E mafai ona ou 'aina fatu ma pancreatic pancreatitis?

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

E ui lava o fatu e le o se meaai paleni, e i ai ni nai tagata fiafia e fiafia e kiliki io ​​latou taimi paganoa. O le pancreatitis e mafua ai nisi tapulaa i mea taumafa a tagata, o nisi taimi e te nofo ai i luga o se meaai malosi mo se taimi umi i taimi o le faʻamaʻi o le maʻi, o lea e tatau ai ona e fuaina le lelei ma le afaina o oloa taitasi mo le paʻu. O se laulau taumafa faapitoa i lalo o le Numera 5 ua atiae, lea e tatau ona e taulai i ai. E mafai ona i ai fatu ma pancreatitis?

E mafai ona ou maua fatu mo pancreatitis?

Mo meaai e ulu i totonu e talepe ai i totonu o se faʻalavelave faigofie e mafai ona ulu atu i le toto i totonu o le mucosa o le intestinal, faʻapipiʻi meaʻai i totoga uma ma tuʻuina atu le metabolism, e manaʻomia le enzymes. O lenei gaioiga e taoto i luga o le pancreas, ma o lona soliga e taʻitaʻia ai le afaina o le okeni, faʻatasi ai ma faʻamaʻi tiga ma le maʻi o ona masini. O le faamai e faaleagaina ai le tulaga lelei o le olaga, ma e masani ona iu i taunuuga matautia ma e oo lava i le oti. O le leona o le faʻamalositino o le faʻamaʻi e faalagolago i meaʻai.

O a mea e 'ai ma le pancreatitis? O le taumafaina e faʻaalia i taimi uma ma vaevaega. E aofia ai le aano o manu, iʻa, paluga i le vai poʻo le gaʻo susu, pasta, fuamoa fufulu vevela, kuka pe tao tao, fualaau fualaau suamalie, paʻu paepae paʻu mama. O fatu i ni vaega laiti e le faʻasaina, ae faʻamautinoa e iai ni faʻamaumauga faapitoa. O le mea lea, falai ua matua solia, aua o lenei metotia o togafitiga vevela e le taliaina mo pancreatitis, i se faaopoopoga, latou te matua gaʻo ma maualuga-kalori, o le mea lea, mo lo latou gaogaiga, e te manaomia nisi vai inu, o lona uiga o le faateleina o le uta i luga o le okeni. O latou aʻafiaga i le ate, o loʻo i ai faafitauli poʻo maa i totonu o le gallbladder, e le lelei foi: o le faʻamalosia o le talo e ono mafua ai se osofaʻiga.

O a fatu e mafai ona faʻaaoga mo pancreatitis?

E ui lava i ia mea aoga tele o fatu, ona o le maualuga o latou gaʻo, e gata lava i le pancreatitis. O se tapuni atoatoa ua tuʻuina i luga o falai. Laititi po o sina faʻamago i se tulaga o le faʻamalologa faifai pea e mafai ona fai i ni mea laiti. O le gasegase o le pancreatitis poʻo le faʻateleina o taimi masani o loʻo faʻapena foi ona faʻasaina atoa. A e ui lava e te faatagaina oe lava e togiina, ona lelei ai lea ona faʻatau le leai o se pele, mama ma mago i le umu.

Meaʻai autu mo pancreatitis

O le pancreatitis e tatau ona malamalama o se faʻalavelave o faʻasalaga ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le mumu o le pancreas. E masani lava, o lenei tino faalilolilo enzymes lea e auina atu i le duodenum 12 e faʻatau meaai. O i ai iina o le vaevaeina o meaai i totonu o proteins, gaʻo gaʻo ma gaʻo e tupu. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o loʻo faʻaaogaina ai enzymes faapitoa i le pancreas. O lenei mea mataʻutia ua taua o le faʻaleaʻonaina o le tagata lava ia.

O faʻamatalaga faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le mumu o le pancreatic i le 40% o mataupu e faʻalagolago i le ava, i le 30% o tagata gasegase i le cholelithiasis ma i le 20% o tagata gasegase.

O le pancreas e nafa ma le tele o gaioiga i le tino o le tagata: faʻamaʻiina o meaai, auai i le gaosiga o gaʻo, gaosiga o le inisalini, ma isi. Pe a afaina se okeni, e le mafai ona suia suiga i le tino. O le mea lea, o le pancreatitis e mafai ona avea o se faʻapogai mo faʻamaʻi gasegase, maʻi o le maʻisuka ma le soona inu.

E lua ituaiga o togafitiga o maʻi - gasegase ma tumau. O le gasegase o le pancreatitis ua manatu o le tulaga ogaoga e manaomia ai togafitiga vave. I le avea ai o se tulafono, e faʻaalia i tiga tuga paroxysmal i le taumatau saʻo, o nisi taimi e siomia ai. E le gata i lea, o faʻamaʻi o le maʻi o se suiga i le paʻu o le paʻu o le tagata maʻi i le lauulu, lanu samasama o le mata, osofaʻiga o le nausea ma le vomia, o le manogi o feces, o le faʻamalosi o kulumu ma meaʻai e leʻi faʻaaogaina i feces, general malaise, bloating ma le fatu.

I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomai togafitiga antispasmodic, enzymes pancreatic, fualaau faasaina lea e faatulaga ai le pH, vitamini ma mea tau minerale. O se vaega tāua o le togafitiga lelei o pancreatitis o le meaʻai lea. E aofia ai le taumafaina o ia oloa:

  • malulu pe vevela
  • sweets ma buns,
  • gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • fualaau (faʻi, fig, aso),
  • fualaau faisua (laumei, aniani, garlic),
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • paluga, vasa ma vaitau (fua vaʻaiga, opu, laume, ma isi),
  • eseese sua, kofe ma agaga.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona aofia i le meaai se lisi o meaʻai ma ipu:

  1. Ananafi falaoa ma pasta.
  2. Meaʻai maualalalo ma iʻa.
  3. Popo meaai.
  4. Le susu susu ma ona fua.
  5. Cereals (oatmeal, buckwheat, rice, barley).
  6. Fualaau faisua ma fualaau aina (beets, paukini, pateta, zuciniini, apu leʻo).
  7. Teu lauti, vavalo, faʻasalaga le faʻamalosi.
  8. Nati, fualaau faisua ma le suauu.

E le gata i lea, o le folasaga o suti (honey, jam, jelly) i totonu o le meaai e fautuaina.

E mafai ona ou faʻaaoga fualaau masi mo le pancreatitis

O se tasi o mafuaʻaga e mafua ai ona mimiti le pancreas o le faʻaleagaina lea o meaai leaga. O tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona mulimulitaia i taimi uma se taumafa malosi. Ua fautuaina e fomaʻi le vavae ese o le suamalie ma le vevela mai le taumafataga, ma suia meaʻai e kuka. E mafai ona e kuka meaai mo se ulugalii.

Fried sunflower fatu o se maualuga-kalori, maualuga-gaʻo oloa. Latou te mausali, e faigata ona eli meaai, aemaise lava mo i latou e maua i le pancreatitis. O le mea lea, i lenei tulaga, i le fesili pe ono mafai ona 'ai fatu mo pancreatitis, o tagata atamamai e tuʻuina atu se faʻatagaga faʻapitoa.

E sili atu le aoga o laʻau o le sunflower, o le masani o le oloa mo tagata i le aso e 2 tbsp. l E le mafai ona 'aina e sili atu i le faalua i le vaiaso, pe a tuʻuina lelei e le tino lenei meaai.

I lenei tulaga, latou te faʻamanuiaina le tagata maʻi.

E mafai ona faʻamago i le ogaumu ia fatu lago. E faatagaina e 'ai ia mea e fai ma vaega o le tao, i halva. Aua nei faʻatau faʻatau (latou te leiloa a latou galuega aoga), e tatau ona e aveese le paʻu ae leʻi faʻaaoga.

O le mea lea, o le mumū o le pancreas e faʻasaina le 'aiina o fatu sunflower fried. E mafai ona faʻatagaina mea faʻatauvaʻa e faʻamalosia i fuainumera faʻatapulaʻaina ma na o le tulaga lava e lagona ai e le maʻi le lelei pe a maeʻa. I lenei tulaga, latou te faatinoina galuega aoga mo le tino o le tagata. I lalo o isi tulaga, e fai mai fomaʻi e leai se mea.

Le faʻaaogaina o isi ituaiga o fatu mo le maʻi maʻi pancreatic

Ua fautuaina e tagata tomai e mulimuli i se fuatini o le protein mo le maʻi o le pancreatic, talu ai e le mafai e le okeni mumu ona maua ni meaai e tele, ma e le tele ni polotini i totonu o le tino. I lenei tulaga, e matua aoga lava le faʻaaogaina o fatu melonini. Latou te faʻamaʻo le ate, aveese mea leaga mai le tino (talo). E tatau ona faʻaaogaina na o le mata poʻo le faʻamago, e mafai ona faʻaaoga i ni aofaiga tetele. E mafai ona e faʻamagoina i latou i le natura poʻo le ogaumu.

E mafai ona e saunia se faʻafefiloi o fatu oloni paʻu ma le meli (ia mafai ona sui le kelo i le pauki).

O pulu ma fatu fatu o le sesame e mafai ona 'aina faʻamago pe faʻagogo (leai se mea e falai ma tele tele). E mafai ona aofia ai i salakeke po o pusa. E aofia ai vitamini ma minerale, fiber, fualaʻau fualaʻau, aoga mo le tino o le tagata. E fautuaina i latou mo faʻamaʻi o le ate ma le paʻu. E iai a latou palatini, e aofia ai mea amino faʻamalosi e manaʻomia mo le soifua maloloina o tagata ma mafai ona ulu atu i le tino naʻo meaai.

O le mea lea, e manaʻomia le maʻi e mulimulitaʻi i se taumafa malosi. O le melon ma le ukiniki e sili ona afaina ai le soifua maloloina o tagata, ae ui i lea, pulea le tele o le taumafaina o soʻo se oloa i le taumafataga.

Fautuaga lautele mo se taumafataga ma pancreatitis

E taua le manatuaina i le taimi o le faʻamalosiaga o le faʻamaʻi e le talafeagai ona faʻaaoga soʻo se fatu. I le vaitau o le faʻamagaloga, i se isi tulaga, o le a latou aumaia ni faʻamanuiaga i le tino. Ae ui i lea, e tatau ona faʻafeiloai i latou i le taumafataga lemu. E tofu tagata taitoatasi ma le tali tutusa i le oloa lava e tasi, o lea afai e te faʻaleagaina lou soifua maloloina, e tatau ona e faʻatapulaaina (poʻo le tuʻuina) le faʻaaogaina o se ituaiga oloa.

O le mea lea, o se tasi o mafuaʻaga autū o le palacreatic inflammation (poʻo le faʻamalosia tele o le faʻamaʻi) o le le mafai ona mulimuli i se meaʻai lelei, e pei o le faʻaleagaina o mea leaga ma le le lelei (falai, vevela ma gaʻo). O le faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le faʻafitauli ole gasegase, o lona uiga o le maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i se taumafa malosi. Faatasi ai ma le pancreatitis, e faasa ona faʻaaoga soʻo se ituaiga o laula o le sunflower. I se tapulaa faʻatapulaʻa, e talia le melon ma le pikiakiki, matagogo poʻo ua mamago, ae afai e sili atu le leaga o le maʻi ile latou, e sili atu le tuʻuina ese mai latou mai le meaai.

Palukin fatu

Pancreatitis o se faʻamaʻi o le pancreas. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaoniga, o faʻataʻitaʻiga e masani lava ona faʻatatau meaai Nu. 5. I le taimi nei, o tagata fiafia i fualaau o le sunflower e manaʻomia ona tuʻuina atu, talu ai o latou o meaʻai sili ona caloric i la latou tuufaatasiga, lea e mafua ai se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi. Ae afai e te tilotilo i le faafitauli, o le faʻasaina e na o luga o le fua o le sunflower. E mafai ona ou 'ai fatu pikiapu i le pancreatitis?

Faatasi ai ma togafitiga o le pancreas, ua fautuaina e faʻaaoga palukin, ae o loʻo i ai tulaga patino mo le aveina o lenei oloa:

  1. E fautuaina e le faʻaaogaina ia latou mamanu.
  2. O le faʻatagaina i le mauaina o se aofaiga tele.

O nei tulaga e lua, pe a taunuʻu, faʻatagaina le faʻaaogaina o fatulakini i mea faʻafefiloi mo mea e taoina, salati, ma faaopoopo i mea tao.

Le faʻaaogaina o fatu, faʻatasi ai ma le mumū o le gland, sili ona lelei i se fagu, faʻagogo pe fatu. E faʻasaina le fusi, o le mea lea e oʻo atu ai i se faʻavavega. O le oloa e taua tele le taua ona o lona tamaoaiga i vitamini ma fualaau toto, lea e matua talafeagai mo le tino o le tagata i fua faatatau e taliaina. Ae maise lava ile togafiti o togafitiga ma faʻaogaina o le tino.

O le suamalie fatu ma le mumu o le gland e mafai ona eseese le eseesega o le taumafataga o le ituaiga lava, ma ona o le aoga i le tino, faaleleia ai le faiʻai, vaaiga, galuega o le gastrointestinal trains ma toto toto.

O le faʻamaʻi o le okeni o le pancreatic lava ia e lua ituaiga o lona atinaʻe, faʻasolosolo ma gasegase, lea e maua ai faʻamaoniga eseese o le faʻamaʻi ma suʻega taʻitasi mo le filifilia o laulau taumafa. O le a le mea e mafai ona 'ai faʻatasi ma ituaiga masani o le mumu o le glandular, i le tele o tulaga e faʻasaina i le vaega gasegase o le maʻi. E mafai ona 'ai fatu o le pikiava i le taimi o le tino pancreatitis?

I totonu o se laasaga laititi

I le taimi o le vevesi tele o le pancreas, o faʻafitauli matuia o le maʻi ua faʻaalia. A o faagasolo lea vaitaimi, ua faʻasaina faʻamaina ai palukin, pei o isi, mo le taliaina. Latou te maua le tele o le kalori ma mea gaʻo, lea i le tulaga o faaletonu o le pancreatic o le a aumaia ai mafuaʻaga faʻaopoopo o le faʻavavevave ma le faʻalavelave o le tino mamaʻi:

  • afu (flatulence),
  • tiga tiga i le manava,
  • taʻavale
  • vili
  • malosi.

E mafai ona 'ai le' elekiniki i totonu o le pancreatitis - leai. Talu ai ona o le mafuaʻaga o le faateleina o le pulelaina o le talo, pe a uma ona 'ai faʻamaʻi fatu ma le osofaia o le gland, e le manaʻomia, ma o le a oʻo atu ai i le atinaʻeina o le toe faʻafoʻi o le maʻi.

E mafai ona 'ai fatu falai ma pancreatitis - leai. I le taimi o togafitiga vevela, o le tau o soʻo se oloa, e faʻatatau i na o vailaʻau ma minerale, e mou atu. O lenei gaioiga e le faʻafefeina foi fua o le sunflower. A maeʻa le faʻavelaina, o mea uma aoga aoga e leiloloa, naʻo le vaega o le gaʻo e tumau pea, pe a faitauina le kalori e tutusa ma le faʻaaogaina o se fasi keke. E faʻapea foʻi le tupuga o se meaola gaʻo gaʻo, benzapyrene, faʻamalosi ai le gaʻo, lea e avea ma mea faʻafefete i le pancreas.

I le taimi masani

O le kulupulu fatu ma le mumū o le pancreas e mafai ona faʻatagaina i ni fua laʻititi i se foliga mata, mago (e leai ni mea e pala, moli). E faʻatagaina e faʻaaoga uma mea e lua ma taimi e faʻaaoga ai ipu (salati, desserts).

E iai foʻi faʻasogaga mo le faʻaaogaina i le taimi o le faʻamagaloina o pancreatitis. E faasa ona faʻaaogaina:

  • falala falai
  • fatu suamalie
  • suamalie
  • ma vevela vevela.

O fatu lapopoa na faaputuputuina foi e pau i lalo o le faasaina, talu ai i lalo o tulaga na latou afifiina, e le mafai ona maua. E faʻaaoga foi lenei mea i le mea na faatauina mai, palukinina i totonu o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻagogo ma se ogaumu mumu umukuka, ogaumu ma aveese o latou tino ae leʻi 'ai.

Lago fatu

Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai pe le 'ai foi fatu o le sunflower? Faatasi ai ma tagata, o fatu o le sunflower o loo i ai se manaoga tele ma e fai ma sui o se ituaiga o meaʻai. Mai le sunflower e maua ai mea lelei nei:

  • kozinaki
  • halva
  • sa faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i mufui, pusi falala,
  • falai.

