E faʻafefea ona faʻateʻa ese cholesterol leaga i fafine

Ole maualuga ole cholesterol maualuga o se tulaga taufaasese e aunoa ma ni faailoga ma faailoga vaaia. O le toʻatele o tagata matutua e leʻo iloa o loʻo maua e maʻi faʻamaʻi o latou gaʻo. E matautia ona a leai togafitiga ma mea taumafa, vave pe mulimuli ane e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga o le tino poʻo le maliu vave.

Atherosclerosis, angina pectoris, stroke - o se lisi e le atoatoa o faʻamaʻi, o mafuaʻaga o laupepa (faʻaaogaina mai le cholesterol, gaʻo ma le calcium). I le gasologa o taimi, latou te faʻamaʻaʻa ma ona o ia mea o loʻo i ai se vavalalata o le lumanaʻi o laʻau o le coronary arteries, lea e faʻaitiitia ai le tafe o le toto, o lona uiga o le okesene i le fatu maso.

O le a le tulaga masani o le toto cholesterol o le toto i alii ma tamaitai, e aofia ai le matua: 50, 60 tausaga ma le matua, e aloese mai le ogaoga o taunuuga mo le tino, vaai le laulau i lalo. I le taimi nei, o le a tatou taliina le fesili autu: aofaʻi cholesterol, o le a.

O le a le cholesterol?

Cholesterol o se mea-gaʻo, o le lipid lea e maua i potu taitasi o le tino o le tagata, ma o loʻo maua foi i ni yolks egg, susu susu, kulimi mumu ma le sisi, ma mollusks.

O loʻo faia i totonu o gland, intestines, ate (80%) ma o mai ma meaai (20%). A aunoa ma lenei mea, e le mafai ona matou ola, aua e manaomia e le faiʻai, e tatau mo le gaosia o le vitamini D, o le nutimomoia o meaai, o le fausiaina o siaki, o le toe faʻafouina o le gaʻo ma le gaosia o hormones.

O Ia o la tatou uo ma fili i le taimi lava e tasi. Aʻo masani le cholesterol masani, o loʻo soifua maloloina se tagata. Na te lagona lelei le faafetai i le mautu o le galue o le tino. O le maualuga o le cholesterol o loʻo faʻaalia ai se lamatiaga, lea e masani lava ona iʻu i se faʻafuaseʻi fatu faʻafuaseʻi.

O le Cholesterol e feaveai i le toto e alalaʻi mole mole, lipoproteins maualalo ma maualuga, (LDL, LDL) ma (HDL, HDL).

Tausaga: HDL - ua taʻua o le cholesterol lelei, ma le LDL - leaga. O le cholesterol lelei e gaosia i le tino, ma o le cholesterol leaga e sau mai meaai.

O le maualuga o le cholesterol leaga, o le leaga tele mo le tino: o le mea lea e faʻapipiʻi mai i le ate i luga o laʻau, pe a faʻatuputeleina i luga o luga o latou puipui, ma fai ai faʻamau.

O nisi taimi e faʻaumatia ai, ona aʻafia ai lea o le faʻaaogaina o puipui o maʻa, ma mafua ai ona maua mai e le tino ni mea faʻapitoa e puipui ai, o le sili atu o lona mamafa e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina.

O le cholesterol lelei e faia le itu e faʻafeagai, faʻamamaina puipui o maʻa. Aveese LDL mai ia i latou, toe faafoi mai i latou i le ate.

O le faateleina o le HDL e ausia e ala i taaloga, galuega faaletino ma le mafaufau, ma le maualalo o le LDL cholesterol e maua i se taumafataga faapitoa.

Tulaga masani o le cholesterol i le toto

Ina ia siaki le maualuga o le cholesterol, latou te suʻeina se suʻega o le toto mai le vein ile falemaʻi. E ui lava e mafai ona e faʻaaogaina se isi auala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai sau masini faʻapitoa ma se seti o fasi siaki faʻaaoga.

Faʻatasi, e mafai ona vave ma vave i le fale fua o le cholesterol levels. E lavea le taimi: ina ia faia se auʻiliʻiliga i le falemaʻi ma maua se faaiuga, e tatau ona e alu i ai e sili atu ma le tasi, fetuunai i itula o le fomaʻi ma le galuega a le fale suesue.

I le taimi e tali ai, e tusia e le fomaʻi se faʻamatalaga ma tuʻuina atu fautuaga: aʻo lei faia se suʻega toto i le taeao, e tatau ona e teena meaai i le afiafi (o le malologa e tatau ona 12 itula). I le afiafi, o gaoioiga faaletino ma taʻaloga e faʻasaina foi.

E leai se manaʻoga e faia se auʻiliʻiliga pe afai o se tagata e soifua maloloina ma e leai ni faʻailoga o le malaise. E ui lava o tamaloloa i le 40 ma tagata uma pe'ā uma le 50 ma le 60, e tatau lava ona faia lenei mea, talu ai ona o le matua ua tupu le lamatiaga o le atherosclerosis. Mo isi mafuaaga e maua ai se suʻega toto, tagaʻii le lisi o loʻo i lalo:

  • maualuga le toto maualuga
  • fatu fatu
  • ulaula
  • mamafa tele
  • loto vaivai
  • le galue malosi
  • misa

O se suʻesuʻega toto (i totonu o le moli / l) mo tamaitai ma alii e pei o lenei:

53321

  • CATR - atherogenic coefficient, lea e faʻaalia ai le fua o le LDL ma le HDL,
  • mmol / l - se iunite o fua o le fuainumera o millimoli i se lita o fofo,
  • CHOL - aofaʻi cholesterol.

O le masani o le cholesterol toto i fafine ma alii, talavou ma matutua, soifua maloloina ma mafatiaga mai faʻafitauli faʻapitoa e ese.

suega totomasani mo aliifafine masani
Chol3,6 – 5,23,6 – 5,2
LDL3,5
HDL0,7 – 1,7
faʻailoae oʻo i le 2

Cholesterol, o lona masani o le 1 - 1.5 (mmol / l), e faatagaina mo tamaitai ma tamaʻitaʻi e iai ni faʻafitauli o le fatu. E tusa lea ma le HDL.

O se suʻega o le toto o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai metotia ma suʻega e eseese i totonu o potu eseese suʻesuʻega, ma o tulafono ole cholesterol e ese foi:

2.0 - 2.8 (mo tamaitai ma alii 20 i le 30 tausaga),

3.0 - 3.5 (pe a uma le 30, 50, 60).

E ala i le suʻeina o le toto i le taimi (i le lima tausaga) ma le matua: i le 40, 50, 60 tausaga, o alii ma tamaitai e puipuia i latou lava mai le lamatiaga ma le maliu vave.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol

Ia, afai e silia ma le 40 ma e leai se mafuaaga e popole ai i lou soifua maloloina. Ae e le o lona uiga e leai se mea e manaʻomia ona faia, e tusa lava pe puipuia. E amata i le 30 i le 40 tausaga le matua, e tatau ona amata ona pulea le maualuga o le cholesterol i le toto, i le falemaʻi poo le fale. I le ala, i tagata, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona vave i le 35 tausaga.

O se taumafataga lelei e fesoasoani i le vave faʻaititia o le cholesterol leaga i tamaitai ma alii. Mo lenei mea, e tele meaʻai maloloina e aofia i le taumafataga.

  1. Oatmeal, beans, apples, pears, prunes ma karite. O loʻo aofia ai le tele o filo soluble, lea e faʻaitiitia ai le faʻamamaina o le lipoproteins maualalo i le toto. Ina ia aveesea le cholesterol leaga ma aveese toxins, ua lava lea e faʻaaoga ai le 5 - 10 g o le fiber i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tasi ipu o le oatmeal e tusa ma le 4 g o le filo solu. O le faʻauʻuina o le ipu ma laʻau e faaopoopo i ai nisi kene o le fib.
  2. Faʻu suauʻu, iʻa faʻafefete poʻo le suauʻu faʻasusu. O nei oloa uma e aofia ai omega-3. E le afaina ai le lipoproteins le maualalo, ae e i ai le lelei mo le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga ma le aʻafia o fusi toto. Vaiaso vaiaso o iʻa mo tagata matutua: 200 g meli, popo, togafiti, sardines, tuna, salmon poo le fate.
  3. Alimoni, peanutisi, hazelnuts, pine pine, e le o salima pistachios, walnuts, pecans. Latou te faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu e ala i le faatumauina o le cholesterol masani. O se meaʻai mo aso taʻitasi e tutusa ma le lima poʻo le 40 i le 42 kalama.
  4. Avaka O se punavai mamana o mea aoga e aoga mo le tino. Avocados faʻaleleia le cholesterol leaga i luga o tagata matutua. O fualaau aina suamalie e faaopoopo i salamu ma aofia i meaʻai e pei o se falaoa poʻo se meaʻai mo sandwiches.
  5. Olive olive O nai kulimi o le suauu (lua leotele punetini) i le aso nai lo gaioiga le lelei o le a fesoasoani e tausia lou loto maloloina. E le manaʻomia le faʻaaoga atili o lenei faiga, talu ai o le suauʻu olive o se mea maualuga-kalori oloa.
  6. Oona suamalie, fualaau suamalie. O le lelei o ia oloa o lo oi ai i totonu o vailaau faʻamalosi po o mea eleʻele, o lona aoga o le taofia lea o le ave o le leaga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. Latou te maualalo le maualuga o le LDL i le 5 i le 15%, ae le aʻafia ai le maualuga o triglycerides ma lipoproteins maualuga.
  7. Whey. Casein i le uila e mafai ona vave faʻaitiitia le LDL, e aofia ai le tele o le cholesterol. O se isi mea i le uila o le uroki popo, lea e mafai ona faʻatau i taaloga mea taumafa. E aoga foi mo le fausiaina o le musika ma le gaʻo manogi.

E le mafai ona aveesea le sili atu o le cholesterol leaga i totonu o le toto faatasi ai ma le fesoasoani o meaai soifua maloloina e aunoa ma se vaega pe faʻaaogaina atoa foi gaʻo tumu ma gaʻo mai le meaai. Latou te i ai i le pata, faisa, margarine, kuki, meaʻai. Mo le tino, na o le 1 g o nei mea leaga e mafai ona faʻateleina le LDL ma lalo ole HDL.

Kāreti, beets ma lanu enaena, kerika, lauti lanu, coenzyme Q10 e maualalo ai cholesterol.

O se taumafataga ma meaai lelei e le na o le pau lea o filifiliga e taʻu atu ia te oe pe faapefea ona maualalo le cholesterol e aunoa ma fualaau. I le fale, o lenei faafitauli e mafai ona faʻamavaeina i togafitiga faʻataʻitaʻi.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻafailele o tagata cholesterol

O le toʻatele o tagata matutua e popole pe faʻapefea ona vave faʻaitiitia le cholesterol, ae le o vailaau, ae faʻatasi ai ma togafitiga faʻataʻitaʻi. Tului, tolu vaiaso mo i latou e tele pe laitiiti? O le tele lena o le taimi e tatau ai ona faʻaaoga almonds i aso uma (lima) e faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga e 10%.

Afai e te manaʻomia se taunuʻuga o le 16%, ona aofia ai lea o lau paʻu i le taumafataga. Fafaga i latou i le fa 4 i le vaiaso. Ina ia mafai ona aveesea le cholesterol tele, e mafai foi ona e inu ava ma inu i le taeao:

  • 1 tsp faataape le meli i totonu o se ipu malamalama vai,
  • 1 tsp lime suamalie po o le 10 pusa. apple cider vinegar faaopoopo i le Art. vai mafanafana.

Filifili: tsp (sipuni), faʻavaa. (pa'ū), Art. (tioata).

E le o tagata uma e iloa ma manatua le lelei o le rhubarb maloloina. Aʻai ina ua uma ona 'ai. Faʻasinua i totonu o se fafie faʻamaʻi faʻatasi ma sina meli itiiti poʻo le suamalie suamalie. Pe a sauni, faaopoopo le cardamom poʻo le vanilla.

O fua o loʻo i lalo o fua ia o loʻo taʻua foi o togafitiga lelei o tagata. O le faia oi latou i le fale e matua faigofie lava:

suega totomasani mo aliitoto cholesterol i fafine
Chol3,0 – 6,03,0 – 6,0
LDL1,92 – 4,51
HDL0,7 – 1,73
ATEOGENICITY COEFFICIENT
O le elemene autu ma meatotino aogaE faʻapefea ona faia vailaʻau i le fale
Onion (1 ulu)Uu lelei i se naifi poo le faʻaaogaina o se suʻi. A uma ona faʻafefiloi ma le meli ma le suka tipi, e ave i le 1 tsp. Le aofaʻi o le aofaʻi mo tagata matutua: aofaiga atoa na maua.
Coriander fatuI le 250 ml. sasaa le 2 tsp o le vai inu fatu paʻu. Manua, ona faaopoopo lea o le susu, cardamom ma le suka e suamalie ai le ava. E inu i le taeao ma le afiafi.
O le kinamona i le eleele e maualalo ai le cholesterol pe'ā e inuina le inu i luga o se manava gaogao i le 30 minute. ao leʻi faia le taeaoTaʻu 1 lepp i le vai inu paʻu. Ufiufi ma se tapuni ma faʻamalosi mo le afa itula. Faʻasologa. Afai e te faaopoopo 1 lepp i le inu meli, o le a sili atu le malosi ma maloloina.
Apple cider vinegarManua 1 teaspoon i totonu o se ipu malamalama vai. vinisini, ma a uma ona inu le 2 i le 3 taimi i aso uma. E mafai ona e faʻafefiloi so o se sua o fualaau suamalie ma le pati pīpī cider

O nisi laau toto ei ai mea tau vailaau e lelei mo le soifua maloloina o le tino. I le fale, o mea inu ua saunia mai ia i latou, lea e taʻua o togafitiga lelei o tagata e faʻaitiitia le cholesterol toto. Afai e te faaaofia i latou i le taumafataga, e mafai ona e faʻaleleia lelei lou soifua maloloina, ma i le taimi lava e tasi e aveese ai toxins mai toxins.

Inu ipu e tolu i aso uma

Chicory o se faʻaopoopoga kofe ma suia.

E le mafai ona inu se vaiinu i le chicory e na o fafine maʻitaga, ma e leai se faʻailoga mo le matua poʻo faʻamaʻi tumau

Laʻau o le Hawthorn - fatu fatu

Latou te inu lauti i le fua o le 1-2 tsp. vine i totonu o se ipu vai vevela

Laʻau faʻasoifuaMafuaaga e faamaonia ai a latou meatotino aoga
Antioxyidants Puipui le LDL mai le faʻamaʻi
Vitamin C, beta-carotene ma antioxidants e pulea ai le metabolism o le cholesterol, paleni LDL ma HDL maualuga
Atisina o lauCynarine (cynarine), faʻateleina le gaosiga o le talo i le ate, fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu mai le toto, faʻamamaina puipui o paʻu
O vailaʻau faʻamalosi e fafagaina ai le tino cardiovascular system, faʻaogaina ma fesoasoani i le faʻaumatia o cholesterol leaga

O tino, pulupulu ma capsules mai le hawthorn e fesoasoani foi e aveesea le LDL. Le togafiti o faafitauli o le fatu, faʻaaoga fualaau, laulaau, ma faʻataina fugalaau. Peʻa ma le lauti e 3 taimi i le aso.

O le tincture o le hawthorn ua saunia i le fua faatatau o le 100 - 120 g o vine i le afa lita o le talo. Faʻaosoosoina le 2 vaiaso, faamama ma inu se sipuni sipuni, fufuluina i le vai.

O togafitiga faʻapitoa e pei o le la mai le lautusi ma le tincture o le hawthorn e mafai foi ona togafitia tulaga maualuga o le cholesterol. Ina ia saunia se vaiinu, e 5-15 g (1 tsp) o se mea e maua mai ai le meaʻai e faʻanofoina i totonu o se ipu malamalama vevela vevela poʻo susu. Faʻaosooso 5 minute ma inu e aunoa ma le faaopoopo o le suka poʻo le meli.

Lautusi licent root tea o se vailaʻau vailaʻau malosi e fesoasoani e aveese le LDL ma faamama ai vaʻa toto, ae o loʻo i ai ni faʻasalaga:

  • maualuga le toto maualuga
  • popolega popole
  • maitaga
  • hypokalemia - le lelei o le potassium,
  • faʻamaʻi fatu
  • erectile le afaina - vaivai.

E aoga le aofia ai o le tinge talimalo i le taumafataga. E i ai mafuaaga lelei mo lenei mea. E manaia lelei le ginger, e fesoasoani e aveese toxins ma faamama ipu o le cholesterol leaga, puipuia ai le tiga o le ootia ma oo lava ina aveesea le mamafa.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

O meaai e maualuga le cholesterol e eseese. E pei ona mafai ona e iloa, e tele meaʻai e mafai ona fesoasoani e aveesea le cholesterol sili atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ao leʻi oʻo i le taeao, e mafai ona e inuina se inu ava: 1 le ipu vai vevela, 1 tsp. honey, 1 tsp. leona tipolo.

Mo le taumafataga o le taeao, kuka ni fualaau faisua ma faaopoopo ni paʻu elemene ia i latou. Pe fai se sanuisi falaoa atoa ma falaoa. Talosaga o le falaoa: ¾ tsp. faʻafefiloi turmeric i le 1 ½ le laulau. l vai ma le 2 laulau. l eggplant puree.

E i ai le fiva e fai ma le fiber e aveese ai le cholesterol sili, toxins, toxins ma faʻaleleia le tafe toto.

O se meaai mo le maualuga o le cholesterol e aofia ai foi mea e pei o:

  • pulu mumu (200 g),
  • popo niu (1 - 2 sipuni tele l.),
  • fenugreek fatu ma lafoaʻi o se mea manogi mo salakeke (40 - 50 g),

Manatua i le talimalo: ia aveese le oona, o fatu ua fagu i le vai mo le po.

  • seleri (faʻapipiʻi i salakeke, sua o fualaau aina, supa ma meaʻai autu),
  • kokolati lanu (e le o susu), 30 g,
  • mūmū mūmū (150 ml),
  • tamato po o sua mama,
  • meaʻai
  • beets (i ni tapulaa faatapulaaina),

O beets o loʻo i ai faʻasalaga, o le maualuga maualuga lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maa.

Mea moni e fiafia i ai: o le keke broccoli e le maloloina e pei ona kuka. Ae e le mafai ona e kukaina pe fufulu le fualaʻau mo se taimi umi, talu ai ona o le a leiloa ai lona aoga aoga.

Na matou taliina fesili uma na fesiligia e le au faitau e uiga i le maualuga o le cholesterol, togafitiga faʻataʻitaʻi ma mea taumafa. Tusi e uiga i ou lagona i faʻamatalaga ma fefaasoaaʻi ou aafiaga.

O le a le uiga o le LDL ma le HDL? O le cholesterol toto masani

Cholesterol o se lipid lea e talafeagai mo le faʻatinoina lelei o le tino o le tagata. E auai i le fausaga o sela, e avea ma vaega o paʻu. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o tulaga o le hormonal. E tusa ma le 20% o le masani e sau mai meaai, ma e 80% o loʻo gaosia e le tino. Afai e soifua maloloina se tagata, o lona uiga o le avega masani o le HDL i aso uma e 280 mg.

Le eseesega i le va o le leaga ma le lelei cholesterol:

  • LDL (leaga) o le lipoprotein maualalo. O se maualuga maualuga e aʻafia ai le fatu cardiovascular. E mafua ai le tele o faʻamaʻi, o se tasi o mea taatele e atherosclerosis. Faʻaauau i luga o vaʻa, faia ni atherosclerotic plate.
  • HDL (lelei) o lipoprotein maualuga. O lenei vailaʻau, i se isi itu, e fesoasoani i le fufuluina o le LDL mai vaʻa toto, fesoasoani e faʻasalalau le setete o toto toto.

O le cholesterol maualuga o le sasa o lo tatou taimi. Ina ia iloa le maualuga o le LDL ma le HDL, e tatau ona faia i taimi uma se suʻega toto. O tulaga masani o le faʻatagaina i fafine:

  • Aofaʻi cholesterol - e oo atu i le 5.2 mmol / l
  • HDL - e sili atu i le 1.0 mmol / l
  • PNP - 3-3.5 mmol / l
  • Triglycerides - e oʻo i le 2.0 mmol / L

Mafuaaga ma taunuuga o le hypercholesterolemia

E manaʻomia e tagata uma le mataituina o le LDL, ae o loʻo i ai ni vaega faʻafitauli e maualuga ai le maualuga o le cholesterol toto.

Le mafuaʻaga o le maʻi:

  1. Uiga leaga - ulaula tapaa ma le ava malosi,
  2. O le mamafa ma le gaʻo,
  3. Le faʻaauau ona faʻaaogaina o meaʻai leaga (meaai vave, meaʻai gaʻo, meaʻai ma gaʻo gaʻo),
  4. Faʻailoga o fofo
  5. Faʻailoga o fatu
  6. Maualuga maualuga o le hormone,
  7. Laʻau maualalo o le thyroid hormone
  8. Laititi maualalo o hormones faʻalilolilo e le faʻailoga,
  9. Maualuga inisalini
  10. Le lava faamalositino,
  11. Vailaʻau oona,
  12. Le lava gaioiga faaletino,
  13. O le maʻi suka
  14. O nisi vailaʻau e mafai ona i ai lenei aafiaga.
  15. O avega o se faʻamaʻi pipisi o le dyslipoproteinemia aiga.

E taua le matauina o LDL maualuga e leai ni faʻamaoniga faʻapitoa. E mafai ona e masalomia o se mea na sese pe a mavae le tupu mai o faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, 'aua neʻi galo e fai faʻataʻitaʻiga e le aunoa, aemaise lava pe afai o loʻo e lamatia.

O a faʻamaʻi e mafai ona tupu:

  • Atherosclerosis
  • Maʻi maʻi fatu lilo
  • Loto o le fatu
  • Tigāina
  • Maliu maliu
  • Thrombosis
  • Faʻasologa o le Pulmonary

Fofo taulaʻau i le faafitauli

O se vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga o le cholesterol pe afai o le faamaʻi ua matua lafoaia ma e tatau ona faia se galuega faanatinati. I le avea ai o se tulafono, e manaʻo fomaʻi e togafitia se meaʻai.

Ae o loo i ai pea fualaau faasaina e mafai ona tuuitiitia ai le cholesterol toto i fualaau faasaina, ua taʻua i latou o fuainumera. E masani ona faʻaaoga nei ituaiga o fualaau faasaina:

  • Tatalo
  • Simvastatin
  • Fluvastatin
  • Rosuvastatin
  • Lovastatin
  • Atorvastatin

E i ai le tele o faʻailoga e le tatau ona ave ai vailaʻau:

  • Tagata maʻi i lalo o le 18 tausaga
  • Tina poʻo le lactation i fafine
  • Le faʻapalepale i le mea galue
  • Alu ava malosi faatasi ai ma le fualaau faasaina
  • Cirrhosis
  • Vaega o le faʻavavevave i faʻamaʻi fatugaʻo
  • Hepatitis faʻamaʻaloga

Fofo faʻapitoa mo le tau faasaga i le hypercholesterolemia i tamaitai

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tatau ona e faia se seti o gaioiga, e aofia ai le teenaina o meaai ma LDL maualuga ma aofia ai le aoga mo le faʻasaʻoina. O se vailaau sili ona mataalia o le gaioiga faaletino, aemaise lava pe afai e te taitaia se olaga ola filemu. E taua le faʻaaogaina ituaiga uma o meaalofa o le natura i le tau faasaga i le faʻamaʻi. O le isi, o le a tatou talanoa e uiga i laau sili ona lauiloa o loʻo fesoasoani i le faʻamautuina o mea e aofia ai:

  1. Hawthorn. I le tau faasaga i lenei faafitauli, o le a le aoga ia mea e le afaina ai. E tatau ona faʻatumu i vai inu ma alu mo le 20 minute. Faʻaaogā ao leʻi faia se taumafataga i se sipuni sipuni.
  2. Lisi faila. 2 leotele puno o le aʻa nutimomoia ua sasaa i le vai tafe (2 ipu) ma fafagu mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. Ona faamama lea ma ave se mea teuteu pe a uma ona 'ai. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 vaiaso.
  3. Alfalfa lulu. O le sua o lenei laau e faʻamaonia ai le maualuga o LDL.
  4. Dioscorea Caucasian. E fesoasoani ia mea uma e lua, ma i le tulaga o le aʻaina o aʻa ma se sipuniti o le meli. O se fofo faʻapitoa lea e faʻamamaina ai vaʻa toto, faʻaitiitia le mamafa, faʻaleleia le gaioiga o le cardiovascular system.
  5. Kallizia e manogi. O se meafaigaluega e fesoasoani i le faʻafoʻiina o faʻafitauli o le gataifale, o le endocrine, i tulaga o le mumū o le gutu prostate ma le atherosclerosis. Tasi laulaau ma sasaa vai inu, tuu mo se aso. Inu i le tolu taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai se sipuni sipuni. Teuina i se nofoaga pogisa.
  6. Sophora Japanese + sinasina papaʻe. O nei laau toto o vailaau cholesterol aoga. 100 g o Sophora ma le 100 g o mistletoe sasaa se lita o vodka, tuu e tuu i ai mo le 3 vaiaso. A maeʻa ona faʻatau faatolu i le aso mo se sipuni ao leʻi 'ai.
  7. Elecampane umi. E fautuaina e ave se fua o le 30-40 faʻaleleia i le ipu vai 20 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. Tapenaina o le faʻafefete: Tafe 2 sipuni tele o aʻa, ona sasaa lea o 1.5 kapu o vodka, tuu e faʻafesoʻotaʻi mo le 3 vaiaso, faʻavave. Aʻo pasi le taimi, aʻafia.
  8. Faʻasalalau. O se vailaau masani lea e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le vascular system ma faʻaumatia atherosclerotic plate. Avea o se mea faaopoopo i meaʻai, muamua e fufulu i le paʻu.
  9. Linden tree. O le efuefu e faia mai le fuga o le linden, lea e tatau ona faʻaumatia i totonu o le masina. O le gaʻo manaʻomia e 3 taimi i le aso mo se sipuni.
  10. Taleni. E foliga mai e le gata o se laau matagofie lea e pei o tamaʻitaʻi e fai ai ni fusi. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol o le toto, o le aʻa ua mamago o le a lilo i le paʻu, ona ave ai lea o le afa itula ao le i taumafa i le vai.

Faamalositino ma taumafa i LDL maualuga

O le mea muamua lava e tatau ona e aofia i le faasologa i aso uma e maualalo ai le cholesterol toto o le faamalositino. O le faʻaopoopoga o avega eleelea e fesoasoani e faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻapea foʻi ma le taua faʻatasi ma le LDL. O se auala lauiloa e taulima ai lenei maʻi o le tamoe. Afai e tamoe se tasi, e le mafai ona faʻamautu lipoproteins maualalo i luga o vaʻa ma, o se taunuuga, e mafua mai i le tino. E taua le aua neʻi faʻafefe, aemaise lava pe afai ua iai sau maʻi fatu.

Fautuaga fautuaina e fomaʻi:

  1. Faatinoina o le taeao
  2. Savalivali i le ea mo le itiiti ifo i le 40 minute
  3. Sue lemu
  4. Vaa
  5. Aerobics
  6. Dumbbell Exercises
  7. Taʻalo

Afai e te manaʻo e faʻafaigofie le LDL, e tatau ona e lafoai oloa faʻatasi ma ona mea maualuga:

  • Fatisi Meat
  • Meaʻai anapogi
  • Suauu Fried Products
  • Palu mafolafola manaia
  • Soda suamalie
  • Egg yolks
  • Teu
  • Se tele o siusa
  • Fatty Dairy Products
  • Cheeses ma se gaʻo gaʻo e silia i le 45%
  • Brains
  • Loto ma fatuga
  • Fish roe
  • Pulu
  • Laʻu Povi ma le Pork Language

Aua neʻi galo le 'ai o meaai e saofaga sao i le faʻaititia o LDL:

  1. Amene
  2. Pistachios
  3. Fualaau suamalie
  4. Blueberries
  5. Kāreti
  6. O le lala o le oati
  7. Green tea
  8. Legumes
  9. Artichokes

Faateleina le LDL o se faʻamaʻi masani, ae o le tau faasaga i le faʻamaʻi e avanoa mo tagata uma. E tāua le taʻitaʻia o se olaga soifua maloloina e maualalo ai le cholesterol toto. Aua nei galo le alofa ia te oe lava ma mataʻituina lou tulaga. O le leai o faʻamaʻi o le vascular system and problems with LDL o le ki i le matagofie, talavou ma le umi o le ola, lea e taua mo tamaitai uma.

15 laasaga e faʻafaigofie ai le cholesterol e aunoa ma fualaau

Afai e te faamatalaina puupuu le metabolism o le cholesterol, e te maua le fuafuaga lenei:

  • cholesterol e sau faatasi ma meaai ma o loʻo faʻapipiʻiina e sulu o le tino (ate, selu oona, inumaga),
  • e salalau i totonu o le toto o se vaega o lipoproteins,
  • auai i le toe faʻaleleia o le amiosaʻo o le cytoplasmic membranes, o le faʻapipiʻiina o le vailaʻau D ma hormones steroid (estrogen, testosterone, corticosterone, progesterone), faʻaleleia le gaioiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino,
  • o le soona faʻaaogaina e leʻo faʻaaogaina i le suka.

E masani lava, o faiga o le gaosiga ma le faʻaaogaina o le cholesterol e paleni. Ae i le matua, o tagata e "togi" ma faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻagasolo i lalo, ma e masani ona mamafa. Ma pe afai tatou te faʻaopopo i ai meaʻai sese e le aunoa, ulaula, inuina o le ava malosi, ona maeʻa lea o le 40 tausaga, e amata ai faafitauli i le lipid metabolism. Ae o le mea nei, o suiga i le atinaʻe e faʻaalia i faʻamaoniga masani, aua o le hypercholesterolemia e le o se faʻamaʻi, ae o se tulaga muamua atu.

Faateleina le faateleina o le cholesterol toto i fafine ma alii ina ua mavae le 50 tausaga ua taʻitaʻia muamua i se faʻamaʻi maʻoti ma masani ai - atherosclerosis. E lē gata i lea, i lona faʻataʻitaʻiga e tasi le isi tulaga e tatau ona faʻamaonia - faʻaleagaina i totonu totonu o toto toto. Cholesterol e le mafai ona ulu atu i totonu o le puipui atoa, tusa lava po o le a le maualuga o lona maualuga. O atherosclerotic plate o loʻo faʻatuina i totonu o le aorta, tetele laʻau, fatu o fatu. Latou te vaʻaia le mimiti o vaʻa, e taʻitaʻia ai i le fatu, e faigata i le le atoatoa o le cardiovascular.

I le matua, ma le hypercholesterolemia faifai pea, o le lamatiaga o tulaga lamatia o le ola e faateleina: afaina o le fatu, stroke, gangrene. O le mea lea, o le maualuga o lipids e tatau ona tausisia i totonu o tapulaa masani. Ma ia sailia au oe faailoilo, e tatau ona e foai atu le toto i le lipid lipid (lipid profile). E aofia ai:

  • leaga cholesterol (lea e mafai ona teuina i totonu o puipui lautele) e aofia i lipoproteins maualalo maualalo (LDL),
  • o lona muamua (lea e mafai foi ona ulu i lalo o le toto o totonu o le toto), o se vaega o lipoproteins maualalo maualalo (VLDL),
  • lelei - fuafua mo le excretion, o se vaega o lipoproteins maualuga (HDL),
  • ma le aofaʻi (atoa) cholesterol o loʻo iai i vaega uma o le lipoproteins.

E tusa ai ma la latou faʻatonuga, o le atherogenicity index e fuafuaina - le maualuga o le lamatiaga o le atherosclerosis. O se faʻamaoniga faʻamaonia i le talafatu lipid o le faʻaogaina lea o triglycerides (TG). Faatasi ai ma se auiliiliga auiliili, ua fuafuaina foi le maualuga o puipuiga o le gaosiga o le lipid transporter. O le lipid profile at a young age e fautuaina ia ave a itiiti ifo ma le tasi i le 5 tausaga, ae a maeʻa le 45 tausaga le maualuga, o le suʻesuʻega sili ona lelei e 1-2 taimi i le tausaga. E le gata ina faia le auʻiliʻili ina ia iloa ai le tele o le mea e tatau ai ona faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins leaga, ae ia fuafua foi pe faapefea ona aveese le cholesterol mai vaʻa, faapea foi ma le puleaina o togafitiga.

Lese le mamafa

O mafuaʻaga o le hypercholesterolemia, o le atoatoa ma le oona tele. E foliga mai e masani lava ona o gatasi ma lima, o le tasi ma le isi e mafua ai ma faʻamalosia. Ina ia faʻaumatia, latou te faʻaogaina lava metotia. O le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻavasegaina o le mamafa, e faia lelei ma faasolosolo malie. Na o le pau le auala e ausia ai taunuuga tumau e le afaina ai le tino.

O auala autu e toe faʻaleleia ai le soifua maloloina e aofia ai gaoioiga faʻaletino, faʻafetaui i se paleni taumafa, faʻasaina le ulaula ma inu ava malosi. O nei "elephani e tolu" o soʻo se fuafuaga mo le toe faʻaleleia o mea faʻapitoa. Ae o lenei ua matou talanoa e uiga i le cholesterol.

Gaoioiga faaletino i aso uma

O gaioiga faaletino e aʻafia uma ai itu taua o le pathogenetic i le atinaʻe o le atherosclerosis: latou faʻavavevave le faʻaumatiaga ma le faʻamaloloina o le cholesterol ma faʻatautaia vaa.

  1. O le malepelepe e mafua ona o le faateleina o le metabolism, excretion - o le faatuina o peristalsis o le gallbladder.
  2. O le aoaoina o le puipui lapoa ma le maso layer e mafua ona o se sosolo malie i le toto ma le faateleina o le fatu i taimi o taʻaloga. O le galuega o vaʻa gataifale e faʻaosofia foi e ala i le faʻailoaina o maso tetele o lala. O vaʻa aoaoina e itiiti lava le aʻafiaga i le lotolotoi, lea e mafua ai tulaga mo le teuina o masini cholesterol.

E leai se aogā o taaloga taʻaloga. O le aveesea o le cholesterol sili atu, o avega mama e le manaʻomia ai asiasiga i le faletaalo poʻo le sailiga mo se masini taʻavale taʻavale e talafeagai. E taua le matauina na o le tasi le tulaga: o tino faaletino e tatau ona faia i le ea fou, ona o mea tau vailaʻau o le suiga ma le faʻaaogaina o lipid e naʻo le i ai o le okesene. Mo le tele o faagaioiga o le a lava lea e na o le alu atu i luga o le faapaologa po o totonu o le fanua pito i luma.

O le lisi o faʻatinoga pito sili ona faigofie ma faʻaaogaina e aofia ai:

  • savali i luga o le nofoaga, i luga o se auala laugatasi poʻo se fanua gaogao, i ai pe leai foi ni laau,
  • tamoe i se tulaga faifaipea o le saoasaoa po o le faavavevavevavevave ma tuai,
  • sikuea ma se faamamafa i le puipui, uu i tua o se nofoa pe tutoʻatasi, loloto,
  • aau i se faiga saoloto.

O nei gaioiga e aofia ai musele tetele ma faʻaleleia atili ai le fatu, lea e mu ai le malosi, pe a faatusatusa i le aoaoina o kulupu vavae ese. O le aʻafiaga o aʻoaʻoga o le a amata ona tupu pe a oʻo i le taimi e oʻo ai i le 60-80% o le maualuga, lea e fuafua i le fua faʻatatau: 220 - tausaga i tausaga.

I le faʻaopoopoga ma faʻamalosia ai iuga, e tau i aso uma faia galuega. E manaia le gauai atu i tamaiti poʻo fanau a lau fanau e ala i le taaalo i taʻaloga taʻaloga ma i latou.

Aloese mai mea faigofie e maua mai i gaʻo

O vailaau faʻamalosi faigofie o le kulukose. E le gata ina maua i le suka, ae o le falala falaoa, falaoa, gaosia vave o gaʻo, pasta na faia mai le "suamalie" o ituaiga o saito, fualaau aina suamalie ma fua. I le tele o le faʻaaogaina o nei mea, o le inisalini e le lava le taimi e faʻagasolo ai glucose uma e sau, ma e alu i le tuʻufaʻatasiga o gaʻo ma le suka o le cholesterol. O le mea lea, i le tau faasaga i le hypercholesterolemia, e tatau ai ona faʻaitiitia le mea o loʻo maua i mea inu gaʻo i le taumafa ma le suka.

Faʻaitiitia vave meaai ma meaʻai i luga ole alu

Taumafa i fafo atu o le fale e tatau ona i ai se gauai faapitoa. Mo le toatele, e mamafa tele le faanatinati ma pusa ma meaai lelei e leʻi kukaina. Ma o le fia taumafa e le faʻavevelaina e te 'ai ai i meaʻai vave, lea e mafai nei ona e alu i laasaga uma. Ae aua nei galo e toetoe lava o le tele o pusa lata ane ua tumu i gaʻo susu. Ma o le a latou le fesoasoani i le aveesea o cholesterol leaga.

O le fausaga o gasegase e tutusa ma le masani, ae o loʻo i ai la latou faʻatulagaga eseese o molelaʻau e fesootaʻi ma le togafitiga o le vevela ma le hydrogenation o fuālaʻau fuālaʻau. O le ulufale atu i le tino, latou, e pei o le cholesterol, o loʻo faʻapipiʻi i paʻu cytoplasmic, ae latou te le faia ana galuega. E leai se mea e gaosia ai gaʻo le gaʻo ma e le tuʻuina atu ai se filifiliga talafeagai. O se taunuuga, o se faaletonu o le potu atoa ma lona le atoatoa.

Mo faʻamaʻaloga, e na ona latou manaʻomia. Sili i le va o le taeao ma le aoauli, ma le 2-3 itula ao lei faia le aiga o le afiafi. I le va o taumafataga - e le silia le 4 itula. I le avea ai o se meaʻai lelei, o le apu, o le luʻu o fatu poʻo fualaau mamago, o se ipu malulu o le kefir poʻo le yogurt masani e talafeagai.

Tuʻu atu sausa ma ulaula meaʻai

Pork, tamai mamoe, povi, moa, kusi, ma, ioe, o le paʻu o le meaʻai autu lea e fai mai ai siisa ma mea ulaula. O le fua mo nisi o sausaisi e aofia ai foi fuamoa, susu, pata. O le mea moni, o le lisi lenei o oloa faʻasaina faasaina ma le maualuga o le cholesterol. I le faʻaopoopoga, o oloa gaʻo ua uma ona faʻataunuʻuina tele i mea manogi, faʻamalosia atili o meaʻai ma faʻatoʻaga e faʻateleina ai le manaʻo, ma faʻaleleia le manaʻo e 'ai e sili atu.

E leai se tasi e fai mai e tatau ona lafoai atoa aano o manufasi. O le tagata e aʻafia i le lalolagi manu ma e le gata i le fualaau faisua e tatau ona i ai i le taumafataga. Ae i le maualalo o le cholesterol, o lona faaaogaina e tatau ona faatapulaaina i le 2-3 taimi i le vaiaso. Tulini ma turuki fillet (poʻo aano o manufasi e leai se gaʻo vaaia ma le paʻu), gaʻo lapisi, ma taaloga e talia. Ma o le kuka lelei e fesoasoani e faateleina ai le lelei o ipu. O le mea lea e kuka ai, tao tao, taʻavale, uila.

'Ai sina masima.

O le ā le afaina o le masima, lea e taʻua e foma "oti papaʻe"? I le uma, e mautinoa lava e le o iai le cholesterol, ma e le mafai ona tauivi ma se soliga o ana mea i totonu o le toto.

  1. O le masima o se mea e faʻaleleia ai le natura lelei, ma o meaai paleni lelei e 'ai ma le tele o meaʻai ma sili atu le telē nai lo o meaʻai.
  2. A maeʻa ona 'ai meaai mama, o le maualuga o le sodium chloride i le toto e tulaʻi mai. O lenei mea e lamatia ai le taofiofia o le ola i totonu o le intercellular spaces ma le toto, lea e faaalia e le edema ma le faateleina o le toto. O le maualuga o le maualuga o le toto e mafua ai le faaleagaina o le totonugalemu o le vaa. O lona uiga e matala le lautele o faitotoa mo le cholesterol, ma amata ona ulu atu i totonu o le mafiafia o puipui puipui.

Matou te le o talanoa e uiga i se meaai e leai se masima. Ua lava le faʻapulaʻaina o le masima i le 5 g i le aso.

Fai fua, fualaʻau, ma cereals le faavae o lau meaʻai

Aisea e tutusa ai nei oloa? Ioe, ona o latou tamaoaiga i le natura fiber, vitamini, elemene taua. Ma o le greens foi ua i ai se mea e le lelei ai le kalori - e sili atu le malosi e teu ai nai lo le gaosiga o le tino. Afai e mafai, e tatau ona 'aina faʻatau meaai. O lona fiva e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o gaʻo, cholesterol ma toxins, ma faʻamaonia ai foi le microflora o le intestinal, lea e taua tele le sao i le gaogao o meaʻai maloloina.

O fualaau e fautuaina e faʻaaogaina i se pepa e leʻi faʻatautaia, o loʻo faʻagesegese lemu ma mo se taimi umi e maua ai se lagona o le nofo filemu. O fatugao atoa, buckwheat, faʻamalaina ma le araisaisa, oatmeal (o mea e tatau ona kuka, ae le o le asu) e faʻafeiloaia. E fautuaina mo pasita peleti e fesuiaʻi i oloa na faia mai le falaoamata atoa atoa ma le kulimi o le kulimi. O Porridge ma le pasta e tatau ona kuka i luga o le vai, e aunoa ma le faaopoopoina o le suka, pata, saula.

Ae o vine, latou te maua le kulimi sili ona atoatoa. O vitamini vai suamalie o loʻo iai i totonu e fesoasoani e faʻaititia le tulaga o le "leaga" ma faʻateleina le faʻaogaina o le "lelei" cholesterol, faʻamalosi puipui puipui, ma faʻaitiitia le toto toto. O fualaʻau e sili ona lelei ona fufulu, faʻamamaina pe faia mai ia i latou le sua e leʻi faʻasalaina fou.

Faʻafetai i nei uiga uma, fualaau 'aina, vine, fualaʻau ma cereals o loʻo i le pito i lalo o le pyramid, ma avea ma faavae o se paleni paleni.

Faaaoga le olive ma le suauu

O suauu o fualaʻau e iai le tutusa o cholesterol - tinoe faia galuega tutusa. E le gata i lea, o le tino o le tino e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o gaʻo "leaga," ma faʻaitiitia ai le maualuga o le lipoproteins i le toto ma faateleina ai le maualuga o le gaʻo-palatini matū. O suamalie suamalie ma suamalie, gaʻo susu, suauu mama, phospholipids ma antioxidants o fuālaʻau fuālaʻau e faʻaleleia ai le faʻamalosia o meaʻai, faʻamalosia le puipui puipui, puipuia le faʻapupulaina o le cholesterol i totonu ia i latou, ma maua ai le faʻaaogaina o le antitumor.

O le tau sili atu ona taugofie o le suauʻu suauu, ae i lalo o le aafiaga o le maualuga o le pala o le gaʻo e tupu mai ai. O le mea lea, e fautuaina e le au faifaatoʻaga le faʻaaogaina o le suauu sulu i lona foliga masani. E sili atu le aoga o le faʻasalalau faʻapitoa, aemaise lava ona o lona taua taua e sili atu le maualalo nai lo isi. O le suauʻu manogi e aofia i le faʻasalaga o hormones o feusuaiga, lea e sili ona taua mo alii ma tamaitai pe a uma le 60 tausaga le matutua, o loʻo i ai le gaioiga o gaosia o le hormone o le gaioiga faʻafeusuaiga.

Ae o le olive o le pau lea o le suauu lea e le afaina ai ni mea e afaina pe a fulu. Ma afai e le mafai ona e faia e aunoa ma ni meaʻai falai, e tatau ona faʻaaogaina ia latou sauniuniga. O le puipuia o le cholesterol e aofia ai le faʻaaoga tutoatasi o suauu fuālaʻau mo le 1 sipuni kuka i le taeao i luga o se manava gaogao.

Faaopopo ni fatu, lala, gala ma mea manogi i lau meaai

Afai, peitaʻi, ole fiber ma le phytosterols e le lava i meaʻai, e mafai ona faʻamauauina ipu ma pala. E toetoe lava a leai se tofo, ma i latou e tofo, e mafai ona e filifili i lau faitalia: i luga o fata o faleoloa ma falemaʻi o loʻo i ai le lautele o nei mea. Uluai vasega lona lua ma le lua, salamata, faʻamaunuʻu meaʻai susu ma le fagala. E lava le faʻaaoga 1 le sipunni i le aso, ae sili atu mea e mafai ona faia (pe afai e mafai e le iniseti ona faatagaina, aua o le pa ua faʻavave le peristalsis).

O le mea lava lea e tasi mo nati ma le kalaka. Mai i le highame cholesterol sesame, flax, pistachios, almonds, fatu o le sunflower, pumpkin, arasi fesoasoani lelei. O mea nei e naʻo meaai e te manaʻo i ai.

I le tau faasaga i le hypercholesterolemia, o le faʻaaoga lelei o le garlic, lea e faʻateleina ai le fatu, faʻapupulaina ai le toto, e mauoa tele, o vailaau masani lea e puipuia ai le tele o faʻamaʻi pipisi.

Faʻaaofia ai meaʻai manogi: turmeric, cinnamon, cloves, leaf bay, horseradish, saffron.

'Ai le iʻa oona i vaiaso uma (Omega 3)

O le mea e ono mafai ai, e tatau ona faʻamalosia gaioiga gaʻo. Ole tino e le faʻamamafa ma e le mafai ona faʻafefeteina (e le faʻapipiʻiina e le tagata) gaʻo, lea e faʻamamaina ai puipui o toto toto mai tupe teu faʻapipiʻi ma e taʻitaʻia ai se suiga o suiga ole atherosclerotic. Latou te tamaoaiga i iʻa malulu o le sami (o le lipid composition o le vaitafe e talitutusa ma manu felelei). O gaʻo iʻa, faʻapea foi aano o manufasi, e tatau ona uʻu, kuka, tao i totonu o le ogaumu.

O le mea lea, e aofia ai iʻa o le gataifale i le taumafataga, e aoga le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o aano o manu, aua o le sili atu o meaola o manu e iai foʻi ona aʻafiaga leaga. Afai e te tagofia se vailaʻau faʻamalolo i luga o le cholesterol, e fautuaina e tuʻuina atu le toto i le coagulogram i taimi taʻitasi: faʻaititia le toto coagulation.

Afai e leai se avanoa e ai ai iʻa iʻa pe e te le mautonu i lona uiga lelei, e mafai ona e suʻeina le suauʻu i totonu o kapaila.

Inu ia le itiiti ifo ma le 1 lita o le vai i le aso

O faʻafitauli uma o gaioiomi e tutupu i totonu ole siosiomaga vai. O le mea lea, e le mafai ona faʻamamaʻa toto ma tino o le cholesterol e aunoa ma le matauina o le masani o le faʻaaogaina o le vai. O le mea lelei, o lenei 30 ml i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Ma aua le faatali mo le fiainu lea e aliali mai ma le tikeri muamua o le maʻi. E tatau ona e inuina vai mama i le aso atoa, tele sipili i le taimi, taofi 1.5-2 itula aʻo leʻi moe.

E le fautuaina e inu meaʻai pe inu pe'ā uma ona 'ai mo le 2 itula. Ae o le afa afa itula ao le i faia le taumafataga, o le vai inu o le vai o le a aumaia ai faʻalua le aogā: saunia le membrane mucous o le manava mo le faʻaogaina o le gaʻo ma faamalieina ai le fiaai, lea e taua pe a mamafa.

Tuuina atu masani leaga

O le tapaa, sili atu le kofe (e masani lava), ava malosi, e aofia ai mea inu ava malosi (pia, cider, uaina) e mafua ai le hypercholesterolemia ma iai aʻafiaga i luga o puipui o toto toto, faateleina le toto, mafua le tachycardia, ma faaumatia ai sela ate. O le mea lea, latou te aʻafia ai sootaga faʻa-pathogenetic i le atinaʻe o le atherosclerosis. Le faʻaitiitia o le maualuga o le LDL cholesterol ma faʻalavelave ai i le vascular lining, ulaula, inu tele le kofe (aemaise lava i luga o se manava gaogao) ma le ava malosi e tatau ona lafoai.

O le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino o le a fesoasoani moe saʻo. O le mea moni o le maualuga maualuga o le ate o loʻo matauina mai le tasi i le 3 i le po. E le gata i lea, o le po i le taimi e momoe ai, o le hormone somatotropin e gaosia, lea e faʻatele ai le metabolism ma faʻateleina ai le paʻu mamafa. O le mea lea, o le leai o se moe e tatau foi ona faʻaumatia.

Siaki fatuga, gaoioi, ate ma le vevela

O le lisi o mafuaʻaga sili ona taatele o le maualuga o le cholesterol e aofia ai le maʻisuka, togafiti faʻamaʻi ma le hypothyroidism, maʻi o le ate ma fatugaʻo ma le le atoatoa o le gaioiga, siama o le talo ma le vevela. O le mea lea, e tatau ona taulimaina e le gata i le suia o le olaga ma meaʻai.

Faʻailoga faʻamaʻi masani e tatau ona togafitia: faʻasaʻo le suka toto, faʻaitiitia le faʻaogaina o le talo, faʻamaʻo le faʻasolosolo o mea faʻavave, faʻasalalau faʻasolosolo ma le faʻasologa o maʻi faʻamaʻi i le faamagaloga.

Fiafia i le ola sili ma faaitiitia le popole.

O le isi mafuaaga o le hypercholesterolemia o taimi masani e faigata ai. Adrenaline, faʻamaloloina e alalaʻau, e mafua ai le osooso malosi o le toto ma faʻavaveina ai le vaʻaia o le loto. I lalo o nei tuutuuga, e manaʻomia tele le myocardium nai lo se tulaga toafilemu, o le malosi lea e maua ai le cholesterol ma le triglycerides. O le ate e amata ona faʻamaopoopoina faʻamalosi, ma puipui lapisi e faʻamaʻi e le maualuga maualuga - faʻapuputeleina le aofaʻi.

O le mea lea, tausi lelei ou neura, faʻamalo atoa, fai mea e te fiafia i ai pe fiafia i ai, faʻalogologo i musika, faitau tusi, faʻaleleia oe lava mo le manuia, faia le faigamalaga i le ea fou.

Faʻateleina le teteʻe o oloa faʻatauina ma le magnesium poo le magnesium o loʻo aofia ai o le a fesoasoani (ae e tatau ona e faʻaaogaina pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi). Magnesium faʻapupulaina le teteʻeina o pa puipui tetele i le ulu atu o le cholesterol e ala i le faʻaleleia atili o le toe faʻafouina o sela o le totonu o le membrane, faʻaitiitia ai mea o le LDL i le plasma toto ma faʻaleleia le HDL, faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga.

Asiasi soo i le la pe ave le vailaʻau D

Vitamin D3 E maua i le epidermis o le paʻu i lalo o le aafiaga o le radiation ultraviolet mai cholesterol ma le 7-dehydrocholesterol. Ma i le taimi muamua sa talitonuina o se taunuuga o nei suiga, o loʻo faʻaleleia ai faʻataʻitaʻiga o le metabolism lipid. Peitai ua maua e saienitisi o aso nei: o le maualuga o le cholesterol e le o faalagolago tonu i le gaosiga o le vitamini. Ae a lava le faʻamalosi, e tele naua meaola faʻasolosolo e faʻapipiʻiina i gaʻo gaʻo e lava mo le taimi atoa o le malulu. Ma o lenei mea o se faʻamausaliga tumau, o le totoina masani o le toto, toto maualuga o le toto, ma le atoatoaga o galuega o le thyroid gland. I.e. vailaʻau D3 maualalo le cholesterol i se auala le saʻo.

O togafitiga faafomaʻi e fautuaina i le tulaga o le:

  • leai se avanoa i le taumafanafana e te i ai i le la pe asiasi ile solarium,
  • faʻailoga mo le faʻamavaeina i nisi o faʻamaʻi faʻasolosolo po o faʻasolosolo,
  • faʻaititia le fuainumera o fualaʻau o le vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, i fafine ma tamaʻitaʻi pe a uma le 60).

O le fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi, masani lava i le faia o fua talafeagai ma mo se vaitaimi umi.

E taua tele mo vaʻa toto vitamini c. Siamani Siamani Dr Dr. Matthias Rat o loo fai mai o le leai o lenei vaitamini lea e oo atu ai i le faateleina o triglycerides ma cholesterol, o le faateteleina o le toto o le toto toto, o le siaki ma le atiaʻe o le atherosclerosis. E faʻamaonia lenei mea i ni numera o suʻesuʻega.

➜ Lotoga i vaega o le tusi "Aisea e leai ai se fatu fatu, ae faia e tagata!" E uiga i le cholesterol ma le atherosclerosis

Taimi taimi: e mafai ona vave faʻaitiitia le cholesterol ma lelei

Ma o le taimi nei mo i latou oe mananao i le fale e lelei ma vave ona toe faʻafoʻi le gataifale gasegase e aunoa ma fualaau. E le tupu lenei mea: e le mafai i le 2 aso ona toe faafoi mea ua "galue" mo le tele o tausaga. Faʻasalaga o le metabolism o soʻo se vailaʻau e tatau ona tutupu i le faʻalauteleina, faʻagesegese, e aunoa ma ni suiga matuia. E mafai ona aveese le cholesterol sili atu nai le tino ona o le galue malosi ma le amio pulea:

  • o le faʻaaogaina faʻaletausaga o le "mea sao" meaai,
  • moe atoa
  • lava le taimi e nofo ai i le ea fou,
  • gaoioiga faaletino.

O fualaau ia e le aʻafia vave ai le aʻafiaga, ae aunoa ma fualaau oona ma inisiua. I le taimi lava lea e tasi, o suʻesuʻega faʻapitoa o lipid faʻavasegaina o loʻo aofia i togafitiga ma suʻesuʻega. E na o ana faailo e mafai ai ona tatou iloiloina le aoga o gaoioiga faifaipea. O le mea lea, aua e te sailia ni metotia e vave faʻaitiitia lipoproteins aʻo leʻi suʻeina. Muamua, na o oe lava o le a faaseseina: o le fomaʻi, i le lautele ma le lautele, e le sili ona fiafia i le tulaga o le gasegase o le gaʻo gaʻo.

Togafitiga o le cholesterol ma fualaau ma vailaau masani

Ua feteʻenaʻi e fomaʻi nei ona tuʻuina atu "pepa a tinamatua", aemaise lava pe afai o iloiloga e uiga ia i latou ua naʻo le lelei. O lea la ma le hypercholestemia, latou te faaopoopo i le taumafataga faatasi ai ma oloa pipi, togafitiga o vailaau (togafiti, linden, musika auro, garlic), lemoni, oatmeal. Ae o togafitiga masani e aoga i nai mea laiti o le lipid metabolism mai le masani.

Faʻasalaga loloto, o le tau faasaga i cholesterol e le gata i le suia o le auala e te 'ai ma ola ai. O togafitiga faʻapitoa faapitoa mo togafitiga e fesoasoani e fofo ai le le atoatoa o mea: statins, cholesterol absorption inhibitors, fibrates, bile acids, vitamins. E i ai a latou auala eseese e faʻaitiitia ai cholesterol, ma o le mea lea, o fomaʻi e faʻatonuina ai se tuufaatasiga o nei mea ina ia ausia ai se lelei sili atu ona tumau.

O le Hypercholesterolemia e faʻatautaia ma metotia uma o loʻo i luga, ae le o ni mea faapitoa. O le tuusaunoaga o vailaau mo vailaau faasaina, lea e faatonuina taitoatasi. O le mea lea, e sili atu le aveesea o le cholesterol i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma ia matua tausisia ana faatonuga.

O le a le leaga o le cholesterol?

"Leaga" o se faʻailoga tuutuuga. O le "lelei" ma le "leaga" cholesterol e tasi ma tutusa. Faʻatasi ma se faʻaaliga.

I le toto, o le cholesterol e le mafai ona i ai i lona mama. E felauai solo i toto toto e faʻapipiʻi faʻatasi ma ituaiga uma o gaʻo, proteins ma isi vailaʻau faʻasaina. O nei faʻalavelave e taʻua lipoproteins. O latou (sili atu, o la latou tuufaatasiga) e iloa ai le uiga o le Cholesterol Levels i le cholesterol.

  • "Leaga" cholesterol o se vaega lea o lipoproteins maualalo (LDL poʻo LDL). LDL o loʻo teuina i luga o puipui o toto toto, o loʻo maua ai pusa o le cholesterol tino leaga. Latou te faʻavevesi le toto ma e mafai ona mafua ai ituaiga uma o faafitauli i le cardiovascular: fatu fatuga, taʻavale ma isi.
  • "Lelei" cholesterol o se vaega lea o lipoproteins maualuga (HDL poʻo HDL). E i ai i lenei pepa e auina atu le cholesterol i masini ma okeni, o lona uiga e le faʻafitia i luga o pa o toto toto ma e na o le manuia o le tino.

O le mea moni, o le taua faasaga i le cholesterol e faapenei: e tatau ona faateleina le maualuga o le "lelei" cholesterol i le toto ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia le tulaga o le "leaga". Vagana ai, ioe, o latou tulaga faatauaina e ese mai i le masani.

O le a le masani o le cholesterol

E leai se tulafono masani mo mea uma. E faʻalagolago lava i le matutua, itupa, tulaga o le soifua maloloina o se tagata faapitoa. Faʻamatalaga ma le faasaʻoina o le lipid metabolism disorders mo le puipuia ma le togafitiga o le atherosclerosis.

O le mea lea, i tane, o le maualuga o le "lelei" cholesterol e tatau ona sili atu i le 1 mmol / l, ma tamaitai - 1.2 mmol / l.

Faatasi ai ma le "leaga" cholesterol e sili atu ona faigata. Afai e te le aʻafia, e tatau ona e taumafai ina ia le sili atu lona maualuga i le 3.5 mmol / L. Ae afai o loʻo e aʻafia i le maʻi cardiovascular, "leaga" cholesterol e le tatau ona sili atu i le 1.8 mmol / L.

Ole vaega aʻafia e aofia ai le Cholesterol Levels oi latou oe:

  • O loʻo i ai se agavaʻa leaga: o maʻi vailaau faʻafuaseʻi na maua i aiga vavalalata, aemaise matua.
  • Mafatia mai le toto maualuga (toto maualuga).
  • E iai le maʻisuka ituaiga 2.
  • Uma.
  • E mamafa tele.
  • E taitaia se olaga ola filemu.
  • Ai meaai maualuga i le gaʻo tumu. O loʻo i ai suʻesuʻega o le toe fuataina o le gaʻo meaʻai gaʻo e faʻamaonia ai o gaʻo tumu e le afaina e pei o le cholesterol, e pei ona manatu muamua. Ae ui i lea, o se taumafa faʻatasi ma se faamamafa i luga o le pata, palu ma isi gaʻo o mea e gaʻo e otometi lava ona tuʻuina oe i se lamatiaga

E fautuaina le puleaina o le Cholesterol Cholesterol Levels: O Mea e Manaomia ia e Iloa i le olaga atoa, e suʻe suʻega toto talafeagai pe a ma le tasi i le 5 tausaga. Ae o tagata 45-65 tausaga ma fafine 55-65 tausaga e tatau ona faapitoa le le faʻaituau: afai e te ulufale i nei vaega, e tatau ona e suʻeina a itiiti ifo ma le tasi i le 1-2 tausaga.

Auala e faʻaititia ai le cholesterol i le fale

I le avea ai o se tulafono, ina ia faʻaitiitia le cholesterol, o fomaʻi o loʻo fautuaina ai fualaau faʻasaina e faʻasaina ai le faʻapipiʻi o lenei mea i le ate.

E tusa ma le 80% o le cholesterol (pe tusa ma le 1 g i le aso) e gaosia e le tino, aemaise le ate. Matou te maua le malologa i meaai.

Ae o le tele o taimi e mafai ona e faia e aunoa ma fualaau oona - toeitiiti lava e toe mafaufau i lou olaga. E 9 tulafono faigofie mo le 11 Fautuaga e tipi ai lau Cholesterol Fast, lea o le a fesoasoani ia te oe e pulea lau cholesterol - faaitiitia le "leaga" ma faateleina le "lelei". Vaʻai lau fomaʻi ma aumai i le ola.

Tuua Lau Faamatalaga