Igoa o le inisalini umi umi o fualaau faasaina

O fualaau oona umi aofia ai vailaau faʻasolosolo taimi ma vailaʻau o le umi faaumiuga gaoioiga.

1. Umi Taimi Umi o insulini (amata i le 1.5-2 itula, pe a uma le 3-12 itula, umi 8-12 itula):

- inisinia o le inisalini insulin-isophan (Biosulin N, Gansulin N, Gensulin N, Insuman Bazal GT, NPH Inuit, Protafan NM, Rinsulin NPH, Humulin NPH),

- Inisalini-insulin-isophan (Biogulin N, Humodar B),

- inisinia monocomponent ole insulin-isophan

(Monodar B, Protafan MS),

- le faʻamalolo o le insulin-zinc (Monotard MS).

2. Umi umi le iniseti (amataga o le gaioiga pe a mavae le 4-8 itula, pe a maeʻa le 8-18 itula, aofaʻi le umi 20-30 itula):

- insulin glargine (Lantus),

- insulin detemir (Levemir Penfill, Levemir Flex-Pen).

Iniseti tui tui

O le folasaga o le inisalini faaumiumi e faia i totonu o le suilapalapa (faʻaaogaina lemu).

Taimi taimi

E faʻatatau i le taimi e tasi, taeao ma afiafi, ma e masani ona faʻatautaia le taoto o le taeao i le taimi lava e tasi ma le inisalini puupuu.

Aʻai Ina ua uma le Inisalini Injection

O le inisalini e le o se mea e fesootaʻi ma le taumafaina o mea taumafa; e faʻataʻitaʻi le basal nai lo le puleaina o le inisalini, o le mea lea, e le tatau ona 'ai se meaʻai pe a uma le puleaina o le inisalini umi.

Inisalini mo le umi.

E amata ona galue i lalo o le puleaina pe a uma le 1-2 itula, o le pito i luga o le gaoioiga e tupu pe a mavae le 6-8 itula, o le umi o le gaoioiga e 10-12 itula. O le masani masani o le 24 iunite / aso ile 2 atumaga.

- Insulin-isophan (inisinia o le tagata) - Biosulin N, Gansulin N, Gensulin N, Insuman Bazal GT, NPH, Protafan NM, Rinsulin NPH, Humulin NPH.

- Inisalini-isophan (faʻasalaga faʻapitoa o tagata) - Biogulin N, Humodar B.

- Insulin-isophan (monocomponent puaa) - Monodar B, Protafan MS.

- Faʻasaina o le insulin-zinc - Monotard MS.

- NPH Neutral Protamine Hagedorn (NPH-insulin, eg, Humulin N ®, "Protofan XM ®")

- Zinc (inisua zinc, mo se faʻataʻitaʻiga, Ultratard HM ®, Humulin Ultalente ®)

- Surfen (surfen-insulin, e pei o, Depo-Insulin ®)

E amata ona galue pe a ma le 4-8 itula, o le pito i luga o le gaoioiga e tupu pe a mavae le 8-18 itula, o le umi o le gaoioiga e 20-30 itula.

- Insulin glargine (Lantus) - le masani masani o le 12 iunite / aso. O le insulin glargine e le o iai se faʻalauiloaina o le gaioiga, talu ai ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto i se tulaga e masani ai, o lea e faʻatautaia ai le tasi taimi. E amata ona galue i le 1-1.5 itula. Aua nei tuʻuina atu le hypoglycemia.

- Insulin detemir (Levemir Penfill, Levemir Flexpen) - o le masani masani o le 20 PIECES / aso. Talu ai o loʻo i ai sina laʻitiiti, e sili atu le vaevaeina o le dose i aso uma ile 2 togi.

Umi umi le iniseti e faʻaalia i le sili atu le vavalalata vavalalata o gaioiga faʻatusatusa i insulin masani masani. E lemu le tele o le gaioiga o le gaioiga (e faʻaitiitia ai le ono o le hypoglycemia i le po ma le va o taumafataga) ma e aoga mo le 24 itula, e mafai ona faʻatonu 1 pe 2 taimi i le aso. O le togafitiga masani o le inisalini eo faatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino, ma o gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona mamafa, o le faateleina o le mamafa o le tino ao faia le togafitiga o le inisalini e le manaomia. Suesuega ma atinaʻe uumi e faʻaalia ai le mamafa o le mamafa o le tino pe a faatusatusa i isi insuline basal.

Laititi o sauniuniga ile inisalini

O le inisalini o se tasi lea o hormones taua i le tino o le tagata.O le inisalini e gaosia i le pancreas ma e tele sona aafiaga i metabolic process in tissues o le tino. O le sini autu o lenei mea faʻapitoa o le faʻaitiitia o le maualuga o suga i le tino.

I le gasegase o le gaosiga o le inisalini, e atiaʻe e se tagata se maʻi e taʻua o le maʻisuka. O se taunuuga o le atinaʻeina o lenei maʻi, o loʻo i ai se soliga o le gaioiga o le metabolism.

O tagata e maua i le maʻisuka o loʻo feagai ma le mea moni o le maualuga o le inisalini i totonu o le tino e tatau ona tausia faʻasalalau.

Ole aofaiga o le inisalini e tuʻuina atu i le tino e faʻalagolago i le eseesega i le va o le inisalini na faia e le tino ma le aofaiga ole inisalini e manaʻomia e le tino mo galuega masani.

O sauniuniga o inisalini oi ai nei e vaevaeina i ni ituaiga eseese, e fuafua i le saoasaoa o le aafiaga ma le umi o le gaioiga o le vailaʻau i totonu o le tino. O se tasi o ituaiga o le gasegase umi.

O le inisalini umi ua umi ona afaina ona o lenei meatotino, o lenei ituaiga o fualaau faasaina ua taʻua o le inisalini faaumiumi. O lenei ituaiga o hormoni o loʻo taʻalo ai le taua o le hormone autu autu lea e fausia ai le insulin i lalo o le tino o le tagata maʻi.

O fualaau o lenei ituaiga e mafai ona faʻapipiʻi le inisalini i le tino i le gasologa o le aso. I le gasologa o le aso, ua lava lava le faia o le 1-2 injections e faʻamaonia ai le homone i totonu o le toto.

E faasolosolo lava, o le faʻaaogaina o le inisalini umi le faʻamalosia e mafua ai le faʻamautuina o tulaga o hormonal i le tino.

E maua le taunuʻuga i le aso lona lua poʻo le tolu, e tatau ona maitauina e maualuga le taunuʻuga i le 2-3 aso, ma amata ona galue le vailaʻau i ni nai itula.

O sauniuniga masani a le inisalini umi taimi masani:

  • Insulin Monodar Long,
  • Iniseti Ultralong,
  • Inisalini Lantus.

Faatasi ai ma le umi o fualaau oona, o le mea e taʻua o inisalini e le mafaamatalaina e vavae ese. O lenei ituaiga o inisalini, pe a faʻaofiina i totonu o le tino, e le oi ai se faʻalauiloaina o le mea e fai. O le aʻafiaga o nei fualaau oona i luga o le tino e lamolemole ma vaivai. O fualaau sili ona lauiloa o lenei vaega o Levemir ma Lantus.

O ituaiga uma o inisalini e faia faʻapitoa ma o taimi uma lava e tatau ai ona sui le nofoaga o le puleaina o le inisalini. O sauniuniga o insulin e le tatau ona faʻafefiloi ma faʻafefe.

Aʻo leʻi filifilia se inisalini umi, e tatau ona e suʻesuʻeina le faʻamatalaga e uiga i le mea e tupu i lenei ituaiga insulin. E le gata i lea, e tatau ona e suʻesuʻeina le faʻamatalaga faʻamaonia i faatonuga mo le faʻaaogaina ma feutagai ma se endocrinologist.

E le tatau i le fomaʻi ona fuaina le fualaau o le fualaau faasaina, ae ia atiae foi se faasologa o tui.

I le taimi nei, e lua ituaiga o insulin faʻateleina e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi:

  • Inisulini ma se umi o gaoioiga e oʻo i le 16 itula,
  • Ole iniseti le umi e sili atu i le 16 itula.

O le vaega muamua o le inisalini e aofia ai:

  1. Gensulin N.
  2. Biosulin N.
  3. NM.
  4. Insuman Bazal.
  5. Protafan NM.
  6. Humulin NPH.

O le inisalini o le insulin e aofia ai:

Ole iniseti pito i tua e leai se mea. Pe a faʻatatauina le fualaau mo le tuiina o se vailaau faʻasaina o loʻo i ai se gaioiga umi, e tatau ona amanaia lenei uiga. O tulafono totoe o filifiliga e taatele i ituaiga uma o insulin.

Pe a fuafuaina le fua o le tui tasi o le inisalini i totonu o le tino, e tatau ona avea le faailo ma le mea e pei o le glucose i le taimi atoa i le va o injections e tumau pea i le tulaga tutusa i totonu o tapulaa masani. O fetuunaiga faatagaina e le tatau i le taimi lenei ona sili atu i le 1-1.5 mmol / L.

Aʻo faia le filifiliga sao o le tui o le inisalini, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mautu.

E faʻasaina le faʻaaogaina o vailaau o loʻo iai inisalini, ma o le fale ua maeʻa lona ola.

O le faʻaaogaina o le insulin i le togafitiga e mafai ona faʻatele ai le salu, vaivaiga, vevesi, faoa faamalosi, ma i nisi tulaga e oʻo lava i le tino o le maʻi.

O sauniuniga mo le inisalini o aso nei e mafai ona ave e le gata i tui, ae faʻapea foi i le faʻafofoga tautala ile fualaau oona i le taimi o taumafa taumafa.

O le faʻafofogaina o le fualaau faasaina o se atinaʻe manuia, lea ua mamanuina e faafaigofie ai le ola o se tagata ua maua i le maʻisuka.

O le inisalini umi na faia e le falemaʻi faʻamalositisi i ni foliga se lua i le tulaga o se taofiga poo se tali mo le tuiina.

Ole inisalini e maua ai se faʻaitiitia o le aofaʻi o le kulukose i le tino e ala i le faʻaleleia o lona aʻafia e maso musele ma le ate, e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻapipiʻi o le porotini, faʻateleina, faʻaititia le gaosia o le kulukose e le hepatocytes.

I le saʻo saʻo o le maualuga o le inisalini e fai ai se galuega faaumiumi, o lona faʻaagaga e 4 itula pe a maeʻa ona faʻatonuina. O le maualuga o le lelei e tupu pe a mavae le 8-20 itula pe a uma ona ulu le vailaʻau i le tino.

O le taimi pito i luga o le taimi e faalagolago tele i uiga o le tagata maʻi ma le tele o le tui. O le gaioiga o le inisalini e muta i totonu o le tino 28 itula talu ona maeʻa ona faʻatonu.

I le tulaga o le vavae ese mai nei taimi, o le a mafai ona taʻu mai ai le i ai o tulaga faʻaleagaina i le tino o le maʻi. Ma o lenei e tatau ona i ai se manatu o le inisalini matautia i le maʻisuka.

O le pulea lelei o le fualaau faasaina e mafai ai e le hormone ona i totonu o le gaʻo gaʻo mo sina taimi, lea e mafai ai ona faʻagesegese lona avega i totonu o le toto.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le inisalini e faʻamalolo umi le:

  1. O le tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1.
  2. O le tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2.
  3. O le faʻamaʻi o le tagata maʻi i vailaau tuʻufofoga e fuafua e faʻaititia ai le maualuga o le toto suka.
  4. Faaaoga e avea o se vaega o togafitiga faigata.
  5. Faia o taotoga tifaga.
  6. O le i ai o le maʻisuka ituaiga i fafine maʻitaga.

O le tele o le hormone o loʻo faʻaaogaina e faʻamoemoeina e le endocrinologist i luga o se faavae taʻitasi ma ia amanaʻia uma uiga o le tagata maʻi. O le fualaau e mafai ona faʻatulagaina e le endocrinologist faatoa maeʻa ona maua iuga o se suʻega atoa o le maʻi ma maua ai suʻega suʻesuʻe.

O le luluina o le voli i le inisalini e faasaina aʻo leʻi tui. Aʻo leʻi amataina le vailaʻau, e naʻo le tatau ona faʻasalalau le fagu ma le inisalini i le alofilima o lou lima, o le a faʻatagaina ai se foliga tutusa e faʻatumu ma i le taimi lava lea e te faʻamafanafanaina ai vailaʻau aʻo leʻi tui.

I le tulaga o le fesiitaiga o se maʻi mai le tasi ituaiga o fualaau faasaina i le isi, e tatau foi ona fetuutuunai le fuaina o le inisalini.

O se tasi o sauniuniga masani o le inisalini umi o Digludek. O lenei fualaau faasaina ei ai se gaioiga umi. O se tutusa o le inisalini o le tagata. O le gaosiga o lenei fualaau faasaina o le kamupani Denmark Novo Nordisk.

O le gaioiga o lenei vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o le kulukose mai le plasma toto e gaʻo gaʻo ma vela musika.

O lenei faagasologa ua faʻaaogaina e ala i le faʻaopoopoga o le hormone i le masini responsors. Ole aʻafiaga lona lua o le fualaau faasaina o le taofia lea o le gaosiga o le kulukose e le ate, lea e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose i le tino o le maʻi.

