O le faʻamatalaga manino o le meli masani

Meaʻai e faʻapipiʻi e le tino i vaʻa eseese. Faatasi ai ma le faʻaleleia o gaʻo, o loʻo maualuga ai le maualuga o le suka. O le faailoga e ulu atu i le faiai, o le tino e amata ona maua le insulin. I le fuafuaina o le taumafataga, na amataina ai le fua o le GI, i totonu lea o le saoasaoa lea e ave i ai le glucose e le tino ua avea ma 100 iunite.

E tusa ai ma le maualuga o mea o le carbohydrate, o oloa e iloga:

  • maualalo le GI - fuaina o le assimilation o le sili atu ma le 40 iunite,
  • ma le averesi GI - mai le 40 i le 70,
  • ma le maualuga o le faʻasili - GI sili atu ma le 70 iunite.

Le tau o le GI mo ituaiga eseese o le meli

O le laulau o loʻo i lalo e maua ai faʻamatalaga faʻaalia. O faʻamaumauga saʻo e maua pe a maeʻa suʻesuʻega suʻesuʻe ile potu taʻitasi. O le a le igoa o le numera o le meli ma le tele o le eseesega mai le laulau e faʻalagolago i le tele o mea:

  • ituaiga o le meli matua autu, o le fructose content in nectar,
  • laau toto e ola i le itulagi, aua bees e aoina mai meafaitino mata i totonu o le laina e 14 kilomita,
  • vaitau (faʻatupulaia o le telefoni poʻo le filifilia),
  • matua
  • felauaiga ma le teuina o tulaga.

Glycemic index of honey by varieties

VasegaGI fuaTau o le mauaina o oloa
Acacia32-35maualalo
Orange80–88maualuga
Heather49–55avega
Buckwheat65–73maualuga
Donnikovy32–40maualalo
Linden tree49–55avega
Chestnut49–55avega
Clover60–70avega
Nissovy74–80maualuga
Manuka50–55avega
Matagi80–88maualuga
Malosiaga60–70avega
Faasao60–65avega
Rhododendrum80–88maualuga
Pine19–35maualalo
Thyme49–55avega
Fua32–50avega
Coniferous29–40maualalo
Cotton65–73avega
Fugalaau62–72avega
Eucalyptus35–42maualalo

Glycemic index of sugar and other sweets

Afai tatou te faatusatusa le faasino igoa o le meli ma le suka, ona lelei lea o se oloa masani. O le meli GI e talitutusa ma le suka na o ni mea e le masani ai: sunflower, rhododendron, moli, nissa. I ituaiga eseese o Rusia, o lenei faasinomaga e masani ona masani. O meaola e maualalo le GI e sili ona aoga.

Pe a 'ai meaʻai, e taua tele le puleaina e le gata o le mea e maua ai le carbohydrate - e taua tele la latou fatuga. O oloa gaosose e fautuaina mo le maʻisuka, e pei e alu malie le tino i le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le maualuga o le sukū e maualuga i le toto, ae le o se mea faʻapitoa.

Faʻatasi ai ma le suka, o loʻo i ai vave le gaʻo. O lenei mea e faia ai se avega i luga o le pancreas - e nafa ma le gaosia o le inisalini, atonu o le faateleina o le mamafa ona o suiga o le viscosity toto. E sili atu le aoga i le taumafaina o taumafa GI maualalo. E aofia ai mea nei:

  • marmalade
  • sulu
  • fualaau 'aina fualaau' aina ma kuki.

O paʻu, halva ma susu sukalati ei ai le GI ave o le 60 i le 70 iunite. I le tulaga lava e tasi o le digestibility o paʻu, kuki, keke, solo. E le fautuaina le faʻaaogaina o le meli i laʻau suamalie - o le aofaʻi o le faasinomaga o le a maualuga, o le gaosiga o le inisalini o le a faʻateleina le malosi.

O le suka ua faʻamamaina ua i ai le faasinomaga maualuga, e pei lava o le kulukose. Ae o loʻo ia te ia se isi mea - meli. O nisi o fualaau fructose maualuluga o loo i ai "meaola suamalie," lea e faasolosolo malie ona oʻo i le toto e aunoa ma le afaina ai o le tino.

O le mea lea, pe a filifilia i le va o le suka ma le meli, e aoga tele le mafaufau i le GI o oloa. E taua tele le manatuaina lenei mea mo tagata o loʻo mamafa tele. E fautuaina le meli e sui isi suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sipuniti o le meli masani ma le maualalo o le GI e sili atu lona aoga nai lo le suka. E le gata i lea, o loʻo i ai isi vaega e faʻasaina ai le faʻaaogāina o gaʻo - enzymes, amino acids.

Faʻamatalaga masani o le GI

O le GI e tatau ona iloa e fuafua le avega glycemic (GL) o oloa i luga o le tino. E faia lenei mea e le mea o loʻo i totonu o gaʻo i le 100 kalama. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tasi le sipuniti o le meli acacia e aofia ai le 8-9 kalama, ma o le mamafa glycemic e 2.7 (32x8.5: 100). Mo le faʻatusatusaga, o le a maua e le tino se avega e 5.4 (90x6: 100) mai le sipuniti o suka (5-7 gramu). E aliali mai o le uta mai le meli o le a sili atu le afa.

I le dietetics, o se vaega tele o le taumafataga ua manatu o se meaai i le GL mai le 11 i le 19 iunite. Malosiaga i aso uma - mai le 60 i le 180 iunite. Mo le maʻisuka, o le pito i luga e le tatau ona sili atu i le 100 iunite. E pei ona faʻaalia, o le a mafai ona latou aofia ai ma le saogalemu i le meli taumafa i lalo o le GI maualalo e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina.

