamua mo tagata mamaʻi o loʻo lamatia i le maʻisuka ituaiga 2. E leai se taua o le auʻiliʻiliga i tulaga faʻaleagaina o se natura faifai pea poʻo taimi masani, e mafua ai le solia o le gaosiga o gaʻo, le atinaʻe o le maʻisuka.

O le mea e taulaʻi i ai tagata o loʻo iai o latou toto i le maʻisuka, o le mamafa, maualuga o le toto ma le gasegase lipid metabolism.O le endocrinologist o le a faatonuina ai se auʻiliʻiliga ma le kulukose mo le atherosclerotic vascular vasions, o le oona, o le hyperuricemia, o le umi o togafitiga o gaʻo, toto toto, loto ma le ate.

I le lamatiaga o se tupuga foi lea i le glycemia, fua o le suka i le urine, o gasegase o loo i ai le talafaasolopito o matai mamafa, i le mavae ai o le 45 tausaga, faatasi ai ma maʻi faifai pea, le neuropathy o le le iloa le tala.

I mataupu ua manatu, e tatau ona faia se suʻega o le faapalepale e tusa lava pe o faʻamaoniga o le anapogi i le glycemia i totonu o taʻaloga masani.

O a mea e mafai ona aʻafia ai taunuuga

Afai e masalomia se tagata e le o le malosi o le kulukose, e le mafai e le inisalini ona faʻamavaeina le tele o le suka, e manaʻomia ona ia iloa o mea eseese e mafai ona aʻafia ai le suʻega o le suʻega. O faafitauli o le faapalepale o le glucose o nisi taimi e maua i tagata e leai se maʻisuka.

O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le faapalepale o le masani lea o le masani ona faʻaaogaina laʻau suamalie ma mea faʻafiafia, mea suamalie suamalie. E ui lava i le gaioiga galue a le mea faʻapitoa, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai, ma o le faʻaitiitia o le tetee. O le malosi o le tino, inu ava malosi, ulaina o sikaleti malolosi, ma le popole i le mafaufau i le afiafi o le suʻesuʻega e mafai foi ona faʻaititia le kulūkose.

O fafine fananau i le faagasologa o le evolusione na atiaʻe se masini puipuia e faasaga i le hypoglycemia, ae o fomaʻi ua mautinoa e sili atu ona afaina nai lo le lelei.

O le malosi o le kulukose e fesoʻotai ma le mamafa, o le tele o le maʻisuka e matua faigata lava. Afai e mafaufau se tagata e uiga i lona soifua maloloina ma alu i luga o se taumafataga maualalo maualalo:

  1. o le a ia maua se tino manaia,
  2. o le a atili ai ona e lagona
  3. faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

O faamai o le gastrointestinal tract e aafia ai le faatinoga o le suega o le faapalepale, mo se faataitaiga, malabsorption, motility.

O nei mea, e ui lava o ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tatau ona mafaufau se tagata e uiga i le soifua maloloina.

O le suia o taunuuga i se auala leaga e tatau ona faamalosia ai le tagata maʻi e toe mafaufau i meaʻai masani, aoao e pulea o latou lagona.

Auala e ave ma saunia ai

Ina ia maua se taunuʻuga saʻo, o le sauniuniga saʻo mo le suʻega ole toleniga o le kulukose e taua. Mo le tusa o le tolu aso, e manaʻomia le tausisia o le maualuga o le fautuaina o meaʻai gaʻo, ae e leai se manaʻoga e suia le masani masani o le malologa, galuega ma le gaioiga faaletino.

Aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau i se tagata ona ave meaʻai mo le taimi mulimuli i le sili atu i le 8 i le afiafi, 12 itula ao leʻi faia suʻesuʻega e tatau ai ona faʻatapulaʻa mea inu ava, ulaula, kofe uliuli malosi. E sili atu le aua le mamafa oe lava ia i le tele o gaoioiga faʻaletino, ia tolopo le taʻaloga ma isi vaʻaia lelei.

I le afiafi o le faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina e faimalaga e ave nisi vailaʻau: hormones, diuretics, antipsychotics, adrenaline. E tupu ai o le suʻega toto mo le suka e faʻatasi ma le taimi faʻatusa i fafine, ona sili atu lea ona siitia atu mo ni nai aso.

O taunuʻuga o le suʻega o le toleniga o le kulukose atonu o le a le saʻo pe a fai e pasia le meaola ola:

  1. i taimi o lagona
  2. i le pito i luga o se faʻamaʻi pipisi,
  3. pe a uma le taotoga
  4. faatasi ai ma le cirrhosis o le ate,
  5. faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le mimita i le papatimita o le hepatic.

O se mea sese e mafua mai i nisi o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, lea e tupu mai i le faʻaaogaina o le kulukose.

O numera sese e matauina ma le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o le potassium i totonu o le toto, gaioiga o le ate, ma nisi faʻamaʻi ogaoga o le endocrin system.

I le afa itula ao lei amataina le toto, e tatau i le tagata maʻi ona nofo i se tulaga lelei mo ia, mafaufau i le lelei, tuliesea mafaufauga leaga.

E tupu ai mo le faʻapalepale tofotofoina e tatau ona faʻaaogaina le kulūkose ma le faʻamalosi. Aʻofea ma pe faapefea ona fai se suʻega, e tatau ona faia le filifiliga e le fomaʻi.

E faʻapefea ona faatino le suega o le faʻapalepale kulluse?

O le taimi muamua latou te suʻeina ai le toto mo le auʻiliʻili i luga o le suka o le manava, o le taunuuga o le suʻesuʻega ua taʻua o le uluai faʻamatalaga. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻaitiitia le kulūkose paʻu (300 ml o vai faʻafefeteina ma le 75 g o le kulukose), ave le vaifofo i le taimi. E le mafai ona e tele naua tupe, o le aofaiga tonu o le kulukose e filifilia taitoatasi, o le fua e faalagolago i le tulaga o le maʻi (mamafa, tausaga, maitaga).

E masani lava, o le suka suamalie suamalie o loʻo faʻaumatia i luga o se manava gaogao e faʻapogai ai se osofaiga a le nausea i totonu o se tagata. Mo le puipuia o se itu e le lelei le tali atu, e manaʻomia ona e faaopoopo se kulimi citric i le vaifofo poʻo le tosoina o le sua o le lemoni. Afai ei ai sou faafitauli e tasi, faatau le kulukose mo se suʻega o le faapalepale kullusese ma le tofo o le lemoni, e tatau foi ona fafagaina i le 300 grams o le vai. E mafai ona e faʻatau saʻo i le falemaʻi, o le tau e taugofie.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e manaʻomia e le tagata maʻi ona savalivali latalata i le fale suesue mo sina taimi, pe a uma le umi e toe foʻi mai ai ma toe folasia le toto, o le a taʻu mai e le fomaʻi. E faʻalagolago i le taimi ma le taimi o le sampling samples mo le suʻega.

I le auala, o suʻesuʻega e mafai ona faia i le fale. O le suega o le kulukose simulated o se suʻesuʻega o le kulukose toto. E mafai e le tagata gasegase, e aunoa ma le tuua o le fale ma se glucometer:

  • anapogi
  • pe a mavae sina taimi, faʻaaoga nisi o gaʻo,
  • toe faia se suʻe suʻe.

E masani lava, e leai se suiga o sea suʻesuʻega; e leai ni fuainumera mo le faʻamatalaina o le suka suka. E na o le tatau lava ona tusi i lalo le amataga, ia faʻatusatusa i le tau maua. I le isi taimi e feiloai ai ma le fomaʻi, o le a fesoasoani lea i le fomaʻi ia iloa saʻo le ata o le maʻi, ina ia i ai i le tulaga o le maʻisuka faʻateleina, ia faia ni fua talafeagai.

O faʻamaoniga i le suʻega toleniga o le kulukose - faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, o taunuuga o le solia o lenei tulafono o le maua lea o se mea sese. I isi tulaga uma lava, e mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga e aunoa ma ni tapulaa, e manaʻomia le suega i le taimi o le maitaga.

O le suega o le kulukose ma se avega o iloiloga e mafai ona faitau i luga o le Initaneti ua faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

Sugar Curve Calculation Factors

I totonu o suʻesuʻega, o le glycemic curve e maua mai i le suʻega o le toto mo sina taimi ma faʻaalia ai le amio o le suka i totonu o le tino (faʻaitiitia pe faʻaopopo), e fesoasoani i le fuafuaina o le gasegase o le hyperglycemic.

Mo le maʻisuka, o le coefficient Baudouin ua fuafuaina e fuafua i le fua o le maualuga maualuga o le suka (maualuga le taua) i le taimi o le auʻiliʻiliga i le amataga o le anapogi o le toto. O le masani o le suka o le toto o loʻo mataituina i se fuataga i le va o le 13 i le 1.5.

E i ai se isi faʻateleina, e taʻua o post-glycemic poʻo Rafalsky. O le fua o le suka o le toto pe a uma le faʻaaogaina o le kulukose i le anapogi glucose. I tagata gasegase e aunoa ma le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate, o le taunuuga e le sili atu nai lo le 0.9 - 1.04.

Afai o le maʻisuka mai lea taimi i lea taimi e manaʻo e suʻeina se tasi mo le faʻapalepale o le kulukose e faʻaaoga ai le glucometer eletise eletise, e tatau ona ia manatu o metotia faʻapitoa mo le suʻeina o taunuʻuga o suʻesuʻega e faʻaaogaina i falemaʻi. O se glucometer ua fuafua lelei mo le vave faʻavasegaina e mafai ona masani ona maua ai ni aʻafiaga sese ma fenumiai le maʻi.

E faʻapefea ona fai se suʻega o le faapaleni o le kulukose e faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Le Tale o le auala na sau ai le Loia i le Falemaʻi

O aʻu o se loia ma e le fiafia i le sili atu mo le auiliiliga.

O loʻu toʻalua, o se fomaʻi o le falemaʻi a le itumalo, na fai mai i le tele lava o tulaga e mafai ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi. Na ou mafaufau i le fesili.

I le talitonuga, e faigofie lava mea uma: o tagata tagatanuʻu uma o Rusia o loʻo i ai le aiā tatau e saoloto ai le tausiga faafomaʻi. Alu i le falemaʻi, maua faatonuga ma suʻe suʻega. I le faʻatinoga, e le o se mea lea: i totonu o le fale suesue atonu e leai ni toe faʻafoʻi, o le auiliiliga ua faia mo se totogi faaopoopo, ae latou te le talia tagata e le auai.

I le taimi nei, o le faaosoosoga e lelei tele le feanu ma alu i se fale suesue faalilolilo, lea o le ae faia ai ni suʻega mo au tupe. Ae ave lou taimi: o le mea moni, ua uma ona e totogiina mo auiliiliga ma lau inisiua. I le tele o tulaga, e tatau ona faia ni suʻega e aunoa ma se totogi, ma o faʻafitauli e aʻafia ai e le o ou faafitauli.

Manatua: Au Aia tatau

O loʻo ia te oe le aia e maua ai le tausiga faʻalesoifua maloloina e auala atu i polokalama faʻainisiua ma inisiua a le malo.

O suʻega e aofia i togafitiga faafomaʻi.

O loʻo ia te oe le aia tatau e maua ai faʻamatalaga atoatoa ma faʻamaonia e uiga i auʻaunaga faafomai uma e te mauaina, e aofia ai ma totogi ma togafitiga saoloto.

Afai e leai se tomai faʻapitoa e tuʻuina atu ai ia te oe fesoasoani faaletulafono, e tatau ona e faasino atu oe i se isi fomaʻi o loʻo iai le avanoa. O nei mea uma o loʻo saoloto pea.

Afai ua solia au aia tatau, ua ia te oe le aia e faitio ai i le inisiua ma luʻiina le faaiuga a le fomaʻi poo le falemaʻi.

O gaioiga uma e tatau ona tusia.

Suʻesuʻega o le Laboratory: metotia suʻesuʻe

Suesuega faafomaʻi i fale suʻesuʻe e maua ai fesoasoani taua i tagata tomai faapitoa i le fuafuaina o le siama. O le suʻesuʻeina ole fale suʻesuʻe o se vaega taua o le togafitiga, ona o le saʻo ma le faʻamaoni o suʻesuʻega e maua ai le filifiliga sili ona lelei ma saʻo mo le togafitiga atili o le faʻamaʻi.

Ae o le a le metotia o le a faavae ai le siama o togafitiga, o le fomaʻi e filifili mo ia lava. I le taimi nei, e tele ituaiga o suʻega suʻega suʻesuʻe, e taʻitasi ma valaʻauina i lona lava auala, faʻapea foʻi ma metotia o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma maua ai taunuʻuga. E tofu lava ma latou lava tulaga faatauaina, o lona uiga, o le aofaʻi o le tau o se faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega falesuesue, lea e maua mai ona o le tele o siakiina o tagata soifua maloloina.

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa o togafitiga faafomaʻi, faʻasolosolo ma le toto, faʻataʻitaʻiga, tele ituaiga o biopsies, ma isi. E mafai ona iloga. O se tasi o auala taatele ma taua o se suʻega toto. E faigofie ona faʻaoga, toetoe lava a leai se faʻaletonu ma e matua malamalama lava. Ae ui i lea, e le mafai ona e fai atu ma le manino le tele o le taimi e faia ai se suʻega toto. O lenei tulaga maualuga e faʻatatau saʻo i le faʻaaogaina o le metotia.

O lea, seʻi o tatou iloiloina le tele o le suʻeina o le toto.

I se faaupuga: auala e maua ai suʻega CHI

  1. Maua se inisiua inisiua faafomai mai se kamupani inisiua inisiua. A aunoa ma lea, o le a le mafai ona pasia suega ma e masani lava ona togafitia e aunoa ma se totogi - na o le falemaʻi.
  2. Faapipii i le falemai.
  3. Asiasi i se fomaʻi ma ave se faʻamatalaga mo le auiliiliga.
  4. Afai latou te fai mai ua totogi ia suega, valaau lau inisiua inisiua ma faamanino pe tatau ona faia e le inisiua faafomai. Afai o lea, fesili i tagata suʻe suʻe e fesoasoani ia te oe ia maua le suʻesuʻega e aunoa ma se totogi.
  5. Afai e leʻi fesoasoani le inisiua, tusi se faasea i le fomaʻi. Auina atu e ala i meli pe ave i le avanoa i kopi e lua ma resitala ai iina: ao mai se kopi se tasi ma le faailoga a le failautusi.
  6. Afai e le fesoasoani le fomaʻi ulu, faitio i se tusi i Roszdravnadzor, le MHIF, ma le inisiua.

Taimi o Suʻega o le Toto

E faigata ona taʻu atu le umi o le a faia ai le suʻesuʻega. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea, i vailaau faʻaonapōnei e tele ituaiga o faʻataʻitaʻiga o lenei meaola.I lenei tulaga, e tatau ona mafaufau eseese i auala taitasi, ma gauai atu i le mea moni e faapea o fale suesue e fuafuaina a latou lava faaupuga mo le auiliiliga ma le faaooina atu o taunuuga i le tagata maʻi. O suʻesuʻega e mafai ona faʻasalaina i ni nai itula e pei ona taua i lalo: faʻataʻitaʻiga lautele, faʻamaoni o le toto o le tagata, faʻataʻitaʻiga vave e fuafua ai le siama o le tino, le syphilis ma le hepatitis.

Suesuega lautele

O le a le tele o suʻega toto e faia, e masani ona fesili tagata.

O le auʻiliʻiliga lautele e aofia ai le faʻavaeina o le maualuga o plalets, hemoglobin, sela o le paʻepaʻe totoʻa, totoga mumu mumu ma le faʻatulagaina o le toto o le erythrocyte ma le toto paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei metotia o suʻesuʻega e faʻaaogaina e fuafua ai faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi ma le gataifale, faʻapea foʻi ma le iloiloina o le tulaga o le tagata.

Faatasi ai ma isi mea, o se suʻega o le toto e mafai ai ona faʻavae le aoga o togafitiga o loʻo iai nei. O se faʻataʻitaʻiga o le biomaterial mo suʻesuʻega e masani lava ona ave mai le tamatamailima. Mo faʻataʻitaʻiga, o sauniuniga faapitoa e le talafeagai. Ae ui i lea, e tatau ona faapea o le toto sampling e tatau ona faia ao leʻi 'ai. O le taunuuga e mafai ona aoina pe a ma le 1.5 pe 2 itula.

O le a le umi e faia ai se suʻega toto e faʻavae ai lona kulupu?

Tausiga o le toto

O lenei mea ua mafua ai le faatuina o ia i se vaega faapitoa e tusa ai ma le faiga o "a, b, zero" (AB0). O se suʻesuʻega talitutusa e faʻaaogaina aʻo leʻi oʻo i le toto ma aʻo faia le maitaga, e fuafua ai faʻamaʻi pipisi i pepe faatoa fananau mai ma i le faagasologa o sauniuniga mo taotoga taotoga. O le toto e tuʻuina atu mai se vein, e le gata i lea, i luga o se manava leai. E mafai ona e maua iuga ile tasi i le lua itula.

Suʻega vave

O le a le tele o le suʻeina o le toto mo le hepatitis, syphilis, HIV?

Ole suega vave mo le siama o le hepatitis o se suesuega maualuga ma vave i le fale e fuafua ai tui puipuia i lenei siama. O le toto e aveesea mai le tamatamailima, ma o le auiliiliga o le a saunia i na o le sefululima minute.

O se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mo le suʻesuʻega o le syphilis e mafai foi ona faʻatino i le fale, peitaʻi, o lenei faʻataʻitaʻiga, o le tigonema bacteria ua maua e pale. Latou te faʻaalia le i ai o syphilis i se tagata. Latou te ave foi le toto toto mai se tamatamailima, o le taunuuga o le a saunia i le sefulu i le sefululima minute.

Suʻega HIV - o le suʻega o le toto mo le i ai o le siama o le tagata e le faʻamaonia. I le fale, o le a saunia iʻuga o ni nai minute. E aveesea le toto mai le tamailima. E tatau ona faapea o le vave faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fale. Faʻataʻitaʻiga i falemaʻi falemaʻi faʻaaogaina, ma o le taimi (suʻega o le suʻe toto mo nei faiga) e leai se eseesega mai le taitaia i le fale.

Faatasi ai ma isi mea, e tele ituaiga o faʻataʻitaʻiga vave, o lona uiga, o suʻega toto i le fale, mo se faʻataʻitaʻiga, e iloa ai vailaau o le kanesa o le kanesa, lapisi, ma faailoga o le kanesa. Ina ia iloa pe o le a le tele o suʻega e faia e ala i auala faʻapitoa, o le tagata gasegase e mafai ona naʻo faatonuga.

O le a le tele o le suʻeina o le toto mo le biochemistry e manaia i le tele.

Suʻega aso-tele

E iai foʻi ituaiga o suʻega o le toto e faia i ni nai aso. E aofia ai: suesuega o le toto mo le suka, se suʻesuʻega o le biomaterial mo le siama o le tagata e le faʻamaonia, faʻamaʻi pipisi ma syphilis i tulaga o suʻesuʻega, faʻamaʻi toto o le toto, diamones diagnostics, ma suʻesuʻega o le hemostasis system. Ae ui i lea, o le a le tele o suʻega toto o loʻo lisiina i luga, e manino, pe a uma ona faʻamatalaina o latou meatotino.

O le suʻe toto o le suʻega o le suʻega o le kulukose toto. Fai se faʻataʻitaʻiga o le biomaterial i luga o se manava gaogao mai se tamailima. O lenei metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina e maua ai le maʻisuka.Ae ui i lea, o tagata gasegase ina ua mavae le fasefulu tausaga o togafitiga masani, e tusa lava pe o iai le faʻamaʻi. O le iʻuga o le suʻega o le toto o le a saunia i le aso atoa.

I totonu ole suʻesuʻega suʻesuʻega, o se suʻesuʻega o le virus o le tagata e le faʻamaoniaina le tino e mafai ai ona e iloa auupega i lenei ituaiga o siama. E faia i luga o se toto toto, o le taunuuga o le a saunia i totonu o le 2-10 aso.

Afai o le toto e tofotofoina mo syphilis (i totonu o le laboratory conditions), o le taunuuga o le a saunia i le 4-7 aso, faatasi ai ma se suʻesuʻega o le biomaterial mo le hepatitis, faʻamaʻi e fesoʻotaʻi i le enzyme ma suʻesuʻega o le toto - mai le vaiaso i le lua.

O le suʻesuʻega o le hemostatic system e mafai ai ona e maua le iuga i ni nai aso. O le taimi o le auiliiliga o le biomaterial i suʻesuʻega o hormonal e tatau ona lipotia i le tagata maʻi e le fomaʻi auai. Talu ai ona o suiga o le hormone e suia i vaega eseese o le taamilosaga o le olaga, ua ave le toto mo le auiliiliga e tusa ai ma se faatulagana taʻitasi. Ae ui i lea, i le averesi, o lea suʻesuʻega ua saunia i le va o le lua i le tolusefulu aso.

O le a le tele o le suʻega o le toto e faia?

Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga na faia, o se nofoaga faʻapitoa e faʻapitoa i suʻesuʻega o meaola. E faigata ona fuafua le tele o se suʻesuʻega e faia i le taimi. O le totoina o le toto e faia mai se vein, o mea taua o meaola oona e mafai ona iloa ai toetoe lava o faagasologa uma o le tino o le tagata.

E fia aso e faia ai le suʻega o le toto e mafai ona siakiina lau fomaʻi.

E leai ni tulafono faapitoa e sauniuni ai mo lenei ituaiga suʻesuʻega. Ma o le a le tele o aso na faia ai se iloiloga, e naʻo le lisi o mea e maua ai meaola oona. O taunuʻuga, e fai ma tulafono, e mafai ona saunia i totonu o le itula ma totonu o le masina. O le biochemistry toto e faʻaaogaina i le toetoe lava o togafitiga faafomaʻi uma, aua o le faagasologa o lenei suʻesuʻega, o loʻo faʻaalia ai le faʻasalaga, mea faʻasolosolo ma le faʻamalosia o le tino o le tagata. O se auala faʻalagolago e faʻavae ai ituaiga ituaiga faʻamaʻi i le amataga.

O le a le umi e faia ai se suʻega toto ma pe o le a le umi e saunia ai iuga

Ua finau tagata faigaluega fomaʻi e faapea, o aso nei ua le toe i ai ni suʻesuʻega faʻamaonia i amataga o suʻesuʻega nai lo suʻesuʻega o le toto. O faʻatinoga faʻatinoina o suʻesuʻega o le a fesoasoani i le fomaʻi e filifili ai i nisi auala, faʻatonu nisi faʻamaonia pe filifili se togafitiga. E fia le suʻeina o le toto? O a metotia o suʻesuʻega o faʻamaumauga suʻesuʻeina?

O se suʻega saʻo o le suʻeina o le toto o se faailoga taua ma le gaioiga o ona vaega. O ia faʻamatalaga e mafai ai e le fomaʻi ona fuafua le natura o le maʻi ma amata ona galue.

Faapipii i le falemai

O tagatanuu uma o Rusia o loʻo inisiua i le falemaʻi inisiua faafomai. I vaipanoa taʻitasi ua na o le tasi le paranesi o le teritori o le inisiua o inisiua faafomai, ma e tele falemaʻi ma tagata gasegase. O le mea lea, e tuʻuina atu e le tupe le tupe na aoina e inisiua ai faʻalapotopotoga faʻafomaʻi e totogi ai falemaʻi ma falemaʻi lau auaunaga faafomaʻi. Mo oe, latou te saoloto, ae o le mea moni latou te totogia i latou mai a oe lava tupe.

Mo le faʻaaogaina o auaunaga faafomaʻi mo le leai o se totogi, e manaʻomia lou mauaina o se inisiua inisiua faafomai ma faʻapipiʻi oe i le falemaʻi. O fea ma le auala e maua ai se pepa faʻavae, ua uma ona faʻamatala auiliili i se isi mea.

Faiga faʻavae a Rusia o le inisiua faafomaʻi faafomaʻi o se ituaiga tuai ma fou. E aoga uma

Faʻapipiʻi i le falemaʻi lata ane i le fale: o le a sili ona faigofie mo oe faʻafesoʻotaʻi iina. E mafai ona e suia le fomaʻi i le sili atu i le tasi i le tausaga, sei vagana ai mataupu o suiga aloaia o le nofo ai.

Ina ia pipii atu i le falemai, e manaʻomia ona e ave se tusifolau, se pepa o inisiua faafomaʻi faamalosi, SNILS ma kopi o nei pepa e tolu ma faʻatumu se talosaga i totonu o le resitala o loʻo faatuatusi i le fomaʻi fomai. E mafai lava ona e failaina se talosaga faʻaeletoroni mo le faʻapipiʻiina e ala i auaunaga a le malo - i Moscow, o lau talosaga na iloiloina mo se aso. Afai e musu le falemai e talia le talosaga, faitio ia Roszdravnadzor.

Totogi

A maua e le tagata maʻi se taimi atofaina mo se suʻesuʻega poo se foliga ma le iʻuga, e manaʻo moni o ia e malamalama pe o mea e masani ai e masani pe e tatau ona sauniuni mo togafitiga. O le tali mulimuli i lenei fesili e na o le tagata tomai faapitoa e auai, ae ui i lea, e mafai e tagata uma ona malamalama itiiti i lenei mea - ua lava le iloa o le taua o faailoga ma le fua faatatau o le tasi po o le isi vaega o le toto.

Faʻailoga masani o le Hepatitis Symptoms

O lenei metotia o le suʻesuʻeina o le urine e faʻatagaina ai oe e fuafua le tikeri o le gafatia o fatugaʻo e faʻatonutonu ai le faagasologa o le faʻamalosi ma le aveeseina o le urine mai le tino, aemaise lava, o le fua faatatau o le vai faʻaalu i le aso ma le tele o le mimilo e alu i le maeʻa o se taimi. O le suʻesuʻega e faia faʻapitoa mo vaitau o le ao ma le po.

E tolu ituaiga auala - agavaa, semi-quantitative ma le aofaʻi.

O le naunautaiga o le hepatitis e le gata i totonu o se fomaʻi, ae i le fale foi e faʻaaoga ai se faʻamatalaga manino. Manaomia le toto mai le tamatamailima, ma a maeʻa le 15 minute o se faʻalagolago i luga o lima.

Suʻega vave mo le hepatitis

Soʻo se suʻesuʻega toto e faʻamaonia mai e le fomaʻi e tusa ai ma faʻamatalaga. O le mea lea, e le aoga le faia o au lava faaiuga. E naʻo se tagata tomai faapitoa o le a mafai ona ia faʻamaonia saʻo le tali ma faʻatonu se togafitiga pe a manaʻomia.

E le mafai ona faʻamaonia le HIV e aunoa ma se suʻega a le fale suʻesuʻe, a. o lona faavaeina e le faatagaina i luga o le faavae o le talafaasolopito, molimau onosai ma le asiasiga vaaia. E tele ituaiga o auiliiliga, e tofu lava ma vaega patino.

O suʻega o le toto mo le i ai o le HIV e faia i totonu o falemaʻifale o fale, fale suesue faalilolilo, faʻapea foi ma nofoaga faapitoa mo le taua faasaga i le AIDS (o loʻo iai toetoe o aai uma o Rusia).

O falemaʻi ma nofoaga tutotonu e faʻapitoa i potu faapitoa e tuʻuina atu ai e le tagata gasegase le toto e faʻaalia ai siama i le siama le faʻamaonia. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona suʻe suʻega, e tusa lava po o le a le tagatanuʻu ma le nofoaga e nofo ai.

Ole taimi ole suʻesuʻega e le silia ile 15-20 minute. O le tagata tomai faapitoa o le a fesiligia nisi o fesili, atofa se tulafono tulaga ese i le tagata maʻi (mo le tuʻuina atu o le igoa) ma ave le toto vevela. Ma le isi, e mafai ona e talanoa ma ia i mataupu e fiafia i ai.

O suʻega i falemaʻi a le malo ma falemaʻi faapitoa a le AIDS e leai se totogi. O le tau o suʻesuʻega i totonu o faletusi a le tagata lava ia e faʻatulaga i luga o le metotia faʻataʻitaʻi na faʻaaogaina.

O le faʻamatalaga i luga ole suega ole HIV ole a aofia ai le taunuʻuga "le lelei" (i le leai o ni fomaʻi) poʻo le "Lelei" (i le siakiina o fomaʻi). Afai e maua siama faʻamaʻi i le virus e le mafai ona faʻamaonia, e toe manaʻomia le suʻega.

O le sauniuni o suʻega ma a latou tau e faʻamoemoe i luga o le fale suesue faalilolilo filifilia, o lea e fautuaina ai e faʻatusatusa nisi o aʻoga aʻo leʻi ofoina atu le toto.

O le siama o le tagata e le atoatoa, poʻo le sili atu foi, o le HIV e salalau mai le tagata i le tagata i tausaga taʻitasi. O le HIV ua leva ona le afaina i faʻamaʻi masani o tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faʻasaina poʻo ua i ai se olaga faʻafeusuai. O tagata suʻesuʻe mai fomai mai le salafa o le lalolagi o loʻo aafia i le atiina ae o togafitiga lelei ma tui.

O le suʻeina o le toto mo le biochemistry e mafai ona faia o se suʻesuʻega faʻamaʻi, ia faʻamaonia pe faafitia se suʻesuʻega muamua, faʻapea foi le mataʻituina le lelei o le togafitiga. I le itu o le suʻesuʻeina o se suʻega o le toto, o loʻo taʻu mai ai e le fomaʻi ni faʻamaoniga o lona taua i lenei tagata maʻi e tatau ona siakiina. E le gata i lea, e mafai ona avea lea ma se tasi o faailo, mo se faataitaiga, le maualuga o le kulukose i le plasma, poʻo le tele, ao faia suʻesuʻega o le ate.

O le suʻeina o se suʻega o le toto e faʻapitoa i le i ai o ni faʻafitauli o le soifua maloloina:

  • malfunctions o le cardiovascular or endocrine system,
  • faʻamaʻi o le masukotaletal system,
  • faʻatasi faʻamaʻi
  • faafitauli i vaega eseese o le gastrointestinal tract, aemaise lava i le manava,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • pathoces o le plasma.

Ina ia mafai ai ona faʻamautu lelei se mea na maua, e tatau ona faia se suʻega agavaa o se tagata.

O le fomaʻi o ia na te auina atu le tagata maʻi mo suʻesuʻega o meaola, e tatau ona taʻu atu i tulafono mo le sauniuniga ma le faʻatinoina o le suʻega.

O le a le auala e maua ai se suʻega o le toto o meaola e saʻo ai le maua o taunuuga e le masani ai? Manatua fautuaga i le auala e foaʻiina ai le toto, matauina pe mafai ona e maua faʻamatalaga saʻo e uiga i le setete o lou tino.

E faʻapefea ona faʻamaonia saʻo le suʻega o le toto faʻamaʻi:

  • Lua aso ao leʻi faia le suʻega, gaʻo, meaʻai vevela, mea manogi ma ulaula, faʻapea foʻi ma meainu e iai le maualuga o le suka e tatau ona tuʻuese mai le meaʻai. O le faʻaaogaina o le ava malosi ua solia foi. Faʻalagolago i mea e fai ai suʻesuʻega o toto toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻatagaina le faʻaaogaina o nisi ituaiga o oloa.
  • O le aso ao leʻi tuʻuina atu le toto mo le suʻesuʻeina o le biochemistry, e taua tele le faʻatapulaʻaina o gaioiga faaletino i le tino, faʻapea foʻi ma aloese mai faʻamalosiaga ma isi lagona faʻalagona e mafai ona mafua ai le le lelei o le tino.
  • A o lei foaiina atu le toto, e le mafai ona le itiiti ifo ma le tasi le aso e faia ai suʻega ultrasound, radiography, faiga o le physiotherapeutic, talu mai nei suʻesuʻega o loʻo i ai se fesuiaiga o mea faʻapipiʻi plasma.

O nisi o fuataga, e pei o le bilirubin poʻo le kulukose, e ono manaʻomia ai ni manaʻoga faaopoopo. O le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei suʻega i le tagata maʻi e tatau ona tuʻuina atu ni auiliiliga auiliili mo le saʻo sauniuniga mo le suʻega.

O le mea lea e le o faʻalavelaveina ai taunuuga o le suʻega e ala i tulaga alia, o le tagata gasegase i le aso o le auiliiliga e tatau ona faʻataunuʻu tulafono nei:

  • O le toto mo le biochemistry e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao. E le itiiti ifo i le 12 itula e tatau ona alu i le va o se taumafataga ma se toto sampling mo se suesuega o meaola. Peitai, o le anapogi mo le silia ma le 48 itula e le manaʻomia foi. Aʻo le i ai le toto i le taeao, e le tatau ona e 'ai ma inu meainu uma, e aofia ai vai mama.
  • E mafai ona e ave soʻo se vailaʻau i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma i se maliega muamua ma lau fomaʻi, talu ai ona o le toto o suesuega ole toto i lenei mataupu ua suia tele. E le gata i lea, ina ia mafai ona aveesea atoatoa fualaau mai le tino, atonu e tele ni aso, e tatau ona talanoa muamua i lau fomaʻi.
  • A o lei foaiina atu le toto, e le fautuaina e ulaula mo le itiiti ifo i le 40-60 minute, talu ai o le nicotine e aafia ai le gaosiga o le tino o nisi o meaola o meaola, ma faateleina le numera o lela mumu ma le glucose concentration.
  • Tuuina atu le plasma e tatau ona i ai i se tulaga toafilemu. E tusa lava pe ua e tuai mo se suʻega, e le tatau, e le manava, alu i le fale suesue. E tatau ona nofo i le potu talimalo mo le itiiti ifo i le 15 minute aʻo leʻi pasia le suʻega seia oʻo ina toe foʻi atu le faitau plasma i le masani.
  • I le taimi o le sampling, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i se nofoa po o se tulaga pepelo, i se tulaga malolo.
  • E sau le toto mai se vela pe mai se limatusi? Mo le suʻesuʻega, e na o le toto e aoina mai veinslaʻi. E sili ona talafeagai le faia o se faʻataʻitaʻiga mai le vein vein. Ae peitaʻi, afai e le mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le manua poʻo le mu i lima, ona ave lea o le faʻataʻitaʻiga mai se vela ile pito i lalo poʻo le lima.
  • Aʻo leʻi faʻataʻitaʻiina le vaega o le paʻu i le mea na ave ai le toto, solo i se vaifofo antisepic. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se vaifofo o le alcohol alcohol poo le hydrogen peroxide.
  • Ave le toto, faʻaaoga se tui tui masini e leai ni mea faʻapitoa poʻo se tino faapitoa mo le aoina mai o le toto mai se vein. O le auʻiliʻiliga e na o se suʻega suʻega suʻesuʻe ua iai.
  • O le toto na filifilia mai se vein ma se voluma e tusa ma le 5-10 ml o loʻo tuʻuina i totonu o se masini tino mago ma faʻamalolo, ma auina atu mo le suʻega

O le taunuuga ua saunia vave. O le taimi e manaʻomia mo le suʻega faufautua e faʻavasegaina ai faʻamaumauga e masani ona le sili atu i le tele o itula.

Afai e faatonuina e le fomaʻi se iloiloga faifaipea i le maea ai o se taimi patino e mataituina ai le lelei o togafitiga, e fautuaina e taitaia i totonu o le fale suesue lava ia. Afai o iloiloga uma o le a faia i luga o masini lava e tasi, faʻaaogaina auala tutusa ma faʻaaoga ia fua tutusa, o le a sili atu ona saʻo ma saʻo le faʻatusatusaga. O le faʻamalositinoina o suʻesuʻega o meaola o le a avea ma faavae mo se faʻamaoniga saʻo o le maʻi.

O se suʻesuʻega i le fale vave ma le maualuga e iloa ai faʻamaʻi i le hepatitis virus. Faʻaaogaina o le toto mai se tamatamailima, o le suʻega o le suʻesuʻega ua saunia i le sefululima minute.

O le suʻe toto o le suʻega o le suʻega o le kulukose toto. E maua foi se toto toto mai le tamatamailima ma luga o se manava gaogao. Ma o lenei metotia suʻesuʻe e faʻaaogaina e iloa ai le maʻisuka. Ae o tagata gasegase e sili atu i le fasefulu tausaga le matutua e masani ona faia i taimi uma ma e le faalagolago i le i ai o le maʻi. O taunuuga o se suʻega toto mo le suka ua saunia i totonu o le aso.

O se nofoaga faʻapitoa i faʻataʻitaʻiga o se suʻega o le toto, ma le tele o le taimi e faia ai sea suʻesuʻega e faigata foʻi ona fuafua. O le toto samples e sau mai se vein, o le mea e iloagofie ai meaola o meaola e mafai ona iloa ai toetoe lava o faagasologa uma o le tino o le tagata.

O se faʻamaoniga saʻo o le hepatitis, o le auala aupito sili ona lelei i le taimi nei o se suʻega toto. Suʻeina o le toto i le lautele ma meaola. Ole tele ole suega o le hepatitis, ma o tulafono e ao ona matauina ao leʻi pasia suega.

Afai e manaʻomia lou suʻeina o le tino o lou tino, ia iloa se faʻamaʻi e mafai ona puipuia e tusa ai ma faʻaʻailoga o loʻo e maua, faʻafesoʻotaʻi se potu suʻesuʻe falemaʻi. O falemaʻi falemaʻi i le taimi nei e le masani ai, e taatele i totonu o aai uma ma e le tasi pe lua e fai ma sui.

Masalo o loʻo e nofo i ni nofoaga tutotonu faʻaitulagi ia e ono leʻo ai ni suʻesuʻega falesuesue, ona faʻafesoʻotaʻi lea i lau fomaʻi, pe a avatu e le fomaʻi se faʻamatalaga i le fale suesue lata mai, o le fale suesue e masani ona i totonu o se falemaʻi.

  • Malo o le vaivai vaivai,
  • Luga o le Lagi i luga,
  • Rasū i totonu o le tino i le tulaga o Rubella (faʻavave),
  • Tausia o le paʻu i le samasama (e aofia ai pama),
  • Laʻau samasama o sclera, membranes mucous vaaia, mata o mata,
  • Leai o le fiaai
  • Fuafuaina o le tulaga lautele o le soifua maloloina,
  • Toto, tosoina tiga i le sao ole hypochondrium,
  • Faʻanoanoa i le po
  • Aso malolo mo le ao,
  • Taʻaloga o le taotoga
  • Oona i totonu o le ooto,
  • Vomiting (atonu o loʻo faʻafefiloi ma le talo)
  • Tusia o le mimii i se lanu uliuli (i luma o le talo),
  • O le teuteuga o feces (talofa e pasi atu i totoga urinary),
  • Pau le mamafa mo le leai o se mafuaaga
  • Soifua maloloina
  • Faʻasalaga le lelei
  • O le gasegase e ono mafai ona toto (gaʻo, hemorrhoidal).
  • Le lisi o fualaau oona i togafitiga o le hepatitis o ituaiga eseese
  • Amixin
  • Parakopo
  • Altevir
  • Vero Ribavirin
  • Viferon
  • Gepabene
  • Kalastena
  • Gepral
  • Hepar Compositum,
  • Imunofan
  • Isoprinosine,
  • Zeffix
  • Intron
  • Interferon
  • Carsil
  • Livolin,
  • Pegasis
  • Molixan
  • Pegintron
  • Faʻatonu
  • Milu vao
  • Rebetol
  • Ribavirin
  • Rehydron
  • Sebyo
  • Cycloferon,
  • Hofitol
  • Ursosan
  • Faaliliuga Faaliliuina,
  • Enterosgel
  • E manaʻomia le malosi F,
  • Phosphogliv,
  • Faiga faʻavae.

Hepatitis Test: O le a le umi e alu ai?

Faʻamatalaga i le fale, ae faʻatasi ai ma se suʻesuʻega, o loʻo maua ai siama o le eletise eleʻele. Latou te talanoa e uiga i le i ai o siama (syphilis) i tagata.E aveesea foi le toto mai le tamatamailima, ma o le taunuuga ua saunia i le 10-15 minute.

Mo se suʻega toto mo syphilis (suʻega suʻega), ua saunia ia tali i le fa i le fitu aso, ma mo le suʻega o le toto mo le hepatitis, faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻamaʻi ma le enzyme - fitu i le sefulufa aso. O se suʻesuʻega o le hemostatic system e faʻaalia ai le taunuuga i aso e lua. Ae o le a le tele o le suʻega o le toto e faia i suʻesuʻega o hormonal, e tatau i le fomaʻi ona lipoti.

O le a le tele o le suʻeina o le toto mo faʻamaʻi o le susu ma le saʻo e le mafai ona fuafuaina. E faʻalagolago i le ituaiga kanesa. O ituaiga uma o le kanesa e maua mai ai ana lava antigen (o le manua o le kanesa), mo se faataitaiga, AFP (alpha-fetoprotein), hCG (gonorotropin chorionic human), PSA (antigen antigen), CEA (antigen antigen), CA-125 (faailoga o le kanesa o le ovarian), CA 15-3 (faʻamalama o le susu), CA 19-9 (mucin-sialo-glycolipid, faailoga o le kanesa pancreatic).

Suʻega o le toto mo le faʻavasegaina ma le iloa o faʻamaʻi

Maua atoa le toto - mai le tamatamailima. Suʻesuʻega o meaola - mai se vein.

O le suega lautele o le toto - o le igoa lava ia o loʻo tautala e uiga i se suʻesuʻega tutusa e mafai ona faʻaalia ai le tulaga lautele o le tino. O le amataga mo le fomaʻi o le a avea ma se taunuuga e faʻamaonia ai le i ai, o le i ai o faʻamalama i totonu o le tino, le iloa o le faʻamaʻi.

Suesuega o le toto o meaola - lea e mafai ai ona e iloiloina le tulaga o totoga uma o le tagata. O se suʻega o le toto e mafai ona faʻamaonia lelei le tulaga o le ate, pani, gaʻo. O le suʻega o le toto mo le biochemistry e maua ai se ata manino o le numera o elemene taua o le tino.

Suʻega o le Toto mo le Suʻa toto - E mafai ona tofotofo se suʻega o le kulukose toto mo le suka. I le avea ai o se faʻasolosolo e le mafai ona maua i le maʻisuka, e masani lava ona faʻamatalaina i tagata e 40 tausaga ma sili atu. O faʻamaʻi o le endocrin system o le a faʻaalia ai foi le suʻe toto mo le suka.

Iloiloga o le tali o le toto totoina - o faafitauli i le tuiina o le toto o le a faʻaalia ai le coagulogram, lemostmostiogram i le suʻega.

Suʻega o le toto mo faailoga o le vavalaʻau - o suʻega mo le i ai o faʻavae o le kanesa e mafai ona iloa ai aʻafiaga ole tino. Ole taimi ole suʻesuʻeina o le kanesa e matua taua tele mo se togafitiga lelei i togafitiga manuia.

Suesuega o le toto o le serology - o le iloa o faʻamaʻi i faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le hepatitis i le faʻamaʻi o le faʻamaʻi. Ua faʻavaeina le toto o tagata soifua e faʻaaoga ai lenei auiliiliga.

O le suʻesuʻeina o le toto faʻamaonia - e faʻavaeina ai faʻalavelave eseese, e leʻo iai ni siama i le tino o le tagata. Faatasi ai ma le le atoatoa. O le auʻiliʻiliga e faʻavae i luga o le suʻesuʻeina o le protein o le immunoglobulin, o le decoding o lona setete e mafai ona faʻamaonia ai le natura masani, poʻo le uiga faʻapitoa o togafitiga faʻamaʻi.

E ala i se metotia o suʻesuʻega falesuesue e fuafua ai le i ai o auupega faʻamaʻi i le hepatitis A.

Anti-HAV-IgM, IgM antipodies i le hepatitis A.

O se suʻega toto mo le siakiina o auupega e faasaga i le hepatitis A ua ave e faʻamaonia ai se faʻamaʻi lata mai, poʻo se tulaga o se maʻi faʻapitoa o le maʻi.

A oʻo loa ina amata ona faʻaalia le faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le a mafai ona iloa atu le puipuia o le IgM. O latou faʻasalaga e sili atu i le 30 aso o le gasegase o le faʻamaʻi ma faʻaitiitia ai le malosi, pe a oʻo mai i faitauga masani o le anotusi antibody.

Hepatitis A suʻega e faia:

  1. Kindergarten ma le tele o fesoʻotaʻiga i tamaiti,
  2. Faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma se tagata maʻi ile siama o le hepatitis A (aiga vavalalata, uo, au i le galuega),
  3. Faʻamatalaga faʻaalia o se maualuga maualuga o le AlAt ma le AsAt,
  4. Faʻailoga o vailaau faʻamaʻi o le hepatitis.
  5. O le auiliiliga e tasi le aso.
  6. O se taunuuga lelei o le siakiina o fomaʻi.
  7. O se taunuuga le lelei - o faʻamaʻi faʻatele i le tele o fua faatatau masani e le o auai.

Hepatitis B sailiiliga o suʻega a le anti-HBs i le hepatitis B virus HBs antigen. A oʻo ina maua le maualuga o faʻamaʻi, o le suega e maua ai se taunuuga lelei (maua le maʻi o le hepatitis B). O le faʻaalia o faʻamaʻi i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai le ituaiga o le faʻamaʻi i se foliga umi, masani.

  1. Aso faʻamaonia - tasi aso.
  2. O suʻega e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao, a itiiti ifo i le 8-9 itula aʻo leʻi amataina le auʻiliʻiliga, le taumafataga mulimuli.

I le metotia o suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe i le fale suʻesuʻe, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi i le hepatitis C (ant-HCV-total) ua faʻamoemoeina. O le taunuuga e manatu lelei pe afai o le antigen ua tuʻuina i le toto o le tagata maʻi. O le foliga laititi, o le taimi muamua lea o le maʻi o lenei fomu, e amata i le lona fa, lima vaiaso talu ona oʻo le faʻamaʻi i totonu o le toto.

O suʻesuʻega faʻapitoa e faia e tusa ai ma faʻamatalaga nei:

  • Faailoga faʻapitoa o le hepatitis viral,
  • Faʻavae maualuga AlAt, ASAT,
  • Faʻamalosia matua,
  • I le taimi o le maitaga
  • O se olaga le talafeagai i taimi o feusuaiga.

O faʻamoemoega o suʻega ua saunia i le tasi, lua aso pisinisi.

O le taunuuga le lelei o le auiliiliga e mafai - o le muamua 4-6 vaiaso o le taimi o le faʻamaʻi o le hepatitis C ma faʻalavelave faʻaalia, faailoga.

O se suʻesuʻega ua faʻamaonia pe a fai o le tagata maʻi na faʻaalia faailoga o le atinaʻeina o maʻi o le kanesa. Suesuega i luga o maka o le kulimi e mai le tasi i le sefulu aso. E faʻalagolago i le nofoaga o le paʻu, le maualuga o lona atinaʻe. Faʻafetai i le auʻiliʻiliga o le oncology, o le fomaʻi o le a faʻamaonia pe teena foi manatu, e tusa ai ma faʻamaoniga, faʻatonuina se togafitiga.

O suʻesuʻega e masani lava ona faia i totonu o falemaʻi falemaʻi faʻapitoa, pe a fai meafaigaluega ma mea faigaluega mo suʻesuʻega.

Tulaga faʻataʻatitia mo suauʻu tuma

E faigata ona fuafua pe o le a le umi e maua ai iuga o se suʻesuʻega o meaola. O le biomaterial e aveesea mai se vein, faʻafetai i ai e mafai ona e vaʻai i le faʻaleagaina o faagasologa o loʻo tutupu i totonu o le tino, ma le natura o latou aʻafiaga.

E tusa ai ma sauniuniga mo le suʻesuʻega, e mafai ona tatou fai atu e leai se eseesega mai le faʻatagaina o se auiliiliga lautele. Ma afai tatou te iloiloina le fesili pe fia aso o loʻo sauniuni ai le taunuʻuga, ona faʻalagolago lea o mea uma i le aofaʻi o matāʻupu o meaola e suʻesuʻeina.

Faataitaiga e faaalia ai e mafai ona e maua se tali pe a mavae le itula e tasi, ma pe a maeʻa le masina. E masani ona suʻesuʻeina suʻesuʻega ole biochemistry. E manaʻomia le suʻesuʻeina o metotia faʻafomaʻi, faʻasinomaga ma mea faʻamalosi i totonu o le tino o le tagata lea o loʻo i ai le toilalo.

Tulaga faʻataʻatitia mo suʻesuʻega o meaola

O le Bilirubin e mafai ona iloa i le toto ma le urine. Mo le auiliiliga, ua aveese le biomaterial mai le tamailima. O se tasi lea o faailoilo mo le biochemistry. O le ae mauaina lona taunuuga i le aso e sosoo ai. Ae afai o tatou talanoa e uiga i se policlinic state, lea o le a suʻesuʻeina ai isi faʻataʻitaʻiga, o le faagasologa o le a toso mai mo vaiaso.

I le tulaga tutoatasi, o le toto mo bilirubin e mafai ona foai i soo se fale suesue. Ae mo le faʻatinoga e tatau ona e totogiina mai le 100 i le 300 rubles. Afai tatou te talanoa e uiga i le suesuega o le urine - 200-250 rubles. O iinei latou te faʻamaonia ai le saoasaoa o le auʻiliʻiliga ma le ituaiga o tali. O falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa e ofoina atu se tali i luga o le upega tafaʻilagi a le faalapotopotoga, e ala i le auina atu o se i-meli poʻo se avanoa e filifili ai le tagata lava ia mai le fale suʻesuʻe. E faʻalagolago lava i le manaʻoga ma gafatia o le tagata maʻi.

O le suʻesuʻega mo le TSH ua saunia i ni nai aso.

Ina ia iloa syphilis pe fuafua le tali a le Wasserman, e mafai ona e faʻaogaina metotia e lua:

  1. Faʻamatalaga o le vaʻaia.
  2. Faʻailoga lema o lona i ai.

O le samples o le biomaterial mo le auiliiliga e faia mai i se ulutala poʻo se totoga afaina. I soʻo se tulaga, o le suʻesuʻega o le a faʻaalia le aoga i le faailoga muamua o se faʻamaʻi.

Ae o loʻo i ai se faʻaaliga: o le suʻesuʻeina o le serological e tatau ona faia i le 8-9 aso talu ona faʻamaʻi. I le taimi lava e uma ai feusuaiga, o le faia o lenei mea e leai se aoga.

O le faʻaogaina o le microscopy i le pouliuli o se ala vave ma le mautinoa e iloa ai pe maʻi se tagata i syphilis pe leai foi. O le iuga e iloa i se aso. Ae i taimi faigata ogaoga, i le faamasaa toto (totoga) ma se togafitiga o togafitiga i fafo, o mea e le talafeagai e le talafeagai.

O le Borreliosis o se faʻamaʻi o le natura o se natura natura masani, e faʻasalalauina e ala i se mea e pipii. E faigata ona iloa le faʻamaʻi. O faʻafitauli e seasea ona aliali mai. Ae i totonu o le vanu, o le a mautinoa lava e te iloa se uiga mumu.

I le taimi o suʻesuʻega o le urine, o loʻo faʻaalia ai lona tulaga faaletino ma vailaʻau faʻasolosolo: masima masima, o le i ai o le toto, protein, microflora ma isi. O le a le umi e tatau ai ona maua nei faʻamaumauga e faalagolago i tulaga taʻitasi. I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona tuʻuina atu se suʻega faʻamaʻi i le fale suesue i le taeao, o le taunuuga ua saunia i ni nai itula, ae o nisi taimi atonu e tele ni aso e siaki ai le urine.

O tagata taʻitoʻatasi e faʻaalia le eseesega i le ulu atu i totonu o lona tino atoatoa o meaola ninii eseese. O isi mea uma e uiga i le faʻamaʻi pipisi o le HIV e faʻailoaina i le tele o taimi o suiga o le gafa, ma o nisi tulaga, e ese le amio a isi tagata solitulafono. Faʻalagolago i le vaitaimi mai le taimi o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, o le faʻanatinati o le mauaina o taunuuga o suʻega toto mo le HIV, poʻo ona o isi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina auala eseese o suʻesuʻega e iloa ai le siama.

O a ituaiga o suʻega o le toto mo le faʻamaʻi le faʻamaonia, ma o le a le umi e faia ai se suʻega HIV? O le fea e sili atu ona lelei le faia o se suʻega e le faʻamaonia e faalagolago i le tele o mea. E lelei lava, pe afai o le fautuaga i le auala e saunia lelei ai ma le filifilia o se metotia o faʻataʻitaʻiga o le a fuafuaina e se fomaʻi agavaa.

O ituaiga o suʻesuʻega HIV o loʻo taua i lalo:

  1. Polymerase chain chain.
  2. Faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻiina o le Enzyme (ELISA).
  3. Puipuia.
  4. Faʻataʻitaʻiga vave o le HIV.
  • aofaiga atoa o polotini, albumin, hemoglobin glyc, C-reactive ma isi ituaiga o proteins,
  • ituaiga uma o enzymes e aofia ai lactate ma lipase,
  • cholesterol ma isi lipids,
  • fructosamine ma le kulukose,
  • masani ma saʻo bilirubin,
  • gaʻo ma vailaau niniʻi, vitamini.
  • suesuega lautele o le toto
  • ituaiga toto totoʻa,
  • suega vave mo le fuafuaina o le hepatitis, syphilis ma le virus o le immunodeficiency.
Tulaga faʻataʻatitia mo suauʻu tuma

E fia suega toto mo lamblia ua saunia?

O loʻo tuʻuina atu le suʻesuʻega faʻafetai i le metotia o le ELISA (faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le enzyme). E ala mai i masini e sili ona maualuga, o loʻo faʻaalia ai auupega e giardia. E faʻafeiloaʻi e le parasite i ni vaiaso se lua;

O loʻo i ai ni sauniuniga faʻapitoa mo le auiliiliga:

  • sefulu itula ao le i faia le taualumaga, inu ava, ava malosi, sei vagana ai vaiinu masani,
  • biomaterial ua ave i luga o se manava gaogao,
  • 14 aso ao lei faia, taofia le faaaogaina o fualaau oona,
  • tolu aso ao leʻi faia le auiliiliga e faasa ona 'ai le falai, pepa, ulaula, gaʻo ma gaʻo meaʻai.

Taua! E le faia se iloiloga o le mamoe pe a uma le suʻega X-ray, chemotherapy, poʻo le colonoscopy.

Faataʻitaʻiga faʻaalia e maʻi lenei faʻamaʻi ao laʻititi.

Totoina o le maʻitaga

O le siakiina o se suʻega lea e mafai ai ona e iloa le fesuiaiga o le tala i le taimi o le fanauina o se tamaititi. O le lamatiaga o le faaletonu o le pepe ua fuafuaina, mo se faataitaiga: Down syndrome poʻo Edwards. O le suʻeina o faʻamatalaga e fuafua ai le maualuga o le hCG. O le faʻamatalaga e iloa vave lava, aua o lenei mea e mafai ona iloa e le faufautua i le taimi lava e tasi. O faʻamatalaga uma e tumu i le kata i le aso lava e tasi.

O le siakiina o se suʻega lea e mafai ai ona e iloa le fesuiaiga o le tala i le taimi o le fanauina o se tamaititi. O le lamatiaga o le faaletonu o le pepe ua fuafuaina, mo se faataitaiga: Down syndrome poʻo Edwards. O le suʻeina o faʻamatalaga e fuafua ai le maualuga o le hCG. O le faʻamatalaga e iloa vave lava, aua o lenei mea e mafai ona iloa e le faufautua i le taimi lava e tasi.O faʻamatalaga uma e tumu i le kata i le aso lava e tasi.

Faailoga mo le filifilia o le aʻoga

O le Bilirubin e mafai ona iloa i le toto ma le urine. Mo le auiliiliga, ua aveese le biomaterial mai le tamailima. O se tasi lea o faailoilo mo le biochemistry. O le ae mauaina lona taunuuga i le aso e sosoo ai. Ae afai o tatou talanoa e uiga i se policlinic state, lea o le a suʻesuʻeina ai isi faʻataʻitaʻiga, o le faagasologa o le a toso mai mo vaiaso.

I le tulaga tutoatasi, o le toto mo bilirubin e mafai ona foai i soo se fale suesue. Ae mo le faʻatinoga e tatau ona e totogiina mai le 100 i le 300 rubles. Afai tatou te talanoa e uiga i le suesuega o le urine - 200-250 rubles. O iinei latou te faʻamaonia ai le saoasaoa o le auʻiliʻiliga ma le ituaiga o tali. O falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa e ofoina atu se tali i luga o le upega tafaʻilagi a le faalapotopotoga, e ala i le auina atu o se i-meli poʻo se avanoa e filifili ai le tagata lava ia mai le fale suʻesuʻe. E faʻalagolago lava i le manaʻoga ma gafatia o le tagata maʻi.

O le suʻesuʻega e aofia ai le faʻavae o le kulukose o le toto. O le toto e aveesea mai se tamatamailima i le taeao i luga o se manava gaogao. O nisi tagata atamamai e fautuaina e le o fufuluina ou nifo i le aso na muamua atu. O le mea moni, i lenei tulaga, o le tali e mafai ona fesuiaʻi.

Glucose o le toto

E fautuaina e fomaʻi se suʻesuʻega i se tagata maʻi ma mea e manaʻomia muamua mo le maʻisuka, ma mo tagata pe a mavae le fasefulu tausaga, o le suʻega e masani ona faia i taimi o suʻesuʻega faafomaʻi.

E mafai ona e maua tali o le tali i le aso e sosoo ai.

I le avea ai o se tulafono, e mafai ona vave pasia faʻatalanoaga, pe sili atu, maua le iuga o suʻega e ala i le faʻafesoʻotaʻi fale suʻesuʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga vave mo le siakiina o le hepatitis o le tasi ituaiga po o le isi, o se isi faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaluina atili i luga o le faanatinati o se suʻesuʻega faigata.

Glucose o le toto

O le a le umi e faia ai suʻesuʻega auʻiliʻili auiliili o le toto e faʻatatau i luga o vaega fuafuaina ma e mafai ona ave mai le 1 i le 14 aso. O meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i le fale suesue e aʻafia ai foi le saoasaoa lea e maua ai taunuuga.

Soo se suiga i le vailaʻau kemino e faailoa ai le manaʻomia mo se suʻesuʻega atoa a se tagata.

O le a le umi e fai ai suʻesuʻega i fafine maʻitaga?O le siakiina e faia i le tele o taimi, o le taunuuga e iloa i le aso e sosoo ai.
O le biochemistry o le toto e iloa ai le maitaga, e fia aso ua maeʻaO suʻega mo le iloiloga a le HCG atonu e 1.5 vaiaso.
O le a le tele o le suʻega o le toto ua saunia mo le biochemistry mo le gau o lauuluMo le taliina o lenei fesili, o le galuega o le ate, fatuga, hormones ma le calcium o loʻo siakiina. Ole suʻesuʻega e tusa ma le 2 vaiaso.
Suʻeina o le toto mo le biochemistry i se tamaititi, pe fia le taimi e faiaO le a le umi e faʻatali ai mo le faʻamaumauga e faalagolago i le faʻamaʻi lea e tuʻuina atu ai le mea.
E fia aso e faia ai suʻesuʻega o meaola o le toto ma le totoUmi e 4-5 aso faigaluega.
O le a le umi e faʻataʻitaʻiina ai le HIV ma le suʻesuʻeina o le toto mo le hepatitisFaʻalagolago i le ituaiga o suʻesuʻega. O suʻega e tusa ma le 2 aso, ma o se suʻega atoa o le toto e 2 vaiaso.

O le taimi e maua ai iuga o le suʻesuʻega e faʻatatau i le faʻamoemoe o le siama.

O le tofiaina o le LHC e tupu pe'ā uma ona faia ni suʻega masani masani. E masani lava, ua uma ona iloa se togafitiga, poo le fomaʻi ua faʻamaonia manino le masalosalo i ai, ma na o ia na te manaʻomia le faʻamaoniga e amata togafitiga. O le mea lea, o le saoasaoa o le tagata gasegase e tuʻuina atu mea mo le suʻesuʻega, o le vave ona oʻo mai iʻuga o le a saunia.

O le a le tele o le suʻeina o le toto mo le biochemistry e faigata ona tali, aua o lenei vaitaimi e faalagolago i le taunuuga e te manaʻo e maua. O lenei metotia e mafai ai e oe ona iloa le faʻasalaga o le tino, faʻamalosia ma mea faʻapitoa o le tino, ma fuafua ai le amataga o le atiaʻe o faʻamaʻi.

O le taimi e maua ai iuga o le suʻesuʻega e faʻatatau i le faʻamoemoe o le siama.

O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatulagaina i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi e puipuia ai faʻamaʻi faʻapitoa i se kosi vavalalata, faʻapea foʻi ma le mataʻituina o le faʻaogaina o togafitiga faʻatulagaina o togafitiga.O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona suʻe le suʻega ma pe faʻafia ona faia se faʻataʻitaʻiga, e faalagolago ile metotia.

Urine o le oloa mulimuli lea e gaosia e le tino urinary o le tino o le tagata. E aofia ai le vai ma le tuufaatasiga o meaola (dissets, slags eseese). Afai e maʻi se tagata, o le urine e aofia ai le toto, protein, suka ma isi mea, lea e masani lava e le tatau ona i ai iina.

O le umi o suʻesuʻega suʻesuʻega o le urine e faʻatatau i le auala ma le faʻamoemoe o le suʻesuʻega. Soʻo se suʻesuʻega e faia ile falemai e tagata tomai faapitoa. Ina ia maua le saʻo sili ona lelei, e tatau ona le gata ina aoina lelei le suavai, ae ia teuina saʻo foi, ma ia tuʻuina atu i le falemaʻi i le taimi.

O le mea muamua ua fautuaina e siaki ma lau fomaʻi mea nei:

  • pe faapefea ona aoina mea,
  • E faʻapefea ona sauniuni mo le auʻiliʻiliga,
  • tuutuuga ma aiaiga o le teuina o le urine,
  • metotia suʻesuʻe ma taimi faʻatulagaina mo le mauaina o le taunuʻuga.

O le tele o taimi, o suʻega masani e faia i totonu o le 24 itula; o nisi metotia e manaʻomia ai suʻega o le urine mo ni nai aso.

Tou te manatu pea e faigata le fofo o ou fatugaʻo?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasagatau i faʻamaʻi o le ate e leʻo i ou tafatafa ...

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? E malamalama, aua o le ate o se okeni taua tele, ma o lona aoga lelei o le ki i le ola maloloina ma le soifua manuia.
Oona ma le fulufulu, lanu samasama pe lanu paʻu, oona i le gutu, faapogisaina o le lanu o le urine ma le manava manaia ... O nei mea uma e masani ai oe muamua.