E mafai la ona 'ai fualaʻau fugalaʻau ma pancreatitis? I le taimi o togafitiga mafanafana o fatu o le sunflower, o mea aoga uma ma mea e tatau ai elemene e mou atu. O lenei oloa e le aoga mo le tino. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga fualaau o le sunflower i le pancreatitis i foliga matagogo pe mamago ma sina mea itiiti i le itiiti, ae mo le filemu atoatoa o le mafaufau e lelei tele le fai atu o se upu faʻamaoni ia i latou - leai. Faʻanuia pe faʻaleagaina le tino mai le faʻaaogaina o le sunflower fatu i pancreatitis?

Faatasi ai ma lenei maʻi o le pancreas, o le faʻaaogaina o le sunflower fatu e le fautuaina e fomaʻi ma i le tele o tulaga ua fautuaina e aua neʻi lamatia le soifua maloloina. E mafua mai mafuaaga nei:

  • maualuga le kalori oloa
  • o le tele o meaʻai i fatu o gaʻo, lea e faʻafefe i totonu o le tino mo se taimi umi e ala i le faʻaogaina o le gaʻo.

O nei mea uma e mafua ai le ita tele i puipui o le intestinal, lea e mafua ai faigata i le faʻafeiloaʻiina o enzymes ma le sua o le pani i totonu, ma o le mea lea e maua mai ai le gaʻo ma le mumu i le gland, faatasi ai ma isi faʻafitauli faʻapitoa tau atinaʻe.

E taumafai pea le au pele e faʻaaogaina, ae o lenei gaioiga e oʻo mai ai ni taunuuga faanoanoa mo i latou, aua e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa ma le togafitiga lelei o fatu.

I vaega eseese o pancreatitis

A oʻo mai se faʻalavelave faʻalavelave o se faʻamaʻi pipisi, ua fautuaina e fomaʻi le faʻatinoga atoatoa o tulaga taumafa i taumafa. O fualaau suamalie e le aofia ai i ia ituaiga meaai ona o le maualuga o le kalori o mea e maua ma le maualuga o mea oona. O fualaau suamalie o ni meaʻai taumafa, lea, e tusa lava ma le faaeteete ma le faaeteete, ua leva lava ona afaina i faiga le lelei o le gastrointestinal tract.O le mea lea, o le faʻaaogaina o le sunflower fatu e faʻasaina i osofaiga o le tino pancreatiti.

I le foliga masani o le faamai o le gland, i le taimi o le faamagaloga, o manaoga mo le laulau taumafa e le taua tele, ae peitai e tatau lava ona latou matauina ina ia aua nei mafua ai le vevesi. Le faʻaaogaina o le sunflower fatu mo pancreatitis i na o ni nai tootoo i foliga matago ma masini, i le tao e pei o ni mea faʻaopopo, ae muamua, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Mo se suiga o mea taumafa, o le faʻaaogaina o halva e faʻaaogaina. Faatasi ai ma lenei ituaiga o faʻaaoga i le pancreatitis faifai pea, fatu o le sunflower, o le oloa e le tatau ona avea ma meaai autu meaai ma e 3-4 taumafa i le vaiaso e faatagaina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa ia fatulala mo le le talafeagai mo meaai poʻo le aafia i le mamanu. Talu ai ona o lenei mea o le a mafua ai le osofaia o le faʻaʻona ma le ogaoga o le mumu o le pancreas. E le fautuaina e faʻatau faʻataʻitaʻiina, o loʻo faʻamaʻiina i le taimi o le faʻamamaina, ma o lenei mea e mafua ai le faateleina o le taulaiga o le mumū.

O le matauina o le gaioiga talafeagai ma le teuina lelei o fatu o le sunflower, e maua e le tino o le tagata:

  • aoga aoga mo le faataapeina o le cholesterol,
  • meaʻai gaʻo
  • Vaega o fualaau
  • aoga taua.

Fatu mo pancreatitis ma cholecystitis

O le faaputuputuina o luga, pe mafai ona 'ai fatu ma pancreatic pancreatitis - e na o le matauina o le saʻo ma le teuina, ma e manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma le malamalama.

E mafai ona sosogi fatu o le sunflower i se fuga falai, faʻatasi ai ma le gaosiga poʻo le faʻalauteleina o le pancreatitis - leai, aua o lenei mea o le a tupu ai ni faʻalavelave matuia ma taunuʻuga tau soifua maloloina.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le a le mea e mafai ona fai o le pikiaka fatu, ona sosoo ai lea ma le sauniuniga tatau o le oloa.

Paʻu ma cholecystitis ma ona mea e maua mai ai, o paluka fatu e aoga mo le taumafa. O le oloa e maua ai faʻamanuiaga i le faʻatinoina o meaai paleni, o le auala autu lea e togafitia ai togafitiga o mamanu o pancreatic. Talu ai o le maʻi pancreatic o se maʻi ogaoga, e sili atu ona faʻagata le faʻaaogaina o fua o le sunflower mo le maʻi.

Fautuaga mo le faaaogaina

Palukin fatu, pei o fatu o le sun, faaali mai mea aoga i se tulaga masani lava. O nisi taimi e faʻaumatia ai. O le taliaina o fatu mo pancreatitis ua faatagaina e aveese le talo mai le tino.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e faʻamago fatu ile ogaumu. Teuina i se nofoaga matutu. O fomaʻi ma fatukeni fatu mo pancreatitis ua faʻalauiloaina e fomaʻi i le taumafataga e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

Vaʻa

O ituaiga o fatu e faatatau i le faamalologa. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, mea pāmalolo ma reagents e mafai ona aveesea toxins leaga. Fesoasoani i le faʻatinoga lelei o totoga o meaʻai e fai ma mea e gaosi ai fatulala.

O ituaiga o lenei ituaiga ua fautuaina ina ia faʻaaogaina mo le mumū o le pancreas. E faʻatagaina e faia pe a maeʻa feutagaiga ma se fomaʻi, faʻatasi ai ma le pancreatitis masani, faʻaleagaina itu.

Auala e ave

I faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i le pancreas, e fautuaina e saunia le teuteu o le flax.

  1. Toto fatu i le efuefu.
  2. Faaopopo vai.
  3. Simmer mo le 10 minute.
  4. Tuu se itula e faʻasolo ai.
  5. Faʻasologa.
  6. Faaopopo le meli i le tofo.

E masani lava e le tatau ona e inu i se mea teuteu, e sili atu le ave o se vailaau ma le maliega a se fomaʻi.

Melon fatu

O foliga vaaia o fatu. I lalo o le tui, latou te aumaia mea aoga i le tino o le tagata. Le aoga aoga i luga o le tino, faʻaitiitia le toto suka. O le maualuga o le sene i totonu o fatu e nafa ma le tuputupu ae o lauulu ma fao.

Melon fatu e fesoasoani i le aveesea o le pulu mai le tino, faʻamaonia le pancreas, faʻamama le ate. Aʻo leʻi faʻaogaina, fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi.

E sili le lelei le ave o fatu melonini i se tulaga malogo. E faʻaaogaina i foliga o le paʻu ma le faʻaopoopoga o le meli pe i le foliga o teuteu, mea laiti. Aʻo leʻi 'ai.

Fualaau Sesame

O fatu o Sesame o se oloa maualuga-kalori. Faʻamamaina i gaʻo gaʻo ma maualuga i le calcium. O ituaiga ituaiga o fatu e iai vitamini, fautuaina mo le paʻu o le mamafa.

O faamanuiaga e aofia ai:

  • O le tosoina o le cholesterol mai le toto.
  • Tuuina atu o se aofaiga tele o le calcium.
  • Puipuiga o le Kanesa.

Talosaga Talosaga

O fatu Sesame ma isi ituaiga o fatu e le manaʻomia ona faʻaleagaina. Aua le sili atu nai lo le sipuni i le aso. E le mafai ona faʻaaoga i luga o se manava gaogao, o lenei mea o le a oʻo atu ai i le vomiting ma le vaivai o le manava. O le Sesame e faʻateleina le totoina o le toto, e faʻasaina i tagata e iai veins varicose.

Pe a filifilia, e sili atu le taulai atu i ituaiga eseese. E aofia ai meaʻai sili atu. A e faʻatau, ia mautinoa o le susu e le maua i luga o fatu - susu susu vave vave ona le aoga. Afai o le fatu e oona i le tofo, ua vevela. E fautuaina e teuina i se nofoaga malulu ma malulu, eleelea.

