Buckwheat mo pancreatitis

Mo le togafitiga o le pancreas, e taua le i ai o se meaʻai e le faʻaitiitia, tamaoaiga i vitamini, faigofie ma faamalieina. Ua talitonu fomaʻi ma le au fai meaʻai e tatau ona i ai i totonu o le taumafataga le faʻataʻitaʻiina o pancreatitis. Afai e te usitai i fautuaga a tagata tomai faapitoa, o le a fesoasoani i le faaleleia atili o le soifua maloloina, faʻaitiitia le lamatiaga o le toe faʻafouina o le mumu o le pancreatic ma faʻaleleia le faʻaogaina o le tino.

Faamanuiaga ma le afaina

O le uiga ese o le teu o le tuufaatasiga lea o se aofaiga tele o le fualaʻau fualaʻau ma vailaʻau amino: o le lysine, lecithin, tryptophan, ma le gaʻo i lona tuufaatasiga e maua ai se lagona umi o le fiafia. O mea aoga o le faʻamalosi e aofia ai mea nei:

  • vave faʻafefeteina ma faigofie ona gauaiina e le tino,
  • e le o utaina le pancreas,
  • faʻaleleia le faʻavaeina ma le faʻamalositino o le talo, lea e maua ai le malosi i le atinaʻeina o le vai inu,
  • faʻafaigofie le faʻafouina o le tino,
  • Faʻasaʻoina le galuega o le manava ona o fiber,
  • toe faʻatumu le tino i vitamini E, PP, D, elemene elemene: potassium, phosphorus, uʻamea.

E taua tele le maua o le vitamini vitamin B lea e maua ai gaioiga faʻasolosolo i le tino, e aofia ai gaʻo ma le gaʻo.

O gaʻo e afaina ai tagata e afaina i le polotini. Afai ei ai se meaʻai i aso uma ma i le tele o mea, o le maso o loʻo iai i totonu e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e matua le manaʻomia mo pancreatitis.

I se foliga laititi

E ui lava i le aoga o le pancreatitis, i le popo fou ma se ituaiga o pancreatitis, e le o faʻailoaina i le taumafataga ona o se vaega faaopoopo o enzymes e manaʻomia e talepe ai le fiber, ma talu ai ua pipisi le ala, o le a faaputuputu le sua i le gland, lea o le a mafua ai le pa'ū o le maʻi.

Vaega o le faʻaoga

Aʻo leʻi faʻaaogaina le falala mo le kukaina, e fautuaina e fomaʻi e vaʻaia, aveese uma meaʻai eleelea ma gaʻo. Ona liligi lea o le cereal i le vai malulu ma fufulu lelei. O laʻasaga taʻitasi o le faʻamaʻi o loʻo i ai ona lava uiga o le sauniuniga o taumafa taumafa. O meaai e tatau ona fou ma mafanafana.

I se taimi masani

I le taimi masani, pe a maua le faʻamagaloga faʻamalosi, e mafai ona e 'ai e oo atu i le 250 g o falaoamata e teu ai i le aso. Ua kuka mai ia Porridge, lea e mafai ona e faaopoopo i ai se pata laitiiti po o se suauʻu manogi. O lenei itu falaoa e fafagaina i aano o manufasi, gaʻo iʻa po o fualaau faisua.

I le taimi masani, pe a maua le faʻamagaloga faʻamalosi, e mafai ona e 'ai e oo atu i le 250 g o falaoamata e teu ai i le aso.

Mo le au pele, e mafai ona e faaopoopo nisi o meli, suka poo fualaau mamago mamago i le pusa. O le le mulimuli i se taumafataga mo le pancreatitis e le masani ai e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave tele o le maʻi.

Ma le faʻamaonia tele o le faʻamaʻi

I le vaitau o le faʻavavevave, e fautuaina le faʻaaogaina o soup puree faʻamaʻi ma fualaʻau, kuka i totonu o le vai. E mafai ona e kukaina le suamalie poʻo le kefir ma le fala.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona filifilia le kefir e le o le gaʻo ma e le o le gaʻo.

O ia ituaiga ipu e faʻatagaina e faʻaumatia e leʻi muamua atu i le 5 aso talu ona faʻamalosia le matelaina. O le vaega aupito i maualalo o le 50 g, o le alualu i luma e faateleina i le 250 g.

O faʻamanuiaga o le teu mo le pancreas

E fautuaina le Buckwheat mo le faʻaaogaina i le tele o togafitiga faʻapitoa i totonu o le paʻu o le manava ma le manava, ma ia faʻavasegaina le pancreas, e sili atu le lelei o le taumafataga i le taimi muamua o le atinaʻeina o togafitiga faʻasolosolo poʻo le taimi o le amataga o le faʻamagaloga tumau.

Buckwheat o loʻo i ai le tele o vaega aoga, o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea amino oona, iron ma le calcium. O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le tele o fibulu, e maua ai le faiga o le faamamaina o le manava masani. Ole maualuga o le malosi o le buckwheat e maualuga tele.

Ona o le mea moni o le buckwheat o loʻo i ai le paleni o meaʻai, o lona faʻaoga e faʻaleleia ai le malosi o le tino o le tagata ma faateleina le maualuga o le puipuiga o le puipuiga. E i ai le aafiaga antibacterial ma le faʻaaogaina o le inflammatory i luga o le tele o vaega o totoga a le tagata maʻi. O le faʻagasologa o le faʻamaʻalogaina o le oloa e le mafua ai ona faʻalavelave i le vaega o le digestive tract.

Pe a oʻo mai faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e vave faʻaaoga le taumafataga i taumafa i aso taitasi.

O le Buckwheat o loʻo faia i ni fesuiaiga eseese, ae o se togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina e nofo i luga o le fatu i le ituaiga o fatu atoa po o le nutimomoia, ma, afai e mafai, ia faʻaaoga foi le falaoamata o le falaoa e aofia uma ai microelements aoga o lenei ituaiga o cereal.

E fautuaina le kukaina o le falala ma le pancreatitis e le o le kuka, ae ia galo mo le 7-8 itula, ma faamama muamua ma fufuluina o fatu.

O le aafiaga lelei o le faʻailoa i le setete o le pancreas ua faʻaalia e pei ona taʻua i lalo:

  • o se tulaga maualalo ole kalori e le o faia ai se avega mamafa i le okeni o le palanymal ma e le faaitiitia ai lona faatinoga,
  • o loʻo i ai se faʻavavevave o le toe faʻafouina o sifi i le toe faʻafouina,
  • o le faʻaaoga masani o le falaoamata e fesoasoani e faʻaitiitia ai le malosi o faʻamaʻi,
  • faʻagasolosolo faagasologa faʻagasolo malie lemu,
  • o loʻo i ai se faʻataʻitūina o le gaioiga o le inumaga ma le manava,
  • faʻamamaina le tino o mea oona ua faʻaalia,
  • suka i totonu o le toto tumau faʻalelei,
  • o loʻo i ai se faʻaleleia atili i le faagasologa o le manava o le biliary ma le faʻavaeina o talo,
  • i lalo o le faatosinaga lelei a le falaleti, o le pachyymal gland e maua ai le gafatia e gaosia ai le sili atu o le sua o le pancreatic.

I lalo o le faatosinaga a le tele o itu lelei, o le faʻaaogaina o le fesoasoani e fesoasoani i le faʻaleleia o le tino atoa o le tagata maʻi.

Buckwheat i le tino pancreatitis ma le faʻavavevave o taimi masani

O le faagasologa o le 'ai ma le sauniuni o le faʻamaʻi i ituaiga eseese o le maʻi pancreatic o loʻo i ai ona lava uiga iloga. Afai o le tagata maʻi e maua i se ituaiga o maʻi o le pancreatic, ona fautuaina lea e fomai e faʻaaoga le fagu fagu viso, lea e mafai ona saunia i le fale ma susu ma vai.

O se tulaga taua mo le sauniuniga o sea falaologa o le leai o masima, suka, ma soʻo se ituaiga suauu. E fautuaina e matauina sea ituaiga taumafa i le gasologa o le vaiaso, faʻafeiloaʻi le falaoamata keke ma le araisa ma le oatmeal.

I le vaiaso pe a maeʻa le osofaʻiga o se faʻalavelave poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o se faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapipiʻi le palu falala i le meaʻai, i le taimi o le sauniuniga, e faʻafei ai fatugalati kuka mai le suavai, paʻu pe faʻapala i luga o se meaʻai ma toe foʻi atu i le supa. E na o le pau lea o le auala e fafaga ai le maʻi, 7 aso talu ona osofaia.

O le fagu vevela lava ia e faia mai i le paʻu, pe mai lona fatu atoa mo se taimi umi. O nei meaola e aofia ai mea e itiiti ifo le aoga, ae o le tino o le tino e sili atu ona gaosi meaai i lenei pepa. Aʻo leʻi kukaina le falaoamata, o kulumu atoa e faʻavasegaina ma fufulu maeʻaeʻa, ona faʻafefiloi lea i le vai faamama ma tuu i le po.

Buckwheat mo le maʻi pancreatite

I le taimi o le faʻamausalīina o le faʻamagaloina i le masaniga masani o togafitiga, o tagata gasegase e faʻatagaina e 'ai le pusa falaoamata i se foliga le lelei ma le faʻaopoopoga ole laʻititi ole pata. E le gata i lea, i totonu o le falaoʻo ma pancreatitis o lenei fomu, e fautuaina e faʻaopoopo le 1 sipuniti o le meli poʻo le suka gaosia. E mafai ona faʻafefiloi ia mea faʻafefe ma fualaau faisua i totonu o le fagu fou, tao tao poʻo le kuka. E faʻatagaina foi e faʻaopopo i le fua mo lenei ipu ma se fasi meaʻai, aano o manufasi, fasi sofipolo po o iʻa e gaosi pe tao. E lelei le Buckwheat ma le kefir, ma lau lanu lanumeamata o pasili ma isi laau.

Mo togafitiga lelei mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina ai le faʻamalosia o le falalati tao e tatau ona faʻaumatia mo le itiiti ifo ma le 10 aso. A uma lea, e manaʻomia se pupuu puupuu mo le 1.5-2 masina, pe a maeʻa ona toe faia lea togafitiga. O lea ia faʻaauau pea seia maeʻa faʻamaʻi uma faailo o faʻamaʻi pipisi.

Filifiliga ma le sauniuniga o cereals mo le maʻi

E toetoe lava o tagata uma e iloa le kukaina o le lanu enaena e masani ai, ae o loʻo i ai foi le lanu meamata, o loʻo i ai le lautele o mea aoga:

  • vailaʻau o le kulupu B,
  • afaina fuaina meaai,
  • amino acids ma isi elemene.

O le tele o tagata gasegase, i le aʻoaʻoina o le i ai o sea oloa, e masani ona fesili mai: "E mafai ona 'aina faʻamaʻai le lanu meamata pe leai?" E mafai ona faʻaaogaina le laʻau mūmū, e pei o le enaena, mo faʻamaʻi pipisi. Ae, e sili atu le faʻaaoga tatau. Mo lenei mea, o fatu o le cereal e fufulu lelei ile vai ma faʻafefe ile po ile vai mama. I le taeao, e faʻamalosia le kuka i le taeao e pei o le 'aiga o le taeao.

Ina ia faʻaleleia le lelei o lenei cereal, e fautuaina e faʻaleleia i latou, sasaa fatu falaoamata ma vai malulu ma tuʻu ai mo ni nai aso seia oʻo mai pine muamua. A maeʻa, o meaʻai fatu ua fautuaina e 'ai. E taua le taua o le buckwheat lanumeamata e aoga e le gata mo pancreatitis, ae faapena foi mo isi togafitiga o le tino i totonu o le ogatotonu o le fua o le toto o okeni: gastritis, cholecystitis ma isi. E le o se mea itiiti ma e faigofie ona faʻatonuina i luga o le initaneti poʻo faʻatau i soʻo se supermarket sili.

Cholecystopancreatitis

O maʻi e maua mai ai le pancreatitis ma le cholecystitis, e tatau ona i ai le falaoa faʻanoanoa ia latou meaʻai. E mafai ona tuʻuina atu i ai faʻamalaʻau poʻo fuālaau suamalie, ma le laʻau gaʻo maualalo. O Porridge e mafai ona faia mai fatu vevela poʻo le gaʻo ma fufulu faʻatasi ma le kefir.

E mafai ona saunia le falalati Buckwheat mai le pata poo le cereal ma faʻauʻu i le kefir.

Ma le pancreatitis ma le gastritis

Faatasi ai ma pancreatitis ma gastritis, e manaomia le filifilia o meaai o le a ufitia ai le membrane mucous o totoga mumū. Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, e aoga le faʻaaoga o le falaoʻo mata ma le tieli mai le falaoamata tao. Kissel e sili atu le inu i le mafanafana ma i luga o se manava gaogao i le taeao ma le afiafi, ae e le silia le ½ cup i le taimi.

Auaunaga e tatau ona laʻititi, e le tatau ona faʻatagaina.

I le gastritis ma le maualuga acidity, e fesoasoani ai buckwheat i tagata mamaʻi e feagai ma osofaʻiga o le fatu, ae e le mafai ona e faʻaopoopo mea manogi i ai. I le maualalo o le acidity e aoga tele le 'ai o soupisi fualaʻau ma le faʻaopoopoga o le buckwheat. E mafai ona e faʻafefiloi le falaoʻo tao ma le kefir, ma sili atu le teenaina o falaoa ma meaʻai kuka, latou te manaʻomia le taumafaiga pe a eli.

Meaʻai Meaʻai

O se ipu ua saunia i luga o le faavae o le tao, o se numera tele. E faigofie ona kuka i latou, soʻo se faletua e mafai ona faigofie ona faʻaaogaina fua. E mafai foi ona e kukaina ni kapoti o le buckwheat, mo le mea lenei o le a e manaʻomia le 1 ipu falaoa saunia, 1 fuamoa, moa moa, kāloti kuka. O mea e faʻaaogaina e tuʻuina atu i le tofo, o mea uma e faʻafefiloi lelei, faʻapipiʻiina cutlets ma fusi i falaoa. Faatasi ai ma le pancreatitis, e sili atu le aua le selesele tipi, ae ia kuka i latou mo se ulugalii.

Mo se tagata gasegase i le pancreatitis, e mafai lava ona e kuka ni cutlets buckwheat.

Ina ia saunia le keke i luga o le kefir, e tatau ona e sasaa i le afiafi 1 ipu fufuluina o falaoamata ½ cup low-fat kefir. A maeʻa le 12 itula, ona sauniuni lea o le falaoloa, o le afa e 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, ma le isi mea - i le afiafi 2 itula ao lei momoe. O le faagasologa o togafitiga e masani ai aso e 10, pe afai e tatau ai, e toe faia pe a maeʻa le vaiaso.

Mo le falaoamata, o ipu e iai le loloto o loʻo filifilia ina ia le mu. Croup, muamua na vili ma fufulu, ua sasaa i le vai i se fua faatatau o le 1: 2. O le pusa e ufiufi i se tapuni ma, pe a uma le vai kuka, e kuka le falala ile vevela vevela mo le 20 minute. Ona aveese lea o le apa mai le vevela, afifi i totonu o se solo ma tausia mo le isi 20 minute.

O le kukaina o se falaoamata viscous, nai lo le gaʻo atoa o le pata, ua fautuaina ina ia paʻu.

O loʻo i ai se fua mo le fafaga e le manaʻomia ai le kuka. O fuālaʻau ua fufulu lelei, sasaa i totonu o se atigipusa, sasaa i vai inu, sina palu ma ufitia i se tapuni.

Mea aoga

O lenei oloa e aofia ai le toetoe lava o mea uma e manaʻomia mo le tino e faʻaaoga ai:

  • protein, gaʻo ma meaʻai gaʻo,
  • fiber
  • mea e gaosi ai meaʻai, matua calcium, magnesium ma le potassium,
  • elemene taua - uʻamea, zinc ma iodine,
  • aoga amino taua
  • vailaʻau faʻamaʻi - kulupu B, acid ascorbic, retinol.

O le tautua i le pancreatic pancreatitis e maua ai e le tagata maʻi se mea e aoga ai i aso taitasi.

E matauina e le au fualaau taumafa le tele o mea taua e aofia ai i totonu o le pata ma avea ai ma se tasi o meaai autu mo pancreatitis:

  • o le tuufaatasiga o le amino acid e toetoe lava tutusa ma oloa o manu,
  • oloa faalenatura lea e le mafai ona toe suia,
  • vave ma toetoe lava atoa le digestibility e le tino.

O lauti mai le veckwheat e fautuaina mo tagata mamaʻi ma pancreatitis ma isi maʻi o gastrointestinal.

Aafiaga i le setete o le tino

O mea aoga o le faʻamalosi e aofia ai aʻafiaga aoga i luga o le vaega o meaʻai. Buckwheat e faʻamalosia ai le motumotu o le intestinal ma ua faʻamamāina i se taimi talafeagai. Faʻasaga i tua o le taumafataga o meaʻai tao, o le mimiti o le pancreas ma le intestine ua faʻaitiitia. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, buckwheat faʻaleleia puipuiga a le tino.

E le mafaufau tagata o le Gastroenterologists i le taliina o le fesili pe ono mafai ona 'ai i tagata maʻi ma le pancreatitis. Buckwheat o se vaega o meaʻai faʻafefete.

Vaʻaia le faʻamaʻi

Faatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis masani, e mafai e le buckwheat ona faʻaitiitia le mumū. O le oloa e sili ona leaga le aʻafiaga i luga o le vaega o meaʻai, o lea e faʻaaoga ai mai aso muamua o le faʻavavevave.

O se tagata ei ai le tino pancreatite e mafai ona kukaina maso viscous e aunoa ma le faaopoopo o masima, suka poo le suauu. O nei meaʻai o le a avea ma mea lelei lelei, e fautuaina mo 3-4 aso, seia oʻo ina amata faʻaitiitia le faʻavavevave.

O le faʻaaogaina o le teu i le pancreatitis faifaipea e fesoasoani e faʻalautele le faʻamagaloga, maua ai le tino ma meaʻai talafeagai. O le oloa e faʻamaonia ai le gaioiga o le vaega o meaʻai, faʻaleleia le gaosia o enzymes digestive. I lenei laasaga, e mafai ona e kukaina soʻo se ipu falala, faaopoopo le suka, masima, sina vaega o fualaau faisua po o le pata.

O le pancreatite o loʻo faʻaalia ai nisi o meaʻai. E le fautuaina se tagata e 'ai ni puʻupuʻu, meaʻai gaʻo, talu ai ona o loʻo le lelei le faʻaaogaina, e manaʻomia ai le tele o le faʻalavelave faʻalavelave.

O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i le fatu o le a avea ma fualaau faisua, fualaau, suamalie, mea inu suamalie.

E faʻafefea ona kuka

E i ai ni ituaiga ituaiga meaʻai, lea e saunia ai ipu mo vaega eseese ole pancreatitis:

  • autu - cereal masani, soʻo se ipu e saunia mai ai,
  • lanumeamata lanumeamata - e le noatia i le vevela togafitiga, o le mea lea, o loʻo i ai le maualuga o faʻalaʻau faʻamaʻi,
  • totogo - ei ai meatotino faʻaleaga,
  • uʻamea nutimomoia - sili ona fetaui mo le kukaina o ipu visa,
  • buckwheat flakes - aoga mo le mumū tele o le pancreas,
  • falaoamata - faʻaaogaina mo le taoina.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e taofi le falaoa ma isi ipu mai lenei cereal. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e fufulu maeʻaeʻa, aveese le pulu, paʻu uliuli.

  1. Fua mo le fagu fagu mata. Ave ni togavao, sasaa le vai i le ratio 1: 3.Aumai i se vevela i luga o le vevela vevela, kuka mo le 30 minute, ona faʻasolo i lalo o le tapuni mo se isi itula. O le tele o tagata gasegase latou te faia se pusa matala mai se pulu masani. Mo le faia o lenei mea, kuka, ona e tilotilo lea i se masini toto.
  2. Faʻasaʻo le kuka falala. E faʻatagaina e kuka ma faʻamagaloina le faʻamaʻi. Faʻaaoga le tumutumu poʻo le vela vevela, lea ua tumu i le vai i le fua faatatau o le 1: 2. Aumai i se vevela, kuka e aunoa ma se tapuni mo le 10-15 minute. Ona afifi ai lea, ma tumau le itula. E faatagaina e faaopoopo sina suauʻu, masima, suka poʻo le meli.
  3. Faʻatau fualaʻau. E kuka i le auala masani a Porridge, ona faaopoopoina lea o fualaʻau.
  4. Buckwheat soup. O kuluna ua kuka seia oʻo i le afa na kuka i se tele o vai. O kātiti uamea, pateta, aniani ua faaopoopoina i se isi itu. E le fautuaina lau fualaau faisua aʻo leʻi faʻavelaina.

E manava uma ipu i le vevela o le potu. O le taumafataga mo le togafitiga o pancreatitis e aofia ai le faʻaaogaina o fatu fatu.

Ua faatauina mai i latou ua saunia-ua faia pe ua tutoatasi. O laumei lanumeamata lanumeamata ua fufulu, faʻapipiʻi i luga o se ipu mafolafola i totonu o se papa. Ua faaopoopo le suavai ina ia na o le naʻo le saito. Latou te tuʻuina i se mea mafanafana, e tupu mai i le aso. Taumafa matala fatu pe fafaga mai ia i latou.

Buckwheat groats ma kefir

Buckwheat ma kefir ua faatagaina mo le faʻaaogaina naʻo le faʻamagaloina. E sili ona aoga le faʻaaogaina o le kefir fou, e amata i se tupe itiiti. E mafai ona e na o le inu fua o le gaʻo.

Kefir ma le buckwheat e aoga mo le pancreas, talu ai o le tuufaatasiga o nei oloa e faʻaleleia ai le manava, toe faʻafoʻi le microflora masani. faʻatonuina ia meaʻai i tagata gasegase o loʻo mafatia i taimi uma mai le maʻi, tiga o le manava. E i ai le tele o filifiliga mo meaʻai faʻasoifua maloloina ma le faʻafefe.

  1. O se ipu tioata ua fufulu, sasaa se ipu malamalama o le kefir. Faʻamalosia 12 itula. O le afa o le faʻafefiloi e 'aina i le taeao i luga o se manava gaogao, afa aʻo leʻi moe. O le togafitiga e 30 aso.
  2. O fagalaʻau Buckwheat ua tumu i le suauu toto i le setete o falaoamata, e faʻafefiloi le afa ipu falaoamata ma se ipu malamalama o le kefir. Aʻai ao lei moe. O le togafitiga e 21 aso.

O le aofia ai o le meaʻai i le taumafataga e tatau mo tagata uma e maua i le pancreatitis. O le oloa e aoga mo le vevela poʻo le faʻamagaloina o le faʻamaʻi. Mo taimi taʻitasi, ia saunia ni filifiliga eseese mo ipu.

O aoga o meaʻai

O fualaau o tagata uma e fesootaʻi ma le laʻitiiti. O nisi, o le mea lea, o nisi taimi e taumafai e aloese mai ia i latou ma sili e filifili e aunoa ma latou. E faia lenei mea i le leai, o le cereal o le ki i se tino ola maloloina.

E le gata i lea, o le cereals ua saunia e maua ai le maualuga o le paleni o mea taumafa, o lona uiga o le a le lagona e se tagata le fiaai.

O se faleteuoloa o minerale, vitamini, meaʻai eseese ma meaʻai.

I fualaau aina o le fiva laau, lea e fesoasoani i meaai ina ia vave ona faʻataʻavaʻavaʻagofie, faʻamautuina le faʻaogaina o meaʻai, aumai ai le ogaumu i mea masani, faʻafouina le metabolism. O mea taua ia, aemaise lava pe a mafatia gaʻo o le gastrointestinal tract.

O a ituaiga o cereal e mafai ona maua i le pancreatitis? Ua ulu atu Porridge i le taumafataga ile 2-3 aso i le maea ai o le anapogi, pe a aveese ia faailoga o le vevela.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

I le taimi nei, ua faaleagaina le pancreas ma ua le mafai ona galue masani, o lea o le a matua manaomia ai le taumafa ma meaai mama e le tele ai le okeni.

O mea faʻapitoa i le pancreatitis e pei lava. Peitai e oʻo lava i lenei tulaga, e manaʻomia le fautuaga faʻapitoa.

E le o meaʻai uma e talafeagai ma foia i le taimi o le mumū o le pancreas. Ma o nisi ua solia atoa e tusa lava pe o le taimi o le faamagaloga.

O tagata taʻitasi o le tagata lava ia, o le mea lea e mafai ai e le croup ona aafia ai mea ola a tagata i auala eseese.

Faatasi ai ma meaai masani, e mafai e se tagata ona gafatia uma cereals, ma e sili atu ma le 13 aitema. E le tupu lenei mea i pancreatitis, ae ui i lea, afai ei ai mafaufauga, e mafai ona e saunia ni mea suamalie mai se lisi laiti.

O le a le mea e mafai ona fai

E mafai ona latou gaioi pei o se meaʻai autu, poʻo se ipu falaoa. A maeʻa le faʻaleagaina ma ua toe malosi le tino, o le lisi o oloa o loʻo avanoa e faʻalauteleina le iloa, o lona uiga e mafai ona e faʻaopopo iʻa, meaʻai, ma isi.

O le a le ituaiga o cereal e mafai? O le numera atoa o cereals, oi latou e faʻatagaina i soo se taimi, o latou faʻasaina ma i latou e manaʻomia ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele, e iloga.

O nisi o gaʻo e tumau pea e le manaʻomia e tusa lava pe faʻamagalo. O lenei mea e tatau ona amanaia ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

Pe a tufatufaina atu fatu, e tatau ona aofia ai pe faapefea ona mafai ona aafia ai le pancreas. Afai o lona aʻafiaga e matua lelei lava, ona mafai lea ona mafua i le faʻatagaina.

O nei meaʻai ua saogalemu atoatoa, o lea ua amata ai ona aofia i le taumafataga i le 2-3 aso pe a maeʻa le pito i luga o le vevela.

Latou te fesoasoani i le faʻafefe o le faʻamaʻi faigofie, ae i le taimi lava e tasi e maua ai se lagona o le faʻavevesi ma e le lagona ai e le tagata le le fiafia.

I le faʻaopoopoga i le faʻamaʻi lava ia, e mafai ona faʻatagaina fatu gaosiga e aʻafia ai le tino atoa, aemaise lava i le mea o loʻo gaosia.

E tatau foi ona e malamalama e oo lava i oloa faatagaina e tatau ona kuka lelei. O lenei tulaga e tatau ona mataituina ina ia sili atu le malosi o le togafitiga.

Ae e oʻo lava, o meaʻai faʻatagaina mo le tino atonu e leʻo galue. E taua le amanaʻiaina e le gata o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi ona faʻalavelave, faʻapitoa foʻi ma uiga taʻitasi.

I le pancreatitis, pe a uma ona faʻaaogaina meaai, e tatau ona e faʻalogo i lou tino. Afai ei ai le faʻalauteleina o le le faʻavauvau, ona e manaʻomia lea e toe iloilo au meaʻai ma talanoa i lau fomaʻi.

  1. Legumes e sili atu ona mamafa i le fua o le digestive.
  2. Barley.
  3. O loʻo faʻasaina foi le pati faʻamaʻi ma pancreatitis.
  4. Fuga.
  5. O le falaoʻo millet ma le pancreatic pancreatitis e le manaʻomia.

Faʻasaina Barley ma falaoa mo pancreatitis. Naʻo nisi o mataupu e le masani ai e mafai ona faʻatagaina i le vaitaimi o le faʻamagaloga tumau.

O isi ituaiga o cereals mai le lisi e faʻasaina i le vaitaimi atoa o togafitiga. E na o taimi lava e mafai ai ona e ulu atu i au mea taumafa pe afai ei ai se laasaga umi ma tele.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona lelei le vevela, faʻafeiloaʻi malie ma laiti.

Faʻaaogā tatau o cereals

A maeʻa le faʻaleagaina, e faʻatagaina i latou e tuʻuina atu fualaʻau i totonu o le taumafataga. O le muamua o le lisi o croups faatagaina o le araisa.

E mafai ona 'aina i le maeʻa o le 3 aso o anapogi faʻapitoa. I le vaiaso, buckwheat, semolina, oatmeal, ma karite ua faʻapupuu foi ona faʻaopoopoina.

O le 'ai o falaoʻo ma pancreatic pancreatitis e tatau ona aoga pe a maea ona kuka lelei.

Muamua, e tatau ona maua sina suavai, ma lona lua, e iai le viscosity. I le taimi muamua, ua na o le vai lava e saunia, ona mafai ai lea e le afa ona faʻafefe i le susu.

O faʻamaʻi susu o susu e faatagaina naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga. Faʻaopoopoga e pei o le pata, masima poʻo le suka e faʻatagaina pe a maeʻa le maʻi ma toe foʻi mai.

Taumafa le gaʻo pe a uma ona solo. Mo lenei mea, o meaʻai e tatau ona faʻamalo lelei. Afai ei ai sau faʻaleleia, ona mafai lea ona e faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi atili ai le oloa.

E masani lava o ituaiga vevela eseese e mafai ona faʻasaina muamua i le paʻu o le tino. O se mea e masani ona fai i le kofe kofe. A uma le kuka, o le a leai se mea e teu ai.

A maeʻa le vaitaimi o le faʻasalaga, o le a amataina fualaʻau i lo latou tulaga masani. A aunoa ma le fesuisuiai, latou te taofi pea o latou uiga taua.

E tatau i le tagata maʻi ona malamalama o le tele o taimi o le a ia 'ai ai fatu mai le lisi e le faatagaina, o le vave foi lea o le faagasologa o le faʻamalolo.

Atonu o le a fai mai se tagata e le mafai se lisi, aua o le a vave lava ona faʻalavelave uma ituaiga uma.

Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e saunia muamua. I le taimi nei, e tele suʻega o le a fesoasoani i le faʻavasegaina o taumafataga o aso uma.

Taua! E le mafai ona aveese atoatoa le paluga, e oʻo lava mo sina taimi.

Le fesoasoani i mafaufauga faaletagata. Ae o suʻesuʻega e tatau ona naʻo le faʻamagaloina.

Aʻo lei oʻo i lenei mea, ou te le manaʻo, ae tatau ona e mulimulitai i se mea maʻoti. E masani lava, o le 2 vaiaso muamua o le a sili ona sauā, faʻagata ma faigata.

Ma ina ua maeʻa le vevela, na faasolosolo le faailoga o maʻi ma ua faasolosolo ai le lisi o oloa faatagaina, ua amata ona tuufaatasia i auala eseese.

E lelei meaʻai ma aano ma iʻa. E mafai ona avea ma sauga. O nei mea uma e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi ona e mulimuli ai lea mai le mea na ia fai mai ai ma mea e gaosia e ia.

Palukin porridge

O le filifiliga lenei o le a fesoasoani i le faʻavasegaina o se taumafa le lelei. I le taimi lava e tasi, o le a maua ai e le paukini le tofo fou, maua ai faʻamalologa ma faʻatagaina le tino e faʻaleleia meaʻai faʻavavevave.

O le mea lenei e manaʻomia i le taimi o faʻataʻitaʻiga ma togafitiga.

O le isi mea lelei e tatau ona matauina o le mafai lea ona faʻaitiitia le maualuga o le manava o le manava. I le taimi lava e tasi, o le fualaau faisua ei ai se mea maualalo maualalo.

Lelei paikena i le o gatasi ma le araisa. Salu i luga o le vai. Kuka:

  • E tusa ma le 800 kalama o le pulupulu.
  • O le salu e tatau ona tipi i totonu o ni nai pusa ma sasaa i totonu o se atigipusa o le a kuka ai le falaoamata.
  • Mo le kuka, e te manaʻomia 2 ipu vai mama. E naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi, e mafai ona kuka i le afa i le susu. Ona ave lea o le 1 ipu susu ma le vai.
  • Kuki le pauki mo le 10 minute.
  • Ave le 100 kalama o araisa. A o lei sasaa le cereal i le pauki, ua fufulu.
  • E mafai ona e faaopoopo sina suka ma masima.
  • Simmer seia kuka. E masani ona le sili atu i le kuata o le itula e kuka ai.

Ua saunia le oloa! O le mea faapope o le a avea ma se faʻafefiloi matagofie i le taumafataga. E taua tele le 'aina o ia ipu i se mafanafana.

O le tulaga tutusa e faatatau i isi. O le vevela o mea taumafa o se vaega taua lea o se taumafa maloloina.

Rice porridge

O lenei cereal e aoga tele. Faatasi ai ma ona uiga lelei, o loʻo faʻaalia mai e uiga i le tino atoa.

  1. E teuina puipui o le gastrointestinal tract, e puipuia ai aʻafiaga leaga o le faaleagaina.
  2. O le riki e faigofie ona nutimomoia ma afaina e le tino. I le taimi lava e tasi, o okeni e aafia i le faʻaogaina o otaota e le o tele naua.
  3. O Croup foi o loʻo i ai meatotino faʻapitoa. Ona o lenei uiga, toxins ma toxins e masani ona sau mai le tino.
  4. E le afaina ai le vaega o meaʻai.
  5. I le avea ai o se vaega o se aofaʻiga o meaʻai gaʻo, lea e umi se taimi e maua ai le saturation.

Naʻo le toe foi mai o le araisa ua faʻamaonia, o lona uiga pe a faigata ona faʻatau, e lelei tele le le faʻaaogaina.

Semolina porridge

E le manaʻomia le toe faʻatalanoaina o le falalaiti aʻo leʻi faʻaaogaina. O le a sili atu le lelei, aemaise lava mo i latou o loo sailia ni auala faigofie ma e le fiafia e feoai solo ma kuka mo se taimi umi.

Semolina porridge - faʻamanuiaga:

  1. O se mea taumafa.
  2. Faʻamaʻi ona eli.
  3. E le fesoasoani e te le fia lagona le fiaʻai mo se taimi umi.
  4. E le afaina ai le mucosa.
  5. E le sili atu le mamafa o le pancreas.

E i ai foʻi mea le lelei. Muamua, o le semolina porridge e leaga mo vitamini. Lona lua, o cereal e iai sona uiga faʻateleina, o le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina.

Oatmeal

Oatmeal o se tasi o fualaau sili ona lauiloa, lea ei ai sona aafiaga lelei i le tino. E masani ona faʻaaoga i meaʻai, lelei uma lelei ma le mamafa.

  • Oatmeal e taofia ai le enzymes i le pancreas, lea e amio faʻamalosi ma mafua ai faʻafitauli faʻaleaga.
  • O loʻo i ai faʻamalosi ma gaʻo fualaʻau e faigofie ona faʻapala.
  • Vaʻa lelei.
  • Faʻailogaina le faʻamalosi o le intestinal.

Barley porridge

E mafai ona maua e Barley ni aʻafiaga lelei ma aʻafiaga. E le pei o isi gaʻo faatagaina, o le mea sili lea ona faigata.

Afai e te faʻaaogaina, ona sosoo ai lea ma se tetelē uumi ma isi mea e paʻu ai. E moni lava lenei mea mo le vaitaimi o le faʻamalosia.

  • Faʻapipiʻiina ma puipui puipuiga.
  • Faʻamolemole ma aveese le toxins.

O sina mea e uiga i le faʻamaʻi lava ia

O le mea moni, oi latou ua uma ona feagai ma lenei maʻi ua iloa le mea o lenei maʻi. O le pancreatitis o se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, lea o loʻo faʻaaogaina ai le togafiti o le inflammatory i le pancreas. O lenei okeni e tu i tua o le manava. E le faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma meaʻai, ae o loʻo avea ma vaega malosi i le faʻapalaina o pulu, gaʻo ma gaʻo. E maua mai iinei ni enzymes o meaʻai. Afai, mo nisi mafuaʻaga, ua faʻavaivaia le lolovaia o enzymes, ona tolopoina lea i totonu o le gland, lea e mafua ai ona faʻaumatia. O le mea moni, o loʻo faʻafefe mai totonu.

I taimi faigata

Fomaʻi mo le taimi le tumau e tuʻuina atu soʻo se faʻapogai o fila, lea e aofia ai soʻo se mea fafaga. Ae o lenei tapulaa e naʻo le 3-4 aso, sei vagana ua taofia le faʻamaʻi o le tiga ma ua maeʻa le laasaga laititi. E tusa ma le 3 aso talu ona faʻataunuʻuina le faʻamafanafanaga masani (e faʻaaogaina i le pepa tino), e mafai ona aofia ai paluga i lau taumafataga. E tatau ona kuka lelei, e foliga mai e suamalie ma lelei. I le taimi lava e tasi, o le pancreas e le mamafa, lea e taua foi. O pancreatic cereals e faatagaina, ae le o mea uma.

Faasaina

Muamua lava, e tatau ona e malamalama e matua le fautuaina e aofia i lau lisi autu. E ui i le mea moni e faapea o cereals uma lava e manatu i meaai maloloina, o nisi oi latou e mafai ona afaina ai totoga o le gastrointestinal tract. O a cereals i pancreatitis e matua faasaina?

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia le laʻititi. O le manaia matagofie, samasama lea e alofa tele i ai moa o se faleteuoloa moni o vitamini ma minerale. Ae ui i lea, e le taliaina lelei le meli falala ma le pancreatitis. O fualaau o loʻo mulimuli mai e faigata foʻi mo le gaogao:

  • Fuga.
  • Barley.
  • Wheat
  • Soo se pi.
  • Faʻasalalau.

O nei pancakes ma pancreatitis e mafai ona faatagaina na o sina taimi, i ni vaega laiti ma i le taimi o le faamagaloga. Afai a maeʻa le isi taeao e te lagona le tiga, ona manaʻomia lea ona e aloese mai lenei oloa.

Le mea e 'ai e aunoa ma le fefe

Seʻi o tatou talanoa nei pe o le a le ituaiga cereal e mafai ona maua i le pancreatitis. E fautuaina e faʻaaogaina i taimi uma e mafai ai. O le faavae o le taumafa a se tagata maʻi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia, ma i le va o faʻasalaga, foʻi, o le alalaisa araisa. O le faavae foi lea mo le kuka ma le pusa. O le a se isi mea e mafai ona faʻavasegaina ai le taumafa?

  • Oatmeal. O le 'ai e le faʻasaina, ae i le tele o le pancreatitis e matua le manaomia.
  • Semolina porridge.
  • Buckwheat

O le mea moni, o totoga uma e taʻitasi. E pei lava o faiga e le afaina ai e tupu i totonu. O le ogaoga o le pito i tua o le mea taua lea e faalagolago i ai le fomai pe a faatonuina togafitiga. O le mea lea, afai o lou tino e masani ona faapaleni le karite penina, ona mafai lea ona e 'ai. Na o le pau le mea e tatau ona e oloina.

Milk porridge

E masani i latou uma talu mai lo latou laiti. Breakfast i le faleaoga ma le paionia paionia - o le susu susu. O se punavai o le porotini, o le gaʻo, o le elemene, o le mamafa o le malosi. Ae afai e maua se tagata i faʻamaʻi e pei o pancreatitis poʻo le cholecystitis, ona faʻatagaina lea o le susu susu e kuka ai ma susu susu. I lalo ifo, tatou te mafaufau i foliga o le sauniuni o meaʻai eseese i se auala e le afaina ai le tino o le tagata maʻi.

O le aʻafiaga o le faʻapipiʻi i le setete o le tino

O le Buckwheat ma le pancreatitis o le a aoga mai le faaaogaina tatau, e tusa ai ma le taumafataga, lea e maua ai se taumafataga na faatonuina e se fomaʻi. O mea taua ma le faʻapitoa o le teu, faʻapumu i elemene aoga, faʻateleina le malosi ma le tetee atu i faʻamaʻi ma le tele o faʻamaʻi. I le taimi lava e tasi, o le croup e teteʻe i siama ma fomaʻi, e iai sona aoga aoga i le gaioiga o totoga. E sili atu ona lelei ma faigofie le fua i le tino nai lo le mamafa, meaʻai gaʻo.Buckwheat ei ai aʻafiaga aoga:

  1. Faateleina le tetee atu o le tino i mea leaga faʻalavelave.
  2. Faʻaleleia le toto toto.
  3. Fesoasoani e puipuia mai le kanesa faafetai i vailaau e puipuia ai le fausiaina ma le atinaʻeina o tino.
  4. Faʻamaʻa toto toto mai le cholesterol sili atu, faʻaitiitia ai le lamatiaga o paʻu toto.

O le Buckwheat o le a sili atu ona sui mo meaʻai i taimi o le mumū o le pancreas ma aso o le soifua maloloina. E mafua ona o le i ai o mea taua o le amino i le tuufaatasiga. O pulu o le fatu e avea ma sui soʻo e sui aano o manufasi, o le keke i le foliga tutusa e tutusa ma meaola manu.

Vaʻavavevave taimi

A maeʻa aso e ono talu mai le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi, e mafai ona 'ai le buckwheat, naʻo le ituaiga o falaoʻo kuka lelei, faʻafefiloi i se tulaga o le viscosity. E tatau ona saunia le ipu i le susu, faʻafefe i le afa i le vai. E matua faasaina le faaopoopoina o mea manogi, o mea e masani ai, pata, suka, masima e taofi ai.

O aso uma, e le fautuaina meaʻai, e faʻatagaina i le isi buckwheat ma le oatmeal poʻo le araisa. A maeʻa le vaiaso lona lua talu mai le amataga o se faʻavavega o le faagasologa o le le fiafia, e faʻafefiloi le soupeti soupisi i le lisi.

Taimi o le toe faafoi

I le taimi o se tulaga tumau o le soifua maloloina, ua mafai ai ona 'ai faʻamaʻi fatu mai le buckwheat. Mo le taoina i lenei laasaga faaopoopo le masima, se sipuni o le meli, suka, pata poo le suauʻu manogi.

O meaʻai e faʻatagaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloina ua tuʻufaʻatasia ma isi mea gaosi: kukaina poʻo le fufuluina o fualaau faisua, fafagaina o aano, aano o manufasi poʻo meaʻai. Ina ia puipuia le maʻi, e fautuaina ina ia togafitia ma le siaki. O le faagasologa o ia togafitiga e sefulu aso tasi i totonu o le tolu masina.

Mataupu o le kuka

E tatau ona manatuaina i le taimi o le faʻamalolo, e tatau ona puipuia le okeni aʻafia. Ma o le mea moni, e tatau ona e siakiina lau fomaʻi pe afai e mafai ona 'ai faʻatasi ma le pancreatitis. E tatau ona manatuaina i vaiaso muamua o le mu mumū o le paluga o fatu e tatau ona kuka i le vai. A maeʻa le falaoamata, e mafai ona faʻaalu i le susu. Ae e mafai ona e faʻaopopo i le vaiaso lona tolu talu le osofaʻiga. E tāua tele le muamua o meaʻai. Ina ia faia lenei mea, o loʻo i ai pea i foliga vevela, e manaʻomia ona nutimomoia i se mea e fai ai le kofe kofe.

Alofagia talu mai le tamaitiiti

O le mea moni, o le semolina lenei. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faatagaina e aofia i le taumafataga i le vaiaso talu ona osofaia. E tatau ona e kukaina i luga o le vai. Faʻatagaina naʻo le sauni e faʻaopopo se vaega itiiti o susu susu. Suga, masima, pata - tuʻu uma lava seia oʻo i taimi lelei. Mo le taimi muamua e faʻatagaina e 'ai na o le lua pe tolu punetini, e le sili atu.

O lenei cereal e matua agavaivai, o lea e mafai ai ona taua o le agamalu ma meaʻai. E puʻeina e Semka le puipui o le inumaga ma aveese le siaki ua faʻapipiʻiina ia i latou. E tele le palatini, lea e taua tele i le vaitaimi o le toe faʻaleleia. I le auala, o le fiber ua matua leai lava, lea e le fiafia i ai tagata fai meaʻai. Ae e le mafai ona e fefe i colic ma flatulence.

Buckwheat porridge o le meaalofa sili lea o le natura

O le mea moni, o se gaʻo aoga tele, lea e aofia ai le tele o elemene ma eletini. E tatau ona aofia i le taumafa a soʻo se tagata soifua maloloina. Ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai e na o le lima aso talu ona osofaia. Ia mautinoa e teu i le kofe kofe ma kuka i luga o le vai. E le tatau ona faʻagaloina le pusa paʻu e oʻo lava i le taimi o le faʻagaloga. E leai ni faʻaopoopoga e faaopoopo i le pusa. I le sefulu aso mulimuli ane, e mafai ai ona amata le kukaina o le kuka i le ituaiga cereals. A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, e tatau ona fafagu le falala mo le po, ma kuka i le taeao. Ma o le a sili atu ona faigofie le gauaiina e le tino.

Oatmeal, alii!

Oatmeal ma pancreatitis e fesiligia ma fomaʻi. O le tele o fiber e faia ai lenei cereal matautia e le gata i le vaitaimi o le faʻavavevave. I le vaitau o le faʻamagaloga, o lona faʻaaogaina i meaai e tatau ona faatapulaaina. Ma afai e te matauina se faʻafitauli i le soifua lelei i le maeʻa ai o se vaega o le falaoʻo, ona sili atu lea ona lelei le lafoai.