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi e leʻo i ou tafatafa ...

Ma ua e mafaufau e uiga i taotoga? O le mea e malamalama ai, ona o fatugaʻo o se okeni taua tele, ma o la latou gaioiga tatau o le ki i le soifua maloloina ma le soifua manuia. Lelava, fulafula, leai se manaʻo, tua ma le maualalo o tiga ... O nei faʻaʻau uma e masani ai oe muamua.

Auala e saunia ai mo auiliiliga

O le faʻalagolagoina o le siama e fuafua i le tulaga o le faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi muamua, o le a le mafai e se faʻamaoniga o le faʻamaloloina o le enzyme ona faʻaalia faailoga o faʻamaʻi). O le faʻamavaeina mulimuli o le HIV e faʻamaonia e 2 suʻesuʻega le lelei.

O le toto e foaʻiina i le taeao i luga o se manava gaogao, faʻaopoopo, e manaʻomia se sauniuniga faapitoa, o lona uiga o le musu e faʻaaoga:

  • gaʻo, meaʻai vevela ma leʻai,
  • ava malosi
  • ulaula
  • kofe ma suauu
  • vailaʻau.

O meaola o meaola mai le vein - 5 ml o le toto ua lava lea e faia ai se suʻesuʻega.

Faʻaaogaina o le Paina o le Polymerase i le HIV

O suʻesuʻega o le toto PCR mo le HIV e faʻavae i luga o le tuʻuesea o molemoa o le RNA ma le DNA o meaola ninii. O fusi o le plasma o le toto ua faʻapipiʻiina i se auala faapitoa e faʻalauteleina ai le faʻatupulaia o molemoa mamate, lo latou iloa ma le faʻavasegaina. O le faʻasolosolo o le faʻasologa o vailaau oona e mafai ai ona faʻaalia i totonu o se faʻataʻitaʻiga mole molemiti o meaola ninii.

I le faʻaaogaina o le vailaau o le plasma mo le HIV, e mafai ona fuafua le pathogen i le vaitaimi o le vavalalata, pe a le faʻaosofia e le siama se faʻamaʻi faʻamaʻi. I le vave amata i totonu o le 10 aso mai le aso e ono mafai ai. Ole taimi ole PCR e mafai ai ona maua le taunuʻuga i le aso e te suʻeina ai se suʻega toto mo le HIV, pe a uma le 20-60 minute pe'ā uma ona e aveina mea mo le suʻesuʻega. E fia aso e fai ai le suʻega masani a le PCR mo le HIV? O ia faʻataʻitaʻiga e faia i le taimi mai le 2 i le 10 aso.

Faʻafesoʻotaʻi le faʻamalositino o le Enzyme mo le HIV

O iloiloga a ELISA o le plasma toto mo le HIV e aofia ai le sailia o faʻamaʻi e maua mai e fai ma tali i le faʻaofiina o le siama i le tino. Ina ia faʻagaoioia le taimi o le humoral, ao faagasolo taimi e gaosia ai meaola, e ono manaʻomia e le polokalama faʻafesoʻotaʻi le 5 i le 7 aso.O le mea lea, ina ia maua ai faʻamaoni, o le ELISA suʻe toto mo le HIV ua faʻatulagaina 3-6 vaiaso pe a maeʻa le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi.

Maʻeu le faʻalagolago o le immunoassay o le enzyme mo le HIV ma lona taimi sauniuni? Ole saʻo ole ELISA diagnosis e toetoe lava 100%, sei vagana ai ni nai mataupu e le masani ona o uiga o le tino maʻi. O faʻamoemoega e le faʻamoemoeina e mafai ona faʻaalia ona o sauniuniga le talafeagai mo se suʻega toto mo le HIV.

Afai o se tagata ua maʻi talu ai nei i le ogaoga o le malulu, ua oʻo i le oncology poʻo isi faʻamaʻi tuga. I totonu o fale suʻesuʻe a le setete, o le suʻega o le plasma toto mo le HIV e mafai ona saunia mo se taimi umi ona o le tele o faatosinaga o tagata mai le 3 i le 9 aso. I falemaʻi tumaoti, o lenei faagasologa e matua itiiti lava le taimi.

Puipuia

O le a le faʻaaogaina o le toto mo le HIV. E faʻaaogaina i le tulaga o le mauaina o se faʻaluaga lelei pe a uma ELISA. O le auala faʻamaonia e tuʻufaʻatasia ai tekinolosi o faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi faʻamalosi e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le electrophoresis. O le mafuaʻaga e le talafeagai ai le puipuiga o le ELISA, o le mafuaʻaga o le le iloa o se siama patino, ae na o le tali atu a le tino, e le o iai le faʻalavelave faʻamaʻi i le faʻamaʻi o le HIV. O loʻo faʻatulagaina e le au reagents ia mea e tusa ai ma se polokalame "antigen-antibody" e pei o ELISA mo HIV.

O le a le tele o le suʻeina o le toto na faia mo le HIV i le faʻaaogaina o puipuiga? O le tulaga o le sauniuni o se suʻesuʻega faʻamaoniga e faʻaaogaina ai se immunoblot e faalagolago i le nofoaga autu o faʻamaʻi. O faʻalapotopotoga faʻapitoa a le Setete e suʻeina le toto plasma mo le HIV umi ona o le tele o talosaga, i le averesi, o le suʻesuʻega e amata mai le lua i le tolu aso i le tele o vaiaso. Faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga a le tagata lava ia, e pei o se tulafono, e mafai ona ofoina atu se auaunaga faʻalelei ma le saoasaoa o le gaosiga o taunuʻuga.

O le a le tele o le auiliiliga lautele na faia?

I le taimi o le suʻega o le toto, e tatau i le au tekinolosi suʻesuʻe ole suʻega ona:

  • Faitau le faʻatulagaga leukocyte.
  • Iloilo le fua faatatau lea e faʻafeiloaʻi ai lela mumu.
  • Suʻe le numera o elemene fausaga.

I le tulaga o le suʻesuʻeina o meaola oona, e oʻo atu le tolu tausaga, ae o le suʻeina o le toto e 3-20 aso.

O le faʻamatalaga o se toto totoʻa o le faʻatulagaga o le auai i se vaega toto e tusa ai ma le faiga AB0 (a, b, zero). O se suʻesuʻega faapena e faʻaaogaina ao leʻi faia le faʻapapa toto ma aʻo faia le maitaga. E faʻapea foʻi le faʻavae o faʻamaʻi pipisi o le pepe fou ma le taimi o sauniuniga mo gaioiga. O le toto e tafe mai se vein, e masani lava i luga o se manava gaogao. E mafai ona maua tali i totonu o le itula poʻo le lua.

O loʻo faʻaalia mo le hepatitis masani, cholecystitis, maʻi gallstone, o le tino o le hepatitis, i le taimi o le toe faʻaleleia.

Faatasi ai ma lenei taumafataga, ua i ai se maualuga o mea e maua i le protein. O mea manogi ma gaʻo gaʻo e tutusa ma le masani i aso taitasi mo manaʻoga o le tino o le tagata. O le tuusaunoaga i lenei taumafataga o vailaau oona, oloa e aofia ai suauu taua. Gaʻo faʻatau. Fusu, ulaula oloa. O oloa e maua i le maualuga o le cholesterol, purine.

O le faʻateleina o le faʻaleleia o fualaau faisua ma fualaau aina i le taumafataga o loʻo faʻatulagaina, lea e faʻaleleia ai le faʻamalosiaga, le lelei o le motumotu o le intestinal, ei ai le tele o aafiaga i le aveesea o le cholesterol, toxins mai le tino. O se meaʻai tele e iai vai inu, o le pulupa lapisi. Se faʻafeeseeseaiga i luga o le ava malosi.

Afai ei ai sau fesili, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi matou tagata tomai

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le sili atu le saʻo ma le faʻamalamalamaga o suʻesuʻega suʻesuʻega nai lo se suʻega toto e oʻo mai i le aso e le oi ai. O se suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega e mafai ai ona e iloa maʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave i le gaosia o hormones, toto toto, ma isi.O a auʻiliʻiliga o loʻo i ai, o le saoasaoa o le mauaina o taunuuga o le a iloiloina i le tusiga.

I lenei tulaga, e sili atu le sao i le fai atu, e le o le a le tele o le taimi e sauni ai le suʻega toto, ae pe o le a le tele o le a faia e vavae ai. Mo falemaʻi tumaoti - i le vaiaso. O le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa e manaʻomia le 14 aso.

O le suʻesuʻega a le AIDS e faatatau i faʻamatalaga faʻalilolilo, o lea e lipotia taʻitasi le tali. Afai e faʻamoemoeina le tuʻuina atu o se igoa e aunoa ma se igoa - e aunoa ma ni igoa muamua ma faaiu, e mafai ona e suʻeina taunuʻuga mai le telefoni, tuʻua muamua, poʻo le imeli.

Suʻega HIV

Mo falemaʻi o le setete, o faʻamalositino uma lava, e aofia ai suʻesuʻega mo le siama o le tino, e leai se totogi. I totonu o se ofisa tumaoti - totogi mai le 300 i le 9,000 rubles. O le faʻatupeina o faiga faʻavae e faalagolago i le ituaiga o suʻesuʻega ma le saoasaoa o le fuafuaina o le iuga.

Aisea e foaiina ai le toto mo le suka?

I le tulaga o le faaletonu o le pancreatic, o le sili atu poo le le lava o le kulukose e mafai ona fatuina, lea e tutusa le matautia.

E tupu lenei mea i le maʻisuka, o nisi o maʻi o le endocrin system, faʻapea foʻi ma le maeʻa ai o vailaʻau maʻoti. E le gata i lea, o fafine maʻitaga e mafai ona mafua ona o le aʻafiaga o le aʻafiaga ona o le faʻamaonia o le maʻisuka e mafai ona tupu.

O se tagata maloloina e fautuaina e faia se auʻiliʻiliga ile tolu tausaga. O tagata e sili atu ma le 45, e sili atu le mamafa o le tino ma taʻitaʻia se olaga le lelei e tatau ona siakiina o latou toto faʻatasi i le tausaga.

E manaʻomia e fafine ona faia lenei mea aʻo maʻitaga ma pe a uma ona fananau, aʻo pepe e fafagaina susu. O nisi faʻamaoniga e mafai ona taʻu mai ai le hypo- poo le hyperglycemia.

Ia mautinoa ia faia se suʻega faʻapitoa pe afai e te:

Aiaiga OMS ile telefoni

Ina ia fesoasoani ia te oe i le inisiua, e tatau i le falemaʻi ona iloa lona numera. O le tuʻuina atu o le tino e filifili ai, ia na ona maua se ata i luga o le telefoni.

Afai e leai sau faʻamatalaga o le tulafono a le MHI, valaʻau le kamupani inisiua lea na tuʻuina atu le pepa faʻavae. Afai e te le manatuaina le igoa o le inisiua, silasila i le Initaneti mo le numera o le inisiua mo le inisiua i le teritori lea na e tuuina atu ai se pepa faʻavae, ma siaki iina.

Eseesega o suʻega falesuesue ma o latou aoga taua

E faaopoopo i le faavae, lea e fuafua ai le maualuga o le suka, e tele ituaiga o auiliiliga.

I totonu o suʻesuʻega, e siaki le toto mo:

  1. kulūkose. O le suʻega sili lea ona taatele, lea ua faʻataʻitaʻiina o se mea e puipuia ai pe afai e te masalomia mea maualuga pe maualalo le suka. O le toto e foaʻiina mai se vein poʻo mai se tamailima. O se mea e manaʻomia muamua, o le toto foaʻi "i luga o se manava gaogao" ina ia aua le faʻasese le taunuʻuga,
  2. glucose faapalepale (faʻamalositino). Faʻasologa o vaega e tolu. Muamua o le suega masani o le suka, ona tuʻuina atu lea i le tagata maʻi se suavai suamalie e inu ai ma faʻasolosolo taimi o le itula e tasi, latou te faia le suʻega. E maua ai le gasegase o le carbohydrate,
  3. C pepides. Ua faatonuina e iloilo le aoga o suauu peta, lea e nafa ma le gaosiga o le inisalini. E fesoasoani foi i tagata tomai faapitoa e fuafua le ituaiga o maʻisuka,
  4. fructosamine maualuga. O lenei suʻega ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka e fuafua ai le maualuga o le kulukose i luga o le lua vaiaso. O nei faʻamatalaga fesoasoani e malamalama pe mafai ona totogi le maʻisuka mo togafitiga, o lona uiga. taofi le suka i totonu o tapulaa masani,
  5. hemoglobin glyc. Faʻatagaina oe e suʻesuʻe le hemoglobin, lea e faia e ala i le fegalegaleaiga ma le suka i totonu o le toto. Tofi i le maʻisuka e iloilo le togafitiga ma ia iloa ituaiga o le maʻisuka (i le amataga),
  6. maʻitaga glucose toleni. O le toto e tuʻuina atu i le auala lava e tasi e pei o se suʻega masani o le kulukose i se avega,
  7. maualuga lactate (lactic acid). Lactic acid o le taunuuga o le gau o le kulukose i totonu o siama. I totonu o se tino maloloina, o le lactate e faʻapipiʻi e fusi. O lenei suʻega ua pasia, pei o le tele o suʻega, i luga o se manava gaogao.

E tatau ona ou saunia mo se auiliiliga i le fale?

Mo le faʻatuatuaina o taunuuga, e tatau ona e tausisi i fautuaga e faʻafeiloaʻiina tagata uma aʻo le i faia le biomaterial.

Fautuaga pei o lenei:

  1. ao le i faia le suʻega ma ia le itiiti ifo ma le 12 itula aʻo lumanaʻi e le mafai ona e 'ai ina ia leai se manava,
  2. e faasaina le inu ava malosi i se aso ao lei pasia,
  3. A o lei faia le suʻega, e sili atu le le togafitia o nifo ma le ooto e fai ai le tofo pe faʻamamaina le fesoasoani, poʻo le faʻaaogaina o le gumisi. Atonu latou te aofia ai le suka, lea e mafai ona oʻo i totonu o le toto ma faʻasese ai le iuga,
  4. e tatau foi ona e faʻalauiloaina se tapulaa i aso uma i kofe, tiʻati ma meainu suamalie, ma le aofia ai meaʻai, gaʻo, falai ma suti mai meaai i le taimi nei.

E faapefea ona tofotofoina le kulukose o le toto?

O le taimi muamua lava e vave siakiina le kulukose i le fanau mai. Ina ia faia lenei mea, e faʻaaoga ai se siʻisiʻi, faʻapipiʻi le mulivae o le pepe ma ave le toto talafeagai o le pepe.

O le toto sampling i tagata matutua e faia i le taeao, pe a maeʻa ona auina atu lea o le biomaterial mo le suʻega.

O totoga poʻo le ulu (mai le tamatamailima) toto e talafeagai e pei o mea falesuesue. Tasi se eseesega itiiti - o le tele o le toto e tatau ona foaʻiina mai se vein, a itiiti ifo o le 5 ml.

O tulaga maualuga o le kulukose mo le toto mai se vein ma se tamatamailima e ese foi. I le tulaga muamua, 6.1-6.2 mmol / L e manatu masani, ma i le lona lua, 3.3-5.5 mmol / L.

E fia aso o se suʻega toto na faia mo suka i le falemaʻi?

O fomaʻi taʻitasi e toetoe lava a tutusa le algorithm: i le afa muamua o le aso, o le toto mai maʻi e ave mo le auiliiliga, ona oʻo lea i le afa lona lua o loʻo suʻeina.

I le faaiuga o le aso galue, ua maeʻa taunuʻuga, ma o le taeao ua tufatufa atu i ofisa o fomai.

Tuusaunoaga ua na o faatonuga ua faailogaina "cito", i le faa-Latina o lona uiga "faanatinati." I ia tulaga, o le auʻiliʻiliga e faia faʻapitoa e vave ai ona tuʻuina atu. E mafai ona e faʻatali mo lana tali, nofo i totonu o le faapaologa i lalo o le ofisa.

Fuaina o suʻesuʻega o fale suʻesuʻe

Atonu e mafai ona e faʻatau le laasaga tatau mo lenei mea: o se siʻila ma se solo solo.

I totonu o se falemaʻi tumaoti, o le suega o le kulukose o le a tau mai i le 200 rubles, mo nisi faʻamatalaga faʻapitoa e tatau ona e totogia mai le 250 rubles.

E le gata i lea, o le tau o le auiliiliga e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le nofoaga ma le tau o le tau o se falemaʻi fomaʻi.

Vitio faʻatalanoa

E faapefea ona faia se toto atoa? O le tali i le vitio:

O le suʻega o le kulukose toto o le filifiliga e tasi e saili ai le sili ona saʻo le iʻuga! E pei o se isi mea, e faʻaaogaina glucometers, lea e vave maua ai, ae le o se mea sili ona saʻo.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

O le a le umi e faia ai suʻesuʻega a suʻesuʻega o meafaitino?

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le taimi o le sauniuni o suʻega toto e fuafua i luga o le ituaiga o siama ma fualaau oona lea e faaaoga e le fale suesue. O le a le ituaiga suʻesuʻega e faia ile lua itula?

O le faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻesuʻega e mafai ai e le fomaʻi ona iloa le aofaiga o vaega uma o le toto. E tatau i le suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe ona fuafua le faʻasologa o le leukocyte, e faʻaalia ai le vave ona tupu mai o le erythrocyte sedimentation.

O se suʻega masani o le toto ua fautuaina e avea o se suʻesuʻega mo suʻesuʻega puipuia, masalomia o gasegase poʻo faʻamaʻi pipisi, aʻo faagasolo le togafiti togafiti.

E faigofie lava le faia o le faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi se potu suʻesuʻe po o se nofoaga tutotonu o faʻamatalaga, ma o le a fesoasoani le suʻega suʻesuʻe i le toto mai se tamaʻi lima. O le a saunia iʻuga ile 1 itula.

  • Fuafuaina o ituaiga toto.

O lenei ituaiga o suʻesuʻega o le toto ua saunia vave, i le i ai o le tagata maʻi.O lenei faiga e mafai ona tupu i le taimi o le lesitalaina o se fafine i le maitaga, aʻo lei faia le taotoga. O le toto mo suʻesuʻega e maua mai i se vein, i luga o se manava leʻo.

O vailaau faʻaonapōnei e tuʻuina atu ai faʻataʻitaʻiga e le gata i tulaga suʻesuʻe. I le fale, o suʻega vave e mafai foi ona faʻaaogaina e suʻe ma tusitusi se suʻega toto. O le a le umi o le ai ai se faʻamaʻi ma o le a saʻo? Ina ia faia le faʻatinoga, o le ae manaʻomia se faʻataʻitaʻiga ma se toto mai se tamatamailima. O faʻamaumauga mautinoa o le a lauiloa i le 10-15 minute.

  • Faʻamatalaga o le syphilis ma le AIDS.

I se tasi aso, e mafai ona e faia se suʻesuʻega mo le i ai o syphilis ma le AIDS i le tino o le tagata. O le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e fautuaina foi, o lona taunuuga o le a lauiloa i le 10-20 minute. I le tulaga o le masalosalo taunuuga, e mafai e le fomaʻi ona fautua mai o suʻe suʻega o suʻesuʻega falesuesue.

Suʻe toto, o le suʻesuʻega e tele aso e alu ai

E i ai le tele o suʻega e manaʻomia ai sauniuniga faʻaeteete ma nai aso mo suʻesuʻega.

O nei faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  • toto suka
  • toto mo AIDS, syphilis,
  • enzyme immunoassay ma serological,
  • faʻamatalaga faʻasolosolo
  • mo le kanesa
  • suʻesuʻega o meaola.

E fia aso o suʻe suʻega taʻitasi? E faʻalagolago lava i metotia suʻesuʻe ma vailaau kemini o loʻo faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1-2 aso e lava e fuafua ai le aofaʻi o le suka, 2 i le 10 aso e manaʻomia e iloa ai le le faʻamalosi. O le fuafuaina o le maualuga o mea oona e mafai ona ave mai le 4 i le 30 aso.

O le tele o taimi, e fesiligia ai e le au gasegase le fesili: o le a le umi e saunia ai faʻamaumauga o faʻamaʻi mo le faʻamalositino? O sea suʻesuʻega e faia pe a fai o le tagata maʻi e iai ni faailoga manino o le kanesa.

O le taunuuga o le suʻesuʻega e saunia mai le 1 i le 10 aso, e faʻalagolago lava i le nofoaga o le neoplasm, lona tikeri o le atinaʻe. Ole auiliiliga ole faailoga o le tumo e mafai ai e le fomaʻi ona iloa ni faailoilo manino o le i ai o le faamai ma faatonuina nisi suʻesuʻega faaopoopo e fuafua togafitiga togafitiga.

E fia aso na faia ai se suʻega o le toto? E faʻalagolago i le taunuuga e manaʻomia e le fomaʻi, e tusa ai ma fuainumera, o le taimi e eseese mai le 3 i le 20 aso. I le faʻaaogaina o lenei faiga, o le galuega o totoga e nafa ma le faʻasalaga ma le faʻaleleia o le tino e mafai ona fuafuaina.

Fautuaga o suʻega toto

Fai mai fomaʻi o le faʻaaogaina o soo se ituaiga o le suʻega o le toto, e mafai ona e iloa tonu le tulaga lautele o le tino, vaai i le atinaʻeina o se maʻi tuga i le tulaga o lona amataga. Ina ia maua ai ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e sauniuni lelei mo le faʻatinoga.

  1. Mo le vaiaso, e tatau ona e musu e suʻe fualaau. Afai e le mafai, ona tatau loa lea i le fomaʻi ona iloa poʻo a fualaau oona, o le a le aofaʻi ma le tele o le taimi.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona e lafoaia meaʻai, falai pe ulaula.
  3. I totonu o le 24 itula, aua le inuina le kofe po o le lauti malosi.
  4. Soo se metotia o le a sili atu ona sao pe afai e faia i luga o se manava gaogao.

Ina ia maua ni faʻamaumauga ole suesuega o meaola o meaola, e tatau ona e saunia lelei mo le faʻatinoga. Aua le taumafaina le 6-8 itula aʻo leʻi faia le suʻega. O i latou e ulaula, e fautuaina foi i le 10 itula e aloese mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu.

I nai aso ao lumanai le suʻesuʻega, e tatau ona e aloese mai:

O le suʻega o le toto o se tasi lea o auala sili ona faʻamalamalamaina mo le fuafuaina o le setete o le tino. I lalo ifo o suʻega taʻitasi o le puipuiga, e mafai ona e puipuia le atinaʻeina o se faʻamaʻi tuga ma ave uma fuafuaga mo vave togafitiga ma togafitiga talafeagai.

I le falemaʻi

Afai o matou talanoa e uiga i le tele o suʻega o loʻo faia i le falemaʻi, o mea uma o le a fuafuaina pe oa mea faigaluega o loʻo maua i totonu.Afai o le taimi nei, e le sili atu i le tasi le itula e ave ai e le suʻega fale suʻesuʻe le faʻamatalaga o le faʻamatalaga.

Afai e te faʻaaoga masini faʻapitoa i totonu o le falemaʻi e faʻatautaia ai faʻamatalaga, o le a le itiiti ifo ma le tolu itula e ave ai le iuga. Peitai, e ui lava i le mea moni e faapea o le suʻega e mafai ona vave maua vave pe a manaʻomia, i le tele o falemaʻi, o lenei suʻesuʻega ua faia aloaia i totonu o le aso.

I totonu o faletusi a le tagata lava ia, o taunuuga e masani ona vave.

Na matou suʻeina le tele o aso na faia ai se suʻega toto.

Togafitiga faafomaʻi i se isi itulagi

Afai e asiasi se tagata maʻi i le Moscow inisiua inisiua inisiua i le falemaʻi i Sochi, o le a mafai ona ia maua se fesoasoani i le aofaiga na maua e le polokalama faʻapitoa.

Polokalame autu - O se lisi lenei o auaunaga faʻafomaʻi saoloto e faʻaaogaina i le atunuʻu atoa.

Faʻatonuina e le Faʻalapotopotoga nisi lisi faaopoopo o auaunaga e leai se totogi - e taʻua o polokalame faʻaitulagi. E faatoa mafai ona maua pe afai o lau tulafono MHI na tuʻuina atu e le itulagi na faʻaaogaina le polokalama.

Mo se faʻataʻitaʻiga, na ola ma ola ai Muscovite Vladimir i Chelyabinsk. Sa manaʻomia ona ia faia se suʻega Mantoux. O lenei auiliiliga ua saunia e le polokalame faaitulagi o le eria o Chelyabinsk, ae le o le faavae. I lenei tulaga, o le falemai Vladimir na musu e faia lenei auiliiliga. Na latou faʻamatalaina i le 2016 na faʻamaeʻa le falemai i le faʻasalalau faʻapitonuʻu mo le faʻamaonia o Mantoux na faʻasaʻolotoina i se tagata maʻi i se faiga faʻavae mai se isi itumalo. O le tulafono lenei.

Afai oe alu i se tafaoga pe faigaluega i seisi itulagi, ave lau faigamalama MHI faʻatasi ma oe. Afai e musu le falemaʻi e auauna atu ia te oe, valaʻau le faaputugatupe inisiua a le lotoifale i totonu o lenei eria.

Afai e te fuafua e faimalaga atu i seisi itulagi mo se taimi umi, muamua le faʻatagaina le tulafono MHI muamua. E mafai ona suia le kamupani Inisiua i le tausaga faʻaletupe ma e le sili atu nai lo Novema 1.

O nisi o falemaʻi maloloina ua fai mai e faigaluega na o nisi o inisiua. O lenei mea e le tusa ai ma le tulafono: o le inisiua inisiua inisiua e ofi i le atunuu atoa. Afai e le faʻatagaina oe, valaʻau lau kamupani inisiua ma fai atu ia i latou e fesootai ma le matagaluega o le puipuia o aia a tagatanuu. O le numera telefoni a le kamupani inisiua o loʻo faʻaalia ile pito i tua o lau inisiua inisiua faafomai. I se tulaga lautele, i soo se tulaga e le mafaamatalaina e maua ai le inisiua faafomai, valaau le inisiua.

O le numera o telefoni inisiua o loʻo i tua o le tulafono faʻapitoa o inisiua faafomai

Aoao le fasifuaitau: o le tagata gasegase e faatagaina faaletulafono le togafitiga faʻapitoa i togafitiga i totonu o le atunuʻu. Ua tusia lea i le Vaega 1 o le Art. 16 o le tulafono i luga o inisiua maloloina.

Afai e te manaʻomia le suʻeina o suʻega i se tasi o eria

E tupu e leai se faʻamaʻi faʻamaonia, ae e manaʻomia ona pasia suega. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia auai i tauvaga.

I le tulafono, e mafai ona e faia lenei mea: Art. 3 o le tulafono i luga o le inisiua faafomai faamalosi o loo taua mai ai o se mea na inisiua e le gata o se faamaʻi, ae o puipuiga foi. O suʻega e na ona manaʻomia e iloa ai pe iai se faʻamaʻi pe leai foi. O le mea lea, faʻaauau pea le manaʻomia ona maua ni faʻamaumauga, ma e le o se iloiloga faʻavae o lou soifua maloloina e se fomaʻi poʻo se tagata faʻasaga. Vaʻai i le tulafono.

Afai o le faʻalapotopotoga faʻapitoa a le fomaʻi na e sau ai mo le auʻiliʻili e leai se tomai faʻapitoa e faia ai se suʻesuʻega, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga mo le suʻega i seisi fomaʻi o loʻo auai i le inisiua o le inisiua i lenei eria.

I lenei tulaga, e mafai e le tagata gasegase ona pasia le auiliiliga mo le saoloto i se falemaʻi tumaoti o auai i le polokalama CHI. O le lisi o falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa tau falemaʻi e mafai ona maua i le teritori faʻapitonuʻu poʻo luga o le upega tafaʻilagi a le MHIF: Vaega 1 o le Art. 15 o le tulafono i inisiua faafomai.

E i ai se lisi o suega saoloto

E leai se lisi patino o iloiloga saoloto i totonu o le tulafono. O nisi taimi e le iloa e fomaʻi pe o le auʻiliʻiliga e saʻo pe totogi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se lisi o le polokalama faʻapitoa e aofia ai faʻamaʻi o le endocrin system - o le maʻisuka.O lona uiga i le itu o le endocrinologist, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu se suʻega toto e leai se totogi mo le maualuga o le suka. E sili lava, o le tagata maʻi o le a leai ni faʻafitauli i lenei auiliiliga.

Ae afai o le faafitauli e fuafua i iuga o le auʻiliʻiliga, ole tagata maʻi ole a suʻeina le mafuaʻaga ole faʻamaʻi ma faia isi suʻega, pei o hormones, mo lenei mea. E le o falemaʻi uma ei ai masini e faia ai se auiliiliga. E mafai e le fomai ona auina atu le tagata maʻi i se fale suesue faalilolilo.

Ae o loʻo i ai se lisi o suʻega o loʻo faʻamatalaina e aunoa ma se totogi e ala i le inisiua faafomaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli. O fomai latou te fiafia i le taitaia oi latou, aua ua aofia ai i le suesuega faafomai:

  1. Suʻega o le toto.
  2. Urinalysis
  3. Suauu toto.
  4. Suesuega ole toto.
  5. ECG
  6. Faʻafanua.
  7. Mammography
  8. Faatulagaga

O le mea moni, o le algorithm mo le siakiina o le mauaina o le auiliiliga e tusa ai ma le tulafono o inisiua faafomai e faigofie. O le a le siaki:

  1. Pe o le vaega o le faʻamaʻi o le polokalame a le malo e faʻatagaina e tausi ai le soifua maloloina? Faʻatino - o lona uiga o loʻo galue i totonu o le atunuʻu. Afai e le o faʻamaonia le faʻamaʻi i le polokalama amata, siaki pe oi ai i totonu o le polokalame faʻaitulagi o lau eria.
  2. Afai e maua le faʻamaʻi i se polokalama faʻavae pe faʻaitulagi, ia siaki pe o le auiliiliga e te manaʻomia o loʻo lisiina i le tulaga o le tausiga o lenei maʻi.

O le a le tulaga o le tausiga

O le tulaga o le tausiga o le tapulaʻa maualalo o manaʻoga mo togafitiga togafitiga e faʻamatalaina i se maʻi, e aofia ai ma suʻega. Afai o le auiliiliga e te manaʻomia o le tulaga masani mo togafitiga o le faʻamaʻi, ma o le faʻamaʻi lava ia o loʻo aofia i totonu o le polokalama e aunoa ma se totogi (faʻavae poʻo le teritori), ona tatau loa lea ona faia lenei suʻesuʻega mo oe e aunoa ma se totogi.

Seʻio tatou tilotilo i lenei algorithm ma se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. Sei tatou fai atu o Olga ua masalosalo i le cystitis. Sa taʻu atu e le fomai ia te ia ua totogi ia suega. O le mea lea e tatau ona faia e Olga:

  1. Tatala se polokalame mo le tausiga o le soifua maloloina. O le Vaega 3 o loʻo faʻapea, mo faʻamaʻi o le tino, o togafitiga faafomaʻi mo le inisiua faafomaʻi e leai se totogi.
  2. Alu i le 'upega tafaʻilagi a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, i le vaega "Diseases of the genitarianinary system", ma maua iina se tulaga o le soifua maloloina muamua mo fafine ei ai cystitis.

Tulaga o le soifua maloloina muamua mo tamaitai ei ai cystitis ogaoga, Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation PDF, 0.2 MB

Olga e na o se masalosaloga o le cystitis, o lea e tatau ai ona ia tilotilo i le vaega muamua o tulaga masani - "Fua mo le togafitia o le maʻi." O loʻo faʻamaonia ai o se suʻega masani o le toto ma faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i tagata gasegase - i luma o nei suʻega, i le koluma o le "taimi e tuʻuina atu" o se iunite. O le latalata i le fuainumera i le tasi, o le tele o gasegase o le a faatonuina ai e le fomai se auiliiliga. O le mea e faia e le fomaʻi o le filifiliga ua faailogaina i se numera itiiti ifo i le tasi. O le biochemistry toto mo le suʻesuʻega o lenei faʻamaʻi ua faia i le pule faitalia a le fomaʻi.

Faapea o Olga ua i ai le cystitis. Ona manaʻomia lea ona ia liliu i le vaega 2 o le tulaga tutusa. E tusa ai ma lenei vaega, o tagata gasegase uma lava e tuʻuina atu i ai ma le lua ni suʻega: o suʻesuʻega o meaola ninii o le urine ma le naunautaiga e faʻalogo i vailaau faʻamaʻi.

Afai e te le maua le taimi ma le manao ia malamalama i tulaga faafomai, valaau le inisiua lea na tuuina atu ia te oe le faigamalo a le MHI. Siaki e vaʻaia pe o totogi e lau inisiua le auʻiliʻiliga oe manaʻomia.

Laʻasaga faʻatagaina e aunoa ma se faatagaga mo cystitis

Aua le faʻamaonia tupe totogi

O nisi taimi o se fomaʻi i totonu o se falemaʻi saoloto e avatu i le tagata gasegase se faʻamatalaga mo suega totogi. Afai o le totogi e le tupu mai i le kapeteni ma afai e te le faʻamaonia se maliega, o le mea lenei. E tusa ai ma tulafono mo le tuʻuina atu o tautua faafomaʻi totogi, e tatau ona faʻauʻuina se maliega tusitusia ma le tagata maʻi.

Afai e leai se maliega, ona tuʻu lea e lau fomaʻi lau tupe i lana taga. Mo oe, o lenei mea o se mea faʻaletonu. E le gata i lea, afai e leai se konekarate, ona le mafai lea ona e tuuina atu se tagi i se tasi.

E masani ona i ai se isi filifiliga: o le tuʻuina atu o se tautua totogi nai lo le saoloto. E foliga mai o mea uma lava e tatau ona i ai: latou te faia se maliega ma oe.Ae o loʻo i ai se mea taua e te musu ai i se auaunaga e leai se totogi.

O se faʻataʻitaʻiga lea o sea konekarate - vaʻai palakalafa 8.1 ma le 8.2:

1 - o le auiliiliga ua faia e tagata uma, 0.2 - ua faia le auiliiliga e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Manatua: e tatau i le fomaʻi ona taʻuina atu ia te oe le avanoa e maua ai se faʻataʻitaʻiga saoloto o le tautua ua totogiina.

O loʻo i ai se isi ituaiga o solia: o nisi taimi e faʻatonu e le fomaʻi le maʻi i se falemaʻi faapisinisi, ma e maua le pasene o le totogi. E le tusa ai ma le tulafono: e mafai ona e filifilia se falemaʻi falemaʻi taugofie. E leai se fale tumaoti o le a musu e faia le auiliiliga ona o le mea moni o le faatonuga na tusia i luga o se pepa e le masani ai.

E faʻapefea ona maua se kopi o suʻega

I lo matou atunuu, e leai se tasi o auiliiliga faʻavasegaina. O le taimi nei o le a tuʻuina atu i luga o le pepa faʻailoga, ma teuina i le resitala o le falemaʻi. E le afaina lea mea, aua o nisi taimi e tatau ona e toe suʻe suʻega.

Ina ia aua le pasi faasolosolo malie le tele o taimi, e mafai ona e talosagaina kopi o suʻega mai le resitala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tusi se talosaga mo le tuuina atu o kopi o pepa faafomaʻi, faia se kopi, auina atu le kopi muamua i le resitala, ma ole atu mo se kopi o le faailoga tusi taliaina. Afai e teena e le ofisa resitala le faailogaina, auina atu le talosaga i le tusi resitala ma le faailoaina o le lisiti.

Talosaga mo kopi o auiliiliga

Afai e le o iloa tonu le igoa o le pepa, talosaga se faʻamatalaga o loʻo aofia ai le faʻamatalaga e te manaʻo i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapei o lenei: "Faamolemole tuʻu mai se faʻamatalaga mai pepa faʻafomaʻi e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le setete o laʻu fualaau oona, e aofia ai iuga o suʻega ma suʻega."

Afai e te manaʻo e faitau faʻamaumauga faafomaʻi

O nisi taimi e tatau ona e maua se kopi o se pepa faafomaʻi, ae o le a le mea ma le a tonu - e le iloa e le tagata maʻi. E foliga malie, ae e tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, na suʻesuʻeina lau uo e le gastroenterologist ma pasia le tele o suʻega eseese. I le tolu masina mulimuli ane, na ia filifili ai e siaki le siama i totonu o se falemaʻi tumaoti, ae le mafai ona taʻu atu i le fomaʻi a latou suesuega patino.

I se tulaga faapena, e mafai ona e talosaga i le falemaʻi poʻo le falemaʻi ma se talosaga ia e faamasani ia oe lava i tusi faafomaʻi. O le talosaga algorithm e tutusa ma le mauaina o kopi o auiliiliga. E naʻo oe e manaʻomia le vave siakiina o le resitala pe a mafai ona e faamasani i pepa talafeagai. O falemaʻi faʻalesoifua maloloina e masani lava ona i ai se "tusi faʻamatalaga o asiasiga muamua i le fale e toe iloilo ai faamaumauga faafomaʻi." O lau asiasiga e tatau ona tusia i lenei tusi talaaga.

O le taimi sili e faʻatali ai mo le toe iloiloga e le sili atu i le tolusefulu aso mai le aso o le talosaga.

I le tulafono, e mafai ona e vaʻavaʻai i pepa e te manaʻo i ai naʻo nofoaga o falemaʻi. Latou te le tuʻuina atu suʻega a fale, o lea ave ata o mea uma e ono aoga ia te oe.

Tuua Lau Faamatalaga