Maʻamaʻa Salad Recipes

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "salata mo le maʻisuka ma a latou suʻega" ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O sala i le taumafa a le toʻatele o tagata e mitamita i le nofoaga. O lenei mea e faʻateleina ai le lisi o aso uma ma mafai ai ona faʻaalia nisi o oloa mai se vaaiga fou. O le lisi o le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai foi le avanoa e togafiti ai oe lava i se meaʻai manaia ma maloloina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

E faʻapefea ona ese le salamate o le maʻisuka mai kulimi masani?

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona sili atu le fiafia e uiga i filifiliga o meaai ma meaʻai.

  1. O tagata faʻalagolago ile insulin e manaʻomia le faatumauina o le kulūkose i lalo o le faʻataʻitaʻiga ina ia leai ni faʻalavelave matuia i le tino ona o lona le atoatoa po o le sili atu.
  2. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e fesoʻotai vavalalata ma le oona, lea e tatau ona faʻaumatia ina ia mafai ai ona toe maua le suka i le masani. E tatau ona faaitiitia meaʻai gaʻo gaʻo i le taumafa o le maʻisuka, e ui lava e le taliaina le atoatoa.

Ae mo le maʻisuka, o nisi o mea e faʻaleagaina ona o le a mafua ai ona taʻe i suga. O ia fesuiaiga e manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin e aloese mai le gaʻo poo le glycemic coma. O le mea lea, mo le sauniuniga o salati e tatau ona e filifilia na o oloa talafeagai.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le lisi o fualaau faisua e lautele. O nisi oi latou o mea faitino e iai le maualuga o meaʻai o vitamini, fiboni ma gaʻo. Ma le faʻaeteete, e manaʻomia ona e filifilia fualaʻau ma anava gaʻo.. O le satu o le tino o le a vave ona oʻo mai, ae o le a le aumaia ai le umi o le soona fai.

Mo salakeke saʻo o salamati, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faisua masani, suia le ala o loʻo faʻasolosolo pe faʻaitiitia ai le aofaiga.

O le lisi o fualaau faisua lelei e mafai ona faʻaopolago i ai e le gata.

Se Filifiliga o Saʻo Fualaau Suamalie mo Tisuka

O se vaega o fualaʻau fualaʻau mo le maʻisuka o le faʻaogaina lea o le sauuga saʻo. O le meaai e le tatau ona i ai se mayonnaise, e pele i le tele o galu.

Oona kulimi ma le maualalo o pasene o gaʻo, soya saumalie, lemoni poʻo le suamalie o le suamalie, yogurt, o suauu fuālaʻau, kefe e talafeagai mo fualaau faisua. E mafai ona e faʻafefiloi ia vai pe faʻaaoga eseese, faʻaopoopo le faʻatagaina o mea manogi e faʻaalia ai le tofo.

Kukama, tamato ma gusi o loʻo i luga o le laulau i le tausaga atoa. I le tau mafanafana, o nei fualaau faisua ua tele atu faamanuiaga ma tau maualalo.

Mo le kuka, e tatau ona e faia i le tutusa o totumama kukama ma tamato. E lava le tasi o fualaau faisua.

  1. Oti le kukama ma le tamato i soo se foliga (cubes, circles),
  2. Grate se vaega laitiiti o seleni ma faaopoopo atu i le ipu salati,
  3. Ave soo se greens (letusi, dill, chives, pasili), faʻapipiʻi ma fualaau faisua,
  4. Faaopopo le masima ma le pepa e tofo ai, ae aua le faʻaaogaina le masima, aua o le tele o mea e taʻitaʻi atu ai i le fausiaina o le edema,
  5. O le fugalaau salalau mo le maʻisuka e tatau ona faia mai se tuufaatasiga o lau suauu manogi e sili ona e fiafia i ai ma soga saumalie. Faʻafefiloi le suavai ma se fulu poʻo se vavae i se toniga tutusa ma liligi le salatisi fuamoa.

Afai e le mafai ona 'aina le tele o le ipu i le taimi e tasi, ia sasaa na o le tasi le vaega o le sauuga ina ia le toe faʻavave le salati i le faanatinati. E mafai ona faʻaaogaina le masini kuka i le faʻaopoopoga i le mea autu poʻo le avea o se meaʻai mama i le aso atoa.

Kaloti e aoga mo le maʻisuka i le tino ma le vevela togafitiga.

E lelei lelei fualaʻau ma le apu ma le kulimi kirimisi.

  1. I luga o se mea e gaogao e manaʻomia e teu ai kapeti fou ma tuʻuina atu i ipu matagofie,
  2. Ave le afa aʻai lanu meamata ma faʻafefiloi i se ipu salati,
  3. Laei e mafai ona avea ma 15% kulimi kulimi poʻo le yogurt masani e aunoa ma ni fualaau aina,
  4. Ina ia faaopoopo le suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vine mamago po o se vaega itiiti o suka, ia suia.

O sala tupe e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai fasi fualaau faisua masani.

Fufulu ma paʻu au fualaau aina e sili ona e fiafia i ai (kukama, tomato, pepa, kāloti, kapisi), tipi i ni fasi pepa ma taoto i luga o se ipu matagofie. Faʻaopopo laulaʻau lautini ma launiu o laulaʻau i le mea taulaʻau.

Tuu le faʻafefiloi i luga o le laulau ma 'ai le meaʻai mo le' aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi ma le va. O le manaʻoga e faʻaaogā le tele o meaʻai gaʻo o le a suia i se amio maloloina ma faʻafefe ai le fiaai i le amataga o le suiga i meaʻai ma le mamafa o le paʻu.

Mo le maʻisuka o soo se ituaiga, e leai se faʻatagaina i le faʻaaogaina o fuainumera o lisi i le lisi. Latou te le o se faʻafefe i le tino, e le pei o se tele o mea inu.

O le faʻafefiloi o aano o manufasi poʻo iʻa ma fualaʻau, otaota, faʻatagaina o fualaʻau, oloa gaosiga susu, salamata e mafai ona faʻaaoga e avea ma ipu autu.

O le laulau fiafia e aofia ai i taimi uma le i ai o ipu mafolafola, e aofia ai salata ma faʻalavelave. Aua nei e faafitia oe lava i lena fiafiaga ma se lagona o le faamanatuina.

O le fua masani masani o le togafiti i lalo o se peleue fulufulu ua tumu i le mayonnaise mata ma le tele o masima. O fualaau faisua uma ua kuka.

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona maua e le gata na o le fiafia, ae oso foi i le glucose plasma poo le insulin.

E tatau ona sui le mataupu faavae o le gaosia o pateta, beets ma kāloti. Nai lo o le mayonnaise, faʻaaoga le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo poo yogot mo le faʻaofuina. O le togafiti e sili atu ona lelei le faʻaoga pe faʻafeu i le fale.

  • Fufulu pati, beets ma kāloti ma avatu i latou e tao i totonu o le oven seia faʻasama,
  • ◊Oti le kuka ma kuka le suauʻu, faʻafefiloi le kulimi kulimi, fualaau, masima, pepa e tofo ai
  • Fufulu fua i le vai ma le pele,
  • E fautuaina le suʻeina o aniani i le vai inu ma sina vineka e aveese ai le vevesi tele,
  • Aoina salati, faʻafefiloi luga o mea e faʻaaoga ma faʻasusu i latou i laʻau taumafa.

E ui i le mea moni o loʻo maua le faʻataunuuga o le kalori i se togafiti i lalo o se peleini fulufulu ma o le gaʻo vailaʻau faʻamalosi i fualaau faisua ua liua i le taoina i totonu o le ogaumu, e le tatau ona e faʻaleagaina lenei ipu.

O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei, ia na o le fiafia i le lagona o se aso malolo ma ia malamalama o le maʻisuka e le faia ai le mea e fai ai le meaʻai ma le migao.

Salu salamini mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona saunia mai na o meaʻai, ae le mai i sausaisi. E oʻo lava i se meaʻai Olivier lavelave e mafai ona saunia i luga o le laulau fiafia, pe afai e te faʻaogaina ma le atamai le faagasologa:

  1. Sui le mayonnaise ma togafitiga o le maʻisuka taliaina.
  2. Aua e te kuka fualaʻau, ae tao i totonu o le ogaumu.
  3. O le aano o meaʻai e tatau ona kuka ma laʻititi i le gaʻo.

O aiga taʻitasi ua i ai ana lava fualaau mo salati ma aano o manufasi, iʻa poʻo iʻa. E mafai ona faʻafeiloaʻi i taimi uma i le lisi e faʻatagaina mo le maʻisuka.

O fua mo fuamoa fua mo le maʻisuka e mafai ona filifilia i le vaitau ma lau eria. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa o lo latou fou ma le leai o ni mea e faʻaaogaina e gaosi oloa mo le teuina umi.

Tatou te gauai faapitoa atu i le suka i totonu o fualaau aina ma fualaau aina ina ia aua le faʻamalosia taumafaiga e faʻamaonia le maualuga o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto.

O fuamoa o fualaau aina e mafai ona faigofie pe a na o fualaau aina e palu, pe faʻalavelave, fualaau faisua, moa ma iʻa.

Avocados e masani ona faʻaaogaina o se mea e gaosia i ituaiga ituaiga o salakeke. Faʻatasi ma fualaau faisua, isi fualaau aina ma aano o manufasi.

Mo le tele o manusisi mo le maʻisuka, e mafai ona e saunia mea nei:

  • Peel ma dice avocados,
  • Punch tamaʻi moli e fai ma ou lima. E mafai ona suia i le isi laasasisi lau,
  • Fualaʻau vaeluaina i fasi pepa ma faʻaopopo i le pusa i isi mea,
  • Faʻafefiloi i totonu o se pesini ni vaega se lua o le kuka poo le apu vailaʻau ile lua vaega o le suauʻu manogi (ia tofo). Faaopopo le tasi vaega o le vai ma se pine o masima i le sami,
  • Sasaa mea e aofia ai i le laei.

O le salati e mafai ona tuʻuina atu mo le 'aiga o le aoauli ma aano o aano po o iʻa. Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona avea ma se meaʻai atoatoa e maua i le gaʻo fualaʻau, vitamini, fiber ma le fructose.

O le tuufaatasiga o mea le fiafia e faaalia ai se tofo matagofie

O le a le mea e masani ai i le va o le lauloka, strawberries, sisi cheese, letisi, almonds falai, fuālaʻau manogi, sinapi ma le meli. O paluga pāpā! Ae o le tuufaatasiga o nei oloa i se faasologa faapitoa e tupu ai se tofo muamua.

  1. Uʻu sina vaega o ni almond nati i totonu o se pusa seia oʻo ina foliga mai e manaia le manogi.
  2. I se isi ipu, teuteu le salati salalau e ala i le faʻafefiloi o le galala (2 cloves), 1 sipuniti o le meli, Tuni vine, vine visika, 20 g o le suka enaena ma le 20 ml o le suauʻu manogi.
  3. Otioti letisi i totonu o poloka, tuu le letus ma aniani tipi, fasi pepa fou o strawberries i le tutusa tutusa (250 g i le tasi).
  4. Fafasi i almonds ma sasaa i luga o le saumalie.

O meaʻai a tagata e iai le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka e le tatau ona fou ma maualalo. O le salati o se mea lelei lelei lea i meaʻai ma buns, keke ma isi meaʻai gaʻo i le leai o se ipu ua uma ona sosola.

Afai e te le lava i le togiina o le laʻau tipi, kapitila poʻo le apu, e tatau ona e maua lau fuamata salalau, fetuunai mo le maʻisuka, ma faatulaga se faʻamanatuga itiiti mo lou tino ma lou agaga.

Fomaʻi fautuaina o tagata mamai e maua i le maʻisuka e aofia ai le tele o fuamoa eseese i le mea e mafai ai ia latou meaʻai. A uma, o se taumafataga faapitoa o le vaega autu ma taua o le togafitiga o lenei maʻi. Ma o salati e faia mai fualaau faisua fou ma otaota, e mafai foi ona mafai ona fetaui i manaoga faafomai.

O le aoga faapitoa o salakeke o le tele lea o filo o meaʻai o loʻo latou mauoa. O se vaega patino o nei fiva, e le o faʻamaʻapeʻaina pe gauai i le gastrointestinal tract. O latou foliga e manuia ai le maʻisuka:

  1. Faʻasū lemu le gaʻo o gaʻo ma glucose. Talu ai ona o lenei meatotino, o tino gasegase e faʻaitiitia le manaʻomia mo togafitiga insulin.
  2. Latou te fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid metabolism ma faʻaititia ai le maualuga o le toto suka. O le iʻuga, o loʻo i ai se gau o le mamafa o tagata mamaʻi.

O le masina talu mai le amataga o le taumafataga o le soifua maloloina, o le glucose concentration e faʻaitiitia ma ua amata foi ona oʻo i tulaga masani.

E faʻatagaina sala e 'ai i le aso atoa. E mafai ona faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O fualaau faisua ma laulaʻau mo salati e tatau ona faʻatau i le lelei lelei, e sili atu pe afai e mai lau togalaau.

Sei o tatou mafaufau po o le a le ituaiga fualaau faisua ua fautuaina e aofia ai i salakeke:

  • Bow. E fautuaina mo le faʻaopoopoga i salata, ae le tatau ona faʻaleagaina. O le eletise e faʻaleleia atili ai le toto, faʻaitiitia le cholesterol, fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi pipisi.
  • Kāreti. I se tulaga masani, e mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau faisua. O le faateleina o le suka toto e mafua ai kokoloti kuka.
  • Kopama fou. O loʻo aofia ai le eletise malosi, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai puipui puipui.
  • Kapisi. E mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga.

O le filifiliga pito i sili ona lelei, o se faʻataʻitaʻiga, kopa paʻepaʻe. E tatau ona aofia ai i le tuufaatasiga o salakeke ua saunia. E lelei tele le tele o ituaiga oloa ma e mauʻoa i elemene aoga.

O fuataga na fuafuaina mo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e le tatau ona aofia ai vailaʻau gaʻo.

Laʻau salakeke i le mint ma le caraway fatu

Aumai: 3 kukama fou, kulimi kirimoli ma mea maualalo maualalo, sua o le tipolo, tasi sipuniti o le kumumu eleele, tasi sipuniti o le mint maroke, masima o le laulau.

Matou te fufuluina kukama, tilotilo, aveese fatu mai ia i latou. Oti, faʻafefiloi ma isi vaega. Taimi ma le kulimi kirimoli ma le sua o le tipolo.

Laʻau Saito

Ave: vevela, fuamoa o le salu i le aofaiga o le 3 fasi vaega, suamati o le lemoni, laulaʻau laulaʻau, laulaau lanumeamata, sinapi.

Matou te faʻamamaina le vao ma vaeluaina i ni fasi lanu. Tuki fuamoa, pi ma tipi i ni afa se lua. E faʻafefiloi mea e faʻafefiloi ai, e faʻapipiʻi laulaʻau. Salafi salalaʻau - sinapi faʻafefiloi ma le sua o le tipolo.

Laʻau salamu faʻamafanafana

Ave: seleni, kukama fou, o se puʻu manu, fuālaʻau manogi (sipuni).

Vaʻa lelei ma fufulu kukama ma seleni. Oti maoti le greens ma aniani. Faʻafefiloi mea uma i totonu o le salati salalau ma le vaitau ma le suāuʻu manogi.

Salati ma moa kuka ma fualaʻau

Aumai: kukama fou (2 pi.), Tomato, moa, letusi, olive olive (sipuni), sua o le lemoni.

Salu le moa, tipi i fasi pepa. Na matou selesele foi kukama, tamato ma le letus. Matou te faʻafefiloi mea taua ma le vaitau ma le suāuʻu olive ma le sua o le tipolo.

Selati salati

Matou te ave: lanu meamata (2 pi). Celeri (200 grams), kāloti (1 pc.), Pasili (pai), sua o le lemoni, kulimi oona ma le maualalo o pasene o mea oona.

Fafaʻu suamalie, kāloti fou ma apu ma se fatu. Faʻafefiloi meaʻai ma masima. Taimi ma le kulimi kirimoli ma le sua o le tipolo. O le pito i luga o se salati ua teuteuina i greens.

O le isi filifiliga mo se salati soifua maloloina ma kukama ma fualaau aina fou o loo tuuina atu i lenei vitio ma faasolosolo i luga o laasaga o kuka.

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e leai ni tapulaa faʻamalosi i mea aoga. Pau lava le tulaga e le tatau ona sili atu i le fua o le pateta i aso taitasi (tusa ma le lua selau kalama).

Salati i falaoamata, kāloti ma laʻau lanumeamata

Aumai: lanu vaʻaiga mata (fulu), 100 ml o kefir, tasi kāloti, tasi apu lanumeamata, suamalie (250 g), kukama totō suamalie.

O kātiti e tatau ona kuka, ona tipi ese lea ma tipi i ni vaega laiti. Tipi le apu ma tipi i totonu o fasi pepa tutusa. Ona faʻafefiloi lea o kāloti 'aina ma apu i le suka. A maeʻa lena, tipi le kukama, tipi le afu, faaopoopo i le salati. Faamama ia tofo. Taimi i le pepa ma le vaitau ma le kefir. I le pito i luga o le salati, e mafai foi ona e teuteuina i apu apu po o totoa o dill.

Salati i le atisiliko atunuʻu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe

Matou te aveina: fualaau o atisiliko a Ierusalema i le aofaiga o le 260 g, kapisi (300 gm), aniani (2 fasi fasi), musigilima (50 kalama), dill poo cilantro (tasi paipu).

E faaopoopo atu le masima i le kapeti lafoaʻi. Ona faaopoopoina lea o fua o le atisitoke a le Ierusalema (muamua na teu), musigilu ma aniani ma mama. E mafai ona e faʻatumu se salatisi i le suāuʻu (fualaau faisua) poʻo kirimoli tioata i mea maualalo maualalo.

Salamata "Whisk" (vitio)

O lenei vitio o loʻo tuʻuina mai ai se isi suiga o se salati tutusa, o lona eseesega mai le taimi ua tuanai, o loʻo faaopoopo atu i ai kāloti. O lenei salati e taua o le "Whisk".

Salati i le lanumeamata lanumeamata, kāloti ma pala

Aumai: tasi lemoni, tasi le kāloti laʻitiiti, laʻau moli, walnuts (30 g), kulimi oona ma le maualalo o pasene o gaʻo.

Matou te tipi le apu ma kāloti, ona fufulu ai lea i luga o se fatu, faʻasusu i le sua o le tipolo ma faʻafefiloi ma pala. Ona faʻafefiloi lelei lea mea, faʻaopoopo le masima ma le vaitau ma le kulimi kirimigi.

Salati i launiu ma fualaau lanumeamata

O le a tatou manaomia mea nei: o le lima o laulamu (300 grams), fuamoa lanumeamata (o ni nai fasi pepa), keleti, letus mix, aniani, vinisini (60 ml), suauu manogi, masima, mea manogi (faatusa, coriander).

O le fufulu ma le tipi i ni fasi meaʻai ua tuʻuina i totonu o se pani, ma sasaa se ipu vai. Faaopopo vailaau, olive olive, masima.Aumai i se vevela, ma kuka mo ni nai minute. Ona fufulu lea o tamato mai le vai ma faʻafefiloi ma aniani tipi. E ese lava, matou te taʻalo i le mea e fai ai meaʻai e kuka ai laʻau ma laʻau, faʻaopoopo mea manogi ma sina vinika. Ona tatou faʻafefiloi uma lea o meaʻai, faʻaopoopo le salad mixga ia i latou.

Saladi iʻa ma fualaau faisua ma lau

Matou te ave: o se tino maliu o soo se iʻa fou-malogo, kalu kukui mama (2 pi.), Onion (1 pc.), Tomato puree (40 ml), kulimi mumu (100 ml), lau salati, pateta (3 pcs.), Pepa lanu.

E faʻamalieina iʻaʻai, vavaeese mai ponaivi ma tipiina i ni vaega laiti. O le pateta ua kuka i lana toniga, ona tosoina lea ma tipi i totonu o ni tamai pusa. Komepiiti e tipi, o aniani ua tipi. Matou te saunia laei mai tamato mamae, kulimi mumu ma le pepa uliuli. Faʻafefiloi mea uma i totonu o le salati salalau, vaitau ma masima e tofo ai.

Faamolemole ia matau o pateta o loo i ai se faasino igoa maualuga, o le mea la pe a sauni se salati, faʻaaoga i sina mea itiiti. O le faʻaopoopoina o le kulūkose o le toto pe a uma ona 'ai e fautuaina foi.

Sapalai o le suka suka i ituaiga faʻamaʻi pipisi

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka faʻalaʻi iinei, ae mo le taimi nei o le a matou faamatalaina fualaʻau salati.

Lafumanu Gagana Salamata

Aumai: lafumanu (150 grams), fuamoa (2 pi.), Tasi totoma, sana tila (1 sipunipuni), kulimi (2 sipuni), sina sipisi malo (40 g).

Fufulu fuamoa ma laulaufaiva, tipi i fasi moa ma fefiloi. Faaopopo le saito, kukama fufulu ma le kulimi kuka. Laei le salati i le kulimi suamalie le maualalo.

Faamolemole ia matau o le sana (e aofia ai le kuka) o loo i ai se faasino igoa maualuga. Faaaoga i se mea maualalo.

O le endocrinologist fesoasoani i tamaitai maitaga i le faia o le lisi. O le tau o caloric i aso taitasi e fuafua e ave i lalo le mamafa o le maʻi.

Salati ma pulou ma moa kuka

Ave: musipolo (120g), moa, fuamoa (2 pcs.), Seisi sina maligi (40 g), sana totini, kalu talo, olive olive (1 sipunipuni).

Fufulu anufe, moa ma fuamoa. Matou te tipi ma faʻafefiloi mea uma i totonu o le pusa e tasi. Vaʻai le salati i le suauu olive.

Maʻa togafiti ai mea taumafa faasinoupu faasinomaga! Faaaoga i ni mea laiti.

Green Salani Bean

Aumai: lanu lanumeamata, kukama fou, aniani, yogurt masani, o le pasili.

Taʻu le pi. Oti faʻamavae kukama, o laʻau ma aniani. Matou te faʻafefiloi mea uma ma le vaitau ma le yogurt masani.

Salatini lapisi i le rimoni

Ave: moa po o le ate pof, rimoni, sina vineka, aniani, masima.

Fufulu lelei le ate, tipi i ni fasipepa ma faʻapipiʻi i totonu o se apa ma le faʻaopoopoga o vai, seia oʻo ina sauni. I le tutusa ai ma lenei mea o loʻo tatou sauniuni ai se vai faʻavevela o le vai vevela, apu o le cider vinegar ma le masima. Faaopopo le aniani, sisi i totonu o mama. Tuu gutu tipi i le tasi papa i le pito i lalo ole ipu salati. Le isi, salalau le ate. Matou teuteu le tumutumu i fatu rimoni.

Salati i launiu ma zucini

Aumai: tasi le zucchini o le lapopoa, e tusa ma le afa ipu tioata, kalaka (lua cloves), se fusi (gutu), olive olive (sipuni).

E tipiina le Zucchini i ni fasipepa ma fulu. Grind walnuts, tipiina laau ma le kalaka foi. I totonu o se ipu salati, faʻafefiloi meaʻai, masima ma le vaitau i le suauʻu olive. O sea salatisi atonu e le gata o le a tuʻuina atu e le gata o se meaʻai eseʻese, ae faʻapea foʻi ma se ipu meaʻai.

O le Zucchini o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga glycemic! Ae e aoga tele, o le mea lea, muamua le fetuʻunaʻi le fualaau o le insulin pe faʻataʻitaʻi na o le lua teaseti o lenei salati i se taumafataga.

Salu ma Broccoli Salad

Ave: letusi, broccoli, salu, sua o le lemon, pepa, masima.

Faʻafeu i totonu o le vai faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le masima ma le pepa, mimiti lelei ma mamā. E tunu foi Broccoli i le vai ma sina vaega o le masima laulau.

Tuu mea uma i totonu o le salati, mix, salt and season with juice juice.

Salati "Muamua o Ianuari"

Ina ia saunia le salati, matou te ave: masini tipi (200 glamu), 5 fuamoa ua tunu, o olive, Pepa Bulgarian (3 fasi vaega), greens (pasili, pi), kirimi oona, sina sipisi malo.

Faʻafefe o le kuka ma fuamoa, faʻapipiʻi pepa tipi ma paʻu. Grate fuamoa.

Mai le pepa na tatou tipi ese le numera "1" ma mataitusi uma ("I", "n". "C", "a", "p", "i").

O le isi, tuʻu uma vaega i luga o papa. Muamua pepa. Maualuga i le kirimi kiripulu, ona avea lea o se papaʻe, toe faʻafefiloi le kirimoli ma le kulimi.

O le kulimi suamalie, fualaʻau paʻu ma kulimi kulimi e toe faʻaaogaina i le isu. Luga e mafai ona e tuʻuina se ata - o se kalena kalena.

I le isi mataupu o loʻo sosoo mai, o le a matou tuʻuina atu ia te oe nisi fualaau suamalie sili atu mo le aso malolo ma le Tausaga Fou mo le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o fualaʻau fualaʻau e faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma meaʻai gaosi. O le mea pito sili ona taua o le mataʻituina lea o le faʻamaufaʻailogaina o faʻamaumauga ina ia le maua ai i ai oloa e maua ai le maualuga o igoa. E taua foi ma e tatau ona matauina masani i taumafataga.

Tusa lava pe o le tagata maʻi o le ituaiga o maʻisuka - muamua, lua poʻo le gasegase, e tatau ona ia faia saʻo lana laulau ina ia mafai ai ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le taumafataga e aofia ai mea taumafa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O lenei faailo o le a faʻaalia ai le vave ona gaosia le kulukose i le toto pe'ā uma ona 'ai i se oloa.

Naʻo lenei faʻaaliga e taʻitaʻia le endocrinologists i le sauniuniga o le lisi mo le maʻisuka. E le gata i lea, e taua le paleni o meaʻai; e sili atu ma le afa o le taumafa e tatau ona avea ma fualaau faisua.

O se mea sese le mafaufau o ipu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e mama. E leai lava, aua o le lisi o oloa faʻatagaina e tele ma e mafai ona e faia le tele o itu ipu ma salata mai ia i latou. O le a talanoaina i lenei tusiga.

O fesili nei e talanoaina - oa fuamula e sauniuni ai mo le maʻisuka, fualaʻau salalau mo le maʻisuka ituaiga 2, ipu mo le tausaga fou, salalamu malamalama mo meaai mama ma fuamoa o le sami, o se taumafataga atoa.

Mo tagata mamaʻi ma se "maʻi suamalie", e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona 'ai meaai ma se upusii e oʻo atu i le 50 iunite. O meaai faatasi ai ma faailoga e oo atu i le 69 iunite e mafai ona i ai i luga o le laulau, ae o se tuusaunoaga, o lona uiga, o ni nai taimi i le vaiaso, e le silia le 150 kalama. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona mamafa le lisi o oloa i isi oloa leaga. O isi meaʻai uma o le salad ei ai se faasinomaga o le sili atu ma le 70 iunite ua faasaina mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, ona o lo o latou maua se faatosinaga tele i le faateleina o le kulukose o le toto.

O fualaau o le salalaʻau o le maʻisuka e le aofia ai la latou lavalava i le ketchup ma le mayonnaise. I se tulaga lautele, i le faaopoopo atu i le GI, e tatau foi ona e gauai atu i le kalori o mea o oloa. E foliga mai o le GI o le uluaʻi fua lea mo le filifilia o oloa, ma o latou faʻataunuuga kalori o le mulimuli lea. E lua faailoga e tatau ona mafaufauina i le taimi e tasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu ei ai le numera o iunite zero; tasi e le o se malo fiafia i le taumafataga o le maʻi. O le mea o le masani lea, o ia oloa ua tumu i le cholesterol leaga ma maua ai le maualuga o le kalori, lea e faʻafefe ai le fausia o tupe mama.

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona e kuka uma fualaʻau ma fua, faapea foi ma aano o manu ma sala. O le mea autu o le filifili saʻo lea o mea o le a tuʻufaʻatasia ma isi. Fuamoa o fualaʻau mo le maʻisuka e taua tele i totonu o loʻo i ai le tele o filo o meaʻai e faʻagesegese le tafe o le kulukose i totonu o le toto.

O fualaau faisua mo le sauniuniga o salakeke, o le a aoga:

  • seleli
  • tamato
  • kukama
  • ituaiga uma o kāpeti - broccoli, pulupulu Brussels, kalapulaʻau, kāpeti paʻepaʻe, laʻau mumu, Beijing
  • aniani ma aniani aniani,
  • oona ma suamalie (Bulgarian) pepa,
  • kaluka
  • squash
  • Kaloti fou
  • leki - pi, pi, lentils.

E le gata i lea, o salati e mafai ona saunia mai soʻo se ituaiga o musika - musika, moa anufe, pata, chanterelles.O faʻamaumauga uma e le silia le 35 iunite.

O uiga tofo o salakeke ma le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai i le vaitau po o le afu, mo se faataitaiga, suauu, oregano, basil, pasisa poo le dill.

Fuamoa o Fualaauʻai o se taumafataga o le maʻisuka maloloina. Ole fua ole aso e oo ile 250 grams. E mafai ona e fufuluina fualaʻau kuka ma selesele salakeke i le kefir, yogurt poʻo le yogurt fale e leʻi faʻasalaina.

I fualaau ma vine, e tatau ona e filifilia mea nei:

  1. apu ma pears
  2. apricots, nectarine ma peaches,
  3. cherries ma cherries
  4. strawberries, strawberries ma fugalaau,
  5. gogoberry
  6. rimoni
  7. lanu
  8. Muliki
  9. ituaiga uma o fualaau suamalie - moli, mandarin, pomelo, vine.

I sina vaega laitiiti, e le sili atu i le 50 kalama i le aso, e mafai ona faaopoopo ni fatu o soʻo se mea i meaʻai mo le maʻisuka - paʻu, peanutisi, cashews, hazelnuts, almonds, pistachios. O latou faʻamaufaʻailogaina o loʻo i totonu o laina maualalo, ae o le kalori mea e maualuga tele.

O meaai ma iʻa mo salati e tatau ona filifilia ituaiga e maualalo le gaʻo, aveese mai ia i latou o toega o le paʻu ma le gaʻo. E mafai ona e tuʻuina atu le fiafia i ituaiga ituaiga o aano o manufasi ma mea faʻaleagaina:

  • moa
  • toso
  • lapisi o lapiti
  • moa moa
  • lafumanu, laulaufaiva.

Mai le iʻa e tatau ona e filifilia:

Ava iʻa (caviar, susu) e le tatau ona 'aina. O fualaau oona, e leai ni faʻasaʻoga mo tagata mamaʻi.

O nei fuamoa mo le maʻisuka e sili ona aoga, aʻo latou tuʻuina atu i le tino le palatini, vitamini ma minerale. I le faaopoopo atu, o lenei ipu o le a maualalo i le kalori ma o le a le faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Salad salamu o se ipu na alofaina e le toʻatele mo le tele o tausaga. O tausaga uma lava e tele ma sili atu fesuisuiaʻi fua ma kulupu. O le kulimi suamalie ma le suāuʻu olive e masani ona faʻaaogaina e fai ma laei. O le suauu olive, i le isi itu, e mafai ona tumu i laau, pepa vevela poʻo le kalaka. Mo le faia o lenei mea, o laau mamago ua tuu i totonu o se pusa tioata ma le suauu ma tuu mo le 12 itula i se nofoaga pogisa ma malulu.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vaʻaia le salati i le kesi e leai ni gaʻo po o le sisi kulimi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faleoloa "Fale o le Nuu" ma le gaʻo o le 0.1%. Afai o le saladisi o le maʻisuka e tautua i luga o se laulau masani, ona faʻatagaina lea e faʻaaoga le kulimi kulimi e maualalo le manogi pei o se laei.

O mea nei o le a manaʻomia:

  • 200 kalama o squid,
  • tasi kukama fou
  • afa aisa,
  • letus leaves
  • tasi fuamoa ua tunu
  • sefulu olive sua
  • olive suauu
  • leona tipolo.

Fufulu le squid i le vai mafana mo ni nai minute, tipi i ni fasipepa, ma tipi le kukama i ni fasipepa. 'Otiʻoti le anisi i afa mama ma soga i totonu o le vasa (vine ma le vai) mo le afa itula e tuua ai le oona. Ona faapipii lea o le siʻi ma faaopoopo i kukama ma squid. Oti le olive ile afa. Faʻafefiloi mea uma, masima ma ave le salati i le sua o le tipolo. Taimi i le suauu olive. Tuu le letus i luga o le ipu ma tuu le letusi i luga o latou (ata i lalo).

Afai o le fesili - o le a le mea e kuka ai le maʻisuka tulaga ese? O lena saladi ma le gaogao o le a teuteu ai soʻo se Tausaga Fou poʻo se laulau faʻamanatuga. O lenei ipu e faʻaaogaina ai le pineapple, ae o le fesili e vave tulaʻi mai - e mafai ona 'ai lenei fua, aua e le oi totonu o le lisi o oloa e maualalo le faasinoupu. O le fuainumera o le pineapple e fesuisuiai i le ogatotonu, o le mea lea, e pei o se tuusaunoaga, e ono i ai i le taumafataga, ae le silia le 100 kalama.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le salamata selu o se meaʻai atoatoa, e iloga i lona tofo ma le le masani ai. O le fua lava ia e pei o se salati salati ma o se mea e gaosia (aano). Muamua, tipi le falaoʻai i ni vaega se lua ma vaʻaia ma le faaeteete le totonugalemu o le tasi afa. 'Otiʻoti i totonu o ni poloka lapoa.

O vaega nei e manaʻomia foi:

  1. tasi kukama fou
  2. tasi le avoka
  3. 30 kalama o cilantro,
  4. tasi le lime
  5. afa kilokalama o le galo,
  6. masima, eleele lanu uliuli e tofo ai.

Otioti le avoka ma totoma i totonu o kupita 2 - 3 senitimita, tapunuina lelei le cilantro. Faafefiloi pineapple, cilantro, kukama, avoka ma le kuka. O le numera o le moa e mafai ona faʻatupulaia, e fuafua i le tele o le pineapple lava ia. Vaʻai le salati i le kulimi suamalie, masima ma le pepa i lou lava manaʻo. Tuu le salatisi i le afa ona vele le pineapple.

O nei fuamoa taumafa taumafa o le a valaʻau i soʻo se malo.

O suauu gaʻo suka e maua mai i le kuka ma le falanua o le aano. E mafai foi ona faaopoopo le faʻamalosi. Mo le tele o tausaga, o fualaau o meaʻai e mama ma e le o le manaia i le tofo. Ae peitai, i le taimi nei, salata mo le maʻisuka o le ituaiga 2, o ana fua o fua o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi ma faia ai le tauvaga moni mo le tofoina o ipu o tagata soifua maloloina.

O fualaau sili ona suamalie o loʻo faʻamatalaina i lalo, ma pe o le a le mea e gaosia ai, e maualalo le faʻamaufaʻailogaina, o lona uiga o kulimi e matua saogalemu uma lava i le i ai o ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka.

O le fua muamua e faʻaaoga ai le ate moa mo le maʻisuka ituaiga 2, lea, afai e manaʻo ai, e kuka pe falai i totonu o se vaega itiiti o le suauu faamamaina. E ui lava o nisi tagata sukaʻi suka e manaʻo i le ate, ao isi e fiafia i le popo. E leai ni tapulaa i lenei filifiliga.

O le ae manaʻomia mea nei e saunia ai lenei ipu mo le tausaga fou poʻo isi aso malolo:

  • afa kilokalama o le ate moa,
  • 400 kalama o kāpuni mumu,
  • lua pepa logo,
  • olive suauu
  • 200 kalama o pi pi
  • gel filifiliga.

◊Oti le pepa i ni fasipepa, tipi le kapeti, tipi le ate i totonu o vavao. Faʻafefiloi mea uma, masima e tofo ai, vaitau le salati ma le suauʻu.

Fuamoa o fualaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua taua lava i taumafa i aso taitasi. E mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faaliliuina o le kulukose i le malosi, ma faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O se fofo mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafai ona saunia i aso uma. O le mea sili lava, o le maʻisuka, e tatau ona aofia i meaʻai mea taumafa maualalo-calorie ma le GI maualalo. O se auala fou e saunia ai le leʻo o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Fufulu le suauu i totonu o le apa, faʻaopoopo tomato i totonu o ni nai fasi cubes, pepa ma le masima. I le lima minute mulimuli ane, faaopoopo le meaʻai pepa Bulgaria, ma faʻamaina le galala. Simmer seia vaivai. Faʻatasi ma le ituaiga lua ma le muamua o le maʻisuka, o le leʻo o le a avea ma se mea sili ona faapaleniina le laulau.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻasalaga e teena ai se laulauʻai lelei, e le gata o fualaau suamalie suamalie, ae o meaʻai foi mo le maʻisuka mai fualaau aina ma vine.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai fualaau faʻamanatu mo le maʻisuka.


  1. Kasatkina Diabetes i tamaiti ma tamaiti. Moscow, 1996.

  2. Balabolkin M.I. O le maʻi suka. E faʻapefea ona tausia se olaga atoa. Uluai lomiga - Moscow, 1994 (e leai ni a matou faʻamatalaga e uiga i le tagata lomitusi ma le lautele)

  3. Balabolkin M.I. Endocrinology. Moscow, lolomiina fale "Vailaau Faasaienisi", 1989, 384 itu.
  4. Vertkin A. L. Diabetes, "House of Publishing Eksmo" - M., 2015. - 160 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le maʻisuka menu e tatau ona eseese

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona sili atu le fiafia e uiga i filifiliga o meaai ma meaʻai.

  1. O tagata faʻalagolago ile insulin e manaʻomia le faatumauina o le kulūkose i lalo o le faʻataʻitaʻiga ina ia leai ni faʻalavelave matuia i le tino ona o lona le atoatoa po o le sili atu.
  2. O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e fesoʻotai vavalalata ma le oona, lea e tatau ona faʻaumatia ina ia mafai ai ona toe maua le suka i le masani.E tatau ona faaitiitia meaʻai gaʻo gaʻo i le taumafa o le maʻisuka, e ui lava e le taliaina le atoatoa.

O fualaau e mafai ona saunia mai fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi, iʻa, iʻa o le sami, faaopoopo atu laulaʻau ia i latou ma faamasani i sau sau.

Ae mo le maʻisuka, o nisi o mea e faʻaleagaina ona o le a mafua ai ona taʻe i suga. O ia fesuiaiga e manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin e aloese mai le gaʻo poo le glycemic coma. O le mea lea, mo le sauniuniga o salati e tatau ona e filifilia na o oloa talafeagai.

Maʻisuka Fualaau

O le lisi o fualaau faisua e lautele. O nisi oi latou o mea faitino e iai le maualuga o meaʻai o vitamini, fiboni ma gaʻo. Ma le faʻaeteete, e manaʻomia ona e filifilia fualaʻau ma anava gaʻo.. O le satu o le tino o le a vave ona oʻo mai, ae o le a le aumaia ai le umi o le soona fai.

Mo salakeke saʻo o salamati, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faisua masani, suia le ala o loʻo faʻasolosolo pe faʻaitiitia ai le aofaiga.

  • E fautuaina le Celery mo le maʻisuka i le salati ma isi ipu. O loʻo i ai le tele o fiber ma o se punavai o vitamini. Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai. E lelei tele i fuālaʻau fuālaʻau, yogurt e le faʻamalolo poʻo le soya soya.
  • Cabbage o soo se ituaiga (kāpuni paʻepaʻe, cauliflower, broccoli) o loʻo i ai vitamini aoga B6, C, K, lea e aʻafia ai le tino vascular and system. O le fualaau faisua e aofia ai le fiva, lea e faʻagesegese ona liua i le malosi ma maua ai le umi o le saturation. Faʻaeteete, e tatau ona e faʻaaoga le kapeti lanu paʻepaʻe, pe a iai ni faafitauli i le manava po o le leai o ni enzymes.
  • E maua foi le suka i le maʻisuka menu, ae i se fua faatapulaʻa, aua e faatatau i meaʻai gaʻo. I le fesoʻotaʻiga i isi meaʻai salalau, o pateta e tatau ona avea ma se pasene laitiiti ma e le tatau ona kuka, ae tao i totonu o le ogaumu.
  • Toa ma kapoti kāpeti e le afaina ai le maʻisuka ma faʻavasegaina le fua mo fualaʻau fualaʻau.
  • Beetroot - aua le fiu lenei fualaau aoga, e ui lava i le maualuga o mea o le suauu. E mafai ona faʻaititia le aofaʻi e ala i le vevela o togafitiga, pe afai e te kuka ni beets pe tao pe a e leʻi tuʻuina i le salati. O le togafiti i lalo o se peleue fulufulu, o le vinaigrette e le mafai ona mafaufauina e aunoa ma se seti masani o mea taua. E sili atu le faʻaititia o le aofaʻi o meaʻai ma tao tao, kāloti ma pateta i le ogaumu.
  • E mafai ona faʻaaogaina le pepa i le fou ma a maeʻa togafitiga vevela.
  • Tomatoes ma kukama e aoga foi mo le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le lisi o fualaau faisua lelei e mafai ona faʻaopolago i ai e le gata.

Afai ei ai ni oloa e le o manatu i ai le tino, e tatau ona e suesue i uiga o le fualaau faisua ao le i aofia ai i le tuufaatasiga o le salala o le maʻisuka.

Sapalai le salati

Kukama, tamato ma gusi o loʻo i luga o le laulau i le tausaga atoa. I le tau mafanafana, o nei fualaau faisua ua tele atu faamanuiaga ma tau maualalo.

Mo le kuka, e tatau ona e faia i le tutusa o totumama kukama ma tamato. E lava le tasi o fualaau faisua.

  1. Oti le kukama ma le tamato i soo se foliga (cubes, circles),
  2. Grate se vaega laitiiti o seleni ma faaopoopo atu i le ipu salati,
  3. Ave soo se greens (letusi, dill, chives, pasili), faʻapipiʻi ma fualaau faisua,
  4. Faaopopo le masima ma le pepa e tofo ai, ae aua le faʻaaogaina le masima, aua o le tele o mea e taʻitaʻi atu ai i le fausiaina o le edema,
  5. O le fugalaau salalau mo le maʻisuka e tatau ona faia mai se tuufaatasiga o lau suauu manogi e sili ona e fiafia i ai ma soga saumalie. Faʻafefiloi le suavai ma se fulu poʻo se vavae i se toniga tutusa ma liligi le salatisi fuamoa.

Afai e le mafai ona 'aina le tele o le ipu i le taimi e tasi, ia sasaa na o le tasi le vaega o le sauuga ina ia le toe faʻavave le salati i le faanatinati. E mafai ona faʻaaogaina le masini kuka i le faʻaopoopoga i le mea autu poʻo le avea o se meaʻai mama i le aso atoa.

E leai ni vailaʻau faʻamalosi i totonu o le salati, ae e tele tele fiber ma vitamini.

Toto Saʻo Salati

Kaloti e aoga mo le maʻisuka i le tino ma le vevela togafitiga.

E lelei lelei fualaʻau ma le apu ma le kulimi kirimisi.

  1. I luga o se mea e gaogao e manaʻomia e teu ai kapeti fou ma tuʻuina atu i ipu matagofie,
  2. Ave le afa aʻai lanu meamata ma faʻafefiloi i se ipu salati,
  3. Laei e mafai ona avea ma 15% kulimi kulimi poʻo le yogurt masani e aunoa ma ni fualaau aina,
  4. Ina ia faaopoopo le suamalie, e mafai ona e faʻaaogaina nisi o vine mamago po o se vaega itiiti o suka, ia suia.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le salati karotisi e foliga mai e matua suamalie ma lelei. E mafai ona saunia uma mo le 'aiga o le afiafi ma le ao.

Fualaau aina suamalie

O sala tupe e faʻatagaina mo le faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai fasi fualaau faisua masani.

Fufulu ma paʻu au fualaau aina e sili ona e fiafia i ai (kukama, tomato, pepa, kāloti, kapisi), tipi i ni fasi pepa ma taoto i luga o se ipu matagofie. Faʻaopopo laulaʻau lautini ma launiu o laulaʻau i le mea taulaʻau.

Tuu le faʻafefiloi i luga o le laulau ma 'ai le meaʻai mo le' aiga o le taeao, 'aiga o le aoauli,' aiga o le afiafi ma le va. O le manaʻoga e faʻaaogā le tele o meaʻai gaʻo o le a suia i se amio maloloina ma faʻafefe ai le fiaai i le amataga o le suiga i meaʻai ma le mamafa o le paʻu.

Meat, iʻa ma iʻa i totonu o salakeke

Mo le maʻisuka o soo se ituaiga, e leai se faʻatagaina i le faʻaaogaina o fuainumera o lisi i le lisi. Latou te le o se faʻafefe i le tino, e le pei o se tele o mea inu.

O le faʻafefiloi o aano o manufasi poʻo iʻa ma fualaʻau, otaota, faʻatagaina o fualaʻau, oloa gaosiga susu, salamata e mafai ona faʻaaoga e avea ma ipu autu.

O le laulau fiafia e aofia ai i taimi uma le i ai o ipu mafolafola, e aofia ai salata ma faʻalavelave. Aua nei e faafitia oe lava i lena fiafiaga ma se lagona o le faamanatuina.

Toto faʻamaʻi i lalo o se peleue fulufulu

O le fua masani masani o le togafiti i lalo o se peleue fulufulu ua tumu i le mayonnaise mata ma le tele o masima. O fualaau faisua uma ua kuka.

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona maua e le gata na o le fiafia, ae oso foi i le glucose plasma poo le insulin.

E tatau ona sui le mataupu faavae o le gaosia o pateta, beets ma kāloti. Nai lo o le mayonnaise, faʻaaoga le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo poo yogot mo le faʻaofuina. O le togafiti e sili atu ona lelei le faʻaoga pe faʻafeu i le fale.

  • Fufulu pati, beets ma kāloti ma avatu i latou e tao i totonu o le oven seia faʻasama,
  • ◊Oti le kuka ma kuka le suauʻu, faʻafefiloi le kulimi kulimi, fualaau, masima, pepa e tofo ai
  • Fufulu fua i le vai ma le pele,
  • E fautuaina le suʻeina o aniani i le vai inu ma sina vineka e aveese ai le vevesi tele,
  • Aoina salati, faʻafefiloi luga o mea e faʻaaoga ma faʻasusu i latou i laʻau taumafa.

E ui i le mea moni o loʻo maua le faʻataunuuga o le kalori i se togafiti i lalo o se peleini fulufulu ma o le gaʻo vailaʻau faʻamalosi i fualaau faisua ua liua i le taoina i totonu o le ogaumu, e le tatau ona e faʻaleagaina lenei ipu.

O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei, ia na o le fiafia i le lagona o se aso malolo ma ia malamalama o le maʻisuka e le faia ai le mea e fai ai le meaʻai ma le migao.

O le susu o le pou i luga o faʻatasi ma paʻu

I le taumalulu, o fuamoa fuamoa faigofie e le lava mo le faʻamalosia lelei o le tino, o lea la e tatau ona tele atu aano o aano o manu.

  • E tatau ona kuka muamua se susu o le moa, aveese le peel ma le tele gaʻo. Faʻafiafia ma faʻasesea i filo.
  • E mafai ona e tipi le aano i totonu o ni pusa.
  • Fufulu ma fufulu mama i totonu o le vai mafanafana pe faaaoga fualaau mamago mai se afifi vai. A maeʻa le 20 minute, faʻafefe le vai ma tipi le vine i fasi pepa.
  • Mo le vaega tele ma le tuʻuina atu o le salad freshness, juiciness, faʻaaoga le kukama fou, lea e tatau ona tipi i ni lio laiti.
  • I fuamoa moa e tusa ai ma le fua masani, atonu e masani ona faʻaaogaina le mayonnaise mo laei. Sui i se fasi meaʻai o le kirimi kirimulu, sinapi ma le sua o le tipolo. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo i ai greens tapena.
  • O paʻu pepe o loʻo momoe i le pito i lalo ole ipu salati ma sasaa atu i le sau.
  • Ona sosoo ai lea o se laulau o kukama fou ma sau sau.
  • E mafai ona toe fai isi laulaʻau pe a fai o le salamata ua mamanuina mo le tele o tagata.
  • O le pyramid e faʻamaeʻaina i laumei, lea e mafai ona fufuluina i pala. Ua faaopoopo le masima i le tofo pe a tuu le salati i papatusi.

Salu salamini mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona saunia mai na o meaʻai, ae le mai i sausaisi. E oʻo lava i se meaʻai Olivier lavelave e mafai ona saunia i luga o le laulau fiafia, pe afai e te faʻaogaina ma le atamai le faagasologa:

  1. Sui le mayonnaise ma togafitiga o le maʻisuka taliaina.
  2. Aua e te kuka fualaʻau, ae tao i totonu o le ogaumu.
  3. O le aano o meaʻai e tatau ona kuka ma laʻititi i le gaʻo.

O aiga taʻitasi ua i ai ana lava fualaau mo salati ma aano o manufasi, iʻa poʻo iʻa. E mafai ona faʻafeiloaʻi i taimi uma i le lisi e faʻatagaina mo le maʻisuka.

Pau lava le mea e te manaʻomia e malamalama ai o le faʻamoemoega o le 'ai e le iloa le tumu o le manava, ae o se tuufaatasiga o le matagofie, lelei ma le tofo.

Fualaau aina mo le maʻisuka

O fua mo fuamoa fua mo le maʻisuka e mafai ona filifilia i le vaitau ma lau eria. I lenei tulaga, e mafai ona e mautinoa o lo latou fou ma le leai o ni mea e faʻaaogaina e gaosi oloa mo le teuina umi.

Tatou te gauai faapitoa atu i le suka i totonu o fualaau aina ma fualaau aina ina ia aua le faʻamalosia taumafaiga e faʻamaonia le maualuga o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto.

O fuamoa o fualaau aina e mafai ona faigofie pe a na o fualaau aina e palu, pe faʻalavelave, fualaau faisua, moa ma iʻa.

Faafefiloi o fualaau aina ma laulaʻau

Avocados e masani ona faʻaaogaina o se mea e gaosia i ituaiga ituaiga o salakeke. Faʻatasi ma fualaau faisua, isi fualaau aina ma aano o manufasi.

Mo le tele o manusisi mo le maʻisuka, e mafai ona e saunia mea nei:

O le salati e mafai ona tuʻuina atu mo le 'aiga o le aoauli ma aano o aano po o iʻa. Mo le 'aiga o le afiafi, e mafai ona avea ma se meaʻai atoatoa e maua i le gaʻo fualaʻau, vitamini, fiber ma le fructose.

I le faaiuga

O meaʻai a tagata e iai le ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka e le tatau ona fou ma maualalo. O le salati o se mea lelei lelei lea i meaʻai ma buns, keke ma isi meaʻai gaʻo i le leai o se ipu ua uma ona sosola.

Afai e te le lava i le togiina o le laʻau tipi, kapitila poʻo le apu, e tatau ona e maua lau fuamata salalau, fetuunai mo le maʻisuka, ma faatulaga se faʻamanatuga itiiti mo lou tino ma lou agaga.

Afai e faatonuina e se fomaʻi se meaʻai, aʻo iai i le taimi o le maʻisuka e tatau ona e lagona le le mautonu ma vave ona suia le lisi masani. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu se tele o oloa, e amata mai i keke, e faaiʻu i le puaa ma le pasta o nisi ituaiga. O siama o le suka suka o se mataupu ese. O le filifilia ma le faaeteete o mea aoga ma le faigofie o sauniuniga ia avea lenei ipu ma mea e sili ona e fiafia i ai. O fualaau salalau mo le maʻisuka e sili ona manaia - o nisi ipu e mafai ona tofo mo le taimi muamua.

Suʻesuʻega i aso uma

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, o fualaau e tatau ona aofia ai le tele o fualaau aina ma fualaʻau. E matua aoga tele i le tino i le maʻisuka. Sauerkraut ma kapoti fou e faʻaitiitia ai le suka toto. Kukama fesoasoani e faamalosia puipui o vaʻa o le maʻisuka, ma aniani e fesoasoani e faʻaleleia le toto ma faateleina le puipuiga.

O otaota vela o se mea e maua ai le maʻisuka. E i ai sona aoga aoga i le gaioiga o le manava, ao faʻaitiitia le maualuga o le suka. Letusi mo le maʻisuka, o le a - o le a tatou mafaufau atili i ai.

  • Faʻatasi ma le squid.

Faʻafaigofie ona sauniuni, talafeagai mo se taumafataga gala, lea e le faʻaumatia ai le maʻisuka.

  1. Squid - 200 g.
  2. Kukama - 1-2 fasi pepa.
  3. Olive
  4. Green lau

E tatau ona fufulu mama, ma tipi i ni fasi fasi falaoa ma tao i totonu o se pani. Cook e le tatau ona sili atu ma le 10 minute. Oti faʻamaʻape kukama ma olive, tataʻese lau laasisi ma tuʻu uma fualaʻau i totonu o se pesini, faʻafefiloi. Faʻaopopo le uʻu moa, vaitau. Talu ai ona o le faasaina o le mayonnaise, e mafai ona e vaʻaia ma le suauʻu manogi.

  • Fagu ma yogurt.

O le tofo faapitoa o se ipu suka o le maʻisuka atonu e foliga mai fou, ae o le a mautinoa lava o le a osofaia oe.

  1. Sami kale - 200 g.
  2. Apple - 2 vaega.
  3. Kelati fou - 1 fasi pepa.
  4. Kama kukui māmā - 1 fasi pepa.
  5. Yogurt - 120 ml.
  6. Pasili
  7. Meaʻai ma masima.

Salu le kāloti ma pi le apu. 'Otiʻoti i totonu o ni tamai pulu ma se kukama. I totonu o se ipu salati, faʻafefiloi apple, kāloti ma moa. O le lanu e nutimomoia, sasaa i totonu o le salati i isi oloa uma. Ma, o mea manogi, masima ma pepa e faaopoopo i le tofo, faʻalanu i le yogurt. Auaunaga i luga o le laulau, e mafai ona teuteuina le salati i apu ma laau i luga.

E mafai ona faʻaaogāina le suauu o le fualaʻau e fai ai le salati mo le maʻisuka

  • Mai fualaau faisua ma iʻa fagota.

Fualaau aina suamalie e aoga e le gata mo le maʻisuka. Latou te fafagaina le tino ma vitamini, faʻateleina le leo ma le puipuiga.

  1. Potatoes - 2-3 fasi.
  2. Fusi iʻa lagoʻa - 1 atigi.
  3. Tomato sauce - 2 tbsp. sipuni.
  4. Letus leaves.
  5. Pickles - 2-3 fasi vaega.
  6. Onion - 1 ulu.
  7. Yogurt - 120 ml.
  8. Faamasima ma le pepa e tofo ai.

Suauu ma faʻafelelei ia iʻa ma pateta, ona 'otiʻoti lea i totonu o poloka. Ia saunia kukama i le auala lava e tasi, taofi, tipi le aniani, sisi le salati i ni fasi vaega. Faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o se ipu salati. Vaʻai le salati i le sau ma le yogurt ma faʻaopopo le masima ma le pepa.

O se salati suamalie lelei, e talafeagai mo se taumafataga o le maʻisuka maloloina.

  1. Kāreti fou - 1-2 fasi.
  2. Apple - 1 vaega.
  3. Laua - 30 g.
  4. Paʻu kulimi - 100 g.
  5. Lemoni suamalie

Taʻu le apu, tipi i se fatu. E 'aina foi kokolati. Faʻafefiloi meaʻai, faʻasusu i le sua o le tipolo. Tipi le kiona, faaopoopo. Vaʻai le salati ma le kirimi kiripulu. O nei ipu mo le maʻisuka o se atua pepelo. Latou te faʻatagaina oe e suitulaga i se tasi meaai, mo se faʻataʻitaʻiga o le taumafataga o le afiafi: loto ma maloloina.

Fugamalo mo tagata mamaʻi

I aso malolo, ou te manaʻo e faʻafiafia aʻu lava i se mea faapitoa, e tusa lava pe maua ai le maʻisuka. E mafai ona avea o se salati faʻaletalati ma se suiga laʻititi i le tuufaatasiga, faʻapea foi ma se ipu na saunia mo le taimi muamua. O fualaau mo le maʻisuka o mea fou lava.

O le tuufaatasiga e aofia ai le tele o iʻa o le sami. O le a ia teuteuina le laulau ma faia oe e mafaufau i le aso malolo o le a oʻo mai. E talafeagai mo ituaiga uma 1 ma le lua.

  • Tasi le lanumeamata lanumeamata.
  • Fuamoa - 2 fasi vaega.
  • Squid - 500 g.
  • Soa - 500 g.

Suamata suamalie talafeagai mo se laulau fiafia

  • Cod roe - 100 g.
  • Fualaʻau o fualaʻau.
  • Apple cider vinegar

Le amata, kuka le kuka, squid ma fuamoa. Mo le laeiina, caviar cod, apple cider vinegar, fuālaʻau fuālaʻau ma suauʻu kuka e faʻafefiloi (e tatau ona olo). Faʻamama i totonu o le pusaaisa ma faʻaaoga muamua aʻo leʻi auauna atu. O meaʻai e tipiina i ni fasipepa, moa, apu ma fuamoa moa - i totonu o vavao. Faʻafefiloi uma mea uma. E mafai ona e teuteu le salati i fualaau fou.

Faʻamataʻu ma le faʻaleleia

E leʻo se aso malolo e tasi e maeʻa e aunoa ma le fausiaina. O le salalafa o le a talosaga i le maʻisuka atoa ma i latou i luga o se meaai.

  • Fale mafanafana - 1 iʻa.
  • Laʻau moa - 4 vaega.
  • Lemoni suamalie
  • Greens.
  • Toga

Taʻu vao ma tipi i totonu o poloka. E tatau ona e filifilia le iʻa atoa, e le o iai le suauu ma le faʻasao, lea e lamatia mo le maʻisuka. Fufulu fuamoa, pi ma tipi i totonu o le 2-4 vaega. Oti lelei le greens. O mea uma e faʻafefiloi, faʻafefiloi e faaopoopoina: sinapi ma le sua o le tipolo.

Faʻatasi ma le kuka kuka ma le moa

E matua manaia ma faigofie ona saunia. E maualalo i calorie ma o lea e sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2.

  • Pepa o Beijing - 200 g.
  • Pulu anufe - 150 g.
  • Letus leaves.
  • Paina pipi.
  • Greens.
  • Faamasima, pepa e tofo ai.

Salu le moa mo le 30 minute ma masima, pepa ma mea manogi e tofo ai. A maeʻa le mafanafana, tataʻi le aano i ni fasi vaega ma tuʻu i luga o se ipu mo le vaega muamua. Mo le laulau lona lua o greens, faʻaaoga le letus - na o le loimata, tuʻu i luga o moa. O le lona tolu o laulau o le peʻa lanumeamata, ma o le pito mulimuli o loʻo faʻafefiloi pulu Beijing.Mo se salati tele o le sala laʻau kuka faigofie ona kuka i ni fesuiaiga eseese: maʻisuka ma aga masani.

Saina ma sapalai moa Saina ma e faigofie ona saunia

Fetuunaiga o fua masani masani

O salakeke e sili ona fiafia "Crab" ma le "Olivier" o loʻo i ai meaʻai e le tatau ona aofia ai i le taumafataga mo le maʻisuka. E faigofie ona suia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauʻu moa ua tunuina o le a suia ai le soisi, o le avoka o se mea lelei sili lea i le sana. E tatau ona sui fusi papa i le gaʻo tino. O le kulimi suamalie po o le sua o le suamalie o le a suia ai le mayonnaise ma o le a sili atu ona lelei ona fai.

E taua tele o ipu mo le maʻisuka e le aofia ai meaai faasaina, ma le maʻisuka ituaiga 2, e maualalo le kalori. I le avea ai ma se meaʻai, salakeke mo le maʻisuka e mafai ona faia mai lau fualaau e sili ona e fiafia i ai. E mafai ona e faʻatumu i ni kulimi kulimi e maualalo-gaʻo poo yogot. I le maʻisuka ituaiga 2, o na mea suamalie e aoga i lo latou mamafa i le auro. E tatau ona manatua e uiga i le tele o meaʻai, 'aua le' aina uma le toto fou o le faʻamaʻi pipisi, e faaopoopo atu i le galala, e mafai ona e "maua" ma oso i totonu o fualaʻau suka.

O se taumafa i le taimi o le maʻisuka e mafai ona suamalie, sili ona taua, togafitiga lou soifua maloloina ma le faaaloalo ma le tausiga.

Fomaʻi fautuaina o tagata mamai e maua i le maʻisuka e aofia ai le tele o fuamoa eseese i le mea e mafai ai ia latou meaʻai. A uma, o se taumafataga faapitoa o le vaega autu ma taua o le togafitiga o lenei maʻi. Ma o salati e faia mai fualaau faisua fou ma otaota, e mafai foi ona mafai ona fetaui i manaoga faafomai.

O aoga o salakeke i le maʻisuka

O le aoga faapitoa o salakeke o le tele lea o filo o meaʻai o loʻo latou mauoa. O se vaega patino o nei fiva, e le o faʻamaʻapeʻaina pe gauai i le gastrointestinal tract. O latou foliga e manuia ai le maʻisuka:

  1. Faʻasū lemu le gaʻo o gaʻo ma glucose. Talu ai ona o lenei meatotino, o tino gasegase e faʻaitiitia le manaʻomia mo togafitiga insulin.
  2. Latou te fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid metabolism ma faʻaititia ai le maualuga o le toto suka. O le iʻuga, o loʻo i ai se gau o le mamafa o tagata mamaʻi.

O le masina talu mai le amataga o le taumafataga o le soifua maloloina, o le glucose concentration e faʻaitiitia ma ua amata foi ona oʻo i tulaga masani.

E faʻatagaina sala e 'ai i le aso atoa. E mafai ona faʻaaogaina mo le 'aiga o le taeao, le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O fualaau faisua ma laulaʻau mo salati e tatau ona faʻatau i le lelei lelei, e sili atu pe afai e mai lau togalaau.

Sei o tatou mafaufau po o le a le ituaiga fualaau faisua ua fautuaina e aofia ai i salakeke:

  • O le aniani. E fautuaina mo le faʻaopoopoga i salata, ae le tatau ona faʻaleagaina. O le eletise e faʻaleleia atili ai le toto, faʻaitiitia le cholesterol, fesoasoani e taulimaina faʻamaʻi pipisi.
  • Kāreti. I se tulaga masani, e mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau faisua. O le faateleina o le suka toto e mafua ai kokoloti kuka.
  • Kopama fou. O loʻo aofia ai le eletise malosi, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai puipui puipui.
  • Kapisi E mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga.

Ituaiga 1 salamato o le maʻisuka

O le filifiliga pito i sili ona lelei, o se faʻataʻitaʻiga, kopa paʻepaʻe. E tatau ona aofia ai i le tuufaatasiga o salakeke ua saunia. E lelei tele le tele o ituaiga oloa ma e mauʻoa i elemene aoga.

O fuataga na fuafuaina mo tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e le tatau ona aofia ai vailaʻau gaʻo.

Laʻau salakeke i le mint ma le caraway fatu

Aumai: 3 kukama fou, kulimi kirimoli ma mea maualalo maualalo, sua o le tipolo, tasi sipuniti o le kumumu eleele, tasi sipuniti o le mint maroke, masima o le laulau.

Matou te fufuluina kukama, tilotilo, aveese fatu mai ia i latou. Oti, faʻafefiloi ma isi vaega. Taimi ma le kulimi kirimoli ma le sua o le tipolo.

Laʻau Saito

Ave: vevela, fuamoa o le salu i le aofaiga o le 3 fasi vaega, suamati o le lemoni, laulaʻau laulaʻau, laulaau lanumeamata, sinapi.

Matou te faʻamamaina le vao ma vaeluaina i ni fasi lanu. Tuki fuamoa, pi ma tipi i ni afa se lua.E faʻafefiloi mea e faʻafefiloi ai, e faʻapipiʻi laulaʻau. Salafi salalaʻau - sinapi faʻafefiloi ma le sua o le tipolo.

Laʻau salamu faʻamafanafana

Ave: seleni, kukama fou, o se puʻu manu, fuālaʻau manogi (sipuni).

Vaʻa lelei ma fufulu kukama ma seleni. Oti maoti le greens ma aniani. Faʻafefiloi mea uma i totonu o le salati salalau ma le vaitau ma le suāuʻu manogi.

Salati ma moa kuka ma fualaʻau

Aumai: kukama fou (2 pi.), Tomato, moa, letusi, olive olive (sipuni), sua o le lemoni.

Salu le moa, tipi i fasi pepa. Na matou selesele foi kukama, tamato ma le letus. Matou te faʻafefiloi mea taua ma le vaitau ma le suāuʻu olive ma le sua o le tipolo.

Selati salati

Matou te ave: lanu meamata (2 pi). Celeri (200 grams), kāloti (1 pc.), Pasili (pai), sua o le lemoni, kulimi oona ma le maualalo o pasene o mea oona.

Fafaʻu suamalie, kāloti fou ma apu ma se fatu. Faʻafefiloi meaʻai ma masima. Taimi ma le kulimi kirimoli ma le sua o le tipolo. O le pito i luga o se salati ua teuteuina i greens.

Vitamama matomato fuamoa ma kukama (vitio)

O le isi filifiliga mo se salati soifua maloloina ma kukama ma fualaau aina fou o loo tuuina atu i lenei vitio ma faasolosolo i luga o laasaga o kuka.

Ituaiga 2 salamato o le maʻisuka

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e leai ni tapulaa faʻamalosi i mea aoga. Pau lava le tulaga e le tatau ona sili atu i le fua o le pateta i aso taitasi (tusa ma le lua selau kalama).

Salati i falaoamata, kāloti ma laʻau lanumeamata

Aumai: lanu vaʻaiga mata (fulu), 100 ml o kefir, tasi kāloti, tasi apu lanumeamata, suamalie (250 g), kukama totō suamalie.

O kātiti e tatau ona kuka, ona tipi ese lea ma tipi i ni vaega laiti. Tipi le apu ma tipi i totonu o fasi pepa tutusa. Ona faʻafefiloi lea o kāloti 'aina ma apu i le suka. A maeʻa lena, tipi le kukama, tipi le afu, faaopoopo i le salati. Faamama ia tofo. Taimi i le pepa ma le vaitau ma le kefir. I le pito i luga o le salati, e mafai foi ona e teuteuina i apu apu po o totoa o dill.

Salati i le atisiliko atunuʻu ma le paʻepaʻe paʻepaʻe

Matou te aveina: fualaau o atisiliko a Ierusalema i le aofaiga o le 260 g, kapisi (300 gm), aniani (2 fasi fasi), musigilima (50 kalama), dill poo cilantro (tasi paipu).

E faaopoopo atu le masima i le kapeti lafoaʻi. Ona faaopoopoina lea o fua o le atisitoke a le Ierusalema (muamua na teu), musigilu ma aniani ma mama. E mafai ona e faʻatumu se salatisi i le suāuʻu (fualaau faisua) poʻo kirimoli tioata i mea maualalo maualalo.

Faitau e uiga i aoga o le artichoke a Ierusalema iinei:

Salamata "Whisk" (vitio)

O lenei vitio o loʻo tuʻuina mai ai se isi suiga o se salati tutusa, o lona eseesega mai le taimi ua tuanai, o loʻo faaopoopo atu i ai kāloti. O lenei salati e taua o le "Whisk".

Salati i le lanumeamata lanumeamata, kāloti ma pala

Aumai: tasi lemoni, tasi le kāloti laʻitiiti, laʻau moli, walnuts (30 g), kulimi oona ma le maualalo o pasene o gaʻo.

Matou te tipi le apu ma kāloti, ona fufulu ai lea i luga o se fatu, faʻasusu i le sua o le tipolo ma faʻafefiloi ma pala. Ona faʻafefiloi lelei lea mea, faʻaopoopo le masima ma le vaitau ma le kulimi kirimigi.

Salati i launiu ma fualaau lanumeamata

O le a tatou manaomia mea nei: o le lima o laulamu (300 grams), fuamoa lanumeamata (o ni nai fasi pepa), keleti, letus mix, aniani, vinisini (60 ml), suauu manogi, masima, mea manogi (faatusa, coriander).

O le fufulu ma le tipi i ni fasi meaʻai ua tuʻuina i totonu o se pani, ma sasaa se ipu vai. Faaopopo vailaau, olive olive, masima. Aumai i se vevela, ma kuka mo ni nai minute. Ona fufulu lea o tamato mai le vai ma faʻafefiloi ma aniani tipi. E ese lava, matou te taʻalo i le mea e fai ai meaʻai e kuka ai laʻau ma laʻau, faʻaopoopo mea manogi ma sina vinika. Ona tatou faʻafefiloi uma lea o meaʻai, faʻaopoopo le salad mixga ia i latou.

Saladi iʻa ma fualaau faisua ma lau

Matou te ave: o se tino maliu o soo se iʻa fou-malogo, kalu kukui mama (2 pi.), Onion (1 pc.), Tomato puree (40 ml), kulimi mumu (100 ml), lau salati, pateta (3 pcs.), Pepa lanu.

E faʻamalieina iʻaʻai, vavaeese mai ponaivi ma tipiina i ni vaega laiti. O le pateta ua kuka i lana toniga, ona tosoina lea ma tipi i totonu o ni tamai pusa. Komepiiti e tipi, o aniani ua tipi. Matou te saunia laei mai tamato mamae, kulimi mumu ma le pepa uliuli. Faʻafefiloi mea uma i totonu o le salati salalau, vaitau ma masima e tofo ai.

Faamolemole ia matau o pateta o loo i ai se faasino igoa maualuga, o le mea la pe a sauni se salati, faʻaaoga i sina mea itiiti. O le faʻaopoopoina o le kulūkose o le toto pe a uma ona 'ai e fautuaina foi.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka faʻalaʻi iinei, ae mo le taimi nei o le a matou faamatalaina fualaʻau salati.

Lafumanu Gagana Salamata

Aumai: lafumanu (150 grams), fuamoa (2 pi.), Tasi totoma, sana tila (1 sipunipuni), kulimi (2 sipuni), sina sipisi malo (40 g).

Fufulu fuamoa ma laulaufaiva, tipi i fasi moa ma fefiloi. Faaopopo le saito, kukama fufulu ma le kulimi kuka. Laei le salati i le kulimi suamalie le maualalo.

Faamolemole ia matau o le sana (e aofia ai le kuka) o loo i ai se faasino igoa maualuga. Faaaoga i se mea maualalo.

O le endocrinologist fesoasoani i tamaitai maitaga i le faia o le lisi. O le tau o caloric i aso taitasi e fuafua e ave i lalo le mamafa o le maʻi.

Salati ma pulou ma moa kuka

Ave: musipolo (120g), moa, fuamoa (2 pcs.), Seisi sina maligi (40 g), sana totini, kalu talo, olive olive (1 sipunipuni).

Fufulu anufe, moa ma fuamoa. Matou te tipi ma faʻafefiloi mea uma i totonu o le pusa e tasi. Vaʻai le salati i le suauu olive.

Maʻa togafiti ai mea taumafa faasinoupu faasinomaga! Faaaoga i ni mea laiti.

Green Salani Bean

Aumai: lanu lanumeamata, kukama fou, aniani, yogurt masani, o le pasili.

Taʻu le pi. Oti faʻamavae kukama, o laʻau ma aniani. Matou te faʻafefiloi mea uma ma le vaitau ma le yogurt masani.

Salatini lapisi i le rimoni

Ave: moa po o le ate pof, rimoni, sina vineka, aniani, masima.

Fufulu lelei le ate, tipi i ni fasipepa ma faʻapipiʻi i totonu o se apa ma le faʻaopoopoga o vai, seia oʻo ina sauni. I le tutusa ai ma lenei mea o loʻo tatou sauniuni ai se vai faʻavevela o le vai vevela, apu o le cider vinegar ma le masima. Faaopopo le aniani, sisi i totonu o mama. Tuu gutu tipi i le tasi papa i le pito i lalo ole ipu salati. Le isi, salalau le ate. Matou teuteu le tumutumu i fatu rimoni.

Salati i launiu ma zucini

Aumai: tasi le zucchini o le lapopoa, e tusa ma le afa ipu tioata, kalaka (lua cloves), se fusi (gutu), olive olive (sipuni).

E tipiina le Zucchini i ni fasipepa ma fulu. Grind walnuts, tipiina laau ma le kalaka foi. I totonu o se ipu salati, faʻafefiloi meaʻai, masima ma le vaitau i le suauʻu olive. O sea salatisi atonu e le gata o le a tuʻuina atu e le gata o se meaʻai eseʻese, ae faʻapea foʻi ma se ipu meaʻai.

O le Zucchini o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga glycemic! Ae e aoga tele, o le mea lea, muamua le fetuʻunaʻi le fualaau o le insulin pe faʻataʻitaʻi na o le lua teaseti o lenei salati i se taumafataga.

Salu ma Broccoli Salad

Ave: letusi, broccoli, salu, sua o le lemon, pepa, masima.

Faʻafeu i totonu o le vai faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le masima ma le pepa, mimiti lelei ma mamā. E tunu foi Broccoli i le vai ma sina vaega o le masima laulau.

Tuu mea uma i totonu o le salati, mix, salt and season with juice juice.

Salati "Muamua o Ianuari"

Ina ia saunia le salati, matou te ave: masini tipi (200 glamu), 5 fuamoa ua tunu, o olive, Pepa Bulgarian (3 fasi vaega), greens (pasili, pi), kirimi oona, sina sipisi malo.

Faʻafefe o le kuka ma fuamoa, faʻapipiʻi pepa tipi ma paʻu. Grate fuamoa.

Mai le pepa na tatou tipi ese le numera "1" ma mataitusi uma ("I", "n". "C", "a", "p", "i").

O le isi, tuʻu uma vaega i luga o papa. Muamua pepa. Maualuga i le kirimi kiripulu, ona avea lea o se papaʻe, toe faʻafefiloi le kirimoli ma le kulimi.

O le kulimi suamalie, fualaʻau paʻu ma kulimi kulimi e toe faʻaaogaina i le isu. Luga e mafai ona e tuʻuina se ata - o se kalena kalena.

I le isi mataupu o loʻo sosoo mai, o le a matou tuʻuina atu ia te oe nisi fualaau suamalie sili atu mo le aso malolo ma le Tausaga Fou mo le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o fualaʻau fualaʻau e faʻalagolago lava i ou mafaufauga ma meaʻai gaosi. O le mea pito sili ona taua o le mataʻituina lea o le faʻamaufaʻailogaina o faʻamaumauga ina ia le maua ai i ai oloa e maua ai le maualuga o igoa. E taua foi ma e tatau ona matauina masani i taumafataga.

O siama o le suka suka tatau ona aofia ai le tele o laʻau, fualaau faisua ma laʻau e maualalo le gaʻo. Faaopopo le moa poo le sami i lamala ina ia sili atu ona lelei.

O lenei vaega o loʻo i ai le tele o salamu soifua maloloina mo tofo uma. Faitau se tusiga lautele i luga o luga o fualaʻau e mafai ona 'ai ma le maʻisuka.

Sapalai taumafa ma paluga tipi ma kukama

Mafiafia, faamalieina ma saogalemu atoatoa mo le salamata o le maʻisuka.

5 recipes mo le sapalai o le kuka o le keke a Beijing

O se fualaau suamalie suamalie mo le 'aiga o le afiafi o se aso lelei tele i le aso.

Kaisara Diet Salad with Fish

Gava mata ma ou lima. Oti le samasoni, tamato ma fuamoa ...

Taumafa Faʻaili ma le Pineapple ma le Seu

O le mea e le masani ai le faʻaaogaina o le ipu e tatau ona teuteu ai le laulau, ma faia se taumafataga ...

Sapalai o meaʻai ma ni paʻu laau e aunoa ma se mayonnaise

O se salalamu malamalama ma le suamalie o le a avea ma se ipu sili ona lelei mo meaai o le maʻisuka.

Saladi o meaai ma pulu ma susu o susu

O le tuufaatasiga o mea eseese i totonu o tuufaatasiga matagofie o le mealilo o nei ipu.

Mimosa salad - o se fua mo le maʻisuka

O le a matou saunia se mea taumafa mimosa ma se kalori o le 100 kcal i le 100 kalama.

Laʻau vela suamalie

O sina vaega o le taeao e le afaina ai lou soifua maloloina.

Saladi meaai ma iʻa mumu ma fualaʻau

O le mea autu - aua e te ufiufi le iʻa. E tatau ona ia nofo i totonu o le meaʻai.

Sapalai taumafa ma le susu ma le pi

Mafaufau i se tuufaatasiga o moa fefiloi ma fualaau manogi.

Lave salalau lafumanu

Salu salamalie o se filifiliga lelei mo le maʻisuka.

Diet Carrot ma le Beetroot Salad

O nisi taimi e le tupu se mea elemene eletise ...

Fufulu Salamata ma le Celery ma le Radish

O le a fesoasoani i lou tino e faʻaleleia le gaogao, ia tumu i fiber aoga ma vitamini.

Sapalai taumafa i le laulaufaiva ma le kāpeti mumu

Lelei i le sipelaina i se taumafataga o le maʻisuka - mea malie, lanu.

Saladi o meaai Olivier

Saladi o meaai O Olivier e ese mai le laei ma nisi o mea aoga.

O fualaau suamalie fualaʻau i lalo o se ofu tino

Muamua se laulau o le vao, ona fai lea o se laulau o le sipisi, ona avea lea o se saumalie itiiti.

Tietisi o le Beetroot Salad

O le tele o le maʻisuka latou te le iloa ma le le iloa o beets e afaina i le maʻisuka.

Sapalai o le Seaweed Dietary

O le a le lelei o le kelp mo le maʻisuka? O le ae aoao atili e uiga i lenei mea mulimuli ane ...

Salady Diet Salad

O le a avea ma meaʻai lelei mo se tagata malosi ma se taumafataga atoa.

O a salakeke mo le maʻisuka

O le filifiliga o meaai mo le maʻisuka o se taʻutinoga e sili atu ona aʻafia, talu ai e leai se meaai, insulin ma pills e faʻaitiitia ai le suka e le aoga. Mo le salati, e tatau ona e faʻaaogaina vaega e faʻamaʻa ai le tino i fiva, vitamini ma minerale. O lona uiga o le tele o nei ipu e tatau ona avea ma fualaau faisua.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e taua foi le faasino igoa. O lona uiga o le gaosiga o le gaosiga e faʻaleleia le kulukose o le toto pe a uma ona 'ai. E tusa ai ma fualaau faisua, e sili atu ona maualalo mo le fou, ma o meaʻai e kuka i luga e maualuga ma maualuga. I lenei itu, o le filifiliga sili o le a avea ma vaega taua:

  • kukama
  • logo ata
  • avoka
  • Tomato
  • greens - pasili, cilantro, arugula, aniani matafe, letusi,
  • Kaloti fou
  • kapisi
  • seleni ma le toisina o le atisatilima Ierusalema.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e le o faʻavasegaina i sauisi mayonnaise ma soʻo se ituaiga lavalava e aofia ai le suka. O le filifiliga sili lava o le fuālaʻau manogi ma le sua o le tipolo.

Filifiliga le talafeagai

O vaega e le fautuaina mo le faʻaaoga e aofia ai pateta, beets kuka ma kāloti. E mafai ona 'aina, ae o le aofaiga o ipu e le tatau ona sili atu i le 100 g, pe a tuʻuina atu faʻatasi ma meaai o le protein, otaota, fualaʻau ma se fuainumera maualalo. Mo le sauniuniga o salakeke ma le maʻisuka ituaiga 2, e le tatau ona i ai ni fualaau:

  • laisa paepae
  • suauu mai le falaoa tao a latou falaoamata falaoamata,
  • vine, apricots ma mea mama,
  • meaʻai gaʻo
  • afaina (ate, laulaufaiva),
  • pineapples
  • faʻi tumu
  • sipisi maualuga (mai le 50%).

Paina pipi ma sana, o pini e faatagaina i le aofaiga e le sili atu nai lo le sipuni tele i le tautua. O le tele o oloa e mafai ona suia i analogues e toetoe lava a tutusa, ae sili atu ona aoga mo le tino:

  • pateta - Ierusalema artichoke, seleni aʻa,
  • fufulu araisa - vao, mūmū mūmū poʻo le pulu,
  • mayonnaise - yogurt poʻo sina kulimi suamalie oona, sasaina i le sinapi,
  • sisi - tofu
  • pineapple - marinated squash.

O le zucchini

  • talavou zucchini - 1 le vaega,
  • masima - 3 g
  • garlic - afa afa,
  • suauu manogi - o se sipuni sipuni,
  • sua o le lemon - o se sipuni sipuni,
  • vineta - afa o le sipuni,
  • cilantro - 30 g.

Faʻasalaina lelei le galala ma fufulu i le masima, faʻaopoopo le suāuʻu fualaʻau. ◊Oti le zucini i ni fasipepa (e sili atu le faigofie ona fai lenei mea ma se tagata faʻataʻitaʻi) ma fufulu i le vailaau. Ufiufi le pesini ma le zucchini i se ipu ma tuʻu ese mo le 15 minute. Faʻamalo le suavai, faaopoopo le suauu gaʻo ma le sua o le tipolo. Pe a auauna atu, fufuluina i le gaosiga lelei cilantro.

Faʻamasusu fou

Mo le salati e tatau ona e ave:

  • sulu fou (e tatau ona matua papaʻe e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia) - 100 g,
  • fualaau aina - 30 g,
  • soya soga - se sipuni sipuni,
  • lime suamalie - o se sipuni sipuni,
  • olive suauu - lua punetini.

E tatau ona fufulu lelei pulo ma pulou uma. Otioti i ni fasi ie manifinifi pe a mafai. Vaego le fufuluina o meaʻai i ou lima. Faʻamuʻu soya soga, mimiti suamalie ma pata i se vaitusi. Lafoaʻi puʻamuʻu ma tuʻu i luga o tuʻulaʻau i luga o le ipu, sasaa faʻatasi i se sau. Ufiufi ma se ipu ma tuʻu ai mo le 15 minute.

Seleti Salad for Diabetics

Mo se malamalama ma faʻafouina le salati e te manaʻomia:

  • apple oona - 1 fasi pepa,
  • selesele - afa,
  • yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo - 2 sipuni,
  • walnuts - o se sipuni sipuni.

Uu ma tipi le seleri i ni nai pulu po o se faʻafefe i luga o se mea e gaosia. Tipi se apu i le auala lava e tasi. Uʻu le yogurt i luga ma tautua ma nati pipi.

Gagana Eleni ma le basilisi lanumeamata

Mo lenei, o se tasi o salalaʻau sili ona ola maloloina mo le tausaga fou, e te manaʻomia:

  • tamato - 3 lapoa,
  • kukama - 2 ala,
  • logo ata - 2 fasi vaega,
  • feta - 100 g
  • Olive - 10 fasi vaega
  • lanu mumu - afa o le ulu,
  • letusi - afa afa,
  • Basil - tolu lala,
  • olive suauu - o se sipuni sipuni,
  • sua mai le kuata o le lemoni,
  • pepe sinapi - afa o le kofe kofe.

O fualaau faisua mo le salati e tipiina i ni vaega tetele, o lea la o lo latou tofo ua sili atu ona manino le faʻaalia. Fusi pe tolu poʻo le cheese e tatau ona tipi i totonu o vavao, ma aniani - o ni afa sela e sili ona manaia. Tasi le pepe ma le sua o le tipolo ma le suauu. Lafoaʻi le ipu ile laulaʻau, tuʻu uma fualaau faisua i luga, teuteu i laulaʻau lanumeamata lanumeamata, faʻaopopo laei ma tuʻu i luga mo le itiiti ifo ma le 10 minute.

Tatou faia se salakeke avoka mo le maʻisuka

O lenei oloa e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ona e maualalo le faʻasologa o le glycemic i totonu o fualaau 'aina ma fualaʻau. O le gaʻo susu gaʻo o loʻo aofia ai i totonu e faʻaleleia ai le lipeta metabolism, ma o le tofo faapelepele e maua ai ipu o se paolo fiafia. O totogi ma avocados e talafeagai mo le tausaga atoa mo le aiga atoa, ma le maʻisuka ituaiga 2 i aso uma. Mo manusina o aso uma, o se tuufaatasiga o avocados ma mea nei e fautuaina:

  • fufuluina fuamoa, kukama, broccoli vaʻa, yogurt,
  • tamato ma le meaʻai
  • logo ata, riki ma se sipuni sipuni o sana (sili atu i tioisa),
  • kukama, lime po o le sua o le lemon, galati lanumeamata,
  • vine, arugula.

Mo le tausaga fou, e mafai ona e kukaina se salati e sili atu ona faigata, e aofia ai beets vela. O lona faaaogaina e tapulaa mo le maʻisuka, ae i se tuufaatasiga ma laau afu, nati ma le avocados, o sea ituaiga o meaai o le ai ai le numera atoa o le faasinomaga, e saturate le tino ma elemene taua. Ina ia maua le faamalieina mai meaai, e tatau ona tele ni mea e 'ai - suamalie, suamalie, vevela, vevela, mumu ma le faʻamalosi. O i latou uma o loʻo i totonu o se salati; o loʻo i ai se foliga matagofie ma foliga mai muamua.

Mo salati aso malolo e tatau ona e:

  • avoka - 1 fua tele,
  • letusi - 100 g (e mafai ona ese),
  • tangerines - 2 lapoa (po o le 1 lanu moli laititi, afa vine),
  • beets - 1 le lautele,
  • cheese (poo feta) - 75 g,
  • pistachios - 30 g
  • olive suauu - 2 sipuni,
  • suamalie mai le lanu moli (faʻaaogaina fou) - 3 punetēpu,
  • lemoni ma le lanu manogi - i luga o se sipuni,
  • pepe sinapi - afa o le kofe kofe
  • fatu poppy - se sipuni tife,
  • masima o le afa o le kofe kofe.

Suauu pe tao tao i totonu o le ogaumu ma tipi i totonu o pusa. I le auala lava lea e tasi e fai ai ni keke, peʻapeʻava le avoka. Pistachios e vavaeese mai le atigi ma faʻagogo i totonu o se apa malogo mo le 5 minute. Otioti fasi pepa o lapisi, sa faasaʻoloto muamua i le tele e mafai ai mai ata tifaga.

Ina ia maua le saumalie, tuu le moli moli, leua, sinapi, fatu poppy ma masima i totonu o se tamai fagu ma se tapuni, faaopoopo le suauu ma lulu lelei. I totonu o se pesini loloto, tuu le letus, ona pusa lea o feta, paluga ma le avoka, tuu i luga o tangerine ma pistachios, sasaa ofu.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i aoga o avocados mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, tagaʻi i le vitio:

Tusa lava pe o le tagata maʻi o le ituaiga o maʻisuka - muamua, lua poʻo le gasegase, e tatau ona ia faia saʻo lana laulau ina ia mafai ai ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le taumafataga e aofia ai mea taumafa ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O lenei faailo o le a faʻaalia ai le vave ona gaosia le kulukose i le toto pe'ā uma ona 'ai i se oloa.

Naʻo lenei faʻaaliga e taʻitaʻia le endocrinologists i le sauniuniga o le lisi mo le maʻisuka. E le gata i lea, e taua le paleni o meaʻai; e sili atu ma le afa o le taumafa e tatau ona avea ma fualaau faisua.

O se mea sese le mafaufau o ipu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e mama. E leai lava, aua o le lisi o oloa faʻatagaina e tele ma e mafai ona e faia le tele o itu ipu ma salata mai ia i latou. O le a talanoaina i lenei tusiga.

O fesili nei e talanoaina - oa fuamula e sauniuni ai mo le maʻisuka, fualaʻau salalau mo le maʻisuka ituaiga 2, ipu mo le tausaga fou, salalamu malamalama mo meaai mama ma fuamoa o le sami, o se taumafataga atoa.

Glycemic Salad Product Index

Mo tagata mamaʻi ma se "maʻi suamalie", e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona 'ai meaai ma se upusii e oʻo atu i le 50 iunite. O meaai faatasi ai ma faailoga e oo atu i le 69 iunite e mafai ona i ai i luga o le laulau, ae o se tuusaunoaga, o lona uiga, o ni nai taimi i le vaiaso, e le silia le 150 kalama. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona mamafa le lisi o oloa i isi oloa leaga. O isi meaʻai uma o le salad ei ai se faasinomaga o le sili atu ma le 70 iunite ua faasaina mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, ona o lo o latou maua se faatosinaga tele i le faateleina o le kulukose o le toto.

O fualaau o le salalaʻau o le maʻisuka e le aofia ai la latou lavalava i le ketchup ma le mayonnaise. I se tulaga lautele, i le faaopoopo atu i le GI, e tatau foi ona e gauai atu i le kalori o mea o oloa. E foliga mai o le GI o le uluaʻi fua lea mo le filifilia o oloa, ma o latou faʻataunuuga kalori o le mulimuli lea. E lua faailoga e tatau ona mafaufauina i le taimi e tasi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu ei ai le numera o iunite zero; tasi e le o se malo fiafia i le taumafataga o le maʻi. O le mea o le masani lea, o ia oloa ua tumu i le cholesterol leaga ma maua ai le maualuga o le kalori, lea e faʻafefe ai le fausia o tupe mama.

Mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, e mafai ona e kuka uma fualaʻau ma fua, faapea foi ma aano o manu ma sala. O le mea autu o le filifili saʻo lea o mea o le a tuʻufaʻatasia ma isi. Fuamoa o fualaʻau mo le maʻisuka e taua tele i totonu o loʻo i ai le tele o filo o meaʻai e faʻagesegese le tafe o le kulukose i totonu o le toto.

O fualaau faisua mo le sauniuniga o salakeke, o le a aoga:

  • seleli
  • tamato
  • kukama
  • ituaiga uma o kāpeti - broccoli, pulupulu Brussels, kalapulaʻau, kāpeti paʻepaʻe, laʻau mumu, Beijing
  • aniani ma aniani aniani,
  • oona ma suamalie (Bulgarian) pepa,
  • kaluka
  • squash
  • Kaloti fou
  • leki - pi, pi, lentils.

E le gata i lea, o salati e mafai ona saunia mai soʻo se ituaiga o musika - musika, moa anufe, pata, chanterelles. O faʻamaumauga uma e le silia le 35 iunite.

O uiga tofo o salakeke ma le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai i le vaitau po o le afu, mo se faataitaiga, suauu, oregano, basil, pasisa poo le dill.

Fuamoa o Fualaauʻai o se taumafataga o le maʻisuka maloloina. Ole fua ole aso e oo ile 250 grams. E mafai ona e fufuluina fualaʻau kuka ma selesele salakeke i le kefir, yogurt poʻo le yogurt fale e leʻi faʻasalaina.

I fualaau ma vine, e tatau ona e filifilia mea nei:

  1. apu ma pears
  2. apricots, nectarine ma peaches,
  3. cherries ma cherries
  4. strawberries, strawberries ma fugalaau,
  5. gogoberry
  6. rimoni
  7. lanu
  8. Muliki
  9. ituaiga uma o fualaau suamalie - moli, mandarin, pomelo, vine.

I sina vaega laitiiti, e le sili atu i le 50 kalama i le aso, e mafai ona faaopoopo ni fatu o soʻo se mea i meaʻai mo le maʻisuka - paʻu, peanutisi, cashews, hazelnuts, almonds, pistachios. O latou faʻamaufaʻailogaina o loʻo i totonu o laina maualalo, ae o le kalori mea e maualuga tele.

O meaai ma iʻa mo salati e tatau ona filifilia ituaiga e maualalo le gaʻo, aveese mai ia i latou o toega o le paʻu ma le gaʻo. E mafai ona e tuʻuina atu le fiafia i ituaiga ituaiga o aano o manufasi ma mea faʻaleagaina:

  • moa
  • toso
  • lapisi o lapiti
  • moa moa
  • lafumanu, laulaufaiva.

Mai le iʻa e tatau ona e filifilia:

Ava iʻa (caviar, susu) e le tatau ona 'aina. O fualaau oona, e leai ni faʻasaʻoga mo tagata mamaʻi.

Fualaʻau suamalie

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

O nei fuamoa mo le maʻisuka e sili ona aoga, aʻo latou tuʻuina atu i le tino le palatini, vitamini ma minerale. I le faaopoopo atu, o lenei ipu o le a maualalo i le kalori ma o le a le faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

Salad salamu o se ipu na alofaina e le toʻatele mo le tele o tausaga. O tausaga uma lava e tele ma sili atu fesuisuiaʻi fua ma kulupu. O le kulimi suamalie ma le suāuʻu olive e masani ona faʻaaogaina e fai ma laei. O le suauu olive, i le isi itu, e mafai ona tumu i laau, pepa vevela poʻo le kalaka. Mo le faia o lenei mea, o laau mamago ua tuu i totonu o se pusa tioata ma le suauu ma tuu mo le 12 itula i se nofoaga pogisa ma malulu.

E le gata i lea, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vaʻaia le salati i le kesi e leai ni gaʻo po o le sisi kulimi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faleoloa "Fale o le Nuu" ma le gaʻo o le 0.1%. Afai o le saladisi o le maʻisuka e tautua i luga o se laulau masani, ona faʻatagaina lea e faʻaaoga le kulimi kulimi e maualalo le manogi pei o se laei.

O mea nei o le a manaʻomia:

  • 200 kalama o squid,
  • tasi kukama fou
  • afa aisa,
  • letus leaves
  • tasi fuamoa ua tunu
  • sefulu olive sua
  • olive suauu
  • leona tipolo.

Fufulu le squid i le vai mafana mo ni nai minute, tipi i ni fasipepa, ma tipi le kukama i ni fasipepa. 'Otiʻoti le anisi i afa mama ma soga i totonu o le vasa (vine ma le vai) mo le afa itula e tuua ai le oona. Ona faapipii lea o le siʻi ma faaopoopo i kukama ma squid. Oti le olive ile afa. Faʻafefiloi mea uma, masima ma ave le salati i le sua o le tipolo. Taimi i le suauu olive. Tuu le letus i luga o le ipu ma tuu le letusi i luga o latou (ata i lalo).

Afai o le fesili - o le a le mea e kuka ai le maʻisuka tulaga ese? O lena saladi ma le gaogao o le a teuteu ai soʻo se Tausaga Fou poʻo se laulau faʻamanatuga.O lenei ipu e faʻaaogaina ai le pineapple, ae o le fesili e vave tulaʻi mai - e mafai ona 'ai lenei fua, aua e le oi totonu o le lisi o oloa e maualalo le faasinoupu. O le fuainumera o le pineapple e fesuisuiai i le ogatotonu, o le mea lea, e pei o se tuusaunoaga, e ono i ai i le taumafataga, ae le silia le 100 kalama.

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le salamata selu o se meaʻai atoatoa, e iloga i lona tofo ma le le masani ai. O le fua lava ia e pei o se salati salati ma o se mea e gaosia (aano). Muamua, tipi le falaoʻai i ni vaega se lua ma vaʻaia ma le faaeteete le totonugalemu o le tasi afa. 'Otiʻoti i totonu o ni poloka lapoa.

O vaega nei e manaʻomia foi:

  1. tasi kukama fou
  2. tasi le avoka
  3. 30 kalama o cilantro,
  4. tasi le lime
  5. afa kilokalama o le galo,
  6. masima, eleele lanu uliuli e tofo ai.

Otioti le avoka ma totoma i totonu o kupita 2 - 3 senitimita, tapunuina lelei le cilantro. Faafefiloi pineapple, cilantro, kukama, avoka ma le kuka. O le numera o le moa e mafai ona faʻatupulaia, e fuafua i le tele o le pineapple lava ia. Vaʻai le salati i le kulimi suamalie, masima ma le pepa i lou lava manaʻo. Tuu le salatisi i le afa ona vele le pineapple.

O nei fuamoa taumafa taumafa o le a valaʻau i soʻo se malo.

Meat ma le faʻamalo salakeke

O suauu gaʻo suka e maua mai i le kuka ma le falanua o le aano. E mafai foi ona faaopoopo le faʻamalosi. Mo le tele o tausaga, o fualaau o meaʻai e mama ma e le o le manaia i le tofo. Ae peitai, i le taimi nei, salata mo le maʻisuka o le ituaiga 2, o ana fua o fua o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi ma faia ai le tauvaga moni mo le tofoina o ipu o tagata soifua maloloina.

O fualaau sili ona suamalie o loʻo faʻamatalaina i lalo, ma pe o le a le mea e gaosia ai, e maualalo le faʻamaufaʻailogaina, o lona uiga o kulimi e matua saogalemu uma lava i le i ai o ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka.

O le fua muamua e faʻaaoga ai le ate moa mo le maʻisuka ituaiga 2, lea, afai e manaʻo ai, e kuka pe falai i totonu o se vaega itiiti o le suauu faamamaina. E ui lava o nisi tagata sukaʻi suka e manaʻo i le ate, ao isi e fiafia i le popo. E leai ni tapulaa i lenei filifiliga.

O le ae manaʻomia mea nei e saunia ai lenei ipu mo le tausaga fou poʻo isi aso malolo:

  • afa kilokalama o le ate moa,
  • 400 kalama o kāpuni mumu,
  • lua pepa logo,
  • olive suauu
  • 200 kalama o pi pi
  • gel filifiliga.

◊Oti le pepa i ni fasipepa, tipi le kapeti, tipi le ate i totonu o vavao. Faʻafefiloi mea uma, masima e tofo ai, vaitau le salati ma le suauʻu.

Salu fualaʻau

Fuamoa o fualaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua taua lava i taumafa i aso taitasi. E mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faaliliuina o le kulukose i le malosi, ma faʻaleleia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract.

O se fofo mo le ituaiga lona lua o le maʻisuka e mafai ona saunia i aso uma. O le mea sili lava, o le maʻisuka, e tatau ona aofia i meaʻai mea taumafa maualalo-calorie ma le GI maualalo. O se auala fou e saunia ai le leʻo o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Fufulu le suauu i totonu o le apa, faʻaopoopo tomato i totonu o ni nai fasi cubes, pepa ma le masima. I le lima minute mulimuli ane, faaopoopo le meaʻai pepa Bulgaria, ma faʻamaina le galala. Simmer seia vaivai. Faʻatasi ma le ituaiga lua ma le muamua o le maʻisuka, o le leʻo o le a avea ma se mea sili ona faapaleniina le laulau.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻasalaga e teena ai se laulauʻai lelei, e le gata o fualaau suamalie suamalie, ae o meaʻai foi mo le maʻisuka mai fualaau aina ma vine.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai fualaau faʻamanatu mo le maʻisuka.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Talofa O aʻu, Valentina Pushko. Sa ou galue o se tagata kuka i totonu o se faleaiga mo le silia i le 12 tausaga. I luga o laʻu galuega, e tele naua mea lelei na suʻeina ma suʻesuʻeina ma ofoofogia meaʻai matagofie ua saunia. Ou te faʻaaoga lenei faʻailoga e fai ma api, talu ai e tele naua faʻamatalaga. O le 'upega tafaʻilagi o loʻo aofia ai le tele o ata ma tusitusiga mai isi punaoa ma o mea uma lava e aofia ai i latou e ona le atunuʻu!

Tuua Lau Faamatalaga