E mafai ona ou inuina le rimoni vai i le maʻisuka?

Ua iloa e saienitisi o le pomegranate o le suavai e faaitiitia ai le gasegase o le tino (o le faateleina o le kulukose o le toto), lea e tupu pe a taumafa meaai ma se faasinomaga maualuga. O nei meatotino o le pomegranate e mafua mai i le mea moni e iai polyphenols faapitoa o le pomegranates - faʻamaʻi alpha-amylase: punicalagin, punicalin ma le ellagic acid. O le sili ona aoga i lenei tulaga o le faʻasalaga.

Ua faaalia i suʻesuʻega e faapea, o le faʻalogona o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le tino i luga o le faʻaaogaina o oloa e maua ai le maualuga o le faʻataʻitaʻiga o loʻo mataituina pe a inu le pameka, ae le o le rimoni. O suʻesuʻega sa aofia ai tagata volenitia maloloina na vaevaeina i ni vaega se tolu. Paʻu paʻepaʻe na faʻaaogaina e avea o se oloa faʻatasi ma se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga. I le faaopoopo atu i le falaoa, o le vaega muamua o tagata suesue na auai i le suauu (5 minute aʻo leʻi aai i le falaoa ina ia mafai ona solo le sipuni i totonu o le manava), o le vaega lona lua na faʻaaogaina le rimoni suamalie i le falaoa, ma na o naʻo falaoa na auai ai tagata auai i le vaega lona tolu. Mo i latou uma na auai i le suʻega, na fuaina muamua fua o le toto toto i le taimi lava e uma ona 'ai le falaoa (faatasi ma le leai o le pomegranate), ona sosoo ai lea ma le 15, 30, 45, 60, 90, 120, 150 ma le 180 minute talu ona' ai.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai o le inuina o le vai e faʻaitiitia ai le oso i kulūkose pe a uma ona 'ai e tusa ma le tolu. O lenei aafiaga e faʻatusatusa i le togafitiga o le vailaau o le hypoglycemic acarbose, lea ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e maua ai le maʻisuka aemaise lava le faʻaitiitia o le oso i le toto kulukose pe a uma ona 'ai. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le siʻamea o le rimoni e leai sona aafiaga e ui lava i le mea moni o mea o loʻo i ai le punicalagin i se tasi o fualaau o le rimoni o le 4 taimi maualuga atu nai lo le tasi vaega (200 ml) o le rimoni.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le rimoni suamalie i le taimi lava e tasi ma oloa e maua ai le maualuga o le faʻasalaga (aofia ai le falaoa paʻepaʻe) e aʻafia ai le tali glycemic o le tino, ma le faʻaaoga pea o le rimoni e tagata maʻi suka e faʻaitiitia ai le kulūkose anapogi.

O tagata faatau e masani ona popole i le sili atu o le suamini o le rimoni. Gaosiga fautuaina e faitau le faʻamatalaga i luga o le igoa, e pei ona i ai suamalie ma le rimoni i luga o le faʻatau. O le suamini suamalie e masani lava o le manogi ma le tart. O mamago pamekaini e sili atu ona suamalie, ae o le suamalie o iai i totonu e le mafai ona itiiti ifo ma le 25 pasene. O taunuʻuga o suʻesuʻega o le rimoni ma suamati e mafai ona maua iinei.

O aoga o rimoni ma le rimoni

O fualaau pamekaine e aofia ai meaola faʻasaina, polyphenols, vitamini E, kulupu B, C, PP ma K, e pei foi o carotene ma elemene, o le tele o le uʻamea ma le potassium. O le suamini mūmati e aofia ai le tele o mea amino taua. O mea faʻaleagaina o le rimoni e avea ai o se meaʻai fua tele mo tagata mamaʻi e maua i fomaʻi.

O le kalori o le rimoni o le 55 kcal mo le 100ml, e mafai ona faʻaaogaina i meaai a tagata o loʻo pulea le mamafa. Ina ia iloa ai pe ono mafai ona inu le rimoni ma le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona e iloa le a le mea o loʻo maua ai e lenei oloa.

O le glycemic index (GI) o lona uiga o le gafatia o se oloa e faʻalautele ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le saoasaoa o lenei gaioiga. O le tulaga masani, GI o le glucose ua avea ma 100. Ma o oloa uma o loo i ai i le va o le 70 e faasaina mo le maʻisuka, o oloa e maua ai le faasinomaga (mai le 50 i le 69) e mafai ona faʻaaogaina i fua faʻatatau.

O le vaega aupito sili ona lelei mo meaai paleni i le maʻisuka ituaiga 2 o meaai ia i lalo ole faasinomaga ole igoa, e aofia ai le pomegranate, lona GI = 34. Mo le vai rimoni, o le GI e laʻititi maualuga atu, 45. Ae o lenei foi e faatatau i tapulaa faatagaina.

O le faʻaaogaina o le rimoni le suama i le maʻisuka e maua ai aʻafiaga aoga:

  • Puipuiga o toto toto mai le faaleagaina.
  • Toe faʻaleleia o puipuiga puipui.
  • Puipuiga o le atherosclerosis.
  • Faateleina le maualuga o le hemoglobin.
  • Faateleina le gafatia i alii ma puipuia le prostatitis.
  • Faʻaitiitia le faʻaalia o le misa i fafine.

Ole mea ole toto ole rimoni ile ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina e puipuia ai nephropathy ma siama o le urinary (cystitis ma pyelonephritis), faʻapea foʻi ma le faʻavae ma aveese le oneone mai fatugaʻo. E aoga foi le suamini mimiti mo togafitiga ma le puipuia o le edema ma faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga.

O le suamini mimiti e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le faʻalaumalieina ona o le mea o loʻo i ai i le teleringentent components. E fautuaina e faʻaaogaina mo le tiga i totonu o le manava ma le vavae, faʻapea foʻi ma le manava, dysentery, dysbiosis, dyskinesia biliary.

O le malosi o le rimoni suamalie e faamalosia ai le puipui o le vaa e fesootaʻi ma le i ai o moe. Latou te tuʻuina atu foi i ai antispasmodic ma vasodilating meatotino.

E fesoasoani lea i le puipuia o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻapitoa i le tino o le maʻisuka vae syndrome ma le retinopathy, nephropathy.

Tuua Lau Faamatalaga