Faʻafefea ona ave le Xenical mo le paʻu mamafa?

Folasaga o foliga - capsules: Numera 1, gelatin, turquoise, ma se suauʻu opaque ma se tusi i le uliuli: i luga o le pusa XENICAL 120, luga o le pulou ROCHE, i totonu o capsules - pellets toetoe lava a paepae pe lanu paepae (21 pcs. paʻu, i totonu o se pusa pepa pepa o 1, 2 poʻo le 4 paʻu).

O le gaioiga malosi a Xenical o le lisi, i le 1 capsule - 120 mg.

Tagata faʻatau: talc.

Vaega o ausilali o pellets: sodium carboxymethyl starch (Primogel), cellulose microcrystalline, sodium lauryl sulfate, povidone K-30.

O le tuufaatasiga o le atigi pusa: indigo carmine, gelatin, dioxide.

Pharmacodynamics

Xenical o se faʻamatalaga patino, mamana, ma mafai ona toe faʻafouina o lipotisi o le gastrointestinal, o loʻo faʻaalia e se faaumiumi aafiaga. O lona malosi togafitiga e faia i le lumenia o le iniseti laitiiti ma le manava ma e aofia ai le fausia o se sootaga vavalalata ma le vaega o le veine malosi o pancreatic and lipases lipases. I lenei tulaga, o le enzyme ua le faʻamalosia ua galo ai lona gafatia e talepe ai meaʻai e tuʻuina atu i meaai i le ituaiga o triglycerides i monoglycerides ma faʻaaogaina gaʻo gaʻo mama. Talu ai o faʻamaʻi faʻamaʻi e le faʻaititia i totonu o le tino e le o aʻafia, e itiiti ifo kalolu e ulufale i le tino, lea e mafua ai ona paʻu le mamafa o le tino. E le gata i lea, o le togafitiga o le Xenical ua maua e aunoa ma le tusia o ona vaega i totonu o le faasologa masani.

O faʻamatalaga i luga o feces fat content ua faʻamaonia ai o le lisi e amata ona galue i le 24-48 itula i le maeʻa ai o le gaʻo. Faʻamamaina o le fualaau faasaina e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le gaʻo i feces i le maualuga na faʻamaumauina aʻo leʻi togafitiga, pe a uma le 48-72 itula.

O suʻesuʻega faʻapitoa mo tagata gasegase o loʻo faʻamaonia le Xenical faʻamaonia e sili atu lo latou toilalo mamafa pe a faʻatusatusa atu i tagata mamaʻi o loʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga o meaʻai. O le faaitiitia o le mamafa o le tino na maitauina i le taimi muamua i le 2 vaiaso talu ona amata le togafitiga ma tumau i le 6-12 masina e oo lava i tagata gasegase oe na tetee i le togafitiga. I le gasologa o le lua tausaga, na faʻamaonia ai le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o fuainumera o tulaga lamatia i mea tau le soifua maloloina. E le gata i lea, pe a faatusatusa i le placebo, sa maitauina se faaititia o le gaʻo o le tino.

O le faʻaaogaina o le igoa lisi e puipuia ai le toe faʻavaeina o le mamafa o le tino. O le faateleina o le mamafa o le tino e le sili atu ma le 25% o le leiloa o le mamafa na matauina i le tusa ma le 50% o tagata gasegase, ae o le isi na taofia le mamafa o le tino lea na ausia i le taimi o le faaiuga o togafitiga (o nisi taimi e oo lava i se isi faaitiitia ua faaalia).

O suʻesuʻega tau suʻesuʻega mai le 6 masina i le 1 tausaga ua faʻamaonia ma le mautinoa e faapea, i tagata mamaʻi e mamafa le mamafa o le tino poʻo le meaʻai ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na ave le Xenical, o le mamafa o le tino e faʻaitiitia le sili atu nai lo tagata gasegase e pei o togafitiga faʻasoifua maloloina . O le mamafa o le pa'ū na mafua ona o le paʻu o le gaʻo o le tino. Aʻo lei faia le suʻesuʻega, e oʻo lava i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau oona, e le lava le pulea o le glycemic. Ae ui i lea, faʻatasi ai ma togafitiga o le lisi, na maua ai se faʻaleleia o le faʻaleleia o le tino ma le fuainumera o fuainumera. E le gata i lea, o le togafitiga na mafua ai ona faaitiitia le maualuga o le inisalini, o se faaitiitia o fua o fualaau oona, ma le faaitiitia o le tui o le inisalini.

O taunuʻuga o suʻesuʻega na faia i luga o le 4 tausaga e faʻamaonia ai o le lisi o igoa e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2 (e tusa ma le 37% pe a faatusatusa i le placebo). O le maualuga o le faaitiitia i le ono tulai mai o le faamai na sili atu ona taua i tagata gasegase ma le faaletonu muamua o le kulukose (tusa ma le 45%).

O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile 1 tausaga ma faʻatautaia i se vaega o tagata gasegase, masalosalo, na manino le faʻaalia o le faʻaitiitia o le numera o le numera o tamaiti i le faʻatusatusa atu ia i latou na maua na o le placebo. E le gata i lea, o maʻi na aveina le Xenical na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le tele o le gaʻo ma le taamilosaga o sulu ma puʻu ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto toto pe a faatusatusa i le placebo.

Pharmacokinetics

I maʻi gasegase ma le mamafa o le tino, e faʻaititia le faʻaogaina o le Xenical. O le faʻafofoga taʻitoʻatasi o le vailaau faʻasaina i le popo o le 360 ​​mg e le faʻapogai ai le foliga mai o le lisi e le suia i le plasma, lea e taʻu mai ai o lona maualuga e le oʻo i le maualuga o le 5 ng / ml.

O le tele o tufatufaga o le lisi o igoa e toetoe lava a le mafai ona fuafua ona o le le lelei o le faʻaaoga. In vitro, o le tuufaatasiga e sili atu i le 99% faʻamau i masini plasma (tele albumin ma lipoproteins). O se vaega itiiti o le lisi igoa e mafai ona ulu i le membrane erythrocyte.

Ole gasegase o le Orlistat e tupu tele ile puipui o le intestinal. O suesuega na faaalia ai e tusa ma le 42% o le vaega aupito itiiti o le Xenical e maua mai i le malosi o le eletise e lua o metabolites autu: M1 (mama e fa i le hydrolyzed lactone ring) ma M3 (M1 ma se vaega pipii o le N-formylleucine).

Ole mole M1 ma M3 e aofia ai le pupuni -β-lactone, ma o le a latou taofiofia le lipase (1000 ma le 2500 taimi e sili atu le vaivai nai lo le lisi,). O nei metabolites ua manatu e le o gaioiga i le falemaʻi ona o la latou gaioiga laiti ma le itiiti o le plasma concentrations (pe tusa ma le 26 ng / ml ma le 108 ng / ml,) pe a ave Xenical i ni togi laiti.

O le auala autu o le faʻamalologa e aofia ai le aveeseina o le lisi e le o ni mea e le mafai ona faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma feeseeseaʻiga, e tusa ma le 97% o le taliaina o le Xenical ua faʻamalosi, ma e tusa ma le 83% le le suia. Aofaʻi o le faʻasalaga o mea uma e faʻatasi ma lona lisi ile itiiti ifo i le 2% o le faʻaoga o le toto. O le taimi o le faʻamamaina atoatoa o le vailaʻau mai le tino (ma le urine ma feces) e 3-5 aso. O le fua o auala o le aveesea o le vaega galue o le Xenical i tagata e iai le mamafa o le tino ma tagata gasegase tuga tutusa. Orlistat ma ona metabolites M1 ma M3 e mafai foi ona faʻasalaina i talo. O latou faʻasalaga o le plasma i le togafitiga o tamaiti e le ese mai i latou i tagata matutua pe a ave a latou lava fua o fualaau faasaina. O le sogasoga o le gaʻo i aso taitasi faatasi ai ma feces during treatment with Xenical e 27% pe a ave le fualaau faasaina i meaai ma 7% pe a ave se placebo.

O faʻamatalaga faʻamuamua ma suʻesuʻega manu e leʻo faailoa mai ai ni faʻafitauli sili atu mo tagata gasegase e uiga i le vaʻaiga o le saogalemu, faʻaleagaina, gaosia o le tino, gasegase ma le gasegase. E le gata i lea, o le i ai o se aafiaga teratogenic i meaola e le o faʻamaonia, lea e le talafeagai ai i tagata.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o le Xenical ua faʻaalia i se tuufaatasiga faʻatasi ma se taumafataga e maualalo le maualalo-kalori mo togafitiga umi o le oona po o le mamafa, e aʻafia ai i latou e iai aʻafiaga lamatia e tutusa ma le tele o meaʻai.

Ole fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata mamai o loʻo mamafa pe mamafa ile togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 faatasi ai ma vailaʻau oona: inisalini, metformin, sulfonylurea o meaʻai poo se meaʻai laiti-calorie.

Contraindications

  • Cholestasis
  • Maʻi maʻi malabsorption,
  • O le vaitaimi o le maʻitaga ma le susu,
  • O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.

O le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i tagata mamaʻi ma le gasegase o le tino ma le gasegase, o tagata matutua ma tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina.

Faatonuga mo le faaaogaina Xenical: metotia ma metotia

O avelaʻau e faia i le tautala, i le taimi poʻo le vave (i totonu o le 1 itula) pe a uma se taumafataga.

Fautuaina le metotia: 1 capsule 3 taimi i le aso, i taimi o taumafataga taitasi.

Afai o le meaʻai e le o iai ni gaʻo po o le tagata maʻi e oso i le taeao, 'aiga o le afiafi po o le aoauli, ona faʻaititia lea o fualaau o fualaau oona i le aofaʻi o meaʻai e misi.

O le paleni paleni, maʻoti le maualalo-calorie meaai e tatau ona oʻo i le 30% gaʻo. O le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, e aofia ai gaʻo, proteins ma gaʻo, e tatau ona vaevaeina i ni auala autu se tolu.

Faʻaiʻuga

I suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le Xenical, o mea na tutupu na tutupu i lalo:

  • Mai le gastrointestinal tract: tele lava - malosi malosi e faʻatoʻilalo, faʻasao mai le fausaga o le suauu, steatorrhea, faasee o le kesi ma le lafoaia o le galala, faʻalauteleina o le manava, salu vaivai, le faʻavauvau poʻo le tiga i totonu o le manava, i meaʻai), e masani lava - fulafula, sulu vaivai, le mafaʻatasi, tiga poʻo le le fiafia i le solo, faaleagaina o nifo ma / poʻo ni mea,
  • O isi: masani lava - maʻi tigaina, maʻi maualuga o le tino, o le gasegase, masani vaivaiga, dysmenorrhea, popolega, urinary ma le maualalo o gasegase gasegase, i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 - tulaga o le hypoglycemic.

I faʻamatalaga faʻasalalauga, o faʻamatalaga talafeagai o aʻafiaga o loʻo faamatalaina:

  • Faʻatonuga o le Allergic: e seasea lava - vevela, paʻu o le paʻu, bronchospasm, urticaria, anaphylaxis, angioedema, e seasea ona tupu - vevela mataʻutia,
  • O isi: e seasea ona tupu - o le faateleina o gaioiga o le phosphatase alkaline ma le gasegase, o le hepatitis, o le gasegase saʻo, diverticulitis, pancreatitis, cholelithiasis ma le oxalate nephropathy (e le o iloa le taimi o le tupu).

Faʻasalaga

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga lea na auai ai tagata taʻitoʻatasi ma le mamafa o le tino ma tagata gasegase, oe na ave se tasi o le 800 mg pe na togafitia i le Xenical mo aso e 15 ma maua i se fua o le 400 mg 3 taimi i le aso, e le faʻamaonia le tupuga o mea leaga faʻalavelave. E le gata i lea, i tagata gasegase e 240 mg 3 taimi i le aso mo le 6 masina, e leai ni faafitauli faʻafitauli soifua maloloina.

O le mea lea, faatasi ai ma le maualuga o le Xenical, o mea leaga e tutupu e le o iai pe tutusa foi ma i latou na faamaumauina i le faaaogaina o fualaau faasaina i vailaau togafitiga. Faʻatasi ai ma le faʻalogoina o le fualaau faasaina, o le siakiina o le maʻi mo le 24 itula ua fautuaina. E tusa ai ma suʻesuʻega i meaola ma tagata, o faʻafitauli uma e aʻafia ai ma le lipase-inisiua meatotino o le lisi o igoa o le a vave ona toe faʻafitia.

Faatonuga faapitoa

E tusa ai ma faatonuga, o le Xenical faatasi ai ma le faʻaaogaina umi e mafai ai ona e puleaina le faʻaititia ma le tausiga o le tino i le tulaga fou, e taofia ai le faʻaauau pea o le faaopoopoina o pauna.

O le sili atu o le fua fautuaina o le lisi o igoa e le faʻaleleia ai lona faʻasoifua maloloina.

O le aʻafiaga o le fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le tele o le visceral gaʻo ma faaleleia le faʻamatalaga o mea lamatia ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le mea oona, e aofia ai le faapalepale glucose toleniga, ituaiga 2 maʻisuka, hyperinsulinemia, hypercholesterolemia, toto maualuga.

Faʻafoega faʻapitoa o vailaau faʻasaina ma vailaʻau faʻasaina (sulfonylurea, mea metformin, inisalini) ma se meaʻai faʻaogaina o le hypocaloric e mafai ai e tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ma le tele po o le mamafa tele ina ia faʻaleleia atili ai le tau o le metabolism.

I le tele o tagata gasegase, a maeʻa le fa tausaga o le faʻaaogaina o igoa, o suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻamaonia ai le anotusi o le betacarotene ma le vitamini A, D, E, K i totonu o le masani masani. Ina ia mafai ona maua le tino i le lava o meaʻai, e faʻaalia ai multivitamins.

E tatau ona faapaleni lelei le taumafaina o le hypocaloric, e aofia ai fualaau aina ma fualaʻau ma 30% pe itiiti foi calorie i le ituaiga o gaʻo. O le taumafa i aso taʻitasi o gaʻo, gaʻo ma proteins e tatau ona 'aina i ni vaega taua se tolu.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o le vailaʻau mai le gastrointestinal tract e faʻapupulaina ai le tala o meaʻai gaʻo.

O le faʻaaogaina o le Xenical i le maʻisuka ituaiga 2 na faʻaleleia atili ai le taui o le gaosiga o le gaʻo ma mafai ai ona mafua le manaʻoga e faʻaititia le fua o le sogasoga o le hypoglycemic.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega o mea e tupu i meaola o manu e leʻi faʻaalia ai le tauatogogenic ma le gasegase o le Xenical. E manatu o le fualaau faasaina e saogalemu mo fafine maʻitaga, peitaʻi, ona o le le lava o faʻamaumauga faʻamaonia, o lona pulega i lenei vaitau e le fautuaina. E le o iloa lelei pe o le igoa o le lisipolo e pasi i le susu o susu, o lea e tatau ona e taofia le susu i le taimi o togafitiga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E leai se fegalegaleaiga faafomaʻi o le Xenical faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le amitriptyline, atorvastatin, biguanides, digoxin, fibrates, fluoxetine, losartan, phenytoin, contraceptive oral, phentermine, pravastatin, warfarin, nifedipine, vailaau gastrointestinal, ma le nidobetin free medication. Ae peitai, pe a tuʻufaʻatasia ma faʻamatalaga oona, e aofia ai warfarin, e fautuaina e mataituina faailoga o le fuainumera masani faavaomalo (INR).

E i ai le faʻaititia o le faʻaaogaina o betacarotene ma vitamini D, E, o lea e tatau ai ona ave le televitamins ao le i momoe pe 2 itula pe a uma ona ave le vailaʻau.

O le tuufaatasiga ma le cyclosporine e mafai ona taitai atu ai i le faaitiitia o lona totoga i le plasma toto, o le mea lea, e tatau ai ona fuafua i taimi uma le mea plasma o le cyclosporine pe a tuufaatasia ma le lisi.

Talu ai ona o le le lava o suʻesuʻega o le pharmacokinetic, o le faʻaaogaina tutusa o le acarbose ua solia.

Faʻasalaga o le faʻafoega faʻapitoa o vailaʻau Xenical ma antiepileptic, o faʻamaumauga o le atinaʻeina o le faoa faamalosi i se maʻi na faamauina. Talu ai ona e leʻi faavaeina se mafutaga o lenei fegalegaleaiga, e tatau ona mataituina le taimi ma / poʻo le malosi o le maʻi faʻamaʻi i lenei vaega o maʻi.

O analogues a Xenical o: Xenalten, Orsoten, Orsotin Slim, Orlistat Canon, Alli, Orlimaks.

Faʻamatalaga e uiga i le Xenical

E tusa ai ma iloiloga, o le Xenical e mafua ai uiga uigaese i tagata gasegase. O le toatele oi latou e finau faapea o lona faʻaogaina o le a aoga tele i le tulaga o se tetee atoatoa i le faafitauli o le mamafa o le mamafa.

E tele fomaʻi e talitonu o le vailaau o se fesoasoani lelei i le togafitia o le gaʻo, ae o lona aoga e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se meaʻai maualalo. I le 1 masina o togafitiga faʻatasi ma Xenical, e tusa lava pe leai se mana taua ma le gaioiga faaletino, e mafai ona e leiloa 1.5-2 kg. E oʻo lava i faʻamanuiaga sili atu e maua i le tuʻufaʻatasia o togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi ma taʻaloga.

Faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino ma tausia lelei togafitiga a le fomaʻi, e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tino e 10-15 kg i le 3 masina, ma le 30 kilokalama i le 6 masina.

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

E faʻafefea ona faʻaaogaina le vailaʻau oona mo le mamafa o le mamafa? O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e maua i le taofiofia o lipase, o loʻo i totonu o le gastrointestinal tract, lea e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le pa'ū ona o le le atoatoa o le gaʻo o gaʻo. O le mea galue malosi e fusifusia ai gaʻo sili atu ma aveesea mai le tino i se auala masani. Talu ai ona o lenei faiga, o feces ei ai se maliega malie malie.O le tino i aso uma e amata ona maua le gaʻo maualalo e tusa ma le 30%, lea e mafua ai ona faʻaaogaina ana lava punaoa, o lona uiga, faʻasaʻo lona lava gaʻo tele.

Afai e te tausisia se taumafataga maualalo maualalo ma le itiiti ifo o meaʻai, o aʻafiaga aʻafia e le aʻafia ai se tagata.

Afai e le o matauina lenei vaega, o le a mafai ona matauina itu taua i maʻi:

  • lapisi tuusaʻo,
  • feusuaʻiga le mautonu
  • faateleina le uunaiga ia faatoilaloina,
  • sili atu le gaosiga o le kesi
  • le faʻavauvau i le faʻasaʻo poʻo le gaʻo,
  • faʻamalolo faʻamalolo mai le faʻasaʻo, e oʻo lava i se tulaga toafilemu.

I le avea ai o se tulafono, o nei faʻaaliga uma e na o le taimi muamua e ave ai le auala e faʻaitiitia ai le mamafa ma e mou ese atu pe a faʻafetaui le meaʻai, e pei ona molimauina e le tele o iloiloga oi latou ua leai se mamafa.

E faapefea ona saʻo?

Xenical mo le gau o le mamafa le auala e tatau ai ona saʻo?

A o le i aveina le Xenical, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faitau i faatonuga ma le solia ai ana faatonuga, a le o lea, e mafai ona maua le aʻafiaga o aʻafiaga e le lelei.

E mafai ona faʻatolu ni laulau i le aso ma meaʻai poʻo vave pe a maeʻa., ae le sili atu nai lo le itula, o lona uiga o le a le toe i ai le aafiaga i le mea moni e faapea, o gaʻo o loʻo oʻo mai e maua le taimi e faʻamaʻaina ai i totonu o le tino. Afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona e ave le kaputa i le taimi faʻatulagaina, e lelei tele le faasee tasi o fualaau. E tatau ona manatuaina e tatau ona e inu i se laulau ma se ipu vai atoa ina ia maua ai se faʻaaliga sili atu. Afai i se tasi o taumafataga e leai se gaʻo, e sili atu le musu e faʻaaoga le fualaau.

O le faagasologa o togafitiga ma ni paʻu mo le mamafa o le mamafa o le 2 masina ma le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1-3 papa. O le tele o tagata fai meaʻai e fautuaina le inuina o le pusa o le Xenical pe a maeʻa na taumafataga e maua i le gaʻo maualuga, i isi tulaga, na o le solomuli e aloese mai aʻafiaga.

Ina ua uma ona suʻesuʻe le tele o iloiloga o tagata gasegase na aveina Xenical, na maitauina e fomaʻi le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le mamafa o faʻamautinoaga ina ua mavae ni nai masina. I le averesi, i nai masina muamua, o le mamafa o le leiloa o tagata mamaʻi na paʻu i lalo ifo i le 10-20%, i le noatia ma fai fuafua i fautuaga uma.

O le tele o taimi, i le faaopoopo atu i le Xenical, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau e toe faʻafoʻi ai le metabolism i le tino, talu ai i le tele o tulaga ma le tele o le meaʻai, ua faʻavaivaia. O le mea lea, oi latou na le maua le mamafa ma le fesoasoani o lenei fualaau faasaina e le na o le tausisia uma o fautuaga ua fautuaina, ae na inu foi isi vailaau e faaleleia ai le galalaina. O le tele o taimi o lenei fiber Siberia, lea e fesoasoani e faʻaleleia le aoga o Xenical.

E tusa ai ma faʻamaoniga mai tagata na matuai inuina atoa le vasega atoa, na mafai ona latou leiloa le 2-3 kilokalama i le masina, ae o faʻamaʻi le lelei e le masani ona latou faʻatasi. E le gata i lea, toetoe lava o tagata gasegase uma na latou galo ua latou galo e uiga i le taʻavale lea na faʻatasi ma i latou mo se taimi umi.

Faʻataʻitaʻiga

Xenical o se faʻamaʻi faapitoa o lipine gastrointestinal with a long-lasting effect. O lona malosi togafitiga e faia i le lumenese o le manava ma le tootoo laiti ma e aofia ai le fausia o se vailaau felagolagomaʻi ma le vailaau malosi o le gastric and pancreatic lipases. I lenei tulaga, o le enzyme e le faʻamalosia ua le toe mafai ona gauia le gaʻo meaʻai i le tino o le triglycerides i totonu o gaʻo gaʻo faʻaogaina ma monoglycerides. Talu ai e le o aʻafia faʻamaʻi faʻasolosolo, e mafua ai ona faʻaitiitia le maua o kalori i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O lea la, o le togafitiga o le fualaau faasaina e faia e aunoa ma le gauai i totonu o le taamilosaga masani.

I le faʻamasinoina iʻuga o le gaʻo oona i feces, o le aʻafiaga o le lisi igoa e amata i le 24-48 itula i le maeʻa ai o le taumafa. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le gaʻo gaʻo i feces pe a maeʻa le 48-72 itula e masani lava ona toe foʻi i le maualuga na tupu ao lei amataina togafitiga.

Tina ma le lactation

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi manu, e leai ni tenegagenic ma faʻatoʻilaloina o fualaau faasaina. I le leai o se aafiaga tauatogenic i meaola, e le tatau ona faamoemoeina se aafiaga faapena i tagata. Ae ui i lea, ona o le le lava o faʻamatalaga, o le Xenical e le tatau ona faʻamatalaina i fafine maʻitaga.

Le manava o le lisi o susu ma le susu susu e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea, e le tatau ona faia i le taimi o le susu.

Tosiga ma le pulega

I tagata matutua, o le fua fautuaina o le lisi o igoa e tasi le 120 mg capsule faatasi ai ma mea taumafa taitasi (faatasi ai ma taumafataga pe le sili atu i le tasi le itula talu ona 'ai). Afai o se taumafataga ua faaseʻe pe afai e le maua le gaʻo meaai, ona mafai lea ona faasee le Xenical.

O le faʻaopoopoga i le fua o le lisi o igoa i luga o le fautuaina (120 mg 3 taimi i le aso) e le oʻo atu ai i se musika

faʻamaligiina o lona malosi.

E le manaʻomia le faʻafetaui o tagata matutua.

E le manaʻomia le faʻafetaui o le ate po o le fatugao.

O le saogalemu ma le aoga o Xenical i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Faʻamataʻuga itu

O aʻafiaga matuia i le lisi o igoa na mafua mai i le gastrointestinal tract ma na mafua ona o le togafitiga o fualaau faasaina, lea e faʻafefe ai le faʻaaogaina o gaʻo meaʻai. E masani lava, o mea faʻapitoa e pei o le faʻamalolo mai le faʻasaʻo, gas ma le tele o le lafoaʻi, taua tele le faʻasolosolo, steatorrhea, faʻateleina le tele o taimi o le manava o le manava ma le feʻaveaʻi le masani.

O le tele o taimi latou te faateleina ai le faateleina o le gaʻo i totonu o le taumafataga. E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i le ono tulai mai o ni mea le lelei mai le gastrointestinal tract ma aoao atu pe faapefea ona aveeseina i latou i le sili atu ona oti, aemaise lava i le itu i le tele o gaʻo o iai. O le maualalo o le taumafa taumafa e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract ma fesoasoani ai i tagata gasegase e pulea ma faatonutonu le gaʻo.

I le avea ai o se tulafono, o nei uiga le lelei e agamalu ma le tumau. Na tutupu i le amataga o togafitiga (i le 3 masina muamua), ma o le tele o tagata gasegase e le sili atu ma le tasi le mea na tutupu i na ituaiga o gaioiga.

I le togafitiga o le Xenical, o mea leaga nei e tutupu mai le gastrointestinal tract e masani lava ona tupu: tiga poo le le mautonu i totonu o le manava, afaina, vavae mama, nofoa vaivai, tiga poo le le mautonu ile pala, pala o le nifo, maʻi pipisi.

O faʻamaʻi i luga poʻo le maualalo ifo ile afaina o le tino, fulu, ulu o le tino, dysmenorrhea, popolega, vaivaiga, ma siama gasegase na matauina foi.

E le o iai ni faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi o le tino, o aʻafiaga ogaoga ia na mafua ai le vevela, vevela, urticaria, angioedema ma anaphylaxis.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le natura ma taimi o mea leaga na tutupu e tutusa ma i latou e le maua le maʻisuka ma le mamafa ma le gaʻo. Pau naʻo aʻafiaga e lua na tupu i le taimi o le> 2% ma le> 1%, pe a faʻatusatusa i le placebo, o tulaga o le hypoglycemic (lea e mafai ona tupu o se taunuuga o le faʻaleleia atili o taui mo le gaosiga o le carbohydrate) ma le afaina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I suʻesuʻega o le pharmacokinetic, o fegalegaleaiga ma le ava malosi, digoxin, nifedipine, fomaʻi faʻamataʻu tautala, phenytoin, pravastatin, poʻo warfarin e leʻi matauina.

Faatasi ai ma le pulega tutusa ma le Xenical, ua maitauina ai le faaitiitia o le absorption o vitamini A, D, E, K ma le beta-carotene. Afai e fautuaina le televitamins, e tatau ona ave i lalo ifo o le 2 itula pe a maeʻa le Xenical poʻo le leʻi momoe.

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le Xenical ma le cyclosporine, o se faaitiitia o le plasma concentrations o cyclosporine sa maitauina, o le mea lea, o se faaiuga faifaipea o le plasma cyclosporine concentrations ao fautuaina le cyclosporin ma le Xenical.

Talosaga faʻaoga

Xenical e aoga i tulaga o le puleaina o le mamafa o le tino (faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le tausiga i se tulaga fou, puipuia o le mamafa o le mamafa). O togafitiga Xenical e faʻaleleia ai faʻamatalaga o mea lamatia ma faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le oona, e aofia ai le hypercholesterolemia, ituaiga 2 o le maʻisuka (NIDDM), faʻavaivaia o le kulukose, hyperinsulinemia, maualuga maualuga, ma le faʻaitiitia o le gaʻo visceral.

Pe a faʻaaogaina faʻatasi ai ma vailaʻau faʻaitiitia o le suka e pei o le metformin, sulfonylureas ma / poʻo le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa (BMI> 28 kg / m 2) poʻo le isesa (BMI> 30 kg / ^) Xenical, faʻapipiʻi ma se mea e faʻaaoga lelei ai le hypocaloric, e maua ai se faʻaleleia atili i le taui o le gaʻo gaʻo.

I mataupu tau falemaʻi i le tele o tagata gasegase, o le maualuga o vitamini A, D, E, K ma le beta-carotene i le gasologa o le lua tausaga atoa o togafitiga ma le lisi na tumau i totonu o le masani. Ina ia mautinoa le lelei atoatoa o meaʻai uma, e mafai ona faʻatonuina le tele o gasegase.

O le tagata maʻi e tatau ona maua se paleni faapaleniina, ma le faʻaaogaina o meaʻai e le sili atu i le 30% o kalori i le ituaiga o gaʻo. O se taumafa lelei i fualaau 'aina ma fualaau faisua ua fautuaina. O le taumafa i aso uma o gaʻo, carbohydrates ma proteins e tatau ona vaevaeina i ni auala autu se tolu.

O le ono tulai mai o ni mea le lelei mai le gastrointestinal tract e mafai ona faateleina pe afai e ave le Xenical ma se mea taumafa lelei i gaʻo (e pei o le 2000 kcal / aso, e sili atu i le 30% le ituaiga o gaʻo, e tusa ma le 67 g gaʻo). O le aoina o gaʻo e tatau ona vaevaeina i ni vaega taua se tolu. Afai e ave le Xenical i meaʻai e matua tele lava le gaʻo, o le a mafai ona tupu le gastrointestinal reactions.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faaitiitia o le mamafa o le tino ao togafitiga ma le Xenical o loʻo i ai faatasi ma se faʻaleleia atili o le taui o le metabolism o le gaʻo, lea e ono mafai pe manaʻomia se faʻaititia o le fua o fualaau o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga