Matagaluega o Leipa o loʻo saunia se poloaiga e faʻatuina ai tamaiti e maua i le maʻi suka i lalo o le 18 tausaga

Ua amata e le Matagaluega o Leipa ma le Puipuiga a le Malo o Rusia sauniuniga teuteuga i Tulafono mo le amanaiaina o se tagata e le atoatoa, saunia mo le faatuina o tamaiti e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka i le vaega o le "tamaiti e le atoatoa" ao le i 18 tausaga. O le faʻamatalaga i le amataga o le atinaʻeina o le poloaiga o loʻo faʻamaonia ai o le aso ua fuafuaina mo le ulufale mai o lenei tulafono faatonutonu faaletulafono o Iuni 2019.

Manatua, e tusa ai ma le faasologa a le Matagaluega o Leipa ma le Puipuiga a le Rusia i le aso 17 o Tesema, 2015 Nu. 1024' "I le faavasegaina ma le taiala na faaaoga i le faatinoina o suʻesuʻega faafomaʻi ma agafesootai o tagatanuu e le malo foma" i mo le soifua maloloina o le maʻisuka, Ae ui i lea, o lo latou tulaga o le le atoatoa o loʻo taofia pea na o le 14 tausaga. A maeʻa lenei mea, o le le atoatoa i ia talavou e tumau pea i le i ai o ni faʻalavelave matuia - faʻatoʻa fatuga, leai se faʻaaliga

I lenei tulaga, na tonu ai e teuteuina le Vaega II o le faaopoopoga i Tulafono Faafoe mo le amanaiaina o tagata ei ai manaoga faapitoa. O le vaetamaina o lenei faaiuga e faʻavae foi i luga o iuga o le talanoaina o lenei faafitauli i le taimi o le fonotaga a le Fono i lalo o le Malo o le Russian Federation e uiga i le tausi mavaega i le va fealofani i le aso 14 Fepuari, 2019.

"O tamaiti e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka mai i le 14 i le 18 tausaga, ua i ai se gafatia e gafatia ai le tausiga o le tagata lava ia, ona latou te manaʻomia le tele o le pule mai o latou matua (tagata tausi, tagata tausi maʻi), e aofia ai le taimi o le tuiina o le inisalini, suia lona metotia, o le vaitau o le vaitau lea o fesuisuiaʻi mataga i le maualuga o le suka i le toto e mafua ona o suiga o le hormonal ma le faateleina o mafatiaga faaletino ma faalelagona e fesootai ma aoaoga, "o le faasalalauga i le amataga o le atinaʻe Poloaiga a le Matagaluega o Leipa i le faavaeina o le le atoatoa mo tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka aʻo leʻi oʻo i le 18 tausaga. Ua faailoa mai foi i le faasilasilaga o le aso fuafuaina mo le amata faamamaluina o lenei tulafono faatonutonu tulafono o Iuni 2019.

I le taimi muamua, na matou lipotia ai i totonu o le itulagi o Kurgan, e pei, ioe, i totonu o Rusia atoa, o tagata talavou e maua i le maʻisuka ua matua leai lava ni faaletonu. E naʻo le itulagi o Kurgan, e tusa ai ma fuainumera o le ITU faʻaitulagi, e 23 tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka na faʻafitia le tulaga o se tagata maʻi. O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le le atoatoa o le mea moni o tamaiti na aulia le 14 tausaga.

Na matou tusia foi, i Saransk, o se teine ​​maʻi suka na maua mai le le atoatoa ma le inisalini saoloto i le 18 o ona tausaga. E le mafai e le aufaigaluega a le ITU ona faʻamatala manino pe faʻapefea ona mafai faʻafuaseʻi ona toe faʻaleleia, 7 tausaga o mafatia mai se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia.

Tuua Lau Faamatalaga