O le umi o le gaioiga o lenei vailaʻau e silia ma le 42 itula. O le maualuga maualuga o le inisalini i totonu o le tino e ausia i le 24-36 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le fualaau faasaina Insulin-glargine e gaosia e le Farani kamupani Sanori-Aventis.O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai insulin-glargine, m-kelasene, zinc chloride, glycerol, sodium hydroxide, vai mo le iniseti ua faʻaaogaina e avea o se fesoasoani fesoasoani i le tuufaatasiga o vailaʻau.

O lenei ituaiga o fualaau faasaina o se tutusa o le inisalini o le tagata.

Faatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina i lea taimi ma lea aso, o le mausali mausali o le kulupu i le tino o le tagata maʻi e matauina mo le 2 i le 4 aso i le maeʻa ai o le faʻatonuga.

O le umi o le gaioiga o le gaioiga o fualaau faasaina, e mafai ai ona e faʻaaogaina i le aso naʻo le tasi. A uma le tui, ona amata lea o le vailaʻau i le tasi itula pe a uma le tui.

O le vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaaogaina e na o tui tui. O le fualaau faasaina ua tui i totonu o le gaʻo i totonu o le manava o le tauau poʻo le ogavae.

O faʻamaoniga e faʻaaogaina o le i ai o le hypersensitivity i insulin-glargine poʻo soʻo se vaega o le vailaʻau. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaaogaina lenei fualaau mo tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

O le fualaau faasaina Humulin L o se masini faafomai, o le kamupani Amerika o Eli-Lilly. O le sooupu o se faʻamalolo lē tumau o le insulin insulin. O le fualaau faasaina ei ai se gaioiga umi.

I le vitio i lenei tusiga, o le a faʻaauau pea ona faʻaalia e le fomaʻi le autu o le inisalini lautele.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Ole inisalini o se fualaau mo le puipuia e faasaga i le maʻisuka, o le tui lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻateleina lona faʻaogaina e fulu (ate ma maso). O le inisalini umi e valaʻau ona o le umi o lana gaioiga e sili atu nai lo isi fesuiaiga o fualaau faasaina, ma e manaʻomia ai se faʻaitiitia o le pulega.

Faataitaiga o fualaau faasaina:

  • Lantus
  • Insulin Ultralente,
  • Iniseti Ultralong,
  • Iniseti Ultratard,
  • Levemir,
  • Levulin,
  • Humulin.

Faʻaavanoa i le tulaga o suspensions poʻo vaifofo mo tui.

O le inisalini umi umi e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaleleia ai lona gaioiga e maso ma le ate, faʻavaveina ai le faʻaogaina o oloa gaosia, ma faʻaititia ai le fua o le gaosiose gaosia e le hepatocytes (faʻava o le ate).

Afai o le numera o le inisalini ua faʻateleina le faʻatulagaga, o lona faʻaagaga e amata ile 4 itula pe a uma le tui.

  1. Le i ai o le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Le i ai o le maʻisuka ituaiga 2.
  3. Imunity i vailaʻau tuʻufofoga e faʻaitiitia ai le kulukose plasma.
  4. Faʻaaoga o se togafitiga faʻapitoa.
  5. Faʻatonu.
  6. Tisipisi gasegase i fafine maʻitaga.
  • "Inisalini umi"
  • "Inisalini autu",
  • "Basal"
  • Inisalini lautele
  • "Inisalini umi."

Faatonuga mo le faaaogaina

O le maʻisuka ituaiga 1 (e seasea ituaiga 2) e masani lelei i vailaʻau insulin e le mafai ona latou ola e aunoa ma. E eseese filifiliga mo lenei hormone: gaioiga puupuu, umi le umi, umi-taimi poʻo le tuʻufaʻatasia.

O le inisalini umi taimi e faʻaaogaina pe a iai se manaʻoga mo se taimi faapitoa i le va o inisiua.

Faʻamatalaga Vaega

O le galuega o le inisalini o le faʻatonutonuina o metabolic processes ma le fafagaina o sela ma le kulukose. Afai e le o iai lenei hormone i totonu o le tino pe leai foi i le aofaiga manaomia, o se tagata e lamatia tele, e oo lava i le oti.

E matua faasaina le filifilia o se vaega o sauniuniga ile inisalini na o oe. Pe a suia le fualaau faasaina po o le tui, e tatau i le tagata maʻi ona vaavaaia ma pulea le maualuga o le kulukose i le plasma toto. O le mea lea, mo ia tofiga taua, e tatau ona e alu i lau fomaʻi.

O iniseti umi, o igoa ia o le a tuʻuina mai e se fomaʻi, e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi ituaiga o vailaau o gaioiga pupuu pe fai mea. E masani lava, e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O nei vailaʻau e amata ona aafia ai le tino pe a uma le 4-8 itula, ma o le maualuga o le inisalini o le a iloa pe a maeʻa le 8-18 itula. O le mea lea, o le aofaʻi taimi o le aʻafiaga o le kulukose o le - 20-30 itula.

E tele ituaiga o mea tutusa o le homone tagata. O le mea lea, latou te iloa ai se faʻamatalaga puupuu ma puupuu, faaumiumi ma tuufaatasi.

O le ituaiga muamua e aafia ai le tino i le 15 minute pe a maeʻa ona tuʻuina atu, ma o le maualuga maualuga o le inisalini e mafai ona vaaia i totonu o le 1-2 itula pe a uma le inisiua. Ae o le umi o le vailaʻau i totonu o le tino e puupuu lava.

Afai tatou te mafaufau i insulin taimi, o latou igoa e mafai ona tuu i se laulau faapitoa.

Igoa ma le vaega o fualaau faasainaAmata amataMaualuga maualugaUmi le umi
Laasaga faʻapitoa (Apidra, Humalog, Novorapid)10 minute i le maea ai o le pulegaA maeʻa le 30 minute - 2 itula3-4 itula
Gaoioiga pupuu (Faasao, Failautusi HM, Insuman)30 minute pe a uma le pulega1-3 itula mulimuli ane6-8 itula
Vailaau ole umi ole taimi (Protofan NM, Insuman Bazal, Monotard NM)1-2.5 itula pe a uma le pulegaA maeʻa 3-15 itula11-24 itula
O fualaau oona umi (Lantus)1 le itula talu ona uma le pulegaLeai24-29 itula

O le inisalini umi e faʻaaogaina ina ia sili atu ona faʻamaonia ai aʻafiaga o le hormone tagata. E mafai ona vaeluaina i ni vaega se 2: o le umi (umi i le 15 itula) ma le gaioiga umi, lea e oo atu i le 30 itula.

Na faia e le au gaosiga le faʻataʻitaʻiga muamua o le vailaʻau i le foliga o se vai gutu ma le timu. Aʻo leʻi faʻatinoina lenei tui, e tatau i le tagata maʻi ona lulu le pusa ina ia maua ai se lanu tutusa. E naʻo le maeʻa o lenei faʻaoga faigofie e mafai ai e ia ona ulu atu i se auala faʻafuaseʻi.

O le inisalini umi taimi o loʻo faʻamoemoe e alualu i luma le faʻatupulaʻia o lona maualuga ma tausia i le tulaga tutusa. I se taimi patino, o le taimi o le maualuga o le faʻatupulaia o le oloa e sau, a maeʻa ona faʻaitiitia le laʻititi o lona tulaga.

E taua le aua neʻi misi pe a oʻo ina leai se mea, pe a maeʻa ona tatau ona faʻatonuina le isi fualaau ole vailaʻau. E leai se suiga matuia o lenei faailo e tatau ona faatagaina, o le mea lea o le a manatu le fomaʻi i mea patino o le soifua o le tagata maʻi, mulimuli ane o le a ia filifilia le fualaau sili ona talafeagai ma lona fua.

O le sologa lelei o le tino e aunoa ma le oso faafuaseʻi e oso ai le insulin i le taimi aupito sili ona aoga i togafitiga masani o le maʻisuka. O lenei vaega o vailaau e iai se isi faʻataʻitaʻiga: e tatau ona faia i na o le suilapalapa, ae le o le manava poʻo lima, pei o isi mea. E mafua lenei mea i le taimi o le faʻaaogāina o le oloa, talu mai lenei nofoaga e tupu malie lava.

O le taimi ma le aofai o le pulega e faalagolago i le ituaiga o sooupu. Afai o le vai o loʻo i ai se mea e le mafiafia, o le vailaau faʻamaʻi lea ma le gasologa o le gaioiga, o lona uiga o le taimi o le maualuga o le faʻatuputupulaia e tupu ile 7 itula. O ia tupe e faʻatonuina 2 taimi i le aso.

Afai o le vailaʻau e leai se maualuga o le maualuga o le faʻamoemoe, ma o le aafiaga e ese i le umi, e tatau ona faʻatonuina 1 taimi i le aso. O le meafaigaluega e lamolemole, umi ma tumau. O le suavai e gaosia i le tulaga o le vai manino e aunoa ma le i ai o se timuga mamafa i le pito i lalo. Ole umi ole inisalini ole Lantus ma Tresiba.

O le filifiliga filifiliga e taua tele mo le maʻisuka, aua e oʻo lava i le po, e mafai ona maʻi se tagata. E tatau ona e mafaufau i lenei mea ma faia le tui talafeagai i le taimi. Ina ia saʻo lelei lenei filifiliga, aemaise lava i le po, e tatau ona faia fua o le kulukose i le po. E sili atu ona faia lenei mea i le 2 itula.

Ina ia filifilia se fualaau i le ao, e tatau i se tagata ona fiaaai i le aso atoa ma ia tutusa fua o le kulukose, ae o itula uma lava. Le lava o meaai paleni o le a fesoasoani i le tuufaatasia o se ata atoatoa ma saʻo o suiga i le tino o le tagata maʻi.

O sauniuniga mo le inisalini pupuu ma le umi e faʻaaogaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1. Ua faia lenei mea e faʻasao ai vaega o vela beta, faʻapea foʻi ma le alofia o le atinaʻe o ketoacidosis. O maʻi e maua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka i nisi taimi e tatau ona faʻataʻitaʻiina sea vailaʻau.

Mo tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le inisalini umi o se vailaʻau taua. Ma o lenei faʻamatalaga e le o se faʻavae. Faʻamamaina o le tasi tui e mafai ona oʻo atu ai i le oti o le maʻi pe a le fesoasoani le fesoasoani i le taimi.

Afai o le tino i le amataga o le faamai, e masani lava ona manaomia e le tagata maʻi se togafitiga e masani ai ile inisalini pupuu po o le sili atu. I lenei tulaga, o injections e tuʻuina atu i lalo pe a uma ona 'ai.

I le faʻaaogaina o insulini umi, o le tagata gasegase e tuʻuina atu i lona tino le faʻataʻitaʻiga sili ona saʻo o le hormone tagata. O le masani, o le inisalini umi, o igoa ia o le a talanoaina i lalo, ua vaevaeina i ni vaega se lua: o le umi o le gaoioiga e 15 itula ma o le umi o le gaoioiga e oʻo atu i le 30 itula.

I le oʻo atu i le tulaga o le maualuga maualuga i le faʻagesegese o le saoasaoa, o le inisalini o le inisalini e amata ai le paʻu malie lemu e aunoa ma le faia o ni gaioiga ogaoga ma oso ai i le toto o le tagata maʻi. Ma o iinei o le mea sili ona taua e le o le misia o le taimi pe a le aoga le aʻafiaga o le tui ma ulufale i le isi fualaau o le fualaau faasaina. O le inisalini umi e iai ona lelei ma faʻaleagaina e pei o isi fualaau.

  • faigofie faigofie
  • o le togafiti togafitiga e faigofie ma mafai ona malamalama i le tagata maʻi ma ona aiga,
  • ala maualalo o le tuufaatasiga o tomai ma faamatalaga talafeagai mo togafitiga,
  • leai se manaʻoga mo le siakiina pea o le kulūkose toto,
  • pule tutoatasi i luga o le gasegase o le faamai ma le faifai pea o togafitiga e mafai.

  • tulaga mausali o le hypoglycemia,
  • hyperinsulinemia tumau, lea e faʻapupula ai le lamatiaga o le faatupuina o le toto maualuga,
  • matua taumafa ma tui,
  • tupe mama

I le saʻo saʻo o le maualuga o le inisalini e fai ai se galuega faaumiumi, o lona faʻaagaga e 4 itula pe a maeʻa ona faʻatonuina. O le maualuga o le lelei e tupu pe a mavae le 8-20 itula pe a uma ona ulu le vailaʻau i le tino.

O le taimi pito i luga o le taimi e faalagolago tele i uiga o le tagata maʻi ma le tele o le tui. O le gaioiga o le inisalini e muta i totonu o le tino 28 itula talu ona maeʻa ona faʻatonu.

I le tulaga o le vavae ese mai nei taimi, o le a mafai ona taʻu mai ai le i ai o tulaga faʻaleagaina i le tino o le maʻi. Ma o lenei e tatau ona i ai se manatu o le inisalini matautia i le maʻisuka.

O le aofaiga o le hormone e faʻatonuina e faʻatulaga e le fomaʻi taʻitoʻatasi mo tagata maʻi taʻitasi. E mafai ona e suʻeina le fualaau o oe lava pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi ma faʻataʻitaʻi suʻesuʻega suʻesuʻe.

O le luluina o le inisalini e faasaina. E naʻo le tatau ona taʻalo i alofilima aʻo leʻi tuiina. O lenei mea e fesoasoani i le fausia o se mea tutusa tutusa ma le faʻafefiloi tutusa o vailaʻau mai le vevela o lima.

A maeʻa le tui, aua nei vave aveese le nila. E tatau ona tuu ni nai sekone i lalo o le paʻu mo se fualaau atoa.

