O aʻu o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai totoga uma o le tagata. O gasegase faʻapipiʻi foi e mafatia i lenei faʻamaʻi. O le faʻaleagaina o na neura e faʻaalia i lagona tiga i vae, tamaʻi povi ma vae. Mafaufau i mafuaaga autu o le faoa faamalosi i le maʻisuka, a latou faailoga ma metotia o togafitiga lelei.

O a mea e misi?

O nei mea o ni faʻasesega matuia i maso e tutupu i se tulaga e leai se faʻalavelave ma e mafua ai le tiga, o nisi taimi e le mafai ona faʻafatia. E mafai ona latou tumau i le tele o tuaoi - mai sekone i nai minute. A maeʻa le faʻamavaeina o musika, faʻalautele le faʻalogona o le vaega ua afaina o le tino e mafai.

O FAIAOGA RECOMMEND! Faatasi ai ma lenei meafaigaluega tulagaese, e mafai ona vave ona e feagai ma le suka ma ola ai i se matua matua. Faalua ona taia i le maʻisuka!

O musele o vae e sili ona vavao, e le tele lava - o tua, thivae ma le manava. E tasi le maso ma se vaega o maso e mafai ona malilie. O le tiga e mafua ona o se taimi puupuu lava e faʻasaʻo ai e le maso le tele o otaota. Latou te faʻavevesiina le faʻaumatia o neura, lea e lagona ai e se tagata le tiga.

Faʻasalaga e le itiiti ifo ma le tasi i le olaga atoa e tupu i tagata uma. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o latou o se faailoiloga o togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata.

Vaega o le gasegase o le maʻisuka

Faoa i lenei faʻamaʻi matautia e faailoa ai le i ai o faʻafitauli, e masani ona tuai i le taimi. O lona uiga e tatau i le tagata gasegase ona mataala i lona soifua maloloina. Aua nei misia le faaaogaina tatau o fualaau faasaina, mulimuli i se meaai. O ia laasaga o le a fesoasoani e faasaʻo lou toto suka.

O se tagata gasegase e masani ona gaogao i ona musele vae e le tatau ona na o le siakiina pea o lona suka toto. O mea e ave i ai le faamuamua mo le faatumauina o le maloloina o le tino o mea nei.

  1. Faʻasaʻo aloese.
  2. O le teena atoatoa o masani leaga - o le ava ma aemaise lava le ulaula.
  3. Soifua Maloloina. Afai e afaina ai o ia ma le sao o le galuega a le tagata maʻi ma e fesoasoani i le faateleina o le toto suka, e manaʻomia ona sui i se mea mama.
  4. Faʻatonuina o meaʻai lelei.
  5. Faʻasaʻoina o le afi.
  6. Togafitiga o le maʻi suka, ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faitau foi Mautu autu ma mafuaʻaga o le lactic acidosis i le maʻisuka

Aisea e afaina ai i le maʻisuka

Talu ai o le maʻisuka e mafua ai se lavelave faigata o le tino atoa, e tatau ona sailia i totonu lenei mafuaaga. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le muscle vavaega e tupu mai ona o le galala. O le mafuaaga masani lea o lenei mea matautia, talu ai o le kulukose e tele le vai, ma ona o le tele o diuresis, ua le fiafia le metabolism vai masima.

O feeseeseaiga e tulaʻi mai i se faaletonu i le tino o le potassium, sodium, ma le magnesium. Talu ai ona o lenei mea, o le faʻaaogaina o le faʻalavelave ma le malolo o muso vae o loʻo faʻalavelaveina, o le mafuaʻaga lea ua amata ai ona latou malilie faʻatasi.

Talu ai ona o le faʻamalosia o le nerve ua faʻalavelaveina i le maʻisuka malosi, o le le mautonu o namele manaia ma le toʻa. O le mea sili, o mafatiaga o vae, o le mafuaʻaga lea latou te amata ai ona tumau i se tulaga maualalo. O le vaega o le reflex o le vavave ma le taamilosaga vavalalata foi e pagatia, lea e mafua ai ona tafe atu.

I le maʻisuka, o loʻo i ai foi se faʻafitauli i le faʻasiga o le ATP (adenosine triphosphoric acid). O le aofai o lona aofaʻi e faʻaitiitia, lea e mafua ai ona le atoatoa le gasegase i maso. O se taunuuga, o lo latou malosi e malolo ai ua faʻaitiitia. O faʻafitauli faʻapitoa i totonu o vaʻa e maua i le maʻisuka (muamua lava, o le faʻaitiitia lea o le toto i le maso) e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o oloa faʻasolosolo, aemaise le lactic acid, e faʻaputuina i maso. O le maso ua soona galue, lea e tau atu i lona fausiaina.

Afai e faʻagaloa e se tagata ni maso vae mo se taimi umi i le malosi o le tino, e le mulimuli i le faigamalo o le galuega ma le malologa, ona le mafai lea ona latou malolo atoatoa. O le iʻuga, tatou te faʻaitiitia le faʻaitiʻitia i tiga, e masani ona ogaoga.

Faailoga o le Faoa faamalosi

I le taimi o le moe, faʻapea foʻi ma se suiga i le tulaga o le tino, o le toe tufatufaina atu o le faʻavevesi o le mafaufau. Musika spasm e tupu ma, o se taunuuga, tiga matuia o muso. O le mea moni, e le mafai ona faʻaaogaina le vaega na aʻafia.

Afai e oso i luga i le po, o le a le mafai e se tagata ona moe atoa. Faʻatasi ma isi mea le lelei faʻaleagaga o le maʻisuka, e mafua ai ona faʻavaivaia atili. E masani lava o sina paʻi laitiiti o le laupepa e mafua ai le tiga, susunuina, lea toetoe lava a le mafai ona moe.

Faʻaleagaina o le faʻamaʻi o le nerve e mafua ai isi faʻafitauli leaga:

  • tingling i totonu o maso o vae
  • lagona osooso
  • solia o le lagona o le vae, o latou afaina.

O le a le mea e fai ai le maʻisuka

O le fausiaina o le muscle e le faʻaaogaina o se faailoga mataʻutia, aua e faʻaalia ai le amataina o le neuropathy o le maʻisuka. O le igoa lea ole maʻi o le maʻisuka o le tino o le tino. O le alualu i luma o le neuropathy o le maʻisuka e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea o le maʻi e faʻaleagaina pea le tiga, e le mafai ona ia savali ona o le le atoatoa i le innervation o maso.

Faitau foi le Gangrene o pito i lalo ifo o se faʻalavelave o le maʻisuka

Neuropathy, lea e aʻafia ai le tino o le tino, e lamatia ai le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona o le solia o le pao o fatugaiga.

Neuropathy ei ai uiga nei:

  • lagona mu o muso o pito i lalo,
  • tiga tiga
  • tingling sensation
  • maualuga le maaleale i fua o mea tiga,
  • o le faʻaalia o le tiga e oʻo mai i se moli paʻu,
  • "Necrosis" ma le vevesi o maso,
  • tulaga le mautonu.

Faʻafefea ona fesoasoani i se tagata maʻi

Togafitiga o le faoa faamalosi e amata i le laasaga o muamua, fesoasoani muamua. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa le auala e taulimaina ai gaogao. O le mea lea, o le fesoasoani muamua i le tulaga o le popo o le po e tatau ona:

  • suiga o tulaga mai le pepelo i le nofo,
  • e manaʻomia lou faʻaititia o ou vae
  • taumafai e fai ma le faʻaeteete o ni seevae i luga o le fola,
  • taumafai e tuʻu faʻatasi ou vae ma lou tino saʻo.

Afai e faʻamaʻi le musele aʻo e savali, ona tatau ai lea ona faʻamalosi maso o vae ma toso mai ia oe.

Auala e togafitia ai se faʻamaʻi

Togafitiga o le faoa faamalosi e tatau ona faia faʻatasi ma se endocrinologist. A uma mea uma, na te silafia lelei mafuaʻaga o mea na tupu.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua (Aceipiprol, Benzobamil, Benzonal, ma isi). O togafitiga o le a sili atu ona aoga pe a fai ni faʻalavelave o vitamini, faʻalauiloa elemene. E faʻaalia foʻi le faasaʻoina o meaʻai. Faʻamataʻu tele, o togafitiga e faʻapipiʻiina i vailaʻau faʻamaʻi-fuamoa, pulu. O loʻo faʻaaogaina faʻasalaga e faʻamaonia ai le amio pulea o le faʻaoga o le tino. O le faʻamalalaʻau o fualaau faasaina - faʻavalea o musika e faʻaalia ai foi le faʻatulagaga tutusa.

O togafitiga e le faʻaleagaina e faʻaleleia ai le tulaga o le faʻalavelave faʻalavelave lautele. O le electrophoresis, magnetotherapy, electrotherapy, ma le pulse togafitiga faʻaalia ai iuga lelei. Ae ui i lea, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e tatau ona faia ma le faaeteete le tofiaina o togafitiga o gasegase.

O le mea moni, e le tatau i le tagata gasegase ona faʻagaloina o togafitiga o le maʻisuka ma le maʻisuka e faʻaitiitia ai le suka ma le inisalini (pe afai e faʻamaonia) e le tatau ona faʻavevesi mo se aso. E taofia ai le tupu o le faʻaaogaina o musika ma le faʻaaogaina o le tino.

O le maʻi suka

Afai e maua se tagata i le maʻisuka, ona sosoo ai lea ma le gaʻo ma maso o pito i luga ma pito i lalo e masani ona maua i maʻi. Faoa faʻatasi ma le maʻisuka e taatele ma eo faatasi ma le tiga umi. Faatasi ai ma le tele o taimi, o le gasegase o le maʻisuka e tupu i le po po o le afiafi. E le tatau ona faʻamaonia lea suiga, talu ai ua afaina i taunuuga.

Le natura o togafitiga

O le mafiafia o loʻo faʻamalamalamaina e se tui vavalalata, lea e tupu i se taimi le tumau ma afua ai se tiga matuia i se tagata. O nisi taimi e le mafai e le tagata gasegase ona onosaia tiga ma atonu e le maua ai le paleni pe afai o le gaogao e matauina i vae. O le umi o le malosi o le maʻisuka i le maʻisuka e mafai ona maua mai i nai sekone i le 2-4 minute. A maeʻa musele konekarate, o le i ai o le faʻalauteleina o le lagona i totonu o le nofoaga ua faaleagaina e mafai.

O le gasegase o vae e sili ona mataʻituina i le maʻisuka, ae o le tui malosi o musele pito i luga, tua, vaega o le tino po o le ogavae e le o aofia ai.

I le maʻisuka, o le faʻasalaga o le tele poʻo le tasi le natura e matauina, o loʻo faʻaalia e se feteenaiga o le maso tasi. O lagona tigā i le vevela e fesootaʻi ma le faʻamalolo e le maso o se fuainumera tele o otaota o mea taua e faʻaleagaina ai aʻafiaga o le namu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e sili atu ona sili atu ona tele naua le faʻavevesiina nai lo se tagata soifua maloloina, lea e fesootaʻi ma le solia o le tele o tino.

Toe foʻi i le laulau o mea

Mafuaaga o le maʻisuka

O le maʻi suka e le lelei le afaina ai o le toto o le tagata maʻi ma le tino o le tino. I le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le tino, o le faaleagaina lelei o tamai toto. E le pine ae afaina tele laʻau, lea e mafua ai le angiopathy. Faʻasolosolo, e tupu se faʻalavelave faʻalavelave toto ma meaʻai. O nei faaletonu e avea o se punavai o le tingling laiti, "pulumu nifo" ma le gaoia o vae. Afai ole togafitiga e le faia ile taimi, ona mate lea ole tino ua afaina.

Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le gaogao lima e taatele.

O le mea lava lea e tasi o le faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo iloa i totonu o neva mamaʻi, lea e mafatia ai fiva afi, faʻaauau ma maaleale. I lenei tulaga, o le maʻisuka e atiina ae le neuropathy i uiga iloga:

  • ogaoga o pito i luga ma pito i lalo,
  • faaleagaina i sela o faiʻai,
  • faʻamaʻi manuʻa.

O le isi mafuaaga o le faʻamalosia o musika i le maʻisuka o le le talafeagai lea o le vai i totonu o le tino. I le tulaga o le taufaasese, o le maʻisuka ua i ai le faateleina o le fausia o le urine, lea eo faatasi ma malaga masani i le faletaele i se auala laitiiti. Faatasi ai ma lenei faagasologa, o se aofaiga tele o le sodium ma le potassium e mafua mai i le tino, lea e aʻafia ai le aʻafiaga o namu ma faʻaosofia ai le faʻaleagaina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Symptomatology

O le faʻamavaega o musika e mafua ai le maʻisuka e tupu i soo se taimi o le aso ma o loʻo tuʻuina atu ma faʻamaoniga le lelei. Afai e aumai e le maʻi suka lona lima po o lona vae, e le mafai ona ia pulea le vaega na aafia mo se taimi puupuu. I le pisa o le po, o le tagata ua faʻalavelaveina i le moe, ma afai o isi faailoga o le maʻisuka ua ogatasi, ona iloa lea o le faʻamavaeina o le tino. O le gasegase o le gasegase e faʻasaga i le maʻisuka e tuʻuina mai ma faʻamatalaga faapena:

  • tingling i totonu o maso o le pito i lalo ma / poʻo le pito i luga,
  • lagona tiga i le vaega ua aafia,
  • lagona o "goosebumps"
  • leai se lagona.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻaiʻuga

O le numera i musele o vae e mafai ona avea ma faailoga o le neuropathy.

Aua e te faʻaaogaina ni mea faʻaleagaina i le maʻisuka, aʻo latou faʻaalia le atinaʻeina o le neuropathy, lea e aʻafia ai le namu endings o le lautele. Afai e le amata ona faʻamalolo le maʻi i le taimi, o lona uiga o le a alualu i luma ma o le a oʻo atu ai i le tiga ogaoga i vae ma lima. E le o toe mamao, e ono le mafai e le tagata gasegase ona gasegase e savali ona o se gasegase o le maso o le tino. Afai o aʻafiaga autasi o se tagata e afaina i le neuropathy, ona mafai loa lea ona maua le faʻamaonia o le cardiac e mafua ona o se faaletonu o le loto o le faʻailoga. E mafai ona iloa le atinaʻe o le neuropathy e ala i faailoga nei:

  • lagona malosi ma le mu i musele o vae,
  • lagona tiga o se uiga ootia,
  • hypersensitivity i tiga,
  • tiga ma se moli paʻu
  • afaina o maso
  • le mautonu.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le mea e fai i le gaogao?

Pe a faʻamalosia e se tagata ia maso i le taimi o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina muamua ia te ia pe afai e le mafai e le tagata maʻi ona fesoasoani ia te ia lava. Fesoasoani Muamua mo se faʻamavaega o musika malolosi e aofia ai mea nei:

  • E tatau ona suia le tulaga o le tino. Afai ei ai se tagata i se tulaga maualuga, ona tatau ai lea ona nofo i lalo.
  • Faʻamasi ou vae po o ou lima.
  • Afai e mafai, e tatau ona tuʻu uma le vae e le o iai i luga o le fola.
  • O le tino e tatau ona tuu i se tulaga sao, ma vae e tatau ona motusia faatasi.
  • Faʻasalaga tiga i se tulaga tūlaga pe ao savali, e tatau ona faʻamalosi atili maso i le mea sili ma mafai ona toso i latou i le mea sili e mafai ona e mafaia.

Toe foʻi i le laulau o mea

Tomai masani

Faoa faamalosi mo le maʻisuka e togafitia atoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina fualaau nei i le tagata maʻi:

  • vailaʻau faʻamalosi mo vae,
  • fualaau faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o elemene taua.

O meaai e aofia i le kesi e fesoasoani e faʻaititia le faoa faamalosi.

I le faʻaopoopoga, e tatau i le tagata maʻi ona fetuunai lana meaʻai, lea e mafai foi ona oʻo atu ai i le malosi o le musele o le maʻisuka. Afai ole taumafa i aso taitasi e faaopoopo i le calcium, magnesium ma le vaitamini C, o le numera o le faoa faamalosi o le a matua faaititia. Ua fautuaina foi e le fomai le faia o fualaau faigata ma fualaau faasaina i le tuufaatasiga o togafitiga. O nisi o maʻisuka o loʻo faʻamaonia mai ai vaifofo o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻaoga o le tino.

I le maʻisuka, o na amioga e faʻaosofia ai le osofaia o pito i tua e matua faʻasaina:

  • mafanafana vaega vaivai i lalo o vai vevela,
  • tuu se kulimi suamalie i luga o le paʻu o lima poʻo vae,
  • uʻuina faʻamaʻi poʻo vailaʻau,
  • siakiina masini siaki.

Toe foʻi i le laulau o mea

Faatinoga faaletino

Faʻaaoga mo le maʻisuka o togafitiga faʻamalosi e faʻaitiitia ai le ono mafai ona faoa faamalosi. O le a sili pe afai o le fomaʻi o loʻo faatonuina se togafitiga faʻapitoa e sili ona fetaui mo le tagata maʻi. O le aoga autu o le taʻavale mai mulivae i totini. E fautuaina e faatino le faʻatinoga i se tulaga maualuga. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le faoa faamalosi ona o le maʻisuka, ua fautuaina e savali solo e aunoa ma ni seevae i luga o se faamama avega ma auai i ni mea faapitoa faapitoa e faaosofia ai le toto ma gaioiga gasegase i vae.

Toe foʻi i le laulau o mea

Fofo faʻapitoa

O le eletise ole aoga e aoga mo le gaoia o vae.

E mafai ona togafitia faoa faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau, ae e tatau ona e fefaʻatauaʻi muamua i lau fomaʻi ina ia aua neʻi faʻaleagaina lou ola maloloina ae le faʻaosofia ai faʻafitauli. O togafitiga o le tino e mafai ona afaina ai le afaina o le tino ma le popole ma faʻaitiitia ai le numera o faʻasoesa o maso:

  • togafitiga faʻasolosolo,
  • magnetotherapy taualumaga
  • eseese auala eletise,
  • manaʻoga togafitiga.

O togafitiga o le tino e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, talu ai o le maʻisuka e masani lava ona leai se lagona o le paʻu i le vevela ma le mamafa o masini. E tele taimi e faʻaaogaina ai le reflexology, e taʻua o le acupuncture. O nilala e i ai se aafiaga lelei i vaega o vevela ma togafitiga mo le faʻamaloloina.

Acupuncture ma le maʻisuka ua matua faasaina le faia tutoʻatasi, o ia ituaiga manipulations e faia e se fomaʻi poto.

E mafai foi ona faʻaaogā vaega masani mo le faoa faamalosi e mafua mai i le maʻisuka.O le mea lea, o isi vailaʻau e fautuaina e solo le paʻu o vae i le lua i le aso ma le sua o le tipolo fou. A maeʻa, e mafai ona e ofuina ni totini ma seevae. O le togafitiga e 2 vaiaso. E mafai foi ona saunia se kulimi o le sinapi, lea e faʻaaogaina i lima o loʻo aʻafia pe a aliali mai muamua faailoga o le faoa faamalosi. Lily o le vanu, lanu paʻepaʻe, vali, hawthorn, barberry, blackberry, hops, clover, valerian, thyme ma isi laʻau e maua ai ni mea faʻamalosia, lea e tatau ona ave ma le faʻaeteete e le maʻisuka.

Togafitiga mo gaogao vae

O le maʻisuka e mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o totoga ma mamanu uma. E le o faʻamavaeina ni neura lautele: o lo latou toilalo i le maʻisuka lea e oʻo atu ai i le atinaʻe o le neuropathy.

O lenei maʻi, i le isi itu, e mafua ai le tele o faailoga o le neurological - o le tingling i le tamai povi o vae, o se lagona o "goosebumps", cramps, ma lagona le mautonu. O ia faʻaʻailoga e mafai ona tutupu pe a maeʻa se savaliga umi pe oʻo i le malolo ma i le po ao moe. O le isi mafuaaga o le gasegase o vae i tua o le maʻisuka o le angiopathy (o le alualu i luma o le vascular system).

E gase le vae i le maʻisuka

Faʻasalaga latou te nofo toatasi pe faʻaauau foi, e masani lava o tulaga faʻamalosia e oʻo atu ai i faʻalavelave ogaoga.

Maʻega - faʻamaʻi, le mautonu ma le le faʻaaogaina muscle contractions, faatasi ai ma ni tiga matuia.

Umi o le tiga: o ni nai sekone, 5-10 minute. O nisi taimi e afaina tele ai le tiga, pe a maeʻa ona faʻagasolo pea lea o maso mo se taimi umi.

Ina ia malamalama pe aisea e masani ona tupu ai le mai i le maʻisuka, e tatau ona e iloa pe faapefea ona aʻafia le tino o le maʻisuka ma le faʻalavelave.

  1. O le maualuga maualuga o le suka o le toto e mafua ai le faaleagaina faifaipea o nai toto laiti, ona sosoo ai lea ma laupega lautele. O le mea lea, o le angiopathy e atiina ae - o se togafitiga lea e faʻalavelaveina ai le toto ma le gaʻo (meaʻai). O lenei mea e mafua ai le tingling in the extremities, ma goosebumps, ma le gaogao, ma i le leai o togafitiga, le necrosis tissu (mate).
  2. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i fusi o le nerve - o aʻafiaga o le nerve e aʻafia: motoa, gaogao ma tutoatasi. O lenei mea e mafua ai le neuropathy o le maʻisuka ma aʻafiaga e fesoʻotai ai - o ia lava tulaga faʻamalosia ma isi faʻalavelave matuia i le tulaga o le faaleagaina i le taula ma le faiʻai.
  3. O le isi mafuaaga o le faoa faamalosi i le maʻisuka o le solia lea o le tuufaatasiga o le vai ile tino. O le laʻasaga o le faufauga masani e masani lava ona faʻaalia e ala i le faateleina o le urination (polyuria) ma le faʻasolosolo faifai pea. O lenei mea e mafua ai le leiloa o le sodium ma le potassium mai le tino, lea e faʻalavelaveina ai le faʻamalosi o le namu.

O faʻamaʻi tiga e faʻaosofia i le malolo i le po. O nisi taimi e maua ai e le tagata ni lagona tiga i le tino atoa ma faʻaaliga o le gasegase: e oʻo lava i sina paʻi o le laupepa e mafua ai se lagona malosi. O le tulaga o le neurologist o tagata gasegase e fesuisuiai foi - o se faaitiitia o le mafaufauga e matauina.

Faʻaauau le atinaʻeina o neuropathy e oʻo atu ai i le le lava o le malosi ma le lagona tiga. O lenei togafitiga e matautia ona o le ono mafai ona mu ma manua. I tagata gasegase i lenei laasaga o le neuropathy, faʻaopopo i le faoa faamalosi, sili atu faʻamaʻi faʻaalia - mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi loloto o le neuropathic.

Toe i totonu o mea

Fesoasoani muamua mo le gaogao

O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tetee atu i le talaaga o le maʻisuka o loʻo manaʻomia, muamua lava, o se togafitiga faʻavaeina o le maʻi maualalo. Ae o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona iloa pe faʻafefea ona faʻafefe faʻafuaseʻi maso o loʻo tupu i le taimi o le moe poʻo le taimi e savali ai.

Faʻasolosolo aʻo e savali, e tatau ona e taofi, manava manava, tataʻi maso lea na tupu ai feeseeseaiga, ma lima ma toso atu ia te oe. O le maso maso maso ei ai lona aoga aoga, lea e faʻalauteleina ai le toto ma e fesoasoani i le masani ai o aʻafiaga namu.

Toe i totonu o mea

Togafitiga ma le puipuia o le faoa faamalosi i le maʻisuka

O le gasegase o le suka e togafitia faʻatasi ma le maʻi faʻavae.

O togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻatinoina foi: faʻamalosi, vailaʻau o vitamini ma microelements, ma le faʻasaʻoina o meaʻai.

O faʻaaliga o le faoa faamalosi e faʻaitiitia pe afai o le tele o mea taumafa e maua i le calcium, magnesium ma le vaitamini C e faʻateleina i le taumafataga.

O togafitiga faafomaʻi ma ni faʻaʻailoga matuia e faʻapipiʻiina i faʻamatalaga, fualaau faʻamaʻi-faʻamaʻi. O nisi o taimi e faʻamaonia ai aʻafiaga e faʻamaonia ai le aʻafiaga i le setete o le tino. Masalo o le faʻaogaina o le musika malolo.

O le togafitiga o le tino e tatau ona faia ma le faaeteete e vaai ai i le le atoatoa o le paʻu o le paʻu i aafiaga o le vevela ma le masini. O le faʻaaogaina o le reflexology - o le acupuncture e faʻamaonia. O le aʻafiaga o nila i luga o vailaʻau o le tino e mafua ai togafitiga mo le faʻamaloloina. Ae ui i lea, o le tulaga mo le gaosia o le acupuncture o le i ai o se fomaʻi agavaa i lenei falemaʻi.

Ae ui lava i lea, o togafitiga sili mo le neuropathy ma le faoa o le maʻisuka o le faatumauina lea o le maualuga o le suka i le plasma sugar: o le siakiina o le kulukose, togafitiga o le inisalini agavaa (pe afai e faʻamaonia), ma le tausisia o fautuaga uma faafomaʻi.

O le isi auala e togafitia ai le faoa faamalosi i le maʻisuka o le togafitiga. O le mea lelei, o le faʻalavelave o faʻatinoga e tatau ona atiaʻe taʻitasi e se fomaʻi ma le faiaoga i fomaʻi togafitiga. E masani lava o taʻaloga e aofia ai le taʻavale mai le mulivae i le toe, tala pepelo. E fautuaina foi le savali e aunoa ma ni seevae i luga o se faamama avega ma aʻoaʻoga i ni mea faʻapitoa faapitoa e faaosofia ai le toto ma le metabolism o vae.

E fautuaina le ofuina o ofuvae faapitoa i ni mea faʻalavelave. O seevae mo le maʻisuka e le tatau ona gaosia, pipiʻi le vae ma taitai atu i sana. O le puipuia o le neuropathy ma le angiopathy i le maʻisuka o le a taofia ai le ogaoga o faafitauli e pei o le leai o se lagona ma se maʻi o le maʻisuka.

Toe i totonu o mea

Aisea e tupu ai le gasegase i le maʻisuka ma le auala e togafitia ai i latou

  • E tusa o vae
  • E uiga i le gaogao
  • E uiga i mafuaʻaga
  • E uiga i togafitiga

E uiga i le maʻisuka ua gase

O le maʻi maʻisuka o se faʻamaʻi ogaoga lea e aʻafia ai le tele o auala eseese o le tino o le tagata. O le mea lea, i le maʻisuka, o faʻalavelave i le gaioiga o totoga eseese e tupu. E faatatau foi lenei mea i itu pito i luga ma pito i lalo, o se taunuuga o nei mea e mafai ona tupu. O le a le mea e avea ma a latou mafuaʻaga ma e uiga i togafitiga o lenei mea matautia i se taimi mulimuli mai i le tusitusiga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻaleagaina ai neura ile gaioiga. O nei faʻamaʻi o se taunuuga e mafua ai le ogaoga o tiga i le eria:

O lagona faapena e umi se taimi umi, ma e foliga mai, i le tele o taimi, i le taimi o le moe po o le leva o le afiafi. Ma le isi, faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai e se tagata ona fetaiai ma se lagona tingling i vae ma se ituaiga "galu" o goosebumps. A maeʻa se savaliga uumi i totonu o le gaʻo o le tamaʻi povi ua gaogao faʻafuaseʻi. E faʻaalia foi ia lava, e masani lava i le po.

I le maʻisuka, e taua le iloa e uiga i uiga o le neuropathy o le maʻisuka.

I le tulaga o le alualu i luma mulimuli ane i le maʻisuka, e mafai ona tulaʻi mai isi faailoilo. E sili atu ona ogaoga ma matautia i latou faʻaaliga ma taunuuga.

E faʻapefea ona tupu faʻalavelave?

O faʻavevesi i vae e maoaʻe ma le tuusaʻo e faaitiitia ma faateleina i vaega musika e faʻaosofia ai se tiga matuia. O le umi o le faoa faamalosi e mafai ona eseese ma mai le tolu i le lima sekone i le 10 minute. O se malosi malosi e maua ai le tiga e foliga mai foi. O le uiga ia te ia pe a maeʻa ona musele mo se taimi uumi, ia tumau lona nofouta. Aemaise lava e tupu lenei mea i le maʻisuka ituaiga 2, e itiiti lava le muamua.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le faʻateleina o faoa faamalosi e mafua ona o le maʻisuka, muamua lava, o le maʻi lava ia e tatau ona togafitia. Ae ui i lea, o ni nai tulafono vave-manatua ma faigofie-faʻaaoga e mafai ai ona faʻaitiitia ma faʻasaʻo le gaogao e tupu i le po.

O lea la, afai e lagona e se tagata se aloiafi, ona tatau ai lea:

  1. e lelei tele le mafai ona nofo i luga o le moega,
  2. lalo pito lua i lalo
  3. ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma le lemu i luga o se fola malulu ma faigata.

O le tulaga o le tino, lea e taua tele i le maʻisuka, e tatau ona tumau saʻo, e tatau ona faia faatasi vae.

A oʻo mai faʻavevesi, o le a aoga foi se isi algorithm o gaioiga: e tatau ona e manava lelei, uu ou tamatamai vae ma tosoina ia oe ia oe.

A maeʻa ona faʻaaogaina le gaogao, o le masini moli o le tino o le tamaʻi povi e leʻo tele.

O se tasi o mafuaʻaga e sili atu nai lo le mafuaʻaga e mafua ai le faʻaleagaina o le maʻi o le tino o le tagata. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga eseese: i le vevela o le taumafanafana, i totonu o se taele malulu poʻo se sauna foi, pe a maeʻaeʻaeʻa ma faʻaleleia aʻoaʻoga tau taaloga. O lenei mea e faʻapupula ai le afu, ma o le tino ua le maua se tele o vai.

I le faagasologa o le togafitia e le gata o le maualuga o le toto maualuga, ae o le fatu foi o le fatu, ua faatonuina ai togafitiga. E mafai foi ona latou faʻavevesiina le manava i maso o le tamai povi i le po, aua e le maua e le tino le tele o elemene. O lo o matou talanoa e uiga i le potassium, magnesium, sodium - e manaʻomia uma mo le faʻasusu ma le malolo o musele, faʻapea foʻi ma le mulimuli mai o aʻafiaga o aʻa.

E uiga i faʻasalaga ma mafuaʻaga o le mea ofoofogia

O le isi mafuaaga mo le faamatalaina o le mea e tatau ona mafaufauina:

  • le le mautonu o faailoga o le uiga manaia ma le inhibitory, lea e ulu ai le musika o le tamai povi,
  • faʻalautele le faʻaleleia i lona faʻasoesa.

O nei mea uma e tupu i le tulaga o le faʻaitiitia o le fausiaina ma le gaosiga o le adenosine triphosphoric acid (ATP), ma o lea la, o metabolic processes uma i totonu o le maso o le maso o vae e tupu ai le leaga, faapea foi ma se togi iloga o lo latou mafai ona malolo. O gaioiga faʻavaomalo uma e faʻagesegese i le tulaga o se suiga i le maualuga o le viscosity o le toto, togafitiga faʻaleagaina i totonu o vaʻa, gaioiga o le muscle, lea e faʻapupulaina ai le mafaufauga e faʻailoa.

E le gata i lea, e mafai ona tupu lenei mea pe a faʻatinoina i se tulaga o le faʻaaogaina o galuega masani i aso taitasi. O le mea lea, o le vavalalata o le maʻisuka e mafua mai i le tele o mea moni: mai le fiva i le mafatiaga ma le le atoatoa o le calcium.

O le faʻavae i le togafitiga o faʻamatalaga tuʻuina atu o le maʻisuka e tatau ona mafaufau i le faʻaaogaina o le maʻi. Ae ui i lea, ao leʻi faia ituaiga uma o faʻatinoga, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi, aua o le tele o faʻamaoniga e ono tupu. O se lisi faʻatusatusa o faʻataʻitaʻiga e sili ona talafeagai pe a mālōlō i pito pito i lalo e faigofie lava.

Muamua lava, e tatau ona e faia le telegese o le taavale mai le toe i le mulivae, ma a maeʻa, maua sina malologa, alu i le isi gaioiga.

Ma le isi, e tatau ona e tulaʻi i luga o ou tamatamaivae, ona faʻaalu malie lea o oe lava i ou mulivae i le fola. A maeʻa lenei gaioiga mo le maʻisuka, ona fautuaina lea o sina malologa.

O le faʻamalositino mulimuli o le tele o taimi e fautuaina e tagata tomai faapitoa o le sii aʻe o ou vae i se tulaga pepelo i ou tua, i se isi mea pe faʻatasi. Afai e mafai:

  1. faasaʻo i latou i tulivae,
  2. fai lemu le savali i se liʻo.

E mafai ona faʻaumatia le gaogao?

I le tulaga e vave lava le vave vaivai, o le a sili ona saʻo le taofi o lona faʻatinoga. I lenei tulaga, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻamafanafanaina. A uma ona faia nei faʻatinoga, e fautuaina oe e savali faataamilo i le potu e aunoa ma ni seevae mo sina taimi. O lenei mea e mafai ai ona faʻalautele lima, lea e taua tele mo le maʻisuka.

O le avega sili ona lelei o le fuafuaga faaletino e mafai ai ona faaosofia toto totoga i vae. E fesoasoani foi i le faagasologa o le fafagaina o musele ma le malosi talafeagai ma fesoasoani i le tau faasaga i le manava e le manaomia i soo se ituaiga o suka. E le gata i lea, ina ia mafai ai ona lelei le taamilosaga toto i pito pito i lalo, o se tifaga faapitoa e faʻapipiʻi ai le tino e atoatoa.

E fesoasoani e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi ma veins varicose ma isi faafitauli ma pito i lalo. Aemaise lava, ona o lona gafatia e tusa ai ma le toto, o le malosi o le suauu e mafai ona mafai ona foia ai le gaogao, faia ma le faasolosolo ma faasolosolo lelei.

Ina ia faʻataʻitaʻia i latou, e taua foi o seevae e masani ona faigofie ma faʻalelei, o lona uiga, aua le faʻasalalau lou vae ma e le o se mea e tupu, i se mea e tupu ai, i sana. E pei ona e iloa, o le taua faasaga ia i latou e faigata tele i le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua.

O le mea lea, ina ia iloa le mafuaʻaga o le faoa faamalosi ma faʻafefe ia i latou, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa.

O lenei mea e mafai ai ona aloese mai faafitauli ogaoga.

O a foliga o le faoa faamalosi i le maʻisuka?

Faoa o loʻo tupu i le taimi o le maʻisuka e faʻaalia ai le maʻi e uiga i le i ai o faʻafitauli i le tino, o lea la e tatau ona tuʻuina atu i ai lenei mea faʻapitoa.

Ina ia mafai ona foia mafuaʻaga ma faʻafitauli le lelei o le faoa faamalosi, e taua tele le inuina o vailaʻau i le taimi, ma ia mulimulitaʻi foi i se meaʻai ina ia aua nei mafua ai le faateleina o le suka - o le a le faʻalavelaveina le maʻi.

Ina ia aloese mai foliga o le faoa faamalosi, o ona uiga e le gata ina le lelei, ae e tiga foi, e taua le matauina o nisi tulafono:

  • togafitiga uma faʻamaʻi i le taimi, e aofia ai le maʻisuka,
  • ia naʻo meaai maloloina
  • aloese mai le atuatuvale ma le popole,
  • lafoai masani leaga,
  • fetuunai gaoioiga faaletino ma taumafai e ofoina atu le tele o le taimi e mafai ai i taʻaloga.

Aiseā e tupu ai faʻalavelave i le taimi o le atinaʻe o le maʻisuka?

Talu ai ona o le maʻisuka e afaina ai le gaioiga o totoga uma a le tagata, o mafuaʻaga o le faoa faamalosi o le le lelei o la latou galuega. O mafuaʻaga sili ona taatele o lenei mea le lelei o le galala, talu ai o maualuga maualuga o le kulukose e manaʻomia ai le faʻaleleia o le tele o vai.

E le gata i lea, e tupu lenei mea pe a le lava ni vaega taua o le tino, e aofia ai:

  • magnesium
  • paluka
  • sodium
  • zinc.

Ona o le le lava o meaʻai, o le masini e nafa ma le galuega ma le malologa o maso ua solia, lea e mafua ai le le mautonu ma le le fiafia.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo i ai se soliga o le faʻamalosi o neura - ona o lenei mea, ua foliga mai ai le leai o se tulaga, e nafa ma le malolo ma le le fiafia. O le iʻuga, e leai se mea e alu i ai ma e amata ona malilie musele, ma tuʻuina atu i le tagata le tiga ogaoga.

I soo se ituaiga o maʻisuka, e tupu ai le faʻafitauli o le ATP. O lenei mea e mafua ai ona faʻaitiitia le aofaʻi o le suka, lea e mafua ai le soliina o metabolic processes e tupu i totonu o maso. O le iʻuga, o togafitiga faʻaleagaina i le maʻisuka e oʻo atu ai i le faʻaputuina o otaota faʻasolosolo i totonu o maso, lea e mafua ai le latou gaioiga ma mafua ai se faʻaititia.

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka o loʻo galue mamafa i le tino ma e le lava le malolo, e mafua ai ona solia le fausaga o maso, ona e le mafai ona latou malolo ma malolo.E mafua ai foi le faoa faamalosi, e le gata i lea, lea e sili atu ona tiga i aso uma.

Faailoga o le Faoa faamalosi

I le taimi o le moe poʻo le taimi foi e sui ai le tino, e faʻamalosi maso e suia ai lo latou le mautonu, lea e mafua ai le tiga ma le tiga tele. O se taunuuga, e le mafai ona "faʻaaoga" se vaega. Afai o le gaga o vae e tupu i le po, o le a le mafai e se tagata ona malolo atoa ma moe, aua e tusa lava pe i ai se moli paʻu o le laupepa, o le a mumu ma fufulu fuamoa.

Faailoga o gaʻo vae i se faʻafitauli o le tino popole:

  • goosebumps
  • malosi faʻamau
  • tamele povi
  • le solia o le lagona o le pito i lalo, faapea foi ma le umi o le numera.

Afai e te matauina faailoga o lenei mea matautia, e pei foi ona fautuaina mai le mafuaaga na mafua ai lenei tulaga, e taua tele le logoina o le fomaʻi, o le o le a faia se togafitiga e mafai ona fesoasoani ai le maʻi mai le tiga ogaoga ma le tiga.

Metotia e fesoasoani ai i le tagata maʻi

O le togafitiga o le faoa faamalosi e taua tele e amata aʻo leʻi faia togafitiga faafomaʻi. O maʻi uma o le maʻisuka e tatau ona faamasani i le fesoasoani muamua, lea o le a fesoasoani i le taulimaina o lenei lava tulaga le lelei:

  • sui le tulaga o le tino (sili ona nofo i lalo),
  • ia fusia uma vae e lua ao faimalaga
  • tuu ou vae i le fola
  • taumafai e tutu i luga o ni seevae i luga o se malulu.

Afai o lenei mea na e maua ai oe savali, e tatau ona e faʻamalosi ou musele i le tele e mafai ai, ona taumafai lea e toso ou tamatamai vae ia te oe.

Togafitiga o le maʻisuka

O le togafitiga o lenei mea matautia ua faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist, talu ai o le fomai lea e sili ona iloa lelei mafuaaga ma faailoga o foliga vaaia o le gaoia o le tamai povi.

Muamua lava, o le a tuʻuina atu e le fomaʻi fualaau e aʻafia i le vaega o le "anticonvulsant". O le a ia faatonuina foi le faaaogaina o vitamini ma minerale, fetuunai meaai paleni. I le tulaga o le ogaoga o tiga, ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e faʻatonu ai faʻamatalaga e fetaui ma le vailaʻau ua uma ona faatonuina.

O tagata maʻi e le atoatoa le mafaufau o loʻo faʻatulagaina faʻamaʻi ma faʻamalosi fualaʻau.

I mataupu e sili atu ona faigata, faʻapea foʻi ma le le maua o se togafitiga faʻapitoa, e faʻamaonia ai tagata mamaʻi:

  • magnetotherapy
  • siama togafitiga
  • eletise
  • electrophoresis.

Taua: o le togafitiga o le faoa faamalosi e le tatau ona aafia ai le faʻaaogaina o le inisalini ma isi vailaʻau e lagolagoina ai le tino i togafitiga o le maʻisuka. E le tatau i tagata gasegase ona galo ona suʻe vailaʻau o le a fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka toto, aua o lenei mea e masani ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga.

Mafuaaga ma togafitiga o gaʻo vae i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e mafai ona aʻafia ai totoga uma o le tagata, e aofia ai neura faʻailoga. O le faʻatoʻilaloina o nei neura e mafua ai le ogaoga o tiga ma musika vavaega i vae ma tamaʻi povi. O le mafuaʻaga lena o le gasegase o le vae i le maʻi suka o se mea taatele lea e mafai ona faʻaumatia na o taimi talafeagai ma togafitiga.

O le a le mea e le o se mea?

O faʻamalosi vaʻaia o feteʻenaʻiga e tutupu i totonu o maso o se tagata. Latou te o mai ma le le faʻamalosi, lea e mafua ai le tiga, o nisi taimi e le mafai ona faʻafanoina le tiga ile maʻi. O nei faʻaitiʻitia mulimuli i le tele o tapulaa - mai se lua sekone i ni nai minute.

O le faoa faamalosi i le maʻisuka e tuua ai le le mautonu ma le lagona lelei i vaega ua afaina mo se vaitaimi faapitoa, e tele naua tagata gasegase pe a mavae lenei mea matautia e le mafai ona o ese mai le moega pe laa i luga o latou vae. I aso nei, o fomaʻi e sili atu ona televave i luga o vae, tua, ma sulu, aʻo faʻamavae e mafai ona tupu uma i le maso tasi ma i se vaega o maso.

O a mafuaaga e mafua ai le tiga?

O tiga ma mea le lelei e tulaʻi mai ona o se taimi puupuu e tatau ona vavae ai le maso se aofaiga tele o otaota, lea e le afaina ai le tulaga o le tino i le auala sili ona lelei. O ia faʻaleagaga e mafua ai le afaina ai o le namu, ma o lea e lagona ai e se tagata le tiga matuia.

O le ā le lamatiaga o le maʻi suka?

O feeseeseaiga o muso vae e masani lava ona avea o se logo mataʻutia, ao latou faailoa mai le foliga o le neuropathy o le maʻisuka. O se taunuuga o le atinaʻeina o lenei togafitiga, o le a le mafai e le tagata gasegase ona savali, o le a oʻo i tiga matuia, o le togafitiga o le a na ona maua ai se lelei lelei mo sina taimi.

O se taunuuga, o le neuropay e lamatia ai le tagata maʻi i le puʻeina o le loto, lea o le a tupu pe afai e faʻalavelave le fatu. Faailoga o le neuropathy, lea e te manaʻomia ai loa ona e talanoa i se fomaʻi ma le amio togafitiga faʻapitoa:

    tingling of legs, faateleina le lagona lelei o tamai povi, tiga tele, mumu o maso, afaina o vae, "mea ese".

Fiafia i le po - o le a le mafuaaga ma o le a le togafitiga?

O le po o le po o le tamai povi, po o le masima mimiti, o se faʻalavelave le lelei ma ogaoga o se tasi maso poʻo se faʻapotopotoga atoa, lea eoʻo mai ma le tiga tele. I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona afaina ai maso o le tino, ae o le tele o taimi e mafatia ai i latou e nafa ma le galuega o sooga se lua.

Vaʻaia! E saʻo lava i nei mea o le tamaʻi povi. O lenei tulaga e taatele, ma o le a le pine ae toetoe a toetoe o tagata uma e fetaiai ma ia. Ma i le taimi lava e tasi, o le fesili e vave tulaʻi mai - o le a le mafuaʻaga o lenei maʻi ma mafai ona faoa faamalosi o se faʻamaʻi pe o na o ni faʻaaliga o isi tulaga faʻaleagaina e leʻo faʻaalia ai o latou faailoga?

I le taimi lava e tasi, o le malosi o le muscle contractions e mafai ona fesuisuiaʻi i le mea e maua mai i se togi laitiiti - faʻafeiloaʻi i le malosi, lea eo mai ma le tiga tele. O sea vavave e mafai ona saʻo moni mai ni nai sekone i le 15 minute pe sili atu. I lenei tulaga, o nisi osofaiga e mafai ona tupu i le po.

Ma afai latou te malosi tele, i totonu o ni nai aso talu le osofaiga, o le tiga i le musika o le tamai povi e mafai ona tumau ma e oʻo lava ile faagasologa o le le fiafia.

Etymology o le faoa faamalosi?

E leai se fomaʻi e mafai ona tuʻuina mai se tali saʻo i le fesili pe aisea e tupu ai le papa. Ae ui i lea, mo le taimi atoa e suʻesuʻe ai lenei mea le lelei, e tele mafuaaga ua iloa ai e mafai ona saofagā i foliga vaaia. Faatasi ai ma i latou o le mea taatele e mafai ona mafaufauina:

    Faauluuluga o le musika o le tamai povi ona o le malosi o faamalositino po o le savali umi. O matata e fesoʻotaʻi ma le tumau tumau. O le tele lava o taimi, o ia togafitiga e mataituina i le au faatau, tagata e teuteu lauulu, taiala, tausimea, tagata liliu. O matata e fesoʻotaʻi ma le nofo uumi, aemaise lava pe a togi e le tagata le vae e tasi i luga o le isi pe na ona sopoʻia i lalo o se nofoa. Faʻamalalaina Aveina o vailaau faapitoa, e pei o na e maualalo ai le toto, pe maualalo le cholesterol.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le manava o le po i totonu o musika o le tamai povi e mafai ona avea ma faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei tulaga e masani ona matauina i le maʻi suka, maualalo le toto toto ma le maʻi o Parkinson.

O le faʻaleagaina o le Hormonal i le tino e mafai foi ona taʻitaʻia lenei mea, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le le talafeagai o le gaioiga poʻo le le atoatoa o elemene, aemaise le potassium, calcium ma magnesium. E le gata i lea, o le vavalalata i tamai povi e mafai ona tupu i le maitaga.

Ituaiga ma mea lamatia

I le taimi nei, e lua ituaiga o spasms i tamaʻi mamoe i le po. O le ituaiga muamua e taʻua o le faʻasalaga. E le o iloa la latou galuega, o le mea lea ua taʻua ai i latou o le faʻasalaga. O le tele o taimi latou te tupu pe a maeʻa le malosi o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻafuaseʻi ona solia le toto i le vae pito i lalo.

O faʻasalaga faʻasalaga e mafai ona tupu e le gata i tagata talavou, ae faʻapea foi i tagata matutua. I lenei tulaga, o le mafuaaga e mafai ona taʻua o le faapuupuuina o manoa i le taimi o la latou soifua matua. O faʻamafanafanaga tumau e tulaʻi mai i le talaaga o nisi ituaiga o togafitiga poʻo le maʻitaga.

O le tele lava o taimi, o faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo le neuropathy lautele e tatau ona tuuaia. E aofia ai foʻi ma faʻamaʻi ate, oona ma le faʻamala. E i ai tulaga faʻapitoa o aʻafiaga e fesoasoani i le faʻaalia o nei osofaʻiga. E aofia ai mea nei:

    Tausaga e silia ma le 50. Faʻalavelave faʻaletino. Toto Flat feet. Lafoaʻiga o vae. Aveina o fualaau.

O le mea moni, e le o tamaitai uma ua maitaga o loʻo i ai ni faʻafitauli faapena, ae le o tagata uma e mafai ona faʻaaliina alofilima. Ae ui i lea, o nei vala taua e tatau ona matua taulai atu i ai.

O le a le mafuaaga o le faoa faamalosi i le tino o le tagata

O le po i le gaogao o le tamai povi e masani lava ona aliali i le po. O se tagata e ala mai i se tiga matuitui tigaina i le tulaga o se spasm po o le faavauvau i le tamai povi. I lenei tulaga, o le spasm e mafai ona foliga e le maaleale ona e mafai ona tupu i se tiga matuia.

Taua: O musele e fai siʻosiʻomaga e faʻapēpē ma faigata. E mafai ona paʻu lelei i lalo o le paʻu o le vae pito i lalo. E le gata i lea, o lo latou foliga ua matua suia foi. Afai e laʻititi le spasm, ona lagona lea e le tagata le mimiti o maso i lalo o le paʻu.

O le osofaʻiga lava ia e mafai ona tumau i ni nai sekone, pe 15, pe sili atu foʻi minute. O le faʻamavae o musika e mafai ona mafua ai le tiga tele ma e tatau foi i se tagata ona ave ni vailaau.

O tiga matuitui ma faʻalavelave faifai pea e taʻitaʻia ai le mea moni o le a le toe momoe le tagata masani ma le solomuli e amata amata ona atiaʻe. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, pe a uma le oso muamua o le osofaʻiga e tatau ona e faafesootai se fomaʻi.

Fomaʻi togafitiga

Afai e le maua le masini o le po i le manava o le tamai povi, o le a le mafai e le fomai ona faatonuina togafitiga talafeagai. O le mea lea, i le taimi o se osofaiga, e mafai ona e taumafai e faʻaitiitia le tulaga oe lava. Ina ia faia lenei mea, tau lava o le taumafai e toso le vae i luma pe sii i luga ma faʻagasolo foi.

E le gata i lea, i nisi tulaga, o le tutu i luga o le vae e tasi e fesoasoani - i luga o le mea na tupu ai le gaogao. Ia, o le massage ma le vaeluaga o le a fesoasoani i musele e malolo ma faʻaitiitia ai le le mautonu na tupu mai ia i latou. Ae o fualaau faasaina, o iinei e masani ona faʻaaogaina pepa faʻapipiʻi, e pei o le:

  1. Diphenylhydramine hydrochloride.
  2. Polokalama o tapenaga.
  3. Mafuaʻaga o le magnesium.
  4. Quinine Sulfate.
  5. Meprobama.
  6. Sea otter.
  7. Aralen.
  8. Papa.
  9. Tegretol.
  10. Dilantin.

Ae ui i lea, e tatau ona e tago i nei vailaʻau naʻo lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi ma e na o le mafuaʻaga o lenei maʻi ua faamaninoina.

Puipuiga

O le mea muamua lava e fai o le faʻateleina lea o le faʻaaogaina o vailaau e pei o le potassium, calcium ma le magnesium. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina ni multivitamins faapitoa, pe faʻaopopo nisi oloa susu i au mea taumafa. E ui i lea, e taua le manatuaina i totonu o oloa e leai ni mea e leai ni mea aoga.

E leai se mea e aofia ai i lau taumafataga e togafitia lenei faafitauli. O le potassium o loʻo maua i faʻi, avocados ma iʻa fagota. Ae o le magnesium e sili ona afaina mai i ni fatu, leki, spinach ma oatmeal. Ia mautinoa e fai ni taʻaloga gymnastic i aso uma, ae leai se mea e le aʻafia ai.

E mafai foi ona e uia se auala massage, ma i po uma ao le i alu e moe e lelei le faia o se eseesega o le bath bath. Mo le puipuia o spasms ma cramps, e taua foi le lafoaia o seevae tauavaevae, faatapulaa le faaaogaina o kofe ma lauti ma lafoai ai masani leaga.

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i gaʻo vae i le maʻisuka

E le o se mea faalilolilo e faapea o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e masani lava ona i ai vae o vae vaevaega. O le a le mea na afua ai i latou ma le auala e aveesea ai na mea? O le mafuaʻaga o le faʻaalia o gaʻo i totonu o vae o se aofaiga tele o le suka i totonu o le toto.

O le mea moni, o le maualuga maualuga o le suka e faateleina ai le mea o le urine, ma faatasi ai, o mea uma e manaʻomia ai microelements e sau mai le tino, o le leai o se mea e mafua ai le faoa faamalosi. Afai o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e fai siva, ona mafai lea ona e taumafai e faaopoopo meaʻai maualuga i le magnesium ma le calcium i au meaʻai.

Afai e lava meaʻai o nei micronutrients, e tatau ona e faʻaopopo meaʻai o loʻo i ai le vitamin D i lau meaʻai, aua o le a fesoasoani i le lelei atili o le niniʻi o le calcium ma le magnesium. Aua le faʻaaogaina meaʻai susu, aua o loʻo aofia ai le tele o le phosphorus, lea o le a faʻateleina ai le aafiaga o le faoa faamalosi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e mafua ai le faʻalavelave i le gaioiga o totoga eseese. I le maʻisuka, e aʻafia ai neura. O nei manua e mafua ai le tiga i vae, tamaʻi ma vae. O ia tiga e umi lava le umi, e masani ona tupu i le po.

E le gata i lea, o le maʻisuka malosi o loʻo faʻaalia e le lagona o le tingling i vae ma fetolofi fetolofi. A maeʻa se savaliga uumi, o le tamaʻi povi e miti, e masani ona tupu i le po. I le tulaga o le atinaʻe atili o le faʻamaʻi, o isi faʻamaoniga e ono foliga mai, sili atu ona matautia ma matautia.

Lapataiga Ole gaogao o le gaʻo o le mausali ma le le faʻaaogaina o musika e mafua ai se tiga matuia. O le umi o le faoa faamalosi e fesuisuiai ma fesuisuiai mai ni nai sekone i le 10 minute. O se tiga matuitui tiga e mafai, pe a maeʻa o le a tumau pea le mafaufau o maso mo se taimi umi.

Ioe, i le tulaga o le tele o faoa faamalosi ona o le maʻisuka, muamua lava, o le maʻi lava ia e tatau ona togafitia. Ae o nai tulafono faigofie ma faigofie o le a fesoasoani e taulimaina le po. Afai e te lagona se mimiti, e tatau ona e nofo i luga o le moega, tuu i lalo ou vae mai le moega, ona e tu lelei lea i le fale malulu.

O le tulaga o le tino e tatau ona sao, e tatau ona tuu faatasi vae. Faʻatasi ai ma se faʻavave, o le a fesoasoani le faiga lenei: e tatau ona e manava loloto, ave ou tamatamaivae ma lou lima ma toso atu ia te oe. A maeʻa le faʻasalaga o masima, o le a le faʻalavelave se masini mama o le maso o le povi.

O le faʻavae mo togafitiga o lenei faʻamaʻi i le maʻisuka o le togafitiga faaletino. Ae ao lei faia ni gaioiga eseese, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi, e mafai ona faʻamaonia. E tusa lisi o faʻatinoga e faasaga i gaʻo vae i le maʻisuka:

    matou te faia lemu lemu mai le totini ile mulivae, oso i luga luga oo matou tamatamai vae, ona faasolosolo lemu ifo lea o matou mulivae i luga o le fola, i le tulaga maualuga, sii i luga o matou vae agai i luga, atonu e saʻo i tulivae, ona faasolosolo malie lea i luga o vae. Afai e vave faʻafuaseʻi le vaivai, taofi le faʻamalositino. A maeʻa ia faʻatinoga, e tatau ona e savalivali faataamilo i le potu e aunoa ma ni seevae, faʻasaʻo ou tamatamailima.

O le gaoioiga faʻapitoa e faʻaosofia ai le toto i vae, e fafagaina ai maso i le malosi, e fesoasoani i le gasegase i le maʻisuka. E le gata i lea, o le faʻaleleia atili o le toto i le pito i lalo, e talafeagai lelei le faʻapipiʻi faapitoa. O seevae mo le maʻisuka e tatau ona faʻalelei ma faʻalelei, e le tatau ona tuʻi le vae ma taʻitaʻi atu i sana.

E uiga i le maʻisuka vae ma le gaogao

Ona o suiga matuia i le capillaries ma le tuufaatasiga o le vai felauai, o soa le maalofia o le hyperglycemia i le maʻisuka malosi, metabolic processes ma le masani ai le tuuina atu o meaʻai taua i suauu e faasolosolo ina leaga. E aʻafia ai maso, ponaivi, paʻu ma aʻafi.

O le mea lea, o le edema, o le paʻu vevela, o le vevela, o le gaogao ma le tiga, lea e taʻua puupuu o le angiopathies ma neuropathy. I lenei tulaga, e le mafai e le tino ona faʻamalosi lelei le osofaʻi o faʻaupuga ma le faʻaogaina o le microbial. O le mea lea, ua fautuaina le maʻisuka e mulumulu o latou vae i aso uma, e aloese ai mai manuʻa ma ia mataala tele ina ia aua neʻi aumaia le mataupu i le galanrene ma le tosoina o vae.

Ua manatu le diabetologists e 75% o le maʻisuka e faitio i le gaogao i totonu o vae, lea e maua ai le tiga tele. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia le maso ma le mamafa i luga o ogaumu o le nerve, aua o lenei mea e faateleina ai le muscle o le le mautonu ma le tiga. Ae ui i lea, o ia faaaliga e mafai ona atuatuvale e aunoa ma le maʻisuka.

O ia faitioga e mafua ona o le faʻamalolo o le tino (acidosis) ma le le lava i le absorption o le calcium, potassium ma le magnesium. O metotia faavae o le alkali e taua mo le tagata na faaigoaina. O le fili autu (taufaasese) o le faʻasalaga o nei elemene o le alumini uamea uamea.

Ona o lona taugofie, ua avea ai alumini ma se tulaga maualuga i totonu o le umukuka: ipu, tanini, pans, fitafita fitafita ma papatusi. O lenei uʻamea vaivai e faigofie ona faʻamamaina i le uʻamea uʻamea pe a fufuluina ipu, o se taunuuga, e mafai ona faʻatagaina meaʻai (faʻamafanafanaina).

Motugaafa: Faʻailoa lou tamatamailima i luga o le pito i luga o meamea uʻamea na fufuluina - o faailoga uliuli o le oxide metal metal o le a tumau i luga o le paʻu. Afai e te mataituina le "mama" o mea alumini, ona mafai lea ona oʻo i luga o maso muscle o pito pito i lalo. E le gata i lea, o le gaosiga o le parathyroid hormone e faʻamalosia faʻafuasei e le alumini.

Ona o lenei mea, o le osteoporosis ma le ponaivi o ponaivi e tupu, talu ai i lenei tulaga o le calcium ua matua aveeseina mai le ponaivi. I le leai o se tusi suka o le maʻisuka e te maua ai fautuaga i le aloese mai le soona inu i le alumini ma le nickel. O le mea lea, o le isi mea malosi o le acidification o le tino ua faaigoa - acidosis, lea, e tusa ai ma se manatu fou o le tusitala o nei laina, ua tulai mai le maʻi suka o le ituaiga lona lua.

E tusa ai ma mea ua taua muamua, e talafeagai le sii mai le tusi "Bioelements in medicine" e polofesa A.V. Skalnoy ma le I.A. Rudakova.

O faʻaaliga autu o le magnesium le lava:

    O le vaivai, faʻaleagaina, le lava o le manaʻo, gasea, vomiting, manava, papū, faʻamaʻi o le cardiovascular system (o le magysium-dependant arrhythmias, angiospasm, angina pectoris, hypertension) ma le lamatiaga o le thrombosis ma le fatu), faavaivaia o galuega faʻapitoa, amataga o le atinaʻe o le maʻisuka, maso o le maso, O le amataga o le atinaʻeina o urolithiasis ma gallstone faamaʻi, Faʻaletonu (atonu o se faʻaopoopoga o aʻafiaga o faʻamaʻi tumama).

Atherosclerotic vascular disease o se soa faifaipea o tagata matutua. O se vaaiga fou i luga o mafuaaga o le maʻisuka ua lomia i le tusi a le tusitala e uiga i mafuaaga o le maʻisuka - o se faaopoopoga i le talitonuga o le amataina o le atherosclerosis, lea e mafua ai le amataina ma le alualu i luma o le maʻisuka i tagata matutua, ma faaitiitia ai le tulaga o le ola.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e le gata o tamaʻitaʻi o Langerhans e maua ai le inisalini e faʻavaivaia pe iu ai foi ina le aoga, ae o isi foi o le endocrin. O le le lava o le inu o le calcium, ma o le mea lea o se mea muamua e manaomia mo le acidosis o le tino, e mafai ona le gata i le le atoatoa o le vitamini D, ae faapea foi ma le faaleagaina o le parathyroid gland e faatonutonuina ai le faaaogaina o lenei metala alkali.

O tulaga uma e lua o mafuaʻaga o mea le lelei e pei o le tetany, o le faailoga muamua lea o le "tusitusi tusitusi" o tamatamailima. Afai i le afiafi e te matauina tamatamailima "le usitai," i le po po o le taeao e mafai ona e faamoemoe i se maso o maso o vae ma lalo vae, pe afai e te le inuina lefir pe 1-2 le calcium gluconate tablets i le po.

I taimi ogaoga ma faʻaauau, latou te faʻapipiʻi i sauniuni o le magnesium, faʻamuamua o le antihistamines, e aofia ai le diphenhydramine. O le faʻaitiitia o le alumini e faʻalauteleina i le faateleina o le eletise o meaai. O le mea lea, o se mea inu i totonu o se ipu alumini e le mafai ona kuka. O le taoina o falaoa i polini alumini e faasaina.

E le fautuaina e kuka le kuka, aemaise lava mai vine ma fualaau o loʻo aofia ai meaola eseese, i totonu o mea alumini.

O le tiga o le vae, o le paʻu, o le gaogao o maso o le tamai povi e fai ma faailoga o le neuropathy o le maʻisuka

I le maʻisuka, e sili atu ona taatele le neuropathy lautele, lea e mafai ona faaalia mai i le foliga o le polyneuropathy lautele, mononeuropathy, ma le visua o le neuropathy. O le neuropathy lautele e iloa ai le tele o taimi.

Taua! O vaega vaʻavaʻai o pito i lalo e tele lava ina aʻafia, o nisi taimi o pito i luga e aofia ai i le faagasologa. O le mea sili i le falemaʻi o le tiga lea o le tiga, lea e muamua atu i le paresthesia (numbness, tingling, creeping creeps, mulimuli ane leai se lagona lelei poʻo le faʻamamaina).

O faʻavavega i maso o le tamai povi e masani ona tupu, e tupu ile malologa, aemaise i le po. E faʻateleina le tiga i le malolo, i le po. I tulaga ogaoga, o le a faitioina e tagata mamaʻi tiga i le tino atoa, ua faʻasalaina i latou i le taufaaleaga, pe a oʻo lava i le paʻi o se laupepa e mafua ai se lagona manaia.

I le tulaga o le neurological, o loʻo i ai se faʻaitiitia, ona le toe faʻafoʻi lea o le tendon periosteal, aemaise o Achilles ma tulivae. E le o toe umi ae leai se lagona lelei, faatasi ai ma le salalau o le faagasologa i le ogalaau atoa o le namu, o le a leiloa ituaiga uma o lagona-e mafai ona tupu - faʻailoga, tiga, tulaga.

O nei laasaga e sili ona lamatia ona o le ono maua ai le vevela, mu i vae, lea e le lagona e le tagata maʻi. O ia ituaiga o maʻi e tele lava ina maua ai le maʻi pipili loloto o le neuropathy. O le neuropathy o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia o ia i le tulaga o se tasi o faʻasolosolo tutusa o se tasi poʻo ni nai namu (femoral, sciatic, median, ulnar).

O se faʻaaliga matuia o le neuropathy lautele e latalata i le amyotrophy o le maʻisuka. O le faavae o lenei fomu o le liona tuufaatasi lea o nifo muamua o le uaea o le taula, gaʻo i luga o le potu, e mafua mai i se maʻi o le faaleagaina o le pelvic, shoulder shoulder. O lona autu faailoga e:

  1. ogaoga vaivai
  2. musika atrophy o eseesega eseese,
  3. tiga ma tiga
  4. leai se lagona e masani lava ona toesea,
  5. e le o se mea e masani ai le faʻasalaga ma le emaciation.

O le mea e masani ai, o le mononeuropathy e mafai ona tupu i le tulaga o le vavaeʻese poʻo le tele o le supa ma paresis o le tino (taua, mata ma le mimita).

Taʻaloga vae: o le a le mea e fai?

O lōia lautele e masani ona maua faitioga o tagata gasegase ma gaʻo, ma o lenei mea e popole ai tagata o vaega eseese eseese - talavou ma tagata matutua, alii ma tamaitai, fafine maʻitaga ma tamaiti.

O le tele o faʻalavelave e tupu i le taimi e momoe ai po o le po, i le taimi o le moe a se tagata, faʻamalosia o ia e ala ma maua ni nai taimi le fiafia. O a vae o vae, pe aisea latou te tupu ai ma le auala e taulimaina ai i latou o le a talanoaina i la tatou tusiga.

Faiga faʻavae

O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o se tasi poʻo le sili atu foi o muscle, faatasi ai ma le tiga, ua taʻua o le faoa faamalosi. O le mea sili ona taatele o le gaogao o vae, pe, o le gaogao o le muso o le tamai povi (o loʻo i luga o le pito i tua o le vae).

Mo nisi mafuaʻaga, o lenei maso ua faʻafuaseʻi ona tupu, e aofia ai le maualuga o le faʻaopoopoga o le vae - o se tagata e peiseai o loʻo tu i le pito i luga. E pei ona manino mai i le faʻamatalaga, o le masima musika eo mai faatasi ma le malosi, masani ona oʻo ai le tiga.

Aiseā e tupu ai le gaʻo

O le mea moni, e tele mafuaʻaga o le faoa faamalosi - mai le faʻatoʻilaloina o le paluga i faʻamaʻi ogaoga, faʻamaʻi ola. O le tele o moa vae e faʻaosooso ai i mafuaʻaga ua faʻaalia i lalo. Le mautonu o vitamini ma minerale i le tino:

    O le toesea o le magnesium o le mafuaʻaga lea o le tolu ¾ o mataupu uma o le gaioiga pito i lalo, maʻi o le thyroid, o le vai o le vitamini B (e masani lava B6), le faaletonu o le gaʻo (talu ai o lenei faʻamaʻi e faʻalavelave ai le gasegase o oloa gaosi mai le tino e iai sona aʻafiaga i luga). Glucose maualalo maualalo - hypoglycemia. E sili atu ona taatele i togafitiga faʻamalosi mo le maʻisuka poʻo le taimi e le mulimuli ai le maʻisuka i se meaai. O le umi o le malosi faaletino i luga o vae - tamoe, savali, aau, soka ma isi. Vailaau vevela, thrombophlebitis. O maʻi le mautonu i totonu o vaʻa pito i lalo (atherosclerosis obliterans ma isi faʻamaʻi), faʻamaʻi o le cardiovascular system, faʻatasi ai ma le fatu o le fatu ma, o le mea na mafua ai, le tafe toto i vaega aupito mamao o le tino, aemaise lava i vae ma vae. O faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi (osteochondrosis). O le le atoatoa o hormones o feusuaiga a tamaitai, e pei o le maualuga o le estrog i totonu o le toto. Mafaufauga o le loto-mafaufau-lagona. O le leai o se moe.

O tatou olaga sese masani e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea i se talavou faiga o le tino o le tagata ua pa'ū le tasi i le isi:

    ona o le faʻavaivai faifaipea, o le mamafa e amata ona faateleina, ona o le i ai o ni mulivae maualuga, faafitauli ma vein foliga, ona o meaai le talafeagai, hypovitaminosis poo, sili atu ona leaga, faʻamaʻi masani o le digestive tract, faʻalavelaveina le masani ai o meaʻai mai le digestive system i totonu o le toto, ona o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi (aemaise lava, tonsillitis), o faʻafitauli e tupu i le tulaga o le alualu i luma o fatu fatu (mauaina o faaletonu) ma gaʻo (glomerulonephritis).

Talu ai o le mafuaʻaga autu o le gaʻo o le limo o le gau ole magnesium, ou te fia faʻalauiloaina lenei faafitauli ile auiliiliga. O meaʻai le paleni a le toʻatele oi tatou e taʻitaʻia ai le maualuga ole magnesium i le toto.

O a tatou amioga le lelei, e pei o le faʻaaogaina masani o kofe, ava malosi, meaai sugary ma le falaoamata, e fesoasoani i le maualalo o le elemene mai lenei mea mai meaai i le toto. A oʻo mai le hypomagnesemia (o le faʻaitiitia o le maualuga o le magnesium i totonu o le toto), e taumafai le tino e taui i ai e ala i le "fufuluina" o le elemene mai le masukalokelet system.

O le mafuaaga lena, afai e te suʻeina se suʻega toto mo le magnesium, o ona taunuuga o le a faʻaalia ai le masani poʻo se sili atu foi o lenei elemene. E le gata i le faoa faamalosi, o le leai o le magnesium i totonu o le tino e mafai foi ona faailoa isi faailoga:

  1. mafaufauga le mafaufau, faaitiitia le taimi o le mafaufau, vaivai, tala o le tino,
  2. numera o vae
  3. afaina, atuatuvalega, moe, pogisa uila,
  4. laryngo-, bronchus, esophagospasms (o spasma o loʻo tutupu i taimi taʻitasi o le larynx, bronchi poʻo le esophagus),
  5. tiga o le manava, taofi ma le faʻaaogaina o antispasmodics (drotaverin, poʻo le spi, spasmobrue, papaverine, platifillin), malosi poʻo le manava,
  6. agavaʻa tiga i fafine,
  7. paʻulu lauulu, fao fao,
  8. toothaches, caries,
  9. tiga i totonu o le loto, tachycardia (faʻalauteleina le fatu), ituaiga eseese o arrhythmias.

Afai o le tagata gasegase, e faaopoopo atu i vae o le vae, o le tele o faailoga o loʻo taʻua i luga, o le magnesium e le tatau ona manatu o se tasi o mafuaʻaga o le le faʻaaogaina o muscle contractions.

E gase le vae i fafine maʻitaga

E tusa ai ma fuainumera, toetoe lava o fafine uma ua maitaga o loʻo feagai ma lenei mea le lelei. Talu ai o le tele o fafine "i le tulaga" e sili atu pe itiiti ifo le soifua maloloina, mafuaʻaga o le faoa faamalosi e pei o faamaʻi fatu fatu poʻo le fatu vaivai tumau o le fatu e le ono tupu i lenei tulaga.

O le tele lava o taimi e mafua ai le faʻaaogaina o musika e mafua ai ni mafuaʻaga faapitoa e fetaui ma le "tulaga fiafia" o se tamaitai. Le leai o le vitamini B ma le le atoatoa o elemene (o le sili atu o phosphates ma le sodium, leai o magnesium, potassium ma calcium) i totonu o le toto, mafua mai:

    o le mea e le talafeagai ma le le talafeagai, o le taumafa o le fafine e fesootaʻi ma ana meaʻai, leai se aoga o le parathyroid gland (e tupu i le fomaʻi faifai pea i le uluaʻi masina muamua o le maitaga (i le taimi o le toxicosis), faʻateleina tuputupu ae o le tamaititi i le lona lua (3) o le atinaʻe o loʻo faʻaaogaina meaʻai o le tino o le tina, ma i le tulaga pe a le maua e le fafine maʻitaga meaai, o le taimi o le tuputupu ae malosi o le pepe o loʻo ia iloa o latou faaletonu "i luga ia te ia lava"), soona taumafa m mamanu - fualaau faasaina e faaosofia ai le manava o le urine (e masani lava ona faatonuina i latou ua maitaga i le ogaoga ogaoga, masani lava i le faaiuga o le maitaga).

O le aano o le uamea e maua i le maualuga ma le matuia (e mafai ona tupu i le le lava o le faaaogaina o oloa uʻamea, ma ona o le mamafa o le toto).

Hypoglycemia. Faʻaleagaina o le taumafataga i le taimi e tuai pe le seasea (itiiti ifo i le 3 taimi i le aso) taumafa tele, faʻaleagaina o meaai e maua ai gaʻo vailaʻau faʻamalolo, e mafua ai le faʻaitiitia o le suka i le po ma le taeao ma, o se taunuuga, i le faoa faamalosi.

Tuua Lau Faamatalaga