Aisea e le iloa ai le maʻisuka

Faʻanoanoa i se tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona afaina i le tele o inisalini, lea e mafua mai i le maualuga maualuga o le kulukose i le toto toto. O se faʻamaoniga foi o se faʻafitauli o le hypoglycemic - o se mafuaʻaga e mafua mai i le vave faʻaitiitia o le suka. O le leiloa o le mafaufau e masani lava ona muamua mai i se vailaʻau o le hypoglycemic, lea e lamatia ai le soifua maloloina o le tagata ma le ola.

O le hypoglycemia ua le mautonu

O le leiloa o le mafaufau ma le maualalo o le suka i le maʻisuka e mafai ona mafua mai i ni mafuaaga, e aofia ai le le tausisia o tulafono o meaʻai:

  1. faaseʻe le isi meaai,
  2. faamalosi umi le anapogi,
  3. 'ai o meaʻai gaʻo gaʻo
  4. ava malosi i le tala o le togafitiga o le inisalini.

I se faaopoopoga, o le auala sese o inisua o inisalini poo le le fuaina o fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le sosolo o le maʻisuka, ma o se taunuuga o lea mea e tupu ai le masalosalo.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pe faʻamaʻiina ai fatugaʻo, ate, pituitary gland ma grenuala e masani ona mafua ai le leiloa o le mafaufau e mafua mai i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le toto toto.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

O le paʻu maoaʻe o le suka e masani lava o le faʻamaoniga o le atinaʻeina o se osofaiga o le hypoglycemic. I lenei tulaga, e faanatinati le sailia o le fesoasoani faafomaʻi, talu ai o lenei tulaga faʻaleagaina e masani ona oʻo atu ai i le gasegase o le gasegase, faʻaleagaina o le popole ma le cardiovascular systems, o le fatu ma le sasa.

O le hypoglycemia e mafai ona iloa i faailoga nei:

  • O se paʻu mataʻutia faʻafuaseʻi i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.
  • O se lagona malosi o le fiaai e alu faatasi ma le nausea, liliu atu i le vomiting.
  • Tauvalea, vaivaiga maso, fefefe lima ma vae.
  • Tigā toto maualuga, vevela, vevela.
  • Faʻailoga o le fatu, tamaiti faʻamavae.
  • Numera o le laulaufaiva ma laugutu.
  • Faateleina le vevesi.
  • Faʻasalaga faʻapitoa ma suʻesuʻega.
  • Faʻasalaga, faʻalavelave.

O nei faailoga uma o uiga ia mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, latou te le faʻaalia i taimi uma ma i se faasologa patino, ae ua sili atu ona manino le manino o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le faʻafitauli o le hypoglycemous e tupu i le saoasaoa o le uila ma o le tele o le maʻisuka e le mafai ona latou iloaina i le amataga, aʻo leʻi amataina le syncope, lea e masani ona muamua mai i le hypoglycemic coma. O le mea lea, e tusa lava pe itiiti ifo le leaga i le soifua lelei, e tatau ona fua le maualuga o le suka i totonu o le toto ma se glucometer.

E le mautonu le Hyperglycemia

I nisi tulaga, o le toto maualuga poʻo le hyperglycemia e ono mafua ai le mimiti i le maʻisuka. O le umi o le va i le va o taumafataga, le faʻaaogaina o le tele o meaʻai, poʻo le faaseʻeina o le isi mea e maua ai le suka, ma le faʻasologa ole fua ole inisalini e le fetaui ma le tau manaʻomia, e masani ona taʻitaʻia ai ile tulaga ole maʻi o le maʻisuka.

O faʻamaoniga autu o le hyperglycemia o le fia inu ma le susu, o le faateleina o le urination, faʻaitiitia le tino vaaia, ma le masani ai o le ulu tiga. E le gata i lea, pe a alu ese atu, o le a manogi le sosolo o le tagata maʻi. E mafua ona o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o tino o le ketone.

O maualuga maualuga o suka i le gasologa o taimi e taʻitaʻia ai faʻafitauli nei:

  1. Faʻafitauli pipisi
  2. Dermatitis o faʻalapotopotoga faʻapitoa.
  3. Sensation of tears, tingling, siaki ona o le faaleagaina o tamai toto toto.
  4. Faʻaleagaina o le vaʻaia.
  5. Faʻaitiitia le faʻafouina o le tino, o se taunuuga o ni manuʻa, tipi ma le maoaʻe e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le le iloa o se tagata e mafatia i le maʻisuka ma le hyperglycemia e masani lava ona muamua mai i le maʻi o le maʻisuka.

Fesoasoani Muamua

Afai ei ai ni faailo o le hyperglycemia, e tatau ona vave galue, talu ai ona o le tuai ona tupu mai i le atinaʻe o coma. I le tulaga o le faʻanoanoa i se tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo manaʻomia se inisalini tui, tuʻu le tagata i lona itu ma valaʻau i se taʻavale.

E taua foi le galue i faailoga muamua o se osofaiga o le hypoglycem. O lea la pe afai o le tagata gasegase e malamalama, e manaʻomia lona faʻaaogaina o vailaʻau faʻataʻitaʻi: o le kullukose tablet, sugar, candy, se ipu vai poo le lauti suamalie. A maeʻa sina taimi, e tatau ona e 'ai i kuki, falaoa po o suamalie suamalie, e le faʻagaloina le fuaina faifai pea o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer.

Mate o le maʻisuka

E masani lava, o faʻafitauli faʻapitoa e faʻavaivaia i le maʻisuka, lea e mafua mai i se faʻaaliga ogaoga o le hypoglycemia. O le leiloa o le mafaufau e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia ma taua tele o le suka i le toto toto. O nisi taimi o le mimiti i le maʻisuka o le taunuuga o se fua tele naua o le inisalini, lea o le maualuga vave o le kulukose. O lea tagata maʻi e manaʻomia ina ia faʻamalamalama i le vave e mafai ai, ma tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi e aloese ai mai faʻalavelave.

Mafuaaga o le leiloa o le maʻisuka

O le tele o taimi, o se maʻi vaivai i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i le toto toto. Mo lenei mafuaʻaga, e le gata o le maʻisuka, ae o tagata soifua maloloina foi e pasi.

O meaai le lelei e mafai ona aʻafia ai le foliga mai o le mimiti i le maʻisuka, lea e matelaina ai se tagata mo se taimi umi, ona faʻaumatia ai lea o gaʻo gaʻo vave. I lenei tulaga, o le tuusaunoaina o le inisalini ma le faaitiitia o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto ona o le faaitiitia o fale glycogen ua faamauina. I fafine e maua i le maʻisuka, e masani ona matauina le le mautonu ao lei amataina le taamilosaga, lea e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le estrogen ma le progesterone, lea e faʻaosofia ai le faateleina o le kulukose. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka e fesootaʻi ma nei mafuaʻaga maʻoti:

  • Faʻaaogaina o fualaau oona e faʻaititia ai le maualuga o suka poʻo insulin.
  • Le lelei le puleaina o le inisalini, lea e tui ai le vailaau i totonu o le maso, ae le o lalo o le paʻu. Faatasi ai ma le pulega o le intramuscular, o le inisalini e amata ona vave galue ma ma le malosi tele.
  • O le faʻaaogaina o se faʻateleina o le inisalini poʻo le suka-faʻaitiitia o fualaau faʻasaina nai lo le mea na faʻamoemoeina.
  • Inupia o le ava, aemaise lava pe afai e leʻi 'ai muamua le maʻi suka.
  • O le faʻaofiina o fualaau faʻamaʻi e ala i le faʻalaʻau ma le faʻateleina o mea e maua i le saline.
  • Faʻavaeina o se natura mafaufau poo le mafaufau.

I se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai ona tupu faʻatasi ona o maʻi o le ate, faʻaitiitia le faʻatinoga o lau thyroid gland po o vailaʻau. E tele taimi e fesootaʻi ai le syncope ma liʻo faʻamaʻi poʻo neoplasms i le tino. Togafitiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo peta-blockers e le filifilia-e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia ma le mimiti i le maʻisuka.

Isi faailoga

Afai o le maʻisuka o loʻo i ai le hypoglycemia, ona tatau lea ona e vaai i se fomaʻi i se taimi vave lava, talu ai o lenei tulaga e lamatia ai le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi. O le tagata gasegase e vave ona atiina ae se paʻu lea e masani ona matauina. I le faʻaopopo atu i le faʻavaivaia, o le tagata gasegase o loʻo i ai uiga nei o le hypoglycemia:

  • lagona faafuasei o vaivaiga
  • fiaai pea
  • lagona o le gaioiga
  • fatu fatu
  • faateleina le afu
  • le gatete o pito i luga,
  • faateleina le faʻaleagaina ma le popole,
  • faʻamalosi
  • tiga o le ulu ma le vevela.

Afai e te le aʻafia faailoga o loʻo i luga i le taimi, i le taimi e le o toe mamao, e faaopoopo atu i le faʻanoanoa, o le a tupu ai se moa glycemic, lea e masani ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O foliga vaaia o le coma

Coma ma le leiloa o le maʻisuka e ese si ese. O le laulau o loʻo faʻaalia ai le eseesega tele i le va o coma ma le faʻamaʻiina o tagata mamaʻi i le maʻisuka:

Afai e te le toe faʻaleleia se tagata i le taimi pe a maeʻa, o le a mafai ona tupu se maʻi suka, lea o loʻo i ai mafaufauga mafaufau, faʻalauteleina vaivaiga, vomiting, ma isi faʻaleagaga faʻaleaga. Faʻatasi ai ma se siama, o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e le iloa, o le paʻu ma le mucous membranes ua faʻamago. I totonu o ni nai itula, o le maualuga o le sodium ma le potassium i le tagata maʻi o loʻo faʻaitiitia i le toto, o loʻo i ai le tele o le leai o se suavai, lea e tatau ona toe faʻaleleia vave ina ia le oti le tagata.

Le mea e fai

Afai o le maʻisuka e masani ona le mautonu, ona tatau loa lea ia i latou ma lona aiga ona iloa le auala e avatu ai le fesoasoani muamua. Mo lea, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea ia te ia oloa e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie. I le faʻaitiitia o osofaiga o le hypoglycemic ma toe faafoi atu ai se tagata i le malamalama, e tatau ona faateleina le maualuga o le suka i le toto toto. Afai e vavalo se tagata o le a le pine ona maeʻa, ona tatau lea ona e tago i le kulukose i le pepa. Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e tatau ona e fuaina le maualuga o le sukū ma se glucometer, ona ave lea o fualaau, ona tuʻuina atu lea o le 1 gram o le kulukose e faʻaleleia le suka i le 0.2 mmol i le lita.

I se tulaga le mautonu, o le maʻisuka e tatau ona 'ai sina mea inu faʻataʻavalevale - e le silia le 15 kalama. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  • 2 kupita gaʻo
  • 1 tbsp. l meli
  • 150 kalama o sua suamalie
  • 1 faʻi
  • 6 pcs mago apricots
  • 1 lole koko sukalati.

E taua le mafaufau o na oloa ma mea suamalie o le a leai sona aafiaga i le tino ma o le a le fesoasoani e aloese ai mai le faalumaina. Pe a maeʻa le 15 minute pe a uma ona fai le kulūkose, e tatau ona e fuaina le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma afai e le faʻaleleia, ona ave lea o se faʻasologa faifaipea o mea inu gaʻo faigofie. Faʻatasi ai ma se tikeri ogaoga o le suiga, o le fesoasoani muamua e tatau ona tuʻuina atu i le tagata maʻi ina ia aloese ai mai le faʻavaivaia:

  • Tuʻu atu i le 20 kalama o le vailaʻau faʻamalosi faigofie, e sili atu le faʻaaogaina o le kulukose i le pepa.
  • A maeʻa le 20 minute, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi: falaoa, pipi, falaoa, kuki.
  • A maeʻa le 10-15 minute, fua le suka o le toto.

Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga

Afai o se maʻi ogaoga o le hypoglycemia ua matauina ma o le tagata gasegase e le iloa, o lona uiga e faanatinati le valaau i se falemaʻi ma i le falemaʻi ua tuʻuina atu le fesoasoani ile faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ua faʻamalosi malosi o ia ma le 40% kulukose ma tui i le glucagon. E le gata i lea, o le maʻisuka e maua i le hypoglycemia, lea e le mafai ona faʻamavaeina e le toe faia o le kulūkose, e manaʻomia i togafitiga-togafitiga. Afai o se tagata maʻi pe a maeʻa i le hypoglycemia na ia faʻaalia ni faailoga o le gasegase o le toto o le toto, o togafitiga o se natura o le neurology poʻo se vavaega i le gaioiga o le cardiovascular system, ona manaʻomia ai lea o le falemaʻi.

O taunuuga

Faʻasalaina i le maʻisuka e mafai ona matautia. Afai e te le tuʻuina atu le fesoasoani i le tagata gasegase i le taimi ma toe faʻafoʻi ia te ia le malamalama, ona faʻaitiitia loa lea o le maualuga o le suka, lea o le a oʻo atu ai i le coma hypoglycemic. Afai e faʻafia ona fai faʻanoanoa, ona aafia ai lea o le tino o le tino, ma le mafatia o le faiʻai i se tulaga, o lona faatinoga e leaga. O le iʻuga, e ono tupu le le atoatoa. I lenei tulaga, faʻasalaga ma le maliu o le tagata maʻi e le o se mea masani.

Taofiaga

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faʻavaivaia i le maʻisuka, e tatau ona ave faʻataʻitaʻiga nei:

  • faafoeina se metotia talafeagai ole inisalini,
  • i aso uma i le aso atoa e fua le maualuga o le suka i totonu o le toto toto,
  • mataʻituina le glycemia i taimi faʻafitauli faaletino ma mafaufau,
  • aloese mai faʻanunununu e aʻafia ai lagona faʻalagona,
  • matua usitai i meaai,
  • aveese faʻamalosi faʻataʻavale mai mea taumafa i aso taitasi ma faʻaaogaina naʻo le tulaga o le taofiofia o se osofaʻiga o le hypoglycemia,
  • mumusu e inu ava malosi i soo se tikeri o le inu malosi.

Ina ia puipuia se osofaʻiga o le hypoglycemia ma faʻavaivaia i le po, e tatau ona e fuaina le toto suka aʻo leʻi alu i le moega. Afai, a maeʻa le inisalini ma le talisuaga, o le suka e sili atu ona maualalo nai lo le masani, o le taimi e te moe ai e tatau ona e 'ai sina meaʻai, lea o le a mafai ai ona e faatumauina le maualuga o le suka seia oʻo i le taeao. E mafai ona avea ma nati, soga i le pipi paʻu poʻo isi meaʻai e faʻaititia ai le suka.

Le iloa o le maʻisuka

Le iloa o le maʻisuka

Faatasi ai ma le maualuga o le inisalini, o le fia faaumiumi o le fiaʻai i le toto o le tagata mamaʻi o loʻo paʻu malie. Talu ai o le suka o le meaʻai autu lea o le faiʻai, o lona faʻaletonu e mafua ai le fiaai le malosi o siama nerve, ma, o se taunuuga, o se soliga ogaoga oa latou galuega. O le tagata gasegase e liua le paʻu, e lilo i le afu malulu, o ona tamatamailima e gatete, o lona tino vevela ua faʻaitiitia, ma o se lagona malosi o le fiaai ua aliaʻe. Ona maʻi ai lea o le tagata maʻi, ua amata ona pupuʻu.

A oʻo mai nei faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona tuʻuina atu se mea manaia e 'ai. Afai e vaivai se tamaititi, e manaʻomia le togafitiga faafomaʻi. Aʻo leʻi faia lenei mea, e mafai ona e tuʻuina atu le tagata maʻi i se faʻamalolo i se vai suka (1 sipunipuni o le suka i le 1 ipu vai).

E tatau i se tasi ona faʻaeteete faapitoa pe a tui le inisalini i totonu o se tamaititi. Afai e maua e le tamaititi le maʻisuka, e tatau ona i ai se mea suamalie ma oe.

Le iloa le mafaufau

Leiloloa o le mafaufau O faailoga autu o le le iloa o le: galo mata, le lava o le loto ma le malolo, o nisi taimi o le le mautonu ole urination ma le toilalo. Faatasi ai ma le leai o se malamalamaaga, e le faʻafesoʻotaʻi le tamaititi i isi, e le o fai mai se mea ma e le faʻalogo, pe a oʻo mai ia te ia lava,

Faʻatasi ma le maʻisuka

I le tulaga o le maʻisuka, ave le 15 g o launiʻu pi, ma sasaa le 200 ml o le vai kuka, faʻapipiʻi mo le 10 minute, malulu ma vevela. Aumai se teuteuga o le 2 sipuni 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. O nisi taimi, faʻatasi ai ma lenei maʻi, ave 2 sipuni tele o lau

Le iloa le mafaufau

Lisi o le mafaufau O le leiloa o se mea puupuu ma umi taimi. O le olaga o se tagata i nisi taimi e faalagolago i taimi talafeagai e ave (pe leai foi) O le a le mea e fai? Afai ua le iloa e se tagata, e tatau ona e faia mea nei i lona lima (mo alii - i le tauagavale, mo tamaitai

Faʻatasi ma le maʻisuka

I le tulaga o le maʻisuka, ave le 15 g o launiʻu pi, ma sasaa le 200 ml o le vai kuka, faʻapipiʻi mo le 10 minute, malulu ma vevela. Aumai se teuteuga o le 2 sipuni 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. O nisi taimi, faʻatasi ai ma lenei maʻi, ave 2 sipuni tele o lau

Le iloa le mafaufau

Lisi o le mafaufau O le leiloa o se mea puupuu ma umi taimi. O le olaga o se tagata i nisi taimi e faalagolago i taimi talafeagai e ave (pe leai foi) O le a le mea e fai? Afai ua le iloa e se tagata, e tatau ona e faia mea nei i lona lima (mo alii - i le tauagavale, mo tamaitai

Lisi o le malamalama i le taimi o le la

O le leiloa o le mafaufau i le gasologa o le la O le faʻalauiloaina o le la i se aso vevela e aunoa ma le ulu e mafai ona oʻo atu ai i luga o le ulu ma faʻamalo ai le gasegase. I lenei tulaga, e iloa ai e se tagata vaivaiga, gasegase, vevela, gasegase.

O le faʻamalo o le mafanafana ua leai se mafaufau

O le leiloa o le mafaufau ona o le vevela vevela E mafua ona o le vevela, aemaise ile maualuga o le timuga. O faʻafitauli o le vevela e talitutusa ma na o le sunstroke, ma o le vevela e mafai ona tupu maualuga ma mafai ona tupu i nisi taimi.

IV. Le iloa le mafaufau

IV.O le leiloa o le mafaufau E faʻapefea ona fuafua? * Le mafai ona faʻafesoʻotaʻi fesootaiga ma le tagata manua. * Le lava le faʻaogaina. * E leai se tali i tiga ma isi mea e faʻaleagaina.

Coma ma le teʻi

E tele ituaiga o. Ae ui i lea, o se tagata faigofie e na o le lua lava ona iloa, e pei o le hypoglycemic - le inosia o le insulin, diabetic - hyperglycemic.

Muamua e tupu i le le lava o le kulukose ma se faasiliga ole inisalini. O le mafuaʻaga o lea mea atonu o se faʻalavelave maualuga o le inisalini, mamafa tele, le le paleni. E le faigata ona iloa, talu ai ona o tagata faapena e fiafia i le fiafia, e ogatasi ma afu suamalie, faateleina le sao o le fatu, ma e masani lava ona atiaʻe le le mautonu.

Pe'ā tuʻuina atu le fesoasoani, o le au taʻavale e taʻua muamua. E masani lava, e leai se tasi na te faia ni hormones-hormones faatasi ai ma i latou, o le mea lea, ina ia faʻaleleia le tulaga o le maʻi, o le manipulations tutusa e faʻaaoga e pei o le hypoglycemia masani - latou te taumafai e fafaga pe inu se mea suamalie i le tagata maʻi.

E tatau ona maitauina, o le leai atoatoa o le malamalama, fafagaina poʻo le soliina, e matua faasaina, ona o le tagata gasegase e faigofie lava ona tataʻi pe paʻi, lea o le a oʻo atu ai i le oti.

O le maʻi suka e mafua ona o le tele o suka ma le le lava o le inisalini. E le o saʻo lelei le amanaiaina i taimi uma, e pei o le tele o tagata e fenumiai ai i le inu ava malosi: o le maʻi e le faʻaleaʻoina, taofia. O faʻamaoniga e pei o le fiainu, manava manava foi e fautua mai ai ua tele naua le onosaʻi. Ae peitaʻi, a vevela ma vevela i le paʻu paʻu, o le manava le manava e mafai ona taʻitaʻia i le itu saʻo.

O iinei, e tatau ona e valaʻau muamua i se taʻavale. Faatasi ai ma le le atoatoa o le malamalama, o le malosi, o le tali a tamaiti i le malamalama, o le i ai o le manava e siakiina. Afai e le o iai nei faailo, e tatau ona e alu i le toe faʻaolaina o le cardiopulmonary. Afai e maua, o le tagata maʻi e tuʻu i lona itu tauagavale, mulimuli ane o loʻo faʻatali e le brigade a le falemaʻi le taunuu mai.

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau lea ona tuʻuina atu ia te ia se meainu suamalie. E faʻaaoga lenei mea i tulaga e te le o mautinoa ai e uiga i le natura o le coma. Afai e le o masalosalo le maʻi, ona faʻaalia loa lea o se vai inu tele e aunoa ma le suka, o le suavai mama alkaline e sili ona lelei.

Fesoasoani Muamua mo se maʻi suka ma faʻavavega faʻavavega i le suka o se vaega taua tele o le tausiga muamua o le falemaʻi mo le tagata maʻi. O faʻamaʻi saʻo ma mulimuli ane tausiga faʻafuaseʻi o le a faasaoina ai se ola. Talu ai o le numera o nei tagata gasegase o loʻo ola mausali, e tatau i tagata uma ona iloa ma mafai ona faia lenei mea.

Po o le Maʻisuka Taʻi

O le gasegase o le suā masani e masani lava ona feagai ma tagata gasegase e faʻaaogaina le tui insulin mo le togafitia o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le osofaʻi o le inisalini e masani lava ona puʻea se tagata i le aoauli po o le po ao moe.

O le mataupu lona lua e sili ona matautia, talu ai e le mafai e se tagata moe ona matauina se mea leaga. I lenei itu, o osofaiga o le aoauli o le hypoglycemia e atiina ae i luga atu o se taimi umi ma e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga matuia, e oo lava i le leaga.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le teteʻe faʻafuaseʻi, e tatau i le tagata maʻi ma ona aiga ona gauai atu i uiga nei o lenei tulaga:

  1. Moega o le moe. O miti e avea ma mea mataga, ma o le miti lava e sili atu ona le lelei. O le tele o gasegase e maua i le hypoglycemia e pagatia i le moe,
  2. O le tagata maʻi e amata ona tautala i se miti, tagi ma tagi. E moni lava lenei mea mo tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka,
  3. Toe faʻaleleia amnesia. O le ala ae, atonu e le manatua e le tagata maʻi mea na ia moemiti i ai, ma e tusa lava po o le a le mea na tupu i le po na muamua atu,
  4. Le mautonu. O le tagata maʻi atonu e le malamalama i le mea oi ai, e faigata ia te ia ona mafaufau i se mea ma faia ni faaiuga.

Afai e mafai e le tagata maʻi ona fafagu i luga o le taimi ma taofi le atinaʻeina o le hypoglycemia, ona mafai ai lea ona puipuia o ia mai le maʻi o le maʻisuka. Ae ui i lea, o na osofaiga e afaina ai lona tulaga ma i le aso atoa o le a ia lagona ai le malosi o le malaise ma vaivaiga i lona tino atoa.

E le gata i lea, o le hypoglycemia e afaina ai le mafaufau o le tagata maʻi, ona o lea mea e mafai ai ona ita, ita, loimata ma oʻo lava i lalo i se tulaga le fiafia.

O le maʻi o le maʻi suka

Afai o faailoga muamua o le hypoglycemia e le i maua ai le maʻi ile togafitiga faafomai talafeagai, ona faasolosolo malie lea o lona maʻi seia oo ina ia atiina ae se maʻi o le maʻisuka.

I le laasaga muamua, o uiga nei o uiga ia o lenei tulaga:

  • Faʻasalaina o le paʻu ma faʻafefete le afu,
  • Faʻaaliga
  • O maso uma o le tagata maʻi e matua faigata lava.

Faʻateleina le atinaʻeina o faʻalavelave, e amata ona faʻaalia e le tagata maʻi ni faʻafitauli matuia o le le atoatoa o le kulukose i le tino, e aofia ai:

  1. Laititi o le toto maualuga
  2. E misi e muso o latou leo ​​ma avea ai ma tagata e le faʻaaoga,
  3. O le fua o le fatu e pa'ū tele
  4. O le manava e masani ona fai ma papaʻu,
  5. O tamaiti o mata e le tali atu i fuamoa, e aofia ai le malamalama,
  6. O le toesea atoa o tali maso.

I lenei tulaga, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faafomai. I lona toesea, e mafai ona pauu i totonu o se pa, lea e masani ona oo atu ai i le oti.

O le atinaʻe mulimuli ane o le faʻalavelave ua faʻaalia e ala i ni faʻamaoniga tetele o loʻo faʻaalia ai le amataina o se tulaga faʻapitoa:

  • Trismus, sulu o musika masticato o mata,
  • Mafisa i luga o loʻu tino atoa
  • Naua ma vili
  • Malosi malosi, lea e suia i le le mautonu atoatoa.

O lenei laasaga, e pei o se tulafono, e itiiti se taimi, e le toe umi se taimi, pe a maeʻa ona le iloa e le tagata maʻi ma pau atu i se pa. I lenei tulaga, e tatau ona vave faʻataʻitaʻi le tagata maʻi i le falemaʻi, lea o le a faia ai lana togafitiga i lalo o togafitiga mamafa ma le faʻaaogaina o vailaʻau malolosi.

E taua le maitauina, mo le atinaʻeina o le mea e teʻi ai, o le maualuga o le suka e le tatau ona paʻu i tulaga maualalo. I tagata gasegase ua leva ona ola i le maʻisuka ma ua masani i le maualuga o le kulukose i le tino, o le pa'ū i le suka e oo lava i le 7 mmol / L e mafai ona mafua ai le hypoglycemia ma le coma.

A manaʻomia le falemaʻi

O nisi taimi e valaau ai se fomaʻi i le fale atonu e le mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi e aunoa ma le taimi e vave ai ona faʻamalolo. Ole togafitiga ile inisinia e talafeagai i mataupu nei:

  • Afai e lua injections o le kulukose o loʻo tuʻuina atu i taimi vavalalata e le toe faʻafoisia le tagata maʻi ile malamalama,
  • A tele taimi e atiaʻe ai le maʻi o le hypoglycemia ogaoga,
  • Afai e mafai e le fomai ona taofi le faateʻia o le maʻisuka, ae o le tagata maʻi e iai ni faafitauli matuia ma le loto poʻo le fatugalemu o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafitauli tiga poʻo le faʻaaloalo e lei faʻaalia muamua i le tagata maʻi.

E taua le manatuaina o le faʻasaʻi o le inisalini o se faʻalavelave sili ona ogaoga o le maʻisuka, lea e aafia ai sela ma fai ai ni aʻafiaga e le mafai ona faʻaaogaina ia i latou.

O le mea lea, e tatau ona e faia ma le ogaoga ma tuʻuina atu i le tagata maʻi fesoasoani uma.

Togafitiga o le mafaʻi o le maʻisuka e amata i taimi uma i le folasaga pe tusa ma le 100 ml o le 40% glucose tali i le tagata maʻi. Ole fua saʻo o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le mamafa o le maʻi ma le vave ona mafai ona toe malosi.

I le togafitiga o tagata gasegase i se tulaga ogaoga, o loʻo faʻaaogaina sauniuniga o le hormone glucagon, ma faʻataunuʻuina i totonu o le intramuscular poʻo inisiua o glucocorticoids. Afai e toe iloa e le tagata gase ma e mafai ona faʻafefe ai le gaioiga, ona faʻaosoina lea o ia i taimi uma i se vaifofo o le glucose poo soʻo se meainu suamalie.

Aʻo maʻi le tagata maʻi i se tulaga le iloa po o le taamilosaga, ona faʻaleleia lea o le maualuga o le suka o le toto, o le glucose solution e tui i totonu o lona gutu i le sublingual region, i le mea e mafai ai ona faʻamaʻaina lenei vailaau i totonu o le toto e oʻo lava i se faʻalavelave matuia. Ae peitaʻi, e taua le faʻamautinoa e le ulu le vai i le faʻaʻamu o le maʻi, a le o lea e ono paʻu ai.

O le taimi nei, mo le saogalemu o le tagata maʻi, o se gel faapitoa ma glucose ua faʻaaogaina le faʻaaogaina, lea e faʻaaogaina i le oral mouth, mai le mea o loʻo gauai ai le tino. O nisi taimi o le kulimi vai e faʻaaogaina i le nofoaga o le gel, lea e le o lelei le lelei.

E tatau ona faamamafaina e faapea, i le taimi o le faʻasologa o le tino, e le mafai ona faʻauluina le inisalini, aua o lenei mea o le a faʻaleagaina ai lona tulaga ma mafai ai ona mafua le maliu o le maʻi. I le taimi o togafitiga, e tatau ona e malolo i le togafitiga o le inisalini seia oʻo ina maualuga le suka i le tulaga o loʻo manaʻomia.

O le a le mea e fai ma le taufaasese o le maʻisuka o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Shock ma coma

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona aʻafia i le afaina o le insulin ma maʻi faʻamaʻi.

O le faʻafuaseʻi o le inisalini (faʻasaina o le suka) e tupu pe a tele le suka poo le tele o inisalini i le tino o le maʻi. E mafai ona tupu lenei mea pe afai e le o 'ai le tagata maʻi mo se taimi umi pe ua oʻo foi i le tele o le tino.

Faʻafefea ona iloa O aʻafiaga o le osofaʻi o le inisalini e le mautonu le malamalama ma le gaogao, vavave, faʻafefete, vave, vaivai le pulupulu, paʻu lauulu malulu, paʻu.

Le mea e fai I le faailoga muamua o le osofaʻi o le inisalini, e sili ona valaʻau i se fomaʻi i le taimi lava lena. Afai o loʻo i ai lau kesi ma oe iloa le faʻaaogaina, ia tuʻuina atu i le tagata maʻi se tui. Afai e leai, ia avatu le lole mama, sugar sugar, honey or cream for the cake. E mafai ona e tuʻuina atu i le tagata gasegase e inu sua o fualaau suamalie poo vai ma le suka ua faʻamaloina i totonu (tolu laulau punetini i tioata taʻitasi).

Faʻaeteete: afai e le iloa e se tagata, ia leai se faʻataʻitaʻiga e tuʻuina atu ia te ia se mea e 'ai ma inu ai!

Afai e te le iloa pe o le maʻi o le maʻi na mafua ona o le maʻisuka maualuga pe maualalo, ia avatu ia te ia le suka. Faʻatasi ai ma le teʻi o le inisalini, e mafai ona e faʻaolaina le ola o se tagata. Ma afai o le faateia e mafua mai i maualuga maualuga o suka, o le a le mafai e lou fesoasoani ona sili atu ona afaina ai o ia.

O le maʻi suka e tupu pe afai e tele naua le suka (glucose) i totonu o le tino ma e le lava le insulin e maua mai i le pancreas.

Faʻafefea ona iloa O le maʻisuka coma e tupu lemu ma o nisi taimi o lenei tulaga e sese ona o le inupia, aua o le maʻi e atiina ae se le atoatoa o le malamalama ma le le mautonu. O isi faʻamaoniga e aofia ai le moe, galala tele, vave le manava, vevela vevela, paʻu vevela.

Le mea e fai Faʻatasi ai ma le maʻi suka, fesoasoani e tatau ona vave tuʻuina atu. Afai o maʻi:

- le iloa, ona vave valaau lea i se falemaʻi. Siaki le manava: pe a fai o le pulupulu e le faʻavave ma e le manava le maʻi, faʻaauau se maso o le fatu. Afai ei ai se pulupulu ma maʻi le tagata maʻi, ona tuʻuina atu lea o le ea, tuu i le itu tauagavale ma matamata i ai.

- o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tuʻuina atu lea ia te ia o meaʻai po o vaiinu e iai suka. Afai a maeʻa le 15 minute, e le lagona e le tagata maʻi se lagona lelei, valaʻau i se falemaʻi.

Fautuaga

Aloese mai le maʻisuka ma isi faʻafitauli o le maʻisuka o le a fesoasoani i na o le masani e mataʻituina lelei le soifua maloloina.

E taua le lapatai atu i tagata uma o aiga ma uo oe maua i le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina oe e te ofuina faʻamaʻi faapitoa e faʻaalia ai lou maʻi - o le a iloa e tagata ese o loʻo e mafatia i le maʻisuka ma e mafai ona faia se mea i le taimi tatau.

E aoga foi le i ai o se faʻasoa i le fale. glucagon ma aʻoaʻo i latou pele i le faiga o kuka ma faia ni tui i le glucagon, e tusa ai ma se tusi faafomaʻi e taʻua o le Medicine book.

A e alu i le fale, ia ave faʻataʻavale gaʻo meaʻai faʻatasi ma oe.

Afai oe fesoasoani i se tagata maʻi i le maʻisuka, aua e te fefe e avatu le suka tele - o fomaʻi e faasaʻoina.

Tuua Lau Faamatalaga