Faʻasaʻoga e noatia i le fesuiaiga mai le inisalini o meaola e mafua mai i tagata. Ua toe filifilia le fualaau. E le gata i lea, o le fesuiaiga mai le tasi ituaiga o inisalini i le isi e tatau ona o faatasi ma le vaavaaiga faafomaʻi ma le tele o le siakiina o le toto toto i le suka.

O sauniuniga uma o inisalini e faʻapitoa ona faia, ma o isi tui mulimuli e tatau ona faia i se isi nofoaga. O le insulin e le mafai ona faʻafefiloi ma faʻafefe.

  1. Hypoglycemia.
  2. Lagonaina o vaega o le vailaʻau.
  3. Tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  4. Toto

A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi, o nei faʻailoga e ono le faʻamaonia, ona o le lelei o le aafiaga e sili atu le maualuga nai lo le lamatiaga o faʻafitauli faigata. E na o le tatau lava ona fua saʻo le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.

O gasegase gasegase umi e faʻatagaina ai le maʻisuka e faʻaumatia ai le manaʻomia ona inu vailaau i le tele o taimi i le aso, ao latou maua le puleaina o le suka i le aso atoa.

  1. Faʻamalosia faʻaletausaga, o le hormone o loʻo faʻapipiʻi e siama.
  2. Semi-gaosia, e faʻaaoga ai le suiga o enzymes o puaa.

Ituaiga o Inisalini Faʻateleina Faʻatau

E aofia ai foʻi mea e sili ona leaga: glycerol, zinc chloride, sodium hydroxide, vai mo tui.

I foliga vaaia, o se vai manino, le lanu mo le inisiua tui i totonu o le tino o le tagata maʻi. O fualaau faasaina e tele ituaiga o faʻamalolo:

  • OpticClick polokalama, e aofia ai 3 ml cartridges. Lima taʻavale i se tasi afifi.
  • 3 ml Pene Sringe Sens A maeʻa le inisalini, e tatau lava ona e faʻatau se fagu fou ma faʻapipii i le peni. I totonu o se pusa pepa, lima peni tui.
  • Lantus Solotar, 3 ml cartridges O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le peni mo le faʻaaogaina e tasi, e le suia ia kata. I totonu o se pusa pepa, lima peni tui, e aunoa ma ni iniseti tui.

O Lantus o se fualaau faasaina o le vaega o vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina. O le gaioiga malosi a Lantus - insulin glargine o se tutusa o le inisalini basal action. Ua faʻamaʻapeʻa atoa i totonu o le toto. sau vave.

O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga i le tino o le tagata maʻi:

  1. Faaitiitia le kulukose o le toto.
  2. Faateleina le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻaaogaina e ala i le musele skeletal ma le tino o le tino.
  3. Faʻasolosolo le biotransformation o le kulukose i le glycogen i le ate.
  4. I le tino maso, e faʻaleleia le gaosia o le protein.
  5. Faateleina le gaosiga o lipid.

E fautuaina e tui tasi i le aso, naʻo le endocrinologist e faʻamatalaina le fualaau, ma mafaufau i le ogaoga o le maʻi. Mo tagata gasegase e tutusa le toto o le suka, atonu o le a eseese ia doses, ona o aafiaga eseese i le tino o le tagata maʻi ma a latou mea na faia i le tino.

Ole Lantus ua naʻo le maʻisuka ituaiga ole lua ma le lua, e mo le matutua ma tamaiti e sili ile ono tausaga. Le aoga o fualaau faasaina e lei suesueina mo tamaiti ei lalo ifo o le ono tausaga.

O le tele o faʻaalia i le tulaga o le tofiaina o le mea sese. O mea taua.

O tagata maʻi ei ai le faaletonu o latou lava inisalini e manaʻomia le initaneti atoa o fualaau oona o loʻo i ai lenei hormone. O le inisalini puupuu e faʻaaogaina o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka.

E taua le iloa!
O se mea fou na fautuaina e endocrinologists mo le faaauau pea ona siaki le maʻisuka!
E naʻo aso uma ...

E le gata i lea, o le insulin e mafai ona faʻaaogaina e taofi ai le suka mai le tagata gasegase i taimi o le faateleina o le elemene manaomia: faʻamaʻi pipisi ma manuʻa. A faʻaaogaina, atonu e na o le pau lea o fualaau faasaina.

Ole fua ole aso ole inisalini puupuu mo tagata matutua o le 8-24 iunite, mo tamaiti - e le silia le 8 iunite. Ona o le faʻateleina o le faʻamalolo o le toto o le tuputupu aʻe i totonu o le toto, ua faʻaleleia ai le fua mo le tauleʻaleʻa. O le tagata gasegase e mafai ona ia faʻatusatusaina ia lava le metotia.

1 le fua o le hormone e aofia ai le fualaau e manaʻomia e faʻafefiloi ai le falaoa, ma le fualaau e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O vaega uma e tutusa ma le zero. Mo le maʻisuka e sili atu le mamafa, e faʻaititia le 0.1, ae le lava le mamafa o le mamafa e 0.1.

E mafai ona fetuunai le fualaau. O lona siʻosiʻomaga e manaʻomia i teteʻe taʻitoʻatasi i le hormone, faʻatasi ai ma corticoroids, mea faʻamaʻi, vailaau faʻasaina ma isi togafitiga.

O le vailaʻau e faʻatautaia e faʻaaogaina ai se tui faapitoa o le inisalini po o le pamu. O lea ituaiga masini e mafai ai ona faʻatinoina le faʻatinoina ma le saʻo maualuga, lea e le mafai ona faia i se suauu masani. E mafai ona e ulu atu i se tali manino e aunoa ma le pala.

O le inisalini pupuu e faia i le 30-40 minute ao le i faia taumafa. A maeʻa le tuiina, aua nei faʻafefe meaai.O le tautua pe a uma ona faʻaaogaina totoga taʻitasi e tatau ona tutusa. 2-3 itula pe a uma ona ave le ipu autu, e tatau ona e maua se meaʻai. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina maualuga le kulukose toto.

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le inumaga o le inisalini, o le vaega ua filifilia e tatau ona faatoafilemuina muamua aʻo lei tuiina. E le mafai ona faʻamalo le nofoaga o inisiua. O le iniseti e faia faʻafuaseʻi i totonu o le tino.

Faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le toto maualuga o le suka, o loʻo manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le inisalini e tusa lava po o le a le faʻatulagaina.

Fautuaina Glucose Insulin Dose

Sugar Concentration (mmol / L)10111213141516
Fai (U)1234567

O le aofaiga o le hormone e faʻamoemoeina e le fomaʻi taʻitasi mo maʻi taʻitasi. E le gata i lea, e mafai e le tagata gasegase ona faʻatusatusa le fuataga e faʻatatau i ana fautuaga. Pe a suia mai le inisalini manu i se tagata, e tatau ona toe filifili.

Pe a suia se tasi o vailaʻau faʻatasi ma le isi, o le pule a le fomaʻi ma sili atu ona siakiina pea le saʻo o le toto toto. Afai i le taimi o le fesuiaiga, o le suʻaina faʻatonuina e silia ma le 100 iunite, o le tagata maʻi e auina atu i se falemaʻi.

O le iniseti e faia faʻafuaseʻi, o taimi uma i se isi nofoaga. O le tuiina o le inisalini e mafai ona faia i le muscle triceps, i le eria e lata i le pute, i le pito i luga o le mumu o le muso musele po o le pito i luga o le pito i luga o le ogavae.

O sauniuniga o insulin e le tatau ona faʻafefiloi pe faʻafefe. Ole suauu e le tatau ona luluina aʻo leʻi tuiina. E tatau ona feaveaʻi i le va o alofilima, ina ia sili atu le faʻaleleia o le tuufaatasiga ma faʻamafanafana laitiiti. A maeʻa le tui, ona tuʻu lea o le nila i lalo o le paʻu mo ni nai sekone e faʻamaʻaʻaina atoatoa ai le fualaau faasaina, ona aveese lea.

E le gata i lea, o le inisalini ua leva ona faia e faʻamaonia ai le taofia o le taeao o le taeao o le taeao ma faʻafoʻi maualuga le kulukose o le plasma i le taeao (i luga o se manava gaogao). Ina ia faatonuina nei vailaʻau, e mafai e lau fomaʻi ona fai atu ia te oe mo se faamaumauga o le kulukose e tolu vaiaso.

E faʻaaogaina pe a maeʻa le 60 minute, ona maua lea o le maualuga pe a maeʻa le 2-8 itula. Faʻatonu le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Talosaga faʻagata faʻagata mo le faʻaleleia o galuega. O loʻo faʻatau atu i fagu 4-10 ml poʻo cartridges o le 1.5-3.0 ml mo peni tui.

E amata ona galue i totonu o le 1-1.5 itula. O le malosi maualuga e faʻaalia pe a maeʻa le 4-12 itula ma e sili atu ma le 24 itula.

Talolo mo le faʻaofiina o s / c. Faʻapipiʻi i le 3 ml cartridges, 5 pi i totonu o se atigi pusa.

E faʻaaogaina pe a uma le 1-1.5 itula. E aoga, o le maualuga o le aafiaga e tupu i le vaitaimi o le 4-12 itula.

Inisalini lautele mo sc administration. E maua i le 3 ml cartridges, i totonu o talomu 5 ml ma le 3ml cartridges mo peni tui.

O le inisalini ua leva ona faʻaaoga i totonu o le 1.5 itula. O le maualuga o le gaoioiga e tupu i le va o le 3-10 itula. O le vaitau o le gaioiga o se aso.

Faʻaaoga s / i le faʻaaogaina. E iloa i cartridges mo peni tui o le 3 ml, i totonu o fagu o le 10 ml.

E amata ona galue i le 60 minute pe a uma le iniseti, faʻasalalau le faʻaogaina o le suka i le toto mo le itiiti ifo i le aso.

Cartridges e masani ma mo le 3 ml peni tui, i le 10 ml ipu mo le faʻafoega.

O le aotelega o le gaoioiga e tupu pe a uma 3-4 itula. O le umi o le aafiaga o se tagata faaumiumi e 24 itula.

O le inisalini ua leva ona maua i le 3 ml peni tui.

O le igoa o le mea o le hypoglycemic ma le faʻaaogaina o le inisalini e faʻateleina e mafai ona fautuaina e le fomaʻi.

E le gata i lea, o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le tatau ona suia i le tutoatasi le sui faaumiumi ma lona tutusa. E tatau ona faʻamaonia lelei se vailaʻau faʻasalalau faʻapitoa e ese mai i le mafaufau, ma togafitiga faʻatasi ma ia e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga se vailaʻau o le maualuga o le suka i le umi-umi e sui ai vailaʻau ma le umi o le taimi e faʻaalia ai. Ona o le mea moni e faapea, ina ia mafai ona ausia se aafiaga o le insaline, o le averesi o le inisalini o le tuufaatasiga e faaluaina i le aso, ma le umi - tasi i le aso, o se suiga i togafitiga mo le vaiaso muamua e mafai ona faaosofia ai le tulai mai o le hypoglycemia i le taeao po o le po.

O le tulaga e mafai ona faʻamaonia e ala i le faʻaititia o le aofaʻi o fualaau faʻasaina e 30%, lea e tauia ai le le lava o le hormone faaumiumi e faʻaaoga ai le insulin ma meaʻai. A maeʻa lena mea, e faʻafetaui le vailaau o le vailaʻau inisalini.

O le tuufaatasiga o le basal e tasi pe faalua i le aso ona faia.A uma ona ulufale atu i le tino e ala i le tui, o le hormone e amata ona faʻaalia lona gaioiga pe a mavae ni nai itula. I le taimi lava lea e tasi, o taimi o le faʻaavanoa mo soʻo seʻimi taʻimi umi o le suka o loʻo faʻaalia i le laulau e ese.

Ae afai e manaʻomia le inisalini e faʻalautele, ulu i se aofaiga e sili atu i le 0.6 Unite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata, ona vaevaeina lea o le fuainumera faʻamaʻi ile 2-3 injections. E le gata i lea, ina ia faʻaesea le tupu mai o faʻafitauli, o le injections e faia i vaega eseese o le tino.

Mafaufau pe faʻapefea ona aloese mai aʻafiaga o le togafitiga o le insulin.

Soʻo se togafitiga o le inisalini, e tusa lava pe o le a le umi o lona faʻaalia, e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • Hypoglycemia - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pa'ū ifo lalo ifo o le 3.0 mmol / L.
  • Faʻamatalaga lautele ma faʻafitauli i le lotoifale - urticaria, faʻamalosi ma faʻamalosi i le nofoaga o tui.
  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo - faʻaalia i le faʻapupulaina o gaʻo, e le gata i lalo o le paʻu, ae faʻapea foi i le toto.

O le inisalini o le inisalini e fai sina faʻamalosi e maua ai se avanoa lelei e puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E le gata i lea, o le umi o insulin e sili atu ona talafeagai le togafitia o le maʻisuka. Ina ia faʻaesea le faʻaalia o nei aʻafiaga, o le maʻisuka e tatau ona mulimulitaia le taumafataga na fai mai e le fomai i aso uma ma ia suia pea le nofoaga o tui.

Metotia mo le fuafuaina o le inisalini puupuu

  1. 1 ituaiga o maʻisuka.
  2. 2 ituaiga o faamai pe a le toe lava le aoga o fualaau faasaina.
  3. maualuga le kulukose. Mo se laasaga faigofie, 1-2 injections o le umi o insulin e masani lava ona lava.
  4. O le taotoga o le pancreas, lea na mafua ai ona faaleagaina le gaosia o le hormone.
  5. Faʻafitauli o faʻafitauli matuia o le maʻisuka: ma.
  6. Vaitaimi o le faateleina o le insulin: ole maʻi maualuga, afaina o le fatu, faaleagaina o le okeni, manua ogaoga.

E faʻamalosia le insulin i le taimi o le maitaga ma le susu, aua e le ulufale i le toto ma le susu susu o le pepe.

A maeʻa ona faʻatinoina ana galuega, o le inisalini puupuu e paʻu i lalo i le fatuina o amino acids: 60% o le hormone e faʻaaogaina i fatugaʻo, 40% i le ate, o se vaega itiiti e ulufale i le urine e le suia.

Le vaega
Suafa Fualaau
Taimi faʻatino e tusa ai ma faatonuga
Amata, min
Itula
Umi, itula
fomaʻi fomaiNM301,5-3,57-8
Gensulin r301-3e oʻo i le 8
Rinsulin P301-38
Humulin masani301-35-7
Faʻasologa o le GT301-47-9
semi-syntheticBiogulin P20-301-35-8
Humodar R301-25-7

O le inisalini puupuu e faamatuu atu i se ituaiga o vaifofo ma se maualuga o le 100, e le sili atu i le 40 iunite i le mililita. Mo tui e faʻaaoga ai se tui, o le vailaau faʻasaina Faʻapipiʻi i fagu tioata faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, mo le faʻaaogaina i peni tui - i kalama.

  • vave faʻavaʻaleleia.
  • pulega vave ao le i taumafa.
  • avanoa e faʻaaoga vave pe'ā uma ona 'ai. E taua tele lenei mea i le togafitiga o le maʻisuka tamaititi, talu ai e le o iloa muamua pe o le a faʻamalosi e le tamaititi le vaega atoa.
  • faʻafaigofie le faʻamautuina o le glycemia i tulaga e le masani ai.
  • le mafai ona faateleina le tele o meaʻai gaʻo i le taumafataga e aunoa ma le fetuunai o le maʻisuka.
  • faaitiitia le ono talafeagai o le hypoglycemia.
  • sili atu le suka pe a uma ona 'ai.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le aoauli e tuʻuina atu i insulin. E fautuaina foi mo tamaiti laiti ma le suia o le fia ai ma le talavou i taimi o suiga masani o le hormonal.

Ituaiga o inisalini
Feʻau
Sauniuniga
Taimi faʻatino
Amata, min
Togi, h.
Umi, h
lizpro
E vave ona ulu atu i le toto ma oʻo atu i le maualuga o le faʻamasinoga, o le umi ole gaioiga e le o le totolo, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.Humalogist150,5-12-5
aspart
E mafai ai e oe ona sili atu le pulea o le glycemia pe a uma ona 'ai, e faʻaitiitia ai le fesuiaiga o le kulukose i aso taitasi, e le saofaga i le mamafa.NovoRapid Penfill10-201-33-5
NovoRapid Flexpen
uila
Lyspro e talitutusa ma le inisalini, e faigofie ona malepe, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo se taimi umi e aunoa ma le faaleagaina o le soifua maloloina.Apidra151-1,53-5

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga.E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i le aso 4 Aperila (aofia ai)
mafai ona maua - mo na o le 147 rubles!

  • O la matou tusiga i luga o fuataga faʻatusatusa

O le faʻatusatusaga o loʻo i luga e mafai ai ona e taui na o le tuputupu ae o le glycemia pe a uma ona 'ai. Afai o le suka aʻo leʻi 'ai e sili atu nai lo le masani, e tatau ona faʻateleina le fua o le insulin. E talitonuina e 1 le iunite faʻaopoopo o le hormone e manaʻomia e maualalo ai le suka i le 2 mmol / L.

Mo se faʻamatalaga saʻo lelei o le fetuunaiga o fualaau, e mafai ona e faʻaaogaina le Forms Forsham. Ina ia liua mmol / L i mg%, e manaʻomia ona faateleina e le 18.

  1. Filifili se nofoaga o tui. E masani ona faʻaaogaina le manava, e le latalata i le 3 cm mai le pute.
  2. Tuʻu atu le vial ma le vailaʻau faʻasaina mai le afifi.
  3. Faʻamau le pito i lalo o le fagu ma tusi se fua muamua o le vailaʻau i totonu o le vailaʻau.
  4. O le lolomiina o le aʻa e aveese uma ai le ea mai le sisi.
  5. Aoina le paʻu i le nofoaga o le faʻaofiina i totonu o le lafu ina ia naʻo le paʻu ma le gaʻo o le gaʻo e ulu atu i ai. E le tatau ona afaina musika.
  6. Faʻaofi se nila i totonu o le tui ma faʻaaoga uma inisalini.
  7. A aunoa ma le aveeseina o ni nila poʻo le aveeseina o le faʻatumu, faʻatali mo ni nai sekone.
  8. Aveese vave le nila, ona faʻasaʻo lea o le paʻu.

O le mamao mai le nofoaga o le tui muamua e le tatau ona itiiti ifo ma le 2 cm. E le o le paʻu ma le nila e togafitia i le ava, talu ai e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o le inisalini.

Ia mautinoa e aoao!
E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faʻamaonia oe lava ia e ala i le amata ona faʻaaoga ...

Faʻaauau le insulin - Vaega o le togafitiga o le maʻisuka

O le tui malosi ole inisalini e manaʻomia pe'ā anapogi anapogi ile maualuga ole kulukose toto e tatau ona fetuunai. O le sili ona taatele o insulin ua leva ona faia, o le Levemir ma Lantus, lea e tatau ona faʻatonuina le maʻi i taimi taʻitasi pe 12 po o le 24 itula.

Na te fuafuaina le manaʻomia mo togafitiga o le inisalini ma faʻamaonia vailaau faʻapitoa e le fomaʻi, ma o le faʻamaoniga lelei i togafitiga o le faʻamaʻi e faalagolago lava i le matua tausisia o fautuaga i tagata maʻi.

O le inisalini umi o loʻo i ai se mea ofoofogia, e mafai ona faʻaalia le hormone masani lea e maua mai i sela o le pancreas. I le taimi lava e tasi, e agamalu i luga o ia siama, e faʻamalosia ai lo latou toe faʻaleleia, lea i le lumanaʻi e mafai ai ona teena le togafitiga o le inisalini.

Injections o le inisalini faaumiumi e tatau ona tuʻuina atu i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le suka i le aso, ae tatau ona faʻamautinoaina o le maʻi e faʻaaogaina meaai e le sili atu i le 5 itula aʻo lei moe.

Afai ole inisalini puupuu e tatau ona tui i le aso e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose e maua mai i meaai, ole umi ole inisalini e faʻamaonia ai le insulin, ona fesoasoani lea ile toe faʻafouina ole peta pancreatic beta.

Ina ia tausia se ituaiga olaga masani, e tatau i le tagata maʻi ona iloa pe faapefea ona fua saʻo le fua o Lantus, Protafan poʻo le Levemir i le po, ina ia tausia le kulūkose anapogi i le 4.6 ± 0.6 mmol / l.

Ina ia faia lenei mea, ao faagasolo le vaiaso e tatau ona e fuaina le maualuga o suka i le po ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Ona tatau lea ona e fuafuaina le taua o le suka i le taeao e le aoga i aso ananafi i le po ma fuafua le faateleina, o le a tuuina mai ai se faailo o le tapulaa maualalo e manaomia.

E tatau ona maitauina e le mafai ona faʻavaivaia Lantus, o le mea lea e tatau ona tuiina i le 1ED poo le 1,5ED, ae mafai ona faʻavaivai Levemir ma faʻaumatia i le tau manaʻomia.I aso e sosoo ai, e tatau ona e mataʻituina pe faapefea ona avea le suka o le taumafa ma faateleina pe faʻaitiitia ai le metotia.

E saʻo saʻo ma saʻo pe afai, i totonu o le vaiaso, o le sugar sugar e le sili atu i le 0.6 mmol / l, pe afai e maualuga le tau, ona taumafai lea e faʻatupulaʻia le fua i le 0.25 iunite i aso uma e tolu.

O le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le toeitiiti 80% o tafaoga uma ma toesega. 7 mai le 10 tagata e maliliu ona o le pisa o fatu o le fatu po o le faiʻai. E toetoe lava o mataupu uma, o le mafuaʻaga mo lenei faʻamoemoe matautia e tutusa lava - maualuga le toto suka.

E mafai ma e tatau ona tuʻituʻi le suka, pe leai se mea. Ae e le fofoina ai le faʻamaʻi, ae naʻo le fesoasoani e tau ai le suʻesuʻega, ae le o le mafuaaga o le maʻi.

Le aoga o fualaau faasaina, fuafua e tusa ai ma le auala masani (o le numera o tagata gasegase na toe malosi i le numera o tagata gasegase i le vaega o le 100 tagata na togafitia togafitiga) o:

  • Tulaga masani o le suka - 95%
  • Faʻaitiitia o vein thrombosis - 70%
  • Faʻamamaina o se fatu malosi - 90%
  • Faʻasaʻo maualuga le toto maualuga - 92%
  • Vigor i le ao, faaleleia le moe i le po - 97%

Faʻafetai i kamupani
e le o se faʻalapotopotoga faapisinisi ma e faʻatupeina i le lagolago a le setete. O le mea lea, o nei tagata nofomau uma e maua le avanoa e maua ai le vailaau i le 50% le tau.

O maʻi suka e faʻataunuʻu puupuu le inisalini, mai i lea mea e aʻafia ai le toto. I tulaga o le toe faʻaleleia, o loʻo faʻaaogaina ai le puleaina o le tino. O lenei metotia e mafai ai e oe vave ona taofia ni faʻalavelave matuia o le maʻisuka ma tali atu i le taimi i le vave tele ona suia le manaʻomia mo se hormone i le vaitaimi o le toe faʻaleleia.

O fuainumera o le maʻisuka ua amata ona faʻanoanoa i tausaga uma! O le Rusia Russian Association e faapea o se toatasi mai le toʻasefulu tagata o lo tatou atunuu o loʻo maua i le maʻisuka. Ae o le upu saua e le o le faʻamaʻi lava lea e taufafefe, ae o ona faʻafitauli ma le ituaiga olaga e tau atu i ai.

Faatonuga faapitoa ma lapataiga

O nei vailaʻau e amata ona aafia ai le tino pe a uma le 4-8 itula, ma o le maualuga o le inisalini o le a iloa pe a maeʻa le 8-18 itula. O le mea lea, o le aofaʻiga o taimi o le aʻafiaga i le kulukose o le --o latou. O le tele o taimi, e manaʻomia e se tagata le 1 le faʻataʻitaʻiga mo le faʻatonutonuina o le tuiina o lenei vailaʻau, e masani ona faalua ona fai lenei mea.

E leʻi fuafuaina le inisalini e togafitia ai le ketoacidosis. O tino pepe Ketone e naʻo le tino e naʻo le puleaina o le inisalini puupuu.

Mo le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini umi ma puupuu e faʻaaoga. O se umi faaumiumi e galue o se faavae, o lona uiga, e tumau pea le tele o le inisalini i totonu o le toto lea e tatau ona gaosia e le pancreas i se tulaga masani.

O nofoaga eseese o tui e leai ni eseesega i le iuga mulimuli, o lona uiga, o le faʻateleina o le vailaʻau i totonu o le toto o le a tutusa i soo se tulaga. E na o le tatau lava ona suia nofoaga mo siakiina mulimuli ane.

Pe a suia mai le umi i le insulin, e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma se glucometer, ona o le fua o le insulin o loʻo faʻatonutonuina o le a fetuutuunai ma o le a manaʻomia nisi faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai le toto (papa, insulin).

Ina ia puipuia le hypoglycemia i le po ma pe a maeʻa, ona fautuaina lea e faaitiitia le mamafa o le inisalini umi ma faateleina le insulin ma meaai. E na o le fomaʻi e tatau ona fuafua le fualaau.

O le fua ole umi o le insulin e suia pe a:

  • suiga o meaʻai
  • faatasi ai ma le faʻatupulaia o le tino,
  • faʻamaʻi pipisi
  • gaioiga
  • tauaveina se tamaititi
  • mala o le endocrine
  • afaina fatuga (aemaise lava le toilalo),
  • maʻisuka i tagata matutua (65 poʻo le sili atu),
  • faatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa po o le mamafa o tupe,
  • inu ava malosi
  • isi mafuaaga e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E taua foi le faʻaeteete mo i latou e maua le hemoglobin glycosylated i lalo ifo masani. I tagata faapena, o le hypoglycemia e mafai i le ao ma le po mo le leai o se mafuaaga.

O le inisalini pupuu e masani ona faʻaaogaina e tagata taʻaalo e aofia i le fausiaina o tino. O le aʻafiaga o se vailaau faʻasaina e tutusa ma le aʻafiaga o tagata faʻamaʻi. O le inisalini puupuu e gaoioi le felauaiga o le kulukose i sene uma o le tino, aemaise lava i le maso.

O lenei mea e saofaga i lona siʻitia ma le tausiga o le muso leo. I lenei tulaga, e faatulaga e le fomaʻi le fualaau taʻitasi. E lua masina le faʻatagaina. A maeʻa le 4-masina, e mafai ona toe faia le fualaau faasaina.

O nisi taimi, faatasi ai ma le le lava o meaʻai i mea taumafa taumafa, o le a amata ona faʻaaoga e le tino le faʻaaogaina o mea totino e avea o se punaoa malosi. A vaeluaina, o tino o le ketone ua taua o le acetone ua faʻasaʻolotoina.

I le tulaga o le maualuga o le kulukose o le toto ma le i ai o ketones i le urine, o le maʻi e manaʻomia le faʻaopoopoga o le inisalini puupuu - 20% o le fua ole aso. Afai e leai se faʻaleleia lelei e matauina i le mavae ai o le 3 itula, toe fai le tui.

O maʻi suka e maualuga le tino o le tino (e oʻo atu i le 37 ° C) e manaʻomia ona faia le glucometry ma ave insulin. I le averesi, o le fua o aso taitasi e siitia i le 10%. I le vevela e oo atu i le 39 ° C, o le fua o aso taitasi e faʻaititia e 20-25%.

Inisalini umi: igoa o fualaau oona. Ituaiga o inisalini ma a latou gaioiga

Le aso lelei i tagata uma! E pei ona ou tusia i laʻu tala talu ai nei "O le insulin - o le muaʻi vaiolini o le metabolism o le gaʻo," o le inisalini o le tagata e gaosia i le uati. O le faʻamalositino o le inisalini e mafai ona vaevaeina i le eleele ma faʻamalosi.

I se tagata e le atoatoa le inisalini, o le sini o togafitiga o le faʻatusatusaina lea o le gaioiga faʻaletologia i se mea vavalalata e mafai ai, e le gata i le basal ma le faaosofia. I lenei tusiga o le a ou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona filifili le fua saʻo o le insaline basal. Faatasi ai ma i tatou o le maʻisuka, o le faaupuga "tausia le tulaga o le tulaga o loʻo masani ai", ma mo lenei mea e tatau ona lava le fua o le gasegase o le insulin.

Faʻamataʻuga itu

O le faʻavaeina o vailaau faʻasaʻi i le inisalini e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o gaioiga o fegalegaleaiga ma faʻamalosi. O lenei mafuaʻaga o le faʻamalosia o le insulin. E masani lava, o le tetee atu i le hormone e matauina ma le faʻaofiina o le puaa po o le inisalini vine.

O fualaau faʻatauvaʻa e le afaina ai aʻafiaga. O faʻalogona o le tino e masani ona tupu i foliga o le paʻu o le paʻu, mumu. O nisi taimi e ita ai i le nofoaga o tui.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisalini puupuu pe le talafeagai foi, o le maʻi hypoglycemic e mafai, e mafua mai i le paʻu tele i le kulukose toto. Faailoga o le hypoglycemia: dizziness, maʻi vevela, fiaʻai tele, vave vave o le fatu, faʻapupulaina le pala, popole ma le le fiafia.

Ina ia faʻamalo faailoga, e tatau ona e inu i se kulūkose, pe a uma le 15-20 minute - ave se vaega o loʻo i ai se aofaʻi o le protein ma mea inu. Aua le alu e moe: o lenei mea e mafai ona amata ai le amataina o le hypoglycemic coma.

O le inisalini puupuu le inisalini ma vave faʻamalositino le maualuga ole kulukose toto. O le fesuiaiga o togafitiga e mafai ai e le maʻisuka ona ola i le malosi atoatoa ma puipuia ai faʻafitauli faigata.

Pe a faʻaaogaina le inisalini umi, e tatau ona manatua i le mafaufau e sili atu i le tofo e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, coma ma coma. O faʻamalositino e le faʻaogaina, mumu, ma le suamalie i le nofoaga o inisiua e le faʻasalaina.

O le inisalini ua leva ona fuafuaina mo le puleaina o le kulukose, e le fesoasoani i le ketoacidosis. E faʻaaogaina le inisalini e aveese ai tino o le ketone mai le tino.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini faaumiumi e faʻapipiʻiina ma vailaau faʻatauvaʻa ma galue o se elemene autu o togafitiga. Ina ia tumau pea le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina, o le nofoaga o loʻo tuiina e suia i taimi uma.

Ole fesuiaiga mai ile inisalini ile umi ma le umi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma le autu i le fuaina o fua o le kulukose o le toto. Afai e le faamalieina e le fualaau manaoga, e tatau ona fetuutuunai e faʻaaoga ai isi fualaau.

Ina ia aloese mai le po ma le taeao o le hypoglycemia, e fautuaina le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini ma faʻalautele le fua o le puupuu. O le fuaina o le maualuga o fualaau faasaina e faia e le fomaʻi.

  1. Hypoglycemia.
  2. Coma ma le precomatose state.
  3. Mumu ma le sasaina i le nofoaga o tui.
  4. Alu
  5. Le faʻaleagaina o le lipids o le tino.

Aisea e manaomia ai inisua o le inisalini?

Le lagolagosua-faʻasaʻo le inisalini e saunia le anapogi anapogi glucose. O nei fualaau oona ua faatonuina e se fomaʻi pe a fai o suʻega a le tagata maʻi tutoatasi ma se glucometer i le gasologa o le vaiaso, o le solia o lenei faailo i le taeao.

I lenei tulaga, e ono mafai ona faʻatulagaina ni iniseti pupuu, le umi poʻo le umi foi. O le mea aupito sili ona aoga i lenei tulaga, ioe, o fualaau oona ua loa ona galue. E faʻaaogaina e togafitia le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Faʻasalaga ma le faʻafefe 1-2 taimi i le aso.

E tatau ona maitauina o le umi o le inisalini e mafai ona faʻatulagaina e tusa lava pe i ai tulaga ua uma ona faia ai e le maʻisuka ia ia lava le iniseti. O togafitiga faʻapea e mafai ai e oe ona tuʻuina atu i le tino le lagolago o loʻo manaʻomia ma puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli.

Taua!
O le faʻatinoga o le inisalini e faʻaosoina le umi e tupu ai pe a oʻo i le atoatoa o le pancreatic (e taofi le gaosia o le hormone) ma faʻavave vave ona maua le siama peta.

O le inisalini umi e amata ona galue 3-4 itula i le maeʻa ai o le pulega. I lenei tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le suka o le toto ma se faʻaleleia lelei i le tulaga o le maʻi. O le maualuga o lona aoga e matauina pe a mavae le 8-10 itula. O le taunuuga e mafai ona tumau mai le 12 i le 24 itula ma e faalagolago i le tui ole inisalini.

O le mea aupito maualalo e mafai ai e oe ona ausia se tui o le insulin i le aofaiga o le 8010 iunite. Latou te galue mo le 14-16 itula. Inisalini i le aofaiga e 20 iunite. ma sili atu ona mafai ona tausia le maualuga o le suka i le toto mo masani ai le aso.

E taua tele le faʻaaogaina o le inisalini lautele. E le faʻaaogaina e faʻamautu ai le kulūkose o le toto pe a uma ona 'ai, aua e le vave galue, e fai ma faʻataʻitaʻiga, inisalini puupuu. E le gata i lea, o le inisalini o inisalini e tatau ona faatulagaina.

Afai e te lafoaʻia le taimi o le inisiua pe faʻaopopo / faʻapuupuu le avanoa i luma o latou tui, o le a mafai ona oʻo atu i se faʻafitauli i le tulaga lautele o le maʻi, talu ai o le kulūkose o le a "faʻafefe" i taimi uma, lea e faʻapupula ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Faʻavasegaina o vailaʻau o inisalini

Inisalini umi

O le maʻisuka o le ituaiga muamua o loʻo faʻataʻitaʻiina insulinini umi e pei o le tui insulin, ma i le lona lua e pei o le mono-fomaʻi. O le manatu o le insalini basal e aofia ai le inisalini, lea e tatau ona gaosia i totonu o le tino i le ao, e tusa lava po oa taumafataga. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e le o tagata gasegase uma e maua ai le paʻu e mafai ona maua mai ai lenei hormone e tusa lava pe itiiti ifo i ai.

I soʻo se tulaga, o le togafitiga 1 e faʻapipiʻiina i ni gaioiga pupuu pe vavalalata ile inisalini.

Aʻo pe a manaʻomia le faatonuina o le inisalini umi:

  • taofiofia o le ata o le taeao o le taeao
  • faamautuina o le suka toto i le taeao i luga o se manava gaogao,
  • togafitiga o le maʻisuka lona lua, e puipuia ai lona fesuiaiga i le ituaiga muamua,
  • i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le aloese mai le ketoacidosis ma le vaeluaina o vela beta.

O isi insulin ua leva ona faʻatapulaʻaina i le filifiliga; na faʻataʻitaʻiina e tagata mama le NPH-inisalini ua taʻua o le Protofan. E i ai se lanu uliuli, ma aʻo leʻi tuiina le fagu e tatau ona luluina.I le taimi nei, ua mafai e le nuʻu o endocrinologists ona faʻamaonia le mea moni e faapea o le protofan o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i luga o le tino puipuia o le tino, ma faʻaosofia e maua ai faʻamaʻi i le inisalini.

O nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻafitauli lea e ulu atu ai faʻamaʻi tui inisalini, lea e le toe gaoioi ai. E le gata i lea, o le inisalini ua fusia e mafai ona malosi tele pe a le toe tatau. O lenei gaioiga atonu o le a iai se uiga e foliga mai e foliga mai e ono oso i le suka, i totonu 2-3 mmol / l.

E le o lagona faapitoa e le tagata maʻi, ae, i se tulaga aoao, o le falemaʻi ua le lelei. Talu ai nei, o isi vailaʻau ua atiaeina e leai se aafiaga i le tino o le maʻi. Analogs

E i ai se lanu manino, e le manaʻomia le luluina aʻo leʻi tuiina. O le faʻasolosolo o le inisalini umi e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soo se fale talavai.

O le tau masani a Lantus i le Russian Federation e amata mai le 3335 - 3650 rubles, ma Protofan - 890-970 rubles. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka o loʻo taʻu mai ai o Lantus o loʻo i ai sona uiga tutusa i le suka i le aso atoa.

A o leʻi faatonuina le inisalini umi, e manaʻomia le endocrinologist e manaʻomia le maʻi e tusia faʻatasi ma le puleaina o le suka suka, lea na faia mai le tasi i le tolu vaiaso i aso uma. O lenei mea o le a faʻaalia ai se ata atoa o oso i totonu o le kulukose o le toto ma le manaʻoga, poʻo le faalēaogāina o le tofiga o lenei ituaiga insulin.

Afai e faatonuina e le fomai le vailaau e aunoa ma le amanaiaina o le ata o le toto maualuga o le suka, ona lelei lea ona faafesootai se isi endocrinologist.

O le umi o le po o le inisalini

E fautuaina e amata le filifilia o le umi ole insulin mai le po. Afai e te lei faia lenei mea, vaʻavaʻai pe faapefea ona amio le kulukose toto i le po. Fai fua e amata i le 3 itula - i le 21:00, 00:00, 03:00, 06:00. Afai i se vaitaimi patino o loʻo i ai lau fesuiaiga tele i faailo o le kulukose toto i le itu o le faʻaitiitia pe, i se isi itu, faʻateleina, o lona uiga o le fua o le inisalini e leʻo filifilia lelei.

I lenei tulaga, e tatau ona e matamata i lenei vaega i auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te alu i le po ma le suka 6 mmol / L, i le 00:00 - 6.5 mmol / L, ma i le 3:00 e faafuasei ona oʻo i le 8.5 mmol / L, ma o le taeao e te sau ai i maualuga maualuga o suka. O le tulaga e pei o lena po na le lava le inisalini ma e manaʻomia ona faʻaosooso lemu. Ae e tasi le itu. Afai ei ai se faateleina ma sili atu ona maualuga i le po, o lona uiga e le o lona uiga o le le lava o le inisalini. I nisi tulaga, atonu o le hypoglycemia, lea na maua ai le mea e taʻua o le kickback - o le faateleina o le kulukose toto.

Ina ia malamalama pe aisea e ala ai le suka i le po, e tatau ona e tilotilo i lenei vaitau i itula uma. I le tulaga ua faamatalaina, e tatau ona e matamata i le suka i le 00:00, 01:00, 02:00 ma le 03:00 pm. Afai o loʻo i ai se faʻaititia o le kulūkose i lenei vaitau, o lona uiga atonu o se mea "natia" faʻamaonia ma se faasolo i tua. Afai o lea, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fua o le inisalini.

E le gata i lea, o le ae malilie ia te aʻu o meaʻai e te 'ai e aʻafia ai le iloiloga o le insulin. O le mea lea, ina ia mafai ona iloilo lelei le galuega o le basal insulin, e le tatau ona i ai se inisalini pupuu ma le kulukose na sau ma meaai i totonu o le toto. O le mea lea, ao leʻi iloiloina le inisalini o le aoauli, e fautuaina e faʻailoga le 'aiga o le afiafi pe fai le' aiga o le afiafi i se taimi muamua ina ia le faʻaumatia le ata manino.

O le mea lea, e fautuaina mo le 'aiga o le afiafi e' ai na o meaʻai gaʻo, ae le aofia ai puipuiga ma gaʻo. Talu ai ona o nei mea o lo o sili atu ona lemu ma i se isi itu e mafai mulimuli ane ona faateleina le maualuga o le suka, lea e mafai foi ona faalavelave i le iloiloga talafeagai o le faagaoioia o le insalini i le po.

Lafoaʻi i aso taʻitasi i le inisalini

E faapefea ona siaki le "basal" i le aoauli? E faigofie foi. E tatau ona faʻaesea mea taumafa. I le tulaga lelei, e tatau ona e matelaina i le aso ma fua fua o le suka toto i itula uma.O lenei mea o le a faʻaalia ai oe i le mea o loʻo faʻapupulaina ai ma pe o fea foi o le faʻaititia. Ae o le tele lava o taimi e le mafai, aemaise lava i tamaiti laiti. I lenei tulaga, ia tilotilo i le auala e galue ai le insulin i vaitaimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faaseese le taeao i le muamua ma fua i itula uma mai le taimi e te ala aʻe ai poʻo le tuiina o insulin i aso taʻitasi (pe afai e tasi), seia oʻo i le aoauli, a maeʻa ni nai aso e misi le aoauli, ona 'aʻai lea i le afiafi.

Ou te fia fai atu e toetoe o taimi uma e faʻauluina-o le insulin e tatau ona tui 2 taimi i le aso, sei vagana ai Lantus, lea e naʻo le tasi ona faia. Aua neʻi galo o mea uma o inisiua o loʻo i luga, sei vagana ai Lantus ma Levemir, ei ai le tulaga ese o le pule faʻanofo. I le avea ai o se tulafono, o le tumutumu e tupu i le 6-8 itula o fualaau faasaina. O le mea lea, i taimi faapena, e ono i ai se faʻaititia o le kulukose, lea e tatau ona lagolagoina e se laʻititi ole XE.

Ou te manao foi e fai atu afai e te suia le fualaau o le insalini basal, e tatau ona e faia uma nei laasaga i ni nai taimi. Ou te manatu o le 3 aso e lava lea e faʻamautinoa ai ua tupu le aafiaga i soo se itu. Ma faʻalagolago i le taunuuga, ia faia laasaga nei.

Aʻo suʻesuʻeina le insalini ole basalini mai se taumafataga talu ai, ia le itiiti ifo ma le 4 itula e tatau ona pasi, ma sili atu ile 5 itula. Mo i latou e faʻaaogaina insulin (Actrapid, Humulin R, Gensulin R, ma isi), ae le o se mea e sili atu (Novorapid, Apidra, Humalog), e tatau ona umi le umi - 6-8 itula, aua o lenei mea e mafua mai i le taua o le gaioiga o nei insulin, lea o le a ou talanoaina lelei i le isi mataupu.

Ou te faʻamoemoe o loʻo manino ma faigofie ona ou faʻamatalaina le auala e filifili ai doses o le inisalini umi. Afai oi ai sau fesili, lagona le saoloto e fesili. A uma ona e filifilia saʻo ia tui o le inisalini umi, e mafai ona e amata filifili le fua o le insulin. Ona amata ai lea o le malie, ae sili atu i lena mea i le isi mataupu. I le taimi nei - talofa!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

O le maʻisuka ituaiga 1 e le togafitia. Ina ia faʻamautinoa le tulaga, e tatau i le maʻi ona faia i aso uma. E tele ituaiga o fualaau oona o lenei hormone, ae o le faavae i totonu ia i latou ua faʻaopopoina le inisalini.

A aunoa ma le inisalini, e le mafai e le tino ona galue lelei. O lenei hormone e nafa ma polotini, gaʻo ma gaʻo gaʻo. I lona toesea po o le maualalo o le faʻatonuga, o le faʻavaveina o metabolic processes in the body ua faʻagesegese. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻalavelave matautia e mafai ona afaina.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e manaʻomia le inisalini, aemaise lava fualaau faʻamaʻi umi. O le maʻi e tupu ona o le toesea o le tino o le tagata gasegase e nafa ma le gaosia o a latou lava hormone, insulin, lea o le a faatonutonuina ai le gaosiga o metabolic ma glucose. O le mea lea, o fualaau faʻaonapo nei e faʻatagaina ai le tino o le maʻi ona galue malosi.

O le maʻisuka e matautia mo ona faʻalavelave. Inisalini e faʻatonuina i le maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo le gaioiga, aloese mai le atinaʻega o nei faʻafitauli, lea e masani ona oʻo atu i le oti.

Pe a filifilia se inisalini masani pe umi, o igoa ia o nisi taimi e fenumiai ai, e taua le aua le mafaufau ia te oe lava. Afai e te manaʻomia le suia o vailaʻau poʻo le fetuunaʻi o aso uma, faʻafesoʻotai lau fomaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le insulin umi

O le inisalini umi, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻapipiʻiina ma se sui fai mea vave, lea e faia ina ia mafai ai ona faʻaaogaina lona galuega faavae, pe mafai ona faʻaaoga e avea o se fualaau e tasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le inisalini umi umi e masani ona tuʻufaʻatasia ma se vailaʻau faʻamalosi pe faʻamalosi. I le isi ituaiga o maʻisuka, o vailaʻau faʻaaogaina eseese. I le lisi o vailaʻau o le hypoglycemic oral, lea e masani ona tuufaatasia ai le vailaʻau oona, o:

  1. Sulfonylurea.
  2. Meglitinides.
  3. Biguanides.
  4. Thiazolidinediones.

O le inisalini umi taimi e mafai ona avea o se masini e tasi, pei o isi vailaʻau

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga se vailaʻau o le maualuga o le suka i le umi-umi e sui ai vailaʻau ma le umi o le taimi e faʻaalia ai. Ona o le mea moni e faapea, ina ia mafai ona ausia se aafiaga o le insaline, o le averesi o le inisalini o le tuufaatasiga e faaluaina i le aso, ma le umi - tasi i le aso, o se suiga i togafitiga mo le vaiaso muamua e mafai ona faaosofia ai le tulai mai o le hypoglycemia i le taeao po o le po. O le tulaga e mafai ona faʻamaonia e ala i le faʻaititia o le aofaʻi o fualaau faʻasaina e 30%, lea e tauia ai le le lava o le hormone faaumiumi e faʻaaoga ai le insulin ma meaʻai. A maeʻa lena mea, e faʻafetaui le vailaau o le vailaʻau inisalini.

O le tuufaatasiga o le basal e tasi pe faalua i le aso ona faia. A uma ona ulufale atu i le tino e ala i le tui, o le hormone e amata ona faʻaalia lona gaioiga pe a mavae ni nai itula. I le taimi lava lea e tasi, o taimi o le faʻaavanoa mo soʻo seʻimi taʻimi umi o le suka o loʻo faʻaalia i le laulau e ese. Ae afai e manaʻomia le inisalini e faʻalautele, ulu i se aofaiga e sili atu i le 0.6 Unite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tagata, ona vaevaeina lea o le fuainumera faʻamaʻi ile 2-3 injections. E le gata i lea, ina ia faʻaesea le tupu mai o faʻafitauli, o le injections e faia i vaega eseese o le tino.

Mafaufau pe faʻapefea ona aloese mai aʻafiaga o le togafitiga o le insulin.

Soʻo se togafitiga o le inisalini, e tusa lava pe o le a le umi o lona faʻaalia, e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • Hypoglycemia - o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e pa'ū ifo lalo ifo o le 3.0 mmol / L.
  • Faʻamatalaga lautele ma faʻafitauli i le lotoifale - urticaria, faʻamalosi ma faʻamalosi i le nofoaga o tui.
  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo - faʻaalia i le faʻapupulaina o gaʻo, e le gata i lalo o le paʻu, ae faʻapea foi i le toto.

O le inisalini o le inisalini e fai sina faʻamalosi e maua ai se avanoa lelei e puipuia ai faʻafitauli mai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. E le gata i lea, o le umi o insulin e sili atu ona talafeagai le togafitia o le maʻisuka. Ina ia faʻaesea le faʻaalia o nei aʻafiaga, o le maʻisuka e tatau ona mulimulitaia le taumafataga na fai mai e le fomai i aso uma ma ia suia pea le nofoaga o tui.

Faʻamasinoga fou faʻalautele tausaga

Talu ai nei, e lua faiga faʻataʻitaʻiga fou, umi, faʻataʻitaʻiina FDA, faʻataʻitaʻiga, faʻataʻitaʻiga ua leva ona faʻaalia i le maketi tau vailaʻau mo le togafitiga o tagata matutua o le maʻisuka:

  • Degludek (e taʻua Tresiba).
  • Ryzodeg FlexTouch (Ryzodeg).

Tresiba o se fualaau fou lea ua faamaonia e le FDA

O le insulin Degludec umi e faʻatulagaina mo le faʻaaogaina o le iniseti. O le umi o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto pe a ma le 40 itula. Faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ma le muamua ma le lua o faʻalavelave faʻamaʻi. Ina ia faʻamaonia le saogalemu ma le aoga o le faʻataʻitaʻiga fou faʻasao, o le tele o suʻesuʻega sa faia lea na sili atu ma le 2,000 tagata matutua na auai. Na faʻaaogaina le faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i togafitiga tautala.

E oʻo mai i le taimi nei, o le faʻaaogaina o le vailaau faasaina Degludec e faatagaina i le EU, Kanata ma Amerika. I totonu o maketi i totonu o le atunuu, o se atinae fou na aliali mai i lalo o le igoa Tresiba. O le tuufaatasiga e maua i ni faʻatonuga se lua: 100 ma le 200 U / ml, i le foliga o se peni. O le taimi nei e mafai ona faʻasalalau le maualuga o le suka i totonu o le toto faʻatasi ai ma le fesoasoani a se supa-super-agent e ala i le faʻaaogaina o se inisalini na o le tolu taimi i le vaiaso.

Matou te faamatalaina le fualaau faasaina Ryzodeg. O le Ryzodeg o le faʻasalaga faʻasalaga o se tuufaatasiga o hormones, o igoa ia e iloa lelei e le maʻisuka, e pei o le insaline Degludec ma le Aspara vave (70:30). E lua ituaiga o inisalini pei o se auala faapitoa e fegalegaleai ai ma inisalini rescepters receptors, e mafua ai ona latou iloa o latou aafiaga faafomaʻi e tutusa ma le aafiaga o le inisalini o le tagata.

O le saogalemu ma le lelei o fualaau faʻataʻitaʻi fou ua leva ona faʻasaina ua faʻamaonia e se suʻega faʻataʻitaʻiga lea na auai ai le 360 ​​tagata matutua mamisuka.

Na maua Ryzodeg i se isi meaʻai e maua ai le suka. O se taunuuga, o le faaitiitia o le toto suka na ausia i se tulaga na faatoa mafai ona ausia i le faaaogaina o sauniuniga umi o le inisalini.

O fualaau oona faʻasagalaʻau umi Tresiba ma Ryzodeg ua faʻasoleina i tagata e tele le faʻalavelaveina o le maʻisuka. E le gata i lea, o nei fualaau faasaina, e pei o analogues o loo talanoaina i luga, e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina, a le o lea, e le mafai ona aloese mai le hypoglycemia ma ituaiga eseese o allergies.

Ituaiga o injections

O se tagata gasegase i le maʻisuka ua faʻamalosia e ave injections o le hormone i aso uma, ma tele taimi i le aso. O le inisalini i aso taitasi e maua ai le fesoasoani e faʻamautinoa ai le tulaga. A aunoa ma lenei hormone, e le mafai ona faʻavasega le suka o le toto. A aunoa ma le tui, e mate le maʻi.

O togafitiga ole maʻisuka faʻaonapo nei e ofoina atu ai ituaiga o injections. E eseese i latou i le umi ma le saoasaoa o le faʻaalia.

E i ai vailaau faʻamalosi, faʻasolosolo, tuufaʻatasia ma faʻalautele le gaioiga.

Pupuu ma amata ona galue toetoe lava ina ua uma le pulega. O le maualuga o le faʻamoemoega e maua i totonu o le tasi i le lua itula, ona faʻafuaseʻi ona mou atu le aafiaga o le tui. I le tulaga lautele, o na vailaʻau e galue mo le tusa ma le 4-8 itula. I le avea ai o se tulafono, o nei injections e fautuaina ina ia faʻatautaia i le taimi lava e uma ai se taumafataga, pe a maeʻa ona amata ona faʻatupulaia le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

O le inisalini ua leva ona avea ma faavae o togafitiga. E galue mo le 10-28 itula, e faʻatatau i le ituaiga o fualaau faasaina. O le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina e ese mai i tagata maʻi taitoatasi, e fuafua i le natura o le vasega o le maʻi.

Vaega o fualaau faasaina umi

E tele le inisalini e manaʻomia ina ia maualuga le faʻamaonia lelei o le gaosiga o le gaosia o le hamone i se maʻi. E lua ituaiga o fualaau faasaina - fualaau oona (medium mo le tusa ma le 15 itula) ma fualaau faʻamaʻi umi (oʻo atu i le 30 itula).

O vailaʻau o le umi o taimi e iai ni mea faʻaoga. O le insulin lava ia o se lanu paʻepaʻe sinasina. A o leʻi folasia atu le hormone, e tatau ona e ausia se lanu lanu.

A maeʻa le puleaina o fualaau faasaina, o le siitia malie o le maualuga o le hormone e matauina. I se taimi, o le pito i luga o le fualaau faasaina e sau, pe a maeʻa le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻatonuga ma mou atu. Ona tatau lea ona faia se tui fou.

E filifilia le vailaʻau ina ia mafai ai e le fualaau faasaina ona pulea lelei le maualuga o le toto toto, aloese mai le oso i luga o le va o injections. Pe a filifilia le inumaga o le inisalini mo le maʻi, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le umi e tupu ai le pito i luga o le gaioiga o le vailaʻau.

O le isi vaega o le nofoaga o tui. E le pei o fualaau faʻamalosi, lea e tui i totonu o le manava poʻo le lima, o le insulin ua tuʻuina i totonu o le ogavae - o lenei mea e mafai ai ona e maua le aʻafiaga o le faʻafefe maliega o le vailaʻau i totonu o le tino.

O se siʻosiʻomaga faʻaleleia i le faʻasalalau o le vailaau faʻasaina lea e faʻamoemoeina lona aoga e avea o se mea faʻavae.

E faʻafia ona faia ni inisiua?

E tele fualaau oona mo le inisalini faaumiumi. O le tele oi latou o loʻo faʻaalia i le le mafiafia o le mausali ma le i ai o le mea pito i luga, lea e tupu pe a ma le 7 itula talu ona uma le pulega. O ia fualaau faasaina e faaluaina i le aso.

O nisi vailaʻau (Tresiba, Lantus) e faʻaaluina 1 taimi i le aso. O nei fualaau oona e iloa ai le umi o le galue ma le gasolo malie, e aunoa ma se togi i gaoioiga - o lona uiga, o le hormone muamua na faʻaalia e galue lelei i le umi o le gaioiga. O le isi vaega o nei fualaau oona e le maua ei latou se mea mataga ma le iloga i se lanu manino.

O le fomaʻi i le feutagaiga o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le vailaau sili ona lelei mo se tagata maʻi faapitoa. O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le inisalini autu o le galue poʻo le faaumiumi ma fai atu igoa o fualaau sili ona lelei. E le fautuaina e filifili se insulin umi le umi.

E faʻapefea ona filifili se fualaau?

O le maʻi suka e le moe i le po. O le mea lea, e iloa ai e tagata taʻitoʻatasi le taua o le filifilia o le saʻo saʻo ole vailaʻau e aloese ai mai le suka i le popo o le po.

Ina ia filifili lelei le fualaau o le tino, e tatau ona e fuaina le suka i le taʻi lua itula i le po.

Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le inisalini, faʻalosolo le gaioiga, e fautuaina e teena le 'aiga o le afiafi. A o faagasolo le po, e fuaina le maualuga o le suka, ona faʻavae lea i luga o nei faʻamaumauga, o le fua talafeagai o le iniseti e fuafuaina pe a uma ona talanoa ma le fomaʻi.

O le fuafuaina o le masani masani o fualaau faasaina e manaomia ai se auala faapitoa. O le mea sili e sili ona lelei o le teena lea o mea taumafa i le aso atoa ma fua faʻatatau o le suka. O se taunuuga, i le afiafi, o le a iloa lelei e le tagata maʻi le auala e gaoioi ai le toto pe a tui i se gaioiga umi.

O aʻafiaga faʻapitoa mai faʻasoesa

Soo se inisalini, e tusa lava po o le a le umi o le gaioiga, e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga itu. E masani lava, o le mafuaʻaga o faʻafitauli o le le paleni o meaai, togafitiga le talafeagai, solia o le togafitiga o fualaau faasaina. I tulaga nei, o taunuuga nei e mafai ona atiaʻe:

  • faʻamatalaga o se faʻafitauli faʻafuaseʻi i le fualaau faasaina,
  • le toʻa i le nofoaga o tui,
  • le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E pei ona e iloa, o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga, e oʻo atu i se maʻi suka. Aloese mai lenei mea i le mulimulitaia mulimuli uma o togafitiga togafitiga fautuaina e lau fomaʻi.

Faʻafefea ona aloese mai faʻafitauli?

O le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga ma e faigata ona faʻauʻuina. Ae ui i lea, naʻo le tagata maʻi lava ia e mafai ona mautinoa se olaga faʻalelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻaaoga uma fuafuaga ia o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli ma le le lelei o le soifua maloloina.

O le faʻavae mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 o le injection, ae o le ola o le tagata lava ia e matautia. O le mea lea, mo soʻo se fesili e uiga i le vailaʻau faʻatonutonu, e tatau i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

Ina ia e lagona le soifua maloloina, e tatau ona e 'ai saʻo. O le inisalini e fesoasoani i le pulea o toto toto, ae o le tagata maʻi e tatau ona faia taumafaiga uma e le faʻaosooso ai. O le mea lea, o fomaʻi e faʻatatau se meaai faapitoa e fesoasoani e faʻamautu ai le tulaga o le maʻi.

Soʻo se vailaʻau faʻaaoga mo togafitiga e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.

O le maʻi suka e mafua mai i le le mafai e le tino ona talepe le kulūkose, ma o le mea lea e mafua ai ona toto i le toto, ma mafua ai le eseesega o le gaioiga o gaʻo ma totoga o le tino. I le maʻisuka ituaiga 1, e mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini pancreatic. Ma ia faia mo lenei hormone i le tino, ua faatonuina e fomaʻi le inisalini umi i o latou gasegase. O le a le mea ma pe faʻapefea ona galue nei vailaʻau? O lenei ma sili atu o le a talanoaina nei.

Umi umi le iniseti

O gasegase gasegase umi e faʻatagaina ai le maʻisuka e faʻaumatia ai le manaʻomia ona inu vailaau i le tele o taimi i le aso, ao latou maua le puleaina o le suka i le aso atoa. O lenei gaioiga e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o faʻataʻitaʻiga faʻavaitaimi e aofia ai vailaʻau faʻasolosisi e faʻateleina ai le lelei.

E le gata i lea, o nei fualaau oona ei ai le isi galuega - latou te faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaaogaina o suga i totonu o le tino, ma maua ai se faʻaleleia atili i tulaga lautele o le maʻi. Muamua le mea na tupu pe a maeʻa ona tui le iniseti pe a uma le 4-6 itula, ae mafai ona tumau mo le 24-36 itula, e faalagolago i le ogaoga o le maʻisuka.

Igoa o fualaau oona inisalini-umi:

O fualaau nei e tatau ona na o le fomaʻi e tatau ona faatonuina, talu ai e taua tele le fuaina o le saʻo ole fualaau oona, lea o le a aloese mai le tupuga o aafiaga i tua pe a uma le tui. O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i se mea faʻapitoa i totonu o pusa, ogavae ma muaʻi lima.

E tatau ona teuina nei vailaʻau i le vevela e itiiti ifo i le 2 tikeri (e mafai i le pusaaisa). O lenei mea o le a aloese ai mai le faʻamaʻiina o le vailaʻau ma le faʻaalia o se paluga maʻalaʻau i totonu. Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona luluina le fagu ina ia tutusa mea o loʻo i ai.


Le lelei le teuina o fualaau faasaina e faʻaititia ai lona aoga ma le ola

O insulin ua leva ona faia e iloga i le umi o le aafiaga ma le tuufaatasiga. E vaevaeina i latou i ni vaega se lua:

  • foliga tutusa i hormones o tagata,
  • manu.

O loʻo maua muamua mai le paʻu o povi ma e mafai ona taliaina e le 90% o le maʻisuka. Ma e ese mai le insulin o manu na mafua mai i le numera o amino acids. O nei vailaʻau e sili atu le taugata, ae e tele mea lelei:

  • ina ia maua ai le maualuga o le togafitiga, o le faʻalauiloaina o laʻititi laʻititi e manaʻomia,
  • lipodystrophy pe a maeʻa ona latou tausia le tele o taimi,
  • o nei vailaʻau e le mafua ai ni faʻamaʻi faʻafitauli ma faigofie ona faʻaaogaina e pulea ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o tagata mamaʻi.

O le tele lava o taimi, o le maʻisuka e leai se poto e suia ai fualaau faʻamaʻi faʻatasi ma ni taimi umi. Ae e matua faigata lava ona faia lenei mea. A maeʻa, o nei vailaʻau taʻitasi e faia ana galuega. O le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻasalalau le suka toto ma faʻaleleia lou lelei, e leai se tulaga e mafai ona e fetuunai ai le togafitiga. E na o se fomaʻi e tatau ona faia lenei mea.

Iloiloga pupuu

Fualaau faasaina, o igoa ia o le a faamatalaina i lalo, e leai se tulaga e tatau ona faʻaaoga e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi! Le faʻaaogaina le lelei o nei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i se auala faʻapitoa, e le silia le 1 taimi i le aso. E fautuaina e tuʻuina atu injections i le taimi e momoe ai i le taimi e tasi. O le faʻaaogaina o le Basaglar e masani ona faʻatasi ma le faʻaalia o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai, ma e sili ona taatele:

  • allergies
  • fula o le pito i lalo ma feagai.

O se tasi lea o fualaau sili ona lelei, lea e tutusa ma le insulin. 90% o tagata gasegase e talia lelei. E naʻo nisi o maʻisuka, o lona faʻaaoga e mafua ai le faʻafuaseʻi o le faʻafefe ma le lipodystrophy (faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaʻumiʻumi).

Tresiba o se inisalini ose ultra-gaosiga e mafai ona taofia le suka i lalo o le puleaina mo le oʻo atu i le 42 itula. O lenei vailaʻau e faʻatinoina 1 le taimi i le aso i le taimi e tasi. O lona suʻega e faʻatatau faʻapitoa.

O le umi umi o lenei fualaau faasaina e mafua mai i le mea moni e faapea, o ona sui auai e fesoasoani i le faateleina o le faagasologa o le gaosia o le inisalini e sulu o le tino ma le faaitiitia i le fua faatatau o le gaosiga o lenei elemene i le ate, lea e mafai ai ona faaitiitia le maualuga o le suka.

Ae o lenei meafaigaluega o loʻo i ai ona toso. E naʻo tagata matutua e mafai ona faʻaaogaina, o lona uiga, e faʻasalaina mo tamaiti. E le gata i lea, o lona faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka e le mafai i tamaitai i le taimi o maitaga ma le lactation, aua e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o le pepe e leʻi fananau mai.

E tutusa foi ma le inisalini o le tagata. E faʻapitoa ona faʻatonu, 1 taimi i le aso i le taimi lava e tasi. E amata galue ile itula e tasi talu ona maeʻa le pulega ma tumau pea le aoga mo le 24 itula. E iai se analog - Glargin.

O le uiga ese o Lantus e mafai ona faʻaaoga i talavou ma tamaiti i luga atu o le 6 tausaga. I le tele o tulaga, faʻafeiloaʻi lelei. Naʻo nisi o maʻisuka e faʻaalia ai le foliga mai o se faʻalavelave faʻaleaga, fula o le pito i lalo ma lipodystrophy.

Mo le puipuia o le atinaʻe o le lipodystrophy ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, ua fautuaina ina ia sui taimi le nofoaga o tui. E mafai ona e faia i luga o le tauau, ogavae, manava, papa, ma isi.

O se suauu fofo e pei o le insulin. Aloaia mo le 24 itula, lea e mafua mai i le faʻalapotopotoga a le tagata lava ia e faʻaleagaina ai mole molelaʻau inisalini i le vaega o inisiua ma le faʻapipiʻiina o molimula fualaau faʻasaina i le albumin ma le gaʻo gaʻo.

O lenei vailaʻau e faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi 1-2 taimi i le aso, faʻalagolago i manaoga o le tagata maʻi. E mafai foi ona faʻaosofia ai le tupu o le lipodystrophy, ma o le mea lea e tatau ai ona suia pea le nofoaga o inisiua, e tusa lava pe tuʻuina le tui i le eria lava e tasi.

Manatua o insulin oona o vailaʻau malosi ia e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le polokalame, e aunoa ma le misia o le taimi o le tui. O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e faʻatau taʻitasi e le fomaʻi, faʻapea foʻi ma a latou metotia.

Na o le tasi le selau tausaga talu ai, o le maʻisuka na manatu o se maʻi matautia. Na iloa e fomaʻi le auala na faʻaalia ai le maʻi, ma ua taʻua o mea faʻaletonu - mo se faʻataʻitaʻiga, poʻo. Ma na o le lua tausaga lona lua o le seneturi talu ai, na maua ai e saienitisi ma fuafua lana matafaioi i totonu. O se faʻaolataga sili lea mo le maʻisuka.

Vaega o sauniuniga inisalini

O le mataupu faavae autu o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga I, o le faʻaofiina lea o nisi o tui o le synthesized insulin i le toto o le tagata maʻi. E tusa ai ma taʻiala taʻitasi, e faʻaogaina foʻi lenei hormone mo le maʻisuka ituaiga II.

O le autu o le inisalini i totonu o le tino o le auai lea i le metabolism o gaʻo ma maua ai le maualuga maualuga o le suka i le toto.

Faʻasologa o vailaʻau faʻasaina i aso nei e vaevaeina ai tapenaga o le inisalini i vaega e aofia ai le fua faatatau o le amataina o le hypoglycemic (faʻaitiitia le maualuga o le toto):

Umi Tausiga: Pros and Cons

Seʻia oʻo i se taimi talu ai nei, na faʻavaeina ai sauniuniga mo le inisalini umi i ni vaega se lua: o le umi ma le umi. I tausaga talu ai, ua iloa ai o le atinaʻeina o le inisalini e sili atu.

O le eseesega tele i le va o fualaau o vaega laiti uma e tolu o le umi o le aafiaga o le hypoglycemic:

  • o le aafiaga o le umi o le umi e 8-12, i le tele o tagata mamaʻi - e oo atu i le 20 itula,
  • gaioiga tumau-20-30 (i nisi tulaga 36) itula,
  • gaioiga umi atu - sili atu i le 42 itula.

Lagolagosua-faʻasaʻoina insulini e masani ona maua i le tulaga o le suspensions ma ua faamoemoe mo le faʻaogaina o mea faʻapitoa poʻo le faʻatautaia o le intramuscular.

E masani lava, i totonu o se tagata e le maua le maʻisuka, o le inisalini e gaosia pea. Ua faia ni sauniuniga mo le inisalini umi mo le faʻataʻitaʻiina o se faʻagasologa tutusa i tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O la latou galuega uumi i le tino e taua tele i togafitiga faʻaleleia. Faʻaitiitia le numera o inisiua o se isi mea taua tele faʻatasi ai ma ia vailaʻau.

Ae o loʻo i ai se tapulaa: o insuline faaumiumi e le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka poʻo le maʻi faʻapitoa o le maʻi.

Isofan insulin

O lenei mea galue malosi e faʻaaoga i fualaau faasaina. fuaitau taga. O le sui e mafai ona manatu o le French Insuman Bazal GT. O loʻo maua i le tulaga o le faʻamalosiga ma se inisalini o loʻo maua i le 40 poʻo le 100 iunite. Ole voluma o le tasi fagu e 10 poʻo le 5 ml, faʻaopoopo.

O le uiga ese o le fualaau faasaina o lona faapalepale lelei lea i tagata gasegase oe ua lauiloa le le faapalepale i isi inisua. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le faʻamoemoe ma le lactating tina (manaʻomia le vaavaaiga faafomaʻi). O le insulin e masani ona faia i aso taitasi.

Tau faʻatatau o se afifi o fagu e lima o le 5 ml - mai le 1300 rubles.

Insulin glargine

O lenei fualaau faasaina umi galue e tulaga ese i lona lava ala. O le mea moni o le tele o le inisalini e taua tele. O le taimi lenei pe a oo atu le maualuga o le hormone i le toto i lona maualuga.O le faʻaaogaina o le insulin glargine e faʻaumatia ai se taimi pito sili ona maualuga: o le fualaau faasaina e galue ma le faʻamaoni ma le aunoa. O le vailaʻau e faʻatatau mo se faʻagasologa i aso taʻitasi.

O se tasi o igoa faapisinisi o Lantus. Fausia i Farani e avea o se taofiga mo le inisiua pipisi. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 3,500 ruuga mo 5 syringes o le 3 ml i le tasi.

Insulin degludec

O le igoa faavaomalo lea mo le fualaau faasaina. sili le umi ona fai . E tusa ai ma fuainumera o tagata atinaʻe, i le taimi nei e leai ni mea tutusa i le lalolagi atoa. Talosaga tau fefaʻatauaʻiga - "Tresiba Penfill", atunuu e afua mai - Tenimaka. Folasaga - cartridges ma se gafatia e 3 ml (100 iunite o inisalini / ml), i totonu o se pusa - 5 kalama. O le tau fuafuaina o le fualaau faasaina e tusa ma le 7500 rubles.

O le vailaʻau e faʻatinoina i le 24 itula i soo se taimi talafeagai (e tatau ona tausisia). O le insulin degludec ua fuafuaina mo togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua, e aofia ai i latou ua silia ma le 65 tausaga. O le taimi nei e le faʻaaogaina mo le togafitia o le maʻisuka i le tausimaʻi, fafine maʻitaga, faapea foi i tamaiti ma talavou.

I totonu o se tino maloloina, o le inisalini e faʻailoa pea (faʻamalosaga autu) ma amata ona gaosia pe a talafeagai e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (faʻataʻitaʻiga, pe'ā uma ona 'ai). Afai e leai se inisalini e tupu i totonu o le tino o le tagata, e manaʻomia lona tuiina o le inisalini e ala i le iniseti, o lona uiga o le inisalini.

O le gaioiga o le inisalini faaumiumi (umi), lea o loʻo maua i foliga o peni, o se ata o le autu (faʻaauauina pea) o le faʻamalosi tino.

O le autu o le fualaau faasaina o le tausia lea o le talafeagai o le fualaau oona i totonu o le toto mo se taimi umi lava. O le mea lea, e taʻua o le basal insulin.

O lenei hormone e masani lava ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: vailaau (NPH) faʻatasi ai ma galuega faaumiumi ma analogues.

Uluai Atinaʻe Atinaʻe umi

Mo le maʻisuka, o loʻo iai le inisalini ole NPH tagata ma ona umi ana faʻatusatusaga. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le eseesega tele i le va o nei vailaʻau.

I le masina o Setema 2015, na amataina ai le inisalini fou o le Abasaglar, lea e toetoe lava tutusa ma Lantus.

Inisalini umi

Igoa faavaomalo / galue malosi
Igoa faapisinisi o fualaau faasaina Faiga e fai Taimi aloaia
Insulin glargine glargineLantus Lantus24 h
GlarginAbasaglar AbasaglarO le umi o le inisalini - o se mea tutusa24 h
Insulin faʻamalamalama DetemirLevemir LevemirO le umi o le inisalini - o se mea tutusa≤ 24 h
Insulin glargineToujeo TojoO le insulin i se taimi umi> 35 itula
FaʻamatalaTresiba tresibaO le inisalini umi lava-o se tutusa> 48 h
NPHHumulnin N, Insulatard, Insuman Basal, Polhumin NOle umi ole taimi ole insulin18 - 20 h

Meaʻai ma Fualaau Faʻatau (FDA, US FDA) - O se lala sooupu a le malo na lagolago i le Matagaluega o Soifua Maloloina a le U.S. i le 2016 na faʻatagaina se isi faʻasolosolo insulin, Toujeo. O lenei oloa o loʻo maua i le maketi i totonu o aiga ma faʻamaonia lona aoga i le togafitiga o le maʻisuka.

NPH insulin (NPH Neutral Protamine Hagedorn)

O se ituaiga o inisalini gaosiga lea na faʻataʻitaʻiina i le mamanu o le inisalini o le tagata, ae faʻamaoaigaina i le protamine (fusi iʻa) e faʻagesegese ai lona aafiaga. NPH o se puaoa. O le mea lea, ao lei faia le pulega, e tatau ona suia ma le totoa e faʻafefiloi lelei.

NPH o le ituaiga sili ona taugofie o le inisalini umi. O le mea e leaga ai, e maualuga atu le aʻafiaga o le hypoglycemia ma le mamafa o le gaioiga, talu ai o loʻo i ai le maualuga o le gaoioiga (e ui lava o lona aafiaga e faasolosolo malie ae e le o le televave o le insulin i totonu o le bolus).

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani ona tuʻuina atu i le lua inumaga ole inisalini NPH i le aso. Ma o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona tui tasi i le aso.E faʻalagolago i le maualuga o le kulukose i le toto ma fautuaga a le fomaʻi.

Faʻalogo Analogs o le Inisalini umi

Inisalini, o vailaʻau faʻasolosolo ua fesuiaʻi ma latou faʻagesegese ai le faʻaaogaina ma le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina, ua manatu o se mea faʻapipipasi o le inisalini o le tagata.

Lantus, Abasaglar, Tujeo ma Tresiba ei ai le mea e masani ai - o le umi o le gaioiga o le gaioiga ma le maualuga o le faʻailoga o le gaioiga nai lo le NPH. I lenei itu, o la latou meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma le mamafa. Ae peitai, o le tau o analogues e maualuga.

O le insasa o le Abasaglar, Lantus, ma le Tresiba e ave i le aso. O isi tagata gasegase e faʻaaoga Levemir i le aso. E le faʻaaoga lenei i le maʻisuka ituaiga 1 mo le tagata e ona le fualaau faasaina e itiiti ifo ma le 24 itula.

Tresiba o le fou ma o le taimi sili lea ona taugata o le inisalini o loʻo maua i le maketi. Ae ui i lea, e iai se aoga taua - o le lamatiaga o le hypoglycemia, aemaise lava i le po, o le pito maualalo lea.

O le a le umi o le inisalini mulimuli

O le gaioiga o le inisalini umi e fai ma sui o le pulelaʻau autu o le inisalini e ala i le paʻu. O le mea lea, o le tulaga laugatasia o lenei hormone i totonu o le toto ua mautinoa i le gasologa o lona gaioiga. O lenei mea e mafai ai e la tatou tino ona faʻaaoga le kulūkose ua malepe i totonu o le toto mo le 24 itula.

Auala e tuiina ai le inisalini

O iniseti uma e faʻamalosi e tui i lalo o le paʻu i totonu o nofoaga o loʻo i ai se gaʻo gaʻo. O le pito i tua o le suilapalapa e sili ona talafeagai mo nei faamoemoega. O lenei nofoaga e mafai ai ona faʻagesegese, faʻaaogaina toniga o fualaau faasaina. E faʻatatau i le tofiga e le endocrinologist, e tatau ona e faia se tasi pe lua injections i le aso.

Telefoni faʻafesoʻotaʻi

Afai o lau sini o le tausisia ole inisalini ile inisalini i lalo ifo ole mafai, ona faʻaoga lea o faʻafitauli Abasaglar, Lantus, Toujeo poʻo Tresiba. Tasi le tui (taeao po o le afiafi, ae masani i le taimi lava e tasi o le aso) e mafai ona tuʻuina atu se laiga tutusa o inisalini i le uati.

Atonu e te manaʻomia ni injections e lua i le aso e faʻamautinoa ai le maualuga o le homone toto pe a filifilia le NPH. Ae peitai, o lenei, e mafai ai e oe ona fetuutuunai le fualaau e fuafua i le taimi o le aso ma gaoioiga - maualuga i le ao ma le itiiti i le taimi e momoe ai.

O le lamatiaga o le hypoglycemia i le faʻaaogaina o le insalini basal

Ua faʻamaonia ai o le tele o le faʻaaogaina o le inisalini e itiiti lava se mafuaʻaga e mafua ai le hypoglycemia (aemaise lava i le hypoglycemia i le po) faʻatusatusa i le NPH. Pe a faʻaaogaina ia mea, o le tau o le maualuga o le hemoglobin glycbin HbA1c atonu o le a ausia.

O loʻo i ai foi faʻamaoniga e faapea o le faʻaaogaina o le inisalini i taimi umi e faʻatusatusa i le NPH faʻapitoa e mafua ai le paʻu o le mamafa o le tino (ma, i se taunuuga, o se faʻaitiitia o le faʻamalositisi ma le manaʻo lautele mo le faʻamalosi).

O le maʻisuka ituaiga umi o loʻu maʻisuka

Afai o loʻo e mafatia i le maʻisuka ituaiga 1, e le mafai ona e gaosia le insulin i lau pancreas. O le mea lea, a maeʻa taumafataga taʻitasi, e tatau ona e faʻaaoga se vailaʻau umi e faʻataʻitaʻiina ai le pulefaʻatonu muamua o le inisalini e pulou beta. Afai e te misia se tui, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka.

Pe a filifilia i le va o Abasaglar, Lantus, Levemir ma Tresiba, e tatau ona e iloa nisi o foliga o le insulin.

  • O Lantus ma Abasaglar e sili atu ona lalelei nai lo Levemir, ma mo le tele o tagata gasegase, e 24 itula le malosi.
  • Levemir atonu e manaʻomia le faaluaina i aso taʻitasi.
  • I le faaaogaina o le Levemir, e mafai ona fuafua fua e tusa ai ma le taimi o le aso, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le hypoglycemia i le po ma le faʻaleleia atili o le aso.
  • Toujeo, fualaau o Tresibia sili atu ona lelei le faaitiitia o faailoga i luga ae faatusatusa ia Lantus.
  • E tatau foi ona e mafaufau i aʻafiaga o vailaau e pei o se mea leaga. O nei gaioiga e seasea lava, ae mafai ona tupu.
  • Afai e te manaʻomia le fesuiaʻiga mai le umi o le inisalini i le NPH, ia manatua o le fualaau pe a maeʻa se taumafataga atonu o le a faʻaititia.

Umi umi le inisalini mo le maʻisuka ituaiga II

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga II e masani ona amata i le folasaga o taumafa lelei ma vai inu (Metformin, Siofor, Diabeton, ma isi ..). Peitai, ei ai tulaga e faamalosia ai fomaʻi e faʻaaoga togafitiga insulin.

O le taatele o loʻo lisi atu i lalo:

  • Le atoatoa le aoga o fualaau oona, le mafai ona maua le glycemia masani ma le hemoglobin glycated
  • Contraindications mo le faʻafofoga tautala
  • Faʻamatalaga ole maʻisuka ile maualuga maualuga ole fua, faʻaʻateleina faʻamaʻi ile falemaʻi
  • Faʻaleagaina o le myocardial, faʻasolosolo faʻamaʻi, faʻamaʻi, maʻi pipisi, faʻalavelave taʻavale
  • Toto

O le gaosiga o le inisalini umi

Ole fua muamua ole 0.2 iunite / kg mamafa le tino. O lenei calculator e aoga mo tagata e aunoa ma le insulin resistance, ma le ate ma le fatu fatu galuega. Ole suʻega o le inisalini e faʻatonuina e lau fomaʻi (!)

I le faaopoopo atu i le umi o le gaioiga (o le umi pito i lalo o le degludec, o le mea aupito puupuu o le inisinia o le inisalini insulin-isophan), o nei vailaʻau e ese foi i foliga vaaia. I le tulaga o le inisalini NPH, o le pito i luga o le faʻaaliga e tufatufa atu ile taimi ma e tupu i le va o le 4 ma le 14 itula pe a uma le tui. O le mafutaga masani o le inisalini umi o le inisalini e oʻo atu i lona pito i le va o le 6 ma le 8 itula i le maea ai o le tuiina, ae e tumau ma itiiti ifo le faʻailoa.

O le insulin glargine e taʻua o le basal insulin. Ole maualuga o lona toto i le toto e matua maualalo, o le mea lea o le lamatiaga o le hypoglycemia e sili atu le maualalo.

Alzheimer's disease: mafuaaga ma togafitiga. O mea e tatau ona e iloa

Tuua Lau Faamatalaga