Captopril: faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamatalaga, onumaga ma analogues

O le togafitiga faʻamaʻi o le maualuga o le toto maualuga e tumau pea le ala e vave ona faʻaitiitia ai faʻafitauli i le cardiovascular system. E faʻapefea ona ave le laupepa Captopril mai le mamafa, ma o le a latou fesoasoani i se faʻalavelave matuia?

Mai le maualuga o le toto maualuga (BP), o loʻo i ai le tele o vailaau faʻasaina e aoga e maua ai i luga o le toto maualuga o fualaau. O se tasi o nei vailaʻau o Captopril. O nei fualaau ua uma ona faamaonia lo latou aoga ma le saogalemu i le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga ma le oso faafuasei i le toto.

I le vave faʻafuaseʻi o le maualuga o le faʻalavelave maualuga, ua fautuaina e fomaʻi le ave Captopril i lalo o le laulaufaiva. O lea na amata ai ona ia vave galue.

Vaega o fualaau faasaina
I le a le uunaiga e aveO le vailaau faʻamalositino e galue lelei pe a oʻo i le maualuga i le muamua poʻo le lua taimi. E masani ona 150/90, 160/95 ma le 170/100 mm RT. Art.
I le ogaoga ogaoga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi (180/90 mm Hg Art. Ma luga), o laulau e sili ona tuʻuina i lalo o le laulaufaiva. E fautuaina foi e te suʻe fualaau faʻamaʻi ma lenei vailaʻau.
Faamanuiaga o le fualaau faasaina1. O le tau maualalo o le fualaau faasaina. Faatusatusa i isi vailaau faapena.

2. Faamaonia le saogalemu o Captopril pe a faʻafofoga tautala. E mafua ona o lona aafiaga puupuu. O vailaʻau faʻatasi ma se gaioiga umi e tele naua aʻafiaga i itu.

3. Atonu o le a faia e tagata matutua. FaʻafitauliO le le lelei tele o le fualaau faasaina e mafai ona taua o lana gaioiga pupuu. Ona o lenei mea, e tatau ona faʻaaoga faʻamaonia e tolu i le aso. Tau fualaau faʻatauFaʻalagolago i le itulagi, afifiina, kamupani a le gaosimea ma le numera o laulau, o le tau o vailaau e mafai ona eseese mai le 30 i le 100 rubles. AnalogsSauniuniga ma le mea lava e tasi ma vailaau: Alkadil, Kapoten, Kaptopres ma Epsitron.

Captopril e faʻaitiitia ai le mamafa i soo se vaitausaga o tagata gasegase. Ua faamaonia i le togafitiga o isi maʻi faʻasolosolo i le toto maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ma le fatu.

E faapefea ona aoga

O le inhibitor e fesoasoani i le faʻalauteleina o toto toto, o lea e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaitiitia ai le tafe toto. E le gata i lea, o fualaau oona e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le atuatuvale i le loto.

Ua maitauina o le aafiaga o le fualaau faasaina pe a uma le pulega e mafai ona iloa i totonu o le afa itula.

E masani lava, e aoga le vailaʻau mo le ono itula, ae o le umi o le taimi e faʻaalia ai e faʻalagolago i le tulaga o le maualuga o le toto ma uiga o le tino.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O le mea autu o loʻo gaosia i le fualaau faasaina o le captopril.

E faapena foi i le tuufaatasiga o papa maa ua tuufaatasia:

  • Lactose monohydrate,
  • Fuga o le kuluga
  • Octedacanoic acid
  • Suauu suauu.

O le pusa e mafai ona aofia ai i le 90 papa papaʻe. O nisi taimi e gaosia ai e le gaosi oloa se faailoga i luga ina ia faigofie ai ona vavae ese ia atopaʻu.

Faailoga mo togafitiga

E le fautuaina e ave le captopril e aunoa ma le maliega a le fomaʻi. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina le gaʻo manaʻomia e faʻatatau i le maʻi o le maʻi ma le maualuga o le maualuga.

E mafai ona faʻamaonia le fualaau faasaina i mataupu nei:

  1. Faatasi ai ma le maualuga o le toto ma le ogaoga o faafitauli ogaoga,
  2. Mo togafitiga o le toilalo o le fatu (e aofia ai le masani ai),
  3. Afai na e maua se fatu fatu,
  4. Ina ia mafai ai ona taofia le le atoatoa o le fatu.

Faʻasolosolo pea le maualuga o le maualuga ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lenei fualaau e fautuaina e ave faʻatasi ma togafitiga.

Faatonuga mo le faʻaaoga i le maualuga

Le auala e ave ai captopril i le mamafa ma lona metotia e tatau ona faatonuina e le fomaʻi o loʻo auai. E masani lava o se cardiologist, e masani lava o se fomaʻi.

E masani lava, o laulau e tatau ona faalua i le tolu taimi i le aso. E mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau i le taimi muamua ma a maeʻa taumafa. O le mea sili lava e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le taimi lava e tasi.

Pe a ave le vailaau mo le taimi muamua, e fautuaina e amata i se tamai metotia. O lea, muamua e mafai ona e inuina le fualaau faasaina i le 12.5 mg. (poʻo le 25 mg pe afai e tatau ai) e sili atu nai lo faalua i le aso. A maeʻa le 10-14 aso, e mafai ona faʻateleina le tui, i le muaʻi malilie faatasi ma le fomaʻi. E taua foi le tuʻufaʻatasia o Captopril ma vailaau faʻamaʻi ma le malosi o le diuretic.

Faʻalogo faatonuga atoatoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

I le gasegase masani, e tatau ona e tago i vailaau e aunoa ma le ula, ae ia lava le inu vai. I le tulaga o faʻafitauli faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi, o le laulau e sili ona faʻamavae i lalo o le laulaufaiva.

Ole fua pito i maualuga o le fualaau faasaina e le tatau ona silia ma le 300 mg.

Afai e te faʻateleina le fualaau, ona ono oʻo mai lea o aʻafiaga i itu, ae o le a le afaina ai isi faʻamaoniga o le mamafa.

O le a se mea e sili ona lelei e faʻaitiitia ai le mamafa

Afai e faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai le toto, ona vave ai lea ona tatau ona tatala le papa i lalo o le laulaufaiva. O le faʻaitiitia o le toto maualuga o le a amata i ni nai minute, ae o le aʻafiaga o le fualaau faasaina o le a lamolemole. Faʻataunuʻuina atoatoa o faailoilo o le fatu cardiovascular e mafai ona tupu i ni nai itula (mai le fa i le valu itula).

Afai a uma ona ave le vailaau i le afa itula, ma o le tonometer indicators e tumau pea e le suia, e sili atu le valaʻau i se 'au taʻavale.

Faiga o vailaʻau

O le gaioiga a Captopril e masani ona amata i le 10-15 minute pe a uma ona ave le piliki i totonu.

A maeʻa le tasi ma le afa poʻo le lua itula, o le maualuga o le mea e matauina, lea o le a oʻo atu i le maualuga o le sefulu itula. O le umi o le fualaau faasaina e faalagolago i le tulaga o le faamai ma uluai faailoga o le mamafa.

Talu ai o le aʻafiaga o vailaʻau e vave ona matauina, e mafai ona ave i se oso malosi i le toto maualuga.

Contraindications

O Captopril e le tatau ona faʻatalanoaina e teineiti aʻo maʻitaga ma tina susu.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua solia i tamaiti ma tagata ma le lagona lelei i ona vaega. E faʻasaina le faʻaaogaina i tagata o loʻo mafatia mai le faʻalogo.

A masani ona tupu se mea masani:

  • Toto lemu
  • Tesea
  • Tulaga le mautonu
  • Numera o vae
  • Faʻasalaga o Renal
  • O nisi taimi e faateʻa ai.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona e valaʻau i se falemaʻi. Faʻamama vave le manava ma avatu i le tagata maʻi se laʻau suamalie malosi.

Togafitiga o togafitiga

Aua le faʻafefiloi lenei vailaʻau i isi vailaʻau mo le maualuga o le toto maualuga. O le aveina o nei fualaau e mafai ona taitai atu ai i se paʻu faafuaseʻi i le mamafa, e oo lava i le itu o se coma. I lenei tulaga, o le faʻasaʻoina o taʻaloga o le toto o le a matua faigata lava.

O le mea lautele, o Captopril ua taʻua o se vailaʻau lautele ma saogalemu mo le toto maualuga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ai ona faʻasalalau lona faʻatinoga i le faʻalavelave maualuga, e ausia ai le faʻaleleia atili o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le toilalo o le fatu. Ae aua nei galo o le tagofia o fualaau faasaina ua fautuaina ina ia tuufaatasia ma togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se cardiologist poo le fomaʻi.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

E fesoasoani Captopril mai le a?

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i maʻi ma tuʻutuʻuga nei:

  1. O le maualuga o le toto maualuga e aofia ai. Renovascular (agamalū pe faʻapitoa - e pei o le laina muamua o fualaau o filifiliga, ogaoga - e leai se aoga poʻo le le lelei o le faapalepale o togafitiga masani).
  2. Loto o le fatu (i le tuufaatasiga o togafitiga). Captopril ua faatonuina mo le togafitiga o le toilalo o le fatu ma le faaitiitia o le galuega ventricular systolic, faapea foi ma le tuufaatasia ma isi fualaau.
  3. Faʻaleagaina o le galuega a le LV pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial i se tulaga tumau.
  4. O le maualuga o le maualuga o le maualuga (faʻaauau le oso maualuga o le toto o se mafuaaga le manino).
  5. Puipuiga o le le atoatoa o le gasegase o tagata gasegase o le nephropathy poo isi faamaʻi fatuga (i le i ai pe leai foi le maualuga).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Captopril, fua

Faʻafefea ona ave captopril? O le auala autu e ave ai captopril o le gutu 1 itula ao leʻi faia se taumafataga. O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi.

I le tele o tulaga, e fautuaina e ave i le uluai metotia - 6.25-12.5 mg 2-3 taimi / aso. I le leai o se aoga, o le a faasolosolo lemu le fua ile 25-50 mg 3 taimi / aso. I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e tatau ona faʻaitiitia le fua faatatau o aso taitasi.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto maualuga (toto maualuga), o avega papaa e ave i le dose pito i lalo ifo o le 12.5 mg 2 taimi i le aso (e le masani ai ma le 6.25 mg 2 taimi i le aso). E tatau ona e gauai atu i le faapalepale o fualaau faasaina i le taimi o le itula muamua.

Mo le togafitiga o le le atoatoa o le fatu (CHF), ua faʻataʻitaʻiina ai captopril pe a le faʻaaogaina togafitiga e le maua ai se faʻamalositino. Ole fua muamua o le 6.25 mg poʻo le 12.5 mg 3 taimi i le aso, pe'ā tatau ai, faʻaititia le dose i le 25 mg 3 taimi i le aso. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻasalaga faʻaopoopoga ma se va o le itiiti ifo i le 2 vaiaso i le itu o le faʻateleina o le fualaau.

O le maualuga o aso taitasi o captopril e 150 mg.

I le nephropathy o le maʻisuka (maʻi maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka) - o le muamua aso muamua o le 6.25 mg. O le siʻitia e tatau ona faia i le faasolosolo malie i le aso fautuaina ole dose ole 75 mg - 100 mg ile tolu vaelua vae. Faʻatasi ma le faʻamaonia o le protein e sili atu i le 500 mg i le aso, o le fualaau oona e aoga i le fua o le 25 mg 3 taimi i le aso.
I le tulaga o le gaioiga o le tino, o faʻasologa o loʻo tuʻuina i le amanaia o le kiliaina creatinine. Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 75-100 mg.

I le matua, o le fualaau o Captopril ua filifilia taitoatasi, ua fautuaina e amata le togafitiga ma se fua faatatau o le 6.25 mg 2 taimi / aso ma, afai e mafai, ia tausia i lenei tulaga.

I le taimi nei, ona o le puupuu o le taimi o le gaioiga, o le fualaau faasaina e na o le taofia o faalavelave e ala i le toe resitala - 25-50 mg captopril i lalo o le laulaufaiva.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o captopril e tatau ona faʻatino i lalo o le vaavaaiga faafomaʻi faʻapitoa. I le taimi o le togafitiga, o le siakiina o le toto, mamanu o toto toto, vaega o le protein, plasma potassium, nitrogen oona, creatinine, ma galuega fatugao e talafeagai.

E fautuaina e vavaeeseina le faʻaaogaina o le ava malosi i le taimi o le togafitiga a captopril. Faaaoga le fualaau faasaina ma le lapataiga pe a ave taavale afi ma tagata o latou galuega e fesootaʻi ma se maualuga maualuga o le gauai.

Faʻafitauli o le captopril

  • Faʻavalea, ulu tiga, vaivai, magia, paʻuʻese.
  • Mafaufauga matuia, tachycardia, edema lautele, seasea - tachycardia.
  • Naʻo, le lava le fiaai, palago, suia i le tofo, afu, tiga o le manava, e masani lava o le hepatitis ma le jaundice.
  • Laititi - neutropenia, anemia, thrombocytopenia, e seasea lava i tagata mamaʻi ma faʻamaʻi autoimmune - agranulocytosis.
  • Hyperkalemia, acidosis, hyponatremia.
  • Proteinuria, faʻalavelave toe faʻaaogaina (faʻateleina le mamafa o le urea ma le creatinine i totonu o le toto).
  • Tele le tale.
  • Paʻu o le paʻu, e seasea lava - Quincke's edema, bronchospasm, maʻi o le serum, lymphadenopathy, i nisi o tulaga - o foliga mai o faʻamautau faʻamaina i totonu o le toto.

Captopril analogues, lisi

Calogeria analogues ma isi fualaau faasaina (faailoga taufaʻailoga), lisi o fualaau faasaina:

  • Vero-Captopril
  • Kapoten
  • Capto
  • Captopril
  • Captopril Hexal
  • Captopril Akos
  • Captopril Acre
  • Captopril Biosynthesis
  • Captopril-MIC
  • Captopril-N.S.
  • Captopril-STI
  • Captopril-tioin
  • Captopril-FPO
  • Captopril Aegis

Faamolemole ia matau, o le faatonuga mo le faaaogaina o captopril, tau ma iloiloga i mea e le talafeagai e le talafeagai. A sui le fomaʻi, faʻafesoʻotai lau fomaʻi. O se fetuutuunaiga o fualaau poʻo isi faʻasalaga faʻaleaga poʻo le faʻasaʻoina atonu e talafeagai. E mafua lenei mea ona o le eseese o faʻasalalauga o le gaioiga galue ma mea faʻapitoa.

Fesili e masani ona fesiligia

Kapoten poʻo Captopril, o le fea e sili? O fualaau nei e tutusa ma fualaau oona. Kapoten e 25 mg. faʻatoʻa galue malosi. O le mea moni, e na o ni ituaiga eseese.

E mafai ona ou ave captopril i le maualuga? Ioe, o captopril e faʻaaogaina mo maualuga ma maualuga le toto maualuga, toto maualuga. Faatonuga mo le faʻaaogaina ma fuataga vaai i luga.

O le a le mamafa e tatau ona ou ave captopril? Faʻateleina. Fuainumera ma fuataga e tatau ona faʻatonuina e le fomaʻi, i le amanaʻiaina o tausaga, faʻamaʻi mafai ma isi mea. E le taliaina e le tagata ia te ia lava. O le fatu e le o se meataalo!

Captopril ma le ava malosi - e tatau ona e aloese mai le inuina o le ava ao ave lau fualaau. Mo faafitauli o le fatu, e sili ona lelei le aloese atoa.

Auala e ave captapril i lalo o le laulaufaiva - ave 1 le papalama o le 25-50 mg. O lenei auala o le aveina o fualaau faasaina e taatele i taimi o faalavelave. O le masani masani o totonu.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le sauniuniga o se mea paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona faʻaaogaina i le methyl, alcohol alcohol and water, faʻatasi ai ma se manogi vaivai. O le solubility o le fualaau faasaina i le ethyl acetate ma le chloroform o se faasologa o le sili atu le leaga. E le soloia le mea i le ether.

O loʻo maua le oloa i totonu o laupega faʻasolosolo mo le faʻaleleia i totonu poʻo le sublingual. I le faaopoopo atu i le mea autu aoga i le aofaiga o le 12.5-100 mg, o le laupepa o loʻo i ai nisi o vailaʻau faʻamalosi: dioxide, mea vaʻaia, MCC, sarch, ma isi.

Pharmacokinetics

O le mea ola malosi e solo i totonu o le suka gastric ma ulu atu i le toto e ala i le manava. O le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo i le itula.

E ala i le toto, o le vailaau e galue i le ACE enzyme i mama ma gaʻo ma faʻalavelave ai. O le fualaau faasaina ua silia ma le afa i se tulaga e le suia. I le foliga o se gasegase le gaoioi, e mafua mai i fatugaʻo ma le urine. 25-30% o le fualaau faasaina ua ulu atu i totonu o le fesootaʻiga ma faʻamaʻi toto. 95% o le vailaau o loʻo gaosia e gaʻo i le mavae ai o le 24 itula. Lua itula talu ona maeʻa le pulega, o le faʻaititia o le toto e faʻaititia e tusa ma le afa.

O le faaletonu o le Renal i tagata gasegase e ave le fualaau faasaina e mafua ai ona tuai i le tino.

O le a le fesoasoani

O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo togafitiga o:

  1. O le maualuga o le totoga: o le laupepa e faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻapitoa i tagata gasegase e faʻamautuina ai le galuega. O tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, aemaise lava i latou o loʻo i ai le collagenosis, e le tatau ona faʻaaogaina pe afai ua uma ona faʻamaonia aʻafiaga i luga o isi fualaau. O le meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy pe faʻatasi ai ma isi vailaʻau faʻamalosi.
  2. Faʻasolosolo o le fatu fatu: Captopril togafitiga e faʻaaogaina faʻatasi ma mamanu ma mamanu.
  3. Faʻasalaga le faʻasalalau i le galuega faʻatautaia o le galuega: o le sao o le ola o nei tagata gasegase e mafua ona o le faʻaitiitia o le vaega faʻapitoa o fatuga i le 40%.
  4. O le nephropathy o le maʻi suka: o le manaʻomia mo le faʻamalosi ma le fatuina o fatugao ua faʻaititia e ala i le faʻaitiitia o le alualu i luma o maʻi leʻo. E faʻaaogaina mo le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka ma le nephropathy i le proteinuria e silia ma le 500 mg / aso.
  5. Maualuga maualuga.

Captopril ua fuafua mo le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le toto.

I lalo o le laulaufaiva poʻo le inu

I le maualuga o le toto maualuga, ave ma le faʻaalia poʻo le tautala pe a uma ona 'ai.

E tatau ona inu le vailaau i le itula ao le i faia taumafataga, e pei o mea o loʻo i totonu o le manava e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vailaʻau i le 30-40%.

O togafitiga uumi e tuʻufaʻatasia ma le ave o vailaʻau i totonu. Afai o le vailaau e faʻaaogaina mo le tausiga faʻafuaseʻi ma le faateleina o le toto maualuga e mafua mai i le malosi faalelagona poʻo faaletino, ua tuʻuina atu i lalo o le laulaufaiva.

E faʻafia ona ou inu

O le amataga o le togafitiga e o faatasi ma le faʻafoega o se vailaʻau tuʻufaʻatasi i le afiafi ma le faʻaaoga o le taeao.

O togafitiga o le faaletonu o le fatu e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina faatolu i le aso.Afai o le faʻamoemoe o Captopril na o ia e le mafai ona faʻaitiitia le faʻamalosi, o le hydrochlorothiazide o loʻo faʻatulagaina e pei o le lona lua o le tetee. E i ai foi se ituaiga o vailaau faapitoa e aofia ai nei mea uma e lua (Caposide).


I le maualuga o le toto maualuga, o le captopril e tautalagia pe a uma ona 'ai.
Afai e faʻaogaina Captopril mo le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le faateleina o le toto maualuga e mafua mai i le malosi faalelagona poʻo le tino, e tuʻuina atu i lalo ole laulaufaiva.
Ua maeʻa le 15 minute talu ona tuʻuina atu le tautala, o le vailaʻau e tafe i totonu o le toto.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le myocardial

O le amataga o le faʻatagaina e tupu i le aso lona tolu talu ona faʻaleagaina le fatu o le fatu. O le vailaʻau e onunu e tusa ai ma le polokalame:

  1. 6.25 mg faalua i aso taitasi mo aso muamua 3-4 aso.
  2. I le gasologa o le vaiaso, 12.5 mg 2 taimi i le aso.
  3. 2-3 vaiaso - 37.5 mg, vaevaeina i 3 inumaga.
  4. Afai e talia le vailaʻau e aunoa ma ni uiga leaga, e suia le fua ole aso i le 75 mg, faʻaleleia pe a talafeagai i le 150 mg.

Kapoten ma Captopril - fualaau mo le maualuga o le toto ma le fatu fatu Fesoasoani muamua ile maualuga maualuga

Ava malosi

O le faʻaaogaina o le ethanol ma le captopril e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga o le aafiaga o le mulimuli ona o le aafiaga vasodilating o le ava malosi. Faailoga o le inupia: syncope, le mautonu le vevesi, tagi, vaivaiga.

E le gata i lea, o la latou faʻasoaga e faʻaititia ai le maualuga o le paluka i totonu o le toto ona o le solia o lona faʻafefe. E mafai e Hypokalemia, i se isi tulaga, ona faateleina le toto.


A maeʻa le faʻaaogāina o le ethanol ma le captopril, e mafai ona tupu ni faʻamaʻi faʻaalia e pei o le le mautonu ma le le mautonu.
O taavale taʻavale e manaʻomia tele le gauai, pei o le fualaau faasaina e mafua ai le tele o aafiaga itu, o lona faaaogaina e mafai ona taitai atu ai i faalavelave.
O le manaʻomia o se vailaau mo le maualuga o le toto maualuga ao faagasolo le fafagaina e oʻo atu ai i le fesuiaiga i le fafagaina fafaga.

O le tulaga lautele o le tino ma le aofaiga o le ava malosi e aafia ai le taunuuga o le fetaui o nei mea e lua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻasinoina i fafine maʻitaga e manaʻomia le gauai faapitoa mai cardiologists. Le le lava o faʻamatalaga i le auala e aʻafia ai le fomaʻi i le vailaʻau, pe a iai ni faʻafitauli leaga e oʻo atu ai i le lafoaia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e aunoa ma se manaʻoga taua.

Afai o loʻo faʻasalalau pea le vailaʻau, e tatau ona faʻataunuʻuina pea le mataʻituina vave o le fetus.

O le manaʻomia o se vailaau mo le maualuga o le toto maualuga ao faagasolo le fafagaina e oʻo atu ai i le fesuiaiga i le fafagaina fafaga. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona tuʻuina atu le lactation, e faʻaaogaina le vailaʻau i lalo o le malosi o le faʻatonuga o le tamaititi: tulaga o le paluga, galuega faʻapitoa, toto maualuga.

Fale gasegase

  1. Paʻu faafuasei le paʻu.
  2. Uluaʻi ma le susu, stomatitis.
  3. Dysphagia
  4. Dysgeusia.
  5. Faʻaaliga pipisi.
  6. Angioedema o le gaʻo.
  7. Faʻaleagaina o le hepatobiliary system: faʻamaʻipatitis, cholestasis, siaki o faʻalauga ate.


O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona taʻitaʻia ai le paʻu o le mamafa.
O le angioedema Bowel o se itu o Captopril.A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faʻavauvau, atuatuvale o le faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona tupu.

Mai le manava

  1. Spasm, mimiti o le bronchi.
  2. Flammation o le puipui o vaʻa viliva - pneumonitis.
  3. Uma vaivai, puupuu le manava.


A maeʻa ona faʻaaoga Captopril, e mafai le edema ole Quincke.
Faʻaleagaina o le malosi - o se mea e le manaʻomia pe a maeʻa ona ave Captopril.
I luga o le vaega o le manava, e mafai ona maua se maʻi malogo.

Faʻasalaga

O le faia o tui e sili atu i tui ua fautuaina e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia o le toto. E le gata i lea, atonu e iai se faʻalavelave i le tulaga o le thromboembolism o ogalaau lapopoa tetele, vaʻa toto o le fatu ma le faiʻai, lea, i le itu, e mafai ona oʻo atu ai i le osofaia o le fatu ma le taʻavale.

O fua nei e avea o se togafiti togafitiga:

  1. Faʻamaʻi le manava pe a uma ona faalēaogā pe faʻaitiitia le fua o vailaʻau.
  2. Toe faʻafoʻi totoga eletise e ala i le tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga maualuga ma ona vae e siʻitia, ona sosoo ai lea ma se faʻafefeteina o le saline, Reopoliglyukin poʻo le plasma.
  3. Faʻailoa le Epinephrine i se auala faʻapitoa poʻo se mea faʻapitoa foi e faʻateleina ai le toto. I le avea ai ma sui soʻo, faʻaaoga le hydrocortisone ma antihistamines.
  4. Fai le faʻamaʻi.


O le faia o tui e maualuga atu nai lo le fautuaina e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu.
I le tulaga o le maualuga o le fualaau faasaina, e tatau ona fufulu le manava.
I le avea ai o se togafiti togafitiga i le tulaga o se faʻalavelave maualuga, o loʻo faia ai le toto.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Azathioprine faʻatasi ai ma Captopril e faʻalavelave ai le gaoioiga o le erythropoietin, o le anemia e tupu.

Faʻaaogā faʻatasi faʻatasi ma cytostatics - o se faʻaitiitia o le aofaʻi o sela papaʻe.

Hyperkalemia - faʻatasi ai ma togafitiga tuʻufaʻatasiga ma togafitiga faʻamalolo-faʻamalolo.

E mafai ona faʻaleleia aafiaga o le digoxin, e oʻo atu ai i le inupia.

Aspirin ma captopril e faʻavaivaia ai le malosi faʻaleagaina.

O analogues o fualaau faasaina e aofia ai: Kapoten, Kaptopres, Normopres, Angiopril, Blockordil, Captopril STI, AKOS, SANDOZ, FPO ma isi.

E ese i latou i le aofaʻi o le gaioiga galue i totonu o le tasi maa, i le lisi o mea e le o toe faʻaaoga. I nisi tulaga, o le foliga ma lanu o le laulau e mafai ona suia. O le aafiaga o le uluai fualaau faasaina, Kapoten, e tusa ai ma fomai o loo faatonuina ai, e malosi atu nai lo isi ituaiga o fualaau faasaina.

Tulaga malologa mo captopril mai se fale talavai

E naʻo le tusa ai ma se fua na tusia i se tulaga faʻapitoa i le Latina, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Rp. Captoprili 0.025.
  2. D.t.d. N 20 i le lisi.
  3. S. 1 laulau i le afa itula ao leʻi faia taumafataga o le taeao ma le afiafi.Kapoten e mafua mai i ana analogues Captopril.Captopril e faʻasaʻo naʻo luga o faʻasalaga, tusia i luga o se tulaga faʻapitoa i le Latina.
    O le tau o le fualaau faasaina e ese mai i le 9-159 rubles.

Faʻaaliga i fomai ma tagata gasegase e uiga i Captopril

Oksana Aleksandrovna, Pskov, o le fomai tipitipi: "Ou te faʻaaogaina Captopril e avea ma se falemaʻi mo faʻalavelave faʻafuaseʻi. E masani lava ona le aoga, o lea e lelei ai le gauai atu pe o se vailaʻau tele poʻo se fualaau muamua."

Maria, 45 tausaga, Moscou: "Ou te inuina le fualaau faasaina i luga o le fautuaga a se cardiologist i le taimi o le taofiofi o le mamafa, e le sili atu le leaga nai lo le masani ai o Moxonidine.

Vitaliy Konstantinovich, Krasnodar, cardiologist: "Afai o le tagata gasegase ua i ai se filifiliga, o mea totino ma Kapoten poo Captopril, ou te fautuaina le muamua. Ioe, o le mea galue malosi i fualaau uma e tutusa, ae o le tasi o le mea muamua, ma le lona lua o se kopi. "e ui lava e faʻaaogaina i tulaga e tatau ona vave ma aoga ai le fesoasoani, ou te fautuaina Kapoten i tagata mamaʻi i se faʻalavelave maualuga, aua o le a ou tago foi i lenei fualaau.

Tuua Lau Faamatalaga