O le maʻi suka e faʻamalosia ai le tagata gasegase i lona soifuaga atoa e mataʻituina ana meaʻai ma ituaiga olaga ina ia puipuia ai le tino mai le faateleina o le toto suka. O le tele o oloa e sili ona fiafia i ai e taofia pea, ma o le lisi faatagaina e le tele.

O le endocrinologist e tuʻuina atu i le tagata maʻi auiliiliga faʻamatalaga e uiga i mea taumafa e mafai ona 'aina e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. O gaʻo gaʻo o le fili autu lea o le maʻisuka, ae o le puipuiga ma le fiber, i le isi itu, e mafai ona faaleleia le tulaga o le maʻi. Pe a fai se lisi o aso taʻitasi, e tatau ona manatu le faʻasologa o igoa o oloa e avea o se mea e faamuamua.

O le faʻasalalau faʻamaonia o se faailoga o le aʻafiaga o le oloa i luga o le suka toto pe'ā uma ona faʻaumatia. Ma o le pito i lalo ifo o lenei faailo, o le sili atu ona taua o meaai mo le maʻisuka. O calories i aso taʻitasi ma le fua faatatau o le faʻaaogaina o le vai e tatau foi ona fuafuaina. O le kalori e tatau ona le itiiti ifo ile 1 ml o le vai poʻo se isi lava vai. Ae o fua mo le maʻisuka e faasaina.

Soo se meaai e le mafai ona faia e aunoa ma le 'ai o aano o manu. O se meaʻai lelei a manu o le a avea ma moa e aunoa ma le paʻu. Ae e mafai ona faʻalauteleina le lisi o aano manu mo le maʻisuka ituaiga 2, e le gata i le susu o susu? O le tali manino o le ioe.

Mataupu e pei o:

  • 'ai le ate mo le maʻisuka,
  • moa moa ma fuamasi ua fuafuaina mo le maʻisuka,
  • o le glycemic index of chicken and the products lea e kuka ai
  • Fautuaga mo taumafa lelei i aso taʻitasi, lea e le faʻaosofia ai le oso i le suka o le toto.

Maʻi Suka

O aano o moa o se oloa lelei mo le maʻisuka, ituaiga uma 1 ma le 2. E vave ona taua o le aano o manu ua faʻamamāina o le paʻu, e faʻamavaeina ona o lona kalori. Ma o le maʻisuka ua leva ona afaina i le tele o meaʻai.

O aano o moa ua toetoe lava tutusa tutusa le kalori, faatasi ai ma se eseesega i le 10 i le 15 iunite. Ae o lenei tulafono e le faʻaaogaina i le paʻu. I le faaopoopo atu i le susu o le susu, o le maʻisuka e mafai foi ona faʻaaoga vae o moa. E ui lava talu ai nei talu ai nei, ua faʻasaina ai e le endocrinologists lenei vaega o le tino maliu mo le faʻaaogaina.

O faʻamatalaga uma e uiga i aʻafiaga le lelei o vae o moa i luga o le suka suka ua faʻateʻaina e suʻesuʻega a saienitisi Amerika. Na mafai ona latou iloa o le ham o loʻo i ai le amino sili ona taua, lea e puipuia ai le atinaʻe o le glycemia. O le mea lea, i le faʻamamāina o le pa mai le pele, e mafai ona e faʻafefe lelei ma faʻaaogaina mo le malologa.

Tulafono mo le kukaina ma le filifilia o moa

E mafai ona 'aina soʻo se moa, pe tuʻuina atu le fiafia ile vaega ole tino? E iai le tele o gaʻo le lelei o le gaʻo, lea e le manaʻomia e le tino. E sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i se tino o moa po o moa talavou. I le faia o lea mea. O le fafie e fafagaina i meaai e maua ai le le atoatoa o mea leaga ma fualaau oona - e le aoga tele iinei.

O le mataupu faavae o le vevela o togafitiga e taua foi. E tatau i le tagata maʻi ona manatuaina o le faiga o kuka e faatagaina i na o auala nei:

  1. matala
  2. i le uila
  3. faʻapipiʻi e aunoa ma le faaopoopoina o suauu

Afai e filifili e kuka le kuka, ona faʻafefe ai lea o le broth, o lona uiga, pe a uma le fafasi muamua o aano o manu - e sasaa le vai ma faʻapipiʻi se mea fou. Ae o fomaʻi sauniuni e saunia ni meaʻai uma i luga o le vai, ma faʻaopopo meaʻai aano i pulumu i le taimi lava e te leʻi 'ai.

E faʻatagaina le kukaina o ipu mai le moa, e pei o le ate mai le moa. O le mea lea, i le mauaina o fua o le a faʻamatalaina i lalo, e mafai ona e faʻalauteleina le taumafa a le tagata maʻi, e le laʻititi i le tele o ipu i se tagata soifua maloloina.

O ipu nei e saunia mai le moa ma le faʻasalaga:

  • moa o le ate moa,
  • togi le polo
  • moa moa,
  • meatballs ma le sukaisa enaena.

E mafai ona faʻaaogaina i le aso ia cutlets chickens mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mea autu o le saunia lelei lea o meaʻai moa mo i latou. Ina ia faia lenei mea, ave se susu o le susu, aveese le paʻu ma sina gaʻo itiiti, lea o loʻo avanoa i luga o le paʻu o le ponaivi. E mafai ona faʻatau mai i le faga o le moa.

Le saunia o cutisi o le a e manaʻomia:

  1. lua pulou susu susu,
  2. tasi alalaʻau alalaʻau
  3. tasi fuamoa
  4. zucchini fola
  5. masima, pepa uliuli.

O mea uma e tuʻuina atu i se mea e teu ai meaʻai, pe faʻanoanoa i totonu o se mea e gaosi ai meaʻai. Aua e te maasiasi i le i ai o le zucchini i le fua. O le a ia tuʻuina atu meaʻai i le suamalie, ma suia ai foi falaoa. O le fua e mafai ona faʻaopoopoga i le pusa falala ua tunu, i le aofaiga o le 100 kalama. Afai e te filifili e aveese le zucini ma faaopoopo i ai, o le a le mafai ona e selesele, ae o le Eleni. E taʻavale mo le 25 minute.

Aua nei teena manufasi. O la latou fua lea: o le susu o le susu e pasia i se mea e fai ai meaʻai, masima ma pepa. O le aniani ua tipiina i totonu o ni nai pusa. Brown laisisi ua faʻaaogaina, e manaʻomia ona kuka mo le 35 - 45 minute. O mea uma e faʻafefiloi, o le mea lea e gaosia ai ni meaʻai ma gao.

E mafai ona e kuka ma faʻafefe pate. Mo se tasi e te manaʻomia:

  • 150 kalama o le ate moa,
  • tasi fuamoa
  • tasi laisi sipuni ma kāloti.

E mulumulu le ate i lalo o se vaitafe malulu ma tipi i totonu o 3 cm kupita, ona tuu lea i totonu o se pusa ua muaʻi. Lafoaʻi le ate i totonu o le vai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se laʻititi o le suauu olive. A maeʻa le 10 minute, ona faaopoopo lea o kāloti ma aniani, muamua ona faapipiiina i luga o se fatu. Lave i le vevela vevela, ma tapunia le tapuni mo le 15 minute. Ina ia tofo e faaopoopo le masima ma se tamai pepa uliuli.

Aʻo sauni le paluga o le ate ma le fualaʻau, e nutimomoia e faʻaaoga ai se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e gaosia ai, ma le faaopoopoina o se meaʻai fuʻa. O lea faapipii mo le maʻisuka o le a manuia ai le tino, ona o le maualuga o mea o elemene ma vitamini o maua i totonu o le ate moa.

E le tele le ipu o le moa moa, ua saunia le pusa poo le pate mai i ai. O le fua lona lua mo le moa o le moa o le ate fatu, lea e vave ona kukaina. E tatau ona e ave le tui, fufulu i lalo o le vai tafe ma tuu i luga o se meaʻai muamua poo se paluga. O le tapeina o mea e fai i le vai, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le suauu.

A maeʻa le 10 minute o le kuka, e mafai ona e faʻaopoopoina aniani gaʻo ma kāloti i le ate. E na o karoti e le tatau ona afaina, e sili atu ona tipi i totonu o 2 cm kupita.

Le faʻamatalaga faʻapitoa o moa ma oloa o loʻo kuka ai

E taua mo tagata maʻisuka le filifilia o meaai ma le maualalo o le faasinomaga igoa. Ae faʻapefea ona malamalama pe a faʻaititia le faailoga, ma o afea e talia? O faʻamatalaga autu nei o faʻamaumauga:

  • e oo atu i le 49 PIECES - maualalo,
  • e oo atu i le 69 iunite - ala,
  • silia ma le 70 PIECES - maualuga.

Mai meaai e iai se faasinomaga maualuga, e tatau i le maʻisuka ona faatofa atu e faʻavavau. O mea nei o faʻataʻitaʻiga o oloa GI sa faʻaaogaina i tulimanu o loʻo i luga.

Seʻi o tatou amata i oloa ma le pito sili ona maualalo o faʻamaufaʻailoga - o le ate lea o le ate, o ona faitauga e leai. Ona sosoo mai ai lea o le zucchini ma aniani, lea o le GI e 15 iunite. Le isi e sii aʻe:

  1. moa - 30 PIECES,
  2. lanu enaena (enaena) araisa - 45 PIECES,
  3. moa moa - 48 PIECES,
  4. sukalati mata 35 PIECES, kuka - 85 PIECES.

O le faʻaaogaina o kapiti i le sauniuniga o meaʻai aano o manu e sili ona faʻaitiitia i se mea maualalo, ina ia aua nei faʻaosoosoina se osofaʻiga le talafeagai i le toto suka.

O mea e talafeagai e pei o se falaoa i luga mo gaʻo aano o manufasi. E mafai ona e kukaina le zucchini, aniani ma le tumato i totonu o se fagu. Po o le faia o se fuamoa fuamoa fou i le kukama (GI 15 PIECES) ma tomato (GI 10 PIECES). O le mea lautele, o le tele o taumafa taumafa mo le maʻisuka o le, pei ona latou fai mai, "i le mataupu."

O fualaʻau, falaoamata sana, poʻo le mea e taʻua ai mamalyga, e lauiloa mo ona meatotino aoga, lea, pe a faʻaaogaina i taimi uma, e iai se aafiaga lelei i le manuia o le maʻisuka maʻi. O loʻo iai le GI o le 22 PIECES.

O Barley foi e aoga tele ma e maualalo le faasinomaga o igoa.

I se tulaga lautele, soo se cereal, sei vagana ai le araisa ma le saito, e talafeagai lelei e pei o se ipu falaoa mo aano o manufasi.

Fautuaga tau taumafa

O le maʻisuka e tatau ona 'ai e 5-6 taimi i le aso, i le taimi lava e tasi, i ni vaega laiti ma aloese mai le tagofia o meaai, pei, o le mea moni, o se lagona fiaaai. E fautuaina e 'ai uma taumafataga i le taimi e tasi. O lenei mea o le a fesoasoani i le tino e faʻafetaui ma o le a sili atu ona faigofie le gaosia o le inisalini i le pancreas.

E faʻasaina le inu pusa falaoa ma susu susu - o le a faʻaosofia ai le oso i le toto suka. E faʻasaina foi vine, sei vagana ai tumato, o loʻo i ai mea e maualalo ifo kalori ma e mafai ona toleniina e le tagata maʻi. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 150 ml. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le ituaiga o aʻano e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.

O a vaega o le moa e sili ona lelei mo le maʻisuka?

E tele taimi e faia ai e le maʻisuka se mea sese tele: latou te manatu o le moa moa ua maloloina, e tusa lava po o le a le vaega o le tino maliu e tatau ona e 'ai. O lenei mea e sili ona moni i ona vaega gaʻo, faʻapea foi ma le kuka na kukaina. E tatau ona manatua o nisi vaega o le moa e tatau lava ona lafoaʻi.

E talitonuina o le aano o manu mai le fatafata (paʻepaʻe) e tasi le laasaga e maualalo i le sili atu lona taua nai lo aano o manu mai vae, vae, tua. O se manatu sese lenei: o le numera o kalori i le oloa atoa e toetoe lava a tutusa (110-125 kcal), ae pe afai e leʻo le paʻu. O loʻo i ai i totonu le gaʻo le gaʻo, lea e fuafua ai le maualuga o le kalori o meaʻai kuka. Afai e te faʻatusatusa i le numera o kalori se fasi aano o manu ma se paʻu, o le a latou o aʻe i luga agai i le 175 iunite.

Faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e faigofie ona mateina: aʻo leʻi kukaina, e manaʻomia e le maʻisuka ona faʻamaʻaʻa atoatoa le moa mai lona paʻu. O lenei mea e faapitoa lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le toʻatele oi latou e iai faafitauli i le mamafa. O nisi tagata e pei o ni apaau moa, lea e toetoe a le o ese mai le aano o manu, e le sili atu nai lo le 7-8 kalama i le fasi pepa, o lea e le tatau ona e 'ai. Ae i vae o loʻo aveese mai ai le gaʻo ma le paʻu, e tele mea e aoga mo le maʻisuka, aemaise lava, o le amino acids acid. O lenei vailaau o loʻo faʻamatalaina i le maʻisuka mo le togafitiga o le hyperglycemia, o le mea lea, o le 'aiina o vae o moa e le gata faʻasaina, ae fautuaina foi.

Meataʻi Faʻamatalaga Toa

E tele tulafono, o le tausisia lea e matua talafeagai lava mo le faatumauina o le soifua maloloina ole maʻisuka:

  • Aua nei galo e solo uma le paʻu mai aano moa
  • Aua le fagaina meaʻai, aua le faʻafefeteina i le gaʻo: e sili atu le faʻafefea i le vai, uu, uʻu
  • Fiafia le totoina o aano o manufasi ma moa i le "fale gaosi oloa" gaʻo
  • Aua le kuka kulupa i luga o vaega gaʻo o le moa, ae faʻamago le gaʻo gaʻo, ave le aano ma kuka le kuka mo le kuka.

Tuua Lau Faamatalaga