Fautuaga ma faʻailoga

A faʻaaoga soʻo se fatu, ia mautinoa o le oloa e le afaina. Afai o le mafuaʻaga o pancreatiti o le mamafa, lafo ese fatu. O le gaʻo gaʻo o loʻo i ai le gaʻo e teuina o ni meaʻai gaʻo i le tino.

Aua e te faateleina le tupe na faatagaina mo le faʻaaogaina. Aua le faʻaaoga fatu e avea o se vailaau e aunoa ma le faʻatagaga a se fomaʻi.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Fatu mo le pancreatitis ma le cholecystitis

O nei faʻamaʻi e masani lava ona felataʻi le tasi ma le isi, e ui lava o aʻafiaga eseese e aofia ai. O le Cholecystitis o lona uiga o le mumū o le gallbladder, lea e masani ona lafoina ai le talo i totonu o le paʻu. O o latou faailoga e talitutusa lava i le tele o auala, ma o le togafitiga o mea uma e lua e faalagolago tele i taumafa. O se faʻalavelave sili atu o maʻi faʻamaʻi e le faatagaina ai meaʻai o fatu, ma falai e masani lava ona faʻatagaina soo se ituaiga.

O le masaniga o le cholecystitis, e ui lava e maua ai se malologa i tulafono o meaʻai, e le o maua ai le saolotoga mulimuli e filifili ai. Fried, spicy, fatty, marinades, smoked meat are still prohibited, ae o ni nai sipuni o fatu lanu mata e faatagaina ona o lo latou aoga.

O a foliga o le faamai

Fai mai fomaʻi o maʻi faʻamaʻi e mafaufau i ai e felagolagomaʻi faʻamaʻi, ona e tele a latou mea masani - provocateurs.

O le Cholecystitis e masani lava ona taʻua o le gastrointestinal tract pathology, i le taimi o le faigata lea e maua ai se gaioiga mimiti i le gall vladder.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e fesiligia e mafai ona faʻatulagaina i le talo, lea e faʻalavelave ai i lona tafega.

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e faʻaosofia ai le faʻatoaina o ona enzymes.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O togafitiga o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi, e faʻaaoga ai lava auala e tasi o le a aveesea ai le mamafa o le avega mai totoga.

O le mafuaaga lea o le taumafa o se tasi lea o togafitiga autu e fesoasoani i le auina atu o togafitiga i se faamagaloga umi.

Mataupu Faavae o Gaioiga Taumafa

E pei ona taʻua muamua, o le taumafa o se vaega taua o togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. Ina ia mafai vave ona faʻamagalo faʻamaʻi ma faigofie ona maua e se tagata, e tatau ona mulimulitaia tulafono.

  1. O le mea autu i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi e na o le palatini.
  2. E tatau ona faaitiitia le gaioiga o le tino. Ae o iinei e tatau ona maitauina, o le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi, o le aofaʻi o gaʻo fualaʻau i le taumafataga o le a tatau ona faʻalauteleina ina ia alofia ai le taʻavale ma le malolo i le talo.
  3. Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, e tatau ona e faʻamautinoa e itiiti ifo le gaʻo i le taumafataga, lea e le manaʻomia i le i ai o le cholecystitis.
  4. I le taimi o le faamagaloga, o meaʻai e tatau ona maua i taimi uma, ma i le taimi o le vevela - kuka i totonu o se faletua e lua.
  5. E faasaina le soona fai pe fiaaai pea.
  6. Aua le 'ai meaai malulu ma vevela. Faasaina le vevela o le taumafataga o le 40 tikeri.
  7. Inu le tele o vai i aso taitasi - e tusa ma le 2 lita. E le aofia ai soupeti ma fala.
  8. E tatau ona e 'ai soo ma vaevaega: a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e mafai ona e ola i se soifuaga atoa ma e le o le fefe i le televave o le cholecystitis ma le pancreatitis.

Vaega o le taumafa i totonu o le gaioiga laititi

Ona o le mea moni o le faʻaleagaina o nei maʻi e masani lava ona oʻo atu ai i se tulaga e le i mafaufauina i le tulaga o se tagata, tiga, fiva ma le nausea, ua fautuaina e le au atamamai i lenei taimi e mumusu e ave ni meaʻai.

O le anapogi faʻapitoa lea e manatu i ai o se metotia aoga e vave faʻatupulaia ai le maʻi i ona vae.

O mataupu faavae o le anapogi e faapenei:

  1. O aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai ai i soo se mea, e mafai ona e inu naʻo le vai faʻamamaina e aunoa ma ni gaʻo.
  2. I le aso lona 4, i le leai o se tiga i totonu o le manava, e faʻalautele le meaai a le tagata maʻi. E mafai ona e inu i le lauti e aunoa ma le suka, e 'ai le sua e leʻi faʻasusuina ma fualaau faisua, araisa poʻo le oatmeal kuka i le susu, falaoa mago, protein omelet mai se fafie lua.
  3. E tasi le vaiaso talu ona faʻamalosia, e faatagaina le siʻisi i le itiiti ifo o le pasene o fualaau faisua ma gaʻo. Ae aua le 'aina le kapisi.
  4. I le mea e le afaina ai le meaʻai, afu, vuluina poo le manava, e tatau i le tagata gasegase ona amata ona 'ai iʻa e' aina e maualalo ai le gaʻo, pupuʻu gaʻo, moa po o le aisa, buckwheat ma semolina.

E taua le mafaufau e na o le lua masina e mafai ai ona e alu i le laulau numera numera 5, lea e tatau ona tausisia i le isi tausaga e sosoo ai.

Vaega o le taumafataga i le faʻamagaloina

I le pancreatitis e masani ai, o tagata na feagai ma lea mea e tatau ona mulimuli i se taumafataga mo o latou olaga atoa.

Mo lenei mea, e tatau ona e mafaufau atoa i lou olaga, aua o mea uma e alu ese mai le lisi e mafai ona osofaia ai se osofaiga fou.

O mea taumafa mo pancreatitis ma cholecystitis e aofia ai le tele o elemene ma vitamini, o lea o oloa e tatau ona maualuga le kalori.

O mea taumafa taumafa e faapitoa lava. E tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le numera numera 5, o lona uiga o se faʻaitiitia o gaʻo gaʻo ma gaʻo i le taumafataga.

O meaʻai e iai ona lava faʻaaloalo. E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. E le sili atu i totonu o le 2, 700 kilokaloka le faʻataunuʻu o meaʻai ile Caloric i aso taitasi.
  2. O le aofaiga faatagaina o proteins e 115 kalama i le aso, e na o le 60% o manu na mafua mai.
  3. O le masani o gaʻo fualaʻau e 12 kalama, ma manu - 63 kata i le aso.
  4. E le sili atu i le 400 kalama gaʻo.
  5. E faatagaina le suka i le aofaiga o le 1 sipuni.
  6. Sucrose e mafai ona suia i le sorbitol poʻo le xylitol - 20-30 kalama.
  7. E faatagaina le masima e itiiti ifo ma le 10 kalama i le aso.
  8. Suavai e aunoa ma le kesi - e tusa ma le 3 lita.
  9. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi naʻo le 200 lamu.

I le taimi muamua, e tatau i le fomaʻi ona fesoasoani i le tagata maʻi sei vagana ua aʻoaʻoina e le tagata lava ia le faiga o lana meaai.

Mea faasaina

O loʻo i ai se lisi o oloa o loʻo i ai se aʻafiaga i le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i nei faʻamaʻi.

O oloa nei o le a suia i se isi mea:

  1. Faasao, ulaula meaʻai ma le salinity.
  2. Meaʻai ma iʻa.
  3. Fat, meaola manu.
  4. Taimi, togalaau.
  5. Soup, borscht i le gaʻo gaʻo.
  6. Lafoaʻi ma le faʻaopoopoga o pulo.
  7. Kapisi ma leki.
  8. Laʻau, moli, aniani, kele.
  9. Esega eseese, mayonnaise, ketchup.
  10. Vine, faʻi, aso.
  11. Susu susu.
  12. Inu ma vai i gaʻo.
  13. Juices ma le tele o le suka.
  14. Sogi o ituaiga uma.
  15. Fale faʻafiafia
  16. Koko, sukalati.
  17. O ituaiga uma o ava malosi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona teena le keke kulimi, paluga o paluga, meaʻai, kofe ma aisa kulimi.

Laʻu Faʻasalaina

E ui o le lisi o meaai faasaina e lapoa, o loʻo i ai meaʻai e fautuaina e aofia ai i le taumafataga. O latou nei:

  1. Meat o moa, lapiti, tolotolo.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Falaoa falaoa.
  4. Soupulu ma ni noodles po o cereals.
  5. Omelets.
  6. Kissel, compote.
  7. Palu pasila kulimi.
  8. Paranesi.
  9. Olive, pata.
  10. Lū, fuʻu ma fuālaʻau 'aina.
  11. O Porridge e faia mai le araisa, buckwheat, semolina, o le okes flakes.
  12. Nonfat susu.
  13. Tina suamalie ma fua.
  14. Cloves, dill, cinnamon, pasili.
  15. Fatu ma fatu.
  16. Vailaʻau moli.
  17. Galetny, keke oatameal.
  18. Laʻu suamalie fou.

Afai e fiafia se tagata i le suamalie, ona suia lea i le meli, ae o lea e tatau ona e iloa mautinoa e leai se talaʻaga o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatite i totonu o le gaioiga laititi, e le fautuaina e 'aina persimmons, ma i le taimi o le faamagaloga e sili atu le faʻaaogaina i ni mea laiti.

E taua tele le kuka lelei. O tagata e iai faʻamaʻiloga e tatau ona faʻatautaia e tatau ona faʻatau vave se afi afi.

Afai e le mafai, ona taofi lea o ipu i totonu ole ogaumu, i totonu o koneteina pusa. O lenei fofo e aloese mai le foliga mai o meaʻai ma maua ai ni meaʻai mafanafana ma lelei.

E mafai ona ou faʻaaogaina meaʻai susu

Inu pe 'ai faʻatau susu ma faʻamaʻi tele. Pe a togafitia le tulaga masani o faʻamaʻi, e mafai ona inu le susu e aunoa ma le fefe.

O oloa gaosi faasaina ua faasaina:

Faatasi ai ma se faʻavavega o faʻafitauli, o le susu o loʻo aofia i le taumafataga i le aso lona tolu. E maitauina e fautuaina e le au atamamai le faʻafefeina i le vai poʻo le faia o se falaoamata mai ai.

I le taimi o le faʻamagaloina, o oloa gaosiga ua faʻamamafaina. Kelelei e lelei le faʻatau ma se laʻititi ifo i le pasene o mea oona. E sili atu le lelei e tuʻuina atu ai le fiafia i le susu susu po o le yogurt.

E mafai ona 'ai le elekinisi ipu

Mo tagata e masani ona togafitiga i matagaluega o gastroenterological, o le elekiniki e mafai ona manatu o se oloa e sili ona taua.

E mafua lenei mea aua e le faʻaosoina ai le meaʻai, e le afaina ai le manava, ma faʻaitiitia ai le malosi o le manava.

E mafai ona 'ai le salu mai le aso muamua o le faʻavavevaveina o togafitiga. Ae e tele ni nuances e tatau ona amanaia pe a 'ai:

  1. E sili atu le suamalie e 'ai i se mafanafana: cereals, puddings.
  2. E faatagaina e faʻaaoga le uka ma le araisa.
  3. Pe a togafitia le pancreatitis po o le cholecystitis, e mafai ona saunia mai soupuni poʻo ipu mai le pamu.

O le oloa ua fesiligia ua sili ona aoga mo tagata uma.

Namu i patho o loʻo iloiloina

O le faʻaaogaina o ni fatu e fautuaina mo maʻi ona o le mea moni e tele a latou mea aoga: lutein, resveratrol, carotene, o se faʻalavelave o antioxidants.

Vitamin E ma Omega-3 o mea aoga e sili ona aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vaitamini, e mafai ona toe faʻaleleia siama kulimi, ma o mea aoga e mafai ona faʻamalolo ai le mumū.

O fualaau aina e mafai ona aina uma i le mama ma faaopoopo i salati. Ae aua le ave faʻatasi ma i latou - o le masani i le aso e le sili atu i le 20 kalama.

Faʻapitoa o le lisi mo faʻamaʻi

Ole tulaga masani ole maʻi ole mafaufauga e le o se faʻafitauli e pei o vaitaimi ole faigata. O le mea lea, o le taumafataga mo faʻamaʻi masani e sili atu ona eseese.

Mo le taumafataga o le taeao, ua fautuaina tagata e 'ai i le oatmeal, faʻapaʻu i totonu o le vai vevela poʻo le susu. E faʻatagaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le meli ma fualaau aina e maua ai se tofo.

E le gata i lea, e mafai ona e inu i le 200 mililiters o le susu poo le kefir. Mo cereals, e sili atu le aua nei faʻatau sau vave vave, ona e le faʻaaloalo.

E tatau ona tuʻuina atu i le cereals, o le a faʻafefete ma avea ma mea e vaʻaia. A maeʻa sina taimi, e faʻatagaina ona 'ai sina nati.

Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e kukaina le kuka i totonu o le kuka. O pateta ma fualaau faisua e lelei tele o se auala autu.

E tatau ona mautinoa o vaega e laiti ma e le oona. A mavae ni nai itula, e mafai ona e faia se meaʻai o fua suamalie. O a ituaiga o fua e mafai ona ou maua? Mo se faʻataʻitaʻiga, tao tao ma le pears.

Mo le 'aiga o le afiafi, vela vela ma fuālaʻau manogi e tatau ona tautua. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai foi ona e' ai palatini palatini e teuteuina i pi.

A maeʻa le lua itula, inu lefirifi poʻo le lauti mai i le sipuni o le rose, ia 'ai koko kāpeti. O le filifiliga lona lua o le aoauli o le kuka pateta ma iʻa tao.

Mo le laauli o le aoauli, faʻaaoga le kisisisi ma se vaega maualalo o le gaʻo ma le meli. O le taumafataga o le moa ma kuka pateta.

O le lisi mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le tatau ona mimita. Pe a faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Le matua o se tagata.
  2. Isi faʻamaʻi masani.
  3. Le tulaga o le soifua maloloina.
  4. O faʻafitauli faigata.
  5. Aiga.
  6. O le i ai o se tali atu i nisi meaʻai.

Tuʻuina uma mea o loʻo i luga, o le lisi mo le vaiaso ma oloa mo pancreatitis ma cholecystitis e tatau ona filifilia e amanaʻia ai uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaeina o maʻi, e mafai ona malolo le taumafataga. Faʻasolosolo i ituaiga o le faʻamaʻi, ua fautuaina tagata e mataʻituina a latou mea taumafa mo le 10 vaiaso.

O nai fualaau o mea taumafa

I luga, na mafaufauina po oa meaai e faatagaina ma faasaina mo pancreatitis ma cholecystitis.

I le isi, e tatau ona e talanoa pe oa ni ipu e mafai ona saunia mai nei oloa:

  1. Paʻu E tatau ona aveese le oloa mai le pele, aveese fatu mai ia mea ma tipi i ni vaega laiti. Ona fufulu ai lea o nei fasi pepa mo le 20 minute, faʻataʻapeʻaina ma se masini toto ma faʻafefe. Liligi fuāvine ma fufulu apricots i totonu, faʻaopopo sina susu. E te le manaʻomia le faaopoopo o le suka, aua o loʻo aofia i totonu o le pamu.
  2. Tipi se paina uumi i ni afa se lua, aveese fatu, tipi i totonu o pusa ma tuu i luga o se pepa tao. Susunu seia kuka i le 180 tikeri.
  3. Tuu fasi fasi aano i le pito i lalo o le fafie fafie, tuu le fala o le pepa ma le kalakeke lata ane. O le aano o manu e lilo le manogi ma o le a le maoa. E mafai foi ona e kuka iʻa.
  4. O le kuliki e sili ona taua i le kuka, aua e mafai ona sau mago ma malo. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaititia muamua mo le itula i le kefir, ona faʻamalieina lea o le masima, faaopoopo fualaau faisua ma afifi i totonu o le pepa. O lea ituaiga ipu e taoina mo le 15 minute i totonu ole ogaumu, vevela i le 200 tikeri, mulimuli ane e tatau ona faaitiitia le vevela i le 160 tikeri. O le taimi e tao ai le faʻalagolago i le tele o le manulele.
  5. Soup ma meatballs ma fualaʻau. E tatau ona e ave: 2.5 lita o le suavai poʻo le suka, pata, kāloti, aniani, pati, pateta malo, moa moa, falaoamata, otaota, masima ma pata. Faʻasalalauina i totonu o se meaʻai, faʻapipiʻi le pata, falaoamata, fuamoa, greens ma masima, faʻafefiloi lelei ma tuu i se nofoaga malulu mo le 30 minute. Grate carrots, tipi pepa, aniani ma pateta. Faʻaaoga mea uma i le kuka ma faʻafefe mo le 20 minute. I le taimi o le kuka, ia faia ni polo laititi, ma tuu i totonu o le sua, faʻafefiloi ma kuka le taimi atofaina. A maeʻa le 20 minute, e tatau ona avea le masima ma masima ma faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai ma lau laau.
  6. Sausa ma pateta patitis. Ina ia saunia i latou e tatau ona i ai i le lima 7 pateta, aniani, dill, pasili, 250 kalama o le sisi ma le kuka kuka, 4 fuamoa, falaoamata ma kulimi kirimigi. Suauu pateta ma le faʻafefe. O sisi ma sisi e faʻamalolo ma faaopoopo i pateta. Ma, o fuamoa, greens, aniani ma le 2 sipuni tele o le falaoamata e lafoina i totonu o le nofoaga e tasi, o mea uma ua lelei tele. Laititi laiti tipi, faila i le falaoamata ma auina atu i se afi fafie. Pe a auauna atu, ia teuteu ma le kirimi kirimigi.
  7. Pilaf faia fualaau faisua. Onion, zucini, susu, tamato, eggplant, tipi i totonu o ni tamai cubes, faʻapipiʻi sina mea itiiti i totonu o se atigipusa e faʻapipiʻi ai le suauʻu suauʻu. Liligi se ipu araisa iina, faʻafefiloi lelei mea uma ma faʻaopopo le sua masima ina ia ufiufi ai le araisa i nai centimita. Ufiufi le puni, faatali seʻi oʻo mai le pilafula ma kuka seʻia saunia le raisa. Auauna i greens.

O fualaʻau fautuaina mo le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ma talafeagai.

Afai e te faʻaali sina mafaufauga, ona le foliga mai lea o le meaʻai e leai se mea.

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le mulimuli i se meaai

Pe a le amanaʻia e le au togafitiga a le fomaʻi ma e le mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai, o le aʻafiaga o le toe faʻafouina o faʻamaʻi e faʻapupula.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o faamaʻi, o le numera o "mate" sela e tele, e mafua ai le palacreatic degeneration, ulia, maʻisuka, ma le tino.

Aua nei galo o lena meaai o le ki i se olaga umi ma maualuga.

Vitio aoga

Faatasi ai ma le pancreatitis, e manaʻomia se tagata e mulimuli i se taumafa malosi ma mea taumafa, e tusa lava po o le a le vaitaimi o maʻi, e peiseai o se foliga lapopoa pe le masani.

Soo se soliga e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o uiga le lelei. O tagata maʻi e fiafia pe mafai ona gafa ma le pancreatitis, aua o nisi o ituaiga e tele mea aoga ma meaʻai.

Faamanuiaga ma le afaina

O ituaiga uma o fatu ei ai itu lelei ma le lelei. Faatasi ai ma mea lelei ma aoga e mafai ona faailoaina:

  1. O le tele o vitamini, e aofia ai A, B, E, D.
  2. Le tele o elemene taua e afaina ai le popole ma le skeletal system.
  3. Se numera tele o elemene elemene e manaʻomia e tagata uma.
  4. Fuamoa fualaʻau aoga e fesoasoani i taumafa paʻu o mea e leiloa.
  5. O le i ai o fiva o mea taumafa e faʻaleleia ai le mea e gaosia.
  6. Latou te puipuia osofaʻiga o le maualuga maualuga, fatu fatu.

E tele mea le lelei mai le faʻaaogaina o fatu, e aofia ai:

  1. Faʻateleina le kalori matāʻupu, ona o le tele o gaʻo.
  2. I se mea falai, o meaʻai e toetoe lava a le teuina, ma o gaʻo e vave faʻaleagaina.
  3. O fatu e mafai ona aʻafia ai toxins ma isi mea leaga.
  4. O se oloa faʻatau i luga o le maketi e ono lamatia tele mo soʻo se tasi, ona o lo latou matua ma le le lelei o le teuina.
  5. Ona o le gasegase o le oloa, ua mafai ai ona faʻalavelave le faʻaogaina ole tino.

O mea masani ia e masani ai ma le le lelei o fatu, ae e tatau ona e iloa foliga o le talosaga, o mea aoga ma faʻafefe faapitoa mo pancreatitis.

Le faaaogaina o fatu

Ina ia malamalama pe ono mafai ona gafa ma le pancreatitis, e tatau ona e iloa ituaiga autu e masani ona faʻaaoga e tusa lava po o le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma:

O meaola taʻitasi e iai sona aʻafiaga i le paʻu mumū, o nisi o ia mea o le a afaina, aʻo isi o le a aoga ma talafeagai.

O fatu o le Sesame e tele naua o lanu mama ma gaʻo, ma le tele o mea aoga.

Faatasi ai ma le faamai, latou te faaaogaina meaai meaai, lea e le tatau ona aofia ai ni taumafataga mamafa ma maualuga-kalori i le taumafataga, ma le faaaogaina foi o gaʻo e le o aofia ai foi. O lona uiga, i totonu o le gasologa o le gasegase poʻo le faʻavavevaveina o foliga masani o le maʻi, ua faasaina le sesame.

A oʻo ina faʻamagaloina le maʻi, ona mafai lea ona e faʻaaoga le Sesame i ni mea laiti.

E fautuaina e faʻaopopo i salakeke ma isi ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le paluga mo falaoa ua faia i le fale. E sili ona aoga, o le a le sesame e le naʻo le mata, ae pe a uma le germination o fatu.

Paʻu ma faʻamaʻi pipisi ma le faʻaaoga tatau, ma le auala o sauniuniga o le a aoga mo le tino atoa.

Mai fatu laulaʻau, e mafai ona e faia teuteu, infusions, tiʻeli poʻo le faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i ipu eseese. O le galuega autu a fatu:

  1. Faʻaitiitia le mumū.
  2. Aafiaga lelei i le setete o le puipuiga o le tino, faʻamalosia.
  3. E faʻaaogaina e puipuia ai pupuni toto.
  4. Faamalosia le faiga o le aoga tulaga lua.
  5. Faʻamaʻosaʻo faiga faʻavae i le tino.
  6. Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fatu laulamu mo mea inu, e tatau ona fufulu lelei, mago ma pasi atu i se mea e fai ai le kofe, na faia mai ia i latou se paʻu.

O le aofaiga i le kalama i le aso e fuafuaina e le fomaʻi mo tagata taitoatasi eseese. Faatasi ai ma le tele o le faaaogaina o le muka, atonu o le a iai se tulaga leaga i le setete o le pancreas.

E le gata i lea, e le faʻaaogaina le muka i totonu o le taimi umi. E taua le manatuaina o le meaʻai e faaopoopo i ai le tele o vaiinu mama.

Melon fatu

O lenei ituaiga fatu e mafai ma le mumu o le okeni, e leai ni tapulaa e tuʻuina.

O fatu laau o loʻo i ai le tele o minerale ma vitamini e faʻaleleia ai le excretion o bile, o le sua pancreatic, e mafai ona faʻamautu ai galuega faavae o le pancreas ma le talo.

E ui lava i faʻamanuiaga ma le le lava o tapulaʻa, o le faʻaaogaina o sea oloa e faatagaina i ni mea laiti. E pei o isi ituaiga, e tatau ona faʻamago aʻo leʻi faʻaaogaina.

I le tulaga o gasegase, o se oloa e faʻaaoga lelei i le paʻu, o le paʻu e mafai ona faaopoopo i ipu, faʻatasi ma le meli.

Faatasi ai ma le tele o contraindications mo le faaaogaina, o loʻo iai:

  1. Le i ai o se ulupo.
  2. Taimi faifai pea.
  3. Maʻi faʻamaʻi.

I isi tulaga, o le kuluna fatu e faatagaina mo le faʻaaogaina.

Palu laau

E iai se aafiaga lelei o Poppy i le tulaga ma le galuega a le pancreas, faatasi ai ma mea autu mo le pancreatitis e mafai ona iloga:

  1. Faʻaitiitia le mumū.
  2. Faaleaogaina o le tiga.
  3. Tulaga masani o le gaioiga gaoioiga ma gaoioiga.
  4. Faʻaitiitia o uiga uma o le pancreatitis.

I le faʻaogaina o lenei ituaiga o oloa, e tatau ona e iloa ua faasaina ona faʻaaogaina e tagata matutua, o gasegase o maʻi o le ate ma le foma.

O fualaau suamalie ua manatu o le sili ona lauiloa ma taatele. E 'aina uma lava i luga o le paneta, ae e le mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis.

O lenei mea e mafua mai i le tele o itu taua:

  1. Maualuga luga o kalori.
  2. Se aofaiga tele o gaʻo.
  3. Le faʻalavelave o le faʻapalaina ma le maualuga o le taimi o lenei faagasologa.
  4. Faʻaaloalo i le mucosa o le intestinal and tissues.

O le faʻaaogaina o lenei ituaiga o fatu e le gata na faʻasaina, ae sili foi le matautia aemaise i le gasegase o le maʻi.

I le taimi o le faʻamagaloga umi, o nei tulafono faʻamalosi ua aveesea, o lea e mafai ai e le tagata gasegase ona 'aina fatu faʻamaʻi tasi i le vaiaso e aunoa ma le vevela i le sili ona maualalo.

E tatau ona faʻaumatia pe a uma le taumafataga autu, ae sili atu le lafoai atoa o le oloa.

Filifiliga ma le teuina

Ina ia mafai ai ona 'ai fatu o ituaiga eseese ma le mumū o le pancreas, e aunoa ma se afaina, o le ae manaomia le faia o le filifiliga sao ma faʻamautinoa lelei le teuina pe a faʻatau.

I soo se fatu, ei ai gaʻo gaʻo, lea, e aunoa ma se mea e teu lelei ai, e mafai ona suia o latou fausaga, mulimuli ane latou liua i gaʻo gaʻo, e leaga ma lamatia ai mo tagata soifua maloloina.

O mea taua autu e:

  1. O ave saʻo o le la i luga o le tumutumu.
  2. Vaalele i le afifi.
  3. Lafoaʻi togafitiga.
  4. Tausaga uumi.

I le taimi e faʻatau ai le oloa, e tatau ona e faʻaaoga tulafono nei:

  1. Ia mautinoa e le pa'ū i totonu le aofaʻi o fatu ma pala.
  2. Aua e te gaosia ni fatu e aunoa ma le paʻu, aua e vave ona tumu i toxins ma leiloa ai o latou tino faamalolo.
  3. E tusa lava pe leai ni faailo o pancreatitis, e tatau ona e musu e faʻatau fatu fatu ua maeʻa saunia, aua atonu e aofia ai vaega leaga e faʻaaogaina i taimi o gaioiga.

E sili ona lelei le ave o se oloa laititi i totonu o se pele ma faʻaaogaina oe lava ia. Teuina o meaʻai i totonu.

Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga taga o le lanu po o le lino, lea e faʻaaogaina ai le atinaʻe o le lago ma le fulufulu.

E teuina le teuina i se mea matutu, pouliuli, ma ao le i faaaogaina, e fufulu ma fufulu le oloa.

Aisea e le faʻaaogaina ai fatu fatu?

E oo lava i fualaʻau popo mo maʻi o le pancreatic o ni oloa mamafa, o lea ua vave ona mago ma le eleele i le paʻu.

A maeʻa lena, o le elemene e faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga i ipu eseese, ae mafai ona faʻaaogaina na o oe i se aofaiga faatapulaa.

E faasaina le 'aiina o meaʻai matala, e oo lava i nai pito sili ona mamafa ma matua malosi. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, a maeʻa le faʻavelaina, e faʻapupulaina le tele o kalori.

O lenei meaai e mamafa tele i luga o le fualaau oona, ma o le pancreas e le mafai ona taulimaina le puleaina lelei o le sua ma le enzymes ina ia faʻasalalau ai le faagasologa o le faʻapalapala.

Ona o lenei mea, o le mea e totoe e le faʻapalapalaina, faʻapupulaina, faʻalavelave le lelei, faʻaleagaina ma isi aʻafiaga e oʻo atu ai i le faʻamalosia o pancreatitis amata.

I le taimi o le kuka, e pasia e le ogaumu se vevela maualuga, pe a maeʻa le aoga o mea aoga ma meatotino, ma nai lo na o mea leaga e aliali mai, e afua ai le afaina o le tino.

E tusa ai ma mea ua taua muamua, e mafai ona iloagofie o fatu e mafai ona maua i pancreatitis, ae le o mea uma. E oo lava i ituaiga faʻatagaina, e tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma se vevela.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e talanoa i le faagasologa ma taimi ole faʻaaogaina ma se fomaʻi.

E mafai pe leai?

O fua o le sunflower mo pancreatitis e faasaina i soo se ituaiga.

I le taimi o le faigata o pancreatitis, e na o meaai e faʻatagaina. A o faagasolo se vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea o faʻamaʻi pipisi, o meaʻai maualalo maualalo e faatagaina. Afai o le faʻamaʻi e le mautonu, o le toʻatele e galo le tausisia o nei tulafono.

Fans gnaw seeds i luma o le TV, aua nei manatu o lenei oloa e mafai ona afaina ai i latou. Ae e aoga le sailia pe ono mafai ona i ai ni fatu mo pancreatitis ma oa mea? O fualaau suamalie o se meaʻai e sili ona fiafia i ai le toatele; latou te faia le gaogao, halva mai lenei meaʻai, faaopoopo atu i pusa ma salakeke.

O lenei oloa e maualuga-kalori, e ui lava i lona tele. O le mea e ofo ai, a e faʻaaogaina le afa afa o fatu, o le malosi o le 600 kcal e ulufale atu i le tino. O lenei mea e faamatalaina ai la latou vailaʻau, e matua gaʻo - 63% gaʻo i le 100 g.

O le le lelei o fatu o le sunflower mo le manava ma le paʻu o le tino o lo latou tino mausali - e le lelei le gauai i totonu o le manava, faʻaleagaina ona puipui. O le mea lea, i totonu o le pancreatitis, o lenei oloa i soo se ituaiga e faʻasaina. Ia, i le faʻamagalo?

Afai e leai ni faailoga

E le mafai ona afaina ai se tagata ola maloloina e le o le sunflower.

Pe a faʻavaivai faʻamaʻi o le maʻi, o se laasaga o le faʻamalologa seti, lea e tumau seia oʻo ina faigata le faʻamaʻi. Aʻo faʻaleleia le tulaga o le tagata maʻi i le pancreatitis, o lana meaai e faʻasuina i oloa, ae o le sulu o fatu e tumau pea se mea e le manaomia. Faasaina:

  • Laʻau o le Sunflower Lenaina
  • Soo se ituaiga o mea suamalie, e pei o le 'aina

I le avea ai o se meaʻai mo i latou e le mafai ona faia e aunoa ma ni fatu, e mafai ona latou 'aina i latou i le 25 g i le foliga mamago, muamua le faʻamamaina. I le faaopoopo atu i ai, o nisi atunuu e saunia se mea suamalie o fatu - halva. O lenei meaʻai suamalie lelei ma le maofa e mafai ona faatagaina i se aofaiga maualalo e le gata i se fale gaosi oloa, ae i le saunia fou.

Pe a filifilia fatuga, e tatau ona e mautinoa o latou fou, a leai o le a latou afaina ai se tino ola maloloina.

E sili atu le faʻaaogaina o lenei oloa e avea o se meaʻai pe a uma le taumafataga autu, ae le o se mea tutoʻatasi e puipuia ai le mucous membrane o le manava ma le fatu mai le faaleagaina. E le tatau ona e faʻatau fatu i se mamanu mamanu, i le taimi umi o le teuina o ia fatu, o mea aoga uma ua leiloloa, ua mou atu vitamini, ua faʻamaʻoina minerale ma faʻapipiʻiina ai le cadmium mea leaga i le tino o le tagata. O fatu e aofia ai:

  1. O le tele o gaʻo gaʻo e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol leaga mai le tino ma puipuia ai mai le faʻaputu
  2. Vitamini o le vaega B, E ma le PP
  3. Minerale: Manganese, Setenium, Phosphorus, Calcium, Potassium, Suauu, Uʻamea
  4. O pupu vine e maua ai se aoga aoga i luga o le tino o le tino ma se moe lelei

O le le lelei o fatu pamu

E le tatau ona galo ia i tatou i le taimi o le vevela o togafitiga toetoe lava o uiga aoga uma o soʻo se oloa gaosi ua leiloloa, o fatu e le o se faʻasalaga. O le mea lea, o fatu suamalie e le na o le solia - o se mea e le aoga tele mo le tino o le a na o le afaina ai. Faʻafitauli:

  • I le numera o calories ma gaʻo, o se ipu o fatu e tutusa ma se vaega o le keke
  • O fualaau o le sunflower pe a maeʻa le gaosiga o falemaʻi e matuā lamatia lava mo le tino, ona o loʻo aofia ai se gaʻofale gaʻo gaʻo - benzopyrine
  • Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o le oloa ua faʻamaʻiina ma ua afaina.

O le faʻaaogaina o fatulaki fatu o le a faʻamatalaina i ata vitio:

Melon fatu

O fua o le melonini e saofagā i le tatalaina o valivili gallbladder.

O fualaʻau mūmūlaʻau e aoga tele mo le tino, o loʻo aofia ai:

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaaogaina o fatu melonini i se vaega itiiti i se pepa malogo ua faatagaina. Latou te saofagā i le tatalaina o valve gallbladder ma faʻamalo le ate, ona o le tosoina mai o le pitonuʻu o loʻo i luga o le ate.

Palukin fatu

O le suamalie fatu e tatau ona lauiloa i vailaau ma kuka. Faatasi ai ma a latou meatotino aoga, e pei o le:

  • toe faʻaleleia
  • anti-inflammatory
  • feteʻenaʻi
  • lelmintic,
  • filifili
  • aneti-kanesa
  • faʻamalosiga ma isi.

E falaiina, faʻaopoopo i le paluga, faʻaaogaina i foliga matago ma vavao. O le tali i le fesili pe mafai ona 'aina fatu paka ma pancreatitis e faʻalagolago i le tulaga o le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻamalosia, e le mafai ona aofia ai i le taumafataga, e pei ona latou:

  • maua tele le gaʻo
  • aofia ai le tele o fiva,
  • faigata ona eli
  • maualuga-kalori.

O le kulimi fatu o le a faia ai se avega mamafa i luga o le okeni, lea o le a oʻo atu ai i ni faafitauli matuia. Ae i le vaitaimi o le faʻamagaloga, o le faʻaaogaina o se aofaiga talafeagai o palukin fatu ma pancreatitis e aoga tele. Na o le pau lava le mea e matauina na o fatu fou pe mamago. Falalalala i faʻamaʻi o le pancreas ua faʻaseseina.

Fualaau palu fua mo faʻamaʻi pipisi

Poppy ei ai lona aafiaga lelei i luga o le pancreas. E i ai aʻafiaga e pei ole:

  • faʻaitiitia le faʻaleagaina o le faʻaoga,
  • aveese le tiga
  • faʻamalosia le motusia o le intestinal,
  • vaivai le malosi o le osofaia o le pancreatic.

A e ai fatu laau papaʻe, e tatau ona e manatua e faʻasaina i latou i le matua, ma faʻamaʻi ate ma le bronchial asthma.

Lago fatu

E toatele tagata e popole e uiga i le fesili, e mafai i fatu pancreatitis sunflower fatu? A uma mea uma, o le ituaiga masani lenei o fatu i totonu o mea na faʻaaoga i meaai. Ae paga lea, o se tali lelei o le a le aoga. E tele mafuaaga taua mo lenei:

  • o laulau fatu e maualuga tele i calories,
  • latou te aofia ai le tele o gaʻo,
  • latou te faʻaleleia mo se taimi umi,
  • faʻaleagaina puipui puipui.

Faʻalogo! O le 'ai o fatu o le sunflower ma le pancreatitis e matautia tele, aemaise lava i taimi o le faʻavavega o le maʻi pipisi.

I le vaitaimi o le faamagaloga o pancreatitis, o meaʻai e manaʻomia ile meaʻai e faʻamaluluina, o le lisi o loʻo tuʻuina atu i se ituaiga sili atu nai lo le taimi o le faʻamalosia. Ae ui i lea, soo se mea sese (aemaise pe a faʻaleagaina) e mafai ona toe momoe se tagata. O fualaau o le sunflower ua mafua faapitoa i na oloa. O a latou seleni ma mea e pei o le tunu ma le kozinaki e tatau ona vavaeeseina atoa.

I nisi tulaga, faʻatasi ai ma le faʻamalolo umi o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o se vaega itiiti o fatu sunflower dried poo halva e mafai ona faatagaina. E mafai foi ona faaopoopo i le paluga i le gaosiga o le tao. Ina ia puipuia le faaleagaina o le mucous membrane o le puipui o le intestinal, ia 'ai fatu pe a uma ona' ai.

Auala e filifili ai ma teuina fatu

Ina ia le mafai e le fatu na faʻaaogaina mo le pancreatitis ona faʻaleagaina le tino, e tatau ona filifili saʻo ma teuina i tulaga talafeagai. O fatu uma lava e aofia ai gaʻo gaʻo, lea, pe afai e teuina le talafeagai, e mafai ona suia o latou foliga molemole ma liliu atu i gaʻo gaʻo lea e ono lamatia ai le ola maloloina. O lenei mea e faʻamalosia e mea e pei o: susulu malamalama o le la, avanoa i luga ole ea, vevela vevela i le taimi o kuka, ola umi.

E tatau ona e faʻatau fatu e tusa ai ma tulafono nei:

  • ia mautinoa o le aofaʻiga atoa e leai ni faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo poʻo se pala,
  • aua le faʻatau ni fatu e aunoa ma se paʻu (latou te faʻaaogaina toxins, o mea aoga e vave faʻaumatia i totonu),
  • e tusa lava pe i lalo o tuutuuga o le faʻamalolo umi ma le tumau, e tatau ona e musu e faʻatau ni mea ua gaosia ma faʻapipiina (pe a maeʻa le gaosiga o fale gaosi oloa o loʻo i ai le tele o mea faʻaleagaina).

E tatau ona e faʻatau faʻatau fatu e leai se paʻu. Teu soʻo se fatu i le vevela masani o le potu i totonu o le 'ie poʻo le ie lino e puipuia ai le faʻaoga. O le nofoaga e teu ai e tatau ona pogisa ma malulu. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona fufuluina ma faʻagogo.

Aisea e le mafai ai ona e fatu fatu i pancreatitis?

O fatu fatu ma le pancreatitis o se oloa mamafa tele. E tatau ona faʻamago, tipi, ona faʻaopopo lea e fai ma mea manogi i ipu fufulu. O le taumafa falai e matua faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, a maeʻa le togafitiga o vevela, o le a faʻapupulaina le maualuga o le caloric.

O ia ituaiga meaʻai e maua ai se avega mamafa i luga o le meaʻai. O le pancreas, faʻavaivaia e le faʻaogaina o le tino, e le mafai ona faʻamalosi le aofaiga tonu o le sua pancreatic e faʻamautinoa ai le faʻaogaina o le gaioiga. O se taunuuga, o fatu e leʻi totoina e tumau pea i totonu o le manava, e oʻo atu ai i le faʻamaʻaloga, afaina o le lumen, constipation, ma osofaiga a pancreatitis.

E le gata i lea, pe a faʻaleleia le fatuina o fatu ile tino maualuga. Latou te leiloa o latou uiga aoga, i le toe maua mai o isi e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli i le tino.

O le mea lea, e le o fatu uma e mafai ona faʻamaina i pancreatitis. E ui i lea, e oo lava ia i latou ua faatagaina, e tatau ona e 'ai i fua faatapulaʻa ma i se tulaga patino. I tulaga taʻitasi o le ai ai tapulaa i le taliaina. Aua le faʻalagolago atoa i aafiaga o isi tagata poʻo faʻamatalaga i le Initaneti. I le mataupu mulimuli, ua tuʻuina atu tusiga mo le toe iloiloga (ma o lenei tusiga e tutusa lava), ae le o le mulimuli faʻamalosi i le tusitusiga. O le mea lea, afai e te manaʻo moni i fatu, ona sili atu lea ona e feutagai ma lau fomaʻi, o le a fesoasoani e fuafua le maualuga o le gaosiga o lenei oloa lelei.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le aoga ma le faʻaleagaina o mea manogi mai le ata vitio:

Tuua Lau Faamatalaga