O le fuafuaina o le GL e taua tele e le gata mo tagata ei ai faafitauli i le inisalini gaosiga, ae mo tagata soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaoga meaai maualalo-calo ma le GI maualuga, e le mafai ona aveesea le mamafa. Le maualuga maualuga le maualuga o le suka e mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system, maʻi o le ate. Afai e te iloa le igoa o le glycemic and insulin index mo le meli, e mafai ona e aʻoaʻo e faʻaaofia i lau meaai e aunoa ma le afaina i le soifua maloloina.

Glycemic Chocolate Index

E le mafai ona mautinoa le igoa o sukalati sukalati. O le mea moni, o le mafuaʻaga o le eseese ituaiga o sukalati ua i ai ni mea eseese.

O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, sukalati malulu, lea e aofia ai le itiiti ifo ma le 70% koko, e maualalo le GI - o le poloaiga 25 iunite. Ma e ui i le mea moni o loo i ai le suka. O le mealilo atoa lava o le koko o mea taumafa o koko - latou te fesoasoani e faʻaitiitia GI.

Ae o le GI o le susu sukalati o le 70 iunite - O lenei fuainumera ua manatu maualuga.

Halva Glycemic Index

O le mea moni, o le GI o lenei suamalie o le a faʻalagolago i le tele o fatu poʻo fatu na faʻaaogaina, ma pe o hava e aofia ai le suka poʻo le fructose. Mo se faataitaiga, o le averesi GI o sunflower halva ma le suka o le 70 iunite. Ae o fatu ma fatu latou lava maualalo GI. O le mea lea, i halva on fructose, o le maualuga o lenei faailoga o le a maualalo.

O le a le faʻamatalaga faʻapitoa mo?

O lenei faailoilo (GI) e fuafua le fua faatatau o le malepe o gaʻo, o se vaega o le oloa, i le kulukose. O le faʻaititia o le faasinoupu, o le faasolosolo lemu le faasologa o le faagasologa ma, e tusa ai, o le maualuga o le suka o le toto e maualuga atu lemu. O loʻo i ai ni laulau faʻapitoa e faʻaalia ai faʻamaumauga mo se oloa faapitoa poʻo se mea ua uma ona saunia.

  • mai le 0 i le 39 - ma le maualalo o le GI,
  • mai le 40 i le 69 - ma le GI,
  • mai le 70 ma le sili atu - faʻatasi ai ma le maualuga o le GI.

Glycemic foliga o le meli ma lona fatuga

O le meli o se mea suamalie suamalie, o lona uiga o loʻo i ai le tele o suka i lona fatuga. Ae ui i lea, ei ai le numera o mafuaʻaga e faalagolago i ai le fuainumera o mataʻitusi i lona faasinoupu. E aofia ai:

  • oloa gaosia
  • faaputuga fanua,
  • tau ma taimi o le tausaga o le seleselega
  • le i ai o mea faʻapipiʻi,
  • vaaiga o tausiga o pi ma o latou tulaga,
  • ituaiga o pi.

O le kuata o le meli e ono aofia ai vai. O lenei faailoga e eseese mai le 15 i le 27%. O gaʻo kulimi o le vaega autū o soʻo se ituaiga o oloa, e mafai ona oʻo atu i le 85%. O suga autu o le kulukose (pe a ma le 40%) ma le fructose (e tusa ma le 45%). I le faaopoopoga ia i latou, o nisi o ituaiga o meli e aofia ai:

  • manuia
  • maltose
  • oligase
  • melicitosis
  • isi ituaiga o gaʻo.

O le fua faatatau e ono eseese ma faalagolago i le taimi ua mavae talu mai le pamuina o le oloa mai sulu i lona faaaogaina i meaai.

E faapena foi i le tuufaatasiga o le meli e aofia ai:

  • macro- ma microelements (potassium, phosphorus, calcium, magnesium, sodium, sulfur),
  • squirrels
  • enzymes
  • amino acids
  • alkaloids
  • vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina,
  • vitamini (i le aofaʻi o acid ascorbic).

Gasegase

E pei ona taʻua i luga, o le uluai amataga o le nectar e aʻafia ai le faʻasologa o igoa o le oloa. O le padev honey e maua mai i luga o le fualaau suamalie, lea e natia i laulaau, lala laau, paʻu o laau laiti ma laau afu. O lenei ituaiga oloa e aofia ai vaomatua o le vaomatua.

Hua maualuga-kalori ma se GI o le 50 iunite. O se tasi lea o faailoga maualalo, ona o le suamalie o le meli linden. E i ai se malamalama po o se paolo malu. Linden ua taʻua o le masiofo o fualaau uma o le meli, talu ai e tasi le laau e mafai ona gaosia mai le 8 i le 15 kilokalama o le meli.

O fua o le kulimi o loʻo i ai uiga nei, faʻatagaina lona faʻaaogaina i le taumafataga e oʻo lava i le i ai o le maʻisuka e le o le inisalini:

  • tulafono faatonutonu o faagasologa o le toe faaleleia,
  • faamalosia o puipuiga
  • auai i le metabolism.

Product GI - 32. O lenei faailoga e faʻavasega ai le meli acacia e pei o se tau maualalo-index, o lona uiga e faʻamaonia lona aoga ma le saogalemu. O lenei ituaiga o loʻo taua o le taʻitaʻi i le vaega o loʻo totoe e tusa ai ma lona faʻatulagaga, meaʻai ma mea aoga.

Acacia le meli e lelei ona o le fructose i lona vailaʻau kemikolo e 1.5 taimi sili atu nai lo le kulukose. E le gata i lea, o loʻo aofia ai le tele o vitamini vitio B, acid ascorbic, flavonoids, meaola faʻasaina, ma sili atu i le 400 ituaiga macro ma microelements.

Vaevaega e faavae i paina, uila, fir e maualalo GI (mai le 19 i le 35), e 50 pasene le meli eucalyptus. Ae paga lea, o lenei ituaiga o oloa e le o se lauiloa tele, ae o mea uma ona o lona le lava o ana suʻesuʻega.

O se tasi o ituaiga sili ona manogi o le meli. E maua mai fualaau aina nei:

E iai le lanu moli ma se lanu mumu lanu. O loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, o le aofaʻi o le fructose e 10% le maualuga nai lo le kulūkose i le tuufaatasiga. O lona aoga ma le faamaloloina o meatotino o loʻo taua i lalo:

  • faʻaleleia atili o le tino
  • antimicrobial ma aʻafiaga faʻaleagaina,
  • le mafai ona faʻaitiitia le vevela o le tino i le hyperthermia,
  • meatotino faʻatau
  • faʻafouina o faiga faʻafouina.

O le fua faʻamatalaga o fualaau 'aina e amata mai le 32 i le 50 iunite. O le faailo e mafai ai e oe ona taʻu atu le oloa i mea mai le vaega o i latou o loʻo i ai le maualalo ma le laʻititi o le vaevaega o le suka i le kulukose.

Fugalaau fugalaau

O lenei ituaiga o oloa e aofia ai ituaiga e tolu: mama, gaʻo ma le polyfleur honey. Pure (monofleur) e maua mai le tasi ituaiga fugalaau, faʻafefiloi e foliga mai o se tuufaatasiga o 2-3 ituaiga o laufanua. O le meli o le Polyfler e seleseleina i le taimi o le vavao o le tele o laufanua, togalaau ma fanua.

GI o ituaiga fugalaau e i ai i le lautele o le 45-50 iunite. O latou vailaʻau faʻasolosolo e aofia ai le sili atu i le 70 mea aoga, e aofia ai mea amino, vitamini, antioxidants, carbohydrates, minerals, mea taua, vai.

O le meli o le fugalaau ei ai lona aoga aoga i le faagaoioia o le tino o le tino, aveesea ai le faaalia o le cephalgia, le mautonu. E faʻamalosia le galuega o le fatu o le fatu, faʻasaʻo le toto maualuga, faʻaleleia le toto toto.

O ituaiga fugalaau e le fautuaina mo le faʻaaoga i tulaga nei:

  • afaina i le taimi o faʻaaliga iloga,
  • gastritis
  • maʻi o le pancreas
  • rūmate i totonu o le vaega laititi,
  • enterocolitis
  • dermatitis o eseese etiologies,
  • tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

E iai tulafono, tausisia lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le meli fugalaau mo le maʻisuka:

  1. Mafaufau i le maualuga o le glycemia o le tino.
  2. Fai sina tootoo.
  3. Faʻatasi i le taumafataga e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.
  4. Aua le faʻaleagaina le honeycombs pe a faʻaaoga le oloa.

O lona GI e 50, ma le 100 g o oloa e aofia ai le 304 kcal. O lenei oloa e aoina mai fugalaau faʻamaʻi i le afa lona lua o le taumafanafana. O le aofaʻi o le fructose i totonu o le tuufaatasiga e oʻo atu ile 52-55%. E le gata i lea, e aofia ai le tele o le magnesium, zinc, iron, manganese, potassium, copper. O elemene o mea taua e taua tele mo le tino o se tagata soifua maloloina, ma o se tulaga puipuia o faʻafitauli i tagata mamai e maua i le maʻisuka.

O le meli Buckwheat o loʻo i ai mea nei:

  • faatulaga le hemoglobin i le toto,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faʻaleleia fuamalie,
  • ua i ai meatotino antibacterial,
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino,
  • e puipuia ai le atinaʻe o le osteoporosis ma e fesoasoani i le masani ai o le faʻaogaina o le maskloskeletal system.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai se manogi ma se tofo manogi e faʻafefiloi ai le suamalie ma sina oona. E sili atu le malamalama nai lo le linden, e vave vave ona faʻamaonia. O le faagasologa e mafai ona tupu i totonu o siama. O le faasino igoa o le meli salu e 64. O le eseese e manatu e seasea, ae aoga tele. O le oloa e aofia ai le tele o boron, lea e aʻafia ai le lauroid gland ma le masukalokelet. E le gata i lea, o lenei elemene e aoga mo le faʻatinoga tatau o vaʻa, fatu ma toto toto.

Ae ui i lea, o le meli salu e aofia ai le tele o le kulukose, lea e manaʻomia ai le faʻaogaina e tagata na mafatia mai le "maʻi mama".

O le tele o oloa na maua mai i le lulu o vao vavalalata, e masani lava ona faʻalatalata i le militeri. Faʻafeiloaʻi i ituaiga fugalaau fugalaau. Ona meatotino:

  • tau faasaga i faiga faalilolilo,
  • faʻauiga
  • faʻamalosia le faiga o puipuiga
  • faaleleia o le gataifale ma le toe faʻafouina,
  • lactogenic aafiaga
  • tauivi ma le le mautonu.

E leai se meli

I fairs ma bazaars, e toʻaitiiti e mafai ona filifili se mea lelei. I le tele o tulaga, ua faʻatau faʻatauvaʻa - o le meli maualalo ma le faʻaopoopoga o le suka poʻo le sipuni suka, ma ituaiga uma o meaʻai e faʻaleleia ai le tofo o le oloa. E le gata ina faʻaititia ai meatotino aoga ma solia ai le pasene o vailaʻau i le tuufaatasiga, ae mafai foi ona leaga ai le meli mo le tino o tagata mamaʻi.

Auala mo le fuafuaina o le pepelo

O le iai o le siva suka i le meli e mafai ona fuafua i ni auala:

  • Faʻailoa se penitala vailaʻau i totonu o le oloa. Afai o le meli e maualuga, o le a le suia lona lanu.
  • Afai e te tuu se mataua o le oloa i luga o se laupepa, ona le tatau ai lea ona i ai se pisia i le pito i tua, e pei o le alu i le vai. O se faailoga lea o le lelei.
  • Faʻaaogāina o se mea e faʻatau ai. Faʻatagaina oe e fuafua mea leaga o soʻo se natura.
  • O le manogi o le oloa e tatau ona manaia, ma o le tutusa e tatau ona tutusa.
  • Suesueina o le suka i le fale suʻesuʻe.

Soʻo se oloa e tatau ona faʻaaogaina mo le manuia o le tino o se tagata soifua maloloina ma se maʻi.

Natura masani

O le tele o laʻau meli e faʻatauvalea ma fafagaina pi faatasi ai ma le sipuni suka, jam poʻo isi suamalie. I lenei tulaga, o lona GI e faateleina ma e mafai ona ausia le 100 iunite. O le faʻamatalaga manino o le meli masani e masani lava ona maualalo nai lo le mea sese. O se vaega tele e faia e laau o le meli, lea e aoina mai ai le nectar.

O le laulau o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le glycemic index of honey received from plants of honey.

O fea meaai e aofia ai le tele o le potassium?

I le faaopoopo atu i le meli, o le suka o loʻo maua i le tele o meaʻai o loʻo faʻaumatia i aso uma. O se oloa o le paluga ua tuufaatasia ma le tele o isi oloa. O le 'aiina o se paluga falaoa ma falaoa, solo po o le tuʻufaʻatasia ma isi suamalie e taʻitaʻi atu ai i le sili atu o le kulukose i totonu o le toto.

Maea - Mea Maualuga Glycemic Product

  1. Pia
  2. Meli
  3. Falai pe tao tao pateta.
  4. Paʻu paepae.
  5. Buns.
  6. Paloni
  7. Jam.
  8. Marmalade.
  9. Sukalatila.
  10. Meloni
  11. Puni
  12. Ice cream (faatasi ai ma le suka faaopoopo).
  13. Sua sua suamalie (faasāina free).
  14. Manatua le falaoa.

Pineapple - o se oloa ma se fuainumera faasinomaga

  1. Persimone.
  2. Qiwi
  3. Pasta.
  4. Cranberries
  5. Peʻa lanumeamata.
  6. Pineapa
  7. Ava Apple (leai se suka faaopoopo).
  8. Peni
  9. Orange oona (suka leai se totogi).
  10. Apricots ua vela.
  11. Oatmeal.

Nati Pine - Low Glycemic Index Product

  1. O le apu.
  2. Peni
  3. Fualaau aina.
  4. Compote (sugar free).
  5. Fuga
  6. Yogurt
  7. Curd.
  8. Currant
  9. Kapisi
  10. Musika.
  11. Pine pine.
  12. O le aniani.
  13. Letusi.

E mafai ona ese le faasino igoa ole tasi oloa, e faalagolago i le gaosiga.O le fuainumera o le meli e eseese e fuafua i le laau lea e aoina mai ai pi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faasinoupu o le meli fainati e oʻo atu i le 55 iunite, ma le pine i le 32. Ua faʻaalia lea i se laulau faapitoa o le faʻamaumauga o oloa.

O nisi taimi e fafagaina e tagata tausi pia ia pi ma le suka, siamu, suamalie suamalie. I lenei tulaga, o le faasinomaga o le faasinomaga o le oloa o le a faateleina. O le mea taufaasese ma le ogalaau e aofia ai le tele o suka, o le index e mafai ona oʻo atu i le 100 iunite.

Muamua lava, o le faasinoupuina o oloa na faia mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ina ia mafai ona latou pulea le taumafaina o meaai ma se mea malie. Nofoaga o le soifua maloloina mo tagata ei ai lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se laulau faʻailoga o meaai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona tatou tuʻuina atu se laulau lea e fuaina ai fuataga o suʻesuʻega o fuainumera faʻamanuiaga mo ituaiga eseese o le meli, e faʻalagolago i le punavai o le amataga.

Punavai o le nectar mo pi Glycemic index, iunite
Acaciamai le 32
Heather, linden, chestnut, citrus, thyme49–55
Eucalyptus35-53
Manuka35-53
Canolamai le 64
Clovermai le 69
Cotton plantmai le 73
Buckwheatmai le 73
Nyasmai le 74
Matagimai le 85
Rhododendronmai le 88

Laulau 1. Glycemic index mo nisi ituaiga o meli

Glycemic index of honey

I totonu o le tino o le tagata, o le potassium e faatino ai le tele o galuega faʻavae:

  • e fesoasoani i le faʻaleleia o le 'acid-base and salt-salt salt,
  • faamautinoa le mautu o le tuufaatasiga o le vai o le intracellular, o se tasi o ona vaega taua,
  • o loʻo aʻafia ai i le faʻasalalau o aʻafiaga o le nasu,
  • tausisia pea le mamafa o le toto,
  • faʻafouina le galuega o se numera o enzymes,
  • auai i le polotini ma le gaosiga o metabolic processes,
  • faʻaauau le faagasologa o le tuʻuina atu o le faiʻai i le okesene,
  • ave se vaega malosi i le intabellular metabolism,
  • ei ai sona aafiaga i luga o le fatu,
  • auai i le faagasologa o le faaliliuina o kulukose i le malosi,
  • maua ai galuega bioelectric o sela,
  • lagolagoina le mamafa osmotic i totonu o le masani,
  • puipuia ai faafitauli tau fatuga
  • aveese le tele o le vai mai le tino, faʻaitiitia le fulafula,
  • fesoasoani e faateleina le malosi, malosi faaletino,
  • faia ni tulaga sili ona lelei mo le masani ai o le faiga o le urinary system,
  • fesoasoani e faamama le tino o mea leaga,
  • faʻalauteleina le muscle, e nafa ma le masaniga o le faʻaogaina o musele malie.

O meaai aupito sili ona lelei o le potassium o:

  • legumes, cereals,
  • fualaau mama ma fua,
  • greens
  • nati
  • fualaau faisua
  • iʻa ma iʻa,
  • Sukalati

E sili atu faʻamatalaga auʻiliʻili i luga o le meaʻai pomaʻi i mea taumafa e tuʻuina atu i le laulau.

Aʻo sauniuni se polokalame o meaʻai, o le faʻamoemoega o le tuʻuina atu lea o le tino i le aofaʻi o le potassium, e fautuaina le maualuga o le lisi o oloa o fualaau o loʻo aʻafia i taumafa i aso taitasi.

  • faaitiitia le umi o togafitiga vevela o ipu,
  • taumafai e ai le tele o fualaau faisua, vine, laau ma fualaau aina pe a mafai,
  • sili le manava,
  • taofi fualaau faisua i le tele o taimi e mafai ai e aunoa ma le tataina muamua,
  • suauʻu meaai i se vaega itiiti o le vai,
  • aloese mai le tagofia o pi ma cereals ao lei kuka.

Faitau atili O fea meaai e aofia ai le zinc

O mafuaʻaga autu e fesoasoani i le fausiaina o le tino vaivai i le tino o tagata ua aloaia:

  • leai o meaʻai mai meaai,
  • tele faamalositino
  • malolosi taaloga, auai i taaloga,
  • galuega faigata mafaufau
  • tausisia o meaʻai tuusaʻo, auala e le faʻapitoa mo le sauniuniga o se taumafataga o aso uma,
  • solia o le metabolism,
  • faʻateleina le sosolo
  • masani ona manava
  • faʻavave le vomiting
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino (intestinal, kidini, ate, maʻi lemu),
  • popolega popole, tulaga atuatuvale, ola pea i se tulaga o le mafaufau o le mafaufau,
  • faateleina le excretion o le potassium i lalo o le faatosinaga a togafitiga, laxatives ma hormones,
  • le lava le saunia o le tino ma le vitamini B6,
  • faateleina le mamafa i le tino o le sodium, ceium, thallium, rubidium.

O aʻafiaga e masalomia o le leai o le potassium e:

  • popole vaivai
  • tulaga faʻavaivai
  • vaivai lautele, faateleina le vaivai,
  • vaivaiga maso
  • faʻafitauli i le polokalama urinary,
  • vaivai o le malosi o le tino, faateleina le gasegase i siama,
  • afaina o le tino,
  • faateleina le palasi o papatusi fao,
  • malfunctions o le loto (fatu fatu, arrhythmia, ma isi),
  • vevela paʻu, o lona malosi i le paʻu,
  • maualuga le toto maualuga
  • lauulu lauulu
  • puupuu le manava
  • faavaivaia o maso o le intestinal,
  • taʻavale

O taunuuga o le le umi o le leai o le potassium e mafai ona gasegase le gaioiga, le mafai ona gaosia, ona fanauina lea o se tamaititi, o le ectopia o le au, o le inflammatory and the ulcer.

Faitau atili Faʻalēlē o le Uʻamea i le Tino

Ole fualaau oona o le potassium mo tagata matutua e 6000 mg, ma o le fua matautia o le 14 g. O le tele o le taumafaina o lenei mea i totonu o le tino e mafua mai i mafuaaga nei:

  • le faʻamalamalamaina le auala e faia ai se taumafataga,
  • faaumiumi, le pulea lelei o fualaau ma supplements o mea taumafa e aofia ai le potassium,
  • solia o le metabolism,
  • tulaga faʻaleagaina lea e tupu i se talaaga o le le lava o le inisalini,
  • faʻasalaga le talafeagai o le gaʻo i gaʻo ma gaʻo,
  • faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o le paluga mai i sela,
  • gasegase fatuga
  • le lelei o le faʻaaloalo.

O faailoga autu e iloa ai o le tele o le inuina o le potassium i le tino o:

  • sili atu le le fiafia, maualuga le le fiafia,
  • lagona faifaipea o le popole
  • soona inu tele,
  • vaivaiga maso
  • cardiovascular malfunctions (faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ma isi),
  • colic ma isi gasegase o le tui,
  • suauu musele maso,
  • faateleina le uunaiga i le miktsii.

Afai o faʻamaoniga o le le lelei poʻo le sili atu o le pasela ua iloa, o se faʻasalaga talafeagai o le taumafataga e talafeagai. I le leai o se aafiaga o le togafitiga o meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma le faitioga a le hypo-hyperkalemia i se taimi puupuu lava ma ia faia le togafitiga e pei ona faatonuina e ia.

O se punavai o le nectar mo beesGlycemic index, iunite
Acaciamai le 32
Heather, linden, chestnut, citrus, thyme49–55
Eucalyptus35-53
Manuka35-53
Canolamai le 64
Clovermai le 69
Cottonmai le 73
Buckwheatmai le 73
Nyasmai le 74
Matagimai le 85
Rhododendronmai le 88

Laulau 1. Glycemic index mo nisi ituaiga o meli

Taliaina o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le laulau, e tatau ona e saunia mo le mea moni e ono ese mai le faʻamatalaga o isi punaoa. E mafua lenei mea ona o le tele o mea taua:

  1. Le natura o le meli.
  2. Le tikeri o le matua.
  3. Taimi e aoina ai.
  4. Faʻafanua.
  5. Mata o le eleele.
  6. Tulaga o le teuina.
  7. Ituaiga ituaiga laau toto ma le mafutaga o le meli.
  8. O le taimi e teu ai ao lei faia le suʻesuʻega.
  9. Metotia Suesuega.

Aumai le taua o le lomiga, aua neʻi faʻaaogaina faʻamatalaga e leʻi faʻamaoniaina. O le maʻisuka e fuafuaina le ala o le olaga ma e manaʻomia ai se auala ogaoga.

GI ituaiga eseese o meli

O le taliaina lautele o le faʻamaoniga sese o le GI o le meli e maualuga. O le mea moni, faʻalagolago i le tele o mafuaaga, o le maualuga o lenei faailo i lenei oloa atonu e eseese mai le 30 i le 70 iunite. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o le meli HI, faʻalagolago i le punavai o le amataga, e mafai ona tutusa ma faʻataʻitaʻiga nei:

PunaoaGlycemic index, iunite
Acaciamai le 32
Manuka35-53
Eucalyptus35-53
Heather, chestnut, thyme, linden49–55
Canolamai le 64
Clovermai le 69
Cotton, Buckwheatmai le 73
Sunflower, Rhododendronmai le 85

Ae ui i lea, o nei faailoilo e le taliaina lautele. O le faʻamasinoga faʻapitoa o loʻo faʻamoemoeina i tulaga o suʻesuʻega, faʻamautinoa le tele o faʻamaumauga.

O le faʻamatalaga e talafeagai na o le 100% le meli faanatura. O le mea lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le filifilia o tagata faʻatau.

O mafuaʻaga mo le faʻaeseesega o faʻamatalaga mai faʻalapotopotoga eseese

Ina ia malamalama i mafuaaga mo faailoga eseese, e tatau ona e malamalama i le faamatalaga autu. O le mea lea, ina ia fuafuaina le GI, o le maualuga o le fructose ma le kulukose i le meli ua fuafuaina. O le sili atu o le fructose faʻatusatusa i le kulukose, o le tutusa lelei o le GI. E le gata i lea, o itu nei o loʻo aʻafia ai le faʻasologa o igoa:

  1. taimi e aoina ai
  2. aoina o nofoaga
  3. mea o le palapala
  4. matua
  5. tulaga e teu ai ma le taimi,
  6. natura o le meli (i ai o mea faʻaopopo), ma isi.

I le taimi lava lea e tasi, filifilia le meli, e taua le faʻataʻitaʻiina e ala i punaoa faʻalagolago o faʻamatalaga, e pei o tausaga lata mai nei o faʻasalaga ua sili atu ona masani.

Glycemic avega o le meli

Ina ia sili atu le saʻo le fuaina o le maualuga o le faʻaaogaina o soʻo se oloa gaosi oloa, ua faʻaaogaina se faʻaopoopoga faʻaopopo i le GI - o le uta glycemic lenei. I le fuafuaina o lenei faailoilo, e manaʻomia le faateleina o le GI i le aofaiga o carbohydrates i le 100 kalama o le oloa ma o nei mea uma na vaeluaina e le 100. O lea, mo se faataitaiga, afai o le GI o le meli e 90 iunite, ona amata lea o le mamafa o le mamafa i luga o le sipuni se tasi o lenei oloa - 8, 1.

E saogalemu le fai atu o le tasi sipuniti o le meli, aemaise lava pe a uma le 'aiga o le taeao, o le a le gata ina faʻamalosia ai le tino i mea aoga, ae o le a le afaina ai foi le ata.

Tuʻu isi mea suamalie

Mo faʻatusatusaga, mafaufau i le GI o isi oloa. O lea, mo se faataitaiga, i le suka masani, o le GI e oʻo atu ile 70 iunite, ma i le enaena - 55.

I le fuafasi, GI e tusa ma le 20 iunite, lea e maua ai lenei oloa e faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka (ae le tatau ona silia le 40 kalama).

GI marshmallows tutusa ma le 65 iunite, halva i le tusa ma le 70 iunite (fuafua i le tuufaatasiga). Ae o le GI o le sukalati e le mafai ona valaau lemu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o sukalati pouliuli e tusa ma le 25 iunite, ma le susu 70.

Auala e faʻaaoga ai

I le averesi, mo le meli natura, o le faasinomaga glycemic e tutusa ma le 50-70 iunite. Ae ui i lea, o le tele o fructose i le tuufaatasiga, o le lalo ifo o lenei faailoga o le a, talu ai e laʻititi lona GI - na o le 19.

O le i ai o se malamalamaaga i le a le faavae mo le faʻatulagaina o le faʻamaufaʻailogaina o fuainumera o soʻo se oloa, e mafai foi ona e fuafuaina mo le meli, ioe, pe a iai ni faʻamaumauga eseese ma se tusi faamaonia faʻamaonia ma uiga taua ma uiga faʻasologa.

I le tuufaatasiga o se meaola o le pipi masani, o le maualuga o carbohydrates o nisi taimi e oʻo atu i le 86%, aʻo glucose o iai i le tusa pe tusa ma le 35%, ma le fructose - e tusa ma le 39%. O le fesuisuiai o le fua o nei suga mo ituaiga eseese (ma i totonu o ituaiga lava ia) e mafai ona matua ese ma e faalagolago lava i le laau nectariferous.

Ae ui i lea, o le tele lava o lenei mea e faia i tulaga o suʻesuʻega, ia amanaʻia isi mea gaʻo uma: sucrose, maltose, oligosaccharides complexes, na o le pau lea o le ala e maua ai faʻamaumauga mautinoa mo se ituaiga faapitoa.

Toa po o le meli tuai

O le vaeluaina o le meli i ni laulau se lua e mafai ona tupu e tusa lava pe lelei le teuina i totonu o se nofoaga malulu pe a uma le 1.5 tausaga, faʻapea foi le taimi e teu ai i se nofoaga mafanafana. O lona uiga o le matua o le meli ma, e tusa ai ma le leiloa o nisi uiga lelei poʻo le faʻaalia o le faʻafefeina o le meli - o le taunuuga o suʻesuʻega suʻesuʻega (GMF content and enzymatic activity) o le a faʻamalamalamaina.

Faaaogaina o le potassium

E masani lava, e tusa ma le 250 g o le potassium o loʻo iai i le tagata matua. Mo le faatumauina o lenei voluma i se tulaga faifai pea, e tatau i aso uma ona aofia i mea taumafa o loʻo aofia ai lenei vailaau i le tele o aofaiga. O le fautuaina i aso taitasi o le potassium i le tino o le:

  • mo tamaiti - 650-1700 mg,
  • mo tagata matutua - 1800-2200 mg,
  • mo fafine aʻo maʻitaga - e tusa ma le 3500 mg,
  • mo tagata taaalo ma tagata o feagai ma le mamafa o le tino - e oo atu i le 4500 mg.

O le manaoga i aso taitasi mo le potassium e faalagolago i le tau i le mea e nofo ai, mamafa o le tino, gaioiga faaletino o se tagata ma lona tulaga faʻale-tino. I le tele o le salu, ave o togafitiga, umi o le manava ma le vomiting, o le fua o le taumafa o lenei mea e faateleina tele.

Faitau atili O a mea e maua ai cyanocobalamin (vitamini B12)

Meli faʻamalosi

Mai i le vaaiga o mea taumafa mama, o le meli e le o se mea taua tele, talu ai o maualuga maualuga o le suka ma le maualalo o le pH o ni mea le lelei mo le atinaʻeina o meaola ninii e mafua ai le faiga tuurefactive.

E sili atu le matautia o le 'ava malosi lea e tupu pe a maualuga mea o le vai, mo se faataitaiga, i le meli mai se seleselega vave. Eseese ituaiga o fefete e masani ona maua i le meli. Ae ui i lea, e le o ituaiga uma o fefete e amata ona gaoioi i le meli.

O le faagasologa o le faʻamaina o le meli e faʻamoemoeina i le vai, le tele o le fefete ma le vevela e teu ai. E le 'aina le meli faʻamafa ma faʻaaogaina faapitoa mo le tunu poʻo le faia o meaʻai. O faailo masani o le meli faʻamalosi o le manogi o le faʻamalosi ma le fausiaina o fulu.

Fermented Honey. O faʻauiga masani o le fulufulu ma le ava malosi.

Pumping honey

I le tele o tulaga, e mafai ona pamu le meli i le vave o le vaiaso talu ona maeʻa le aoina o le meli.

Ina ia faia lenei mea, naʻo oe e manaʻomia le siakiina o laʻau o le meli, pe o le meli, mai le mea e vaʻaia ai pi, e talafeagai mo le teuina. O le meli i honeycombs ua sauni mo le faʻamalo pe afai o le fausaga e tolu vaefa pe maeʻa maeʻa. A maeʻa le aoina o le meli (i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana), o le meli i honeycombs o nisi taimi e faamaufaailogaina lemu (pe le faamaufaailogaina), e ui lava o loʻo i ai le vai i totonu ua maeʻa.

Faasino Igoa Vaega o lenei Gaosiga

Faʻaaogaina o le palukala i totonu o le tino ma meaʻai e tupu i totonu o le tootoo laiti. O le bioavailability o lenei vailaʻau (o lona uiga, lona mafai gafatia) e oʻo atu i le 95%. I le gasologa o suʻesuʻega faʻapitoa, na faʻamaonia ai o le absorption o le potassium e fesoasoani i le i ai o vitamini B6 ma le manomycin.

  • inu ava malosi
  • aveina o laxatives, nisi o fualaau faasaina, togafitiga,
  • le lava masnesium i totonu o le tino,
  • sauaina o kofe, suamalie,
  • taumafa mataʻutia
  • tulaga faigata.

O le potassium i totonu o sela o le tino o le tagata ua suia e le sodium, ceium, rubidium ma le thallium.

O le meli o se mea suamalie suamalie, o lona uiga o loʻo i ai le tele o suka i lona fatuga. Ae ui i lea, ei ai le numera o mafuaʻaga e faalagolago i ai le fuainumera o mataʻitusi i lona faasinoupu. E aofia ai:

  • oloa gaosia
  • faaputuga fanua,
  • tau ma taimi o le tausaga o le seleselega
  • le i ai o mea faʻapipiʻi,
  • vaaiga o tausiga o pi ma o latou tulaga,
  • ituaiga o pi.

O le ituaiga o pi ma o latou tulaga o se tasi o mea e iloa ai le glycemic index of honey

O le faʻamamafa faʻamaonia o le meli e faalagolago ile:

  • lona amataga
  • le i ai o mea faʻapipiʻi,
  • foliga o mea o loʻo iai i pi.

Strawberry Glycemic Index

Meli o loʻo i ai glucose ma fructose. O latou fua faʻatusatusa e mafai ona fesuisuiai e fuafua i le nofoaga o lona aoina. O le faasinomaga foi e fesuisuiaʻi e faalagolago i le puna o le nectar:

  • mai acacia - e tusa ma le 35 iunite,
  • Eucalyptus - e tusa ma le 50,
  • Pine - mai le 20 i le 32,
  • chestnut - e oʻo atu i le 70,
  • mai linden - e tusa ma le 55,
  • fugalaau - e tusa ma le 65.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ma o nisi taimi e te manaʻo e togafitia oe lava i le meli, filifili se oloa mai le acacia pe faʻaputu i se vao vao.

O le ituaiga o pi ma o latou tulaga o se tasi o mea e iloa ai le glycemic index of honey

Auala e fuafua ai le i ai o le siva suka

Ituaiga o sukaGlycemic index
Popo35
Reed (lanu enaena)55
Faʻamāina (Paʻepaʻe)70

O le vaivai o le meli e mafai ona iloga i faailoga eseese. Ia mautinoa e matamata i taga a le tagata faatau ma taumafai pea mai le afifi na te ofoina atu ia te oe e faʻatau ai. E masani ona latou tuʻuina atu le tasi vasega mo suʻega, ma faʻatau atu se isi. E mafai ona e faʻaaoga metotia nei e fuafua ai le lelei:

  1. Ave le penitala ma lenei suamalie. O se oloa lelei i le taimi o lenei suʻega o le a le suia ai le lanu.
  2. Ave se pepa ma momoe le meli. Ona e tilotilo lea i le pito i tua - e le tatau ona i ai se vai vai i luga.
  3. E mafai ona e faʻatusatusa i le minute le i ai o soʻo se mea le mama (sufuga suka poʻo ni meaʻai) i totonu o le pusa oloa. E tatau ona faʻatauina ei latou o loʻo faʻatau mai le meli i taimi uma.
  4. Faʻalogo lelei i lanu, tikeri o le manino ma le manogi. O lenei suʻega e mafai ona taʻua o se tasi, talu ai e le o tagata uma e vaʻai mataʻutia po o se lagona manogi. O le lanu ma le faifai pea e tatau ona tutusa ma le manogi manaia.
  5. Faʻalogo lelei i le nofoaga o le apiary - e le mafai ona tuʻu i autafa o le alatele.
  6. E mafai ona e fuafuaina le aofaʻi o le suka e ala i suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega: i totonu o le suauu, e le tatau ona silia ma le 10%, ma i totonu o le togalaau (fugalaau) e le tatau ona silia le 5%.

O mea e le mafai ona e 'ai ao lei faia se suʻega toto mo le suka

Soʻo se mea le mama e faʻateleina ai le faʻasologa o igoa, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o mea o loʻo aoga i totonu o le oloa o le paluga. E fautuaina e faʻatau le meli i na o nofoaga faʻamautinoa e mataʻituina ai le lelei.

O suamalie suamalie ia mo le maʻisuka?

O le suka suka e le faʻasaina mo tagata ei ai le kulukose maualuga.

I le maʻisuka, o le gaosiga o le inisalini e le pancreas e le mafai, o lea e fautuaina ai e fomaʻi le vavaeeseina o sipuni mai le taumafataga. Ae e taua le manatuaina o se meaola masani o le paluga e afaina ai le fatugalemu o le tino, lea o le a mautinoa ai le faaleleia o le tulaga o le tino o le maʻisuka.

Meli ma le maʻisuka

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona lafoai le nectar aoga pe a le mafai ona gaosia le insulin i le pancreas. Ae aiseā e mafua ai le talanoaga i le aufaasālalau e uiga i faamanuiaga o le meli mo le maʻisuka? O le tele o "tagata faʻamalolo" e fautuaina foi e faʻaaogaina i le tele o mea. O le mea moni, o le meli ei ai lona aoga aoga i luga o le tino, lea e taua mo le maʻisuka, ei ai sona aafiaga lelei i le galuega a le fatu maso, ma faʻamafiesea ai le le mautonu.

Endocrinologists ua faatagaina e le sili atu i le 1-2 teaseti o le meli i le aso, ma o le vaega muamua e tatau ona ave i le taeao i luga o se manava gaogao, ma le lona lua - i le ao. Faʻatasi ai ma le maʻisuka totogi, o lea ituaiga o mea o le a le afaina ai le soifua maloloina. E fautuaina e filifili na ituaiga e maualalo GI - pine poo le acacia.

E tusa lava pe tutusa foliga tutusa o le meli ma le suka, o la latou aoga aoga e eseese tele. Ina ia taofia le faateleina o le kulukose o le toto, faatau mai se oloa lelei o le beekeeping ma aua nei galo e uiga i le uiga o le fua.

Tuua Lau Faamatalaga