POLOKALOINA O POLOKALAMAINA O LE OVARIES (PCOS) MA LE SUʻESUʻEGA FAʻAVAE

O le manatu o le faʻamalosia o le inisalini e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le lagona o sela i le gaosia o le insulin. O lenei mea e masani ona matauina i tagata mamai e maua i le maʻisuka, ae i nisi tulaga, o le inisalini e faʻaalia foi i tagata soifua maloloina atoatoa.

O se faʻamaʻi e pei o le polycystic ovary syndrome (PCOS) e faʻaalia i le tele o tulaga i fafine e mafatia i faʻamaʻi pipisi. O loʻo faʻaalia i se suiga i galuega a le ovarian (faʻatupulaʻia pe leai se toso, faʻatuai faʻatusa). I le 70% o tagata gasegase, o le PCa o loʻo faʻamaonia ai le iai o le maʻisuka ituaiga 2.

O le suʻega ma le inisalini o faʻamaoniga e matua vavalalata manatu ma i le taimi nei, o loʻo suʻesuʻeina e le au saienisi le tele o taimi e suʻesuʻe ai la latou vaʻaiga. O le faʻamaʻi lava, o togafitiga mo faʻamaʻi faʻamaʻi, o le siama ma ono mafai ona maʻitaga masani, o le sootaga i le va o le polycystic ma le insulin, ma le togafitiga o togafitiga mo lenei faʻamaʻi o le a faamatalaina auiliili.

Polycystic

O lenei faʻamaʻi na maua i le amataga o le seneturi mulimuli e ni saienitisi Amerika e toʻalua - Stein ma Leventhal, o lea e taʻua ai le maʻi polycystic o le maʻi Stein-Leventhal. O le suʻesuʻega o lenei faʻamaʻi e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina. O se tasi o faʻamaoniga autu o le faʻateleina o le puleaina o lemoni i le tino o se fafine (hyperandrogenism). E mafua lenei mea ona o le le lelei o le faʻaaogaina o le tino poʻo le tino.

I le tulaga o le PCOS, o le ovary ua i ai se uiga faʻapitoa o le morphology - polycystic, e aunoa ma ni neoplasms. I totonu o ovaries, o le faʻalauteleina o le fausiaina o le luteum ua gasegase, ua taofia le gaosiga o le gaosiga, ma ua i ai le teteʻe ma le faʻaleagaina o le tino.

O faʻamaoniga muamua e faʻaalia ai le maʻi o Stein-Leventhal:

  • O le toesea po o le tuai ona faʻatuai o le faʻaleagaina,
  • Pulu tetele i vaega e le o manaomia (mata, tua, fatafata, ogavae i totonu),
  • Aʻe, o le paʻu o le paʻu, lauulu lauulu,
  • O se gaioiga mamafa mamafa e oʻo atu i le 10 kilokalama i se taimi pupuu,
  • Lulu o lauulu
  • Faʻalētonu le tosoina o tiga i le pito i lalo i le taimi o le faʻasologa o manu (o le tiga o le tiga e le masani ai).

O le faataamilosaga masani o le faataamilosaga i tamaitai e faʻatonutonuina i se suiga i le maualuga o hormones e maua mai e pituitary ma ovaries. I le taimi o le faʻasologa, o le a tupu pe a ma le lua vaiaso aʻo leʻi amataina. O le ovaries e maua mai ai le estrogen o le homone, faapea foi ma le gaseterone, lea e saunia ai le matua mo le vaetamaina o se fuamoa fuamoa. I se tulaga maualalo, latou te maua mai le testosterone male male. Afai e le tupu se maitaga, o le a faʻaitiitia le maualuga o le hormone.

Faʻatasi ai ma le polycystosis, o le ovaries e faʻamalosi ai le tele o le testosterone. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai i le leai o se tamaititi ma faʻamaoniga o loʻo i luga. E taua le iloa o hormones o feusuaiga e faʻaalia i totonu o le tino ona o le i ai o malemoni, faʻafouina. E aliali mai e aunoa ma le i ai o homone, e le mafai foi ona faia se tamaʻitaʻi i le tino o se fafine.

E tatau ona malamalama lenei mea, talu ai ona o le toilalo i lenei sootaga mafua ai le ovary polycystic.

PCOS MA LE TALOSAGA INSULIN

I le 20 tausaga talu ai, ua faʻamautu ai o le hyperinsulinemia o le mafuaaga autu lea o le polycystic ovary syndrome (PCOS) i se vaega taua o tamaitai. O nei tagata maʻi ei ai le "PCOS metabolic," lea e mafai ona avea o se setete. O le tele lava o taimi, o nei teineiti o loʻo i ai le tele o meaʻai, mea e le masani ai, ma aiga e maua i le maʻisuka.

O le toʻatele o fafine e maua i le polycystic ovary syndrome (PCOS) o le insulin resistant ma obese. O le mamafa o le mamafa i totonu ia te ia lava o le mafuaʻaga o le faʻalavelave faʻaleaga. Ae o le faʻamalosia o le inisalini e maua foi i fafine ei ai PCOS e le o ni mea e sili ona mamafa. O lenei mea e mafua ona o le maualuga ole LH ma le testosterone free serum.

O le mea e sili ona leaga mo tamaitai ei ai le ovarycycy ovary, o nisi ituaiga o siama i le tino - e masani lava o maso ma gaʻo - atonu o le insulin malosi, aʻo isi suauʻu ma okeni e le mafai. O le iʻuga, o le pituitary gland, ovaries ma sene o loʻo i totonu o se fafine e iai le resulin resistance e naʻo le maualuga o le inisalini e tali atu (ma e le tali lelei i le masani), lea e faʻaleleia ai le hormone ma le torogens. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le "filifiliga tetee."

Mafuaaga

E talitonuina o se tasi o mafuaʻaga autu o le faʻamalosia o le inisalini o se faʻaopoopoga o le tele o le gaʻo. O le tele o suʻesuʻega e faaalia ai o le maualuga o le maualalo o gaʻo gaʻo i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o siama, e aofia ai siama musika, taofi le tali masani i le inisalini. O lenei mea e mafai ona mafua mai i gaʻo ma metabolites o gaʻo gaʻo e tupu i totonu o siama muscle (gaʻo intramuscular). O le mafuaaga autu mo le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo maualalo o le 'ai tele o calories ma le mamafa. O le taumafa, gaʻo ma le mamafa tele e matua aʻafia lava i le faʻamalosia o le inisalini. O gaʻo matalasi i le manava (faataamilo i okeni) e matua matautia lava. E mafai ona faʻateʻaina le tele o gaʻo gaʻo maualalo i totonu o le toto ma faʻamaonia ai foʻi hormones inflammatory e taʻitaʻia ai le faʻamalosia o le inisalini.

O fafine ei ai le mamafa masani (ma e oʻo lava i le mimiti) e mafai ona i ai le PCOS ma le insulin resistance, ae o lenei maʻi e sili atu ona taatele i le mamafa o tagata.

E tele isi mafuaaga mafuaʻaga o le maʻi:

O le maualuga o le fructose intake (mai le suka nai lo fua) e fesootaʻi atu i le faʻamalosia o le inisalini.

Faateleina le atuatuvale o le oxidative ma le afaina i le tino e mafai ona oo atu ai i le tui o le inisalini.

O gaoioiga faaletino e faateleina ai le lagona o le inisalini, ae o le le toaga, i se isi itu, ua faaitiitia.

E i ai le faʻamaoniga o le solia o le siama i totonu o le iniseti e mafai ona mafua ai le mumū, lea e faʻateleina ai le tui ile inisalini ma isi faʻafitauli tau gasegase.

E le gata i lea, ei ai aʻafiaga faʻainitaneti ma agafesootai. E tusa ma le 50% o tagata ua i ai le natura faʻaleagaina i lenei maʻi. E mafai ona i ai se tamaitai i lenei vaega pe afai ei ai sona talaʻaga o le maʻisuka, maʻi fatu cardiovascular, hypertension, poʻo le PCOS. I isi, o le 50% le malosi o le inisalini e tupu ona o se maʻi le lelei, o le meaʻai ma le leai o se faʻalositino.

Faʻailoga

Afai e masalomia le ovary polycystic, e masani ona fautuaina e fomaʻi ia suʻega o le tui insulin mo tamaitai.

O le maualuga o le inisalini anapogi o se faailoga o le tetee.

Ole suega ole HOMA-IR e fuaina ai le insulin resistance index, aua o le kulukose ma le insulin ua tuʻuina atu. O le maualuga, o le leaga.

O se suega o le faapaleni o le kulukose e fuaina ai le anapogi kullukose ma le lua itula i le maeʻa ai o le tele o suka.

O le hemoglobin glycated (A1C) e fua i le maualuga o le glycemia i le tolu masina talu ai. O le fua faatatau lelei e tatau ona laʻititi i le 5.7%.

Afai e tele le mamafa o le fafine, o le manuʻa ma le tele o gaʻo i ona puimanava, ona oʻo ai lea o avanoa o le inisalini e maualuga tele. E tatau foi i le fomai ona gauai atu i lenei mea.

  1. Black (Negroid) Acanthosis

O le igoa lea o le paʻu o le mea lea e matauina ai ni mea pogisa i nisi o eria, e aofia ai laupepa (faʻafefete, ua, vaega i lalo o le fatafata). O lona i ai e faʻaalia ai le faʻamalosia o le inisalini.

Low HDL ("lelei" cholesterol) ma maualuga triglycerides o isi faailoga e lua e matua aʻafia ma le faʻamalosia o le inisalini.

O le maualuga o le inisalini ma le suka o mea taua ia o le faʻamalosia o le insulin i polycystic ovaries. O isi faailoilo e aofia ai le tele o gaʻo abdominal, maualuga faʻateleina, ma le maualalo o le HDL.

Auala e Maua Ai e uiga i le Resulin Insistance

Atonu o le a maua e se fafine lenei faafitauli pe afai e tolu pe sili atu foʻi ona uiga nei:

  • maualuga le toto maualuga (sili atu i le 140/90),
  • mamafa moni e sili atu i le faʻataʻitaʻiga e 7 kilokalama pe sili atu,
  • faʻasolosolo maualuga,
  • le maualuga o le cholesterol e maualuga atu nai lo le masani
  • "Lelei" Cholesterol (HDL) e itiiti ifo i le 1/4 o le aofaʻi,
  • maualuga le maualuga o le uric acid ma le kulukose,
  • faateleina le hemoglobin glycated,
  • maualuga faʻamaʻi enzymes (o nisi taimi)
  • lows plasma magnesium.

O taunuuga o le faateleina o le inisalini:

  • polycystic ovary syndrome,
  • siama
  • hirsutism
  • faʻamataʻu
  • maʻisuka
  • naunau mo sugars ma gaʻo,
  • apu o le apu ma le faigata ona faʻaitiitia le mamafa
  • maualuga le toto maualuga
  • cardiovascular disease
  • afaina
  • kanesa
  • isi faaletonu o le degenerative
  • faʻaitiitia le faʻamoemoe o le ola.

FUAFUAGA TUSI, PCOS MA METABOLIC SYNDROME

Ole faʻamalosia ile inisalini o se uiga iloga ole lua masani masani - syndrome male syndrome ma le maʻisuka ituaiga 2. O le maʻi gasegase o se seti o mea lamatia e fesootaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, fatu fatu, ma isi faaletonu. O aʻafiaga e aofia ai le maualuga o triglycerides, maualalo le HDL, maualuga maualuga o le toto maualuga, ogatotonu o le tino (gaʻo latalata i le puimanava), ma le suka maualuga. O le faʻamalosia o insulin o se vaega tele lea i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

I le taofiina o le alualu i luma o le tui insulin, o le tele o tulaga o le maʻi gasegase ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona puipuia.

Faʻaauau le faʻamalosia o insulin i lalo o le maʻi gasegase, fatu fatu, ma le maʻisuka ituaiga 2, lea o loʻo i ai nei i faafitauli sili ona taatele o le soifua maloloina i le lalolagi. O le tele o isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi foi ma le faʻamalosia o le insulin. E aofia ai faʻamaʻi pipisi ole ate, faʻamaʻi o le ovarycyse (PCOS), maʻi Alzheimer ma le kanesa.

LE AUALA E FIAFIA AI LE SENSITIVITY E AOAO ATU I LE POLOKALUINA O OVARIES

E ui lava o le faʻamalosia o le inisalini o se solitulafono ogaoga e mafua ai le ogaoga o taunuuga, e mafai ona feteʻenaʻi. Faʻafomaʻi ma le metformin o le togafitiga autu lea na faʻamatalaina e fomaʻi. Ae ui i lea, o fafine ei ai le ituaiga insulin-resistant o le PCOS e mafai ona faʻamaloloina e ala i le suia oo latou olaga.

Masalo o le auala aupito sili lea ona faigofie e faʻaleleia ai le lagona o le inisalini. O le aafiaga o le a matauina toetoe lava a vave. Filifili le gaoioiga faaletino e sili ona e fiafia i ai: tamoe, savali, aau, uila. E lelei le tuʻufaʻatasia o taaloga ma yoga.

E taua le leiloa saʻo le gaʻo o le visceral, lea e tu i totonu o le manava ma le ate.

O taʻavale e mafai ona mafua ai le faʻamalosia o le inisalini ma faʻalavelave ai le tulaga o fafine ei ai le ovary polycystic.

  1. Oti i lalo i le suka

Taumafai e faʻaititia au meaʻai, aemaise lava mai meainu suamalie e pei o le susu.

  1. Taumamafa i le soifua maloloina

O meaai mo le ovary polycystic e tatau ona faʻavae i luga o meaai e le faʻamaonia. Ia aofia ai foi ma ni fatu ma ni iʻa i lau taumafataga.

O le taumafaina o omega-3 fatty acid e mafai ona faʻaititia ai le toto triglycerides, lea e masani ona siitia aʻe i faʻamaʻi o le ovary polycystic ma le faʻamalosia o le insulin.

Ave ni mea faaopoopo e faʻaleleia ai le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia le toto suka. O nei mea e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, magnesium, berberine, inositol, vitamini D ma togafitiga faʻapitoa e pei o le kinamoni.

E i ai le faʻamaoniga o le vaivai ma le moe umi e afua ai foi ona faʻaalia le inisalini.

E taua tele mo teineiti ma le ovary polycystic le iloa pe faapefea ona faʻafoeina le atuatuvale, le mautonu ma le atuatuvale. Yoga ma mea faaopoopo i vitamini B ma le magnesium e mafai foi ona fesoasoani iinei.

O maualuga maualuga o laʻau e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le insulin. I lenei tulaga, foaʻi foai toto, o le fesuiaiga mai meaʻai i fualaau aina, ma le aofia ai o meaʻai susu i le taumafataga e mafai ona fesoasoani i fafine meli.

O le faʻamalosia o insulin i fafine e maua i le ovarycycy ovary e mafai ona matua faʻaitiitia ma e oʻo lava ina faʻamalolo atoa i suiga faigofie o olaga, e aofia ai se soifua maloloina lelei, faaopoopoga, gaioiga faaletino, gau o le mamafa, moe lelei, ma le faʻaitiitia o le mamafa.

Aotelega o se tusitusiga faasaienisi i vailaau ma le soifua maloloina lautele, tusitala o se pepa faasaienisi o Matsneva I.A., Bakhtiyarov K.R., Bogacheva N.A., Golubenko E.O., Pereverzina N.O.

O le Polycystic ovary syndrome (PCOS) o se tasi lea o ituaiga taatele o endocrinopathies. E ui i le maualuga o le aʻafiaga o le PCOS ma se talafaasolopito umi o suʻesuʻega, o le aanology, pathogenesis, faʻamautinoaga ma le togafitiga o le maʻi o loʻo sili atu ona le mafai ona faʻaaogaina. I tausaga talu ai, o le faateleina o le gauai o saienitisi ua tosina atu i le fesili o le saofaga o le hyperinsulinine i le atinaʻe o PCOS. E iloa e 50-70% o mataupu e tuʻufaʻatasia ai le PCOS ma le oona, o le hyperinsulinemia ma suiga i le fusi o le lipid toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o cardiovascular diseases, ituaiga 2 o le maʻisuka ma oʻo ai i se faʻaitiitiga o le maualuga o le ola. O le tele o tagata suʻesuʻe e faasino atu i le faʻamautuina o gasegase o le faʻafitauli o le tino i le PCOS, o le faʻaalia o lea mea ua sili atu ona mamafa i le i ai o le mamafa o le tino. O le taimi nei i le suʻesuʻega o le pathogenesis o le PCOS e faʻamatalaina i le loloto o suʻesuʻega o le faʻafitauli ole gasegase: faʻamalosia o le inisalini, hyperinsulinemia, oona, hyperglycemia, dyslipidemia, mumū o le tino, suʻesuʻeina o latou aʻafiaga i le togafitiga o le ovaries, ma faʻamaʻi tutusa e pei o le maʻisuka e le o le inisalini ma le cardiovascular faʻamaʻi. E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le sailiga mo se faʻamatalaga fou maʻoti e iloa ai po o fea o faailoga e mafai ona faʻaaogaina i le faia i aso uma e fai ma faʻamatalaga o le gasegase o maliu ma le lamatiaga o le cardiovascular i tagata maʻi ma PCOS.

FUAFUAGA LELEI MA LE SUESUEGA I LE POLOKALAMA OVARIAN POLYCYSTIC

Polycystic ovarian syndrome (PCOS) o se tasi lea o ituaiga masani o endocrinopathies. E ui lava i le maualuga o PCOS ma le talafaasolopito umi o le suʻesuʻega, o mataupu o le aano, pathogenesis, faʻamautinoaga ma le togafiti o le maʻi e tumau pea le finauga. I tausaga talu ai, o le faateleina o le gauai o saienitisi ua tosina atu i le fesili o le saofaga o le hyperinsulinine i le atinaʻe o PCOS. E iloa e 50-70% o mataupu e tuʻufaʻatasia ai le PCOS ma le oona, hyperinsulinemia ma suiga i le laugutu> faʻamalosia o le inisalini, hyperinsulinemia, obesity, hyperglycemia, dyslip> mumū o le tino, le suʻesuʻeina o latou aʻafiaga faʻaletonu i le faʻaleagaina i le ovaries, ma faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻisuka tutoatasi tutoatasi ma le maʻi cardiovascular. E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le sailiga mo se suʻesuʻega faapitoa e iloa ai po o fea o faailoga e mafai ona faʻaaogaina i le faia i aso uma e fai ma faʻamatalaga o vailaʻau faʻasolosolo ma fatuga o le gasegase o maʻi ma PCOS.

O le tala o le galuega faasaienisi i le autu "Fulafula o le tino ma le inisalini i le polycystic ovary syndrome"

FUAFUAGA LELEI MA LE SUESUEGA I LE SYNDROME

Matsneva I.A., Bakhtiyarov K.R., Bogacheva N.A., Golubenko E.O., Pereverzina N.O.

FGAOU VO Muamua Moscow State Medical University ua faaigoaina i le I.M. Sechenov (Sechenov University), Moscow, Russian Federation

Faʻamatalaga. Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) o se tasi lea o ituaiga taatele o endocrinopathies. E ui i le maualuga o le aʻafiaga o le PCOS ma se talafaasolopito umi o suʻesuʻega, o le aanology, pathogenesis, faʻamautinoaga ma le togafitiga o le maʻi o loʻo sili atu ona le mafai ona faʻaaogaina. I tausaga talu ai, o le faateleina o le gauai o saienitisi ua tosina atu i le fesili o le saofaga o le hyperinsulinine i le atinaʻe o PCOS. E iloa e 50-70% o mataupu e tuʻufaʻatasia ai le PCOS ma le oona, o le hyperinsulinemia ma suiga i le fusi o le lipid toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faatupuina o cardiovascular diseases, ituaiga 2 o le maʻisuka ma oʻo ai i se faʻaitiitiga o le maualuga o le ola. O le tele o tagata suʻesuʻe e faasino atu i le faʻamautuina o gasegase o le faʻafitauli o le tino i le PCOS, o le faʻaalia o lea mea ua sili atu ona mamafa i le i ai o le mamafa o le tino. O le taimi nei i le suʻesuʻega o le pathogenesis o le PCOS e faʻamatalaina i le loloto o suʻesuʻega o le faʻafitauli ole gasegase: faʻamalosia o le inisalini, hyperinsulinemia, oona, hyperglycemia, dyslipidemia, mumū o le tino, suʻesuʻeina o latou aʻafiaga i le togafitiga o le ovaries, ma faʻamaʻi tutusa e pei o le maʻisuka e le o le inisalini ma le cardiovascular faʻamaʻi.

E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le sailiga mo se faʻamatalaga fou maʻoti e iloa ai po o fea o faailoga e mafai ona faʻaaogaina i le faia i aso uma e fai ma faʻamatalaga o le gasegase o maliu ma le lamatiaga o le cardiovascular i tagata maʻi ma PCOS.

Upu autu: faʻamalosia o le inisalini, faʻafefeteina o le tino, polycystic ovary syndrome, hyperinsulinemia, hyperandrogenism.

O faafitauli o le mauaina o le polycystic ovary syndrome e taua pea, e ui i le mea moni o le PCOS na muamua faamatalaina e Stein ma Leventhal i le 1935. E leʻi iai ni faʻamaumauga maʻoti mo faʻamaʻiloga seia oʻo i le 2003, pe a fuafua le lisi o Rotterdam. O nei taʻiala e aofia ai:

1. Faataamilosaga masani / faʻavasegaina.

2. Vaʻalele / faʻataʻitaʻi ile faʻamalosia.

3. ovary Polycystic.

Ae oʻo lava i le taimi nei, o le suʻesuʻega o le PCOS e mafua ai nisi faigata, o le faʻamaonia saʻo e masani lava ona faʻatulagaina pe a uma se taimi umi ma, masani, suʻesuʻega le lelei ma togafitiga. O le taimi nei e mafai ona faʻamatalaina le naunau o tagata suʻesuʻe i lenei faafitauli.

O le Polycystic ovrome syndrome e tupu i le 2% -20% o fafine, ma o le endocrinopathy sili ona taatele i fafine o le tausaga fanau. O le aofai o tupe maua i le lalolagi e 3.5%.

I tausaga talu ai, o le faateleina o le gauai o saienitisi ua tosina atu i le fesili o le saofaga o le hyperinsulinine i le atinaʻe o PCOS. E iloa e tele o tagata gasegase e iai le PCOS e faʻasaina ile inisalini, ma tusa pe tusa ma le 50% o tagata gasegase e faʻafetaui ia taiala mo le faʻamaʻi faʻamaʻi 2.3. O le PCOS e masani ona fesootaʻi i le B-cell dysfunction, lea e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2. I fafine ei ai le PCOS, o lenei tulaga lamatia e maualuga atu pe a faatusatusa i tamaitai soifua maloloina o le mamafa tutusa ma le matutua. O le inisalini e faʻaolaina ai le p450c17 i le ovaries ma grenia, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le gaosiga o le androgene.

O le pathogenesis o le PCOS e aofia ai le hyperandrogenism, ogatotonu tutotonu, ma le insulin resistance (hyperinsulinemia). O maualuga maualuga o testosterone e saofaga i le manava o le manava, lea e mafai ona mafua ai le malosi o le inisalini. O le faʻamalosia o insulin e maua ai le hyperinsulinemia ma faʻamalosia ai se faʻaopoopoga o le faʻamalologa a le ovaries ma grenia, e faʻalavelave ai le gaosia o le hormone sex binding globulin (SHBG), ma faʻateleina ai le gaioioto. E iai foʻi le faʻamalosia o le insulin

ma le ogatotonu o le gasegase i le taunuuga o le hyperandrogenism i PCOS e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le faʻamalama ma le faʻateleina o le pulelaʻau o le adipokines, interleukins ma chemokines, lea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga

le atinaʻe o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular.

Faʻatoʻatelega ma le le iloa

Fig 1. Vali mataʻutia i PCOS.

DANISH MEDICAL JOURNAL. Endocrine ma uiga faʻasolosolo i le polycystic ovary syndrome. Dan med j

Faʻafouina insulin. O le faʻamalosia o insulin e fesoʻotaʻi vavalalata ma le numera o le tino (BMI), ae o loʻo i ai foi i tagata gasegase i le mamafa masani ile PCOS. O le faiga tonu o le faʻamalosia o insulin i PCOS e le o iloa. O maʻi o le PCOS o loʻo i ai le tutusa ma le tutusa o le afaina mo le inisalini o le initaneti e faʻatusatusa i tamaitai soifua maloloina, ma o le mea lea, o le inisalini o le faʻamaoniga e mafai ona faʻasalalau e ala i suiga o le faʻaliliuina o le faailo na faʻasalalau e le suʻi insulin. E le gata i lea, o le oxidative ma le non oxidative glucose metabolism na faʻavaivaia i tagata gasegase i le PCOS i suʻesuʻega e faʻaaogaina ai auala faʻapitoa ole calorimetry. I nei suʻesuʻega, o le inisalini-faʻamalosia ai le gasegase o le kulukose e leai se oxidative na sili atu le malosi nai lo le metabolism oxidative metabolism, lea e lagolagoina ai le faʻaitiitia o le glycogen synthase activity i PCOS. O le faʻavaivaia o le glycogen synthase ua faʻamaonia e ala i suʻesuʻega o vailaʻau maso i tagata gasegase. O nei suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata gasegase i le PCOS ua faʻaleagaina le inisalini e ala i le Akt ma le AS160, faʻapea foi ma le gasegase o le glycogen synthetase gaoioiga faʻapitoa i le inisalini faʻatusatusa i le kulupu e pulea. I nisi o gasegase e maua ai le PCOS, sa faateleina le serine phosphoryl.

inisalini receptor b, ae o vaega mamao o le insulin resccor cascade 6.7 na aafia foi.

O le faʻamalosia o insulin i fafine ei ai le PCOS e mafua ona o aʻafiaga o le kenera po o mea faʻafeiloaʻi e pei o le oona ma le hyperandrogenism. O nei masini na toe iloiloina i fiva musika masani na maua mai tagata mamaʻi ma le tui o le insulin i le PCOS ma tamaitai soifua maloloina 8.9. O faaletonu i le gaioiga o le inisalini, lea e tumau pea i siaki na aveeseina mai i le ala i vivo, fautua mai o nei suiga o le taunuuga o suiga i genes e faatonutonu ai ala o felauaiga. Sa maua e saienitisi le gaioiga o le glucose ma le faʻamaʻiina, faʻasologa o le glycogen, ma le lipid avega e tutusa i le va o tagata gasegase ma le PCOS ma tamaitai soifua maloloina, ma sa latou faia foi se galuega tutusa o le mitochondrial o le 6.7. O nei taunuuga na faaalia ai o le faʻamalosia o le inisalini i le PCOS o le taunuuga foi lea o faiga faʻafefe. O le pandreatic beta cell insretion e faʻateleina ina ia totogi mo le faʻamalosia o le insulin. O le mea lea, o le hyperinsulinemia i le PCOS e mafai foi ona avea ma se fetuunaiga o le malosi o le inisalini.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o loʻo maua i le tino ma le polycystic ovaries ia rescepters. I le fegalegaleaiga ma le LH, o le inisalini e faʻaolaina ai le gaioiga o le p450c17 i le ovaries ma mata o le eleele ma taʻitaʻi atu ai i le faateleina o le gaosiga o androgens. O suʻesuʻega e faʻamaonia ai, o siama laititi o tagata gasegase i le PCOS e sili atu ona maaleale i aafiaga o le inrogene o le insulin nai lo ovel masani. O le mea lea, o le inisalini e mafai ona galue e pei o le gonadotropin, e mafua ai le faateleina o le tuufaatasia o androgens mai i tekinolosi. E le gata i lea, o le hyperinsulinemia e faʻaitiitia ai le gaosiga o le SHBG i le ate. Faafetai i lenei masini, ua faateleina le testosterone saoloto. E le gata i lea, o le maualuga o le SHBG na faʻaaogaina i le suʻesuʻega o le PCOS ma faʻamalosia i le maualalo o le insulin i le suʻega o le hyperinsulinemic euglycemic.

E mafai e Testosterone ona faʻamalosia le faʻamalosia o le inisalini i se tuusao pe leai foi. Testosterone o loʻo faʻatonuina i supraphysiological doses i fafine sa tuusaʻo faʻatasi ma le faʻamalosia o le inisalini, faʻataʻitaʻiina e faʻaaoga ai le suʻega euglycemic. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le testosterone e mafai ona fesoasoani i le manava o le manava, lea e mafai ona aʻafia ai le inisalini. O mamanu faataitai o le PCOS ma le hyperandrogenism e sili atu le malosi o le inisalini nai lo faʻamaoniga e aunoa ma le hyperandrogenism, lea na faʻamaonia ai foi le taua o le hyperandrogenism i le insulin resistance i PCOS.

Folasia masani ma faailoilo o meaola. E tusa ai ma suʻesuʻega, e tusa ma le 75% o tagata gasegase e maua i le PCOS e mamafa tele, ma o le ogatotonu o loʻo mataituina i tagata mamaʻi e masani ma mamafa. O le masani ona i ai o meaʻai e toetoe lava 40% i fafine ei ai srsutism, ma i se isi itu, i fafine ei ai le PCOS, o le masima sa sili atu ona taatele. Ole fua ole gasegase e leʻi faʻaitiitia ai tagata mamaʻi ile PCOS, ma i ni faʻafitauli tuʻufaʻatasia e leai se eseesega i le malosi e faʻaitiitia ai le mamafa i le va o tagata gasegase ma le PCOS ma tamaitai soifua maloloina i le taumafa lava e tasi. Ae ui i lea, o le gaioiga o le gasegase pe a uma le taumafataga e leʻi faʻaitiitia i le PCOS pe a faʻatusatusa atu i tamaitai soifua maloloina, e fautuaina ai tulafono faatonutonu ole meaʻai. Grelin e tele lava ina faʻamaloloina e pito o le endocrin o le manava. E maualuga le maualuga o Ghrelin i le taimi o le fiaai ma le faʻaitiitia i taimi o taumafataga. E faʻaitiitia le faasea a Grecin i le taimi o se paleni lelei o le malosi, e pei o le oona tele. Ghrelin o loʻo faʻaalia i pancreatic beta ma mafai ona faʻafefeina ai le inisalini. O le gaselase maualalo e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini ma le maʻisuka. Ghrelin e fetaui lelei ma

adiponectin ma tua i le leptin. O suʻesuʻega muamua na lipotia ai le maualalo o le maualuga o le keisa i totonu o tagata gasegase i PCOS pe a faatusatusa i tamaitai soifua maloloina.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaitiitia o le lelei o le ola i le PCOS na fesoʻotaʻi ma le faateleina o le mamafa o le tino. O le gasegase visacral e fesootaʻi ma le faʻamalosia o le inisalini ma faʻalauteleina ai le faʻalavelave, ma atonu o le a faʻasalalauina i se isi itu e se setete o le faʻaosoosoina o le pala. E gaosia ma faʻasaʻo e le tino o le tino le tele o palatini e ola ai, e faʻapotopotoina o le adipokins. Vagana ai le leptin ma le adiponectin, o adipokines e le o gaosia faapitoa e le adipocytes, e tele lava ina natia e gaogao gaʻo. I le tele o meaʻai, o le numera o macrophages gaʻo e faʻapupulaina uma i totonu o le tino ma le visceral tissues adipose, ma o le faʻasalalau o sela mononuclear e sili atu ona malosi. O le faʻateleina o le pulelaa a le au faʻasalaga e vaʻaia ai le maʻi faʻasolosolo ma faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Adiponectin o le mea sili ona taofiofi le puipuia o le porotini ma ua faʻasaʻo faʻapitoa e siama. E faʻaitiitia le faʻaaogaina o le puleaina o le Adiponectin i le oona tele. O le faʻasolosolo o le adiponectin faʻasalalau e fesoʻotai ma se faʻalavelave maualuga o le faʻamalosia o le inisalini ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O auala e le malamalama atoatoa ai le adiponectin i le inisalini. O suʻesuʻega o manu ma in vitro ua faʻaalia ai o le adiponectin o le recombinant e faʻamalosia ai le muscular and absorption absorption of glucose, e faʻaitiitia ai le maualuga o le gluconeogenesis i le ate, ma faʻamalosia ai le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo maualalo i le maso skeletal. O le mea lea, o le adiponectin e maualalo ai le maualuga o le triglyceride ma faateleina ai le lagona o le insulin. Adiponectin e mafai foi ona i ai se aafiaga tuusao ile galuega a le ovarian. Adiponectin responsors o loʻo maua i ovaries ma endometrium. O sisi o Theca i tagata gasegase ma le PCOS na maualalo le faʻaalia o faʻataʻitaʻiga adiponectin pe a faatusatusa i ovaries o fafine soifua maloloina. I suʻesuʻega, o le adiponectin le faʻaosofia na fesoʻotaʻi ma le paʻu o le gaosiga o le ovarian androgen. O nei taunuuga e faamaonia ai le taua tele i le va o le oona, adiponectin, ma le hyperandrogenism i PCOS. O le faateleina o le testosterone i tagata gasegase ma le PCOS e ono mafai ona puluvagaina e se faaitiitia i le adiponectin.

O le Leptin o le uluaʻi avega o loʻo faamatalaina ma ei ai sona aafiaga taua i le faʻatonutonuina o mea taumafa ma tupe alu. Leptin e tu mai fafo

adipocytes, faʻalavelave ai mea taumafa ma faʻaleleia tupe faʻaalu. Leptin e afaina ai le hypothalamus ma le pituitary gland ma e le gata ina aafia ai le tulafono faatonutonu o le fia ai, ae faapea foi le popole popole popole. I pepe, na faʻaleleia e leptin injections le atinaʻe o ovine ovine aua leptin receptors ua maua i le ovaries, e taʻu mai ai le leptin atonu o se mea taua mo le galuega o le gonad. Na faʻaalia foʻi suʻesuʻega i le va o leptin ma le BMI, o le vavao o le puʻu ma le maualuga o le faʻasaina o le inisalini.

Mo gaioiga e faʻaaogaina le LDL (lipoproteins o le maualalo), e tatau ona faʻamaʻoina, faia le oxDL a atherogenic form LDL. O maualuga o le OxLDL na faateleina i tagata mamaʻi i PCOS pe a faatusatusa i tamaitai soifua maloloina. E le gata i lea, o tulaga o le OxLDL e tutusa ma tagata gasegase i le PCOS ma le masani ma le mamafa tele, o lea la ua maua ai sina fegalegaleaiga i le va o le tino ma le oxLDL o le 25.26. CD36 o loʻo faʻaalia ile luga o monocytes ma macrophages. O le fausiaina o fulufulafana e amataina ma faʻaleleia e ala i le fusifusia o faʻamaumauga a le oxLDL i le CD36, lea e avea ai le CD36 ma mea e aʻafia ai le maʻi cardiovascular. O le CD36 soluble (sCD36) e mafai ona fuaina i le plasma ma faʻamalosia i le insulin resistance ma le glucose. O se fegalegaleaiga lelei na maua i le va o le CDCD ma le insulin ma le BMI. O tagata mamaʻi PCOS e sili atu le maualuga o le SCD36 maualuga nai lo tamaitai soifua maloloina o le mamafa tutusa.

O le HsCRP ua lauiloa i le tali atu i cytokines, e aofia ai le IL-6. O le maualuga o le hsCRP o se tasi e sili ona malosi le vaʻaia o le lamatiaga o le cardiovascular. O le HsCRP e le gata o se faailoga o faʻamaʻi pipisi, ae e mafai foi ona faʻaleleia le faagasologa o le mumū e ala i le faʻagaoioia o monocytes ma gata o endothelial. O tagata gasegase PCOS na sili atu le maualuga o maualuga o le hsCRP pe a faatusatusa i tamaitai soifua maloloina. I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga lata mai nei, o le maualuga o le maualuga o le CRP i le 96% na faʻatupulaʻia i le PCOS e faasaga i le kulupu o le pulega ma faʻaauau pea ona faʻaleleia pe a uma le faasaʻoina o le BMI. Na maua ai o le hsCRP e fetaui tonu lava ma le faʻamaonia o le gaʻo o le DEXA-scanned

masini, aʻo leai se faʻamaoniaga taua na maua i le fuaina o le testosterone poʻo le fuaina o le metabolism glucose.

O le Prolactin e le gata na natiaina e le pituitary gland, ae faapena foi i le gaogao o le tino o le tino e tali atu i le mumū ma le maualuga o le kulukose. I suʻesuʻega, o le maualuga o le prolactin na fesoʻotaʻi ma le faʻaopopoina o le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe ma faʻamaʻi masimmune. O le talitonuga e mafai ona galue le prolactin e avea o se adipokine e lagolagoina e suʻesuʻega i tagata gasegase ma le prolactinomas. O tagata maʻi faʻatasi ma le prolactinoma sa faʻamalosia le inisalini, faʻalauteleina le lagona o le insulin i le taimi o togafitiga ma le agonist dopamine. O le maualuga o le prolactin sa maua e fesootai lelei ma le estradiol, le testosterone, DHEAS, 17-hydroxyprogesterone ma cortisol maualuga i tagata mamaʻi ma PCOS. I le tele o iloiloga o le regression, o le prolactin na fesootai lelei ma le estradiol, 17OHP, ma le cortisol ina ua uma ona fetuunai mo le matua, BMI, ma le ulaula. I suesuega i meaola manu, o le prolactin na i ai sona aafiaga tuusao tuusao i le faateleina o sela o le adrenocort, lea na saofagā i le hyperplasia o le supperalia 31.6.

E le gata i lea, talu ai nei, faʻatasi ai ma le maʻisaga o le ovary polycystic, e fuaina ai le tele o faʻamaʻi mumū ma moli. O nisi o nei faailoga e aofia ai le faʻailoga o le migration o le chemokine (MIF), monocytic chemoattractant protein (MCP) -1 ma le macrophage inflammatory protein (MIP), visfatin ma resitin, ma isi. O faʻamatalaga i luga o nei faʻataʻitaʻiga lamatia e feteenai, ma o latou taua ile PCOS tumau pea ina ia faavaeina.

O le mea lea, o taunuuga o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e iai sootaga faapitoa i le va o le tele o faailo o le inflammatory, faʻamalosia o le inisalini, ma le maʻisaga o le ovary (Table 1).

O isi suʻesuʻega e manaʻomia e iloa ai po o fea o faailoga e tatau ona suʻesuʻeina i aso uma e fai ma faʻamatalaga o le gasegase o maliu ma le lamatiaga cardiovascular i tagata maʻi ma PCOS.

Malosiaga talafeagai i le va o faailoilo afi ma faailoga o le tele o le gaʻo

masini, insulin ma le testosterones.

Faailoga inflammatory i PCOS.

Faailoga o le mumū Laʻasaga i le PCOS im / gaʻo lapisi Musika o le insulin ile Testosterone

Adiponectin Faʻaitiitia (0 i ,?

Grepn Reduced i t- (0

Prolactin Faʻaitiitia (V) 0) +

SCD36, oh-LDL Faateleina (0 + + leai

CRP Faateleina + + Leai

Leptin I totonu o tuaoi masani + + (+) leai

IL-6 Normal + N / A

le malosi fesoʻotaʻiga vavalalata, fesoʻotaʻiga vavalalata, (t) (t) vaivai fesoʻotaʻiga vavalalata

+ le malosi o le vavalalata o le va, + lelei le va fealofani (t) fesootaiga lelei leai: leai se sootaga

DANISH MEDICAL JOURNAL. Endocrine ma uiga faʻasolosolo i le polycystic ovary syndrome. Dan med j

TUSI MATAUPU. Faʻamālōlōina ma Faʻatauga o le Faʻaipoipoina o Fafine

Le Journal of clinical endocrinology ma metabolism. Tian, ​​Ye, Zhao, Han, Chen, Haitao, Peng, Yingqian, Cui, Linlin, Du, Yanzhi, Wang, Zhao, Xu, Jianfeng, Chen, Zi-Jiang. Lolomiina Me 1, 2016

Glintborg D., Andersen M. O se faʻamatalaga i le pathogenesis, mumū, ma le metabolism i le hirsutism ma le polycystic ovary syndrome. Gynecol Endocrinol 2010.4: 281-96

DANISH MEDICAL JOURNAL. Endocrine ma uiga faʻasolosolo i le polycystic ovary syndrome. Dan Med J 2016.63 (4): B5232

Eriksen M. B., Minet A. D., Glintborg D. et al. O loʻo faʻaaogaina muamua le galuega mitochondrial i totonu o le maotubes ua faʻatuina mai i fafine ma PCOS. J Clin Endocrinol Metab 2011, 8: E1298-E1302.

Le Journal of clinical endocrinology ma metabolism. Broskey, Nicholas T., Klempel, Monica C., Gilmore, L.

Anne, Sutton, Elizabeth F., Altazan, Abby D., Burton, Jeffrey H., Ravussin, Eric, Redman, Leanne M. Lolomi Iuni 1, 2017

Eriksen M., Porneki A.D., Skov V. et al. O le faʻamalosia o insulin e le o faʻasaoina i luga o mauga e faʻatuina mai fafine ma PCOS. PLOS ONE 2010, 12: e14469.

Cibula D., Skrha J., Hill M. et al. Faʻamatalaga o le lagona o le inisalini i fafine nonobese ma le ovary polycystic. Iuni 2016

Corbould A. Aafiaga o androgens i luga o le inisalini i gaioiga: o le estene o se vaega o le maʻi faʻasolosolo fafine. Maʻisuka Metab Res Rev 2008, 7: 520-32.

Polycystic Ovarian Disease (Stein-Leventhal Syndrome) Lorena I. Rasquin Leon, Jane V. Mayrin. Einstein Medical Center. Faʻamaumauga Muamua: Oketopa 6, 2017

Neuroendocrine Tulafono Faatonutonu o Meaʻai Taumafa i le Polycystic Syndrome Syndrome. Daniela R., Valentina I., Simona C., Valeria T., Antonio L. Reprod Sci. 2017 Ianuari 1: 1933719117728803. doi: 10.1177 / 1933719117728803.

Morgan J., Scholtz S., Lacey H. et al. O le masani ona i ai o meaʻai i fafine o loʻo i ai le vaaiga i le tino: o se suʻesuʻega a le vaega o le epide-miological study. Manatu o le I J Julia 2008, 5: 427-31.

BIOMECHANICS, OBESITY, MA OSTEOARTHRITIS. O LE MATAFAIOI A ADIPOKINESE: PE A FAʻATASI LE FUAFUAGA. Francisco V., Pérez T., Pino J., López V., Franco E., Alonso A., Gonzalez-Gay M.A., Mera A., Lago F., Gómez R., Gualillo O. J. Orthop Res. 2017 Oketopa 28.

Matafaioi o le adipocyte mitochondria i le mumū, liua ma le inisalini maaleale i tagata: aafiaga o pioglitazone

togafitiga. Xie X., Sinha S., Yi Z., Langlais P.R., Madan M., Bowen B.P., Willis W., Meyer C. Int J Obes (London). 2017 Aokuso 14. malo: 10.1038 / ijo.2017.192

Chen X., Jia X., Qiao J. et al. Āʻoga i le gaioiga o le tino: se sootaga i le va o le oona ma le polycystic ovary syndrome. J Mol Endocrinol 2013, 2: R21-R37.

Li S., Shin H. J., Ding E. L., van Dam R. M. Adiponectin maualuga ma le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2: o se iloiloga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga-suʻesuʻeina. JAMA 2009, 2: 179-88.

Chen M.B., McAinch A.J., Macaulay S.L. et al. Le faʻatagaina o le AMP-kinase ma le gaʻo faʻamaʻi faʻamaʻiina e le adiponectin globular i le muscle skeletal o le tino o le maʻisuka ituaiga 2. J Clin Endocrinol Metab 2005, 6: 3665-72.

Comim F.V., Hardy K., Franks S. Adiponectin ma ona atigipusa i le ovary: isi faamaoniga mo se sootaga i le va o le gasegase ma le hyperandrogenism i le polycystic ovary syndrome. PLOS ONE 2013, 11: e80416.

Otto B., Spranger J., Benoit S.C. et al. O le tele o foliga o le aisa: vaaiga fou mo suʻesuʻega paleni meaʻai? Br J Nutr 2005, 6: 765-71.

O le faʻaaogaina o toleniga ma le leiloa o le mamafa, e le o taimi uma o se faaipoipoga fiafia: tasi faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o tamaʻitaʻi i BMI eseese. Jackson M., Fatahi F., Alabduljader K., Jelleyman C., Moore J.P., Kubis H.P. Appl Physiol Nutr Metab. 2017 Nov 2.

Barkan D., Hurgin V., Dekel N. et al. Leptin faatosina le vavalalata ile fua ole GnRH-deficient. FASEB J 2005, 1: 133-5.

Jackson M., Fatahi F., Alabduljader K., Jelleyman C., Moore J.P., Kubis H.P. Appl Physiol Nutr Metab. 2017 Nov 2. po: 10.1139 / apnm-2017-0577.

Gao S., Liu J. Chronic Dis Transl Med. 2017 Me 25, 3 (2): 89-94. doi: 10.1016 / j.cdtm.2017.02.02.008. eCollection 2017 Iuni 25. Toe iloiloga.

Onyango A.N. Oxid Med Cell Longev. 2017, 2017: 8765972. doi: 10.1155 / 2017/8765972. Epub 2017 Sep 7. Toe iloiloga.

Nakhjavani M., Morteza A., Asgarani F. et al. Metformin toe faʻafoʻi le faʻamaogaina i le va o le LDL ma le leptin maualuga i le maʻisuka ile maʻisuka ituaiga 2. Redox Rep 2011, 5: 193-200.

O mafutaga a Endotoxemia Faʻamaʻi Fomaʻi, Faʻaiuga Endothelial, ma le Cardiovascular Outcome i le Totoina o Fatuga. Chan W., Bosch J.A., Phillips A.C., Chin S.H., Antonysunil A., Inston N., Moore S., Kaur O., McTernan P.G., Borrows R.J. Ren Nutr. 2017 Oketopa 28.

Diamanti-Kandarakis E., Paterakis T., Alexandraki K. et al. Faʻamau o le maualalo o le faʻalaumua o le maʻi i le polycystic ovary syndrome ma le aoga aoga o le metformin. Hum Refrod 2006, 6: 1426-31.

Bouckenooghe T., Sisino G., Aurientis S. et al. O le Maciphages Tissue Man (ATM) o tagata gasegase tuusaʻo e tuʻuina atu le faʻalauteleina o vaega o le galala i le taimi o se luitau le lelei: O se matafaioi mo le faʻamalosi i le diabetes? Biochim Biophys Acta 2013, 4: 584-93.

Origrogenous mafuaʻaga o le hyperandrogenism i le polycystic ovary syndrome e fesoʻotaʻi ma le numera o masini ma le faʻamalosia o le inisalini. Patlolla S., Vaikkakara S., Sachan A., Ven-katanarasu A., Bachimanchi B., Bitla A., Settipalli S., Pathipututuru S., Sugali R.N., Chiri S. Gynecol Endocrinol. 2017 Oketopa 25: 1-5

FUAFUAGA LELEI MA LE SUESUEGA I LE POLYCYSTIC

Matsneva I.A., Bakhtiyarov K.R., Bogacheva N.A., Golubenko E.O., Pereverzina N.O.

Uluai iunivesite o le setete o Moscow na faaigoaina i le I.M. Sechenov, Moscow, Russian Federation

Faʻamatalaga. Polycystic ovarian syndrome (PCOS) o se tasi lea o ituaiga masani o endocrinopathies. E ui lava i le maualuga o PCOS ma le talafaasolopito umi o le suʻesuʻega, o mataupu o le aano, pathogenesis, faʻamautinoaga ma le togafiti o le maʻi e tumau pea le finauga. I tausaga talu ai, o le faateleina o le gauai o saienitisi ua tosina atu i le fesili o le saofaga o le hyperinsulinine i le atinaʻe o PCOS. E iloa e 50-70% o mataupu e tuʻufaʻatasia ai le PCOS ma le oona tele, hyperinsulinemia ma suiga i le lipid spectrum o le toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular, ituaiga II o le maʻisuka ma oʻo ai i le faʻaitiitia i le tau o le ola . O le tele o tagata suʻesuʻe e faasino atu i le faʻamautuina o le gasegase o le faʻafitauli o le tino i le PCOS, o le faʻamaoniga o lea mea ua sili atu ona mamafa i le i ai o le mamafa o le mamafa o le tino. O le tulaga faʻaonapo nei i le suʻesuʻega o le pathogenesis o le PCOS e faʻamatalaina i se suʻesuʻega loloto o faʻafitauli o le gasegase ole tino: faʻamalosia o le inisalini, hyperinsulinemia, utia, hyperglycemia, dyslipidemia, mumū o le tino, le suʻesuʻeina o latou aʻafiaga faʻaletonu i le faʻaleagaina o le tino i ovaries , ma faʻamaʻi faʻatasi e pei o le maʻisuka tutoatasi tutoatasi ma le maʻi cardiovascular.

E mafai e lenei mea ona faʻamatalaina le sailiga mo se suʻesuʻega faapitoa e iloa ai po o fea o faailoga e mafai ona faʻaaogaina i le faia i aso uma e fai ma faʻamatalaga o vailaʻau faʻasolosolo ma fatuga o le gasegase o maʻi ma PCOS.

Upu autu: faʻamalosia o le inisalini, faʻaogaina o le tino, polycystic ovary syndrome, hyperinsulinemia, hyperandrogenia.

TUSI MATAUPU. Faʻamālōlōina ma Faʻatauga o le Faʻaipoipoina o Fafine

Le Journal of clinical endocrinology ma metabolism. Tian, ​​Ye, Zhao, Han, Chen, Haitao, Peng, Yingqian, Cui, Linlin, Du, Yanzhi, Wang, Zhao, Xu, Jianfeng, Chen, Zi-Jiang. Lolomiina Me 1, 2016

Glintborg D., Andersen M. O se faʻamatalaga i le pathogenesis, mumū, ma le metabolism i le hirsutism ma le polycystic ovary syndrome. Gynecol Endocrinol 2010.4: 281-96

DANISH MEDICAL JOURNAL. Endocrine ma uiga faʻasolosolo i le polycystic ovary syndrome. Dan Med J 2016.63 (4): B5232

Eriksen M. B., Minet A. D., Glintborg D. et al. O loʻo faʻaaogaina muamua le galuega mitochondrial i totonu o le maotubes ua faʻatuina mai i fafine ma PCOS. J Clin Endocrinol Metab 2011, 8: E1298-E1302.

Le Journal of clinical endocrinology ma metabolism. Broskey, Nicholas T., Klempel, Monica C., Gilmore, L. Anne, Sutton, Elizabeth F., Altazan, Abby D., Burton, Jeffrey H., Ravussin, Eric, Redman, Leanne M. Lolomiina Iuni 1, 2017

Eriksen M., Porneki A.D., Skov V. et al. O le faʻamalosia o insulin e le o faʻasaoina i luga o mauga e faʻatuina mai fafine ma PCOS. PLOS ONE 2010, 12: e14469.

Cibula D., Skrha J., Hill M. et al. Faʻamatalaga o le lagona o le inisalini i fafine nonobese ma le ovary polycystic. Iuni 2016

Corbould A. Aafiaga o androgens i luga o le inisalini i gaioiga: o le estene o se vaega o le maʻi faʻasolosolo fafine. Maʻisuka Metab Res Rev 2008, 7: 520-32.

Polycystic Ovarian Disease (Stein-Leventhal Syndrome) Lorena I. Rasquin Leon, Jane V. Mayrin. Einstein Medical Center. Faʻamaumauga Muamua: Oketopa 6, 2017

Neuroendocrine Tulafono Faatonutonu o Meaʻai Taumafa i le Polycystic Syndrome Syndrome. Daniela R., Valentina I., Simona C., Valeria T., Antonio L. Reprod Sci. 2017 Ianuari 1: 1933719117728803. doi: 10.1177 / 1933719117728803.

Morgan J., Scholtz S., Lacey H. et al. O le masani ona i ai o meaʻai i fafine o loʻo i ai le vaaiga i le tino: o se suʻesuʻega a le vaega o le epide-miological study. Manatu o le I J Julia 2008, 5: 427-31.

BIOMECHANICS, OBESITY, MA OSTEOARTHRITIS. O LE MATAFAIOI A ADIPOKINESE: PE A FAʻATASI LE FUAFUAGA. Francisco V., Pérez T., Pino J., López V., Franco E., Alonso A., Gonzalez-Gay M.A., Mera A., Lago F., Gómez R., Gualillo O. J. Orthop Res. 2017 Oketopa 28.

Matafaioi o le mitichondry mipochondria i le mumū, liua ma le inisalini lagona lelei i tagata: aafiaga o togafitiga o paionia. Xie X., Sinha S., Yi Z., Langlais P.R., Madan M., Bowen B.P., Willis W., Meyer C. Int J Obes (London). 2017 Aokuso 14. malo: 10.1038 / ijo.2017.192

Chen X., Jia X., Qiao J. et al. Āʻoga i le gaioiga o le tino: se sootaga i le va o le oona ma le polycystic ovary syndrome. J Mol Endocrinol 2013, 2: R21-R37.

Li S., Shin H. J., Ding E. L., van Dam R. M. Adiponectin maualuga ma le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2: o se iloiloga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga-suʻesuʻeina. JAMA 2009, 2: 179-88.

Chen M.B., McAinch A.J., Macaulay S.L. et al. Le faʻatagaina o le AMP-kinase ma le gaʻo faʻamaʻi faʻamaʻiina e le adiponectin globular i le muscle skeletal o le tino o le maʻisuka ituaiga 2. J Clin Endocrinol Metab 2005, 6: 3665-72.

Comim F.V., Hardy K., Franks S. Adiponectin ma ona atigipusa i le ovary: isi faamaoniga mo se sootaga i le va o le gasegase ma le hyperandrogenism i le polycystic ovary syndrome. PLOS ONE 2013, 11: e80416.

Otto B., Spranger J., Benoit S.C. et al. O le tele o foliga o le aisa: vaaiga fou mo suʻesuʻega paleni meaʻai? Br J Nutr 2005, 6: 765-71.

O le faʻaaogaina o toleniga ma le leiloa o le mamafa, e le o taimi uma o se faaipoipoga fiafia: tasi faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o tamaʻitaʻi i BMI eseese. Jackson M., Fatahi F., Alabduljader K., Jelleyman C., Moore J.P., Kubis H.P. Appl Physiol Nutr Metab. 2017 Nov 2.

Barkan D., Hurgin V., Dekel N. et al. Leptin faatosina le vavalalata ile fua ole GnRH-deficient. FASEB J 2005, 1: 133-5.

Jackson M., Fatahi F., Alabduljader K., Jelleyman C., Moore J.P., Kubis H.P. Appl Physiol Nutr Metab. 2017 Nov 2. po: 10.1139 / apnm-2017-0577.

Gao S., Liu J. Chronic Dis Transl Med. 2017 Me 25, 3 (2): 89-94. doi: 10.1016 / j.cdtm.2017.02.02.008. eCollection 2017 Iuni 25. Toe iloiloga.

Onyango A.N. Oxid Med Cell Longev. 2017, 2017: 8765972. doi: 10.1155 / 2017/8765972. Epub 2017 Sep 7. Toe iloiloga.

Nakhjavani M., Morteza A., Asgarani F. et al. Metformin toe faʻafoʻi le faʻamaogaina i le va o le LDL ma le leptin maualuga i le maʻisuka ile maʻisuka ituaiga 2. Redox Rep 2011, 5: 193-200.

O mafutaga a Endotoxemia Faʻamaʻi Fomaʻi, Faʻaiuga Endothelial, ma le Cardiovascular Outcome i le Totoina o Fatuga. Chan W., Bosch J.A., Phillips A.C., Chin S.H., Antonysunil A., Inston N., Moore S., Kaur O., McTernan P.G., Borrows R.J. Ren Nutr. 2017 Oketopa 28.

Diamanti-Kandarakis E., Paterakis T., Alexandraki K. et al. Faʻamau o le maualalo o le faʻalaumua o le maʻi i le polycystic ovary syndrome ma le aoga aoga o le metformin. Hum Refrod 2006, 6: 1426-31.

Bouckenooghe T., Sisino G., Aurientis S. et al. O le Maciphages Tissue Man (ATM) o tagata gasegase tuusaʻo e tuʻuina atu le faʻalauteleina o vaega o le galala i le taimi o se luitau le lelei: O se matafaioi mo le faʻamalosi i le diabetes? Biochim Biophys Acta 2013, 4: 584-93.

Soʻo se insulin-resistant o le PCOS

O le ituaiga masani o PCOS ma e sili atu le taatele. Maualuga inisalini ma leptin 'alofia le vavao ma faʻamalosia le ovaries e faʻamalosia faʻamaopoopo le testosterone. O le faʻamalosia o insulin e mafua mai i le suka, ulaula, faʻasologa faʻasalaga, gasegase fefete ma toxins.

Le tele o mea masani O le mafuaaga o le PCOS o le faafitauli ogaoga lea i le inisalini ma le leptin.Inisalini tuusaoloto mai lau pancreas. Leptin tatala mai mai lau gaʻo. Faatasi, o nei hormones e lua e puleaina ai le suka toto ma le 'ai. Latou te faʻafoeina foi au hormones.

O le insulin e vave tulaʻi pe a uma ona 'ai, lea e faʻaleleia ai au siama e faʻaalu ai le kulūkose mai lou toto ma liliu i le malosi. Ona pa'ū lea. E masani lava pe afai o oe o le "inisalini e aʻafia."

Leptin o lau homani satisisi. E alu aʻe pe'ā uma ona 'ai, faʻapea foʻi pe a lava le gaʻo. Leptin talanoa i lau vavalo ma talanoa e uiga i le faaitiitia o lou manava ma le faateleina o lau fua faatatau ole tino. Leptin o loʻo taʻuina atu foi i lau pituitary gland le faʻamalolo o FSH ma LH. E masani lava pe ae "nofouta i le leptin."

A e nofouta i le inisalini, e maualalo le suka ma maualalo le inisalini i lau anapogi i le toto. A e nofouta i le leptin, e maualalo le leptin masani.

I le tulaga o le PCOS, e te le nofouta i le insulin ma le leptin. E te faʻafefe ia i latou, o lona uiga e le mafai ona e tali saʻo ia i latou. Ole inisalini e le mafai ona fai atu o au siama e faʻaaogaina le kulukose mo le malosi, ole'ā suia ai le kulukose i le gaʻo. E le mafai e le Leptin ona taʻu atu i lou manatu e taofia le manaʻo, o lea e te fiaaai i taimi uma.

A oe insulin resistance, o loʻo iai lou maualuga ile inisalini toto. A e ai tetee i le leptin, e maualuga lou leptin i le toto. Faatasi ai ma lenei ituaiga PCOS o loʻo ia te oe le inisalini ma le leptin tetee - ua na o le valaau inisalini tetee.

O le faʻamalosia o insulin e mafua ai le sili atu nai lo le PCOS. E mafai e se fafine ona maua le mamafa o le manava (manorrhagia), mumū, paʻu, le gasegase o le gasegase ma le faʻalauiloa e faateleina le mamafa. O le lamatiaga o le atiinaʻeina o le maʻisuka, kanesa, osteoporosis, vevela, ma le maʻi fatu ua faateleina. O le mafuaʻaga lea e faʻaititia ai e le PCOS tulaga lamatia o nei tulaga.

Mafuaʻaga o le Faʻafitauli o Inisalini

O le mafuaaga taatele o le inisalini o le suka, lea e faasino i le fructose concentrated i meaʻai ma meainu suamalie. O le fructose concentrated (ae le o le fua o le fructose) e suia ai le auala e gaoioi ai lou mafaufau i le leptin. E suia ai le auala e gaʻo ai lou tino ile inisalini. O le fructose concentrated e mafua ai ona e 'ai atili, lea e oʻo atu ai i le maua o se tupe mama.
E iai isi mafuaʻaga mo le faʻamalosia o inisalini. O autu autu e: genis predisposition, ulaula, suauu vevela, vevesi, fualaau o le fananau mai, le moe, magnesium (talanoaina i lalo) ma toxins tau siosiomaga. O nei mea e mafua ai le teteʻe ile inisalini aua latou te faʻaleagaina lou inisalini receptor, ma o se taunuuga, e le mafai ona tali saʻo.

Le faʻagasologa o le faʻaitiitia o le lagona o le tino i le inisalini

I le taimi o le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi, o hormones synthetic, e ese mai i faʻasalaga oa latou lava hormones, e masani ona tuʻuina atu i le tino o se tamaitai talavou i se gasegase tele. A maeʻa le faʻaogaina, o le a leai se aoga o a latou hormones i luga o le gaioiga o gutu o le endocrine. O le faatonutonuina e le tagata ia o le endocrin system o le a faʻavaivaia.
Ma o le tino e mafai ona ola, sela o totoga uma avea ma faʻalavelave i hormones uma, e aʻafia ai i inisalini.

Aisea e tatau ai ona i ai le lagona o le tino i le inisalini?

E taua tele le lagona o gaʻo ma totoga ile insulin. E fuafua ai le ulufale atu i totonu o le kulupu o le kulukose ma isi meaʻai. O le mea moni, o le matelaina e aunoa ma le insulin ma le kulukose e tupu mo le tino. O le tagata autu o le kulukose o le faiʻai, lea o le a le aoga e aunoa ma lea.
Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, ma le faʻaitiitia o le kulūkose, e mafai ona oti le corbex cerebral i se mataupu o minute (hypoglycemic state). Ina ia aloese mai se tulaga lamatia, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e masani ona latou tauaveina se mea suamalie ma i latou.
O le pancreas o le a amata ona faʻapotopotoina le inisalini i se faʻaauau pea ma i luga o se faʻalapotopotoga o fale gaosi oloa.e taofia ai le faiʻai oti. E mafai ona amata ituaiga 2 maʻisuka - o le maʻi e matautia ma ogaoga.

O le mea lea, pe a leʻo se fafine, ona o le tino ma le okeni i le inisalini e faaitiitia. O se tasi lea o faafitauli ogaoga pe a faʻaaoga ia hormones synthetic. Ole faateleina o le gaosiga o le inisalini e tupu tele. O le inisalini e mafua ai le tele o le gasegase ole gasegase ma le endocrine, e oʻo atu i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. E tupu lena mea suiga e tutupu ile ovaries - latou te avea ma mea e maua ai le inisalinio lona uiga o le a tutusa lava - e aunoa ma le maʻisuka.

Faʻatele OK e puipuia le maua o musika i tamaitai talavou. O lenei mea e mafua ai le maua o le mamafa ma se faʻaitiitia i le lagona o le insulin, o le mea lea o faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamaonia ai se filifiliga sili ona leaga mo PCOS.

E faapefea ona aʻafia le ovaries i le inisalini?

I totonu o ovaries, o asrogens o loʻo faʻapipiʻiina, o le estrogen ua amataina. O le faagasologa lava ia e osofia e le insulin. Afai o maualuga lona maualuga, o le a matua "gaosia" hormones uma o le ovarian i ovaries.
Estrogens o le oloa faaiu o le filifili uma o vailaʻau. Mea faʻapitoa - faʻasolosolo ma androgens o ituaiga eseese. Latou te tuuina mai le tele faʻafitauli le lelei i PCOS.

O le tele o inisalini - o le tele o androgens i ovaries

O se aofaiga tele o le inisalini e faʻaolaina ai ovaries e faʻapipiʻi atili ai le inisene. Ma o le tamaitai talavou e sili atu nai lo le maua uma o mea fiafia o le hyperandrogenism: siaki, afaina o lauulu, sosolo.

Testosterone (hormone), e taua foi o le "male" hormone, 99% o loʻo i totonu o le tino i le tino e le o galue, o loʻo fusia e se polotini faapitoa (SHBG, SHBG). Testosterone liliu atu i se foliga malosi - dihydrotestosterone (DHT, DHT) faatasi ai ma le fesoasoani insulin ma le 5-alpha reductase enzyme. E masani lava, e le sili atu i le 1% le DHT.
O le dihydrotestosterone e masani ona faaputuputu i fofo o lauulue mafua ai le tele o faʻafitauli mo foliga o le fafine: o le lauulu e gaʻo, palamole ma amata ona pa'ū, o se taunuuga e mafai ona oʻo atu ai i le pala.
O le pasene maualuga o le DHT i totonu o le toto e afaina ai foi le paʻu: faʻapupulaina le gaʻo o meaʻai, aʻa. Ma e faapena foi le alu ese o le taamilosaga ma suia ai le metabolism.

Ma le mea mulimuli, tele naua le inisalini e faʻamalosia ai lau gitu pituitary e faʻapipiʻi ai le tele o le limeinizing hormone (LH), lea e faʻateleina ai le faʻaleleia o le tosolosolo ma poloka poloka.

O le mea lea, o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e faʻateleina ai mea o loʻo galue malosi ai. Androgens e faʻapipiʻiina e le gata i ovaries, ae i totonu foi o vaovao, ate, fatuga, ma mea faʻapipiʻi. Ae o ovaries o le fesoʻotaʻiga pito sili ona taua i le atinaʻeina o PCOS.

Aano o le Apple

Faʻalogo lelei i faailoga o le iniseti i le foliga o le apu (ave mamafa mamafa i lou puimanava).
Faʻaaoga se fuataga fua e fua ai lou puimanava i le pute. Afai e sili atu i le 89 cm le maualuga o lou puʻupuʻu, o loʻo i ai se faʻafitauli o le faʻamalosia o le inisalini. E mafai ona sili atu le sao o lenei mea i le fua o le puʻu i le maualuga: O lou sulugatiti e tatau ona itiiti ifo ma le afa o lou maualuga.
O le meaʻai o le Apple o se faʻamaoniga manino lea o le faʻamalosia o inisalini. O le tele o lou vavavave, o le tele lava o lau PCOS o se ituaiga insulin-faʻasaʻo.

O le inisalini maualuga e faigata tele ai le mamafa o le mamafama e mafai ona avea lenei mea ma taʻamilosaga mataʻutia: o le afaina e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini, e mafua ai le oona, lea e faʻaleagaina ai le malosi o le inisalini. O le fuafuaga aupito sili ona paʻu o le faʻanoanoa o le faasaʻoina lea o le faʻamalosia o le insulin

Taua! O le faʻamalosia o insulin e mafai foi ona tupu i ni tagata laititi. E manaʻomia se suʻega toto e suʻe ai.

Suʻega o le toto mo le faʻamalosia o le inisalini

Fesili atu i lau fomaʻi mo faatonuga i se tasi o suʻega suʻega:

  • Suʻega mo le faʻapalepale kullukose ma le inisalini.
    Faatasi ai ma lenei suʻega, e te tuʻuina atu ni nai toto (muamua ma pe a uma ona inuina se vaiinu suamalie). Ole suʻega ole auala e vave ona e faʻamamaina le kulūkose mai le toto (lea e faʻaalia ai le lelei o lou tali atu ile inisalini). E mafai foi ona e suʻeina le leptin, ae o le tele o fale suesue e le.
  • Suʻeina o le toto i lalo o le index HOMA-IR.
    O le fua tutusa i le va o le anapogi o le insulin ma le anapogi glucose. O le inisalini maualuga o lona uiga o le tui insulin.

Afai ei ai lou tui insulin, e te manaʻomia togafitiga o le a matou talanoaina mulimuli ane.

Sugar refus

O le mea muamua e fai, o le taofi lea o le taumafa ma mea inu suamalie. Ou te faamalie atu i le avea ma tagata e maua tala leaga, ae o le uiga ou te taofi atoa. Ou te le o lona uiga o nisi taimi e toe foʻi mai i le pai. Afai o loʻo e tui ile inisalini, e leai sau "punaoa faʻamalosolo" e gaosi ai le meaʻai. O taimi uma e te 'ai ai meaai, e tuleia oe i le loloto ma loloto i le insulin resistance (ma loloto i totonu ole PCOS).
Ou te iloa e faigata ona tuu le suka, aemaise lava pe afai o oe o se vaisu. O le tuʻuina atu o le suka e mafai ona faigata pe sili atu foi le faigata nai lo le faʻamalo. Aveesea o suka mai le tino e manaʻomia ai se fuafuaga faʻaeteete.

Faʻafefea ona faʻafaigofie le faagasologa o le teena o le suka:

  • Ia lava le moe (aua o le moe ile moe e mafua ai le gaʻo).
  • Taumamafa i taumafa uma e aofia ai meaʻai uma e tolu: protein, sima, ma gaʻo.
  • Aua e te taumafai e faʻagata lau mea taumafa i isi ituaiga o meaai aʻo e lafoina le suka.
  • Amata se meaʻai i le taimi o le atuatuvale i lou olaga.
  • Ia nofouta o le a mou atu le tele o manaʻoga o laʻau suamalie ile 20 minute.
  • Ia nofouta o le a masani ona alu ifo i le lua vaiaso le tele o manaʻoga.
  • Faʻaopopo le magnesium aua e faʻaitiitia ai le gaʻo.
  • Alofa ia te oe lava. Faamagalo oe lava ia. Manatua, e te faia mo oe lava!

O le teenaina o le suka e ese mai i se taumafataga maualalo. O le mea moni, e tele lava ina faigofie le tuʻuina atu o le suka pe afai e te le aloese mai le suka, e pei o pateta ma araisa, aua o le masini e faʻaitiitia ai manaʻoga. I le isi itu, e faigata tele ona taofi le suka pe afai e te 'ai meaʻai flammatory e pei o saito ma susu. E mafua ona o mea taumafa o meaʻai e masani ona masani ai o meaʻai mumusu.
O le a oʻo mai le taimi e masani ai lou inisalini ona mafai ai lea ona e fiafia i se mea taumafa. E le taumate, ou te fai atu tasi i le masina.

Faatinoga

O le faamalositino e toe faʻaleleia ai le musele i le inisalini. O le mea moni, na o ni nai vaiaso o le malosi o le aʻoga na faʻaalia ai le faateleina o le inisalini o le 24%. Saini mo se faletaalo, e tusa lava pe itiiti se taumafaiga o le ae iloa pea se faʻalelei. Savali faataamilo i le poloka. Aʻa i luga o faasitepu. Filifili le ituaiga o faamalositino e te manaʻo i ai.

TUPE OF ADDITIVES MO LE TUUINA ATU O LE SENSITIVITY

O le tulafono ua faamoemoe e le gata ina faateleina le lagona o le insulin i fafine ei ai le PCOS, ae mo tagata uma e maualuga le lamatia o le maʻisuka.

Fuatia le magnesium

poʻo le magnesium taurate + B6

Berberine *

Inositol Powder, 227 g

poʻo Inositol i le pulou.

GTF Chrome ***

GTF-chrome + fualaau faisua
GaosigaFaʻamatalagaE faapefea ona aoga?Talosaga
Fuatia le magnesium — o se tuufaatasiga lea o le magnesium ma le tau (amino acids), lea e faʻaaoga lelei e togafitia ai le insulin-resistant PCOS. O le vaivai o le magnesium atonu o se tasi lea o mafuaʻaga autū o le faʻamalosia o le inisalini.O le magnesium e faʻaalia ai au inisalini o loʻo talia, faʻafoe le kulutose o le glucose metabolism, fua o le fatu, faʻaleleia le soifua maloloina o le mafaufau ma le ate, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka. E galue lelei le magnesium mo le PCOS e mafai ona taʻua o le "metformin masani." 1 capsule 2 taimi i le aso (300 mg), i le taimi lava e uma ai se taumafataga. Faʻamatalaga autu, inu i taimi uma!
Berberine — o se palloid aveeseina mai laau eseese. Он хорошо проявил себя в клинических испытаниях СПКЯ, опередив по эффективности метформин. Находится в базе добавок Examine.com с человеческими исследованиями, которые оценивают его силу наряду с фармацевтическими препаратами. Трава является прекрасным средством от прыщей. Одно исследование показало, что берберин улучшил акне на 45% после всего лишь 4 недель лечения.Берберин регулирует рецепторы инсулина и стимулирует поглощение глюкозы в клетках. Имеет противовоспалительный эффект. Берберин также блокирует выработку тестостерона в яичниках. Благотворно влияет на желудочно-кишечный тракт и понижает уровень холестерина в крови, помогает с потерей жира в организме.
Трава имеет горький вкус, поэтому ее лучше принимать в виде капсул.
Натощак минимум за 30 мин. до еды 2 раза в день.
Inu 6 aso i le vaiaso, 1 aso malolo. 3 masina aʻoaʻoga ina ua mavae le 1 masina toe fai pe a manaʻomia

Alpha Lipoic Acid **

poʻo le R-lipoic acid
Alpha Lipoic Acid (ALA) — o se gaʻo e pei o le meaolana faia e lou tino. Tuʻu i le ate, meaʻai ma le broccoli. E solu i totonu o le vai ma gaʻo, o le mea lea tasi le antioxidant, lea e mafai ona pasi atu i le pupuni o le toto-i le faiʻai.
O le acid na faʻataʻitaʻiina i maʻi ma PCOS.
E taua tele ai au inisiua insulin, faʻamalosia le faʻaaogaina o le inisalini (faʻaleleia le gasegase o le glucose), e puipuia ai le tiga o le tino mai le faaleagaina e le kulukose (diabetic neuropathy), ma puipuia ai le suia o le degenerative i le mafaufau.
Malosiaga faʻaleagaina e tau ai le maʻisuka ALA maua ma acetyl-L-carnitine, e taufaʻatau uma ai le matua.
300 i le 600 mg i le aso afa afa itula ao le i taumafa.
A maeʻa le 50 tausaga, o le fualaau e 600 mg
InositolO se ituaiga o suauu gaʻo lea e gaosia i maso maso. O se pseudovitamin, o se vaega o siama siaki, ma e aafia i le siakiina o le cell. E maua foi i le oranges ma le buckwheat. Ua faaalia ai e faaopoopo atu i le myo-inositol ma le d-chiro-inositol le faʻaleleia atili o le insulin ma le faʻaitiitia o le androgens i maʻi ma PCOS. Suesuega. Inositol faʻapitoa i au inisiua insulin. E faʻaleleia le galueaina o le ovarian, le lelei o le UC, faʻatautaia le gasegase o gaʻo ma suga, faafaigofie ai le neuropathy o le maʻisuka, faʻaititia le faʻafefe o lagona ma le popole, paleni hormones. Faʻatasi ai ma le lipine gasegase - fesuiaʻi ai le ova o le ovarian ma faateleina le avanoa o le maʻitaga e 32%.2-3 g (1 tsp) i le po. Saogalēmū mo le faʻaaogaina taimi uumi, vasega 6 masina.
Chrome FGT o le mea sili lea e leai se ola chelate foligalea e faʻamautinoa ai le ola maloloina o le tino i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto, faaleleia o le inisalini ma faʻaitiitia le faʻamaʻi o le maʻisuka e pei o le fiainu ma le vaivai.

Chromium e faʻapipiʻiina ai lou inisalini ma faʻaleleia le numera o suʻega insulin cell. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le chromium e faʻateleina ai le lagona o le kulukose i totonu o le faiʻai, lea e oʻo atu ai i le taofiofia o le manaʻo.1 mata soʻo se taimi i le aso. Inu se masina i le va o vasega Berberine

Faʻamaumauga o laulau

* Berberine e le o faʻatasi ma isi faʻamatalaga faʻamaʻi: vailaau faʻamaʻi, beta blockers, poʻo immunosuppressants (ona e mafai ona suia le toto o lau vailaʻau). Faʻailoa i le taimi o le maitaga ma le lactation.
Aua le faʻaauau ona faʻaauau mo le sili atu i le tolu masina ona o le antimicrobial ma e mafai ona suia le tuufaatasiga o siama o le iniseti. Suʻe i le 3 masina ma le berberine curcumin.

** Alpha Lipoic Acid e masani ona saogalemu, ae i le maualuga o doses (sili atu ma le 1000 mg) e mafai ona maua ai lalo ifo o lemoni.
Alpha-lipoic acid, o le thiol, e le ogatasi ma le vitamini B12, aua latou te maua faʻatasi ai le aʻafiaga, ae avea ma mea oona i le tino o se tagata soifua maloloina. O le mea lea, matou te inuina ese mai fualaau oona lea o loʻo i ai B12, o isi vasega (e le mafai ona matou faʻatagaina i le aso).
Aveese ese mai le magnesium, uʻamea ma le palasio, pei ulufale atu i se tali atu ia i latou, i se isi taumafataga, aua le faʻafefiloi ma le ava malosi.

*** Chrome e le ogatasi ma vailaau faʻasaina, beta-blockers, H2 blockers, faʻatoʻaga pamu pona, corticosteroids, NSAIDs.

Progesterone

O le faʻamalosia o insulin e faʻapogai ai foi le faaletonu o le gasegase ma le mamafa o taamilosaga.
O se faafitauli taua i le PCOS o le leai o se faʻasinomaga o le gasegane mo vaiaso e lua i taʻamilosaga taʻitasi. O le leai o se gasegase e mafua ai le le atoatoa i totonu o ovaries, faʻamalosia ai androgens, ma taʻitaʻia ai faʻalavelave masani. E talafeagai le faasaʻoina o lenei tulaga le lelei e ala i le faʻatumu o le gaseterone (nai lo le duphaston), ou te ofoina atu ni filifiliga se lua e filifili ai mai:

O nei Meaʻai, Faʻasologa o le Natura Faʻatela

  • faʻatasi ai ma se taamilosaga masani masani - e amata i le 14 i le 25 aso o le MC (o le aso muamua o le tapeina o le kulimi e tatau ona fetaui ma le aso o le ovate.)
  • i le leai o se taamilosaga - faaaoga le 25 aso ma se malologa o le 5 aso.
  • i le maualalo o le gasegase poʻo le maualuga o testosterone - faʻaaoga le masina muamua e faʻaauau, ma mai le isi - i le vaega lua.

GUNA, Potential Progesterone Drops

O se aafiaga tumau o le a matauina pe a maeʻa le masina e tasi.
Metotia faʻaaoga:
Saunia e 20 faʻafeʻalua 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao 20-30 minute aʻo leʻi 'ai pe tasi le itula talu ona' ai, faʻaaoga le fuafuaga lenei:

  • faʻatasi ai ma se taamilosaga masani masani - e amata i le 14 i le 25 aso o le MC (o le aso muamua o le faʻatagaga e tatau ona fetaui ma le aso o le ovasia.)
  • i le leai o se taamilosaga - ave 25 aso ma se vaeluaga o le 5 aso.
  • ma le maualalo o le gasegase poʻo le testosterone maualuga - faʻaaoga le masina muamua e faʻaauau, ma mai le isi - i le vaega lona lua

E fautuaina le gasegase gasegase mo le faʻaaogaina faʻasolosolo faʻamatalaga faʻasolosolo - GUNA REGUCICLE (G3)ina ia mafai e le tino lava ia ona faaauau lenei faagasologa.
Saunia e 20 faʻafeʻalua 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao 20-30 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le tasi itula mulimuli ane, ia faʻaauau pea mo se masina. E mafai uma ona faʻafefiloi uma vailaʻau i le tasi ipu vai ma inu lemu.

  • Faʻatau Guna progesterone i luga o eBay ma le faʻasalalauga i le lalolagi atoa
  • Faʻatau Guna Rugulcycle i luga o eBay ma le faʻasalalauga i le lalolagi atoa

O tapenaga o faʻataʻitaʻiga amata i le inisalini mo le 3-4 masina.

E mafai ona oʻo atu i le hypererestrogenism poʻo le agavaʻa i le estrogen.
I le tulaga o se faʻaitiitia o le synthesis synthesis o le estrogen, matou te faʻaopopo i le faʻaopoopoga phytoestrogens po o estrogens faʻasolosolo ia filifili mai.
O phytoestrogens e foliga tutusa lava ma le estrogene tagata, ae, i le avea ai o se tulafono, e sili atu ona vaivai. O phytoestrogenic herbs e aofia ai mea eseese eseese, faasolosolo, aafia ai le tino i auala eseese. E mafai foi ona latou maua ni faʻaopoopoga faaopoopo i le soifua maloloina o le tino: tausia le puipuiga, faʻaleleia le toto i le pelvis, faʻaitiitia le mumū, ma isi.

Ala o le Natura, Red Clover

  • faʻatasi ai ma se taamilosaga masani masani - amata i le 5 i le 14 aso o le MC
  • Afai e tupu le afaina o le endometrium, mai le 5 i le 25 aso MC

GUNA, Potentialia Estradiol Drops

  • faʻatasi ai ma se taamilosaga masani masani - e amata i le 14 i le 25 aso o le MC (o le aso muamua o le faʻatagaga e tatau ona fetaui ma le aso o le ovasia.)
  • Afai e le lelei le tupu o le timometrium - mai le 5 i le 25 aso o le MC

E fautuaina le talavala ole gaioiolosi mo le faʻaaogaina ma atradiol synthesis inducer - GUNA FEM, lea e faʻailoaina ai le tino atoa o le endocrine ma o le tino lava ia e faʻaauau pea lenei faagasologa.
Saunia e 20 faʻafeʻalua 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao 20-30 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le tasi itula mulimuli ane, ia faʻaauau pea mo se masina. E mafai uma ona faʻafefiloi uma vailaʻau i le tasi ipu vai ma inu lemu.

Homeopathic hormones e ono aʻafia mo avanoa mo Ukraine, o le mea e leaga ai, e le toe tuʻu saʻo atu i le kamupanī mai Rusia. O nisi fualaau faasaina na amata ona tulai mai i luga o le Amazon.

  • Faʻatau Guna fem i luga o le eBay ma le faʻasalalau i le lalolagi atoa.
  • Faʻatau Guna estradiol i luga o le eBay ma le faʻasalalau i le lalolagi atoa.

Ina ia tuʻuina se poloaiga i totonu o le faleoloa o le tufatufaina atu o le Gagana Ukrainian, e te manaʻomia se numera o le faʻataʻitaʻiga o se tagata tomai faapitoa ua aʻoaʻoina ma i latou - 1781 (Igoa atoa e mafai ona leʻo). Tuʻuina atu i totonu o Iukureini e le meli fou, tupe maua i le tuʻuina atu.

Tuua Lau Faamatalaga