Faʻapefea ona faʻaaoga Sandostatin mo pancreatitis?

Faamatalaga talafeagai i 05.08.2015

  • Igoa Latina: Sandostatin
  • ATX Code: H01CB02
  • Mea aoga: Octreotide
  • Foafoa: Novartis Pharma (Suitiselani)

1 ml o se vaifofo mo iv ma s / c administration e aofia ai le 50, 100 poo le 500 ug o le mea galue taʻavale.

1 lekiona o le microspheres mo le sauniuniga o se taofiga mo pulega i / m pulega Sandostatin Lar e aofia ai le 10 mg o le vaega galue i le pepa octetotide acetate.

Tosiga ma le pulega

Sandostatin ua faʻamaonia i tagata gasegase ina ua maeʻa le taotoga o le tino ma le faʻavavega o le pancreatitis. O fualaau e faʻaitiitia ai le tiga, talu ai o le faʻaitiitia o le fausiaina o enzymes e taofi ai le faʻagasologa o le faʻaleagaina o siama okeni.

I le foliga masani o le pancreatitis, Sandostatin e faʻamalosia ai le tulaga o tagata gasegase, fesoasoani e faʻaititia le numera o le faoa faamalosi. Sandostatin i ampoules e faʻapipiʻiina i tagata gasegase, i totonu o le tino, ma le faʻamalosi e ala i le afaina 3 taimi i le aso. O fugalaau e faia i le va o taumafataga ma ao lei momoe. O le faʻaofiina o Sandostatin e faia i le itula e tasi aʻo lumanaʻi le taotoga ma i totonu o le 7 aso talu ona maeʻa. O le vailaʻau e faʻatulagaina e le fomaʻi taʻitoʻatasi, e faalagolago ile natura o le faʻafitauli o le maʻi. O le vailaau e amata ona galue i le 5 minute talu ona amata le fua.

Faʻaiʻuga

I le togafitiga a Sandrostatin, o aʻafiaga e mafai ona tupu. Mai le gastrointestinal tract, naʻo, vomiting, tulaga o le stools, flatulence, cholecystitis, foliga mai o maa i le biliary tract, o le faateleina o mea o le bilirubin ma le ate enzymes i le toto, ma le tiga i totonu o le manava e mafai. Maʻie ono mafai ona faʻafitauli o le cardiovascular, popole ma le endocrine:

  • hypothyroidism (le atoatoa o lauroid function),
  • afaina o le kulukose i le tino,
  • bradycardia (vave le fatu),
  • fatu palpitations,
  • ulu matua.

Faatasi ai ma le le faapalepale i vaega o Sandostatin, o aʻafiaga o le maʻi e mafai ona tupu.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I le faʻaeteete, e tatau ona faʻaoga Sandostatin faʻatasi ma peta-blockers ma fualaau oona. A faʻatasi ma le cyclosporine, o le a faʻaitiitia le aafiaga o le mulimuli. Sandostatin faʻatasi ai ma le inisalini ua faʻamaonia ma le faʻamaonia. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofi le kulūkose i totonu o le toto. Sandostatin e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le simetidine. O le ava malosi e le faatagaina. Ole fualaau faasaina e leai sona aafiaga i le aveina o se taavale.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le gaioiga, lea o se tuufaatasiga tutusa o le hormone somatostatin. O le vailaau faʻasaʻo e tuʻuina atu i le auala o se vaifofo mo tui (ampoules) poʻo se lyophilisate, lea e saunia ai se vaifofo.

E tasi le pulufana ma se voluma o le 1 ml e aofia ai le dose o le 0.05-0.1 mg o le mea galue. I le faaopoopo atu i le fofo ua maeʻa, o le vailaʻau e gaosia i le foliga o se paʻu, lea e faʻaalu muamua aʻo leʻi faʻaaogaina i le manaʻoga manaʻomia.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le tuʻuina atu o le Sandostatin o se vaifofo mo pulega faʻalavelave ma faʻapitoa: e le lanu, manino (i ampoules o le 1 ml, i totonu o se pepa pepa pepa 5 po o le 10 ampoules).

Faʻavaeina o le 1 ml o fofo:

  • gaioiga galue: octorotide (e avea o se peptide saoloto) - 50, 100 poʻo le 500 μg,
  • vaega faaopoopo: sodium bicarbonate, lactic acid, mannitol, carbon dioxide, vai mo tui.

Pharmacodynamics

O le gaioiga malosi a Sandostatin o le tauvaga - o le octapeptide synthetic, o se tasi o le hormone natura somatostatin, lea ei ai foi aafiaga o le falemaʻi, ae o se umi umi o le gaioiga o le gaioiga.

O le Octreotide e taofia ai le puleaina o le hormone tuputupu aʻe (GH), e faʻalautele faʻamalosi ma e tulaʻi mai ona o le inisalini hypoglycemia, gaioiga faaletino, ma le faʻaalia i le arginine. O Sandostatin foi e taofia ai le puleaina o le inisalini, serotonin, gastrin ma glucagon, faateleina le pathologically poo ona o le taumafaina o mea taumafa. Faʻafesoʻotaʻi le puleaina o le glucagon ma le inisalini e faʻamalosia e le arginine, faʻapea foi ma le faʻamalositino o le tui o le gaofaʻi na mafua mai lauroliberin.

E le pei o le somatostatin, o le octaotide e taofia ai le pule faalilolilo a le GR i se tulaga sili atu nai lo le inisinia o le inisalini. O le fualaau faasaina e le taitai atu ai i le sili atu o le puleaina o hormones (mo se faataitaiga, siama o le tuputupu ae i tagata gasegase). Faʻasalaga, Sandostatin e faʻaitiitia ai le maualuga ole plasma o le GH ma le siama o le insulin-like growth (IGF-1). I le 90% o tagata gasegase, o loʻo i ai le faaitiitia o le maualuga o le GH i le itiiti ifo i le 50%, ae o le maualuga o le GH i lalo ifo o le 5 ng / ml e mafai ona ausia i le tusa ma le 50% o mataupu. I le tele o tagata gasegase ma le gasegase, o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le fulafula o masini mūlū, o le vevela o le ulu o le ulu ma le hyperhidrosis, paʻuʻesega ma tiga faʻatasi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le pituitary adenomas, atonu e faaitiitia ai le tele o le tumo i Sandostatin.

O Octreotide e mafai ona faʻaleleia le ala o le faʻamaʻi pe afai e le lava le aoga o le togafitiga (faʻasologa o le gaʻo o le hepatic, taotoga, chemotherapy, e aofia ai le 5-fluorouracil ma le streptozotocin) o tumema endocrin secretory o le gastrointestinal tract and pancreas. O le mea lea, faatasi ai ma le tino o le carcinoid, o Sandostatin e faaitiitia ai le tiga o le manava ma lagona o le feusuai o mata, lea e masani ona o faatasi ma se faaitiitia o le plasma concentration o le serotonin ma le excretion o le 5-hydroxyindoleacetic acid i le urine. Faʻatasi ai ma maʻi pipisi o le VIP ma le supproduction o se peptide intestinal vasoactive (VIP), o le vailaau faʻasaina i le tele o tulaga e faʻaitiitia ai le manava faalilolilo ma, o se taunuuga, e faʻaleleia ai le lelei o le ola o le tagata maʻi. I le taimi lava e tasi, o faʻalavelave faʻalavelave i le paleni eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, hypokalemia) ua faʻaititia, lea e mafai ai ona e faʻaipoipoina le tausiga matua ma le tino o eletise ma vai. I nisi o tagata gasegase, o le a lemu Sandostatin ma e taofi foi le alualu i luma o le paʻu, faʻaititia lona tele, faʻapea foʻi ma le tele o metotasesi o le ate. Faʻaleleia o le falemaʻi, i le avea ai o se tulafono, e faʻatasi ma le faʻaitiitia poʻo le faʻamautuina o le maualuga o le plasma o VIP.

