Baeta Long - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

O se vaifofo mo pulega faʻapitoa. I le peni a le syringe e mafai ona 1.2 po o le 2.4 ml o le mea galue malosi. O le afifi o loʻo i ai se peni tui.

O le aofia e aofia ai:

  • exenatide -250 mcg,
  • sodium acetate trihydrate,
  • glacial acetic acid,
  • mannitol
  • metacresol
  • vai mo le tui.

O le "Baita Long" o se paʻu mo le sauniuni o le faʻamalolo, faʻatau faʻamaeʻaina ma se solvent. O le tau o lenei ituaiga vailaʻau e maualuga atu, e masani ona faʻaaogaina. E na o se mea faʻapitoa e faia.

Faʻataʻitaʻiga

E i ai sona aafiaga faʻapoma. O le faʻaleleia lelei o le puleaina o le kulukose o le toto, faʻamautuina le gaioiga o suauu peta pancreatic, e taofia ai le tele o faigamalo a le glucagon, faʻaleleia le puleaina o le inisalini e faalagolago i le glucose ma faʻagesegese le faʻaogaina o le gaosiga.

E ese le ese mai le inisalini mai le insulin, sulfonylurea ma isi mea, o lea e le mafai ona suitulaga ia i latou i togafitiga.

O tagata faʻatau i le Bayeta e faʻaitiitia ai lo latou fiaʻai, taofi le maua o le mamafa, ma lagona lelei i le sili ona lelei.

Pharmacokinetics

E vave ona gauai, maualuga le maualuga - pe a uma le 2 itula. O le aafiaga e le faalagolago i luga o le nofoaga o tui. O loʻo faʻaleleia i le gastrointestinal tract, pancreas. E faʻamalosi e fatugaʻo pe a uma le 10 itula.

O le maʻisuka ituaiga 2, ma e faʻaaogaina uma e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi fualaau oona.

Contraindications

  • O le gasegase i vaega,
  • Maʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma gastroparesis faʻatasi,
  • O se talafaasolopito o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • O le matua le atoatoa,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Tina ma le lactation
  • Tausaga ei lalo o le 18 tausaga.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

O le vailaau oona e faia faʻafuaseʻi i totonu o le manava, tauau, puʻu poʻo le papa. O le nofoaga e tui ai e tatau ona suia i taimi uma. Amata i se metotia o le 5 mcg faalua i aso uma ao leʻi 'aʻai. E mafai ona e faʻaleleia le inumaga i le 10 mcg faalua i le aso pe a uma le 4 vaiaso, pe a faʻaalia. Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi, e mafai ona manaʻomia le fetuunaiga o le sulfonylurea ma le inisalini.

Faiga o foliga:

Tasi le seti (e tasi le fua):
Malosiaga:
Mea aoga: Exenatide 2.0 mg
Tagata faʻatau: polymer 50:50 DL 4AP (copoly-D, L-lactide-glycolide) 37.2 mg, sucrose 0.8 mg Solvent:
Carmellose sodium 19 mg (aofaiga e ono fesuisuiai e ausia ai le viscosity viscosity), sodium chloride 4.1 mg, polysorbate 20 0.63 mg, sodium dihydrogen phosphate monohydrate 0.61 mg, sodium hydrogen phosphate heptahydrate 0.51 mg, vai mo le injection i 0, 63 g

E tasi le peni vailaau e aofia ai (i le tasi o fualaau):
Malosiaga:
Mea aoga: Exenatide 2.0 mg
Tagata faʻatau: polymer 50:50 DL 4AP (copoly-D, L-lactide-glycolide) 37.2 mg, sucrose 0.8 mg Solvent:
Carmellose sodium 19 mg (o le aofaiga e ono fesuisuiai e ausia ai le viscosity viscosity), sodium chloride 4.1 mg, polysorbate 20 0.63 mg, sodium dihydrogen phosphate monohydrate 0.61 mg, sodium hydrogen phosphate heptahydrate 0.51 mg, 1 M sodium hydroxide solution 0 , 36 mg, vai mo le tui 604 mg

Fale faʻamaloilo

O le faalagolago o le kulukose-faalagolago e faʻaleleia ai le faaselaina o le inisalini e pulou peta o le pancreas. Faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se faaitiitia o le puleaina o le inisalini e tupu. Afai na faʻaaogaina le metformin ma le / thiazolidinedione, o le tele o taimi o le hypoglycemia e le sili atu i le tele o taimi e matauina i le nofoaga placebo ma le metformin ma / poo le thiazolidinedione, atonu e mafua mai i le glucose-faalagolago i le insulinotropic mechanism of action (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa" ").

O le faʻasalaga e faʻalavelave ai le faaselaina o le glucagon, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka (T2DM). O le faʻaitiitia o le faʻasalaga o le glucagon i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le fua o le kulūkose faʻasaʻo e le ate. E le faʻalavelave le faʻasalaga masani o le glucagon ma isi hormones e tali atu ai ile faʻaitiitia o le toto toto ile kulukose. Exenatide faʻagesegese le faagasologa o le gaogaoina o le manava, ma faʻaitiitia ai le fua o le kulukose mai meaʻai i le toto.

Ua faaalia le faʻaitiitia o le tele o mea taumafa ona o le faʻaitiitia o le manava ma le faʻatupulaia o le satisite.

Faʻaaogaina o le falemaʻi
O le faʻasalaga faʻalelei e faʻaleleia ai le pulea o le glycemic ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻavaveina o le kulukose ma anapogi le kulukose toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le pei o le GLP-1, o le vailaau o le pharmacokinetic ma le pharmacodynamic o Bayeta Long ua mafai ai ona faʻaaogaina i le vaiaso.

I totonu o suʻesuʻega faʻafomaʻi faʻasolosolo i le gasegase o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (n = 13), o le toe faʻaleleia o le vaega muamua o le manava o le inisalini ma le faʻaleleia atili o le vaega lona lua o le puleaina o le inisalini i le tali atu i le pulega o bolus i totonu.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu
1628 tagata na auai i suesuega a le Bayeta Long fualaau (804 tagata na mauaina le Bayeta Long), 54% tane, 46% o fafine, 281 tagata gasegase (e 141 tagata na mauaina Bayeta Long) na ≥ 65 tausaga.

Glycemic control
I suʻesuʻega e lua (o le 24 ma le 30 vaiaso), o le sauniuniga o le Bayeta ® Long 2 mg na faʻatusatusaina i le tasi i le vaiaso ma le faalua 2 taimi i le aso. I suʻesuʻega uma e lua, o le fua muamua o le maualuga o le hemoglobin glycosylated (HbA1c) i le toto (ina ua mavae le 4 po o le 6 vaiaso) sa i ai se faaitiitia o lenei faailoga. O le faʻaaogaina o Bayeta Long na maua ai le faʻaitiitia o fuainumera taua i le faʻatonuga HbA1c pe a faʻatusatusa i maʻi o loʻo maua le faʻanoanoa 2 taimi i le aso. Aafiaga faʻapitoa o le Bayeta Long e faʻatatau ile HbA1c matauina tutoatasi o le togafitiga o le hypoglycemic i tulaga uma e lua. I vaega uma e lua (sauniuniga a Bayeta Long ® 2 taimi i le aso (sauniuniga o Bayeta)) o le faaitiitia o le mamafa o le tino na matauina e tusa ai ma uluaʻi faʻamatalaga, e ui lava o le eseesega i le va o togafitiga e le taua tele.

Faaopoopoga faaopoopo i le maualuga o HbA1c ma le mausali o le mamafa o le mamafa o le tino na matauina mo le itiiti ifo ma le 52 vaiaso i tagata gasegase e faamaeaina le 30-vaiaso puleaina ma le 22-vaiaso le taimi e le puleaina le suʻesuʻega. I maʻi na togafitia i le Bayeta Long, sa maitauina se faʻaitiitia o le maualuga o le HbA i le faaiuga o le vaega amata o le suʻesuʻega.1c 2.0% pe a faatusatusa i le laina.

I se suʻesuʻega e 26-vaiaso, o le 2-mg Bayeta Long sauniuniga na maua ai se faʻaitiitiga sili ona lelei i le maualuga o le HbA1c, o le faʻaitiitia o fuainumera fuainumera i le mamafa o le tino ma se mea e seasea tutupu mai o episodes o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le insulin glargine i le aso. O faʻamaumauga na maua i le taimi lautele o lenei suʻesuʻega (156 vaiaso) na ogatasi ma taunuʻuga na mauaina ina ua mavae le 26 vaiaso o togafitiga.

I se suʻesuʻega e lua-vaiaso le tauaso, ua faʻatusatusa ai Bayeta Long i le sitagliptin ma le pioglitazone i le tele o tui i aso taitasi i tagata gasegase o loʻo mauaina foi le metformin. Baeta ® Uumi faʻaalia le maualuga i sitagliptin ma pioglitazone i le faʻaitiitia o le maualuga o le HbA1c e tusa ai ma uluai mea taua. O le Baeta ® O le sauniuniga umi na sili atu lona taua nai lo le sitagliptin, ma maua ai se faʻaitiitia o le mamafa o le tino, aʻo le faateleina o le mamafa o le tino sa matauina i le palota palota.

O le mamafa o le tino
I suʻesuʻega uma a Bayeta Long, o se faʻaitiitia o le mamafa o le tino e faatatau i tau o le faavae sa maitauina.O le faaitiitia o le mamafa o le tino i le faaaogaina o Bayeta Long sa matauina e tusa lava pe o gasegase na aafia i le nausea pe leai foi, e ui lava o le faaitiitia o le mamafa o le tino na sili atu ona iloa i le vaega o tagata gasegase na atiaeina le nausea (faaitiitia o le 2.9-5.2 kilokalama i tagata gasegase i le gasea, pe a faatusatusa i se faaitiitia o le 2.2-2.9 kilokalama i tagata gasegase e aunoa ma le taoto).

Le fuainumera o tagata gasegase o loʻo i ai le faʻaititia o le mamafa o le tino ma le faaitiitia i le maualuga o le HbA1c, mai i le 70 i le 79% (o le tele o tagata gasegase o loʻo i ai le faʻaititia i le maualuga o le HbA1c88-96%).

Flasma / serum glucose concentration
Bayeta Long therapy na maua ai se faʻaitiitiga taua o faʻasalaga o le plasma / serum glucose. O lenei faʻaitiitiga sa matauina ina ua mavae le 4 vaiaso o togafitiga. O se faʻaitiitia o le kulukose postprandial sa maitauina foi. O se faʻaleleia atili o le anapogi o le toto glucose concentrations sa tumau i luga o le 52 vaiaso o togafitiga.

Beta cell function
O suʻesuʻega tau suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai se faʻaleleia atili o le gaioiga o le beta cell, lea na iloiloina e faʻaaoga ai le modeling evaluation evaluation (HOMA-B). O le aafiaga i luga o le peta cell function was stable i le 52 vaiaso o togafitiga.

Toto toto
I suʻesuʻega o Bayeta Long, o le faʻaitiitia o le toto toto (SBP) e 2.9-4.7 mm RT sa maitauina. Art. I se suʻesuʻega faatusatusaga e 30-vaiaso o Bayeta Long and Exenatide 2 taimi i le aso (sauniuniga Bayeta ®), o ituaiga uma o togafitiga na maua ai se faʻaitiitia o le SBP e faʻatatau i fua faʻatatau (4.7 ± 1.1 mm Hg ma le 3.4 ± 1.1 mmHg, i le faasologa) e leai se eseesega taua tele i le va o togafitiga. O le alualu i luma i le tulaga o le SBP na faaauau pea mo le 52 vaiaso o togafitiga.

Faʻamatalaga lipid
Bayeta Long e le afaina ai le lipid profile.

Pharmacokinetics
Faataʻitaʻiga o fua o le absorption e iloa ai le gafatia o le fualaau faasaina Bayeta Long mo se taimi umi. A maeʻa ona ulufale i totonu o le toto, e tufatufaina atu le faʻasalaga ma faʻataunuʻuina e tusa ai ma mea faʻapitoa o vailaau faʻamalosi (faʻamatalaina i lenei vaega).

Suiga
I le taimi o le faaaogaina o Bayeta Long® i le 2 mg i le vaiaso, o le avega masani o le tele o mea e sili atu nai lo le maualalo o le faʻatonuina lelei (

50 pg / ml) i le maea ai o le 2 vaiaso o togafitiga, sosoo ai ma le faateleina o le avega maualuga o le tuai i le plasma toto mo le 6-7 vaiaso. I vaiaso na sosoo ai, o le maualuga o le tuai o totoe na tumau i le maualuga o le 300 pg / ml, o loʻo faʻamaonia ai le ausia o se tulaga paleni. O le faʻaleleia o le faʻasalalau o le faʻavavega na tumau i luga o le faʻafoega faʻatasi ma le faaluaina i le tasi i le vaiaso ma le itiiti o fesuiaiga i le va o le maualuga ma le maualuga o faʻasalalauga.

Tufatufaina
O le fuainumera manino o le tufatufaina o le tigā pe a uma le puleaina o se tasi o le dose e 28 lita.

Metabolism ma le faʻamalosi
O suʻesuʻega muamua na faʻamaonia ai o le tele o mea e maua e fatugaʻo i le taimi o le filtration glomerular, sosoo ai ma le pipisi o le proteolytic. O le manino o le kilia o le tuai o le 9 l / h. O nei vailaau o le pharmacokinetic e le o faalagolago i le fua o le tino. O le avega masani o le tuai i le plasma o le toto ua faaitiitia i lalo ifo o le siakiina pe a ma le 10 vaiaso talu ona taofia le togafitiga ma Bayeta Long.

Pharmacokinetics i tulaga faapitoa ile falemaʻi
Tagata mamaʻi e leai se aoga
O le suʻesuʻeina o le Pharmacokinetic i le faitau aofaʻi o tagata gasegase o loʻo maua le Bayeta Long i le fua o le 2 mg na faʻaalia ai e le mafai ona faʻaaogaina le mamafa o le n = 10) ma le vaivai (n = 56), o le faateleina o le maualuga o le faʻalauteleina o le tino, e 74% ma le 23% pe a faatusatusa i tagata gasegase o loʻo iai le galuega masani (n = 84).

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega
O suʻesuʻega o le pharmacokinetic i tagata gasegase o loʻo i ai le galuega o le ate. O le faʻasalaga e mafua mai i fatugaʻo, o le mea lea, o le gase o le galuega, e foliga mai, o le a le afaina ai le maualuga o le manava i le toto.

Itupa, taʻaloga ma le mamafa o le tino
O le itupa, taʻaloga ma le mamafa o le tino e leai se aʻafiaga o aʻafiaga o pharmacokinetic pito i fafo.

Tomaʻi matutua
O faʻamatalaga i luga o tagata matutua ua faʻatapulaʻaina, ae o faʻamatalaga o loʻo maua e le o fautua mai ni suiga taua i le maualuga o le faʻalauteleina i le maualuga o le matua i le 75 tausaga.

Faatasi ai ma le folasaga o le tuai i le 10 μg 2 taimi i le aso, o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2 tausaga e 75-85 tausaga na faaalia ai le faateleina o le AUC (vaega i lalo o le curve pharmacokinetic) e tusa ma le 36% pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e 45-65 tausaga, , e fesoʻotaʻi ma le faʻaititia o gaioiga galue i tagata matutua (silasila i le vaega "Faʻamaumauga ma le pulega").

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le taimi o le susu

Toto
O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Bayeta Long i fafine maʻitaga ua faʻatapulaʻaina. O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Bayeta Long i le taimi o le maitaga ua solia.

Fafagaina susu
E leai se faʻamaoniga pe mafai e Bayeta Long ona pasi i susu susu. Bayeta ® Umi e le tatau ona faʻaaoga i le taimi o le susu.

Tosiga ma le pulega

Aʻo faʻasolosolo faʻasolosolo togafitiga a le tagata maʻi ile 2 taimi i le aso (sauniuniga Bayeta ®) i le Bayeta Long therapy, e mafai ona mataʻituina le maualalo o le kulukose o le toto, lea e masani ona masani, i totonu o le lua vaiaso talu ona amata le togafitiga.

Faatasi ai ma le tuufaatasi o le Bayeta Long ma le metformin, thiazolidinedione, poo le tuufaatasia o nei vailaʻau, o le fua muamua ole metformin ma / poo thiazolidinedione e le mafai ona suia. I le tulaga o le tuufaatasiga o Bayeta ® Long faatasi ai ma le sulfonylurea, e mafai ona manaʻomia se faʻaitiitia o le faʻasolosolo o le sulfonylurea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia (silasila i le vaega o "Special Instructions").

Baeta ® Umi e tatau ona faʻaaoga i le vaiaso i le aso lava e tasi o le vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia le aso o le vaiaso, ao le isi tootoo e faʻatinoina nai lo le 24 itula pe a uma le tui muamua. E mafai ona faʻaaogaina le fualaau oona Baeta ® Umi i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Afai e misia se fualaau, e tatau ona faia vave i le taimi e mafai ai. Ona mafai lea e tagata gasegase ona toe foi i le faasologa o vaiaso faʻaaoga. E lua faʻailoga o Bayeta Long e le tatau ona faia i le aso e tasi.

O le faʻaaogaina o Bayeta ® Uumi e le manaʻomia ai se isi tutoatasi tutoatasi o le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto. O le siakiina o le tagata lava ia i le toto o le kulukose o le toto atonu e manaʻomia e fetuunai le fua o le sulfonylurea.

Afai o le faʻaaogaina o isi vailaʻau oona e amata ile maeʻa o le togafitiga o Bayeta Long, ole mafaufau umi ole Bayeta Long e tatau ona mafaufauina (tagaʻii le vaega Pharmacokinetics).

Faʻaaoga i vaega faʻapitoa maʻi
Tomaʻi matutua
E le manaʻomia le fetuunaiga e fuafua ile tausaga, ae pe a faatonuina le fualaau i tagata matutua, o le a mafai ona mafaufauina le avanoa e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le aoga i le matua (silasila atili i totonu o le vaega - "Tagata maʻi e le atoatoa le aoga"). O le suʻesuʻeina o le vailaau faʻasaina i tagata gasegase e sili atu i le 75 tausaga e matua faʻapulaaina (vaʻai le vaega "Pharmacokinetics").

Tagata mamaʻi e leai se aoga
Tagata maʻi e leai se aoga o le malosi o le agavaʻa faʻavaivaia (faʻaaogaina o le fatufiti o le 50-80 ml / min) e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau. O le faʻaaogaina o Bayeta Long i tagata maʻi ma le faʻavaivai faʻavaivaia (faʻaaogaina le creatinine o le 30-50 ml / min) e le fautuaina ona o le tele o aʻafiaga o le aʻoga (vaaivaega "Pharmacokinetics"). Bayeta ® Umi e faʻamaʻiina i tagata gasegase e leai se faʻafitauli poʻo le ogaoga o le faʻaleagaina (creatinine ® E leʻo faʻamautuina se taimi umi i tamaiti ma talavou i lalo ifo o le 18 tausaga.

Metotia o le talosaga
Bayeta ® Umi ua fuafuaina mo le faʻaaogaina tutoʻatasi e maʻi. O le atigi tui poʻo le peni e tatau ona faʻaaogaina e naʻo le tasi le tagata maʻi ma naʻo le tasi.

Aʻo leʻi sauniuni le faʻamalologa, ia mautinoa o le solvent e manino ma e le o aofia ai ni vaega ninii vaaia. E tatau ona faʻaaogaina vave le faʻamalolo ona o le tui, e leʻo teuina.

Afai o le fualaau faasaina, e le mafai ona faʻaaogaina.

E fautuaina e faapea o le tagata maʻi poʻo lona aiga / tausi maʻi o se tagata maʻi e le maua se aʻoga faafomaʻi e maua le toleniga i tulafono mo le faʻatinoina o se tui tutoatasi o le fualaau faasaina. E talafeagai le mulimulitai i fautuaga a le Taiala mo le faʻaaogaina o le Longing Long Bay syringe po o le Taiala mo le faʻaaogaina o le pusa o vailaau o Bayeta Long i totonu o se pusa pepa.

O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se mea faʻafuaseʻi i totonu o le manava, ogavae poʻo le tauau i le taimi lava e uma ai ona faʻafefiloi le paʻu ma se solvent.

Faatonuga mo le sauniuni o se taofiga o se vailaau mo togafitiga o loʻo tuʻuina atu i le Taʻiala mo le faʻaaogaina o le pine o le syringe Bayeta Long po o le Taʻiala mo le faʻaaogaina o le Bayeta Long fualaau.

Faʻamataʻuga itu

O le faʻaaogaina o le resitalaina 2 taimi i le aso, o lipoti e seasea ona maua e uiga i le atinaʻeina o le pancreatite ma le faaletonu o le tino (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

O mea nei o faʻamaumauga i luga o aʻafiaga o Bayeta Long, lea na tutupu i faʻataʻitaʻiga falemaʻi ma i le maeʻa ai o le faʻatautaia o talosaga. O faʻafitauli matuia e tuʻuina atu e faʻaaoga ai fuaitau talafeagai i tulaga o vasega o le komipiuta ma faʻamaonia ai le tele o taimi. O le tele o taimi e tutupu ai mea tutupu o loʻo faʻaalia i le fati lea: masani lava (≥ 1/10), masani (≥ 1/100, 1.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: tele lava - hypoglycemia 1 (i le tulaga o le faʻatasi ma le sulfonylurea sauniuniga), e masani lava - leiloa o le manaʻoga 1, e le o se mea e masani ona tupu - vai inu 1.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: masani - ulu tiga 1, dizziness 1, seasea dysgeusia 1, moe moe 1.

Mai le gastrointestinal tract: E masani ona masani ona faʻaleagaina le 1, o le manava 1, e masani ona fesuiaʻi le 1, o le maʻi lese 1, o le tiga o le manava 1, o le gastroesophageal reflux disease 1, o le poloka 1, le malosi 1, flatulence 1, le tumau - faʻalavelave i le intestinal 1, faʻaaogaina 1, pancreatitis 2 (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa").

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e masani lava o le tigaina ma / poo le urticaria 1, e seasea lava o le hyperhydrosis 1, alopecia 1, e le o taʻua i taimi masani - faasela ma le papili 2, angioedema 2, abscesses i le nofoaga o tui ma le cellulite 2.

Mai gaʻo ma le urinary tract: e le masani ai - faʻaleagaina le galuega, e aofia ai le le atoatoa o le tino, le faʻateleina o le faʻailoga masani, le faʻaaogaina o le tino, le faʻateleina o le concentinine concentrate 1 (vaʻai le vaega "Faatonuga faʻapitoa")

Le mautonu lautele ma faʻalavelave i le nofoaga o tuiina: e masani lava - o le sasaina i le inite 1, vaivai 1, erythema i le injection site 1, asthenia 1, e le o se taimi mulimuli ane - o se vevesi i le nofoaga o inisi 1, e seasea lava - o se lagona popole 1.

Suiga i sikola suʻesuʻe: e le o faʻamatalaina - o se faʻaopoopoga i le fuainumera faʻavaomalo faavaomalo (INR) (silasila i le vaega "Taiala Faapitoa").
1 E masani ona fuafuaina i luga o le faavae o faʻamaumauga mai suʻesuʻega umi mo le umi o le aoga ma le saogalemu o le umi o le gaioiga, o le numera o tagata gasegase e 2868 (e aofia ai le 1002 tagata na maua le sulfonylurea).
2 O le taimi ole taimi ole a fuafuaina i luga o le faavae ole lipoti le tumau pe a faʻaaogaina le umi ole taimi e faʻaaogaina ile faitau aofaʻi o le tele o faʻamatalaga.

Faʻaalia o uiga leaga o tagata taitoatasi
Hypoglycemia
I le tulaga o le faʻaaogaina o le Bayeta Long faʻatasi ma le sauniuniga o le sulfonylurea, ua maitauina ai le maualuga o aafiaga o le hypoglycemia (24.0% pe a faatusatusa i le 5.4%) (tagai i le vaega "Faatonuga Faapitoa"). Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le taimi o le togafitiga, o le a manaʻomia ai se fetuunaiga o le sulfonylurea (silasila i vaega "Faʻaogaina ma le pulega" ma "Faatonuga Faapitoa").

Bayeta O le togafitiga umi na fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le insulin glargine therapy i tagata gasegase e taliaina metformin (3% e tusa ma le 19%) ma i latou e maua metformin ma sulfonylurea (20% faʻatusatusa ma le 42%). O le tele o vaega o le hypoglycemia na faamaumauina i le faaumiumi-faʻasaʻolotoga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (99.9%, n = 649) sa agamalu ma fofo pe a uma le faʻaaogaina o le carbohydrate. O le tasi tagata maʻi na iai se mea na tupu i le hypoglycemia matautia, ona sa maualalo lona maualuga o le kulukose i totonu o le toto (2.2 mmol / L), ma o fafo atu o le fesoasoani na manaʻomia e ave ai gaʻo e taofia ai le hypoglycemia.

Nausea
O le faʻafitauli sili ona taatele o le nausea. O le mea lautele, e le itiiti ifo i le tasi le mea na tupu na tupu i le 20% o tagata gasegase maua Bayeta Long. O le tele o mataupu o le taotoga e agamalu pe faʻalelei. I le tele o tagata na gasegase i le amataga o togafitiga, na faʻaitiitia le faʻalavelave o le taotoga i le taimi o togafitiga. O le aʻafiaga o le faʻavaivaia o le togafitiga ona o teteega leaga i le 30-vaiaso o le suʻesuʻega o le placebo, e 6% i tagata na maua Bayeta Long. O mea e sili ona taatele faʻaleagaga e manaʻomia ai le faʻavaivaia o togafitiga i soʻo se vaega o togafitiga o le gasea ma le vomiting. O le faʻaitiitia o le togafitiga ona o le gaioiga po o le vomiting na tupu i le ® Long.

Faʻasalaga o faʻasalalauga
I suʻesuʻega e lima ma le pulea lelei o le 24-30 vaiaso, na maitauina ai i le 17.1% o gasegase i le 17.1% o tagata na maua le Bayeta Long.

I le tulaga lautele, o nei tali na agamalu ma, o le tele lava o taimi, e le i taʻitaʻia ai le fualaau faasaina. E mafai e tagata maʻi ona maua togafitiga faʻamalosi ao faaauau pea togafitiga ma Bayeta Long. E tatau ona e filifilia ni nofoaga fou mo le faʻaofiina o le vailaʻau i soo se taimi e tui ai.

I suʻesuʻega o suʻesuʻega, o le faʻapipiʻiina o faʻamaufaʻailoga laiti i nofoaga inisiua sa masani ona matauina, o se taunuuga o le i ai o polymer microspheres i le tuufaatasiga o le sauniuniga, lea e aofia ai le 50:50 DL 4AP polymer (copoly-D, L-lactide-glycolide). O le tele o faʻamaufaʻailoga a le tagata lava ia e le afaina, e leʻi faʻalavelave i le auai i le suʻesuʻega, ma na mou atu ina ua mavae le 4-8 vaiaso.

Faʻasologa o le aneti
O vailaʻau faʻasaina e aofia ai proteins ma peptide e ono iai ni mea faʻaleagaina, o le mea lea, a maeʻa le puleaina o le Bayeta Long, o le a mafai ona faʻapipiʻi ai auupega faʻapitoa. I le tele o tagata gasegase na maua ai i tua, na faʻaitiitia ai a latou tagata fai lafoga.

O le i ai o faʻamalosi (maualuga pe maualalo le titer) e leʻi faʻasaʻoina ma le maualuga o le pulea lelei. I faʻataʻitaʻiga a le Bayeta Long, pe a ma le 45 pasene o tagata gasegase na faʻaalia se tagata maualalo o tagata faʻamaʻi faʻamaʻi i le pito i tua o le suʻesuʻega. O le aotelega, o le pasene o tagata gasegase ma faʻamaʻi e toetoe lava a tutusa i tofotofoga uma. I le averesi, i mataupu tau falemaʻi o le vaega 3, 12% o tagata gasegase sa i ai le maualuga o le antibody titer. I nisi o nei gasegase, o le tali atu i le Bayeta Long lerapy na toesea mai i le faaiuga o le vaitaimi ole suʻesuʻega, i le 2.6% o tagata gasegase ma le maualuga o le faʻamalosi, o le pulea o le glycemic e leʻi lelei, ma i le 1.6% o tagata gasegase e leai se faʻaleleia atili e tusa lava pe leai se fomaʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻasalaga na faʻaalia ai le tele o tali i totonu o le initaneti (e fai ma faataitaiga, mumu o le paʻu ma le suamalie), ae i le taimi lava e tasi, o le taimi ma ituaiga o mea leaga na tutupu i nei gasegase e tutusa lava ma tagata mamaʻi e leai ni faʻamaʻi .

I maʻi maua Bayeta Long, o le tele o taimi e ono tutupu mai ai faʻamalosi totoga i le nofoaga o inisiua (tele lava, sosolo i le erythema pe leai foi) i le 30-vaiaso ma le lua 26-vaiaso aʻoga e 9%. O nei gaioiga na tupu tele i tagata gasegase i se tali le lelei i fomaʻi (4%) faʻatusatusa i tagata gasegase ma se tali lelei (13%), faatasi ai ma le maualuga o le tali atu i tagata gasegase e maualuga le faʻamalosaga.

O le suʻesuʻeina o le antibody samples e leʻi faʻaalia ai le tele o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma peptide faʻasolosolo (glucagon poʻo le GLP-1).

Faʻailoa le mamafa o le mamafa
I le 30-vaiaso aʻoga, e tusa ma le 3% o tagata gasegase (n = 4/148) na togafitia ma Bayeta Long sa i ai le itiiti ifo ma le tasi le laasaga lē tumau o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa (o le faaitiitia o le mamafa o le tino i le va o asiasiga sosoo e sili atu ma le 1, 5 kg i le vaiaso).

Faateleina le fatu fatu
I le numera o tagata gasegase na togafitia ma Bayeta Long i faamasinoga, o le faateleina o le fatu o le 2.6 paʻi i minute taitasi na maitauina e faatatau i le faavae (74 lu i minute). I le 15% o tagata gasegase mai le Bayeta Long, o le averesi o le fatu na siitia e le 10 i le minute, o le faateleina o le fatu fatu i le ≥ 10 paʻu minute i isi vaega o togafitiga na matauina i le 5-10% o tagata mamaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fesootaiga tau vailaʻau

Pe a ave palakalame paracetamol i se fualaau o le 1000 mg i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai, i le maea ai o le 14 vaiaso o togafitiga ma Bayeta Long, e leai ni suiga taua i le AUC o le paracetamol pe a faatusatusa i le taimi e pulea ai. Comax (maualuga le maualuga) o le paracetamol ua paʻu i le 16% (i luga o se manava gaogao) ma le 5% (ina ua uma ona 'ai), ma le tmax (taimi e oʻo ai i le maualuga o le faʻatonuga) faʻalauteleina mai le 1 itula i le taimi faʻatonutonuina i le 1.4 itula (i luga o le manava leʻo) ma le 1, 3 itula (ina ua uma ona 'ai).

Sulfonylurea tapenapenaga
Ona o le faateleina o le lamatiaga o le hypoglycemia i le taimi o le togafitiga ma sauniuniga o sulfonylurea, e ono manaʻomia ai se fesuiaiga o togafitiga o le sulfonylurea vailaʻau (vaai i vaega "Faʻatonuga ma le pulega" ma "Faatonuga Faapitoa").
O taunuʻuga o suʻesuʻega faʻatasi na tuʻuina atu i lalo na maua e ala i le faʻaogaina o le 10 μg 2 taimi i le aso.

Hydroxymethylglutaryl-CoA reductase inhibitors
AUC ma le Cmax o le lovastatin na faʻaititia e le 40% ma le 28%, i le faasologa, ma le tmax na faʻatupulaʻia i le 4 itula pe a faʻaogaina faʻalua i le aso ma se fua o le lovastatin (40 mg) pe a faʻatusatusa atu i tau o loʻo i ai na o le lovastatin. I totonu o le 30-vaiaso o suʻesuʻega faʻapitoa o le potu i le placebo, e 2 taimi i le aso, o le faʻaaogaina tutusa o le inisinia HMG-CoA reductase e leʻi mafua ai suiga fesuisuiaʻi (silasila i le vaega "Pharmacodynamics"). E leʻo manaʻomia se fetuunaiga muamua o le fua, peitaʻi, pe a manaʻomia, e tatau ona mataitu le tala lipid.

Warfarin
Afai na ave le warfarin i le 35 minute i le maea ai o le faʻamanuiaga (2 taimi i le aso), o le siʻitia o le tmax pe a ma le 2 itula sa maitauina. Leai se suiga iloga i le Cmax poʻo le AUC na matauina. O loʻo i ai lipoti o se faʻaopoopoga o le INR ao faʻaaoga warfarin ma le faʻalautele. I maʻi maua togafarin ma / poʻo le coumarin, e tatau ona pulea le INR i le taimi muamua o togafitiga faʻatasi ma Bayeta Long (silasila i le vaega "Faʻafitauli").

Digoxin ma lisinopril
I suʻesuʻega o fesoʻotaʻiga faʻamalositino, o le faʻasalaga (2 taimi i le aso) e leai se aafiaga tele i Cmax poʻo AUC o digoxin ma lisinopril, peitai, o le siʻitia o le tmax pe a ma le 2 itula sa maitauina.

Ethinyl estradiol ma levonorgestrel
A maeʻa ona faʻaaoga se fomaʻi tuʻufaʻatasiga tuufaatasi (30 μg o ethinyl estradiol ma 150 μg o levonorgestrel) tasi le itula ao le i faia le taofiga (faalua i le aso), e leai se suiga i le AUC, Cmax poʻo le Cmin (aupito maualalo) o ethinyl estradiol ma levonorgestrel. I le faʻaaogaina o se vavalaʻau tuʻufaʻatasia 35 minute talu ona ave Exenatide (faalua i le aso), o le AUC e le suia, ae ui i lea, o le faaitiitia o le Cmax o le ethinyl estradiol e le 45% ma le Cmax o le levonorgestrel e 2741%, faapea foi le faateleina o le tmax i le 2-4 itula ona o le faatuai tele o le gaogao . O le faʻaitiitia i le Cmax e le o se mea taua tele, o le mea lea e le manaʻomia ai le fetuunaiga ole fomaʻi ole gaʻo.

Faatonuga faapitoa

Baeta ® Umi e le fautuaina e avea o le laina muamua o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o tagata mamaʻi e aunoa ma le atoatoa o le puleaina o meaʻai ma gaoioiga faaletino.

Bayeta ® Uumi e le suitulaga i le inisalini, faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini e faʻaseseina (vaai vaega "Contraindications").

Bayeta Long e le tatau ona faʻatonuina i se auala vavalalata poo se mea faʻapitoa.

O le tasi o fualaau o lenei vailaau faafomai e itiiti ifo i le 1 mmol o le sodium (23 mg), o lona uiga. o le sauniuniga e toetoe lava leai se totogi mai le sodium.

O le aʻafiaga ole tino o le C-cell oeroid
O le faʻatinoga o le umi o le gaioiga o meaola i le falesuesue o manu (fusi) i gasegase faʻasolosolo taua na faʻatasi ma le faateleina o le aʻafia o maʻi o le C-cellroid o thyroid pe a faatusatusa atu i le kulupu o le pule. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻateʻaina se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino o le C-cell (e aofia ai le kanesa medullary) o le toto oona. O le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i tagata mamaʻi e maua i le kanesa o le taifesa i se tala patino poʻo talafaasolopito o aiga, faapea foʻi ma le 2 MEN syndrome.

O le siama o le calcumini o se siama o meaola o le gasegase o le kanesa. O le tele o le siakiina o le siama o le calcitonin concentration poo se suesuega ultrasound o le thyroid gland mo le vave iloa o le kanesa medullary i tagata maʻi na mauaina Bayeta ® Long e lei faavaeina. O lea mataʻituina e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o faiga le talafeagai ona o le maualalo o le faʻamautuina o le numera o le siama mo le faʻamautinoaina o le kanesa medullary ma le maualuga o le aʻafiaga o maʻi o thyroid. O le maualuga o le maualuga o le faʻasologa o le calcuminium o le serum e mafai ona taʻu mai ai le kanesa medullary, ma o tagata gasegase o le kanesa faʻasalalau e masani lava ona i ai ni concentrations> 50 ng / L. Afai e faʻamoemoeina le faʻatonuina o le calcitoniuma ma ua faʻateleina, o le tagata gasegase e mafai ona suʻesuʻe atili. O tagata maʻi e iai ni fulu o le thyroid gland ua faʻatūina i le taimi o se suʻega faʻapitoa poʻo se faʻataʻitaʻiga o le ua e tatau foi ona toe iloiloina. E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i le lamatia o maʻi o le thyroid ma a latou faʻaʻailoga (vaʻai le vaega "Contraindications").

Faʻasalaga le toe galue
I le gasegase o loʻo i ai i le taimi mulimuli, o le faʻaogaina o le faʻanoanoa 2 taimi i le aso na faʻatasi ai ma le tele o taimi o feusuaʻiga leaga mai le gastrointestinal tract, o le mea lea, o le Bayeta Long fualaau faʻasaina ua faʻasaina i tagata gasegase ua le atoa le la, creatinine ® Umi i totonu o tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le malosi o le malosi (faiva clearinine 30-50 ml / min) e le fautuaina ona ua matua tapulaa faʻamalositino.

O mataupu laiti o le le atoatoa o le tino ua lipotia mai i le maea ai o le resitalaina o fualaau faasaina, e aofia ai le faateleina o le concentin serum concentration, atinaʻe o le le atoatoa, faaletonu o le faagasologa o le le atoatoa o le tino, le faaletonu o le le atoatoa.I nisi o nei mataupu, sa manaʻomia le maʻi. O nisi o nei mea faʻalavelave e mafai ona mafua ona o le galala ona o le gasea, vomiting, ma / poʻo le manava, ma / poʻo togafitiga faʻatasi ai ma se iloa faʻaleagaina e faʻaleagaina ai le toe faʻaaogaina o le gaioiga / vai metabolism. O fualaau faʻamaʻi faʻatasi e aofia ai angiotensin-faʻafeiloaʻi o le inhibitors o le enzyme, fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, togafitiga. Pe a faʻamaonia togafitiga o le symptomatic ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, masalo o le mafuaʻaga o suiga o le pathological, e aofia ai le faʻavalea, le toe faʻaleleia o le toe galue. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega tuusaʻo, e leʻi faʻamaonia le le naʻo le faʻaleagaina.

Maʻi tuga o le gastrointestinal tract
Bayeta Long e lei suesueina i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi ogaoga o le gastrointestinal tract, e aofia ai paresis o le manava. O le faʻaaogaina o Bayeta ® Uumi e masani ona mafua ai le faʻaleagaina o gaioiga mai le gastrointestinal tract e pei o le nausea, vomiting ma le manava, o le mea lea o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi ogaoga o le gastrointestinal tract ua solia.

Lapatai pancreatiti
O laʻititi laʻititi o le pancreatitis ua lipotia ma le faʻaaogaina o Bayeta Long. Pe a faatonuina le tausiga o le togafitiga, na foia le pancreatite, peitai, i ni tulaga e seasea tupu, o le atinaʻeina o le pancreatitis ma / poʻo le oti ua matauina. O tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i uiga masani o le tino pancreatitis: tiga ogaoga tiga i totonu o le manava. Afai e masalomia le pancreatitis, e tatau ona faamuta le togafitiga. Afai e maua le tagata maʻi i le maʻi pancreatitis, e le tatau ona toe faatonuina le Bayeta Long® vailaʻau. O le fualaau faasaina Baeta ® Umi e faʻailoaina i tagata gasegase ma le talaʻaga o pancreatitis.

Fomaʻi faʻatasi
O le faʻaaogaina tutusa o Bayeta Long ma le insulin, o le D-phenylalanine (meglitinides), faʻamaʻi alpha-glucosidase, dipeptidyl peptidase-4 inhibitors ma isi agonists o le receptor GLP-1 e leʻi suʻesuʻeina. O le faʻaaogaina tutusa o Bayeta ® Long ma Exenatide 2 taimi i le aso (Bayeta ®) e leʻi suʻesuʻeina ma e le fautuaina.

Hypoglycemia
I le tulaga o le faʻaaogaina o le sauniuniga o le Bayeta Long faatasi ma le sauniuniga o le sulfonylurea, o le maualuga o aafiaga o le hypoglycemia na maitauina. Ua faaalia foi i suʻesuʻega o suʻesuʻega e faapea o tagata gasegase maualalo o le faaletonu o le tino na maua le togafitiga faʻatasi ma le sulfonylurea o loʻo i ai le maualuga o le aʻafiaga o vaega o le hypoglycemic pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e masani ona iai le galuega. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le vailaʻau sulfonylurea, mafaufau e faʻaitiitia le fualaau o lenei vailaʻau.

Faʻailoa le mamafa o le mamafa
Ua lipotia le leiloa o le mamafa i se fua faatatau o le> 1.5 kilokalama i le vaiaso i tagata gasegase o loʻo maua le faʻasalaga. O le leiloa o le mamafa e mafai ona i ai aʻafiaga leaga. Faatasi ai ma se faaitiitia vave o le mamafa o le tino i tagata mamaʻi, e tatau ona pulea le faailoga o cholelithiasis.

Fegalegaleaiga ma Warfarin
O mataupu o le faateleina o le INR, i nisi tulaga e fesootai ma le toto, ua lipotia mai i le faaaogaina faatasi o warfarin ma le tuai (tagai i le vaega "Fesootaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fesootaiga fualaau faasaina").

Aveesea o togafitiga
O le aʻafiaga o Bayeta ® Uumi pe a mavae le tolopoina o lona pulega e mafai ona tumau mo se taimi umi, talu ai le faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le plasma toto mo le 10 vaiaso. O le mea lea, pe a faatonuina isi vailaau ma filifili a latou gaioiga, e tatau ona amanaia lenei mea, talu mai le tutupu o ni uiga le lelei ma aʻafiaga na faia, ia le itiiti ifo ile vaega, atonu ona o le i ai o le tigā i le plasma toto.

Faʻasologa o le aneti
I maʻi e maua ai Bayeta Long, e mafai e fomaʻi ona faʻavave.
O faʻatautau faʻamaʻi na faʻamoemoeina i tagata gasegase e togafitia i le Bayeta Long i le 5 faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻatusatusaina o fualaau faʻasaina 24-30 vaiaso. I le 6% o tagata gasegase na mauaina le Bayeta Long, o le faʻaaogaina o le antibody na fesoʻotaʻi ma le faʻaititia o le glycemic response. Afai e mamafa le tali atu pe a le ausia le tulaga maualuga o le puleaina o le glycemic, e tatau ona iloilo le aoga o le togafitiga o le hypoglycemic (tagai i le vaega "Aafiaga aʻafia").

Gaioiga o le eletise
Faʻamaumauga pe a maeʻa ona resitaraina, o mataupu o le ogaoga o le gaioiga o le tino (e pei o le anaphylactic reactions ma le angioedema) na lipotia. Afai e tupu mai le gasegase o le hypersensitivity, e tatau ona e taofia le faʻaaogaina o le fualaau o le Bayeta Long ma isi vailaʻau, o le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai le tali atu i le hypersensitivity, ma vave saili le fesoasoani faafomaʻi (tagai i le vaega "Aafiaga aʻafia").

Faʻatonuga i le nofoaga o tui
Faʻamaumauga pe a maeʻa le resitalaina o Bayeta Long, o mataupu ogaoga i le nofoaga o inisiua (e pei o abscesses, cellulitis ma le necrosis) na lipotia, e aofia ai ma le faʻapipiʻiina o faamaufaʻailoga. I nisi o tulaga, e manaʻomia le togafitiga o taotoga (tagaʻi i le vaega "Aafiaga aʻafia").

Fertility
Suesuega o le aʻafiaga o Bayeta ® O le umi i luga o le fausiaina o tamaʻitaʻi e lei faia.

Packer (afifi muamua)

Amilin Ohio Electric, ISA
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA
Amylin Ohio LLC, ISA
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA

Vetter Pharma-Fertigun GmbH & Co. KG, Siamani (faʻafefe i totonu o le pusa)
Eisenbahnstrasse 2-4, 88085 Langenargen, Siamani
Vetter Pharma-Fertigung GmbH & Co. KG, Siamani Eisenbahnstrasse 2-4, 88085 Langenargen, Siamani

Packer (tulaga lua (tagata faʻatau) faʻapipiʻiina)

Amilin Ohio ELC, ISA (peni)
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA
Amylin Ohio LLC, ISA
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA

Enestia Peleseuma NV, Peleseuma (seti)
Kloknerstraat 1, Hamont-Ahel, B-3930, Peleseuma
Enestia Peleseuma NV, Peleseuma
Klocknerstraat 1, Hamont-Achel, B-3930, Peleseuma

Tuuina atu o le Puleaina o Tulaga Aupito Manaomia

AstraZeneca UK Limited, UK
Silk Road Pisinisi Paka, Mcclesfield, Cheshire, SK10 2NA, Peretania
AstraZeneca UK Limited, United Kingdom
Silk Road Pisinisi Paka, Macclesfield, Cheshire, SK10 2NA, Malo Tele

Amilin Ohio ELC, ISA (peni)
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA
Amylin Ohio LLC, ISA
8814 Fefaʻatauaʻiga Tau Pisinisi, West Chester, Ohaio 45071, ISA

E maua faʻamatalaga faaopoopo pe a talosagaina:
Sui o AstraZeneca UK Limited, UK, i Moscow ma
LLC AstraZeneca Pharmaceuticals 125284 Moscow, ul. Taufetuli, 3, itulau 1

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le paʻu o se vai e le lanu pe samasama / lanu enaena (seti - paʻu i totonu o se aofaiga e tutusa ma le 2 mg o le moa, i le se ipu tioata tioata 3ml, tapunia i se tapuni chlorobutyl ropa ma se pulou alumini ma se pulou polypropylene, ma le 0.65 ml solvent i totonu o le 1.5 ml vailaau malamalama manino ma se piston polypropylene ma Rhombutyl rubber plunger ma le Luer, i se faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga 1 seti, e aofia ai le 1 fagu ma le paʻu, 1 le tuilaupapa ma le solvent, 1 le mea faʻapipiʻi ma le 2 siama e leai ni siama, i totonu o se atigipusa faʻailoga ma le tatalaina muamua 4 pusa paʻu, peni tui o le potu pito i luma o le peni o le syringe o loo i ai le paʻu i se aofaiga e tutusa ma le 2 mg o le tuai, i le pito i tua o le tioata manino ua tuufaatasia i totonu o le suauu - 0.65 ml solvent, i se pine faamaufaʻailoga 1 syringe ma le 1 le nilala mama, i totonu o se atigipusa faʻailoga ma se faʻamatalaga muamua amata 4 pusa paʻu ma 1 le nila faʻapitoa.O pusa taitasi foi e aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Bayeta Long).

I le 1 le fua o le paʻu (1 seti poʻo le 1 peni pinisa) e aofia ai:

  • mea galue malosi: exenatide - 2 mg,
  • vaega faaopoopo: sucrose, polymer 50:50 DL 4AP copoly- (D, L-lactide-glycolide).

Tuʻu faʻasolosolo: polysorbate 20, sodium carmelcy, sodium dihydrogen phosphate monohydrate, sodium chloride, sodium hydrogen phosphate heptahydrate, vai mo le tui, i le faʻaopoopoga mo se penisini penisini - 1 M sodium hydroxide solution.

Pharmacodynamics

Exenatide o se tagata ola o glucagon-like peptide-1 receptors (GLP-1), faʻaalia ai nisi o le antihyperglycemic effects i totonu ole GLP-1. O le faasologa o le amino acids o loo i totonu o le vevela e tutusa ma le faasologa o le tagata GLP-1. O suʻesuʻega i le in vitro ua faʻaalia ai o le mea galue malosi e fusifusia ai ma faʻaosofia ai le GLP-1, ma le adenosine monophosphate (CAMP) ma / poʻo isi auala faʻatautaia faailoilo intracellular e auai i lona faiga o le gaioiga.

O le glucose e sili atu-faʻaleleia ma le faʻaleleia le gaosiga o le inisalini e ala i sē β-faʻamaʻi. O le faaitiitia o le gaosiga o le inisalini e tupu mai i se talaaga o se faaitiitia o le kulukose toto. Afai o le vailaau galue e faʻaaogaina i le thiazolidinedione ma / poʻo le metformin, o le tele o faʻasologa o le hypoglycemia e le sili atu i le mea na faatulagaina i le placebo group ma le thiazolidinedione ma / poʻo le metformin. E mafai ona mafua lenei mea ona o le kulukose-faʻalagolago i le insulinotropic mechanism o le gaioiga.

O le faʻasalaga e faʻalavelave ai le gaosiga o le glucagon, o lona maualuga e maualuga lona maualuga i tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le toto e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le faagasologa o le glucose faʻasaʻo e le ate. Ae i le taimi lava e tasi, o le faʻasalaga e le mafua ai ona solia le masani masani a le glucagon ma isi hormones mafua mai i le faʻaitiitia o le kulukose toto. O le Baeta Long e fesoasoani e faʻagesegese le gaogao o le manava, lea e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaogaina o le oloa e fesoasoani e faʻaititia ai le tele o mea taumafa e faʻaaoga ona o se faʻaititia o le manava ma se faʻalauteleina i lagona o le atoatoa.

O le Exenatide e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic ona o se faʻaitiitia o le taimi umi o le anapogi o le toto kullukose ma le glucose postprandial i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E ese mai i le GLP-1, o le vailaau mo togafitiga faafomaʻi ma le pharmacokinetic o le Baeta Long e faatagaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ile tasi taimi ile 7 aso. I suesuega o vailaau mo togafitiga o le gasegase o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le toefuataiga o le vaega I o le inisinia ma le faaleleia o le Vaega II na faaalia i le tali atu i le pulega ivous bolus.

I le lua o suʻesuʻega (o le 24 ma le 30 vaiaso), o le Baeta Long i se faʻasologa o le 2 mg 1 le taimi i le 7 aso na faʻatusatusaina ma le faʻanoanoa e faalua i le aso (Bayeta). I suʻesuʻega uma e lua, o le faʻaitiitia o le hemoglobin glycated (HbA1c) i totonu o le toto na faʻamaumauina muamua i le taimi o le fua muamua - 4 pe 6 vaiaso talu ona amata le suʻesuʻega. I tagata gasegase na maua le fualaau faasaina, sa i ai se faʻaitiitia o fuainumera taua ile HbA1s pe a faatusatusa atu i tagata mai le vaega o le tino, e 2 taimi i le aso. I vaega uma e lua, o le faaitiitia o le mamafa o le tino e faatatau i le laina faavae sa matauina foi, ae o le eseesega i le va o vaega e le taua tele.

Faʻaopoopoga HbA faaopoopo1c ma le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa o le tino na faamaumauina mo le itiiti ifo ma le 52 vaiaso i tagata gasegase na maeʻa le 30-vaiaso puleaina ma le 22-vaiaso o le a le pulea le laasaga o le suʻesuʻega.

I se suʻesuʻega e 26-vaiaso o le Baeta Long i se fua faatatau o le 2 mg na mafua ai ona faʻaitiitia le lelei i le faʻasalaga o le HbA1c, o le faʻaitiitia o le fuainumera o le mamafa o le tino ma se mea e seasea tupu mai i episodes o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le insulin glargine, na mauaina i lea aso ma lea aso. E le gata i lea, o suʻesuʻega e lua-vaiaso-tauaso na faʻaalia ai le maualuga o Bayeta Long luga o pagalitazone ma sitagliptin, lea e ave i aso aupito maualuga ao faia le metformin, e faʻaitiitia ai le maualuga o HbA1c e faatatau i le laina faavae.

I le gasologa o suʻesuʻega uma a le Baeta Long medication, o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e faatatau i uluaʻi faʻamaonia na tusia.

O togafitiga o fualaau faʻamaʻi na taʻitaʻia ai foi le faʻaitiitia o le faʻaititia o le plasma / serum glucose. O lenei faʻaitiitia na maitauina na o le 4 vaiaso talu ona amata togafitiga. E le gata i lea, o le faaitiitia o le maualuga o le kullukose postprandial na faamaumauina. O le faʻaleleia o le anapogi o le kulukose toto sa tumau i le 52 vaiaso o togafitiga.

I le taimi o suʻesuʻega o fualaau faasaina, o se faaitiitia o le toto toto (SBP) o le 2.9-4.7 mm Hg sa matauina. Art. e tusa ai ma uluai mea taua. O le alualu i luma o le faailoga o le GARDEN sa matauina i le 52 vaiaso o togafitiga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faaaogaina o le Baeta Long e fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2 o se togafitiga faaopoopo mo le metformin, thiazolidinedione, sulfonylurea, mea tuufaatasi o le metformin ma le sulfonylurea o le gaioiga poo le thiazolidinedione ma le metformin i lalo o le tulaga o le le atoatoa o le puleaina (pe afai o nei sooga e faaaoga i gasegase aupito maualuga).

Baeta Long, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

O le vailaau faasaina o le Baeta Long e faʻapitoa ona faʻaaogaina i totonu o le manava, ogavae poʻo le muaʻi lima i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le meaʻai.

Ole fua fautuaina o le hypoglycemic agent e 2 mg 1 le taimi i le 7 aso.

I le tulaga o le fesiitaiga o se tagata maʻi mai Exenatide 2 taimi i le aso (Bayeta) i le togafitiga i Bayeta Long, e mafai ona matauina le maualuga o le kulukose o le toto, i le tele o tulaga e tupu i totonu o le 14 aso talu ona amata le togafitiga.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ma le thiazolidinedione, metformin, poʻo se tuufaatasiga o nei sooupu, e le mafai ona fetuʻunaʻi le fua muamua ole thiazolidinedione ma / poʻo le metformin. Afai o le Baeta Long o loʻo faʻatulagaina faʻatasi ma le derivative sulfonylurea, e mafai ona manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaititia o nei mea mulimuli e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le Baeta Long e tatau ona faʻafoe tasi i aso uma e fitu, i le aso lava e tasi o le vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia le aso o le faʻamautinoaina o le fualaau faasaina, ae o le isi fualaau o loʻo mulimuli mai i lenei mataupu e tatau ona faʻatinoina nai lo le 24 itula pe a maeʻa le tui muamua.

Afai e te lafoaia se fualaau, e tatau ona e ulufale i se taimi puupuu, ma faʻaaoga le Baeta Long e pei ona masani ai. Faia se lua injections o fualaau faasaina i totonu o le aso e tasi e le tatau.

Togafitiga ma le fualaau faasaina e le manaomia ai le tutoatasi tutoatasi i le maualuga o le kulukose o le toto, ae peitai, o le pulea atonu e talafeagai e sui ai le fua o le gaʻo sulfonylurea.

I le amataga o le faʻaaogaina o isi vailaʻau oona i le maea ai o le faʻataunuʻuga o le togafitiga o Bayeta Long, e manaʻomia le amanaʻia o le faaumiumi o aafiaga ole vailaʻau.

O le sui o le hypoglycemic e faamoemoe mo le faʻaaogaina tutoʻatasi e tagata gasegase. O se pulu tuila poʻo se mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina e tasi ma le tasi e tasi. A o lei saunia le faʻamalolo, ia mautinoa o le solvent e manino ma e le aʻafia ai mea e iloagofie. O le faʻamalolo e maua mai le paʻu e le mafai ona teuina; e tatau ona faʻaaoga vave mo le pulega.

Aua le faʻaaogaina se sauniuniga na faʻasua muamua.

O se tagata maʻi poʻo se tagata e tausi ia te ia ma le le i ai o se aʻoga faafomaʻi e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia tulafono mo le tuiina o le fualaau faasaina ma ia mulimulitaʻi i fautuaga o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tusi lesona mo le faʻaaogaina o le syringe / Kit Baeta Long, faʻapipiʻi i le vailaʻau.

Faʻaiʻuga

O mea masani masani na tutupu i le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina o le nausea ma le manava. O Nausea, lea na sili ona masani ai, na matauina i le tele o tagata gasegase i le amataga o le vasega, mulimuli ane, i le faagasologa o togafitiga, na faasolosolo malie ona faaititia le aafiaga o lenei itu. O le tele o faʻalavelave na faʻatuina i le taimi o le faʻaaogaina o le sui o le hypoglycemic e mafua mai i le mama poʻo ua i ai le malosi.

I le taimi o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Baeta Long, o mea leaga na tutupu na tusia:

    (o le 1/10) - hypoglycemia¹ (faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi ma le sulfonylurea, mo le tele o vaega o le hypoglycemia na tusia i suesuega o falemaʻi na agamalu ma foia pe a uma le puleaina o gaʻo), masani (≥ 1 / 100 ma le 50 ng / l I le mataupu pe a faateleina le numera o le calcumini, e tatau i le tagata gasegase ona suʻeina se suʻesuʻega faaopoopo. O tagata e faʻaaogaina ni nodules na faʻaalia i le taimi o suʻesuʻega faaletino poʻo le faʻatautaia o le ua e mafai foi ona suʻesuʻe atili. ducation thyroid.

I le taimi o le resitalaina o le Baeta Long, sa i ai lipoti o le le atoatoa o le galuega, e pei o le faateleina o le creatinine, o le le atoatoa o le tino, o le faatiga o le le atoatoa o le tino, ma le le atoatoa o le le atoatoa. O nisi taimi i na tulaga, e manaʻomia le faʻamaʻi. O le tele o nei mea faʻalavelave e mafai ona mafua mai i le faʻamalaina ona o le manava ma / poʻo le vomia ma / poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻalavelave ai i le vai o le gasegase poʻo le fatugao, lea e ono aofia ai togafitiga, vailaʻau faʻamaʻi-anti-inflammatory drugs (NSAIDs), angiotensin-converting inhibitors enzymes (inhibitors ACE). Pe a faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi ma faʻaauau le fualaau faasaina na mafua ai nei aʻafiaga, toe faʻafouina le gaioiga toe faʻafouina. E leʻo faʻamaonia le aʻafiaga o le faʻasalaga e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega.

Faʻasaga i tua o togafitiga faʻatasi ma Bayeta O le umi, i se tulaga e le masani ai, o le atinaʻeina o le pancreatitis, e masani ona pasia pe a maeʻa le tofiaina o togafitiga tausiga, na tusia. Ae ui i lea, o le aliali mai o le paʻu o le tino poʻo le maʻi o le pancreatitis ma / poʻo le oti na seasea lava. O uiga masani o le tino pancreatite o le tiga faifai pea i totonu o le manava. Afai e te masalomia le atinaʻeina o lenei faʻalavelave, e tatau ona faʻaumatia togafitiga fualaau.

I le faʻaaogaina o le faʻasalaga, na maitauina ai faʻamaumauga o le pa'ū vave vave - i se fua faatatau e sili atu i le 1.5 kilokalama i le vaiaso. O le gau o le mamafa e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga le lelei, ma o le taunuuga lea i lenei itu e tatau ai ona mataʻituina ma le totoʻa faailoga o cholelithiasis.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O se suʻesuʻega o le aʻafiaga o le faʻamoemoe i luga o le malosi e ave ai taavale ma isi masini e leʻi faia. I le tulaga o le faʻaaogaina o le Baeta Long e faʻatasi ma le sauniuni o le sulfonylurea pe a avetaʻavale pe galue i ni auala faigata, e fautuaina ia faia ni puipuiga e puipuia ai le tupu mai o le hypoglycemia.

Tina ma le lactation

O fafine o le tausaga faʻa-fanau e tatau ona faʻaaoga faʻamalosi faʻamaoni i taimi o togafitiga.Ona o le mea moni e faapea o le Baeta Long e umi se taimi e faʻaumatia ai, o le togafitiga faʻamalositino e tatau ona maeʻa pe a ma le tolu masina aʻo lei fuafuaina le maʻitaga.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e fafine i le taimi o le maitaga e gata. I suʻesuʻega tuusaʻo i meaola, na maua ai le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O faʻamatalaga e faʻamaonia ai le gafatia o le faʻamoemoe e faʻamalosi i le susu o tagata e le maua.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, ua solia ai le togafitiga Bayeta Long.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

Ua faʻamautuina e faapea, i le gasegase e togafitia ma le Baeta Long i se fualaau o le 2 mg, i le i ai o le vaivai ma le laititi o le faaletonu o le tino, o le faateleina o le maualuga o le faʻalauteleina e 23 ma le 74%, e mafai ona mataituina, pe a faʻatusatusa atu i tagata taitoatasi e masani ona faia.

I le i ai o se tikeri maualalo o le le atoatoa o le tino (CC 50-80 ml / min), e le tatau ona fetuutuunai le dose ole Bayeta Long, mo le mamafa (30-50 ml / min), e le fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina e mafua mai i aafiaga ole aoga, i mataupu ogaoga maʻi (CC i lalo ifo o le 30 ml / min) poʻo le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i le pito i tua o le taimi.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, e leʻi faia se suʻesuʻega pharmacokinetic o le vailaʻau. Talu ai ona o le Baeta Long e faʻaaogaina e fatugaʻo, o le gasegase o le ate e le mafai ona afaina ai le toto totoʻa o le tino.

I le i ai o faʻamaʻi o le ate, e le talafeagai le fetuutuunaiga o fualaau.

Faaaoga i le matua

O faʻamatalaga i luga o tagata matutua ua faʻatapulaʻa, ae e tusa ai ma faʻamatalaga avanoa, o suiga taua i le maualuga o le faʻalauiloaina o le faʻamoemoe e le o faʻamoemoeina ma se siʻitia o le matua i le 75 tausaga.

Pe a faʻaaogaina le 2 minute i le aso i le fua o le 0.01 mg, o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 tausaga e 75-85 tausaga na faʻaalia ai le faateleina o le AUC (o le tele o le vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic) e tusa ma le 36% pe a faatusatusa i lena i tagata mamaʻi 45-65 , atonu e mafua mai i le gaioiga o gaioiga i le matua.

O maʻi matutua e faʻaaoga ai Bayeta Long e le manaʻomia ai suiga o fualaau, ae ono tatau ona mafaufauina se faʻaitiitia o le gaioiga ma le matua.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • o fualaau oona (fualaau faasaina i le fua o le gaogao gaogao): o le faaitiitia o le taua o le fua faatatau ma le tikeri o le faaaogaina o nei fualaau faasaina e le o faamoemoeina, o le taunuuga lea e le manaomia ai se suiga io latou tui,
  • paracetamol (i se fualaau o le 1000 mg): i le maea ai o le 14 vaiaso o togafitiga ma Bayeta Long, e leai ni suiga taua i le AUC o le paracetamol na ave i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai, pe a faʻatusatusa i le taimi o le pulea, o le maualuga maualuga (Cmax) le paracetamol pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao na faʻaititia i le 5 ma le 16%, i le faasologa, ma le taimi e oʻo ai le maualuga o le faʻamoemoe (Tmax) faʻalautele mai le tusa o le 1 itula i le taimi e pulea ai i le 1.3 itula (ina ua uma ona 'ai) ma le 1.4 itula (i luga o se manava gaogao),
  • tapenaga o le sulfonylurea: o le lamatiaga o le hypoglycemia ua sili atu ona mamafa, o se suiga o le tino o nei sooupu atonu e manaomia.

O taunuʻuga o suʻesuʻega i luga o fegalegaleaiga na tusia faʻatasi ma le tofiaina o le Exenatide 2 taimi i le aso i se fua faatatau o le 0.01 mg:

  • warfarin: pe a ave le warfarin, o le faateleina o T na matauina i le 35 minute ina ua maeʻa le tuimax pe a ma le 2 itula, suiga ile aoga Cmax poʻo le AUC, e iai lipoti o le faateleina o le INR, i le amataga o le togafitiga ma Bayeta Long, pe afai e faʻaaogaina i le taimi lava lea faatasi ma warfarin ma / poo le coumarin, e tatau ona mataʻituina faailoilo o le INR,
  • hydroxymethylglutaryl-CoA reductase inhibitors (HMG-CoA reductase), e aofia ai le lovastatin i se fua faatatau o le 40 mg 1 le taimi i le aso: o se faaitiitia o le Cmax ma le AUC o lovastatin i le 28 ma le 40%, i le faasologa, ma le faateleina o Tmax i le averesi, e oo i le 4 itula pe a faʻatusatusa i faʻamatalaga na maitauina i le taimi na o le na o le toʻatasi, i le 30-vaiaso o suʻesuʻega o le placebo ma le faʻaaogaina o le tuai ma le HMG-CoA rehibitase inhibitors, e leai ni suiga faifai pea i le gaʻolaʻau, ae afai e tatau ai, e tatau ona mataituina se talaaga lipid,
  • levonorgestrel (0.15 mg) ma le ethinyl estradiol (0.03 mg): leai se suiga i faailoga C na matauinamax/ Cmin ma le AUC o nei vailaau i le maea ai o le faia o se fomaʻi, o vaega ia na latou faia, 1 le itula ao lei faia le puleaina, pe a faʻaaogaina se fomaʻi tuʻufaʻatasiga 35 minute i le maea ai o le faʻatonuina, o suiga o le AUC e le o faamauina, peitai, o le faaitiitia o le C na matauinamax levonorgestrel e 27-41%, ethinyl estradiol e 45%, ma le faateleina i Tmax i le 2-4 itula ona o se faʻaititia o le fua o le gaogao gaogao, o se faʻaitiitia i le Cmax e le o se mea taua tele, o le mea lea, e le manaʻomia se suiga i le fua o le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • lisinopril ma digoxin: e leai se aʻafiaga aoga ile C na tusiamax poʻo le AUC o nei mea, ae o le faateleina o T na matauinamax mo le 2 itula.

O analogues a le Baeta Long o le Faʻasalaga, Viktoza, Baeta, Lixumia, ma isi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i le uluai afifiina i se nofoaga e puipuia mai le malamalama, mai le mafai ona aapa atu tamaiti, i le vevela o le 2-8 ° C, ae le o le faamaisa. A maeʻa ona tatala le afifi, e mafai ona teuina le vailaʻau i totonu o pusa paʻu ua maeʻa mo le sili atu ma le fa vaiaso i le vevela e le silia le 30 ° C.

O le soifuaga o le penisini o le 2 tausaga, o le pusa o le 3 tausaga.

Faʻamatalaga mo le Baeta Long

Faʻamatalaga e uiga i le Baeta Long mai tagata maʻi i luga o nofoaga faafomaʻi e toetoe lava a le maua, ona o le mea moni o le fualaau faasaina sa na o le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia na faamauina na o le 2017. O tagata tomai faapitoa e talanoa i le manava o se sui sooupu faufautua lelei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se numera o le tino o le sili atu i le 35 kilokalama / m², oe na le mafai ona ausia sini faamoemoeina na o luga o le monotherapy faatasi ai ma metformin / thiazolidinedione, po o se tuufaatasiga o nei fualaau faasaina po o se tuufaatasiga o metformin ma sauniuniga o le sulfonylurea (pe a faʻaaogaina nei vailaʻau i le pito sili ona maualuga o tui). O faʻamanuiaga o le faʻasolosolo o le togafitiga faʻasolosolo e aofia ai le saogalemu o le cardiovascular ua faʻatuina i le taimi o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma le maualalo o le puleaina o 4-5 injections i le masina. O le mea mulimuli, e tusa ai ma tagata atamamai, e mafai ona fesoasoani i le faʻatupulaʻia o le gasegase i le togafitiga.

Faʻamatalaga o fualaau faasaina, faʻasalaga tuʻufaʻatasia ma tuʻufaʻatasia

O le Baeta e fai ma agonist responsor aggonecacgon (glucagon-like peptide), na gaosia i le tali atu i le nutimomoia e ala i meaai. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le taua o le kulūkose, faʻaleleia le gaioiga o suauu peta i le pancreas.

E ui lava i le tutusa ma le inisalini, e ese le eseesega mai le hormone i totonu o lona vailaʻau vailaʻau ma mea tau falemaʻi, faʻapea foʻi lona tau.

O vailaʻau faʻaavanoa o loʻo maua i peni tui, o se tutusa o tui o inisalini e faʻaaoga e le tele o tagata gasegase. E leʻo aofia ai i luga o le pusa nilala mo le inisiua, o lea e tatau ai ona faʻatau eseese. O le pusa naʻo se peni faʻatasi ma se paʻu ua molia e aofia ai vailaʻau i se voluma e 1.2 poʻo le 2.4 ml.

  1. O le vaega taua o Exenatide (250 mcg).
  2. Acetic acid soda (1.59 mg) o se vailaau fesoasoani.
  3. Vaega o le Metacresol i le aofaiga o le 2.2 mg.
  4. Suavai ma isi meaʻai (nofo i le 1 ml).

O le Baeta o se vaifofo manino le lanu e aunoa ma se manogi faapitoa.

Tomaʻi faapitoa

O tagata e maua i le maʻisuka e masani ona i ai isi faʻamaʻi masani. I lenei tulaga, e tatau ona e matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Ole vaega o tagata gasegase ole manaʻoga faapitoa e aofia ai:

  1. Faia o se soliga i le galuega a fatugaʻo. O tagata maʻi e maualalo le faʻaalia o le le atoatoa, e le manaʻomia ona fetuunai le fua o le Bayet.
  2. Faia o le solia o le ate. E ui lava o lenei mea e le afaina ai le suiga i le maualuga o le totoga o le toto, o le feutagaʻi ma se fomaʻi faapitoa e talafeagai.
  3. Tamaiti. O le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o se tino talavou i lalo o le 12 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina. I talavou 12-16 tausaga talu ona tuʻuina atu le vaifofo (5 μg), o mea tau faʻataʻitaʻi o le pharmacokinetic e talitutusa ma faʻamaumauga na maua i se suʻesuʻega o tagata matutua matutua.
  4. Tina Ona o le aafiaga le lelei o le fualaau faasaina i luga o le atinaʻeina o le tamaititi, ua faʻasaina mo le faʻaaoga e tina faʻamoemoe.

Faʻasalaga ma fegalegaleaiga ma isi vailaʻau

O le faʻaalia o faʻamaoniga e pei o le vomiting matuia, faʻalavelave mamafa, poʻo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaalia ai le maualuga o le vailaau (e sili atu i le sili atu o le aofaiga o le tali e 10 taimi).

Togafitiga i lenei tulaga e tatau ona faʻamalolo ai faʻamaoniga. Faʻamatalaga vaivai o le hypoglycemia, ua lava lea e faʻaaoga ai gaʻo, ma i le tulaga o faʻamaʻi ogaoga, e mafai ona manaʻomia le pule a le dextrose.

I le taimi o togafitiga ma togafitiga Bayeta, faatasi ai ma isi fualaau, o mea taua e tatau ona aofia ai:

  1. O vailaʻau e manaomia le vave faʻaleleia o le gaʻo i totonu o le vaega o meaʻai e tatau ona ave ile 1 itula ao le i faia le pule a le Byet poo i se taumafataga pe a le manaomia ni inisiua.
  2. O le aoga o Digoxin ua faaitiitia i le pulega tutusa o Byet, ma o le taimi o lona faasiliga e faateleina i le 2.5 itula.
  3. Afai e tatau ona faʻaitiitia le toto maualuga i le fualaau faasaina Lisinopril, e tatau ona mataʻituina le vaeluaga taimi i le va o le ave o laupepa ma iniseti a Bayet.
  4. Aʻo ave Lovastatin, o lona afa-ola e faʻaleleia i le 4 itula.
  5. O le taimi e toso ai le warfarin mai le tino e faʻatupulaʻia ile 2 itula.

Manatu e uiga i le fualaau faasaina

Mai i iloiloga o tagata gasegase, e mafai ona faʻauʻuina le aoga o le Byeta ma le faʻaleleia atili o le faatinoga pe a uma ona faʻaaogaina, e ui lava e tele e matauina le tau maualuga o vailaʻau.

O le maʻisuka na faʻaalia i le 2 tausaga talu ai. I le taimi lea, o le taumafai e faʻaititia le suka e ala i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le o manuia. I le masina talu ai, na faatonuina ai au e le fomaʻi maʻi i se tui faʻapitoa o Bayet. Sa ou faitau i iloiloga i luga o le Initaneti ma filifili loa togafitiga. O le taunuuga na matuai ofo lava. I totonu o le 9 aso o le pulega, o le maualuga o le suka na paʻu mai le 18 mmol / l i le 7 mmol / l. E le gata i lea, na mafai ona ou le toe maua le 9 kg. O lenei ou te le lagonaina le malolo ma le suamalie i lou gutu. Naʻo le leaga o vailaʻau e maualuga le tau.

Elena Petrovna

Mo se masina na osofaia Baeta. O se taunuuga, na mafai ona ou faʻaititia le maualuga o le suka i le tele o vaega ma ave le mamafa e 4 kilokalama. Ou te fiafia ona ua faʻaitiitia le manaʻo. Na fautua mai e le fomai e faaauau pea le togafitiga o vailaau mo le isi masina, ae o lea na ou filifili ai e tausisi i se meaai malosi ma toe foi atu i fualaau muamua. O le tau mo lea mea e maualuga lona maualuga mo aʻu, o lea e le mafai ai ona ou faatauina i masina uma.

Ata vitio e uiga i le tatau ona faʻaogaina le penisini i le vailaʻau:

E mafai ona ou suia le vailaʻau?

E leai ni analogues i le fofo mo le puleaina o le Bayet i luga o le maketi. E naʻo le "Baita Long" - o le paʻu mo le sauniuniga o le faʻagata faʻaaogaina mo le tui.

O vailaau nei o loʻo i ai se faʻamalologa faʻapitoa, e pei o le Baeta:

  1. Victoza. O le meafaigaluega e faʻamoemoe mo pulega faʻapitoa ma e maua i le tulaga o peni tui. O lona faʻaaogaina e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaititia ai le suka ma faʻaitiitia le mamafa.
  2. Januvia - e maua i le pepa laupepa.O se tasi o auala sili ona taugofie o loʻo i ai se aafiaga talitutusa i le tino.

O loʻo maua le vailaau faʻasaina i le Faʻatonu. O lona tau e fesuisuiai e tusa ma le 5200 rupu.

Faʻaaoga i le laʻititi ma le matua

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le tino o tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, o le mea lea, e le faʻaaogaina mo a latou togafitiga. E ui lava o loʻo i ai le poto masani o le faʻaaogaina i tamaiti mai le 12 tausaga, o faʻamaoniga o togafitiga e tutusa ma tulaga o tagata matutua. Ae o le tele o isi auala ua faatonuina.

E mafai ona faʻaaogaina e togafitia le maʻisuka i tagata matutua. Ae ui i lea, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o tagata na ei ai se talafaasolopito o le ketoacidosis pe ua le afaina foi le aoga. O ia maʻi ua fautuaina e faia soo suʻega.

Faatusatusaga ma fualaau tutusa

O lenei fualaau taugata e iai analogues e mafai foi ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka. Sei o tatou iloiloina a latou meatotino i nisi auiliiliga.

Igoa, mea aogaFaʻatauFaʻatau ma faʻasoaTau, solo.
Victoza (liraglutide).Novo Nordisk, Tenimaka.Pros: o se mea faigaluega lelei e fesoasoani e le gata ina ia faatumauina le maualuga o kulukose, ae ia faʻaitiitia foi le mamafa.

Faʻasologa: tau maualuga ma le tatau ona faʻatonu i se fale talavai muamua.

Mai le 9000 mo peni 3 syringe 3 ml
"Januvia" (sitagliptin).Merck Sharp, Netherlands.Faʻafeiloaʻi i incetinomimetics. E tutusa ma meatotino i le "Bayeta". Sili atu taugofie.Mai le 1600
"Guarem" (guar gum).Orion, Finelani.Faʻataʻitaʻiga: vave faʻaitiitia le mamafa.

Faʻasologa: E ono mafua ai le manava.

Mai le 500
"Invokana" (canagliflozin).Janssen-Silag, Italia.Faʻaaogaina i tulaga e le talafeagai ai le metformin. Faʻamaʻosaʻo le maualuga o le suka. Faʻaaogā togafitiga faʻatagaina.2600/200 tab.
Novonorm (toe faʻasolo).Novo Nordisk, Tenimaka.Pros: tau maualalo, faʻaititia o le mamafa - o se faʻaopoopoga.

Faʻamau: ole tele o aʻafiaga ile itu.

Mai le 180 pa.

O le faʻaaogaina o analogues e mafai na o le faatagaga a le fomaʻi. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

E maitauina e tagata o aʻafiaga o aʻafiaga e seasea tutupu, e masani lava ona i ai se fua le talafeagai. O le aafiaga o le leiloa o le mamafa o loʻo taʻua, e ui lava e le o mataupu uma. I le lautele, "Bayeta" e iai ni iloiloga lelei o le maʻisuka ma le poto masani.

Alla: "Ua ou faaaogaina le fualaau faasaina mo le lua tausaga. I le taimi lea, na toe foʻi mai le suka i le masani, ma paʻu le mamafa i le 8 kilokalama. Ou te fiafia e vave ona galue ma aunoa ma aʻafiaga. Ou te fautuaina oe. "

Oksana: "Baeta" o se togafitiga taugata, ae fesoasoani i le maʻisuka. Sugar tumau i le tulaga tutusa, lea ou te matua fiafia lava i ai. E le mafai ona ou fai atu e matua faaitiitia ai le mamafa, ae o le mea sili na ou taofia le toe malosi. Ae o le tuinanau moni e faatonutonuina. Ou te fia taumafa itiiti, ma o le mea lea ua umi le mamafa i le fua tutusa. I le tulaga lautele, ua faamalieina au i lenei vailaau faafomai. "

Igor: "Na latou faatonuina lenei fualaau mo togafitiga pe a taofia aʻu pipi tuai. I se tulaga masani, e fetaui mea uma, vagana ai le tau maualuga. "Bayetu" e le mafai ona mauaina i luga o faamanuiaga, e tatau ona e faʻatonuina muamua. Ua na o le pau lenei o mea faigata. Ou te le manaʻo e faʻaaoga faʻamatalaga, ae e taugofie. E ui lava e mafai ona ou maitauina na vave ona ou lagonaina le aʻafiaga - naʻo ni nai vaiaso talu ona amata le fualaau. Ua faaitiitia le fiaai, o lea na ia le maua ai foi le mamafa i le taimi lava e tasi. "

Faaiuga

"Baeta" o se vailaau lelei lea e lauiloa i tagata mamaʻi ma le maʻisuka. E masani lava ona faʻamatalaina pe a le toe faia e isi fualaau. Ma o le tau maualalo e faʻaleagaina e ala i le faʻaopoopoga o le paʻu o le mamafa ma se faʻaaliga e le masani ai o aʻafiaga i tagata gasegase o loʻo togafitia togafitiga. O le mea lea, "Bayeta" e masani lava ona maua ni iloiloga lelei mai i latou e faʻaaogaina fualaau faasaina ma fomaʻi.

Vaega o le vasega o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua

O le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua ua ese nai lo le gasegase talavou. O le maʻi o loʻo i ai vaega nei:

  • e tupu e aunoa ma ni faʻailoga fafo e iloagofie ai le maʻisuka - e leai ni faʻamaoniga o le masani ai, o le galala, o le gutu malulu,
  • o loʻo i ai tulaga lautele, o ni faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga o le faʻamaʻi - faʻaletonu le mafaufau, vaivaiga lautele,
  • suiga faʻavae i puipui o toto toto ua iloa muamua i le taimi o suʻesuʻega,
  • o se faʻaleagaina o le faʻaleagaina o le tele o suauu e atiaʻe,
  • i le tele o tagata gasegase matutua, o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e le faʻaalia ai le maualuga o le toto toto kulukose.

Pe o le togafitiga o tagata matutua o le a lelei ona faalagolago i le tele o mea:

  • tulaga masani o le maʻi
  • o le i ai poʻo le leai o ni maʻi papaʻa fatu cardiovascular,
  • malamalamaaga o tagata gasegase ma le gafatia e faʻatino gaoioiga talafeagai i aso taitasi - mataʻituina o le toto toto, ave fualaau, paʻu,
  • le lamatiaga o le hypoglycemia - o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka i lalo ifo o le masani masani,
  • le tikeri o le faaletonu o le mafaufau i le tagata maʻi - manatuaina o le mafaufau, faasaoina o le mafuaaga, le mautonu o le mafaufau.

O le nofo toʻatasi, maualalo le penisione, faʻagaloina, faigata i le aʻoaʻoina o fuafaatatau mo le maʻisuka i le pulea e le tagata o le faamaʻi e mafua ai nisi faigata ile togafitiga o tagata matutua.

Tusa 2 o vailaau maʻisuka i le maualuga o le suka

O fualaau o le suamalie o le suka e vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le faiga o gaioiga. O le lisi o vasega o fualaau faasaina mo le maʻisuka e faapenei:

  • biguanides (metformin),
  • sulfonylurea
  • glinids (meglitinides),
  • thiazolidinediones (glitazones),
  • α-glucosidase inhibitors,
  • glucagon-pei o le lipine receptor agonists -1 (aGPP-1),
  • dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (IDPP-4, gliptins),
  • ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose (INGLT-2, glyphlosins),
  • insulin.

Mo fualaau mo le togafitia o le maʻisuka i le tagata matua 2, o manaoga faapitoa e faʻaaogaina:

  • o le lamatiaga o le hypoglycemia - o se pa'ū faafuasei maualalo i le suka i lalo ifo masani, e tatau ona faaitiitia
  • leai se faʻamaʻi i le ate, fatugaʻo, fatu,
  • e le tatau i le fualaau faasaina ona fegalegaleai ma isi fualaau,
  • o fualaau fualaau e tatau ona faigofie.

Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua, o fualaau sili ona saogalemu o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitors. I le faʻaaogaina, e faʻaititia ai le lamatia o le hypoglycemia.

Metformin ua faʻataʻitaʻiina i tagata uma e laiti ma matutua, pe afai e leai se faʻalavelave a le tagata maʻi i lona taliaina.
Ma le faʻaeteete, e tatau i tagata gasegase ona faia sauniuniga o le sulfonylurea, talu ai ona o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻapupulaina i le matua. A mavae le 61 tausaga, e le fautuaina e ave gibenclamide - fualaau o lenei vaega o fualaau faasaina.

Ua tuʻuina atu le lapataiga e faʻapipiʻi le 2 sodium glucose transporteur inhibitors. E le tatau ona faʻaaogaina i togafitiga.
O le thiazolidinediones o se fofo mo le maʻisuka i tagata matutua e le o faʻamaonia.

Biguanides mo togafitiga o le maʻisuka ua faʻaaogaina mo le silia ma le 50 tausaga. O sui autu o lenei vaega o fualaau oona e metformin ma phenformin. Ae ui i lea, na faalēaogāina le phenformin ona o le faateleina o le aʻafiaga o le faʻamalosi o le lactic acid ao faia. Laosis acidosis (susu coma) o se faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ma le solia o le paleni-faavae o le tino i le faʻateleina o le eletise. O le acidosis lactic e mafua mai i le metformin e matua le lava lava. O le mea lea, talu mai le 2005, e tusa ai ma fautuaga a le mafutaga faavaomalo o le maʻisuka, metformin o se fualaau muamua muamua mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O uluai sauniuniga o le metformin o vailaau oona i lalo o le pisinisi o Siofor (Berlin-Chemie AG, Siamani), Glucopeta (Nycomed, Austria). O fualaau o loʻo i ai le tele o generic - generic drugs.

Metformin o se toto toto maualalo e maualalo ai le paʻu e masani ona faʻamatalaina i le tele o atunuu. O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 mo se taimi uumi, o le mea lea ua malamalama lelei ai le faiga o ana gaoioiga antihyperglycemic. Ua faʻamautuina e faapea o fualaau faasaina e mafua ai:

  • faaitiitia le afaina o le vailaau oona,
  • faateleina le liua o le kulukose e lactate i le gastrointestinal tract,
  • faateleina le fusifusia o le inisalini i le faʻaleleia,
  • faʻalauteleina o le glucose i luga o le membrane i maso,
  • faaitiitia i le toto toto, triglycerides ma lipoproteins maualalo,
  • maualuga le maualuga o lipoproteins maualuga.

Metformin e manumalo i le tetee, le maitauina (tetee) o tisipenipuni lautele i le inisalini, aemaise le maso ma le ate. O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • glucose gaosiga o loʻo taofia e le ate,
  • inisalini lagona ma gasegase o le kulukose musele
  • gaosiga o le gaʻo gaʻo

O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini i lalo o le gaioiga a le metformin e taʻitaʻi atu ai i se faʻaleleia atili o le gaosia o le kulukose i le ate, muso ma le tino. Talu ai ona o lenei mea, o le hyperglycemia e le tupu, lea e matautia mo le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga o le metformin o le manava ma isi faaletonu o le manava: o se tofo i le gutu, leisa, anorexia, lea i le amataga o togafitiga e matauina i le toeitiiti atoa le 20% o maʻi, ae pasia pe a mavae ni nai aso. O nei faaletonu e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le inumaga laiti e le metformin. O le faʻapipiʻi i totonu o le mea e gaosia ai meaʻai, o carbohydrates e mafua ai le fausiaina ma le faʻamalolo. O le fetuutuunaiga malie o le maʻi i metformin e mautinoa e ala i le tofiaina o togi maualalo o fualaau faasaina (500 mg), muamua ao le i momoe, ona sosoo ai lea pe a uma foi meaai, faatasi ai ma se ipu vai. Metformin faʻalautele le lactate mea o loʻo i totonu o le tino o le tootoo laiti ma toetoe lava faaluaina lona faʻasalaga i le toto, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai mo le togafitiga o le maʻisuka, o le metformin o se fualaau lelei lea e maualalo ai le toto suka i se tulaga maualalo o le atiaʻe o le hypoglycemia pe a faatusatusa i le sulfonylurea ma le inisalini. O Siofor o se fualaau lelei lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, o lona uiga e afaina ai le auala autu mo le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto.

O le metformin nei o le fualaau autu mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E le mafai ona taʻua o le faafomai sili ona lata mai, o se mea faigaluega o le augatupulaga mulimuli, ae o le fiafia i le fualaau faasaina e le faamutaina. E tele suʻesuʻega e faia i vailaʻau. O le fualaau faasaina e tulaga ese, ona o avanoa fou o lona faʻaaogaina ua faʻaalia.
Ua faʻamautu e faaopoopo i le antihyperglycemic, metformin ei ai isi aʻafiaga. O le vailaʻau e aafia ai le taʻiala o le alualu i luma o le atherosclerosis:

  • faʻaleleia galuega o le mimitiuma - o se vaega o sela e ufiufi ai le pito i totonu o le toto ma vaʻalele, vaʻaia o le tino,
  • faʻamālōlōina le mumu o le tino,
  • faaitiitia le mamafa o le atuatuvale o le oxidative - o le faagasologa o le faaleagaina o le tino ona o le faamaapeina,
  • o le lelei e afaina ai le gaʻo gaʻo ma le faʻagasologa o le faʻasaʻoina o toto i totonu o le toto.

Metformin e le gata o se togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, ae o se vailaau faʻasaina foi ei ai se aafiaga faʻasolosolo i le fatu fatu. O le fualaau faasaina e mafai ona taofiofia ai le tuputupu ae o lelama o mama, ma faʻaitiitia foi le faasologa o le soifua matua. Ae peitai, o nisi suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia ai nei aʻafiaga.

Dipeptidyl peptidase-4 inhibitors (gliptins) - fualaau o le maʻisuka fou

O vailaʻau o le Dipeptidyl peptidase-4 o fualaau fou ia e faʻaititia ai le toto suka. O fualaau faasaina na atiaeina i le amanaia o le malamalama e uiga i le physiology o mea manogi, hormones e gaosia pe a uma se taumafataga ma e faaosofia ai le pule faanatura o le inisalini, lea na foliga mai i le seneturi 21. E tusa ai ma le faiga o le gaioiga a lenei vaega o fualaau faʻamaʻi pe a ave:

  • glucose-faʻalagolago i le malosi o le faʻamalosia o inisalini,
  • glucose-faʻalagolago i le faʻamalositino o le glucagon - hormone pancreatic,
  • faaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate.

O se tasi o faʻamuamua autu o se vasega fou o meaʻai e maua ai le suka-o le leai lea o se aʻafiaga o le hypoglycemia. I le matua, o tulaga o le hypoglycemic e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave maualuga, faʻalavelave o vaʻa gataifale ma le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻafuaseʻi ona leai se faʻaaliga.
Gliptins e mafai ona tofia:

  • mo togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka fou,
  • ma le le lelei o le faapalepale po o le faʻasaina i le tofiaina o biguanides,
  • i le tuʻufaʻatasia ma isi toto o le suka o le suka.

O vailaau e leai ni aʻafiaga o aʻafiaga, e le mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino, faʻavave le gaogao gaogao. O le mauaina o glyptins e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o le edema. O nei maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona ave i laʻasaga uma o le gasegase o gaʻo tumau. Metformin, glucagon-like peptide agonists, ma inhibitors α-glucosidase e mafua ai le gastrointestinal upsets, aʻo glyptins e lelei le taliaina e tagata gasegase.
Ae o le togafitiga fou o le maʻisuka e matua leaga lava. O fualaau faasaina e taugata.
Faʻasalaga, o vailaʻau o le maʻisuka a le kulupu "dipeptidyl peptidase-4 inhibitors" ua faʻamaonia:

  1. i le faʻamaʻi ogaoga o le ate (vagana ai saxagliptin, linagliptin),
  2. ma le loto vaivai.

O pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le vasega o gliptins ua faʻaseseina i le ketoacidosis, o se faʻalavelave o le maʻisuka lea e atiae i le lotolotoi o le leai o le insulin i le taimi o le maitaga ma le lactation.
I le faʻagasologa o togafitiga, na faʻaaogaina ai inhibitors dipeptidyl peptidase-4 talu mai le 2005. O le lisi o fualaau faasaina o le vaega IDPP-4 ua resitalaina i Rusia o loo tuuina atu i le Laulau 1.
Laulau 1

International generic drug drugFaailoaina o igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloTaumafa faafomaʻi
sitagliptinJanuvia100 mg tablets, 28 fasi vaega1565 tusi.
vildagliptinGalvus50 mg tablets, 28 fasi vaega$ 85.50
saxagliptinOnglisa5 mg tablets, 30 fasi vaega1877 tusi.
linagliptinTrazenta5 mg tablets, 30 fasi vaega1732 solo.
alogliptinVipidia25 mg papa, 28 fasi vaega1238 solo.

I le va o latou lava, o le gliptins e eseese i le umi o gaioiga, fegalegaleaiga ma isi vailaʻau, o le mafai ona faʻaaogaina i nisi vaega o tagata gasegase. I le tulaga o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto, saogalemu ma le faapalepale, o nei ituaiga o fualaau o le maʻisuka ituaiga 2 e foliga tutusa.

O nei maʻi o le maʻisuka ua faʻamatalaina faʻatasi ma le metformin. Vildagliptin ma le sitagliptin e mafai ona faʻatulagaina i sauniuniga o inisalini, lea e tatalaina ai avanoa fou mo le faʻamalosia o togafitiga i tagata gasegase i se umi umi o le maʻi.

O le initeti o le Dipeptidyl peptidase-4 mai le taimi o latou foliga vaaia e mafai ona pule malosi i fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. E maualalo le lamatia o le hypoglycemia, leai se aafiaga i le mamafa o le tino, ma e leai ni aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e iloagofie ai lenei vasega o vailaʻau mai isi vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Sulfonylurea tapenapenaga

E tusa ai ma le faiga o le gaioiga, o sauniuniga o sulfonylurea e aofia ai sui ia e faʻaaogaina le faʻamalosi o insulin (secretagues). I le aluga o tausaga, o fualaau o lenei vasega o le autu lea i fualaau uma e maualalo ai le suka o le toto. O pills e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini i le toto ma o se auala aoga e pulea ai le maualuga ole kulukose toto.

Ae o le faʻaaogaina o sauniuniga sulfonylurea e fesoʻotaʻi ma se faʻalauteleina o le mamafa o le tino ma le lamatiaga o le hypoglycemia, ma o le puipuiga vave o le tino e vave ona atiina ae ia i latou. O le mea lea, o lenei kulupu o fualaau faasaina e faʻaituau i se isi fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le suka o le toto. Ae afai ei ai ni faʻailoga i le faʻaaogaina o le metformin, o le sulfonylureas ua faʻamatalaina o ni meaʻai autu.

I tagata matutua, ona o le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia, o sauniuniga sulfonylurea e fautuaina e amata i le afa e afa i le matua, ma o le a tatau ona faatele lemu.

O le lisi o vailaau o lenei vaega e umi. O vailaau faafomai ua vaevaeina i augatupulaga e lua. O sui aupito sili ona masani ai o le tupulaga lona lua o le gaosia o sulfonylurea o glimepiride, glibenkamide, glyclazide, glipidide, glycidone.O fualaau faʻamuamua e le faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi.
O le lisi o vailaau o le sulfonylurea o kulupu o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 2.
Laulau 2

Samoa International Nonproprietary NameFaailogaina o igoa ua resitalaina i Rusia (gaosia ni doses, mg)Aso Fai Aso (mg)Tele faʻafeiloaʻigaUmi o le gaioiga (itula)
micronized glibenclamideManinyl 1.75 (1.75),
Maninyl 3.5 (3.5),
Glimidstad (3.5),
Glibenclamide (1.75, 3.5)
1,75 – 14Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
e leai se microbiozed glibenclamideManinil 5 (5),
Glibenclamide (5),
Glibenclamide papa 0.005 g (5)
2,5 – 20Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
gliclazideGlidiab (80),
Glyclazide-Akos (80),
Diabefarm (80),
Diatics (80),
Diabinax (20, 40, 80)
80 – 320Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
faʻafouina le faʻafeiloaʻigaDiabeton MV (30, 60),
Glidiab MV (30),
Diabefarm MV (30),
Gliklada (30, 60, 90),
Diabetalong (30, 60),
Gliclazide MV (30, 60),
Glyclazide MV Pharmstandard (30, 60),
Glyclazide Canon (30, 60)
30 – 120Fai faʻatasi i le aso24
glimepirideAmaryl (1, 2, 3, 4),
Glemaz (2, 4),
Glumedex (2),
Meglimide (1, 2, 3, 4, 6),
Glimepiride (1, 2, 3, 4, 6),
Glimepiride-Teva (1, 2, 3, 4),
Diamerid (1,2, 3, 4),
Glemauno (1, 2, 3, 4),
Glimepiride Canon (1, 2, 3, 4),
Glime (1, 3, 4)
1 – 6Fai faʻatasi i le aso24
glycidoneGlurenorm (30)30 – 180Faʻaalu 1-3 taimi i le aso8 – 12
faʻamaloloMovoglechen (5)5 – 20Ave 1 - 2 taimi i le aso16 – 24
puleaina faʻamalolo faʻamaloloGlibenez (5, 10)5 – 20Fai faʻatasi i le aso24

O nisi faʻafitauli e ono tulai mai, o fualaau e sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa, o fualaau mai le lisi e sili atu ona lelei. I le va o latou lava, e ese le eseesega o maʻa:

  • toto totololalo gaioiose,
  • umi o le gaioiga
  • fua faʻatatau
  • saogalemu.

E tele suʻesuʻega na faʻatautaia ai le faʻamaonia o fualaau oona mo le maʻisuka o le vasega sulfonylurea mo le saogalemu. Ae peitai, na o glibenclamide ua faailoaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia o se vailaau sili ona lelei ua fautuaina mo le faaaogaina mo le maʻisuka mai sui uma o lenei vasega o fualaau faasaina.

Glibenclamide o se fualaau lelei o le maʻisuka lea na faasaoina ai olaga o le tele o tagata gasegase i le salafa o le lalolagi. O vailaʻau faʻapitoa e maua ai le gaioiga o le gaioiga, ma e na o le pau foi lea o le sulfonylurea o le faʻasaʻoina o le saogalemu na tofotofoina pe a faʻaaogaina i fafine maʻitaga. O le aoga ma le saogalemu o le glibenclamide mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ua faamaonia i suesuega uumi o molimau maualuga. O se faʻaopoopoga o le fualaau faʻasaina i luga o le faʻaititia o faʻafitauli faʻapitoa i le microvascular faʻatasi ai ma lona faʻaaogaina i taimi uumi e matauina. Togafitiga ma na o le tasi le glibenclamide mo le tele o tausaga na manatu i ai o se mea e ave i ai le faamuamua, o nisi taimi na o togafitiga lelei lava.

E sili atu ma le 10 tausaga talu ai, na faia ai se fesuisuiai o le glibenclamide, lea e sili ona lelei, toetoe o le selau pasene o le bioavailability, o le aafiaga e amata vave tele.

O tagata matutua e le fautuaina e fautuaina le umi-gafa sulfonylureas mo le lamatiaga o le hypoglycemia. Nai lo lena, e sili le lelei le ave o gliclazide, glycidone.

Glinids (meglitinides)

O faʻataʻitaʻiga e faʻaosofia ai le manava o le inisalini. I le togafitiga faafomaʻi, o lenei vasega o pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina le itiiti ifo: e le sili atu le aoga nai lo le sulfonylurea, ae sili atu le taugata. O le tele o mea, o loʻo faʻamauina pe a oʻo mai le suka toto pe a uma ona 'ai (postprandial glycemia). O fualaau e sili ona faaosofia ai le amataga o le suʻeina o le inisalini. A maeʻa ona ave laupepa, e vave ona gauai, oʻo atu i le maualuga maualuga ile plasma ile tasi itula.
O uiga o fualaau faasaina, o se lisi o mea lelei ma le le lelei o le faaaogaina o vailaau oona o fualaau oona o loo faaalia i le Ata 3.
Laulau 3

Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le taimi o le monotherapyO faʻamanuiagaFaʻafitauliFaailogaContraindications
0,5 – 1,5 %Puleaina o le hyperglycemia postprandial,
vave amataina o taga
e mafai ona faʻaaogaina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai se mea le lelei
lamatiaga o le hypoglycemia,
tupe mama
leai se faʻamatalaga i le lelei ma le saogalemu i taimi uumi,
ave i le tele o taumafataga
maualuga tau
type 2 le maʻisuka faʻamalosi:
monotherapy
faʻatasi ma sauniuniga metformin
Ituaiga 1 maʻisuka
faʻataʻitaʻiga ma faʻatonuga muamua o faʻavae,
maʻitaga ma lactation
laʻau (sei vagana ai le lipine), le faʻalelei o le ate,
hypersensitivity i so o se mea o le vailaʻau

Faʻataga o le Α-glucosidase - fualaau fou

O le faiga o gaioiga o fualaau oona o le vasega o initiata o α-glucosidase e faavae i luga o le faaitiitia o le faamatuu atu o le kulukose mai gaʻo vailaau. E faʻaitiitia ai le hyperglycemia pe'ā uma ona 'ai. E ala i le faatonutonuina o le absorption o le kulukose mai le inumaga, o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o fesuiaiga o aso taʻitasi i le plasma toto.

O vailaau faafomai o lenei vaega e le faaosofia ai le puleaina o le inisalini, o le mea lea, e le taitai atu ai i le hyperinsulinemia, e le mafua ai le hypoglycemia. O le faʻagesegeseina o le suamalie o le kulukose i totonu o le toto i lalo o le aʻafiaga o fualaau o vailaau o le vasega o le a-glucosidase e faʻafaigofieina ai le gaioiga o le pancreas ma puipuia ai mai le supstrain ma le vaivai.

O inhibitors o le a-glucosidase vasega e aofia ai le acarbose, miglitol, ma le voglibosis. O se fualaau fou mai lenei vaega o le voglibosis. E tusa ai ma tofotofoga faʻapitoa, o le voglibosis e sili ona aoga i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma se glucose anapogi anapogi (7.7 mmol / L) ma le maualuga postprandial glycemia (e sili atu i le 11.1 mmol / L). O le aoga o le vailaau faʻasaina o le leai lea o ni mea e faʻaogaina i le hypoglycemic, lea e sili ona taua i tagata matutua.
I Rusia, na o le acarbose ua faamauina mai fualaau faasaina o lenei vasega. O le igoa faapisinisi o le oloa ma lenei mea galue o Glucobay. E maua pusa i se fua o le 50 ma le 100 mg, e tatau ona faʻatolu faʻatolu i le aso.

O aʻafiaga pito sili ona taatele pe a faʻapipiʻi le inhibite o le a-glucosidase, o le vevela ma le manava, o le mamafa e mafua i le fualaau o fualaau faasaina ma le aofaʻi o gaʻo. O nei aʻafiaga e le mafai ona taua o se mea matautia, ae o se mafuaaga taatele mo le tolopoina o fualaau o lenei vasega. O aʻafiaga aʻafia e tupu ona o le tele o mea inu oona o loʻo faʻasusu i totonu o le atigipusa tele. O le ogaoga o aʻafiaga e le manaʻomia e mafai ona faʻaititia e ala i le amataina togafitiga i nai tootoo ma faʻateleina le faʻasolosolo malie.

O le faʻalavelave tele i le faʻaaogaina o fualaau oona o le vasega α-glucosidase inhibitors o se faʻamaʻi o le gastrointidinal tract.

Glucagon-like peptide receptor agonists -1 - togafiti o le maʻisuka ituaiga 2-maʻisuka ituaiga lua

Glucagon-pei o le peptide-agonists o le receptor (AH) (GLP-1) o fualaau fou ia mo togafitiga o le maʻisuka.
O le aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o fualaau oona o lenei vasega o le faʻaosofiaina o le faʻamalosia o le insulin e ala i peta beta o le pancreas. O fualaau e faʻagesegese le fua o le manava o le gaogao. E faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le glycemia fluctuations. O vailaʻau o lenei vasega e faʻaleleia le lagona o le atoatoa ma faʻaitiitia ai mea taumafa, faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular.
O le lisi o fualaau o vailaʻau o le glucagon-pei o le peptide-1 o le agonist o loʻo maua i le Table 4.
Laulau 4

Suafa Faʻavaomalo Faavaomalo MAFaailogaina o igoa ua resitalaina i Rusia (gaosia ni doses, mg)Aso Fai Aso (mg)Tele faʻafeiloaʻigaUmi o le gaioiga (itula)
faʻamalosiBayeta (5, 10 mcg), mo le tui10 - 20 mcgO le iniseti e faʻatonu 2 taimi i le aso12
umi le galue malosiBaeta Long (2.0) mo tui tuiO se iniseti e faia faʻa-tasi i le vaiaso168
lalataVictoza (0.6, 1.2, 1.8), mo le tui0,6 – 1,8O le iniseti e faʻatonuina 1 le taimi i le aso24
lixisenatideLycumum (10, 20 mcg), mo le tui10 - 20 mcgO le iniseti e faʻatonuina 1 le taimi i le aso24
faʻapitoaFaʻasalaga (0.75, 1.5) mo le tuiO se iniseti e faia faʻa-tasi i le vaiaso168

O le lisi ARGPP-1 ua i ai se eseesega o mea faʻafomaʻi.O nisi o vailaau faʻamaonia aloaʻia - latou te puleaina kulūkose pe a uma meaai, aʻo isi - fualaau faʻasalalau - faʻaitiitia le faʻavave toto toto.

Faʻaaogaina vave ARGP-1 AR (exenatide ma lixisenatide) faʻalavelaveina le puleaina o le glucagon ma faʻaitiitia le motilima gaogati ma le gaogao. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tootoo laiti ma faʻamalosolo faʻaitiitia ai le faʻamalosiina o le insulin.

Ole faʻaauau ole vaʻaia ARGP-1 ARA e aafia ai le pancreas, faʻamalosia le faaseeina o le inisalini ma faʻalavelaveina le gaosiga o gaosiga. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le glycemia postprandial ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulukose e ala i le faʻaitiitia o le faʻamalositino o le glucagon ma faʻaitiitia ai le manava.

O le nonprandial ARPP-1 AR e aofia ai le faʻagesegese-faʻasaʻolotoina o le tino, liraglutide, albiglutide, ma le semaglutide. O le tele o faiga o gaioiga e tolopo ai le faʻaaogaina o vailaʻau mai le tino o le tino. O se taunuuga, o le umi o le gaioiga o fualaau faasaina e faateleina.
Le lelei ma le le lelei o le vasega A GLP-1 fualaau oona o loʻo lisiina i le Laulau 5.
Laulau 5

Faʻaitiitia le hemoglobin glycated i le taimi o le monotherapyO faʻamanuiagaFaʻafitauliFaamatalaga
0,8 – 1,8 %maualalo le lamatia o le hypoglycemia,
paleni mamafa
faʻaitiitia le toto maualuga
faaitiitia i le atoa ma le soifua maloloina o le loto i totonu o tagata taitoatasi ua faamaonia faamaʻi cardiovascular,
malosi puipuia i sene sβ
tigaina gastrointestinal,
faʻasolosolo faʻamalosia (pe a ave faʻamalosi),
tulaga lamatia o pancreatitis (e leʻo faʻamaonia)
ituaiga o inisiua
maualuga tau
Le faʻamaonia i le ogaoga o le tino ma le faʻamaʻi o le tino, ketoacidosis, maitaga ma le lactation.

O lenei vasega fou o fualaau oona ua faatonuina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e avea o se togafitiga faafesootai i metformin, sulfonylureas, poo se tuufaatasiga o nei mea e faaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

Taliaina o le vasega O fualaau o le GLP-1 e le o faʻatasi ma le hypoglycemia, ae o le 30 - 45% o tagata gasegase e faʻaalia aafiaga eleelea mai le gastrointestinal tract - faʻalavelave faʻafuaseʻi, vomiting poo le manava, lea e faʻaitiitia ai le taimi.

Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le suauu glucose (glyphlosins) - o togafitiga fou o le maʻisuka ituaiga 2

Tusa 2 tagata inhibitors o le gaosiga o le gaosiga (sodium glucose) (INGLT-2) o laupepa aupito lata mai ia e faʻaititia ai le toto suka. I le avea ai o se auala o le augatupulaga aupito lata mai, o le INGLT-2 e galue i se mataupu sili ona ese nai lo soo se isi lava vailaau maʻisuka ituaiga 2. O le faiga o gaioiga o fualaau o lenei vasega ua faaitiitia i le taofia o le suia o le kulukose i fatugaʻo. E aveeseina le kulukose mai le tino i le urine. O le taunuuga o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ile kulukose o le toto aʻo faʻateleina le puleaina o le inisalini ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o inisalini.

O le lisi o fualaau o vailaʻau o glyphlozin na faamauina i Rusia ma a latou igoa faapisinisi e faapenei:

  • dapagliflozin (Forsig),
  • empagliflozin (jardins),
  • canagliflozin (Invocana).

O fualaau o Glyphlosin e faaosofia ai le excretion o le faasiliga maualuga i le urine. Mai lenei mea, o gasegase e aveesea le mamafa. I suʻesuʻega, o le gasegase o siakiina faʻatasi ma le metformin mo le 24 vaiaso na sili atu le mamafa i le mamafa o le tino nai lo i latou e naʻo le metformin. O le mamafa o le tino na faʻaititia e le gata ona o le vai, ae ona o le gaʻo. Ae ui i lea, o le maʻisuka fou o le maʻisuka e le mafai ona avea o se meaʻai fua. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino e faʻaitiitia ona o le maualuga o le suka o le toto e oʻo i tulaga latalata i mea masani.

Glyphlosin vasega fualaau o loʻo faʻamaonia i soo se laasaga o le faʻamaʻi faʻatasi ma isi ituaiga togafitiga. Latou te saogalemu ma aoga.
Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua i le lipoploni e iai le lamatiaga o le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava faʻamaʻi pipisi.E le gata i lea, o fualaau o lenei vasega e faateleina ai le maualuga o le lipoproteins maualalo, lea e taua ona mafaufau i ai, talu ai o tagata gasegase maua i le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o le maʻi cardiovascular.
Tulaga lamatia e mafai ona ono lamatia pe a ave pepa papaa o ituaiga 2 inhibitors o le gaosiga o le sodium glucose:

  • hypoglycemia,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • aʻafiaga
  • faaitiitia i le faasalalauina o le toto,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • solia o le metabolism.

O vailaʻau e faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete i le matua, ma faʻamaʻi pipisi o le gaosiga o le genitourinary, ao fai togafitiga.
O fualaau o Glyphlosin o fualaau oona ua i ai se taui taua tele. E taugofie.

Thiazolidinediones (glitazones) - fualaau fou mo le maʻisuka ituaiga 2

O thiazolidinediones o se vaega fou o fualaau faasaina. Na faʻatagaina mo le faʻaaogaina o fualaau mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le 1996. O le faiga o la latou gaioiga o le faateleina o le lagona o le insulin, o lona uiga, o le insulin resistance, o se tasi o vaega autu o le mafuaaga o le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini, o faʻamalositino e faʻaleleia ai le aafiaga o le tino o latou lava inisalini ma i le taimi lava e faʻaitiitia ai lona faʻasalaga i le toto. E le gata i lea, o le glitazones e mafai ona tumau le gaioiga o le pancreas, o lona uiga, le mafai ona puipuia le maʻisuka ituaiga 2, lea e tuʻuina ai i latou i le laasaga e maualuga atu nai lo isi fualaau mo le togafitia o le maʻisuka.

I Rusia, e lua vailaʻau mai le vaega ua filifilia - resitala - rosiglitazone ma pioglitazone. O tagata maʻi e ave rosiglitazone i le lalolagi atoa mo le tele o tausaga. O le tele o taimi e faʻamatalaina ai mo le maʻisuka i Rusia. O Rosiglitazone's cardiovascular insecurity ua lipotia mai muamua: o se faʻalavelave maualuga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le ola faʻapitoa i le cardiovascular. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina na mulimuli ane toe faafouina.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai afai e na o le togafitia o le rosiglitazone ma se tasi o fualaau faasaina mo se taimi umi, o le manaomia e faaopoopo le isi fualaau faasaina e le tulai vave pei o togafitiga ma isi fualaau (glyburide or metformin).

O le togafitiga o Glitazone e tele mea lelei. Ae e le o vave faʻanatinatiina e le aʻoga ia fualaau o lenei vasega i le lautele lautele. O faʻamatalaga a le faʻalapotopotoga faʻapitoa e uiga i le aoga ma le saogalemu o le thiazolidinedione faʻaaoga e vaevaeina. O le tele o finauga o le le lava lea o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le faʻaaogaina o nei vailaʻau.
O le tele o faʻamaumauga i aʻafiaga i togafitiga o glitazones e taua tele:

  • tupe mama (tusa o le 3 - 6 kg),
  • faʻamautuina o le suavai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le atoatoa o le fatu,
  • faaitiitia i le tele o mineral o ponaivi.

O suʻesuʻega faaopoopo e manaʻomia ai faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o thiazolidinediones e fesoʻotaʻi ma le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o neoplasms leaga, aemaise lava o tumutumu o colon, e pei ona faʻamaonia e suʻesuʻega suʻesuʻega. O se faʻafitauli maualuga ua maua i se tulaga sili atu mo rosiglitazone.
Aʻo leʻi faʻatagaina vailaʻau o le thiazolidinedione vasega, e taua le iloiloina o le lamatiaga matautia o le atiaʻeina o le fatu. O aʻafiaga ogaoga mo lona atinaʻe o:

  • loto vaivai
  • afaina o le myocardial poʻo le maʻi fatu fatu,
  • ogaoga maualuga
  • gasegase o le ventricular agavale agavale,
  • ogaoga faʻaleagaina i fatu fatu,
  • silia ma le 70 tausaga
  • o le umi o le maʻisuka e silia ma le 10 tausaga,
  • fulafula poʻo togafitiga faʻasolosolo tusi,
  • le atinaʻeina o le edema poʻo le mamafa o le gaioiga i taimi o togafitiga ma glitazones,
  • inisalini togafitiga
  • o le i ai o le faʻasolosolo taimi masani (creatinine sili atu i le 200 μmol / l).

Ina ia suʻesuʻe atili i le saʻo ma faʻaaogaina fualaau o lenei vaega, o le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauau pea ona faia.

Ae o le taimi nei, o vailaʻau aupito lata mai mo le maʻisuka ituaiga 2 o le vasega o thiazolidinediones e le o faʻamatalaina o fualaau autu mo togafitiga o gasegase. O isi suʻesuʻega faʻapitoa e manaʻomia ona faʻatautaia ina ia faʻamaonia le saogalemu mo le faʻaaogaina umi.

Vaʻaiga o le inisalini tuai

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka, e mafai ona faatonuina le inisalini i le maʻi. Ole inisalini e le mafai ona faʻaalia i luga o ni fualaau, aua o le gastric juice o le a iloa i le auala e tasi e pei o meaai ma faʻavave vave ona sili atu nai lo le aoga. Ina ia maua se tui ole inisalini, e tatau ona e tui. O le togafitiga o le inisalini sauniuniga i le matua e le ese mai i le faʻasaʻoga mo tagata gasegase.

O le inisalini ua vaevaeina i ni fualaau pupuu ma le umi. O le umi o le gaioiga o le inisalini i tagata eseese o le tagata lava ia. O le mea lea, o le filifilia o se togafitiga o le inisalini e faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. I le falemai, o le maualuga o le glycemia e pulea, o le fua o le insulin e filifilia e tusa ai ma metabolic processes i le tino, meaʻai, gaoioiga faaletino.

Talu ai ona o le maʻi e puleaina le inisalini i lona lava malosi, o le togafitiga o le inisalini i tagata matutua ua mafai ona puipuia, o la latou vaaiga i le lalolagi o loo siomia ai i latou e lava lea, pe a uma ona aoaoina tulafono faavae o le togafitiga o le insulin ma le siakiina o le glycemia levels.
O le lisi o sauniuniga o inisalini na faamauina i Rusia o loʻo tuʻuina atu i le Laulau 6.
Laulau 6

Ituaiga o inisaliniSamoa International Nonproprietary NameFaailoga taufaʻailoga ua resitalaina i Rusia
Gaioiga faʻamalosi (faʻalogologo ile inisalini ole tagata)Lyspro insulinHumalogist
Atulin aspartNovoRapid
Insulin gulisinApidra
Gaoioiga pupuuO le inisalini e faʻamalosia ai le tino o le tagataFaiga faʻapitoa, Motolane faʻaauau, Faʻasolosolo GT, Biosulin R, Roto, Gensulin R, Rinsulin R, Rosinsulin R, Humodar R 100 Rivers, Vozulim-R, Monoinsulin CR
Totogi taimiInisinia Engineering Insulin IsophaneProtafan HM, Humulin NPH, Insuman Bazal GT, Biosulin N, NPH o loʻo i ai, Gensulin N, Rinsulin NPH, Rosinsulin S, Humodar B 100 Rivers, Vozulim-N, Protamine-insulin emergency
Umi umi (faʻasologa o inisalini tagata)Insulin glargineLantus, Tujeo
Inisalini e palaLevemir
Gaioiga sili atu (faʻalogo ile inisalini ole tagata)Insulin degludecTresiba
Laʻau faʻapipiʻi gaosiga o insulin ma le NPH-inisaliniInisalini biphasic faʻainisinia o le tagataHumulin M3, Insuman Comb 25 GT, Biosulin 30/70, Gensulin M30, Rosinsulin M mix 30/70, Humodar K25 100 Rivers, Vozulim-30/70
O mea faʻafefiloi o le inisalini ma mea e faʻaaogaina i le gaosiga o le inisalini ma le gaosiga o le inisalini.Lyspro insulin biphasicHumalog Mix 25, Humalog Mix 50
Inisalini vaelua lua-vaegaNovoMix 30
Faiga faʻapipiʻi tuʻufaʻatasiga o mea faʻapitoa o le inisalini o gaioiga laiti ma gaioiga o le inisalini e faia i le ultra-poto70/30 insulin degludec + insulin aspartRyzodeg

O le fea o fualaau oona suka sili atu: tuai pe fou

O tagata atamamai faavaomalo i luga o le faaaogaina tatau o fualaau faasaina e le o fautuaina le faanatinati ma le aofia ai o fualaau faasaina fou i totonu o lisi mo togafitiga. O le tuusaunoaga o ia tulaga pe a fouvale se fualaau faasaina "i le togafitiga o se faamai. O le saogalemu atoatoa o se fualaau faasaina ua fuafuaina na o le 10 tausaga talu ona salalau le faaaogaina i togafitiga faafomai moni.

O pepa sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2 e amanaʻia e le World Health Organization naʻo metformin ma glibenclamide.Aua oi latou o loʻo i ai le faʻamaoniga aupito sili e lelei ma malupuipuia fualaau. O fualaau faʻamaonia e sili ona lelei ona faʻamaopoopoina i tulaga o le "aoga - saogalemu - tau o togafitiga."
O faʻamatalaga autu ma manatu sili ona atoatoa e uiga i avanoa o le puleaina o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 na maua mai i le faʻaaogaina o metformin ma glibenclamide papa. O se suʻesuʻega tele, lea e 5 tausaga, iloiloina le aoga ma le saogalemu o le metformin, glibenclamide ma le rosiglitazone i le togafitiga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ma ua mautinoa ai foi o fualaau "tuai" e sili atu ona lelei. Latou te sili atu i le saogalemu pe a faʻatusatusa i le "rosiglitazone" fou.
O le taua tele pe a filifilia le ituaiga o vailaau mo le maʻisuka 2 o le taua o le mauaina lelei o le pulea lelei o se auala sili ona faamaonia e puipuia ai ma faatelegese le alualu i luma o faafitauli i le micro-ma macrovascular.

Peitai, o le finauga sili ona taua e faamamafaina: mo fualaau o le maʻisuka "tuai", o uiga le lelei e malamalama lelei ma toetoe lava o mea uma e faamoemoeina ma mautinoa. O aʻafiaga ono ono aʻafia ai i le "fou" pupuʻu e mafai ona le iloa ma faʻafuaseʻi. O le mea lea, o suʻesuʻega mo suʻesuʻega umi ma polokalame e mataʻituina ai, aemaise lava mo fualaau faʻasaina ma le tele o gaioiga faʻatonuina, e taua tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le rosiglitazone, o se sui o le vaega o thiazolidinediones, lea e tele ni mea e mafai ona faʻaalia, na faʻaaogaina mo le tusa ma le 8 tausaga, pe a oʻo i le taimi muamua i le faʻavae o suʻesuʻega faʻaletausaga umi, na faʻaalia se itu fou - osteoporosis. Mulimuli ane, na maua ai o lenei aafiaga, o le uiga o le pioglitazone, e masani lava ona atiina ae i tamaitai, e fesootaʻi ma le faateleina o le tele o taimi o gau. O suʻesuʻega mulimuli na faʻaalia ai le tele o aʻafiaga o le faʻaleagaina o le myocardial i le taimi o togafitiga ma le rosiglitazone ma le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa vevela ma le pioglitazone.

O nisi o aʻafiaga o fualaau oona mo le maʻisuka e mafai ona faapitoa le "faʻaleagaina" i tagata sili ona taatele o lenei maʻi. E oo lava i taunuuga e pei o le hypoglycemia, maua ai le mamafa, ae le o le taʻua o le lamatiaga o le faatupuina o le edema, osteoporosis, o le fatu vaivai tumau o le fatu, e le lelei tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e matua faigofie lava i le togafitiga.

Malamalama i nei finauga, e sili atu le amata togafitiga ma fualaau sili ona suʻesuʻeina. E le gata ina latou maua se talaaga lelei o le saogalemu, ae o le maualuga foi o le malosi o le hypoglycemic. "New" fualaau faasaina e leai se taimi e faʻamaonia ai lo latou saogalemu i le faʻaaoga umi. E le gata i lea, latou te leʻi faʻaalia se faʻaoga sili atu o le faʻamalolo pe a faatusatusa i aganuu, "tuai". O nei faaiuga e faia pe a maeʻa suʻesuʻega.

O le fea vailaʻau e te manaʻo i ai? O le a le fofō sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. O le Faalapotopotoga a Europa mo le Suʻesuʻeina o le Maʻisuka fautuaina e filifili se vailaau faʻasaina e lava molimau (suʻesuʻega) e faʻamaonia ai le lelei ma le saogalemu o soʻo se vasega o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka.

O le augatupulaga aupito lata mai o vailaau e foliga mai e sili ona aoga. Ae o le faʻamoemoe o le latou faʻaaogaina o le a fuafuaina pe a maeʻa le faʻamaoniga e ala i se faiga lautele ma umi. I Europa ma Amerika, o le toʻatele o tagata gasegase e faʻaauau pea ona togafitia i fualaau faasaina ua faamaonia ma lelei.
O le auala pito sili ona aoga i le amataga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 tumau metformin, i le amanaia o ona aafiaga lelei, ma le sulfonylureas - o se vasega faamuamua o fualaau oona mo togafitiga sili atu ma le fesuiaiga i togafitiga tuufaatasi.

O le "tuai" masani, fualaau masani - metformin ma sulfonylureas e tumau ai le tulaga faavaomalo i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaʻaga mo le filifilia e lagolagoina i latou o finauga nei:

  • saogalemu o togafitiga o tagata gasegase
  • ausia iuga sili ona umi,
  • aafiaga i le lelei ma le ola o le olaga,
  • tamaoaiga.

Ma o nei fualaau oona o le a taua i le togafitiga o le maʻisuka seia oʻo ina maua avanoa faaopoopo e uiga i vailaau fou, sei iloga o suʻesuʻega tetele e faʻaalia ai lo latou aoga sili atu pe a faatusatusa i fualaau faʻasaina.

O taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo i taimi uumi ma le tele o le poto masani na maua mai i masaniga masani o faʻamaoniga aupito sili ona faatuatuaina ma talafeagai mo le filifilia o togafitiga fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga