Le masani o le suka i tamaiti 2-3 tausaga: faailoga o le faateleina o le kulukose i tamaiti

O le suka i le 2-3 tausaga le matua e ese mai i faʻamaufaʻailoga mo se tagata matua, aʻo tuputupu ae le tino o le tamaititi ma atiina ae. E le gata i lea, o faailo o le kulukose toto, e tusa lava po o le a le matua o le tagata, e suia i taimi eseese o le aso ma le taumafa o meaai, gaioiga faaletino ma le mafaufau.

E masani lava o le faateleina o le kulukose pe a uma ona 'ai, poʻo lona faʻaitiitia ona o se gaioiga malosi.

O fesuiaiga o fesuiaiga e faʻaalia ai iuga o suʻesuʻega faʻamaonia e mafai ona tumau pe tumau.

I le avea ai o se tulafono, o lo latou faʻaitiitia o le faʻaitiitia po o le faʻateleina e mafai ona afaina ai le gaioiga o totoga o le lotoifale ma faiga, ma mafua ai faʻamaʻi ogaoga.

Fua faʻatatau e pei o le masani i togafitiga faafomaʻi

O le toto o le suka o le suka ua faʻatuina ina ia mafai ai ona iloa le i ai o nai faʻalavelave i le gaioiga o le tino atoa. O le kulūkose e faʻaalia ai le tulaga o metabolic processes, ma o se vavaeesega mai faʻamaumauga ua faʻatūina e le fomaʻi e mafai ona faʻaalia ai le i ai o patho i le tino o le fanau.

O le suka o le toto i masani mai tamaiti mai aso muamua o le soifuaga i le tasi le matua o le matua e seti mai i le 2.8 i le 4.4 mmol i le lita. O nei faailoilo e sili atu ona maualalo ifo nai lo tagata matutua, talu ai o loʻo tuputupu pea le tino o le pepe ma atiina ae. I le faaiuga o le taimi, e tusa ma le lua tausaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona le itiiti ifo i le 3.3 mmol i le lita (o le tapulaa pito maualuga e manatu e lima mmol i le lita). O nei fuainumera o se tulaga masani mo tamaiti uma pe a oʻo atu i le lima tausaga.

I se tamaititi mai le tolu i le ono tausaga, e mafai ona ese mai faailoga mai le 3.3 i le 5.6, ma tumau ai seia oʻo i le sefululima tausaga le pepe.

I aso nei, e toatele e maua le avanoa e siaki ai le maualuga o kulukose o le toto i le fale.

I lenei tulaga, o tamaiti i le 2-3 tausaga ua fautuaina e faia se suʻesuʻega i le fale suesue ina ia maua ai se faʻamoemoe sili atu ona faʻatuatuaina.

E faʻapefea ona suʻe se suʻesuʻega faʻapitoa?

E pei ona faʻaalia i luga, e mafai ona e faia se suʻesuʻega i le suka o le toto i totonu o se tamaitiiti e 2 tausaga i le fale. Glucometers - masini mo le fuaina o faʻataʻitaʻiga talafeagai - e masani lava ona maua i totonu o togafitiga o fale. I le taimi lava e tasi, ina ia maua saʻo ma sili atu ona sao, e sili atu le tuʻuina atu o le auʻiliʻiliga i se fomaʻi faʻapitoa e faʻaaogaina masini suʻesuʻe suʻesuʻe. E pei o faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona faʻasese ai faʻamatalaga o loʻo faʻaalia e le mita.

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le samples o le suʻega - toto - o loʻo faia i le faʻaaogaina o se tagata suʻesuʻe faapitoa. I pepe, e ave le toto mai le mulivae poʻo le toe (e le pei o se tagata matua). O le mea lea, e le lagona e le pepe se lagona malosi i le taimi o le auiliiliga.

O le faʻatinoina o le totoina o toto, faʻapea foʻi ma tagata matutua, e tatau ona faʻatino i le tausisia o tulafono ma aʻoaʻoga faʻapitoa.

O mea autu e te manaʻomia e teʻi totoʻa i ai ao le i ave le toto mo le suka e faapenei:

  1. I le afiafi o le auiliiliga, e le tatau ona 'ai le pepe i le sefulu itula mulimuli. Mo le mauaina o taunuuga maumaututu o suʻesuʻega, e ave le toto i luga o se manava gaogao i le taeao.
  2. Mo le faʻagaoioia o metabolic processes, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tamaitiiti mai le faʻalauteleina o le fia ai, ua mafai ona ave le vai mama poʻo isi mea inu e aunoa ma le suka.
  3. Soo se gaioiga gaioiga po o se gaioiga faaletino e fesoasoani i le paʻu o le kulukose toto. O le mafuaaga lena e sili ai le aloese mai na ituaiga o gaoioiga i le taimi lava lea aʻo leʻi faia le auiliiliga.

Afai o faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le tele o faʻamatalaga faʻatulafonoina, o loʻo i ai se manaʻoga mo le iloiloga faifaipea. I lenei tulaga, o le toto sampling mo le suka e faia pe a uma ona ave e le tama le vai i le kulukose mama. O lea ituaiga o siama ua taʻua o se suʻega toto ma se avega. E le gata i lea, o le maualuga o le suka o le toto o se faailoga lea e manaʻomia ai se suʻesuʻega o le hemoglobin glyc.

O le tele o taunuʻuga na maua mai pe a maeʻa le suʻega e mafai ona faʻalagolago i le tele o mea:

  • meaai pepe
  • fomaʻi fualaau ola maloloina
  • le maualuga o ituaiga hormones - inisalini, glucagon, hypothalamus, verenal ma hormones thyroid.

E tatau i matua o le pepe ona iloa o le vaeluaina o taunuuga o le auiliiliga e mafai ona tupu ona o se taunuuga o malulu lata mai, tulaga atuatuvalega po o isi atuatuvalega popole.

O le a le maualuga o le kulukosese?

O le faʻaaogaina mai le masani i le itu pito sili atonu o se faailoilo o le le tausisia o tulafono mo le suʻeina o suʻega poʻo le molimau i le tele o soliga e tutupu i le tino.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻateleina o le faʻatupulaia o taunuuga e maua mai e mafua mai i itu nei:

  1. Faʻailoga mai i totoga o le thyroid gland, grenes or gites pituitary.
  2. Faʻafitauli i le soifua maloloina o le pancreas. Aemaise lava, o le i ai o neoplasms i totonu o le okeni e tau atu i le faaitiitia o le gaosia o le insulin.
  3. O le tamaititi o loʻo i ai le tele o meaʻai i tulaga eseese.
  4. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻaleleia ai le suka. E masani lava, o nei vailaau e aofia ai vailaʻau mai le kulupu o le kullucocorticoids ma anti-inflammatory non-steroids.
  5. Le atinaʻe o le maʻisuka.
  6. Le mautonu o hormones i le tino.

I le i ai o le hyperglycemia, e tatau ona faʻaalia le tamaititi i le endocrinologist, maua ni suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega o le a fesoasoani e iloa ai le mafuaʻaga moni o le suiga mai le masani.

I nisi tulaga, o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona faʻaalia ma tutusa lava faailoga o lona paʻu. Muamua, o nei faailo e aliali mai i foliga o le ulu tiga, o vaivaiga lautele o le tamaititi ma le malulu o vae o le pepe. E tatau ona e gauai atu i le i ai o eseesega o le paʻu o le pepe, o le i ai o faitioga o le vevela o le fefaʻasoaʻiga poʻo faafitauli i le vaega o meaʻai.

O le umi faaumiumi o le hyperglycemia e leaga ai le afaina o le tamaititi ma le galuega a le faiai.

O le mafuaʻaga lena, afai ei ai ni faʻaʻailoga e tupu, e tatau ona e faia suʻesuʻega faafomaʻi talafeagai ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le a le mea e paʻu ai i lalo o faʻamaumauga faʻavae?

O se vavaeese mai faʻamaumauga taliaina i iuga o faʻataʻitaʻiga ua faʻatinoina e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻafitauli le lelei i le tino o le fanau.

O le tele o taimi, o le maualuga o le kulukose i le toto o se tamaititi e tatau ona:

  • e inu e le pepe sina vai i le ao, lea e mafua ai le faʻamala,
  • le lelei po o le matelaina,
  • insulinoma
  • o le faʻaalia o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai. O nei mea e aofia ai le gastritis, pancreatitis, duodenitis, poo le enteritis,
  • eseʻese faʻamaʻi i se foliga masani e faʻaali mai mo se taimi umi,
  • atinaʻe o faʻamaʻi o le tino. O le maualuga o le suka e matauina i maʻi o le faiʻai, ona manuaga,
  • sarcoidosis
  • afaina i mea oona (mo se faataitaiga, chloroform).

O le maualalo o le kulukose o le toto e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O lenei faʻamaʻi e tupu i totonu o le tino ona o mafuaaga o mafuaʻaga nei:

  1. I le i ai o ni togafitiga pathological i le ate (faʻafefe poʻo le le atoatoa o le glycogenesis).
  2. O le faʻaogaina o mea faʻalavelave i totonu o le vavao poʻo le typeietietal.
  3. Faʻaosofiaga faamalositino.
  4. Faʻalavelave faʻaleagaina e atiae i fatugaʻo.
  5. Le lava le taumafa o meaʻai gaʻo ma meaai
  6. O faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma le endocrine (hyperinsulinism).

O le hypoglycemia i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o se tulafono, e tuʻuina atu ma le le pulea le tuinanau i totonu o se tamaitiiti, le mafai ona lava. E le gata i lea, o le pepe ua le fiafia, fefe ma ita. O faʻamaoniga e faʻaalia ai le le lava o le kulukose e aofia ai:

  • faʻateleina le sosolo
  • lima gatete
  • faʻanoanoa
  • gaogao i maso o vae.

O le umi o le hypoglycemia e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona mafua ai se vailaʻau hypoglycemic.

Dr. Komarovsky i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i foliga vaaia ma le siama o le maʻisuka i tamaiti.

Tuua Lau Faamatalaga