I le glucagonomas, o le octeotide e faʻaitiitia ai erythema migrans. I le maʻisuka, o le fualaau faasaina e le afaina tele ai le ogaoga o le hyperglycemia, o le mea lea e le suia ai le manaomia mo vailaau oona ma le inisalini. Ona o le faʻaitiitia o le manava, o le siʻitia o le mamafa o le tino e mafai. Ma e ui lava o le faʻaitiitia o le plasma concentration o glucagon i lalo o le faatosinaga a Sandostatin e le tumau i le natura, o le faʻaleleia o le tulaga o le falemaʻi e tumau i le taimi atoa o le tagofia o fualaau faasaina.

I gastrinomas / Sollinger-Ellison syndrome, o le faʻaaogaina o le octaotide o se tasi fualaau faasaina poʻo le faʻatasi ai ma le histamine H blockers2-e le taliaina pe o le popo pulu pupuni e mafai ona taitai atu ai i le faʻaitiitia o le faʻamalolo o le hydrochloric acid i totonu o le manava, o le faʻaitiitia o le maualuga o le gastrin i le plasma toto ma le malosi o le vevela vevela ma le manava.

I tagata gasegase ma le insulinomas, e fesoasoani Sandostatin e faʻaitiitia le maualuga o le insulin i le toto (o lenei aafiaga e mafai ona pupuʻu, e oʻo ile 2 itula). I le i ai o vavave faʻapitoa, e mafai e le fualaau faasaina ona toe faʻaleleia ma tausia le faʻasalaga i le taimi o le taimi muamua. I le le mafai ona gasegase le maualuga o le tino o le tino, e mafai ona faaleleia le pulea lelei e aunoa ma se faaitiitia taimi tutusa o le tui o le insulin i totonu o le toto.

I tagata gasegase e maua ai tumutumu laititi e mafua ai le alualu i luma o le tuputupu aʻe o le hormone (somatoliberinomas), o Sandostatin e faaitiitia ai le ogaoga o le le iloa o faailoga, talu ai e taofia ai le puleaina o le tuputupu ae o le hormone ma le tuputupu aʻe o le hormone lava ia. I le lumanaʻi, e mafai foi ona faʻaititia le faʻaititia o le gasegase pituitary.

Pe a tafe mai le toto mai le vevela veins o le esophagus ma le manava i tagata mamaʻi ma le cirrhosis, o le faaopoopoina o le octreotide i se togafitiga faapitoa (mo se faataitaiga, i le sclerotherapy) e sili atu ona lelei le taofi o le toto ma puipuia vave le gasegase, faaitiitia le tele o felauaiga ma faaleleia ai le ola 5 aso. E talitonuina o le masini o le gaioiga a Sandostatin e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto o totoga toto ona o le taofiofia o hormones lapoa e pei ole glucagon ma VIP.

I maʻi o loʻo faʻaalia mo le taotoga o le pancreatic, Sandostatin, faʻaaogaina i le taimi ma le maea o le taotoga, faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻalavelave masani faʻafuaseʻi (faʻataʻitaʻiga, pancreatitis, o le pancreatic fistula, sepsis, abscesses).

Faʻatasi ai ma le manava o le manava i tagata gasegase e maua ai le faʻafitauli o le Immunodeficiency Syndrome (AIDS), Sandostatin faʻamaonia atoa pe o se vaega le faʻasao i le tusa ma le 30% o mataupu pe a le mafai ona taofiofi le manava faʻamalosi ma togafitiga talafeagai ma vai / antimicrobial.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻatonuina o le gaioiga, o le octetotide e vave ona oʻo i totonu. O le maualuga maualuga o le plasma concentration e oʻo i le 30 minute.

Faʻatasi ma palatini plasma e fusifusia i le 65%. Fesoʻotaiga ma vavalaʻau toto e matua laitiiti lava. Vaevaega - 0.27 l / kg. O le faʻatagaga atoa e 160 ml / min.

A maeʻa tui tui, o le afa-ola (T½) - 100 minute Aveesea o le fualaau faasaina pe a uma le puleaina o le totoga e faia i ni vaega se lua, T½ 10 ma le 90 mita, i le faasologa. O le tele o le vailaʻau o loʻo faʻateleina i feces, e tusa ma le 32% - ma le urine e le suia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • E le o atoatoa le aoga o le togafitiga / togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona faʻatautaia le faʻaalia o le faʻamaʻi ma le maualalo o le GR (o le tuputupu aʻe o le homone) ma le IGF-1 (mea e tupu i le insulin) i plasma, pe afai e teena e le tagata maʻi le taotoga pe afai ei ai ni faʻamaoniga mo lona faʻatinoga, togafitiga i vaeluaga i le va o vasega o le togafitiga o le radiation seia oo i le taimi ua amata ona atiaeina lona aafiaga,
  • Faʻailogaina o le tino o le tino o le gastrointestinal tract (o le gastrointestinal tract) ma le pancreas (mo le faʻataʻitaʻiga): VIPs, glucagonomas, tino o le carcinoid e tupu mai i le faʻamaʻi pipisi, insulinomas (mo togafitiga faʻaleleia ma le puleaina o le hypoglycemia i le taimi o le taimi muamua), somatoliberin , o loʻo faʻaalia i le gaosia o le faʻamalosi o le tuʻuina atu o le vaega GR), gastrinomas / Zollinger - syndrome o Ellison (e masani lava ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o blockers H blockers2talini ma le faapaologa o le pa pupuni). E tatau ona manatua i le mafaufau o Sandostatin e le o se vailaau faʻasaina, ma o lona faʻaogaina e le mafua ai ona togafitia lenei vaega o maʻi,
  • afaina ai le manava i tagata mamai o le AIDS (ia pulea ai faailoga),
  • faʻafitauli pe a uma le taotoga o le tino (mo le puipuia),
  • gasegase mai veins varicose o le manava ma le esophagus i le cirrhosis (faʻatasi ai ma togafitiga faapitoa (faʻataʻitaʻiga, endoscopic sclerotherapy) e taofi le tafetoto ma puipuia le toe faʻafoʻi).

Contraindications

O le faʻamaualuga faʻamalosi i togafitiga o le i ai o le hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona faʻaaoga Sandostatin ma le faʻaeteete i mataupu nei:

  • cholelithiasis,
  • maʻisuka malosi
  • maʻitaga
  • taimi o le susu.

Faamalologa meatotino

Tau: mai le 1750 i le 1875 rubles.

O le fualaau faasaina ua i ai le aafiaga antithyroid i le tino, ao le gaosia o ia hormones e pei o TSH ma le STH ua faaitiitia, lea e fesoasoani i le faaalia o se aafiaga antispasmodic pronoun. Sandostatin o loʻo i ai se aafiaga faapitoa i luga o le mea e gaosi ai meaʻai - e faʻaitiitia ai le faʻamalosia ma le gaosia o le suka gaosia. I lalo o le faatosinaga o lenei vailaau faasaina, o le puipuia o le faateleina o le pulelasi o serototin ma le tupu o le tuputupu aʻe (o le gaosiga lea e faia saʻo i le system endocrine), faapea foi ma peptide, o loo matauina.

O vailaau e aʻafia ai le faʻasologa o le hormone o le tuputupu aʻe i le tulaga o le insulin hypoglycemia, e taofia ai le pulefaʻatasia o le glucogan, gastrin, o nisi peptides, faapea foi ma le inisalini. O Octreotide e faamutaina le faagasologa o le gaosiga o le gaosiga i lalo o le malosi o thyroliberin. A maeʻa le faʻafoega o le fofo i lalo o le paʻu, e leʻo faʻamaonia le faasao o le hormonal.

I tagata o loʻo mafatia mai le faʻasalaga, o lenei vailaʻau e faʻaititia ai e le gata o le faailoga o le homone tupu, ae o le somatomedin A foi i totonu o le toto. Faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia le maualuga o le homone tupu i 50% o tagata gasegase.

I maʻi e maua i le tino o le carcinoid, o le mamafa o uiga iloga e matua faʻaitiitia, o le fualaau faasaina e pulea le maualuga o le serotonin, o le gastrointestinal tract normalizes, ma le "vevela vevela" ua soloia.

I faʻaleagaga e mafua ona o le sili atu le pulelaina o le peptide o le intestinal vasoactive, o le aveina o le octetiotide e faʻaleleia lelei ai le soifua lelei, ma le paleni eletise e toe foʻi i le masani ma togafitiga. E taua le matauina i nisi o mataupu ua muta le alualu i luma o le faamai, o le tele o le neoplasm ua faaitiitia, o le lamatiaga o le faasalalauina o metastases i le ate ua faaitiitia.

O tagata o loʻo mafatia mai le manava faʻapitoa o loʻo maitauina ai le faʻaitiitia o le faʻaititia o le togafitiga faʻatasi ai ma le tuai. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona faʻasalalau le mamafa o le tino, faʻaitiitia le fua o le kesi i totonu o le tino. O Sandostatin e masani ona fautuaina ina ia faʻaaogaina faatasi ma le H2 receptor blockers, faʻapea foi ma le faapaologa o le pamu paiotiso, lea e i ai se aafiaga lelei i le ogaoga o faailoga eseese ma le maualuga o le gastrin (o se faaitiitiga ua matauina).

I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina, o le faaitiitia o le fua faatatau o le inisalini e le totogia e faamauina i tagata taitoatasi ua maua i le insulinoma (o se taunuuga lelei e matauina i totonu o le 2 itula). O tagata o loʻo i ai se faʻamatalaga faʻapitoa e mafai ona faʻaalia le tausiga o le normoglycemia pe a uma le taotoga.

Faatasi ai ma le tele o le gaosiga o le tuputupu aʻe o le hormone, o le faaitiitia o le mamafa o faailoga o le acromegaly ua maua. O lenei taunuʻuga e maua i le taofiofia o le gaosiga o le hormone tuputupu aʻe, faʻapea foʻi ma lona faʻamalolo. Mulimuli ane, o le maualuga o le pituitary gland hypertrophied ua faʻaitiitia.

Faatasi ai ma le togafitiga a Sandostatin, ua soloia ai le popolevale, o le taimi muamua na galo ai ulu o le ulu, o faailoga o le hyperhydrosis, tiga i ponaivi ma sooga, faapea foi ma le neuropathy lautele e mou atu.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

I le taimi o le togafitiga, o le atiina ae o le manava o le manava, osofaʻiga o le nausea, manava, gasegase, o le faateleina o le eletise microsomal, steatorrhea, alopecia e le o taofiofia. O le tino o le hepatitis, hyperbilirubinemia, o le faateleina o le GGT index e mafai ona faamaumauina.

A maeʻa le togafitiga umi, o le kulupu o le kulukose e mafai ona faʻaitiitia, faʻalavelave i le pancreatitis, hypoglycemia, atinaʻe o cholelithiasis, faʻamaʻi faʻaalia, ma le tupu mai o le hyperglycemia faifaipea e mafai.

E mafai ona i ai se lagona mu, o se faʻaaliga o tiga i le lotoifale, e fula i le nofoaga o tui.

  • Faʻalavelave faʻalavelave
  • Le tulai mai o "tai"
  • Taʻaloga o le taotoga
  • Faʻaititia le fua o le fatu
  • O le maʻi pipisi o le poma.

Faʻaalia togafitiga faʻapitoa.

F-Faʻasologa, Rusia

Tau mai le 616 i le 23800 tusi.

O Octreotide o se fualaau faasaina e pei o Sandostatin, lea ei ai le aafiaga somatostatin i le tino. O loʻo faʻaalia mo le togafitiga ma le puipuiga o faʻamaʻi pipisi o le endocrin. E maua i le tulaga o se vaifofo tui.

Faʻamatalaga:

  • E mafai ona faʻamatalaina mo le pancreatitis lea e tupu pe a uma le taotoga
  • E taofia ai le atinaʻe o sepsis postoperative
  • Faʻaitiitia le faʻamaʻi le manava i le AIDS.

Cons:

  • O le Hyperbilirubinemia e mafai ona atiaʻe i taimi o togafitiga
  • E le mafai ona tuʻuina atu i le ava.
  • Faʻamalo e ala i le tuʻuina atu.

O fualaau oona

Sandostatin o se mea faʻapitoa o le somatostatin tagata. I totonu o le tino o le tagata, o lenei hormone protein o loʻo maua i ni nofoaga se lua: o le hypothalamus ma i le endocrin o teine ​​o le pancreas. O lenei vailaau e galue malosi e iai le aʻafiaga i le gaosia o hormones i le taimi e tasi: o le limasini ma le tuputupu aʻe o le homone, ma faʻaititia ai foi le pulelasi o le inisalini, cholecystokinin, gastrin, glucagon.

O le mea autu o le fualaau faasaina Sandostatin o le tau, o lenei mea tutusa o le hormone e mafua mai i se gaioiga umi nai lo le natura masani.

Sandostatin ua faia i le tulaga o se fofo mo le tuiina poʻo le faʻamalama mo le sauniuniga. E tasi le pulufana ma se voluma o le 1 ml e mafai ona aofia ai se fualaau o le 0.05 mg po o le 0.1 mg o le mea galue malosi.