O aso muamua muamua e 10 talu le faʻamaʻalogaina o le oatmeal e le fautuaina. A uma lena, e mafai ona e taumafai e kuka. Ina ia faia lenei mea, sufulu le paluga i se setete o falaoamata. E mafai ona e 'aʻai i se mea faʻafefe i ni mea laiti.

O le fafie

I le mumulu faifai pea, e mafai ona faʻatagaina i totonu o le taumafataga, ae le silia le 1 taimi i le vaiaso. A le o lea, e mafai ona e faʻaosoosoina le faʻamaʻi o le maʻi. E sili le amata i ni vaega laiti, mai le 50 i le 100 g. Ma, e tatau ona e mataʻituina lelei lou tulaga. Afai e te lagona le le toʻa i totonu o le manava, tiga poʻo le le lavalava, ona tatau ai lea ona e faalēaogāina lenei oloa. I totonu o le pancreatitis, e le talia le taumafa o le falaoa.

Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻamaʻi, e le aofia ai i le taumafataga seia oʻo ina faʻaumatia faʻamaoniga o le faʻaleagaina. E mafai ona toe faʻaaogaina i totonu o le taumafataga i ni nai masina talu ona maeʻa togafitiga.

E le o lau filifiliga se mea e teu

E toʻatele e ioe o le faʻamalolo o meaʻai e sili ona suamalie. E lelei tele mo aano o manu ma iʻa. O tamaitai e faapitoa ona aoao e kuka, ina ia vavae fatu mai le tasi. O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga auala e faʻamaonia pe afai o loʻo soifua maloloina le tagata. I le taimi o faigata, e tatau ona tunu le falaoʻo i le vai-vai, e tatau ona faʻailoa. Saunia i latou i vai faʻamamaina e aunoa ma ni mea manogi. E sili ona lelei le faʻafefe o masini i se mea e faʻaleleia.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e mafai ona kuka i le pepa e le faʻamaonia, o le tele o meaʻai e puipuia. Ae e tatau ona e kuka lelei, i se tulaga vaʻavaʻai. A leai, e mafai ona e osofaia se osofaiga fou. Ma o le mea moni, matamata i lou tino o tali mai. Afai e te lagona pe a maeʻa se vaega o le falaoa, o le a sili atu le leaga o lou soifua maloloina, ona tatau lea ona e aveesea lenei oloa mai le meaai.

Faʻagaloga tumau, mausali

Afai e le faʻaalia e le pancreatitis mo le 4-5 masina, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le faʻamagaloina faifaipea. I lenei tulaga, o le tele o tapulaa ua aveesea. E mafai ona e 'ai le falaoamata saito i totonu o le vai poʻo le susu susu. O Porridge e tatau ona i ai se faʻamausalisa vai, ma e manaʻomia ona e faʻaaogaina i se tulaga mafanafana. O meaai e mafai ona faʻaopoopoga i fua faʻatagaina. Le maualuga o le aso e le sili atu nai lo le 200 g. E le o le oloa lea e mafai ona e 'aina mo le' aiga o le taeao, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O le mea lautele, o mea taumafa o le mea sili lea ona taua i le faagasologa o le toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻamalosia o le pancreatitis. I faʻasologa masani o le faʻamaʻi, e taua le tausisia o tapulaa talafeagai i se faʻaauau pea.

I le taimi e maua ai se tagata i se togafitiga e pei o le pancreatitis, o le a sili atu le leaga o le ola o le tagata, o lenei togafiti o le pancreas e matua faigata ma e le lelei mo se tagata.

Buckwheat ma le pancreatitis i le faʻamagaloina o se auala sili ona talafeagai, aemaise lava le aoga, lenei togafitiga, faʻatasi ai ma meaʻai.

O le suʻeina o lenei maʻi e le o se mea faigofie, aemaise lava pe afai o le amataga lenei o le maʻi. Ae a faʻatuina se maʻi, e tatau i le maʻi ona amata togafitiga i se taimi vave e mafai ai.

E mafai ona faʻaaogaina e fai ma fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma falaoʻo ma pancreatitis, e mafai foʻi e se fomaʻi ona faʻamaonia togafitiga, ma o meaai paleni e manaʻomia mo le manuia o togafitiga.

O le faʻaaogaina o le fockwheat in therapy o se filifiliga faigofie lea e le afaina ai le taga a le tagata maʻi, ae, e ui i lea, o le a aoga.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai pe mafai ona faʻaaoga le buckwheat mo pancreatitis, oa aoga aoga o lenei oloa ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina mo togafitiga.

Buckwheat porridge i togafitiga

O le faʻaaogaina o le keke falala faatasi ai ma le mea e maua ai le susu i le kefir, o se auala sili lea ona lelei e puipui ai, e mafai foi, i le itu, ona puipuia le tagata mai mai le faʻaalia o se maʻi faʻapitoa.

O se fofo mo togafitiga poʻo le puipuiga e tatau ona faia i totonu o le tolu masina, o le togafitiga faʻamalosisi ma le falalati ma le kefir e tatau ona faʻaauau mo le sili atu ma le sefulu aso.

O lenei oloa e sili ona taua i le avea o se tagata e faamamaina le pancreatic, o le uluai mataupu faavae lea o le gaioiga o lenei togafitiga, o nisi nei o tulaga lelei o lenei auala:

  • Ma o le faʻaaogaina o tekupe e fesoasoani e faaosofia ai le gland, ma afaina ai le faʻaleleia atili o le toe faʻafouina o suauu afaina aʻafia.
  • O le faʻaaogaina o lefir fesoasoani e faʻamamā ai le pancreas, e aveesea ai foi le le malamalama o le totoga o le totoga, e le gata o le okeni, ae o le vaega atoa o meaʻai. O lenei oloa e aveesea ai mea oona mai le tino o le tagata ma faʻamaonia ai le faʻaogaina o le meaʻai.

O le faʻaaogaina o nei oloa i le tuufaatasiga e le gata ina fesoasoani i le mea moni e aveesea ai le lafoaʻiga, ae aumaia ai foi le sugar i se tulaga masani, faaititia le tiga o le faailoga ma faatulaga le faagaioiga o le pancreas.

O togafitiga faʻatasi ma nei oloa e mafai ona le gata i le vaitau o le faʻamagaloga o maʻi, ae o se faʻasologa o pathoces o le gastrointestinal tract.

O faʻamanuiaga o le faʻamalosi mo le tino o le tagata

O vaega o lenei aga o le cereal e tulaga ese, ona o lenei mafuaʻaga ua i ai se nofoaga mamalu i le lisi o isi meaʻai. Muamua lava, i totonu o le pusa o loʻo i ai se aofaiga tele o polotini, e taʻua o fualaau faisua.

Fai mai tagata tomai faapitoa o lenei oloa e na o le tasi lea e tuufaatasia ai le i ai o mea taua o le amino ma le polotini fualaau faisua.

Mo le mafuaʻaga lenei, o le taumafa taumafa mo tagata e le mafai ona 'aʻai aano o manu, pe mo tagata vevela, o le a mafai ai ona latou faʻamaonia le paleni oa latou meaʻai, ona o le i ai o le fualaʻau fualaau i totonu o le oloa.

O le maualuga o le uʻamea i totonu o le falalati, faʻatasi ma amino acids, e mafai ona suia mo le taimi nei le taumafaina o meaʻai a manu.

O tagata tomai faapitoa, pe a togafitia togafitiga o le pancreatic, e faasaina ai le faaaogaina o oloa e aofia ai le tele o mea e gaosia ai le gaʻo, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le falalati o loʻo i ai le tele o meaʻai a le tagata maʻi.

I le faaopoopo atu i ai, o lenei oloa e maua ai le fiber, lea e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai, ma fesoasoani i le manava ma faʻamaʻi mea e faʻaaogaina mai le tino.

E le gata i lea, i lenei oloa o le cereal, o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini B.

Fai mai tagata popoto faapea o lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le metabolic process, mo se faʻataʻitaʻiga, le fesuiaiga o gaʻo ma gaʻo, lea e aofia ai i le faagasologa o le synthesizing o sela plasma.

Latou te aʻafia foi i le faʻaleleia atili o le gasegase o le neurogenic, faʻaleleia le faʻamalositino e ala i fusi uʻamea, ma faia se vaega o se mea faʻapitoa.

Afai e tausia e se tagata lona soifua maloloina, ona avea loa lea o le taumafataga ma se vaega e tatau ai o ana meaʻai, ma e le na o lea, na o le buckwheat e le mafai ona tuufaatasia.

I le faagasologa o lona galueaina, o vailaau mo le tuputupu aʻe o le pata ma isi vailaʻau e le o faʻaaogaina, ona o lenei mea e mafua ona o le gaosiga o le gaosiga i na faʻaopoopoga.

Mo lenei mafuaʻaga, o se mea e faʻalelei ma lelei le siosiomaga. O lona faaaogaina e fautuaina i le tulaga o le oona. E maualalo le kalori, e leai ni meaʻai gaʻo, pe gaʻo, ma e aʻafia ai le faʻaleleia o le metabolism.

O uiga o loʻo taʻua i luga o le keke o le keke e faʻaalia ai o lona faʻaaogaina o meaʻai, ma e faʻaaogaina i le i ai o soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ae e tatau ona tausisi i tulafono mo le faʻaaogaina.

I le amanaʻiaina o faʻamatalaga o loʻo i luga, e aotele ai, o le a tatou lisiina faʻamatalaga auiliiliga uma o aoga aoga o lenei fua o le cereal:

  • Faʻaleleia ma faʻavaveina le toe faʻaleleia o sosolo o okeni aʻafia.
  • E maualalo i calorie, o lona faʻaoga e le mamafa ai le okeni e afaina mai le gaioiga o le tino.
  • E lagolagoina le masaniga o le gaioiga, faʻamamaina o mea oona ma mea leaga i le tino ma le okeni.
  • Faʻamālōlōina faʻamaʻi ma faʻagasologa o le faʻaleagaina.
  • Faʻavasega le maualuga ole kulukose plasma.
  • Faʻalagolago i le gaosiga ma le vavaeesea o le vai.

Faʻateleina le aofaʻi o le pata i le pancreatitis e talafeagai i le i ai o faʻamatalaga muamua o togafitiga.

O meaai aoga e mafai ona saunia e pei o se fatu, o se fatu falaoamata atoa, mai se taumafataga, ua uma ona ufiufi, ma mai le falaoamata tao.

E le afaina pe o le a le ituaiga e te faʻaogaina ai lenei laau, i soo se tulaga ei ai mea aoga.

A o lei faia le kuka, e tatau ona e faʻapipiʻi i totonu o le oloa, faʻapolopolo mai otaota e le mafai ona faʻaaogaina ma fatuga e leʻi faʻamaonia, ona e faʻamamāina lea o le oloa i lalo o le vai inu ma faʻatumu i le vai mo se po.

Buckwheat porridge mo pancreatiti, kuka

Ina ia mafai ona lelei le faʻaaogaina o le tino i le tino o le tagata, o le faʻaaogaina o lenei oloa e fautuaina pe a uma ona mavae le tiga.

E mafai ona kuka le Buckwheat i le foliga o le faasee viscous, e manaʻomia ona faʻasaina pe a uma le kuka. E faʻaumatia e aunoa ma le faʻaopoopoga o le suauu, masima poʻo le suka.

O le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina ole buckwheat e le manaʻomia, e mafai ona e faʻaogaina faatasi ma isi meaʻai e mafai ona faʻaumatia i pancreatitis. O le tele o taimi o le falaoamata e faia mai le suka poo le oats.

Ma pe a maeʻa le lua vaiaso, e mafai ona e faʻapipiʻi soupisi fua i le meaʻai faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le falaoʻo keke, ae e tatau foi ona e oloina ina ia le soona faʻaogaina le masini fualaau.

Le faʻaaogaina o le teu i ituaiga eseese o togafitiga

Togafitiga ma le falalati keke e mafai ona ese, e faʻalagolago lava i le a le ituaiga o togafitiga.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o togafitiga togafitiga talafeagai:

  • I le taimi o le faʻamagaloga, e mafai ona e ave le falaoʻo paʻu, e mafai ona tuʻuina atu sina tamaʻi fualaau aina po o le pata. E mafai foi ona e faaopoopo i ai le suka poo le paluga o oloa gaosi, ma e mafai ona faatagaina nisi o meaʻai ma fualaʻau.
  • I le i ai o se gaioiga ogaoga o le faamai, o le oloa e ave i le foliga o se masini viscous, e mafai ona saunia e le gata i le vai, ae faapea foi i le susu. Ae i le falalati e le tatau ona i ai se suka poʻo se masima. A maeʻa le vaiaso o togafitiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le kuka suamalie ma taofi i le meaai.
  • I le faagasologa o le puipuia o le faʻaalia o faʻafitauli i le pancreas, e tatau ona faia le togafitiga i taimi uma i le tolu masina, ae le sili atu ma le sefulu aso.

Faʻasalalaʻau faʻanoanoa

E mafai ona faʻaaogaina e avea ma se meaʻai autu, poʻo le faʻaofuina, e faaopoopo i le sua, tatou te manaʻomia:

  • Buckwheat i le aofaiga o le tasi tioata.
  • Lua ipu vai.
  • O se meaʻai ma se mafiafia.

Mafaufau i le faiga o kuka:

  • E tatau ona fufuluina le Buckwheat, tafiese le palapala, ma sasaa vai.
  • A uma le suavai, faʻavela mo le sili atu i le ono minute i luga o le vevela vevela. Ona ufiufi lea ma faʻafeiloaʻi i luga ole vevela vevela.
  • A maeʻa le taimi lenei e tatau ona tape le afi ma tuʻu le falaoʻo e tusa ma le 12 minute.

Totoga mo falala falala ma lefir

O lenei fuataga o se tasi lea o metotia aoga i le togafitiga o togafitiga o le pancreatic, e fautuaina e le tele o tagata fai meaʻai ma fomaʻi, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga o le faagasologa o le faia o le falaoa fagu ma le faʻaopoopoga ole kefir:

  • Ina ia sauniuni, e tatau ona e fufuluina se ipu tioata ma sasaa lefir, e tatau ona afa le lita ma e le tatau ona manaia.
  • A maeʻa ona faʻafefiloi lenei paluga mo le 12 itula, e tatau ona vaevaeina i ni vaega se lua. E tasi le auʻaunaga e faʻaaoga i luga o se manava gaogao ma e tatau ona sui le taeao. O le vaega lona lua e tatau ona faʻaaogaina i ni nai itula ae e te lei alu e moe.
  • Ole laʻasaga o togafitiga e le sili atu i le sefulu aso, ae tatau ona e malolo mo le 10 aso ma toe fai. O togafitiga faapena e tatau ona faia i ni nai taimi i le tausaga.

Manatua, o nei oloa e le oi ai i la latou tuufaatasiga, le aofaiga e manaʻomia mo le tino, o le tele o meaʻai ma elemene ina ia mafai ai ona faapaleniina meaʻai.

O le mea lea, mo faafitauli i le pancreas, e tatau ona e ave isi mea e faatagaina e le fomaʻi.

Togafitiga ma nei paluga ua lelei tele, o lea e mafai ai ona e saogalemu e amata lenei metotia togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga