Tulafono mo le tausia o le maʻisuka (faʻamanatu)

O le maʻi suka o se maʻi faʻasolosolo e masani ona i ai se aafiaga le lelei ile tino atoa. O le maʻisuka, o lona olaga e faigata ona o le mataʻituina faifai pea o le kulūkose o le toto, o loʻo i ai i le fefe pea le faatalitali mo le atinaʻeina o faʻafitauli mai le cardiovascular system, fatuga, ma le vaʻai.

Pepa o le paʻu Peraimeri i le maʻisuka malosi e manaʻomia e aunoa ma se faʻalagolago ma vaʻaia, aua o latou o ni vailaau o le faʻafitauli o le tino ma le maʻisuka Foot Syndrome.

Le aano o faʻasalaga o le paʻu i le maʻisuka - o le solia o le gaʻo gaʻo-lipid metabolism

O le faʻamatalaga, ata ma vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani i tagata faatoa maua i le ituaiga 2 Diabetes tausi e malamalama i mea o faʻaalia o paʻu o le afaina o lenei maʻi ma le auala e tausia ai ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻateleina o le tulaga.

Paʻu paʻu

Aʻo leʻi tupuina ni faʻafitauli moni, o le paʻu o le maʻisuka e maua ai suiga iloga:

  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le paʻu - elasticity ma le faʻafouina,
  • o vaega tetele ma se tinge samasama e masani lava ona fausia,
  • pe a paʻi i ai, o loʻo i ai lagona le lelei - "o le paʻu e vevesi, pei o se elefane",
  • 'aʻafia faʻamaʻi ma le tigaina o le peʻa, faʻapitoa i luga o le siʻusiʻu.,
  • laiti laʻitiiti e ono aliali mai i luga o alofilima ma alofilima.

E mafua lenei mea i le mea moni o le maualuga maualuga o le toto e mafua ai ona maua e le tino mea e sili atu nai lo le masani ai, o le mafuaʻaga lea o le faʻamamaina o le paʻu ma le faʻavevesiina o le afu ma gutu vaʻaia.

Faʻaoga faʻapitoa mo paʻu paʻu - olive olive, o le a fesoasoani i le maʻisuka

O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona faia i aso uma, taeao ma afiafi, ave se vailaʻau faʻamalosi, faʻaaoga e le gata o togafitiga masani poʻo faʻamalo.

E tatau ona amata le matauina o tulafono faʻapitoa ma faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa:

  • suauu po o le fagu paʻu e tatau ona pH-neutral or acidic,
  • ao le i taʻele, e tatau ona fufuluina muamua i le vai ma le laufanua vai (e le o le ava!) kulimi poʻo susu susu,
  • e sili lava, pe a fai o le gel shower o loʻo i ai sina vaega ole urea (e oʻo i le 5%), mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o NumisMed,
  • maʻoti o le maʻisuka, o lo latou tau e "paʻu", ae o le a latou puipuia le faʻafefe o lauulu - Selenzin, MinoX 2, Parusan,
  • pe a uma le vai, e tatau ona faʻaaogaina se kulimi suamalie-faamalūlūlū, gel pe moli (mo le tino, mo foliga), matou te fautuaina Greenleaf ma aloe vera,
  • i le va o tamatamailima, pe a maeʻaeʻa susu mai vai, faʻaaoga se kulimi faapitoa, mo se faataitaiga, Visaderm +,
  • i le i ai o le paʻu mumū ma lupe pustular, maʻi o le tino poʻo le paʻu, mo le 3-5 aso, e mafai ona e faʻaaogaina se tamai togafiti - faaaoga se faʻamalolo o Vilprafen, ae le o totonu, ae fafo.

Taua! O maʻi suka e le tatau ona faʻamamaina, aemaise lava i le puafiti, ma faʻaaoga foi se vevela vevela. Latou te faʻamamago le paʻu sili atu. A maeʻa le vai, e pei ona masani ai, e le mafai ona e fufulu i se solo. E tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o gaioiga.

Hyperkeratosis o vae ma fao

O le faʻasalaina o faiga faʻavae i le pito i luga o le paʻu e oʻo atu ai i le mea moni o le faagasologa o le toe gaosia o lona pu e maua i le saoasaoa o le saoasaoa pe oʻo foi i le faʻavavevaveina, ma o le faʻamalosia o siama oti o loʻo faʻaitiitia faʻaitiitia. O lenei laratiniini o le paʻu ua taʻua o le hyperkeratosis o vae. E aliali i luga o le mulivae, soles, itu lautele o tamatamai vae.

Ole maualuga ole hyperkeratosis o se taunuuga o le faaleagaina o le fao plata e ala ile filomentous fungi. O fao o le a sili atu ona mamafa, malolo pe lalaga, faʻaleagaina le tino ma faʻasili.

O le fomaʻi-podolog o loʻo galue i le togafitiga o le hyperkeratosis o vae ma fao

O tausiga o vae mo le maʻisuka e tatau ona atoatoa:

  • e faasaina le fufulu o ou vae i le taele vevela,
  • e le mafai ona faʻatagaina le aveeseina o le tino o le paʻu o le paʻu, e aofia ai i luga o le au faʻapitoa, mea e masani ai, mea faʻapipiʻi, fagu poʻo le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa,
  • e le mafai ona e faia pedicures ma seleulu,
  • faʻamaina o le faʻamalaina e tatau ona togafitia i le suauʻu manogi, vailaʻau o le retinol poʻo mea manogi faʻapitoa e aofia ai le silia ma le 10% urea,
  • fao e manaʻomia ona failaina i faila faila, ma ia le faia "i se vaʻavaʻavale", ae i le taamilosaga,
  • Ina ia togafitia fao faʻalavelave, e mafai ona e faʻaaogaina le Uroderm cream poo ona analogues, ma i mataupu faigata faʻapitoa, ia maua se togafitiga faapitoa o le laser.

E taua. O maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le gauai faapitoa i le filifilia o seevae. E tatau ona faʻasolosolo ma nofo lelei i luga o le vae. Faatasi ai ma le tele o le salu o vae, e manaʻomia lou faʻaaogaina o pulu faʻapitoa po o vailaʻau o loʻo i ai le oxid zinc, suia totini 2-3 taimi i le aso.

Aisea e matua taua ai le tausiga lelei o se maʻi suka?


O le taua o le puipuia ma le tausiga lelei o vae i le maʻisuka e faigata ona faʻatauvaʻa. Afai e le o mulimulitaia nei tulafono, o le a faʻateleina le faʻamaʻi ma amata le gangrene.

E tusa ai ma le WHO, e 95% o le faʻamavaeina o le tino e fesoʻotaʻi ma maʻi pipisi.

Gangrene o le vaega mulimuli lea o le SDS, lea e muamua atu i ai faailoga nei:

  • tiga o le tiga pe a savali, faapea foi ma le nofo
  • vevela vevela (vae malulu, vela vela, tingling, numbness, ma isi mea),
  • faʻaleagaina o le musele o vae,
  • le foliga mai o le le atoatoa o vae,
  • masini mago susu, uluga,
  • afaina loloto, afaina o le vae.
Afai e te le togafitia nei faailoga ma e te le o mulimuli i tulafono o le tausiga o le maʻisuka, ona oʻo lea i se maualuga maualuga o le a oʻo le faʻamaʻi i se tulaga matautia.

E le faigata tele ona aloese mai faʻamaʻi pipisi ma le faʻamavaeina mulimuli ane, ua lava lea ile tausia lelei ole vae o le maʻisuka i le fale ma faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi talafeagai ma se mea e sili ona leaga.

Paʻu o paʻu faapitoa

O le lisi lenei o ni paʻu paʻu e mafai ona maua i le maʻisuka:

Ata ma le ulutalaShort description
Maʻisuka DermatopathyO lea ituaiga paʻu muamua o le paʻu masani e masani ona tupu i le maʻisuka ma se lagona masani o togafitiga. Faʻaalia i papules, e tutusa ma lapoa mai le 5 i le 12 mm, o se lanu mumu-brownish, o loʻo faʻasaga i luma i luga o vae. A maeʻa, ma e mafai ona toso i luga mo le 2 tausaga, ona tumau ai lea o laʻau i luga o le paʻu. E leai se togafitiga patino. E na o togafitiga faʻamaʻi e faʻataunuʻuina.
Maʻisuka erythemaI tagata e silia i le 40 tausaga ma le maualalo o le maʻisuka, e tele, manino manino, o lanu mumu-lanu mumu i luga o le mata, le ua poʻo le tua o le lima e masani ona fai. Latou te le faʻapogai le faʻavauvau, ae o nisi taimi eo mai faatasi ma se lagona o le tingling. E ui i le faigata o le auala, ae o na ituaiga erythematous e vaʻaia i le tutoatasi i le 2-3 aso.
Maʻisuka XanthomaFaʻasalaga tagata maʻisuka matutua 2, o tane ma fafine, o latou maualuga faʻataʻitaʻiga ua matua faateleina i le toto. Yellowish, o nisi taimi ma se lanu piniki, e iai ni mea e tutupu i le vaega o le tulivae, i lalo ifo o tulivae, faapea foi i luga o laumata ma tua o le ua.

O le fomaʻi e faasolosolo malie le mou atu pe a maeʻa se iloiloga o mea taumafa i le itu o le faʻaitiitia o le gaʻo.

Black ActanosisO aʻafiaga e afua mai i le faateleina o le gaosiga o le inisalini i le T2DM. "Nofoaga pagatia", e pei o le ata, o loʻo faia i le ua, i vaega o le faʻailoga, i lalo o tulivae ma palasi.

O le fautuaga autu mo togafitiga o se taumafataga maualalo-gaosi ma faamalositino togafitiga, lea o le a fesoasoani e aveesea le sili atu o le mamafa ma faateleina ai le lagona o gaʻo i le inisalini.

VitiligoPaʻu paepae i luga o lima, vae, foliga ma tua e le mafua ai le faʻavauvau, ae o se mea e le lelei le manaia o le tino. E fautuaina le maʻi suka ma vitiligo e puipuia i latou mai le susulu o le la, e faʻaaoga ai le lascreens faapitoa, teuteu o le phyto-o-loʻo (Solhinol, Ricinol base) ma glucocorticoid ointments.

Tip. Le lisi o ituaiga eseese o paʻu o le paʻu, o lona atinaʻe ona o le maʻisuka, e aofia ai le silia ma le 30 faʻamaʻi. Afai e te maua ni faafitauli i le paʻu, aua e te aafia i le faʻamaʻi ma togafitiga. Lipoti atu i latou i le taʻitaʻi o le endocrinologist ma alu e vaai se tagata suʻesuʻe.

Auala e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi, liʻa laiti, faʻailoga o nila

Mo le togafitiga o manuʻa laiti, nofoaga o le toto sampling mo le auʻiliʻili poʻo le fausiaina o iniseti togafitiga, e le o fautuaina e faʻaaoga le iodine, lanu lanumeamata poʻo le paluga o le potassium.

Tuuina atu le fiafia i sui e le o ava malosi:

  • chlorhexidine
  • hydrogen peroxyide
  • vaifofo malolosi o le furacilin.

Ma i le faaiuga o le tusiga, matamata i se vitio e uiga i le Uria, lea o loo i ai se faatonuga i luga o le tutoatasi o le gaosiga o se vailaau faamama ma le faamaloloina o le suauʻu faamama e faamama ai vaega vevela o le paʻu e tulai mai ona o le maʻisuka.

2. Iloiloga masani o vae.


E tatau ona faia le asiasiga i le taeao po o le afiafi, pe a uma ona fufulu ma faʻamago vae. Afai o loʻo faʻamamaina vaega o le epidermis, ua maua ai sana ma saito e le fesootaʻi ma le ofuina o ni seevae fou pe le lelei, faʻapea foʻi ma manuʻa, ulupala, ma faʻafefeteina vaega o paʻu, e fautuaina foi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻaoga faʻaoga faʻapitoa mo le maʻisuka vae.

O ia ituaiga oloa e aofia ai le faʻamamaina, fafagaina, faʻamamaina vaega e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le epidermis masani, faʻapea foi ma le puipuia o vae mai faʻamaʻi pipisi, maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

Le Taua o le Soifua Maloloina mo le maʻisuka

O le le lava o le puleaina o le mama o le tino, lavalava, seevae ma le fale atoa, o se vaivaiga vaivai o le maʻisuka e faigofie lava ona mafai ona aʻafia ai aʻafiaga mai fafo, faʻaosofia ai faʻafitauli o le togafitiga autu.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O se mea taua i le togafitiga o le maʻisuka o le tumama o le tagata lava ia. Ona o le faaletonu o le maʻisuka, o le puipuiga o le maʻisuka ua avea ma vaivaiga, ma o se taunuuga o le toe faaleleia o le tino o le tino: o manua ua malolo mo se taimi umi, ma o loo i ai se tulaga lamatia o le mai. E le gata i lea, e masani lava ona maua e tagata gasegase le faʻaogaina o faʻamalositino, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. Muamua lava, o ia faʻafitauli o loʻo faʻaalia i le oral mouth ma i luga o vae o le maʻisuka.

Lafo lelei

O le maʻisuka ituaiga 2, o le aʻafiaga o le caries e faʻapupula, ma le faʻafefe o le mucous membranes o le vavagana o tautala e masani ona tupu. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona pulumu ona nifo i faalua i le aso ma se paʻu e aofia ai le fluoride. E fesoasoani e faʻamalosia le faʻamafana o le nifo, puipuia mai le pala o nifo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se pulumu faʻapitoa i le pulumu siliki, lea ua mamanuina e faʻamamā ai le gaʻo uma. O le faʻatinoga e faʻatinoina i le taeao ao leʻi oʻo i taumafataga ma i le afiafi ao leʻi oʻo ile moe. E le gata i lea, ao faagasolo le aso, e tatau i le tagata maʻi ona fufulu lona gutu ile 1-2 taimi ma faʻamaʻi se fomaʻi faʻapitoa, ma afai e talafeagai, ia fufulu ni mea faʻapipiʻi faʻatasi ma nifo nifo pe a uma ona 'ai.

Vaega o le tumama o le tumama ma le tausiga o paʻu

O se tasi o faʻamaʻi o le maʻisuka o le paʻu mamago, lea e faʻafefe ai le paʻu, vavao ma e oʻo lava i maʻi pipisi. O lenei mea e sili atu i le paʻu o le pito i lalo. O le le aofia ai faʻamaʻi fungal, o le fausiaina o manuʻa faʻamalolo ma le faʻavauvau i le olaga i aso faisoo, e tatau ona e mulimulitaʻia tulafono o le puipuia o le maʻisuka i le maʻisuka.

Tausiga Tausi

  • O le vevela o vae baths ei ai se aafiaga lelei i le paʻu o se maʻi suka, lea e taua tele.

Taimi vave togafitiga o sana poʻo fofo faʻapitoa. O le faafitauli e fesoʻotaʻi ma le leai o se lagona i le maʻisuka. Ina ia faʻamavaeina ia vae vae i le taimi, e tatau ona e suʻeina vae i aso uma i le ao.

  • Faamamaina o vae. Soʻo se afiafi, fai ni bath bath bath mo le 10 minute, ona fufulu mama lea o maso o vae. Mo lenei, e talafeagai le faila eletise poʻo le Scholl eletise eletise. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona tapunia uma vae i se solo vaivai, mago.
  • Tausiga o le paʻu. Ina ia taofia le vevela ma le taʻe faalua i le aso, ia lūlūina vae i se suāsusu.
  • Taofiaga. I le avea ai o se faʻamuamua o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapipiʻi le septum vavalalata faʻatasi ai ma se vaifofo i aso uma.
  • Nail Care. Ina ia puipuia le ipu mai le tuputupu ae i totonu o le paʻu, faia se tui i aso uma 5. Ina ia aloese mai le faaleagaina i paʻu lata ane, ua fautuaina e fomai e aveese le seleulu. Mo le faʻatinoga, faʻaaoga se faila, ma le faʻapotopotoina pito o fao.
  • Soka ma seevae. Lalaga oloa e faia mai fausaga masani. O lenei mea tau le tumama e manaomia ona ofuina i lalo o soo se mea, ae na o ou seevae, ma suia i aso uma.
  • Le togafitiga o manua. Afai o loʻo afaina se manua, togafitia le mea na manua faʻatasi ai ma le hydrogen peroxide i aso taʻitasi ona ufiufi lea i se ofu e le lelei.
  • Le i ai o isi faafitauli. I le mamafa tele o vae ao lei tuua le fale, latou te manaʻomia ona togafitia i le talima paʻu.
  • Pe a filifilia ni seevae, e tatau ona e mafaufau i ni mea se tele. E tatau ona faia i mea e manava ai le manava, faatasi ai ma se lapoʻa tele ma se mulivae mulivae. E taua le taua o le seevae ma e le tuʻimomomoina vae.

    Contraindications

    • Fufuluina ou vae ile vai vevela aua o le mea lea e mafua ai le mu po o le paʻu o le tino.
    • Savalivali e aunoa ma seevae. I nofoaga faitele o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faia o se maliega poʻo le faamanualia o se vae.
    • Faia ni vaʻavaʻai ma matala le lelei. I lenei tulaga, e tatau ona e sailia le fesoasoani mai tagata o lou aiga poʻo se tagata poto faapitoa.
    • Tetele ese le aveeseina o sana.

    I le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi ma le tausisi i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, o le maʻi e taofia le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae. I le amataina o le soifua mālōlōina ma le faʻatagaina o se faʻalavelave, o le maʻi gasegase e masani lava ona faʻaalia o ia i faafitauli i sooga o vae, o le fatuina o manua o le purulenti ma e oʻo lava i le tipiina o vae.

    3. Lafoaia i aso uma ma togafitiga ole vae o le maʻisuka.

    O kulimi mama i luga o vae e manaʻomia ona togafitia i se maʻa. A uma ona fufuluina, e tatau ona e fufuluina ou vae i se solo vaivai, ae le o le nutimomoia.

    Ia mautinoa ia faʻaaoga se kulimi fafagaina, lea e aofia ai le suavai masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le DiaDerm laina e ofoina atu ni kulimi faapitoa mo le tausiga o le maʻisuka. O le laina e aofia ai le kulimi "Puipuiga," "Lelei" ma le "Faʻamamago", lea e lelei mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

    O le "Toe faʻafouina" o se vailaʻau sili ona lelei mo vae i le i ai o abrasions, manua o le tui ma isi manua. O se vaega o oloa DiaDerm o le i ai o urea ma vaega o vailaʻau ma vailaau oona i le tuufaatasiga o le 5-15%, lea e faʻamamaina, faʻaleleia ma faʻaolaina faʻamaʻi ma faʻafouina.

    Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

    4. Faʻamau faʻamaʻi saʻo.


    O fao faʻaigoa ma le maʻisuka e masani ona taʻitaʻi atu ai i faʻamaʻi pipisi. E tatau ona tipi lemu fao i se laina saʻo e aunoa ma le taamilosaga. O faʻamau pito i lalo e failaina i se faila faʻapipiʻi faʻamamaina.

    Pe a fai ni fao, e le tatau ona faʻaogaina seleulu ma pito mataʻutia.Afai na manua le tovaevae o le vae i le faagasologa o le tipi, ona tatau lea ona togafitia lenei nofoaga i le hydrogen peroxide ma lūlūina i le faʻamaʻi o le faʻamaʻi manu, mo se faataitaiga, furacilin poʻo le faʻavae i luga o le streptocide. I totonu o la matou faleoloa i luga o le initaneti o le ae maua ai oloa lelei ma le taugofie o tui puipui.

    5. Puipuiga o faʻamaʻi pipisi.

    Faʻatasi ai ma se faʻaleagaga faʻaleagaina, maʻi papaʻi, maʻila, manua e aliali i luga o vae. O le i ai o le galo e matua faateleina ai le lamatiaga o le gangrene. Puipuiga o siama o le tausisia o tulafono mo le tumama.

    E le gata i lea, o le maʻisuka e le tatau ona savavali solo i nofoaga faitele, i luga o le matafaga, i le vaomatua, ma isi. E tatau ona suia socks i aso uma, e puipuia ai le ufiufi o palapala, matagofie ma le susu.

    Ia mautinoa e faʻaaoga le kulimi "Puipuia" e puipuia ai le atinaʻeina o siama mai siama ma fungal, le toe faʻafoʻiina o le puipui puipui.

    6. Usiusitai i mataupu faavae o le olaga ola maloloina, faʻamalosia le puipuiga.


    O le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻaauau pea o le inu, ulaula, o se olaga faʻavalea o mea ia e aʻafia ai le tulaga o vae i le maʻisuka. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, e tatau ona lafoaʻi amioga leaga, mulimuli i se taumafataga ma faʻamalosia le puipuiga.

    O maʻi uma o loʻo faʻaalia i aso taʻitasi e le itiiti ifo i le 30 minute. E mafai e tagata matutua ma luga ona faʻaaogaina se tootoo faʻapitoa mo le savali.

    7. Faʻaofuina o seevae lelei.


    O seevae e tatau ona faia i mea lelei, e le o le mafiafia, o loʻo afaina ai. E manaʻomia le i ai o se lacing poʻo le Velcro e faʻatonutonu ai le atoaga o vae.

    E tatau ona matua mafiafia le kulupu e puipuia ai le vae mai le faʻaleagaina. E mafai ona maua se mulivae maualalo.

    8. O le faʻaogaina o faʻailoga faapitoa.


    O le tausiga lelei o le maʻisuka e le mafai ona fai e aunoa ma le faʻaleleia maualuga o le vae. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻaleaʻoina le faʻaleleia o alavai ma mea faʻapitoa faʻaonaponei, lea e tufatufaina tutusa le mamafa o le tino ma puipuia ai le faaleagaina o tamatamailima ma le fao o vae, ma taofia ai foi le fatuina o sana.

    O faʻasalalauga e iai se faʻamanatuga lelei e maua ai uiga sili ona lelei, lea e ave le fomu e faʻalagolago i foliga faʻa-physico-anatomical o lē e ona. Faʻaaogaina o le maʻisuka e faʻatasi ma seevae saʻo e mafai ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le tele o faailoga o le VDS.

    Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.

    E mafai ona faʻamalolo se maʻi o le maʻisuka?

    E tatau ona malamalama o le vae o le maʻisuka o se taunuuga o le maʻisuka. O vailaau faʻaonapo nei e le mafai ona fofoina le tele o ituaiga o maʻi suka, lea o lona uiga o le aʻafiaina o le atinaeina o le TAS tumau i le olaga atoa.

    Ae ui i lea, o le matauina o tulafono uma o loʻo i luga ma le iloa pe faʻapefea ona togafitia se maʻi o le maʻisuka, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le tupuina o lenei maʻi.

    O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona aoga ma faʻaonaponei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

    Tuua Lau Faamatalaga