Ole fua o le kulukose toto i tane

O le maʻi suka o se maʻi endocrine lea e faʻalavelaveina ai gaioiga faʻasolosolo ma gasegase ai le suka. O le maualuga o le kulukose o le toto e tutusa lava mo alii ma tamaitai ma tamaiti. Fluctuations in indicators e mafai ona tupu ona o le aafia i masaniga leaga: ulaula, ava malosi, meaai mama po o meaʻai vevela foi. O se taunuuga, o le pancreas e mafatia, mai le galuega lea e saʻo le faalagolago o le gaosiga o gaʻo i le malosi.

E taua tele mo tamaʻitaʻi le mataʻituina o le kulūkose i le toto, ma faʻateleina pe faʻaitiitia i lona faʻatinoina, ia faia ni faʻamautinoaga. E tusa lava pe lelei le soifua maloloina ma le i ai o faamai ua faailoaina, e tatau ona faia se suega suʻi a itiiti ifo ma le tasi i le ono masina. Tagata lamatia 1 taimi i le tasi i le lua masina.

Le masani o le suka i alii - laulau i le matua

Po o le a lava le matua, o le suka i le tane e mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Ae ui i lea, i le matua, o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka e faateleina. O le mafuaʻaga mo lenei suiga o tausaga e afaina i le faʻamaʻi, ona o le faʻamaoni.

E taua le mafaufau i na amio leaga, o se meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo ma gaʻo, susu gaʻo - o nei mea leaga e afaina ai le faatinoga o le pancreas, o le autu o le inisalini i le tino. O le gaioiga faʻaletino, o se faiga masani i aso uma, o se meaʻai e aofia ai le tele o fiber, vitamini ma minerale, polyunsaturated fatty acids (maua i le iʻa, legumes, nati, ma isi) e fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻalavelave.

O mea nei o se laulau faʻatasi ai ma tapulaa o le suka i se tagata matua:

Tausaga
Sugar level
18-20 tausaga
3.3-5.4 mmol / L
20-40 tausaga
3.3-5.5 mmol / L
40-60 tausaga
3.4-5.7 mmol / L
E silia ma le 60 tausaga
3.5-7.0 mmol / L

Suʻega o le toto glucose

O le iloa vave o mea lamatia ma le faia o mea e taofi ai ma toe faʻaaogaina ai le faʻamaʻi o le a fesoasoani i suʻega toto i taimi taʻitasi. Afai e te faia se suʻega mo le puipuia - e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le fale suesue. I lenei tulaga, e mafai ona e faalagolago i le maualuga saʻo.

O le suʻega e faia i luga o se manava gaogao. Sili atu i le taeao. I le taimi muamua, e fautuaina e aloese mai le faʻalagona poʻo le faʻalavelave faaletino, inu ava malosi, ma faʻafetaui le taumafataga i le aso.

E masani lava, o le toto paʻu e aveesea mai se tamatamailima mo le suʻega. Ae e mafai ona faʻaaoga toto toto, i lenei tulaga o le maualuga maualuga faatagaina o le kulukose o le a sili atu le maualuga.

Afai o le sugar sugar content e sili atu i le masani, e tatau ona e suʻeina se suʻesuʻega loloto. Ina ia faʻamaonia pe teena le lamatiaga o le maʻisuka, e suʻeina le toto mo ni nai aso ile laina. I lenei tulaga, e tele ituaiga o suʻega ua faia:

  • i luga o se manava gaogao (pe a uma le fia ai mo le itiiti ifo i le 8 itula) - e mafai ai ona e iloa pe o le a le maualuga o le suka,
  • suʻega i le aso atoa - fesoasoani e fuafua le vaeluaga o le fesuiaʻiga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso ma se olaga masani.

Faaaogaina o le mita o le kulukose toto i le fale

E mafai ona e siaki le toto mo le suka i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. O le lelei o lenei auala e aofia ai le saoasaoa ma le faigofie o le suʻega. I le taimi nei, o loʻo i ai glucometers e eseese i foliga ma le saoasaoa o le mauaina o le iuga. Peitai, o mataupu faavae o le galue ma tulafono mo le aveina o le toto mai ia i latou e tutusa. Faʻatasi ai ma le tagata suʻesuʻe, e tatau ona faʻaaogaina ni vaega faapitoa o suʻega.

Tuua Lau Faamatalaga