Faʻaaogaina kalori ma meatotino o laʻau moa

Chicken has cholesterol, ae o moa, toso ma le lapiti o mea sili ona saogalemu mai le manatu o le alualu i luma o le atherosclerosis. Tagata o ona po nei e le mafai ona teena meaʻai, talu ai o loʻo i ai ni vailaau faʻateleina mo le tele o seneturi ua aofia ai le taumafa a tagata. E le aoga tele fualaau aina e pei ona talitonuina ma lagolagoina e le au lagolago, ma meaola o manu o se oloa talafeagai mo le atinaʻeina lelei ma le tuuina atu o le tino o le tagata. O tagata e lamatia mo le aʻafiaga o le atherosclerosis e le manaʻomia ona vavaeeseina atoatoa aano o manu mai a latou meaʻai.

O le faʻavae o soʻo se meaʻai o le faʻaaogaina ma le fuaina o oloa e aofia ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo e manaʻomia mo le tino, ae tatau ona faia lea mea i ni faʻatatau talafeagai ma faʻamautinoaga ma tuusaunoaga. O aano o moa e aofia ai le cholesterol, ae itiiti ifo nai lo isi ituaiga, ae le o totonu o le moa o le moa atoa ua tufatufaina atu o ia. O le mea lea, e le aofia ai le taumafataga o vaega ia e tele atu mea, ma maualuga ai cholesterol, e mafai ma mafai ai ona 'ai le aano o manufasi.

Aano o aano o se meaʻai fua

E talitonu tagata e taumafa taumafa e iai se ituaiga o meaai, e tatau ona faʻaaogaina meaai eseese ina ia maua e le tino tagata mea uma e manaʻomia, minerale, elemene ma vitamini. O le faavae o meaʻai taʻitasi e le o le faʻaaogaina o nisi o vailaʻau, ae o a latou gaioiga, faʻatapulaʻaina ma le filifiliga saʻo.

O tagata e lamatia mo le atherosclerosis poʻo lona alualu i luma e masani ona fautuaina e 'ai atili moa. E tatau ona e iloa le tele o le cholesterol o loʻo i ai ia meaʻai. O le mea lea e sili ona taatele ma gafatia meaʻai gaʻo i le 100 g lea o loʻo i ai le 40 i le 80 mg o le cholesterol. Mo le faʻatusatusaga, i lapiti ma turkeys lenei fuainumera e mai le 40 i le 60, ma i totonu o veal ma beef - mai le 65 i le 100 mg i le 100 g aano o manu.

I le maua ai o le maualuga o le cholesterol toto maualuga, pe a fesili mai se tagata maʻi, fefefe i le lumanaʻi, fesili e uiga i oloa taitasi, e mafai, o le a taliina e le tagata o le a fai le fesili e uiga i le moa i le ioe, ae o le a ia fautuaina oe e iloilo ma le totoʻa le mea tonu e mafai ona saunia mai le moa. E aunoa ma se masalosalo, o meaʻai e manaʻomia e le tagata e avea o se punavai o mea e le mafai ona maua mai isi oloa, ae e manaʻomia lou faʻaaogaina ma le atamai.

O le a le mea e le mafai ona 'aina

O le moa, susu o le susu e sili ona fiafia i ai. I le faateleina o le cholesterol ma le fausiaina o ni atherosclerotic plates, e manatu e le gata i le saogalemu, ae aoga foi, aua o loo iai:

  • aoga amino taua
  • suauu manu e le faʻamaina,
  • vitamini
  • elemene taua.

O meaʻai mūmū e aofia ai le zinc, uʻamea, potassium ma le phosphorus, o loʻo i ai se aoga tele i le gaioiga o le cardiovascular system. Ae ui i lea, e le o lona uiga e mafai ona e 'ai mea uma i se laina ma le leai o se mea. A e ai le moa, e tatau ona e manatua o le cholesterol content content is different in different parts of it. O le mea lea, mo faʻamaʻi faʻamaʻi, e fautuaina e aveese le paʻu ma le gaʻo mai i aano o moa aʻo leʻi faʻamalosia le vevela.

O le paʻu o le paʻu ma le gaʻo e aofia ai le tele o cholesterol nai lo isi gaʻo moa. E le o se mea faʻafuasei i soʻo se taumafataga o le hypocholesterol, o fuamoa o moa e amata i le taʻua o le manaʻoga e aveese le paʻu aʻo lei kuka ma 'ai lenei aano o manu.

O le manava o le piko e aofia ai le 240 mg o le cholesterol mo le 100 g o oloa, ma, e ui lava i a latou faʻamanuiaga manino i le tino, ae e le o se sui atoatoa mo meaʻai. Ae ui i lea, e leai se masalosalo i latou i maʻi fatu, ma e kuka, i se vaega itiiti, e mafai ona faʻaaoga mai lea taimi i lea taimi.

O tagata e taumafa taumafa e mafaufau i soʻo se oloa e afaina i le soifua maloloina, ae i le taimi lava e tasi e iloa ai o le tele o vaega taua o loʻo i totonu o fatu moa ua fautuaina mo tagata taʻavale ma tagata gasegase pe a maeʻa galuega mamafa. I le iloaina o le masani o aso taitasi o le aofaiga faatagaina o cholesterol ma le tele o lenei oloa, e faigofie ona e fuafuaina e 1-2 mea i le vaiaso o le a le afaina, ae o le a fesoasoani.

I le faasologa, e le tatau ona e 'ai le moa, aemaise lava, o le muamua, sili ona mauoa, pe faia mai ponaivi. E tutusa lava le mea e faatatau i le aspic.

I le maualuga o le cholesterol, o le faʻaaogaina o soʻo ole ate e tatau ona faʻaaogaina. O le taumafa o le ate ua aoga ona o le amino oona e aofia ai, ae o soʻo se ipu mai soʻo se ate e aofia ai le tele o cholesterol, lea e le o aʻafia i tagata matutua ona o le gasegase o le gasegase. O le ate ma le cholesterol e fetaui ma sina vaega ole vaʻaia, faatasi ai ma isi vaega e mafai ona faʻaititia ai le tulaga o mea leaga, mo se faʻataʻitaʻiga, i ni asetagus poo ni pi. E leai se fesiligia o le taumafa i le tele.

Suiga saʻo pe leai

Fautuaina o le taumafa paʻepaʻe po o se meaʻai leaga mai nisi o vaega o le moa moa. O le toʻatele o tagata e fiafia i meaʻai matagofie o le a talanoa vave i apaʻau, ae o le a faamalosia e vavae ese i latou. Faʻasaga lenei vaega i saula ma mea manogi, kuka i luga o le kuka poʻo le meaʻai, ulaula ma vela, aʻo leʻi taoina i totonu o le ogaumu, ia avea na o se pomu mo le tino maʻi. E ui lava i faʻamautinoaga uma e uiga i meaʻai mama ma aoga o lenei vaega o le moa, e iai ivi o moa le tele o ponaivi ma le paʻu ma meaʻai laiti, ma o mea uma mo a latou sauniuniga lelei e matua afaina ai le maualuga o le cholesterol.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le ae faʻagaloina vae o moa, lea e faʻaaoga mo faʻamaʻi pipisi. O aano o manu e na o le cholesterol sea e oo lava i le tasi ipu.

Tuuaiga o le moa o loʻo iai nai mea leaga e moni pe a oʻo mai i ni vaega. Faʻasaina pe faʻatagaina i ni mea laiti, vaʻaia:

O meaai i le taimi muamua o le maʻi atherosclerotic e mafai ona galue naʻo ni vavega, pe afai e matua matauina, e tuʻuina atu i vailaʻau ma togafitiga. O faʻafitauli uma ma le tele o le cholesterol e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o nisi o meaʻai, ae faʻatasi ma le 'aiina i se ituaiga e le taliaina. O le fufuluina, palu pe fufulu moa moa o le a aoga i soo se meaai. Faʻasusu, ma mea manogi, ulaula, i totonu o paʻu paʻu pe faʻafefete i gaʻo - o le a afaina ai se tagata maloloina.

Faʻafiafiaga kalori

KBZhU o se faʻamaoniga iloga mo tagata tomai faapitoa i se taumafa lelei ma maloloina, faʻapea foʻi ma tagata e mataʻituina lo latou mamafa ma le soifua maloloina.

100 kalama o paʻu uamea e le silia 215 kilokalo. O palatini, gaʻo ma gaʻo gaʻo o loʻo i lalo: 19 grams - 14 grams - 0.2 kalama. O le aofai o le cholesterol e mafai ona oʻo i le 80 mg, ma i totonu o le oloa o loʻo maua ai le gaʻo susu i le aofaiga o le 3.5 kalama ma le vai 65 kalama.

E le aofia ai le fiva meaai.

Pe a faʻapipiʻi se lisi o taumafa eseese, e tatau ona manatua i le mafaufau o le numera o kalori i totonu o se mea faʻavela po o se mea na gaosia, e sili atu le maualuga nai lo le uʻu poʻo le kuka.

O a mea aoga?

Faatasi ai ma le tele o meatotino aoga, e tatau ona e gauai i mea nei:

  • faʻasologaina o sooga
  • faamalosia o puipuiga
  • le faʻamautuina o le fatugalemu ma le moe,
  • vave toe faʻafouina o ponaivi ua gaʻo ma sooga pe a maeʻa faʻaleagaina,
  • faʻasologa masani o le faʻavaeina o le tino,
  • toefuataiga o le tino atoa pe a mavae faamaʻi vailaau, faapea foi le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina,
  • faatoaagaina mai o le faiʻai ma le mafaufau,
  • faaleleia atili o le fausaga o le cartilage ma tendon,
  • puipuiga o le atinaʻeina o gasegase oona, oseoarthritis, arthrosis, rheumatism, osteochondrosis,
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi o sooga,
  • faaitiitia o le mumu o le kalama ma liuga,
  • tausisia o fesoʻotaʻiga faʻatasi ma faʻaitiitia le tiga,
  • faaleleia atili o le fausaga o fulufulu lauulu ma fagu fagu,
  • faʻataʻatiaina o le tala faʻasolopito i tagata o vaitausaga eseese,
  • faʻaititia i manuaga o liga ma tendons,
  • faaitiitia o le le fiafia,
  • toe faʻafouina o le cartilage,
  • faaleleia atili toto,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • faaleleia atili o le tulaga o le paʻu ma faaitiitia le numera o le mumū,
  • e puipuia ai le atinaʻeina vave o maunu.

E tatau ona totogia faapitoa lenei oloa mo tamaitai i se vaitaimi faigata o le gaioiga. O lenei oloa o le a fesoasoani e aloese mai le leai o vitamini ma minerale, ma o le ai ai foi se aafiaga lelei i le atinaʻeina o okeni uma o le tamaititi. O le masani ona faʻaaogaina o ipu mai lenei mea faʻalavelave o le a puipuia ai le paʻu o le paʻu, paʻu o le lauulu ma le faʻaogaina o fao i le lactating women.

Tagata taʻaloga faʻapolofesa ma tagata e tuʻuina atu le gauga o le moa i a latou meaʻai ina ia faʻateleina ai le maso maso.

E tatau i tagata faatau ona manatua e na o se oloa lelei e aoga. E tatau ona e faʻatau ni ituaiga o aano o aano o aano o aano o aano o manufasi i totonu o faleoloa faapitoa e maua mai ai oloa mai tagata faʻatau oloa ma faʻatau oloa. Mo oloa uma o oloa a manu, e tatau i le tagata faatau ona i ai ni tusi faamaonia lelei ma isi pepa aloaia e faamaonia ai le leai o le mercury, lead ma isi elemene matautia i le oloa.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le tuuina atu o le fiafia i manulele e ola i le fale pe i luga o faatoaga faʻale-eleele faapitoa ma 'ai naʻo meaai masani.

E pei lava o soʻo se oloa, o vae o moa ua i ai le tele o faʻasolega:

  • mamafa tele
  • maualuga le cholesterol
  • toto maualuga
  • faamai o le cardiovascular system,
  • pancreatic inflammation,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • tasi le le faapalepale,
  • afaina o le maʻi,
  • ogaoga mumū o le masini vai.

O le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i le faʻateleina o le cholesterol, le atinaʻe o le atherosclerosis ma le mamafa.

E le fautuaina e tagata e taumafa meaai mea taumafa e sili atu i le tasi i le vaiaso.

O vae o pou o se oloa gafatia lea e mafai ai ona e kukaina se tele o mea suamalie ma meaʻai. O tu ma aganuu Europa e aofia ai aano o manu, gaʻo ma soupeti. O le aano o aano o manu o se mea taua ma masani masani o le lisi o aso malolo, lea e aofia ai ituaiga eseese o aano o manufasi ma moa. O lenei oloa e avea ma se mea e fetogi ai, fesoasoani i le tilotilo e teu ai foliga manaʻomia.

E oʻo lava i se faletua e leai se mea e mafai ona saunia se vaimamini o le a fesoasoani i le tino e vave ona feagai ma faʻamaʻi viral i le taumalulu ma faʻaleleia sooga. E fautuaina mai e chefs tomai faapitoa le faaopoopo o laulaau fou poo le tioisa ma mea manogi manogi i le susu mai vae, lea o le a tele taimi e faaleleia ai mea e faʻamalolo ai le ipu.

O le masani masani o le 'aiga o aiga i le fale e masani lava o soupisi poʻo le borscht i luga o moa, lea e aofia ai fualaʻau eseese. O tagata laiti o le aiga o le ai ai se suamalie maloloina i le fiaʻai, lea o le a latou vaʻai ai pasta i foliga o tagata faafiafia.

O lapoa moa faʻamafanafana ma ituaiga meaʻai eseese o le a avea ma se mea tumau i le laulauʻai. O le tuufaatasiga o aano o manufasi e aofia ai paʻu ua gaosia, aniani, pepa suamalie, keloka, kāloti, soya soga ma isi taimi. Ina ia saunia le oloa, tuʻu mea uma i totonu o se pani ma puipui puipui, faʻaopopo sina sina vai ma faʻapipiʻi mo le silia ma le 30 minute.

O le taumafa a tagata nonofo i Iapani, Saina ma isi atunuu i sasaʻe e aofia ai paʻu moa falai, palu ma tao tao. O meaai vevela ma meaʻai lelei e fesoʻotaʻi lelei ma lenei mea faʻaleaga. O vaitau faaleaganuu o ni mea totino, fatu fatu, ituaiga eseese o vinika, pulu, garlic, pepa vevela, masima ma le suka.

O se mea e le masani ai mo se 'aiga fiafia e mautinoa lava o le faga fagu o moa ma le faʻaopoopoga o le meli, le sinapi ma le soya sau. O le oloa ua saunia e maua ai se uluaʻi tofo ma se lauulu.

E toaitiiti tagata latou te iloa o le gelatin, lea e aofia ai le collagen, ua saunia mai le masani masani i fale gaosi oloa. O lenei vailaau e faigofie ma faʻafuaseʻi ona aʻafia e le faʻaogaina o le tino ma avea ai ma fale e le manaʻomia mo sooga.

Ina ia saunia se meaʻai lelei ma maloloina, e tatau ona iloa uma e le faletalimalo tulafono uma mo le sauniaina o lenei oloa, lea e aofia ai ni vaega:

  • fufuluina le oloa i le vai malulu,
  • aveese uma stains ma palapala ile masima,
  • tuu i totonu o le vai inu mo le 3 minute,
  • tafe i totonu o le vai malulu ma faataga vae e faamafanafana,
  • aveese le paʻu mai le vaega atoa o le faʻamalosi,
  • 'otiʻoti ia manoa ma se naifi kuka faapitoa.

O vae o poula o se meaʻai tulaga ese, lea e fautuaina mo tagata tausi meaʻai ma fomaʻi. E fautuaina e fomaʻi le faʻalauiloaina o lenei ipu i le meaʻai mo tagata gasegase oe na gasegase i gasegase tuga, ituaiga o gasegase ma gasegase ponaivi. O se meaʻai maloloina e faʻateleina ai le togafitiga, faʻamalolo ma toe faʻaleleia le tino ma puipuia ai faʻafitauli.

Faʻataʻitaʻi e tagata fomaʻi le leai o ni faʻafitauli ma faʻasalaga i tagata e sauni muamua vasega mai faʻasalaga. E tatau ona totogia totoa i vae o moa a tagata matutua, o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi ma le vaivai o le skeleton.

Faʻailoa e fafine o vaʻaia ese se faʻaleleia atili i le fausaga o le folasiki lauulu ma le fao fagu, o le malosi o le tuputupu aʻe o lauulu e faʻaleleia, o le vavaega e mou atu, ma faʻaoʻo fao o lima ma vae. O aʻoaʻoga faʻapitoa o potu eseese o le potu aoga e fautuaina ai tagata taʻaloga fou e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o meaʻai faapitoa ma teuteuga o paʻu, lea o le a fesoasoani i le vave fausia o le muso ma maua ai le mea e manaʻo ai.

O ulugalii e fuafua e maua se fatu e tatau ona 'ai le suka e le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. O taumafa vevela o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina galuega faʻatino ma faʻamaonia le paleni o hormonal. O vae o moa ei ai sona aafiaga lelei i le tino e le gata i tagata, ae faapena foi i manu.

Faʻafeiloaʻi e le 'au ma faʻatoʻa tomai faʻapitoa le faʻamaonia o faʻatasi faʻamaʻi e aliali mai e le gata i tagata, ae faapena foʻi i taifau. Ina ia togafitia le maskloskeletal system, ua faatonuina e veterinar fualaau taugata lea e aofia i le vaega o le aufaipese. O se teuteuga o vae e faigofie lava ona suia vailaʻau.

A o leʻi folasia lenei ipu i le taumafataga, e tatau ona amanaia o loʻo i ai se faalēaogā i totonu o ponaivi moa, ma o ponaivi malolosi e faia i le gaioiga o le momotuina o ponaivi, lea e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o masini i le oral vevela ma le fua o le meaola. Aʻo leʻi tuʻuina paʻu moa i totonu o se siva, e tatau ona aveesea uma ponaivi ponaivi mai ia mea, ma tuʻu ai na o le suka ma aano o manu.

O faʻamaʻi pipisi o le sooga ma maskloskeletal o se faʻafitauli faanatinati o tagata o aso nei o vaitausaga eseese. Ina ia togafitia nei maʻi, e faʻaaogaina e le au fomaʻi fualaau faʻaonapo nei, taugata poʻo le taotoga. O nei mea e tutupu e le gata i le maualuga o tau, ae e le o taimi uma foi e maua ai le lelei aoga.

I le aoina o fualaau o togafitiga masani, e mafai ona e maua se numera tele o iloiloga lelei e uiga i sauniuniga mai papaga moa, lea e vave ona foia faafitauli ma nei faamaʻi, ma i nisi tulaga e mafai foi ona taofia ai foliga vaaia. O le kuka tunu e le na o le soifua maloloina, ae e manaia foi. O suʻega masani mai paʻu e mafai ona ave ai lo latou nofoaga saʻo e le gata i meaʻai i aso taitasi, ae faʻapea foi i le lisi o aso malolo. Faʻataʻitaʻiga o tamaʻitaʻi e fautuaina le gauai atu i oloa faigofie o loʻo i ai se aafiaga lelei tele i le tino ma taofi le asiasi atu i faleoloa vave. O mea taumafa a le aiga ma meaʻai faʻapitoa o le ki lea i le umi o le ola ma le fanau mai o tamaiti ola maloloina.

Vaʻai pe faʻapefea ona kuka ni laʻau moa fiafia i le isi vitio.

O a faʻamanuiaga o vae o moa

O lenei oloa e maua ai faʻamanuiaga faʻapitoa mo le tino ona o le i ai o se aofaiga tele o le paʻu, lea e maua mai i le fua o le gataifale, o vaega o le paʻu o povi ma puaa. Ae peitai, o sea gaosiga e taugata tele. Ma o moa moa o se oloa taugofie, ae e aoga tele?

O le aofia ai o le fibrillar protein i moa moa na faamaonia i suesuega na faia e le Iunivesite Aoao o Taiwan, lea na faaalia ai o le gaogao o le moa e matua le maualalo lava i le tulaga o le paʻu i isi punaoa tutusa.

I le faaopoopo atu i ai, o le vailaʻau ma le minerale o le vae e faʻaaogaina e le gata mo sooga ma paʻu, ae mo le tino atoa, ma e fautuaina mo le faʻaaogaina e fafine maʻitaga, o loʻo manaʻomia le tele o meaʻai e manaʻomia ile tele o taimi.

Mo sooga

O le fululatini Fibrillar e avea ma faavae o mea fesootai, lea, i le isi itu, e maua ai le gaoioi i cartilage, tendons, sooga. O le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le collagen e puipuia ai le tele o faʻamaʻi o le maskloskeletal system:

  • afaina o le vai,
  • gasegase
  • arthrosis,
  • osteoarthrosis,
  • afaina
  • rūmate
  • osteochondrosis,
  • coxarthrosis o le tuʻufaʻatasiga o le suilapalapa.
Talu ai ona o fatugatini e gaosia i ni mea laiti ma le matua, o le faatumuina o lona le lava ma le faaosofiaina o lona lava gaioiga e le gata ina puipuia ai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, ae e aloese ai foi mai le afaina ma le faaleagaina o le cartilage ma ligaments, tumau pea mo le umi umi, ma faʻamalolo o latou tiga ma manumalo.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le a sili ona aoga mo tagata taʻaalo o loʻo tuʻuina i taimi uma a latou masinikeneke i lalo o avega mamafa. O le faʻalavelave faʻalavelave i lenei tulaga o le a sili atu ai le palasitika ma e mafai ai ona faʻaogaina le ligaments, o le a mafai ona latou faʻaleleia atili ma toe faʻaola vave, o le a sili atu le malosi, o le a mafai ona faʻateleina le gafatia e faʻafefe ai uta tetele, lea o le a aloese ai mai manuʻa. O le mea lea, o le faluga o loʻo i totonu o ipu mai vae o moa e faia ai ni galuega taua e faatatau i liga ma sooga:

  • faamamaina le mumu ma le fulafula o sooga,
  • faʻaleleia le toe faʻafouina o le cartilage, puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi,
  • faaleleia atili toto totoga o manoa, saunia ia i latou ma le malosi faifaipea ma sili atu ona malosi o meaʻai,
  • mafai ona faaliliu le togafitiga oi ai nei i se tulaga o le faamagaloga.
I le faʻaopoopoga i le collagen, o le oloa e aofia ai foʻi:

  • chondroitin sulfate O lenei polysaccharide e faʻamalosia ai le fausiaina o cartilage ma le ponaivi, e puipuia ai le vevesi o le kalama, e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o taga i ato ma cartilage, e faʻaleleia ai le maualuga o le phosphorus-calcium metabolism i le cartilage, faʻasaoina o latou fausaga, faateleina le malosi,
  • hyaluronic acid - o se vaega taua o filifili taitasi o le chondrocyte - cell cartilage. E fesoasoani i le faʻamamaina o le tino i le vai, lea e faʻateleina ai lona gafatia, e sili atu ona malosi ma faʻasao i le faʻamalosi.Talu ai ona o se vaega o le ola o le synovial ma e fesoasoani i lona lelei, e pei o le viscosity, e siitia ai le taamilosaga o elemene tauagafau, puipuia mai mea leaga, olo ma ofu.

Mo le tino atoa

Collagen o se amino acid lea o loʻo faʻapipiʻiina i le tino ma le auai o nisi elemene, e pei o vitamini A, C, E ma le kopa, zinc, iron, silicium ma sulfur. O le mea pito sili ona taua, toetoe lava o nei elemene uma o loʻo i ai i paʻu o hens, ma o lenei mea lelei e aʻafia ai le tuʻufaʻatasiga o polotini talafeagai.

E le gata o le soifua maloloina o sooga e faalagolago i le i ai o le paʻu, ae o le matagofie foi o le paʻu, ma e oʻo lava i le toto.

O le fulufaʻi Fibrillar o se vaega taua o le paʻu, faʻaauau pea lona leo, e mafai ai ona faʻaleleia, susulu, saoloto ma saoloto mai i mea leaga, e puipuia ai le maanuminumi, faʻafefeteina luga, puipuia le felafoaʻi, o le mea lea, faʻaaogaina pea vae, o le a amata ona susulu le paʻu, faʻafouina ma toe foʻi i le talavou.

O le i ai i totonu o vae o moa o puipuiga faapitoa, o se tutusa o fualaau ua fuafuaina e foia ai le maualuga o le toto, ei ai le meatotino o le faaitiitia o le toto, o lea e fautuaina ai le faʻaaoga o le susu moa mo le maualuga. O lenei mea moni na faamaonia e ala i suesuega na faia e saienitisi i Iapani e faavae i luga o le alalafaga taumafa a Nippon. Na iloa e le au suʻesuʻe o le aoga o le moa moa mo le faʻaitiitia o le mamafa e le itiiti ifo i vailaau ma togafitiga faʻatasi ma le vave lava ma le umi.

Faatasi ai ma isi mea, o le tamaoaiga o le tuufaatasiga e mafua ai le aoga o le oloa mo le tino atoa ma e aoga tele lona aoga:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faatulaga le maualuga o le toto maualuga,
  • e sili atu ona faʻasaʻo le faʻalavelave faʻalavelave i le faʻalavelave
  • faatelevaveina faiga faʻafouina,
  • faaleleia foliga vaaia o paʻu, lauulu ma fao,
  • faʻaosofia le gaosia o le vai o le synovial i sooga,
  • o se fale mo mea e gaʻo, ponaivi, maso ma neura,
  • e fesoasoani i le paleni o le tala faʻasolopito,
  • faatelevaveina le toe maua mai mai manuʻa,
  • faamalosia ai toto toto ma faʻaleleia toto toto,
  • faʻaitiitia le faʻaogaina o mea e faʻaleagaina, faʻasaʻo le fulafula ma le tiga,
  • talafeagai e avea ma auala e faʻafefete ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma fomaʻi.
Glycine, o se vaega o tisoa o vae moa, ei ai se lagona filemu i luga o le tino, faʻaleleia le moe, faʻamalosia ai le mafaufau ma le faiʻai, ma faʻavaveina le faiga o mafaufauga.

O le oloa e aoga mo tagata taaalo ona o lona maualuga o le protein. O le mea lea, i le 100 g o paʻu kuka ua aofia ai le 40 g porotini. Ae o le palatini e galue o le poloka fale mo le tutupu aʻe o maso.

O tamaitai ua fananau mai e fautuaina foi e faailoa atu meaʻai ma meli i a latou meaʻai, aua o nei ipu e maualuga lona taua, e taua tele i vitamini ma minerale ia e matua talafeagai mo le fetus i le taimi o le tuputupu aʻe o le fetal e fausia ai le tino o le tino.

O lenei oloa e aoga tele mo tina tausi maʻi, talu mai le maʻitaga ma le amataga o le lactation, o le tele o poloka fale o le tino o le tina ua tuʻuina atu i le pepe, lea e mafua ai le maʻi o le tina - o ona nifo ua paʻu, ua paʻu le paʻu, ua le mautonu ona atigilima, ma o lona lauulu e le manaia. E manaʻomia e le tino o se tausimai ni palatini, lea e faatoa mafai ona toe faʻaleleia e ala i le suʻiina o aano o manu po o le susu. Ma e ui o nei ipu e le o le allergenic ma e ono le afaina ai le pepe, ae e tatau lava ona faʻafeiloai i latou i le meaai faasolosolo malie, e amata i nai vaega laiti, aua o lenei meaʻai ei ai le maualuga o le kalori ma e matua gaʻo.

Contraindications ma le afaina

Ma e ui lava o paʻu moa o se mea e sili ona aoga, e le tatau ona e fiafia e 'ai. O loʻo aofia ai le aofaʻi tele o cholesterol, lea e iu lava ina tupu aʻe ai le atherosclerosis. Ina ia aloese mai lenei mea, e mafai ona e 'ai ni ipu mai lenei mea e le silia ma le tasi i le vaiaso.

O le isi faʻafitauli o le, i le tasi itu, o le palakene mai lala o moa e faʻaleleia ai le gasegase i totonu o le tino, e faʻamalosia ai le gasegase o gasegase, ma i le isi itu, o le maualuga o le gaʻo o meaʻai e le mafai ona pulea e mafai ona mafua ai le gaʻo. O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le faʻamalosi o faʻamaʻi nei:

  • hypercholesterolemia,
  • atherosclerosis ma maʻi fatu, vaʻa toto,
  • pancreatitis
  • afaina
  • afaina o fatuga ma le ate
  • afaina o collagen
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract i se foliga tele.

E pei lava o soʻo se oloa, e oʻo lava i le sili ona aoga, o pou moa e mafai ona afaina ai i itu e lua:

  1. A faʻaaogaina se faʻamalosi, e ui lava i le i ai o faʻamaʻi mai le lisi o faʻasalaga.
  2. O le le pulea, tele ma le masani ona faʻaaogaina - o lenei mea o le a mafua ai le tele o meaʻai ma "faʻafefe" ai vaa ei ai pusa cholesterol, lea e faʻaosofia ai le fatu ma maʻi faʻavavela.

O a mea e mafai ona kuka mai i vae o moa

I le tepa muamua lava e foliga mai e le tele ni ipu e mafai ona kukaina mai vae o moa, ae e le o lea:

  1. Laeli (jeli) - O se faʻataʻitaʻiga masani e faʻavae i vae o moa. Mo se suiga, e mafai ona e faaopoopo i ai pipi.
  2. Broth - meaʻai ma fafagaina, aoga mo le malulu, faigofie ona saunia ma e le manaʻomia ni meaʻai fiafia faapitoa.
  3. Potato soup - O le masani masani muamua, o le susu lea e saunia e le mai i aano o manu, ae mai i laʻau moa. E mafai ona e faʻaopoopoina mea uma e masani ai - pateta, kāloti, aniani, kaluka, mea manogi.
  4. Vermicelli Soup - o le meaʻai e tasi o le pateta, lea e aofia ai vermicelli.
  5. Laʻau moa faʻafefete i le soya soya. E saunia foi le ipu ma le faaopoopoina o le vinika, suka, pepa ma le kalama, faʻasusu ma le anufe fetu.
  6. Laʻau suamalie i le saumalie suamalie. Mo le kukaina, e te manaʻomia le kulimi, sugar, broth, soya sauce, lauʻau ma bay bay.
  7. Laʻau moa falai i totonu o le meli sinapi. O mea taua, sinapi, meli ma le soya soya e manaʻomia foi. E talafeagai e pei o se meaʻai manogi ma suamalie.
  8. Laʻau pi i le Saina. O se meaʻai vevela ma suamalie, lea e aofia ai le sukaina vine, soya saumalie, faʻamafaʻi ma le anise, pepa chili, keleka ma le suka.
O lenei oloa e masani lava ona vaaia i luga o le laulau i atunuu Asia, lea e saunia ai i le tele o fesuiaiga. E mafai ona le gata i meaʻai maloloina, ae e lelei foʻi le faʻaogaina o poula, ma afai e te faʻalatalata i le sauniuniga ma musumusuga, e le masani foi. E mafai ona latou galulue o se vaega o le meaai autu, o se mea suitulaga mo aano o manufasi, ma se meaʻai motuhake.

E faʻapefea ona fufulu vave

O paʻu na faʻatau atu i le tele o supamaketi ua uma ona fufulu. Ae peitaʻi, afai na e faʻatauina se oloa ma se lanu samasama laratinized o le paʻu, e le o se faafitauli, talu ai e matua faigofie lava ona fufulu vae:

  1. Ina ia amata, faʻamama le vai i lalo o le vai tafe.
  2. Afai e tumau pea laʻau i luga o vae, ona lapisi lea i masima - o le a fufulu ai vae o stains.
  3. Faʻasaʻu i le vai. Ina ia faia lenei mea, ia taofiofia paʻu i le vai inu mo 2-3 minute.
  4. Faʻavave vave le oloa i le vai malulu, o le a mafai ai e le paʻu ona faigofie ona aluese.
  5. Faatali mo vae e faʻamaʻamilo lelei.
  6. A uma ona faʻamafanafana i se naifi, piki le paʻu i le pito i luga ma aveese mai vae, o le a faigofie ona faia.
  7. Faatasi ai ma se kuka umukuka po o se naifi lapopoa, ia tipi ese ia manoa.
E maeʻa ai le sauniuniga o le solitulafono. I le taimi nei e mafai ona e sauniuni saʻo le ala saʻo.

Pe mafai ona ou avatu se taifau

O le tele o faifaʻailoga faʻatau e faʻatau mai fagu moa ina ia fafaga a latou fagafao. Ae ui i lea, e ui lava i lona aoga, ae o lenei meaʻai e i ai foi lona toso. O ponaivi i luga o paʻu o moa, o le totoga, o lona uiga o loʻo i ai se lamatiaga tele mo se fagafao e faamanualia ai totoga o le loto ma le pharynx. A uma mea uma, e le mafai e anufe ona gau ma foloina ponaivi i ni fasi mafolafola mataʻutia e mafai ona atiina ai totoga i totonu.

O le mea lea, e fautuaina le tuʻuina o paʻu moa i le pepa sauniuni:

  1. Faʻaiʻu manu. O le suavai oona o le a avea o se mea e sili ona lelei e pei o le afaina. Ae o lenei mea e aveesea ai le lamatiaga o manuʻa i le manu. O ia meaʻai e mafai ona tuʻuina atu o se mea tutoʻatasi poʻo se faʻaopoopoga i se faʻafefiloi o falalaʻau kuka.
  2. Laʻau paʻu. E mafai ona tuʻuina atu i le taifau i lona mamanu lelei, ae muamua e tatau ona e aveeseina uma ponaivi pe faʻamaʻapalaina atoa foi i le umukuka umukuka. O nei mea taumafa e le gata mo tagata matutua, ae faʻapea foʻi mo puppies, lea e faʻateleina ai le manaʻoga mo palatini ona o le tuputupu ae malosi.

O aoga o vae o moa ma le maualuga

O lapisi vae o moa ua sili ona faʻaalia i luga oa matou laulau. O latou autu autu o le suka ma le sipeli. O le tofoina o sea gauga e sili atu le lelei nai lo se moa e kuka mai isi vaega. Ae toaitiiti tagata latou te iloa o ia ituaiga mea teuteu e aoga mo le puipuia ma le togafitiga o le maualuga. O le mea moni e fesoasoani lenei isu e faʻaitiitia ai le maualuga o le mamafa, o le tagata muamua na muamua aʻoaʻo mai saienitisi Iapani. E aliali mai e sili atu le lelei o le porotini moa nai lo le tele o vailaau faʻasaina e faʻasaʻo ai le toto. Ma e ui lava i le taimi muamua na talitonuina o manu masani masani a le moa e mafai ona taulimaina lenei maʻi, ma o le taimi nei ua sili atu le tele o polotini e mafai ona foia le maualuga o le maualuga o totoga o loʻo i totonu o vae, lea na lafoina muamua pe tuuina atu i manu mo meaai. Ma o nei o loʻo lagolagoina se soifua maloloina lelei o loʻo taumafai pea lava pea e saili po o fea o vae o le moa e aoga ma faʻamalolo ai meatotino.

Laʻau piʻo o se punavai o le calcium

Mai lenei tau e le taugofie ma le le lelei, e mafai ona e kukaina se mea manaia tutoatasi lua e fetaui ma soo se mea e teuteu ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona suʻeina i totonu o se moa-moa. Afai e te 'ai pea lavalava moa i taimi uma, o le tino o le a faʻapipiʻiina pea le kesi. O le suamalie o fualaau aina o le a foliga mai e manaia pe afai e le kuka i fasi fasi manu, ae o ni vaega o moa e le masani ai mo se aganuu masani. Matou te fautua atu e te taumafai e kuka ni ogaumu moa i se auala faʻaala. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • moa moa
  • soya soga - 3 sipuni,
  • keleni - 4 cloves,
  • mea totino fou e teu ai - 2 sipuni,
  • suka - tasi sipuni
  • vinetaina - tasi sipuni tele,
  • fuālaʻau manogi mo le faʻavelaina.

O vae lelei e tatau ona kuka i totonu o le vai e leʻi faʻamamaina mo le 10 minute, ona vevela ma fago lelei i totonu o se pani. A faʻamaligiina paʻu, faʻaopoopo mea uma lava ma faʻapipiʻi mo le lua i le tolu minute. O le mea aupito sili ona lelei, o le kuka araisa e talafeagai mo le mea na maeʻa.

Tui pepe. Le aoga ma le afaina i sooga

O le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai vailaau e mafai ona toe faʻafoʻi ai le faletile, aemaise lava i luga o matua:

  • Collagen ma mucopolysaccharides - o nei elemene e talafeagai mo le fausia o mea fesootai o le maskloskeletal system. E le gata i lea, o le collagen e faʻamalosi ai le gaʻo o le paʻu, e puipuia le foliga mai o maunu.
  • O le 'ai o paʻu moa e lelei mo sooga, e pei ona aofia ai le calcium ma le cartilage, ona o le mea e fausia ai cartilages faʻapitoa, o le a avea ma sooga malosi ma televave feaveaʻi.
  • O pulu-fatu e fausia ai le tino maso. E aoga tele i latou e avea o se faʻaopoopoga i aʻoaʻoga, faʻaosofia ai le tuputupu ae o musika.

O le meaʻai sili ona suamalie ma soifua maloloina e faia i vae o moa, o le mea moni, o le tiʻeli, lea e tuʻuina atu ai vailaʻau lisi i le tele e mafai ai. E ui i lea, e ui i le leai o se masalosalo, o le masani ona saunia o ipu mai ia mea e le aoga. I le mea uma, o nei mea leaga ua i ai le maualuga o le gaʻo o mea oona, lea e afaina ai tagata e faigofie ona mamafa. O le mea lea, ua lava mo i latou le faʻatauina o ia ituaiga oloa i le vaiaso.

Teli mo togafitiga soofaatasi. Chicken Leg Recipes

I le masani ai, o meaʻai na gaosia o le teuteuga o le laulau fiafia. I le taimi nei ua matou iloa o lona taumafaina e faʻaleleia ai le tulaga e le gata o sooga, ae o lauulu foi ma fao.E le gata i lea, o lenei mea manaia ma suamalie e faʻaleleia ai le manaʻo. O aano o manu e faigofie tele i le kukaina:

  • O vae o poula e tatau ona faʻamamāina mai le ogaumu o le ogaumu, faʻapea foʻi ma le vavae ese o le papa. Ina ia mafai ona faigofie le aveeseina o le atigi, e tatau ona faia muamua le paʻu mo le minute e tasi i le fufuluina o le vai, ona vave tuʻu ifo lea i le aisa.
  • Faʻasusu i latou i le tele o taimi i le vai.
  • Faatumu paʻu i vai i ni aofaiga tele.
  • O le suauʻu na gaosia ai aano i luga o le vevela vevela. E tatau ona valavala faʻamavae ese mai i ponaivi. E tusa ma le 6-8 itula.
  • Faʻaopoopo mea manogi mo le afa itula seia maeʻa.
  • Aʻo faʻapipiʻi le susu, e tatau ona fufulu ma sasaa i ni atigipusa laiti ma tuu i totonu o paʻu taʻitasi. Afai e te le manaʻo e maua ni ponaivi i le tilo, e mafai ona vavae ese oe ma le paʻulaʻau ma paʻu mai vae ma na ona tuʻuina i totonu o le tilo.
  • Tuu meaʻai i totonu o se pusaaisa poʻo se isi mea malulu.

Afai e te manaʻo e faia le tofo o le keleni sili atu ona tumu, e mafai ona e faʻamalosi le fua o sina mea itiiti. A maeʻa ona e aveeseina le pulu mai le susu, tuu i totonu se sipisi lapisi ma ni kāloti lapopoa. O le tofo o le susu i ogaumu ma fualaʻau o le a susulu ma sili atu ona tumu.

Faamalologa o uiga o le tilo

Na taʻua i luga mea e mafai ona i ai mai le siloti, mo le sauniuniga lea o paʻu moa na alu, o aoga ma mea leaga. Mo sooga, o na ituaiga mea aoga e aoga ai:

  • O le i ai o le palakene i le mea e tupu mai e fesoasoani e faʻamalosia ai le gaioiga. E oo lava i le amanaia o le mea moni e faapea i le faagasologa o le sauniuniga o le faʻapalapala o se vaega e faigofie ona pala, o le totoe o totoe e lava lea e tuʻuina atu ai le cartilage ma le mausali ma le vaivai.
  • Faʻafetai i le retinol, lea o loʻo i totonu o le susu, ua faʻamalosia le tino puipuia, o le sooga e sili atu ona faigofie, ma ua faʻaleleia atili le vaʻai.
  • E le gata i lea, o le glycine o se vaega o le jelini, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le mafaufau ma faʻaleleia le lelei. Glycine foi e faʻaleleia ai lela o le faiai.

Tapulaʻa ma le faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina o aspic

Afai e te manaʻomia le faʻamalosiina o le masukalokeletal system, ae i le taimi lava e tasi o loʻo e mafatia ai i faʻamaʻi faʻamaʻi, atonu o le mai le tilo, o le mea autu o le gaosiga o moa, manuia ma le faʻaleagaina. Mo tuʻufaʻatasiga, fualaʻau o le keli, o le mea lea, filifili e amanaʻia ia nuanuga nei:

  • afai e maʻi lou ate, aua e te 'ai le meaʻai i laei o le kalaka,
  • o le homone tuputupu aʻe, lea o lo o aofia ai i totonu o sea ipu, e mafai ona faʻaosoosoina ai le tele o faʻaogaina o meaola,
  • o le jelly o loʻo i ai foi le cholesterol, lea e mafai ona afaina ai puipui o toto toto, o le mafuaʻaga lea e mafua ai ona faʻafefe tele le faʻamaʻiina o faʻamaʻi o le mafaufau ma le fatu, aemaise le atherosclerosis.

O le mea lea, ona o le afaina o lau moa fuamoa e mafai ona mafua ai lou soifua maloloina, e tatau ona e 'ai i le faʻalelei. O lenei mea o le ae maua ai le avanoa e maua ai le tele o mea e maua mai i le oloa.

Faaiuga

Talu ai ona o le leai o se masalosalo o le gaosiga o moa, e le mafai ona toe ofo se tasi i China e sili atu le tau nai lo le aano o moa. I totonu o le Malo Tutotonu, o nei mea sese o se mea taua. E le gata i lea, o la latou sauniuniga e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa masani ma e le tele se taimi e alu ai. O le mea lea, a e vaʻavaʻai i se oloa e pei o moa moa i luga o le faʻatau, aua le pasi ane. A uma mea uma, e matua le taugata, ma e mafai ona e kuka se meaʻai e tele mea aoga mo le tino.

High Cholesterol Nutrition

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Afai e maualuga le maualuga o le cholesterol i lona toto, e maualuga lona lamatiaga o le fatuina o fatu ma gasegase vascular e tulai mai ona o le fausiaina o pusa cholesterol i luga o le vasothelum vascular.O nei tagata gasegase ua fautuaina e faʻavae meaʻai i lalo ifo o le cholesterol, faʻaititia o latou tino o le faasologa o igoa ma amata ona faʻamalositino i taimi uma. E naʻo se auala faʻamaonia ma atoatoa e foia ai le faafitauli o le a mafai ai ona aloese mai togafitiga ma fualaau faasaina ma puipuia ai aʻafiaga leaga mo le soifua maloloina.

Tulaga lautele o meaʻai

O le Hypercholesterolemia e le o lona uiga o se suiga i le olaga atoa i se meaai malosi, i se isi itu, o le meaʻai ma le maualuga o le cholesterol e matua eseese lava ma e tele mea e mafai ona faʻatagaina. O se suiga i le lelei o meaai, lea e fautuaina e fomaʻi o talaʻaga eseese. Ina ia ausia se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol toto, e tatau ona e mulimuli i mataupu faavae nei:

  1. Taumamafa i le fractionally 5-6 taimi i le aso. O se vaega o meaai e tatau ona i ai lea e le mafai e se tagata ona fafaga.
  2. Faʻaaofiofia le maualuga o calorie e 'ai i le aso mo se ituaiga ma le matua. O lenei fautuaga e sili atu i le faʻasaoina o le mamafa, lea e taua i le taua mo le cholesterol masani.
  3. Tetee oloa e tuʻuina atu i le semi-finished, meaʻai gaʻo, kuka, sausage, ma isi.
  4. Taofi le faatauina mai o kuki, meaʻai. E sili atu le taoina oe lava mai oloa faatagaina.
  5. E tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o gaʻo e ala i le lona tolu, ae tatau ona tuʻuina atoa le gaʻo fualaʻau ma sui i fuālaʻau fuālaʻau - olive, linseed, sana, sesame, ma isi. O le tele o suauu e faʻaaogaina mo le lalagaina o salamati ma isi ipu, ma meaʻai falai o le a lafoaʻi atoa, aua e mafai ona latou faʻatupulaʻia tele le atherogenic cholesterol i le toto.
  6. A e faʻatau mai meaʻai susu, e tatau ona e faʻaaogaina na o mea e maualalo le gaʻo.
  7. Ia mautinoa e 'aina le iʻa ma le sami. O le mea lea, i iʻa o le gataifale o loʻo i ai le tele o gaʻo susu e faʻamamafa e fesoasoani e fufulu ai ipu o atherosclerotic plate. O le tolu (3) servings of fish fish should be eaten per week.
  8. Sui le puaa i ai meaʻai i le taumafataga - povi, tamaʻi mamoe, lapisi lapiti. Ia saunia ni gaʻo meaʻai e sili atu nai lo le 3 taimi i le vaiaso.
  9. E fautuaina e faʻaaoga le manava o le susu e pei o aano o manufasi - e matua lagoʻa ma e mauʻoa.
  10. Afai e mafai, e fautuaina e aofia i le taaloga meaʻai: manu felelei, meaʻai. O ia aano o manu e aofia ai le itiiti o le gaʻo.
  11. Le fiafia i le paʻu. Ona o le maualuga o mea o fila, o loʻo latou tosoina le cholesterol ma e mafai ona aveesea mai le tino.
  12. O se vaega taua o mea taumafa taumafa o fualaau faisua ma fualaau suamalie. I le aso, o la latou aofaʻiga atoa e tatau ona 500 klama. E sili ona lelei ona latou 'aina, e mafai ona kukaina pe taoina fualaʻau.
  13. E sili atu le leʻoina o le kofe. Afai e le mafai, ona mafai lea ona inu 1 ipu i le aso. Ua faʻamaonia suʻesuʻega e mafai e lenei inu ona faʻaleleia le gaosiga o le lipine atherogenic e lela o le ate.
  14. Vagana pia ma agaga. O nisi taimi e mafai ona e inu 1 ipu tioata mumu.

O nei mataupu faavae o mea taumafa e le faʻaalia ai ni faʻasaʻoga faʻasaʻo. I se isi itu, o le lisi o oloa faʻatagaina e maua ai le tele o mea lelei mo mea taumafa, pe a mafai ona e kuka ni meaʻai lelei ma faamalieina.

Pulu, Maʻa ma Carbohydrates

O le toʻatele oi tatou e faʻaaogaina le paleni mai aano o manu, ma le tele o taimi mai le puaa. Ae o se punavai o le tele o le cholesterol. O le a le mea o loʻo i ai e 'ai ma le saʻo ma le saʻo e aunoa ma le fetuunai o le soifua maloloina?

O a latou tagata fai meaʻai e fautuaina le maua o oloa nei:

  • sami po o iʻa vaitafe,
  • gaogao
  • vela o aano o manufasi po o pulu,
  • moa susu
  • fufuluina o aisa,
  • leki: pi, pi, lentils, chickpeas.

O nei oloa e lava e kuka ai meaai lelei uma i aso uma. Mo le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi, o nisi taimi e mafai ai ona e 'ai sina sisi falaoa, sina yogurt masani poʻo le kefir.

E tatau ona latou faia le tele o mea taumafa. O meaai nei o le a aoga mo tagata e maualuga le cholesterol:

  • vine, fualaau faisua, fualaau fai sua, gourds,
  • cereal cereals,
  • falaoa mai le suka, falaketi poo le falaoamata araisa.

O faʻamanuiaga o ia ituaiga o vailaʻau faʻamalosi e aofia ai o latou maualuga fiber content, lea e fesoasoani e faʻaititia le "leaga" cholesterol i le toto. Latou te faʻamamaina le iniseti, faʻafefe o gaʻo e le tatau ai i le tino, ma puipuia ai i latou mai le gauai i totonu o le toto. E le gata i lea, o le maualuga o le vitamini ma minerale e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism, e aofia ai le metabolism lipid.

E tatau ona latou i ai i le taumafa a tagata uma, e oʻo lava i se tagata maʻi i le hypercholesterolemia. E tatau ona vavae ese gaʻo tumu, lea e naʻo le maualuga o le cholesterol atherogenic. O gaʻo meaʻai e tatau ona sili atu:

  • mata matagi
  • olive
  • fatu sesame
  • sana, ma isi.

Ovi fagota, o loʻo maua i:

O loʻo i ai se vaega o le cholesterol, ae o mea uma lava e faʻamaʻoina e le omega 3 gaʻo gaʻo, e le tatau ona aofia i le taumafa a se tagata e maualuga le cholesterol.

O le a le mea e le mafai ona 'aina

I le laasaga muamua o le fesuiaiga i meaʻai talafeagai, e mafai ona faigata tele ona manatuaina meaʻai e mafai ona e 'aʻai ma po o fea e sili ona lelei e teena pe' ai ai i sina mea e mafai. Matou te ofoina atu se laulau e lisi ai nei oloa. E mafai ona lolomiina ma teu i le umukuka mo le taimi muamua e pulea ai au mea taumafa ma kuka e kuka ai meaʻai faatagaina.

Fautuaina mo le faʻaaoga

E ono mafai ona maua i se vaega itiiti

Fautuaina mo le faʻaaoga

E ono mafai ona maua i se vaega itiiti

FatsMea gaosi susu Soʻo se fuālaʻau fuālaʻauFatMargarine, gaʻo manu uma, pataLaʻu sisi ma le sisi, lefir, yogurt, susu ma yogurt e oo i le 1% gaʻoFualaau Faʻatau FuaO oloa gaosi susu, e aofia ai susu Seafood / FishMeat / moa Laʻau gaʻo maualalo (sili atu le malulu), vevela, tunu pe tao taoPaʻu, vavaeMea manogi pe falai, iʻaTurkey po o moa e aunoa ma le gaʻo ma le paʻu, lapiti, velaLeu moa, tamai mamoePork, pepe, pato, soʻo, meaʻai uma e gaosia i aano o meaʻai, paʻu Uluai vasegaFale Laʻau o fualaʻauFoʻu iʻaSoup faatasi ai ma aano o manu ma gaʻoPalu falaoamata ma falaoaAreto, falaoa falaoamataSogi suamalie FuamoaNati Meikini po o le sidaFuamoa atoa (maualuga 2 taimi i le vaiaso)Fuga fuaAlimoni, palaPistachios, hazelnutsPulu, Laʻau 'Aʻau po o Sini Fualaau faisua, fuaDesserts Greens, legumes, fualaau faisua ma fualaau 'aina, faʻapea foi ma le uila, laulau patetaLago apu, tao falaiFuga fualaʻau, pateta anapogiDesserts e faia mai fua faalenatura, fualaau aina suamalie po o sua suamalie e maua ai sina sukaFafaga, FaifeauAisa kulimi suamalie, keke, keke MeaʻaiMeainu TogaSoya sauce, ketchupMayonnaise ma kirimi kirimoli o soʻo se mea oona gaʻoVaitalaʻau, togaAluMea inu inu koko, kofe

Afai e masani lava ona e faatagaina meaai mai le laulau e fai ma faavae mo au meaʻai, e mafai ona e faʻamaonia le maualuga o le cholesterol ma tausia lona maualuga i tulaga maualuga.

E fia le cholesterol i meaai

O le fomai fesoasoani o le a fesoasoani i le tusiaina lelei o lau meaai, ae e taua foi le iloa o le tele o le cholesterol i meaʻai o loʻo i ai avanoa muamua i totonu o ana mea.

100 kalama o le oloa

100 kalama o le oloa

Meat, e aofia ai moaPeʻa / iʻa Pork meat110Sulu152 Lafumanu85Carp130 Poula75Sockeye salmon141 Rabbit90Faʻu suauu485 Tamai Mamoe95Squid90 Goose90Chum214 Turkey65Horse elekereli40 Duck90Codfish40 Coho sammon60 FuamoaTuʻu 1 moa moa245Fatuga1150 100 g moa1230Brains2000 1 meli fuamoa85O le ate450 Mea gaosi susu Milū 2%10Tino malo100 Milū 3%14,4Tipisi le Adyghe70 Kefir 1%3,2Pulu180 Laʻau 20%65Curt 18%60 Paʻu kulimi 30%100Curd 8%32

Afai e te manaʻo e 'ai i ia meaʻai, e tatau ona e fuafuaina a latou vaega e faʻavae i luga o le content cholesterol i le 100 g, ina ia le sili atu i le fua o le gaʻo i aso taitasi. Afai e faaauau pea ona faʻaaogaina e nei tagata maʻi i le hypercholesterolemia nei oloa, o le a faateleina ai le cholesterol ma faʻateleina suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa.

O a meaai e leai se cholesterol

Ina ia faʻaitiitia le "leaga" cholesterol i le toto ma faʻateleina le maualuga o lipine anti-atherogenic, e tatau ona tuʻuina atu le faamuamua i oloa e leai se cholesterol pe leai foi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o nisi oi latou, e ui lava e leai se "leaga" cholesterol, e matua maualuga lava i le kalori, o lea e le mafai ai ona e 'aiina e aunoa ma se fua, ma o nisi, e pei o ni fatu, ua na o sina mea.

O le lisi lenei o meaʻai ma ipu e leai se cholesterol:

  • soʻo se mea totino: fualaʻau, melons, vine, fua,
  • sua suamalie fou. E ui lava o oloa faatau oloa faapena mai pusa e le oi ai le cholesterol, o le suka o loo i ai, o lona uiga o isi calorie,
  • cereals e faia mai gase, saunia e aunoa ma le faaopoopoina o le susu ma le pata,
  • cereals ma legumes,
  • fualaau fai sua
  • fuālaʻau fuālaʻau, e ui i lea, e taua le mafaufau i le maualuga o latou kalori,
  • nati ma fatu, ae e tatau ona 'aina e le silia ma le 30 g i le aso.

Afai e sili ona e fiafia i mea ua lisi ma ipu, e mafai ona e faateleina le "pai" cholesterol i le toto ma faaitiitia le "leaga" i ni nai masina.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol toto

I le aluga o tausaga ua tuanaʻi, e tele suʻesuʻega tetele na faia i atunuu eseese, lea na faamaonia ai o le cholesterol ma meaai paleni vavalalata. I le faʻamanuiaina o nisi o mataupu faavae o mea taumafa paleni, e mafai ona e maua se faʻaitiitiga taua o le "leaga" cholesterol i le toto.

Ae e taua e le gata ina faʻaititia le maualuga o lipoproteins atherogenic, ae ia faʻalauteleina ai foi mea o le "aoga" cholesterol. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai i le tele e mafai ai:

  • O le avocado o le fua lea e sili ona tamaoaiga i le phytosterols: 76 kalama o le beta-sitosterol e maua i le 100 g. Afai e te 'aina le afa o lenei fualaau i aso uma, ona maeʻa lea o le 3 vaiaso, i lalo o mataupu faavae o meaʻai talafeagai, o le faʻaitiitia o le aofaʻi o le cholesterol o le a i le maualuga o 8-10%,
  • O le suauu olive o se punavai foi o meaola eletise, lea e afaina ai le fua o le "leaga" ma le "ola maloloina" cholesterol i le toto: pe a faia i aso taitasi, e mafai ona faateleina le cholesterol maloloina ma maualalo le cholesterol leaga, ae o le aofai o le cholesterol o le a faaitiitia i le 15-18%,
  • soya ma fatu pi - o latou penefiti o loʻo i totonu o mea e maua mai le fiva solu ma e le mafai ona fofoina, lea e fesoasoani e aveesea moni ai le "leaga" lipids mai le tino, ma puipuia ai i latou mai le gauai i totonu o le toto. O le mea lea, e le gata ina faʻaititia le maualuga o lipine atherogenic, ae faʻapupula ai foi le maualuga o le "lelei" cholesterol i le toto,
  • vine, vine, vine, vine: o nei vine e aofia ai le tele o polyphenols, lea e mafai ona faateleina ai le gaosiga o lipide atherogenic i totonu o le toto. Afai e te 'aina le 150 g o nei suka i aso taʻitasi, ona maeʻa lea o le 2 masina e mafai ona e faʻateleina le "pai" cholesterol e 5%, pe afai e te faaopoopoina se ipu tiola i aso uma i le taumafataga, ona mafai lea ona siitia le lipine antiatherogenic e 10% i luga o le taimi tutusa,
  • Kiwi, apu, currants, watermelons - o fualaau aina uma ma fualaʻau oona i antioxidants. E i ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism i le tino ma e mafai ona tuuitiitia le cholesterol pe tusa o le 7% pe afai e faʻaaogaina i aso taitasi mo le 2 masina,
  • fatu lili - o se vailaau mamana mamana lea e fesoasoani e tau i le toto maualuga o le cholesterol,
  • anufe, salmon, tuna, cod, trout: o iʻa uma o loʻo nonofo i le malulu e aofia ai le suauʻu iʻa - o le sili ona maualalo o punaoa omega-3.Afai e te 'ai e tusa ma le 200-250 g iʻa i aso uma, a maeʻa le 3 masina e mafai ona e faʻaititia le maualuga o le lipoproteins maualalo e tusa ma le 20-25% ma faateleina le "aoga" cholesterol e 5-7%,
  • fatuga atoa ma faga o le oate - ona o le tele o fiva lapoʻa, latou te aʻafia ai cholesterol leaga, pei o le omomi, ma aveese mai le tino,
  • garlic - ua taʻua o se tasi o fualaau sili ona malolosi o laau toto, lea e mafai ai ona e faateleina le sifi o le maualuga lipoproteins i totonu o suauu o le ate, aʻo gaosi foi e galue i le "leaga" cholesterol. E taofia ai lona faʻavae i puipui o toto toto i le tulaga o atherosclerotic plate,
  • oloa o le beekeeping - pollen ma pollen. E aofia ai le tele o mea aoga e aoga i le tino, lea e le gata ina afaina ai le galuega a le tino atoa, ae faʻamaonia ai foi metabolic processes ma le maualuga o lipids i totonu o le toto,
  • o lanu uma lava i soʻo se ituaiga e matua tele lava i le lutein, carotonoids ma fiva, lea e faʻatasi ai le faʻasaʻoina o le lipid metabolism i le tino.

Afai e te suʻesuʻe auiliiliga ma tausisia tulafono ma taʻiala i luga o aso taʻitasi, e mafai ona aafia tele le maualuga o le cholesterol i le toto, faʻamalosi lou ola maloloina ma faʻaleleia le soifua manuia. Ae taua tele le le gata i le tausisia o taumafa lelei, ae ia sui foi i se olaga soifua maloloina: tuu le ulaula ma le ava malosi, amata taaalo i taaloga (pe faia foi i le taeao), matau le faigamalo o le galuega ma malolo. O le faʻafelagolagomaʻi i le faafitauli o le a fesoasoani e faʻamalo vave ma faʻamalosia ai taunuʻuga na ausia mo le olaga.

E i ai paʻu moa ei ai cholesterol?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

I aso anamua, o le moa o le moa na manatu o se oloa taua tele. Na tuʻuina atu i tagata o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, o meaʻai ma taotoga e toe faʻafoisia ai le malosi ma le malosi. E le gata i lea, o togafiti moa ua masani ona togafitia i le malulu, bronchitis, ma le foma.

Ae i le asō, o le gaʻo aano o aano o manufasi ua faateleina i luga o le lisi o meaʻai leaga, aua ua manatu o se punavai o le tele o gaʻo ma le cholesterol. Ae e moni lava? Ma e mafai ona faʻaaogaina ni faʻataʻotoga o meaʻai ma faʻapogai ai se fatu poʻo se faʻamaʻi?

Ina ia malamalama i lenei mataupu faigata, e tatau ona iloa pe o le a le mea o loʻo i ai i le moa moa, mea aoga ma leaga o loʻo i ai ma le auala e saunia lelei ai meaʻai moa.

O le susu o se faʻaoga o mea aoga uma o le moa. I le taimi o le kuka, o le tele o vitamini, minerale ma isi vailaʻau faʻasolosolo e tatau ai mo le soifua maloloina o le tagata i totonu.

E sili ona taua le faamamafaina o le kuka e fesoasoani e aveese vaega taua e le gata mai aano o manu, ae mai i ponaivi, cartilage, mea fesootai ma gaʻo ponaivi. E le gata i lea, pe a sauniuni le susu, o fualaau faisua e masani lava ona faaopoopo i ai, lea e matua faateleina ai ana mea taumafa ma fesoasoani ai i le faʻasaga.

O le toʻatele o tagata e talitonu o le moa uamea e tumu i cholesterol leaga, ae e le o lea. E tusa ai ma le au fai meaʻai, i totonu o le piko o le moa e naʻo le 3 mg. cholesterol i le 100 gr. oloa, lea e matua maualalo le fua. Mo le faʻatusatusaga, e tusa ma le 89 ma le 79 mg o loʻo i totonu o vae moa ma le susu. cholesterol i le 100 gr. oloa e tusa ai.

O le aano o aano o anufe o se mea e maualalo le gaʻo - e le silia le 1.2 g. i le 100 gr. oloa. Peitai, na o le 0.3 gr. o ia mea o gaʻo tumu. O le 0.9 g totoe. - O nei mea e aoga i le polyunsaturated gaʻo ma gaʻo maualalo, lea e sili ona aoga mo le loto ma fesoasoani e aveesea le cholesterol matautia mai le tino.

Le tuufaatasiga o le moa moa:

  1. Vitio o le antioxidants A ma C - aveese faʻamalosi saoloto, faʻaitiitia le tulaga vaivai ma le faʻaitiitia o le gaogao o puipui puipui, faʻaleleia le vaʻaia, faʻalauteleina le faʻamālōlōina o manua ma tipi, faʻaleleia le faʻatinoga o le tino,
  2. B vitamins (B1, B2, B5, B6, B9, B12) - faʻamafanafanaina le faʻaogaina o le tino, puipuia le faʻavaeina o palestrol, faʻateleina le gaosiga o le gaʻo, faʻaleleia le toto ma faʻaititia le maualuga o le homocysteine ​​i le tino - o se tasi o tagata autu o le faʻaleagaina o le myocardial,
  3. Choline (B4) ma le Nicotinic acid (PP) - faʻasolosolo le gaʻololo gaʻo ma le cholesterol lalo, faʻafefea toto toto ma maualalo le toto maualuga, maualalo le toto toto, puipuia ai le toto, faʻafefe toxins leaga mai le tino,
  4. Potassium ma le magnesium - faʻasaʻo le toto maualuga, puipuia mai pupuʻu toto, aua neʻi faatagaina cholesterol ma calcium masima e nofo i luga o puipui o toto toto, faʻamautu le paleni o le malosi i le fatu,
  5. O le uʻamea ma le 'apamemea - faʻaleleia le maualuga o le hemoglobin i le toto, faʻateleina le saturation o meaola uma i le okesene, aveese mai le cholesterol faʻamaʻi mai le tino, faʻaleleia le masani ai o aʻafiaga, fesoa- soani e suʻi calories i le malosi,
  6. O le kesi, sodium, zinc, fluorine, rubidium, phosphorus, sulfur, chlorine, iodine, manganese, chromium, molybdenum, nickel, aluminium, lithium, cobalt, vanadium, boron - e aoga tele i le soifua maloloina o le tagata ma lagolagoina le galue masani o galuega uma a le tino,
  7. Cysteine ​​o se amino amino aoga lea e fesoasoani e mitiia le toto i totonu o le bronchi ma aveese mai le tino i se taimi vave e mafai ai. Faafetai ia te ia, o le moa moa e aoga tele mo malulu,
  8. Faʻaaogaina - faʻalauteleina le pulelaʻau o le gastric juice and enzymes digestive, ma faʻaleleia ai le faʻalaumalieina ma le faʻaaogaina o meaai,
  9. O le collagen e fesoasoani i le faatumauina o le gaoioi o sooga ma le tuilaʻau, e puipuia ai le atinaʻe o osteochondrosis ma arthrosis, ma e fesoasoani i le saoasaoa o le fusifusia o fusi ma gaʻo i ponaivi.

Mea aoga

O le piko o le piko o se mea faigofie lava lea e tele le aoga mo le soifua maloloina o le tagata. E matua nutimomoia ma e faigofie ona eli, o lea e masani ona tuʻuina atu i tagata ua vaivai i le maeʻa ai o se gasegase tuga, taotoga ma aʻafiaga oʻooʻo.

Ona o lona maualalo o le kalori ma mea gaʻo, o le piko o le moa e sili ona lelei mo tagata o loʻo mananaʻo e faʻaalu nisi pauna. E le afaina ai le suka o le toto ma le cholesterol, ae vave ona faamalieina le fiaai ma tausia ai se lagona o le nofo fiafia mo se taimi umi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o le susu o le moa e mafai ai e oe ona faʻamalu le tino ma mea taua uma o vitamini, mineral, polyunsaturated fatty acids, amino amino taua ma isi mea aoga. E fesoasoani lenei mea e aloese ai mai le vaivaiga paleni e masani ona matauina i tagata gasegase e mama tele.

E taua foi le maitau o le moa ma le cholesterol o ni fili umi. O le tulaga tulagaese o le ofe i luga o aano o moa e fesoasoani ia te ia e aveesea ai le cholesterol lamatia mai le tino, faataape le alalapelulalala, faateleina le toto ma taofia ai le fausia o pupuni toto.

O le mea lea, o loʻo i totonu o meaʻai uma mo masi ma le atherosclerosis ma le maʻi fatu fatu. E fautuaina foi e faʻaaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia o le soifuaga pe a mavae le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale, pe a faʻasaina le tagata maʻi mai meaʻai gaʻo o meaola.

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le piko o le moa e mafai ona faʻafeteina ai le faʻavaivai, faʻaitiitia le atuatuvale, faʻafefe ai le sola ma faʻaleleia lagona. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona i ai i luga o le laulau ia moa moa i le tele o taimi e ono mafai ai i tagata gasegase e afaina i le atuatuvale ma le neurosis.

Ofe o aano o anufe o se meafaigaluega sili ona lelei mo togafitiga ma le puipuia o tiga tumau i totonu o sooga ma tui. E faʻamalosi malosi ai le kāleti ma puipuia ai ona ofuina, lea e avea ma mafuaaga autu o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le masukuleti.

O le piko o le piko e aoga tele mo tagata taʻaalo ma tagata e faʻaleleia le tino, aua e fesoasoani i le susunuina o gaʻo ma le faʻavaeina o le musika. E faʻateleina ai foi le faagasologa o le faʻamaloloina o manua, aemaise lava gau, pulumu, vavaeina o ligaments ma tendons.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave i le gastrointestinal tract, e mafai ona avea faʻamaʻi tino ma vailaau moni.

E fesoasoani tele i le taulimaina o le malosi, aveesea le toxins i mea taumafa, puipuia le ate mai le oona (gasegase gaʻo) ma faʻaumatia le maʻi o le manava o le manava.

E faʻafefea ona kuka

Aʻo leʻi saunia se suauʻu taumafa, e taua tele le aveeseina o le paʻu mai le tino o le moa ma tipi uma gaʻo oona, lea o le a faaitiitia ai le gaʻo o meaʻai o le mea ua maeʻa. I totonu o sea gaʻo, e leai lava se cholesterol ma gaʻo tumu, ae o loʻo aofia ai le tele o mea e taua mo le soifua maloloina.

E le gata i lea, ua fautuaina tagata e aʻafia i meaʻai, atherosclerosis, pancreatitis ma cholecystitis e ave ai se moa moa nai lo le manulele matutua. I nei aano o manu, e itiiti le gaʻo, gaʻo ma purine, o lona uiga o le suka o le a faʻaitiitia le malosi ma sili atu ona aoga mo le tino.

Ina ia faʻaitiitia le sao o le cholesterol i totonu o le piko o le moa, e tatau ona faʻaaogaina e le o se tino atoa, ae o vaega pito sili ona lelei mo le sauniuniga. O le mea lea o manu matua paʻepaʻe, e taʻua o le susu o le susu, lea e manatu i ai o se meaʻai fua tele.

Afai e masalosalo pea se tasi pe oi ai le cholesterol i vae o moa, ona tali mai lea o le ioe ma e tele naua. E tutusa lava le mea e mafai ona fai e uiga i apaau poʻo le moa moa, lea e tele foi meaʻai gaʻo. O le mea lea, o se gaʻo moni e mafai ona saunia mai le susu, lea e toetoe lava leai ni gaʻo tumu.

Ma o le susu mai le susu o le susu e le o se mea e sili ona suavai, ua faatagaina e faaopoopo i ai se suauu laitiiti mo le gaosiga o le suauu, lea o le a faateleina ai lona gaʻo, ae o le a le faateleina ai le gaosiga o le cholesterol. O le filifiliga aupito sili o le a avea ma suauu olive, o se masaniga masani masani mo le atherosclerosis.

E le tatau ona galo ia i tatou fualaau faisua, lea o le a le gata ina tumu ai le tofo o le susu, ae faapena foi ona faaleleia ai ona faamanuiaga. O lea la, i totonu o le fasi moa, e mafai ona e faaopoopo atu kāloti, parsnips, aniani, seleni aʻa ma aʻa, pakasasa aʻa, mushrooms atoa, pasili ma toto.

Mo meaʻai, e fautuaina e faʻaopopo i ai ni nai laʻau laʻau, paʻu paʻu uliuli ma faʻamalaʻau mago i le moa moa. Ae e tatau ona masima ma le faʻaeteete, talu ai o le masima e gaosia ma vaega o le susu ma e mafai ona faʻaleagaina ana meatotino.

E tele tagata e 'ai meaʻai e fautuaina a latou gasegase e naʻo le lua faʻatoʻaga moa. Ina ia faia lenei mea, i le taimi lava e uma ai le fufuluina, e tatau ona faʻafefe le vai muamua, faʻapumu le apa i le vai malulu ma seleni seʻia faʻamalulu. O sea ituaiga suamalie e aofia ai le itiiti ifo o le tele o le cholesterol ma gaʻo eletise, o lona uiga o le meaʻai sili lea.

E faʻafefea ona kuka meaʻai moa maloloina o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E faʻafefea ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol

O meaai e maua i le maualuga o le cholesterol e tatau ona aofia ai meaʻai e aofia ai pectin, vitamini, minerale, omega-3, Omega-6 ma Omega-9 aitema gaʻo. O meaʻai lelei e fesoasoani e puipuia ai le atherosclerosis, maʻi fatu cardiovascular, o fatu fatuga ma stroke. O le faʻalauteleina o le taumafa o meaʻai gaʻo e fesoasoani i le tuʻuina atu o gaʻo ma masima i puipui i totonu o vaʻa toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le thrombosis, faʻamalolo ma isi mea e le manaʻomia.

Auala e 'ai

Mo le filifilia o meaai lelei, e fautuaina e faʻatalanoa se meaʻai. O le tagata tomai faapitoa e filifilia oloa e faʻatatau i manaoga ma uiga o le tagata maʻi, e maua ai fautuaga taua e mafai ai e oe ona ausia le iuga sili. Ae peitaʻi, afai mo nisi mafuaaga e le mafai ona asiasi atu i se fomaʻi, e mafai ona e faʻasasaniina oe lava i le lisi o oloa e mafai ona faʻaumatia i le maualuga o le cholesterol, ma e tatau ona lafoai.

Meaʻai TauaMeaai e mafai ona faʻaaoga i le faʻaogaina leleiMeaai e Tatau ona E Le Mafai Mai Lau Meaʻai
Laʻau manogi, sesame, suauʻu popoOlive ma fualaʻau manogiPulu
Fagaoa oloa ma le pasta mai falaoamata atoaFalaoa falaoa falaoaButter buns, sima galuega
Susu susu, kusi, kefir, yogurtSour-milk products ma le averesi pasene o mea oona gaʻoO gaʻo susu gaʻo susu
Green tea, vai, sua o le vao vao, goji vineLaʻu suamalie fou ma suamalie fouMeainu malosi, kofe, tea tipi, vai susulu suamalie
Legumes, fufuluina pateta, gaʻo, tamato, kukama, aniani, garlicPipi falai i le suālaʻau fuālaʻauFarani fagu, puree ma susu susu ma pata
Toa po o turuki fillet, lapitiLeu povi ma le puaa velaMeat ma laumei manino o gaʻo, mea faʻamaʻavale, moa ma le paʻu, seketi
Paʻu o le sami e leai ni paʻuPipi, vavao, vailaau viliLaʻau ma le lapisi i le tele o mea, caviar
Alimoni, vine, fatu sesame, flaxseedPistachios, hazelnutsPoli, Paʻu Paʻu
Vaʻaia e faʻaaoga ai olive pe faʻafefiloi le suāuu ma le sua o le tipoloSoya siʻosiʻomaga, mayonnaise le maualalo-gaʻo, kulimi suamalie e maualalo le manogiSogi suamalie, mayonnaise, pata, gaʻo kulimi suamalie

E tatau ona malamalama pe o le a le ituaiga o mea taumafa e mafai ona maua ai aoga taua ma faʻamaonia ai le gataifale lipid.

  • Fuga fou, vela pe fufuluina fualaau faisua. E tatau ona totogia faapitoa ile laumei ma laumei.
  • O le faʻaaogaina o teu, oat, vine groats e mafai ai e oe ona faʻavasegaina le metabolism lipid ma fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol.
  • Bakery ma pasta mai falaoamata pupuu, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o le paʻu.
  • O fua o le susu susu e maualalo le gaʻo e aoga e pei o laei mo salakeke poʻo le faia o mea inu maloloina.
  • O suauʻu kuka i totonu o le moa moa (o le moa e tatau ona leai se pisia) faatasi ai ma le faaopoopoina o pateta, kāloti, otaota, legumes, pulo.
  • Se vaega itiiti o le suka po o le meli e avea o se mea suamalie mo meainu.
  • Sala: fualaau faisua, fua. Faatagaina mo le faaaogaina i ni aofaiga tetele.
  • Laʻau o le fualaʻau: olive, faʻafefiloi, solo, sesame. O nei suauu e tatau ona suia i le pata ma le margarine.
  • Fafaga mai le falaoamata atoatoa, faatasi ai ma le faaopoopoina o fualaau mama ma le pala.

Mafaufau i nisi o fua o le a fesoasoani ia te oe e saunia meaʻai manaia ma maloloina.

  1. Laʻau vela faʻasusu ma le faʻaopoopoga o launiu, keluka ma le manogi paʻu oona. Taʻu le beets, faʻafefe. Faaopopo ni fatu, galati gaosi, vaitau ma le manogi oona mumusu poo le suauu olive. E mafai ona e faʻaopopo sina sina masima e tofo ai.
  2. Salati i le suauu sasama, pepa uliuli ma le vineta balsamic. Lisi laasisi laʻau ma ou lima, faaopoopo le vailaau, suauʻu ma le vaitau. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaopoopo se siʻosiʻamea gaosi gaosi.
  3. O fatu pi e totō i le saumati saula ma laau. Taʻu le pi seia kuka, faaopoopo sau saumato (faʻafefiloi tamato fou, faʻaopopo e aunoa ma se peel), faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le 10-15 minute. I le faaiuga o le kuka, faaopoopo le masima, pasili ma le tao.
  4. O le caviar eggplant ma le ata o le logo, garlic, tomato ma le riki.Suʻi le isalaʻelu ma pepa i totonu o le ogaumu seʻi oʻo i le kuka, faʻamamalie, paʻu. Otioti i totonu o ni fasi kopa, faʻafefiloi, faʻaopopo faʻatoʻa totoga, kalaliki ma aniani. Vaitaimi ma le masima ma le pepa e tofo ai, vaitau ma fualaau faisua ma olive. Taumamafa.
  5. Salati o povi moa, hamu ma le sua o le tipolo. Faʻamuta le musika i luga o le vevela vevela seia oʻo i le kuka. Taʻu le paluga seʻia oʻo i le kuka, tipi i totonu o se pusa ma faʻaopopo i maso. Aveese le paluga mai le vevela, mālū, faʻapipiʻi fatu sinapi, togalaau, vaitau ma le suāuʻu olive ma le sua o le tipolo.

E toatele tagata e mafaufau: o le a le mea e inu i le maualuga o le cholesterol? E faigofie lava le tali: e mafai ona e faʻaaogaina sua suamalie fou mai fualaau faisua ma fualaau faisua, lanu lanumeamata, o le tele o vai manino. E fautuaina e aloese mai le lauti uliuli ma le kofe, faapea foi ma suamalie suamalie.

O meainu tetele ma le maualuga o le cholesterol:

  • O le faʻaaogaina o le pinkhip decoction o le a faʻavasegaina ai le maualuga o le cholesterol, faʻamalosia ai vaʻa toto ma taofia le atinaʻe o le atherosclerosis. I le avea ai o se mea suamalie, e mafai ona faʻaopoopoina se vaega toʻaitiiti o le meli i se mea inu mafanafana.
  • Green tea ma le jasmine, lemoni ma le moli.
  • Laʻu suamalie fou: suamalie, moli, pauna, apu, pi. Faʻaauau le metabolism ma le cholesterol i le plasma toto.
  • Faʻafiafiaga e faʻaaoga ai le yogurt maualalo ma lau fua e sili ona e fiafia i ai.
  • Pasi falaoa ua faia i le fale.
  • Lemoni po o le moli moli.
  • Inu mai le sipuni suamoni, sua suamalie ma le meli.

E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le ava malosi, aemaise lava pe a faʻauuina togafitiga. O le avanoa e inuina ai le uaina mūmū mūmū i ni vaega laiti e fautuaina e vave talanoa ma lau fōmaʻi

Toto ma meaʻai

Menus ma le maualuga o le cholesterol e le tatau ona aofia ai gaʻo manu, gaʻo, gaʻo tele, meaʻai e aofia ai gaʻo fesuiaiga. E tatau foi ona e faʻatapulaʻaina oe i taimi faʻapitoa i oloa gaosiga: masisi, meaʻai, mayonnaise, ketchup, fatty sauces, sukalati keke, keke, pusa. E taua foi le vavaeeseina o meaʻai susu-susu ma se gaʻo maualuga mai mea taumafa: susu, kulimi, kusi cheese, yogurt.

Breakfast Nu. 1:
• O le yogurt e leai ni gaʻo ma le faʻaopoopoga o apu, plums, raspberries, strawberries pears poʻo isi fua e filifili mai,
• Se ipu o lanu lanumeamata ma sina meli laitiiti
• Oatmeal ma vine, apricots mago poo goji vine.

Taimi o le malologa 1:
• Rassolnik, kuka i luga o le suamalie maualalo ma le faʻaopoopoga o kukama ma vine.
• Pipi tilati tao i totonu o le ogaumu.
• O se ipu vai suamalie e faia mai currants poʻo vine.

Taumafa Nu. 1:
• Faʻuina ma kuka i fualaʻau.
• Se vaega itiiti o iʻa vao.
• O le susuga o le Rosehip i le meli.

Breakfast Nu. 2:
• falaoamata Buckwheat ma susu susu,
• Manisi lanu ma laumei po o currants. 1 faʻi, 100 kalama o laumei po o currants ma le ipu e tasi o le yogurt e maualalo le maua i totonu o se paluga suamalie, faʻafefiloi seia lelei, inu sina sina.

Numera numera 2:
• O le falaoamata o karite Pearl e tunu i totonu o le piko o le moa ma le faaopoopoina o pateta, kāloti, aniani ma laau. Afai e manaʻomia, e mafai ona e vaʻaia ma le kulimi kulimi maualalo.
• Ni fasi keke falaoa.
• Fualaʻau o le fualaʻau ma le kapisi, kukama, tamato ma lauʻau, faʻafefiloi ma le suauu olive ma le sua o le tipolo.

Taumafa Nu. 2:
• Vailaʻau pilaf.
• O iʻa iʻa e tao i le ogaumu ma sina suāuʻu olive, mea manogi ma lemoni.
• O se ipu tioata o le palafiti

Breakfast Nu. 3:
• Goji e inu leuti ma lemoni ma le moli. Sasaa vai inu i luga o le 15 goji vine, faaopoopo i ai le suamalie o lemoni ma le moli. Tuu le vai inu mo 15-20 minute. Faaopopo le meli i le tofo. Inu inu i le 5-10 minute ao leʻi 'aʻai. O sea inu e faʻaleleia lelei, faʻamaonia le cholesterol ma maua ai se lagona sili.
• O le omeletini faʻamaʻi ma gaʻo faaopoopo, aniani, tamato ma pepa logo.
• Oatmeal ma fua.

Numera numera 3:
• Borsch lanumeamata e aunoa ma se fuamoa moa ma le pata.
• Pusa falaoa mumu.
• Se ipu vai suamalie fou.

Taumafa Nu. 3:
• Faʻafelalaʻau kuka i pi.
• Salatuna fualaʻau 'aina i le suāuʻu manogi ma fufuluina i le moa.
• Fagogo iʻa ma fualaau faisua.

O le umi o le togafitiga o meaai mo le maualuga o le cholesterol e mafai ona maua mai i nai vaiaso i ni nai masina. E sosoo lenei ma se pupuu puupuu ma o le faagasologa o fua o taumafa e mafai ona faalauteleina i luga o le fautuaga a le fomaʻi.

Faamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga ma le Faʻatulagaina o Laʻau Tui

I le vaʻaia o vae moa i totonu o le faleoloa, o le toʻatele o tagata faatau e le malamalama pe aisea latou te faʻatau atu ai. O mea aoga o lenei vaega o le moa ua talisapaia i Saina, Iapani ma isi atunuu Asia. O le pito o le mea lea e le o se mea e faʻaaogaina.

O le tuufaatasiga o vae e aofia ai minerale:

  • calcium ma fuamosa,
  • sodium ma le potassium
  • uʻamea ma le zinc
  • apamemea ma selenium.

O le tele o vitamini o vaega B, A, E, PP, K. B, choline ma isi mea aoga e maua ai se faʻamalosiaga i luga o le faʻalavelave, faʻaogaina ma le ponaivi.

O le vailaʻau faʻasolosolo o vae moa o loʻo mulimuli mai. 100 g aofia ai:

  • 14.6 g gaʻo
  • 19.4 g porotini
  • 0.2 g o gaʻo,
  • 66.8 g vai
  • leai ni efuefu.

O le kalori content of 100 g o le oloa maeʻa e na o le 215 Kcal, e tosina ai tagata i faafitauli mamafa.

E aoga aoga o moa?

Talu ai ona o vae e tele mea aoga, e le mafai ona mafaufauina le ogaoga ogaoga pe afai e te le faʻaleagaina lenei oloa (e ui lava o loʻo i ai faʻamaoniga). O se tagata e masani ona ia faʻaaogaina se meaʻai e sili atu le soifua maloloina ma ei ai faafitauli i le afi.

O vae o poula e aoga i le tino atoa.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le meli moa

O le faʻamanuiaina o vae o moa ua tunu e faigata ona faʻamaualuga. I le jelini ua saunia mai i lenei oloa, o loʻo i ai se palakene e fesoasoani e faʻamalosi ai le kalama, tuʻuina atu ia i latou le mausali ma le vaivai.

Retinol, o loʻo aofia ai i le tila, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, e nafa ma le vaʻavaʻaʻi.

E ui lava i faʻamanuiaga, e mafai ona afaina peʻa pe a iai ni faʻafitauli i le ate, manava, pancreas. Ona le faaopoopoina lea o le kalama ma le pepa i le mea ua maeʻa.

O le i ai o le hormone tuputupu aʻe e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻataunuʻuina o meaola. Ma o le afaina o le cholesterol (ona o aafiaga ile puipui o toto toto) e ono mafua ai le atherosclerosis.

E Fesoasoani le Chicken Leg Broth

O le gaʻo o le faʻamaʻi mai le tino o tagata aoga:

  1. O vaega laiti o le susu mai vae e le mafai ona afaina. E fautuaina e inu mo i latou e leai se manaʻo.
  2. Collagen ma mucopolysaccharides o loʻo i totonu o le susu. O nei mea o le a fesoa- soani ia i latou o loo i ai ni faafitauli faatasi.
  3. O le gauga o vae o poula e lelei mo foliga, lauulu ma fao.

E faʻafefea ona fufulu paʻu moa

I fafo o faleoloa tetele, e mafai ona e faʻatau aitalafu, sauni e faʻaaoga. Afai e faatauina mai ni pou moa puipuia, e tatau ona tutoatasi mai le laratinized layer of skin.

  1. Tafa i le vevela vevela ma fufulu lelei.
  2. E mafai ona tumau i luga o le paʻu, e faigata ona fufuluina i se vai masani. Ina ia aveeseina, sufulu le pito i luga ma masima ma sasaa i luga o le vai.
  3. Aveese manoa (e le talafeagai mo le kukaina) ma se naifi poo se pulou.
  4. Gagau i luga o se paluga, togi i le vai inu mo 2-3 minute, ona malulu lea. O se suiga i le vevela e talafeagai e vave ona fufulu le stratum corneum.
  5. A maeʻa le paʻu, e tatau ona e pikiina le paʻu i se naifi i autafa o le sooga luga ma toso i lalo pei o se totoa.

Chicken Leg Jelly

E faigata tele ona maua se tagata o le a le taumafai e faʻataʻitaʻi le aspic. E masani lava ona saunia mai vae o puaa ma pamu, ulu. Ae o le malulu e mafai ona kukaina, e le lava, mai vae o moa.O le aoga o le aspic o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai, faatasi ai ma lona fesoasoani e le gata ina faʻaleleia ai lou manaʻo, ae fesoasoani foi i lou tino e toe faʻaleleia.

O le a le mea e manaʻomia mo le kukaina o aano o manu:

  • moa moa - 2 kilokalama,
  • moa moa - 0.8 kilo,
  • kāloti - 3 pcs.,
  • aniani - 3 ulu,
  • keleni - 4 ulu,
  • uliuli ma popo uma, pusi laulaau, fatu sinapi, masima e tofo ai.

Tulaga o le kukaina o meaʻai:

  1. O vae e faʻamamaina mai se lanu samasama o loʻo tuʻuina i totonu o le pani faatasi ma aano o manufasi, faʻatumu i vai malulu.
  2. A maeʻa le 6-7 itula, e tatau ona faʻafefe le vai. O le suavai i mea totoe o le toto mo le kukaina o aano o manu e le talafeagai.
  3. Fufulu vae, faaopoopo vai ma tuu i luga o le ogaumu.
  4. O le taimi lava e amata ai ona faʻapipiʻi mea, ona aliali mai lea o se afu. E tatau ona aveeseina ina ia maua ai se gaʻo manino.
  5. Tipiʻau kātiti ma aniani i ni fasi lapopoa, faʻaopopo i le apa. I le tiʻeli, o mea nei e taua mo le lanu ma le tofo.
  6. Ona oo mai ai lea o le taimi o pusi o le uliuli ma meaola uma, fatu sinapi, masima.
  7. Faʻaitiitia le afi ma faʻavela le aspic i se tulaga maualalo ile ono itula.
  8. O le kuata o le itula ao le i aveeseina le apa mai le ogaumu faaopoopo le laʻau faisua. Ma tuʻu le susu i luga o le ogaumu, talu ai e tatau ona vevela mo le sasaa.
  9. Ave ese vae ma aano o manufasi, ia vave ona aveese ponaivi ma le tilatila, faʻatasi ma le kiliata na paʻu i luga o le lomitusi.
  10. Faʻasaga i tamai fata, faʻaopopo i ai le aofaʻiga o le susu, ma faʻapipiʻiina i se sieve.
  11. Tuu le mea toʻa i le pusaaisa mo le faʻamautuina.

Saina moa

O mea aoga o le offal e sili ona talisapaia e le Saina. Pe a kuka, latou te faʻaaogaina se tele o mea manogi ma taimi.

Mea mo le kukaina:

  • 800 g o solitulafono,
  • 1 tsp keke sukaisa
  • 50 ml o suauu suauu.

  • 3 pcs Anise
  • 4 tbsp. l soya soya
  • ½ tsp togi
  • 1 le pata o le chili pepper
  • 10 g suauu kuka
  • 2 cloves
  • 200 ml o vai.

  1. Sasaa vae o moa saunia i le vai, faʻapipiʻi le kulimi sukala ma tuʻu i luga o le ogaumu.
  2. A uma le fufuluina o le masima ma le suka. A maeʻa le 5 minute, faʻafesoʻotaʻi atu le meaʻai i se mea e teu ai meaʻai, faʻatali mo le faʻamago vai.
  3. Faʻamamaina le suauu i totonu o se fagu, tuʻu le fasi meaʻai i vaega. Fufulu ia mea seia maeʻa.
  4. Saunia le salu mai le soya soya ma mea e totoe, ma se ipu vai.
  5. Liligi le saumalie i le paluga keke, ufiufi ma faʻapipiʻi mo le tolu o le itula.

Chicken Leg Soup

O le ofoina atu o se mea lelei tele i le sua oona. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • paʻu - 600 g
  • aniani - 1 ulu,
  • fua o le opu
  • oregano
  • eleele lanu uliuli - i le pito o le naifi,
  • masima e tofo
  • vai - 0.8 l
  • suauu suauu - 1 tbsp. l

E faʻafefea ona kuka se moa moa moa:

  1. Faʻamama le faʻamalo, mama ma mago.
  2. Oona pe a uma ona tipiina i totonu o afa mama.
  3. Liligi le suauu i totonu o se pani, tuu paʻu, aniani. Fuga seia oo ina enaena auro.
  4. Tuu mea o le pusa i totonu o le apa, sasaa vai ma tuu i luga o le ogaumu. A uma loa le suauu, ona kuka ai lea mo le afa itula.
  5. Ona faaopoopo lea o mea o totoe ma a maeʻa le 2 minute aveese le pusa.
  6. O se tamaʻaiga suamalie ma ni meaola ola moa maloloina ua saunia.

Le afaina o vae o moa

E ui lava i faʻamanuiaga, e le tatau ona faʻaaogaina pine o moa. Lava 3-4 taimi i le masina. A leai, e mafai ona e faʻaleagaina le tino:

  • o mea manogi e faigata ona eli
  • e le o fautuaina le gaosiga ma ipu mai i tagata o loʻo i ai faʻasalalauga, a leai o le a faʻaitiitia le mamafa,
  • o le i ai o se aofaiga tele o le cholesterol e mafai ona afaina ai le tulaga o toto toto ma taitai atu ai i le atherosclerosis.

Contraindications

E le aoga, e aoga mo nisi tagata, e mafai ona afaina i nisi o faamaʻi. E le fautuaina le 'ai o ipu mai vae:

  • mamafa tele
  • ma faafitauli i le gastrointestinal tract, ate, fatuga,
  • afai oe maʻi i moa,
  • ma le atherosclerosis, maualalo le toto maualuga.

Pe mafai ona ou tuuina atu ni moa moa i taifau

O le faʻamalosi e masani lava ona faʻatau, ma o le a faʻatau mo fagafao.I le va o tagata faila, o le manatu e uiga i aoga ma mea leaga o moa moa mo le fafagaina o taifau o loʻo fefaasoaaʻi. O nisi e talitonu o ponaivi afifi e mafai ona afaina, e mafua ai manuʻa i le vevenx o manu ma totoga i totonu. O isi e finau faapea o se faʻi fafagaina e le faʻafefeteina meaai, ae na o le taumamafa i ai.

Ina ia toʻa mo le maile, ua lava lea e fufulu ai vae o moa, i lenei faiga e le afaina ma aoga.

Tuua Lau Faamatalaga