Lisi o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina, o le faʻaaogaina o Sandostatin e faʻatonutonuina e le kamupanī i mataupu nei:

  1. Acromegaly.
  2. Finumate hormone-producing gaʻo o le pancreas ma le gastrointestinal tract (faʻasologa o Zollinger-Ellison, tumepa o le carcinoid i le i ai o le faʻamaʻi pipisi o le carcinoid, VIPoma, insulinoma, ma isi).
  3. Faʻafefe mai veins varicose o le esophagus (o se vaega o se togafitiga).
  4. Puipuiga o faʻafitauli i tagata gasegase o loʻo aʻafia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻalogo! E leai ni meatotino a le Sandostatin i fualaau faasaina ma e le mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy mo nei pathologies.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Talu ai ona o le Sandostatin e malosi lona tino i le tino o le tagata maʻi, o lona faʻaaogaina e ono manaʻomia ai le faʻaleleia o fualaau o isi vailaʻau o loʻo maua nei e le maʻi.

Ona o le malosi o le hormone e aʻafia ai le fatu ma le vascular tone, o le faʻasaʻoina o antiarrhythmics (beta blockers) ma sui antihypertensive (o le calcium channel blockers, diuretics, ma isi) e masani ona manaʻomia.

O le faʻaaogaina o le bromocriptine e tutusa ma Sandostatin e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili i le le maua o lenei alkaloid agavaʻa. Ae i le fesoʻotaʻi atu i se isi vailaau faʻasaina, o le aafiaga e matua faʻafeagai uma lava: o le tuufaatasiga o Cyclosporin ma Sandostatin e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le cytostatic.

E iai foʻi se manaʻoga mo le fetuunaiga ole fualaau oona e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, ma afai e maua e le tagata maʻi le inisalini, o le a manaʻomia se toe faʻafoʻi o ana tui.

Sandostatin e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le simetidine ma faʻaititia ai le faʻasologa o le fualaau faʻasaina o vailaʻau o loʻo faʻamalosi e le cytochrome system.

Pancreatitis ma togafitiga

Pancreatitis (mumū o le pancreas) e mafua ona o le le paleni, inu ava malosi ma le tele o kofe, le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, faʻamaʻi o le biliary system, ma le tele o isi faafitauli. O lenei faʻatonuga e lua ituaiga o eseʻesega eseʻese: ogaoga ma le tumau, o le togafitiga e matua ese lava.

O le natura o pancreatitis o le faʻaumatia lea o le pancreas e ala i fualaau oona, lea e maua ai foi. O le masani lava, o le atinaʻeina o ia faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le taofia o le tafe o sua o le pancreatic e ala i le gaʻo i totonu o le tootoo laiti, lea e oʻo atu ai i le faʻaputuina o enzymes i totonu o lobili e maua ai, faʻamalosia vave o proteases ma le faʻaleagaina o le masini.

O Sandostatin e i ai sona faʻalavelave i le failautusi a le pancreas, o le mea lea, e masani lava ona faʻatonuina e fomai tipitipi i tagata gasegase na faia se taotoga mo le tino pancreatiti.

O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le faʻamaʻi, ona o le faʻaitiitia o le gaosiga o enzymes digestive e faʻaitiitia ai le faʻagasolo o le faʻaleagaina o le tino o le totoga afaina.

I le tulaga o le tino pancreatitis, o le tele o le faaleagaina e matua telē lava, o tagata maʻi e manaʻomia vave le falemaʻi i se falemaʻi falemaʻi ona o le faʻamalosi, le mautonu, ma masani ona togafitiga. Afai o le gasegase o le faamai e sili atu ona leaga, e iai taimi o le vevela ma le tosoina o faailoga, o lona uiga o loo tatou talanoa e uiga i le pancreatitis. E mafai ona atiina ae mo le tele o tausaga ma le tele o tausaga, talu ai o le faʻaleagaina o le tino e aafia ai vaega laiti o le pancreas. I le taimi lava e tasi, i le pancreatitis e le masani ai, o le faʻaleagaina o mea e gaosia ai le pancreatic e mafai e tusa lava pe leai se faʻamaonia manino o le maʻi.

E ui i le mea moni o le faʻaaogaina o Sandostatin mo le pancreatitis e le masani ai e le o faʻamatalaina i faʻamatalaga mo le faʻaaogaina, o nisi taimi e faʻamatalaina i tagata gasegase i le taimi o faʻalavelave ogaoga. O se togafitiga faʻapitoa e mafai ai e le tagata gasegase ona vave lagona le toomaga, ae e le afaina ai le taimi ma le umi o faʻavavega i le lumanaʻi. Ae ui i lea, o le tele o fomaʻi e manaʻo e le faʻaaoga Sandostatin i togafitiga o gasegase masani, talu ai e manaʻomia ai se filifiliga saʻo saʻo ma ei ai le tele o faʻailoga ma itu le lelei.

Fomaʻi

Sandostatin o se fualaau faʻasaina ma e tatau ona mataituina lelei. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e suʻe ni suʻega o le toto, faʻapea foʻi ma le suʻega o le gaʻo o le manava ma le pancreas. I le lumanaʻi, o nei suʻega e manaʻomia ona toe faia e iloilo ai le aʻafiaga o Sandostatin ile tino.

O le Sandostatin e faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi, i totonu o le intramuscularly poʻo le avea o se faʻafefeteina faʻafefeteina 3 taimi i le aso, e faʻatagaina e faʻaitiitia le fualaau faʻasaina i le vai mo le tuiina, ae leai se faʻafitauli i le glucose solution. O le folasaga e tatau ona faʻataʻitaʻiina i le va o 'aiga, faʻapea foʻi ma le taimi e momoe ai, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se vaega o aʻafiaga.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, e fuafua i le maʻi ma le mamafa o lona auala.

O le umi o togafitiga ma Sandostatin e faalagolago i le nosology ma e mafai ona aofia ai le 5 i le 7 aso i le tele o masina. O le mea lea ina ia puipuia ai faʻafitauli i tagata gasegase i le maʻi pancreatitis o loʻo faia le taotoga i luga o le paʻu, o le Sandostatin ua faʻamaonia pe tusa o le itula muamua aʻo leʻi faia le taotoga ma i totonu o le fitu aso talu ona maeʻa.

O le vitio o loʻo talanoa e uiga i le faiga o gaoioiga a Sandostatin:

Faatonuga faapitoa

E seasea lava ona tupu mai i le togafitiga o tagata gasegase i le gastroentero-pancreatic endocrine neoplasms.

Faʻataʻitaʻiina le siakiina o le neoplasms pituitary, o le mataituina ma le totoa o tagata gasegase e manaomia mo le iloa vave o le tuputupu ae o le toto ma vavalalata mea faitino.

I tagata gasegase ua maua insulinomas faailoga maualuga i le mamafa ma le umi hypoglycemia. Faatasi ai ma le faalauiloaina o Sandostatin i taimi malolo i le va o taumafataga, faapea foi i le taimi e momoe ai, e mafai ona faaitiitia ai le ogaoga o aafiaga o le itu mai le vaega o le digestive.

Faatasi ai ma le umi o le togafitiga o le faʻamalosi, o se suʻesuʻega ultrasound o le tulaga e faʻatagaina otaota mo le faʻamaoniga o taimi o le gallstone faamaʻi. E le fautuaina le tuʻuina atu o le injections i ni vaitau pupuu i totonu o vaega lava e tasi.

Sandostatin pe a fai o le susu ma le fanauina o se maʻitaga ua faʻatulaga e tusa ai ma faʻamaoniga manino.

Faatasi ai ma le tele o taimi e fai ai le puleaina o togi laiti, e mafai ona aloese ai le tele o fesuiaiga i le kulukose. I taimi o togafitiga, e manaʻomia le siakiina masani o le suka.

Sandostatin LAR e le mafai ona faʻatonuina, e faʻatautaia i totonu o le tino (sili atu le maualuga). I le tulaga o le ulu atu i totonu o se toto toto, e manaʻomia le sui o le nila ma le sone o tui.

O a fualaau e togafitia ai le manava o le manava

O se tasi o kulupu sili ona lauiloa ma faʻaaoga umi o vailaʻau o faʻataʻitaʻiga. O nei vailaʻau e aʻafia ai ma sui faʻamaʻi e faʻasaʻo ai le manava o le manava. E aofia ai le sodium bicarbonate, poʻo le susu gaosi. O le aoga o le vailaau faʻasaina o loʻo taoto i le vavalalata vave o le vailaʻau, o le mea le lelei i totonu o le faʻaosoosoina o suiga alkaline i le tino ona o le aʻafia o soda e le faʻafefeteina.

O le carbonate carbonate o se fualaau malosi atu nai lo le vailaʻau o loʻo faamatalaina i luga, ae e tutusa lona aafiaga. O le vailaʻau ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina e mafua ai le faʻailoga ma le faʻamalosi lua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi mo faʻamaʻi o le manava e aofia ai le oxide magide, magnesium trisilicate, aluminium hydroxide. O nei mea e iai le aʻafiaga ma le afifi. O elemene alkali e aofia ai vailaau e pei o Vicalin, Bellgin, Bekarbon, Vikair, Almagel, Fosfalugel, Maaloks.

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le manava ma tiga, faʻaalia ona o se faʻaitiitia o le malosi o mea o loʻo i totonu o le manava. O le aʻafiaga o nei vailaʻau e faʻatatau i lo latou gafatia o le alkali ma e tumau mai i le 20 i le 60 minute. O vailaau faʻasoifua maloloina e sili ona lelei i nai tofo laʻititi e oʻo i le 6 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga ma le po. Faʻamālōlōina o faʻamaoniga o togafitiga, faʻamalositino vaivai e saofaga i le faʻamaloloina o maʻi suka ma e le afaina ai le mafuaaga o le maʻi.

Gastric secretion curters

O vailaʻau faʻasolosolo mai maʻi o le tino o lenei vaega o loʻo i ai le mea o le cimetidine. E poloka poloka faʻasolosolo o le namu ma filifili faʻasalalau lea e amataina ai le faʻavaeina o le eleʻele eleʻele. Faʻavae i cimetidine, Ranitidine, Nizotidine, Famotidine ma le tele o isi analogues e maua.

I lalo o le faatosinaga o nei vailaʻau, o le faʻaaogaina o le pepsin ma le hydrochloric acid e mafai ona faʻalagolago i ai, ma o le tiga ma le manava o le manava ua faʻaumatia. O le gaioiga e amata loa lava pe a uma ona tago i fualaau, o le tiga e mou ese atu pe a mavae le 5 aso, vomiting ma le manava - pe a maeʻa le vaiaso. Uluaʻi maʻi amata amata i totonu o 4-6 vaiaso, lea e sili atu le vave nai lo le faʻaaogaina o isi vailaʻau. O aʻafiaga e laiti.

Faʻataʻitaʻiga faʻamalosi faalilolilo vaega faʻamalosi

O nei vailaau mo gasegase gao e iai sona aafiaga le mautonu. I le faʻaopoopoga i le poloka o le pule faitalia, latou te aafia ai isi faiga ma okeni. O vailaau faʻasoifua maloloina o ausilali i le togafitiga o maʻi suka. O se vaifofo masani o le togavao o le flaladonna extract, lea e aofia ai le atropine. O lenei vailaau e le gata ina faaitiitia ai le gaosiga o le eletise, ae e faaitiitia ai foi le gaioiga o le manava. O le vaega Belladonna o se vaega o ia sauniuniga e pei o Bellalgin, Bellastesin, Bekarbon.

O le vailaau oona, faapea foi ma metacin, e ese mai lau o le kiona, e leai se malosi o lona aafiaga. Latou te faʻamaluluina le manava o le manava ma faʻaitiitia lalo ifo lana pule faitalia.

Gastrocepin poʻo le pirenzepine e fesoasoani i le toe faʻafoʻi ma le faʻamaloloina o maʻi pipisi. O lenei vailaau e aoga, mo se taimi umi e faʻaitiitia ai le faaseeina o le suka, e toetoe lava a leai se aoga i gaioiga gaioiga.

O le faʻaaogaina o le kulimi i le faalilolilo o sela e taofia e se fofo fou mo maʻi o le manava - Omeprazole. E mafua ai se aafiaga tumau, e faʻaaogaina mo togafitiga faʻaleleia. O vailaau fou o le hormonal "Sandostatin", "Octreotide", faapea foi ma le diuretic "Diakarb" e saofagā i le faaitiitia o le pule faitalia.

Maʻi faʻamaʻi: togafitiga ma fualaau o gataifale

O lenei kulupu e aofia ai fualaau e puipuia ai sela o le mucosa gastric. E matua aoga lava mo gasegase gaʻo, pe a faʻaitiitia le faʻaitiitia o mea puipuia o mucous membranes. E i ai le tele o numera cytoprotectoral. O nisi oi latou e masani ona saofagā i le faʻateleina o le toe gaosia o siaki puipui. O nei vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻamalosi (root granules, extracts, syrup licor, table Likvirshpon) ma calamus rhizomes (sauniuniga Vikalin ma Vikair). O isi faʻapupulaina mea puipuia o siaki. O se mea teuteu mai aʻa o le elecampane (Alantoin tablets), o le sua o le kapisi faila.

I le loloto o le loloto o le toto, o le faʻafuaseʻi o le gasegase, o vailaʻau mo faʻamaʻi o le tino e faʻaalia - o vailaau faʻamalama (vailaau "Ulcogant", "Carafate", "Keal").

Bismuth sauni

O vailaʻau mo ulupia o le manava e faʻavae i luga o lenei elemene o loʻo i ai se faʻasoaga faʻatasi Latou te ufiufi ia faaletonu o le mucosa, fatuina o se pa puipui. E le gata i lea, latou te taofia le gaioiga o meaʻai i le manava, fasioti fasi pepe e mafua ai le maʻi o le mai (Helicobacter pylori). O fualaau aupito sili ona aoga o le De-nol.

I galuega faafomaʻi, o loʻo i ai ni faʻamaoniga e manaʻomia ai le taofiofia o nisi o galuega a le tino: o le faʻamalositino o enzymes, hormones. E manaʻomia lenei mea mo le soifuaga atoa poʻo le taimi o taotoga mo le toe faʻaleleia masani i le taimi o faʻasalalauga. O nei mataupu faʻapitoa e aofia ai le faʻamaʻi, cancer, faʻavae i le endocrine system, le le mafai ona faia togafiti masani o togafitiga (togafitiga o le radiation, intervention faʻapitoa).

Faatonuga mo le faʻaaoga Octreotide

O lenei fualaau faasaina e faatatau i ana faʻaoga faʻapitoa poʻo ni aʻafiaga o hormones masani o le tino o le tagata. O le mea galue malosi e suitulaga ai le somatostatin, o loʻo i ai foi le aafiaga o le falemaʻi, ae e umi lona aafiaga. Ole fualaau faasaina o Octreotide e taofia ai le gaosia o le hormone tuputupu aʻe, insulin, serotonin, glucagon, gastrin, lea e sili atu ona gaosia ona o togafitiga pe a uma ona 'ai.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau o se gaioiga malosi i le taofia o le gaosia o hormones, o le mea lea, o se suiga tutoʻatasi i se vailaau poʻo se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi e le faatagaina. Le faʻaaogaina le lelei o le fualaau faasaina e tau atu i le atinaʻe malosi o le faʻamaʻi faʻamaʻi, poʻo le fausia o fou ona o le le lava o le maualuga o le elemene. O le fualaau ma le ituaiga o iniseti ua faatonuina e na o le pau lava le mea e mafaufau i ai le siama ma le tulaga o se tagata maʻi faapitoa. Faʻapipiʻi ma Long forms o loʻo faʻatinoina faʻapitoa i totonu o le va.

O faʻataʻitaʻiga lelei mo vailaʻau eseese e faapenei:

  • o le tuai mo le pancreatiti (acute) - 100 mcg 3 taimi i le aso mo le 5 aso i lalo ifo (s / c) (e mafai ona faateleina le dose i le 1200 mcg / aso e ala i le tuiina i se vein (iv)),
  • taofi le gasegase toto - 25-50 mcg / itula iv mo le 5 aso,
  • taofi le vevela (varicose) le toto o le esophagus - 25-50 mcg / itula iv mo le 5 aso,
  • gasegase faʻasolosolo i taimi o gaioiga - 100-200 mcg s / c 1-2 itula aʻo leʻi faia le taotoga, 100-200 s / c 3 taimi / aso - pe a uma le taotoga mo le 5-7 aso,
  • acromitaly or gastroenteropancreotic tumors - 50-100 mcg 1-2 injections i aso uma.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le cimetidine ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o cyclosporine. I le tutusa ai ma togafitiga, peta-blockers, insulin, vailaʻau o le hypoglycemic oral, o poloka o le televave o laina o le calcium, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. O le bioavailability o le gaosone ua faateleina. O vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina i le metabolization o enzymes o le cytochrome P450 o loʻo faʻatulagaina i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Faʻasalaga

I le taimi o le togafitiga, e mafai ona mataʻituina le maualuga o le mea e faʻaalia ai: o le aisa, mumu o foliga, o le lagona o le leʻo gaogao, faʻaitiitia le loto fatu, tiga. Afai e tupu se tasi o nei faailoga, taofi togafitiga ma faafesootai se fomai.

Tulaga o le teuina

Teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa i le vevela o + 2 ... + 8ºC.Aua nei togi le vailaʻau. Taofi ese mai le susulu o le la.

Aso faʻauma

Umi taimi o le teuina - 3 tausaga.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le mea o loʻo galue malosi o loʻo i tua atu. O le faʻasalaga o le ampoules faʻatasi ma se faʻafofo mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma le vevela ma microspheres mo le gaosia o le taofiga mo le puleaina i totonu o le tino.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, e le o faʻamaonia le fualaau faasaina.

Faaaoga i le tamaitiiti

E leai se faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau mo tamaiti.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

I totonu o falemaʻi, o le vailaau faʻatau e faʻatau atu e ala i le tuʻuina atu.

I lalo o le manava o le manava ua malamalama i le faʻavaeina o se faaletonu i le puipui o se okeni. E le gata i lea, o le tulaga le lelei e afaina ai le mucous membrane. Ae e te leʻi filifilia se vailaau mo maʻi o le manava, e tatau ona e iloa sina mea itiiti e uiga i le maʻi.

Vaʻaiga o maʻi pipili

E tusa ai ma le loloto o le liona, o le maʻi papala e le maualuga, e aʻafia ai le membrane mucous, ma le loloto, maua ai le manoa ma le muscle o le manava. Faatasi ai ma le faatafunaga o puipui o le okeni, latou te fai mai e uiga i lona toso, po o le togi. I lenei tulaga, o mea o loʻo i totonu o le manava e sasaa ifo i totonu o le lua. Faatasi ai ma se umi umi o le faamai, e mafai e tagata tuaoi ona pipii i le puipui o le okeni na faaalia mai fafo, ma o le aafiaga ulcerative e mafai ona salalau atu ia i latou. I se tulaga talitutusa, o loo tatou talanoa e uiga i le gaogao, tui i le maʻi pipili.

O a fualaau e togafitia ai le manava o le manava

O se tasi o kulupu sili ona lauiloa ma faʻaaoga umi o vailaʻau o faʻataʻitaʻiga. O nei vailaʻau e aʻafia ai ma sui faʻamaʻi e faʻasaʻo ai le manava o le manava. E aofia ai le sodium bicarbonate, poʻo le susu gaosi. O le aoga o le vailaau faʻasaina o loʻo taoto i le vavalalata vave o le vailaʻau, o le mea le lelei i totonu o le faʻaosoosoina o suiga alkaline i le tino ona o le aʻafia o soda e le faʻafefeteina.

O le carbonate carbonate o se fualaau malosi atu nai lo le vailaʻau o loʻo faamatalaina i luga, ae e tutusa lona aafiaga. O le vailaʻau ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina e mafua ai le faʻailoga ma le faʻamalosi lua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi mo faʻamaʻi o le manava e aofia ai le oxide magide, magnesium trisilicate, aluminium hydroxide. O nei mea e iai le aʻafiaga ma le afifi. O elemene alkali e aofia ai vailaau e pei o Vicalin, Bellgin, Bekarbon, Vikair, Almagel, Fosfalugel, Maaloks.

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le manava ma tiga, faʻaalia ona o se faʻaitiitia o le malosi o mea o loʻo i totonu o le manava. O le aʻafiaga o nei vailaʻau e faʻatatau i lo latou gafatia o le alkali ma e tumau mai i le 20 i le 60 minute. O vailaau faʻasoifua maloloina e sili ona lelei i nai tofo laʻititi e oʻo i le 6 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga ma le po. Faʻamālōlōina o faʻamaoniga o togafitiga, faʻamalositino vaivai e saofaga i le faʻamaloloina o maʻi suka ma e le afaina ai le mafuaaga o le maʻi.

Gastric secretion curters

O vailaʻau faʻasolosolo mai maʻi o le tino o lenei vaega o loʻo i ai le mea o le cimetidine. E poloka poloka faʻasolosolo o le namu ma filifili faʻasalalau lea e amataina ai le faʻavaeina o le eleʻele eleʻele. Faʻavae i cimetidine, Ranitidine, Nizotidine, Famotidine ma le tele o isi analogues e maua.

I lalo o le faatosinaga o nei vailaʻau, o le faʻaaogaina o le pepsin ma le hydrochloric acid e mafai ona faʻalagolago i ai, ma o le tiga ma le manava o le manava ua faʻaumatia. O le gaioiga e amata loa lava pe a uma ona tago i fualaau, o le tiga e mou ese atu pe a mavae le 5 aso, vomiting ma le manava - pe a maeʻa le vaiaso. Uluaʻi maʻi amata amata i totonu o 4-6 vaiaso, lea e sili atu le vave nai lo le faʻaaogaina o isi vailaʻau. O aʻafiaga e laiti.

Faʻataʻitaʻiga faʻamalosi faalilolilo vaega faʻamalosi

O nei vailaau mo gasegase gao e iai sona aafiaga le mautonu. I le faʻaopoopoga i le poloka o le pule faitalia, latou te aafia ai isi faiga ma okeni. O vailaau faʻasoifua maloloina o ausilali i le togafitiga o maʻi suka. O se vaifofo masani o le togavao o le flaladonna extract, lea e aofia ai le atropine. O lenei vailaau e le gata ina faaitiitia ai le gaosiga o le eletise, ae e faaitiitia ai foi le gaioiga o le manava. O le vaega Belladonna o se vaega o ia sauniuniga e pei o Bellalgin, Bellastesin, Bekarbon.

O le vailaau oona, faapea foi ma metacin, e ese mai lau o le kiona, e leai se malosi o lona aafiaga. Latou te faʻamaluluina le manava o le manava ma faʻaitiitia lalo ifo lana pule faitalia.

Gastrocepin poʻo le pirenzepine e fesoasoani i le toe faʻafoʻi ma le faʻamaloloina o maʻi pipisi. O lenei vailaau e aoga, mo se taimi umi e faʻaitiitia ai le faaseeina o le suka, e toetoe lava a leai se aoga i gaioiga gaioiga.

O le faʻaaogaina o le kulimi i le faalilolilo o sela e taofia e se fofo fou mo maʻi o le manava - Omeprazole. E mafua ai se aafiaga tumau, e faʻaaogaina mo togafitiga faʻaleleia. O vailaau fou o le hormonal "Sandostatin", "Octreotide", faapea foi ma le diuretic "Diakarb" e saofagā i le faaitiitia o le pule faitalia.

Maʻi faʻamaʻi: togafitiga ma fualaau o gataifale

O lenei kulupu e aofia ai fualaau e puipuia ai sela o le mucosa gastric. E matua aoga lava mo gasegase gaʻo, pe a faʻaitiitia le faʻaitiitia o mea puipuia o mucous membranes. E i ai le tele o numera cytoprotectoral. O nisi oi latou e masani ona saofagā i le faʻateleina o le toe gaosia o siaki puipui. O nei vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻamalosi (root granules, extracts, syrup licor, table Likvirshpon) ma calamus rhizomes (sauniuniga Vikalin ma Vikair). O isi faʻapupulaina mea puipuia o siaki. O se mea teuteu mai aʻa o le elecampane (Alantoin tablets), o le sua o le kapisi faila.

I le loloto o le loloto o le toto, o le faʻafuaseʻi o le gasegase, o vailaʻau mo faʻamaʻi o le tino e faʻaalia - o vailaau faʻamalama (vailaau "Ulcogant", "Carafate", "Keal").

Bismuth sauni

O vailaʻau mo ulupia o le manava e faʻavae i luga o lenei elemene o loʻo i ai se faʻasoaga faʻatasi Latou te ufiufi ia faaletonu o le mucosa, fatuina o se pa puipui. E le gata i lea, latou te taofia le gaioiga o meaʻai i le manava, fasioti fasi pepe e mafua ai le maʻi o le mai (Helicobacter pylori). O fualaau aupito sili ona aoga o le De-nol.

I galuega faafomaʻi, o loʻo i ai ni faʻamaoniga e manaʻomia ai le taofiofia o nisi o galuega a le tino: o le faʻamalositino o enzymes, hormones. E manaʻomia lenei mea mo le soifuaga atoa poʻo le taimi o taotoga mo le toe faʻaleleia masani i le taimi o faʻasalalauga. O nei mataupu faʻapitoa e aofia ai le faʻamaʻi, cancer, faʻavae i le endocrine system, le le mafai ona faia togafiti masani o togafitiga (togafitiga o le radiation, intervention faʻapitoa).

Faatonuga mo le faʻaaoga Octreotide

O lenei fualaau faasaina e faatatau i ana faʻaoga faʻapitoa poʻo ni aʻafiaga o hormones masani o le tino o le tagata. O le mea galue malosi e suitulaga ai le somatostatin, o loʻo i ai foi le aafiaga o le falemaʻi, ae e umi lona aafiaga. Ole fualaau faasaina o Octreotide e taofia ai le gaosia o le hormone tuputupu aʻe, insulin, serotonin, glucagon, gastrin, lea e sili atu ona gaosia ona o togafitiga pe a uma ona 'ai.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le Octreotide o loʻo avanoa i vaifofo mo pulega faʻapitoa ma faʻapipiʻi. O le tele o ampoules e 1 ma le 5 ml. O le fua eseese e ese mai i le faʻamoemoega o le mea galue malosi i le 1 ml o le tali: 50, 100, 300, 600 mita. O le vai e leai ni lanu ma e leai sona aoga. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i pusa paʻu pepa pusa. Octreotide-Depot ma Octreotide-O le umi o loʻo faʻalūlūina paʻu mo le afu (i nisi o fomu, faʻapipiʻiina i se laulau) faʻamaeʻaina ma se solvent, toe faʻaleleia le faʻamalologa, se tui faapitoa ma se nila faʻapipiʻi.

Fua i le sauniuni

Suavai mo tui

O Octreotide-Depot o loʻo i ai se kopi o le dl-lactic ma glycolic acid, polysorbate-80, vai mo le tui, D-mannitol, masima masima o le carboxymethyl cellulose. Mo fualaau faasaina Octreotide-Long, sodium carmelcy, D-mannitol o loʻo faʻaaogaina. O le eseesega i le va o ituaiga e tolu o le vailaʻau o:

  • i le saoasaoa faatosina,
  • le umi o le mauaina o le togafitia togafitiga o le mea galue i totonu o le tino,
  • taʻiala o le aʻafiaga.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le fualaau faasaina ua mamanuina e taofia ai le puleaina o hormones lea e gaosia tele e le tino o le maʻi ona o maʻi faʻafuaseʻi ma pe a uma ona 'ai. E faʻaaoga lenei mea i le glucagon, insulin, gastrin, serotonin, insulin. O Octreotide e faʻaitiitia ai le gaosia o le hormone tuputupu aʻe na mafua mai i le malosi tele o le tino, arginine, poo le insulin hypoglycemia. O loʻo faʻamaofiofia foi lau faitalia.

E faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faia o faʻataʻitaʻiga pe a maea gaioiga faʻapitoa i luga o le pancreatic fistula, pancreatitis maoaʻi pe a uma le taotoga, sepsis, abscesses). O le Octreotide e faʻaaogaina, faʻatasi ma isi vailaʻau, e taofi lelei ai le tafe toto ma ona toe foʻi i veins varicose o le manava ma le gastrointestinal tract i tagata maʻi ma le gasegase.

Faatasi ai ma le faʻatonuina o le vailaʻau, o le vailaʻau e vave faʻaleleia vave: o le maualuga o le faʻatinoga o le mea galue malosi e ausia pe a uma le 30 minute. O le vailaʻau e fusifusia i masini o plasma toto e 65%. O le fualaau faasaina e alu ese mai le tino pe a maeʻa le 100 minute ma le pulea lelei. Faʻasalaga faʻasauā, o le faʻasalaga o le octetotide mai le tino e faʻatinoina i le 2 laasaga: a maeʻa le 10 ma le 90 minute. O le tele o le vailaʻau e faʻaaogaina i totonu o le fatu, 32% ua aveesea e fatugaʻo e le suia.

Faailoga mo le faʻaaoga Octreotide

O le fualaau faasaina e taulai i le taofia o le puleaina o hormones ma se lisi tele o faamaʻi. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina e puipuia ai faʻalavelave faʻapipiʻi i gaioiga o le tino. Ua faʻamaonia le meafaigaluega mo le faʻaaogaina faʻatasi ma ituaiga o togafitiga faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, endoscopic sclerotherapy). O faʻavae autu o le faʻaaogaina o Octreotide:

  • gasegase tino
  • taofi le toto i le maʻi o le duodenum ma le manava,
  • puipuiga ma le taofi o veins varicose ma le cirrhosis o le ate,
  • togafitiga ma le puipuia o faʻafitauli i le manava o le manava pe a uma le taotoga,
  • le faʻamalosi, ma le le atoatoa o agonists o le dopamine, o le le mafai ona faia togafitiga faʻapitoa, togafitiga faʻamalositino,
  • afaina o le endocrin abdominal o le gastroenteropancreatic system,
  • glucagonoma
  • gastrinoma
  • fomaʻi (puipuia) maʻi manava i tagata mamai o le AIDS.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau o se gaioiga malosi i le taofia o le gaosia o hormones, o le mea lea, o se suiga tutoʻatasi i se vailaau poʻo se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi e le faatagaina. Le faʻaaogaina le lelei o le fualaau faasaina e tau atu i le atinaʻe malosi o le faʻamaʻi faʻamaʻi, poʻo le fausia o fou ona o le le lava o le maualuga o le elemene. O le fualaau ma le ituaiga o iniseti ua faatonuina e na o le pau lava le mea e mafaufau i ai le siama ma le tulaga o se tagata maʻi faapitoa. Faʻapipiʻi ma Long forms o loʻo faʻatinoina faʻapitoa i totonu o le va.

O faʻataʻitaʻiga lelei mo vailaʻau eseese e faapenei:

  • o le tuai mo le pancreatiti (acute) - 100 mcg 3 taimi i le aso mo le 5 aso i lalo ifo (s / c) (e mafai ona faateleina le dose i le 1200 mcg / aso e ala i le tuiina i se vein (iv)),
  • taofi le gasegase toto - 25-50 mcg / itula iv mo le 5 aso,
  • taofi le vevela (varicose) le toto o le esophagus - 25-50 mcg / itula iv mo le 5 aso,
  • gasegase faʻasolosolo i taimi o gaioiga - 100-200 mcg s / c 1-2 itula aʻo leʻi faia le taotoga, 100-200 s / c 3 taimi / aso - pe a uma le taotoga mo le 5-7 aso,
  • acromitaly or gastroenteropancreotic tumors - 50-100 mcg 1-2 injections i aso uma.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le cimetidine ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o cyclosporine. I le tutusa ai ma togafitiga, peta-blockers, insulin, vailaʻau o le hypoglycemic oral, o poloka o le televave o laina o le calcium, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. O le bioavailability o le gaosone ua faateleina. O vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina i le metabolization o enzymes o le cytochrome P450 o loʻo faʻatulagaina i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaoga umi o le fualaau faasaina e mafua ai le fausia o maʻa i le gallbladder. I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le alopecia pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e mafai ona tupu uma le tele o mea leaga. O latou foliga vaaia tuusaʻo e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, le tulaga lautele o le maʻi, ma feusuaiga faʻatau. O le tausiga e tatau ona ave i le taumafataga ona o suiga i le pulelasi o le inisalini ma isi hormones. O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

  • anorexia
  • vevela, vomia, afaina, afaina, manava manava, steatorrhea, tiga faʻapitoa,
  • faʻalavelave o le intestinal (toso)
  • gasegase maualuga e aunoa ma cholestasis,
  • arrhythmia,
  • bradycardia
  • hyperbilirubinemia,
  • hyperglycemia
  • faʻaleagaina le kulukose o le kulukose,
  • le atinaʻeina o le hypoglycemia tumau,
  • suamalie, susunuina, mumu, fulafula o le paʻu po o maso i le nofoaga o tui.

Faʻasalaga

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina o Octreotide e sili atu ai le faʻaititia o le faʻaititia o le toto i le ulu ma foliga. O le mea e ese ai, o le maualuga e mafai ona faʻaalia i le soliga o le gaioiga o le gastrointestinal tract: naʻo, manava, lagona o se tino leʻo (matelaina vave), tiga faʻapitoa. O le togafitiga e togafiti faʻatusa, e le manaʻomia ai le faʻavaivaia o togafitiga (sei vagana ai mataupu ogaoga).

Analogs o Octreotide

Suia fualaau faasaina ua faatonuina mo le le faapalepale i le sui sooupu poo lona le mafai ona mafai. Analogs o loʻo avanoa foi i luga o faʻasalalauga, o lona uiga e le mafai ona latou faʻaaogaina tutoatasi ae le o Octreotide. E tatau ona manatuaina o le suiga i le faagasologa o togafitiga e faia faapitoa lava e se fomaʻi e faʻavae i luga o le faʻamaʻi a le tagata maʻi i togafitiga. O faʻatusa masani o Octreotide:

  • Sandostatin - o se mea e tasi e mafai ai ona fausia ni fofo mo iv ma le inisetiga o le tino, o le gaioiga oona o loʻo faʻasolosolo, o le aʻafiaga o le tino e foliga tutusa,
  • Somatostatin - o se vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o se mea mama e faʻalavelave ai le gaosia o hormones o le tuputupu aʻe, o le inhibitor of serotonin, o nisi peptides,
  • Diferelin, o se faʻalogo mo pulega faʻapipiʻi e faʻavae i le tryetorelin acetate, e faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻailoga ole tamaʻitaʻi, IVF e taofia ai hormones ma vailaʻau tutusa pe a le mafai ona faʻaaoga le octreotide,
  • Sermorelin fualaau - faʻaaogaina e faʻamaonia ai le faʻaleleia ma le gafatia o gaioiga o hormones (tuputupu aʻe siaki mo le tuputupu aʻe o le hormone tupuga i tamaiti ua pagatia).

Ona o le auiliiliga o le sauniuniga, o le fualaau faasaina e taugata (o mea e tutusa e le eseese tele i le tau ma e iai a latou lava tulaga patino). O le tau o falemaʻi i Moscow o le 1300 rubles. O le tau e faʻalagolago lava i le ituaiga o vailaau faʻasaina, o lona faʻasoa, atunuu o gaosiga. I totonu o itulagi, o le oloa o nisi taimi e taugata 15-30% sili atu ona taugata ona o lona maualalo o manaoga. Tau faʻatatau o tau i Moscow ma le eria laumua:

Tuua Lau Faamatalaga