E mafai ona pipiʻi i le maʻisuka ituaiga 2?

O fualaau e lua ona o le maʻisuka.

Muamua, oi latou o se tagata e tuʻuina atu i le tino o le tagata maʻi le tele o meaʻai taua, lea o isi oloa e mafai ona i ai i ni mea itiiti pe sili atu foi.

Ma le lona lua, o le maua o le maualuga o le kalori, o nusipepa o se punavai o le "faʻagesegese" gaʻololo, o lea latou te le faʻapogai ai ni faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

O lea la, o a nuts e mafai ona 'ai e le maʻisuka, ma o fea mea e sili ona lelei e taofi ai?

Mea aoga

I le maʻisuka, e fautuaina malosi e fomaʻi ia togafitia e tagata gasegase i mea taumafa maualalo-kalori, lea e faʻavae i luga o le faavae faavae - le teena, atoa poʻo se vaega, o meaʻai o loʻo i ai gaʻo.

Aisea e sili ai ona aoga lenei ituaiga meaai paleni mo le maʻisuka, ma o nisi taimi, i ni mataupu maʻaleʻale, mo le faamaloloina?

O carbohydrates e aofia ai kulūkose molekone e fesoʻotaʻi i le faasologa i ni mea laiti, pe, i se isi itu, umi, filifili. E tusa ai ma lea, e taʻua i latou o le "anapogi" poʻo le "tuai".

O le paʻu i totonu o le tino, o le a avea ai gaʻo ma glucose. I lona autu, o pateta, falaoa, fua suamalie ma isi oloa, o le tele o fualaau, o le suka, ae na o le maea lava ona gaosia ma gaosia i totonu o le vaega o meaʻai.

Latou te gaoioi i le faʻaoʻoina o le kulukose, e pei o le sugar granulated masani, lea e faaopoopo i mea uma i meaʻai.

UlutalaFaʻafiafiaga kalori (100 g)Glycemic index
Gretsky64815
Amene64515
Hazel70615
Cedar67815
Peanuts60920

O fualaau e lelei mo le 'aiina o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O meaʻai ia, e maualuga le malosi o le malosi ma e mafai ona avea o se meaʻai lelei. O loʻo i ai ni nai meaola suamalie, lea e aʻafia foi i le "telegese" ituaiga.

O le tele o fualaʻau e maualalo le GI, ae tumau pea i se tulaga malulu, pe a fai o le oloa e le o faʻafefeteina i le suauu, faaopoopo mea manogi ma isi mea e gaosia ai le kuka.

O le oloa e tamaoaiga i le tele o elemene. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele atu iodine ma le sima e sili atu nai lo isi meaʻai.

O le mea lea, e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga a soo se tagata, e tusa lava po o le a le soifua maloloina poʻo le faʻavaivaia e le faamaʻi, o le a aoga i tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, e aofia ai ma le maʻitaga ma le tamaititi faatoa fanau mai.

Walnuts mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga, muamua, o se maualuga maualuga o le manganese ma le zinc. O nei elemene e lua o loʻo aʻafia i le faʻatonutonuga o le suka o le toto, e saofagā i le faʻaitiitia o lona faʻamalosi.

O se fualaau suamalie maumaututu, ma le maualuga o le maualuga o le vaitamini E, tuʻuina atu i le oloa se faʻamatalaga faʻatoʻateleina o le antioxidant.

E le gata i lea, o loo i ai i totonu kopi mea e fesoasoani e faatumauina ai le soifua maloloina, ma toto toto - masani. E tasi le selau kalama o le oloa e faʻamautu ai le tino ma le manaʻoga i aso taʻitasi mo Omega-3 FAʻAALIGA. I le tino, o nei mea e faaleleia atili ai le lipid composition o le toto, lea e aafia ai le malosi ma le vaivai o le toto toto ma puipuia ai le foliga mai o maʻi fatu.

Vitio mai Dr. Malysheva:

Mo le maʻisuka, e le na o kernels e aoga, ae faapena foi a latou isi vaega, mo se faataitaiga, o lapisi, o vaega, laulaau, laulaʻau paina. E faavae i luga, o fualaau oona ua saunia e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto ma ausia taui mo le faʻamaʻi.

E tasi le selau kalama o lenei ituaiga o meaola e toetoe o aso uma o le tino mo le manganese. O se mea taua lea e fesoasoani e faatonutonu ai le maualuga o le suka i le toto ma o le tino e maua ai le inisalini.

Amene e lelei ona faʻaaogaina e fai ma siama mo le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, o le oloa e mauʻoa i le vitamini E, lea e fesoasoani e faʻaʻumiʻumi ai le ola, puipui le tino mai aʻafiaga leaga o suiga o tausaga.

O elemene e aofia ai le afa o le aso o le magnesium. O lenei elemene e faʻaleleia ai le gaioioiga o le fatu, faʻamalosia lona tino maso ma puipuia le okeni mai faʻamaʻi matautia (fatu fatuga ma isi). Ona o le maualuga maualuga o PUFA, almonds faaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto ma puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

Magnesium, o le vaega lea o le kulimi, ei ai mea e faʻalavelave ai faʻalavelave mamafa ma e fesoasoani e faʻavaivaia ai aʻafiaga o le le mautonu o le loto po o le malosi.

O lona faaletonu e tupu i tamaitai pe a amata le taimi muamua o le masina muamua, e faapena foi i lenei taimi e aoga tele ai le 'ai i luga ole nati. I le faʻaopoopoga, o almonds e mauʻoa i le tryptophan. O lenei vailaau e avea o se meafaitino mo le tino e maua ai le serotonin - o le "hormone of joy".

Aua nei galo o almonds o se oloa maualuga lava-kalori, ma o tagata e masani ona faaputuputu le mamafa o le mamafa e mafai ona faigofie ona faoa ai o latou foliga.

Hazelnuts (hazel, hazelnut)

I le tuufaatasiga o launiu, na maua ai gaʻo fualaʻau, i la latou tuufaatasiga e talitutusa lava ma le suauu iʻa, lea, e pei ona e iloa, fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka o le toto.

O le mea lea, o le hazelnut e aoga tele i vailaʻau, faʻapea foʻi ma se faʻasologa mo tagata e faigofie i lenei faʻamaʻi (faʻasologa o le genetic) poʻo le lamatiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, maua le gaʻo.

O vailaau o loʻo i totonu o le oloa e fesoasoani e faʻamamā le tino o le faaputuputuina o mea leaga, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina i le tino. E le gata i lea, o fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o lipids "leaga" i totonu o le toto, ma faʻaolaina ai le tino mai le atiaʻe o le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi o le fatu poʻo toto toto.

O fualaau e fautuaina ina ia maua i se pepa e le o se pepa. O lea o le a latou taofi ai meaʻai sili atu. E sili atu le faʻatau mai o se mea faʻamamaina i totonu o se pusa paʻu pogisa. I lalo o le malosi o le susulu o le la, e vave lava ona le toe maua le tele o mea latou te maua, ma o lo latou olaga aoga mo meaai e faaitiitia tele.

I soʻo se tulaga, pe a mavae le ono masina, o le a amata ona gau meaʻai, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga na tuʻuina e le gaosiga i le pusa. O le gasela o le tino o le tino, o le mea la pe afai ei ai ni faafitauli i le mea e gaosi ai, e sili atu le le faʻafeiloaia i totonu o le meaai.

O lenei meaola, faatasi ai ma pala, e sili ona aoga mo le maʻisuka. O loʻo aʻafia atoatoa, ma e maua ai le maualuga o le aoga i se totoga o le tino na faʻavaivaia e le faʻamaʻi i le tele o vitamini, o elemene eseese ma isi mea (o le tele o amino acids, gaʻo maloloina).

I lona tulaga taua, o lenei oloa e sili atu nai lo aano o manufasi, falaoa, fualaau faisua.

O fualaau laʻau e manatu e aoga mo le maualuga o le toto ma le atherosclerosis, anemia, nutimomoia, le faateleina o le pulelaʻau o le gastric juice, ulcer ulcer ma le 12 ulutala duodenal.

O le suasusu e sasaa mai mai ia i latou ua onā mo togafitiga togafitiga i le tulaga o le gasegase, mo le toe foi mai o le malosi tama ma le tele o isi faʻamaʻi.

Mai pine pine poo o latou vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, 'oloʻofu, e mafai ona e saunia ni vailaʻau eseese, infusions, decoctions ma isi ituaiga o vailaʻau faʻapitoa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, latou te togafitia ai faʻamaʻi eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le afaina o le tino, cancer o le uterine, leukemia, toto o le uterine ma le tele o isi.

O pīni pīni e faʻaaogaina e fai ma mea taumafa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma tagata e vaivai le tino, e aofia ai tamaiti. O vailaau o loʻo i totonu o pinati e saofagā i le faʻamautuina ma le faʻamautuina o le suka.

Latou te aveesea faʻamalolo saoloto mai le tino, lea e faʻavae ma faʻaputuina ona o se faʻafitauli o le tino e faʻatasi ma le maʻisuka. E le gata i lea, o paʻu e fesoasoani i le faʻamalosia ma le faʻaleleia atili o le totoga o le fatu, mamukakkeletal system, ate, popole, faʻaleleia ma hematopoietic systems.

O le taimi nei o taumafataga e sili ona lauiloa i le pīni, o le mea autu o ia mea o fatu salalaʻau paʻu. O le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga vevela, o mea faʻapitoa e faʻasaoina - polyphenols, lea e fesoasoani i le malepe o le tino i totonu o le tino. I le auala, o paʻu e aofia ai le laumei, ma, o le mea moni, e le o ni fatu, ae na o le faamanatu atu ia i latou o latou tofo ma uiga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga