Togafitiga o le gasegase o le diaper i le maʻisuka: mafuaʻaga ma uiga o faʻafitauli

E masani lava ona tupu vave le faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka. O le faʻavave o le faʻamaʻi e faʻaalia e pei o le mumu o le paʻu, faʻatasi ai ma le mumu, faʻaleagaina, susulu ma le mu. E mafua ona o le mea moni o tagata e maua i le maʻisuka, o le gaioiga o totoga, e aofia ai le afu ma le vaʻaia, e faʻavaivaia. O le faʻaleagaina o le tino e masani lava ona atiaʻe i le vevela o le tau, pe a fai e tele feeseeseaiga ma lavalava i vaega o le sosolo maualuga.

Aiseā e tupu ai le faʻavave o le faʻamaʻi?

O tagata e maua i le maʻisuka ua i ai se soliga o latou maualuga o le suka suka, lea ei ai lona aafiaga tuusao i le gaioiga o totoga ma mamanu uma. O le paʻu e leai se tuusaunoaga. Faʻafitauli e tulaʻi mai i le talaaga o le vaivai o le eleele (vaʻaia ma le afu). O le paʻu ua paʻu, lanu, susunuina ma le foliga mai o le gase o le diaper ua maitauina. O le paʻu e le maualalo, mago, amata ona paʻu, e faʻafefe ai se manogi le lelei.

E faʻapefea ona faʻaalia le faafitauli?

O le paʻu o le paʻu i alii ma tamaitai e masani lava ona faʻaalia i totonu o le tino, o le gaʻo, o gaʻo o le manava, faʻafefe, lalo o le fatafata, i le va o tamatamai vae ma lima. I le faaopoopo atu i le susunuina, gasegase, ma le tilotilo, puʻe, maʻila, paʻu, ma le tiga. O le tulaga ua faateteleina i le gasegase o siama eseese i luga o nofoaga paʻu ua faaleagaina. Afai e te le amata togafitia i latou i le taimi, ona maualuga lea o le fua o le liona, o manuʻa manuʻa, e mafua ai ona sili atu ona popole le maʻisuka. Ma le faʻamaʻi lona lua, o le faafitauli e faigata tele ma togafitia ma le faigata tele.

O le faʻavave o le faʻamaʻapeʻaleʻa e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le faʻaleagaina o le paʻu ma aʻafiaga uma.

Togafitiga o le gaselase o le diaper i le maʻisuka

Ia togafitiga o se togafitiga faafomai, faapea foi togafitiga faaleaganuu. O nofoaga e aʻafia ai e tatau ona faʻalua faalua i le aso ma vai inu e faʻaaoga ai vailaʻau eseese. Fufulu faʻamago ma se solo susu. Afai o le paʻu o le paʻu ua uma ona tupu, ona mafai lea ona faʻaaogaina le ie sipuni i nofoaga mumū, ona e faʻafefe lelei le susu. E fautuaina e faʻamago le paʻu o le papatusi i le uʻu manogi ma le zinc, talima palasima ma kulimi pepe. O togafitiga lelei o ni mea manogi pei o Bepanten ma Lorinden.

Togafitiga o le vevela faʻamaʻi e ala i isi metotia faʻafomaʻi e aofia ai le tele o suʻega:

    Togafitiga e tatau ona atoatoa ma malilie faatasi ma le fomaʻi.

O suauu. O togafitiga lelei mo le faʻavave o le diapers i le maʻisuka o le faʻaaogaina o suauʻu gaʻo (olive, sana ma le sola). E fautuaina i latou ina ia vevela i totonu o le vai vai taele i le maualuga o le vevela mo le paʻu ma faʻalautele ai faʻafitauli. O lenei faiga e tatau ona faia i le tele o taimi i le aso. Faʻafetai i le suauʻu, o le tiga o le tiga e matua faʻaitiitia ma e le afaina ai manuʻa.

  • Faamalologa decoction ma infusions. Faʻaaogaina e avea ma faavae o le paʻu ma le chamomile. E mafai ona e fufuluina le nofoaga ua afaina i se ie ua faʻamamafa i nei mea teuteu, pe mafai foi ona e ave se taele paʻau. O le paʻu o le anufe ma le chamomile e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le afi ma gaoioi ma le sologa lelei.
  • O se oloa lauiloa o le iodine ua faʻafefeteina i le vai i le faifai pea o le 1-2 gogo i le ipu vai. Faatasi ai ma lenei fofo, solo ese le paʻu muʻa ma tuu le avanoa mo le 20 minute.
  • Toe foʻi i le laulau o mea

    Puipuia faʻamaʻi

    E vave lava ona aloese mai le vevela faʻamaʻi pe afai e te usitai i manaoga tulagalua:

    • matau tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia,
    • ave le taʻele masani ile taele
    • fai lava o ofuvae mai lavalava masani,
    • mataʻituina lau mea taumafa, e le aofia ai meaʻai e mafai ona mafua ai faʻafitauli o le maʻi,
    • puipuia faʻamaʻi e mafai ona afaina ai le faʻamaʻi,
    • fufulu taʻalo ma teuteu o le chamomile poʻo le ova e puipuia ai le tupu mai o se maʻi.

    O le ituaiga o maʻisuka ua le amanaiaina e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga matuia ma afaina ai le tino. O le faʻasolosolo o le faʻamaʻi, lea e tupu mai ai le maila, tuʻi ma le manogi o mea manogi, togafitiga o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, antihistamines ma antifaliu. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le tulaga o le paʻu, ma, i le faailoga muamua o le faʻamaʻapeʻa, ia saili togafitiga faafomaʻi.

    Isi fautuaga

    O le fofo o le Iodine e fesoasoani i le togafitia lelei o le faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka, ma fesoasoani e taofia ai le ulu atu o microbes leaga i totonu o fatu. E le gata i lea, e le afaina le faʻaaogaina o laulaau, mutia o violets, plantain, alder, e aoga ona faʻaogaina i le vevela, fai se fusi mai fusi i luga.

    Afai o le manava o le manava e amata ai le paʻu o le papatiso i luga o tamatamaivae, o laulaau o se meaʻai poʻo se uila e mafai ona tuʻu sao i totonu o seevae. Ina ia aveese le faʻaogaina o le inflammatory, fesoasoani i le paʻele paʻele mai le faʻaogaina o le laau na gaosia St. John's wort.

    Pe a faʻavevela le diaperic i se maʻisuka e mafua mai ona o se allergy, o le a manaʻomia lou vave malamalama i le mafuaʻaga moni o le faafitauli, i le lumanai taumafai e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le allergen.

    E le afaina le tosina atu o le gasegase i le ofu o loo ia ofuina. O le lalaga e tatau ona faia i mea masani, e pei o le cotton mama. O mea faapena e maua ai:

    • lelei faʻalelei le paʻu
    • vevela vevela.

    E tatau ona malamalama e leai se togafitiga e mafai ona aoga ma aoga pe afai e le amanaʻia e se tasi tulafono faigofie o le tumama o le tagata lava ia mo le maʻisuka, e seasea ona alu se taʻele, ma suia vave lavalava.

    Faʻatau togafitiga

    O le faʻamaʻavale o le faʻamaʻi i le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga mālūlū, o togafiti mumū o le paʻu e togafitia i le tele o taimi i le aso. E tatau ona faʻatino le faʻaaogāina i le vai mafanafana ma le fasimoli, isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium.

    A maeʻa le faʻagasologa, ona faʻamamaina lelei lea o le paʻu, i le aso atoa, o le tipi o le cotton fabric e faʻaaogaina i le vevela faʻamaʻi ina ia le susu le vaega ua afaina.

    Cotton e faʻafefe lelei le susu ma puipuia ai le alualu i luma o le faʻavevesi o le faʻamaʻi. E tatau ona faʻamago nofoaga na saunia ma faʻaogaina ai suauu, pepe pepe pe faʻasusu i le paʻu o le talima.

    O le faʻaitiitia o le vevela faʻamaʻi faʻatasi ma se faʻamaʻi o le maʻisuka e fesoasoani i mea faʻapitoa faapitoa, lea e aofia ai le mea totino panthenol: Lorinden, Bepanten. I le isi itu, e tatau ona fufuluina le paʻu i vaifofo oona.

    E tatau i le maʻisuka ona feutagai ma a latou fomaʻi, aua e le o tagata uma e gasegase e faʻaaogaina le tupe o loʻo i luga. O le faʻaitiitia o le faʻavave o le papatusi o le a fesoasoani i le mea muamua:

    1. faavaeina mafuaaga
    2. Filifiliga o fualaau lelei tele.

    E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o le pimafucort cream, o se fofo i fafo atu faʻatasi ma le tolu aʻafiaga: anti-inflammatory, antifungal, antibacterial. Afai e le faʻamautuina le mafuaaga moni, o le fualaau oona o le ai ai se faʻamalosiaga talafeagai, o lea o le a le afaina ai le fualaau oona ina ia maua uma ai gasegase.

    O le suauu e galue i luga o le paʻu, o le mea lea, o le ono mafai ona atiaʻe ni mea le lelei ma ni allergies i le maʻisuka e itiiti lava. Ua faʻatagaina le vailaʻau mo le faʻaaogaina e tamaiti faatoa fananau mai, o fafine e maua i le maʻisuka aoʻo ma maitaga ma le lactation.

    O a ituaiga o faʻafitauli o le paʻu e mafai e se maʻisuka ona taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

    Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

    Togafitiga o le gasegase o le diaper i le maʻisuka

    O le faʻamaʻavale o le faʻamaʻi i le maʻisuka o se faʻalavelave sili ona taatele, ma atonu e tele mea e tutupu. O mataupu e fesoʻotaʻi ma le paʻu, i lenei tulaga, e tatau ona faʻamuamua i le vave e mafai ai, a le o lea o le a oʻo atu ai i le atinaʻega o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga. O le a mafai ona aloese mai lenei, ae na o le matauina o tulafono mo le tausiga o le epidermis ma le manatuaina o isi tulafono.

    Mafuaaga ma uiga o le gasegase diapers i le maʻisuka

    O suiga i le toto suka e afaina ai le manuia o le tino. O le suiga muamua o se maʻi gasegase lea e faʻaalia vave lava i luga o le paʻu. O se taunuuga, o le epidermis ua leiloloa lona tikeri aupito sili ona lelei o le elasticity, ua mago ma faamalolo. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

    • e iai le inisalini-tutoʻatasi o le faʻamaʻi ma le i ai o le mamafa o le mamafa i le vevela o le vaitau, o le maʻi faʻaalia e faʻaalia i lea taimi ma lea taimi - e le sili atu ma le lima itula e tatau ai ona faʻaalia i luga o le tino,
    • o le le lelei o le gaogao oona e mafua ai le malosi malosi o le faasee malosi, ao paʻu le pores, ma o le "gaosia o le greenhouse" ua faailoaina,
    • O se faʻafefe faʻafefe i oloa tausi poʻo igoa o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai lagona tutusa ma faailoga.

    I le maʻi maʻisuka, o le falemaʻi ata o le tulaga e tatau ona faʻapitoa. O lea la, o faailo e masani ona logoina, o le erythema faʻapitoa (i totonu o nofoaga masani) e faʻaalia. O le tele lava o taimi, o loʻo tatou talanoa e uiga i le manava, ua, vaega o le eleele, faʻapea foʻi le va i le va o phalanges o tamatamailima.

    I na nofoaga na aʻafia ai, o le siama o loʻo faʻamamaina ma, pe a le togafitia togafitiga i le taimi, vave le alualu i luma o manuʻa ma faʻalavelave.

    I faʻamaʻi ma le faʻamaʻi, o le faʻamaloloina o loʻo faʻafitauli (ona o le faateleina o le kulūkose o le toto).

    I lenei itu, o se paʻu uliuli ma se mea manogi ua tuʻuina mai e mafai ona fausia i le pito i luga.

    O faʻamaoniga sili e mu ma maninogofie. I le tulaga o siama i luga o le pito o le itu, o pustules e amata ona aliali mai. I se tulaga faapea, e matua fautuaina lava e saili se fesoasoani mai se ofisa faapitoa.

    Faʻatau togafitiga

    O aʻafiaga e aofia ai le faʻamautinoaina o le auala e sili ona lelei le toe faʻaleleia. O le inflamed skin e matua fautuaina e mulumulu i le tele o taimi i le aso i le vai ma le fasimoli. O isi vailaau faʻavevesi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaivaiga vaivaiga o le potassium, e mafai ona faʻaaogaina. Muamua solo le vaega ole faafitauli ma se solo vaivai.

    O ie lalaga e tatau ona tuʻuina i totonu o totonu o le 24 itula e puipuia ai le faʻaleagaina. O ia ituaiga mea lelei e faʻafefeina ai le susu ma puipuia ai le faʻavave o le faʻamalosi e toe faʻagasolo ai. Ina ia mafai ona faʻamalieina lelei le tui o le paʻu o loʻo i ai, e matua fautuaina lava e faʻaoga mea manogi ma le sima, faʻapea foʻi ma oloa e pei o pepe pepe ma talc. Faʻalogo i le mea moni:

    • o le faamaloloina o vaega o faafitauli e mafai ona faatelevaveina e ala i le faaaogaina o le ointments i le panthenol - e mafai ona avea Lorinden, Bepanten,
    • faaopoopo solo le paʻu ma se vaifofo vaifofo o le salicylic acid,
    • fusi e mafai ona faʻaaoga e faaopoopo atu i ie laumei - latou te faʻavaveina le vai ma vave ona afaina, ae e lelei foi,
    • i tulaga maualuga, e fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai, e aofia ai le sulfate copper.

    Mo le po, pe suʻeina suauu poo isi igoa o le faamalologa e faʻaaogaina. I le laasaga mulimuli o togafitiga, o vaega faʻafitauli e togafitigaina e faʻaaoga ai se vaiinu vaivai.

    DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

    Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

    O le togafitiga o le faʻamaʻi o le diapers i le maʻisuka malosi atonu e manaʻomia mo tina tausimai ma isi sui tamaitai.O latou maʻi e tupu aʻe i lalo o le mammary glands, faʻapea foʻi ma le susu. O le mafuaʻaga o le faʻavaeina i lenei mataupu o ni tagata faʻapitoa. O le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia e tatau ona avea o se mea tutusa tutusa.

    Aisea e le maua ai le mamafa i le maʻisuka, o le a le mea e fai i le paʻu mamafa?

    O se taunuuga o lenei mea, o susu ma mea lilo faalilolilo e afaina atili ai le paʻu, o le a faʻaalia ai i luga o le paʻu. Mulimuli ane, e mafai ona aliali mai i luga ni vaʻa ma ni papa.

    O se auala toe faʻaleleia o le a aoga pe'ā faʻaaogaina vailaʻau e pei o le clotrimazole ma le vomacol.

    A o lei faia lenei mea, e matua fautuaina oe e faitau i faatonuga, ona o nisi ituaiga e le mafai ona faʻafeiloai i le taimi o susu.

    Tausia mo pito pito i lalo e tatau ona tuʻuina atu e tusa ai ma se isi mea e faʻaogaina. O le mea lea, mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai antiseptic ma antibacterial.

    Faʻasalaga faʻapitoa e fai ni totini, e aofia ai mea masani, e tutusa lava le taua o le filifilia o seevae sili ona faʻalelei.

    O le faʻafefeteina o feeseeseaiga, paʻu o le talima poʻo le paʻu pepe e mafai ai ona e faaopoopo i le togafitiga ma kulimi mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le faʻaofiina o faʻamatalaga faʻafomai i togafitiga o se mea e manaʻomia muamua.

    Isi auala o togafitiga

    O le paʻu o le anufe, lea e matuā faʻaseseina ai aʻafiaga mumusu, ua leva ona faamaonia e sili ona aoga i le tau faasaga i faafitauli o le paʻu. E tatau ona manatua e faapea:

    Faaaoga e talia e pei o se teuteu. E mafai foʻi ona e taele e faʻaaogā le meafaigaluega tuʻuina atu.

    O loʻo afaina i vaega o le epidermis i le faʻamaʻi o le chamomile. O vailaʻau faʻalauiloa ua faʻamaonia e le gata i le mumu, ae faʻapena foi ona vevela. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia mai e le antimicrobial exposure algorithm.

    O le suauu o le suauʻu e masani ona faʻalauiloaina i togafitiga e toe faʻaleleia ai le faʻataʻitaʻiga mo se faafitauli e tutusa. E aoga tele aua latou te faamaluluina pito i luga ma saunia se puipuiga lelei mo vaega maualalo.

    Mo faamoemoega ua tuʻuina atu, e masani ona faʻaaogaina le suauʻu buckthorn, faʻapea foʻi ma le matagi po o le olive. E mafai ona faʻaaogaina na o se tuufaatasiga muamua na kuka i totonu o le vai vai taele.

    Aʻo leʻi faʻaaogaina, e fautuaina e faʻamafanafana le igoa i se mafanafana mafanafana (e le tatau ona faʻaaogaina le vevela poʻo le vevela vevela).

    E matua fautuaina lava e faataitai lenei faiga i togafitiga tasi pe faalua i le aso, ma pe afai e tatau ai, tele taimi.

    Faʻapefea ona toe faʻafoʻi le faʻaaliga i le maʻisuka?

    O se auala faʻapitoa i togafitiga o le faʻamaʻi o le diaper i le maʻisuka

    O se suiga tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafua ai se maʻi matautia - maʻisuka. O ia, i lona itu, e taia i faiga uma o le tino o le tagata. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi, o le paʻu e matua aafia lava. E leiloa le ola, ma le pala ma le malogo.

    O le faʻaleagaina o le afu ma le mafiafia o laʻau e faʻamaʻa ai le paʻu i foliga vaaia. Faatasi ai ma lenei faamai, o le paʻu e le mafaamatalaina le vevela, vevela ma faalilolilo se manogi le lelei. Ae o le faʻavevesi o le faʻamaʻaloga o le diaper le pito mulimuli lea o lenei filifili.

    Togafitiga o le vevela faʻamaʻi i alii

    O faʻafitauli e le faʻa-fanauititi o tagata matutua o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le itu o loʻo i lalo. E le lava le faʻaleagaina o le paʻu, e pei o le vevela, tiga ma le mumu o le paʻu, e masani lava ona masani ai i le toʻatele o tagata maʻi.

    O le vaega aʻafia e aofia ai sui o le sili atu le malolosi o feusuaiga, faʻafeiloaʻi i le atoatoa, le amanaia tulafono o le tumama, mafatia mai le maʻisuka. I le faʻaopopo atu i faʻamaʻi le lelei, e mafai ona faʻalauiloaina se paʻu lanu enaena enaena e avea ma faʻamaʻi faʻapitoa o se natura faʻamaʻi ma siama ma o nisi taimi e faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

    Togafitiga o le gasegase o le diaper i alii e amata i se malaga i se fomaʻi, pe a fai o se fomaʻi e le aofia ai maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O le laasaga e sosoo ai o le faʻaaogaina o teuteuga o antibacterial, faʻamalologa ma aʻafiaga faʻaleagaina.

    Mo le mafuaʻaga lenei, o le chamomile, o le calendula petals, sage, thyme, le St. John's wort ma oak o loʻo talafeagai, ma faʻaititia ai le gaioiga o le salu. O le fusi e saunia i le auala lava lea e tasi: o le ipu vai inu e manaʻomia ai se sipuni sipuni o mea matagogo, o le tuufaatasiga e teuina mo le 20-30 minute.

    E tuʻuina i totonu o se faʻafefiloi mafanafana le lalaga o le 'ie, faʻapipiʻi ma faʻaaogaina i le nofoaga ua afaina, pe a uma togafitiga, e tatau ona maeʻa maeʻa le lau o le peresetene. O se togafitiga lelei e faʻaaogāina e fuālaʻau fuālaʻau, lea e vevela aʻo leʻi faʻaaogaina. Faʻasolo faalua i le aso ona faʻapipiʻu vaega o faafitauli i le suāuʻu manogi.

    Togafitiga o le maʻi vevela, faigata e pathogens, ua faia i se maliega ma le fomaʻi, o ai e mafai ona faatonuina se ituaiga o mea faʻamaʻi ma le faʻaogaina o mea faʻapitoa faapitoa.

    Tomai faʻapitoa togafitiga

    O togafitiga faʻasoifua tau togafitiga e sili ona lelei mo le faʻaitiitia o le vevela faʻamaʻi pe a faʻamaonia i le maʻisuka. Phytotherapists e ofoina atu le tele o filifiliga ma fualaau. O se tagata gasegase ma se maʻi o le maʻisuka pe'ā uma ona feutagai ma se fomaʻi e mafai ona filifilia le sili ona talafeagai.

    O le gasegase i le gase o le diaper ua leva ona faʻamaonia e ala i le paʻu, lea e aveesea ai le mumu. E mafai ona e faʻaaogaina i le foliga o se mea teuteu poʻo le taʻele i le faʻaopoopoga o lenei meafaigaluega. E mafai ona fufulu le paʻu o le paʻu i le faʻafefe o le chamomile. O lenei togafiti togafitiga e faʻamamafa e le gata i le mumu, ae o le vevela foi. E i ai ni mea e maua ai antimicrobial.

    O le anufe o le Oak e pipisi lelei i le paʻu o le paʻu i le maʻisuka.

    E masani ona faʻaaogaina suauʻu o fualaau aina e toe faʻafoʻi ai le paʻu i le vevela. Latou te faamaluluina le paʻu ma puipui lona pito i luga. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga le sami buckthorn moana, olive poʻo le suauu suauu.

    E naʻo le tatau ona faʻaaoga le suauu o loʻo kuka i totonu o le vai faʻaʻeleʻele muamua. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻamafanafana i se mafanafana lelei. E mafai ona e faʻaaogaina lenei meafaigaluega i taimi e tele i le aso pe a manaʻomia.

    Ina ia taofia le fausiaina o manuʻa e le faʻamalolo, e taua le mataʻituina lelei o lou lava paʻu. O asiasiga e tatau ona faia i aso uma, mo se faataitaiga, pe a maeʻa se faletaele afiafi.

    Soʻo se manua e tatau ona togafitia i se visepisi i taimi talafeagai. O vailaʻau nei ua manatu e sili ona lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka: Pisitala oona, Dioxidin, Furacilin, Chlorhexidine.

    Mafaufau i nisi tulaga ogaoga:

    1. purulentions leions o le paʻu. Afai o le manua e amata ona fesuisuiai, e sili atu ona lelei le vaai i se fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o mea manogi o le antibacterial ua faʻataʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol poʻo le Levosin. E mafai e le fomai ona fautuaina togafitiga o le physiotherapeutics, aveina o vitamini, faapea foi ma le faaaogaina o togafitiga faa-tagata. I tulaga ogaoga, o loʻo faʻamatala mai ai vailaʻau faʻamaʻi,
    2. afaina o manua o se natura neuropathic. E fautuaina e togafitia i latou i ituaiga o suauu eseese. O le sogasoga o le suauu ma le tele o le vitamini-mineral e fesoasoani i le faamaloloina o vavave ma le vave ona toe faʻaleleia o le paʻu. O suauu o le oneone, nutmisi, arasi Siberia, ma isi mea e talafeagai. Lelei, pe afai e pulea e le maʻi le faʻaititia o le uta i luga o vae. O se auala sili e aveesea ai le tele o le aʻa o le vae o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina lea o faʻaletonu taʻitasi,
    3. faʻamaʻi le faʻamalolo. Afai e tumau pea le faafitauli mo se taimi umi, e fautuaina e asiasi le tagata maʻi i se fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o mea o loʻo i totonu o le ulutala ua faia mo le auiliiliga e iloa ai le i ai o le microflora pathogenic, ona filifilia ai lea o le togafitiga talafeagai. Ina ia faʻamalieina le tiga, faʻaaoga faʻapitoa (i totonu ma fafo). Faalua i le aso, e tatau ona faia togafitiga e faʻaaogaina ai se suauu na faʻamatala mai e se fomaʻi, ona faʻaaogaina lea o ofu e le lelei,
    4. maʻisuka vae. O ia togafitiga e malamalama lelei o se faʻalavelave tele o faafitauli: fao fao, faʻamaʻi i se gaogao, foliga mai o sana ma sana, vavao i mulivae, faʻaleagaina o ponaivi o vae, ma isi. O togafitiga e faʻamaoni, o le mea lea e sili ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi,
    5. manuʻa pe a uma le taotoga. Afai o le tagata maʻi ua faia se taotoga, e umi se taimi e nofo ai i le falemaʻi, ma togafitiga o mea e aafia ai e faia e fomaʻi. O le taimi o faʻasalalauga mo lenei vaega o tagata gasegase e sili atu le umi nai lo tagata e leai se maʻisuka.

    O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

    E naʻo le tatau ona faʻaaoga.

    O taunuʻuga sili ona maualuga:

    1. burdock. Ina ia saunia se fofo i fafo e aoga mo manua e le faʻamalolo ai, o le ae manaomia ai le valusefulu fuga o le ogalaau e faʻaaogaina fou. Ole aofaʻi lenei e tatau ona faʻaopopo i se ipu malamalama o le paʻu o le almond, faʻaauau pea le 36 itula i se nofoaga mafanafana, ona fai lea mo se kuata o le itula i luga o le afi, vevela ma malulu. E aoga tele le togafiti o le paʻu i le sua fou ua tosoina mai lau o le laau. E tatau ona fufulu le sua o le suavai ao lei faʻaaogaina,
    2. calendula O le fua sili ona lauiloa: faʻaauau le lua punetini o fugalaau a le laau i luga o se ipu vai inu vai mo le lua itula, faʻaogaina, faʻaaogaina o ni meaʻai,
    3. o se pusa o le kusi falaoamata. Faʻaaogisi vave fai le kusi falaoamata mai le susu o le povi i le manuʻa, ia ufiufi i le pepa faʻapipiʻi, afifiina i se fusi ma tuu i le po. Taua: susu e tatau ona i ai, e le mai le faleoloa lata ane,
    4. karuau. E tatau ona e saunia se kulimi faʻamalolo e pei ona taua i lalo: sasaa se ipu tioata kuka i le olive poʻo le suāuu suauu ina ia faʻaogaina uma le fualaau aina (faʻaaogā ipu faʻamafanafana). I totonu o se vai taele i le vevela e le sili atu i le onosefulu tikeri, taofi ipu ma kālati mo le luasefulu minute. Lafo, vele, sasaa le paluga i totonu o se fagu mama ma le vevela, ufiufi ma teuina i totonu o le pusaaisa. E aoga e le na o le togafitia o maʻi o le maʻi, o le abrasions ma togafiti, ae ia faia foi i le tautala, faatolu i le aso e ala i le sipuniti (metotia o le faaaogaina: resorption in the mouth),
    5. celandine. Luasefulu kalama o mea matagogo, sasaa le 250 ml o le vai, faʻafefe mo le kuata o le itula, malu i le vevela o le 37 tikeri, siama, faʻaititia lalo i totonu o le taele i le susu. Fufulu le vai seia maeʻa maeʻa le vai.

    O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le vavaega o tamatamai vae e pei o le faʻaaogaina o le masini, faʻateleina le afaina ma le faʻaleagaina.

    Togafitiga o le gase o le diaper i le va o tamatamai vae:

    • mulumulu masani o vae i fasimoli ma vai inu, togafitiga ma vailaʻau faʻapipiʻi ma le faʻamagoina o le afaina (faʻafeiloaʻi lemu ma se solo pepe pe faʻaaoga se mea manaia mai se lauulu lauulu),
    • ofuina ni totini e faia i mea masani ma seevae manava,
    • tuu soo ou vae e leai ni seevae
    • Faʻaaoga talc, pasta pasta poʻo kulimi ma se faʻamagoga,
    • mo le vevela tele o le paʻu, o meaʻai ma le zinc ma se sulfate-copper solution e talafeagai,
    • aemaise lava i tulaga ogaoga, e lelei le faʻaaogaina o vailaau faʻamalolo o lorinden, o le locacorten-vioform and tar paste,
    • antifungal agents, mo se faʻataʻitaʻiga, clotrimazole, o le a fesoasoani i le aveeseina o le anufe,
    • panthenol ma le suākene suauu moana o vailaau o faʻamalolo faʻafuaseʻi.

    Mo le faia o se togafitiga talafeagai, e taua le faailoaina o le punavai autu o le faamai: ia faaeseese le pathogen, e aveese ai faamaʻi tuga. O le mea lea, afai e le mafai ona e toe faʻaleleia mai lou lava gaʻo, e tatau ona e faʻalagolago i le aufaigaluega fomaʻi.

    Faʻalavelave i maʻi e aʻafia i le faʻamaʻi manuʻa

    Endocrinologists lapatai mai o le suiga o le maualuga o le suka i totonu o le toto e aafia ai le gaioiga o totoga uma ma tino i totonu o le tino. E aʻafia ai foʻi le paʻu tagata. O suiga faʻapitoa e faʻaalia mai i le tulaga o le leiloa o le gafatia, faʻamago, paʻu.

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le gasegase o le gaʻo, ma o lenei mea e mafua mai i le mea moni e maualuga le maualuga o le suka. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e mafai ona ese. Suga, lea e ulu i totonu o le tino faatasi ai ma mea taumafa ua 'aina, faʻauʻu i totonu o le mea oona ma e ulu atu i le toto e pei o le kulukose.

    Faaaogaina o le suka e mafua ona o se hormone e pei o le insulin. O le gaioiga o le inisalini o le faatumauina lea o le kulukose masani ma taofia ai mai le siitiaina. I le maualuga o le suka o le suka o le toto e faalagolago lava i lona matua ma le soifua maloloina. Faʻatasi ma faʻamaʻi laiti, e sui, ma faʻalauteleina le suka i le tamaititi.

    I le tausaga muamua o le olaga, o le kulukose o le tamaititi e maualalo, talu ai o loʻo i ai ni mea faʻapitoa. Faatasi ai ma le tuputupu aʻe ma le faateleina o manaʻoga o le tino o le tamaititi, o le toto toto i tamaiti e tulaʻi mai.

    A maua le insulin i le masani, o le kulukose i le toto o se tamaititi e tatau ona:

    • e oʻo atu i le tausaga - mai le 2.8 i le 4.4 mol / g,
    • mai le tausaga i le lima tausaga - mai le 3.3 i le 5.0 mol / g,
    • mai le lima i le sefulu valu tausaga, mai le 3.3 i le 5.5 mol / g.

    Afai o le tamaititi na maua le maualuga maualuga o le toto, e tatau i le fomaʻi ona auina atu o ia mo suʻega faaopoopo e suʻe ai mafuaaga ma faia se faʻamaonia saʻo.

    Ia togafitiga o se togafitiga faafomai, faapea foi togafitiga faaleaganuu. O nofoaga e aʻafia ai e tatau ona faʻalua faalua i le aso ma vai inu e faʻaaoga ai vailaʻau eseese. Fufulu faʻamago ma se solo susu.

    Afai o le paʻu o le paʻu ua uma ona tupu, ona mafai lea ona faʻaaogaina le ie sipuni i nofoaga mumū, ona e faʻafefe lelei le susu. E fautuaina e faʻamago le paʻu o le papatusi i le uʻu manogi ma le zinc, talima palasima ma kulimi pepe. O togafitiga lelei o ni mea manogi pei o Bepanten ma Lorinden.

    Togafitiga o le vevela faʻamaʻi e ala i isi metotia faʻafomaʻi e aofia ai le tele o suʻega:

    1. Togafitiga e tatau ona atoatoa ma malilie faatasi ma le fomaʻi.

    O suauu. O togafitiga lelei mo le faʻavave o le diapers i le maʻisuka o le faʻaaogaina o suauʻu gaʻo (olive, sana ma le sola). E fautuaina i latou ina ia vevela i totonu o le vai vai taele i le maualuga o le vevela mo le paʻu ma faʻalautele ai faʻafitauli.

    O manuʻa e mafua mai i le maʻi o le endocrin e pei o le maʻisuka e manaomia ai le sili ona vaʻaia mai le maʻi.

    O le a tatou iloiloina pe faʻapefea ona togafitia lelei le faʻamaʻiina o le maʻisuka ina ia faʻavavevave ai le toe faʻaleleia ma aloese mai taunuuga matautia mo lo tatou lava soifua maloloina.

    O le manaʻoga ia i ai se vailaau faʻamalosi i le lima mo le taofi o faʻamaʻi paʻu mo le maʻisuka e taua tele.

    O le togafitiga e sili ona faʻapitoa faʻamalosia e maua ai auala nei:

    • fufulu olazol. E i ai sona aafiaga faʻapitoa i le antibacterial ma faʻaleaganuʻu. Vavave faʻasolosolo vave, faʻaitiitia le faʻamalositino, o le tiga e faʻasalaina,
    • uu Levomekol poʻo Levosin. E foliga tutusa i latou i le aoga, maua ai se fomaʻi aloaʻia, antimicrobial, analgesic ma le necrolytic,
    • ichyol suauu,
    • "Oflokain" - faʻamalolo vave ma le faʻamalolo.

    O faʻafitauli faʻapitoa e faʻapenei:

    • umi e le faʻamalolo ai manua. Muamua, e tiga. Lona lua, o le tagata maʻi e feagai ma le le mautonu ma le faʻamapulaʻa (e tatau ona faia i taimi uma, ia mautinoa o le a le faʻateteleina le tulaga),
    • lamatiaga o siama. Afai e le mafai ona taofia le faamaʻi autu, o le manua e tupu, o le maʻi o loʻo maʻi, faʻapitoa togafitiga manaʻomia,
    • gangrene - mamafa ma le loloto o le maʻi poʻo le maʻila e aafia ai tamatamailima po o vaega uma. O lea faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, na o le pau lava le ala e alu ese ai o le vavaeina o se vae.
    • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
    • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

    Ua afaina le faifeʻau ona o le le lelei ma le faaumiumi o aafiaga i luga o le paʻu o le vevela o le afu ma le vaeluaga. Ae le gata i lena.E mafai ona avea le vevela o le faʻamaʻi ma se faʻailoga o le paʻu o le paʻu ma le amonia (o le ammonia e mafua mai i le faʻaumatia o suauu amine ma le afu i lavalava ma paʻu paʻu).

    O faʻafitauli o le vevela faʻamaʻi e vave ona tutupu vave - i ni nai itula. Muamua, mumu, mumu, fulafula e aliali mai i le lafu o le paʻu.

    Afai e te le amata ona togafitia, o fusi e fausia i le loloto o le mea ua afaina, vave ona toto. O le meaola e faʻataʻapeʻapeʻe ai le gaogao, e faʻasalalau ai le tafia o le palapala, lea e ufiufi i se paʻu lanu uliuli.

    O se manogi manogi e mafua mai i le gaosia o le microflora e amata ona lagona.

    A o faagasolo le togafitiga o le afaina o le eleele e tatala ai laupepa, o lenei mea e o mai faatasi ma le le fiafia, le lelei ma le tiga lagona.

    O le faasolosolo taimi masani o le faʻavevesi o le diaper e amata i le maualuga lona lua o faʻamaʻi pipisi o le streptococcal, lefete. E matua faigata lava ona togafitia ma togafitia lenei foliga o le faʻasolosolo vave. Togafitiga e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

    O le mea e masani ona aliali mai ai le tele o le diaper:

    1. i totonu o le fale
    2. i le tauvaga
    3. susu, i lalo o le mammary gland,
    4. i fusi o le manava ma le ua i tagata mamaʻi ma le oona,
    5. i le va o tamatamaivae ma lima (pe afai e faʻamalosi le moto i taimi uma),
    6. i laupepa o le pama
    7. tua o taliga
    8. i le va o papa.

    O le maʻi e vaevaeina ile tino ile tolu tikeri ole malosi:

    1. agamalu - erythema e aliali mai, o le amiosaʻo o le paʻu e le mafai ona motusia,
    2. tikeri tikeri - o le palapala e fausia i nofoaga o leona,
    3. maualuga tikeri - o fulafula i luga o le paʻu, e mafai ona faʻaaogaina mai manuʻa manuʻa, o le taulaʻi o le mumū e faʻatupulaʻia le lapopoa i le tele.

    O le faʻasolosolo o le tagata faʻamaʻi i totonu o tagata, lea e tupu mo se taimi umi, e faigata i le eczema, faʻatasi ai ma le toe faʻafoʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

    E tele gasegase e fesili: "E te fautuaina le suʻeina o vae - o le a se mea e tatau ona ou vaʻai i ai iina?" O le maualuga o le suka o le toto e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o namu gataʻaga poʻo (le masani ai) toto toto.

    I vae, o nei gaioiga e vave tele nai lo isi vaega o le tino - o vae e pei lava e aveese mai le fatugalemu o le tino, ma o le toto e tatau ona femalagaai i se auala umi i totonu o vaa e oʻo atu ai i vae.

    E le gata i lea, o vae ei ai se avega mamafa pe a savali, lea e puipuia ai le faʻamaloloina o manuʻa. Ma, o le mea pito sili ona taua - o manuʻa vae e mafai ona le iloa mo se taimi umi, aua faʻaleagaina o faʻamamaga e mafai ona faʻalavelave ai le lagona faʻalogo.

    O se tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka eseese ese mai ona vae. O le le lelei o le lagona e le mafai ai ona latou lagona, o le faaitiitia o le vaʻai (ono mafai ona maua i le maʻisuka) e le mafai ai ona suʻeina, ma o le mamafa (masani mo le maʻisuka ituaiga 2) e le mafai ai ona latou oʻo atu.

    O le mea na tupu, o manuʻa e fai i luga o vae o le "tuu i a latou lava masini" tele lava: i le faʻaitiitia o le lagona, e faigofie lava ona le iloa o seevae e fai si pisi, o se mea ese i totonu o seevae, o le paʻu na afaina pe a faʻamaʻo fao, , ma isi.

    Afai o le paʻu paʻu e le faʻamalolo i ni nai aso, e mafai ona liua i se manua tumau, maʻi, ma o le auala autu lea mo le atinaʻeina o gangrene ma isi faʻafitauli mai vae (phlegmon, osteomyelitis).

    O manua e le faʻamalolo ai, ulia ma o latou faʻafitauli e taʻua o le Maʻisuka Foot Syndrome. Ina ia faitau atili e uiga i lenei mea, asiasi i le Kapeneta o le Kapeneta.

    O le usitaia o tulafono faʻapitoa e fesoasoani e taofia lenei mea. O le asiasia o vae i aso uma o se tasi lea o nei tulafono ma e mafai ai ona e iloa faafitauli i se taimi muamua, pe a mafai pea ona taofia le atinaʻeina o liʻo sili atu ona ogaoga.

    O lenei vaega o loʻo aofia ai faʻamatalaga i luga o mea e taʻua o "faafitauli laiti" e masani ona iloa i le taimi o le suʻega. O faʻamaʻi faʻaleagaina (mycosis) e faʻaalia i se suiga o le lanu o le fao (o le solia o lona manino), o lona faʻamalosi, i mataupu ogaoga - o se faʻamalosi.

    O Mycosis o le mafuaaga taatele lea o le mafiafia o fao, e ui lava o isi e mafai: o se manua o le fao i le taimi ua tuanai, o le solia o ana meaʻai, ma isi.O le mea moni, o nei mea mai fafo e mafua ai le maʻi suka.

    Vaʻai manino i tulafono mo le puipuia o vae i le maʻisuka, e tusa ai ma taimi uma e te tuʻuina ai ou seevae, e tatau ona e siakia mai totonu ma lou lima. O sea siaki e itiiti se taimi e alu ai, ma e tatau ona avea ma masani.

    O le a le taimi e mafai ai ona ou faʻaaogaina solosolo solo i seevae masani? O se faʻasalalauga faʻasalalau atoatoa e iai le mafiafia e tusa ma le 9-10 mm, o lea e le mafai ai ona tuʻuina i seevae masani - o le a fusi tele seevae.

    O le mea lea, i le tele o tulaga, pe a faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (o mea e faʻafefeteina ai), o seevae o le loloto loloto e manaʻomia e ofuina ai - e mafai ona faʻatau atu le saunia, pe faia e faʻatonu.

    E masani ona e faʻaumatia le maʻi. Le faia o lenei mea:

    • togafitiga o faʻamaʻi ma furatsilin solution e talafeagai,
    • pe a uma le faʻavave, e tatau ona susu le paʻu, ae le o le pulu,
    • faalua i le aso ua fautuaina e faaaoga se mea e faamama ai,
    • faia ni meaʻai i le copper sulfate,
    • mulimuli ane faʻamalosia lelei le paʻu i le suauu buckthorn.

    I le taimi o togafitiga, e tatau ona e mulumulu soo. O le tikeri muamua o le faamaʻi e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaau e faʻamaʻi ai le mailei o le diaper, i le tulaga lenei e matua seasea lava ona latou faatonuina.

    Faʻaiʻuga o le faʻavave o le faʻamaʻi i totonu o togafitiga i togafitiga o fafine ma togafitiga

    O le mumu ma le fulafula o le paʻu, o le vevela, o le mu, tiga, o se lagona o le nutimomoia o faailoga ia o le amataga o le mumu. O foliga vaaia o le faasee o le diaper i totonu o tamaitai e masani lava ona maua i le vaega o le lafu, i le vaega o le tino, i lalo o le fatafata, ua, le manava ma le taʻavale.

    Togafitiga o le gasegase o le diaper i tamaitai e faʻavae i luga o tulafono faʻavae: fuafuaina le mafuaaga ma le laasaga o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaleagaina. E pei lava o soʻo se faʻamaʻi, e sili atu le faigofie ona puipuia mai le faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo le togafitia. O le soifua maloloina (aemaise lava i le vevela o le taimi), o le tausiga o paʻu e faalagolago i lona ituaiga, faʻaumatiaina o le sili atu o le faitio (sebum, sweat, whites, etc.

    O faʻamaʻi vavalalata e manaʻomia ai le faʻamaluluina, faʻamalolo ma le faʻamago. Paʻu o le paʻu e togafitia i le sipuniti o le apocoa ua faʻamamafa i totonu o se ipu vai. Paʻu paʻu ua paʻuina i le suauu suauu, suauu po o le pepe pepe.

    Toga mo le suamalie ma le susunuina e aumai i le taele o lauʻau, mo se faataitaiga, o le broth broth (1 sipunamu i totonu o se ipu vai). O le faʻavaeina o maʻi pipili, faʻaleagaina, peʻapeʻapeʻa o le paʻu ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi o le mafuaʻaga lea o le asiasia vave i se tagata faʻateʻa.

    O le faʻasolosolo faʻamaʻi o le dermatitis. O le mea lea, o le natuiology o le faʻalavelave masani, e pei o isi ituaiga o dermatitis, e mafua mai i le faʻauʻuina o meaola faʻaleagaina, lea na mafua ai le atinaʻeina o le mumū. O le mafuaaga sili ona taatele o le hyperhydrosis, o lona uiga o le faateleina o le sulu, lea e tau atu ai i le faaputuputuina ma le toe gaosia o meaola ninii, lea e mulimuli ane faʻaosoina ai le gasegase o le tino.

    O le faʻamaʻavale o le faʻamaʻi i tagata matutua ona o mafuaʻaga nei:

    • O le ofuina o lavalava e faia i mea gaosia mea gaosia e taʻitaʻi atu ai i le ita, e foliga mai o le a le afaina le faʻaipoipo i fafine. E masani ona atiaʻe le vaivai ona o le okesene,
    • O feusuaiga mataga mataga,
    • Faʻaleagaina le aafiaga i le paʻu o le urine. O lenei filifiliga o loʻo matauina i mataupu o loʻo i ai le faʻasologa o le urinary. O le faʻaleagaina o aafiaga e tutupu i faʻalilolilo e ogatasi ma afaina, fistulas, ma isi faʻamaʻi tutusa,
    • O uiga o le tino o le tino, lea na mafua ai le sili atu o le pule faitalia o le vaovao. O lenei ituaiga o le le atoatoa i le tele o tulaga o loʻo matauina i tagata mamaʻi o loʻo i ai i luga o soʻo se laasaga poʻo le mamafa,
    • O le le tausisia o tulafono o le tumama e mafua ai le faatelega o meaola ninii, e mafua ai ona iloa le gase o le diaper i le vaega ole gataifale. O fua taua uma o le tino o le tagata o se siosiomaga lelei ma lelei mo siama,
    • Faʻafeiloaʻiga faʻapitoa i mea faʻalavalava, mea faʻapipiʻi aso, ma mea faʻapipiʻi.

    E le o mafuaʻaga uma ia e taʻitaʻia ai le faʻavave. O le pathogenesis o loʻo faʻamatalaina i luga e faigofie lava ona faʻaumatia, o le mea lea, o togafitiga faʻapitoa o le paʻu o le diaper i totonu o fafine e le manaʻomia. Ae ui i lea, e tatau ona manatua e vave tele le atiaʻeina o le faʻalauiloaina o le tino. O nisi taimi, i le tele o itula, e aafia ai vaega tetele o le paʻu.

    I le galuega faafomaʻi, ua faʻavasegaina faʻasalalauina faʻamaʻi e tusa ai ma le maʻi, lea e manaʻomia ai se isi auala e togafitiga ai togafitiga. Mafaufau i ituaiga autu o le faʻamaʻapeʻa o le diaper i tamaitai i le itū o le itu.

    Togafitiga o le faʻavevela o le diaper i lalo o le paʻu mammary

    A o faagasolo le vaitaimi o le pepe i luga o tua o le au failautusi vavalalata, e ese le ese o le maʻi mai le gaʻo i luga o gasegase ma i lalo o gland mammary. O le faʻamaʻi e aliali mai i se faʻavevesi mata, e masani ona faʻafefiloi i ni konetele tetele ma se faʻalavelave i le faʻaogaina o le eletise.

    O le uluai togafitiga o le faʻavevela o le faʻamaʻi i lalo o le paʻu mammary o le faʻaitiitia lea o feeseeseaiga ma le susu i le paʻu o le paʻu. O nofoaga lafoaʻi e togafitia i le fasimoli ma le vai ma vailaau faʻapitoa. A maeʻa ona manaʻomia lea ona manava le paʻu.

    Talima, o se kulimi ma se mea e faʻamago ai e faʻaaogaina i le paʻu vevela ma o loʻo tuʻuina atu i totonu o le ogaumu le paʻu o le paʻu o le tino ina ia puipuia ai le faʻaogaina o vaega ua afaina. O le fufuluina o suauu i le zinc, pasene Teymurov, e aofia ai kulimi pepe (faʻataʻitaʻiga, desitin) e fesoasoani i le faamalologa.

    Resorcinol, suauu sulfate ma le kopa e fesoasoani e faafetaiaʻia foliga o le mumū. Togafitiga o le gasegase o le diaper i le maʻilala, pustules e maua i lalo o le fatafata o le a manaʻomia ai ni mea faapitoa - clotrimazole, levomekol, solcoseryl ma isi.

    E fautuaina e faʻaaogaina vailaʻau faʻamalosi e pei ona faatonuina e le fomaʻi, aua o le faʻamaʻi o le diaper e mafai ona mafua mai i se maʻi le mautonu, o se mea e faʻafefe ai i meaʻai poʻo meaʻai. A aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga muamua i lenei mataupu, o le a le mafai ona faʻamalolo vave le mailei.

    Aisea e le lelei ai le faamaloloina o maʻi paʻu ma le maʻisuka?

    O mafuaʻaga e afaina ai le maʻisuka mai le le lelei o le faʻamalolo o le paʻu atonu e tele i le taimi e tasi:

    1. faaitiitia galuega tau puipuiga. Aʻo tautala i se tulaga faʻapitoa, e mafai ona tatou mafaufau i le tulaga e pei ona taua i lalo: o le tino e "togi" malosi uma lava e tau ai ma le maʻisuka, lea e faʻaleagaina ai le tino puipuia. E oo lava i manua laiti e ono lamatia ai le ola maloloina,
    2. solia o metabolic processes i tulaga uma lava. O lenei mea e mafua ai le faʻalavelave o le tuʻuina atu o masini ma le okesene ma meaʻai,
    3. faʻalauteleina le faʻaleagaina ma le palasi o toto toto. O lona taunuuga o lo latou faafanoga faifaipea,
    4. ponaivi ponaivi e pagatia mai le vaivai o le calcium. O lenei mea e oʻo atu ai i lo latou vaivai, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina. Muamua, o manuʻa e manua, o manuʻa, lea e oʻo atu ai i le fatuga o le maʻi o le purulent. O le tafiesea o lenei ituaiga o manua e mafai ona matua faigata lava.

    O le neuropathy o le maʻisuka o se faʻalavelave o le maʻisuka e atiae pe a ma le 50% o tagata gasegase. E le gata i lea, o le faagasologa o le faasalalauina o manaʻoga o le nerve ua faʻaumatia, lea e mafua ai le le mautonu o le maʻi, o lona uiga e le mafai ona ia iloa le tiga pe a fesoʻotaʻi ma mea vevela, malulu, maʻila poʻo isi mea.

    Togafitiga o le vevela faʻamaʻi i tagata matutua

    O le paʻu o tagata matutua o le matua e sili atu ona vevela, e gasegase ma vevela, leai se mea e mafai ai, ona e faigofie ona lavea, e faigofie ona manua, solo ma faʻamalolo mo se taimi umi. E oo lava i le moe e mafai ona mafua ai le afaina o le mamafa o le malosi ma le vevela, aemaise lava i le gasegase o gasegase mamaʻi.

    E tusa ai ma suiga o le matutua, o le togafitia o le faʻavave o le faʻamaʻi i tagata matutua o loʻo faʻaalia i le tele o mea - o le filifilia o laʻau vaivai, lavalava masani ma moega, e le aofia ai feeseeseaiga ma mafai ai e le ea ona pasia.

    O paʻu paʻu ma le vevela o tagata matutua ua manaʻomia le faʻamamaina ma le faʻamalosia, mo lenei faʻamoemoe e talafeagai lelei pepe pepe ma lelei. O togafitiga o le paʻu i le faʻamaʻi faʻamaʻi o loʻo faia i lauʻau (decorations, oak, chamomile).

    O suauʻu, pulupulu poʻo mea faʻapipiʻi ma le zinc e faʻaaogaina i nofoaga mago. O le afaina o le paʻu i luga o tagata matutua e mafai ona faigofie ona atiaʻe se foliga masani, e faigata ona togafitia i se tulaga maualuga, o lea e taua ai le faia o ni auala e puipuia ai lo latou atinaeina.

    Togafitiga mo le vevesi o le faʻamaʻi

    O le gasegase o le gasefiti poʻo le tagata e le o ni mea faʻapitoa o loʻo faʻavasegaina o se faʻamaʻi pipisi-maʻi, o le mafuaʻaga lea e mafua ai le faʻaleagaina o meaola ninii - o mea e pei o Candida. O le toilalo o le siama e mafua mai i le siva-pei o fuamoa e mafai ona atiae taʻitasi ma faasaga i le talaaga o faʻamaʻi muamua.

    O foliga o le kosi, o le loloto o le loloto ma le vaega o le liona e taulaʻi tele e faalagolago i le maualalo o paʻu paʻu, ma le le atoatoa o tali puipui. Faʻatupulaia o le tino (faʻamafanafana, abrasions, sweating etc.).

    O vaega nei o le paʻu o le paʻu ma le fefete ua iloga:

    • lapoa tele i luga o le tino,
    • i le va o tamatamai lima / lima,
    • i le gaugau.

    E masani ona maua i le pepe (i le va o pusi), i totonu o tamaitai (i lalo o le fatafata), i alii (i le vailaau o le inguinal-scrotal), e masani ona iloa i totonu o le tino ma le manava i tagata gasegase.

    O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia i nai vailaʻau laiti ma pustules, faʻapupulaina i le lanumoana ma le matagi. O le maualuga o fesili i le va o tamatamailima e le mafai ona gafatia le vevela, susunuina ma mafua ai le tiga tele.

    Togafitiga o le vevela faʻamaʻi o loʻo faia i vailaʻau faʻamaʻi ma mea manogi - travogen, candida, clotrimazole, travocort, pimafucin, ma isi. O le togafitiga filifilia e filifilia taitoatasi, ae tumau ai pe a ma le 10 aso. Oʻuga lelei e maua mai i le nystatin containing powders - Nilstat, Mycostatin, O. Staticin.

    I tagata matutua, o le gasegase o le diaper ua maua i faʻamaʻi ogaoga, e mafua ai ona le faʻaaogaina le maʻi pe faʻaaluina le tele o lona taimi ile moega. E le mafai ona aloese mai le faʻamaʻi faʻamaʻi i le tino pe afai e le mafai e se tagata ona pulea le urination ma e le faia ni togafitiga talafeagai.

    Afai o se maʻi faʻaleagaina e le o aofia ai i le mumū, ona leai lea o se togafitiga faʻapitoa, sei vagana ai le togafitia o le nofoaga ua afaina i vai inu. A le o lena, o mea inu o le antimicrobial, o kulimi, o suauu ma tapenapenaga mo le faʻaaogaina totonu e fautuaina.

    Togafitiga o le faʻavevesi o le diaper i tagata matutua o le tikeri lona lua o loʻo faia i le faʻaaogaina o fualaau oona - panthenol, palanisi, desitin, etc. E lelei le faʻagasolo o laufanua faʻasolosolo ma le tinomi o le propolis ma le calendula, faia le chamomile ma le paʻu vai.

    O le togafitiga o faʻagasologa masani o le faʻavevesi o le faʻamaʻi e tatau ona tuʻuina atu i se tagata poto faapitoa. E taua le manatuaina o le i ai o siama i le manua afaina i taimi e faʻamalosia ai togafitiga, faʻateleina ai le taimi o le toe faʻaleleia ma lamatia ai faʻalavelave faigata.

    O le mamafa o le tagata e fautuaina mai le faʻamalosi faʻataʻitaʻi o le diaper - e tele lava ina faʻafefe ma suia laʻei i le taumafanafana. Tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona fesili i se tagata tomai faapitoa pe a aliali mai muamua faailoga muamua o le maʻi vevela.

    E mafai ona ou fufuluina i le penicillin?

    O le Penicillin o se vailaʻau faʻasaina tele anti-bacterial, ae o loʻo galue malosi e le faʻaleagaina meaola uma. I le avea ai o se tulafono, o se ituaiga o vailaau faʻasaʻo e faʻamatalaina pe a uma le sampling.

    E faʻatagaina e fui se manua (o se natura faʻamalo) ma se paluga o le Penicillin ma se sulfa fualaʻau, ona faia lea o se laei.

    I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le 3-8 aso o togafitiga, o le paʻu ma fusi ua faʻamamaina. Afai o le manuʻa e fou lava, o le Penicillin e faʻaaogaina i se ituaiga o vaifofo e aofia ai le 200-250 IU o le mea galue (faʻaitiitia i le saline). O laʻei faʻapitoa e faʻafefete i le fofo e faʻaaogaina i manua pe tasi pe faalua i le aso.

    Ituaiga togafitiga

    Muamua lava, ina ia faʻamalieina le mumu o le tino, e tatau ona togafitia le paʻu i le vai i se fasimoli ua soloia i totonu poʻo nisi o tioata. Ona patipati lemu lea o le paʻu ma se solo susu.

    Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le vai e ulu atu i le paʻu, o loʻo afifiina vaega o le tagi i ni mea masani. E tafe uma ai le susu ma o le a mafai ai ona faʻaitiitia le tele ma le loloto o le vevela. E le gata i lea, e faʻamamago ai le maʻi, o le liona site e lubricili i le suauu sima poo le pepe pepe. I nisi tulaga, ua faʻaaoga talc mo lenei faʻamoemoe.

    Fualaau faʻapitoa e avea o se auala e faʻamalolo ai le vevela

    Afai tatou te talanoa e uiga i vailaau masani, ona mafai lea ona faaaoga ia metotia e puipuia ai ma togafitia ai le mailei o le maʻisuka. E tele suʻega ma metotia na faʻaaogaina mo le tausiga o paʻu i ni paʻu o le paʻu o loʻo iai ma le lamatiaga o lo latou tupu.

    Afai tatou te iloiloina fuainumera, o le tele o taimi i togafitiga o le faʻamaʻapeʻa o le faʻamalosi o se mea teuteu o le ufiufi o loʻo faʻaaogaina. O le taʻele ma faʻamalosi faatasi ma se ituaiga o mea e aumai ai se fesoasoani taua i le tagata maʻi ma fesoasoani i le faʻamaloloina o manuʻa. I le faʻaopoopoga, o ia faʻavae e faʻaitiitia ai le vevela ma puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

    O faʻamaʻi o le paʻu o soa masani o le maʻisuka

    O le maʻisuka e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu, lea e mafua mai i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le faaputuputuina o oloa gasegase oona. O nei mea uma e oʻo atu ai i suiga faʻavae i totonu o siama ma le epidermis, afu ma le vaʻaia, faʻapea foʻi ma fofo o lauulu. O le a le ituaiga paʻu o le paʻu e tatau ona feagai ma le maʻisuka, o le a tatou mafaufau atili.

    I le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona taulimaina lana galuega ma faʻasalalau le le lava o le insulin. E oʻo lava i sina faʻaletonu o le tino i le tino o le tino e oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga leaga i le galuega a isi faiga ma okeni. O le mea lea, o loʻo i ai le soliga o le toetoe lava o faiga uma faʻavaomalo:

    O se taunuuga, o oloa o le gasegase le talafeagai e aoina mai i totonu o masini ma totoga, lea e afaina ai le fausaga ma le elasticity o le paʻu. E pogisa ma ufitia i le gaʻo.

    O le faʻatonuina o le fesuiaiga o paʻu e fesoasoani i lona mago ma le paʻu. I le tulaga aoao, o le paʻu e vevesi ma vevela, ma o le microtrauma ma isi manua e o mai faatasi ma le mumū ma le vevela.

    O nei mea uma e mafai ai e ia ona faʻafitauli i faʻamaʻi eseese e manaʻomia ai togafitiga vave.

    Paʻu o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona vaevaeina i ni vaega tetele se tolu, e tofu lava ma mea e tatau ona mafaufau ese.

    Paʻu o le paʻu Peraimeri

    O lenei kulupu e aofia ai faʻamaʻi e mafua mai i le gasegase i metabolic processes ma le vascular system. E aofia ai:

    • Maʻisuka Dermopathy. E atiina ae i le lotolotoi o suiga i nai toto laiti ma masani ona afaina ai le paʻu o vae. Muamua, o se lanu mumu lanu enaena, o loʻo ufiufi i sikula. E faasolosolo lava, e amata ona mole le paʻu. Ole faʻamaʻi e le mafua ai le atugaluga, sei vagana ai le mea matagofie. E mafai i nisi taimi ona o mai faatasi ma se lagona ma se lagona mu. O togafitiga faapitoa mo lenei dermatosis e le faʻaaogaina.
    • Maʻisuka sikipi. O se faʻafitauli faʻapitoa i le ituaiga 2 maʻisuka, ae o loʻo tupu pea. O loʻo faʻaalia i le vevela, faʻalaumini ma le taulaʻi o le paʻu, o lona uiga, o le fesoʻotaʻiga lelei o fesoʻotaiga e suia e le faʻaleagaina. I le avea ai o se tulafono, i le maʻisuka o loʻo i ai le paʻu o le tua ma le ua. Afai o le faʻamaʻi e aafia ai tamatamailima o vae, ona paʻu ai lea o le paʻu i luga ma faʻamafa. Faʻamatalaga faʻatasi ma le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi (faʻamalosi) amata.
    • Vitiligo. O le faʻamaʻi e aafia ai le maʻisuka ituaiga 1. O le faamaʻi e mafua ona o le le lelei o le paʻu o le paʻu, talu mai le faʻaumatia o sela e nafa ma le gaosia o le pigmenti. Faʻasologa o nofoaga i luga o le tino. Ole lapoa, ole tele ma lo latou faʻasinomaga e le mafai ona vaʻai.O le faʻamaʻi e le pipisi, ae o le aso e le mafai ona faʻamalolo atoatoa.

    O tagata maʻi ole Vitiligo e tatau ona puipuia i latou mai le susulu o le la e aloese mai le mu. Ina ia faia lenei mea, aʻo leʻi tuua le fale, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le oloa ma le SPF sili atu i le 15 i luga o le paʻu o le paʻu.

    • Lipodystrophy. Na te atiae e tetee atu i le talaaga o le metabolism e le talafeagai ai i le gasegase i se maʻi o le insulin. O se taunuuga o lenei mea, o suiga i le fibrillar protein ma le lipid subcutaneous e tulaʻi mai. E pei ona maua mai le necrobiosis, o le paʻu e maua ai le lanu mumu ma e faasolosolo malie. O le sone lamatia o loʻo i ai foliga mataʻutia, lea e lagona ai le sasaina ma le tiga. Faʻaleagaina foliga. O le faʻamaʻi e masani ona afaina ai vae.
    • Atherosclerosis. O le toilalo i le popo ma le gaʻo gaʻo e tele lava ina taʻitaʻi atu ai i le atherosclerosis, o se faʻamaʻi masani o faʻamau. I totonu o vaʻa, o le lumen faʻamavae ona o le mafiafia ma le faʻamalosi o puipui. O le faʻasalaga atoa mo pusa cholesterol o loʻo tuʻuina i luga. I lenei tulaga, soʻo se toto toto ua faaleagaina, e aofia ai ma na e tuʻuina atu le paʻu. Faʻataʻituina o vaʻa toto, na ia lagona ai le matelaina o le okesene, lea e afaina tele ai lona tulaga ma faaosofia ai suiga faʻaleaga. O le mea lea, o le paʻu e sili atu le vevela, o le susulu e aliali i luga, lea e sili ona matauina i vae. O fao i pito pito i lalo, i le isi itu, mafiafia ma iloagofie. O manuʻa e faʻamalolo lemu, ma o le aʻafiaga o le atiaʻe o maʻi pipisi ma le maʻisuka vae e faʻapupula foʻi.
    • Rash xanthomatosis. Tagata e maua i le insulin resistance e afaina mai lenei maʻi. E i ai i le tino ni faigata i le aveesea o le lipids mai le toto, o le mea lea, o le faʻatupulaia o triglyceride o loʻo faʻapupulaina tele. O le taunuuga o le faʻavaeina o ni lanu lanu samasama i luga o foliga, o totonu o le tino ma vae. Latou te foliga mai o ni pipi malosi, e ufiufi i le solo ma siomia e se moli mumu.
    • Black acanthosis. Acanthokeratoderma po o le uliuli acanthosis e aafia ai le maʻisuka ma tagata e iai le inisalini. O o latou paʻu e sili atu le pogisa ma tele. E maua ai se lanu lanu enaena ma avea ai ma mea mataʻutia. O le pogisa o loʻo tusia i totonu o le faʻaofuofu, o le ua ma le vaʻai. O le isi faailoga o le acanthosis o le lanu tulaga ese o tamatamai lima. O lenei faʻamaʻi masani o se faailoga o le maʻisuka.

    Maʻi faʻamaʻi

    O maʻi nei e mafua mai i siama o le epidermis e faʻafeagai ma le talaaga o le faaleagaina o le tino e ala i suʻi ma siama. E masani ona latou taʻitaʻi atu i le susu. O lenei vaega e aofia ai:

    • Faʻamaʻi pipisi. O le maʻisuka e sili atu ona faigofie ona aʻafia i siama ma Staphylococcus aureus. O lenei siama faʻaleagaina o le tino e mafua ai le faʻavaeina o paʻu, sili atu ona lauiloa i tagata i lalo o le igoa "chirium". I totonu o le pulu lauulu ma mea vavalalata vavalalata, o se gaioiga faʻapitoa mumusu ma le tuʻuina atu o mea tulei e maua. E tele taimi e gasegase ai tagata maʻi mai le karite - felafoaʻi o le gland o loʻo i luga o le laumata, ma siama faʻamaʻi pipisi o le fao. E masani lava, o vailaau faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻasamaʻi e faʻaogaina e togafitia ai.
    • Sui Candisias. O se faʻamaʻi lea e afua ai ona faʻaleagaina maʻi o le tino o Candida. I le afa o le tagata, o latou ia o le mafuaaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina o le va. O le isi faʻamatalaga a le au failautusi o le tiga i tulimanu o le gutu, e peiseai na i ai ni tipi laiti.
    • Epidermophytosis. O le faʻafitauli lenei o le paʻu. I le avea ai o se tulafono, ua iloa le epidermophytosis o le vae, lea e aʻafia ai le vaʻaia o le vavaevae ma fao. O le epidermophytosis ile aoga, lea e matauina i tagata e sili atu le mamafa o le tino, o le vevela o le diaper and increased sweating, ua iloga foi. O le anufe e faʻapipiʻi i le pito i lalo o le tino ma le pito i totonu ole sulu.

    I nofoaga ua afaina, o lanu piniki lanu piniki muamua muamua, lea e tupu i le mumu mumusu i ni foliga o se mama ma le diamita 10 cm.Pe a faʻafefiloi, faʻafefe o le foci.

    • Ringworm poʻo Microsporia. O lenei faʻamaʻi pipisi lea e maua ai ni mea e pei o sikola e pei o sikola e pei o sikola i soo se itu. A latou faia i luga o le lauulu, e tupu ai le pala.

    O faʻamaʻi na faʻaalia mai i le fulufulu

    O ia faʻafitauli e aofia ai:

    • Rase ma paʻumafua mai i allergies i meaʻai, fualaau faʻamaʻi, iniseti pisi. Ae maise lava o le foliga mai o se eseesega ese o le uiga lea o tagata e faalagolago i le insulin. E tatau ona latou siaki le nofoaga o le tuiina o le insulin mo le mafiafia ma le mumu o le paʻu.
    • Paʻu o le maʻisuka po o le mimiti. E masani lava mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka i se faiga faigata. O foliga e foliga mai o le paʻu o foliga pe a uma ona mumunuina ia foliga i luga o tamatamailima o vae, vae ma lima. O ia ituaiga le aoga e masani ona pasi e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi.
    • Faʻasalalau fualaʻau o le tau. I luga o le paʻu, e mafai ona e vaʻavaʻai i faʻamatalaga manino o vaega o loʻo laʻau mumu-lanu enaena, lanu enaena poʻo lanu. O le tele o taimi latou te maua i taliga, tamatamai lima, manava ma le fatafata. Latou te tulaʻi mai o se taunuuga o le faʻateleina ma le liua o sela e ono mafai ona gafacytosis.

    Ina ia faʻamaonia lelei le faʻamaʻi o le paʻu, e tatau ona e faia suʻesuʻega ma faʻatalanoaga ma se tagata faʻataʻitaʻi.

    E faʻapefea ona faia togafitiga?

    O le tagata tomai faapitoa, e fuafua i le maʻi, e faʻamaonia ai le faʻasaina o le inflammatory ma le antimicrobial ointments. O le faʻamaluluina o le paʻu o alofilima ma vae e faʻaaoga ai suauu faapitoa, kulimi.

    E le gata i lea, e tatau ona puipuia le paʻu mai le susulu o le la, matagi malulu ma le malosi ina ia aloese ai mai mumu, salu ma le malulu.

    O le mea lea, i luga o vaega tatala o le tino, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega puipui i soo se mea e alu i le auala.

    O le mea moni, e taua le tuʻufaʻatasia o togafitiga o faʻamaʻi paʻu ma le mataʻituina o le maualuga o le suka toto ma mulimuli i le taumafa na faatonuina e lau fomaʻi. Na o le tulaga lava lea, o le tau faasaga i ituaiga paʻu o paʻu o le a aoga.

    O le togafitiga o le tagata lava ia e matua faʻasaina. O togafitiga uma e faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi o ia na te faatonuina le vailaau ma avatu fautuaga.

    Mo le puipuia o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e taua tele le tausisia o le tele o fua puipui. E pei o lenei:

    • taumafa ma le pulea lelei o le suka toto,
    • le faʻaaogaina o mea tau tumama a le tagata lava ia e aunoa ma se faʻaopoopoga o mea manogi ma se tulaga masani o le elemene mo lou paʻu (e le tatau ona mafua ai ni allergies ma faʻamago lou tino!),
    • togafitiga o laratinized vae ma alofilima ma faʻamalolo ma faʻamamafana sui na makaina "Faʻatagaina i le maʻisuka malosi",
    • tausiga o le paʻu mo vae, aemaise lava i le va o tamatamai vae, lea e masani ona faaputuputu ai se fuainumera tele o siama ma sigi,
    • laeiina o laei ma lavalava e faia mai ie masani, lea e le tatau ona afaina ma afaina ai le paʻu,
    • faʻaumatiaina e oo lava i manua laiti e faʻaaogaina faʻamaʻi (faʻapipiʻi faʻatasi ma se fesoasoani faʻamalosi!).

    Afai e maua mai i luga o le paʻu le kulumu, afifi, sana ma fusi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se faʻamaonia saʻo, ona o le tele o siama o loʻo amata ona tupu ma se mea e leai se leaga. O se suʻesuʻega ole taimi ole a faʻamalo lelei ai le paʻu o le paʻu, o le faʻaleagaina lea e mafai ona mafua ai faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

    Faʻaaoga lelei mo togafiti faʻamaʻi i le maʻisuka

    Ina ia aua le faamanualia le paʻu, togafitiga o le gasegase o le diapers mo le maʻisuka e tatau ona faaeteete ma naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O le faʻaalia o le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻafesoʻotaʻi o nofoaga o loʻo fetagisi ma ni tino poʻo isi vaega o le tino. I lenei tulaga, o le ita e le gata ina maua ai le pito i luga o le paʻu, ae faapea foi ona i totonu.

    I le avea ai o se tulafono, o mea leaga na tutupu i luga o le vevela o le ea, pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina mai le afu o le afu.I le iloaina o lenei mea, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina pea le tulaga o latou paʻu ma faʻapipiʻiina le salu faatasi ai ma le fesoasoani o vailaau faʻapitoa ma vali.

    Aiseā e aliali mai ai le faʻanatinati

    O se suiga tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafua ai se maʻi matautia - maʻisuka. O ia, i lona itu, e taia i faiga uma o le tino o le tagata. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi, o le paʻu e matua aafia lava. E leiloa le ola, ma le pala ma le malogo.

    O le faʻaleagaina o le afu ma le mafiafia o laʻau e faʻamaʻa ai le paʻu i foliga vaaia. Faatasi ai ma lenei faamai, o le paʻu e le mafaamatalaina le vevela, vevela ma faalilolilo se manogi le lelei. Ae o le faʻavevesi o le faʻamaʻaloga o le diaper le pito mulimuli lea o lenei filifili.

    Vailaʻau o fualaʻau

    Fesoasoani i le toe faʻaleleia o le faʻamaoni o le paʻu ma le faʻavave o le faʻamaʻi. Latou te faia le paʻu e sili atu ona fua ma fatufatu se ata tifaga puipui e puipuia ai lona manua.

    O le mea pito i sili ona lelei i lenei tulaga o le sami buckthorn, o olive ma manogi suauʻu, vevela i totonu o se vai vai. Ioe, e tatau ona e faʻaaogaina le oloa pe a oʻo i le vevela o le potu, ina ia e le mu ai oe lava. E mafai ona e togafitia i le paʻu i ni nai taimi i le aso.

    Pe mafai foʻi ona e faʻatau sau meaʻai i le falemaʻi. Pe a taitaia se vaega atoa o sauniga, o le tele o le toto mai le manua ua faaitiitia, ma ua amata ona alu se toso umi.

    Laʻau Pimafukort

    E tele fomaʻi o loʻo fautuaina e faʻaaogaina sei vagana ua maeʻa le siama. O lenei fofo i fafo o le a fesoasoani i le faamamaina o le afaina ma aloese mai le alualu i luma o le siama, e aunoa ma le iloa pe aisea na mafua mai ai.

    O le mea lea, e manaʻomia e tagata i tulaga lamatia ona maua i totonu o la latou vailaʻau vailaʻau.

    Vitaon Balm o Karavaev

    O le isi fualaau faasaina e lauiloa i tagata ei ai nei faafitauli. O loʻo i ai ni vaega o suauʻu, pine paʻu, mea e maua mai i sipuni o le rose, celandine ma le tele o isi laau.

    O loʻo iai aʻafiaga faʻamalolo, faʻamaʻi pipisi ma manuʻa. Faʻaaogā le tuufaatasiga faʻatasi ai ma moli felafolafoalua faalua i le aso.

    O nisi taimi e faatonuina ai e le fomaʻi togafitiga faʻapitoa i le maʻisuka, lea e aofia ai le faʻasaina ma se eletise eletise. Ae ui i lea, e tusa lava po o le a le ituaiga moli e faʻaaogaina, o se suauu faapitoa e masani ona faʻaaogaina i vaega ua afaina.

    O le fea togafitiga togafitiga e faʻaaogaina e tatau ona filifili naʻo le fomaʻi. O le filifilia o fualaau faasaina ma le metotia o le togafitiga e faatoa tupu lava pe a maeʻa ona faailoaina mafuaʻaga o le faasee mata.

    Taofiaga

    Ina ia taofia le tupu mai o le gase o le diaper i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i tulafono nei:

    1. Fausia ma le faʻaeteete uma togafitiga tumama.
    2. Vaavaai le paʻu o tulaga o le paʻu, fufulu ma faʻamago le paʻu.
    3. E masani ona i ai i le ea fou.
    4. Suʻe sololava i aso uma, ae afai e susu mai le afu i le aso, e tatau ona e faia lenei mea i le aso. E le gata i lea, o se tagata e maua i lenei faʻamaʻi e tatau ona na o lavalava e faia mai ie masani e faʻamautinoa ai le faʻaauau pea o le ea ma faʻateleina ai le afaina o le afu.
    5. Aua neʻi 'ai meaʻai ma meainu e mafai ona mafua ai allergies. Afai e faʻafuaseʻi ona faʻaalia le faʻamaʻi o le diaperi ona o se faʻafitauli o le maʻi, ona tatau loa lea ona e faia fua e iloa ai le mafuaʻaga o le tali ina ia aloese mai ia tulaga i le lumanaʻi.
    6. E masani ona fai le taʻele ma otaota.

    O le tagata maʻi e tatau ona malamalama o le maʻisuka e tatau ona e mulimulitai i tulafono o le tumama. E na o le pau lenei o le auala e taofia ai le fausiaina o le maʻi vevela ma, pe a tulaʻi mai, e vave ona faʻaaogaina le faafitauli ma aloese ai mai le tele o aʻafiaga o le atiaʻeina o lenei maʻi. E moni, e faitau afe tagata e maliliu mai le maʻisuka i tausaga taʻitasi.

    O le faʻasolosolo o le faʻamaʻi i totonu o nei tagata gasegase o se tiga matuia, lea, pe afai e le togafitia, e mafai ona mafua ai le inu o le toto.

    Ua e taumafai e faʻamalo ese mai le hyperhidrosis (taofi le vevela tele)? I le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina lenei tusiga, e leʻi i ai le manumalo i ou tafatafa.

    Ma o le mea moni e te iloa muamua pe o le a:

    • fufulu susu i taimi uma
    • ia fai lava na o ni ofu uliuli
    • le manogi lea e "mataʻutia"
    • aua lava nei aveesea ni seevae i le lautele
    • mamanu tino atoa i luga o le moega i le taeao

    Ma o lenei tali le fesili: pe e fetaui lenei mea ia oe? E mafai ona gafatia ia ituaiga o sulu? O le a le tele o tupe ua uma ona e "sasaaina" i togafitiga le lelei? E saʻo - ua tatau ona maeʻa! E te malilie?

    Na matou faia se suʻesuʻega ma ua faʻapea o falemaʻi o lo o natia le fualaau sili ona lelei e faasaga i le sola ... ona e le aoga mo i latou ona togafitia tagata! Faitau le tala >>

    Mafuaaga ma togafitiga o le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi i totonu o alii

    O mafuaʻaga o le faʻavevesi o le diaper e ono aʻafia pe leai foi.

    O loʻo faia i tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka, gasegase, aʻafiaga ma le kanesa o le kanesa, le faʻasolosolo o le maʻi, ma le le mautonu o le popole.

    O le le fiafia i le tiga i tamaitai ma alii e masani lava ona tupu i le le lava o le system endocrine. O le thyroid gland, ua le mafai ona taulimaina ana galuega tauave, e taʻitaʻia ai le sosolo i luga ma, o le iʻuga, i le faʻavave o le faʻamaʻi i totonu o le vailaʻau.

    O le faʻaleagaina e tupu i le faʻaauau pea ona fesoʻotai i vae i le mamafa o tagata ona o le gaʻo. O le faʻasolosolo o le faʻamaʻi i le gaʻo e mafai ona o se allergy, faʻataʻitaʻiga, soap, kulimi. O le gaioiga o le vavave o loʻo faʻateleina i le talaaga o se tali atu i togafitiga faʻamalosi.

    E le faʻafefe ma faʻafefe le vevela i le vevela faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaofuofu o lavalava vali. I fafine, o le paʻu e sili atu ona maaleale, ma o le a sili atu ona latou mafatia mai le malosi o le salu nai lo alii. O le le mautonu i le va o vae e tau atu i le tiga i le taimi o le gaioiga, o se manogi le lelei. O le faatumauina o se olaga masani e avea ma faafitauli.

    Alii matutua e mafatia i le afu i le taimi o le gasegase o le tino, o le hyperhydrosis, ma le maʻisuka.

    2 Faailoga o le maʻi

    O aʻafiaga ma le ita o le ogaeleele o loʻo i ai i le taimi muamua e mumu, ona amataina ai lea, o le mu e amata. O nofoaga e mafua ona o le faʻaauau pea o le faʻataʻitaʻia e avea ma vevesi ma faʻafefe.

    Pisa, uʻu, sola, tiga e mafai. O le faʻalavelave e faʻateleina e ala i le savali, faʻasoʻatasi faatasi vae. A oʻo mai se siama i totonu o le paʻu, e faʻaleleia ai se gaioiga le lelei.

    Afai e le toe togafitia, e mafai ona salalau atu i nofoaga lata ane.

    O faʻamaoniga e faalagolago i le malosi o le faagasologa. E tolu tikeri:

    • i le 1 tikeri, o le mumu o le paʻu o loʻo mataituina, ae aunoa ma le solia o le saʻo o le paʻu tutusa,
    • ma le 2, soresi, vavave, faʻafeusuaʻiga pustular pe a faʻapipiʻi se faʻamaʻi,
    • I le 3 tikeri, o le a amata le loloto o le tafe, amata ona tafe le toto, tuu le manogi manaia, o le pito i luga e ufiufi i le purulenti (o le vevela o le diaper e mafai ona oo atu ai i manua ogaoga o le paʻu, faʻaogaina o le mumusu i ona laulau ma taunuuga uma).

    E tatau ona faʻatagaina se asiasiga i se tagata faʻasaumoti i le muaʻi foliga mai o faʻafitauli le lelei.

    3 Tausiga faʻamalosi

    Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi, ma mafaufau i le ogaoga o lenei maʻi. Muamua, e taua le faailoaina ma le faʻaaogaina o mafuaaga e muamua atu i le atinaʻeina o le vevela. E manaʻomia le tausia o le tumama o le tagata lava ia, faʻapipiʻi le paʻu i le va o vae ma mamago, fufuluina i aso uma ma oloa o le hypoallergenic, ofuina o laei e faia i le maualuga, mea masani.

    Muamua, o le togafitiga o le paʻu o le faʻamaʻavale o le mea lea: o ointments, creams, gels e faʻamalolo le mumu ma faʻamago ai le paʻu. O le afaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le tikeri muamua o loʻo faʻapenei:

    • uu: zinc, Desitin, Zhivitsa, Lassar paste, glycerin, o loʻo i ai le faʻamalologa, faʻamago, faʻapalapalaina, aʻafiaga o le inflammatory,
    • kulimi: Dexpanthenol, Bepanten, D-panthenol, fafagaina o le paʻu, faʻateleina faiga faʻafouina i totonu o masini,
    • xeroforming paʻu mo le faʻamago ma le faʻamālōlōina o vaega o erosive,
    • Vitaon balm e faʻamalolo ai le tiga, sasaina, susunuina, toe faʻafouina ma faʻamaʻi manuʻa.

    Faatasi ai ma le faʻavevela o le faʻamaʻi, o le a faatonuina e le fomaʻi fualaau o vailaʻau faʻamaʻi e toe faʻaleleia ma faʻamago ai suauʻu ma kulimi.

    E tatau ona togafitia le maʻi o le vasega 2 i le togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma antiviral, antifungal ma antibacterial. Faʻamatalaga lelei ole UV, physiotherapy.

    O le 3 togi faʻasolosolo ua manatu ua le amanaiaina, ma faatasi ai ma le atinaʻe o le mumū, o le a faatonuina e le fomaʻi vailaʻau, antihistamines, vitamini e tausia ai le puipuiga.

    I le foliga mai o le tagi e le o le faʻamaʻi maʻi i le va o vae, e le faʻaaogaina oga. Ole faʻamamaina o le paʻu e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino. Oona e manaʻomia togafitiga ma togafitiga faʻamalosi, e pei o tannin (1%), nitrate siliva (0.25%).

    O le faʻamaʻapeʻapeʻa i le tino i alii e mafai ona taʻitaʻia ai faʻafitauli, o le mea lea, o le soifua maloloina o le tagata lava ia ma se taumafataga e matua taua tele i le i ai o faʻamaʻi o loʻo i luga, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le gaʻo, le soona inu. Puleaina le maualuga o le susu i le va o laupepa o le paʻu e tatau ona tumau. Laeiina o ofuvae - na o mea e masani ai, maualuga ma lelei ma mea e manava.

    O manogi faʻamalolo o loʻo faʻamaonia mo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le paʻu e faʻafeagai ma le talaaga o le faʻasolosolo o le diaper. Ina ia faʻamalieina le ita, o aso taʻitasi e faʻaaogaina ai le ultraviolet, e faʻamamaina ai vaega o loʻo aʻafia faatasi ma togafiti mai le manoa, chamomile, ola (ae naʻo le faʻatagaga a se dermatologist).

    Afai e faʻatagaina le taele ma le faʻaaloalo, ona maeʻa lea ona togafitia le togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ai ma otaota. Afai o le faafitauli ua fai si mamao tele ma o le siama na mafua ai le suppuration (o manu o le purulenti), e manaomia e tagata maʻi togafitiga faafomaʻi, togafitiga antibacterial ma antihistamine.

    O nofoaga e manaʻomia ai le gaosiga ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau faʻapitoa seia oʻo lava i le faʻamaeʻaina atoa o le folasia o le faʻamalolo ma le faʻamaʻi manuʻa. O le le fiafia i luga o le paʻu i foliga o le gase o le diaper i alii e tutusa lelei ma tamaiti ma fafine, ae le taliaina le togafitiga o le tagata lava ia. O se maʻi e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

    Ina ia filifili le mea sao, togafitiga lelei togafitiga, o se taimi talafeagai ma tomai faʻapitoa e manaʻomia.

    4A faʻapefea ona fesoasoani fesoasoani faʻapitoa?

    O le mea moni, pe a fai e le taua le faʻaalia o le faʻailoga o le diaper ma ua faʻatapulaʻa na o le mumu i nofoaga vavalalata, ona mafai loa lea ona faʻaaogaina le faʻafitauli i masani masani o togalaau faʻamaʻi ma se lagona faʻafiafia, anti-inflammatory, antibacterial.

    O nei meatotino o loo i totonu o le falemaʻi o le chamomile, sage, o le St. John's wort, fild flowers, thyme, oak, decoction lea e faʻaitiitia ai le afu, faʻamalolo ai le gaseive o le faʻamaʻi.

    O laau totō uma e faʻatau atu i le fale talavai, faʻapea foi i le faiga o totogi ua saunia.

    Mo le sauniuniga o meafale 1 st. L o le meafaitino e sasaa atu 1 tbsp. vai fufulu, faʻapipiʻi pe a uma le 15 minute i totonu o le vai faʻaʻeleʻele, faʻamamaina. E tatau ona faʻaaoga pulu i le vaega na afaina, afifi i le cellophane ma alu ai i le po. I le fale, e sili atu le naʻo le ufi, e le o le tosoina o mea: o le paʻu paʻepaʻe, lavalava.

    Ina ia faʻamago le vevela, e mafai ona e faʻaaogaina le paʻu o le pepe masani, lea e maua ai le vaalele i le vailaʻau. Ina ia faʻamalieina le afaina, o le faʻapalaina i aso taitasi o suauu sima, le pasene a Teymurov, o le kulimi pepe o le Desitin e faʻamalieina ai manogi manogi e aoga.

    Afai o manua e le o le toto, ae o le tagi, ona lelei lea ona mumusu tumau mo le faʻaaogaina o vai. Ina ia faʻagogo, togafitia le nofoaga na afaina ai pepe pefu poʻo le meaʻai faʻamaʻi faʻasaina. O nisi taimi o le faʻaaogaina o le suauʻu e sili atu ona aoga

    O le paʻu o le paʻu paʻu e mafai ona pipii i totonu o le paʻu o le paʻu, ma mafua ai ona sili atu le ita, e mafua ai le toe gaosia ma le faʻasalalauina o siama.

    I le itu o le eleele e tatau ona i ai pea le ea. Faʻamatalaga o pustules, soresi, afaina, nofoaga faʻaleagaina e mafai ona lūlūina faʻatasi ai le suauʻu: zinc, Lokacorten, Clotrimazole.

    E le tatau ona faʻaaogā le fasimoli.

    Ina ia faʻaumatia le manogi manogi, e lelei le Desitin (pepe pepe), faʻapea foi ma le paʻu o le pateta pateta (muamua, na faʻaaogaina e fomaʻi masani e faʻaitiitia ai le vevela).

    E masani foi le masani a le toatele i le tutusa o le dermatitis. O le mafuaʻaga o le ita e mafai ona avea ma faʻaaoga masani a le au faipisinisi, vailaʻau eseese i le pito i lalo o le eleele, ofuina o laei vailaʻau, le tausia o tulafono mo le tumama, ola feusuai.

    E faigofie le puipuia. Faʻateleina, fufulu le mea e sili ona suamalie, e sili i le vai inu, mago mago, ma tuʻu ai le siama e le mafai ona amata la latou atinaʻe i se siosiomaga malulu.

    Ina ia aloese mai le faʻavevela o le faʻamaʻi i totonu o tagata, e manaʻomia ona mataʻituina pea nofoaga vavalalata, tausia ma faʻamama.

    Afai o le maʻi vevela na mafua ai ona iai ni faʻalavelave ogaoga, faʻamaʻi o le paʻu pustular, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Paʻu o le paʻu i le maʻisuka: togafitiga, fualaau faasaina, puipuiga

    O le maʻi suka o se maʻi taatele, e mafua ona o le le lava o le inisalini i totonu o le toto ma faʻaalia ai lona solia o le tele o metabolic process in the body. Aemaise lava, o le paʻu muamua e pagatia mai le maʻisuka - dermatitis ma le dermatosis, le vevela ma le mago.

    O fomaʻi e uiga i le maʻisuka

    Fomaʻi fomai, Polofesa Aronova S. M.

    Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

    O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua mafai ona maua se fofo NO.

    Mafuaaga o le atinaʻeina o suiga faʻapitoa

    O le mafuaʻaga e faʻaalia ai le faʻaalia o paʻu o le paʻu i le maʻi suka i le foliga o le vevela ma le susunuina, mumu ma le pala, o le fausiaina o maʻi suka o le toilalo lea i le gaosiga o le gaʻo. I lenei tulaga, o le maʻi suka, o faailoga i luga o le paʻu o le a faʻaalia i foliga o le vevela, aemaise lava i le itutino, manuʻa faʻamalolo umi ma le neoplasms ulcerative, o foliga mai o le faʻailoga tele.

    O lea la, o le paʻu paʻu i le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona sili atu ona maualuga nai lo faʻamaoniga e pei o le manava ma le fia inu, masani ona faia. Afai ei ai se masalosaloga o le atiaeina o le maʻisuka, i le i ai o faafitauli ma siama - e aoga le asiasi i se fomaʻi ma faia suʻega.

    Vaega o le Peraimeri

    I totonu o lenei vaega, o fomaʻi e aofia ai faʻamaʻi e aʻafia ai siama.

    • Tisuka o le dermopathy - ua faailogaina i se suiga i le faʻaogaina o toto laiti. I lenei tulaga, o se uiga iloga o le mea o loo i luga o le paʻu ma le maʻisuka, o le tilotilo ma le sasaina i le nofoaga o le liona. Ma o laʻau, o le paʻu ma le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka e le manaʻomia togafitiga.
    • Lipoid type of necrobiosis - o le faailoga lea e masani lava o le mea muamua e faailoa ai le maualuga o le suka o le suka. O le tele o taimi e maua i tamaitai, e le tele lava i alii ma faʻaalia o ia lava i foliga o mea lapopoa e aafia ai le maaleale ma foliga, valiina i se lanu, lanu susulu. I le faaopoopo atu i le laulaau i luga o le tino, i le aluga o taimi, e mafai foi ona fausia ni neoplasms nodular, i le ogatotonu e faailogaina i le atrophic processes, expressions.
    • O le ituaiga o le atherosclerosis o se uiga masani o le vascular network network o le maʻisuka, e masani ona aafia ai vae ma o faatasi ai ma le fausia o ni atherosclerotic plate, e mafua ai le fesuiaiga o vaʻa toto. O lea la o le paʻu o loʻo maua i le maʻisuka ua ufiufiina i se fesoʻotaʻiga o "fetu" vascular, o loʻo faʻaaogaina veins i luga. E matua matutu ma amata ona paʻu. E tusa lava pe itiiti ifo le manua, o le maaleale - o le a le mafai ona faʻamalolo mo se taimi umi, ma e popole le tagata maʻi e uiga i le tiga pe a savali pe tu saʻo.
    • Natura xanthomatosis - faʻaalia o ia lava samasama i ni mea laiti, e pei o se tamai vevela vevela, o ona elemene o loʻo ufiufi i le pito o le lanu mumu ma corollas. O le tele lava o taimi, o na kulus e aofia ai le tua o le tagata maʻi, o le pito i totonu o le ogavae ma le papa ma e masani ona maua i le maʻisuka ma le maualuga o le cholesterol e afaina i le toto.
    • O se fatulaʻau e pei o se faʻamafaʻailoga o se faʻalavelave lea e i ai foliga o se arc poʻo se mama, ma ua faʻamauina mo le tele o vaega i tapulima ma tamatamaivae, le pito i totonu o le vae.
    • Papato-pigmentary dystrophes e atiaʻe i se tagata maʻi. O le tele lava o taimi, o le lino o le paʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua i totonu o le mafutaga ma le ua, i totonu o le ogaumu ma i totonu o le ogavae, lea e fai ai paʻu. O se faʻaaliga iloga o le foliga mai o lanu enaena i luga o le tino ma e masani lava ona maua i tagata gasegase i le cellulite ma le mamafa.
    • O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le dermatoses o se faʻalavelave sili lea o le maualuga o le toto o le suka. E leai se faʻamaoniga tonu o le sootaga tuusaʻo i le va o le mamafa o le vevela ma le mumu, ma le mago ma le mago o le siama, ma le tikeri o le atinaʻe o le maʻisuka. E fai ma faʻataʻitaʻiga, ao faagasolo le maʻisuka i se kulimi, latent form, e mafai e le tagata gasegase ona faʻaleagaina.

    Lua vaega

    Faatasi ai ma le atinaʻe o le maʻisuka, o le paʻu o le maʻi e masani lava ona aʻafia ai le gaʻo ma isi faʻamatalaga o le eleele, aemaise lava o le au faʻasalalau. O le tele o taimi, o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi ua aliali mai o se vevela tele ma le foliga mai o se ufiufi paʻepaʻe i luga o le mucous membranes ma i laʻau o le paʻu.

    Afai e le o faia ni togafitiga talafeagai i taimi tatau, o vavave, maʻilala ma isi faaupuga e ono aliali i luga o le paʻu ma le mucous membrane.

    Iniseti o loʻo i ai se siama siama e mafua mai i le maualuga o le toto - ua aliali mai i le ituaiga o erysipelas ma karbuncle, abscesses purulenti ma le phlegmon.

    O le tele lava o taimi, o le mafuaʻaga o le faʻaalia o nei ituaiga o gasegase o le streptococcal poo le staphylococcal pathogenic microflora.

    O faʻamatalaga o le ita e ala i le tagofia o vailaʻau e taatele. O lenei vaega o suiga faʻapitoa i le paʻu e tutusa lava. I lenei tulaga, o paʻu o le paʻu o se taunuuga o le faʻaauau pea o fualaau o loʻo pulea ai le maualuga o le toto suka, o le faʻafefe i le tino.

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Pau lava le fualaau na maua mai ai taunuuga taua o Dianormil.

    I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O Dianormil na faʻaalia se aafiaga malosi i uluaʻi amataga o le maʻisuka.

    Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

    Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
    maua le dianormil TUSI!

    Faʻalogo! O mataupu o le faatauina atu o le Dianormil le moni ua sili atu ona masani.
    E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamautinoa oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa.E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau o femalagaiga) i le mea e le o iai se togafiti o togafitiga.

    Togafitiga o le gase o le diaper i le maʻisuka

    E le gata o le faʻamaʻavale o le faʻamaʻavale e le gata o se faʻafitauli o le tamaitiiti, ae masani ona maua i togafiti o le maʻisuka. O mafuaʻaga o le toʻatele: mai le le tausisia o le tumama i le faʻalavelaveina o le gaioiga o totoga i totonu.

    O le tele o le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i le vevela o le tino, ma faʻafefeteina ai i luga o le paʻu mafua ai feeseeseaiga ma faʻafefe ai le puleaina o mata.

    O le le fiafia e salalau i le pito i luga o le paʻu, e aunoa ma le loloto o totonu, ae mafua ai le tele o mea faigata.

    Togafitiga o togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona talafeagai, aua o osofaiga a microbes pathogenic ma osofaʻi faʻamaʻapeʻapeʻa e atiaʻe i totonu o le dermatitis.

    Aisea e masani ai ona afaina ai le maʻisuka?

    O suiga i le toto suka e afaina ai le faamaoni o le masini. E faʻalavelave faʻalavelave faʻasolosolo, lea e faʻaalia vave lava i luga o le paʻu. O le a le toe maua le meaʻai, mago ma faʻamago.

    I le ituaiga 2 maʻisuka ma le mamafa o le mamafa, i le vevela vevela taimi e faʻafuaseʻi ai ona tupu le paʻu, o le 5 itula e lava mo faʻaaliga i le tino. O le le faʻaleagaina o mata o le maʻisuka e mafua ai le tele o le pule faitalia, o le a paʻu ai pores ma o le a "tupu le aʻafiaga".

    O se faʻafefe o le faʻafefe i le tausiga o le paʻu po o vailaʻau e mafai ona mafua ai le le fiafia.

    Faailoga o le vevela faʻamaʻi

    O le ua o se tasi lea o nofoaga e masani ona tupu ai le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

    O faʻamaoniga e faʻailoaina, e aliali mai erythema faʻapitoa i nofoaga e masani ai:

    I nofoaga ua afaina, o le sulu e susu, i le leai o togafitiga, o le mumu o le a liua ma ni manuʻa.

    I le maʻisuka, o le faʻamaloloina e faigata ona o le maualuga o le toto suka, o lea e ono aliali ai i luga luga o le paʻu uliuli faatasi ai ma le manogi o mea manogi. O faʻamatalaga muamua o loʻo mumu, sasaina.

    Pe a afaina, o pustules e fai i autafa o le ita. I lenei tulaga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi.

    Togafitiga o le paʻu o le paʻu paʻu ma le maʻisuka

    I le togafitiga o le gasegase o le diaperia e mafua mai i le maʻisuka, o le faasologa mulimuli o gaoioiga e tatau ona matauina:

    • Faʻaitiitia le mafuaʻaga o le faʻavave o le faʻamaʻi.
    • Fufulu laʻau o le physiological i se vailaʻau faʻamalosi pe a vaivai:
      • "Furacilin"
      • Chlorhexadine
      • paluga faʻatoʻa.
    • I nofoaga o feeseeseaiga, tuu se ie vaivai po o se fusi e gauai ai le sili atu o le susu.
    • Fafasi le paʻu o le papatusi i le paʻu o le talino poʻo se suauʻu faʻamalolo i le zinc: paʻu salicylic-zinc.
    • Faʻaleleia pepe pepe po o le pateta pateta.
    • I tulaga alualu i luma, ia faia ni meaʻai i le copper sulfate.
    • Faaaoga le suʻeina o suauʻu poʻo soo se faʻamalolo i le po.
    • I le mea mulimuli, ia togafitia vaega faʻafitauli ma se vaifofo vaivai.

    Clotrimazole fesoasoani i le tausia o tina i le togafitiga o le gase o le diaper i lalo ole susu.

    O tina tausi ma fafine e maua i le maʻisuka e mafai ona aafia i le gase o le papatusi i lalo o le paʻu o mammary ma le susu. O le mafuaʻaga o le mea e tupu mai o ni failautusi vavalalata poʻo le leai o se ola mama.

    O le kulimi ma le manava eleelea e faʻafefe ai le paʻu, o le a foliga mai o se mea mataʻutia, e mafai ona aliali mai i luga ma vavae. I le togafitia o le lelei o le taele o le ea faatasi ai ma fualaau faasaina: "Levomekol", "Clotrimazole", ma isi.

    Aʻo leʻi faʻaaogaina, faitau ia faatonuga, o vailaʻau e le taliaina pe a fafagaina.

    O faʻamalologa faʻapitoa e matauina foi i pito pito i lalo. O le mafuaʻaga e afua ai le afaina ma le afaina o maʻi. Tausiga o vae e tatau ona faia i le faʻaaogaina o visepic ma antibacterial agents.

    Mo faʻamaʻi pipisi a le diaper, faʻaofu ni totini mai mea masani, ma filifili ni seevae mafanafana. Ina ia faʻamavae ese feeseeseaiga, paʻu o le talima poʻo le paʻu pepe e fesoasoani, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi faʻafuaseʻi.

    O le faʻaaogaina o sooupu faʻamalologa e faʻatagaina.

    Vailaau faʻapitoa

    FaʻavaeKukaTalosaga
    Olive oliveE tusa ai ma le 1 tbsp. faʻafefiloi ma se sipuni ma faʻasalalauinaTaulimaina vaega e aafia 2 taimi i le aso
    Sea buckthorn suauʻu
    Fualaau faisua
    Laʻau paʻuLaʻau i totonu o le paʻu ma faʻaigoa ma le chamomile.E mafai ona e faʻaaogaina le paʻu e pei o se paʻu pe fai ni laʻau faʻatasi ai ma le teuteuina o lau laau ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le aso
    Chamomile
    CalendulaFaʻafefiloi i tutusa vae ma liligi le 0.5 lita o vai inuVae le fusi ma faʻapipiʻi i le vaega ua aafia, savali seia maeʻa, ona sui lea
    Laʻau paʻu
    Faʻailoga
    Alder tree

    I le vailaau o le eleele, o le gasegase o le diabetes e mafua mai ona o le lili le talafeagai. O punaoa faanatura e pasi lelei ma mimiti le susu. Vaʻaia faapitoa lenei mea i le taimi o le taumafanafana.

    Fautuaga faʻasao

    Afai ei ai se uiga o le faʻavevesi o le faʻamaʻi, mulimuli i tulafono faʻapitoa faigofie. O le taʻele o le ea o le auala sili lea ona puipuia. Taʻu i se taele mafanafana ma faʻalaloa ou lima ma vae ina ia latou le paʻi atu.

    Filifili ni laei talafeagai ma moega, faʻavevela faʻamaʻi ma le maʻisuka e mafai ona tupu e oo lava i le po. Mulimuli i togafitiga mamā pe a uma asiasiga taʻitasi i le faletaele, o le a puipui le paʻu mai le ita.

    Aua nei galo e uiga i meainu, o le tele o le inu o le tino e fesoasoani i le salu, pe afai o lenei faafitauli e faʻalavelave i soo se taimi o le tausaga, talanoa i se fomaʻi.

    Faʻamatalaga o le dermatitis (faʻavave o le diaper)

    O le afaina o le dermatitis (o le isi igoa - o le faasee) o se faamaʻi dermatological, e masani lava ona mafua ona o le tele o le salu ma e taoto i nofoaga o paʻu ma paʻu o vae.

    E masani lava o lenei mea ituaiga o dermatitis e aafia ai le vaega i lalo o le fatafata (i tamaitai), o le paʻu o le pito i lalo, pusa ma le suamalie.

    O le tulaga o le paʻu o loʻo i ai faʻamatalaga o le dermatitis e faʻaleagaina ona o le faaopoopoina o le fefete ma siama, lea, e pei o uiga o vaega o loʻo i luga o le tino, e tupu tele lava.

    O faʻasolosolo e atiaʻe i tamaiti ma tagata matutua, e masani ona mafatia mai le mamafa ma le maʻisuka. Mo le togafitiga o le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi, faʻamago vai fofo e faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, vaiinu o Burov, faʻapena foi ma suauu antifungal ma mea manogi, e ui lava i le amataga o le faʻamaʻi atonu e lava lea e faaleleia ai le tausiga o le paʻu.

    Faʻailoga faʻamaʻi i tamaiti laiti

    O le faʻamaʻapeʻapeʻa o pepe i pepe faatoa fananau mai e aliali mai ona o le vaavaaiga o matua. O le vevela, urine ma le vavao vaʻaia o se eleele lelei tele mo siama, ae le o le faʻamagaloina o mea faalilolilo ma faʻataʻapeʻapele e na o le faʻateleina o le faagasologa.

    E oʻo lava i suiga masani a le pepelu, e le mafai ona aloese le paʻu o le paʻu, e aʻafia ai ona o le faʻasaolotoina o le amonia, lea e faia i le taimi o le faʻavaveina o le urine ma feces.

    E le gata i lea, o le paʻu laititi o le pepe e vave ona ita, o lona uiga o le a le mafai ona afaina ai le paʻu poʻo le lino i luga o le paʻu, faapea foi ma vaega o le suauu e totoe pe a uma ona fufulu, e pei o sulfates ma mea manogi.

    Iʻuga soʻo se oloa fou, pe o se meaʻai fou, oloa tausi, poʻo lavalava, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le diaper poʻo le faʻasologa o le dermatitis i se pepe fou.

    I le taimi muamua o le faamai, o le paʻu e liua mumuae leai ni liona vaaia i luga. Dermatitis Transition o le isi laasaga eo faatasi ma le faʻaalia o le tele o microcracks ma ni lanu mumu, nodules ma pustules.

    Afai e le amanaia ia ituaiga o faaaliga, ona alu loa lea o le faamaʻi i le lona tolu, o lona uiga o galu ma le maʻi suka o le a oʻo mai i luga o le paʻu, ma i nisi tulaga, o le a auai le exfoliation o le epidermis.

    O le afaina o le paʻu e le faatapulaaina i le tamaitiiti - o le tamaititi e afaina i le vevela, vevela ma le tiga e tagi pea, ma le faaopoopo atu e pagatia mai le le lava o le moe, faaitiitia le fiaai ma le fiva.

    O le gasegase i totonu o teineiti ma tama e masani lava ona atiaʻe i totonu o le pito i tua o le eleele, faapea foi ma fusi o vae, lima ma le ua.

    O nei vaega e manaʻomia le tausiga faʻaeteete: e tuʻuina atu i ai le tausiga faapitoa i le tausisia o togafitiga o le tumama, i le faaopoopo atu, e tatau ona maua le ea i le tino o le tamaititi.

    O le tulaga o le paʻu e faʻaleleia e ala ile taele ile manoa, chamomile poʻo le uila, ma afai o nisi mafuaaga e le mafai ona faʻaaogaina meaʻai, ona faʻaaoga lea o se vaivaiga vaivai ole potassium

    . A maeʻa le taele, e tatau ona faʻamaligi le paʻu: e sili ona lelei le susu i se solo susu.

    Afai, e ui lava i mea uma ua faia, o le paʻu o le paʻu o le alualu i luma, e tatau ona e faʻaalia le tamaititi i se fomaʻi pepe, o ia, e sili atu, e fautuaina le faʻaaoga o le Desitin cream - o se mea e sili ona manaia ma le puipuiga e faʻavae i luga o le suauʻu, Pepanten cream, lea e faʻatele ai le faʻamaloloina o manuʻa laiti se isi faʻaliliuga ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i tamaiti laiti. Mo le talc ma le suauu - o oloa na masani ona faʻaaogaina e togafitia ai paʻu paʻu, o latou faʻaoga e le faʻamaoniaina i taimi uma, e pei o nei oloa tetele, susu i le afu, faʻaputu i totonu o paʻu e paʻu ai le paʻu.

    Faʻailoga faʻamaʻi i totonu o tane

    O sui o le afa malolosi o tagata soifua e tele lava ina mafatia i le paʻu o le paʻu o le paʻu o le itu o loʻo i lalo o le itu. O le faʻamaʻi e amata i le mumu o le paʻu, lea e vave ona sosolo, ma amata ai foi ona faʻapipiʻi.

    O le intertriginous dermatitis e talitonuina e "eleelea," ae e le o taimi uma lava lea. - o le faʻasolosolo o le faʻamaʻapeʻa e masani lava o se soa o faʻamaʻi e fesootaʻi ma maʻi faʻafitauli, ma o nisi foi taimi o se faʻamaoniga lea o nisi o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga.

    E le tatau ona togafiti faʻamaʻi i le tane pe a uma ona feutagai ma se tagata faʻataʻitaʻiga o le a ia fautuaina se oloa tausi fafo, mo se faataitaiga, o se teuteuga o le chamomile, calendula, le vort St. John, po o le uila, o loʻo i ai le faʻamaʻi-inflammatory, faʻamalolo ma antibacterial properties.

    E masani lava ona faʻaaogaina se pipiʻi i le vaega ua afaina, ona mafai ai lea ona faʻamago le paʻu, pe a maeʻa ona togafitia le fefaʻatauaʻiga ma nisi o suauʻu manogi (faʻamaʻi ma faʻafefe).

    Afai ua leiloloa le taimi ma ua maua i luga o le paʻu le paʻu o le tino, ona mafai lea ona faʻatulagaina se vailaʻau o vailaau faʻamaʻi, ma fautuaina foi le faʻaaogaina o le faʻamago, e aofia ai le faʻaogaina o meaola.

    Faʻailoga faʻamaʻi i fafine

    O fafine, aemaise lava i latou o loʻo mamafa tele, e masani i faʻamaoniga o le paʻu o le paʻu o uiga o le faʻamaʻapeʻa. Afai e maua le tiga ma le tiga i isi ituaiga o dermatitis, ona i ai lea o se lagona uigaese o le paʻu o le paʻu ma le pine, o le uiga lea o le dermatitis, lea e maua i fafine e masani lava i lalo o le fatafata, i le ua, i le manava, ma i totonu o le tino.

    E le gata ina afaina ai le faʻamaʻi o le faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o se suiga foi i le vailaʻau o le afu, ona o le tino o foliga o le tino, aemaise lava, e fuafua i le tulaga o le hormonal, lea e suia e tamaitai i le taimi o le taamilosaga, i le taimi o le maʻitaga ma le amataga o le menopause, i se faaopoopoga, o le paʻu o le diaper in the groin ma le ogatotonu i le va o papa e masani ona mafua ai le faʻaleagaina o le natura. E mafai ona e aloese mai le faʻavevesi o le diaper pe afai e te mulimuli i tulafono o le tumama, tausi lau paʻu ma fai laei o le cotton. E tatau ona manatua lena mea o le faafitauli e masani lava ona tupu i le sosolo malosi o tamaitai, ma o lona uiga o lavalava e tatau ona filifilia e tusa ai ma le vaitau, faʻamuamua i mea e faia i le "manava", ae le o ni mea e sili ona leaga.

    O le paʻu e afaina i lenei ituaiga o dermatitis e tatau ona faʻamalulu, faʻagogo ma faʻamalosi e faʻamalolo.. E lelei le fufuluina o paʻu o le paʻu i se vaifofo o le apocide, ona faʻamaluluina ai lea o le paʻu mamago ma le pelo o le penisini poʻo le pepe pepe.

    I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma le faʻamuamua o le dermatitis, o loʻo popole se fafine e uiga i le vevela, lea e mafai ona faʻaaogaina e ala i le taele mai se decoction o yarrow poʻo le chamomile.

    Aua le faʻalagolago atoa i vailaau faʻaleaganuʻu - faʻatasi ai ma le tilotilo, o le faʻavaeina o le palapala ma le maʻi o le tino, e tatau ona e alu loa i se tagata faʻataʻitaʻi.

    Faʻaiʻuga o le tagata matutua

    O aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma suiga o tausaga i le paʻu, lea e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le elastin, collagen ma le hyaluronic acid, e mago, matagofie ma faigofie ona lavea ma ua manua.

    E oo lava i le moe poʻo laʻei masani e mafai ona "solo" le paʻu. Mo le puipuia o le atinaʻeina o le faʻamuamua o le dermatitis, o le paʻu o tagata matutua e tatau ona suʻeina e le aunoa, fufulu ma faʻamamaina, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma pepe.

    I maʻi gasegase, o le paʻu o le paʻu e faigofie lava ona pasi i le taimi masani, lea latou te maua ai le tele o faʻafitauli ma faʻaitiitia ai le lelei o le olaga.

    I le puipuia o lenei mea mai le tupu, ua fautuaina e togafitia togafitiga o vaega e ono ono faaleagaina i le paʻu, suauu i le zinc poo le suāuʻu fuālaʻau faʻamaʻi, faʻapea foʻi mai lea taimi i lea taimi solo le paʻu ma teuteu o le chamomile poʻo le oisa.

    Vaega o le togafitiga o le faʻavevesi o le faʻamaʻi i vaega eseese o le tino

    Faanatinati le pusi i lalo o le mammary glands. E faapitoa lava i tamaitai o le paʻu o le paʻu o le paʻu i lalo ifo o le mammary glands, faʻalauteleina i le taimi o maitaga ma faʻaalia i se vevela o vesicles, vaʻa, erythema, maʻi laiti ma le afaina.

    I le taimi muamua, o le togafitia o le paʻu i lalo o le fatafata e faʻaititia i le togafitiga o le paʻu ma sui o vailaau faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o feeseeseaiga i lenei vaega, lea o loʻo paʻu ai le paʻu i le paʻu o le talino poʻo le mea vaivai i le va o le tino ma le pusa (masani mai le sipuni, ae le o se mea fou, .

    Afai o loʻo faʻaauau pea le mumū, faʻaaoga se suauu i le zinc poʻo le pasene Teymurov, lea e fesoasoani i le toe faʻafouina (toe faʻafoʻisia) o masini, ma i mataupu sili atu, o le suauu anti-inflammatory Solcoseryl, Clotrimazole, Levomekol ma isi, ae masani lava ona faatonuina e se fomaʻi, ua faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o le faʻamaʻi i lalo o gland mammary.

    Paʻu le faʻamaʻi i le va o tamaivae foliga mai ona o le suamalie o le suamalie ma le mea ua taua o le "rub", o lona uiga, o se masini i luga o le paʻu o vae. I le avea ai o se tulafono, ona o tulaga patino o le faʻasinomaga, o le faʻamuamua o le dermatitis o vae e seasea ona alu e aunoa ma le faʻalavelaveina o se maʻi faʻaleagaina, ma o lona togafitiga e mafua ai nisi faigata ma o lona uiga:

    • fufuluina o aso i aso uma ma le kuka (suamalie) ma le vai (e sili atu ona lelei, e le afaina i le paʻu, pe tumau le fasimoli ma se malosi malosi faʻapitoa),
    • togafitiga ma vailaau faʻamaʻi ma le faʻamagoina o mea e faʻavae i luga o le sulkatela ma le sulpasa sulfate,
    • solo maeʻaeʻa o le paʻu o vae, e oʻo i le faʻaogaina o se lauulu lauulu - faʻatasi ai ma se faamamafa i le va i va o tamatamailima,
    • fai ni seevae ma ni totini mai mea masani, e pei o le faʻatalanoa o le paʻu e le manava ma le afu tele,
    • afai e mafai ona savali solo solo,
    • faʻaaoga, e aofia ai mo faʻamatalaga faʻasolosolo, vailaʻau faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le suauu katorimazole.
    • faamalūlūina ma fufulu le paʻu o vae, e aofia ai le faʻaaogaina o le suauu buckthorn ma le panthenol, lea e manatu le au atamamai e sili ona lelei mo le faʻamālōlōina o le paʻu.

    Faʻalogo! Toeitiiti lava o fautuaga uma o loʻo i luga e aoga mo isi faʻalauiloaina o le dermatitis.

    Tulaga faʻapitoa o faʻamatalaga o le dermatitis

    O le maʻi suka E masani lava ona afaina ai le tulaga o le paʻu, lea e mafua ona o le faʻamalaina o uiga o lenei faʻamaʻi, o le a sili atu ona vevela ma vevela, e foliga tutusa ma le paʻu foliga - o lenei mea e mafua ona o le faʻalavelave i le gaioiga o le afu ma le pala, o loʻo faʻaalia i se suiga i le tuufaatasiga ma le sosogi o le afu ma sebum.

    O le mea sili lava, o suiga leaga e aafia ai le paʻu o pito i lalo, aemaise lava vae, lea e tatau ona lūlūina i taimi uma i se kulimi suamalie, e lelei pe a faʻavae i luga o le urea. Ole faʻalavelave faifai pea ma le samasama toto mo le auiliiliga e le faʻaopopoina i le paʻu o le soifua maloloina, talu ai o loʻo i ai pea se taufaʻamataʻu e folasia se faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi pipisi.

    O le faʻasolosolo faʻamaʻi ile diabetes o se lamatiaga ogaoga, o lea e le taliaina ai le fualaau a le tagata lava ia!

    Faʻalogo! Mo le togafitiga o le paʻu i le maʻisuka, e le mafai ona faʻaaogaina paluga o loʻo iai le ava, e fautuaina e vaʻaia faʻamaʻi ma furatsilinom, hydrogen peroxyide poʻo le chlorhexidine.

    Yeve faʻamalosi faʻamafa (faʻasalalau leʻo) - O lenei faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona faʻaosofia ai, e aofia ai le faʻafefe o le faʻafefe, lea e taatele toetoe lava o ituaiga uma o dermatitis.

    E masani ona aafia ai vaega i le va o tamatamailima ma tamatamaivae, ae mafai foi ona latou "popola" le paʻu o le paʻu, ma i tamaitai o maʻi e foliga mai i le ogaeleele manaia ma i lalo o le fatafata, i totonu o tane i le viatic-inginainal zone, ma i tamaiti - i le va o papa.

    Faʻaaogaina o le derastitis o se mea faʻafefeteina e togafitia i Pimafucin, Candide, Travogen, Travocort ma Clotrimazole ointments. E maua iʻuga lelei le faʻaaogaina o pulu Nystatin ma Miconistatin.

    O le mea autu e uiga i le va o le dermatitis

    Synonyms o le maʻifaanatinati.
    Mafuaagasoona inu tele, feeseeseaiga, faaletonu o le tino.
    Faailogamumu o le paʻu, paʻu, fulafula, lagona mu.
    Faʻailogaasiasiga vaaia, faatasi ai ma le faapipiiina o se siama lona lua - suesuega faaleaganuu.
    Togafitigafaʻamaʻi pipisi, faʻamago ma meaʻai, pe a manaʻomia togafitiga faʻafomaʻi.
    Faailoga talitutusaisi ituaiga o dermatitis.
    Vaʻai se fomaʻii se tagata faʻatau.
    Tomai masanifaʻaaogaina fafo o mea faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi ma fuālaʻau fuālaʻau faʻasalaina, e mafai, seivagana ua faatonuina e le fomaʻi.

    Faamai o le paʻu ma le maʻisuka

    O le paʻu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e oʻo ile ituaiga o suiga lautele.

    I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le a faʻalavelave lava i le paʻi, o lona faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le tau, o loʻo faʻalauteleina ai le peeling malosi, aemaise lava o le maʻila. Lulu e leiloa lona susulu.

    Valaʻau ma vaʻavaʻa e aliali i luga o alofilima ma alofilima. E masani ona tupu aʻe le paʻu samasama o le paʻu. O fao o loʻo faʻaleagaina ma malulu.

    O nisi faʻamatalaga dermatological atonu e avea o "faailoilo faʻailoga" o se faʻamaoniga e le o faʻamaoniaina o le maʻisuka. I le avea ai ma tulafono, o le paʻu o le paʻu, o le mucous membranes ma le paʻu, faʻaleagaina pea o le paʻu o le paʻu (candidiasis, pyoderma), faʻasalaga matala o le lauulu e faʻaalia ai le maʻi.

    O le suʻesuʻega o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka e mautinoa lava e fesoʻotai ma le gasegase o le gaʻo gaʻo. I le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli, e manaomia e tagata maʻi ona mataʻituina pea a latou suka toto. O le latalata i lenei faailo o le "le o le maʻisuka," o le itiiti ifo lea o le tupu mai ma le atinaʻeina o faʻafitauli.

    Paʻu paʻu i le maʻisuka

    Faatasi ai ma se maualuga o le suka (glucose) i totonu o le toto, o le tino o le maʻisuka na faʻaalia ai le tele o le urine ma ua leai se vai. O lona uiga o le paʻu o loʻo faʻamaluluina: o le paʻu e mamago ma pala. O le vaʻaia ma le afu o loʻo afaina ai. O le manaia o le vevela e tupu, faʻalavelave fulafula, ma le faʻalavelave ile atiaʻe siama pipisi.

    O le tausisia o tulafono o le tumama o le paʻu e fesoasoani e puipuia ai lino paʻu. Ae o mea masani masani, mea faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga, fasimoli falemaʻi, e le talafeagai mo le paʻu o le tino: e faʻaitiitia ai le elemene o le paʻu, faʻaitiitia ai lona tetee atu i siama. O le mea lea, fufulu oe lava, mulumulu ou lima ma vae i se fasimoli pH-neutral. Ma o le lautele i le lautele e sili atu le faʻamamā i ni mea manogi poʻo se susu susu.

    E tatau ona totogia lelei le paʻu o lima ma vae. Faʻaauau pea le faʻamamaina o le paʻu, o le faʻaaogaina o vailaau faʻaleleia ma le faʻaleleia faapitoa o se mea talafeagai i aso taitasi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le pito sili ona aoga o vailaau teuteu o loʻo i ai le urini.

    Hyperkeratosis i le maʻisuka

    O le Hyperkeratosis (faʻaaogaina o saito tele) o se tasi o mafuaʻaga autū o le fausiaina o maʻi o le maʻisuka. Aʻo ofuina ni seevae mausali, o le faʻaauau pea o le mamafa i se nofoaga faapitoa e mafua ai ona fausia ai sana.

    E masani lava ona tupu i luga o le kulimi, luga o le pito i luga o le tamatamailima, o nisi taimi i le itu ma le avanoa avanoa. O le taunuuga o le telefoni i luga o le paʻu, mafua ai le afaina i lalo ifo, lea e mulimuli ane mafai ona oʻo atu ai i le fausiaina o se mailei.

    O le paʻu paʻu o le vaega o le mulivae e oʻo atu ai i le galalaina, o foliga mai o ni papa, lea e mafua ai le tele o faʻafitauli pe a savali ma e mafai foʻi ona pisia.

    O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona maua ni seevae faʻalelei, sili ona faapitoa, faʻasolosolo faʻasolosolo e aloese ai mai le faaleagaina o vae, o sana ma le gaʻo. I soʻo se tulaga, ua uma ona fatuina maso e le mafai ona tipi pe tafe i totonu o le vai vevela.

    E faʻasaina le faʻaaogaina o le kulimi ma le paʻu. O le auala e filifili ai i ia tulaga o ni mea faʻapitoa ma mea susu e aofia ai se aofaiga telē (pe a ma le 10%) o Urea.

    E sili ona lelei le faʻaaogaina 2-3 taimi i le aso: faʻaaoga i le faʻamamaina o le paʻu, sili pe a uma togafitiga faʻamaʻi, ma ia mautinoa e le pa'ū le kulimi i totonu o le va i le va o tamatamailima.

    Togafitiga faʻamaʻi i le maʻisuka

    O le maʻi suka e aliali mai pe a le lelei togafitiga manuʻa. I le iʻuga o le gasegase o le gaʻo, o maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e togafitia i le ofisa o le Mate Diabetic Foot.

    O mataupu faavae lautele o togafitiga o le faʻaaogaina o laei faʻaonaponei (alginates, o laei e faia i fulufulu polyuréthane, hydrogels, ma isi.

    ), togafitiga faʻaleagaina o manua e leai ni faʻataʻitaʻi faʻasaina faʻamalositino ma le faʻaaogaina o vailaʻau.

    Faʻaleagaina o paʻu ma paʻu paʻu i le maʻisuka

    I tagata mamai e maua i le maʻisuka, o le pipisi o le paʻu e masani lava ona tupu i nofoaga o inisalini tuiina ma le samasama toto mo le auiliiliga. Laititi tipi o le paʻu pe a tipi fao e mafai foi ona avea ma faitotoa ulufale i siama.

    Ona o le faaletonu o le nerve conduction (diabetic neuropathy) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ua faaitiitia le lagona o le tiga, ma e oo lava i le matuia o le faaleagaina o le paʻu e le mafai ona iloa, lea o le a mafua ai ona afaina.

    O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka latou te gauai tele atu i le tulaga o le paʻu, ia maua ni aʻoaʻoga faʻapitoa i le polokalame "maʻi faʻamaʻi."

    Mo le togafitiga o manuʻa laiti, e leai se mea e tatau ona e fautuaina e faʻaaoga ai vaiinu vai (iodine, lanumeamata lanu meamata) poʻo se vaifofo o le potassium.

    E sili ona lelei le togafiti i le hydrogen peroxyide, furatsilin, chlorhexidine pe faʻaoga mea faʻapitoa e aofia ai vaega antibacterial.

    Afai ei ai faailo o le mumū (o ona faailoga e mumu, fulafula, tiga), e tatau i le tagata maʻi ona vave vaai i se fomaʻi.

    Fungal infection o fao ma paʻu (mycosis) i le maʻisuka

    O le faʻapogai o siama afaina o le faʻafesoʻotaʻi lea ma pathogens o mycoses. O le faʻalavelaveina o le puipuia o puipuiga mai tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e oʻo atu ai i le mea moni e amata ona matua faʻateleina le ulu. O faʻamaʻi pipisi i maʻi e maua i le maʻisuka e silia ma le 2 taimi sili atu nai lo tagata soifua maloloina.

    Mycosis o le fagu fagu (onychomycosis) e faʻaalia i se suiga i le lanu o le fao, o lona faʻamalosi poʻo le faʻalaulauina. O se fao ua mafiafia e faia ai le mamafa faaopoopo i luga o le toe i totonu o le seevae, ma mafua ai ona maua le maʻi suka. Ina ia faʻaitiitia le mafiafia o le fao, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka latou te faia i taimi uma le gaioiga faʻapitoa o le ipu: fufulu ma se faila poʻo se maʻa.

    O le tigā, o le ita i pou o le paʻu poʻo le avanoa avanoa e faʻaalia ai le i ai o le paʻu o le paʻu.

    Mo le puipuia o le paʻu o le mycosis, o le faʻaaogaina i aso taitasi o vailaʻau manaia o loʻo iai faʻamalosi ma faʻamaʻi faʻamalosi e mafai ona fautuaina i tagata gasegase.

    O faʻamaʻi pipisi e faʻamamafa lelei i vailaʻau faʻaonaponei, e le gata i le tautala ma le maualuga, ae tuʻuina atu latou te le faateleina le susu i le va o tamatamailima.

    O gasegase e mafua mai i le vevela maualuga, faʻalavelave i le vevela, aemaise lava i laupepa o le paʻu, e mafua ai ona faʻavave le faʻamaʻi. O le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi, o nofoaga e faʻamaʻi ai le mailei ua fautuaina ia togafitia i le paʻu paʻulaʻau poʻo vailaʻau faʻasolosolo o loʻo i ai le faʻamaʻi o le zinc.

    Mate o le maʻi suka

    E iloa lelei lava i le maʻisuka, o le lamatiaga o le faaleagaina o vae e sili atu le maualuga nai lo isi tagata.

    O le maʻisuka foot syndrome (SDS) - o se faʻalavelave o lino vevela-faʻaleagaina o pito i lalo o le maʻisuka - o se tasi o faʻafitauli matuia o le maʻisuka, e masani ona oʻo atu i le vavaeina o le vae.

    E oo lava i le mea moni e faapea o le lamatiaga o le faia o vaevaega o vae i tagata mamai e maua i le maʻisuka e 10-15 taimi sili atu le maualuga e matua manino.

    I le faaleagaina o le gaʻo o le tino, o le paʻu o vae o le a le toe lagonaina le tiga, suiga o le vevela, paʻi. O lenei mea e maualuga le lamatiaga o manuʻa. O le tagata gasegase e mafai ona laa i luga o se mea faitino, ave se mu, solo lona vae - ma e le lagona. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le toto (microangiopathy) e faʻaitiitia ai le malosi o le manua e faʻamalolo ai.

    O faʻamaoniga o le TAS e aofia ai le maʻi o le gaʻo, faʻasolosolo, le gasegase o manuʻa, pulupulu vae, osteomyelitis o ponaivi o vae, gangrene o se tasi poʻo le sili atu tamatamailima, uma poʻo se vaega o vae.

    Togafitiga ole vae o le maʻisuka e matua faigata ma taugata, e masani ona oʻo mai tagata gasegase i le fomaʻi i se tulaga o le atinaʻeina o faʻafitauli e naʻo le toesea e mafai ona laveaʻi ai se ola.

    O le mea lea, e taua tele le iloa e tagata gasegase o se asiasiga muamua i se fomaʻi, puipuia o faʻamaʻi paʻu ma le tausiga o vae o ni fua talafeagai ia e puipuia ai le le atoatoa.

    Feʻau e tausia le maʻisuka e matua ese lava mai le soifua maloloina masani i tagata e leai se maʻisuka. O le autu autu o togafitiga mo le maʻisuka vae o le faasaʻoina o le toto suka, o le mea lea, o se tulafono, o le togafitiga e faia e se fomai tipitipi faatasi ai ma se tagata e finau. A aunoa ma le faasaʻoina o le gaosiga o gaʻo, e toetoe lava a le mafai ona ausia ni taunuuga lelei i togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu.

    Ua iai ni tulafono faʻapitoa mo tagata gasegase e tausia lelei o latou vae; potu poʻo matagaluega o le Diabetic Foot i falemaʻi.

    I aso nei, o tagata gasegase e mafai ona maua i falemaʻi mea uma latou te manaʻomia mo tausiga faapitoa o paʻu. Se fuataga talafeagai o le taugata mai fafo ma le aoga, ae o oloa taugofie a Rusia o le a fesoasoani i le siaki lelei o le paʻu ile tausiga o le maʻisuka lelei, faʻaleleia le lelei o le soifua o tagata mamaʻi ma aloese mai le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave matuia.

    E faʻafetai atu faʻapitoa i tagata tomai faapitoa o le kamupani AVANTA mo a latou fesoasoani i le saunia o mea.

    Togafitiga o le paʻu o le tino ma le maʻisuka ma le puipuiga

    E tusa ai ma tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le sili ona le fiafia ma le ita i le taimi o lona gasologa o le taugofie.

    O le tuʻuina atu i le maʻisuka o se faʻamaoniga lea o se vaega taua o le faʻamaʻi lautele. O le mafuaʻaga o lona foliga mai, e pei o se tulafono, e fesoʻotaʻi ma le pipiiina o tamai vaa ma tioata tio.

    O lenei mea e mafua ai le microangiopathy, lea o loʻo aʻafia ai le gaioiga o totoga e nafa ma le aveesea o mea oona.

    O se taunuuga, e faigata mo le paʻu ona aveʻese le toxins - e leai se mea e galo ai le susu, lea e mafua ai ona vego ma paʻu. I le faaopoopo atu i faafitauli o paʻu, o le tulaga o lauulu ma fao ua amata ona paʻu.

    O nei mea uma e faʻafefe ai le paleni o le mafaufau o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma, mulimuli ane, e tatau i fomaʻi ona faʻasalaga atili togafitiga o paʻu e togafitia ai le maʻi maualalo.

    O le tigaina o le paʻu ma le maʻisuka e tele ituaiga, e eseese uma lava i ona uiga patino ma togafitiga. O mea e sili ona taatele o le paʻu e maua i le maʻisuka o le maʻisuka:

    Ina ia iloa lelei po o le a le mea e tatau ona faʻamoemoeina e uiga i le faʻasolosolo o le pruritus, e mataʻituina e le endocrinologists le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

    E iai vasega muamua ma le lua o paʻu paʻu i le maʻisuka. Peraimeri e aofia ai paʻu, dermatopathy, ma le xanthomatosis.

    O faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka e aliali mai o se taunuuga o le vevesi i le paʻu o le paʻu ona o le sasaina. E aofia ai ma le candidiasis ma le pyoderma.

    O paʻu o le maʻi suka o le paʻu o le paʻu e mafai ona tupu i luga o vae ma tamatamailima. O se faafitauli ogaoga o nei mea tutupu o loʻo faʻaalia i luga o vae. Pe a savali, e iloa e se tagata le tiga. O lapisi ua tumu i le vai lanu lanu, e laiti i le tele.

    O le maʻisuka o Xanthoma e foliga mai ona o le solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O loʻo faʻaalia i foliga o lanu samasama o loʻo aliali mai i luga o laupepa.

    O se tasi o mea taatele ma muamua o le neurodermatitis i le maʻisuka.

    O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se mea na afaina ai, ma o le mea lea, faatasi ai ma togafitiga, o fomai e amata i le aveesea o le pathogen lava ia.

    E faʻaalia i se tulaga pe a matua vevela le paʻu, ae i le taimi lava lea e tasi, e le o matauina ni kulusulu mo sina taimi. Faatasi ai ma faafitauli, suppuration o le paʻu ma, i nisi tulaga, sa tusia ai tusi.

    Erythema e mafai ona tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga ma le ituaiga. Faailoga mai fafo o lenei ituaiga o vevela o lanu mumu, lapoa lapoa, ma ni taʻavale manino i vaega tatala o le paʻu. Faatasi ai ma lenei tulaga matautia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

    O le faʻamaʻiina o le paʻu i le ua, i le pito i tua o le uiga o le ituaiga o maʻisuka ituaiga o le maʻisuka scleroderma. O le tala o le maʻisuka o le maʻisuka ua taʻua o se maʻi faʻamaʻi. E faʻaalia i le ituaiga o vailaʻau vavalalata, o loʻo matauina i luma o le vae pito i lalo. I se taimi mulimuli ane, e tumau pea i le nofoaga lenei mea taulaʻi, o se tasi lea o aʻafiaga o le paʻu o le paʻu.

    O le suamalie, fuluʻi, urticaria e mafua mai i le dermatoses, e foliga mai ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka. E le o ituaiga uma o paʻu o le paʻu e mafua ai le vevela e mafai ona mafai, o lea o le a umi se togafitiga o gasegase ma ni faʻafitauli faigata.

    Togafitiga mo le sasaina

    O faʻamaʻi o le paʻu i le maʻisuka e manaomia ai togafitiga faʻanatinati, tusa lava poo le a le ituaiga ma le tikeri o le atinaʻe. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o togafitiga e fuafua i le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o fomaʻi e faʻamaonia ai se meaʻai faapitoa e leai ni meaʻai gaosi, faapea foʻi ma le faʻaititia o le suka.

    O kulimi nei, o suauu e faʻavae i luga o vailaau faʻamaʻi ma faʻamalolo e fesoasoani i faʻamaoniga o le tosoina ma aveese faʻasalaga e fesootaʻi atu i ai. O lenei togafitiga e aoga tele i le i ai o ni faʻafitauli faigata o le purulent-septic. E lelei lava latou te faʻaleagaina le paʻu ma le mucous membrane e mafua mai siama ma siama faʻaleaga.

    Afai o le mafuaʻaga o le vevela ma faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo taoto i le fomaʻi o loʻo aʻafia i le tagofia o vailaʻau, ona faʻaumatia ai lea o uluaʻi faailoga, o loʻo iloiloina e fomaʻi le vailaʻau vailaʻau o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaitiitia le suka o le toto. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻamaonia ai antihistamines. O auala sili ona faigofie e faʻafefe ai i le falemaʻi i le fale e mafai ona faʻaaogaina le carbon ma isi mea e gaosi.

    E lelei le faʻaaoga togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻasaina - taele ma teuteuga o se manoa, chamomile, wort St. John, menthol oga.

    Afai o le mafuaʻaga o le maʻi o se faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina.

    Tuʻuina o le maʻisuka i fafine

    O se tasi o faʻaaliga o le angiopathy e mafai ona taʻua o se suiga i le maualuga o le vai-vai o paleni o le paʻu ma faʻafefe i tamaitai. O le faaitiitia o lenei faailoilo e mafai ona oo atu ai i le solia o meatotino puipuia o le tino. Talu ai ona o aʻafiaga o mea faʻaleagaina ma faʻaleagaina meaola, microcrasini i luga o le paʻu ma mucous membranes o loʻo aʻafia ona o le maualalo o le tetee.

    O le mafuaʻaga o le vevelaina o tamaʻitaʻi i fafine e mafai ona avea ma tali a le tino i vailaʻau gaosiga, faʻapea foʻi ma fualaau o le maʻisuka.

    Ina ia faʻaumatia nei faailoga, ua lava lea e toe iloilo ai ou uiga faaalia i le ofuina o ofutino e faia i mea gaosia, e sili atu le tuʻuina atu o mea e masani ai i mea masani. E le o le mea sili ona taua o le faia e le fafine ile uiga o tulafono a le tagata lava ia ma le mama.

    O le taofiofi masani ma le suiga o lalaga i aso taitasi o le a le gata ina fesoasoani e faʻaumatia ai, ae faʻapea foi le aloese mai faʻalialia atili faʻaleagaina.

    O faʻamaʻi pipisi o le paʻu, e aofia ai i latou i luga o le mucosa tino, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le le paleni o meaai. Afai e le mulimulitaina le taumafa, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai, e mafua ai ona sili atu le faaleagaina o vaʻa, lea e faʻafefe ai le vevela, afaina o le manua ona o le soʻotaga o nofoaga tuga.

    O fomaʻi e fautuaina tele le vaʻaia i lenei faafitauli i mea tau tumama - e le tatau ona aofia ai se tele o meainu po o meaʻai. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e le manaʻomia foi. E mafai ona faʻaaogaina i naʻo le mea e le lelei ai, e mafua ai le pusa.

    Ina ia aloese mai lagona le lelei i luga o le paʻu ma le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i le toto.

    E le faigata lenei mea, afai e te tausisia fautuaga a le endocrinologist, mulimuli i se meaai faapitoa, ave fualaau talafeagai.

    O le taimi lava e faia ai mea taumafa masani - e aunoa ma se maualuga o mea o gaʻo ma gaʻo o le a faʻaleleia le tulaga o le paʻu, o le a maua ai le malosi ma le faʻafouina masani, faʻafefe ma le faʻafefeina o le tino.

    Pe a fai ni togafitiga mama, ina ia aua le soona paʻu le paʻu, e tatau ona faʻaaoga na o le pepe po o le fasimoli e le faaituau, fasimoli kulimi. E lelei le maua o se tino vaivai ma le le faʻafefe o le tino. A fufulu ou nifo, e tatau ona e faʻaaogaina se pulumu faapitoa, ma a maeʻa le faʻamamaina, fufuluina lou gutu i se vailaʻau faʻamaʻi poʻo vailaʻau faʻafofo.

    Faʻaeteete e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le paʻu, aemaise lava i nofoaga i le va o tamatamailima ma paʻu o lima ma vae. Afai e maua se manuʻa poʻo se fusi, ia mautinoa ia togafitia lenei nofoaga ma se vailaʻau. Afai e le faʻamalolo le manuʻa mo se taimi umi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Pe a faʻaalia togafitiga mama e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻiina o fao, e sili atu le faʻaaogaina o se faila fao ma aua nei tipiina fao na o le pupuʻu ina ia le afaina ai ma taofia ai le faʻamaʻi mai le afaina.

    O le tuʻuina atu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka atonu e le o taimi uma e faʻaalia ai faailoga o le maʻi maualalo. O nisi taimi, ona o le tele o mea, o le paʻu o le paʻu e faʻamalosi e mafai ona faʻaalia ai se isi faʻamaʻi. Ina ia iloa le mafuaʻaga tonu - e taua le faʻafesoʻotaʻi o se tagata faʻataʻitaʻiga o le a ia iloa ma faʻamaonia togafitiga.

    Tuua Lau Faamatalaga